Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2016."

Transkript

1 Årsberetning 2016 Home-Start Ikast-Brande er en frivillig organisation, som støtter familier med små børn. Afdelingen dækker Ikast-Brande kommune, som har indbyggere. Afdelingen i Ikast-Brande startede i foråret 2012 og er en afdeling af Home-Start Danmark og det internationale Home-Start, som startede i England for mere end 40 år siden. Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i Bestyrelse og koordinator Den lokale bestyrelse består af formand, Poul Brønnum, kasserer, Solveig Petersen og børneansvarlig, Bodil Mørk. I foråret 2016 blev bestyrelsen suppleret med endnu et medlem, nemlig tidligere dagplejepædagog Margit Ross fra Ikast. Hanne Hebsgaard er ansat som koordinator i Home-Start Ikast-Brande 25 timer pr. uge. I Skoene tilhører en familie med far, mor og 5 børn. Et af børnene siger følgende til familievennen: Du er verdens bedste. Du leger altid med os, og du leger altid med mor. Det er vi glade for. I 2016 har 46 familier i Ikast-Brande haft en familieven i et forløb på et halvt til et helt år. Det samlede antal af familier pr. år er højere end tidligere år, men tallene er svære at sammenligne, da en del af forløbene strækker sig hen over et årsskifte. I afdelingen er der typisk forløb i gang ad gangen, dog er antallet lidt lavere her i slutningen af november, hvor årsrapporten skrives. Familievennerne er modige, fordi de stiller op med sig selv som deres vigtigste redskab oven i købet på udebane hos en familie, de ikke kender i forvejen Kerneydelsen Home-Starts kerneydelse er at give pressede børnefamilier med mindst et barn under skolealderen en familieven, som besøger dem to timer om ugen. Familievennerne yder praktisk og venskabelig støtte i familierne for at forebygge familiekriser, isolation og sammenbrud og øge familiens trivsel, selvtillid og uafhængighed. Nye familier, som henvender sig, får indenfor en uges tid besøg af koordinatoren, som taler med familien om, hvad de har brug for. Koordinatoren går derefter i gang med at finde den familieven, som matcher bedst i forhold til geografi, tidspunkt for besøg, opgaver, der skal løses og fornemmelse for om kemien kan passe.

2 Da der er en stor flok af uddannede familievenner i afdelingen, som står standby og er klar til nye familier, har ventetiden ikke været lang for de nye familier. Det er en stor tilfredsstillelse som koordinator at kunne matche en familieven og sætte støtten i gang hurtigt, for når familierne henvender sig til Home-Start, har de typisk været hårdt pressede i en længere periode. Very Important Persons Familievennerne er Home-Starts VIP er, fordi de gør et super godt stykke arbejde ude i familierne. Hver enkelt familieven er noget helt særligt, fordi de har valgt at bruge sig selv, deres erfaring som forældre og livserfaring i øvrigt til at gøre en forskel i de pressede børnefamilier. De er modige, fordi de stiller op med sig selv som deres vigtigste redskab oven i købet på udebane hos en familie, de ikke kender i forvejen. De lytter, føler, fornemmer, snakker og prøver at forstå. De giver opmærksomhed til forældre og børn, skaber nye relationer og giver praktisk hjælp. Ind imellem kan det være frustrerende - men familievennerne klør på igen. Afdelingen har ca. 25 familievenner, hvoraf de 7 er uddannede i år. Det er glædeligt, at en stor del af familievennerne er klar til at blive matchet til en ny familie, når den gamle er afsluttet, og der er brug for dem igen. Udflugt Personalet i Home-Start Genbrug, familievenner og Home-Starts lokale bestyrelse var på udflugt til Thy den 9. maj, hvor vi hørte om Home-Start Thy s arbejde og så deres genbrugsbutik, som var den første af sin slags i Danmark. På hjemturen gjorde vi holdt hos Mosekonen på Mors, hvor der var mulighed for at shoppe brugskunst. Lidt statistik Home-Start Ikast-Brande har i 2016 støttet 1 enlig far, 18 enlige mødre og 27 familier, hvor der er både far og mor. De 46 familier har tilsammen 101 børn. 12 familier har et barn, 11 familier har to børn og 23 familier har tre børn eller flere. I 6 af familierne med ét barn var barnet under 1 år på match tidspunktet 2 af dem var så små, at de endnu var i deres mors mave. "Det har givet luft i hverdagen - og ro og overskud!" fortæller en familie med mor, far og tre børn på 2, 7 og 10 år. Familien har haft besøg af familievennen et par timer om ugen i 1 år. Geografisk er familierne fordelt på følgende måde: Ikast 22 Bording 4 Engesvang 1 Nr. Snede/Hampen/Klovborg 6 Gludsted/Ejstrupholm 2 Brande 8

3 11 af de 46 familier har anden etnisk baggrund end dansk. Familierne kommer fra Polen, Sri Lanka, Afghanistan, Irak, Syrien, Tyrkiet og Rusland. Flere familier har i løbet af året benyttet sig af muligheden for at få hjælp til økonomien fra Home-Starts frivillige økonomiske rådgiver, Verner Madsen. Vi mærker tydeligt, at det såkaldte kontanthjælpsloft rammer nogle familier så hårdt, at de får rigtig svært ved have penge nok til de faste udgifter. familier mulighed for at komme i caféen og få en snak om børn og familieliv. Måske kunne en snak og et råd hjælpe familien videre uden yderligere behov for støtte eller måske kunne de to familievenner vise familien andre muligheder for støtte enten i Home-Start eller i det kommunale regi, hvis der var behov for det. Statistikken viser, at Home-Start Ikast-Brande støtter familier i al deres forskellighed mht. nationalitet, bopæl i kommunen og familiens sammensætning. Dog kan det bemærkes, at der kun er få familier, som er bosiddende på landet. Synlighed Flertallet af de familier, der henvender sig, får kendskab til Home-Start gennem kommunale medarbejdere i Jobcenter, familieafdeling, sundhedsplejersker eller Center for Kommunikation. Andre hører om os via Home- Start Genbrug, den lokale Facebook-side, eller de kender en anden familie, som har haft en familieven. Bestyrelse og koordinator arbejder til stadighed på, at alle familier i kommunen skal have kendskab til Home-Starts arbejde, således at alle typer børnefamilier også de, der ikke er i kontakt med det offentlige system ved, at de kan få støtte fra Home-Start. De platforme, der primært benyttes, er Facebook og presseomtale i de lokale aviser. Forældrecafé og foredrag, som omtales efterfølgende, har også haft synlighed som delmål. Forældrecafé I foråret forsøgte to familievenner, Kirsti Kjeldsen og Else-Marie Buhl sammen med koordinatoren at starte en forældrecafé én gang om måneden i vores eget mødelokale på Danmarksgade 16b i Ikast. Tanken var at give Invitationen til forældrecafé blev sendt ud via Facebook, løbesedler, plakater og P4 Midt/Vest - men på trods af det kom der kun en enkelt mor. Vi mener dog stadig, at Forældrecaféen er så godt et tilbud, at vi vil give den endnu en chance næste år dog i en lidt anden form. Foredrag Den 5. oktober inviterede Home-Start til foredrag om Det moderne børnesyn ved foredragsholder og leder af Ikast-Brandes dagpleje, Lotte Krarup. De cirka 30 deltagere lyttede til et spændende og underholdende foredrag med afsæt i både teori og personlige erfaringer. Der var god tid til konkrete spørgsmål bagefter og en kort orientering om Home-Starts arbejde.

4 Home-Start Genbrug Butikken har nu eksisteret i lidt mere end to år. Vi er taknemmelige for alle de utrolig mange skønne ting og sager, som familier tiltænker os, når de rydder op derhjemme. Det er grundlaget for, at vi har noget at sælge og for, at flere og flere kunder finder vej til butikken både fra Ikast og nærmeste omegn men også langvejs fra. Personalet talte fx en dag med en tysk familie, som havde set opslag om vores butik på Facebook og var kørt hele den lange vej for at gøre en god handel. Personalet er butikkens guld! En blandet skare af 21 meget forskellige, helt fantastiske og super engagerede frivillige, som investerer sig selv og deres tid for at give familier en mulighed for at købe billigt tøj, legetøj og udstyr til deres børn og for at skabe et overskud i butikken, som kan være med til at skabe det økonomiske grundlag for Home-Starts kerneydelse. Siden sommer har vi pga. personalemangel været nødt til at lukke butikken kl. 14 om fredagen og kun have åbent den første lørdag i måneden. Vi håber dog på, at flere frivillige melder sig, så vi kan åbne på fuld tid igen. I foråret blev der investeret i to nye skilte, som giver butikken større synlighed i bybilledet. I august holdt vi udsalg for tredje gang i år - denne gang i anledning af butikkens 2 års fødselsdag. Motorcykelklubben MC Burn Out kom på deres motorcykler og sørgede for både lyd og liv i gaden. En hyggelig dag med mulighed for en køretur på ATV eller motorcykel for både kunder og personale. Økonomi Home-Start er en non-profit organisation, som selv skal skaffe økonomi til driften og de projekter, som iværksættes. Home-Start Ikast-Brande er på Ikast-Brande Kommunes budget med kr pr. år. På trods af, at kommunen i år har skullet finde store besparelser på budgettet har de valgt at tilgodese Home-Start med ekstra kr pr. år fra Fra kommunens 18 midler har vi fået kr til frivilligpleje. Vi har en forventning om, at Home-Start Genbrug i 2016 skaber et overskud på cirka kr Facebook er også en platform, hvor vi får større og større synlighed. Konkrete varer, arrangementer og nyheder bliver lagt på siden og boostet, så de når længere ud. Tak til Fonnesbæk Y s Mens Club i Ikast, som har doneret kr Tak til Føtex i Ikast, som sponsorerer kaffen til personale og kunder i Home-Start Genbrug.

5 Home-Start på landsplan Lone Møller, som har stiftet og udviklet Home- Start i Danmark har efter 10 år som landskoordinator valgt at give plads til et generationsskifte i landssekretariatet. Pressemeddelelse kan læses her: swire.com/dk/press room/40190/pressr elease/99699 Landsmøde Den 5. marts deltog frivillige og ansatte fra hele landet i det årlige landsmøde i Vejle. Landsmødet er en oplagt chance for at udveksle erfaringer med frivillige fra sin egen og andre afdelinger, lytte til et spændende foredrag og få en lækker frokost. Landsmødet i 2017 bliver lørdag den 18. marts. Sæt allerede nu X i kalenderen Berit Yding Sørensen startede 1. april som landskoordinator, og Tine Jerris startede 1. august som sekretariatsleder. Berit og Tine får hjælp til de administrative opgaver af Lene Isager, som har været sekretariatsmedarbejder i Home-Start siden december På Home-Start Ikast-Brandes vegne Koordinator Hanne Hebsgaard November 2016 Tines primære opgaver har fokus på udviklingen og udbredelsen af Home-Start i Danmark. Berits primære opgaver har fokus på kvaliteten i Home-Start kerneydelsen dvs. at sikre, at de lokale koordinatorer er klædt på til opgaven og lever op til Home-Starts principper og praksis, at understøtte eksisterende lokalafdelinger i partnerskaber med kommunerne og at varetage kommunikationen med småbørnsfamilier og frivillige, som kontakter landssekretariatet. Der er pt 12 lokalafdelinger i Home-Start, fordelt ud over hele landet. I 2016 er Helsingør kommet på Home-Start landkortet og endnu en jysk kommune har bevilget penge til opstart i 2017.

bliver matchet med en familieven inden årets udgang.

bliver matchet med en familieven inden årets udgang. Årsberetning 2015 Home-Start Ikast-Brande er en frivillig organisation, som støtter familier med små børn. Afdelingen i Ikast-Brande startede i foråret 2012 og er en afdeling af Home-Start Danmark og det

Læs mere

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2014.

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2014. Årsberetning 2014 Home-Start Ikast-Brande er en frivillig organisation, som støtter familier med små børn. Afdelingen i Ikast-Brande startede i foråret 2012 og er en afdeling af Home-Start Danmark og det

Læs mere

Årsberetning Home Start Hedensted 2017

Årsberetning Home Start Hedensted 2017 Årsberetning Home Start Hedensted 2017 Home Start Hedensted er en frivillig organisation, der støtter pressende småbørnsfamilier med mindst et barn under skolepligtig alder. Afdelingen i Hedensted startede

Læs mere

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2016.

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2016. Årsberetning Home-Start Hedensted 2016 Home-Start Hedensted er en frivillig organisation, der støtter pressede småbørnsfamilier med mindst et barn under skolealderen. Afdelingen i Hedensted startede i

Læs mere

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2015.

Årsberetningen er en refleksion over afdelingens udvikling i 2015. Årsberetning 2015 Home-Start Hedensted er en frivillig organisation, der støtter pressede småbørnsfamilier. Afdelingen i Hedensted startede i efteråret 2011 og er en afdeling under Home-Start Danmark og

Læs mere

HOME-START Familiekontakt Ikast-Brande

HOME-START Familiekontakt Ikast-Brande Årsberetning 2018 Home-Start Ikast-Brande er en non-profit organisation, som støtter pressede børnefamilier i Ikast-Brande Kommune. Årsberetningen er en refleksion over afdelingens arbejde i 2018. Keep

Læs mere

Årsberetning HOME-START Familiekontakt Vejle Støtte til småbørnsfamilier under pres RIKKE SKOV JØRGENSEN

Årsberetning HOME-START Familiekontakt Vejle Støtte til småbørnsfamilier under pres RIKKE SKOV JØRGENSEN Årsberetning 2017 HOME-START Familiekontakt Vejle Støtte til småbørnsfamilier under pres RIKKE SKOV JØRGENSEN Home-Start Vejle Afd. Havnegade 28 7100 Vejle Tlf. 28 44 01 05 Email: vejle@home-start.dk Årsberetning

Læs mere

Home-Start Halsnæs Resultater og udfordringer

Home-Start Halsnæs Resultater og udfordringer Home-Start Halsnæs Resultater og udfordringer 2013-2016 Indledning I 2013 kontaktede den daværende familiechef i Halsnæs kommune Home-Starts landskontor med ønsket om at få Home-Start til Halsnæs kommune.

Læs mere

Frivillig støtte til småbørnsfamilier

Frivillig støtte til småbørnsfamilier Home-Start Familiekontakt Frivillig støtte til småbørnsfamilier Resumé af Epinions evaluering af Home-Start 2013 Home-Start Familiekontakt Danmark Home-Start Familiekontakt Danmark Landssekretariatet Vestergade

Læs mere

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Hjørring Kommune NOTAT vedr. indgåelse af aftale med Home Start i Hjørring kommune Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Projektets formål I Hjørring Kommune

Læs mere

Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved

Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved Dækker perioden fra 1.-11.-2016 til 1.-11.-2017 Home-Start Næstveds lokalafdeling dækker Næstved kommune, der pr.1-10-2017 har 82.879 indbyggere. Helle

Læs mere

Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016

Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016 Årsberetning for Mødrehjælpens lokalforening i Aalborg 2016 2016 har igen været et meget aktivt år i lokalforeningen. Vi har oplevet en endnu større efterspørgsel end tidligere år, om hjælp til sårbare

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

Home-Start Familiekontakt Odense - Handleplan

Home-Start Familiekontakt Odense - Handleplan Home-Start Familiekontakt Odense - Handleplan 2018-2019 Faktuelle oplysninger Home-Start er en frivillig social organisation, som tilbyder støtte, venskab og praktisk hjælp til småbørnsfamilier, der er

Læs mere

Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved

Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved Dækker perioden fra 1.-12.-2013 til 1.-11.-2014 Home-Start Næstved lokalafdeling dækker Næstved kommune, der har 81.432 indbyggere 2014. Birgitte Askholm

Læs mere

Rikke Kirk drømmer om Børnenes Hus

Rikke Kirk drømmer om Børnenes Hus Rikke Kirk drømmer om Børnenes Hus Rikke R. Kirk, koordinator og ildsjæl i HomeStart, der hjælper børnefamilier: - Jeg kommer selv fra en familie, hvor de voksne ikke evnede at tage vare på børnene Jeg

Læs mere

Års- og handleplan 2017 Home-Start Familiekontakt Thy

Års- og handleplan 2017 Home-Start Familiekontakt Thy Års- og handleplan 2017 Home-Start Familiekontakt Thy Foto fra Frivillig Fredag, St. Torv Thisted sep. 2016 Side 1 af 9 Års- og handleplan 2017 Home-Start Familiekontakt Thy. Aktuel status Familier i gang

Læs mere

Mulige samfundsmæssige gevinster ved Home-Start støtte

Mulige samfundsmæssige gevinster ved Home-Start støtte Mulige samfundsmæssige gevinster ved Home-Start støtte - belyst ved en fiktiv Home-Start afdelings aktiviteter Afdelingen ligger i Næsborg kommune, som er en mellemstor provinskommune med ca. 75.000 indbyggere.

Læs mere

Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved

Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved Årsberetning for Home-Start Familiekontakt Næstved Dækker perioden fra 1.-11.-2014 til 1.-11.-2015 Home-Start Næstved lokalafdeling dækker Næstved kommune, der har 82. 158 indbyggere pr. 1.-10.-2015. Birgitte

Læs mere

Vores første opgave var at finde, istandsætte, renovere og bemande, skaffe tøj og udstyr til en butik med indvielse sidst i oktober 2016.

Vores første opgave var at finde, istandsætte, renovere og bemande, skaffe tøj og udstyr til en butik med indvielse sidst i oktober 2016. Bestyrelsens beretning 2016 På initiativ af Fonden Mødrehjælpen blev vi etableret ved en stiftende generalforsamling d. 8. juni 2016, det vil sige for kun ni måneder siden. En bestyrelse på syv medlemmer

Læs mere

Året der gik 2014. Venskaber: PR - Aktiviteter:

Året der gik 2014. Venskaber: PR - Aktiviteter: Året der gik 2014 2014 har for Børns Voksenvenner i Aalborg & Omegn budt på mange nye og spændende tiltag, oplevelser, aktiviteter og kontakter til frivillige, forældre, børn og samarbejdspartnere. Venskaber:

Læs mere

Bestyrelsesberetning 2018

Bestyrelsesberetning 2018 Bestyrelsesberetning 2018 1 Bestyrelsens beretning 2018 En vigtig del af Mødrehjælpens arbejde varetages af frivillige i lokalforeninger rundt om i landet. Køge lokalforening blev stiftet den 29. november

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Formandens Årsberetning er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og

Formandens Årsberetning er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og Formandens Årsberetning 2019 2018 er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og det betyder altså meget hvordan vejret arter sig med

Læs mere

Årsberetning Home-start Familiekontakt Kolding 2018

Årsberetning Home-start Familiekontakt Kolding 2018 HOME-START Familiekontakt Kolding Støtte til småbørnsfamilier under pres m Kolding, d. 19.11.201 Årsberetning Home-start Familiekontakt Kolding 2018 Afdelingen i Kolding dækker ca. 90.000 indbyggere og

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Evaluering af søndagscafé på Lindegården

Evaluering af søndagscafé på Lindegården Evaluering af søndagscafé på Lindegården Festsalen, Lindegårdsvej 3, Herning Arrangør: Seniorråd Vest Tovholder Bodil Markmøller 1 Evaluering af søndagscafé på Lindegården 4. oktober 2016 I december 2015

Læs mere

Oktober Gæt et udvalg med 20 år på bagsmækken

Oktober Gæt et udvalg med 20 år på bagsmækken Oktober 2017 Gæt et udvalg med 20 år på bagsmækken GYMNASTIKUDVALGET Parasport Danmark Gymnastik dhif.gymnastik@gmail.com Formand Bibiana Gade Tvedvej 197, Tved 5700 Svendborg Mobil: 50 57 45 22 Ansvarsområde:

Læs mere

Praktisk information om Børnenes Akademi

Praktisk information om Børnenes Akademi Praktisk information om Børnenes Akademi VELKOMMEN TIL FRISKOLEN BØRNENES AKADEMI Denne pjece er en introduktion til dig som ny forældre på Børnenes Akademi. I pjecen vil vi nævne nogle af de praktiske

Læs mere

Home Start Familiekontakt Odense Årsberetning 2015

Home Start Familiekontakt Odense Årsberetning 2015 Home Start Familiekontakt Odense Årsberetning 2015 Refleksion over afdelingens udvikling i 2015 Faktuelle oplysninger Home Start Familiekontakt er en frivillig social organisation, som tilbyder støtte,

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

En Ny Chance Konceptbeskrivelse og erfaringsopsamling

En Ny Chance Konceptbeskrivelse og erfaringsopsamling 301112 En Ny Chance Indholdsfortegnelse: 1. En Ny Chance er en ny chance for familien 2. Hvem henvender En Ny Chance sig til? 3. Gruppesamtaler og ferieaktiviteter er kernen i En Ny Chance 4. Organisering

Læs mere

Forældrerådet I DRIVHUSET

Forældrerådet I DRIVHUSET Forældrerådet I DRIVHUSET Pjece til forældre i Drivhuset Om Forældrerådet Forældrerådet består af forældre og én pædagog. Desuden deltager afdelingens pædagogiske leder, som en slags sekretær uden stemmeret.

Læs mere

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 20 Januar 2017. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Nytårskoncert - ændring Side 5-6 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde Ikast-Brande Kommunale Dagpleje. 8. Juni Nørre Snede

Forældrebestyrelsesmøde Ikast-Brande Kommunale Dagpleje. 8. Juni Nørre Snede Forældrebestyrelsesmøde Ikast-Brande Kommunale Dagpleje 8. Juni 2015 18.30-21.30 Nørre Snede Dagsorden 1. Præsentation af medlemmerne. 2. Introduktion til arbejdet i forældrebestyrelsen v/ dagplejeleder

Læs mere

Hvem kan få en voksenven? En guide omkring at få og skabe et venskab

Hvem kan få en voksenven? En guide omkring at få og skabe et venskab Hvem kan få en voksenven? En guide omkring at få og skabe et venskab Hvem kan få en voksenven? Der er flere kriterier, der skal opfyldes, når dit barn skal have en voksenven: du er som forælder alene med

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Evaluering af 2017 Fokuspunkter for 2018 Årsplan for 2018

Evaluering af 2017 Fokuspunkter for 2018 Årsplan for 2018 Evaluering af 2017 Fokuspunkter for 2018 Årsplan for 2018 Gemmet Børnehuset Gemmet ved Brønshøj Menighed Gemmet 10 2400 København NV Tlf. 38 60 51 21 E-post gemmet@mail.tele.dk EAN-nr. 5798009693143 Nordea

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden Hård debat om fattigdom i Danmark rammer skævt (uddrag fra Medlemsforum, pressemeddelelse 02.12.11) Blandt de frivillige sociale organisationer har vi en oplevelse af mistænkeliggørelse

Læs mere

HOME-START Familiekontakt Danmark Årsberetning 2016

HOME-START Familiekontakt Danmark Årsberetning 2016 Side1 HOME-START Familiekontakt Danmark Årsberetning 2016 Side2 Forord Home-Start Familiekontakt Danmark har igen i 2016 støttet rigtig mange småbørnsfamilier, og vi kan glæde os over, at vi har fået 2

Læs mere

Årsberetning v/ Karen Margrethe Ur-Rehman

Årsberetning v/ Karen Margrethe Ur-Rehman Page 1 of Årsberetning v/ Karen Margrethe Ur-Rehman Bestyrelsen: 3 valgte mdl. fra menigheden: Annette Wissendorf Jensen, næstfmd Birgitta Bohn Thomsen (Poul Lund, udgået ved fratrædelse af stilling) 2

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 52 Offentligt Cirkelines Æske en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Ansøger Ansøger er Kontaktcenter Klippen på Vesterbro i København. Vi henvender os til Jer, fordi

Læs mere

Evaluering: En god start - sammen. Telefon interview af forældre der har deltaget i En god start sammen.

Evaluering: En god start - sammen. Telefon interview af forældre der har deltaget i En god start sammen. Evaluering: En god start - sammen. Telefon interview af forældre der har deltaget i En god start sammen. Telefon interviewene fandt sted efter den sidste gang på 11. kursusgang. Forventninger til forløb:

Læs mere

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset

Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 26. november 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 4, Rådhuset Pkt. Tekst Side 49 Budget/regnskab 1 50 Fastsættelse af møder i 2016. 1 51 Lukket punkt: Cafe Kilen 1 52 Lukket punkt:

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Velkommen til Ronald McDonald Hus

Velkommen til Ronald McDonald Hus Velkommen til Ronald McDonald Hus Huset Hvert år bliver mange danske børn alvorligt syge. De er eksempelvis født for tidligt, har en hjertefejl, bliver pludselig ramt af kræft eller har brug for at få

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Projektets/aktivitetens titel Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt

Projektets/aktivitetens titel Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Hjørring Kommune Projektets/aktivitetens titel Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Kommune Hjørring Kommune Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig

Læs mere

Evaluering Jump4fun 2019 På tværs af fire landsdele og 13 kommuner

Evaluering Jump4fun 2019 På tværs af fire landsdele og 13 kommuner Evaluering 2019 På tværs af fire landsdele og 13 kommuner 1. Metode 2. Evaluering børn og unge på landsplan 3. Evaluering forældre på landsplan Metode Kvantitativ evaluering Evalueringen er en kvantitativ

Læs mere

BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk

BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk Indholdsfortegnelse Side 3 // Kort om os Side 4 // Sådan virker det Side 5 // Indsamlings

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 71 Godkendelse af referat fra møde den 21. september 2017 1 72 Budget og regnskab 1 73 Aktiv

Læs mere

Børnemiljøvurdering Filuren 2010

Børnemiljøvurdering Filuren 2010 Børnemiljøvurdering Filuren 2010 Ifølge Dagtilbudsloven skal alle dagtilbud udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering mindst hvert tredje år. Formålet med at der stilles krav til børnemiljøet i dagtilbud,

Læs mere

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne Efteråret i Frivilligcenter Århus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser, tre foredrag og to fyraftensmøder at byde på. Igen i år kan vi tilbyde det populære regnskabskursus som afholdes

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn.

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. Optimisten Nr. 2 - apr. 2017 www.kggo.nu KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. 1 Tur med KGGO Sensommervejret er akkurat som ønsket til en god udflugt. Kl. 11 køres samlet fra Ahlmannsparken

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Tidlig indsats og Åbent børnehus et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Hvad har været i fokus fra start Fokus på familier med særlige behov heraf isolerede familier Metodeudviklingsprojekt

Læs mere

Røde Kors Hovedstaden/2013

Røde Kors Hovedstaden/2013 årsrapport Røde Kors Hovedstaden/2013 Bestyrelsens beretning v/ formanden Indholdsfortegnelse Et rigtigt 03 Indledning 04 røde kors hovedstaden 4 godt år 06 Netværk 08 Ensomhed Allerførst skal der lyde

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 27. august 2015 Mødested: Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde Ikast-Brande Dagpleje. 24. Februar 2015

Forældrebestyrelsesmøde Ikast-Brande Dagpleje. 24. Februar 2015 Forældrebestyrelsesmøde Ikast-Brande Dagpleje 24. Februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af referat 2. Siden sidst 3. Børnetal og tiltag 4. Hvordan kan dagplejens synliggøres 5. Arbejdsgrundlag i dagplejen

Læs mere

Børne- og Ungerådgivningscentret. Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ)

Børne- og Ungerådgivningscentret. Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ) Børne- og Ungerådgivningscentret Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ) Hvorfor gør mit barn ikke, som jeg siger? Det spørgsmål stiller mange forældre sig med jævne mellemrum.

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf VELKOMMEN I DAGMARASYLETS BØRNEHAVE DAGMARSGADE 6 4100 RINGSTED Tlf. 57627170 E-mail: ans@ringsted.dk Kære og dine forældre. Vi glæder os til at lære jer at kende. Vi vil gerne fortælle jer lidt om vores

Læs mere

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning.

Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening. Formandens beretning. Dagsorden for generalforsamling i Nexø og Omegns Museumsforening Valg af dirigent. Formandens beretning. Regnskab. Indkomne forslag. Valg. Valg til bestyrelsen: Jørn Olsen, Erik Gornitzka og Steffen Gerdes,

Læs mere

Familiestøtten. Et tilbud til alle kommuner i Danmark. -en håndsrækning til økonomisk udsatte børnefamilier. Formål-struktur-økonomi 2017

Familiestøtten. Et tilbud til alle kommuner i Danmark. -en håndsrækning til økonomisk udsatte børnefamilier. Formål-struktur-økonomi 2017 Familiestøtten -en håndsrækning til økonomisk udsatte børnefamilier Et tilbud til alle kommuner i Danmark Formål-struktur-økonomi 2017 Familiestøtten Familiestøtten hjælper økonomisk udsatte børnefamilier,

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Året der gik 2016 hos Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn

Året der gik 2016 hos Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn Året der gik 2016 hos Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn Vi vil her gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til alle børn, forældre, Voksenvenner, Familievenner, Storesøstre og Storebrødre

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper

Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper Flot - og velfortjent - hæder til Vibeke Grønskov, frivillig-koordinator i Ikast-Brande Kommune Med kåringen af Årets Folkehjælpere hylder Dansk Folkehjælp

Læs mere

BMV SÅDAN! Nyborg Kommunale Dagpleje har et ønske om i fællesskab, at prioritere rummelighed som værende en af vores fremtrædende værdier.

BMV SÅDAN! Nyborg Kommunale Dagpleje har et ønske om i fællesskab, at prioritere rummelighed som værende en af vores fremtrædende værdier. fdlægmksæølgjkælfdgkpsldfæ Børneafdelingen, Dagplejen læk BMV SÅDAN! Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 nyborg@kommune.dk www.nyborg.dk Børnemiljøvurdering for Nyborg Kommunale

Læs mere

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 F Å R I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 D U F O R M E G E T? S A L T Kære medlemmer i Hjernesagen Roskilde, Lejre, Greve Så er tiden inde til at starte 2. halvår, håber i alle

Læs mere

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31.

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31. Arrild Friskole & Børnehus Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund. Skolen@arrildfriskole.dk Tlf.: 74830103 Boernehuset@arrildfriskole.dk Tlf.: 30138403 Nyhedsbrev 26/2019 Dette bliver så skoleårets sidste

Læs mere

NYHEDSBREV NYT FRA FORMANDEN JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN

NYHEDSBREV NYT FRA FORMANDEN JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN NYHEDSBREV JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN GENERALFORSAMLINGEN NY CAFÈ +35 I ÅRS NY PÅRØRENDEGRUPPE FACEBOOKGRUPPER BØRN/UNGEGRUPPER HALVÅRLIGT PROGRAM NYT FRA FORMANDEN Kære medlemmer. Godt nytår til jer

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Fredericia Tegnsprogsforening Lørdag d. 16. marts 2019

Referat fra ordinær generalforsamling i Fredericia Tegnsprogsforening Lørdag d. 16. marts 2019 Referat fra ordinær generalforsamling i Fredericia Tegnsprogsforening Lørdag d. 16. marts 2019 1. Valg af: a. Dirigent Thomas Knapp blev valgt. b. Referent Tine Lind blev valgt. c. Bisidder Arne Christensen

Læs mere

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1 FORMANDSBERETNING FOR 2015 Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig Side 1 Formandsberetning for 2015 Så er vi kommet igennem 2015, hvilket må siges at have været endnu et rigtigt godt

Læs mere

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Projektets navn: Reservebedsteordning 1. Baggrund Flere af Stevns Kommunes småbørnsfamilier savner et nært netværk, der kan træde til, når familiens

Læs mere

Foreningsudvikling. - fra pioner til moden organisation. Frivillighedens Vidensdøgn 2019

Foreningsudvikling. - fra pioner til moden organisation. Frivillighedens Vidensdøgn 2019 Foreningsudvikling - fra pioner til moden organisation v/ Tine Jerris og Berit Yding Sørensen, HOME-START Familiekontakt Frivillighedens Vidensdøgn 2019 HOME-START Familiekontakt - frivillig støtte til

Læs mere

IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv

IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv IOGT-RÅDGIVNING SVENDBORG Hvis alkohol styrer dit liv Årsrapport 2011 I.O.G.T. Rådgivning i Svendborg I.O.G.T Rådgivning i Svendborg er en del af den verdensomspændte organisation I.O.G.T.`s sociale arbejde.

Læs mere

TEMA Tværsektorielt samarbejde

TEMA Tværsektorielt samarbejde Ud med parallelsystemer og overlap. Ind med koordinering og fælles indsats LENE SKJELBO OG TINA GAARDEN GEERTSEN, HJØRRING KOMMUNE Tværsektorielt samarbejde Tegning: Niels Poulsen Nr. 01 februar 2018 årgang

Læs mere

I weekenden 26-27/8 holdt vi sammen med Tårnby HK Amager Cup. 86 hold deltog og i alt blev der spillet 175 kampe i 7 forskellige haller.

I weekenden 26-27/8 holdt vi sammen med Tårnby HK Amager Cup. 86 hold deltog og i alt blev der spillet 175 kampe i 7 forskellige haller. Nyhedsbrev september 2017 Kære medlemmer, Så er her igen nyheder fra klubben. Alle hold er i gang: seniorerne starter turneringen i denne måned, hvor ungdommen deltager i niveaustævner og Næstved Cup.

Læs mere

Ugens faste aktiviteter:

Ugens faste aktiviteter: SS Ugens faste aktiviteter: Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret er et levende og åbent sted, hvor man styrker borgernes sundhed, velvære og trivsel. Aktiviteterne på Valdemarshus

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla 2017-2018 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede sig, alt efter

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere