Vores bolig! Boligfinansiering:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vores bolig! Boligfinansiering: 10-40-50"

Transkript

1 Vores bolig! Boligfinansiering:

2 NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Ineqarnermut Attaveqarnermullu Pisortaqarfik Direktoratet for Boliger og Infrastruktur 2 Vores bolig! Boligfinansiering:

3 Forord Det er med stor glæde, jeg kan offentliggøre nærværende informationshæfte, der tilhører serien Vores Bolig!. Det er Landsstyrets politik, at borgerne skal have adgang til aktuel og relevant information. Det er min forventning, at min administration med denne forbedring af det offentliges oplysnings- og informationsservice dækker det behov, der har været på boligområdet. Serien består i alt af 4 informationshæfter, der omhandler Boligfinansiering Andelsboliger Finansiering af andelsboliger Fra lejer til ejer De 4 informationshæfter, er opbygget som trin for trin vejledning, hvor de mest almindelige spørgsmål forsøges besvares, ligesom hæfterne indeholder en række eksempler. Såfremt du har behov for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte min administration eller se på Direktoratet for Boliger og Infrastruktur s hjemmeside på Med venlig hilsen Jørgen Wæver Johansen Landsstyremedlem for Boliger, Infrastruktur og Råstoffer Vores bolig! Boligfinansiering:

4 Indholdsfortegnelse Indledning Opførelse af boliger Istandsættelser og forbedringer finansiering til opførelse af boliger Finansiering: Et eksempel Tilbagebetaling Ansøgeren skal være yderst opmærksom på, Ansøgningsproceduren trin for trin Ansøgning om offentlige lån Byggeriet igangsættes Udbetaling af offentlige lån finansiering til istandsættelser og forbedringer af private boliger Finansiering Eksempel, hvor ansøgeren udfører forbedringer for kr Tilbagebetaling Ansøgeren skal være yderst opmærksom på Ansøgningsproceduren trin for trin Ansøgning om offentligt lån Arbejdet igangsættes Udbetaling af det offentlige lån Lovgivning m.v Landstingsforordning nr. 4 af 30. oktober 1998 om boligfinansiering. 13 Yderligere oplysninger Finansiering af boliger på 105 m² Finansiering af boliger på 125 m² Finansiering af boliger på 150 m² Vores bolig! Boligfinansiering:

5 Indledning er en boligfinansieringsordning, hvor Hjemmestyret og kommunen kan yde lån til opførelse af boliger, og hvor Hjemmestyret kan yde lån til istandsættelser og forbedringer af privatejede boliger. Lånene er rente- og afdragsfri i 20 år, hvorefter de skal afdrages over 15 år. Opførelse af boliger Til opførelse af boliger yder Hjemmestyret og kommunen tilsammen lån på 40 % af opførelsesudgifterne. Der kan ydes anlægslån til såvel enkeltpersoner som virksomheder og selskaber. Boligerne kan opføres som flerfamiliehuse, rækkehuse, kædehuse eller enfamilie- og dobbelthuse. Boligerne kan anvendes til privat bolig, udlejning eller til personaleboliger. Istandsættelser og forbedringer Hjemmestyret yder desuden lån på 40 % af de samlede omkostninger til istandsættelser og forbedringer af eksisterende private boliger. Dette lån kan kun søges af private boligejere. Nedenfor beskrives de to muligheder for boligfinansiering, og ansøgningsproceduren gennemgås. Vores bolig! Boligfinansiering:

6 finansiering til opførelse af boliger henviser til den procentvise fordeling af finansieringen af de samlede opførelsesudgifter. Finansiering: De samlede opførelsesudgifter finansieres sådan: 10% - ydes som indskud fra ansøgeren 40% - ydes som lån delt mellem Hjemmestyret og kommunen. Lånet er rente- og afdragsfrit i 20 år 50% - optages af ansøgeren som et realkredit- eller banklån Hjemmestyret og kommunen kan maksimalt yde lån til 105 m² af et boligareal, uanset om boligen er større, og maksimalt til en samlet opførelsesudgift på kr. pr m², uanset om boligen er dyrere. Ansøgeren finansierer selv yderligere opførelsesudgifter. Hjemmestyret og kommunen yder hver især maksimalt et lån på kr. Ansøgeren kan derfor maksimalt modtage offentlige lån på kr. Hvis Hjemmestyret eller kommunen ikke har mulighed for at yde sin halvdel af lånet, kan den anden part yde hele det offentlige lån. De offentlige lån kommer først til udbetaling, når boligen er godkendt til ibrugtagning, og ansøgeren kan fremvise et registreret pantebrev. Det vil sige, at ansøgeren selv skal afholde alle udgifter, mens byggeriet står på. Afholdelse af udgifter under byggeriet sker typisk ved, at ansøgeren optager en byggekredit i banken. 6 Vores bolig! Boligfinansiering:

7 Et eksempel Ansøgeren bygger et hus på 105 m ² à kr./m ² (i alt kr.) 10% eget indskud 105 X kr. X 10% = kr. 20% som lån fra Hjemmestyret 105 X kr. X 20% = kr. 20% som lån fra kommunen 105 X kr. X 20% = kr. 50% som et realkredit- eller banklån 105 X X 50% = kr kr Se flere eksempler på fordeling af finansiering på Tilbagebetaling De offentlige lån er rente- og afdragsfri i de første 20 år efter datoen for ibrugtagningstilladelsen. Herefter afvikles lånene over de næste 15 år med en forrentning svarende til Nationalbankens diskonto plus 3 %. Ansøgeren skal være yderst opmærksom på, At der først må indgås bindende kontrakt, og byggeriet først må igangsættes, når Hjemmestyret og kommunen har givet ansøgeren endeligt, skriftligt tilsagn om lån. Vores bolig! Boligfinansiering:

8 Ansøgningsproceduren trin for trin Ansøgning om offentlige lån 1. Ansøgeren søger kommunen om en foreløbig arealtildeling. 2. Ansøgeren udarbejder et programoplæg med oplysninger om antal boliger og boligareal, samt indhenter tilbud på byggeriet med et overslag over udgifterne. Ansøgeren kan med fordel inddrage en professionel byggerådgiver på dette tidspunkt i ansøgningsprocessen. 3. Ansøgeren skaffer dokumentation for egen finansiering på 10 % af opførelsesudgifterne. Ansøgeren dokumenterer, at den resterende del af opførelsesudgifterne på 50 % kan finansieres af ansøgeren selv, f.eks. ved optagelse af banklån, realkreditlån eller via en anden finansieringskilde. 4. Ansøgning om boligfinansiering sendes til både Hjemmestyret og kommunen. Følgende skal vedlægges ansøgningen: Programoplæg med oplysninger om antallet af boliger og boligareal. Et overslag over de forventede udgifter til byggeriet. Overslaget skal vise, hvordan udgifterne fordeles år for år. De samlede opførelsesudgifter indeholder udgifter til projektering, håndværkerudgifter, byggelånsrenter, intern byggemodning, byggeadministration samt stempelafgifter. Foreløbigt tilsagn om arealtildeling fra kommunen. Dokumentation for ansøgerens egen andel af finansieringen (10% indskud og 50% lån). Hjemmestyret og kommunen behandler hver for sig ansøgningen og meddeler om og hvornår lånene kan bevilliges. Ansøgninger kan indsendes løbende, det vil sige hele året rundt. 8 Vores bolig! Boligfinansiering:

9 Byggeriet igangsættes 5. Hvis Hjemmestyret og kommunen giver tilsagn om lån, skal ansøgeren ansøge om endelig arealtildeling hos kommunen. Den endelige arealtildeling er en forudsætning for, at der kan ansøges om støbe-, grave- og byggetilladelse hos kommunen. Først når der er givet tilsagn om offentlige lån, kan byggeriet igangsættes. 6. Ansøger afholder selv alle udgifter, mens byggeriet står på. Udbetaling af offentlige lån 1. Efter byggeriets afslutning indsender ansøgeren: a. dokumentation for, at byggeriet er godkendt til ibrugtagning, b. uafhængigt byggeregnskab, det vil sige et byggeregnskab, som er underskrevet eller stemplet af enten byggerådgiver eller bank, og c. registeret pantebrev. Dokumenterne sendes både til Hjemmestyret og kommunen. Herefter kommer lånene fra Hjemmestyret og kommunen til udbetaling. Anlægsaktiviteten skal være påbegyndt inden 2 år og afsluttet samt ibrugtaget inden 3 år efter udstedelse af tilsagnsskrivelsen om offentlige lån. I modsat fald bortfalder tilsagnet uden yderligere varsel. Vores bolig! Boligfinansiering:

10 finansiering til istandsættelser og forbedringer af private boliger Hjemmestyret kan yde rente- og afdragsfri lån til privatpersoner, til forbedringer og istandsættelser af eksisterende privatejede boliger. Eksempelvis kan lånet ydes til kloakering, efterisolering, trykvand, ny sanitet, nye vinduer, nyt tag og mindre moderniseringer. Der ydes ikke lån til fx at udskifte et funktionelt køkken med et nyere køkken eller til at foretage større tilbygninger. Finansiering De samlede udgifter til istandsættelser og forbedringer finansieres sådan: 40% - ydes som et rente- og afdragsfrit lån fra Hjemmestyret. 60% - afholdes af ansøgeren selv som egenkapital, optagelse af bank- eller realkreditlån eller en kombination heraf. Hjemmestyrets maksimale lån på kr., svarer til 40 % af en samlet udgift på kr. Det vil sige, at hvis udgifterne til istandsættelser eller forbedringer overstiger kr., må ansøgeren selv finansiere de ekstra udgifter. Ansøgeren afholder selv alle udgifter til arbejdet, mens istandsættelsen eller forbedringen udføres. Afholdelse af udgifter til arbejdet under istandsættelsen sker typisk ved, at ansøgeren optager en byggekredit i banken. Eksempel, hvor ansøgeren udfører forbedringer for kr. Lån fra Hjemmestyret 40% X kr. = kr. Ansøgernes andel 60% X kr. = kr. Ikke støtteberettigede udgifter, som ansøgeren selv skal afholde kr kr. = kr. Det vil sige, at ansøgeren selv afholder udgifter for kr. og opnår lån fra Hjemmestyret på kr. 10 Vores bolig! Boligfinansiering:

11 Tilbagebetaling Hjemmestyrets lån ydes som et rente- og afdragsfrit lån. Lånet forfalder til betaling ved bodeling, konkurs og ejerskifte, med mindre Landsstyret bestemmer andet. Ansøgeren skal være yderst opmærksom på At der først må indgås bindende kontrakt, og arbejdet først må igangsættes, når Hjemmestyret har givet ansøgeren endeligt, skriftligt tilsagn om lån. Vores bolig! Boligfinansiering:

12 Ansøgningsproceduren trin for trin Ansøgning om offentligt lån 1. Ansøgeren indsender en ansøgning om lån til istandsættelser og forbedringer til Direktoratet for Boliger og Infrastruktur Ansøgningen skal vedlægges følgende dokumentation: Beskrivelse af den planlagte istandsættelse/forbedring. Oplysninger om de forventede omkostninger ved arbejdet. Dokumentation for hvordan ansøgerens selv afholder sin andel af de samlede istandsættelses- og forbedringsudgifter. Ansøgninger kan indsendes løbende, dvs. hele året rundt. Arbejdet igangsættes 2. Hvis Hjemmestyret giver tilsagn om lån til istandsættelsen/forbedringen, kan arbejdet begynde. 3. Ansøger afholder selv alle udgifter, mens istandsættelsen eller forbedringen udføres. Udbetaling af det offentlige lån 4. Lånet kommer til udbetaling, når ansøgeren har indsendt registreret pantebrev og uafhængigt byggeregnskab, det vil sige et byggeregnskab, som er underskrevet eller stemplet af enten byggerådgiver eller bank. Anlægsaktiviteten skal være påbegyndt inden 2 år og afsluttet samt ibrugtaget inden 3 år efter udstedelse af tilsagnsskrivelsen. I modsat fald bortfalder tilsagnet uden yderligere varsel. 12 Vores bolig! Boligfinansiering:

13 Lovgivning m.v. Lovgivningen kan hentes på Direktoratet for Boliger og Infrastrukturs hjemmeside: Landstingsforordning nr. 4 af 30. oktober 1998 om boligfinansiering ændret ved landstingsforordning nr. 1 af 21. maj 2002 ændret ved landstingsforordning nr. 5 af 15. april 2003 Læs også om forskellen på de forskellige boligfinansieringsordninger og se eksempler på fordeling af finansiering på Yderligere oplysninger Kan fås ved henvendelse til: Grønlands Hjemmestyre Direktoratet for Boliger og Infrastruktur, Boligsektionen Box Nuuk Tlf.: Fax: Vores bolig! Boligfinansiering:

14 Antal m ² Pris m ² Opførelsespris pr. bolig i alt 10% Eget indskud 20% Lån fra Hj.styret 20% Lån fra kommunen 50% Realkreditlån Opførelsesprisen er antal kvm X pris pr. kvm Eget indskud er 10 % af opførelsesprisen Lån fra Hjemmestyret og kommunen udgør 20 % af opførelsesprisen fra hver, dog maksimalt kr. fra kommunen og kr. fra Hjemmestyret. Realkreditlånet er minimum 50 % af opførelsesprisen. 14 Vores bolig! Boligfinansiering:

15 Finansiering af boliger på 105 m ² kr kr kr Realkreditlån Lån fra kommunen kr kr kr Lån fra Hjemmestyret Eget indskud kr kr kr kr kr kr/kvm kr/kvm kr/kvm Finansiering af boliger på 125 m ² kr kr kr Realkreditlån Lån fra kommunen kr kr kr Lån fra Hjemmestyret Eget indskud kr kr kr kr kr kr/kvm kr/kvm kr/kvm Vores bolig! Boligfinansiering:

16 Finansiering af boliger på 150 m ² kr kr kr Realkreditlån Lån fra kommunen kr kr kr Lån fra Hjemmestyret Eget indskud kr kr kr kr kr kr/kvm kr/kvm kr/kvm 16 Vores bolig! Boligfinansiering:

Vores bolig! Finansiering af andelsboliger. et teksteksempel

Vores bolig! Finansiering af andelsboliger. et teksteksempel Vores bolig! Finansiering af andelsboliger et teksteksempel 2005 NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Ineqarnermut Attaveqarnermullu Pisortaqarfik Direktoratet for Boliger og Infrastruktur

Læs mere

Vores bolig! Andelsboliger

Vores bolig! Andelsboliger Vores bolig! Andelsboliger 2005 NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Ineqarnermut Attaveqarnermullu Pisortaqarfik Direktoratet for Boliger og Infrastruktur 2 Vores bolig! Andelsboliger

Læs mere

Landstingsforordning nr. 1 af 7. maj 2007 om boligfinansiering. Kapitel 1 Anvendelsesområde

Landstingsforordning nr. 1 af 7. maj 2007 om boligfinansiering. Kapitel 1 Anvendelsesområde Landstingsforordning nr. 1 af 7. maj 2007 om boligfinansiering I medfør af 1 i lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger mv. fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Din bolig. Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur & Boliger.

Din bolig. Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur & Boliger. Din bolig Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur & Boliger. Indholdsfortegnelse 3 Indledning 4 Lejer til ejer 4 Køb af bolig 4 Ansøgning 5 Lejerens anciennitet 5 Nedslag 5 Udgifter

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 39 af 23. november 2017 om boligfinansiering. Kapitel 1 Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 39 af 23. november 2017 om boligfinansiering. Kapitel 1 Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 39 af 23. november 2017 om boligfinansiering Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne Inatsisartutlov finder anvendelse på lån til opførelse, istandsættelse, udvidelse og forbedring af

Læs mere

22. december 2006 FM2007/21

22. december 2006 FM2007/21 22. december 2006 FM2007/21 Forslag til Landstingsforordning om boligfinansiering. I medfør af 1 i lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger mv. fastsættes:

Læs mere

25. januar 2008 FM 2008/12 3. august 2007 EM 2007/43. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

25. januar 2008 FM 2008/12 3. august 2007 EM 2007/43. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 25. januar 2008 FM 2008/12 3. august 2007 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Forordningsforslaget indeholder ændring af 2 bestemmelser i den gældende landstingsforordning.

Læs mere

2013 opstilles således. 109 mio. kr. 47 mio. kr. 3 mio. kr. 73 mio. kr. 222 mio. kr. 459 mio. kr.

2013 opstilles således. 109 mio. kr. 47 mio. kr. 3 mio. kr. 73 mio. kr. 222 mio. kr. 459 mio. kr. Aningaasaqarnermut Aatsitassanullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer NAALAKKERSUISUT GOVERNMENT OF GREEN LAND Medlem af Inatsisartut, Anthon Frederiksen, Partii Naleraq Bureau for

Læs mere

Oplæg til Landsstyret

Oplæg til Landsstyret NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Ineqarnermut, Attaveqarnermut Aatsitassanullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Boliger, Infrastruktur og Råstoffer Ad dagsordenens punkt Oplæg

Læs mere

I medfør af 1 i Lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger m.v. fastsættes:

I medfør af 1 i Lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger m.v. fastsættes: Landstingsforordning nr. 12 af 19. november 2007 om overtagelse af Hjemmestyrets og kommunernes udlejningsejendomme som ejerlejlighed eller ejerbolig I medfør af 1 i Lov for Grønland nr. 944 af 23. december

Læs mere

2010 statistisk årbog

2010 statistisk årbog 2010 statistisk årbog Bolig 1. Boliger generelt Boliger generelt Størstedelen af boligerne i Grønland ejes af det offentlige, og udviklingen på boligmarkedet sker først og fremmest på baggrund af politiske

Læs mere

Status og visioner på boligområdet

Status og visioner på boligområdet Ineqarnermut, Attaveqarnermut Aatsitassanullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlemmet for Boliger, Infrastruktur og Råstoffer Minister of Housing, Infrastructure and Mineral Resources Status og visioner på

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 08. marts 2007 FM 2007/21 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forordningen erstatter landstingsforordning nr. 4 af 30. oktober 1998 om boligfinansiering som ændret

Læs mere

18. januar 2008 FM 2008/43. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

18. januar 2008 FM 2008/43. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 18. januar 2008 FM 2008/43 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget vil erstatte den gældende landstingsforordning nr. 1 af 31. oktober 1991 om andelsboliger. Den gældende

Læs mere

Medlem af Inatsisartut Niels Thomsen Demokraterne -/Her. Svar til 37, spørgsmål nr. 2010-274. Kære Niels Thomsen

Medlem af Inatsisartut Niels Thomsen Demokraterne -/Her. Svar til 37, spørgsmål nr. 2010-274. Kære Niels Thomsen Ineqarnermut, Attaveqarnermut Angallannermullu Naalakkersuisoq Medlem af Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik Naalakkersuisut Siulittaasuata tullia Viceformand af Naalakkersuisut Medlem

Læs mere

3. august 2007 EM 2007/44. Forslag til Landstingsforordning nr. xx af dd. mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse,

3. august 2007 EM 2007/44. Forslag til Landstingsforordning nr. xx af dd. mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, 3. august 2007 EM 2007/44 Forslag til Landstingsforordning nr. xx af dd. mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. I medfør af l i lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning,

Læs mere

Julsøfonden. Regler for Julsøfonden pr. 1. maj 2007

Julsøfonden. Regler for Julsøfonden pr. 1. maj 2007 Fundats for Julsøfonden Fondens formål er at: 1. støtte køb og forbedring af ejendomme, herunder lederuddannelsescentre, sommerlejre, kredshuse, lejrhytter og grunde. 2. støtte køb og forbedring af både

Læs mere

18. januar 2008 FM 2008/43. Forslag til landstingsforordning nr. xx af xx 2008 om andelsboliger

18. januar 2008 FM 2008/43. Forslag til landstingsforordning nr. xx af xx 2008 om andelsboliger 18. januar 2008 FM 2008/43 Forslag til landstingsforordning nr. xx af xx 2008 om andelsboliger I medfør af l i lov for Grønland nr. 944 af 23. december 1986 om boligforsyning, boligstøtte, leje af boliger

Læs mere

23. oktober 2007 EM 2007/44. Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af dd.mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse,

23. oktober 2007 EM 2007/44. Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af dd.mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, 23. oktober 2007 EM 2007/44 Ændringsforslag Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af dd.mm 2007 om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. til Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til

Læs mere

18. oktober 2007 EM 2007/44 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg

18. oktober 2007 EM 2007/44 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg vedrørende Forslag til landstingsforordning om støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. Afgivet til forslagets 2. behandling Landstingets

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 18. januar 2008 FM 2008/43 Bemærkninger til forslaget 1. Indledning Almindelige bemærkninger Forslaget vil erstatte den gældende landstingsforordning nr. 1 af 31. oktober 1991 om andelsboliger. Den gældende

Læs mere

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde FINANSIERING OG GARANTISTILLELSE 09-02-2007 Sagsnr. 1101-294547 Dokumentnr. 2006-34535 Ansøgningen Kuben Boplan A/S har i brev

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 11. juni 2018 EM2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at der ved vedtagelse af Inatsisartutlov nr. 39 af 23. november 2017 om boligfinansiering

Læs mere

10. juni 2011 EM 2011/XX. Kapitel 1 Anvendelsesområde

10. juni 2011 EM 2011/XX. Kapitel 1 Anvendelsesområde 10. juni 2011 EM 2011/XX Forslag til: Inatsisartututlov nr. x af xx 2011 om boligfinansiering Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne lov finder anvendelse på lån til finansiering af opførelse af nye boliger,

Læs mere

21. august 2018 EM2018/215. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

21. august 2018 EM2018/215. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 21. august 2018 EM2018/215 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at der ved vedtagelse af inatsisartutlov nr. 39 af 23. november 2017 om boligfinansiering

Læs mere

29. marts 2007 EM07/21 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Infrastruktur og Boligudvalg. vedrørende

29. marts 2007 EM07/21 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Infrastruktur og Boligudvalg. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Infrastruktur og Boligudvalg vedrørende Forslag til Landstingsforordning om boligfinansiering Afgivet til forordningsforslagets 2. behandling Landstingets Infrastruktur-

Læs mere

22. august 2018 EM 2018/217. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om lån til medbyggerhuse. Kapitel 1 Anvendelsesområde

22. august 2018 EM 2018/217. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om lån til medbyggerhuse. Kapitel 1 Anvendelsesområde 22. august 2018 EM 2018/217 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om lån til medbyggerhuse Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne inatsisartutlov finder anvendelse på lån til opførelse eller

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

21. november 2017 FM 2018/XX. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om lån til medbyggerhuse. Kapitel 1 Anvendelsesområde

21. november 2017 FM 2018/XX. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om lån til medbyggerhuse. Kapitel 1 Anvendelsesområde 21. november 2017 FM 2018/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om lån til medbyggerhuse Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne inatsisartutlov finder anvendelse på lån til opførelse eller

Læs mere

5. maj 2008 FM2008/43 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg. vedrørende

5. maj 2008 FM2008/43 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg. vedrørende 5. maj 2008 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg vedrørende Forslag til landstingsforordning nr. xx af xx 2008 om andelsboliger Afgivet til forordningsforslagets 2. behandling

Læs mere

Tilgangen af boliger og boligbestand Flest nye boliger finansieres med 10/40/50 1 -ordningen

Tilgangen af boliger og boligbestand Flest nye boliger finansieres med 10/40/50 1 -ordningen Boliger 2006:1 Tilgangen af boliger og boligbestand 2005 Flest nye boliger finansieres med 10/40/50 1 -ordningen 192 nye boliger flest i storbyerne Der var en tilgang på 192 boliger sidste år. Af disse

Læs mere

Boligstatistik 2010:1. Boligstatistik 2008

Boligstatistik 2010:1. Boligstatistik 2008 Boligstatistik 2010:1 Boligstatistik 2008 Indholdsfortegnelse Tekst Side Indholdsfortegnelse... 2 Figur 1 Tilgangen af boliger og bestanden 2008... 3 Datagrundlaget... 4 Hovedresultater... 5 Tabel 1 Tilgangen

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej Frederiksberg Kommune Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg att: Helene Hjort Knudsen UDKAST BOSSINF ID: 147 1000.0000 01-01-2019 43 10-X 0 Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene

Læs mere

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Hvad er et afdragsfrit lån? Hos Realkredit Danmark kan du få disse låntyper med afdragsfrihed: fastforrentede lån, FlexGaranti og FlexLån. I de

Læs mere

Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg /her. Formand Agathe Fontain. Kære Agathe Fontain,

Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg /her. Formand Agathe Fontain. Kære Agathe Fontain, Ineqarnermut, Attaveqarnermut Avatangiisinullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Boliger, Infrastruktur og Miljø Landstingets Infrastruktur- og Boligudvalg /her Formand Agathe Fontain Landstingets Infrastruktur-

Læs mere

Kapitel 1 Formål og definitioner

Kapitel 1 Formål og definitioner Landstingslov nr. 23 af 18. december 2003 om kommunernes mulighed for at bidrage til erhvervsudvikling gennem investering i erhvervsmæssig virksomhed m.v. Kapitel 1 Formål og definitioner 1. Formålet med

Læs mere

Svar fra Tim Deas. Den maksimale løbetid på fælleslån er 20 år, foreningen kan altid vælge kortere løbetid end 20 år.

Svar fra Tim Deas. Den maksimale løbetid på fælleslån er 20 år, foreningen kan altid vælge kortere løbetid end 20 år. Med hensyn til en samlet finansiering ønskes besvaret følgende: 1. Har DEAS nogen erfaring med en finansiering á la vores? DEAS har meget erfaring med finansiering af byggeprojekter, der er sammenligneligt

Læs mere

Forslaget beskriver detaljeret mulighederne for andelsboliger og fungerer som et væsentligt supplement på boligmarkedet.

Forslaget beskriver detaljeret mulighederne for andelsboliger og fungerer som et væsentligt supplement på boligmarkedet. 10. mødedag, fredag den 25. april 2008. Dagsordens punkt 43 Forslag til landstingsforordning om andelsboliger. (Landsstyremedlemmet for Infrastruktur, Miljø og Råstoffer) (1. behandling) Mødeleder: Vittus

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST FÅRUP ÆLDRECENTER RANDERSEGNENS BOLIGFORENING UNDER KONKURS STADION ALLE 3B, FÅRUP Advokat Pernille Thrane pt@svega.dk J.nr. 135088-000361 SVEJGAARD GALST QWIST Advokataktieselskab CVR nr. 32 28 55 70

Læs mere

Støtte til renovering af ejendomme med beboelse

Støtte til renovering af ejendomme med beboelse Støtte til renovering af ejendomme med beboelse Hvem kan få støtte? Hvad kan man få støtte til? Hvor meget støtte kan man få? Hvordan ansøger man? Yderligere info Horsens Kommune gennemfører med støtte

Læs mere

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med

3. gebyrer og afgifter i forbindelse med REGULATIV om salg af almene familieboliger SIDE 3 l 8 Regulativ om SALG AF ALMENE FAMILIEBOLIGER I medfør af lov om almene boliger m.v., 96 j, har bestyrelsen for Landsbyggefonden med godkendelse fra

Læs mere

16. august 2017 EM 2017/104. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

16. august 2017 EM 2017/104. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 16. august 2017 EM 2017/104 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1. Den overordnede baggrund for forslaget Dette forslag til inatsisartutlov erstatter Landstingsforordning

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Landsstyremedlemmet for Boliger, Infrastruktur og Råstoffer /HER

Landsstyremedlemmet for Boliger, Infrastruktur og Råstoffer /HER NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Kalaallit Nunnaanni Inatsisartut Grønlands Landsting Landsstyremedlemmet for Boliger, Infrastruktur og Råstoffer /HER Vedr.: Spørgsmål vedr. Lejer

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold UGF alm. del - Bilag 150 Offentligt RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Statsministeriet Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Dato: 26. september 2007 J.nr.: 415-0001

Læs mere

Vil ministeren i den forbindelse tage udgangspunkt i den gennemsnitlige størrelse (kvadratmeter) og oplyse denne?

Vil ministeren i den forbindelse tage udgangspunkt i den gennemsnitlige størrelse (kvadratmeter) og oplyse denne? Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt MINISTEREN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget Folketinget Dato J. nr. 29. juni 2018 2018-2895 Frederiksholms

Læs mere

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG I dette faktaark kan du læse meget mere om, hvad en andelsbolig er for noget. Hvis du mangler svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvad er en andelsbolig?

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde med videre

Kapitel 1 Anvendelsesområde med videre Inatsisartutlov nr. 33 af 23. november 2017 om andelsboliger Kapitel 1 Anvendelsesområde med videre 1. Denne inatsisartutlov finder anvendelse på andelsboligforeninger, hvor der til hvert medlemskab er

Læs mere

Kollektiv råderet. Lejer betaler via hus. Køkkener og bad Vejledning

Kollektiv råderet. Lejer betaler via hus. Køkkener og bad Vejledning Kollektiv råderet Lejer betaler via hus Køkkener og bad Vejledning Kontakt til AAB administration angående køkkener: Kontaktperson: Ann Andersen Mail: kokkenaab.dk Tlf. 33 76 04 50 Hvordan kommer nuværende

Læs mere

Estimater på forventede boligtyper

Estimater på forventede boligtyper Andelsbofællesskabet Stavnholthave Estimater på forventede boligtyper Forudsætninger: Et hus på 77m2 koster 28.000kr/m2 i anskaffelsessum alt inkl. Et hus på 103m2 koster 27.000kr/m2 i anskaffelsessum

Læs mere

Kapitel I. Omfanget af planlægningen og tidsfrister.

Kapitel I. Omfanget af planlægningen og tidsfrister. CIRKULÆRE OM SOCIAL UDBYGNING. I medfør af landstingsforordning nr. 8 af 10. oktober 1979 om socialvæsenets styrelse og organisation med senere ændringer, fastsættes følgende bestemmelser: Kapitel I. Omfanget

Læs mere

10. maj 2017 EM 2017/XX. Kapitel 1 Anvendelsesområde med videre

10. maj 2017 EM 2017/XX. Kapitel 1 Anvendelsesområde med videre 10. maj 2017 EM 2017/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om andelsboliger Kapitel 1 Anvendelsesområde med videre 1. Denne Inatsisartutlov finder anvendelse på andelsboligforeninger,

Læs mere

Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk

Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk Landstingsforordning nr. 10 af 20. november 2006 om erhvervsfremme af fiskeri og fangst Historisk I medfør af 1 i lov nr. 134 af 28. marts 1984 om støtte til erhverv i Grønland fastsættes: Kapitel 1 Formål

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 9 af 12. maj 2003 om teknisk- økonomisk vurdering af Hjemmestyrets og kommunernes udlejningsboliger.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 9 af 12. maj 2003 om teknisk- økonomisk vurdering af Hjemmestyrets og kommunernes udlejningsboliger. bkg_nr_09-2003_dk http://www.nanoq.gl/gh.gl-love/dk/2003/bkg/bkg_nr_09-2003_dk.htm Side 1 af 1 18-10-2003 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 9 af 12. maj 2003 om teknisk- økonomisk vurdering af Hjemmestyrets

Læs mere

Sorgenfrivang II Side 25 af 32 Lyngby almennyttige Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig!

Sorgenfrivang II Side 25 af 32 Lyngby almennyttige Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! Sorgenfrivang II Side 25 af 32 RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! Sorgenfrivang II Side 26 af 32 Råderet Råderetten: Tilpas din bolig til dine behov! Du har gode muligheder for at ændre din bolig, så

Læs mere

Vedrørende: Ejendommen Vestervold 39, Markedsgade 29-31, matr.nr. 861 Randers Bygrunde. "Guldhuset"

Vedrørende: Ejendommen Vestervold 39, Markedsgade 29-31, matr.nr. 861 Randers Bygrunde. Guldhuset Notat Forvaltning: Miljø og Teknik, Stadsarkitektens Kontor, Henri Amsler Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. april 2013 Vedrørende: Ejendommen Vestervold 39, Markedsgade 29-31, matr.nr. 861 Randers Bygrunde. "Guldhuset"

Læs mere

Låneguide. Lær, hvordan du kommer i gang med at låne gennem crowdlending med Lendino

Låneguide. Lær, hvordan du kommer i gang med at låne gennem crowdlending med Lendino Låneguide Lær, hvordan du kommer i gang med at låne gennem crowdlending med Lendino Indholdsfortegnelse 1. Forord 2. Hvad er crowdlending? 3. Kom i gang med at låne med Lendino a. Lånetyper b. Dokumentation

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai I medfør af 3, stk. 1 og 2, samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28.

Læs mere

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Aalisarnermut Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug Landstingsmedlem Per Berthelsen /HER

Læs mere

6. marts 2007 FM 2007/23. Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af d. 8. januar 2007

6. marts 2007 FM 2007/23. Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af d. 8. januar 2007 6. marts 2007 FM 2007/23 Rettelsesblad erstatter Landsstyrets forslag af d. 8. januar 2007 Forslag til Landstingsforordning om overtagelse af Hjemmestyrets og kommunernes udlejningsejendomme som ejerlejlighed

Læs mere

Det afsatte repræsentationsbeløb til oppositionens formand tilstilles formanden for det største parti i landstinget udenfor landsstyresamarbejdet.

Det afsatte repræsentationsbeløb til oppositionens formand tilstilles formanden for det største parti i landstinget udenfor landsstyresamarbejdet. Bilag 2 Side l TEKSTANMÆRKNINGER Landstingets formand - Aktivitetsområde 01-09. Til hovedkonto 01.01.10 (10.01). Det afsatte repræsentationsbeløb til oppositionens formand tilstilles formanden for det

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Opgavens omfang og Kravspecifikation. Bilag 2 til udbud nr. 13/10715

Opgavens omfang og Kravspecifikation. Bilag 2 til udbud nr. 13/10715 Opgavens omfang og Kravspecifikation. Bilag 2 til udbud nr. 13/10715 Indhold Side2/10 Indledning... 3 Boligsager... 4 Rådgivers ydelser og samarbejde... 5 Indledning Frederikshavn Kommune ønsker at indgå

Læs mere

5. Byfornyelse. 6. Finansiering

5. Byfornyelse. 6. Finansiering Dec. 2012 1. Opførelse af almene boliger 2. Modernisering af almene boliger 3. Renovering af almene boliger 4. Opførelse af private andelsboliger 5. Byfornyelse 6. Finansiering 7. Styring af det støttede

Læs mere

Penge til lejligheden. Almene boliger finansiering og husleje

Penge til lejligheden. Almene boliger finansiering og husleje Penge til lejligheden Almene boliger finansiering og husleje Når du bor i almen bolig, bestemmes huslejen af to slags omkostninger: 1 2 Driftsomkostninger (ejendomsskatter, forsikringer, udvendig vedligeholdelse,

Læs mere

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt Til beboerne Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard Horsens, den 18. august 2015 Helhedsplan Beringsvænget Notat om projektet og forudsætninger for ny huslejeberegning 1: Projektet Projektet

Læs mere

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

4-VÆR. RÆKKEHUS MED ATTRAKTIV, BØRNEVENLIG OG ROLIG BELIGGENHED I BYEN MED GOD UDSIGT - 10/40/50-LÅN

4-VÆR. RÆKKEHUS MED ATTRAKTIV, BØRNEVENLIG OG ROLIG BELIGGENHED I BYEN MED GOD UDSIGT - 10/40/50-LÅN Ejendomskontoret Igdlo ApS. Box 7, 9 Nuuk Tlf.: 7 Fax www.igdlo.gl Adresse Niels Hammekensvej, 9 Nuuk Sag nr.: Beskrivelse -VÆR. RÆKKEHUS MED ATTRAKTIV, BØRNEVENLIG OG ROLIG BELIGGENHED I BYEN MED GOD

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Landstingsforordning nr. 2 af 12. juni 1995 om kommunernes indbyrdes betalingsforpligtelser Kapitel 1. Anvendelsesområde 1. Forordningen regulerer kommunernes indbyrdes betalingsforpligtelser for hjælp

Læs mere

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED Tilsagn Vækst via Ledelse Fase 3.. VIRKSOMHED 1 Vækst via Ledelse Virksomhedens stamdata Virksomhed: A/S ApS I/S Personligt Andet Kontaktperson CVR: NB! Se yderligere virksomhedsdata i Anmodning om deltagelse

Læs mere

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision VersAKAM25-03-19 Ny daginstitution i Bygholm Bakker Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE 22-08-2019 Projekt nr.: Version 1.0 Revision Udarbejdet af BIGM Kontrolleret af JLPN Godkendt af Indhold

Læs mere

Upernavik kommune, aktivitetshus - Landsstyret indstiller, Aningaasaqarn ermut ataatsiniititaliaq. Landstinget. Finansudvalget.

Upernavik kommune, aktivitetshus - Landsstyret indstiller, Aningaasaqarn ermut ataatsiniititaliaq. Landstinget. Finansudvalget. Inatsisartut Aningaasaqarn ermut ataatsiniititaliaq Landstinget Finansudvalget Ulloq/Dato: 25. juni 2004 Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender J.nr.: 01.31.06/04-00037 Orientering til

Læs mere

Attachments: SagsNr _Dok.Nr _v1_Tilsagn om tilskud til bygningsforbedring

Attachments: SagsNr _Dok.Nr _v1_Tilsagn om tilskud til bygningsforbedring From: Sent: 12 Dec 2016 08:00:11 +0100 To: jesper groht (jespergroht@gmail.com) Subject: [Sagsnr.:16/36688] - [Dok.nr.:285241/16] Tilsagn om tilskud til bygningsforbedring af Ebeltoftvej

Læs mere

Studiestræde 50 1554 København V Telefon 3376 2000 Telefax 3376 2005 lbf @ lbf.dk w w w. lbf.dk

Studiestræde 50 1554 København V Telefon 3376 2000 Telefax 3376 2005 lbf @ lbf.dk w w w. lbf.dk Studiestræde 50 1554 København V Telefon 3376 2000 Telefax 3376 2005 lbf @ lbf.dk w w w. lbf.dk REGULATIV OM PROVENUFONDEN REGULATIV OM PROVENUFONDEN 1 I medfør af lov om almene boliger m.v., 96 o, har

Læs mere

Vedr. Plejefamilier i relation til Familieudvalgets behandling af FM 2008/89

Vedr. Plejefamilier i relation til Familieudvalgets behandling af FM 2008/89 NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Ilaqutariinnermut Peqqitssutsimullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Familie og Sundhed Landstingets Familieudvalg Vedr. Plejefamilier i relation

Læs mere

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret )

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) SIDE 3 l 8 Regulativ om tilskud fra Landsbyggefonden til forbedringsog opretnings arbejder mv.

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Ulloq/Dato: 4. november 2003

Ulloq/Dato: 4. november 2003 Inatsisartut Aningaasaqarner mut ataatsiniititaliaq Landstinget Finansudvalget Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender Ulloq/Dato: 4. november 2003 03/01.36.02.06-32 J.nr.: Orientering

Læs mere

17. august 2017 EM 2017/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

17. august 2017 EM 2017/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 17. august 2017 EM 2017/103 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at Inatsisartut i efteråret 2016 vedtog Forslag til Inatsisartutbeslutning

Læs mere

Familiedirektoratet s Barselsorlov

Familiedirektoratet s Barselsorlov Familiedirektoratet s Barselsorlov namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Ilaqutariinnermut Pisortaqarfik Familiedirektoratet Indholdsfortegnelse Orlov ved graviditet og fødsel 5 Hvem har

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST MULIG STIFTELSE AF A/B SOFIEGÅRDEN Ove Bech Holdensen har den 6. oktober 2014 runddelt et brev til alle beboere i ejendommen Sofiegården. Ove Bech Holdensen repræsenterer ikke beboerrepræsentationens synspunkter

Læs mere

Landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994 om hjælp til personer med vidtgående handicap.

Landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994 om hjælp til personer med vidtgående handicap. Side 1 af 5 Landstingsforordning nr. 7 af 3. november 1994 om hjælp til personer med vidtgående handicap. I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978 om Arbejds- og Socialvæsenet i Grønland fastsættes:

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) I medfør af lov om almene boliger

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Almene boliger finansiering og husleje. Penge til lejligheden

Almene boliger finansiering og husleje. Penge til lejligheden Almene boliger finansiering og husleje Penge til lejligheden I en almen bolig, bestemmes huslejen af to slags omkostninger: 1 Driftsomkostninger (ejendomsskatter, forsikringer, udvendig vedligeholdelse,

Læs mere

RÅDERETSREGLER. Afdeling 412 - Bekkasinvej. Inkl. information om installationsret/parabol

RÅDERETSREGLER. Afdeling 412 - Bekkasinvej. Inkl. information om installationsret/parabol RÅDERETSREGLER Inkl. information om installationsret/parabol Afdeling 412 - Bekkasinvej Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Individuel råderet... 3 Skillevægge... 4 Godtgørelse ved fraflytning...

Læs mere

Departementet for Sociale Anliggenders administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om hjælp til personer med vidtgående handicap

Departementet for Sociale Anliggenders administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om hjælp til personer med vidtgående handicap Departementet for Sociale Anliggenders administrative sammenskrivning af landstingsforordningen om hjælp til personer med vidtgående handicap Sammenskrivningen er ikke retlig bindende. Sammenskrivningen

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 17. april 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere

BILAG: Lån og afdragsordninger

BILAG: Lån og afdragsordninger BILAG: Lån og afdragsordninger Mange borgere er ikke i stand til at optage et almindeligt bank- eller realkreditlån, men der findes dog andre lånemuligheder, hvilket Norddjurs Kommune informerer om i forbindelse

Læs mere

Vejledning om ansøgning om godkendelse til tilskud for nye folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler

Vejledning om ansøgning om godkendelse til tilskud for nye folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Vejledning om ansøgning om godkendelse til tilskud for nye folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler Regelgrundlag Lov om frie kostskoler, jf. lovbekendtgørelse nr. 785 af 18.

Læs mere

Realkredit til byerhverv

Realkredit til byerhverv Side 1 af 6 Realkredit til byerhverv Marts 2016 DLR Kredit er realkredit Realkreditfinansiering af fast ejendom er altid en vigtig del af den samlede finansiering. I DLR koncentrerer vi os kun om realkreditbelåning.

Læs mere

1 Kan andre form for tilskud indgå i det ramme, som. 2 Der står i ansøgningsvejledningen:

1 Kan andre form for tilskud indgå i det ramme, som. 2 Der står i ansøgningsvejledningen: Spørgsmål og svar vedrørende ansøgninger om tilskud til partnerskaber for energieffektive bygninger Status for spørgsmål og svar per 13. oktober 2016. Den 13. oktober. Tilføjet spørgsmål og svar nr 16.

Læs mere

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje I medfør af 2, 3 og 19, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010 om erhvervsfremme fastsættes: Kapitel 1 Formål og tilskudsberettigede projekter

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

Til dig som køber. Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb.

Til dig som køber. Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb. KØBERVEJLEDNING Til dig som køber Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb. Købervejledningen giver dig et overblik over hele forløbet og indeholder en alfabetisk ordliste,

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²). Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 89, Assentoft 6 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere