M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Møde afholdt: Torsdag d. 15. januar 2015 kl Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Møde afholdt: Torsdag d. 15. januar 2015 kl Institut for Kunst- og Kulturvidenskab"

Transkript

1 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum IKKs Aftagerpanel Møde afholdt: Torsdag d. 15. januar 2015 kl Sted: Referent: Institut for Kunst- og Kulturvidenskab Charlotte Isabella Jerne Til stede: Mette Sandbye (Institutleder), Laura Luise Schultz (Studienævnsformand), Michael Fjeldsøe (Studieleder), Malthe Grindsted Ulrik (Vicestudienævnsformand, SN-medlem, studenterrepræsentant for teater- og performancestudier), Charlotte Isabella Jerne (AC-fuldmægtig, tovholder på aftagerpanelet), Flemming, Friborg (Direktør, Ny Carlsberg Glyptotek), Marianne Kruckow (Kontorchef i Kultur- og Fritidsforvaltningen), Troels Vang Andersen (Rektor på Christianshavns Gymnasium), Anne Fastrup (Fagudvalgsformand på litteraturvidenskab og moderne kultur), Malene Vest Hansen (Fagudvalgsformand på kunsthistorie), Bette Thomas (Kulturchef, Det Kongelige Bibliotek), Charlotte Malte (Direktionssekretariatet i Kulturstyrelsen), Tanja Hylling Diers (Dramaturg, S/H tidligere Caféteatret), Kassandra Wellendorf (Uddannelseskoordinator på Visuel Kultur), Mette Obling Høeg (Uddannelseskoordinator på teater- og performancestudier), Nanna Fusager Larsen(studenterrepræsentant fra musikvidenskab), Mia Høj Matthiasson (studenterrepræsentant fra kunsthistorie), Jacob Kreutzfeldt (Moderne Kultur), Christian Dahl (Uddannelseskoordinator på Litteraturvidenskab), Svend Dyrholm Pedersen (SN-sekretær), Tilde Bruun Nabe-Nielsen (ACvejleder), Mikkel Sørensen (Manager, DTU Skylab og ekstern lektor ved IKK), Bjarki Valtyssón (Uddannelseskoordinator, Moderne Kultur)

2 Dagsorden SIDE 2 AF 7 1) Velkommen ved Mette Sandbye 2) Status på IKK: Dimensionering og akkrediteringer ved Michael Fjeldsøe Studieleder orienterer om dimensioneringens konsekvenser for uddannelserne på Kunst- og Kulturvidenskab, og gør status på de igangværende akkrediteringsprocesser på instituttet henholdsvis genakkrediteringen af Litteraturvidenskab og akkrediteringen af Kunsthistorie. Genakkreditering af litteraturvidenskab: Panelbesøg i november 2014, Indstilling i høring ultimo januar Endeligt svar efter rådsmøde i april Akkreditering af kunsthistorie: Panelbesøg i november 2014 Indstilling i høring ultimo januar Endeligt svar efter rådsmøde i maj/juni Akkreditering af teatervidenskab: Udpegning af panel: februar/marts Indsendelse af dokumentationsrapport november Afgørelse: 2016 Derefter overgår Københavns Universitet til institutionsakkreditering 3) Introduktion til praktikprojektet Udgangspunkt i fire konkrete udfordringer for praktikforløb: 1) Hvordan undgår vi det bliver studietidsforlængende? De studerende skal også færdiggøre et andet fag i det semester, hvor de er i praktik, men mange tager ikke andre eksaminer i det semester. 2) Hvordan sikrer vi, at der er mulighed for, at de studerende kan deltage i vejledning, seminarer, undervisning på universitetet, mens de er i praktik? 3) Hvordan kan man lave en bedre kobling mellem opgaver, den studerende løser på praktikstedet, og den rapport, der afleveres på universitetet til bedømmelse? 4) Hvordan opbygger man generelt en model, der lever op til disse rammer og som samtidig fastholder, at det er relevant og attraktivt for praktikstedet at modtage de studerende i praktik?

3 SIDE 3 AF 7 4) Præsentationer ved udvalgte aftagere Bette Thomas, Kulturchef på det Kongelige Bibliotek Det kongelige bibliotek har enormt mange praktikanter, men vi tager kun praktikanter ind, som vi kan tage ansvar for. Praktikanter udstyres med en praktikmor, der er en opfølgningssamtale efter en måned. Praktiksteder må være fleksible, da det er studerende med andre forpligtigelser, vi har med at gøre. Vi er nødt til at have de studerende i fire måneder. Der er en ugentlig fridag. Mulighed for friuger/2-3 dagesuger. Hvorfor fire måneder: fordi vi oftest giver praktikanten en konkret opgave - for at den skal kunne planlægges og afvikles kræver det dette minimum af tid. Kobling mellem uniopgaven og praktikken er den store udfordring. Tre ting, vi skal kunne give den studerende med: praktikken skal være et aktiv på CVet praktikanten skal med ud i netværket forståelse af, hvad en arbejdsdag i kulturlivet. Tanja Diers, Dramaturg ved S/H-teatret Jeg vil starte et lidt andet sted: Vores oplevelse af at have praktikanter: o En praktikant kan få en afgørende rolle i vores projekter. o Vi oplever, at kandidaterne ikke ved, hvad de kan. Det bruger jeg meget tid på at trække ud af dem, bygge op. o Der skal arbejdes med at gøre de studerende mere kompetencebevidste. Tester deres færdigheder, prøver dem af. o s/h inviterer første år på virksomhedsbesøg. De er ikke så skarpe på virksomhedsforståelse. Det tager vi hul på der. Teatre vil gerne være fleksible med fridage og eksamensfri. Forslag om en mere analytisk tilgang til kontrakten. Universitet kan tage hånd om det akademiske, og jeg kan vurdere om de kan overleve på arbejdsmarkedet. Brug joblab fra humaniora til kompetenceudvikling i forbindelse ekstra forløb. Kræv mere af praktikstederne. De kan klare det.

4 Marianne Kruckow, Kontorchef ved Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune. SIDE 4 AF 7 Praktikstederne skal gøre det attraktiv at være praktikanter. Arbejdspladserne har nogle gange brug for hjælp (giv os en praktikant/flexjobber nu). Vi skal være mere fleksible. Det skal I også. Praktikaftalerne skal være individuelle. Vi arbejder med mentorforløb. Det betyder for mig, at kandidaten skal have tænkt over sig selv og relationen til praktikstedet. De skal gå ind i og op i deres kompetence. De skal indstille sig på ikke kun at være studerende, men også være en fleksibel del af arbejdspladsen. Tænk over en forventningsafstemning mellem egne kompetencer og praktikstedets muligheder. Før praktikken skal praktikstedet sikre sig at der er relevante opgaver til praktikken, der skal være et introduktionsforløb. Praktikanterne skal være en resurse. Vi på praktikstederne skal se rapporten og bruge dem. Der skal være en relation med praktikstedet og underviserne/vejlederne. Universitet skal være indstillet på fleksibilitet omkring tidsperspektivet. Fra 2 mrd intensivt til 8 mrd deltid. o Eksempel: holocoust i januar - her skulle praktikanten være på arbejde hen over julen. o Kulturhavn hen over sommerne Praktikanter på en kæde - den ene praktikant fra IKK afløser den næste - noget på cvet. Vi vil rigtig gerne - bare på de skæve tidspunkter. Flemming Friborg: Direktør for Ny Carlsberg Glyptotek jeg vil lave IKKE-svar. Jeg er overhovedet ikke bekymret for de studieforsinkelser, som praktik måtte give. Skal vi vende bøtten rundt? Hvorfor går vi ikke ind og siger, at vi vil bygge en ny uddannelse i stedet for at være defaitistiske? Lad os gå sammen universitet og aftagere og lave en ny uddannelse. I er interesserede i at lave de rigtige kandidater, og det er vi også. Praktik skal skrives ind - de skal være et fast element. Der skal være en fast aftale, faste rammer. Vi skal tage ansvar og komme på banen. Flyt undervisningen ud til museerne. Lav en rapportform, som er kort og interessant for os. Gør praktik til en aftalt del af uddannelsen med konkrete aftaler med udvalgte aftagerinstitutioner.

5 SIDE 5 AF 7 Troels Vang Andersen, Rektor på Christianshavns Gymnasium: Vi har pædagogikum - fem styk og en masse årsvikarer. Alle har mentorer. En fjerdedel af lærerkollegiet er faktisk mentorer. Jeg har brudt mit hoved med at finde ideer til at få flere IKKere i praktik hos os. Kunne det ikke være dejligt med en undervisningsassistent...? Men nej, der er faktisk ikke så nemt. Vi får mange tilbud om projekter ca. 200 om året - det er meget. Det er nok nemmere at komme ind på gymnasier, hvis det ikke er i København. Ud i provinsen, så kan de sagtens komme ind. Hvis et forløb rent faktisk kommer gennem nåleøjet, så er vi fleksible med tid. Tænk utraditionelt - tag os med ud i verden på teatret, på museum, vær en tillægsydelse fremfor kerneydelse. Det er nok for udfordrende for os. Efterspørger en praktikkoordinator. Man kunne være rigtig ambitiøs. Tag fat i regionens gymnasier - få lavet en fast aftale, så tænker vi det ind. 5) Præsentation af feedback fra gruppearbejde med de præstenterede forslag: Vigtige pointer fra feedback på præsentationerne Gruppe 5: o Gerne længere praktikker o Erfarne praktiksteder o Kortere praktikrapporter med portfolio o Dialog mellem praktiksteder og uni. Gruppe 4: o Tæt relation mellem vejleder, uni, praktiksteder, praktikant. o Højere krav til alle Gruppe 3: o Eksamensformen - ude på uni a la traineeship o Uni ud i omverden - ud på praktikstederne o Kvalitetssikre forløbet: startseminar, hvordan sætter man sine kompetencer i spil, brug hinanden, forspring, klar til praktik

6 o Måske praktik skal være mere et opsøgende projekt. Den studerende skal selv lave aftalen. SIDE 6 AF 7 Gruppe 2: o Efg-uddannelser o Formaliserede praktikker. Helt faste rammer, to her, to der. Alle ved, hvornår I får praktikanter. Faste praktikordninger. Faste opgaver. De store spillere. Strømlinet. Journalistskole. Stofdrift. o Man gør det med militærnægtere. o Så er det noget alle tager alvorligt, tage det ind, så vi stiller os til rådighed som en resurse. Omvendt virksomhedsbesøg ved opstartsseminar. Gruppe 1: o Det er meget vigtigt med dialog mellem de tre spillere o Eksamensform som mundtlig fremstilling på praktikstedet - dog med en plan B, når folk er i Moskva. 6) Plenumdiskussion Troels: Der er lige som to veje: de store faste aftaler og de små personlige initiativer.. Det store kræver nok, at det er hele KU eller HUM. Tanja: Det ville være fedt, hvis uni kunne se pointen i at komme ud i verden. Michael: Denne dag er med til at flytte vores måde at tænke praktikken på. Det er dejligt, at det opfattes som uproblematisk, at praktikstedet skal undvære praktikanten en dag om ugen - også en fridag for praktikstedet. Laura: Stabilitet og fleksibilitet udelukker ikke hinanden, men føder faktisk ind i hinanden. Christian: På lit har vi flere praktikanter, der er på forlag, hvor de er meget freelance - sidder hjemme og kun er meget lidt på arbejdspladsen. Hvor går grænsen? Flemming: Det er jo ikke en social foranstaltning at være i praktik. Så det er vel fint. Charlotte: Her kunne seminaret være en rigtig god ting, forventningerne til praktikforløbet skal forventningsafstemmes. For nogen er de måske den helt rette løsning. Hvor meget tjekker I op på arbejdspladsen? Michael: Ikke meget Mette: Opstartsseminaret er en udfordring. Hvordan skal vi ramme alle? Marianne: Der er ikke godt at lave en one size fits all - I uddanner til et mangfoldigt arbejdsmarked. Hvis vi standardiserer praktikken, kunne vi skiftes til at være utilfredse. Michael: Store rammeaftaler udelukker ikke andre muligheder.

7 Christian: Hvad betyder karaktere ude hos jer? Er det et problem, hvis man får 2 i praktik? Marianne: Jeg læser slet ikke karakterne. Det er ansøgningen, der er den vigtigste karakter - anslaget slås i ansøgningen. Bette: Hvis man tager den store forkromede model er det svært for praktiksteder, der får praktikanter fra flere steder. Michael: Vi skal ikke skabe er bureaukratihelvede. Vi kan forholdsvis nemt skrive det, der skal stå i studieordningen, sådan som aftalen skal se ud. SIDE 7 AF 7 7) Opsamling og afslutning ved Michael Fjeldsøe: Vi prøver summerschool af til sommer Processen: studienævnet skal lave ændringer nu i næste måned Aftalerne skal på plads inden sommer.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum IKKs Aftagerpanel Møde afholdt: 20. maj 2014 Sted: Referent: Institut

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Onsdag d. 23. september 2015 kl. 16.00-18.00 med efterfølgende middag (ca. 18.00-19.30)

M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Onsdag d. 23. september 2015 kl. 16.00-18.00 med efterfølgende middag (ca. 18.00-19.30) I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Frum Møde afhldt: Sted: Referent: IKKs Aftagerpanel Onsdag d. 23. september

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Helle Schoubye

Helle Schoubye K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Laura Luise Schultz, Michael Fjeldsøe, Malthe Grindsted Ulrik, Anne Fastrup, Søren Møller Sørensen, Rebekka Laugesen,

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum: Møde afholdt: Sted: Studienævn IKK Mandag d. 18. august 2014 21.2.04,

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum: Møde afholdt: Sted: Studienævn IKK Mandag d. 6. juni 2014 21.2.04,

Læs mere

Forum IKKs Aftagerpanel (med udvidet studentertilstedeværelse i form af studerende valgt til instituttets forskellige organer)

Forum IKKs Aftagerpanel (med udvidet studentertilstedeværelse i form af studerende valgt til instituttets forskellige organer) I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum IKKs Aftagerpanel (med udvidet studentertilstedeværelse i form af

Læs mere

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 1. juni Sted: Gyrd Foss. Referent:

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 1. juni Sted: Gyrd Foss. Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET IKK Institutrådet M Ø D E R E F E R A T ( U D K A S T 2 ) 9. JUNI 2016 Forum Institutrådet INSTITUT

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. oktober Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. oktober Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag den 5. oktober 2016

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SN-IKK R E F E R A T 24. AUGUST 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-16.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

INSTITUT FOR KUNST- OG Observatør: Michael Fjeldsøe (MF studieleder), Tenna Lyhne Iversen (TLI studienævnssekretær,

INSTITUT FOR KUNST- OG Observatør: Michael Fjeldsøe (MF studieleder), Tenna Lyhne Iversen (TLI studienævnssekretær, I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Stig Jarl, Anne Fastrup, Maria

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 12. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab Fordeling af evalueringsresultater

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Studienævnet for Energi Institut for Energiteknik Dokumentdato: 17. september 2019 Dokumentansvarlig: Studiesekretariatet Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Alle diplomingeniørstuderende skal som

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 6. april Sted: Tenna Lyhne Abild / Gyrd Foss. Referent:

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 6. april Sted: Tenna Lyhne Abild / Gyrd Foss. Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET IKK Institutrådet M Ø D E R E F E R A T ( U D K A S T 2 ) 7. APRIL 2016 Forum Institutrådet

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Rosemarie Nørgaard Visby,

Læs mere

Afbud: Jens-Erik Mogensen, Morten Tang Petersen, Helle Schoubye

Afbud: Jens-Erik Mogensen, Morten Tang Petersen, Helle Schoubye I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Morten Michelsen, Julie Bøgh Stray, Oscar Schmitto,

Læs mere

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Alle diplomingeniørstuderende skal som et led i uddannelsen gennemføre et praktikophold af en varighed på 30 ECTS. Praktikken er placeret på den sidste del af 6.

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 28. november Sted: Lokale Dagsorden:

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 28. november Sted: Lokale Dagsorden: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Rosemarie Nørgaard Visby,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E I N D K A L D E L S E Forum SN-IKK

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Hvad kan du bruge et projektorienteret forløb til? Studieordningen giver mulighed for at tage et

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævn IKK M Ø D E R E F E R A T Møde afholdt: 22. maj 2012 Sted: IKK, Karen Blixens Vej

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Aftagerpanel, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Aftagerpanel, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk U N I V E R S I T Y O F C O P E N H A G E N F A C U L T Y O F H U M A N I T I E S R E F E R A T 20 NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk DEPARTMENT OF ENGLISH, Dato:

Læs mere

Virksomhedsprojekt. Betingelser

Virksomhedsprojekt. Betingelser Virksomhedsprojekt Betingelser Den studerendes tilknytning til en virksomhed formaliseres med denne kontrakt. Kontrakten indgås mellem den studerende, instituttet for den uddannelse, hvor den studerende

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 1-faglig Kandidat 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for den 1-faglige kandidatuddannelse

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Procedure for udvikling af nye uddannelser

Procedure for udvikling af nye uddannelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for udvikling af nye uddannelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren

Læs mere

Pædagogisk psykologi

Pædagogisk psykologi PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2019 Campus Aarhus D. 29.-30. august, 2019 Aarhus Universitet 8000 Aarhus VELKOMMEN TIL DPU Kære nye studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til pædagogisk psykologi

Læs mere

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe-

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe- I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LSU-IKK M Ø D E R E F E R A T 19. FEBRUAR 2014 Forum LSU-IKK Møde afholdt: 19. februar 2014

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 21. OKTOBER 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk INSTITUT

Læs mere

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 21. APRIL 2017 Forum: Studienævnet for

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 11. oktober 2018 kl. 13.00-14.30 Bygning 2630 lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder

Læs mere

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2019 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk Møde afholdt 19. juni 2019,

Læs mere

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE DAP // DIALOGMØDE 2 DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE TEMADRØFTELSE UDVIKLING AF ERHVERVSKANDIDAT- UDDANNELSE I ARKITEKTUR OPSTART

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 22. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen Retningslinjer for Praktik på Datamatikeruddannelsen Baggrund På datamatikeruddannelsens 5. semester skal de studerende gennemføre et praktikophold i en eller flere virksomheder. Praktikken er normeret

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Studienævn IKK. 7. april 2014 fra kl Institut for Kunst og Kulturvidenskab. REVIDERET dagsorden for Studienævnsmøde:

Studienævn IKK. 7. april 2014 fra kl Institut for Kunst og Kulturvidenskab. REVIDERET dagsorden for Studienævnsmøde: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævn IKK M Ø D E R E F E R A T Forum Studienævn IKK 7. april 2014 fra kl. 14-16 Institut

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Fredag den 16. december Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Fredag den 16. december Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 16. DECEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 10.00-12.00 Mødedato: Fredag

Læs mere

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 20. MAJ 2016 Forum: Studienævnet for

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 22. maj 2012 M Ø D E R E F E R A T 22. MAJ 2012 Forum Studienævnet Engerom

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Få en praktikant. fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Få en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Skaber værdi for både praktikant og praktiksted Få en praktikant Administrationsbacheloruddannelsen ønsker løbende at indgå

Læs mere

Møde i aftagerpanelet, Engerom. Forum. Møde afholdt 8. februar, Sted Anne Kjølby. Referent

Møde i aftagerpanelet, Engerom. Forum. Møde afholdt 8. februar, Sted Anne Kjølby. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 24. FEBRUAR 2017 Forum Møde i aftagerpanelet, Engerom INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK Møde afholdt

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 28. maj 2013 Referat af

Læs mere

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 11. OKTOBER 2010 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanel på antropologi. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanel på antropologi. Forum. Møde afholdt 20. november 2018 kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 20. NOVEMBER 2018 Forum Aftagerpanel på antropologi INSTITUT

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

PRØVE I PRAKTIKKEN FYRAFTENSMØDE OM PRØVEN I PRAKTIKKEN

PRØVE I PRAKTIKKEN FYRAFTENSMØDE OM PRØVEN I PRAKTIKKEN PRØVE I PRAKTIKKEN INDHOLD Status på prøveerfaringer Summegruppe Regler og rammer for prøven Forskelle på rollen som vejleder og som eksaminator Prøvens forløb DRØFT MED DEM SOM SIDDER VED SIDEN AF DIG.

Læs mere

Saxo Studienævnets Aftagerpanel SAXO-INSTITUTTET

Saxo Studienævnets Aftagerpanel SAXO-INSTITUTTET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Til medlemmerne af Saxo Studienævnets aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T 1. MARTS 2018 Forum Saxo Studienævnets Aftagerpanel

Læs mere

REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011

REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011 REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011 Emne: Møde i aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier Dato og tidspunkt: Onsdag den 21. september

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Undervisningen Der afholdes i forbindelse med praktikken et opstarts- og et midtvejsseminar se herom senere.

Undervisningen Der afholdes i forbindelse med praktikken et opstarts- og et midtvejsseminar se herom senere. Modul 3c - Praktik Formål Målet med praktikken er at give dig mulighed for at udbygge og afprøve din viden og kompetence i det sociale arbejdes praksis i institutionelle omgivelser på et tidspunkt, hvor

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING

MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING MØDEINDKALDELSE STUDIENÆVNET FOR DANSK, ENGELSK OG DESIGN, KOLDING Mødenr.: 10-2010 Dato: 08. december 2010 Sted: Kolding, lokale K 2.51. Starttidspunkt: 10.00 Sluttidspunkt: 12.00 Udsendt af: Karin Esmann

Læs mere

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 26. februar Sted: Gyrd Foss. Referent:

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 26. februar Sted: Gyrd Foss. Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET IKK Institutrådet M Ø D E R E F E R A T 29. NOVEMBER 2013 Forum Institutrådet INSTITUT FOR KUNST-

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 30. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), René Falkenberg,

Læs mere

Aftagerpanelmøde november 2018

Aftagerpanelmøde november 2018 Aftagerpanelmøde november 2018 Program for mødet 16:00-16:15 Aftagernes bidrag til instituttets virke ved formand Helle Ørsted 16:15-16:45 Seneste nyt fra institutledelsen 16:45-16:55 Pause 16:55-17:20

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B

I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævn IKK Mødereferat Forum Studienævn IKK Møde afholdt: 4. april 2011 6. APRIL 2011 Sted:

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere