Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer."

Transkript

1 Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30 Sted: Frokoststuen, 3. sal Økonomisk Institut, CSS, bygning 26. Øster Farimagsgade 5, 1353 København K ØKONOMISK INSTITUT ØSTER FARIMAGSGADE KØBENHAVN K Referent: Katja Dall Svendsen TLF DIR Til stede: 1. Direktør Lars Andersen formand 2. Vicedirektør Anders Møller Christensen 3. Direktør, investor relations Camilla K. Jensen 4. Investeringsdirektør, Henrik Olejasz Larsen 5. Institutleder Christian Schultz 6. Dekan Troels Østergaard Sørensen 7. Studiekoordinator Katja Dall Svendsen - sekretær katja.dall.svendsen@econ.ku.dk Dagsorden: Ad 1) Godkendelse af dagorden og referat: Referat fra møde den 16. januar Godkendt. Ad 2) Fokusområder i den nye dekanperiode Orientering ved dekan Troels Østergaard Sørensen Dekan-stillingen besættes for 5 år ad gangen, hvorefter den slås op, og man har mulighed for at blive forlænget 3 år. Troels har fået stillingen på ny for en treårig periode fra 1. januar 2014.

2 Fokusområde: Kvalitet i uddannelse og forskning Forskning: Institutter evalueres eksternt af et internationalt panel i Uddannelse: KU skal akkrediteres som institution i SIDE 2 AF 5 Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Fokusområde: Internationalisering Fakultetet ønsker flere af de dygtige full degree-kandidatstuderende (udenlandske selvbetalere USB-er). Der er også et økonomisk incitament ( kr. pr. år for en full degree-kandidatstuderende). Økonomisk Institut er på dette område godt med. Selv om udenlandske kandidater tager hjem efter dimission, er de med til at skabe et netværk omkring uddannelsen. Der er også et dansk jobmarked for engelsksprogede kandidater, og flere virksomheder, f.eks. Novo, har engelsk som koncernsprog. En af udfordringerne for at tiltrække international videnskabelig arbejdskraft er dog at skaffe job til ægtefællerne. Fudan University har placeret to centre uden for Kina, et i Danmark på CSS og et i USA. På centret i Danmark er udstationeret en kinesisk professor. 3 studerende fra Fudan optages som phd-studerende. Placeringen skyld bl.a. at man ønsker at lade sig inspirere af den nordiske samfundsmodel, miljøet, sundhedssystem mv. Troels opfordrede institutlederne til at se muligheden i at samarbejde med Fudan og udnytte kontakten hertil, f.eks. gennem sommerkurser eller optag af kinesiske studerende. Fudan kan bl.a. screene de kinesiske studerende, der kommer hertil. Fokusområde: Styrkelse af det interdisciplinære Både fagligt, jobmæssigt og økonomisk er der incitamenter til at drive tematisk og tværfaglige uddannelser og forskning såsom kandidatuddannelsen Global Development (samarbejde mellem Økonomi og Antropologi) og Centre for Health and Politics (mellem det Sund- og Samfundsvidenskabelige Fakultet).. Global Development er i øvrigt blevet en succes 290 ansøgere, 220 kvalificerede (halvdelen udlændinge), så man har valgt at optage 60 studerende i stedet for de planlagte 30.

3 Medicinalindustrien efterspørger eksempelvis også flere sundhedsøkonomer, og bidrag fra private fonde eller midler fra 2020-fonden i EU kræver ofte at der er tale om tematisk forskning. SIDE 3 AF 5 Ud af 9 mia til forskning på KU er 2,5 mia eksternt finansieret, og på Økonomisk Institut drives halvdelen af forskningen af ekstern finansiering. Det giver derfor god mening at forsøge at styrke det interdisciplinære. Fokusområde: Netværk Flere af kandidaterne fra SAMF end før skal ud i det private erhvervsliv på Økonomi er man godt med, men Troels opfordrede til at man overvejer om der kunne være nye arbejdsområder for kandidater i Økonomi. Fokusområde: Fremdriftsreformen Folketinget har vedtaget en studiefremdriftsreform, som bl.a. betyder at KU bliver straffet økonomisk, hvis ikke de gennemsnitlige studietider nedbringes. Reformen indeholder også et krav om at de studerende skal tilmeldes et fuldt program på 30 ECTS hvert semester. Det giver nogle udfordringer i forhold til den måde, mange studerer på i dag halvt studium, halvt studenterjob. Man har derfor bl.a. indført at ingen studenteransættelser må være mere end 15 timer/uge. Panelet diskuterede, hvordan man kan gribe denne udfordring an. En overbygningsopgave er et eksempel på, hvordan man på et fleksibel måde kan optjene ECTS-point, samtidig med at man har et studenterjob. Opgaven kan eventuelt integreres med studenterjobbet, eller studiet kunne overveje praktik som en mulighed. Der var dog delte meninger om dette. Ad 3) Nyt fra studiet Optagstal: På bacheloruddannelsen blev 75 studerende optaget pr. 1. februar 2014 mod 82 året før. På kandidatuddannelsen blev 116 optaget pr. 1. februar Det blev diskuteret om man skulle give mulighed for, at C-fag (Mikro C, Makro C, Økonometri C) ikke kræves på bacheloruddannelsen men på kandidatuddannelsen, bl.a. for at man kan komme ind på kandidatuddannelsen med en beslægtet bacheloruddannelse i Økonomi, hvilket ikke altid er tilfældet nu. Det skal i givet

4 fald ikke være muligt at blive kandidat uden at have C-fagene, og det bør fortsat være muligt at tage C-fag på bacheloruddannelsen. Instituttet overvejer det, men man ønsker ikke at slække på det faglige niveau. SIDE 4 AF 5 Ad 4) Økonomi og ansættelser på Økonomisk Institut Instituttet har som følge af eksterne bevillinger og et øget studenteroptag en højere indtægt. I løbet af de sidste par år er 15 nye videnskabelige medarbejdere blevet ansat. Økonomien ser god ud. En fjerdel (12) af de videnskabelige medarbejdere er nu udlændinge. Der benyttes danske undervisere på 1. og 2. år, men på 3. år udbydes en del af undervisningen på engelsk og dermed også eksamen på engelsk. Ad 5) Ad 6) Drøftelse af ønsker til ny dimittendundersøgelse Panelet blev spurgt om det havde ønsker eller input til ny dimittendundersøgelse. Panelet bemærkede at skemaet ikke må blive for langt, da det kan påvirke svarprocenten. Brancheinddeling kunne tages fra DJØF / Danmarks Statistik. Fagpakker og linjer ved polit-studiet I forbindelse med studiefremdriftsreformen er det nødvendigt at studiet i højere grad kan tilbyde og vejlede de studerende om hensigtsmæssige forløb eller fagpakker. De studerende har også i studiets dimittendundersøgelse fra 2012 efterspurgt flere sekvenser på kandidatuddannelsen. Panelet blev spurgt, hvor detaljerede sådanne fagpakker burde være, og om en fagpakke gør en dimittend mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Panelet bemærkede at det var vigtigt at bevare muligheden for bredde på kandidatuddannelsen, men at fagpakker som var opdelt tematisk eller med fokus på anvendelsen kunne være attraktive. Panelet bemærkede også at det måske mere var i forhold til præsentationen af uddannelsen over for de studerende, at en fagpakke kunne gøre en forskel. Kan en fagpakke medvirke til, at den studerende ikke træffer et fejlvalg, er det også en god idé. I forbindelse med rekruttering af færdige kandidater bemærkede panelet, at man ikke nødvendigvis ser efter en speciel profil, men mere efter om der er elementer i forløbet, der giver indtryk af at det er en uddannelse på et højt niveau.

5 Ad 7) Rekruttering af internationale studerende til KA-del Bortfaldt, behandlet under punkt 2. SIDE 5 AF 5 Ad 8) Ad 9) Økonomistudiet i krise mediedebatten Christian bemærkede at der i f.eks. Information, Politiken mv. er negativt fokus på økonomistudiet, hvor det hævdes at man kun underviser på et bestemt måde eller i et snævert felt af teoretikere hvilket studiet ikke mener er tilfældet. Er det noget man skal gå aktivt ind i? Det vurderes ikke at være nødvendigt - Troels påpegede, at der måske var en anden forståelse, som det er vigtigere at reagere på, nemlig at det fremstilles som om DJØF-ledigheden er høj, hvilket ikke gælder økonomer. Panelet bemærkede, at det værste ville være at frygten for høj ledighed afholdt potentielle studerende fra at søge, og Christian fortalte at der netop er blevet lagt en nyhed på studiets forside om at ledigheden vitterlig er lav for kandidater i Økonomi (2,8%). Panelet foreslog også, at man i rekrutteringsøjemed kunne markedsføre sig mere på de unge medier, eksempelvis en kort daglig nyhed på facebook med dagens fakta om økonomi/økonomistudiet, emner eller artikler som er oppe i medierne, løn osv. Eventuelt Næste møde er torsdag den 15. januar 2015 kl. 16:30. Det øvrige møde i 2015 bliver torsdag den 11. juni kl. 16:30. Lokale fastlægges senere, men bliver i den nye bygning 35.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. JANUAR 2012 Forum Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 12. januar 2012 Sted: Mødelokalet 2. sal, Økonomisk

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

CSS, Bygning 26, 3. sal (Frokoststuen)

CSS, Bygning 26, 3. sal (Frokoststuen) Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af studienævnsmødet 20-02-2015 M Ø D E R E F E R A T 23. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Møde

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

CSS, 26.2.20 (lille seminarrum, 2. sal)

CSS, 26.2.20 (lille seminarrum, 2. sal) Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 26. MARTS 2015 STUDIEADMINISTRATIONEN Forum Studienævnsmøde ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26 LOK. 26.0.03

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG SAMFUNDSVIDENSKAB SYDDANSK UNIVERSITET SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG 3-årig Bacheloruddannelse Et bredt samfundsengagement Samfundsfag, centralfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige

Læs mere

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Susan Wright, Ellen Lolck Madsen, Mette Larsen, Susanne Andersen, Claus Larsen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens Dialogforum MØDEREFERAT MAJ 2017 Forum Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 15. maj 2017 Sted 4.1.02 ØSTER FARIMAGSGADE

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje I henhold til Københavns Universitets bestyrelses beslutning af 15. december 2011 om oprettelse af uddannelsesråd på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet etableres

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT MØDEREFERAT 08. MAJ 2017 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Mødedato: 08-05-2016, kl. 13:15-15 ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26, Sted: CSS, 26.3.24, mødelokalet,

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Retningslinier for indhold på den online studyguide Sidst opdateret: 24. november 2011

Retningslinier for indhold på den online studyguide Sidst opdateret: 24. november 2011 Retningslinier for indhold på den online studyguide Sidst opdateret: 24. november 2011 Indhold Bachelorbeskrivelsen (Full Degree Undergraduate)... 3... 3... 3 Fagligt indhold... 3 Kombinations- & kandidatmuligheder...

Læs mere

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Finn Kjær Jensen, Claus Larsen, Mette Larsen, Birgit Lindsnæs, Gertrud Øllgaard.

Til stede: Fra aftagerpanelet: Thomas Roland (vikarierende formand), Finn Kjær Jensen, Claus Larsen, Mette Larsen, Birgit Lindsnæs, Gertrud Øllgaard. I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 03. APRIL 2014 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Dekanens dialogforum med studerende

Dekanens dialogforum med studerende DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT 16. MARTS 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning.

2. Godkendelse af referat fra møde i aftagerpanelet den 22. januar 2008 ved Institut for Statskundskab. Referatet blev taget til efterretning. KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Aftagerpanelet for Institut for Statskundskab MØDEREFERAT 13. DECEMBER 2008 Forum: 3. møde i Aftagerpanelet CENTER FOR SUNDHED OG SAMFUND Møde afholdt:

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT MØDEREFERAT 25. AUGUST 2017 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Mødedato: 17-08-2016, kl. 13:15-15 ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26, Sted: CSS, 26.1.21b,

Læs mere

Alle 3 prorektor for uddannelse vicedirektør for uddannelse. sociologi (SAMF) Bacheloruddannelsen i biologi (SCIENCE)

Alle 3 prorektor for uddannelse vicedirektør for uddannelse. sociologi (SAMF) Bacheloruddannelsen i biologi (SCIENCE) Mandag den 31. oktober 201 08.00 8.30 Transport rektor 8.30.00 Alle 3 prorektor for uddannelse vicedirektør for uddannelse.1 10.00 studienævnsnæstformænd 10.1 11.00 11.1 12.00 undervisningsudvalgsformænd

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4.

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4. Dagsorden for møde i undervisningsudvalg, Institut for Geoscience. 3. september 2014 kl. 15.15 17.15 Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 15. DECEMBER 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2011 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020. Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed

Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020. Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020 Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed stra folk tegi esun dhed Strategien understøtter udviklingen her på instituttet,

Læs mere

INTERNATIONALE STUDERENDE I DANMARK UDDANNES SKÆVT

INTERNATIONALE STUDERENDE I DANMARK UDDANNES SKÆVT Maj 2016 INTERNATIONALE STUDERENDE I DANMARK UDDANNES SKÆVT AF CHEFKONSULENT SARAH GADE HANSEN, SGA@DI.DK OG STUD.SCIENT.OECON RIKKE RHODE NISSEN, RIRN@DI.DK Antallet af internationale studerende i Danmark

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT OKTOBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanel ved Antropologi. Forum. Møde afholdt: Den 27. november Sted: Institut for Antropologi, lokale 18.1. I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 27. NOVEMBER 2012 Forum Aftagerpanel ved Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI,

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Aftagerpanel institut for Statskundskab

Aftagerpanel institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Aftagerpanelet på Institut For Statskundskab. M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel institut

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl

Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi. Aftagerpanelet på Sociologi. Forum. Mødedato: 7. maj 2013, kl S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af Aftagerpanelet på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 11. JUNI 2013 Forum Aftagerpanelet på Sociologi SOCIOLOGISK

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. MARTS 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 16. december 2010 D219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Sune Frølund, Kenneth Torp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen, Nadja Hjort Heidemann, Torin Julius

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 12 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for kandidatuddannelsen

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel udenlandske som

Læs mere

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor 1. SEPTEMBER 2016 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns Universitet stiller krav om, at dekanerne

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 19. MAJ 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Analyse. Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser. 27. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen

Analyse. Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser. 27. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen Analyse 7. august 5 Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser Af Kristian Thor Jakobsen Med indførelsen af fremdriftsreformen på de lange videregående uddannelser er det tydeliggjort,

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT MARTS 2016 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding

Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Bilag til Studieordning for kandidatuddannelse i revision, cand.merc.aud. Faglige profil Kolding Fra og med 1 af 10 Indholdsfortegnelse: 1. FAGLIG PROFIL: CAND.MERC.AUD. I KOLDING... 3 2. OVERSIGT OVER

Læs mere

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns Universitet stiller krav om, at dekanerne

Læs mere

Referat af studienævnsmødet den Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: kl. 13:15-15:15. Sted: CSS,

Referat af studienævnsmødet den Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: kl. 13:15-15:15. Sted: CSS, Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af studienævnsmødet den 02-05-2014 M Ø D E R E F E R A T ( R E V I D E R E T ) 10. JUNI 2014 Forum Studienævnsmøde STUDIE-

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Slagelsemodellen - en model for det gode samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv

Slagelsemodellen - en model for det gode samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv Slagelsemodellen - en model for det gode samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv Astrid Jensen Campusleder Kirsten Lambert Campuskoordinator SDU i tal Studerende : 28.000 Odense : 21.200 Kolding :

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 8. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl.

Læs mere

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Bacheloruddannelsens navn Kandidatuddannelsens navn Studieleder Institutleder Medlemmer i studienævnet

Læs mere

ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET

ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET UNIVERSITETS Som universitetsvejleder synes jeg, at samarbejde med en virksomhed omkring en erhvervsph.d. både kan være godt til at starte

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere Notat Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Danske virksomheder efterspørger i stadig højere grad dygtig og veluddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende for

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. SEPTEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere