Et udkast til ny bekendtgørelse om biblioteksafgift har været sendt i høring blandt centrale interessenter med frist den 1. februar 2011.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et udkast til ny bekendtgørelse om biblioteksafgift har været sendt i høring blandt centrale interessenter med frist den 1. februar 2011."

Transkript

1 NOTAT 16. marts 2011 Høringsnotat vedrørende ny bekendtgørelse om biblioteksafgift Et udkast til ny bekendtgørelse om biblioteksafgift har været sendt i høring blandt centrale interessenter med frist den 1. februar Udkast til ny bekendtgørelse blev sendt i høring til: Billedkunstnernes Forbund, Danmarks Blindebibliotek (Nota), Dansk Artist Forbund, Dansk Forfatterforening, Dansk Fotografisk Forening, Dansk Journalistforbund, Dansk Kapelmesterforening, Dansk Komponist Forening, Dansk Kor Forbund, Dansk Musiker Forbund, Dansk Musikforlæggerforening, Dansk Organist og Kantor Samfund, Dansk Skuespiller Forbund, Dansk Solist Forbund, Danske Billedautorer, Danske Billedkunstneres Fagforening, Danske Populær Autorer, Danske Jazz-, Beat- og Folkemusikautorer, Danske skønlitterære Forfattere, Danske Tegneserieskabere, DBC (Dansk BiblioteksCenter), Forlæggerforeningen, Fællesrådet for Autorer, Fællesrådet for Udøvende Kunstnere, KODA, Solistforeningen af 1921, Speaker- og Indlæserforeningen og Tegnerne/Tegnerforbundet af Styrelsen for Bibliotek og Medier har modtaget syv høringssvar, som behandles nedenfor. Af Notas høringssvar fulgte, at Nota ikke havde bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. Klagefrist til Biblioteksafgiftsnævnet Biblioteksafgiftsnævnet anfører i forhold til den foreslåede klagefrist på 4 uger til Biblioteksafgiftsnævnet, at den foreslåede klagefrist er for kort og i stedet bør være 8 uger. Til støtte herfor anføres det, at mange af brugerne af biblioteksafgiftsordningen ikke har traditionelle arbejdstider, og at flere forfattere gør brug af ophold i udlandet mv., hvorfor fristen bør være 8 uger. Der findes ikke efter de nugældende regler en klagefrist i forhold til at indbringe en sag for Biblioteksafgiftsnævnet. Styrelsen for Bibliotek og Medier har for at skabe klare rammer for Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klager foreslået, at der indføres en klagefrist på 4 uger i bekendtgørelsens 22. På baggrund af høringssvaret fra Biblioteksafgiftsnævnet ændres den foreslåede klagefrist fra 4 til 8 uger. Frembringelser særligt udført til oversættelser mv. Dansk Forfatterforening og Biblioteksafgiftsnævnet har anført, at det er uhensigtsmæssigt, at forfattere, der yder bidrag, der udgør mindre end 50 % af det konkrete værk til oversættelser, gendigtninger eller bearbejdelser af fremmedsprogede bøger, ikke på lige fod med illustratorer er berettiget til biblioteksafgift. Dok. nr

2 Side 2 Til støtte herfor er det bl.a. anført, at et bidrag i form af en introduktion, efterskrift, kommentar eller analyse til disse former for litterære værker kan være afgørende for læserens forståelse og tilgang til værket og bør anerkendes på lige fod med illustrationer mv. Styrelsen for Bibliotek og Medier vurderer, at en eventuel ændring af regelgrundlaget som foreslået, hvorved andre bidragydere end illustratorer bliver berettiget til biblioteksafgift for bidrag til oversættelser mv., vil kræve ændring af biblioteksafgiftsloven og kan ikke gennemføres alene ved en ændring af bekendtgørelsen. Styrelsen for Bibliotek og Medier vil vurdere forholdet nærmere i forbindelse med en kommende ændring af biblioteksafgiftsloven. Digitale udlån Dansk Forfatterforening anfører, at foreningen er bekymret over, at digitale udlån mv. ikke er omfattet af biblioteksafgiftsordningen, og at foreningen sætter pris på, at der nedsættes en embedsmandsgruppe vedrørende e-bøgernes udvikling, samt at foreningen gerne vil være en del af denne gruppe. Videre anfører Dansk Forfatterforening, at et centralt problem er, at det ikke er muligt at definere et eksemplar af et digitalt værk på samme måde, som hvis der er tale om en fysisk bog. Danske skønlitterære Forfattere anfører, at det af 1, stk. 3, i lovbekendtgørelse om biblioteksafgift fremgår, at kulturministeren kan fastsætte, at biblioteksafgift også kan tildeles til digitale frembringelser, der udelukkende består af digitalt materiale. Danske skønlitterære Forfattere anfører videre, at bekendtgørelsesudkastets 1, stk. 3, bør affattes således, at også disse digitale frembringelser, der udelukkende består af litterært materiale, og dermed ikke kun litteratur indlæst på lydbånd, bør omfattes af ordningen. Danske Skønlitterære Forfattere anfører videre, at Kulturministeriet bør nedsætte et udvalg, hvor Kulturministeriet, forfatterorganisationerne og bogbranchen sammen udarbejder direktiver for bibliotekernes brug og betaling af download af litterære værker. Et udvalg som foreslået af Danske skønlitterære Forfattere er ikke aktuelt i forhold til den nuværende biblioteksafgiftsordning. Brug og betaling vedrørende download af e-bøger er baseret på privatretligt forhandlede kontrakter relateret til distributører, biblioteker og rettighedshavere.

3 Side 3 Kulturministeren har nedsat en embedsmandsgruppe i Styrelsen for Bibliotek og Medier vedrørende e-bøgernes udvikling på folkebibliotekerne. Embedsmandsgruppen vil i sit arbejde gå i dialog med centrale eksterne parter i efteråret Embedsmandsgruppen vil aflægge rapport til ministeren i begyndelsen af Udviklingen i musikkens udbredelse på bibliotekerne Dansk Forfatterforening anfører, at det tages til efterretning, at Styrelsen for Bibliotek og Medier vil følge udviklingen vedrørende musikkens udbredelse på bibliotekerne. Dansk Forfatterforening anfører videre, at det skal understreges, at musikernes del af afgiften er at betragte som et vederlag, hvorimod forfatternes biblioteksafgift beror på en kulturstøtteordning. Kulturministeren har bedt Styrelsen for Bibliotek og Medier om at følge udviklingen på digital musiks udbredelse på folkebibliotekerne i første halvår af 2011 og afgive en rapport herom til kulturministeren i juni Fordobling af pointtallet ved billedbøger for primære illustratorer Dansk Forfatterforening oplyser, at der blandt illustratorerne og billedbogsforfatterne i Dansk Forfatterforening er enighed om, at billedbøger fortsat skal udløse 3 point pr. side, men at der skal ændres på den hidtidige ligelige fordeling af de 3 point imellem de to grupper af autorer, således at illustratorerne i stedet skal tildeles det dobbelte antal point i forhold til forfattere. Videre anfører Dansk Forfatterforening, at dette ikke vil influere på fordelingen i forhold til andre grupper af autorer mv. eller den samlede pulje, men at det vil indebære en mere retfærdig fordeling mellem de to grupper af autorer. Omvendt ønsker Danske skønlitterære Forfattere ikke, at der ændres på den hidtidige ligelige fordeling mellem illustratorerne og billedbogsforfatterne, da de to grupper af bidragydere er lige vigtige for bogens udformning og tilblivelse. Efter de gældende regler deles pointtallet ved billedbøger ligeligt mellem de primære bidragydere (typisk forfattere og illustratorer). Dansk Forfatterforening fremsatte i forbindelse med de politiske drøftelser om biblioteksafgiften ønske om at fordoble pointtallet for de primære illustratorer i forhold til andre primære bidragydere (typisk billedbogsforfattere). I forbindelse med høringen har Danske skønlitterære Forfattere anført, at foreningen ikke ønsker, at der ændres på den hidtidige ligelige fordeling. Dansk Forfatterforening finder fortsat, at ændringen er hensigtsmæssig. Da der ikke er enighed om forslaget blandt interessenterne, og da omfordelingen vil medføre en nedgang i billedbogsforfatternes biblioteksafgift, fastholdes den nuværende fordeling.

4 Side 4 Nota Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere anfører, at det ikke er hensigtsmæssigt, at Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder (tidligere Danmarks Blindebibliotek) ikke længere indberetter i maskinlæsbarform, og at henvisningen til Nota derfor ikke bør slettes i bekendtgørelsens 5, stk. 1, vedrørende bestandsindberetninger. Dansk Forfatterforening anfører tillige, at Nota eventuelt kunne indgå i et pilotprojekt for en afgiftsberegning på digitalt udlån. Det følger af 5, stk. 1, i biblioteksafgiftsloven og 5, stk. 1, i bekendtgørelsen, at Danmarks Blindebibliotek (Nota) skal indberette fysiske værker. I udkast til bekendtgørelse er der lagt op til, at henvisningen til Danmarks Blindebibliotek (Nota) udgår af bekendtgørelsens 5, stk. 1, da Nota ikke længere har analoge lydbøger i deres samlinger, men udelukkende har digitale lydbøger, som ikke er omfattet af biblioteksafgiftsordningen. Da Nota ikke længere har fysiske værker, der skal indberettes, er opregningen af Nota, som en indberetningspligtig institution, ikke længere relevant. Genudpegning af medlemmer til udvalget til fordeling af rådighedsbeløb for grammofonplader mv. Dansk Skuespillerforbund anfører, at forbundet savner klarhed vedrørende fortolkningen af bekendtgørelsens 25, stk. 2, om genbeskikkelse af udvalgets medlemmer. 1 medlem og 1 suppleant af udvalget til fordeling af rådighedsbeløb for grammofonplader mv. er beskikket efter indstilling fra Dansk Skuespillerforbund. Af 25, stk. 2, fremgår det, at bortset fra formanden kan umiddelbar genbeskikkelse af udvalgets medlemmer ikke finde sted. Dansk Skuespillerforbund spørger, om dette indebærer, at man som beskikket medlem ikke kan beskikkes igen, eller om det betyder, at den samme person kan beskikkes igen, men at det skal ske efter fornyet indstilling. Formanden for udvalget til fordeling af rådighedsbeløb for grammofonplader mv. vil kunne genbeskikkes. Umiddelbart vil genbeskikkelse af øvrige medlemmer ikke kunne ske. Dette skal forstås således, at der ved beskikkelse af de øvrige medlemmer vil kunne tages hensyn til sikringen af den faglige indsigt i området, hvorved genbeskikkelse af et medlem af udvalget helt undtagelsesvist vil kunne ske, såfremt det ikke er muligt at finde andre egnede kandidater som medlem af udvalget.

5 Side 5 Det har ikke været praksis at genbeskikke øvrige medlemmer. Den nævnte undtagelse gælder imidlertid ikke for suppleanter. Pointværdien for skønlitteratur og lyrik Danske Skønlitterære Forfattere anfører, at pointtildelingen bør hæves fra 1,7 til 2,5 for skønlitteratur og for lyrik hæves fra 6 til 12. Til støtte herfor er det bl.a. anført, at indtægterne ved biblioteksafgift ikke har fulgt prisudviklingen, som bl.a. ses ved lønninger og på andre områder, og at bibliotekernes indkøb er støt dalende, og at der kasseres store mængder voksenlitteratur. Det er videre anført, at rådighedsbeløbene bør pristalsreguleres. Danske skønlitterære Forfattere har tidligere fremført disse ønsker, herunder et mere principielt ønske om flere penge til ordningen, således at omfordelingen ikke får konsekvenser for de øvrige afgiftsberettigede. I forbindelse med de politiske drøftelser gav Danske skønlitterære Forfattere udtryk for, at en pointforhøjelse til lyrik kun er ønskelig, hvis der findes flere penge til biblioteksafgiftsordningen. Der blev således ikke ændret på fordelingsnøglen mellem de forskellige værkstyper. Bibliotekernes indkøbspolitik er et kommunalt anliggende. Bevillingen til biblioteksafgift justeres årligt på finansloven i overensstemmelse med pris- og lønindekset. Registreringspraksis DBC påpeger i sit høringssvar en teknikalitet om forholdet mellem katalogiseringsreglerne og den måde, hvorpå data lægges ind i Nationalbibliografien. Konkret anfører DBC, at bekendtgørelsen anvender terminologien primære og sekundære bidragydere, og at disse begreber ikke optræder direkte i den registreringsstandard, som DBC skal anvende. DBC anfører videre, at sekundære bidragydere af formidlingsmæssige grunde i sjældne tilfælde registreres på en måde, så de kan forveksles med primære bidragydere i biblioteksafgiftssammenhæng. I forhold til administrationen af biblioteksafgiftsordningen vurderer styrelsen, at dette ikke udgør et problem, da der er tale om meget få tilfælde, hvor det vil gøre sig gældende, hvilket DBC har bekræftet overfor styrelsen telefonisk.

6 Side 6 Årbøger DBC har anført, at det ikke er hensigtsmæssigt, at årbøger for at indgå i beregningsgrundlaget skal være indberettet på en sådan måde, at de enkelte årgange er udskilt fra hinanden. For at årbøger kan indgå i beregningsgrundlaget for biblioteksafgift skal de være indberettet på en sådan måde, at de enkelte årgange er udskilt fra hinanden 1. Styrelsen for Bibliotek og Medier henstiller til bibliotekerne, at årbøger indberettes på bindniveau for at kunne indgå i beregningen, hvilket styrelsen senest gjorde primo december Bemærkningerne giver ikke anledning til at foretage ændringer i bekendtgørelsesudkastet. Ligestilling af tegneserier for voksne og børn Foreningen af Danske Tegneserieskabere anfører, at foreningen er tilfreds med, at tegneserier i bekendtgørelsesudkastet sidestilles pointmæssigt, uanset om de retter sig mod et voksent-, ungdoms-, eller børnepublikum. Foreningen af Danske Tegneserieskabere ytrede i foråret 2010 ønske om, at tegneserier for voksne og tegneserier for børn burde sidestilles i forhold til pointtildeling. Problemet er en teknikalitet og vedrører ophav til voksentegneserier, som ikke er påført opstillingssignatur i folke- og skolebibliotekernes fælles bibliografiske database og i bibliotekernes kataloger (bibliotekskatalogisering). 8, stk. 1, i bekendtgørelsesudkastet imødekommer Foreningen af Danske Tegneserieskaberes ønske om at sidestille tegneserier uanset målgruppen, således at de tildeles det samme pointtal, 3 point pr. side. -o0o- 1 Jf. 5, stk. 2, 2. pkt., i bekendtgørelse om biblioteksafgift

Bekendtgørelse om biblioteksafgift

Bekendtgørelse om biblioteksafgift BEK nr 288 af 14/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2014-02041 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om biblioteksafgift

Læs mere

Bekendtgørelse om biblioteksafgift

Bekendtgørelse om biblioteksafgift BEK nr 222 af 17/03/2011 Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2011-003643 Senere ændringer til forskriften BEK nr 288 af 14/03/2015 Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om biblioteksafgift

Bekendtgørelse om biblioteksafgift BEK nr 1448 af 30/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., 16/02194 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om biblioteksafgift

Læs mere

Biblioteksafgiftsnævnet Kulturministeriet Nybrogade 2 Postboks København K. Tlf: Mail:

Biblioteksafgiftsnævnet Kulturministeriet Nybrogade 2 Postboks København K. Tlf: Mail: BIBLIOTEKSAFGIFTSNÆVNETS 14. BERETNING Afgiftsår: 2015 Side 2 Biblioteksafgiftsnævnet Kulturministeriet Nybrogade 2 Postboks 2140 1015 København K Tlf: 33 92 33 77 Mail: kum@kum.dk www.kum.dk/biblioteksafgiftsnaevnet

Læs mere

Vejledning om Biblioteksafgift

Vejledning om Biblioteksafgift Vejledning om Biblioteksafgift Vejledning om biblioteksafgift Udgivet april 2011 af Styrelsen for Bibliotek og Medier Biblioteksafgift H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Tlf: 33 73 33 73 Fax:

Læs mere

BIBLIOTEKSSTYRELSEN BIBLIOTEKS PENGENE. Biblioteksstyrelsen informerer om biblioteksafgift

BIBLIOTEKSSTYRELSEN BIBLIOTEKS PENGENE. Biblioteksstyrelsen informerer om biblioteksafgift BIBLIOTEKSSTYRELSEN BIBLIOTEKS PENGENE Biblioteksstyrelsen informerer om biblioteksafgift København 2007 Bibliotekspengene 2003 2. reviderede udgave 2007 Udgivet af Biblioteksstyrelsen Sproglig bearbejdelse

Læs mere

BIBLIOTEKSAFGIFTSNÆVNETS 11. BERETNING Afgiftsår: Dok. nr

BIBLIOTEKSAFGIFTSNÆVNETS 11. BERETNING Afgiftsår: Dok. nr BIBLIOTEKSAFGIFTSNÆVNETS 11. BERETNING Afgiftsår: 2008-2012 Dok. nr. 1526695 Side 2 Biblioteksafgiftsnævnet Kulturministeriet Nybrogade 2 Postboks 2140 1015 København K Tlf: 3392 3377 Mail: kum@kum.dk

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kulturudvalget 2016-17 L 134 Bilag 1 Offentligt Kommenteret høringsnotat Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om biblioteksafgift Kulturministeriet sendte den 8. december 2016 forslag til

Læs mere

BIBLIOTEKS PENGENE 2000 Biblioteksstyrelsen informerer om biblioteksafgift

BIBLIOTEKS PENGENE 2000 Biblioteksstyrelsen informerer om biblioteksafgift BIBLIOTEKSSTYRELSEN BIBLIOTEKS PENGENE 2000 Biblioteksstyrelsen informerer om biblioteksafgift Information om de regler, der gælder for biblioteksafgiftsordningen fra 2000. Indhold Hvad er biblioteksafgiften?

Læs mere

BIBLIOTEKS PENGENE. Styrelsen for Bibliotek og Medier informerer om biblioteksafgift

BIBLIOTEKS PENGENE. Styrelsen for Bibliotek og Medier informerer om biblioteksafgift BIBLIOTEKS PENGENE Styrelsen for Bibliotek og Medier informerer om biblioteksafgift September 2009 Vejledning om bibliotekspengene Vejledningen erstatter bibliotekspengene 2003 og reviderede udgaver heraf.

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat Høringsnotat om forslag til ny bekendtgørelse om biblioteksafgift Kulturministeriet sendte den 7. juli 2017 forslag til ny bekendtgørelse om biblioteksafgift i høring. Bekendtgørelsesudkastet

Læs mere

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Pia Skogemann over afgørelse vedrørende bogen Inanna Himlens og jordens dronning

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Pia Skogemann over afgørelse vedrørende bogen Inanna Himlens og jordens dronning Biblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 28. februar 2011 Biblioteksafgiftsnævnets

Læs mere

Rapport om udviklingen i musikkens udbredelse på folkebibliotekerne

Rapport om udviklingen i musikkens udbredelse på folkebibliotekerne Rapport om udviklingen i musikkens udbredelse på folkebibliotekerne Udarbejdet af Kulturstyrelsen for Kulturministeriet Center for Kunststøtte, Biblioteksafgift, april 2012 H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om biblioteksafgift

Forslag. Lov om ændring af lov om biblioteksafgift 2016/1 LSF 134 (Gældende) Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 16/02194 Fremsat den 10. februar 2017 af kulturministeren (Mette Bock) Forslag til

Læs mere

Forslag. til. I lov om biblioteksafgift, jf. lovbekendtgørelse nr af 17. december 2002, foretages følgende ændringer:

Forslag. til. I lov om biblioteksafgift, jf. lovbekendtgørelse nr af 17. december 2002, foretages følgende ændringer: Forslag til Lov om ændring af lov om biblioteksafgift (indførelse af biblioteksafgift for e-bøger og netlydbøger og ændring af biblioteksafgiftens undergrænse m.v.) 1 I lov om biblioteksafgift, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Biblioteksafgiftsnævnets afgørelse i sagen vedrørende klage fra Peter Adolphsen om opgørelse af biblioteksafgift for bogen "En million historier"

Biblioteksafgiftsnævnets afgørelse i sagen vedrørende klage fra Peter Adolphsen om opgørelse af biblioteksafgift for bogen En million historier MINISTERIET Biblioteksafgiftsnævnet BIblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf. 33 92 33 70 Fax 33 91 33 88 E-mail kum@kum.dk Web www.kum.dk 23. september

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om biblioteksafgift

Forslag. Lov om ændring af lov om biblioteksafgift Lovforslag nr. L 134 Folketinget 2016-17 Fremsat den 10. februar 2017 af kulturministeren (Mette Bock) Forslag til Lov om ændring af lov om biblioteksafgift (Indførelse af biblioteksafgift for e-bøger

Læs mere

Notat. Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017

Notat. Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017 Notat 1. november 2017 Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017 Udvalget til fordeling af rådighedsbeløb for grammofonplader mv. fordeler i henhold til 21-24

Læs mere

Biblioteksafgiftsnævnets afgørelse i sag 18/ klage fra Laila Hodell over afslag på biblioteksafgift

Biblioteksafgiftsnævnets afgørelse i sag 18/ klage fra Laila Hodell over afslag på biblioteksafgift Click here to enter text. Biblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tel : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 31. oktober 2018

Læs mere

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Rolf Boysen over afgørelse vedrørende bogen Rodinas Brigade

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Rolf Boysen over afgørelse vedrørende bogen Rodinas Brigade Biblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 24. januar 2011 Biblioteksafgiftsnævnets behandling

Læs mere

Udvalget om Biblioteksafgift. Rapport

Udvalget om Biblioteksafgift. Rapport Udvalget om Biblioteksafgift Rapport Kulturministeriet April 2006 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Udvalgets baggrund og nedsættelse 3 2. Sammenfatning.6 3. Hvad er biblioteksafgift?... 7 4. Rettighedsproblematikken

Læs mere

Andersen vedrørende Kulturstyrelsens afgørelse om biblioteksafgift i sag DF 33005.

Andersen vedrørende Kulturstyrelsens afgørelse om biblioteksafgift i sag DF 33005. Biblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tel : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 27. august 2013 Biblioteksafgiftsnævnets behandling

Læs mere

Anbefalinger vedr. digitalt materiale (bøger og musik) i biblioteksafgiften

Anbefalinger vedr. digitalt materiale (bøger og musik) i biblioteksafgiften APRIL 2015 WWW.KUM.DK Anbefalinger vedr. digitalt materiale (bøger og musik) i biblioteksafgiften Udvalg om Biblioteksafgift for Bøger og Musik Rapport til kulturministeren 2015 Anbefalinger vedr. digitalt

Læs mere

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas Robert Fripp 54 55 KODA NCB Gramex m.m. KODA Repræsenterer danske og internationale ophavsrettigheder, når musik spilles offentligt. KODA baserer sit virke

Læs mere

E-bøger er fortsat et relativt nyt fænomen, der har givet helt nye muligheder for at distribuere og tilgå litteratur

E-bøger er fortsat et relativt nyt fænomen, der har givet helt nye muligheder for at distribuere og tilgå litteratur Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 75 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd om ny EU-dom om udlån af e-bøger Åbent 8. december 2016 Dato og klokkeslæt:

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget L 196 - Bilag 1 Offentligt J.nr. 2009-311-0026 Dato: 22. april 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Dansk Forfatterforening på vegne af Ulla Dahlerup. var jo en an-a den tid

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Dansk Forfatterforening på vegne af Ulla Dahlerup. var jo en an-a den tid Biblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 11. september 2012 Biblioteksafgiftsnævnets

Læs mere

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t A d v o k a t r å d e t Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K kum@kum.dk + lln@kum.dk + ltm@kulturstyrelsen.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 DATO: 7. maj 2015 SAGSNR.:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen (Ændring af censorordningen ved skriftlige afgangsprøver i folkeskolen)

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen (Ændring af censorordningen ved skriftlige afgangsprøver i folkeskolen) Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 192 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Ændring af censorordningen ved

Læs mere

BIBLIOTEKSPENGENE ARBEJDSGRUPPEN VEDRØRENDE LOV OM BIBLIOTEKSAFGIFT RAPPORT

BIBLIOTEKSPENGENE ARBEJDSGRUPPEN VEDRØRENDE LOV OM BIBLIOTEKSAFGIFT RAPPORT BIBLIOTEKSPENGENE ARBEJDSGRUPPEN VEDRØRENDE RAPPORT LOV OM BIBLIOTEKSAFGIFT KØBENHAVN 1998 Bibliotekspengene Rapport afgivet af Arbejdsgruppen vedrørende Lov om Biblioteksafgift Udgivet 1998 1. udgave,

Læs mere

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Miljøteknologi MST-5201-00056 Ref. EVNST Den 26. september 2016 Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Et udkast til bekendtgørelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen 2008/1 LSF 167 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 180.44C.021 Fremsat den 25. marts 2009 af undervisningsministeren

Læs mere

Høringssvar til udkast til lovforslag om ændring af ophavsretsloven (gennemførelse af Marrakeshdirektivet m.v.)

Høringssvar til udkast til lovforslag om ændring af ophavsretsloven (gennemførelse af Marrakeshdirektivet m.v.) Kulturministeriet att.: Lasse Lau Nielsen lln@kum.dk Nicky Valbjørn Trebbien ntv@kum.dk 12. marts 2018 OB-003a-026/cbh Høringssvar til udkast til lovforslag om ændring af ophavsretsloven (gennemførelse

Læs mere

Biblioteksafgiften. Betænkning fra udvalget til revision af den gældende biblioteksafgiftsordning

Biblioteksafgiften. Betænkning fra udvalget til revision af den gældende biblioteksafgiftsordning Biblioteksafgiften Betænkning fra udvalget til revision af den gældende biblioteksafgiftsordning BETÆNKNING NR. 1148 KØBENHAVN 1988 ISBN 87-803-7478-8 Ka 00-66-bet. B. Stougaard Jensen, Kbh. INDHOLD SIDE

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd Fremsat den af ministeren for ligestilling (Eva Kjer Hansen) Udkast af 2. februar 2006 Forslag til Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd (Kommunale og regionale udvalg m.v. og ændring

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 L 81 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 181.77M.351 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling December 2015 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om Sydslesvigudvalget

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Høring om bogmarkedets situation Folketingets Kulturudvalg afholder onsdag d. 7. november 2012 kl. 9-12 en åben høring om bog markedets situation

Læs mere

NOTAT. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter

NOTAT. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter 31. august 2017 NOTAT Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter I medfør af 1, stk. 2, og 3, stk. 1, i lov nr. 1214 af 27. december 2003 om distributionstilskud

Læs mere

FORDELINGSGRUNDLAG Gældende fra 1. januar 2018

FORDELINGSGRUNDLAG Gældende fra 1. januar 2018 FORDELINGSGRUNDLAG Gældende fra 1. januar 2018 I medfør af vedtægter for Gramex og de godkendte politikker for fordeling og ufordelbare vederlag fastsættes følgende: Inden det samlede fordelingsbeløb deles

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU Task Force Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele:

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele: Undervisningsministeriet Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K København, den 28. januar 2019 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser, lov om folkeskolen,

Læs mere

Rapport om e-bogens udvikling på folkebibliotekerne

Rapport om e-bogens udvikling på folkebibliotekerne Rapport om e-bogens udvikling på folkebibliotekerne Udarbejdet af Kulturstyrelsen for Kulturministeriet Center for Kunststøtte, Biblioteksafgift, april 2012 H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Forslag. til. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter

Forslag. til. Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter Forslag til Bekendtgørelse om distributionstilskud til visse periodiske blade og tidsskrifter I medfør af 1, stk. 2, 2 og 3, stk. 1, i lov nr. 1214 af 27. december 2003 om distributionstilskud til visse

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat

Grund- og nærhedsnotat Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0596 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat Kulturministeriet, den 24. oktober 2016 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til direktiv om visse

Læs mere

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 25. februar 2016 FM 2016/25 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Dette forslag skal ses i sammenhæng med 18, stk. 3, nr. 4, i forslaget til Inatsisartutlov om kommunernes og

Læs mere

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 L 48 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI Sags nr.: 1113573 Dok. Nr.: 743286 Dato: 6. december 2011

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Sprognævn

Forslag. Lov om ændring af lov om Dansk Sprognævn 2008/1 LSF 40 (Gældende) Udskriftsdato: 17. maj 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-16088-8 Fremsat den 30. oktober 2008 af kulturministeren (Carina Christensen) Forslag

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2011

Bestyrelsens beretning for 2011 9. januar 2012 AJC-019-047 Bestyrelsens beretning for 2011 Bestyrelsen aflægger beretning for 2011 med fokus på: Markedsudviklingen Ophavsret Fælles klassifikationssystem Fællesstanden i Frankfurt Forlagsuddannelsen

Læs mere

Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.

Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. NOTAT 13-12-2013 edoc 2013-0261756-3 Digitalisering af folkebibliotekernes

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt Spørgsmål 64: Vil ministeren redegøre for vurderingen af provenuet for afgiften på blanke medier og udviklingen i dette siden

Læs mere

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven

Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven 2008-06-17. Allerød Kommune Aktindsigt offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke var berettiget til at afslå anmodning om aktindsigt i dokumenter vedrørende

Læs mere

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. T I L L Æ G S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl. 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 8 Medlemmer: Vibeke Storm

Læs mere

Landsskatteretsafgørelse vedr. modregning i tilgodehavende biblioteksafgift for studiegæld

Landsskatteretsafgørelse vedr. modregning i tilgodehavende biblioteksafgift for studiegæld KEN nr 10647 af 16/01/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin. Landsskatteretten, j. nr. 07-03453 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Landsskatteretsafgørelse

Læs mere

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag I en sag om tilbagebetaling af boligsikring havde en klager udtrykkeligt gjort boligstyrelsen bekendt med, at han over for kommunen

Læs mere

Notat. Kommenteret høringsnotat vedr. bekendtgørelse om regnskab og revision af projekt- og aktivitetstilskud fra Kulturministeriet

Notat. Kommenteret høringsnotat vedr. bekendtgørelse om regnskab og revision af projekt- og aktivitetstilskud fra Kulturministeriet Notat Kommenteret høringsnotat vedr. bekendtgørelse om regnskab og revision af projekt- og aktivitetstilskud fra Kulturministeriet 10. december 2013 Kulturministeriets udkast til ny bekendtgørelse om regnskab

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om produktionsskoler. (Harmonisering af skoleydelse til SU-niveau m.m.)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om produktionsskoler. (Harmonisering af skoleydelse til SU-niveau m.m.) Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 283 Offentligt MBUL 23. september 2016 Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler (Harmonisering af skoleydelse til SU-niveau m.m.)

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer Finanstilsynet Att.: Pia Andersen Århusgade 110 2100 København Ø København, den 3. juni 2013 Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0836 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0836 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0836 Offentligt Liste over orienterede interessenter i forbindelse med Kommissionens meddelelse om kreativt indhold online. Adjunkt Hanne Kirk Deichmann ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen,

Læs mere

ÅRS- STATISTIK. Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk

ÅRS- STATISTIK. Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk ÅRS- STATISTIK 2013 Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk Forlagenes omsætning 2013 Omsætning 2013 på niveau med 2012 Forlagenes omsætning

Læs mere

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8 31. maj 2019 FM 2019/199 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 8 1. 8, stk. 1, nr. 1, affattes således:

Læs mere

BOGBRANCHENS JURIDISKE REJSE (FEMR 19. APRIL 2012)

BOGBRANCHENS JURIDISKE REJSE (FEMR 19. APRIL 2012) BOGBRANCHENS JURIDISKE REJSE (FEMR 19. APRIL 2012) DE GODE GAMLE DAGE I BOGBRANCHEN 3 spillere: Forfattere Forlag Boghandlere Trykte bøger Samhandelsregler (første fra midten af 1800-tallet) Fast bogladepris

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Københavns Kommune ikke handlede i strid med biblioteksloven ved at nægte en borger adgang til at låne netlydbøger med den begrundelse, at borgeren ikke

Læs mere

Notat om høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme.

Notat om høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme. NOTAT Bilag 4 Jordfordeling & Landbrugslov J.nr. 18-1520-000417 Ref. JOSROL Den 21. juni 2019 Notat om høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Sjælsø Vand A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14215 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske rammer for 2017-2018,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. september 2012 12/03928 BETALING FOR VEJBELYSNING Vejdirektoratet har behandlet din klage af 18. april 2012 over Kommunens afgørelse af 10. april 2012 om overdragelse

Læs mere

Rammeaftale om brug af billeder i grundskolen

Rammeaftale om brug af billeder i grundskolen Kommunernes Landsforening Weidekampsgade 10 2300 København S (i det følgende betegnet KL) og Copydan BilledKunst Østerfælled Torv 10 2100 København Ø (i det følgende betegnet BilledKunst) har dags dato

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 72 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. januar 2012 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Forhøjelse af ydelsesloftet

Læs mere

SALG 2011. BibZoom.dk - Salgsmøde 2011

SALG 2011. BibZoom.dk - Salgsmøde 2011 BibZoom.dk - Salgsmøde 2011 Agenda BibZoom.dk strategi Bibzoom.dk 2011 Dialog Vision BibZoom.dk skal bidrage aktivt til at positionere de danske biblioteker som en innovativ, vigtig og serviceorienteret

Læs mere

Notat. 14. september 2015. Dok. nr. 2839748

Notat. 14. september 2015. Dok. nr. 2839748 Notat Biblioteksafgiftsnævnets afgørelse af sag nr. 15/00086, klage fra Simon Skov Fougt vedrørende adgangen til at modtage biblioteksafgift som forfatter af undervisningsmaterialet Tid til Skrivning 1,

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere

Rammeaftale om brug af billeder på VUCer

Rammeaftale om brug af billeder på VUCer Lederforeningen for VUC (i det følgende betegnet LFVUC) og Copydan BilledKunst Østerfælled Torv 10 2100 København Ø (i det følgende betegnet BilledKunst) har dags dato indgået følgende Rammeaftale om brug

Læs mere

Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen

Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen Finanstilsynet Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen 8. november 2006 Finansrådet og Børsmæglerforeningen har modtaget udkast til bekendtgørelse om puljepension

Læs mere

Bemærkningen giver således ikke anledninger til ændringer af lovforslaget.

Bemærkningen giver således ikke anledninger til ændringer af lovforslaget. Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 74 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 193.47H.271 Høringsnotat Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m. v., lov om folkehøjskoler, efterskoler,

Læs mere

Afgørelse. efter 55, stk. 4, i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 71 af 17. januar 2007):

Afgørelse. efter 55, stk. 4, i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 71 af 17. januar 2007): MILJØKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15 1360 København K Telefon: 33 95 57 70 Telefax: 33 95 57 84 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 30. november 2007 J.nr. MKN-200-00050 Afgørelse efter 55, stk. 4, i vandforsyningsloven

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ligestilling af kvinder og mænd

Bekendtgørelse af lov om ligestilling af kvinder og mænd Lovbekendtgørelse nr. 1527 af 19. december 2004 Bekendtgørelse af lov om ligestilling af kvinder og mænd Herved bekendtgøres lov om ligestilling af kvinder og mænd, jf. lovbekendtgørelse nr. 553 af 2.

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00143 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Rammeaftale om brug af billeder på professionshøjskolerne

Rammeaftale om brug af billeder på professionshøjskolerne Professionshøjskolernes Rektorkollegium Ny Vestergade 17, st.tv. 1471 København K og Copydan BilledKunst Østerfælled Torv 10 2100 København Ø (i det følgende betegnet BilledKunst) har dags dato indgået

Læs mere

Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om mediestøtte

Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om mediestøtte 28. november 2013 Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om mediestøtte Kulturstyrelsen sendte den 24. oktober 2013 et udkast til bekendtgørelse om mediestøtte i høring med frist til den

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for KERTEMINDE FORSYNING - SPILDEVAND A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00212 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG Bilag til punkt 6 Bestyrelsen indstiller til Generalforsamlingen, at følgende overordnede fordelingspolitik anvendes for regnskabsåret 2019, som fordeles i 2020: GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C Den 3.november 2017 Sag nr. 17/00366 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år

Læs mere

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger 2017-21 Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger En journalist klagede til ombudsmanden over, at han efter et år endnu ikke havde fået en afgørelse på sin

Læs mere

Udvalget for Forretningsordenen UFO Alm.del Bilag 29 Offentligt

Udvalget for Forretningsordenen UFO Alm.del Bilag 29 Offentligt Udvalget for Forretningsordenen 2015-16 UFO Alm.del Bilag 29 Offentligt UDVALGSSEKRETARIATET NOTAT TIL PRÆSIDIET OM FOLKETINGETS ADMINISTRATIONS UNDERSØGELSE AF HØRINGSFRISTER 2015-16 Indstilling: Det

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde 20. maj 2015 EM 2015/xx Forslag til: Inatsisartutlov om kunstnerisk virksomhed Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Kunstnerisk virksomhed omfatter aktiviteter inden for følgende kunstområder: 1) Arkitektur.

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat om forslag til bekendtgørelse om tilskud m.v. til folkehøjskoler 23. juni 20145 Kulturministeriet sendte den 20. maj 2014 et forslag til bekendtgørelse

Læs mere

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion efter stempellovens 29 Udtalt, at den af skattedepartementet anlagte fortolkning af stempelafgiftslovens 30, 2. pkt., hvorefter afgørelser

Læs mere

Emneord Bibliografiske standarder, Katalogiseringsregler, danmarc2, Dansk bogfortegnelse, Bogmarkedet, Nationalbibliografien.

Emneord Bibliografiske standarder, Katalogiseringsregler, danmarc2, Dansk bogfortegnelse, Bogmarkedet, Nationalbibliografien. Hvor står hvad i bogen? Om betydningen af informationernes placering i bogen Udgiver: Biblioteksstyrelsen Nyhavn 31 E 1051 København K Telefon: 33 73 33 73 Telefax: 33 73 33 72 E-post: bs@bs.dk Hjemmeside:

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunale internationale grundskoler. Lovforslag nr. L 58 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunale internationale grundskoler. Lovforslag nr. L 58 Folketinget Lovforslag nr. L 58 Folketinget 2018-19 Fremsat den 4. oktober 2018 af undervisningsministeren (Merete Riisager) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunale internationale grundskoler (Udskydelse af

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Ishøj Vand A/S Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13969 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber, der

Læs mere

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt:

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 11. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. december 2000 af Pensionen Brøndbyhus. I rapporten bad jeg pensionen og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk

Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk 2014 Udgivet af Forlæggerforeningen Børsen 1217 København K Tlf. +45 33 15 66 88 danskeforlag@danskeforlag.dk Forlagenes omsætning 2014 Bogbranchen - en gradvis digital udvikling Forlagenes omsætning i

Læs mere