Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning"

Transkript

1 Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret 24.september 2014

2 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til at ansætte deres egen børnepasser eller til at købe en plads hos en privat børnepasser. Hvem kan blive privat børnepasser? Følgende krav skal være opfyldt, før kommunen kan godkende pasningsordningen og dermed yde økonomisk tilskud til forældrene og pædagogisk tilsyn med børnene. En privat børnepasser skal: Være fyldt 18 år. Have fysik til at løfte og bære små børn på en forsvarlig måde. Have erfaring med børn og være i stand til at læse deres behov. Være nærværende, omsorgsfuld og kommunikerende i kontakten med barnet med særlig fokus på barnets sproglige udvikling. Kunne formidle iagttagelser om barnets udvikling. Være åben overfor vejledning og instruktion om pasning af barnet. Have en straffeattest uden forhold, der hindrer pasning af barnet på forsvarlig vis. Du skal skrive under på, at Egedal kommune må indhente dansk straffe -/ børneattest. Passer du børn i eget hjem, indhentes tillige straffe-/børneattest på alle i husstanden, som er over 15 år. Have arbejdstilladelse, hvis passeren kommer fra et land uden for EU og EØS. Hvordan bliver jeg privat børnepasser? En privat børnepasser skal beslutte, hvor pasningen skal foregå. Det kan enten være i børnenes hjem eller hos den private børnepasser. Den private børnepasser kan max. passe 5 børn inkl. sine egne børn under 3 år. Vurderingen af antallet af børn, vil ske ud fra en samlet afvejning af ressourcer hos den private børnepasser, antal børn, børnenes aldersspredning, de fysiske rammer, samt antal af privat passerens egne børn i den private pasningsordning.

3 Den private børnepasser skal: Selv skabe kontakt med de familier, der ønsker at købe pasning Forældrene skal udfylde ansøgningsskemaet om tilskud til privat børnepasning. Børnepasser skal hver måned sende Indberetning af vederlag med underskrifter fra forældre for betaling af pasning, til Børnepasser skal skrive under på, at der ikke modtagers offentlig støtte. Børnepasser skal skrive under på, at der arbejdes efter dagtilbudslovens formålsparagraf for daginstitutioner, der fastlægger målsætningen for, at du skal give børnene omsorg og støtte. I ansøgningen skal den private børnepasser vedlægge alle aftaler (skriftligt), som der er indgået med forældrene til de børn, der passes, idet kommunen skal godkende aftalen mellem forældre og den private børnepasser efter dagtilbudslovens 81. Pasningsaftaler skal indeholde start- og slutdato. Det skal fremgå af aftalen, at forældrene selv har ansvaret for pasning, ved privatpasserens fravær. Aftalen skal indeholde opsigelsesvarsel (typisk 1 måned). Hver måned sendes Indberetning af vederlag for privat børnepasning til Dagplejen@egekom.dk Det påhviler den selvstændige børnepasser at overholde lovgivningens regler om underretningspligt, herunder særligt reglerne om underretningspligt i forhold til børn med særlige behov. Særlige forhold vedrørende børnene skal forelægges den tilsynsførende fra Egedal kommunale dagpleje.. Det påhviler børnepasseren at underrette kommunen i tilfælde af, at hun ikke modtager betaling for pasning. Kommunen skal godkende den private børnepasser De personlige forudsætninger og de fysiske rammers standard skal være i orden og forsvarlige til børnepasning, for at pasningsordningen kan godkendes. Ved kommunens vurdering af om en privat passer kan få tilladelse, skal kommunen, såfremt der er tale om dagplejelignende privat pasningsordning, lægge vægt på de samme hensyn, som ved godkendelse af private og kommunale dagplejere. Kommunen vil bl.a. vurdere: Passerens mulighed for at kommunikere med barnet Passerens forståelse for børns behov Passerens forståelse for og viden om børns udvikling og behov Passerens forståelse for ansvaret i forbindelse med at arbejde alene Passerens forståelse for sund kost og hygiejne Familien og egne børn, som skal passes samtidig.

4 Får kommunen kendskab til, at forholdene i en privat pasningsordning er uforsvarlige kan kommunen inddrage en allerede udstedt tilladelse. Ligesom kommunen kan tilbagekalde en godkendelse, hvis aftalen mellem den private børnepasser og forældrene ikke følges eller opfyldes. Kommunen fører tilsyn med den private børnepasser. Kommunen skal efter dagtilbudslovens 79 stk. 2 føre tilsyn med forholdene i den private pasningsordning. Der vil være 1-2 årlige tilsyn i pasningsordningen. Disse kan være både anmeldte og uanmeldte. Det er muligt for forældrene at deltage ved tilsynene. Formålet med tilsynene er: At sikre at pasningsordningen er pædagogisk og sikkerhedsmæssig forsvarlig. (se ovenstående afsnit Kommunen skal godkende den private børnepasser ) At de aftalte retningslinjer overholdes og det enkelte barn trives og udvikles. At give råd og vejledning. Privat pasning i anden kommune. Hvis kommunalbestyrelsen i barnets opholdskommune godkender en pasningsaftale, der forudsætter, at barnet passes i en anden kommune, har opholdskommunen tilsynsforpligtelsen, for så vidt angår dette barn. Kommunalbestyrelsen kan aftale med den anden kommune, at denne udfører tilsynet på vegne af opholdskommunen. Egedal Kommune har aftale med andre kommuner om, at vi fører tilsyn med børn, der passes hos private passere i Egedal Kommune. Ligeledes har Egedal kommune aftale med andre kommuner om, at de fører tilsyn med børn fra Egedal. Økonomi. Den private børnepasser fastsætter selv den månedlige pris for pasning af et barn. Egedal Kommunes tilskud til forældrene udgør op til 75 % af den pris, den private børnepasser tager. Dog er der nogle maksimale satser for tilskuddet, som er styret af barnets alder og antallet af pasningstimer. Fra den første i den måned, hvor barnet fylder 2 år og 11 måneder ændres tilskuddet til forældrene. Både den private børnepasser og forældrene har pligt til skriftligt at informere Egedal kommune, hvis der sker ændringer af betydning for tilskuddet. Kommunen kan stoppe udbetalingen af tilskud, hvis den godkendte aftale ikke overholdes. Tilskuddet udbetales direkte til forældrenes Nemkonto, så de er til rådighed den 1. i måneden.

5 Fripladstilskud. Det er ifølge Dagtilbudsloven ikke muligt for forældrene at få nedsat egenbetaling til en privat børnepasningsordning. Søskendetilskud. Det er muligt for forældrene at få søskendetilskud, hvis de har flere børn. Søskende tilskuddet bliver udbetalt til forældrene sammen med det almindelige tilskud til privat børnepasning. Hvis tvillinger passes hos privat børnepasser, kan der udbetales 85 % af søskendetilskud til billigste kommunale alderssvarende tilbud. Skat, arbejdsmarkedsbidrag og pension. En privat børnepasser er B-skattepligtig og er selv ansvarlig for, at beløbene bliver betalt. Mere information kan fås ved at kontakte SKAT, herunder om forskudsregistrering og indbetaling af forskudsskat. Den private børnepasser vil modtage en lønseddel i sin E-boks fra Egedal Kommune, som dokumentation for, at indtægter fra forældre er indberettet til SKAT. En privat børnepasser har mulighed for at trække udgifter, i forbindelse med sin virksomhed, fra i skat. De faktiske udgifter skal opgøres og dokumenteres med kvitteringer. Arbejdsmarkedsbidraget (8 %) opkræves normalt én gang årligt i forbindelse med selvangivelsen/årsopgørelsen dvs. året efter indtjeningen. Hvem kan benytte ordningen? Forældre i Egedal Kommune kan vælge, om de ønsker at benytte et kommunalt dagtilbud, eller få udbetalt et økonomisk tilskud til at ansætte en privat børnepasser. For at være berettiget til tilskuddet, skal barnet allerede benytte en plads i et kommunalt dagtilbud eller have fået tilbudt en plads i dagpleje/daginstitution. Det er ikke muligt at bruge et kommunalt dagtilbud og samtidig få tilskud til privat pasning af barnet. Tilskud kan i særlige tilfælde efter konkret vurdering ydes til forældre, som modtager barselsdagpenge eller orlovsydelse til samme barn. Hvilke børn kan der søges tilskud til? Husstanden kan søge om tilskud til pasning af børn i alderen 24 uger til skolestart jvf. Dagtilbudsloven kapitel 15. Egedal Kommune fører tilsyn med private pasningsordninger. Egedal Kommune skal godkende det hjem, hvor barnet bliver passet, inden tilskuddet bliver bevilget.

6 Tilskuddets størrelse i 2014 Tilskud pr barn pr. måned: 0 år - 2 år og 10 mdr.: 5.769,00 kr. pr. måned 2 år og 11 mdr. -5 år: 3.509,00 kr. pr. måned Tilskuddet er dog højst 75 % af den dokumenterede udgift til børnepasning. Ved deltidspasning nedsættes tilskuddet i forhold til den tid barnet passes. Tilskuddet udbetales forud og indsættes på ansøgerens Nem-konto, og er til rådighed hver den 1. i måneden. Forældre kan tidligst få tilskud fra den dato hvor passer/hjem er godkendt. Udbetaling af tilskud ophører øjeblikkeligt, hvis barnet får folkeregisteradresse i anden kommune. Skattepligt. Tilskuddet er skattefrit for den, der modtager det, og skattepligtigt for den private børnepasser. Indgåelse af aftalen. Forældrene indgår aftale om pasning af deres barn med den private børnepasser. Vælger forældrene at ansætte en børnepasser, er forældrene arbejdsgiveransvarlig. Dvs. det er forældrene der udbetaler løn, ATP, feriepenge og løn under ferie og sygdom. Forældrene bør tegne en arbejdsskadeforsikring, hvis ansættelsen er over 400 timer årligt. Ved fratrædelse skal der indbetales 12,5 % til FerieKonto. Ved aftale med en selvstændig erhvervsdrivende, skal du blot betale det aftalte vederlag for børnepasning. Ophør af pasningsordning. De normale regler for pladsgaranti i Egedal Kommune er gældende, hvis din private ordning ophører. Tilskuddet ophører fra den dato, hvor dit barn starter i andet dagtilbud. Kommunen kan opsige aftalen med dags varsel i tilfælde af misligholdelse.

7 Procedure for ansøgning. Ansøgningsskema kan hentes under selvbetjeningsløsningen, Borger.dk. eller via kommunens hjemmeside under Familie, børn og unge, Børn 0-6 år, Pasningsmuligheder. Ansøgningsskema sendes digitalt sammen med den indgåede aftale med den private børnepasser. Forældre og privat børnepasser vil modtage en bevilling. Ved spørgsmål kan dagplejen kontaktes. Bilag der vedhæftes er: Godkendelsesskema (sikkerhed hos privat børnepasser) Kommunens godkendelsesskema af privat dagplejelignende pasningsordning efter Dagtilbudslovens Tilsynsskema

8 Sikkerhedstjek Godkendelsesskema Privat børnepasser Indretning af hjemmet Trappe El radiatorer afskærmning Brændeovn afskærmning Køkkenskuffer/skabe sikret mod knive og skarpe genstande Elkedel/kaffemaskine, ledning og placering Ovn/komfur, børnesikring, låge og kogeplader Stikdåser, placering og børnesikring Ledninger fastgøres Pyntegenstande Olielamper Reoler sikret Dørstoppere Sovemulighed inde Giftige planter Udendørs Trappe Indhegning af haven Evt. låge og hegn Legeredskaber Sandkasse overdækket

9 Olielamper Udendørs sovemulighed/opbevaring af barnevogn Er selen i barnevognen monteret rigtigt Regnslag Myggenet Giftige planter Åbent vand Forebyggelse af akutte ulykker Rengøringsmidler opbevaring Plastposer opbevaring Opbevaring af medicin, vitaminpiller o. lign Rygning Brand parat Røgalarm Evakueringsplan Hygiejne Pusleplads Håndvask Køkkenhygiejne Husdyr hygiejne og fodring Sikkerheden er vigtig hele tiden, så hvis du har gode ideer og sikkerhedsløsninger kan de tilføjes her. Underskrift og dato Privat børnepasser Dato for evt. opfølgning

10 Godkendelse af privat Dagplejelignende pasningsordning Dagtilbudsloven Privat børnepassers navn, adresse og cpr nr. Pasningsadresse: Antal børn, som tilladelsen gælder: Åbningstid: Vurdering af privat børnepassers personlige ressourcer: Privat børnepassers mulighed for at kommunikere med barnet Privat børnepassers forståelse for børns behov Privat børnepassers forståelse for og viden om børns udvikling og behov Privat børnepassers forståelse for ansvaret i forbindelse med at arbejde alene Privat børnepassers forståelse for sund kost og hygiejne Familien og egne børn, som skal passes samtidig. Vurdering af privat børnepassers fysiske rammer: Sikkerhedstjek Godkendelsesskema Privat børnepasser udfyldes. Vurdering af de fysiske rammer. Barnets mulighed for udfoldelse, dvs. aktiviteter, leg og beskæftigelse. Indretning af hjemmet (læringsmiljø) Udendørs Forebyggelse af akutte ulykker Hygiejne Der gives afslag på godkendelse på grundlag af: Hvis der er konkrete fysiske ændringer, som kan ændre afslaget til en godkendelse, angives det her. Klagevejledning: Parten kan klage jf 97 i dagtilbudsloven til det sociale ankenævn Dato og underskrift: Aftalen er gældendende for år : Hvis du ønsker at klage over afgørelsen skal klagen sendes til: Egedal Kommune Dronning Dagmarsvej Ølstykke

11 Tilsyn med privat Dagplejelignende Pasningsordning efter Dagtilbudslovens 78 stk. 2 og 81 stk. 1 Privat børnepassers navn, adresse og cpr nr. Pasningsadresse: Antal børn, som tilladelsen gælder: Åbningstid: Tilsyn med privat børnepassers personlige ressourcer: Privat børnepassers mulighed for at kommunikere med barnet Privat børnepassers forståelse for børns behov Privat børnepassers forståelse for og viden om børns udvikling og behov Privat børnepassers forståelse for ansvaret i forbindelse med at arbejde alene Privat børnepassers forståelse for sund kost og hygiejne Familien og egne børn, som skal passes samtidig. Vurdering af privat børnepassers fysiske rammer: Sikkerhedstjek Godkendelsesskema Privat børnepasser udfyldes. Vurdering af de fysiske rammer. Barnets mulighed for udfoldelse, dvs. aktiviteter, leg og beskæftigelse. Indretning af hjemmet (læringsmiljø) Udendørs Forebyggelse af akutte ulykker Hygiejne Dato og underskrift for tilsyn:

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud 2012. Revideret 16.12.2013 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til at ansætte

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2 februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2. februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat pasningsordning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat pasningsordning... 3 Opstart af privat pasningsordning...

Læs mere

Vejledning til privat børnepasning 2018

Vejledning til privat børnepasning 2018 Vejledning til privat børnepasning 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat børnepasning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat børnepasser... 3 Opstart som privat børnepasser... 3 Indgåelse af aftale...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2017 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Private pasningsordninger - information og retningslinjer

Private pasningsordninger - information og retningslinjer Private pasningsordninger - information og retningslinjer 2018 I denne folder kan du læse om: Hvad en privat pasningsordning er Krav til børnepassere i private pasningsordninger Tilsyn med private pasningsordninger

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 2013 Generelt om ordningen Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (skolestart) kan benytte ordningen. I

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? ( Forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen, dog er

Læs mere

Information om Privat børnepasning

Information om Privat børnepasning Information om Privat børnepasning Børneafdelingen December 2010 Forældre, som bor i Nyborg Kommune kan få tilskud til privat børnepasning af børn i aldersgruppen fra 24 uger til børnehavestart, som er

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Børn og Unge TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Pladsanvisningen Borgerservicecentret Privat pasning Fredericia Kommune tilbyder forældre et økonomisk tilskud til privat børnepasning

Læs mere

Kommunen har fastsat et tilskud, der er ens for alle børn inden for samme aldersgruppe.

Kommunen har fastsat et tilskud, der er ens for alle børn inden for samme aldersgruppe. Privat pasning Hvad er privat pasning Kommunen skal give et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte kommunens dagtilbud. Privat pasning indebærer,

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen. I enkelte

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2018 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Godkendelseskriterier for og tilsyn med selvstændige børnepassere Dagplejelignende pasningsordninger for 3 eller flere børn. Denne form

Læs mere

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Tårnby Kommune Børne- og Kulturforvaltningen REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Fra hvornår kan jeg få tilskud Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud om

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej Nørre-Snede. Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a

Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej Nørre-Snede. Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a Børn og Undervisning Dagtilbudsafdelingen Bellisvej 2 8766 Nørre-Snede Privat pasning Dagtilbudslovens kap. 15 og 15a 80-85a Privat pasning Som kommune har vi et ansvar for at tilgodese barnets tarv. Kommunen

Læs mere

Frit valg. Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80

Frit valg. Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Frit valg Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Lov om social service, 80, giver kommunerne mulighed for at lade forældre vælge et økonomisk tilskud til brug for en

Læs mere

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune Godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune den 2. december 2013 STRUER KOMMUNE POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK

Læs mere

Tilskud til Private pasningsordninger

Tilskud til Private pasningsordninger Tilskud til Private pasningsordninger Sagsnr.: 18/36499 Dato: 25.10.2018 1 Lovpligtig orientering til forældre om forskellen mellem privat pasning og dagtilbud Af Dagtilbudslovens 81, stk. 2 fremgår, at

Læs mere

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende:

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende: Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven 78-79, med tilskud efter Dagtilbudsloven 80) Roller og procedurer

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3

Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3 Side 1 Indholdsfortegnelse: Den Private Pasningsordning består af... 3 Lovgrundlag... 3 Generelt for ordningen... 3 Godkendelse/Tilsyn... 4 Lovgrundlag... 4 Tilskud 2011... 4 Tavshedspligt... 5 Klage...

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune.

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres børn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 12-09-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Bilag 1 kombinationstilbud Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Det skal være muligt for forældre at have en almen deltidsplads

Læs mere

Privat børnepasning. Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013

Privat børnepasning. Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013 Privat børnepasning Vejledende information om tilskudsreglerne i Rudersdal kommune 2013 Indhold: Forord 4 Privat børnepasning i eget eller udenfor eget hjem.... 5-6 Generelle bestemmelser for pasningsordninger

Læs mere

- på børnepasningsområdet 2011. Dagtilbud

- på børnepasningsområdet 2011. Dagtilbud Privat pasning - på børnepasningsområdet 2011 Dagtilbud Indhold: Private pasningstilbud...3 Hvem kan passes?...3 Aftaletyper...3 Selvstændig erhvervsdrivende (privat pasningsordning)...3 Arbejdsgiver/lønmodtager

Læs mere

Vejledning om etablering af privat pasningsordning. Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Kommune.

Vejledning om etablering af privat pasningsordning. Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Kommune. Notat Sagsnr.: 2014/0008276 Dato: 28. august 2014 Titel: Vejledning om etablering af privat pasningsordning Sagsbehandler: Torben Pries Administrativ konsulent Vejledning om etablering af privat pasningsordning

Læs mere

Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80

Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Favrskov Kommunes godkendelseskriterier for tilskud til privat pasning 80 Lov om social service, 80, giver kommunerne mulighed for at lade forældre vælge et økonomisk tilskud til brug for en privat pasningsordning,

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper PRIVAT PASNING 1 Private pasningsordninger Norddjurs kommune giver jævnfør dagtilbudslovens 80, forældre med børn i alderen 30 uger og indtil det tidspunkt, hvor børn normalt optages i børnehaveklasse,

Læs mere

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger Generelle oplysninger 1 Oktober 2018 18/23683 Forældre kan vælge at få deres barn passet

Læs mere

Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80)

Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80) Retningslinjer for private passere og private pasningsordninger ( 80) Indledende bemærkninger Retningslinjerne for private passere og private pasningsordninger er indskrevet i Dagtilbudslovens bestemmelser

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune. Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning.

Lyngby-Taarbæk Kommune. Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning. Lyngby-Taarbæk Kommune Information og retningslinjer Privatbørnepasning og større pasningsordning. Privat Børnepasning eller storordning i Lyngby Taarbæk Kommune. Hvad er Privat Børnepasning? Forældre,

Læs mere

- på børnepasningsområdet Dagtilbud

- på børnepasningsområdet Dagtilbud Privat pasning - på børnepasningsområdet 2017 Dagtilbud Indhold Private pasningstilbud...3 Hvem kan passes?...3 Aftaletyper...3 Selvstændig erhvervsdrivende (privat pasningsordning)...3 Arbejdsgiver/lønmodtager

Læs mere

Tilskud til privat pasning 2019

Tilskud til privat pasning 2019 Børn og Uddannelse Tilskud til privat pasning 2019 Orientering til forældre Indholdsfortegnelse Den private pasningsordning.3 Generelt-uanset valg-vær opmærksom på.3 Godkendelse af privat passer 5 Tilsyn

Læs mere

Hvad er et kombinationstilbud

Hvad er et kombinationstilbud Hvad er et kombinationstilbud Har du som forælder et dokumenteret pasningsbehov der ligger uden for dagtilbuddenes almindelige åbningstid, kan du ansøge om et kombinationstilbud. Det betyder at du både

Læs mere

Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset

Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset Godkendt af Udvalget for Børn og Familie den 12. april 2011 / Redigeret af Pladsanvisningen den 21. april 2016 grundet ændring af lovgivning. Den private

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Indledning Det er et lovmæssigt krav, at Haderslev kommune forud for godkendelse af en pasningsaftale skal orientere forældrene

Læs mere

ordningen sikres medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. 2

ordningen sikres medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. 2 Sagsbehandler: Ulla Schødt Pædagogisk Konsulent, Børn Unge og Læring Red. Nov.17 Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Komune. Generelt Efter dagtilbudslovens 78 kræver etablering

Læs mere

Privat pasningsordning

Privat pasningsordning Privat pasningsordning Privat børnepasser Ung i huset 1 Godkendt af Udvalget for Børn og Familie den 12. april 2011 / Redigeret af Pladsanvisningen den 21. april 2016 grundet ændring af lovgivning. Den

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02./10. 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU Kriterier for godkendelse Privat pasning i Vejle kommune efter 78 85 i Dagtilbudsloven Vedtaget 12.11.2015 og revideret i BFU 21.06.18 1.0 Lovgivning og standarder på området Dagtilbudslovens 78-79 der

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Vejledning om tilskud til private pasningsordninger

Vejledning om tilskud til private pasningsordninger Vejledning om tilskud til private pasningsordninger 1. Indledning: Forældre i Horsens Kommune har mulighed for at vælge privat pasning af deres barn. Horsens Kommune yder tilskud til privat pasning i henhold

Læs mere

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat Center for Skoler, Institutioner og Kultur 4. juli 2017 Notat Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven

Læs mere

TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE

TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE TILSKUD TIL PRIVAT BØRNEPASNING PLADSANVISNINGEN BØRNEFORVALTNINGEN BRØNDBY KOMMUNE INDHOLD TILSKUD TIL PRIVAT PASNING... 2 BØRNENES ALDER OG ANTAL BØRN... 2 AFTALER OM TILSKUD TIL PRIVAT PASNING... 3

Læs mere

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Børn og unge Torvet 1-8500 Grenaa - tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Gældende fra juli 2015 1 Hvad er privat pasning: Kommunen skal give

Læs mere

1. INDLEDNING 2. GODKENDELSESPROCEDURE FOR PRIVATE PASNINGSORDNINGER

1. INDLEDNING 2. GODKENDELSESPROCEDURE FOR PRIVATE PASNINGSORDNINGER PROCEDURE OG KRITERIER VED GODKENDELSE AF PRIVATE PASNINGSORDNINGER/PRIVATE SELVSTÆNDIGE BØRNEPASSERE I REBILD KOMMUNE 1. INDLEDNING I Rebild Kommune findes der ikke privat dagpleje, som har indgået aftale/kontrakt

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Daginstitutionsafdelingen. Ikast-Brande Kommune. Bellisvej 2. 8766 Nørre Snede. Privat børnepasning

Daginstitutionsafdelingen. Ikast-Brande Kommune. Bellisvej 2. 8766 Nørre Snede. Privat børnepasning Daginstitutionsafdelingen Ikast-Brande Kommune Bellisvej 2 8766 Nørre Snede Privat børnepasning 1 Privat børnepasning Som kommune har vi et ansvar for at tilgodese barnets tarv. Kommunen skal sikre, at

Læs mere

Privat pasning information til forældre

Privat pasning information til forældre Privat pasning information til forældre Forord Du kan som forælder til et barn i alderen 0 år- skolestart vælge at få tilskud til privat pasning i stedet for en plads i et kommunalt/selvejende dagtilbud

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Dagtilbud Dagtilbud er tilbud for børn i alderen 0-6 år og består af: Kommunale dagplejere Kommunale daginstitutioner Selvejende daginstitutioner

Læs mere

Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved. Privat børnepasning. i Odense Kommune 2009

Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved. Privat børnepasning. i Odense Kommune 2009 Vejledende information til arbejdsgivere om tilskudsregler ved Privat børnepasning i Odense Kommune 2009 Forord Denne pjece er en informationsguide til forældre i Odense Kommune, som ønsker at benytte

Læs mere

Rudersdal Kommunes. Tilskud til private pasningsordninger

Rudersdal Kommunes. Tilskud til private pasningsordninger Rudersdal Kommunes Tilskud til private pasningsordninger Lovgrundlag Det lovmæssige grundlag for private pasningsordninger herunder muligheden for kommunalt tilskud er beskrevet i 78-81 i Lov om dag-,

Læs mere

Retningslinjer for private pasningsordninger. Dagtilbud og Skole

Retningslinjer for private pasningsordninger. Dagtilbud og Skole Retningslinjer for private pasningsordninger Dagtilbud og Skole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Krav til den private passer... 3 Generelle kriterier... 3 Hjemmets fysiske rammer...

Læs mere

Information om tilskud til Privat børnepasning

Information om tilskud til Privat børnepasning Information om tilskud til Privat børnepasning Børn- og Skoleforvaltningen Juni 2007 Forældre, som bor i Kerteminde Kommune kan få tilskud til privat børnepasning af børn i aldersgruppen fra 24 uger til

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af. Private Børnepassere. Forvaltningen Børn og Uddannelse

Retningslinjer for godkendelse af. Private Børnepassere. Forvaltningen Børn og Uddannelse Retningslinjer for godkendelse af Private Børnepassere Forvaltningen Børn og Uddannelse Vejledning samt orientering om gældende retningslinjer og lovbestemmelser på området for godkendelse af private børnepassere.

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Administrationsgrundlag for private pasningsordninger

Administrationsgrundlag for private pasningsordninger Administrationsgrundlag for private pasningsordninger Indholdsfortegnelse Dagtilbudsloven... 3 Definition af private pasningsordninger... 3 1.1. Privat pasningsordning... 3 1.2. Ung i huset ordning...

Læs mere

Frit valg ordningen i Viborg Kommune

Frit valg ordningen i Viborg Kommune Frit valg ordningen Frit valg ordningen betyder, at Viborg Kommune giver et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at benytte privat pasning i stedet for at benytte et kommunalt dagtilbud. Frit Valg

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Privat pasningsordning Private pasningsordninger drives uden offentlige midler og er derfor ikke en del af det kommunale dagtilbud. Private passere

Læs mere

Vejledning om privat børnepasning

Vejledning om privat børnepasning Vejledning om privat børnepasning Haderslev Kommune giver dig muligheden for et økonomisk tilskud til Privat Børnepasning Hvis du selv ønsker at vælge en børnepasser til dit barn, har du følgende muligheder:

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. private pasningsordninger. i Aarhus Kommune. (ansatte børnepassere)

Godkendelse af og tilsyn med. private pasningsordninger. i Aarhus Kommune. (ansatte børnepassere) Godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Aarhus Kommune (ansatte børnepassere) Juli 2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af privat pasningsordning... 4 1.1 De fysiske

Læs mere

Privat pasningsordning

Privat pasningsordning Privat pasningsordning Krav til oprettelse og drift [18.7.2018] Indhold PRIVAT PASNINGSORDNING - GENERELLE OPLYSNINGER 3 DAGTILBUDSLOVEN 3 PASNINGSORDNINGENS NAVN 4 KRAV TIL DEN PRIVATE PASNINGSORDNING

Læs mere

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse.

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres barn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 07-09-2017 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skrive dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Tilskud til privat børnepasning

Tilskud til privat børnepasning Tilskud til privat børnepasning Hvad er Frit valg-ordningen? Kommunalbestyrelsen skal give forældre mulighed for at vælge et økonomisk tilskud til privat pasning i stedet for at benytte en plads i et kommunalt

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet oktober 2011. Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune.

Børn og Unge sekretariatet oktober 2011. Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune. Børn og Unge sekretariatet oktober 2011. Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune. Indledning: I Holbæk Kommune er det væsentligt, at ansætte de bedste dagplejere til vores små børn.

Læs mere

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer

Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer Når forældre er arbejdsgivere: tilskud til at ansætte en privat passer Du kan få tilskud til at ansætte en person, der passer dit barn i dit eget hjem. Sådan fungerer ordningen Som forælder kan du vælge

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen)

Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen) Tilskud til privat børnepasning (Frit valg-ordningen) Informationsfolder/retningslinier vedr. tilskud til forældre bosat i Herning Kommune og som vælger privat børnepasning i stedet for optagelse i kommunalt

Læs mere

Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger.

Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger. Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger. I følge lov om Dagtilbudslovens 78 skal kommunerne ansøges

Læs mere

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Faglig enhed for småbørn, Algade 2D, 4281 Gørlev Mail: smaborn@kalundborg.dk

Læs mere

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende Godkendelseskriterier for privatinstitutioner 1. Lovgivningen: Den private leverandør skal dokumentere, at privatinstitutionen lever op til: A. Dagtilbudslovens formålsbestemmelse, Kapitel 1, 1. Formålet

Læs mere

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn Skjal B Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af 17.01.2000 om social service 7 26. Kapitel 4 Dagtilbud til børn 7. Kommunen sørger for, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Dato for besøg: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.:

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE. Godkendelseskriterier vedrørende drift af private institutioner. Hjørring Kommune

HJØRRING KOMMUNE. Godkendelseskriterier vedrørende drift af private institutioner. Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring Tlf. 72333333 hjoerring.dk Foto: Colourbox Baggrund: I henhold til Dagtilbudsloven 19, stk. 4 er det muligt at oprette private daginstitutioner. Loven gør det muligt for organisationer,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Ifølge dagtilbudsloven er Vejen Kommune forpligtiget til at føre pædagogisk tilsyn med alle dagtilbud beliggende i kommunen og oprettet efter dagtilbudsloven, Lov nr.

Læs mere

Privat pasningsordning. Krav til oprettelse og drift

Privat pasningsordning. Krav til oprettelse og drift Privat pasningsordning Krav til oprettelse og drift Godkendt i Byrådet den 18 juni, 2018 1 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 3 Dagtilbudsloven... 4 Pasningsordningens navn... 4 Krav til den

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.: E-mail: Tidligere

Læs mere

Tilskuddet kan maksimalt udgøre 75% af jeres dokumenterede udgifter til den private børnepasser.

Tilskuddet kan maksimalt udgøre 75% af jeres dokumenterede udgifter til den private børnepasser. Hvis I ønsker at få jeres barn passet hos en privat børnepasser Fredensborg Kommune yder tilskud til forældre, som ønsker at benytte en privat børnepasser under fritvalg ordningen 80 i Dagtilbudsloven.

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. den private pasningsordning. i Aarhus Kommune

Godkendelse af og tilsyn med. den private pasningsordning. i Aarhus Kommune Godkendelse af og tilsyn med den private pasningsordning i Aarhus Kommune (Selvstændige børnepassere) Juli 2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af privat pasningsordning... 4 1.1 De

Læs mere

Forskel mellem dagtilbud og privat pasningsordning

Forskel mellem dagtilbud og privat pasningsordning Forskel mellem dagtilbud og privat pasningsordning Som følge af de nye regler i Dagtilbudsloven, er det et krav, at kommunalbestyrelsen forud for godkendelse af pasningsaftalen skal orientere forældrene

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. Frit valg-ordningens. selvstændige børnepassere. i Aarhus Kommune

Godkendelse af og tilsyn med. Frit valg-ordningens. selvstændige børnepassere. i Aarhus Kommune Godkendelse af og tilsyn med Frit valg-ordningens selvstændige børnepassere i Aarhus Kommune Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af selvstændig børnepasser... 3 1.1 De fysiske

Læs mere

PRIVAT PASNING GÆLDENDE RAMMER FOR PRIVAT PASNING

PRIVAT PASNING GÆLDENDE RAMMER FOR PRIVAT PASNING PRIVAT PASNING GÆLDENDE RAMMER FOR PRIVAT PASNING Indhold Privat børnepasser i Tønder Kommune... 3 Generelle oplysninger... 3 Dagtilbudsloven... 6 Pasningsordningens navn... 7 Krav til den private pasningsordning...

Læs mere

Fleksibel pasningsordning. Krav til oprettelse og drift

Fleksibel pasningsordning. Krav til oprettelse og drift Fleksibel pasningsordning Krav til oprettelse og drift Godkendt i Byrådet den 18.06.2018 1 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 3 Dagtilbudsloven... 4 Den fleksible pasningsordnings navn... 4 Krav

Læs mere

Procedure og kriterier ved godkendelse af private pasningsordninger/private selvstændige børnepassere i Rebild kommune.

Procedure og kriterier ved godkendelse af private pasningsordninger/private selvstændige børnepassere i Rebild kommune. BILAG 5B STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Procedure og kriterier ved godkendelse af private pasningsordninger/private selvstændige børnepassere i Rebild kommune. 1. Indledning Forældre i

Læs mere

Frit valg-ordningen 2013

Frit valg-ordningen 2013 Frit valg-ordningen 2013 1. Hvad er Frit valg-ordningen? Frit valg-ordningen betyder, at kommunen giver et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte

Læs mere

Vejledning om private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Vejledning om private pasningsordninger i Haderslev Kommune Vejledning om private pasningsordninger i Haderslev Kommune Haderslev Kommunale dagpleje Gåskærgade 26-28, 6100 Haderslev, tlf. 74 34 53 60 Rådhuscentret 7, 6500 Vojens, tlf. 74 34 11 47 1. Generelle oplysninger...

Læs mere

Privat pasning omfatter børn i alderen 24 uger og indtil det tidspunkt, hvor barnet almindeligvis optages i børnehaveklasse.

Privat pasning omfatter børn i alderen 24 uger og indtil det tidspunkt, hvor barnet almindeligvis optages i børnehaveklasse. Privat pasning Hvad er Privat pasning Kommunen skal give et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at ansætte en privat børnepasser i stedet for at benytte kommunens dagtilbud. Privat pasning indebærer,

Læs mere

BØRN & KULTUR - DAGTILBUD. Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN

BØRN & KULTUR - DAGTILBUD. Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN BØRN & KULTUR - DAGTILBUD Retningslinier for tilskud til forældre, der vælger privat pasning. FRIT-VALG ORDNINGEN December 2009 Forord I stedet for at benytte en plads i et kommunalt dagtilbud, i en puljeordning

Læs mere