Kvalitetssikring og fejlretning af eksisterende habitat- og fuglebeskyttelsesgrænser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kvalitetssikring og fejlretning af eksisterende habitat- og fuglebeskyttelsesgrænser"

Transkript

1 Storstrøm J.nr. Ref. KRKJE Den 27. oktober 2016 Kvalitetssikring og fejlretning af eksisterende habitat- og fuglebeskyttelsesgrænser Som en del af naturpakken er det besluttet, at justere grænserne for Natura 2000-områderne (habitat- og fuglebeskyttelsesområder). Disse justeringer falder inden for forskellige kategorier, der bl.a. kræver afklaring af andel af udpegningsgrundlag inden for områderne, politiske beslutninger, høringer og godkendelse i EU-kommissionen. Før egentlige ændringer af områdegrænserne kan påbegyndes, skal de eksisterende grænser kvalitetssikres og justeres ind i forhold til nutidig anvendelse af digitale kort. Denne vejledning beskriver denne korrektion af områdegrænserne, der skal foretages forud for evt. egentlige ændringer. Habitat- og fuglebeskyttelsesområder blev oprindeligt håndtegnet på papirkort og senere digitaliseret. Den stigende brug af GIS med stor præcision i baggrundskort og ortofoto har bevirket, at de digitaliserede områdegrænser ikke helt følger de skel i landskabet, som det oprindeligt var tiltænkt. Dette giver udfordringer i sagsbehandlingen, ved arbejdet med basisanalyser osv. Ved feltarbejde og ved udarbejdelse af Natura 2000-planer er der mange steder opdaget arealer, der burde have været en del af et Natura 2000-område eller hvor der ikke umiddelbart findes en årsag til at et areal er medtaget. Der kan være områder, der ikke følger en praktisk afgrænsning for et naturgenopretningsprojekt, et tilgrænsende overdrevsareal med høj botanisk værdi mv. Disse ændringsønsker kan medtages senere i processen, men indgår ikke i den kvalitetssikring, der beskrives her. Resultatet af kvalitetssikring og fejlretning skal anvendes som grundlag for den videre proces med justering af områdegrænser. Kvalitetssikring og korrektion af de eksisterende områdegrænser beskrives i følgende afsnit: 1) Gennemsyn af områdegrænser og afsøgning af naturlige skel, som har været tiltænkt som grænse.

2 2) Justering af områdegrænser, der følger dynamiske skel som fx kyststrækninger og vandløb. 3) Kvalitetssikring af sammenfald mellem grænser for habitat- og fuglebeskyttelsesområder, hvor Natura 2000-området består af begge områdetyper. 4) Indarbejdelse af tidligere afgørelser om justering af områdegrænser. Alle enhedens helt eller delvist terrestriske/limniske habitat- og fuglebeskyttelsesområder gennemgås. Marine områder gennemgås kun for så vidt, der er en grænse, der følger kystlinjen. Ansvar for områder, der deles mellem to enheder, aftales lokalt. Natura og Ramsarområder autoopdateres ud fra udførte grænsejusteringer af habitat- og fuglebeskyttelsesområder sidst i processen. Fælles GIS-værktøj For at minimere behovet for efterbehandling af enhedernes kvalitetssikring af områdegrænser, skal tilretningen ske i en fælles webgis-løsning fremfor lokalt i MapIinfo eller ArcGIS. Værktøjet findes her: Den tekniske vejledning til webgisen findes i et særskilt dokument på F:\Naturplaner\Faelles\Natura 2000 grænsejustering Sitet er opsat med en række topologiske regler, der sikrer den endelige datakvalitet. Det er således kun muligt at redigere i lagene ved et zoomniveau lavere end 1:5000. Det er heller ikke muligt at lave linjer med self-intersections eller overlap mellem områder af samme type. 1. Gennemsyn af områdegrænser og afsøgning af naturlige skel, som har været tiltænkt som grænse Områdegrænser går ofte langs med en vej, bevoksningsskel eller markskel, men er forskudt i forhold til disse, når man zoomer ind på kortet.

3 a) Mange steder vil det være oplagt, at områdegrænsen skal følge en vejkant, bevoksningsskel osv. Andre steder må man kigge på ældre topografiske kort, som har været grundlag for den første digitalisering for at få en idé om, hvorfor grænsen er tegnet, hvor den er. Det er typisk 4 cm-kort (Topografisk kort ), der har dannet grundlaget for den oprindelige indtegning af grænser. Tilretning til større veje, vandløb og levende hegn kan i en vis udstrækning ske ved snap til temaer fra GeoDanmark (FOT-temaerne). Forårsluftfoto kan hjælpe med at se skelgrøfter, småveje o. lign. skjult af kronedække. Skyggekort kan ligeledes være en hjælp til at se konturer i landskabet eller vandflade under kronedække. b) I mindst ét tilfælde er hele områdegrænsen blevet parallelforskudt og tilrettes også i denne proces selvom det kan være en større ændring. c) For nogle områder er grænsen tegnet langt fra erkendbare skel, tværs gennem en bevoksning eller over en mark osv. Hvis ikke ovenstående afsøgning på forskellige baggrundskort giver nogen indikation af områdegrænsens tiltænkte forløb, så afventer evt. tilretning af den konkrete strækning en senere fase af projektet. Områder, der strækker sig ud i havet tilrettes heller ikke i forhold til nærværende fejlretning. 2. Justering af områdegrænser, der følger dynamiske skel Kystlinjer og vandløb ændrer sig naturligt over tid og kan desuden være manipuleret ved kystsikring, genslyngning mm. siden områdeudpegningen. a) Kystlinjer: For områder, der skal følge en kystlinje, vurderes det, om temaet Kyst (GEODK) følger kysten rimeligt tilfredsstillende i forhold til seneste ortofoto. Områdegrænsen ændres til at følge kyst-temaet, og det angives, at der er anvendt snap til dette tema for det pågældende linjeelement med henblik på evt. periodisk opdatering afhængig af senere beslutninger. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at håndtegne uden snap til kysttemaet. Der tegnes til synlig vandlinje jf. seneste ortofoto. b) Skræntfod og andre skel langs kysten: Vær opmærksom på, at ikke alle kystgrænser skal følge vandlinjen. Skræntfod og bevoksningsgrænser kan have været skel, som grænsen har været tegnet efter. Sammenlign evt. grænsen med 4 cm-kort (Topografisk kort ) som baggrund. c) Tilstødende Natura 2000-områder: Deler to forskellige Natura områder grænse langs en kyststrækning, skal en justering i forhold til ændret kystlinje naturligvis tilrettes for begge områder uanset, at det ene område evt. er rent marint. d) Vandløb: Habitatområder udpeget som selve vandløbet digitaliseres inkl. maks. 2 m bræmme fra synlig vandflade, hvor det er relevant. I skov

4 kontrolleres at min. selve vandfladen indgår i området og tilrettes hvis nødvendigt. Skyggekort kan være en hjælp til at se vandløb under kronedække. 3. Kvalitetssikring af sammenfald mellem grænser for habitat- og fuglebeskyttelsesområder Områder, der består af både habitat- og fuglebeskyttelsesområde, digitaliseres i samme arbejdsgang, hvor grænserne skal være sammenfaldende. I de redigérbare temaer for områder, er der på forhånd justeret så fuglebeskyttelsesområder følger grænsen for habitatområder, hvor forskellen mellem disse grænser var meget lille (dvs. inden for få meters unøjagtighed). Habitat- og fuglebeskyttelsesområder er udpeget efter forskellige processer og i forskellige år. Der er derfor reelle arealafvigelser, der fx skyldes høringsindsigelser for habitatområdet (se pkt. 4). Er forskellen mellem grænserne for de to områdetyper så stor, at det ikke umiddelbart kan afgøres, om grænserne skal være sammenfaldende, så må en evt. tilretning afvente en senere fase af projektet. 4. Indarbejdelse af afgørelser om justering af områdegrænser For visse områder, kan det være nyttigt at læse afgørelser om eller dokumentation for områdeudpegningen. Her kan det være forklaret hvorfor et areal ikke er medtaget o. lign. Det skal så sikres, at der ikke laves rettelser i forhold til disse afgørelser. Relevante dokumenter er samlet i denne mappe: F:\Naturplaner\Data\Datagruppen\Justering af områdegrænser\fase1_kvalsikr_fejlrettelser\dokumenter fra Captia Indmeldinger til arbejdsgruppen Tilfælde med større korrektioner som i eksemplerne med parallelforskudt habitatområde og genslyngning af vandløb skal indmeldes til arbejdsgruppen, da lodsejere skal høres i disse tilfælde. Oplysninger indskrives i dette regneark.

5 Eksempler: 1a) Habitatområdet går her hen over vej. Der skæres med et linjesegment, så grænsen følger vejen. 1b) Grænsen for habitatområdet (grøn) er tilsyneladende parallelforskudt og tilrettes (eksempel med rødt). Klosterhede Plantage.

6 1c. Områdegrænsen går tværs igennem en strandeng. Der kan ved sammenligning med 4 cm-kort mv. ikke erkendes skel, og grænsen tilrettes ikke. 2a) Områdegrænsen følger kysten. Der kan med fordel korrigeres ved snap til den digitale kystlinje på hele eller dele af strækningen. Se også eksempel 2c, hvor den digitale kystlinje ikke egner sig til at korrigere efter.

7 2b) På luftfoto kan det ikke umiddelbart ses, hvorfor områdegrænsen ikke følger kysten omkring pynten. Med Topografisk kort som baggrund kan man se, at grænsen skal følge en signatur. Med denne viden skal det herefter forsøges om grænseforløbet kan tilpasses moderne digitale baggrundskort.

8 2c) Der er her to tilstødende habitatområder med den grønne linje som fælles grænse. Den blå linje er den digitale kystlinje, der på dette sted ikke følger nuværende vandlinje særligt godt. Det sørges for at den fælles grænse tilpasses manuelt for begge habitatområder. 2d-i) Habitatområdet (grøn skravering) skal her omfatte selve vandløbet, men er tegnet groft og rammer i venstre side af figuren lidt ved siden af vandløbet, hvorved evt. kortlagt vandløb og bræmmer skæres væk ved databehandling. Lige til højre for midten af figuren er vandløbet blevet genslynget. Hvor det er relevant, medtages op til 2 m bræmmeareal målt fra synlig vandkant (de tykke linjer).

9 2d-ii) Habitatområdet skal her kun omfatte vandløb. Kortudsnittet er skovdækket, og brug af skyggekort er en stor hjælp til at rette afgrænsningen. 3a) Afvigelser mellem habitat- (grøn) og fuglebeskyttelsesområde (rød). Der laves en fælles tilretning for begge områdetyper efter den gule streg, således at området går på den rigtige side af vejen. Skovstriben i venstre side tegnes ikke med i habitatområdet selvom det er fuglebeskyttelsesområde.

10 3b) Afvigelser mellem habitat- (grøn) og fuglebeskyttelsesområde (rød). Habitatområdet ser ud til at skulle følge kystlinjen, mens det muligvis er hensigten, at fuglebeskyttelsesområdet skal have et anderledes forløb syd for broen. Nord for broen bør grænserne for de to områdetyper ensrettes.

11 4) Der er her tegnet en meget lige streg som grænse for habitatområdet (grøn) igennem Strandskoven. Styrelsens indstilling på baggrund af høringssvar fortæller, at der er fjernet en stor del af det oprindelige forslag for området, og der er derfor næppe naturlige skel eller veje, som skal følges. Der findes ikke nogen forklaring på den forholdsvise store afvigelse mellem habitatområdets grænse og den for fuglebeskyttelsesområdet (rød) i billedets højre side. Grænsen for fuglebeskyttelsesområdet ser her ud til at skulle tilpasses.

Justering af Natura områdegrænser

Justering af Natura områdegrænser Justering af Natura 2000- områdegrænser Grænsejusteringer Aftale om naturpakke (2016) Tilpasning af Natura 2000-områdernes afgrænsning Natura 2000-områderne er nogle af de mest værdifulde naturområder

Læs mere

Natura 2000-grænsejusteringer

Natura 2000-grænsejusteringer Natura 2000-grænsejusteringer 1 Oplæg Repetition af, hvad opgaven drejer sig om De tre slags grænsejusteringer og eksempler (ikke endelige) Kriterier for Miljøstyrelsens egen gennemgang og vurdering af

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-område N244 Kyndby Kyst

Høringsnotat for Natura 2000-område N244 Kyndby Kyst Høringsnotat for Natura 2000-område N244 Kyndby Kyst Miljøstyrelsen Sjælland J.nr. MST-821-00368 Ref. MST-Sjælland August 2018 Notat vedrørende høringssvar til forslag af 2017 til justerede Natura 2000-områdegrænser

Læs mere

Natura 2000-grænsejusteringer

Natura 2000-grænsejusteringer Natura 2000-grænsejusteringer Lisbeth Bjørndal Andersen, Miljøstyrelsen Natur-erfamøde, Axelborg den 2. maj 2017 1 Natura 2000-oplæg Kort status for igangværende aktiviteter, hvor lodsejerne møder os:

Læs mere

Vejledning i brug af MiljøGIS.

Vejledning i brug af MiljøGIS. NOTAT Naturplanlægning, naturprojekter og skov J.nr. NST-3379-00005 Ref. MOBKI/TRDIP/KINIE Den 11. februar 2014 Vejledning i brug af MiljøGIS. Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 1. Fremsøgning af lokalitet...

Læs mere

Vejledning i tegning af lokalitetsgrænser - vers. 3.

Vejledning i tegning af lokalitetsgrænser - vers. 3. Vejledning i tegning af lokalitetsgrænser - vers. 3. (rev. marts 2016) Det er muligt at oprette lokalitetsgrænser her: http://www.dofbasen.dk/lokalitetsgraenser/ (kræver koordinatorrettigheder) Bemærk

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-område N235 Jægerspris Skydeterræn

Høringsnotat for Natura 2000-område N235 Jægerspris Skydeterræn Miljøstyrelsen Sjælland J.nr. MST-821-00358 Ref. MST-Sjælland August 2018 Høringsnotat for Natura 2000-område N235 Jægerspris Skydeterræn Notat vedrørende høringssvar til forslag af 2017 til justerede

Læs mere

Vejledning til indsendelse af høringssvar til høringen af justerede Natura 2000-områdegrænser 2017.

Vejledning til indsendelse af høringssvar til høringen af justerede Natura 2000-områdegrænser 2017. Vejledning til indsendelse af høringssvar til høringen af justerede Natura 2000-områdegrænser 2017. 1 Gå ind på sitet: https://fugle-habitat-2017.hoering.mfvm.dk/menu.aspx 2 Klik på Indsend høringssvar

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug for ansøgning om privat skovtilskud. Naturplanlægning, naturprojekter

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Tilskud J.nr. NST-3379-00005 Ref. JOSEI/TRDIP Den 14. april 2016 Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug

Læs mere

Kortbilag til kortlægningsbreve version 1.0.2. Dato: 27022013 (ændring markeret med gult)

Kortbilag til kortlægningsbreve version 1.0.2. Dato: 27022013 (ændring markeret med gult) Kortbilag til kortlægningsbreve version 1.0.2. Dato: 27022013 (ændring markeret med gult) Pkt 1: Hvis der er andre fladetyper end V1- og V2-flader på din lokalitet skal du oprette et fiktivt sagstrin,

Læs mere

Hede i Holstebro Hedeområderne er koncentreret i klitområderne langs Vesterhavet, på Skovbjerg Bakkeø mod S og omkring Flynder Sø i NØ.

Hede i Holstebro Hedeområderne er koncentreret i klitområderne langs Vesterhavet, på Skovbjerg Bakkeø mod S og omkring Flynder Sø i NØ. Bilag Detaljer i sammenligningen af 3 beskyttet natur og FOT i Vordingborg og Holstebro kommuner Udarbejdet af Åge Nielsen, Miljøministeriet, september 2012. Hede i Holstebro Hedeområderne er koncentreret

Læs mere

Høringssvar vedr. justering af Natura 2000 område afgrænsninger

Høringssvar vedr. justering af Natura 2000 område afgrænsninger Høringssvar vedr. justering af Natura 2000 område afgrænsninger Hjørring d. 27.11 2017 Høringssvar vedr. Natura 2000 område N1 Skagens Gren og Skagerak Justering af marint Natura2000 område ved Hirtshals

Læs mere

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Indhold Indledning... 1 Find lokalitet og baggrundskort... 1 Opret arbejdsområdet og tegn arealer m.v.... 4 Mål areal eller længde...

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer I Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Rødovre Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Rødovre Kommune Redaktion: Tage Burholt og Søren Bagger Udgiver: Miljøministeriet

Læs mere

Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter

Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter September 2016 1 Kort information om Natura 2000 og bilag IV arter Anne Villadsgaard, Kystdirektoratet Hvad er Natura 2000? Natura 2000-områder kaldes

Læs mere

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T Til praktiserende landinspektører KORT & MATRIKELSTYRELSEN Juridisk Område Journalnr : 130-001/2002 Ref : trh Tlf : 35 87 55 44 Fax : 35 87 50 64 E-post : trh@kms.dk

Læs mere

Vejledning til kortløsning

Vejledning til kortløsning Vejledning til kortløsning Indholdsfortegnelse 1. Programmel og systemkrav... 1 2. Om kortløsningen... 2 3. Datakvalitet og ansvar... 2 4. Sidens opbygning... 3 5. Navigationsbjælken... 3 6. Kortvinduet...

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB TUDE Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

De foreslåede ændringer kan ses på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside på dette link:

De foreslåede ændringer kan ses på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside på dette link: Side 1/6 Bilag 1 Sagsnr.: 01.05.18-P15-1-17 Forslag til ændringer i Natura 2000-afgrænsningerne I tabellen neden for beskrives ændringer af Natura 2000-områdernes grænser. Udkastet er sendt i offentlig

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Københavns Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Københavns Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Fredericia Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Fredericia Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

Dokumentation Søoplande

Dokumentation Søoplande Dokumentation Søoplande Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 28. april 2015 Ane Kjeldgaard og Hans Estrup Andersen Institut for Bioscience Rekvirent: Miljøstyrelsen Antal sider: 6

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

Hjælp Fælles Indberetningsportal for Geodata

Hjælp Fælles Indberetningsportal for Geodata Hjælp Fælles Indberetningsportal for Geodata 1. Indledning Denne hjælpefil beskriver applikationens formål, dens opbygning samt, hvordan man indberetter en fejl/mangel/ajorføringsdata. Den Fælles IndberetningsPortal

Læs mere

Vejledning til Geokoderen.dk 16. JANUAR 2017

Vejledning til Geokoderen.dk 16. JANUAR 2017 Vejledning til Geokoderen.dk 16. JANUAR 2017 Indhold Fremsøgning af ejendom... 2 Hvad betyder farven på bygningspolygonen og på BBR-punktet... 2 Forklaring af lister og BBR-ikoner... 5 Sådan gemmer du

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Rebild Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Rebild Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej

Læs mere

TM Kursus om konkret udpegning af beskyttede sten- og jorddiger

TM Kursus om konkret udpegning af beskyttede sten- og jorddiger TM 19026 Kursus om konkret udpegning af beskyttede sten- og jorddiger 30. maj 2018 Kilde og evt. billedtekst placeres her. Udførslen Delprocesser for konkret udpegning 1. (Evt. ansøg om tilskud fra puljen

Læs mere

GeoDK workshop. Opgaver. Odense 25. juni GeoDK workshop version 1.3

GeoDK workshop. Opgaver. Odense 25. juni GeoDK workshop version 1.3 GeoDK workshop Opgaver Odense 25. juni 2018 1 Opgave 1 Log ind I dag bruger vi en undervisningsversion af GeoDK, hvilket betyder at log ind vil fungere lidt anderledes. Denne opgave er til for at sikre,

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Nyborg Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Nyborg Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Tilskud J.nr. NST-3379-00005 Ref. JOSEI/TRDIP Den 14. april 2016 Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug

Læs mere

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn Lodsejere i Lovns sogn, som er berørte af forslag til ændret digeregistrering Dato: 3. april 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.25-K08-72-18 Telefon: 99

Læs mere

Bilag 3 Udvalgte teknikker i kvalitetssikringen

Bilag 3 Udvalgte teknikker i kvalitetssikringen Bilag 3 Udvalgte teknikker i kvalitetssikringen Håndtering af dataudtræk i Excel Anvendelse af datafilter 1. Tryk på Filter under fanebladet Data: 2. Tryk på den lille pil ud for den kolonneoverskrift,

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til privat skovrejsning i Tast selv. Indhold

Vejledning til ansøgning om tilskud til privat skovrejsning i Tast selv. Indhold Vejledning til ansøgning om tilskud til privat skovrejsning i Tast selv Fra 2017 er ansøgning om tilskud til privat skovrejsning tilgængelig via Landbrugs- og Fiskeristyrelsens ansøgningsportal, Tast selv.

Læs mere

Baggrund og formål med VADMI Installation af program og kursusdata Download af GeoDK-vandløbsmidte i korrekt format Opgaver...

Baggrund og formål med VADMI Installation af program og kursusdata Download af GeoDK-vandløbsmidte i korrekt format Opgaver... Kursus i vandløbsprogrammet VADAMI Opgavesamling, den 27. februar 2019 Indholdsfortegnelse Baggrund og formål med VADMI... 2 Installation af program og kursusdata... 3 Download af GeoDK-vandløbsmidte i

Læs mere

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION Dokumentets versioner (revisionshistorie) Version Dato Ansvarlig Beskrivelse 0.1 16.06.2014 PKR Første udgave. 0.2 26.06.2014 PKR Klargjort til KMD 0.3 30.06.2014 PKR Korrekturrettelser.

Læs mere

Regnvandsledning gennem Stenløse by

Regnvandsledning gennem Stenløse by Regnvandsledning gennem Stenløse by Vi flytter Stenløse Å. Under jorden i det gamle åtracé lægger vi en regnvandsledning, som kan transportere regnvandet væk fra byen. Hegn Skel Hæk I dag Stenløse Å ligger

Læs mere

Ifølge vejledningen til basisanalysen kan dette kapitel indeholde informationer om

Ifølge vejledningen til basisanalysen kan dette kapitel indeholde informationer om 4 Beskyttede områder Ifølge vejledningen til basisanalysen kan dette kapitel indeholde informationer om - Badeområder - Næringsstoffølsomme områder - Habitat- og fuglebeskyttelsesområder - Skaldyrvande

Læs mere

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn

Forslag til ændret digeregistrering i Lovns Sogn Lodsejere i Lovns sogn, som er berørte af forslag til ændret digeregistrering Dato: 29. maj 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.25-K08-72-18 Susan Hangstrup

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Allerød Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Allerød Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Følgende funktioner virker anderledes i HTML5-versionen end i Silverlight-versionen: 1) Vælg/tænd kortlag... 2 2) Tilføj kortlag fra Lagkatalog...

Læs mere

Mastra UniKort Vejledning

Mastra UniKort Vejledning Mastra UniKort Vejledning Generelt Mastra UniKort er et forsøg på at samle alle Mastra s kortbaserede funktioner i et kort. Den generelle navigering i kortet (zoom, panorering, scroll) er beskrevet i Navigering

Læs mere

WebGIS. Adresseopslag, og andre opslag (MR Stationer, stik m.m.) er ikke ændret. Dog kan du ikke

WebGIS. Adresseopslag, og andre opslag (MR Stationer, stik m.m.) er ikke ændret. Dog kan du ikke WebGIS September 2014 WebGIS er en webside, der viser HMN Naturgas gasledninger. Private kan se hvor gas stikledningen ligger på deres egen grund. Visse samarbejdspartnere har fået lidt udvidet adgang

Læs mere

Teknisk anvisning til luftfotoregistrering af tabt 3-natur

Teknisk anvisning til luftfotoregistrering af tabt 3-natur Forfattere: Anders Juel og Bettina Nygaard Sider: 1 af 10 Dokumenttype: Teknisk anvisning Version: 1.4 Oprettet: 22-02-2012 Emne: Luftfotoregistrering af tabt 3-natur Gyldig fra: 01-03-2012 Printindstilling:

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-område N139 Øvre Mølleådal, Furesø og Frederiksdal Skov

Høringsnotat for Natura 2000-område N139 Øvre Mølleådal, Furesø og Frederiksdal Skov Høringsnotat for Natura 2000-område N139 Øvre Mølleådal, Furesø og Frederiksdal Skov Miljøstyrelsen chrbe J.nr. MST-821-00231, MST-821-00232 Ref. MST-Sjælland August 2018 Notat vedrørende høringssvar til

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer 4 Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Svendborg Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Svendborg Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

Landskabskarakterområde 3, Hegnede Bakke og kystlandskabet ud mod Stege Bugt

Landskabskarakterområde 3, Hegnede Bakke og kystlandskabet ud mod Stege Bugt Landskabskarakterområde 3, Hegnede Bakke og kystlandskabet ud mod Stege Bugt Foto 1: Ulvshalevej løber langs overgangen mellem den let skrånende landbrugsflade og rørsumparealerne ud mod Stege Bugt. Til

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om skovrejsning, Nautrupvej 41, 7830 Vinderup

Klage over afslag på ansøgning om skovrejsning, Nautrupvej 41, 7830 Vinderup Holstebro Kommune Att. Byggeri og ejendomme Rådhuset Kirkestræde 11 7500 Holstebro - sendt på email: teknik.miljoe@holstebro.dk Steffen Vestergaard Nautrupvej 41 7830 Vinderup Mobil 23 74 27 84 Steffenvestergaard@live.dk

Læs mere

Vejledning til Geokoderen.dk 04. MAJ 2017

Vejledning til Geokoderen.dk 04. MAJ 2017 Vejledning til Geokoderen.dk 04. MAJ 2017 Indhold Fremsøgning af ejendom... 2 Hvad betyder farven på bygningspolygonen og på BBR-punktet... 2 Forklaring af lister og BBR-ikoner... 5 Sådan gemmer du i geokoderen...

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Furesø Kommune 2011-2012 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Furesø Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Holstebro Kommune 2011-2012 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Holstebro Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om tilskud til "Sammenhængende arealer i Natura 2000-områder".

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om tilskud til Sammenhængende arealer i Natura 2000-områder. Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om tilskud til "Sammenhængende arealer i Natura 2000-områder". September 2018. Denne vejledning beskriver hvordan der skal tegnes kort til ansøgning om tilskud

Læs mere

Guideline til Natura 2000 planerne

Guideline til Natura 2000 planerne Guideline til Natura 2000 planerne Gennemgang af guideline Hvorfor interessere sig for Natura 2000 planerne? Gennemgang af centrale elementer i guideline Målsætninger Indsatsprogram Vejen ind til de rigtige

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Dragør Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Dragør Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs Vej

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Aalborg Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Aalborg Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

Vejledning i behandling af kladdesager i GeoDK, som stammer fra Geokoderen.dk

Vejledning i behandling af kladdesager i GeoDK, som stammer fra Geokoderen.dk Vejledning i behandling af kladdesager i GeoDK, som stammer fra Geokoderen.dk 11. MARTS 2019 VEJLEDNING TIL BRUGERADMINISTRATION AF GEOKODEREN Brugeradministrationssiden giver administrator mulighed for

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov NOTAT Naturstyrelsen Vadehavet J.nr. NST-422-01354 Ref. PJENS FEB 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N99 Kongens Mose og Draved Skov Forslag til Natura 2000-plan

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

For at du kan indsende din ansøgning, skal du have tilknyttet et markkort til skemaet. Markkortet indtegnes i Internet Markkort (IMK).

For at du kan indsende din ansøgning, skal du have tilknyttet et markkort til skemaet. Markkortet indtegnes i Internet Markkort (IMK). For at du kan indsende din ansøgning, skal du have tilknyttet et markkort til skemaet. Markkortet indtegnes i Internet Markkort (IMK). Krav til indtegningerne Formålet med indtegningen i IMK er først og

Læs mere

Hvidbog for Slagelse Kommune

Hvidbog for Slagelse Kommune Hvidbog for Slagelse Kommune 13. december 2012 over indsigelser og bemærkninger for 2. offentlige høring af forslag til Råstofplan for Region Sjælland 2012-2023 Indhold Regionsrådets beslutning Hvidbogen

Læs mere

Revideret udgave af vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data i 2015

Revideret udgave af vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data i 2015 GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk 19. juni 2015 Revideret udgave af vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data

Læs mere

Forhøjninger i landskabet

Forhøjninger i landskabet Forhøjninger i landskabet Erfaringer med brugen af det nye reliefkort indenfor Færgegårdens ansvarsområde Palle Ø. Sørensen, museumsinspektør, Museet Færgegården Kan man se ting som man troede var væk?

Læs mere

FødevareErhverv v. Kontorchef Peter Ritzau Eigaard

FødevareErhverv v. Kontorchef Peter Ritzau Eigaard FødevareErhverv v. Kontorchef Peter Ritzau Eigaard Hvordan kan FOTdata bruges som et bidrag til beregning af landbrugsstøtte? FødevareErhverv uddeler hvert år op mod 7 mia. kroner i landbrugsstøtte på

Læs mere

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016

Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016 Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016 Dette notat beskriver en matrikelanalyse der er gennemfør i forbindelse med Nordkystens Fremtid. Analysen er gennemført for at give en indikation af hvor mange

Læs mere

Vandområdeplanerne (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12

Vandområdeplanerne (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12 Vandområdeplanerne 2015-2021 (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12 Foreløbig vejledning til høringssvar. Afgiv høringssvar Det har en effekt at afgive høringssvar, det har de tidligere

Læs mere

Borgerguide til at bruge Kortinfo

Borgerguide til at bruge Kortinfo Borgerguide til at bruge Kortinfo KortInfo giver Brønderslev Kommunens borgere adgang til at kigge kommunen i kortene. På Kortinfo kan du se en stor del af de digitale grundkort og temaer der anvendes

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 377 i Syddjurs Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr. 377 i Syddjurs Kommune Syddjurs Kommune Att.: Morten Jørgensen Sendes pr mail til: maaj@syddjurs.dk Naturforvaltning J.nr. MST-540-00016 Ref. APJEN Den 23. marts 2018 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev

Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 206, Stevns Rev. 1. Områdets afgrænsning Natura 2000 område 206, Stevns Rev, udgøres af 1 beskyttelsesområde:

Læs mere

Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr. 311 i Rebild Kommune

Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr. 311 i Rebild Kommune Rebild Kommune Att. Toke Rinfeldt-Iversen Sendt pr. mail til: tori@rebild.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00139 Ref. APJEN Den 16. november 2017 Afgørelse om reduktion af åbeskyttelseslinjen inden

Læs mere

Vejledning til Din Natur

Vejledning til Din Natur Vejledning til Din Natur Indhold DIN NATUR ER FOR LANDMÆND OG LODSEJERE... 2 SÅDAN VIRKER DIN NATUR... 2 ADGANG OG LOG IND... 3 NemID... 3 Accept af vilkår... 3 OVERSIGTSKORT... 4 Find adresse... 4 DE

Læs mere

Plan for grunddataforbedringer februar-april 2014

Plan for grunddataforbedringer februar-april 2014 Plan for grunddataforbedringer februar-april GD2 - Adresseprogrammet: Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Plan for grunddataforbedringer februar-april Version:

Læs mere

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet.

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet. Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 2-10-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Bilag til referat af møde 1. sept.

Læs mere

Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur

Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur Beregning af bufferzoner på marker, der grænser op til Kategori 1 og 2 natur Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 30. september 2015 Bettina Nygaard & Jesper Bladt Institut for Bioscience

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Norddjurs Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Norddjurs Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

Høringsnotat for Natura 2000-område N136 Roskilde Fjord og Jægerspris Nordskov

Høringsnotat for Natura 2000-område N136 Roskilde Fjord og Jægerspris Nordskov Høringsnotat for Natura 2000-område N136 Roskilde Fjord og Jægerspris Nordskov Miljøstyrelsen Sjælland J.nr. MST-821-00225, MST-821-00226, MST-821-00227, MST-821-00228 Ref. MST-Sjælland August 2018 Notat

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Vejledning til brug af Skanderborg Kommunes 3D-model

Vejledning til brug af Skanderborg Kommunes 3D-model Vejledning til brug af Skanderborg Kommunes 3D-model I Skanderborg Kommune har vi vores egen 3D bymodel. Modellen er ikke et nøjagtigt billede af virkeligheden. Den er en tilnærmelse, baseret på en række

Læs mere

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Redigeringsfunktioner i Danmarks Arealinformation Med denne vejledning vil Danmarks Miljøportal give en kort introduktion til de mest brugte

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Jammerbugt Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Jammerbugt Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

Geokodning af bygninger Strategi for geokodning af bygninger

Geokodning af bygninger Strategi for geokodning af bygninger Geokodning af bygninger Strategi for geokodning af bygninger Side 1 af 8 Indledning Dette skriv er tænkt, som et hjælpeværktøj til at gå i gang med opgaven geokodning af kommunens bygninger. Hjælpeværktøjet

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Næstved Kommune 2011-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Næstved Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap

GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap GIS-vejledning til MiljøGIS for Vandområdeplanerne 2015-2021 samt guide til fremsøgning af den korrekte strækning ved VP1-overlap Vers. Februar 2017 Formålet med denne GIS-vejledning er at give en introduktion

Læs mere

Vejledning til Din natur

Vejledning til Din natur Vejledning til Din natur Indhold DIN NATUR ER FOR LANDMÆND OG LODSEJERE 3 SÅDAN VIRKER DIN NATUR 3 ADGANG OG LOG IND 4 NemID 4 Accept af vilkår 4 OVERSIGTSKORT 5 Find adresse 5 DE FIRE KORT I DIN NATUR

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Følgende EF-fuglebeskyttelses- og EF-habitatområder indgår: o EF-habitatområde nr. 243, Ebbeløkke Rev 1. Området Ebbeløkke Rev er et større område

Læs mere

Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport

Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport Rengøring April 2008 Udarbejdet af: Personaleservice Økonomi og Analyse Indledning. Baggrund og formål Byrådet besluttede i 2007 at sætte forstærket fokus på trivslen

Læs mere

1 Generel karakteristik af Vanddistrikt 35

1 Generel karakteristik af Vanddistrikt 35 1 Generel karakteristik af Vanddistrikt 35 Foto: Storstrøms Amt Vanddistrikt 35 omfatter Storstrøms Amt samt de dele af oplandene til Suså, Saltø Å og Tryggevælde Å, som ligger i Vestsjællands Amt og Roskilde

Læs mere

Vejledning i brug af Informationer på kort

Vejledning i brug af Informationer på kort Emne: Brug af Web-GIS Klik på kort og tilhørende informationer I venstre side ses informationer om de kort der er tilgængelige, regler for salg af kort og vejledninger. I højre side er der adgang til andre

Læs mere

Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk

Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk Projektbeskrivelse for Plougslund Bæk Formål Plougslund Bæk (o5043_x) er omfattet af vandområdeplanerne for anden planperiode (2015-2021). Formålet er, at de udpegede strækninger skal medvirke til at opfylde

Læs mere

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft.

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft. Naturpark Maribosøerne - historik 1991-2014 Maribosøerne er et meget højt prioriteret naturområde. Søerne med enge og skove er landskabsfredede. Fredningen er fra 1954 med visse tilføjelser og justeringer

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL VANDLØB 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL VANDLØB 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL VANDLØB 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova 2016 Vejledning til import fra Skattemappen (R75) 22. maj 2017

Skat Nova Indhold. Skat Nova 2016 Vejledning til import fra Skattemappen (R75) 22. maj 2017 22. maj 2017 Skat Nova 2016 Indhold 1 Import af data fra SKATs R75-oplysninger... 2 2 Formål... 2 3 Forudsætninger for import... 3 3.1 Certifikater og Tilslutningsaftale med SKAT... 3 4 Hvordan gør du?...

Læs mere