Vejledning til Gødnings- og Husdyrindberetning Brug Kvik-guiden når du indberetter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til Gødnings- og Husdyrindberetning 2007. Brug Kvik-guiden når du indberetter"

Transkript

1 Vejledning til Gødnings- og Husdyrindberetning 2007 Brug Kvik-guiden når du indberetter

2 2 Gødnings- og Husdyrindberetning Indhold Hvad er Gødnings- og Husdyrindberetning Sådan skal du gøre? 3 Reglerne, dine rettigheder og pligter 4 Hvad skal du indberette? 5 Sådan udfylder du skemaerne på web og på papir: 1. Gødnings- og Husdyrindberetning 1.1 Ejeroplysninger Underskrift 6 2. Husdyrindberetning 2.1 Besætningsstamdata Brugeroplysninger Supplerende ejeroplysninger Dyrlæge Oplysninger til gødningsregnskabet a Opgørelse fra Dansk Kvæg Foderoplysninger Gødningsregnskab 3.1 Arealopgørelse Samlet forbrug af kvælstof i husdyrgødning Samlet forbrug af kvælstof i forarbejdet husdyrgødning Andel af kvælstof i husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning, der skal indgå i gødningsregnskab Samlet forbrug af kvælstof i handelsgødning Samlet forbrug af kvælstof i urea Samlet forbrug af kvælstof i anden organisk gødning (bortset fra husdyrgødning, forarbejdet husdyrgødning og urea) Andel af kvælstof i anden organisk gødning (bortset fra husdyrgødning, forarbejdet husdyrgødning og urea) Samlet opgørelse Pligtige efterafgrøder Antal dyreenheder (DE) i perioden 1. august 2006 til 31. juli Skema B1 19 Tabel: Dyretype og staldsystem 20

3 Gødnings- og Husdyrindberetning 3 Hvad er Gødningsog Husdyrindberetning? Gødnings- og Husdyrindberetning (GHI) er en samling af oplysninger, som du skal indberette til myndighederne. Oplysningerne vedrører din virksomheds husdyr- og gødningsproduktion, og dit forbrug af kvæstof ved et gødningsregnskab. GHI er udviklet i et samarbejde mellem Plantedirektoratet og Fødevarestyrelsen. Sådan skal du gøre: Hvis du kun er med i CHR, skal du følge op på oplysningerne om dyr, bruger, dyrlæge samt om du bruger forblandinger og tilsætningsstoffer i din besætning. Oplysningerne til Planterdirektoratets register for gødningsregnskab skal ikke udfyldes. (Eks. hobbybesætninger med få dyr registeret under et CPR-nr.) Hvis du er med i både CHR og Plantedirektoratets register for gødningsregnskab samt skal oplyse om du anvender forblandinger og tilsætningsstoffer, skal du afgive alle oplysninger (Eks. en svine- eller mælkeproducent registreret under et CVR-nr.) Hvis du kun er med i Plantedirektoratets register for gødningsregnskab, skal du indberette oplysninger om din gødningsproduktion samt oplysninger til gødningsregnskabet. Oplysninger til CHR skal ikke indberettes. (Eks. rene planteavlere eller besætninger med heste registeret under et CVR-nr.) Kvik-guide 1. Hvis du vil foretage en elektronisk indberetning skal du gå på 2. På bliver du guidet igennem indberetningen. Hvis du vil indberette på papir: 3. Skal du først bestille skemaet, enten elektronisk via eller ved at henvende dig til Plantedirektoratet eller din RYK-afdeling (Registrerings og YdelsesKontrol kontor). 4. Indberetningen er inddelt i to: En husdyrindberetning og et gødningsregnskab. 5. Start med afsnit 1. Her står din adresse, og her skal du også skrive under på, at de indsendte oplysninger er korrekte. 6. I afsnit 2.1 findes besætningsstamdata fra CHR, tjek at de forudfyldte oplysninger er korrekte, foretag evt. rettelser og tilføjelser. 7. I afsnit 2.2 og 2.3 og 2.4 skal du udfylde oplysninger vedr. dyrlæge, ejer og bruger eller ændre fortrykte oplysninger. 8. I afsnit 2.5 skal du angive husdyrproduktionsoplysninger til gødningsregnskabet. 9. I afsnit 2.6 skal du angive, om du bruger forblandinger eller fodertilsætningsstoffer i ren form i din besætning. 10. I afsnit 3 skal du udfylde dit gødningsregnskab. 11. Send senest d. 31. marts 2008, samtlige papirer til det relevante RYK-kontor.

4 4 Gødnings- og Husdyrindberetning Reglerne, dine rettigheder og pligter Bekendtgørelse nr. 815 af 14. juli 2006 om registrering af husdyrbrug i CHR, Lovbekendtgørelse nr. 757 af 29. juni 2006 om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække, Lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006 og følgende bekendtgørelser udstedt i medfør af loven: Bekendtgørelse nr. 814 af 13. juli 2006 om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v., som senest ændret ved bekendtgørelse nr af 19. december 2006 og Foderhygiejneforordning nr. 183 af 12. januar Du kan læse mere om reglerne i Vejledning om gødsknings- og harmoniregler på Plantedirektoratets hjemmeside: Oplysninger om regler for erhvervsdrivende på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Her kan du også læse hvorfor, og hvordan vi indsamler oplysninger om din virksomhed. Desuden fortæller vi om din ret til aktindsigt og din ret til at klage. Send ind til tiden Du skal være opmærksom på, at du kan få en bøde hvis du ikke sender oplysningerne til tiden.

5 Gødnings- og Husdyrindberetning 5 Hvem skal gøre hvad? Situation Hvilke oplysninger/afsnit Bemærkninger Både i CHR og i PD s register for Gødningsregnskab Alle afsnit CVR-numre Plantedirektoratets register for Gødningsregnskab Afsnit 1, 2.5, 2.6 og 3 CVR-numre CHR Afsnit 1 og 2 (undtagen 2.5 og 2.5a) Hobby/CPR-numre Hestebesætninger, som ikke er i CHR og PD s Foderoplysninger register for gødningsregnskab Virksomheden er ophørt Det afhænger af planperiode og Har du fortsat dine dyr skal du indberette til besætning CHR, hvis besætningen er ophørt skal du skrive en ophørsdato. Selvom din virksomhed er solgt eller bortforpagtet midt i en planperiode, skal du stadigvæk indberette din produktion for del-perioden Besætningen er ophørt Det afhænger af planperiode og Du skal sikre at der er en ophørsdato for besætning besætningen plus se ovenstående Ejerskifte gl. ejer Afsnit 2.1 Du er pligtig til at ophøre besætning Ejerskifte ny ejer Alle afsnit Hvis din besætning ikke er anført, skal den oprettes i CHR kontakt dit RYK-kontor. Ejer død ophørsdato i afsnit 2.1 og 3 Hvis ejer er død i planår, og dyrene er flyttet fra ejendommen, skal der påsættes en ophørsdato Hvad skal du indberette? Du skal kontrollere og evt. rette de oplysninger, vi har om din besætning fra det Centrale Husdyrbrugs Register (CHR), og som er fortrykt i afsnit 2. Du skal indberette op lysninger til Gødningsregnskabet samt oplyse om du fodrer med forblandinger og tilsætningsstoffer senest d. 31. marts Du skal løbende angive ændringer i din besætning til CHR via adressen eller ved at kontakte din RYK-afdeling. Ændringerne skal indberettes senest 7 dage efter de er sket.

6 6 Gødnings- og Husdyrindberetning Sådan udfylder du skemaerne på web og på papir 1. Gødnings- og husdyrindberetning 1.1 Ejeroplysninger I dette afsnit 1.1 finder du oplysninger om dine ejerforhold og adresse. Oplysningerne bruges, når vi skal udsende GHI, og når der udsendes en faktura fra CHR. Har du ændringer til oplysningerne om virksomhedens adresse, skal du henvende dig til CVR-registeret under Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på tlf.: Du kan også ændre dem direkte på Har du ændringer til CPR-nummeret, mht. navn og adresse, skal du henvende dig til Folkeregisteret i din kommune. Hvis du ønsker at ændre ejerforholdet for din besætning, skal du kontakte din RYK-afdeling. 1.2 Underskrift Hvis du indsender papirskemaet, skal du huske at skrive under. Når du indberetter via internettet, er indsendelsen din underskrift. Papirskema Ejeroplysninger Ejeroplysninger Her finder du oplysninger om dine ejerforhold og adresse. Har du ændringer til oplysningerne om virksomhedens adresse, skal du henvende dig til CVR-registeret. Har du ændringer til CPR-nummeret, mht. navn og adresse, skal du henvende dig til Folkeregisteret i din kommune. Hvis du ønsker at ændre ejerforholdet for din besætning, skal du kontakte din RYK-afdeling.

7 Gødnings- og Husdyrindberetning 7 Efter 1.2 følger en oversigt over de besætninger du ejer. 2. Husdyrindberetning Dette afsnit indeholder oplysninger om dine husdyr. Først vises en oversigt over din besætning med beskrivelse af dyrearten, CHR- og besætn.nr. samt adresse, hvor dyrene befinder sig. Har du flere besætninger, kommer de efterfølgende på samme måde med felterne 2.1 og fremefter. Skærmbillede Besætningsstamdata Hvis du i den elektroniske indberetning redigerer dine oplysninger og vælger gem, gemmes oplysningerne centralt i CHR. Ved 1. indberetning skal alle de pligtige oplysninger indsendes senest 31. marts Herefter kan ændringer løbende registreres. Hvis du indsender elektronisk, er indsendelsen din underskrift. Er du tilmeldt CHR med et CPR-nr., indeholder skemaet oplysninger til CHR og foder. Skal du også udfylde et GR, og er registreret med et CVR-nr. indeholder skemaet også et gødningsregnskab. 2.1 Besætningsstamdata I afsnit 2.1 skal du tjekke om skemaet er forudfyldt med oplysninger fra CHR. I dette skema skal du ændre antal dyr, hvis det er anderledes end det forudfyldte. Hvis det er mere end to år siden du sidst har indberettet antal dyr, vil du få en fejlmeddelelse, og er så nødt til udfylde tallet på ny. NB! Det gælder ikke for kvæg, hvor oplysninger om hver hændelse i forvejen indsendes for hvert kreatur.

8 8 Gødnings- og Husdyrindberetning Antal dyr skal stemme overens med det korrekte antal dyr, der befinder sig i din besætning under normale produktionsforhold. Dette er et statustal, og skal ændres, hvis forholdene ændrer sig markant for din besætning. Tallet svarer til antal dyr på stald. Eksempel 1 svin: Hvis du har svin og har stipladser til 600 slagtesvin ad gangen, men kun benytter de 475 pladser, skal du angive 475 som antal svin. Eksempel 2 får: Har du får, skal du angive antal voksne hundyr og det samlede antal dyr ialt. Besætningsstørrelsen er som hovedregel angivet som voksne hundyr samt antal dyr i alt. Undtagelser for dette er svin, der opdeles i 3 kategorier: svin 7-30 kg (smågrise) svin kg (slagtesvin) søer, gylte eller orner (voksne dyr) Og særligt for fisk, hvor antal dyr opgøres i kg, i forhold til den årlige produktion. Skærmbillede Besætningsstamdata Eksempel Hvis du har svin og har stipladser til 600 slagtesvin ad gangen, men kun benytter de 475 pladser, så skal du angive 475 som antal svin.

9 Gødnings- og Husdyrindberetning 9 Din virksomhedsart afhænger af, hvilke dyr du har. Virksomhedsarten kan kun ændres på eller ved, at du kontakter din RYK-afdeling. Underskrift Når du har udfyldt alle oplysninger, skal du huske at skrive under i Afsnit 1.2 Underskrift. Indberetter du elektronisk på er din indberetning automatisk skrevet under, når du indsender oplysningerne til sidst. Ny besætning Hvis du har fået en ny besætning, skal du henvende dig til din RYK-afdeling for at få besætningen oprettet med de relevante oplysninger som ejer, bruger, dyrlæge mm.

10 10 Gødnings- og Husdyrindberetning 2.2 Brugeroplysninger Ved en bruger forstås den person, der har den daglige kontakt med dyrene. Dvs. bruger er oftest den samme som ejer. I afsnittet skal du angive, hvis du har ændret bruger af besætningen samt hvilken dato det er sket. Du skal angive brugers telefonnumre og , eller ændringer til disse. Forsendelsesadressen anvendes kun undtagelsesvis. Oplysningerne vedr. forsendelsesadressen er fortrykt, hvis der er en forsendelsesadresse for denne besætning. Ændringer hertil kan kun foregå via eller ved, at du kontakter din RYK-afdeling. 2.3 Supplerende ejeroplysninger I dette afsnit skal du angive ejers telefonnumre og eller ændringer til disse. Forsendelsesadressen anvendes kun undtagelsesvis. Desuden er oplysningerne vedr. forsendelsesadressen fortrykt, hvis der er en forsendelsesadresse for denne besætning. Ændringer hertil kan kun foregå via www. landbrugsindberetning.dk eller ved, at du kontakter din RYK-afdeling. 2.4 Dyrlæge Skemaet er forudfyldt med navn og praksisnummer på den dyrlæge, du tidligere har opgivet. Hvis du har ændret dyrlæge, skal du opgive et nyt praksisnummer samt en dato for ændringen. Du skal angive den dyrlæge, der normalt tilser din besætning. Dyrlægen er registeret ved et praksisnummer, hvortil der hører navn og adresse. Du kan få praksisnummeret fra din dyrlæge.

11 Gødnings- og Husdyrindberetning 11 Skærmbillede Oplysninger Afsnit 2.2 Her skal du angive, hvis du har ændret bruger af besætningen, samt hvilken dato det er sket. Du kan angive telefonnumre og , eller ændringer til disse. Afsnit 2.3 Her skal du angive dine telefonnumre og , eller ændringer til disse. Afsnit 2.4 Skemaet er forudfyldt med navn og praksisnummer på den dyrlæge, du tidligere har opgivet. Hvis du har ændret dyrlæge, skal du opgive et nyt praksisnummer samt en dato for ændringen.

12 12 Gødnings- og Husdyrindberetning 2.5. Oplysninger til gødningsregnskabet Hvis du indberettede dyreoplysninger i sidste års GHI, så vil der i skemaet være forudfyldt oplysninger om dyretype og staldsystem ellers er felterne blanke. Du skal i skemaet angive antal producerede dyr/årsdyr fordelt på staldtype. Hvis din produktion i vægt eller alder afviger fra standardforudsætningerne, skal du udfylde felterne under korrektionstype 1 eller 2. Herved bliver kvælstofproduktionen og antal dyreenheder korrigeret. Selvom din virksomhed er solgt eller bortforpagtet midt i en planperiode, skal du stadigvæk indberette din produktion for del-perioden. Dyretype og staldsystem Du skal udfylde skemaet med oplysninger om dyretype og staldsystem. Koden for dyretype og staldsystem fremgår af tabellen Dyretype og staldsystem, som du finder bagerst i denne vejledning. Hvert nyt skema er en ny kombination af dyretype og staldtype, hvis en dyretype går i flere staldsystemer, skal du udfylde flere skemaer. Skærmbillede Dyretype Eksempel Du skal i skemaet angive antal producerede dyr/årsdyr fordelt på staldtype. Vægt, alder og mælkeydelse skal anføres, hvis du benytter korrektionstype 1 eller type 2.

13 Gødnings- og Husdyrindberetning 13 Eksempel med mink En pelsdyravler har 200 årstæver. Han har udskiftet staldsystemet, så det nu er gødningsrende og ikke grusbund. I skemaet skal du skrive dyretypen 2400, staldsystem 01 (gødningsrende) og 200 årsdyr. Eksempel med heste En virksomhed har haft 8 heste ( kg) i hele perioden (12 mdr.), hvilket svarer til 8 årsheste, og 4 heste ( kg) i 6 mdr. af perioden, hvilket svarer til (4 stk. x 6 mdr./12 mdr.) 2 årsheste. Hestene går ude hele året, med adgang til læskur med dybstrøelse. Du udfylder skemaet ved at skrive de 8 årsheste med dyretype koden 1102 og de 2 årsheste har dyretypekoden Staldsystemet er 01 for dybstrøelse. Virksomhedens besætning er ikke registreret i CHR og du skal derfor ikke udfylde skema 1.1 til 2.4.

14 14 Gødnings- og Husdyrindberetning Antal dyr Du skal altså angive antal producerede dyr eller årsdyr. For dyretyper, der tælles i årsdyr, skal du opgøre antallet som et gennemsnit over året ud fra de besætningsoptegnelser, som du løbende fører. Bidraget af kvælstof fra et årsdyr er beregnet ud fra 365 foderdage. Eksempelvis svarer bidraget af kvælstof fra 2 stk. kalve fra fødsel til 6 måneders alderen til bidraget fra et årsdyr. For dyretyper der tælles i producerede dyr, skal du opgøre antallet af dyr ud fra slagteriafregninger eller lignende salgs- eller leveringsbilag. Du kan se flere eksempler på optælling af Eksempel med svin En virksomhed har 100 søer, og producerede 2400 smågrise og 2317 slagtesvin. Smågrisene blev fravænnet, da de i gennemsnit var 7,6 kg og afgangsvægten for slagtesvinene var 100 kg. Du skal udfylde 2 skemaer for søerne. Eet for at angive løbe- og drægtighedsstalden og eet for farestalden. Du skal oprette et skema for smågrisene, hvor du skal skrive, at du har dyretypen 1511, med staldsystemet 05 (dybstrøelse) og at der er produceret 2400 smågrise. I feltet vægt indgang skal du skrive 7,6 kg og i vægt afgang skal du skrive 31 kg. og en for slagtesvinene, hvor du skal skrive, at du har dyretypen 1512, med staldsystemet 06 og at der er produceret 2317 slagtesvin. I feltet vægt indgang skal du skrive 31 kg og i vægt afgang skal du skrive 100 kg. dyr her og i Plantedirektoratets vejledning om gødsknings- og harmoniregler 2006/07. Vejledningen findes på Korrektion af produktionen af kvælstof og dyreenheder Det er kun tilladt at anvende én af de to typer korrektionsformler. Type 1 korrektion Hvis din produktion afviger fra standard i alder eller vægt, så skal du korrigere kvælstofproduktionen og antal dyreenheder, enten ved at anvende type 1 eller type 2 korrektion. Du kan korrigere for mælkeydelsen. Dette har kun indvirkning på normproduktionen af kvælstof, men ikke på antal DE. Type 2 korrektion Hvis dit produktionsniveau og foderforbrug afviger fra standard og dette kan dokumenteres, så kan du korrigere din kvælstofproduktion. På www. landbrugsindberetning.dk kan du beregne, hvor meget kvælstof og fosfor, der var i den gødning, dine dyr har produceret (normproduktionen), og hvor mange dyreenheder (DE) det svarer til.

15 Gødnings- og Husdyrindberetning a Opgørelsen fra Dansk Kvæg Hvis du har kvæg er der på webben en oversigt fra Dansk Kvæg med antal producerede dyr eller årsdyr afhængig af dyretypen. På webben vil der stå et antal i feltet, som et forslag til antal producerede dyr eller årsdyr. Disse tal skal fordeles på dyretype og staldtype. Læs mere Du kan læse mere om optælling af årsdyr og korrektioner i kapitel 6 og 8, samt tabel 4, 5 og 8 i Plantedirektoratets Vejledning om gødsknings- og harmoniregler 2006/07. Vejledningen kan du finde på Plantedirektoratets hjemmeside Foderoplysninger I dette skema har vi fortrykt din indberetning om fodringspraksis fra sidste år. Du skal udfylde skemaet, hvis du har ændringer i forhold til din nuværende registrering. Dyretype og antal Eksempel Hvis du har kvæg vil der på webben være en oversigt fra Dansk Kvæg med antal producerede dyr eller årsdyr afhængig af dyretypen. Disse tal skal fordeles på dyretype og staldtype.

16 16 Gødnings- og Husdyrindberetning Hvis du fremover anvender forblandinger eller fodertilsætningsstoffer i ren form i din besætning skal du sætte kryds i Ja. Hvis du fremover kun bruger fodermidler (f.eks. korn og grovfoder), foderblandinger (f.eks. tilskudsfoder, herunder mineralske foder) eller ensileringsmidler (en særlig gruppe af fodertilsætningsstoffer), skal du sætte kryds i Nej. Du skal ikke indberette hvis: du kun har pelsdyr, din besætning er ophørt, du kun har heste eller andre dyr, der er mærket med en chip, således at de ikke må anvendes til konsum (slagtning). Ændring af fodringspraksis Du må ikke begynde at bruge forblandinger eller fodertilsætningsstoffer i ren form, før du har ændret din registrering. Ændring af din registrering kan løbende foretages på eller du kan indberette på et særligt skema fra Plantedirektoratet. Hos Dansk Landbrug kan du få yderligere vejledning via den lokale landbrugsrådgivning og via branchekode. Afsnit 3. Gødningsregnskab (Se Kvik-guide s. 17) 3.1 Arealopgørelse Feltet Samlet dyrket og udtaget areal kan være forudfyldt med oplysning fra ansøgningen om enkeltbetaling. Hvis det ikke er tilfældet, skal du overføre oplysningerne fra skema A (din gødningsplan). Når arealet i feltet Harmoniareal opgøres, fraregnes de arealer, som ikke har en N-norm eller et P-behov, jf. Plantedirektoratets Vejledning om gødsknings- og harmoniregler tabel 1 og 2, samt de arealer, hvor husdyrgødning ikke kan eller må udbringes. 3.2 Samlet forbrug af kvælstof i husdyrgødning Startlager er forudfyldt med oplysning om startlager pr. 1. august 2006 i kg kvælstof, svarende til slutlager pr. 31. juli 2006 fra indsendt gødningsregnskab for 2005/06. Du skal oplyse din samlede produktion af husdyrgødning. Du kan udregne normproduktionen på baggrund af tallene i punkt 2.5. På dk kan du få yderligere hjælp til udregningen. Den gødning, dyrene afsætter på et MVJ 0 areal og på fredede arealer, skal trækkes fra normproduktionen. Du skal angive slutlager pr. 31. juli Slutlageret skal indgå som startlager i planperioden 2007/ Samlet forbrug af kvælstof i forarbejdet husdyrgødning Startlager er forudfyldt med oplysning om startlager pr. 1. august 2006 i kg kvælstof, svarende til slutlager pr. 31. juli 2006 fra indsendt gødningsregnskab for 2005/06. Når du opgør antal kg modtaget husdyrgødning til for-

17 Gødnings- og Husdyrindberetning 17 arbejdningsanlæg, skal du medtage bidrag fra egen produktion af husdyrgødning. Ved afsætning af forarbejdet husdyrgødning til en virksomhed, der ikke er tilmeldt Register for Gødningsregnskab, skal mængden m.m. være indberettet til Plantedirektoratet. Du skal angive slutlager pr. 31. juli Slutlageret skal indgå som startlager i planperioden 2007/ Andel af kvælstof i husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning, der skal indgå i gødningsregnskabet Hvis der er modtaget biomasse fra et biogasanlæg vil den leverede mængde være forudfyldt. Opgørelsen af kg kvælstof i alt, inden udnyttelsesprocent er ganget på, skal svare til den samlede mængde forbrugt fra afsnit 3.2 og Samlet forbrug af kvælstof i handelsgødning Startlager er forudfyldt med oplysning om startlager pr. 1. august 2006 i kg kvælstof, svarende til slutlager pr. 31. juli 2006 fra indsendt gødningsregnskab for 2005/06. Oplysningen om indkøbt handelsgødning er fortrykt. Der er i tallet fratrukket evt. videresolgt handelsgødning. Du skal angive slutlager pr. 31. juli Slutlageret skal indgå som startlager i planperioden 2007/08. Tjek fortrykte oplysninger Hvis du har husdyrproduktion, kan du i den elektroniske indberetning få hjælp til udregning af normproduktionen. Kvælstofkvoten i afsnit 3.9 skal overføres fra skema A, hvis den ikke er fortrykt. Alle 3 felter i afsnittet skal udfyldes. Hvis du overfører husdyrgødning, skal der laves aftaler om dette i skemaet B1. Hvis du er ophørt i planperioden, så udfyld regnskabet for den forløbne periode og noter ophørsdato i rubrikken ophør. Skriv under på s. 2 i afsnit 1.2.

18 18 Gødnings- og Husdyrindberetning 3.6 Samlet forbrug af kvælstof i urea Oplysningen om indkøbt urea er forudfyldt. Der er i tallet fratrukket evt. videresolgt urea. Du skal angive slutlager af urea brugt som gødning pr. 31. juli Slutlageret skal indgå som startlager i planperioden 2007/ Samlet forbrug af kvælstof i anden organisk gødning (bortset fra husdyrgødning, forarbejdet husdyrgødning og urea) Oplysningen om indkøbt eller modtaget anden organisk gødning er forudfyldt. Der er i tallet fratrukket evt. videresolgt anden organisk gødning. Du skal angive slutlager pr. 31. juli Slutlageret skal indgå som startlager i planperioden 2007/ Andel af kvælstof i anden organisk gødning (bortset fra husdyrgødning, forarbejdet husdyrgødning og urea) Opgørelsen Kvik-guide af kg kvælstof til gødningsregnskab i alt, inden udnyttelsesprocent er ganget på, skal svare til den samlede mængde forbrugt fra afsnit Samlet opgørelse Virksomhedens samlede kvote kan være forudfyldt med oplysning fra ansøgning om enkeltbetaling. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du overføre oplysningerne fra skema A (din gødningsplan). Ved tilforpagtning i løbet af planperioden skal summen af kg N i handelsgødning, effektivt kg N i husdyrgødning og anden organisk gødning, der er udbragt på det modtagne areal af den tidligere bruger, lægges til virksomhedens samlede forbrug. Ved bortforpagtning i løbet af planperioden skal mængden af effektivt kvælstof i handelsgødning, husdyrgødning og anden organisk gødning, der er udbragt på arealet før overdragelsestidspunktet, fratrækkes virksomhedens samlede forbrug Pligtige efterafgrøder Virksomheder med et samlet areal under 10 ha, eller virksomheder hvor efterafgrødegrundarealet er mindre end 2 ha, eller virksomheder med fuldt plantedække med vintergrønne afgrøder, er ikke omfattet af kravet om efterafgrøder sæt kryds i felt 113. Hvis du har udbragt 0,8 DE/ha eller derover, og er omfattet af kravet, skal du etablere mindst 10% efterafgrøder. Hvis du har udbragt under 0,8 DE/ha skal du etablere mindst 6% efterafgrøder. I opgørelsen skal du medtage anden organisk gødning, således at 100 kg totalt kvælstof ab lager svarer til 1 DE Antal dyreenheder i perioden 1. august 2006 til 31. juli 2007 På kan du beregne, hvor meget kvælstof og fosfor, der er i den gødning, dine dyr har produceret (normproduktionen), og hvor mange dyreenheder (DE) det svarer til. Du kan også benytte Hjælpeskema til beregning af harmoniforholdene fra Plantedirektoratets vejledning til beregning af udbragt antal dyreenheder. (Se denne på

19 Gødnings- og Husdyrindberetning 19 Skema B1: Kvitteringer for overførsler af husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning i perioden Hvis du overfører husdyrgødning, eller forarbejdet husdyrgødning til en anden virksomhed, skal du benytte skemaet for at dokumentere, at den afsatte mængde udgår af dit gødningsregnskab. Hvis du indberetter elektronisk skal skema B1 ikke indsendes i papirversion, medmindre du efterfølgende bliver bedt om det. Skærmbillede Kvælstof Eksempel Online vil normproduktionen i gødningsregnskabet være forudfyldt efter du har indtastet produktionsoplysninger i afsnit 2.5. Du skal angive et slutlager og dermed kan det udregnes hvad dit forbrug har været af husdyrgødning. Husk at anføre om du har afsat eller modtaget husdyrgødning.

20 20 Gødnings- og Husdyrindberetning Dyretype og staldsystem Tabellen angiver koden for dyretype og staldsystem. De første fire cifre er koden for dyretype og de sidste to cifte er koden for staldsystem. For hvert staldsystem kan du se gødningstypen. Tung race Jersey Staldsystem Gødningstype Årsko uden opdræt Malkekvæg Bindestald med grebning Fast gødning + ajle Bindestald med riste Gylle Sengestald med fast gulv Gylle Sengestald med spalter (kanal, linespil) Gylle Sengestald med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Gylle Sengestald med præfabrikeret gulv Gylle Sengestald med gulv med dræn i midten Gylle Sengestald med gulv med dræn i siden Gylle Dybstrøelse (hele arealet) Dybstrøelse Dybstrøelse, lang ædeplads med fast gulv Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, linespil) Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Dybstrøelse + gylle Trædeudmugning Gylle Årsammeko (under 400 kg) Bindestald med grebning Fast gødning + ajle Bindestald med riste Gylle Dybstrøelse, hele arealet Dybstrøelse Dybstrøelse, kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Dybstrøelse, lang ædeplads med fast gulv Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, linespil) Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Dybstrøelse + gylle Trædeudmugning Gylle Årsammeko ( kg) Bindestald med grebning Fast gødning + ajle Bindestald med riste Gylle Dybstrøelse, hele arealet Dybstrøelse Dybstrøelse, kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Dybstrøelse, lang ædeplads med fast gulv Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, linespil) Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Dybstrøelse + gylle Trædeudmugning Gylle Årsammeko (over 600 kg) Bindestald med grebning Fast gødning + ajle Bindestald med riste Gylle Dybstrøelse, hele arealet Dybstrøelse Dybstrøelse, kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Dybstrøelse, lang ædeplads med fast gulv Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, linespil) Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Dybstrøelse + gylle Trædeudmugning Gylle

21 Tung race Jersey Staldsystem Gødningstype Årsopdræt (småkalv 0-6 mdr.) Dybstrøelse (hele arealet) Dybstrøelse Dybstrøelse + kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Årsopdræt kvier/stude (6 mdr. kælvning (28 mdr.) / slagtning) Bindestald med grebning Fast gødning + ajle Bindestald med riste Gylle Sengestald med fast gulv Gylle Sengestald med spaltegulv (kanal, linespil) Gylle Sengestald med spaltegulv (kanal, bagskyl eller ringkanal) Gylle Dybstrøelse, hele arealet Dybstrøelse Dybstrøelse + kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Dybstrøelse, lang ædeplads med fast gulv Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, linespil) Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Dybstrøelse + gylle Trædeudmugning Gylle Spaltegulvbokse Gylle Tyrekalv, 0-6 mdr., Dybstrøelse (hele arealet) Dybstrøelse Dybstrøelse + kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Ungtyr, 6 mdr. slagtning (tung race (440 kg) / jersey (328 kg)) Bindestald med grebning Fast gødning + ajle Bindestald med riste Gylle Dybstrøelse, hele arealet Dybstrøelse Dybstrøelse + kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Ungtyr, 6 mdr. slagtning (tung race (440 kg) / jersey (328 kg)) Dybstrøelse, lang ædeplads med fast gulv Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, linespil) Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Dybstrøelse + gylle Trædeudmugning Gylle Spaltegulvbokse Gylle Avlstyr (1 årsdyr) Bindestald med grebning Fast gødning + ajle Bindestald med riste Gylle Dybstrøelse, hele arealet Dybstrøelse Dybstrøelse + kort ædeplads med fast gulv Dybstrøelse Dybstrøelse, lang ædeplads med fast gulv Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, linespil) Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse, lang ædeplads med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) Dybstrøelse + gylle Trædeudmugning Gylle Spaltegulvbokse Gylle Årsso m. 25,0 grise til fravænning (4 uger = 7,3 kg ) Bidrag fra løbe- og drægtighedsstald Individuel opstaldning, delvis spaltegulv Gylle Individuel opstaldning, fuldspaltegulv Gylle Individuel opstaldning, fast gulv Fast gødning + ajle Løsgående, dybstrøelse + spaltegulv Dybstrøelse + gylle Løsgående, dybstrøelse + fast gulv Dybstrøelse + gylle Løsgående, dybstrøelse Dybstrøelse Løsgående, delvis spaltegulv Gylle

22 22 Gødnings- og Husdyrindberetning Dyretype Staldsystem Gødningstype Bidrag fra farestald Kassestier, delvis spaltegulv Gylle Kassestier, fuldspaltegulv Gylle Løsdrift, fast gulv Fast gødning + ajle Løsdrift, delvis spaltegulv Fast gødning + gylle Friland Anden husdyrgødning Smågris (7,3-31 kg) Toklimastald, delvis spaltegulv Gylle Fuldspaltegulv Gylle Drænet gulv + spalter (50/50) Gylle Fast gulv Fast gødning + ajle Dybstrøelse Dybstrøelse Slagtesvin ( kg) Fuldspaltegulv Gylle Delvis spaltegulv, % fast gulv Gylle Delvis spaltegulv, % fast gulv Gylle Drænet gulv + spalter (33/67) Gylle Fast gulv Fast gødning + ajle Dybstrøelse, opdelt lejeareal Dybstrøelse + gylle Dybstrøelse Dybstrøelse Slagtekylling Producerede slagtekyllinger, levende vægt ved slagtning 1,61 kg Dybstrøelse Producerede slagtekyllinger, levende vægt ved slagtning 1,88 kg Dybstrøelse Producerede slagtekyllinger, levende vægt ved slagtning 2,30 kg Dybstrøelse Producerede slagtekyllinger, levende vægt ved slagtning 2,70 kg Dybstrøelse Produktionstid 32 dage Dybstrøelse Produktionstid 35 dage Dybstrøelse Produktionstid 40 dage Dybstrøelse Produktionstid 45 dage Dybstrøelse Skrabekyllinger, 56 dage Dybstrøelse Økologiske slagtekyllinger, 81 dage Dybstrøelse Slagtefjerkræ Kalkuner, tunge hunner, produktionstid 112 dage Dybstrøelse Kalkuner, tunge hanner, produktionstid 147 dage Dybstrøelse Ænder, produktionstid 52 dage Dybstrøelse Gæs, produktionstid 91 dage Dybstrøelse Årshøner (1 årshøne = 365 foderdage) Fritgående, konsumæg, gulvdrift + gødningskummer Dybstrøelse + fast gødning Fritgående, konsumæg, gulvdrift uden gødningskummer Dybstrøelse Økologiske, konsumæg, gulvdrift + gødningskummer Dybstrøelse + fast gødning Økologiske, konsumæg, gulvdrift Dybstrøelse Skrabehøner, konsumæg, gulvdrift + gødningskummer Dybstrøelse + fast gødning Skrabehøner, konsumæg, fler-etagesystem med gødningsbånd Dybstrøelse + fast gødning Burhøns, konsumæg, gødningskælder Fast gødning Burhøns, konsumæg, bånd Fast gødning Burhøns, konsumæg, bånd Gylle Rugeæg (HPR-høner), gulvdrift + gødningskummer Dybstrøelse + fast gødning

23 Gødnings- og Husdyrindberetning 23 Dyretype Staldsystem Gødningstype Hønniker, produceret Konsum, bure, produktionstid 119 dage Fast gødning Konsum, gulvdrift, produktionstid 119 dage Dybstrøelse Rugeæg (HPR), gulvdrift, produktionstid 119 dage Dybstrøelse Strudsefugle Struds, voksne årsdyr Anden husdyrgødning Struds, opdræt 14 mdr. Anden husdyrgødning Pelsdyr, årstæver Mink bure, gødningsrende, ugentlig tømning Gylle Mink bure (grusbund) Fast gødning Mink, bure, fast gødning i gødningsrende Anden husdyrgødning Ræve (grusbund) Fast gødning Finnraccoon (grusbund) Fast gødning Heste, årsdyr voksen årshest, under 300 kg Dybstrøelse voksen årshest, 300 kg mindre end 500 kg Dybstrøelse voksen årshest, 500 kg mindre end 700 kg Dybstrøelse voksen årshest, 700 kg og derover Dybstrøelse Får og geder, 1 moderdyr med afkom Får Dybstrøelse Mohairgeder Dybstrøelse Kødgeder Dybstrøelse Malkegeder Dybstrøelse Hjortedyr, årsdyr Krondyr, hind med kalv Anden husdyrgødning Dådyr, då med kalv Anden husdyrgødning Andre dyrearter eller staldsystemer (antal DE) Andre heste eller heste, andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre kvæg eller kvæg andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre får eller får andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre geder eller geder andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre svin eller svin andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre hjortedyr eller hjortedyr andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre ræve eller ræve andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre mink eller mink andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre dyrearter eller staldsystemer (antal DE) Andre mårhunde eller mårhunde andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre høns af æglægningstypen eller høns andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre høns af slagtetypen eller høns andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre kalkuner eller kalkuner andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre gæs eller gæs andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre ænder eller ænder andre staldsystemer Anden husdyrgødning Andre strudsefugle eller strudsefugle andre staldsystemer Anden husdyrgødning

24 Fødevarestyrelsen Mørkhøj Bygade Søborg Tlf: Plantedirektoratet Skovbrynet Lyngby Telefon: Plantedirektoratet og Fødevarestyrelsen Oktober udgave, 1. oplag Oplag: Design: essensen.com Foto: Lars Bahl, Lars Wittrock og Scanpix Tryk: Color Print A/S Har du spørgsmål: Der er en hotline til spørgsmål til GHI på tlf.: Der er åbent dagligt kl Spørgsmål om CHR kan stilles til Fødevarestyrelsen på tlf.: Du kan få mere information på eller www. fødevarestyrelsen.dk Yderligere spørgsmål: om dine oplysninger til gødningsregnskaber kan du kontakte Plantedirektoratet, Sektor for Miljø, tlf eller på om foder, kan du kontakte Plantedirektoratet, Sektor for Foder og Gødning, tlf eller på om CHR, kan du kontakte Fødevarestyrelsen, 1. kontor for husdyrsundhed, tlf eller på Papirskemaet sendes til: RYK Nord, Hobrovej 437, 9200 Ålborg SV, Tlf: , Fax: , RYK Midt-Vest, Borregårdsvej 9, 7500 Holstebro Tlf: , Fax: , RYK Syd, Billundvej 3, 6500 Vojens Tlf: , Fax: , RYK Øst, Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Tlf: , Fax: ,

Tabel 4: Husdyrgødning, indhold af kvælstof, fosfor og kalium

Tabel 4: Husdyrgødning, indhold af kvælstof, fosfor og kalium 54 Tabel 4 Tabel 4: Husdyrgødning, indhold af kvælstof, fosfor og kalium Tabellen opstiller normer for produktionen af kvælstof, fosfor og kalium i husdyrgødning. Normerne er inddelt efter husdyrart, staldtype

Læs mere

Vejledning til Gødnings- og Husdyrindberetning. Brug Kvik-guiden når du indberetter

Vejledning til Gødnings- og Husdyrindberetning. Brug Kvik-guiden når du indberetter Vejledning til Gødnings- og Husdyrindberetning Brug Kvik-guiden når du indberetter 2 Gødnings- og Husdyrindberetning Indhold Hvad er Gødnings- og Husdyrindberetning? Sådan skal du gøre? 3 Hvad skal du

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2011/2012 og om plantedække

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2011/2012 og om plantedække BEK nr 129 af 09/02/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr.: 12-0116-000001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bilag 4: Husdyrgødning, indhold af kvælstof, fosfor og kalium

Bilag 4: Husdyrgødning, indhold af kvælstof, fosfor og kalium Bilag : Husdyrgødning, indhold af kvælstof, fosfor og kalium Tabellen opstiller normer for produktionen af kvælstof, fosfor og kalium i husdyrgødning. Normerne er inddelt efter husdyrtyp e, staldtype og

Læs mere

Gødnings- og Husdyrindberetning (GHI)

Gødnings- og Husdyrindberetning (GHI) Dato: CVR-nr./CPR-nr.: Gødnings- og Husdyrindberetning (GHI) Oplysningerne til Fælles Husdyrindberetning og Gødningsregnskabet skal du fremover indberette samlet. Der skal indberettes af hensyn til miljøreglerne,

Læs mere

Gødnings- og Husdyrindberetning

Gødnings- og Husdyrindberetning Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet og Fødevarestyrelsen Gårdejer Jack Schønning Sørensen Tøstrupvej 47 Tøstrup Mark 8581 Nimtofte Den 22. december 21 CVR-nr. 2712522 Kode

Læs mere

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen Jens B Larsen Komosevej 15 862 Kjellerup Den 3. marts 216 CVR-nr. 8124519 Kode til GHI: 84581 Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab Planperiode

Læs mere

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab

Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab I/S Egevang v/frits Dan Kruse og Knud Frits Kruse Dæmningen 36 Kolindsund 856 Kolind Den 2. november 216 CVR-nr. 32946 Kode til GHI: 27383 Landbrugsindberetning.dk - Gødningsregnskab Planperiode 1. august

Læs mere

Tabel 8.3. KVÆG (ændret den )

Tabel 8.3. KVÆG (ændret den ) Tabel 8.3. KVÆG (ændret den368) Malkekøer (tung race) kg/dyr/dag M 3 /år/dyr 1,2 Bindestald m. grebning Ajle,1 1 Bindestald m. riste Gylle 1,2,1 1 6 Sengestald m. fast gulv Gylle,4,1 3 1 2 Sengestald m.

Læs mere

Gældende pr. 1. august 2012

Gældende pr. 1. august 2012 Gældende pr. 1. august 2012 Hanne Damgaard Poulsen (ed.): Normtal for husdyrgødning 2012, 33 sider. http://anis.au.dk/forskning/sektioner/husdyrernaering-og-miljoe/normtal/ NB: Udskillelsen af kvælstof

Læs mere

Gældende pr. 1. august 2013

Gældende pr. 1. august 2013 Gældende pr. 1. august 2013 Hanne Damgaard Poulsen (ed.): Normtal for husdyrgødning 2013, 33 sider. (Versionen er opdateret 1.oktober 2013). http://anis.au.dk/normtal/ NB: Udskillelsen af kvælstof (ab

Læs mere

Landbrugets Byggeblade

Landbrugets Byggeblade Landbrugets Byggeblade Love og vedtægter Beregning af tilstrækkelig opbevaringskapacitet Skemasæt til beregning af tilstrækkelig opbevaringskapacitet af husdyrgødning Bygninger Teknik Miljø Arkivnr. 95.03-03

Læs mere

Bilag 5: Husdyrgødning, korrektion af kvælstof- og fosforindhold

Bilag 5: Husdyrgødning, korrektion af kvælstof- og fosforindhold Bilag 5: Husdyrgødning, korrektion af kvælstof- og fosforindhold Kvælstof- og fosforindholdet i husdyrgødningen kan og skal for visse dyrearter korrigeres ved at beregne en korrektionsfaktor. Kvælstof-

Læs mere

DJF. rapport. Hanne Damgaard Poulsen, Christian Friis Børsting, Hans Benny Rom & Sven G. Sommer

DJF. rapport. Hanne Damgaard Poulsen, Christian Friis Børsting, Hans Benny Rom & Sven G. Sommer DJF November 2001 rapport Nr. 36 Husdyrbrug Hanne Damgaard Poulsen, Christian Friis Børsting, Hans Benny Rom & Sven G. Sommer Kvælstof, fosfor og kalium i husdyrgødning normtal 2000 Kvælstof, fosfor og

Læs mere

Erfaringer med indførelsen af den generelle fosforregulering

Erfaringer med indførelsen af den generelle fosforregulering Erfaringer med indførelsen af den generelle fosforregulering Lars Paulsen, Landbrugsstyrelsen, Jordbrugskontrol Plantekongres 2019, Session 59, 16. januar 2019 Emner Fosforregulering og erfaringsgrundlag

Læs mere

Version 8.5- august 2014

Version 8.5- august 2014 1 of 7 Beregning af antal dyreenheder og harmoniareal - beregnet på baggrund af: Husdyrgødningsbekendtgørelsen Så vidt angår harmonireglerne fra den 1. august 2014 Version 8.5- august 2014 Dette program

Læs mere

Landbrugets Byggeblade

Landbrugets Byggeblade Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Love og vedtægter Arkivnr. 95.03-03 Beregning af tilstrækkelig opbevaringskapacitet Udgivet Marts 1993 Skemasæt til beregning af tilstrækkelig opbevaringskapacitet

Læs mere

Skema A: Gødningsplanlægning 2015/2016

Skema A: Gødningsplanlægning 2015/2016 Skema A: Gødningsplanlægning 2015/2016 Virksomhedens CVR-nr. Underskrift Dato Mark nr. Areal Forfrugt Afgrøde Grund iflg. Tabel 1 JBnr. Forfrugtsværdi 1) Evt. N- korrektion 2) Afgrødens pr. (korrigeret

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. (Ændrede omregningsfaktorer)

UDKAST. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. (Ændrede omregningsfaktorer) UDKAST Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsmæssigt ehold, husgødning, ensilage m.v. (Ændrede omregningsfaktorer) 1. I bekendtgørelse nr. 915 af 27. juni 2013 om erhvervsmæssigt ehold,

Læs mere

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Love og vedtægter Beregning af tilstrækkelig

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2018/2019

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2018/2019 Lovtidende A Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2018/2019 1 I bekendtgørelse nr. 1008 af 2. juli 2018 om jordbrugets anvendelse af gødning i

Læs mere

Etablering af (sæt x) Udvidelse af (sæt x) Ændring af (sæt x) Dyrehold. Pelsdyrhaller Mødding. Pelsdyrhaller. Møddingsaftbeholder

Etablering af (sæt x) Udvidelse af (sæt x) Ændring af (sæt x) Dyrehold. Pelsdyrhaller Mødding. Pelsdyrhaller. Møddingsaftbeholder Sendes til Syddjurs Kommune Borgerservice Hovedgaden 77 8410 Rønde Udfyldes af kommunen Ejendomsnummer Bygn.nr. Vejkode Husnr B Etage Side/dørnr. Udfyldes af ansøger (sæt x) Forhåndsvurdering Forhåndsanmeldelse

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Jordbrug, Miljø i 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

8 Nøgletal for produktionsplanlægning

8 Nøgletal for produktionsplanlægning 8 Nøgletal for produktionsplanlægning 8.1 Byggepriser ved nybyggeri - slagtekyllinger og konsumæg Nedenstående priser er omtrentlige priser, og under forudsætning af, at byggegrunden er plan, og at der

Læs mere

Vedr. høring over udkast til Vejledning om gødsknings- og harmoniregler 2017/2018, jr. Nr

Vedr. høring over udkast til Vejledning om gødsknings- og harmoniregler 2017/2018, jr. Nr Dato 4. juli 2017 Side 1 af 5 Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V miljobio@lfst.dk cc: MABINI@lfst.dk) Vedr. høring over udkast til Vejledning om gødsknings- og harmoniregler

Læs mere

Lovtidende A. UDKAST til Bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2015/2016

Lovtidende A. UDKAST til Bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2015/2016 Lovtidende A UDKAST til Bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2015/2016 I medfør af 2, stk. 1, 9 og 10, 6, stk. 1 og 3-5, 7, 8, stk. 2, 10, stk. 2, 11, stk. 2 og 4-7, 11 a,

Læs mere

Potentiel tilgængelig husdyrgødning i Ringkøbing-Skjern kommune. September 2018 NOTAT

Potentiel tilgængelig husdyrgødning i Ringkøbing-Skjern kommune. September 2018 NOTAT Potentiel tilgængelig husdyrgødning i Ringkøbing-Skjern kommune September 2018 NOTAT Titelblad Titel: Potentiel tilgængelig husdyrgødning i Ringkøbing-Skjern kommune Modtager: Afsender: Ringkøbing Skjern

Læs mere

Gødningsregnskab 2011 trin for trin

Gødningsregnskab 2011 trin for trin Gødningsregnskab 2011 trin for trin Side 1 Oktober 2011 Side 2 Næsgaard MARK Gødningsregnskab 2011 (GHI) Gødningsregnskab 2011 (GHI) - trin for trin vejledning... 4 1. Gødningsregnskab fra tidligere år...

Læs mere

Landbrugets Byggeblade

Landbrugets Byggeblade Landbruges Byggeblade Love og vedæger Bygninger Teknik Miljø Arkivnr. 95.03-03 Beregning af ilsrækkelig opbevaringskapacie Udgive Mars 1993 Beregning af dyreenheder (DE) jf. bilag il bekendgørelsen om

Læs mere

1. Beskrivelse af gulvsystemer der anvendes til kalve og ungdyr for at leve op til danske miljøkrav.

1. Beskrivelse af gulvsystemer der anvendes til kalve og ungdyr for at leve op til danske miljøkrav. Afrapportering - Projekt 2275, ap. 3, opstaldning Projektets titel: Klovsundhed: målrettet og effektfuld rådgivning og management -UDVIKLING Journal nr.: 14-0539936 ARBEJDSPAKKE 3 OPSTALDNINGENS INDFLYDELSE

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2015

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2015 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2015 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol, i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Læs mere

Den samlede opgjorte indtjening vil kunne konfiskeres efter reglerne i lovforslagets 93, stk. 2.

Den samlede opgjorte indtjening vil kunne konfiskeres efter reglerne i lovforslagets 93, stk. 2. Notat Sanktionering af sager om overproduktion af husdyr bøde og konfiskation Erhverv J.nr. MST-12411-00077 Ref. Marvn Den 6. oktober 2010 Bøde- og strafniveauet i sager om overproduktion af husdyr bør

Læs mere

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER Planperioden 1. august 28 til 31. juli 29 jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá mä~åíéçáêéâíçê~íéí= Kolofon VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER

Læs mere

Gødningsregnskab 2014 trin for trin

Gødningsregnskab 2014 trin for trin Næsgaard MARK Gødningsregnskab 2014 (GHI) Gødningsregnskab 2014 trin for trin (opdateret 21.10.2014) September 2014 Side 1 Indholdsfortegnelse Gødningsregnskab 2014 (GHI) - trin for trin vejledning...

Læs mere

Gødningsregnskab 2015 trin for trin

Gødningsregnskab 2015 trin for trin Næsgaard MARK Gødningsregnskab 2015 (GHI) Gødningsregnskab 2015 trin for trin (opdateret 08.10.2015) September 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Gødningsregnskab 2015 (GHI) - trin for trin vejledning...

Læs mere

Din klage skal være modtaget af Natur- og Miljøklagenævnet senest den 20. januar 2017 kl (4 uger efter offentliggørelsen).

Din klage skal være modtaget af Natur- og Miljøklagenævnet senest den 20. januar 2017 kl (4 uger efter offentliggørelsen). Martin Pedersen Krovej 4 6800 Varde Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 21. december 2016 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype

Læs mere

Foderfremstilling og fodring - på landbrug. En vejledning fra Plantedirektoratet

Foderfremstilling og fodring - på landbrug. En vejledning fra Plantedirektoratet Foderfremstilling og fodring - på landbrug En vejledning fra Plantedirektoratet 2010 1 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Oktober 2010 ISBN Tryk: 978-87-7083-938-9 ISBN Web:

Læs mere

Vejledning om gødskningsog

Vejledning om gødskningsog Vejledning om gødskningsog harmoniregler Planperioden 1. august 2007 til 31. juli 2008 Revideret udgave april 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Vejledning om gødskningsog

Læs mere

At husdyrbruget ikke er godkendt eller tilladt efter 16a og 16b i Husdyrloven. At der ikke sker ændring af staldanlægget, herunder gulvprofilen.

At husdyrbruget ikke er godkendt eller tilladt efter 16a og 16b i Husdyrloven. At der ikke sker ændring af staldanlægget, herunder gulvprofilen. GÅRDEJER JENS AAGE AASTRUP SKIPPER Trustrupvej 33 8940 Randers SV Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold bruges ved registrering, etablering, udvidelse eller ændring Gælder for erhvervsmæssigt dyrehold som ikke er omfattet af reglerne om godkendelse/tilladelse efter

Læs mere

Indberetning af efterafgrøder og brug af alternativer for efteråret 2012

Indberetning af efterafgrøder og brug af alternativer for efteråret 2012 Indberetning af efterafgrøder og brug af alternativer for efteråret 2012 Indberetning af efterafgrøder er i to situationer anderledes end sidste år. Det skyldes, at der er ændret på, hvilken planperiode

Læs mere

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer 6. februar 2012 Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer Indhold Indledning... 2 Teknikker og teknologier... 2 Foder... 3 Staldteknologi... 3 Lager...

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Bruges ved registrering, etablering, udvidelse eller ændring Gælder for erhvervsmæssigt dyrehold, som ikke er omfattet af reglerne om godkendelse/tilladelse efter

Læs mere

Gødningsregnskab 2013 trin for trin (opdateret 17.09.2013)

Gødningsregnskab 2013 trin for trin (opdateret 17.09.2013) Gødningsregnskab 2013 trin for trin (opdateret 17.09.2013) Side 1 September 2013 Side 2 Næsgaard MARK Gødningsregnskab 2013 (GHI) Gødningsregnskab 2013 (GHI) - trin for trin vejledning... 4 1. Gødningsregnskab

Læs mere

Den nye fosfor-regulering og mulige løsninger

Den nye fosfor-regulering og mulige løsninger Den nye fosfor-regulering og mulige løsninger Helge Lund, KHL Tabel 1 Forventede fosforlofter frem til og med 2020/21 2017/1 8 2018/19 2019/20 2020/21 Skærpede områder Fra 2018/19 Kvægbrug 30 30 30 30

Læs mere

Anmeldelse af etablering, udvidelse eller ændring af mindre dyrehold i Guldborgsund Kommune

Anmeldelse af etablering, udvidelse eller ændring af mindre dyrehold i Guldborgsund Kommune Anmeldelse af etablering, udvidelse eller ændring af mindre dyrehold i Guldborgsund Kommune A Navn Adresse Telefonnr. Anmelder Anmelders e-mail Ejer/ejere (hvis forskellig fra anmelder) Adresse eller matrikel

Læs mere

8. I 21, stk. 5, indsættes efter beholdere : til opbevaring.

8. I 21, stk. 5, indsættes efter beholdere : til opbevaring. UDKAST Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. (Ændret omregningsfaktor for mink og nye regler for undtagelsesbrug m.v.) 1. I bekendtgørelse

Læs mere

Landbrugsdata anvendelse og faldgruber

Landbrugsdata anvendelse og faldgruber Landbrugsdata anvendelse og faldgruber Af Inge T. Kristensen, Jordbrugsproduktion og Miljø, Danmarks Jordbrugsforskning Lars Bjørn Hansen, Miljø- og Naturteknolog, Rambøll Omar Christian Thomsen, projektchef,

Læs mere

Standardbestemmelser Aftale om overførsel af husdyrgødning (1-årig aftale)

Standardbestemmelser Aftale om overførsel af husdyrgødning (1-årig aftale) Standardbestemmelser Aftale om overførsel af husdyrgødning (1-årig aftale) Såfremt andet ikke skriftligt er aftalt gælder følgende: 1. Regler om udbringning af husdyrgødning ændres I tilfælde, hvor reglerne

Læs mere

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside,

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside, Jens Kristian Steffensen Forsomhovej 8 6870 Ølgod Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse på anmeldelse af skift mellem

Læs mere

Teknik og Miljø Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20.

Teknik og Miljø  Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20. Niels Thing Snorupvej 14 6862 Tistrup Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej

Læs mere

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER Planperioden 1. august 28 til 31. juli 29 Revideret oktober 28 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Kolofon VEJLEDNING OM GØDSKNINGS-

Læs mere

REGNEARK TIL BEREGNING AF UDSPREDNINGSAREAL FOR SVINEBEDRIFTER

REGNEARK TIL BEREGNING AF UDSPREDNINGSAREAL FOR SVINEBEDRIFTER REGNEARK TIL BEREGNING AF UDSPREDNINGSAREAL FOR SVINEBEDRIFTER NOTAT NR. 1725 Regnearket kan beregne det nødvendige udspredningsareal ud fra normtal eller egne tal under hensyn til 170 kg N, fosforloft,

Læs mere

Jilke Arentoft A. Andersensvej 1E 8600 Silkeborg. Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på Ringkøbingvej 320, 6800 Varde

Jilke Arentoft A. Andersensvej 1E 8600 Silkeborg. Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på Ringkøbingvej 320, 6800 Varde Jilke Arentoft A. Andersensvej 1E 8600 Silkeborg Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende

Læs mere

Fosforlofter Kort opsummering. Hver gødningstype sit krav. Husdyrproduktionens fosforloft

Fosforlofter Kort opsummering. Hver gødningstype sit krav. Husdyrproduktionens fosforloft Kort opsummering Krav om P i handelsgødning medregnes kommer fra EU 90 kg P/ha over 3 år reglen afskaffet. Husdyrgødningsaftaler kun fra producent til slutbruger. Målrettede skærpede fosforlofter fra 2019

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2013/2014 og om plantedække

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jordbrugets anvendelse af gødning i planperioden 2013/2014 og om plantedække BEK nr 1092 af 06/09/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 8. juli 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-4112-000002 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2016

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2016 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2016 Kolofon Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2016 Denne vejledning er udarbejdet af Miljø og Fødevareministeriet, NaturErhvervstyrelsen,

Læs mere

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER Planperioden 1. august 2009 til 31. juli 2010 Revideret september 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Kolofon VEJLEDNING OM

Læs mere

ANVENDELSE AF EGNE FODERTAL TIL REDUKTION AF HARMONIAREAL FOR SLAGTESVIN

ANVENDELSE AF EGNE FODERTAL TIL REDUKTION AF HARMONIAREAL FOR SLAGTESVIN ANVENDELSE AF EGNE FODERTAL TIL REDUKTION AF HARMONIAREAL FOR SLAGTESVIN NOTAT NR. 1722 Hvis foderforbrug og/eller fosforindhold er lavere end landsgennemsnittet, kan der udbringes gødning fra flere slagtesvin

Læs mere

Fosforlofter Kort opsummering. Hver gødningstype sit krav. Husdyrproduktionens fosforloft

Fosforlofter Kort opsummering. Hver gødningstype sit krav. Husdyrproduktionens fosforloft Kort opsummering Krav om P i handelsgødning medregnes kommer fra EU 90 kg P/ha over 3 år reglen afskaffet. Husdyrgødningsaftaler kun fra producent til slutbruger. Målrettede skærpede fosforlofter fra 2019

Læs mere

Bilag 1 2/36

Bilag 1 2/36 Bilag 1/36 Bilag 1 2/36 Bilag 2 3/36 Bilag 3 4/36 Bilag 4 5/36 Bilag 5 6/36 Bilag 6a 7/36 Bilag 6b 8/36 Bilag 7 9/36 Bilag 8a 10/36 11/36 Bilag 8b 12/36 13/36 Bilag 9 Malkekøer (SDM) BAT Etape 1 Alle dyr

Læs mere

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Af Minkfarmen Bredkærvej 54, Vrå Ændring til udvidelse i etaper Husdyrgodkendelsesloven 12 Dato for gyldighed: Dag måned 2016 Journalnummer 09.17.17-P19-1-17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 54975 Claus Vinther-Nielsen Langagervej 6 4780 Stege Dato: 22. juli 2013. Opdateret

Læs mere

Vejledning til indberetning i Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning til indberetning i Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning til indberetning i Leverandørregister for gødningsleverancer Planperioden 2017/2018 Marts 2018 Indhold 1. Indberetning af gødningsleverancer 3 1.1 Typer af leverandører 3 1.2 Frist for indberetning

Læs mere

Tornehøjgård v/jens H. Jørgensen Præstebrovej Årre

Tornehøjgård v/jens H. Jørgensen Præstebrovej Årre Tornehøjgård v/jens H. Jørgensen Præstebrovej 20 6818 Årre Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Præstebrovej 20,

Læs mere

Enggaardens Holstein I/S v/ Per Andersen Kærbjergvej Agerbæk

Enggaardens Holstein I/S v/ Per Andersen Kærbjergvej Agerbæk www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Enggaardens Holstein I/S v/ Per Andersen Kærbjergvej 37 6753 Agerbæk Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk

Læs mere

Dyreart/ Type Antal dyr Dyreenheder (DE) Aldersgrænse Staldsystem. Malkekøer, tung race ,96 Spalter

Dyreart/ Type Antal dyr Dyreenheder (DE) Aldersgrænse Staldsystem. Malkekøer, tung race ,96 Spalter Søvig Dairy Søvigmarkvej 41 6851 Janderup Vestj. Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 UDKAST - Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på

Læs mere

Tilskudsordningen NOTAT. Miljø & Biodiversitet J.nr Ref. KBK Den 3. oktober 2018

Tilskudsordningen NOTAT. Miljø & Biodiversitet J.nr Ref. KBK Den 3. oktober 2018 NOTAT Miljø & Biodiversitet J.nr. 18-1224-000002 Ref. KBK Den 3. oktober 2018 Orientering om udkast til bekendtgørelse om nationalt tilskud til bedrifter med produktion af fjerkræ eller mink som kompensation

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Baggrund Randers Kommune har den 24. september 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Stadionvej 15, Knejsted.

Baggrund Randers Kommune har den 24. september 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Stadionvej 15, Knejsted. GÅRDEJER LENE BORG NIELSEN Stadionvej 15 8970 Havndal Miljø og Teknik Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1843 Anni.Nielsen@Randers.dk www.randers.dk 07-10-2015 / 09.17.60-K08-34-15

Læs mere

FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl

FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl FAQ til Miljøteknologi 2018 æg og fjerkræ, gartnerier og planteavl Hvor mange teknologier kan jeg søge tilskud til? Du kan maksimalt søge om 10 forskellige typer teknologier til det samme indsatsområde.

Læs mere

Kontrol af dyrevelfærd

Kontrol af dyrevelfærd Kontrol af dyrevelfærd 2 Kontrol af dyrevelfærd Hvorfor kontrollere dyrevelfærd? Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under

Læs mere

Peter Sørensen Gammel Hald Vej Højslev. CVR-nr Den 30. august Gammel Hald Vej 31 - Anmeldelse om skift i dyretype.

Peter Sørensen Gammel Hald Vej Højslev. CVR-nr Den 30. august Gammel Hald Vej 31 - Anmeldelse om skift i dyretype. Peter Sørensen Gammel Hald Vej 31 7840 Højslev CVR-nr. 12697147 Den 30. august 2017 Gammel Hald Vej 31 - Anmeldelse om skift i dyretype. Skive Kommune har modtaget en anmeldelse efter 29 til skift i dyretype.

Læs mere

Type 2 korrektion for fosfor er interessant, men ikke for alle

Type 2 korrektion for fosfor er interessant, men ikke for alle 1 af 6 15-01-2018 09:46 Du er her: LandbrugsInfo > Kvæg > Miljø > Type 2 korrektion for fosfor er interessant, men ikke for alle Kvæginfo - 2532 Type 2 korrektion for fosfor er interessant, men ikke for

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2019 2019 Juli 2019 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2019 Revideret juli 2019 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (203366) Dette er en ansøgning om godkendelse af et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 a. Versionsnummer: 6 Indsendelsesdato: 26 07 2018 Husdyrbruget Konsulent Husdyrbrugets

Læs mere

NEER ENGI FRA PRODUKTIONSBASERET TIL AREALBASERET EMISSIONSBERGNING DEL 2: EMISSIONSFAKTORER

NEER ENGI FRA PRODUKTIONSBASERET TIL AREALBASERET EMISSIONSBERGNING DEL 2: EMISSIONSFAKTORER NEER ENGI FRA PRODUKTIONSBASERET TIL AREALBASERET EMISSIONSBERGNING DEL 2: EMISSIONSFAKTORER Biological and Chemical Engineering Technical Report BCE-TR-12 DATA SHEET Title: Fra produktionsbaseret til

Læs mere

Bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning, ensilage m.v. 1)

Bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning, ensilage m.v. 1) Side 1 af 14 Bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning, ensilage m.v. BEK nr 1695 af 19/12/2006 (Gældende) LBK Nr. 753 af 25/08/2001 LOV Nr. 1572 af 20/12/2006

Læs mere

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. december 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. december 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2 Bovbjerg Genetics A/S, v. Bertel Bovbjerg Bråvej 20 8781 Stenderup C.c: Bjerre Herred Landbrugsselskab A/S Natur, Vand og Vej Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Annette Pihl Pedersen

Læs mere

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Læs mere

Jilke Arentoft A Andersensvej 1E 8600 Silkeborg. Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på Gunderupvej 61, 6800 Varde

Jilke Arentoft A Andersensvej 1E 8600 Silkeborg. Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på Gunderupvej 61, 6800 Varde Jilke Arentoft A Andersensvej 1E 8600 Silkeborg Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse af skift i dyretype i eksisterende

Læs mere

21. Generelt om økologisk husdyrhold

21. Generelt om økologisk husdyrhold 21. Generelt om økologisk husdyrhold 21.1 Generelle principper i økologisk husdyrhold Når du har en økologisk bedrift, skal dit husdyrhold være økologisk. Hele din bedrift, også dyrene, skal være begyndt

Læs mere

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER

VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER VEJLEDNING OM GØDSKNINGS- OG HARMONIREGLER Planperioden 1. august 2010 til 31. juli 2011 Revideret juli 2011 jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá mä~åíéçáêéâíçê~íéí= Kolofon VEJLEDNING OM GØDSKNINGS-

Læs mere

Henrik Marcus Pedersen Næbbevej 18 A Bråde 4560 Vig. Den 4. marts Natur, Miljø og Trafik

Henrik Marcus Pedersen Næbbevej 18 A Bråde 4560 Vig. Den 4. marts Natur, Miljø og Trafik Henrik Marcus Pedersen Næbbevej 18 A Bråde 4560 Vig Den 4. marts 2015 Natur, Miljø og Trafik Skift i dyretype i eksisterende stalde i henhold til anmeldeordningen for husdyrbrug Næbbevej 18A, Bråde, 4560

Læs mere

De nye fosforregler. Henrik Bang Jensen Landbrug & Fødevarer

De nye fosforregler. Henrik Bang Jensen Landbrug & Fødevarer De nye fosforregler Henrik Bang Jensen Landbrug & Fødevarer Ny husdyrregulering fra 1. august 2017 Baggrunden for den nye fosforregulering Ny husdyrregulering: arealer er ikke længere en del af miljøgodkendelsen

Læs mere

8. Tab fra stalde 8.2. Sammendrag herunder ændringer i forhold til Poulsen et al. (2001)

8. Tab fra stalde 8.2. Sammendrag herunder ændringer i forhold til Poulsen et al. (2001) 8. Tab fra stalde 8.1. Arbejdsgruppe Følgende personer har været involveret i opdateringen af kapitlet om tab fra stald: Peter Kai, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet Per Tybirk, Videncenter

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2019 2019 Februar 2019 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2019 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i 2019 Miljø-

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev #split# Torben Carton-Sørensen Torupvej 27 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 25-08-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-5-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

ROELOF INBERG Frøstrupvej Nørre Nebel

ROELOF INBERG Frøstrupvej Nørre Nebel ROELOF INBERG Frøstrupvej 151 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947526 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen Frøstrupvej 130, 6830 Nørre

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej 60 9352 Dybvad I medfør af Lovbekg. nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 29-08-2016 * INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldeskema til anmeldelse af mindre erhvervsmæssige dyrehold der ikke kræver miljøtilladelse eller miljøgodkendelse i Rebild Kommune. Gælder for erhvervsmæssige

Læs mere

Vejledning til indberetning af gødningsleverancer i Leverandørregisteret

Vejledning til indberetning af gødningsleverancer i Leverandørregisteret Vejledning til indberetning af gødningsleverancer i Leverandørregisteret - Planperioden 2013/2014 Juli 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Vejledning til indberetning

Læs mere

Opdateringsbeskrivelse

Opdateringsbeskrivelse Opdateringsbeskrivelse til Version 3.74 Opdateringsbeskrivelse Udgivet Oktober 2008 Redaktør Tryk Udgiver Esben Andersen Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Kommunikation Dansk Landbrugsrådgivning,

Læs mere

Skema 1. Dyrehold på husdyrbruget før og efter anmeldelse Dyretype Nudrift Anmeldt drift Antal dyr DE Antal dyr DE Kvier, tung race 6-28 mdr.

Skema 1. Dyrehold på husdyrbruget før og efter anmeldelse Dyretype Nudrift Anmeldt drift Antal dyr DE Antal dyr DE Kvier, tung race 6-28 mdr. THORKILD OG CHR FRIIS HANSEN Borbjerg Byvej 2 7500 Holstebro Dato: 09-06-2015 Sagsnr.: 09.17.44-P19-18-13 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.: 96 11 75 57

Læs mere

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten. Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Et vindue er åbent - men kun i 2012 - for at få opjusteret den tilladte

Læs mere

Kragrøi I/S Att.: Søren Rasmussen Lillemadevej Nordborg. Erhverv & Affald Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg

Kragrøi I/S Att.: Søren Rasmussen Lillemadevej Nordborg. Erhverv & Affald Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg Kragrøi I/S Att.: Søren Rasmussen Lillemadevej 9 6430 Nordborg Afgørelse om anmeldelse af skift i dyretype, Lillemadevej 7, 6430 Nordborg Sønderborg Kommune har d. 23. marts 2016 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Miljøvurderingsloven. Landbrugsstyrelsen Nyropsgade København V Tlf EAN

Miljøvurderingsloven. Landbrugsstyrelsen Nyropsgade København V Tlf EAN Afgørelse efter miljøvurderingslovens 10 om, at bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse nr. 1008 af 2. juli 2018 om jordbrugets anvendelse af gødning for planperioden 2018/2019 ikke er omfattet af

Læs mere

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk.

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk. TEKNIK OG MILJØ Flemming Vile Jensen Hedebyvej 4 6933 Kibæk CVR-nr.: 26189020 P-nr.: 1003908792 CHR-nr.: 96831 Oversigt over landbrugets godkendelser/tilladelser Miljøgodkendelse fra 2007 Tillæg 1 fra

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 Møllevej 2, Jegindø

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nørgård, Rødebrovej 6, Linde, 7600 Struer den 31. august 2017 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 Afgørelse

Læs mere