UDBUD AF DØDSTARTSRESERVE I DK BILAG 1 KONTRAKTPARADIGME

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDBUD AF DØDSTARTSRESERVE I DK BILAG 1 KONTRAKTPARADIGME"

Transkript

1 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 1/8 Virksomhedsnavn Vejnavn By (herefter benævnt Leverandøren ) og Energinet Tonne Kjærsvej Fredericia (hver for sig en Part og samlet Parterne ) har indgået følgende: UDBUD AF DØDSTARTSRESERVE I DK BILAG 1 KONTRAKTPARADIGME Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia info@energinet.dk CVR-nr Dato: 21. december 2017 Forfatter: PBU/PBU ( Aftalen )

2 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 2/8 1. Ydelsens karakter og omfang Energinet varetager i henhold til Lov om Energinet den systemansvarlige virksomhed i Danmark, som en selvstændig offentlig virksomhed. Derfor indgår Energinet aftale med Leverandøren om levering af Dødstartsreserve fra [ANLÆG]. 1.1 Definitioner Dødstartsreserve Central kraftværksblok enhed, der anvendes til spændingssætning af en central kraftværksblok, hvis hele eller dele af transmissionsnettet er udkoblet, som følge af fejl eller blackout. én af følgende kraftværksblokke i DK1 Studstrupværket Blok 3 Studstrupværket Blok 4 Nordjyllandsværket Blok 3 Esbjergværket Blok 3 Skærbækværket Blok 3 Fynsværket Blok Det tekniske behov Energinets tekniske behov er to uafhængige dødstartsreserver i hver landsdel. I DK1 er der indgået en aftale med Statnett om Skagerrak4-forbindelsen som dødstartsreserve. Dermed kræves der kun yderligere én dødstartsreserve, som skal være teknisk uafhængig af Skagerrak4-forbindelsen. Dødstartsreserven skal på grund af netforhold være beliggende på én af følgende centrale kraftværkspladser: Studstrupsværket, Nordjyllandsværket, Esbjergværket, Skærbækværket, eller Fynsværket. Dødstartsreserven skal direkte kunne levere energi, spændingsregulering, og kortslutningseffekt nok, til at starte den tilhørende centrale kraftværksblok. 2. Levering fra [ANLÆG] Dødstartsreserven, [ANLÆG], kan koble ind på et spændingsløst net og levere energi, spændingsregulering og kortslutningseffekt nok til at spændingssætte nettet på [CENTRALT KRAFTVÆRK] og levere egetforbruget, så det er muligt at opstarte [CENTRAL BLOK] i overensstemmelse med det normale bevillingsmæssige startvarsel for [CENTRAL BLOK]. Leverandøren er således forpligtet i aftaleperioden til at holde [CENTRAL BLOK]driftsklar med normalt startvarsel. I tilfælde af spændingsløst transmissionsnet i DK1, er Energinet berettiget til at beordre, at Leverandøren uden ugrundet ophold påbegynder leveringen af Dødstartsreserve og den tilhørende centrale kraftværksblok, som beskrevet ovenfor. Dødstartsreserven [NAVN] er på [XX] MW. Den centrale kraftværksblok [NAVN] er på [XX] MW.

3 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 3/8 3. Vederlag Det faste årlige vederlag fra Energinet til Leverandøren for rådigheden over Dødstartsreserven samt den centrale kraftværksblok i hele aftaleperioden, jf. afsnit 4 nedenfor, udgør i alt DKK [XX] pr. år. Det månedlige vederlag for Dødstartsreserven udgør 1/12 af beløbet. Det årlige vederlag pristalsreguleres en gang årligt med udviklingen i oktoberindekstallet i [INDEKS], 1. gang med vederlaget for januar Udgangspunktet for pristalsreguleringen er indekstallet for oktober Ved faktisk levering af Dødstartsreserven skal Energinet desuden betale Leverandørens variable omkostninger forbundet hermed, hovedsageligt bestående af: Startomkostninger Brændselsforbrug til levering af energi Energinet forpligter sig til at erstatte Leverandøren for de direkte tab, som måtte opstå ved havari på [ANLÆG], forårsaget af hændelser, i transmissionsnettet, som kan tilegnes uagtsomme forhold hos Energinet i forbindelse med spændingssætning af disse, som ligger udover de hændelser, som anlægget i øvrigt skal være beskyttet imod efter gældende tekniske forskrifter og driftsinstruktioner. Alle øvrige omkostninger, herunder nettariffer m.m. for energileverancer afholdes alene af Leverandøren. Ved aftale om revision eller havari reduceres den faste betaling, der er angivet ovenfor, med [XX] kr. ( Modregningsbeløbet ) for hver time Dødstartsreserven eller den centrale kraftværksblok ikke er til rådighed. 4. Aftaleperiode Aftaleperioden løber fra 1. januar 2019 kl. 00:00 til og med 31. december 2021 kl. 24:00, hvor Aftalen ophører automatisk. Parternes forpligtelser bortfalder uden yderligere varsel ved udløb af aftaleperioden. 5. Tekniske krav 5.1 Brændselslagre Leverandøren er forpligtet til at sikre batterikapacitet / startluft og brændselslagre til minimum to opstarter af dødstartsreserven fra dødt net, drift på maksimum last i op til otte timer efter hver opstart, og opstart af den centrale kraftværksblok. 5.2 Spændings- og frekvenskvalitet Dødstartsreserven og den centrale kraftværksblok skal kunne opretholde normale driftsforhold for spænding og frekvens i det kollektive elforsyningsnet. Normale driftsforhold er defineret ved området normal produktion som beskrevet i TF 3.2.3v2017 figur 4. Konkret betyder det, at der ved momentan ind- og udkobling af op til ±100 Mvar og ±20 MW i den spændingssatte

4 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 4/8 ø, ikke må forekomme stationære spændings- eller frekvensafvigelser større end grænserne for normal produktion i TF 3.2.3v2017 figur 4. Ovenstående krav gælder for den samlede leverance fra dødstartsreserven og den centrale kraftværksblok, dvs. fra tilslutningspunktet. 5.3 Respons- og responshastighed I tilfælde af spændingsløst transmissionsnet, vil Energinets KontrolCenter El kontakte Leverandøren og beordre opstart af Dødstartsreserven og den centrale kraftværksblok. Opstart skal ske uden ugrundet ophold umiddelbart efter Energinets henvendelse. Energinet skal samtidig med beordringen orientere Leverandøren om hvornår Energinet er klar til at modtage effekt i transmissionsnettet. Den forventede starttid fra, der fra Energinet er modtaget en beordring om aktivering af Dødstartsreserven til indkobling af generatorbryder, består af summen af følgende 3 elementer: 1. Opstart af Dødstartsreserve på ca. [XX min]. 2. Retableringstid til normalisering af anlægget efter blackout på op til [ZZ] timer. 3. Opstart af den centrale blok. Opstartstiden til indkobling af generatorbryderen afhænger af at blokken er driftsklar og dens tilstand (koldstart / varmstart). Hvis den centrale blok er driftsklar, kan opstartstiden derfor variere mellem en [XX til YY] timer. Dette er illustreret i nedenstående Tabel 1. Tilstand af [BLOK]: Timer siden sidste kørsel: Opstartstiden: Hot (i drift op til hændelse) 0 Varm < [XX] timer Kold men driftsklar > [YY] timer Tabel 1: Opstartstid afhængig af anlæggets aktuelle driftstilstand Opstartstiden for Dødstartsreserven tæller fra det øjeblik Energinet anmoder om Dødstart. Leverandøren skal forsøge at reducere den samlede opstartstid mest muligt. Hvis opstartstiden er kortere end den tid, der går indtil Energinet har transmissionsnettet klar, skal Leverandøren planlægge opstarten efter at være klar til at spændingssætte transmissionsnettet samtidig med at transmissionsnettet er klar til at modtage effekt. Formålet hermed er at perioden med spændingsløst net skal være så kort som mulig. Leverandøren skal i samarbejde med Energinets KontrolCenter El medvirke til at idriftsættelsen af Dødstartsreserven og den centrale kraftværksblok sker effektivt og hurtigst muligt. 5.4 Information / data Dødstartsreserven og den centrale kraftværksblok skal informationsteknisk tilsluttes Energinets KontrolCenter El i Erritsø i henhold til de for anlægget til enhver tid gældende tekniske forskrifter. Leverandøren skal straks meddele Energinet, når Dødstartsreserven eller den centrale kraftværksblok havarerer eller i øvrigt ikke kan levere Dødstartsreserven.

5 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 5/8 5.5 Organisatoriske krav Leverandøren er forpligtet til at have et døgnbemandet kontrolrum, som til enhver tid er klar til at håndtere henvendelser fra Energinet. Kommunikation kan ske via telefon, produktionstelegraf, , eller som i øvrigt beskrevet i de for anlægget til enhver tid gældende tekniske forskrifter. 5.6 Afprøvninger Leverandøren er forpligtet til at afprøve Dødstartsreservens evne til at levere start fra dødt net i henhold til følgende prøver: Syv prøver pr. kalenderår bestående af: opstart af dødstartsreserven fra batteriforsyning / trykluft, parallelkobling, og drift i én time af dødstartsreserven. To af disse prøver beordres uvarslet af Energinet. Fem af disse prøver planlægges af Leverandøren. Én prøve pr. kalenderår bestående af: opstart af Dødstartsreserven fra dødt net, derefter opstart af den centrale kraftværksblok, planlagt af Leverandøren. Prøven sker ved at nettet på hele kraftværket / anlægget lægges spændingsløst. Såfremt Energinet ønsker det, skal der endvidere ske indkobling af en transmissionslinje. Leverandøren er berettiget til at fordele de af Leverandøren planlagte prøver hen over aftaleperioden med minimum 20 dage mellem hver prøve. Alle afprøvninger skal som udgangspunkt aftales med Energinets KontrolCenter El senest 10 arbejdsdage før prøvens afholdelse. Efter hver afprøvning skal der udarbejdes en testrapport eller anden dokumentation for at testen er gennemført. Testrapporten sendes til Energinet pr. senest to uger efter afprøvningen. Energinet har ret til at sende op til fire personer til at overvære afprøvningen af opstart af Dødstartsreserven og den centrale kraftværksblok fra dødt net hvert kalenderår. Leverandøren skal, senest en måned før afprøvningen, sende en invitation til Energinet med information om dato og tidspunkt for afprøvningen. Endelig bekræftelse til alle deltagere sendes derefter når Energinets KontrolCenter El har bekræftet tidspunktet for afprøvning jf. afsnittet ovenfor. Senest 10 arbejdsdage før afprøvningen, er Leverandøren berettiget til at aflyse eller flytte afprøvningen, hvis driftstekniske eller markedsmæssige forhold gør at det vil være til væsentlig ulempe for Leverandøren at fastholde tidspunktet. En sådan aflysning eller flytning skal meddeles til Energinet hurtigst muligt. Alle omkostninger til de ovenfor nævnte afprøvninger er indeholdt i den faste betaling. 6. Opsigelse Aftalen er uopsigelig i aftaleperioden. 7. Overdragelse Parterne kan ikke uden forudgående skriftligt samtykke fra den anden Part helt eller delvist overdrage sine rettigheder og forpligtelser efter Aftalen til tredjepart.

6 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 6/8 8. Ændringer Aftalen kan kun ændres ved skriftlig aftale mellem Parterne. 9. Kommercielle betingelser 9.1 Betaling Leverandøren sender en samlet faktura den 1. i hver måned. Fakturabeløbet forfalder til betaling 30 dage efter modtagelse af faktura. Den faste betaling er fordelt i de 12 dele, som er angivet i punkt 3 og faktureres månedsvis forud. Modregningsbeløbet ved aftalt revision eller havari, som er angivet i punkt 3, opgøres for hver måned og krediteres fakturaen den følgende måned. I tilfælde af for sen betaling beregnes renter i overensstemmelse med rentelovens regler. Energinet forbeholder sig ret til inden udbetaling af de månedlige rater at tilbageholde betalingen og foretage modregning i raten, hvis det konstateres, at Leverandøren ikke har opfyldt / opfylder sine forpligtelser i henhold til Aftalen. 9.2 Misligholdelse Ved manglende levering af Dødstartsreserve, herunder manglende tilgængelighed af ydelsen og levering af mangelfuld ydelse, sker der modregning i det årlige vederlag med Modregningsbeløbet for hver time, hvor der forekommer manglende levering. Modregningen er til fuld og endelig afgørelse af den manglende Dødstartsreserve. Energinet kan ikke kræve erstatning herudover. 9.3 Force Majeure Leverandørens opfyldelsespligt efter Aftalen suspenderes, og Leverandøren er fri for ethvert ansvar og forpligtelse til at foretage modregning (som beskrevet i punkt 3) for manglende opfyldelse på grund af forhold, som ligger uden for Leverandørens kontrol, som Leverandøren ikke ved Aftalens indgåelse burde have taget i betragtning, og som Leverandøren ikke med rimelighed burde have undgået eller overvundet. Ved vurdering af, om Leverandøren med rimelighed burde have undgået eller overvundet et sådant forhold, indgår tillige en vurdering af de økonomiske ofre, Leverandøren vil skulle bringe for at opfylde Aftalen. Uden at begrænse forståelsen af, hvad der anses som en force majeure situation skal nævnes, at krig, terrorhandlinger, samt naturkatastrofer anses som force majeure, samt at pengemangel ikke anses som force majeure. Force majeure kan højst gøres gældende, så længe force majeure situationen varer. Betalinger knyttet til leveringer, der forsinkes eller ikke leveres på grund af force majeure, udskydes eller bortfalder tilsvarende. Såfremt en Part vil påberåbe sig force majeure, skal denne give skriftlig meddelelse herom til den anden Part uden ugrundet ophold og senest 7 dage efter, at force majeure situationen er indtrådt.

7 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 7/8 9.4 Syn og skøn Parterne kan i tilfælde af uoverensstemmelser, eller hvor det er nødvendigt for at sikre bevisets stilling, begære udmeldt syn og skøn vedrørende ydelsen. Syn og skøn udmeldes af Voldgiftsinstituttet. 9.5 Offentligretlige forhold Såfremt Aftalen skal godkendes af offentlige myndigheder og en sådan myndighedsgodkendelse ikke kan opnås før Aftalens ikrafttræden, eller såfremt Aftalen eller dele af denne i øvrigt måtte være i strid med lovgivningen, forpligter Parterne sig til ved genforhandling at søge Aftalen ændret, således at den opfylder myndighedernes krav og lovgivningen. Ved denne genforhandling skal Parterne i videst muligt omfang søge at opretholde den økonomiske balance i Aftalen, afbalanceringen af rettigheder og forpligtigelser i Aftalen samt sammenhængen mellem de enkelte dele af Aftalen, som er udtrykt i Aftalen. Såfremt en af Parterne, efter minimum 30 dages genforhandling, er af den opfattelse, at Parterne ikke ved genforhandling kan opnå enighed om at ændre Aftalen, er pågældende Part berettiget til at kræve, at uafklarede spørgsmål afklares ved voldgift, jf. pkt Voldgift og lovvalg Aftalen er undergivet dansk ret. Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med Aftalen, skal afgøres efter Regler for behandling af sager ved Voldgiftsinstituttet. Hver Part udpeger en voldgiftsmand, medens voldgiftsrettens formand udnævnes af Voldgiftsinstituttet. Hvis en Part ikke inden 30 dage efter at have indgivet eller modtaget underretning om begæring om voldgift har udpeget en voldgiftsmand, udnævnes også denne af Voldgiftsinstituttet i overensstemmelse med ovennævnte regler. Udgør sagens genstand mindre end DKK , kan voldgiftsretten efter anmodning af en af Parterne, og såfremt Voldgiftsinstituttet ikke anser sagen for at være principiel eller af væsentlig betydning for en eller begge af Parterne, udgøres af kun ét medlem udpeget af Voldgiftsinstituttet. Voldgiftsretten skal i sine kendelser tage stilling til fordeling af sagsomkostningerne, herunder omkostninger til Parternes advokater. Voldgiftsafgørelsen er endelig og bindende for Parterne. 10. Underskrift Aftalen er udfærdiget og underskrevet i to eksemplarer, ét til hver af Parterne. Sted: Dato: Sted: Dato:

8 Kontraktparadigme: Aftale om Dødstartsreserve 8/8 Virksomhedsnavn Navn, Efternavn Virksomhedsnavn Navn, Efternavn

Kontrakt. Kontraktparadigme. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 Erritsø 7000 Fredericia. CVR-nr. 28980671. (herefter benævnt Energinet.

Kontrakt. Kontraktparadigme. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 Erritsø 7000 Fredericia. CVR-nr. 28980671. (herefter benævnt Energinet. Kontrakt Kontraktparadigme 2. oktober 2014 GEE/PBU Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 Erritsø 7000 Fredericia CVR-nr. 28980671 (herefter benævnt Energinet.dk ) og [ ] CVR-nr. [ ] (herefter benævnt Systemleverandøren

Læs mere

VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUB - MÅLEOPERATØR

VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUB - MÅLEOPERATØR Vilkår for adgang til og brug af DataHub - MÅLEOPERATØR 1/6 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUB

Læs mere

Kontrakt. Hovedaftale om levering af systemydelser. 1. Indledning

Kontrakt. Hovedaftale om levering af systemydelser. 1. Indledning Kontrakt Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia CVR nr.: 28980671 (herefter kaldet Energinet.dk) og XX A/S Vej nr. DK-yyyy By CVR nr.: xxxxxxxx (herefter kaldet leverandøren) har indgået følgende:

Læs mere

Kontrakt. Aftale om balanceansvar. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia. (i det følgende kaldet "Energinet.dk")

Kontrakt. Aftale om balanceansvar. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia. (i det følgende kaldet Energinet.dk) Kontrakt Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia (i det følgende kaldet "Energinet.dk") og «Aftalefirma langt_navn» «Aktør_adresse_1» «Aktør_adresse_2» «Postnr» «By» (i det følgende kaldet "aktøren")

Læs mere

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER mellem 18. september 2012 LRO/HSF Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Som systemansvarlig operatør i Danmark med pligt til etablering og drift af en

Læs mere

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 6. februar 2008 Reguleringsreserver Tilbudsgivning for marts måned 2008 Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 3 2. Aftalegrundlag 3 3. Tilbudsgivning 4 3.1 Generelt 4 3.2

Læs mere

Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub.

Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub. 15. marts 2016 USS/ACH Vilkår for adgang til og brug af DataHub Tredjepart Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub. 1.

Læs mere

Vilkår for deltagelse i DataHub'en NETVIRKSOMHED

Vilkår for deltagelse i DataHub'en NETVIRKSOMHED Vilkår for deltagelse i DataHub'en NETVIRKSOMHED mellem 18. september 2012 LRO/HSF Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Som systemansvarlig operatør i Danmark med pligt til etablering og drift

Læs mere

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING AFTALE - TOTALRÅDGIVNING MELLEM OG ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER TOTALRÅDGIVER INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND...3 2. DEFINITIONER...3 3. AFTALEGRUNDLAG...4 4. YDELSERNE...5 5. VEDERLAG...5 6. MISLIGHOLDELSE...6

Læs mere

Rammekontrakt om køb af specialiserede ydelser på social- og specialundervisningsområdet. (budgetramme)

Rammekontrakt om køb af specialiserede ydelser på social- og specialundervisningsområdet. (budgetramme) Rammekontrakt om køb af specialiserede ydelser på social- og specialundervisningsområdet (budgetramme) Indhold 1. Parterne... 3 2. Baggrund og formål... 3 3. Definitioner... 3 4. Leverandørens ydelser...

Læs mere

Indkøb af gummihjulslæsser tons. Kontrakt

Indkøb af gummihjulslæsser tons. Kontrakt Indkøb af gummihjulslæsser 18-19 tons Kontrakt Dato: 27-09-2016 Dokument id: 51101 Version: 1.0 Udarbejdet af: RAO Kontrol: KAJ, PP, FA side 2 af 6 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5 Udkast til kontrakt Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark Dokument 5 1 [dette Aftaleudkast skal ikke udfyldes/underskrives af tilbudsgiverne. Aftaleudkastet udfyldes/underskrives

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser. Kontrakt

Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser. Kontrakt Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser Kontrakt Dato: 24. august 2015 Dokument id: 26655 Version: 1.0 Udarbejdet af: Rasmus Olsen Kontrol: KontrolAf Godkendt af: GodkendtAf side 2 af 6 Odense Renovation A/S

Læs mere

Krav til licensaftale

Krav til licensaftale Krav til licensaftale Nedenstående krav, skal indarbejdes i den licensaftale der skal finde anvendelse mellem parterne. Ifald der er modstrid mellem kundens krav og øvrige bestemmelser i leveranceaftalen,

Læs mere

Udbud farligt affald Kontrakt

Udbud farligt affald Kontrakt Udbud farligt affald 2017 Kontrakt Dato: 28-09-2017 Dokument id: 65140 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: - Godkendt af: MEL side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens Kontrakt Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen

Læs mere

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege Kontrakt Levering af svejserobotter j.nr. 7.01 Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege mellem Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Kontrakt

Udbud Olie- og benzinudskillere. Kontrakt Udbud Olie- og benzinudskillere Kontrakt Dato: 06.08.2018 Dokument id: 90169 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: Godkendt af: side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

Kontrakt om levering af træflis til Måbjergværket

Kontrakt om levering af træflis til Måbjergværket Notat Kontrakt om levering af træflis til Måbjergværket DONG Energy Power A/S Kraftværksvej 53 7000 Fredericia Tlf 99 55 11 11 Fax 76 22 19 62 Kontraktnr.: www.dongenergy.dk CVR-nr. 18 93

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Aftale (herefter Aftalen ) mellem Danskerens Digitale Bibliotek /v Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V (herefter

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren)

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren) KONTRAKT mellem Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: 19716406 (i det følgende kaldet leverandøren) og Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014 Ændringer til rammeaftale Dato 11. april 2014 Ændring Indkøb af teltduge til Virksomhedshjemmeværnet tilføjet til Rammeaftalens pkt. 2, samt justering i antal af teltduge til brug for Hærhjemmeværnet og

Læs mere

Bilag 1. Semler IT A/S GENERELLE VILKÅR OG BETINGELSER

Bilag 1. Semler IT A/S GENERELLE VILKÅR OG BETINGELSER Semler IT A/S GENERELLE VILKÅR OG BETINGELSER Version 1.0 Den 17. maj 2006 GENERELLE VILKÅR OG BETINGELSER 1 ANVENDELSESOMRÅDE 1.1 Disse Generelle Vilkår og Betingelser gælder for alle Semler IT A/S' leverancer,

Læs mere

Konvertibelt gældsbrev 2009

Konvertibelt gældsbrev 2009 Jakob Schmidt Partner jsc@holst-law.com T +45 8934 1118 J.nr. 039450-0009 JSC/HJK/JN Konvertibelt gældsbrev 2009 mellem og DanTruck A/S Holst, Advokater Hans Broges Gade 2 DK-8100 Århus C T, +45 8934 0000

Læs mere

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt Indkøb af halm til slamkompostering Kontrakt Dato: 22-10-2014 Udarbejdet af: PJH Version: 0 Godkendt af: FA side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "fodboldagenten")

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup.

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup. UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup 1. Parterne Mellem Forsyning Ballerup Service A/S på vegne af Vand Ballerup

Læs mere

Generelle betingelser for vurderingsydelser

Generelle betingelser for vurderingsydelser Generelle betingelser for vurderingsydelser 1. Gyldighed og aftalegrundlag Dansk Ejendomsforvaltnings vurderingydelser leveres i henhold til en særskilt aftale ( Aftalen ) og på følgende betingelser (

Læs mere

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF SERVICEYDELSER (ABSERVICE) (NB Tilpasninger foretaget)

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF SERVICEYDELSER (ABSERVICE) (NB Tilpasninger foretaget) ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF SERVICEYDELSER (ABSERVICE) (NB Tilpasninger foretaget) A. INDLEDENDE BESTEMMELSER ANVENDELSESOMRÅDE 1. Almindelige Betingelser for levering af Serviceydelser (ABService)

Læs mere

Aftale om FRIT LEVERANDØRVALG INDKØB/VAREUDBRINGNING

Aftale om FRIT LEVERANDØRVALG INDKØB/VAREUDBRINGNING Aftale om FRIT LEVERANDØRVALG INDKØB/VAREUDBRINGNING I Næstved kommune Mellem (i det følgende benævnt Kommunen ) Og Leverandør XX (i det følgende benævnt Leverandøren ) Side 1 af 5 Formål I henhold til

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Mellemmandens fulde navn CPR-nr. Mellemmandsvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "mellemmanden")

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet mellem Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø CVR nummer: 18 63 22 76 (herefter kaldet Banedanmark) og YY CVR nummer: (herefter kaldet ansøgeren)

Læs mere

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR]

Kontrakt. Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] Kontrakt Rackinstallation KUBE 2 Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren)

Læs mere

KONTRAKT. mellem. SIKKERHEDSSTYRELSEN Nørregade 63 6700 Esbjerg. xx xx xx CVR.nr. xx (herefter benævnt tjenesteyder)

KONTRAKT. mellem. SIKKERHEDSSTYRELSEN Nørregade 63 6700 Esbjerg. xx xx xx CVR.nr. xx (herefter benævnt tjenesteyder) J.nr. 131-11-xxxxx KONTRAKT mellem SIKKERHEDSSTYRELSEN Nørregade 63 6700 Esbjerg og xx xx xx CVR.nr. xx (herefter benævnt tjenesteyder) om Information til elfagfolk i Danmark INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING

Læs mere

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK ADMINISTRATIONS- AFDELINGEN J.nr. Udkast KONTRAKT vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Klubrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i det

Læs mere

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden)

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden) Kontrakt mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og Kunde CVR-nr. Adresse (herefter benævnt Leverandøren) (sammen benævnt

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Bilag 3 Udkast til rammeaftale

Bilag 3 Udkast til rammeaftale Bilag 3 Udkast til rammeaftale 1. Parterne Nærværende rammeaftale er indgået mellem Vesthimmerlands Kommune Indkøbsenheden Himmerlandsgade 27 9600 Aars i det følgende kaldet VHK og Leverandør Virksomhed

Læs mere

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse]

Kontrakt. Leverancesystemet. Mellem. Region Syddanmark CVR 29190909. Damhaven 12. 7100 Vejle. (herefter benævnt kunden) [Leverandør] [CVR] [adresse] Kontrakt Leverancesystemet Mellem Region Syddanmark CVR 29190909 Damhaven 12 7100 Vejle (herefter benævnt kunden) og [Leverandør] [CVR] [adresse] [postnummer, by] (herefter benævnt leverandøren) [1] Indholdsfortegnelse

Læs mere

KONTRAKT. Service Level Agreement. Udkast til. vedr. for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system KONTRAKTUDKAST. Maj J.nr.

KONTRAKT. Service Level Agreement. Udkast til. vedr. for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system KONTRAKTUDKAST. Maj J.nr. J.nr. 17/00220 Udkast til KONTRAKT vedr. Service Level Agreement for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system 1. Parterne Mellem Det Kgl. Bibliotek Søren Kierkegaards Plads 1 1016 København K Side 2/8 herefter

Læs mere

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark Handelsbetingelser Virksomhedsoplysninger Grumsen Development ApS CVR: 37051373 Willemoesgade 50 2. Tv 6700 Esbjerg Danmark 1. Generelle betingelser 1.1. Disse handelsbetingelser gælder for alle leverancer

Læs mere

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3 Standardbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra Skovdal Nordic, medmindre dette udtrykkeligt er fraveget

Læs mere

KONTRAKT Oktober 2012

KONTRAKT Oktober 2012 KONTRAKT Oktober 2012 Annoncering af konsulentbistand til gennemførelser af indkøbsanalyse af området for håndværkeydelser, bygnings-drift og -vedligehold mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Katrinebjergvej

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Kontrakt

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Kontrakt Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter Kontrakt Dato: 05-09-2017 Dokument id.: 70349 Version: 0.1 Udarbejdet af: RAO Kontrol: Godkendt af: side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21

Læs mere

SAMARBEJDE MED CBS BUSINESS

SAMARBEJDE MED CBS BUSINESS APRIL 2019 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR SAMARBEJDE MED CBS BUSINESS +45 3815 2066 BUSINESS@CBS.DK CBS.DK/VIRKSOMHEDER CBS BUSINESS Page 1 of 1 1. Baggrund for samarbejdet 1.1. Formål Alle aktiviteter og

Læs mere

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud Udbud Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi Generelle betingelser og beskrivelser for udbud April 2019 1. Kontraktudkast - Leverancen Side 2 af 8 Miljømåleudstyr til Slagelse Affaldsenergi

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren

Aftale mellem. ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren Nettilsluttede el-kedler med begrænset netadgang Aftale mellem ANLÆGSEJER ABC Navn: Adresse: CVR nr.: på den ene side i det følgende benævnt anlægsejeren og NETVIRKSOMHED YY CVR: xxxxx på den anden side

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Fredericia Kommune, Conventus og DGI

Samarbejdsaftale mellem Fredericia Kommune, Conventus og DGI Parterne Samarbejdsaftale mellem Fredericia Kommune, Conventus og DGI 1 Denne aftale finder anvendelse mellem parterne Fredericia Kommune, Gothersgade 20, 7000 Fredericia, som den ene part og Conventus

Læs mere

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1.1 Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved CVR.

Læs mere

Leverance af Radio/TV kanaler

Leverance af Radio/TV kanaler Udkast til Kontrakt Side 1 af 11 Mellem som Ordregiver Statsbiblioteket Århus Universitetsparken 8000 Århus C CVR-nr 10100682 og LEVERANDØR som Leverandør er dags dato indgået følgende KONTRAKT om Udkast

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi af typen selvstændighedsteknologier

Levering af velfærdsteknologi af typen selvstændighedsteknologier Kontrakt Levering af velfærdsteknologi af typen selvstændighedsteknologier SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part

Læs mere

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER Aftalegrundlag Enhver levering af tredjepartsprodukter fra DFF-EDB, vil ske i henhold til nærværende betingelse, der sammen med det underskrevne

Læs mere

Leveranceaftale. Bilag Mobil fødekasse med stakkebånd

Leveranceaftale. Bilag Mobil fødekasse med stakkebånd Bilag 5 31-01-2017 Leveranceaftale Mobil fødekasse med stakkebånd AFATEK A/S Selinevej 18 2300 København S Tel. 39 66 78 00 mail@afatek.dk www.afatek.dk Indhold 1 Aftalegrundlag 3 2 Leverandørens ydelser

Læs mere

KONTRAKT OM MADLEVERANCER TIL VISITEREDE BORGERE I EGET HJEM I GENTOFTE KOMMUNE

KONTRAKT OM MADLEVERANCER TIL VISITEREDE BORGERE I EGET HJEM I GENTOFTE KOMMUNE Sted/ Dato.. Mellem Gentofte Kommune og Fritvalgs-leverandøren (Virksomhedens fulde navn og CVR-nr.): ----------------------------------------------------------------------- indgås herved følgende KONTRAKT

Læs mere

Kontrakt. Udvikling af software til læringsteknologi. SOSU Nord. mellem. SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU )

Kontrakt. Udvikling af software til læringsteknologi. SOSU Nord. mellem. SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) Kontrakt Udvikling af software til læringsteknologi SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen Parterne.

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S 1. Anvendelse 1.1 Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om KK-Metal P/S s, CVR-nummer 37841676, ( Virksomheden

Læs mere

UDKAST Mellem Ordregiver: De ordregivende myndigheder er:

UDKAST Mellem Ordregiver: De ordregivende myndigheder er: UDKAST 24.10.2018 FREDERIKSHAVN SPILDEVAND A/S HJØRRING VANDSELSKAB A/S BILAG A.2 - RAMMEKONTRAKT OM INDKØB AF POLYMER TIL RENSEANLÆG Mellem Ordregiver: De ordregivende myndigheder er: Frederikshavn Spildevand

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

Kapitel 1 - PARTERNE. 1 Imellem undertegnede, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø CVR-nr.

Kapitel 1 - PARTERNE. 1 Imellem undertegnede, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø CVR-nr. K o n t r a k t [ f a s t h o n o r a r ] Kapitel 1 - PARTERNE 1 Imellem undertegnede, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø CVR-nr.: 10150817 (i det følgende benævnt ERST)

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem Aftale Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 7030-0045 Side 1 af 6 Dato: dato-mnd-år

Læs mere

Leasingaftale (udkast af 19. juni 2015)

Leasingaftale (udkast af 19. juni 2015) Bilag 5.1 Leasingaftale (udkast af 19. juni 2015) Aftale nr.: Mærke: Model: Serie nr.: [nr.] [mærke] [model] [serie nr.] AFATEK A/S Selinevej 18 2300 København S Tel. 39 66 78 00 mail@afatek.dk www.afatek.dk

Læs mere

Bilag A - Kontraktparadigme - Strategiske Reserver. Aftale

Bilag A - Kontraktparadigme - Strategiske Reserver. Aftale Aftale 27. marts 2015 JKL / PBU Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia CVR-nr.: 28980671 (Herefter benævnt Energinet.dk ) og [Virksomhed 2] [Adresse] (herefter benævnt Leverandøren ) (Energinet.dk

Læs mere

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER KØB AF RECYCLER SLAMSUGER MELLEM OG AFLØB BALLERUP A/S [INDSÆT NAVN] /EBJ Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND... 4 2. DEFINITIONER... 4 3. KONTRAKTGRUNDLAG...

Læs mere

Vilkår for adgang til og brug af DataHub ELLEVERANDØR

Vilkår for adgang til og brug af DataHub ELLEVERANDØR Vilkår for adgang til og brug af DataHub ELLEVERANDØR November 2015 HBK/HLJ Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia - herefter Energinet.dk - systemansvarlig operatør i Danmark der ejer og driver

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune

Indsamling af affald i Sorø Kommune Indsamling af affald i Sorø Kommune Bilag 3 Udkast til kontrakt Offentligt EU-udbud AffaldPlus Juni 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Kontraktparter... 3 2 Kontraktgrundlag... 3 3 Forventet årlig ydelse... 3

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Udkast KONTRAKT vedr. Opgradering af Det Kongelige Biblioteks Cumulus-system

Udkast KONTRAKT vedr. Opgradering af Det Kongelige Biblioteks Cumulus-system KONTRAKTUDKAST DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK NSA 2 BO KRANTZ SIMONSEN J.nr. 16/00868 Udkast KONTRAKT vedr. Opgradering af Det Kongelige Biblioteks Cumulus-system

Læs mere

Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark Systemunderstøttelse

Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark Systemunderstøttelse GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: 2367 3106 e-mail: anmc@kl.dk ref: : anmc Bilag 1 29. september 2015 Kontrakt vedr. kravsspecificering af Ny GeoDanmark

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

Bilag 1 - Kontrakt. Livøvej 10 A, 8800 Viborg H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg. Tolstrup & Hvilsted ApS www.tolstruphvilsted.dk.

Bilag 1 - Kontrakt. Livøvej 10 A, 8800 Viborg H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg. Tolstrup & Hvilsted ApS www.tolstruphvilsted.dk. Bilag 1 - Kontrakt Side 1 af 7 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem ORDREGIVER University College Nordjylland Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst og KONTRAKTHAVER [Virksomhed] [Adresse]

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Udkast K O N T R A K T. mellem. Domstolsstyrelsen St. Kongensgade København K (i det følgende benævnt Domstolsstyrelsen)

Udkast K O N T R A K T. mellem. Domstolsstyrelsen St. Kongensgade København K (i det følgende benævnt Domstolsstyrelsen) Domstolsstyrelsen Bilag 1 Udkast K O N T R A K T mellem Domstolsstyrelsen St. Kongensgade 1-3 1264 København K (i det følgende benævnt Domstolsstyrelsen) og [leverandørens navn, adresse og CVR-nr.] (i

Læs mere

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax:

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax: SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. 1.2. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

PROGNOSER FOR SYSTEMYDELSER

PROGNOSER FOR SYSTEMYDELSER Prognoser for systemydelser 1/7 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk Vat-no. 28 98 06 71 PROGNOSER FOR SYSTEMYDELSER Dato: 23/2 2017 INDHOLD Forfatter:

Læs mere

RÅDGIVERAFTALE OM ADGANG TIL match-online.dk

RÅDGIVERAFTALE OM ADGANG TIL match-online.dk 28.11.2011 RÅDGIVERAFTALE OM ADGANG TIL match-online.dk mellem [Navn på rådgiver] [Adresse] (Herefter benævnt Rådgiver ) - tilsluttet match-online.dk gennem (..Hovedrådgivernavnet..) og Foreningen match-online.dk

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER 323-182087 SLA/sla 16.03.2015 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 3 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser...

Læs mere

Bilag 17 - Benchmarking

Bilag 17 - Benchmarking Bilag 17 - Benchmarking Version 0.9 05-05-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 BILAGETS INDHOLD... 4 3 DEFINITIONER... 4 4 BENCHMARKINGENS OMFANG... 4 5 PRISERNES KONKURRENCEDYGTIGHED... 4

Læs mere

Gensidig hemmeligholdelsesaftale

Gensidig hemmeligholdelsesaftale Gensidig hemmeligholdelsesaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter samlet betegnet Parterne ) 1 Baggrund for hemmeligholdelsesaftalen I forbindelse med [beskriv her i hvilken anledning/hvorfor

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

Kontrakt vedr. flytteydelser til FOB Kalundborg, afd. 8, 9, 14 og 21

Kontrakt vedr. flytteydelser til FOB Kalundborg, afd. 8, 9, 14 og 21 Kontrakt vedr. flytteydelser til FOB Kalundborg, afd. 8, 9, 14 og 21 Indhold 1 Parterne... 3 2 Kontraktens grundlag... 3 3 Kontraktens omfang... 3 4 Kontraktperiode... 4 5 Kontakt mellem parterne... 4

Læs mere

KONTRAKTUDKAST. Konceptualisering, design og produktion af fremtidslaboratorium og scenarier i Boxing Future Health for Dansk Design Center

KONTRAKTUDKAST. Konceptualisering, design og produktion af fremtidslaboratorium og scenarier i Boxing Future Health for Dansk Design Center KONTRAKTUDKAST Konceptualisering, design og produktion af fremtidslaboratorium og scenarier i Boxing Future Health for Dansk Design Center 1 Side 2 af 8 1. PARTERNE 1 Imellem undertegnede, Dansk Design

Læs mere

DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder

DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder DANSK INDUSTRI KOMPENSERING ApS Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter og serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser (

Læs mere

Corpitals Forretningsbetingelser # ( )

Corpitals Forretningsbetingelser # ( ) Corpitals Forretningsbetingelser #00014207 (2019-01-15) 1. Generelt 1.1. Corpitals Forretningsbetingelser udgør en integreret del af det samlede aftalegrundlag mellem Corpital og Kunden, og er således

Læs mere

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af:

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af: LEVERANDØRKONTRAKT Emne Mellem Væksthus Sjælland Marienbergvej 132, 1. sal 4760 Vordingborg CVR 30 08 94 64 (herefter benævnt Væksthuset ) Og (indsæt navn) (indsæt registreret adresse) (indsæt

Læs mere

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab (Det anbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Interessenterne Aftalen indgås mellem underskrevne Deltagers navn Adresse Tlf.

Læs mere

Kontrakt om medarbejdertilfredshedsundersøgelse

Kontrakt om medarbejdertilfredshedsundersøgelse Udkast Kontrakt om medarbejdertilfredshedsundersøgelse i Region Syddanmark mellem Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle CVR-nr. 29190909 (i det følgende benævnt Region Syddanmark) og XXX (i det følgende

Læs mere

Nedenfor er medtaget den kontrakt, der vil danne grundlag for samarbejdet mellem leverandøren og kommunen.

Nedenfor er medtaget den kontrakt, der vil danne grundlag for samarbejdet mellem leverandøren og kommunen. 3. Kontrakten Nedenfor er medtaget den kontrakt, der vil danne grundlag for samarbejdet mellem leverandøren og kommunen. Tilbudsgiver skal nøje gennemlæse kontrakten, og i sit tilbud tage højde for eventuelle

Læs mere