Rektor var forhindret at deltage i mødets begyndelse og slutning, og mødeledelsen blev derfor forestået af Thomas Pallesen og Arnold Boon.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rektor var forhindret at deltage i mødets begyndelse og slutning, og mødeledelsen blev derfor forestået af Thomas Pallesen og Arnold Boon."

Transkript

1 Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Fællesmøde hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg Møde nr. 2, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen (TP), Johnny Laursen (JL), Lars Bo Nielsen (LBN), Olav W. Bertelsen (OWB), Aase Pedersen (AP), John Kapstadt (JK), Helle Colding Seiersen (HCS), Bertha B. Mortensen (BBM), Peter Kithler (PK), Steffen Junker (SJ), Anders K. Moestrup (AKM), Marie Vejrup (MV), Mini Mehlsen (MM), Steen Henrik Møller (SHM), Heidbra Jonsdottir (HJ), Tinna Meyer (TM), Anja Zimmerdahl (AZ), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Marianne Hokland (MH), Hans-Peter Degn (HPD), Niels Jørgen Relsted (NJR), Susanna Holm Nielsen (SHN), Per Højgaard Christensen (PHC), Søren Michael Nicholson (SMN) samt Anne Lindholm Behnk (ALBE) Afbud: Berit Eika, Niels Chr. Nielsen og Anne Marie Bundsgaard Referent: Dorrit Wedendahl Rektor var forhindret at deltage i mødets begyndelse og slutning, og mødeledelsen blev derfor forestået af Thomas Pallesen og Arnold Boon. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Referat fra fællesmøde mellem hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg 6. april APV Status for APV Årsplan for HAMU-HSU Valg til arbejdsmiljøorganisationen og valg til samarbejdsorganisationen Kommunikation fra mødet 8. Eventuelt 9. Næste fælles HAMU-HSU-møde Highlights fra mødet APV 2019: Som led i forenklingen af APV på AU bliver der i 2019 lavet én samlet APV-undersøgelse, hvor fysisk og psykisk APV skal besvares samtidigt. I undersøgelsen vil der blive taget højde for, at besvarelse af den psykiske APV er anonym, mens den fysiske APV ikke er anonym. HAMU-HSU godkendte tids- og procesplanen for APV 2019, idet det undersøges om gennemførelsen af spørgeskemaundersøgelse og offentliggørelse af undersøgelsesresultat kan foregå lidt tidligere på foråret. Tids- og procesplan for APV 2019 I opfølgningen på APV-undersøgelsens resultater opfordres til fælles møder mellem arbejdsmiljøudvalg og samarbejdsudvalg. Dorrit Wedendahl Dato: 11. december 2017 Sags nr.: Ref: dew Side 1/6 Udvikling & Arbejdsmiljø Aarhus Universitet Jens Baggesens Vej Aarhus N Tlf.: hr@au.dk Web:

2 Der er nedsat en APV-følgegruppe, som repræsenterer og tager beslutninger på HAMU-HSU s vegne. Følgegruppens medlemmer er: Olav W. Bertelsen, Hans-Peter Degn, Lotte Thue Pedersen, Arnold Boon, Thomas Pallesen og Thomas G. Jensen. Følgegruppen skal bl.a. vælge leverandør af system til APV-undersøgelsen. Side 2/6 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Referat fra fællesmøde mellem hovedsamarbejdsudvalg og hovedsamarbejdsudvalg 6. april 2017 Referatet er godkendt og udsendt 9. maj APV 2019 drøftelse ABOON s indledning: Universitetsledelsen har besluttet, at lave én samlet APV-undersøgelse i foråret 2019, som en del af ønsket om at forenkle APV på AU. Der er nedsat en APV-følgegruppe med følgende medlemmer: Olav W. Bertelsen, Hans-Peter Degn, Lotte Thue Pedersen, Thomas Pallesen, Thomas G. Jensen og Arnold Boon. APV-følgegruppen er i øjeblikket ved at vurdere de indhentede tilbud på et APV-system. Navnet på leverandøren vil blive offentliggjort, når tilbudsbehandlingen er afsluttet. Der er udarbejdet en tids- og procesplan for APV 2019, og HAMU-HSU skal - godkende planen - drøfte hvordan der skabes ejerskab i organisationen til én samlet APV - drøfte hvordan APV-opfølgningen kan organiseres, så den skaber mest mulig værdi og et godt samarbejde mellem AMO og SU. HAMU-HSU s drøftelse: JBJ så gerne, at offentliggørelsen af APV-undersøgelsens resultat sker tidligere, så der er mere tid mellem offentliggørelsen og sommerferiens begyndelse. HPD foreslog, at både fase 3 og 4 (kvalitetssikring af medarbejderdata og gennemførelsen af spørgeskemaundersøgelse og offentliggørelse af undersøgelsesresultat) bliver fremskyndet. ABOON gav tilsagn hertil, hvis det kan lade sig gøre. SHN bad om, at arbejdsmiljørepræsentanterne modtager undersøgelsesresultatet, inden det offentliggøres for alle medarbejdere, således at arbejdsmiljørepræsentanterne har bedre mulighed for at kunne besvare spørgsmål fra medarbejderne. BBN svarede, at mulighederne undersøges nærmere af APVfølgegruppen og HR. Med hensyn til ejerskab til én samlet APV-undersøgelse oplyste AP, at det er

3 hendes oplevelse, at der er generel opbakning hertil. OWB bemærkede, at nogle måske synes, at det virker forvirrende, at en del af undersøgelsen er anonym, og en anden del ikke er anonym. Systemleverandørerne har oplyst, at forskelligheden vedr. anonymitet fint kan formidles både i spørgeskemaet og i kommunikationen om undersøgelsen. Så det er ikke længere et bekymringspunkt. HCS opfordrede til, at der i spørgeskemaet bliver en tydelig definition af hvilken leder, spørgsmålene om ledelse drejer sig om. Side 3/6 MH opfordrede til, at de skriftlige evalueringer, der er udarbejdet i forbindelse med APV 2016, bliver inddraget, når der skal udformes spørgsmål til undersøgelsen. Med hensyn til organisering af opfølgningen på APV-undersøgelsens resultater opfordrede ABOON til, at der holdes fælles møder mellem samarbejdsudvalg og arbejdsmiljøudvalg. Fællesmøder har vist sig givtige i de tidligere/den igangværende APV-opfølgning. Konklusion: HAMU-HSU godkendte tidsplanen for APV 2019, idet det undersøges om fase 3 og 4 kan fremskyndes. 4. Status for APV drøftelse a) Status for APV på fakulteterne og i administrationen Dekaner og universitetsdirektør gav mundtlig status for hver deres område. LBN oplyste for HE, at opfølgningen på APV sker i de lokale arbejdsmiljøudvalg, og opfølgningen har desuden været drøftet i FAMU/FSU. Der er særligt fokus på at forbedre kvaliteten af MUS, at sætte rammer og retning for det daglige arbejde og tydeliggøre ledelsesstrengen. God omgangstone har været drøftet med udgangspunkt i rektors notat herom. Der er endvidere arbejdet med en stressfolder. JL oplyste for ARTS, at fakultetets fremtid og økonomi har været og er et centralt tema generelt, og det indgår også i opfølgningen på APV. Der er arbejdet med arbejdsbelastning og stress. ARTS s system til registrering af undervisningstimer har givet data, som indgår i MUS med henblik på at afvikle undervisningstime-pukler. Der har endvidere været fokus på yngre forskere med vejledning om fremtidsmuligheder. Der er gennemført et særligt kursus for ph.d ere, og der holdes trivselssamtaler med ikke-ansatte ph.d ere. Vedrørende anerkendelse og god omgangstone har det været drøftet i ledelseskredsen, og det er aftalt, at ledelsen skal være i front. Der er fokus både på VIP-TAP- relationen og tonen mellem kolleger. Der tages fat i dårlig omgangstone, når den erfares, og der arbejdes med en best pratice herfor.

4 TP oplyste for BSS, at APV-opfølgningen er i god gænge, og at både ledere og medarbejdere arbejder seriøst og positivt med opfølgningen. Der er tilbagemeldinger på status fra LSU i november med efterfølgende drøftelse i FAMU/FSU. Et fokusområde har været vejledning om fremtidsmuligheder for yngre forskere. Et andet fokusområde er samlingen af medarbejderne fra virksomhedskommunikation og Institut for Virksomhedsledelse, og samlingen er gået godt. Medarbejderne fra virksomhedskommunikation føler sig velkomne og godt modtaget i instituttet. Generelt er det opfattelsen, at handleplankonceptet fungerer. Side 4/6 I dekanens fravær oplyste JBJ for ST, at de enkelte institutters handleplaner på ST har forskelligt fokus. Alle institutter har givet tilbagemelding under overskrifterne: Hvad er lykkedes, hvad er fokus aktuelt og hvad har været svært. Tilbagemeldingerne har været drøftet i FAMU-FSU, og der er udførligt referat derfra. Der er udarbejdet to stressfoldere på ST. En til alle medarbejdere om forebyggelse af stress og en til ledere om mulighederne for at hjælpe. Fokus på arbejdsmængde, fordeling af ansvar og opgaver, onboarding, synlighed af succes og faglighed og karriereafklaring for ph.d. er nogle af de indsatser, som har fundet sted. Generelt er det svært at arbejde med at ændre adfærd og de daglige rutiner. ST vil gerne inspireres af andres gode erfaringer dermed på AU. Det er også svært at arbejde med udefra kommende rammebetingelser. Det gælder både eksternt og internt fastsatte rammebetingelser. Fremadrettet har ST fokus på rammer, god daglig ledelse, MUS og ph.d-området. ABOON oplyste for enhedsadministrationen, at handleplanarbejdet følges i de lokale arbejdsmiljøudvalg og samarbejdsudvalg og drøftes overordnet på fællesmøde i AAMU-ASU. Der arbejdes med 5 temaer. 1. God ledelses i dagligdagen, hvor prioritering og planlægning har fokus. Der er bl.a. afholdt lederkurser i MUS og driftsledelse. 2. God omgangstone, hvor fælles sociale aktiviteter indgår, og hvor ledere og tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter er rollemodeller i forhold til at sige fra, når omgangstonen ikke er ordentlig. 3. Anerkendelse. Fokus på markeringer af resultater og succeser, og der har været afholdt kursus om anerkendelse. 4. Forebyggelse af stress. Fokus på faresignaler, selvorganisering, fokus i MUS på prioritering og arbejdsomfang. 5. Samarbejde på tværs med bl.a. brug af videokonferencer og Skype for business Fremadrettet er der fokus på god omgangstone og forandringsparathed i en digital verden.

5 HAMU-HSU s spørgsmål og bemærkninger: HJ takkede for status fra fakulteter og enhedsadministration og efterspurgte skriftligt statusmateriale. Der blev henvist til udførlige referater fra statusdrøftelserne i FAMU/FSU og AAMU/ASU. HCS opfordrede til fokus på opfølgningen i Administrationscenter ARTS, Studier. HPD opfordrede til yderlig fokus på opfølgning og afvikling af undervisningstime-belastninger på ARTS. Side 5/6 HCS og AP gjorde opmærksom på, at det ikke altid er tydeligt, hvor opfølgningen i administrationscentrene hører til, på fakulteterne eller i enhedsadministrationen. BBN svarede hertil, at centrenes ophæng i både fakultetet og administrationen er besluttet med velberådet hu, og at samarbejdet i det store hele fungerer godt; f.eks. ved at administrationscheferne også deltager i FAMU. Administrationscentrene er en del af enhedsadministrationens arbejdsmiljøorganisation og indgår i AAMU. b) Orientering om workshops om god omgangstone Der afholdes workshops om god omgangstone den 23. november og 6. december 2017 for ledere, arbejdsmiljøorganisation og samarbejdsorganisation. HAMU-HSU opfordrede til deltagelse. BBN understregede, at god omgangstone skal omtales i alle fora, og at lederne har ansvar herfor. De spiller en afgørende rolle for, at alle taler ordentligt, også selv om man ikke er enige. 5. Årsplan for HAMU-HSU 2018 beslutning Årsplanen blev godkendt. Der er fælles HAMU-HSU-møde 7. juni 2018 og 22. november Valg til arbejdsmiljøorganisation og valg til samarbejdsorganisation 2018 ABOON oplyste, at der holdes valg til arbejdsmiljøorganisationen og samarbejdsudvalgene i begyndelsen af Valgperioden for de nuværende arbejdsmiljørepræsentanter i arbejdsmiljøorganisationen og medarbejderrepræsentanterne i samarbejdsudvalgene slutter med udgangen af februar Valgperioden er 3 år for arbejdsmiljørepræsentanter og 2 år for medarbejderrepræsentanter i samarbejdsudvalgene. Der er tidsplan og information om valget til arbejdsmiljøorganisationen på hjemmesiden. Valg til arbejdsmiljøorganisationen Det er de faglige organisationer, der udpeger medarbejderrepræsentanter til

6 samarbejdsudvalgene. Udpegningen skal ske inden 1. marts 2018, hvor den nye valgperiode begynder. Side 6/6 7. Kommunikation fra mødet beslutning HAMU-HSU besluttede, at APV 2019 omtales i highlights. Årsplanen offentliggøres på hjemmesiden. 8. Eventuelt. HPD nævnte, at dette møde var det sidste fællesmøde i den nuværende valgperiode, og takkede for samarbejdet med ledelse og medarbejderrepræsentanter. HPD ønskede, at ledelsen også fremadrettet stiller sig i front for arbejdsmiljøarbejdet, og så gerne at alle dekaner er medlem i HAMU. 9. Næste møde Næste fælles HAMU-HSU-møde er 7. juni 2018 kl Mødet holdes i Preben Hornungstuen.

Referat. Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt.

Referat. Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt. Møde den 19. december 2016 Preben Hornungstuen, Bygning 1422, Frederik Nielsens Vej 2, 8000 Aarhus C Fællesmøde hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 3, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen

Læs mere

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl HSU og HAMU fællesmøde om APV d. 6. november 2014 kl. 13-15 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Referat Til stede: Brian Bech Nielsen; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; John Kapstadt;

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 4, 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 4, 2017 Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 4, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen (TP), Johnny Laursen (JL), Lars

Læs mere

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl. 14-16 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Deltagere; Brian Bech Nielsen; Jane Kraglund; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; Anne Marie Bundsgaard;

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Referat. Møde den 3. marts 2017 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. marts 2017 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN),

Læs mere

HSU har drøftet medarbejderstatistikken, som viser antallet af medarbejdere på AU i forskellige stillingskategorier i perioden

HSU har drøftet medarbejderstatistikken, som viser antallet af medarbejdere på AU i forskellige stillingskategorier i perioden Møde den 6. april 2017 kl. 10.00-12.00 Preben Hornungstuen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Niels Chr. Nielsen (NCN), Lars Bo Nielsen

Læs mere

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN), Thomas Pallesen

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 4. december 2017 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 5, 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 4. december 2017 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 5, 2017 Møde den 4. december 2017 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 5, 2017 Referat Til stede: Berit Eika (BE) Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen (TP), Lars Bo Nielsen (LBN), Niels Chr. Nielsen

Læs mere

Referat. Møde den 3. marts 2017 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. marts 2017 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN),

Læs mere

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN), Thomas Pallesen

Læs mere

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler.

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler. Møde den: 22. november 2016, kl. 10-12 Nordre Ringgade 1, bygning 1431-015 Referat HAMU møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Referat Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl (Aarhus BSS), Johnny Laursen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 28. februar 2018 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 1, 2018

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 28. februar 2018 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 1, 2018 Møde den 28. februar 2018 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 1, 2018 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE) Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen (TP), Johnny Laursen

Læs mere

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende:

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende: Side 1/5 Mødedato: 6. maj 2019 kl. 13.30-15.00 Mødested: Bygn. 1431, lok. 021 (videolink) Mødeemne: Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Jørgen B. Jespersen (ST),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen.

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. HSU og HAMU fællesmøde om psykisk APV d. 6. marts 2014 kl. 10-12.30 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Marianne

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant)

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant) Møde den: 16. april 2015 kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C, bygning 1431, lok. 015 Referat Møde i hovedarbejdsmiljøudvalget på AU Deltagere: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jane Kraglund

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Referat. Møde den 7. marts 2016 Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Hovedsamarbejdsudvalg

Referat. Møde den 7. marts 2016 Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Hovedsamarbejdsudvalg Møde den 7. marts 2016 Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Hovedsamarbejdsudvalg Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Allan

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse. Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 8. februar 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen;

Læs mere

Møde den 30. juni 2016 Navitas, mødelokale , Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C Hovedsamarbejdsudvalget

Møde den 30. juni 2016 Navitas, mødelokale , Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 30. juni 2016 Navitas, mødelokale 3210-03.070, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 De primære psykiske APV-handleplaner i Enhedsadministrationen ligger på administrationscenter- og vicedirektørniveau samt underliggende enheder.

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde den 26. juni 2015 kl. 10.30-11.30 Aarhus 5361-212, Emdrup A112 REFERAT LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer Til stede: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Anders Frølund, Anne-Marie

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 05. februar 2014, kl. 15.45 17.15 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 16. april 2018 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 2, 2018

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 16. april 2018 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 2, 2018 Møde den 16. april 2018 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 2, 2018 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen, Berit Eika, Thomas Pallesen, Johnny Laursen, Niels Chr. Nielsen, Lars Bo Nielsen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET Møde den 27. januar 2014, kl. 12.00-14.00 Jens Baggesens Vej 51-53, 8200 Aarhus N Bygning 5221, lokale 318 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden Dagsorden for ekstraordinært

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. marts 2017 kl Frandsensalen FAMU/FSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. marts 2017 kl Frandsensalen FAMU/FSU Møde den: 9. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Frandsensalen FAMU/FSU Referat Deltagere: Ole Steen Nielsen (mødeleder), Tina Slots, Michael Andersen, Jens Munk Heidmann, Marianne Hokland, Majken Sand, Christian

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Møde den: 07 09 2016, kl. 09.00-11.00 Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Referat Deltagere: Marianne Hokland (MH), David Christian Evar Kraft (DCEF), Lene Grønkjær (LG), Peder

Læs mere

Referat. Møde den 1. december 2016 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 1. december 2016 kl Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 1. december 2016 kl. 10.00-13.00 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Niels Chr. Nielsen (NCN), Ole Steen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt Ekstraordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Fredag den 24. oktober 2014 REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Louise Gade, Christina Breddam, Niels Damgaard Hansen, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

PLANLÆGNING AF PSYKISK APV-PROCESSEN

PLANLÆGNING AF PSYKISK APV-PROCESSEN PLANLÆGNING AF PSYKISK APV-PROCESSEN Indhold Planlægning af lokale psykiske APV-processer... 2 Formål med psykisk APV... 2 Ansvarsfordeling... 2 Aftale om procesplan og nedsættelse af APV-følgegruppe...

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Møde den: 7. december 2016 kl Aarhus BSS FAMU. Referat

Møde den: 7. december 2016 kl Aarhus BSS FAMU. Referat Møde den: 7. december 2016 kl. 12.30-14.00 1328-120 Aarhus BSS FAMU Referat Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Mikkel Nørgaard, Anette Storgaard, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen

Læs mere

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted.

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted. Møde den: 23. oktober 2014 Nordre Ringgade 1, Frandsensalen Referat HAMU møde Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland, Eva Lysdahl Paulsen, Ole Rahn, Jørgen B. Jespersen (suppleant), Jonas K. Fink

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S.

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S. HEALTH Møde den: 10. november 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen,

Læs mere

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Møde den: 8. juni 2017 kl. 12.30-14 1328-120 Aarhus BSS FAMU Referat Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Afbud:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2016

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2016 AARHUS Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Referat Møde den: 22. juni 2016 Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Nikolaj Harbjerg, Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 REFERAT Til stede: Udvalget: Ledelsesrep.: Brian Bech Nielsen dekan for ST, Ib Johansen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab),

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. juni 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden ST FAMU møde den: 14.11.2013 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Fysik, Bygning 1520, Ny Munkegade 120; Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen(daglig

Læs mere

BBN takkede AP for forslaget om, at tillidsreformen er emne for HSU s temamøde.

BBN takkede AP for forslaget om, at tillidsreformen er emne for HSU s temamøde. Møde den: 20. januar 2015 kl. 13-16 Frandsensalen HSU-møde, 1. møde 2015 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Jane Kraglund (JAK), Niels Chr. Nielsen (NCN), Johnny Laursen (JL),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 10. december 2015

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 10. december 2015 Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Referat Dato: 10. december 2015 Til stede: Brian Bech Nielsen, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Helle Colding

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017 Referat Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Niels Damgaard Hansen, Søren Harbo Jensen, Claus

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts AARHUS UNIVERSITET Møde d 18 marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts Dagsorden Deltagere: Lars Friis (LF), Berit Granum (BG), Aino Lea Winther-Pedersen (AWP), Birgitte Adams

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH FSU møde den: 11. december 2017, kl. 12.30.-14.30 Mødelokale: 1611-121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Lars Bo Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G. Jensen,

Læs mere

2. Kl : Opfølgning på ASU-mødet den 24. september 2015 Side 1/4

2. Kl : Opfølgning på ASU-mødet den 24. september 2015 Side 1/4 AARHUS UNIVERSITET Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden Ordinært møde den 1. december, kl. 13.-15. Nordre Ringgade 1, 8 Aarhus C Bygning 1431, lokale 21 + 23 ASU-sekretariatet Lizzi Edlich

Læs mere

Afbud: Niels Damgaard Hansen, Knud Holt Nielsen, Søren Dam og Marie Louise Bro Pold

Afbud: Niels Damgaard Hansen, Knud Holt Nielsen, Søren Dam og Marie Louise Bro Pold Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2017 Referat Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Helle Colding Seiersen, Claus Palle, Uffe Engberg,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet 1. Regelgrundlag 1. Samarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært møde den 28. november 2013 Administrationens samarbejdsudvalg HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Søren Trangbæk, Louise Gade, Maria

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den 18. december, kl. 12.00-14.00 Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Bygning 1431, lokale 021 + 023 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden ASU-sekretariatet Lizzi Edlich Dagsorden for ordinært

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat Det blev aftalt, at referatet for den 13. september 2017 godkendes på næste møde.

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat Det blev aftalt, at referatet for den 13. september 2017 godkendes på næste møde. Møde den: 27. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Bjørn Vinding Gulbech,

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

HOVEDARBEJDSMILJØUDVALGET - HAMU

HOVEDARBEJDSMILJØUDVALGET - HAMU HOVEDARBEJDSMILJØUDVALGET - HAMU Hovedarbejdsmiljøudvalget rådgiver ledelsen om arbejdsmiljø på AU Hovedarbejdsmiljøudvalget (HAMU) er universitetets øverste arbejdsmiljøorgan. HAMU er en vigtig aktør,

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur 11-08-2015 Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur I maj 2014 besluttede HSU at iværksætte en evaluering af AU s samarbejdsudvalgsstruktur med det formål at afdække det tværgående samarbejde

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Lokal APV-proces i UCL 2014

Lokal APV-proces i UCL 2014 VEJLEDNING TIL APV-GRUPPEN Lokal APV-proces i UCL 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Indledning Arbejdsmiljøloven kræver, at der gennemføres en arbejdspladsvurdering (APV) af det fysiske og psykiske

Læs mere