METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016"

Transkript

1 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik Stilling foreslog på bestyrelsens vegne Lars Andersen og Jens Kjeldsen som dirigenter, hvilket generalforsamlingen enstemmigt tiltrådte. Dirigenterne takkede for valget og konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og oplæste herefter dagsordenen. Lars Andersen gav ordet til Henrik Stilling. Henrik Stilling gav en præsentation af sig selv og sit arbejdsliv indtil d.d. Henrik Stillings visioner for Metal Hovedstaden er: Øget fokus på organisering. Jo flere medlemmer vi har, jo flere midler har vi også til at skabe en stærk fagforening. Organisering skaber styrke, og den styrke skal vi bruge til at skabe bedre løn- og arbejdsforhold til glæde for medlemmerne gennem flere tillidsfolk og flere overenskomster. Vi har gennem de sidste par år fået styr på medlemstilbagegangen, nu vil vi også til at have styr på medlemsfremgangen fremadrettet. Derfor bliver en af de første satsninger i 2017 at ansætte én organisator mere, noget bestyrelsen for Metal Hovedstaden allerede har nikket ja til, samtidig med at de godkendte budgettet for Et budget, hvor vi igen holder kontingentet på samme niveau som foregående år, altså for 11. år i træk uden en stigning. Et andet fokusområde bliver også synlighed på jeres arbejdspladser, og hvorfor så det? Synlighed hænger stærkt sammen med organisering, men har også en stribe sideeffekter. 1) Præsentationen på kontoret, når vi ankommer til en virksomhed, er en oplagt anledning til at starte med en diskussion om, hvordan det går for virksomheden. Mangles der kvalificeret arbejdskraft, så har vi jo vores egen jobformidling Metal Jobservice. Vores ledige medlemmer kommer i gennemsnit 9 uger hurtigere i job end i andre a-kasser. Det kan også være der er brug for efteruddannelse, og ikke mindst bruger vi lejligheden til at tage en snak om at få en lærling mere. Det er vel efterhånden gået op for de fleste, at vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

2 Side 2 2) Så går turen ud på værkstedet, for at få en snak med jer medlemmer, er vores system opdateret og er alle jeres kollegaer organiseret, kort sagt en hurtig mapping af jeres arbejdsplads. Vi håber selvfølgelig at mødes med jeres TR til en snak, og vi vil også gerne bruge ham som rundviser. Jeres AMR vil vi også rigtig gerne have en snak med, om hvorledes arbejdsmiljøet er, og hvis ikke I har nogen af dem, vil vi gerne hjælpe jer med at få en. Vi tager en snak med jer om efteruddannelse (KarrierePlan). For dem på industriens overenskomst er der jo rig mulighed for selvvalgt efteruddannelse, ligesom efteruddannelse af vores tillidsfolk også er en vigtig del af besøget. Et besøg har også et organisatorisk formål, både hvad angår dem som ikke er medlem, men også som fastholdelse over for de medlemmer, vi ikke møder så tit. Det er vigtigt med synlighed og dialog. Vi prøver hele tiden at tilpasse os jeres forventninger og matche jeres brancher, bl.a gennem branche- eller netværksklubber, og netop netværksområdet er et sted vi prøver at markere os mere. Vi har netop sammen med Dansk Metal startet en organiseringskampagne inden for IT- og dataområdet. Det er os, der står for og er ansvarlige for uddannelser som IT supportere og datafagteknikere. Vi er bare ikke så gode til at organisere dem som vores traditionelle fag som industriteknikere eller kleinsmede. I dag bliver der uddannet flere datafagteknikere end industriteknikere, så potentialet er stort. Vi bliver boende her i vores ny istandsatte hus i Nyropsgade. Der er malet færdigt fra stuen og op. Alle kontorer er i dag lyse, venlige og imødekommende med godt lysindfald gennem bygningen, efter vi har fået glasdøre over det hele. Vi skal også fortsætte med det gode samarbejde på kryds og tværs af vores hus, således at I medlemmer fortsat oplever Metal Hovedstaden som en afdeling, uanset hvilket fag man måtte komme fra, eller om man er ledig eller i arbejde. Vi vil også øge indsatsen på arbejdsmiljøområdet. Vi har netop ansat Flemming Overby som kommer fra AT. En af Flemmings første opgaver bliver at sikre en ensartet måde, så alle vores nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter bliver besøgt og klædt på til den store og vigtige opgave det er tage hånd om arbejdsmiljøet på jeres arbejdspladser. Dansk Metal har lavet en undersøgelse, hvor de spurgte nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter om deres modtagelse af deres fagforening i forbindelse med valget. Hver 4. meldte tilbage, at de manglede besøg eller ønskede en bedre modtagelse. Det vil vi fortsat sikre ikke sker i Metal Hovedstaden.

3 Side 3 Med stadig stigende tilbagetrækningsalder, skal der også satses massivt på alle former for hjælpemidler i fremtiden for at modvirke nedslidning før tiden ved bl.a. andet at udbygge I- I-Bar Vi vil også arbejde for at finde muligheder for en værdig form for tilbagetrækning, hvis I skulle blive slidt op før tid. John Nielsen vil selvfølgelig fortsætte ufortrødent med sit store arbejde med at hjælpe jer, der er kommet galt afsted, men hvis vi i fremtiden skal arbejde til vi er oppe i 70 erne før vi stopper, så skal der radikale ændringer til. En mulighed for at modvirke nedslidning kunne være et jobskifte, ikke nødvendigvis på en anden arbejdsplads, men måske en anden jobfunktion på den virksomhed I er på. Derfor satser vi nu sammen med Dansk Metal på muligheden for at få lavet en KarrierePlan. Med Metal KarrierePlan får I ikke bare en brugsanvisning til at tilmelde sig et AMU kursus. Her lægger vi en skræddersyet plan sammen med jer ud fra jeres ønsker og de muligheder, der er på arbejdsmarkedet. Så I får efter- eller videreuddannelse, som I kan bruge til noget, og som gør jer uundværlige på jeres arbejdsplads eller mere attraktive for en anden arbejdsgiver. Vi håber med KarrierePlan at kunne hjælpe jer med selv at kunne vælge og bestemme over jeres liv og skabe den hverdag, I går og drømmer om. Curt Mikkelsen og Henrik Larsen her fra huset er vores eksperter på området og sidder klar til at hjælpe jer med at komme videre, når I ønsker det. Vores jobservice og jobformidling er også et indsatsområde. De medlemmer der har brugt det sætter stor pris på det. Som tidligere nævnt kommer ledige medlemmer i Dansk Metals a-kasse i gennemsnit 9 uger hurtigere i arbejde end i andre a-kasser. Det betyder, at man i gennemsnit kommer til at tjene kr. mere ved at komme hurtigere i arbejde. Det er Vores opgave er at få vendt ledighed til jobparathed, med opkvalificering og hurtig tilbagevenden til arbejdsmarkedet. AD 2. Valg af ny formand Henrik Stilling blev foreslået som formand. Henrik Stilling blev enstemmigt valgt. Henrik Stilling takkede for valget. Et medlem spurgte, hvor meget Henrik Stilling steg i løn. Til dette svarede Henrik 0 kr.

4 AD 3. Orientering om kongressen Side 4 Henrik Stilling orienterede om Dansk Metals 56. kongres, som blev afholdt i september måned Dansk Metal har følgende visioner indtil næste kongres. Vision 1 Danmark som produktionsland vi skal arbejde ustoppeligt for et Danmark som produktionsland, hvor højt kvalificerede faglærte er magneter for jobskabelse og investeringer, og hvor Dansk Metals medlemmer er omdrejningspunktet for brugen og skabelsen af ny teknologi. Den 4. industrielle revolution. Flere og flere danske virksomheder trækker produktion hjem fra udlandet ved at indføre ny teknologi, og her spiller robotter en kæmpe rolle. En af målsætningerne er, at vi fremover skal have den største andel robotter pr. industriarbejder i verden. Vision 2 Værdi for kontingentet Vi skal hver eneste dag sikre, at vi er en fagforening, der giver medlemmerne fuld valuta for kontingentet. Med servicetilbud og overenskomster, der giver nye muligheder for at forme det liv, man ønsker sig. Vi skal udbygge netværkene med jeres virksomheder, så vi er den foretrukne samarbejdspartner til at tage problemstillinger i opløbet, når vi skal planlægge efteruddannelse, eller når vi skal job formidle. Den rigtige efteruddannelse er værdi for kontingentet, og den hurtige jobformidling er Bedre arbejdsmiljø gennem godt samarbejde med AMR skal også opleves som værdi for kontingentet. Kvalitet i vores uddannelser, det er Mange af jer medlemmer betaler jeres kontingent måned efter måned uden at opleve et eneste problem på jobbet. I har ikke brug for hjælp. I bliver ikke fyret. I kommer ikke til skade. I bliver ikke snydt. Og heldigvis for det, men I skal stadig kende værdien af jeres medlemskab, og hjælpe med at forklare jeres kollegaer vigtigheden af, at vi står sammen. Det er vores vision, at medlemmerne skal have de bedste muligheder for selv at forme deres arbejdsliv og skabe den hverdag, de ønsker. Og det er vores opgave at styrke de muligheder gennem overenskomster og konkrete servicetilbud, så medlemmerne oplever Vision 3 Problemer må ikke blive bremseklodser. Vi skal fortsat utrætteligt være medlemmernes sikkerhed for, at problemer på jobbet ikke bliver en bremseklods for et godt liv.

5 Side 5 Vi er den hjælp og det springbræt, der bringer en kollega videre så hurtigt som muligt, uanset om man mister sit arbejde eller får en arbejdsskade eller noget helt tredje. Et liv og ikke mindst et arbejdsliv går ikke altid som forventet. Nogle gange er der problemer. Nogle gange står man med en fyreseddel i hånden, eller man bliver syg af at gå på arbejde. Så skal vi også være der. Og det er det vores tredje vision handler om at problemer på jobbet ikke må blive en bremseklods for et godt liv. Referent: Hanne Rosenmejer

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

https://www.dr.dk/tv/se/den danskearbejder/den danske arbejder kampen foranerkendelse#!/00:01

https://www.dr.dk/tv/se/den danskearbejder/den danske arbejder kampen foranerkendelse#!/00:01 https://www.dr.dk/tv/se/den danskearbejder/den danske arbejder kampen foranerkendelse#!/00:01 Cykelstatistik Før første branchemøde og nu! Metal hovedstaden havde 152 medlemmer fra branchen, det er nu

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Udover de nævnte eksempler har der været temaer i fagbladet Teknikeren og en række publicerede debatindlæg mv. med udgangspunkt i de 7 målsætninger.

Udover de nævnte eksempler har der været temaer i fagbladet Teknikeren og en række publicerede debatindlæg mv. med udgangspunkt i de 7 målsætninger. Midtvejsstatus Indsatsområder 2016-2020 På kongressen i 2016 blev Indsatsområder 2016-2020 vedtaget. De to spor - det politiske og det organisatoriske - har dannet rammen for organisationens arbejde i

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Midt Vestjylland. Ansigt til ansigt med mega-slagteri. Ny fagforenings-taktik på arbejdspladserne. NNF sætter fokus på arbejdsmiljøet SIDE 2 SIDE 3

Midt Vestjylland. Ansigt til ansigt med mega-slagteri. Ny fagforenings-taktik på arbejdspladserne. NNF sætter fokus på arbejdsmiljøet SIDE 2 SIDE 3 4/2016 Midt Vestjylland SIDE 2 Ansigt til ansigt med mega-slagteri SIDE 3 Ny fagforenings-taktik på arbejdspladserne SIDE 4 og 5 NNF sætter fokus på arbejdsmiljøet Steens leder Forøget indsats for bedre

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart Velkomst v/afdelingsformand Maiken Madsen Afdelingsformand Maiken

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant 2 Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER.

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Vedtaget på 31. kongres 2014, den 21. til 24. oktober 2014 BERETNINGSFORSLAG 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave,

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER. Nu

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

ARBEJDSKRAFT OG KOMPETENCER. LÆRLINGE, PRAKTIKKER, OPKVALIFICERING

ARBEJDSKRAFT OG KOMPETENCER. LÆRLINGE, PRAKTIKKER, OPKVALIFICERING ARBEJDSKRAFT OG KOMPETENCER. LÆRLINGE, PRAKTIKKER, OPKVALIFICERING Forbundssekretær Per Påskesen Dansk Metals Uddannelses- og IKT-sekretariat Tirsdag d. 8. december 2015 MANGE FORSKELLIGE UDDANNELSER 2

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage.

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Formand Dorit Dühring har ordet på bestyreslen vegne. Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Hvad fik vi i hus og hvor er der stadig faglige udfordringer

Læs mere

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave, faglige som politiske beslutninger, sætte medlemmet i centrum. Identitet Dansk El-Forbunds identitet skabes gennem

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020

Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020 Dansk Jernbaneforbund Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020 Vision, mission & målsætning 02 Indhold Arbejdsmiljøstrategien 2016 2020... 04 Vision for arbejdsmiljøet... 06 Mission på arbejdsmiljøområdet...

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK

GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK ARBEJDS- MILJØPOLITIK GENTOFTE KOMMUNES ARBEJDSMILJØPOLITIK SIDE 1 / 6 Tre fokusområder i arbejdsmiljøet: INDLEDNING For at kunne løfte de opgaver, der er omtalt her

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. Generalforsamlingen startede kl. 11. Formanden Jens Christian Gam bød velkommen til de fremmødte. Tilstede var 2 fra

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel!

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Guide til nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter KÆRE ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT Først og fremmest tillykke med valget som arbejdsmiljørepræsentant

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Industrien mangler fokus på opkvalificering

Industrien mangler fokus på opkvalificering ØKONOMISK ANALYSE 0. juli 08 Industrien mangler fokus på opkvalificering Når det kommer til opkvalificering af medarbejderne i de danske industrivirksomheder, hænger såvel ledelse som medarbejdere i bremsen.

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN. Referat Generalforsamling den 4. april 2017 Side 1

METAL HOVEDSTADEN. Referat Generalforsamling den 4. april 2017 Side 1 Referat Generalforsamling den 4. april 2017 Side 1 Formand Henrik Stilling bød velkommen til de 233 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af stemmeudvalg 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

Indsatsområder for ny hovedorganisation

Indsatsområder for ny hovedorganisation LO-sagsnr. 15-2558 FTF-sagsnr 17-0934 Vores ref. anan/lsh/jsk Den 17. november 2017 Indsatsområder for ny hovedorganisation Udgangspunktet Det fremgår af kongresbeslutningen fra hhv. LO s og FTF s kongresser

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder.

Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder. Arbejdskraftsundersøgelse 2019 Industri- og smedevirksomheder. Den nuværende rekrutteringssituation Dette notat beskriver hovedresultaterne af TEKNIQ Arbejdsgivernes arbejdskraftsundersøgelse blandt industri-

Læs mere

INSTRUKTION TIL ORDSTYRER

INSTRUKTION TIL ORDSTYRER INSTRUKTION TIL ORDSTYRER OM DEBATKITTET 1. Debatkittet handler om de 10 pejlemærker i Socialpædagog ernes Landsforbunds strategi: Socialpædagogerne i fremtiden. 2. Debatkittet er et redskab til at få

Læs mere

Dirigenten udpegede et stemmeudvalg bestående af: Flemming Rasmussen(afd.16), Britt Nielsen(afd.8) og Erling Weber Jensen Adm.

Dirigenten udpegede et stemmeudvalg bestående af: Flemming Rasmussen(afd.16), Britt Nielsen(afd.8) og Erling Weber Jensen Adm. REFERAT AF ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE FREDAG DEN 24. maj 2013 KL. 18.00 PÅ SKANDERBORG KURSUS- OG KONFERENCECENTER. Formand Finn Thomsen bød de fremmødte velkommen. På bestyrelsens vegne foreslog Finn

Læs mere

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med.

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med. Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN 2019 Godt kollegaskab Samtaler Erfaringer Vores regler Lokale aftaler Få alle med Vores faglighed Som tillidsvalgt har du en central rolle i kollegaernes arbejdsliv. Du

Læs mere

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT Dagsorden 1. Velkomst og åbning (Kenn Andreasen) Kenn Andreasen bød de fremmødte velkommen. Valg af dirigent (Kenn Andreasen) Bestyrelsen

Læs mere

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1 Begrebet krifa.dk Jobtryghed Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst 2017 Side 1 Overvejelse om jobskifte i 2017 Sp.1 I hvilken grad overvejer du at skifte job inden for det næste år? Slet

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2016.

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2016. Referat af generalforsamling tirsdag d. 8. marts 2017 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID

FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID FOLKETINGSVALG 2015 VALG 2015 EN TRYG FREMTID HK MEDLEMMERNES VALGOPLÆG 2015 INDLEDNING I løbet af 2015 skal der være folketingsvalg i Danmark. HK støtter ikke bestemte partier eller politikere. Vi samarbejder

Læs mere

Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik

Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik September 2016 Tænk længere Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik // 3 Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik Den økonomiske vækst i Danmark forudsætter, at der er tilstrækkelig

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent Formandens beretning

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE. Delpolitik for jobbesøg og jobrotation

GENTOFTE KOMMUNE. Delpolitik for jobbesøg og jobrotation GENTOFTE KOMMUNE Delpolitik for jobbesøg og jobrotation 1. Indledning Denne politik omhandler muligheden for jobbesøg og jobrotation for alle ansatte i Gentofte Kommune og er en delpolitik til Politik

Læs mere

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter På socialrådgiveruddannelsen er der kun denne ene egentlige praktik, og bl.a. derfor betyder den så meget for den enkelte praktikant. Det er her, man

Læs mere

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status SOCIAL] PÆDACOCERNE Dok.nr.: 3095302 Sag.nr.: 2016-SL2IINJ-13788 29-09-2016 Generalforsamlingen 2016 Dato: Den 27. september 2016 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016.

Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016. Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016. Den faglige handlingsplan for HK Kommunal indeholder også DOF-mål for 2017, således

Læs mere

Hjælp til syge medarbejdere

Hjælp til syge medarbejdere Opdateret december 2017 Hjælp til syge medarbejdere og virksomheden Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at fastholde arbejdskraft. I dette dokument kan du få overblik over, hvilke

Læs mere

Referat fra stiftende generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 19. januar 2012, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra stiftende generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 19. januar 2012, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra stiftende generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 19. januar 2012, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/konstitueret gruppeformand Hans Jessen

Læs mere

Dansk Metals servicenøgle

Dansk Metals servicenøgle Dansk Metals servicenøgle - et overblik over service, rettigheder og vigtige regler Velkommen i Metal Som medlem af Dansk Metal er du med i et stærkt fagligt fællesskab, der arbejder på at sikre alle medlemmer

Læs mere

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser 1. Indledning ASE har i februar 2013 gennemført en undersøgelse i samarbejde med Analyse Danmark omkring

Læs mere

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN PRAKTIKPLADS LÆRLINGEKLUB DANSK METAL 1 INDHOLD 3 Hvad er en lærlingeklub? 4 Sådan starter I 4 Det kan I lave i lærlingeklubben 5 Kontingent

Læs mere

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C.

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C. Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C. Dagsorden 1. Valg af dirigent Tis dirigent foreslog bestyrelsen laugets forretningsfører

Læs mere

Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den november 2015.

Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den november 2015. Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12.-13. november 2015. Den faglige handlingsplan for HK Kommunal indeholder også DOF-mål for 2016,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN. 26. marts 2019 kl på Genoptræningscentret. Side 1 / 5. Deltagere 45 medlemmer og bestyrelse

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN. 26. marts 2019 kl på Genoptræningscentret. Side 1 / 5. Deltagere 45 medlemmer og bestyrelse REFERAT AF GENERALFORSAMLING I PERSONALEFORENINGEN 26. marts 2019 kl. 17.30 på Genoptræningscentret Kultur- og Økonomiforvaltningen Personaleafdelingen 26. marts 2019 2011-15091-103 Deltagere 45 medlemmer

Læs mere

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner 1 Dansk El-Forbund København Formål & Strategi samt Handlingsplaner 2 3 Forslag til vedtagelse på generalforsamlingen Plan for 2019-2022 Afdelingens formål Bemærkninger Egne kommentarer 1.0 Afdelingens

Læs mere

Socialpædagogerne i fremtiden.

Socialpædagogerne i fremtiden. Socialpædagogerne i fremtiden. Socialpædagogerne i fremtiden er en politisk strategi. Kongressen 2012 Har været og er omdrejningspunktet for hele forbundets politiske udviklingsindsatser og nye aktiviteter.

Læs mere

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Vedtaget på 31. kongres, den 21. til 24. oktober 2014. Målsætning for Dansk El-Forbund 2010-2014 Forbundets kongres fastlægger hvert 4. år de faglige og politiske

Læs mere

Medlemmerne i centrum! - HK/Danmarks målprogram 2010-2013

Medlemmerne i centrum! - HK/Danmarks målprogram 2010-2013 Medlemmerne i centrum! - HK/Danmarks målprogram 2010-2013 HK s vision er: Vi skal være Danmarks mest indflydelsesrige fagforening og arbejdspladsens foretrukne valg. HK s mission lyder: HK skaber værdi,

Læs mere

Faglig jobformidling

Faglig jobformidling Faglig jobformidling 1 Indhold 4 7 9 11 Hvilke metoder bruger afdelinger til jobformidlingen og hvordan organiseres samarbejdet internt i afdelingerne? Hvordan organiserer de faglige afdelinger arbejdet

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014. Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014

Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014. Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014 Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014 Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014 Dagsreferat onsdag den 22. oktober 2014 Der var hilsner til kongressen fra: Arbejdernes Landsbank Christian Juhl, Enhedslisten

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 15. maj 2013 kl. 14.00 til 16.00 hos Selandia-CEU Deltagere:, EUC NVS/3F Frank Tonsberg, EUC NVS Henrik Andersen, Selandia CEU/Dansk Byggeri Jens Timm Jensen, Nordvestsjællands

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 28. februar 2019 kl

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 28. februar 2019 kl Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 28. februar 2019 kl. 19.00. Formand Mogens Enger bød velkommen. Der var i alt fremmødt 21 stemmeberettigede. 1. Valg af dirigent RFA foreslog Niels Ross

Læs mere

Ansættelse af fleksmedarbejder - Til din virksomhed

Ansættelse af fleksmedarbejder - Til din virksomhed Opdateret september 2018 Ansættelse af fleksmedarbejder - Til din virksomhed Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde kvalificeret arbejdskraft. I dette dokument kan du få et

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FØDEVAREBANKEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FØDEVAREBANKEN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FØDEVAREBANKEN Generalforsamling d. 21. november 2011 1. Navn og hjemsted Stk.1. Foreningens navn og CVR nr. og version af vedtæger: Tidligere, cvr.nr. 31 20 95 95 pr. 01.09.2009

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 13. marts 2018.

Referat af ordinær generalforsamling den 13. marts 2018. Side 1 af 5 FOA Social og Sundhedsafdelingen I Storkøbenhavn seniorklub Den 23. marts 2018. Referat af ordinær generalforsamling den 13. marts 2018. Dagsorden. 1. Velkomst. 2. Valg af to dirigenter. 3.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

FOA Horsens Når du er medlem af FOA...

FOA Horsens Når du er medlem af FOA... FOA Horsens F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s. 6 at hjælpe og

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

GUIDE TIL NYE ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER

GUIDE TIL NYE ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER GUIDE TIL NYE ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER Som nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant kan du blive stillet overfor nogle udfordringer og spørgsmål, som du måske ikke altid er lige parat til at kunne svare på,

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik

Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik Øhavets Lærerkreds arbejdsmiljøpolitik 16. marts 2015 Formål: I Øhavets Lærerkreds arbejder vi for et sundt og sikkert arbejdsmiljø med fokus på at udvikle og fastholde et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø

Læs mere

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant?

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? HH, d. 8. november 2012 Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? Det er nu to år siden, arbejdsmiljøreformen trådte i kraft. 3F satte sig for at undersøge, om reformen har påvirket arbejdsmiljøforholdene

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS 2015-2018 Dansk El-Forbund Østjylland Rymarken 4, 3.sal, 8210 Århus V 02-09-2015 Indsats 2015 2018 Indsatsområder: 1. Afdelingens mål for indsatsen i kongresperioden

Læs mere

Økonomi BUPL. Sydøst Generalforsamling. Næstved 6. oktober

Økonomi BUPL. Sydøst Generalforsamling. Næstved 6. oktober 2014-2018 Generalforsamling 2016 Næstved 6. oktober s regnskab og budget Budget Regnskab Rev.budget Regnskab Budgetforslag Budgetforslag 2014 2014 2015 2015 2017 2018 INDTÆGTER Fagforeningstilskud 11.050.000

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Alle unge skal have ret til et godt arbejde

Alle unge skal have ret til et godt arbejde Alle unge skal have ret til et godt arbejde Temaudtalelse til SFU s landsmøde 2012: Unges vilkår på arbejdsmarkedet Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark er på niveau med 80 ernes ungdomskrise. I Europa er

Læs mere