Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune"

Transkript

1 Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune 1. Formål Denne administrationsvejledning har to formål: i. At sikre at antennemaster og mobilantenner udformes og placeres, så der i relation til omgivelserne opnås en god helhedsvirkning og således at antenneanlæg på bygninger og faste konstruktioner gives en tilfredsstillende arkitektonisk tilpasning. ii. At sikre muligheden for en udbygning af antenneanlæg således at borgerne i Esbjerg Kommune sikres at kunne modtage de services operatørerne tilbyder via deres mobiltjenester, herunder mobiltelefoni og mobilt bredbånd; dette på linie med borgerne i landets andre store kommuner. 2. Vejledningens anvendelsesområde Vejledningen anvendes ved behandling af ansøgninger om opsætning af antenneanlæg for bl.a. mobiltelefoni, herunder master, panelantenner, mikroantenner, parabol-/linkantenner. 3. Lovgrundlag Lovgivningen der ligger til grund for behandling af ansøgning om opsætning af antennemaster og mobilantenner lovgivning er masteloven, byggeloven, planloven, naturbeskyttelsesloven og bygningsfredningsloven. Nærværende administrationsvejledning angiver alene retningslinier for de skøn Esbjerg Kommune kan udøve inden for rammerne af ovennævnte lovgivning. 4. Generelle principper for opsætning af antennemaster og mobilantenner Antenneanlæg skal så vidt muligt 1 placeres i erhvervsområder. Hvis det kan dokumenteres, at en placering i erhvervsområder ikke giver den nødvendige og ønskede dækning og kapacitet, kan der søges om placering i et andet område. Placering af antenner skal så vidt muligt ske symmetrisk på antennepositionerne. Opsætning af nye antenner skal så vidt muligt ske på eksisterende antennemaster, eksisterende antennepositioner og høje bygninger/konstruktioner som eksempelvis siloer, vandtårne, skorstene, højspændingsmaster. 1 Med så vidt muligt menes, at der skal være væsentlige årsager til fravigelser fra det angivne

2 Placering af antenner på bygninger med fladt tag skal så vidt muligt ske på siden af bygningerne så antennens øverste kant så vidt muligt holdes under tagfladen. Tilladelse til opsætning af nye antennemaster forudsætter dokumentation for at en placering af antenner på eksisterende master eller bygninger o. lign. ikke er muligt i relation til dækningen i området. Mastehøjden skal dokumenteres nødvendig. Som udgangspunkt skal masten gøres så lav som mulig under iagttagelse af at muligheden for at andre operatører der har ønske om placering af antenner i området kan anvende samme mast. Kan en eksisterende mast ved forhøjelse anvendes til opsætning af de ønskede antenner skal denne løsning søges gennemført frem for at opsætte en antennemast i umiddelbar nærhed. Afhængig af lokalitet afgør forvaltningen mastetype (gittermast eller glat rørmast) ud fra bl.a. visualiseringer. Forvaltningen fastsætter én standardfarve for antennemaster. I særlige tilfælde, og ved forvaltningens godkendelse kan der afviges fra standardfarven. Placering, udformning, farvevalg og afskærmning (ved beplantning) af teknikkabiner skal ske under videst mulig hensyntagen til omgivelserne. Fremsendt dokumentation for dækning vil af Esbjerg Kommune kunne forlanges kontrolleret af IT- og Telestyrelsen. Stk. 1. Principper for erhvervsområder I erhvervsområder skal antenner så vidt muligt placeres på eksisterende master og på eksisterende høje bygninger og konstruktioner. Opsætning af nye antennemaster tillades kun såfremt det kan dokumenteres at ovennævnte muligheder er udtømte. Stk. 2. Principper for By- og boligområder Opsætning af antenner skal så vidt muligt ske på eksisterende master. Alternativt på høje bygninger. Antenner kan opsættes på tage eller indarbejdes i bygningers konstruktion under hensyntagen til arkitektur. Opsætning af nye antennemaster tillades kun, hvis det kan dokumenteres nødvendigt.

3 Placering af antennemaster skal ske, hvor det arkitektoniske indtryk kan forventes at genere færreste mulige borgere, eksempelvis ved idrætsanlæg, åbne arealer eller større trafikanlæg. Stk. 3. Stk. 4. Principper for bevaringsværdige bygninger Opsætning af antenner på fredede bygninger og bygninger registreret i Kommuneatlas med bevaringsværdig på 1-4 tillades ikke. Principper for bevaringsværdige bymiljøer Antenner må så vidt muligt ikke være synlige fra gadeplan, men søges skjult i eksisterende skorstene el. lign. Hvor dette ikke er muligt kan andre løsninger anvendes efter godkendelse, herunder skorstensattrap og flagstang. I hver enkelt tilfælde skal det endelige projekts udformning godkendes af forvaltningen. Stk. 5. Principper for landzone Opsætning af nye antenner skal så vidt muligt ske på eksisterende antennemaster, eksisterende bygninger og konstruktioner som eksempelvis siloer, vandtårne, skorstene, højspændingsmaster. Opsætning af antennemaster i landzone kan kun ske, når de ovennævnte muligheder er udtømte. Dette skal kunne dokumenteres. Opsætningen af antennemaster skal være forenelig med landskabelige hensyn m.m. og i overensstemmelse med gældende planlægning. Opsætningen af nye antennemaster skal så vidt muligt ske i tilknytning til eksisterende høje bygningselementer i området eller langs større vej- eller forsyningsanlæg (motorveje, motortrafikveje, større veje, højspændingsledninger etc.) Antennemaster må ikke placeres i sigtelinier til væsentlige og markante bygninger og landskaber. 5. Ansøgningsmaterialet Til behandling af ansøgning om opsætning af antennemaster og mobilantenner skal følgende materiale vedlægges ansøgningen: Fuldmagt fra ejendommens ejer Situationsplan i fast målestoksforhold visende masteplacering samt eksisterende bygninger eller visende den skorsten/bygning hvor antennen opsættes. Teknikkabiner skal indtegnes, inkl. disses afstand til skel og vej. Desuden angives nordpil, indkørsel og eventuelle byggelinier. Oversigtsplan for placering. I byzone: 1:5000, i landzone: 1:

4 Ved opsætning af nye antennemaster skal rigtigheden af højden på masterne kunne dokumenteres. Ved opsætning af nye antennemaster kræves visualisering af masten inkl. realistisk antennebestykning set fra flere som udgangspunkt af forvaltningen udvalgte retninger og afstande. Forvaltningen forbeholder sig ret til at indhente visualiseringer, når der er tale om opsætning af antenner på bygninger og konstruktioner. Beskrivelse af teknikhytte(r), herunder tegningsmateriale visende areal, højde og forslag til beklædning og farvevalg. Beskrivelse af antenner og links, f.eks. i form af datablade med tydelig angivelse af størrelse. Beskrivelse af evt. indfarvning af antenner. Statiske beregninger af mast inkl. fundament eller eftervisning af at eksisterende skorsten/bygning har tilstrækkelig bæreevne til ekstrabelastning fra antenner og kabler. Ved etablering af nye antennepositioner skal der fremsendes dækningskort, med angivelse af den ønskede antennes og nærliggende antenners placering med angivelse af disses dækning. 6. Behandling af ansøgninger Behandling af ansøgninger om opsætning af antenneanlæg i Esbjerg Kommune foretages af forvaltningen. I sager, hvor der måtte indkomme høringssvar indeholdende spørgsmål vedrørende sundhedsmæssige aspekter vil dette så om udgangspunkt ikke have indflydelse på det videre forløb i sagsbehandlingen. Dette med baggrund i dels notat af 29. oktober 2003 udarbejdet af Erhvervsog boligstyrelsen, hvoraf det fremgår at En kommune kan kun meddele afslag til byggetilladelse, hvis ansøgningen er i strid med bestemmelserne i byggelovgivningen eller bestemmelser i anden lovgivning kommunen skal påse overholdt dels til brev af 11. november 2003 fra Ministeriet for Videnskab teknologi og Udvikling til samtlige kommunalbestyrelser, hvoraf bl.a. flg. fremgår: Hverken byggelovgivningen, planlovgivningen eller masteloven giver i dag mulighed for at inddrage helbredsmæssige hensyn i behandlingen af sager omkring tilladelser til mobilmaster. Sådanne hensyn varetages derimod i anden lovgivning, som gennemfører EU-regler på området

5 Forvaltningen vil kunne henvise til information udarbejdet af Sundhedsstyrelsen. I tilfælde, hvor der kommer indsigelser der omhandler andet end sundhedsmæssige aspekter og fra en større kreds af borgere forelægges ansøgningen sammen med høringssvarene det relevante politiske udvalg. Forvaltningen udarbejder til dette brug en redegørelse for ansøgningens overholdelse af nærværende vejledning. 7. Høringsprocedurer Ved opsætning af nye antennemaster, ved forhøjelse af højden på eksisterende master eller ved væsentlige ændringer på eksisterende antennepositioner, foretages der for alle lokaliteter en høring af grundejere inden for en radius af 3 gange højden på antennemasten samt en offentlig høringsfase i 14 dage, der annonceres den relevante ugeavis i Esbjerg Kommune. Ved opsætning af antenner på eksisterende antennemaster, skorstene eller andre bygningsdele foretages der en naboorientering, hvis antennen - ved en konkret vurdering foretaget af forvaltningen - skønnes at medføre forringede lys- og udsigtsforhold, eller hvis den har afgørende virkning på området. 8. Fjernelse af antenneanlæg efter endt brug Alle tilladelser betinges af at antenneanlæg, nedtages senest 1 år efter endt brug af antennerne knyttet til anlægget. 9. Undtagelsesbestemmelse fra denne vejledning Bestemmelserne i denne vejledning kan afviges for så vidt angår placering i fald der er tale om opsætning af antenneanlæg til radiokommunikation (f.eks. TETRA) for særlige brugere af væsentlig samfundsmæssig- og sikkerhedsmæssig betydning (f.eks. politi, brandvæsen, redningsberedskab, forsvaret/hjemmeværnet, civilt beredskab, Falck, DSB samt fly- og skibstrafikken) og der kan dokumenteres et væsentligt radiodækningsbehov i det konkrete område.

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Plan-, Bygge- og Miljøcenter Sagsbehandler: Kristina Moos Den 11. september 2008 Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Lovmæssigt grundlag Tre forskellige lovgivningsområder

Læs mere

Allerød Kommunes politik for telemaster og mobilantenner

Allerød Kommunes politik for telemaster og mobilantenner ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød tlf. 48 10 01 00 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk fax 48 10 03 33 Åbningstid Mandag til onsdag 10-14 Torsdag 08-18 Fredag 10-12 Journal nr.

Læs mere

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Antennevejledning Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri, Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2011 VEJLEDNING Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune FORMÅL

Læs mere

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m.

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. Antenner og master - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. 2012 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har i en fælles udmelding med KL i 2009 opfordret

Læs mere

Rammebestemmelser for master og antenner

Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Foto kommer senere Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommunplan 2009-2021 er udarbejdet af Center for Teknuik og Miljø i Greve Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Retningslinjer for master og antenner Forslag til kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Planforslaget

Læs mere

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Indhold 1. Formål...3 2. Lovgivning...4 3. Ansøgning om tilladelse...5 4. Sagsbehandling...6 5. Vilkår i forhold til tilladelser

Læs mere

Retningslinier for MASTER OG ANTENNER

Retningslinier for MASTER OG ANTENNER Retningslinier for MASTER OG ANTENNER MAS Retningslinier for MASTER OG ANTENNER UDGIVER Herning Kommune By, Erhverv og Kultur ÅR 2010 REDAKTION OG TEKST: Mette Wraa Nielsen, Arkitekt cand.arch. i samarbjede

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010

Læs mere

ANTENNER & -MASTER. Retningslinier for Viborg Kommune

ANTENNER & -MASTER. Retningslinier for Viborg Kommune ANTENNER & -MASTER Retningslinier for Viborg Kommune Udviklingen af mobiltelefoner gør, at der er et stigende behov for at opsætte antenner og -master. Viborg Kommune har i dén forbindelse valgt at udarbejde

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 Retningslinjer for master og antenner Kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Indholdsfortegnelse Redegørelse

Læs mere

Forslag til Mastepolitik

Forslag til Mastepolitik Forslag til Mastepolitik Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune - marts 2012 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 03 2. Formål 04 3. Lovgivning 05 4. Ansøgning om tilladelse

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 tillæg 26 Retningslinier for master og antenner

KOMMUNEPLAN 2004-2016 tillæg 26 Retningslinier for master og antenner KOMMUNEPLAN 2004-2016 tillæg 26 Retningslinier for master og antenner Dette tillæg indeholder forskellige retningslinier for opsætning. Retningslinierne indsættes i Kommuneplan 2004-2016 som generelle

Læs mere

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Administrationsgrundlag for opsætning af mobilantennemaster i Kalundborg Kommune Godkendt Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2009 Side 1 af 5 Administrationsgrundlag

Læs mere

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. november 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010 af Hvidovre

Læs mere

Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010

Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010 Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010 Indholdsfortegnelse Side Formål... 3 Mobile teknologier og master... 4 GSM og UMTS... 4 Andre teknologier... 4 Operatører... 4

Læs mere

Mastepolitik. Thor. Randers Kommune

Mastepolitik. Thor. Randers Kommune Mastepolitik Thor Randers Kommune Indledning Baggrund for udarbejdelse af mastepolitik I de seneste år er der sket en stor udvikling i behovet for nye maste- og antennesystemer. Mobiltelefoner bliver

Læs mere

Eksempler(Mastevejledning)

Eksempler(Mastevejledning) Eksempler(Mastevejledning) 1. Opstilling af mast med antennesystem i byzone eller sommerhusområde Dette eksempel gælder tilfælde, hvor det ikke er muligt at finde egnede antennepositioner på eksisterende

Læs mere

Mastepolitik for Nyborg Kommune

Mastepolitik for Nyborg Kommune Forslag Forslag til Mastepolitik til Mastepolitik Guidelines for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune - marts 2012 Udarbejdet

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Erik Mortensen Sendt: 9. juni 2016 16:45 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Emne: Vedr. sags ID 16/2004 etablering af ny antennemast ved Krebseparken, JS0705B.

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juni 2018 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juni 2018 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 7000 Fredericia Att. Frank Petersen 06-06-2018 Sags id: 2018-0100 Landzonetilladelse. Kommune giver landzonetilladelse til etablering af 48 m mobilantennemast

Læs mere

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard Varde. 7. marts 2017

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard Varde. 7. marts 2017 Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard 93 6800 Varde 7. marts 2017 Landzonetilladelse til etablering af antennemast med tilhørende udstyr på ejendommen beliggende Ballingvej 94, 7800 Skive

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. januar 2014 J.nr.: NMK-31-01061 Ref.: JAV AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast på Ravnsnæsvej i Rudersdal Kommune

Læs mere

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017 Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp ck@telcon.dk 16. juni 2017 Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til etablering af antennemast med tilhørende udstyr på ejendommen beliggende Kønsborgvej

Læs mere

MASTEPLAN. Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Langeland Kommune

MASTEPLAN. Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Langeland Kommune Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Langeland Kommune Indholdsfortegnelse Indledning 4 Formål 5 1. Lovgrundlag 5 2. Kommunens sagsbehandling 7 3. Netplanlægning 13 4. Placering og udformning

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Glenna Nielsen Sendt: 3. oktober 2016 11:47 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK; Bagge Peter. PEBA Cc: Peder Hansen Emne: SV: Sagsgangen og nyt udvalgsmøde

Læs mere

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne.

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne. 1 - Naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Naboorientering

Læs mere

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 1A, 6990 Ulfborg - Antennemast

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 1A, 6990 Ulfborg - Antennemast Side 1/5 TELCON A/S kqj@telcon.dk Nordre Boulevard 93 6800 Varde Dato: 21-08-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-62-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Telecon v/peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Den 7. februar 2018 J.nr. 02.34.02-P19-19647-17 Ref. hpo Direkte telefon: 56182325 LANDZONETILLADELSE Til etablering

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 16. Ændring af retningslinjerne 9.9 - Teleanlæg. Høringsperiode fra den 1. december 2015 til den 26.

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 16. Ændring af retningslinjerne 9.9 - Teleanlæg. Høringsperiode fra den 1. december 2015 til den 26. FORSLAG Høringsperiode fra den 1. december 2015 til den 26. januar 2016 Kommuneplantillæg nr. 16 Ændring af retningslinjerne 9.9 - Teleanlæg Hvad er et kommuneplantillæg? En kommuneplan er en plan for

Læs mere

Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur

Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur 2. november 2012 /allvil/pemima Skabelon for en kommunal mastepolitik Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur Erhvervsstyrelsen ønsker at bidrage til, at rammerne for en forbedret mobildækning er på

Læs mere

Landzonetilladelse. Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående kort udsnit.

Landzonetilladelse. Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående kort udsnit. Postadresse: Favrskov Kommune Plan & Byg Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse Afgørelse Favrskov Kommune meddeler hermed landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1, til etablering

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 04. juni 2014 J.nr.: NMK-31-01296 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af mobilantennemast i Hedensted Kommune

Læs mere

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Byggeri, Center for Miljø og Energi Grøndalsvej 1 C, 8260 Viby J Telcon Att. Ole Wichmann Schmidt Nordre Boulevard 93 6800 Varde Side 1 af 5 Ejendommens matr.nr.: 16 l, Skæring By, Egå Adresse: Grenåvej

Læs mere

Indstilling. Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. maj 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand 1.

Læs mere

TT Netværket P/S, Amager Strandvej 60, 2300 Københavns S. CVR nr.: Ansøger: Telcon A/S, Ndr. Boulevard 93, 6800 Varde, CVR nr:

TT Netværket P/S, Amager Strandvej 60, 2300 Københavns S. CVR nr.: Ansøger: Telcon A/S, Ndr. Boulevard 93, 6800 Varde, CVR nr: TELCON A/S Gladsaxe Kommune Rådhus alle 7 2860 Søborg Ndr. Boulevard 93 DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk 14. december 2016 Ref JP/ S1759 J.nr. S1759

Læs mere

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup Notatark Sagsnr. 01.03.03-P19-170- 13 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 25.2.2014 Indsigelsesnotat Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2013 J.nr.: NMK-31-00949 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt

Læs mere

Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015

Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015 Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015 Høje-Taastrup Kommunes Teknik- og Miljøcenter v. Samer Fathi Kayed har 24. marts 2015 fremsendt brev (Doknr. 80915-15) til undertegnede

Læs mere

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia 3. oktober 2013 Sagsident: 13/12151 Sagsbehandler: Britt Hald Haderslev Kommune EB Plan og Ejendomsudvikling Rådhuscentret

Læs mere

Retningslinjer. for opstilling af antenner og master i Favrskov Kommune

Retningslinjer. for opstilling af antenner og master i Favrskov Kommune Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 2 2. Formål 3 3. Lovgivning 4 4. Ansøgning om tilladelse 5 5. Sagsbehandling 6 5.1. Sagsbehandlingens

Læs mere

At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men som samtidigt skal tage

At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men som samtidigt skal tage 6.4 Teleanl g.qxd 19-12-2005 19:32 Side 1 Foto: Fyns Amt 6.4 Teleanlæg Amtsrådets mål At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men

Læs mere

FORSLAG TIL FÆLLES RETNINGS- LINJER FOR MASTEANSØGNINGER

FORSLAG TIL FÆLLES RETNINGS- LINJER FOR MASTEANSØGNINGER ODENSE, ASSENS, FAABORG-MIDTFYN, SVENDBORG, LANGELAND, ÆRØ, NORDFYN, KERTEMINDE & NYBORG ODENSE, ASSENS, FAABORG-MIDTFYN, SVENDBORG, LANGELAND, ÆRØ, NORDFYN, KERTEMINDE & NYBORG ODENSE, ASSENS, FAABORG-MIDTFYN,

Læs mere

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014 Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev Den 12. juni 2014 Ørslevklostervej 58A, 7840 Højslev Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan nr. 87 for

Læs mere

Ansøgning om landzone- og byggetilladelse

Ansøgning om landzone- og byggetilladelse Viborg Kommune Att.: Teknisk Forvaltning, Byggesagsafd. KM Telecom Danmark A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia CVR.nr.: 33 64 43 37 Martin Vinther Ravnebæk Roll out Manager Tlf.: +45 27 600 408

Læs mere

vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs.

vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs. vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs.dk U D V I K L I N G S F O RVA LT N I N G E N Mastepolitik 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven KM Telecom Danmark Navervej 12 7000 Fredericia Att.: Maj-Britt Vilsbøll Juul KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller

Læs mere

Bækmarksbro Vedr. ansøgning om byggetilladelse til etablering af ny mast for Lemvig Kommune.

Bækmarksbro Vedr. ansøgning om byggetilladelse til etablering af ny mast for Lemvig Kommune. TELCON A/S Lemvig Kommune Ndr. Boulevard 93 DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk 23. januar 2018 Ref CKT/ Bækmarksbro J.nr. 20174061 Bækmarksbro Vedr.

Læs mere

Mastepolitik. vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master UDVIKLINGSFORVALTNINGEN

Mastepolitik. vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master UDVIKLINGSFORVALTNINGEN Mastepolitik UDVIKLINGSFORVALTNINGEN vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs.dk 2 Indholdsfortegnelse INDLEDNING

Læs mere

MASTEPOLITIK FOR DE NORDJYSKE KOMMUNER

MASTEPOLITIK FOR DE NORDJYSKE KOMMUNER MASTEPOLITIK FOR DE NORDJYSKE KOMMUNER Retningslinjer for opstilling af master og mobilantenner i Nordjylland Indhold Indledning... 3 Business Region North Denmark (BRN) er et samarbejde mellem Region

Læs mere

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 Lokalplan 238.1 for ejendommen Grusbakken 15 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 238.1 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

Masteplan Haderslev Komunne

Masteplan Haderslev Komunne Masteplan Haderslev Komunne Indledning 4 Formål 4 1. Lovgrundlaget 5 2. Kommunens sagsbehandling 5 3. Netplanlægning 9 4. Placering og udformning af master og antenner 11 5. Det digitale kortgrundlag

Læs mere

Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag

Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør teknik@slagelse.dk 23. september 2013 Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag Ved opførelse af solfangere/solcelleanlæg sondres der mellem opførelse

Læs mere

Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart

Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Teknisk Forvaltning, Byggesagsafd. KM Telecom A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 27 74 27 34 Kenneth Grønborg Site Manager Tlf.:

Læs mere

KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163

KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163 Plan & Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163 Landzonetilladelse Assens Kommune giver landzonetilladelse til at opføre

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. juni 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. juni 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 7000 Fredericia 31-05-2017 Sags id: 2017-0201 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af mobilantennemast som ansøgt

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 18.04/1344.03 hj/ar 8940 2519 Åboulevarden

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. april 2012 J.nr.: NMK-31-00573 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opsætning af tre antenner til mobiltelefoni

Læs mere

Mini- og husstandsmøller i Danmark

Mini- og husstandsmøller i Danmark Mini- og husstandsmøller i Danmark Kommunernes planlægning, regler og godkendelser Sekretariatschef Kåre Albrechtsen Vindmøllesekretariatet September 2011 1 De grundlæggende regelsæt: Byggelovgivningen

Læs mere

0028 Vedr. ansøgning om dispensationstilladelse i forbindelse med etablering af ny mast for Banedanmark.

0028 Vedr. ansøgning om dispensationstilladelse i forbindelse med etablering af ny mast for Banedanmark. TELCON A/S Guldborgsund Kommune Ndr. Boulevard 93 DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk 0028 Vedr. ansøgning om dispensationstilladelse i forbindelse med

Læs mere

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 14 bhal@haderslev.dk 27. februar 2015 Sagsbehandler: Britt

Læs mere

1. Masten skal stilles til rådighed for andre antenneformål og operatører mod rimelig beta+ ling.

1. Masten skal stilles til rådighed for andre antenneformål og operatører mod rimelig beta+ ling. Jes Lassen Bygbjergvej 19 A!" # Skelbækvej 2 Tlf.: 7376 7676 Dato: 16. december 2015 Sagsnr.: 15/17805 Ejendomsnr.: 6169 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73 76 82 14 E+mail: pmu@aabenraa.dk I henhold

Læs mere

Landzonetilladelse til udskiftning af eksisterende antennemast på Ejstrupvej 3B, 6000 Kolding

Landzonetilladelse til udskiftning af eksisterende antennemast på Ejstrupvej 3B, 6000 Kolding TELCON A/S Att: Camilla Klingeberg Terp Ndr. Boulevard 93 6800 Varde 27. juni 2018 - Sagsnr. 18/7457 - Løbenr. 144960/18 Landzonetilladelse til udskiftning af eksisterende antennemast på Ejstrupvej 3B,

Læs mere

Den eksisterende mast fjernes i løbet af 7-21 dage efter den nye mast er etableret.

Den eksisterende mast fjernes i løbet af 7-21 dage efter den nye mast er etableret. Plan og Kultur Telecon A/S Nordre Boulevard 93 6800 Varde Att. Camilla Klingenberg Terp 26-02-2018 Sags id: 2017-0986 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til udskiftning af eksisterende

Læs mere

Vejledning 9. Opsætning af solceller. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør

Vejledning 9. Opsætning af solceller. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Teknik og Miljø Vejledning 9 Opsætning af solceller Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør November 2015 Redaktion: Ingelise Rask Design: Teknik og Miljø/NFN Print: Slagelse Kommune

Læs mere

Bjarne Højgaard. Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej Ebeltoft

Bjarne Højgaard. Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej Ebeltoft Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft BYGGE OG LANDZONE ANSØGNING FOR OPSÆTNING AF TELENOR MAST I FORBINDELSE MED ETABLERING AF ANTENNEPOSITION På vegne af Telenor A/S fremsendes

Læs mere

I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte.

I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte. Camilla Klingenberg Terp Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Miljø, Erhverv og Teknik Byg og BBR Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf. 62 23 33 33 byg@svendborg.dk www.svendborg.dk/byggeri LANDZONETILLADELSE

Læs mere

MASTEPLAN. Indledning. Læsevejledning

MASTEPLAN.  Indledning. Læsevejledning Indholdsfortegnelse Indledning 4 Formål 5 1. Lovgrundlag 5 2. Kommunens sagsbehandling 7 3. Netplanlægning 13 4. Placering og udformning af master og antenner 16 5. Det digitale kortgrundlag 19 6. Principper

Læs mere

På vegne af TDC A/S søger vi hermed om byggetilladelse til opstilling af en ny mast med antenner på grundareal:

På vegne af TDC A/S søger vi hermed om byggetilladelse til opstilling af en ny mast med antenner på grundareal: Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Fredericia Att.: Byggesag KM Telecom Danmark A/S Navervej 12 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Erdmann Site Manager Tlf.: +45 27 60 04 13 Fax.: +45 63

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 10-08-2016 / 01.03.03-P19-4-16 Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Læs mere

Ved mastefoden opsættes teknikkabine (bilag 5) til etablering af nødvendigt teknikudstyr på mastearealet

Ved mastefoden opsættes teknikkabine (bilag 5) til etablering af nødvendigt teknikudstyr på mastearealet Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted Att.: Byg og Miljø Ulf Lindeneg Lindeneg ApS Jernbanegade 48, 2. 4800 Nykøbing F. www.lindeneg.com ul@lindeneg.com Cvr-nr: 26 09 69 95 15-01 -

Læs mere

Ejer: Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C

Ejer: Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C BYGGE &- LANDZONE ANSØGNING FOR OPSÆTNING AF TELENOR MAST I FORBINDELSE MED ETABLERING AF ANTENNEPOSITION Dato 2011-01-12 På vegne af

Læs mere

SOLCELLE- OG SOLFANGERANLÆG

SOLCELLE- OG SOLFANGERANLÆG - en vejledning Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk U D V I K L I N G S F O RVA LT N I N G E N SOLCELLE- OG SOLFANGERANLÆG Folder om SOLFANGERE

Læs mere

4845 Vedr. Ansøgning om bygge- og landzonetilladelse til etablering af ny mobilsendestation for TDC A/S på Åshøjvej 37, 4600 Køge.

4845 Vedr. Ansøgning om bygge- og landzonetilladelse til etablering af ny mobilsendestation for TDC A/S på Åshøjvej 37, 4600 Køge. Køge Kommune Plan- og Miljøafdeling Torvet 1 4600 Køge TELCON A/S Lerpørtvej 1B DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk Dato 13. juli 2018 Ref 4845 J.nr.

Læs mere

Norddjurs Kommune giver hermed landzonetilladelse til efter planlovens 35, på ejendommen:

Norddjurs Kommune giver hermed landzonetilladelse til efter planlovens 35, på ejendommen: Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Afdeling: Plan, kultur og natur Dato: 13.09.2016 Reference: Annie Eggert-Hansen Tlf.: 89594055 E-mail: aeh@norddjurs.dk Journalnr.: 16/10741 Landzonetilladelse Norddjurs

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune.

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00094 (03-31/700-0250) mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Rudersdal Kommune Teknik og Miljø

Rudersdal Kommune Teknik og Miljø Rudersdal Kommune Teknik og Miljø KM Telecom Danmark A/S Navervej 12 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Erdmann Site Manager Tlf.: +45 27 60 04 13 Fax.: +45 63 40 40 69 E-mail: ker@km-telecom.com

Læs mere

Solcelle- og solfangeranlæg

Solcelle- og solfangeranlæg Solcelle- og solfangeranlæg Der opleves en stigende interesse for etablering af vedvarende energi. Aalborg Kommune støtter som udgangspunkt grøn energi og har generelt stor fokus på bæredygtighed. I nedenstående

Læs mere

Byggeri 2013. Vejledning 10. Opsætning af solcelleanlæg

Byggeri 2013. Vejledning 10. Opsætning af solcelleanlæg Byggeri 2013 Vejledning 10 Opsætning af solcelleanlæg Ved opsætning af solceller og solfangere Jfr. Bygningsreglementet og Energistyrelsens vejledende udtalelse har Slagelse Kommune fastsat nogle administrative

Læs mere

LE34 Tommy Steen Nielsen Energivej Ballerup. Sendt digitalt. Den 21. december Landzonetilladelse byggesagsnr.

LE34 Tommy Steen Nielsen Energivej Ballerup. Sendt digitalt. Den 21. december Landzonetilladelse byggesagsnr. LE34 Tommy Steen Nielsen Energivej 34 2750 Ballerup Sendt digitalt Den 21. december 2016 Landzonetilladelse byggesagsnr. 3-7 E/5 Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 09-08-2016 vedrørende landzonetilladelse

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 16. oktober 2006 NKN-33-00327 Mje Afgørelse i sagen om

Læs mere

Mini- og husstandsmøller i Danmark

Mini- og husstandsmøller i Danmark Mini- og husstandsmøller i Danmark Kommunernes planlægning, regler og godkendelser Indlæg ved Kristian Ditlev Frische Vindmøllesekretariatet - Miljøministeriet De tre central love: Byggeloven Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Administrationsgrundlag. januar 2013 2012. - opsætning af solfangere og solcelleanlæg

Administrationsgrundlag. januar 2013 2012. - opsætning af solfangere og solcelleanlæg januar 2013 2012 - opsætning af solfangere og solcelleanlæg Byggeloven I henhold til bygningsreglementet er der ikke en fast grænse for, hvornår der skal søges om tilladelse til opsætning af solfangere

Læs mere

Regulativ for. i Kolding Kommune

Regulativ for. i Kolding Kommune REGULATIV 2008 Regulativ for i Kolding Kommune Regulativ for facader og skilte i Kolding Kommune 2008 37 Indhold 1 INDLEDNING 4 1.1 FORMÅL OG HENSIGT 4 1.2 REGULATIVETS OPBYGNING OG BRUG 4 1.3 LOVHJEMMEL

Læs mere

Indstilling. Antennevejledning for Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Antennevejledning for Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. marts 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Det indstilles, at Aarhus Kommunes retningslinier for opsætning

Læs mere

Når du søger om opførelse af en husstandsvindmølle Teknik & Miljø

Når du søger om opførelse af en husstandsvindmølle Teknik & Miljø Vejledning om byggesager Når du søger om opførelse af en husstandsvindmølle Teknik & Miljø Udgivet af: Bornholms Regionskommune, Teknik & Miljø, Byg Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Udgivet : 26. januar

Læs mere

INDLEDNING. Indholdsfortegnelse

INDLEDNING. Indholdsfortegnelse INDLEDNING Indholdsfortegnelse INDLEDNING 0 Offentlig fremlæggelse og indsigelsesfrist 1 REDEGØRELSE 2 Beskrivelse af lokalplanområdet 2 HIDTIDIG PLANLÆGNING 3 Regionplanlægningen 3 Kommuneplanlægningen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag:

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag: 1 of 5 Til Natur- og Miljøklagenævnet 12-02-2016 Sagsnummer.: 16/2578 Sagstype: KLE: 01.03.00 Sagsbehandler: Pernilla Marie Mathisen Tlf.: 87535283 Klage over Syddjurs Kommunes landzonetilladelse af den

Læs mere

Til: Møde i Digitalt AktionsForum fredag d. 8. jan. 2016. Bilag 3b. Udkast til retningslinjer for digital infrastruktur for kommuner i Region Sjælland

Til: Møde i Digitalt AktionsForum fredag d. 8. jan. 2016. Bilag 3b. Udkast til retningslinjer for digital infrastruktur for kommuner i Region Sjælland Til: Møde i Digitalt AktionsForum fredag d. 8. jan. 2016 Bilag 3b Dato: 4. januar 2016 Brevid: 2885392 Udkast til retningslinjer for digital infrastruktur for kommuner i Region Sjælland Regional Udvikling

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Susanne Post. Keld Klaaby Sendt: 18. januar :11 Til: Fra:

Susanne Post. Keld Klaaby Sendt: 18. januar :11 Til: Fra: Susanne Post Fra: Keld Klaaby [keld@klaaby.net] Sendt: 18. januar 2016 10:11 Til: TMC Emne: Indsigelse til lokalplan 1.56.11 Vedhæftede filer: Indsigelse imod lokalplan - 18012016.pdf Prioritet: Opfølgningsflag:

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd. Indsigelsesfrist 30. november 2011

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd. Indsigelsesfrist 30. november 2011 LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd Indsigelsesfrist 30. november 2011 oktober 2011 HVAD ER EN LOKALPLAN? HVORNÅR SKAL DER LAVES LOKALPLAN Kommunalbestyrelsen har pligt til at lave en lokalplan, før

Læs mere

Masten i baghaven? Antennejura!

Masten i baghaven? Antennejura! Masten i baghaven? Antennejura! Amatørtræf Fyn 2016 Gregers Nielsen OZ8GN Sven Lundbech OZ7S Hvem er vi? Sven Lundbech OZ7S Radioprofessionel siden radioens opfindelse Radioamatør siden 1972 (hvis ikke

Læs mere

BYGGETILLADELSE. Matr.nr. 11hu og 11 hx af Frederiksberg, Langelandsvej 8-18

BYGGETILLADELSE. Matr.nr. 11hu og 11 hx af Frederiksberg, Langelandsvej 8-18 Altan.dk Næstvedvej 60 4180 Sorø Att.: Mikkel Stinus Frandsen BYGGETILLADELSE Matr.nr. 11hu og 11 hx af Frederiksberg, Langelandsvej 8-18 På grundlag af ansøgning af 11. juli og revideret projekt modtaget

Læs mere

Vilsund Midt, Nord og Syd Vilsund

Vilsund Midt, Nord og Syd Vilsund Vilsund Midt, Nord og Syd Vilsund September 2015 Vilsund Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov om Planlægning (Lovbekendtgørelse

Læs mere