Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. - Beretning for året 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. - Beretning for året 2013"

Transkript

1 Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. - Beretning for året 2013 Resume Vi kan se tilbage på endnu et arbejdsomt år med store udfordringer som i overskrifter er. Varmeafregningsperiode og regnskabsår er nu sammenfaldende, og vi arbejder nu med kun en pris. Á-contoprisen steg med 2 øre, til 48 øre pr. kwh, fra 2012 til Virkningsgraden i nettet er yderligere forbedret. For yderligere at optimere nettet arbejdes der på at indføre motivationsprincipper Investering i ny app til formidling af data Energibesparelserne er ikke nået, og vi skal fremover købe flere. Det lykkedes ikke at få fjernvarme til øvængerne p.g.a. for lav tilslutning Fusionen med Nr. Åby Kraftvarmeværk afventer bindende tilsagn fra SKAT 3KV tabte til DONG, men tilbuddet gælder stadig, hvis ikke det lykkes at lande en tilfredsstillende aftale med DONG. Der er fremsat et ikke ubetydeligt økonomisk krav fra DONG mod TVIS gældende fra i år og frem til og med Det kan medføre, at á- contoprisen må justeres op for Derudover er der løbende anlægsarbejder på nettet og på centralerne og hele den daglige drift af værket, der nu omfatter forbrugere her i Middelfart og 972 på Nr. Åby Kraftvarmeværk sammenlagt små forbrugere, som MFj servicerer Varmeåret Vi kan se tilbage på et varmeår, der har ligget ca. 7 % under et normaltår - målt i forhold til graddage. Det betød, at flere forbrugere fik penge tilbage i forbindelse med årsafregningen og dermed slap lidt billigere ud af 1. rate i 2014, hvor over-/underskud for året før altså som bekendt reguleres. Som vinteren 13/14 har artet sig, så er der en forhåbning om, at 2014 kan blive et endnu mildere år end For første gang har varmeafregningsperioden fulgt regnskabsåret, dvs. fra d. 1/ til d. 31/ Ændringen skyldes færdiggørelsen og indførelse af fjernaflæsning af alle varmemålerne. MFj har haft et varmesalg til forbrugerne i varmeafregningsperioden for 2013 (12 mdr.) på ca. 104,5 mio. kwh, mod et salg i 2012 (13 mdr.) på ca. 116,7 mio. kwh og i 2011 (12 mdr.) på ca. 105,6 mio. kwh. MFj havde ved udgangen af 2013 i alt 5015 stk. idriftsatte målere, og der var tilmeldt ca m2 opvarmet areal til fjernvarmen. MFj har i alt 137 km fjernvarmeledninger fordelt på 78 km hovedledninger og 59 km stikledninger. Virkningsgraden for ledningsnettet i 2013 blev på 81,3 %, hvilket er 0,6% bedre end i 2012 svarende til en besparelse på kr ,-. Dette er den bedste virkningsgrad og dermed det laveste varmetab i 22 år.

2 Den synlige forbedring af virkningsgrad i ledningsnettet skyldes bl.a. de optimeringer, der er foretaget på varmecentralen samt brugen af driftsoptimeringssystemet (TERMIS), som fra time til time sørger for at fjernvarmevandets fremløbstemperatur aldrig er varmere end højest nødvendigt. Jo koldere vandet i fjernvarmerørrene er, jo mindre varme går der til spilde i jorden undervejs til og fra forbrugerne. Nedbringelse af returtemperaturen fra forbrugerne: I den forbindelse arbejdes med motivationstarif for MFj for at opnå lavere returtemperatur (forbedret afkøling), der giver: - Mindre ledningstab. - Større ledningsnet (pga. flowet i nettet falder) - Billigere varmepris fra TVIS (TVIS indfører afkølingskrav pr. 2015). MFj/NKv har derfor indvilliget i at deltage i et EUDP projekt (EU støttet udviklingsprojekt) i samarbejde med COWI A/S, Fjernvarmes Udviklingscenter, Schneider Electric A/S, MeterWare og Skanderborg/Hørning FJV omkring returtemperaturoptimering. Projektet omfatter udvikling af en softwareløsning til returtemperaturoptimering (RTO) i fjernvarmesystemer ved brug af data fra varmemålerne (Kamstrup system) og realtidsmodeller (Termis Operation) koblet til SRO anlæg. Produktet udvikles i 2 fuldskalaforsøg i hhv. Skanderborg/Hørning s og MFj/NKv s fjernvarmenet og har som formål at generere store energibesparelser. MFj s bidrag er ca mandetimer til brug i eget fjernvarmenet samt besøg hos forbrugerne i løbet af At flytte returtemperaturen fra: 45->40 gr. C: Kan gøres forholdsvis ubesværet og billigt, men kræver besøg, indregulering og vejledning hos forbrugerne. Det er på dette niveau, vi arbejder lige nu! 40->35 gr. C: Kræver et stort arbejde pga. besøg, vejledning og investeringsvillighed hos forbrugerne. 35->30 gr. C: Kræver et meget stort arbejde og er meget dyrt, da mange husinstallationer skal besøges og renoveres. For hver en grad C returtemperaturen kan sænkes hos MFj, opnås der en besparelse på ledningstabet på ca. kr ,-/år. Hos MFj er gennemsnits returtemperaturen i 2013 på ca. 45 gr. C. Det er realistisk at sænke returtemperaturen med ca. 4 gr. C ifm. ovenstående projekt svarende til en ledningstabsbesparelse på ca. kr ,-/år. Det forventes, at MFj indfører motivationstarif baseret på returtemperatur med virkning fra 2015, hvor 2015 dog kun er et prøveår, således at forbrugerne i løbet af dette år har en mulighed for at forbedre varmeanlægget og dermed opnå en lavere returtemperatur. Fra 2016 vil motivationstariffen blive fuldt indfaset og en del af varmeomkostningen vil blive henført til størrelsen på returtemperaturen jo lavere returtemperatur, jo billigere varmeregning. Det kræver investeringer fra de, der har en dårlig afkøling, men på den anden side er det jo ikke fair, at de der har et velfungerende anlæg skal betale mere, fordi der er nogle forbrugere, der har et dårligt fungerende anlæg. I øvrigt er det altid en god ide fra tid til anden at få efterset sit anlæg for at sikre, at det er indstillet optimalt.

3 Årsaflæsning/-afregning: Den opmærksomme tilhører vil her bemærke, at vi plejer at rapportere, hvor mange der selv har aflæst målerne, men det er ikke nødvendigt i år pga. af fjernaflæsningen. Men via forbrugeradgangen på vores hjemmeside, er der bl.a. adgang til at se forventede/faktiske forbrug fra måned til måned samt at se årsopgørelser, føre kontrol med varmeforbruget m.m.. brug det! Som noget nyt foretog Middelfart Fjernvarme i 2013 en investering i et appsoftware til formidling af data/oplysninger fra fjernaflæsningssystemet til forbrugerne. Der blev indgået et samarbejde med DFF-EDB der også har udviklet vores forbrugersystem om udvikling af en app til forbrugerne, der bl.a. kan vise forbrug i både kr. og energi, samt vise udviklingen i returtemperaturen fra forbrugernes varmeanlæg. Der er blevet taget godt imod det nye tiltag, som dog også har givet lidt udfordringer - specielt omkring visning/beregning af årsaflæsningen/-afregningen, men det skulle nu være løst. Energibesparelser MFj nåede ikke energisparermålet for Dette er primært en konsekvens af, at projektet vedr. Ø-vængerne ikke blev til noget. DFF er informeret om efterslæbet, og det er aftalt at MFj leverer de manglende energibesparelser for 2013 i løbet af Udfordringen er, at energisparemålet fra 2013 er forøget med 100% for forsyningsselskaberne, hvilket betyder at MFj skal finde besparelser svarende til MWh, mod tidligere MWh. Det svarer til det samlede årlige forbrug i ca. 215 stk. standard parcelhuse. Disse besparelser skal findes i fjernvarmenettet og ude hos de tilsluttede fjernvarmeforbrugere. MFj indberettede for 2013 i alt MWh. Underskuddet på i alt MWh der står på kontoen overføres til 2014, hvilket betyder at der skal indberettes energibesparelser på i alt MWh for 2014! Der er afsat kr ,- i budget 2014, til indkøb af energibesparelser (6.600 MWh a kr. 400,-). Som en konsekvens af ovenstående, giver MFj nu kontant tilskud til energibesparelser til PRIVATE og ERHVERV. Der er lavet en aftale med firmaet EnergiSolution om en webløsning. På hjemmesiden er det nu muligt for både private og erhverv at ansøge om tilskud til energiforbedringer. Der gives kr. 0,34 pr. kwh i direkte tilskud til private der ansøger og er det en erhvervsvirksomhed der ansøger, gives der et ansøgningstilskud på kr. 0,04 pr. kwh oven i de kr. 0,34 pr. kwh. Der er dog en bagatelgrænse på kr. 200,- pr. ansøgning. En yderligere forøgelse fra 2015 på 25 % af forsyningsselskabernes sparemål, vil betyde at der fremover vil blive endnu mere rift om energibesparelserne og at prisen på disse vil stige yderligere. Det betyder, at der fremtidigt skal købes endnu flere energibesparelser udefra og at denne udgiftspost vil vokse fremover, hvilket vil være med til at forøge varmeprisen fremadrettet. I øvrigt er det en god ide at få sit hus efterset og energirenoveret. Der er penge at spare og fremover, hvor varmeprisen med sikkerhed stiger er det en endnu bedre ide.

4 Priser og benchmarking Takster for 2013 var som følger: Abonnementsbidrag: kr. 600,00 pr. varmemåler pr. år. BBR m 2 : kr. 16,00 pr. m 2 bolig- og erhvervsareal. Energiforbruget: kr. 0,48 pr. kwh (aconto). På trods af prisstigninger fra TVIS, pga. stigninger i brændselspriser og energiafgifter samt indførelse af forsyningssikkerhedsafgift, formåede MFj også i 2013 at fastholde en fornuftig lav varmepris til forbrugerne. De seneste 6 år er varmeprisen fra TVIS steget med ca. 48%, mens MFj s varmepris for et standard hus kun er steget ca. 31% i samme periode. En gennemsnits familie, der bor i et alm. 130 m 2 parcelhus med 18,1 MWh i forbrug, kan hos MFj nøjes med en varmeudgift på kr ,- inkl. moms i 2013 tal. I 2014 er ovenstående takster/priser fastholdt. Fjernvarmeforsyning af Ø-vængerne Som bekendt fik MFj d. 19. december 2012, mulighed for at tilbyde fjernvarme i Ø-vængerne. Alle husstande i Ø-vængerne var d. 24/4-13 inviteret til et orienteringsmøde i Lillebælthallerne, hvor 100 stk. valgte at deltage. Der skulle være en tilslutning på 45%, inden at MFj ville/kunne igangsætte projektet. Sidste tilmeldingsfrist var i første omgang den 1. juni 2013, hvilket senere blev rykket til d. 15/9-13 for at give alle husstandene en sidste mulighed for et skifte til fjernvarme! Der var ved fristens udløb den 15. september kun tilmeldt 100 husstande, hvilket var væsentlig mindre end de 265 husstande -som udgør de 45% - der var et krav for at kunne gennemføre projektet økonomisk forsvarligt. Det er rigtig ærgerligt både for beboerne og for værket, men hvad der end måtte være årsagen til den manglende tilslutning, så betyder det, at der ikke etableres fjernvarme i Ø-vængerne for nuværende og at projektet skrinlægges indtil videre. Samarbejde eller fusion med Nr. Aaby Kraftvarmeværk på lang sigt? Bestyrelserne for de to selskaber besluttede i efteråret 2011 at indgå et samarbejde omkring drift og administration. Det betød at Middelfart Fjernvarme overtog personalet samt den daglige tekniske og administrative drift af Nr. Aaby Kraftvarmeværk. Samtidig blev der etableret en fælles vagtordning for de to varmeværker. Det overordnede formål med at indlede samarbejdet var at effektivisere selskabernes samlede drift samt at opnå en optimal udnyttelse af de synergier, der uvilkårligt var ved et samarbejde. Samarbejdet imellem NKv og MFj er nu mere end 2 år gammelt og samarbejdet har vist sig at være en succes både økonomisk og organisatorisk. Fordelene ved samarbejdet har vist sig at styrke både økonomien og gjort organisationen mere robust og dermed bedret forsyningssikkerheden og servicen af de sammenlagt små forbrugere. Økonomisk har vi bedt revisoren om at regne ud, hvad det har betydet økonomisk og resultatet er at MFj har forbedret økonomien med mindst kr. Når jeg siger mindst, er det fordi en lang række af rabatter, fælles rådgivning etc. ikke kan opgøres, men fordelene er der. Derfor står begge værker bedre rustede til de fremtidige store udfordringer på et energimarked i konstant og uforudsigelig forandring.

5 Næste skridt er en fusion af de to værker, og begge bestyrelser arbejder frem imod at en fusion kan sættes på en ekstraordinær generalforsamling. Det er dog desværre ikke så enkelt. Deloitte har udarbejdet et notat om sammenlægning mellem MFj og NKv. Dette notat konkluderede, at der skal laves en meget kompleks virksomhedskonstruktion for, at der kan laves en fusion af de to værker med MFj som det fortsættende selskab uden at det vil få skattemæssige konsekvenser og at MFj s skattemæssige afskrivningsgrundlag dermed bortfalder. Da der samtidig var tale om, at Skat ville tage hånd omkring de strukturelle udfordringer og skattemæssige rammevilkår i varmesektoren ifm. fusion af forsyningsselskaber, valgte bestyrelserne at sætte fusionen lidt i bero hen over sommeren/efteråret 2013, indtil der var fundet en skattemæssig afklaring. Det er desværre ikke lykkedes for DFF og DANVA (vandværkernes brancheorg.) at få sat så meget politisk fokus på problemet, så der - som ventet var kommet en afklaring fra Skat i løbet af efteråret Det blev derfor besluttet at lade Deloitte spørge til et bindende svar hos Skat angående MFj s mulighed for at bibeholde de nuværende skattemæssige indgangsværdier - baseret på levetidsnedskrevne genanskaffelsespriser - ved et køb af NKv, ifm. en eventuel kommende sammenlægning af MFj/NKv. Vi afventer dette svar. Bestyrelserne er fortsat af den mening, at en fusion er ønskelig. 3KV A/S tilbud på varmepris til TVIS - Miljørigtig varme i trekantsområdet Som bekendt, og som fremlagt på sidste års generalforsamling, blev der i 2012, dannet et konsortium, som består af de fjernvarmeselskaber, der modtager varme fra TVIS. De syv værker er: Middelfart Fjernvarme Gauerslund Fjernvarme Gårslev Fjernvarme Fredericia Fjernvarme TRE-FOR varme Mølholm Fjernvarme Vejle Fjernvarme Baggrunden for dannelsen af konsortiet var at pålægge DONG/Skærbækværket en konkurrencesituation, ifm. at TVIS udbød en ny varmeaftale for perioden Hvis konsortiet var billigst med den kommende varmeaftale, ville konsortiet opføre et nyt fælles biomasseværk med en budgetpris på 2,45 Mia. kr. under navnet 3KV. Middelfart ville få en ejerandel på ca. 8,6 %, svarende til ca. kr. 210 mio.. D. 2. april 2013 blev tilbuddet vedrørende 3KV s bud på en varmepris for perioden afleveret til TVIS, og der har i løbet af foråret/sommeren 2013 pågået forhandlinger herom. TVIS har d. 3. juni 2013 pr. brev orienteret varmeværkerne om, at man har valgt DONG som forhandlingspart. I december 2013 meddelte TVIS, at varmeaftalen med DONG Energi A/S var formelt på plads. Der var lavet en hensigtserklæring om ny varmeaftale Der mangler dog endnu endelig accept/underskrifter fra hhv. TVIS s og DONG s bestyrelser. Dette forventes på plads medio 2014.

6 TVIS har bedt 3KV om at opretholde tilbuddet, indtil kontrakten med DONG er underskrevet. DONG s krav mod TVIS for DONG opsagde i oktober 2013 dele af den nuværende varmeaftale, der løber indtil udgangen af 2017 med TVIS. Samtidig varslede DONG et betydeligt økonomisk krav mod TVIS for perioden begge år inklusive. Dette kan medføre en betydelig prisstigning for perioden, som også omfatter TVIS har i første omgang afvist kravet. Værkerne er løbende blevet underrettet og har fremsendt et brev til TVIS, hvori vi giver fuld opbakning til TVIS til at afvise DONG s krav. På et møde den 10/4 opdaterede TVIS om den videre forhandlingsstrategi. Man har nu fået en juridisk og teknisk vurdering af sagen, og der er 11/4 afholdt et forhandlingsmøde med DONG. Man vil arbejde på at indgå et forlig, idet dele af kravet næppe kan undgås. Skulle dette ikke lykkes, vil sagen blive henvist til voldgift. Det er en langvarig affære og ville indebære, at en betydelig prisstigning vil udløses her og nu. Også selvom vi måske senere ville få dele af beløbet tilbage. Men en voldgift går sjældent kun den ene vej. Når vi ikke har informeret om det tidligere, er det fordi alle værkerne har været enige om at stå sammen og informere samlet. Der har været enighed om, at det af hensyn til forhandlingsprocessen, ville være bedst ikke at gå i pressen før forhandlingerne var afsluttede. Desuden er vi af TVIS pålagt tavshedspligt vedrørende de dele af forhandlingsstrategien, vi er informeret om. Vi er løbende blevet informeret, men er dybest set uden indflydelse på selve beslutningen og resultatet. Det er en sag mellem DONG, og TVIS og TVIS ejere - kommunerne. Vi er blevet stillet i udsigt, at der kan være en afklaring inden længe. Anlægsarbejder Renovering af ledningsnettet i 2013 på: - Vandværksvej, etape 1 kr ,- (budget på kr ,-) Dette er gjort for at fremtidssikre forsyningen af et fuldt udbygget område omkring Toften, og evt. fremtidigt et kommende projekt i Ø-vængerne. - Færøvej, etape 1 kr ,- (budget på kr ,-) Dette er gjort på grund af, at der de senere år har været flere reparationer på mufferne på hovedledningen og stikkene til forbrugerne og fordi de seneste termografirapporter viste, at der igen var flere utætheder. Der er lavet fjernvarmeforsyning til: - Enkelte huse i de nye områder Langevænget, Laksevænget, Sildevænget og Kammavej. - Ny børnehave på Behrendtsvej. - Sixtusvænget (det gamle Firkanten) med 12 huse. - Værkstedsvej 16 (2.085 m2 erhverv - tidligere naturgasforsyning). Tilslutning af i alt 36 stk. nye forbruger til fjernvarmen.

7 Varmecentralerne Der er foretaget renovering og ombygning af net-pumper på Hessgade, hvor de eksisterende jævnstrøms hovedpumper nr. 1 og 2 er skrottet og erstattet af 3 stk. nye vekselstrømspumper. Samtidig er transmissionsledningen til øst-centralen ombygget, således at flowretning i ledningen kan vendes ved nødforsyning. Dette giver mulighed for at forsyne Hovedcentralen fra Øst-centralen. Pris på kr ,- (budget på kr ,-). Diverse MFj s 50 års jubilæum d. 15. oktober 2013 blev afholdt lørdag d. 19/10-13 kl som et åbent hus arrangement med jazz musik, øl, vin og vand og pølsevogn. Der var ca. 150 fremmødte, der var med til at sende MFj videre mod de næste 50 år. Bestyrelsen besluttede i foråret 2013, at indføre Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering af april 2013 som afløsning af MFj s tidligere tekniske bestemmelser, der var fra For eksisterende forbrugere gælder bestemmelserne fra 1/ Disse nye bestemmelser følger bl.a. de nye krav i Varme-/kølenormen (DS469) mht. lavtemperatur dimensionering, vejrkompenseringsanlæg m.m.. Vi har i samme ombæring gennemgået vores vedtægter og de nyeste anbefalinger fra Dansk Fjernvarme. Nye lovtiltag har gjort det nødvendigt at foretage visse ændringer og justeringer. Det er på som et senere punkt på dagsordenen. MFj har efter henvendelse fra Middelfart Spildevand (MS) indledt forstudie omkring muligheden for at udnytte overskudsvarmen i spildevandet, så det kan bruges som fjernvarme til MFj. Det er i et notat i fase 1 anskueliggjort, at der kan hentes ca MWh/år overskudsvarme ud af spildevandet via en varmepumpe! Til sammenligning producerer MFj ca MWh/år. MFj deltager i projektet omkring Smart energi i hjemmet i samarbejde med MK, Naturgas Fyn, PassivSystems og Bolius. Projektet omhandler opnåelse af energibesparelser og forøget komfort ved webbaseret elektronisk styring af el og varme i boligerne. MFj leverer målerdata på døgnniveau til projektet. I samarbejde med Cowi A/S har der været udbud på nye rammeaftaler for entreprenørarbejde og rørmontage på fjernvarmearbejderne i jorden. Rammeaftalerne er forhandlet med to af de bydende på hver entreprise for en 2 årig periode (2014 og 2015). Der er lavet en kontrakt med Vestfyns El-anlæg, Nørre Aaby på entreprenørarbejdet og en kontrakt med L&H Rørbyg A/S på rørmontage. Til slut tak til alle jer der til daglig udfører et stort og veludført stykke arbejde. Det daglige arbejde glider nu ubesværet og effektivt. Tak til Bo og Rio fra bestyrelsen i Nr Åby for et godt samarbejde i forbindelse med den kommende fusion.

8 Tak til samarbejdspartnere og rådgivere. Selvom ikke alt er gået som bestyrelsen kunne ønske det i det forgangne år, er der ikke desto mindre god grund til at sige tak til bestyrelsen for et godt og konstruktivt samarbejde, som jeg håber vil fortsætte i samme gode ånd fremover.

9 Investeringsplan for 2014: Afluftersystem på Hovedcentralen og Øst-centralen kr ,- For at få den bedst mulige vandbehandling af vores fjernvarmevand, samt for at forlænge levetiden på vores fjernvarmerør, installeres der et afluftersystem på både hoved- og østcentralen, der effektivt fjerner ilt/luft i fjernvarmevandet, således der ikke kommer indvendige tæringer i fjernvarmerørrene. Renovering/opgradering af fjernvarmeledninger på Vandværksvej, etape 2 kr ,- Dette skal gøres for at fremtidssikre forsyningen af et fuldt udbygget område omkring Toften. Renovering af fjernvarmeledninger på Færøvej, etape 2 kr ,- Renoveres fordi der de seneste år har været flere reparationer på mufferne på hovedledningen og stikkene til forbrugerne, samt fordi den seneste termografirapport viser at der igen er flere utætheder. Renovering af fjernvarmeledning, Algade ved kirken kr ,- Dette udføres da der de seneste år har været flere reparationer på mufferne på ledningen og stikket til kirken m.m., samt fordi den seneste termografirapport viser at der igen er flere utætheder.

Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. Beretning for året 2014

Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. Beretning for året 2014 1 Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. Beretning for året 2014 Det har været et godt år med en del arbejde, først og fremmest med at forberede bestyrelsens forslag om sammenlægning af Middelfart Fjernvarme a.m.b.a.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a.. Tirsdag d. 8. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a. Onsdag d. 29. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af den

Læs mere

MIDDELFART FJERNVARME 2019

MIDDELFART FJERNVARME 2019 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING MIDDELFART FJERNVARME 2019 BESTYRELSENS BERETNING NR. 59 I ENERGITILSYNETS PRISSTATISTIK BLANDT DE BILLIGSTE 15 % I HELE LANDET DET BILLIGSTE VÆRK I TVIS SAMARBEJDET VARMEÅRET

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 10. november 2015 5. november 2015 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 188.505 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 8. november 2016 3. november 2016 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 195.225 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Hans Winthers Vej 9 8400 Ebeltoft CVR 22 70 37 14 Carl Th. Dreyers Vej 0 8400 Ebeltoft Ebeltoft, 09-06-2017 Tilbud Forbrugernr.: 82083 Vedr. ejendommen: Carl Th. Dreyers

Læs mere

Investeringsplan for Middelfart:

Investeringsplan for Middelfart: Investeringer godkendt i 2015, der er flyttet til 2017: Renovering af fjernvarmeledninger på Østergade (nyt bycenter) kr. 1.600.000,- Renovering af fjernvarmeledning, Algade ved kirken kr. 400.000,- Omlægning

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14 Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2014-31. maj 2015 Forslag til Budget for regnskabsåret 2015/16 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling onsdag den 29. juni 2016. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 56 ens 20ende

Læs mere

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle Prisen på fjernvarme bliver ens for alle 1. Hvorfor ensretter vi fjernvarmepriserne? 2. Hvordan har vi gjort? 3. Hvordan sammensættes priserne? a) Hvorfor bruges det opvarmede areal fra BBR? b) Hvad dækker

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2017

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2017 Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2017 Da Middelfart og Nr. Aaby indtil 1/1 2018 vil have differentierede priser og MFj har en overgangsbestyrelse, vil beretningen inkludere separate oplysninger

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned.

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned. Generalforsamlingen den 9. maj 2019 6. maj 2019 1 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Denne generalforsamling er lidt speciel, da den holdes i maj måned. Tidligere har generalforsamlinger

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! 1 2 I det forløbne regnskabsår har vi købt 185.128 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt med: ca. 0,9 % fra Vejle Spildevands rensningsanlæg og resten,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015/2016.

Bestyrelsens beretning for 2015/2016. Side 1 Nysted, den13. september 2016 Bestyrelsens beretning for 2015/2016. 1 Værket Regnskabsåret er meget tæt på et vejrmæssigt normalt år det vil sige et salg på 11.727 MWh. Det er kun 73 MWh mindre

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 29. juni 2017. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 57 ens 20ende

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d. 27.09.2018 Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Årets resultat er et underskud på kr. 0,3 mio mod et budgetteret underskud

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Session B Fusioner og konsolidering Praktisk erfaring

Session B Fusioner og konsolidering Praktisk erfaring Session B Fusioner og konsolidering Praktisk erfaring via samarbejde til sammenlægning Nr. Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a. MFj og NKv Sammenlægning pr. d. 1/1 2016 Sammenlægning blev endelig godkendt af generalforsamlingerne

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2016/17. CVR-nr

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2016/17. CVR-nr Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2015-31. maj 2016 Forslag til Budget for regnskabsåret 2016/17 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Bestyrelsesberetning for året 2017.

Bestyrelsesberetning for året 2017. Bestyrelsesberetning for året 2017. Endnu et spændende år er gået for Ribe Fjernvarme et rigtig godt år, hvor vi endnu engang har opnået et tilfredsstillende driftsresultat det betyder fortsat konkurrence

Læs mere

Vil du gerne holde din varmepris i ro?

Vil du gerne holde din varmepris i ro? Vil du gerne holde din varmepris i ro? Ta din returtemperatur og følg din afkøling. Se indeni 1 LYSTRUP FJERNVARME Varmen fortsætter med at være billig - bare du bruger den fornuftigt I Lystrup, Elsted

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2018 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 28. august

Læs mere

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling. 1 Beretning for året 2017/2018 generalforsamling den 25. september 2018. Indledning Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 1. november 2017 23. oktober 2017 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 200.745 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2010-2011. Ordinær generalforsamling 2010 2011. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2010

Læs mere

Ny fair afregning af din fjernvarme

Ny fair afregning af din fjernvarme Ny fair afregning af din fjernvarme Se bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet den variable del af fjernvarmen udelukkende

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor.

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsesmøde nr. 7. 2017/2018 Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var fuldtallig Peter deltager under punkt 4 og 5 Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. 1 Punkt

Læs mere

Påklaget beløb: 8.643,27 kr. (50 % af ,54 kr.) samt 2.263,75 kr. for fast afgift 1. januar til 31. maj 2010.

Påklaget beløb: 8.643,27 kr. (50 % af ,54 kr.) samt 2.263,75 kr. for fast afgift 1. januar til 31. maj 2010. Side 2 4/1920-0301-0228 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 17. maj 2005 til 30. april 2006. Påklaget beløb: 8.643,27 kr. (50 % af 17.286,54 kr.) samt 2.263,75 kr. for fast afgift 1. januar til

Læs mere

forvente stigninger på mellem kroner pr. husstand. Vel at mærke oveni den pris som varmen vil koste i forvejen.

forvente stigninger på mellem kroner pr. husstand. Vel at mærke oveni den pris som varmen vil koste i forvejen. Formandens beretning Endnu et år er gået i fjernvarmens tegn, Året har budt på flere forandringer, bland andet opsagde Gjerlev deres kontrakt med ULK, men det halve års opsigelse der stod i kontrakten

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Temadag om samarbejde og fusioner

Temadag om samarbejde og fusioner Temadag om samarbejde og fusioner Fra to til en via samarbejde til sammenlægning Nr. Aaby Kraftvarmeværk A.m.b.a. MFj og NKv Sammenlægning pr. d. 1/1 2016 Sammenlægning blev endelig godkendt af generalforsamlingerne

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 a) Velkomst På bestyrelsens vegne skal jeg hermed byde alle fremmødte velkomne til Aabybro Fjernvarmeværks årlige generalforsamling. En særlig

Læs mere

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge Få mere ud af fjernvarmen og spar penge 1 2 Udnyt fjernvarmen bedst muligt og få fradrag i prisen Ny motivationstarif fra 2017 Fra 1. januar 2017 bliver din varmeregning reguleret af en ny motivationstarif,

Læs mere

Fair afregning af din fjernvarme

Fair afregning af din fjernvarme Fair afregning af din fjernvarme Se på bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Motivationstariffen har positiv effekt Vi indførte motivationstariffen den 1. juni 2014, og allerede nu

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Nye forbrugere P2 Støvring by fortsætter med at vokse. Der er i det forgangne varmeår tilkommet 42 nye forbrugere

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ordinær generalforsamling tirsdag d. 26. september 2017 kl. 19.30 på Brødremenighedens Hotel Referat Fraværende med afbud: HC Jensen. side 721 Formand, Jens Jørgen Madsen, bød velkommen. Der var ud over

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. Bestyrelsens beretning Indledning 2011 har været et underligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk. Et år, der har mindet

Læs mere

De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling. Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S

De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling. Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S Organisation og omsætning Bestyrelse Direktør IT Koordinering Økonomi Distribution

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2017/18. CVR-nr

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2017/18. CVR-nr Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2016-31. maj 2017 Forslag til Budget for regnskabsåret 2017/18 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 5 Resultatopgørelse 6 Balance

Læs mere

Godkendelse af at ansøgning om dispensation fra forplivelsespligt til fjernvarme, Mjels Brovej 13, Ellidshøj ikke imødekommes

Godkendelse af at ansøgning om dispensation fra forplivelsespligt til fjernvarme, Mjels Brovej 13, Ellidshøj ikke imødekommes Punkt 5. Godkendelse af at ansøgning om dispensation fra forplivelsespligt til fjernvarme, Mjels Brovej 13, Ellidshøj ikke imødekommes 2016-033466 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og

Læs mere

Vi vil opfordre til, at man henter App en og bruger det til at følge husstandens forbrug løbende.

Vi vil opfordre til, at man henter App en og bruger det til at følge husstandens forbrug løbende. Bilag 0525 ODDER VARMEVÆRKS BESTYRELSESBERETNING FOR DRIFTSÅRET 2017 Kære andelshavere! Vi går nu i gang med bestyrelsens 61. beretning. Varmesalget Igen i år kan vi konstatere, at det har været et usædvanligt

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Generalforsamling onsdag den 23.11.2016, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det første år hvor vi har haft gang i den nye akkumuleringstank. Et år hvor vi i det store hele har

Læs mere

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling Ledelses beretning for 2013-2014. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter Værkets hovedaktivitet har i lighed med tidligere år været produktion og salg af el og

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2015 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 25. august

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Ting tager tid, og nogen ting tager bare længere tid end forventet. Da vi stod ved sidste års generalforsamling, havde vi netop vedtaget fusionen

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling mandag den 29. juni 2015. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 55 ens 20ende

Læs mere

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr.

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr. Beretning 2017 Regnskabsåret 2016/2017 har været et år med en hel del aktivitet på værket. Vi indledte ellers året med stor optimisme, idet vi arbejdede intens på at komme til at udnytte spildvarme fra

Læs mere

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2018

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2018 Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2018 Bestyrelsens beretning Varmeåret 2017 Middelfart Fjernvarme har i løbet af 2017, endnu en gang formået at nedsætte varmeprisen. I Middelfart blev varmeprisen

Læs mere

Lavtemperaturfjernvarme. Christian Kepser, 19. marts 2013 Energi teknolog studerende. SFO Højkær

Lavtemperaturfjernvarme. Christian Kepser, 19. marts 2013 Energi teknolog studerende. SFO Højkær SFO Højkær Lavtemperaturfjernvarme Christian Kepser, 19. marts 213 Energi teknolog studerende Indledning Lavtemperatur fjernvarme er som nævnet antyder, fjernvarme med en lavere fremløbstemperatur. Fremløbstemperaturen

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 23. oktober 2017.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 23. oktober 2017. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 23. oktober 2017. Temaer Bestyrelsesarbejdet det forløbne år Produktion Forsyning Forbrugere Økonomi Takstpolitik Varmepris Kommende år og afrunding

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2018 Regnskabsåret 2017/2018 er på flere måder det sidste år med noget gammelt og starten på noget nyt for varmeværket og forbrugerne. Nørre Snede Varmeværk er gået all in i samarbejdet med Ejstrupholm

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2011/2012. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning.

BESTYRELSENS BERETNING 2011/2012. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. Vallensbæk den 27. november 2012 BESTYRELSENS BERETNING 2011/2012 Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. REGNSKAB Årsregnskabet, som er det 48. regnskab,

Læs mere

Bestyrelsens beretning. v/fmd. Rasmus Ry Nielsen. Generalforsamling 2019

Bestyrelsens beretning. v/fmd. Rasmus Ry Nielsen. Generalforsamling 2019 Bestyrelsens beretning v/fmd. Rasmus Ry Nielsen Året i overskrifter Nye vedtægter Strategi-eftersyn Energibesparelser Stadig vækst Rettidigt omhu Vandtab og ledningstab - Det går fremad Fortsat højt informationsniveau

Læs mere

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006.

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Sted: Skovlund Kro Deltagere: 11 personer inkl. bestyrelse og varmemester. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 27.03.2019 Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Omlægning af regnskabsåret I foråret 2018 afholdt vi 2 ekstraordinære generalforsamlinger grundet omlægning

Læs mere

Varmepumper i fjernvarmen - virker det?

Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Erfaringer fra 10 MW VP-anlæg på Kalundborg Centralrenseanlæg Finn Bertelsen, Projektleder Kalundborg Forsyning 03-09-2018 1 Svar på spørgsmål Virker det? svar:

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Assens Fjernvarme Amba 53. ordinære generalforsamling Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2012, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det har været et specielt

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Torsdag, den 25. september 2014 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Indledningsvis kan bestyrelsen

Læs mere

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi BILAG 4 Marginal selskabsøkonomi Selskabsøkonomi For at kunne vurdere den økonomiske konsekvens af anlægsbudgettet er der udarbejdet en selskabsøkonomisk marginal betragtning for Næstved Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. Bestyrelsens beretning Indledning 2016 har været et år med meget aktivitet på Hadsten Varmeværk. For en forsyningsvirksomhed

Læs mere

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006 Hvalpsund Kraftvarmeværk rk Generalforsamling den 11. oktober 2006 Dagsorden Velkomst Valg af dirigent og stemmetællere Beretning for det forløbne regnskabsår Formandens beretning Bestyrelsens arbejde

Læs mere

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Vi har haft et varmesalg på i alt 11.843 MW mod 10.470 MW i det foregående år. Altså har varmesalget været noget større. Året har også haft

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen

Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR. Projektleder: Finn Bertelsen Varmepumpe på Kalundborg Centralrenseanlæg KCR Projektleder: Finn Bertelsen Om Kalundborg Forsyning Kalundborg Varmeforsyning: Har ca. 5.000 varmekunder Køber årligt 250.000 MWh varme Kalundborg Renseanlæg:

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om fjernvarme i Saksild og Rørt. Onsdag den 30. september 2015 kl. 19.00

Velkommen til informationsmøde om fjernvarme i Saksild og Rørt. Onsdag den 30. september 2015 kl. 19.00 Velkommen til informationsmøde om fjernvarme i Saksild og Rørt Onsdag den 30. september 2015 kl. 19.00 Aftenens program: - Odder Varmeværk - Hvor kommer varmen fra - Odder Varmeværks nuværende forsyningsområde

Læs mere

Farsø Varmeværk 2013-14

Farsø Varmeværk 2013-14 Farsø Varmeværk 2013-14 Til varmeproduktionen er der forbrugt 832 m³ naturgas og 11.319 tons flis. Af varmeværkets samlede varmeproduktion er 0,03% produceret via naturgas, mens hele 99,97% er produceret

Læs mere

Referat af Tranbjerg Varmeværks ordinære generalforsamling afholdt den 26. september 2017, kl på Tranbjerg Kro.

Referat af Tranbjerg Varmeværks ordinære generalforsamling afholdt den 26. september 2017, kl på Tranbjerg Kro. Referat af Tranbjerg Varmeværks ordinære generalforsamling afholdt den 26. september 2017, kl. 19.30 på Tranbjerg Kro. Dagsorden: 1 Valg af dirigent. 2 Beretning for det forløbne regnskabsår. 3 Det reviderede

Læs mere

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA Calefa V Indirekte fjernvarme MED CALEFA SPARER DU ENERGI OG FÅR EN MERE KOMFORTABEL HVERDAG HELE ÅRET RUNDT FJERNVARME KORT

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 17. august 2016

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 17. august 2016 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 17. august 2016 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006 Notat 16. oktober 26 Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 26 Indledning Dansk Fjernvarmes undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark viser, at priserne generelt er steget i

Læs mere

Kold Fjernvarme. Temadag om præisolerede fjernvarmerør - Den 6. og 7. december 2017 Søren Junge Bak Silkeborg Forsyning A/S

Kold Fjernvarme. Temadag om præisolerede fjernvarmerør - Den 6. og 7. december 2017 Søren Junge Bak Silkeborg Forsyning A/S Kold Fjernvarme Temadag om præisolerede fjernvarmerør - Den 6. og 7. december 2017 Søren Junge Bak Silkeborg Forsyning A/S Agenda Fjernvarmeforsyning med Kold Fjernvarme Planlægning ift. nybyggeri inden-

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Onsdag, den 25. september 2013 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Bedsted Fjernvarme A.m.b.A. (BFV)

Læs mere

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme.

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Antallet af forbruger er pt. 754 Udviklingen i aktiviteter

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2015 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 10. juni 2015

Velkommen til Generalforsamling 2015 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 10. juni 2015 Velkommen til Generalforsamling 2015 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 10. juni 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Udnyt energien i fjernvarmen optimalt og spar på varmeregningen Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Side 2 Motivationstarif Sådan fungerer fjernvarme: varmt vand ind og afkølet vand

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2016/2017

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2016/2017 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 11.10.2017 Beretning for varmeåret 2016/2017 Nye forbrugere P2 Støvring by oplever i disse år et sandt byggeboom. Der er i varmeåret etableret og udvidet

Læs mere

BETINGET FUSIONSAFTALE

BETINGET FUSIONSAFTALE Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49C, 4. sal 8000 Aarhus C +45 86 18 00 60 +45 25

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 29/11-2011 Formandens beretning om året der gik. Gaspris: Gasprisen har hen over det seneste år svinget en del som den jo altid gør hen over året,

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst 1 Generalforsamling onsdag den 20.11.2013, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Vinteren blev mere

Læs mere