Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. Beretning for året 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. Beretning for året 2014"

Transkript

1 1 Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. Beretning for året 2014 Det har været et godt år med en del arbejde, først og fremmest med at forberede bestyrelsens forslag om sammenlægning af Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. og Nr. Åby Kraftvarmeværk a.m.b.a. som i skal høre om under punktet forslag fra bestyrelsen. De øvrige overskrifter er: Varmeåret har været mildt, ca. 20 % under normalen Varmetabet er det laveste i 27 år Årsafregningen gav rigtig mange penge tilbage til forbrugerne Energibesparelserne for 2014 inkl. efterslæbet for 2013 er i mål men fremover skal der købes en del. Returtemperaturen skal ned. TVIS har indført returtemperaturkrav fra hvilket betyder en merpris for forbrugerne MFj indfører derfor en motivationstarif dvs. det bliver dyrere hvis ens returtemperatur er for høj. På den måde bliver det dem der forårsager den højere pris der også betaler. Projektet om returoptimering som MFj har deltaget i har været hovedårsagen til at returtemperaturen er sænket fra 44,5⁰C til 42,3⁰C MFj har fortsat en person tilknyttet der kan give rådgivning, hjælp og vejledning. Pris og takster ligger uændret lavt Ny TVIS/DONG varmeaftale er faldet på plads og vil udmønte sig i en markant lavere varmepris fra DONGs krav mod TVIS er endt med et forlig Regeringens vækstplan lægger op til at fjernvarmesektoren skal effektiviseres med 0,5 mia. kr. Samarbejdet mellem MFj og NKV er en beviselig succes for begge værker. Varmeåret 2014 Vi kan se tilbage på et meget mildt varmeår, der har ligget ca. 20 % under et normalår, målt i graddage. Det betød at ca. 90%, eller forbrugere fik penge tilbage ved årsafregningen i alt ca. 9,7 mio. kr.. Som det er nu betyder det at 1. rate i 2015 blev mindre. Og som 2015 indtil nu har artet sig kan det også vise sig at blive et mildt år. MFj har haft et varmesalg til forbrugerne i 2014 på ca. 91,2 mio. kwh, 12,7% mindre end i Virkningsgraden for ledningsnettet blev i 2014 på 80,4 %, hvilket er 0,9% dårligere end i Men det samlede energitab er kun på ca. 22,220 mio. kwh i 2014, mod 24,064 mio. kwh i Det svarer i kroner og øre til en besparelse på ca. kr ,-. Varmetabet i ledningsnettet i 2014 er dermed det laveste energitab i kwh i 27 år!

2 2 Fra 2010, hvor MFj for alvor satte fokus på temperaturoptimering, er ledningstabet reduceret med ca. 6,4 mio. kwh pr. år, svarende til en besparelse på ca. kr. 2,4 mio. pr. år. Den synlige forbedring af tabet i ledningsnettet skyldes bl.a. de løbende optimeringer der foretages på varmecentralen, samt brugen af driftsoptimeringssystemet (TERMIS), som fra time til time sørger for at fjernvarmevandets fremløbstemperatur aldrig er varmere end højest nødvendigt. Jo koldere vandet i fjernvarmerørrene er, jo mindre varme går der til spilde i jorden undervejs til og fra forbrugerne. Årsaflæsning/-afregning: Det er nu muligt via forbrugeradgangen på vores hjemmeside, at se forventede/faktiske forbrug fra måned til måned, samt at se årsopgørelser, føre kontrol med varmeforbruget m.m.. Desuden er der via e-forsyning App en mulighed for at man som forbruger kan følge varmeforbruget i både kr. og energi, samt få vist udviklingen i returtemperaturen fra varmeanlægget... brug det, det er et rigtigt godt værktøj til at styre/kontrollere at varmeanlægget kører optimalt! Energibesparelser MFj nåede i mål med energibesparelserne for 2014, samt efterslæbet fra 2013 (opstået da projektet vedr. konvertering af ø-vængerne ikke blev realiseret). MFj indberettede for 2014, i alt MWh, hvor af MWh blev indkøbt. MFj s sparemål for 2014 var på i alt MWh. Men da MFj havde et fra 2013 blev det samlede energisparermål på i alt MWh pr. 1/ Samlet set, kom MFj dog ud med et overskud på MWh i 2014, der overføres til For 2015 er MFj s sparermål på i alt MWh, hvilket betyder at der skal indberettes energibesparelser på i alt MWh for 2015, for at nå målet. Det kan vi ikke slev finde så der er afsat kr ,- i budgettet for 2015, til indkøb af MWh energibesparelser. I 2013 indførte MFj kontant tilskud til energibesparelser, hvor der ansøges via hjemmesiden. Her kan både private og erhverv ansøge om tilskud til energiforbedringer. Der gives kr. 0,34 pr. kwh i direkte tilskud til private der ansøger. Efterhånden har specielt de private, hovedsageligt lokale, fundet ud af at gøre brug af tilbuddet, hvilket kan ses af at 254 MWh kommer fra denne ordning i Ligeledes udleverer MFj stadig gratis rørskål for isolering af varmerør, mod at få rettigheden til energibesparelsen. Denne ordning gav 122 MWh, svarende til at der blev udleveret 665 meter rørskåle i 2014 så har man ikke allerede isoleret varmerørene, så er det tid til at komme i gang, det er gratis!

3 3 Energisparemålet er siden 2012, er forøget med 120% for MFj, hvilket betyder at der i 2015 skal findes besparelser svarende til MWh, mod tidligere MWh. I alt svarer det nuværende energisparermål til det samlede årlige forbrug i ca. 230 stk. standard parcelhuse. Den store forøgelse af forsyningsselskabernes sparermål, betyder at der fremover vil blive endnu mere rift om energibesparelserne, og at prisen på disse sandsynligvis vil stige yderligere. Det betyder at der fremtidigt skal købes endnu flere energibesparelser udefra, og at denne udgiftspost vil fortsætte med at stige, og med den varmeprisen. Nedbringelse af returtemperaturen fra forbrugerne: MFj indfører motivationstarif pr. 1/1-2016, for at opnå lavere returtemperatur på fjernvarmevandet tilbage til varmeværket, da dette giver mindre ledningstab og billigere varmepris hos TVIS. Baggrunden herfor er at TVIS har indført returtemperaturkrav pr. 1/1 2015, med indførelse af incitamentstarif (kr. 0,73/⁰C/GJ), der betyder et tillæg eller fradrag på varmeprisen for MFj på ca. kr ,-/år hvis returtemperaturen er hhv. en ⁰C højere eller lavere end referencetemperaturen på 42,9⁰C. Herudover betyder hver en ⁰C MFj sænker returtemperaturen, at der kan opnås en besparelse på ledningstabet på ca. kr ,-/år. Dvs. at for hver 1⁰C returtemperaturen nedsættes, opnås der en besparelse på kr ,- pr. år! MFj bestyrelsen har derfor vedtaget at indføre motivationstarif baseret på returtemperatur med virkning fra d. 1/ Det betyder at forbrugerne i resten af 2015 har mulighed for at forbedre varmeanlægget, og dermed opnå en lavere returtemperatur. Fra 2016 vil motivationstariffen blive en del af varmeopgørelsen, og den vil fremgå af årsopgørelsen som enten et pristillæg eller et prisfradrag, afhængig af returtemperaturen dvs. jo lavere returtemperatur, jo billigere varmeregning. V.hj.a. fjernaflæsningssystemet er der mulighed for at benytte den fremførte fremløbstemperatur som reference for den forventede returtemperatur hos den enkelte forbruger. Det betyder at returtemperaturreferencen hos forbrugerne yderst i fjernvarmenettet, som får den laveste fremløbstemperatur, bliver fastsat højere end de forbrugere der bor tættest på værket og dermed får den højeste fremløbstemperatur. På denne måde opnås der fuld retfærdig ved afregning/ opgørelse af motivationstariffen hos den enkelte forbruger. Forbrugerne vil lige efter sommerferien blive informeret yderligere om den kommende motivationstarif. Som oplyst sidste år har MFj deltaget i et EUDP Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP projekt, i samarbejde med COWI A/S, Fjernvarmens Udviklingscenter, Schneider Electric A/S, MeterWare og Skanderborg/Hørning FJV, omkring returtemperaturoptimering.

4 4 Projektet har i 2014 kørt i 2 fuldskala forsøg i hhv. Skanderborg/Hørning s og MFj/NKv s fjernvarmenet, og har som formål at generere store energibesparelser. MFj s bidrag var ca mandetimer til brug i eget fjernvarmenet, og besøg hos forbrugerne, i løbet af MFj har besøgt ca. 650 forbrugere med for høj returtemperatur ifm. projektet. RTO projektet og de tilknyttede ressourcer har været hovedårsagen til at MFj fra 2013 til 2014 har sænket den gennemsnitlige returtemperatur fra 44,5⁰C til 42,3⁰C - et fald på 2,2⁰C. Til orientering har MFj tilknyttet en person, der tilbyder forbrugerne rådgivning, hjælp og vejledning til at nedsætte returtemperaturen fra deres varmeanlæg. Alle forbrugerne kan gratis gøre brug af tilbuddet ved at ringe og bestille tid hos fjernvarmen for et besøg.så brug det! Priser og benchmarking Takster for 2014 var som følger: Abonnementsbidrag: kr. 600,00 pr. varmemåler pr. år. BBR m 2 : kr. 16,00 pr. m 2 bolig- og erhvervsareal. Energiforbruget: kr. 0,48 pr. kwh indtil d. 30/6, og kr. 0,51 pr. kwh fra d. 1/7-31/12 = Gennemsnit på kr. 0,491 pr. kwh. Takster for 2015 er som følger: Abonnementsbidrag: kr. 600,00 pr. varmemåler pr. år. BBR m 2 : kr. 16,00 pr. m 2 bolig- og erhvervsareal. Energiforbruget: kr. 0,49 pr. kwh. Trods prisstigninger fra TVIS, bl.a. pga. en opkrævning af en ekstraordinær betaling til DONG, formåede MFj også i 2014 at fastholde en fornuftig lav varmepris til forbrugerne. De seneste 7 år er varmeprisen fra TVIS steget med ca. 41%, mens MFj s varmepris for et standard hus kun er steget ca. 33% i samme periode. En gennemsnits familie der bor i et alm. 130 m 2 parcelhus med 18,1 MWh i forbrug, kunne hos MFj nøjes med en varmeudgift på kr ,- inkl. moms i I 2015 koster det kr ,- inkl. moms for et standard hus. Samme pris som i 2014! Ny varmeaftale for med DONG/SKv I sommeren 2014, blev der indgået og underskrevet en ny aftale mellem TVIS og DONG/SKV om levering af varme, for perioden Under de endelige forhandlinger med DONG måtte fjernvarmeselskabernes tilbud (fra 3KV) om at bygge et værk i Kolding stadig stå ved magt og stadig være et reelt alternativ til DONG/SKV Den nye varmeaftale betyder bl.a. at SKV udvides med 2 nye kedler til fyring på træflis, der er CO2 neutralt, miljøvenligt og ikke mindst stort set afgiftsfritaget (endnu).

5 5 Der har været 1. spadestik på projektet i august 2014, og det forventes at anlægget senest kan tages i brug pr. 1/1-2018, hvilket betyder en markant lavere varmepris i Middelfart fra DONG s krav mod TVIS for Som der blev orienteret om på sidste års generalforsamling, fremsatte DONG krav mod TVIS for brændselsprisregulering m.m. for perioden TVIS har i løbet af foråret 2014 afholdt flere forhandlingsmøder med DONG, vedrørende de fremsatte krav. Resultatet af TVIS/DONG forhandlingerne, blev et forlig med DONG, om varmeleveringsaftalens prisbestemmelser. Dette betød en meromkostning for MFj på i alt kr. 1,66 mio. i 2014, og udmøntede sig i en budget revidering pr. 1/7-2014, hvor varmeprisen blev hævet med 3 øre, til kr. 0,51 pr. kwh. At det ikke har kunnet mærkes hos forbrugerne, skyldes det ovennævnte milde år. Fjernvarmesektoren skal effektiviseres! Regeringens vækstplan lægger op til besparelser i fjernvarmesektoren på kr. 0,5 mia. frem til Alle værker har derfor i foråret 2014 indleveret driftsdata til den arbejdsgruppe der skal udvikle benchmarking modellen til fjernvarmesektoren. Den tværministerielle arbejdsgruppe er godt i gang med at udarbejde det endelige beslutningsgrundlag til en ny regulering med henblik på, hvordan et effektiviseringspotentiale på 500 millioner kroner i 2020 kan realiseres i henhold til den politisk vedtagne vækstpakke. Arbejdsgruppens anbefaling vil blandt andet tage udgangspunkt i konsulentfirmaet Copenhagen Economics anbefaling, men også i den ministerielle arbejdsgruppes egen vurdering af, hvordan et effektiviseringspotentiale kan opnås. Dansk Fjernvarme har ikke set den samlede anbefaling fra det tværministerielle udvalg endnu, men det vi ved, er, at konsulentfirmaets anbefaling er en indtægtsrammeregulering med indberetning af ensartede data, standardkontoplan og samme regnskabsperiode. Aktuelt foregår der drøftelser på både politisk niveau og på embedsmandniveau. Der lægges op til en endelig politisk beslutning i dette forår. Dansk Fjernvarme følger processen, og har klart tilkendegivet, at branchen ikke ønsker en indtægtsrammeregulering og at man ser store og helt grundlæggende ulemper forbundet hermed. Det forventes at benchmarkmodellen offentliggøres i løbet af sommeren 2015.

6 6 Anlægsarbejder Renovering af ledningsnettet i 2014 på: - Vandværksvej, etape 2: Dette er gjort for at fremtidssikre forsyningen af et fuldt udbygget område omkring Toften, og evt. fremtidigt projekt i Ø-vængerne. - Færøvej, etape 2: Dette er gjort pga. der de senere år har været flere reparationer på mufferne på hovedledningen og stikkene til forbrugerne, samt fordi de seneste termografi rapporter viste flere utætheder. Der er lavet fjernvarmeforsyning til i alt 36 stk. nye forbrugere i 2014, heraf udgøres de 15 stk. af nye huse i de nye områder Langevænget, Laksevænget, Rokkevænget, Sildevænget og Kammavej. Dette viser at tilslutning til, samt fjernvarme fra MFj er fuldt konkurrencedygtig ift. individuelle løsninger med varmepumpe og lign. i nye huse. Diverse MFj havde ved udgangen af 2014 i alt 5030 stk. idriftsatte målere og der var tilmeldt m2 opvarmet areal til fjernvarmen. MFj har i alt 138 km fjernvarmeledninger, fordelt på 69 km hovedledninger og 69 km stikledninger. Der er etableret højtvandslukkere på kloaksystemet i Hessgade, da varmecentralen har været oversvømmet 4 gange i løbet af Der har i løbet af 2013/2014 været arbejdet med etablering af varmepumpe på Middelfart Renseanlæg, for udnyttelse af overskudsvarme fra spildevandet. På et møde d. 14/8-2014, blev det dog besluttet at stoppe projektet, da økonomien i projektet, med de nuværende rammevilkår (PSO afgift på el og SKv konvertering til biomasse), ikke hænger sammen. Projektet ligger dog parat, hvis forudsætningerne af den ene eller anden grund skulle vende til det positive igen. MFj farvede fjernvarmevandet grønt d. 4/9-14, for at spore utætte varmtvandsinstallationer. Der blev fundet 13 stk. utætte varmtvandsanlæg. På Øst centralen blev der installeret afluftersystem, for fjernelse af ilt og luft i fjernvarmevandet. MFj har i 2014, hos Kommunekredit, optaget et fastforrentet annuitetslån på kr. 15,0 mio. med en løbetid på 10 år, og en rente på 1,21%, til finansiering af renovering af fjernvarmerør på Vandværksvej, Færøvej, Sverigesvej, Algade og Teglgårdsvej.

7 7 NKv og MFj samarbejde Samarbejdet imellem NKv og MFj er nu 3 år gammelt, og samarbejdet er beviseligt en succes for begge parter! Derfor er der taget skridt til en egentlig sammenlægning som konsekvens af den positive effekt det har haft på begge værker. Nærmere om dette under punkt 6, forslag fra bestyrelsen. Til slut en stor tak til alle ansatte på MFj der engageret og dygtigt får hele værket til at fungere. Tak til Jesper der leder det hele på forbilledlig vis. Tak til samarbejdspartnere og rådgivere. Tak til bestyrelsen for godt og effektivt samarbejde og den gode ånd det foregår i. I år skal jeg sige speciel tak til bestyrelserne både den her i Middelfart og den i Nr. Aaby for et konstruktivt samarbejde i forbindelse med forberedelserne til sammenlægningen.

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a. Onsdag d. 29. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af den

Læs mere

Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. - Beretning for året 2013

Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. - Beretning for året 2013 Middelfart Fjernvarme a.m.b.a. - Beretning for året 2013 Resume Vi kan se tilbage på endnu et arbejdsomt år med store udfordringer som i overskrifter er. Varmeafregningsperiode og regnskabsår er nu sammenfaldende,

Læs mere

MIDDELFART FJERNVARME 2019

MIDDELFART FJERNVARME 2019 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING MIDDELFART FJERNVARME 2019 BESTYRELSENS BERETNING NR. 59 I ENERGITILSYNETS PRISSTATISTIK BLANDT DE BILLIGSTE 15 % I HELE LANDET DET BILLIGSTE VÆRK I TVIS SAMARBEJDET VARMEÅRET

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a.. Tirsdag d. 8. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af

Læs mere

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2017

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2017 Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2017 Da Middelfart og Nr. Aaby indtil 1/1 2018 vil have differentierede priser og MFj har en overgangsbestyrelse, vil beretningen inkludere separate oplysninger

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge Få mere ud af fjernvarmen og spar penge 1 2 Udnyt fjernvarmen bedst muligt og få fradrag i prisen Ny motivationstarif fra 2017 Fra 1. januar 2017 bliver din varmeregning reguleret af en ny motivationstarif,

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Betaler du for meget for varmen?

Betaler du for meget for varmen? Betaler du for meget for varmen? Det kan der gøres noget ved Udnyt varmen bedre, og undgå tillæg Ny prissætning gør varmeregningen mere retfærdig Tidligere har varmeprisen kun været baseret på den mængde

Læs mere

Vil du gerne holde din varmepris i ro?

Vil du gerne holde din varmepris i ro? Vil du gerne holde din varmepris i ro? Ta din returtemperatur og følg din afkøling. Se indeni 1 LYSTRUP FJERNVARME Varmen fortsætter med at være billig - bare du bruger den fornuftigt I Lystrup, Elsted

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 10. november 2015 5. november 2015 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 188.505 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14 Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2014-31. maj 2015 Forslag til Budget for regnskabsåret 2015/16 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Ny fair afregning af din fjernvarme

Ny fair afregning af din fjernvarme Ny fair afregning af din fjernvarme Se bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet den variable del af fjernvarmen udelukkende

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! 1 2 I det forløbne regnskabsår har vi købt 185.128 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt med: ca. 0,9 % fra Vejle Spildevands rensningsanlæg og resten,

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2017/18. CVR-nr

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2017/18. CVR-nr Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2016-31. maj 2017 Forslag til Budget for regnskabsåret 2017/18 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 5 Resultatopgørelse 6 Balance

Læs mere

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Hans Winthers Vej 9 8400 Ebeltoft CVR 22 70 37 14 Carl Th. Dreyers Vej 0 8400 Ebeltoft Ebeltoft, 09-06-2017 Tilbud Forbrugernr.: 82083 Vedr. ejendommen: Carl Th. Dreyers

Læs mere

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle Prisen på fjernvarme bliver ens for alle 1. Hvorfor ensretter vi fjernvarmepriserne? 2. Hvordan har vi gjort? 3. Hvordan sammensættes priserne? a) Hvorfor bruges det opvarmede areal fra BBR? b) Hvad dækker

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 8. november 2016 3. november 2016 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 195.225 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ordinær generalforsamling tirsdag d. 26. september 2017 kl. 19.30 på Brødremenighedens Hotel Referat Fraværende med afbud: HC Jensen. side 721 Formand, Jens Jørgen Madsen, bød velkommen. Der var ud over

Læs mere

Fair afregning af din fjernvarme

Fair afregning af din fjernvarme Fair afregning af din fjernvarme Se på bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Motivationstariffen har positiv effekt Vi indførte motivationstariffen den 1. juni 2014, og allerede nu

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 1. november 2017 23. oktober 2017 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 200.745 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Torsdag, den 25. september 2014 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Indledningsvis kan bestyrelsen

Læs mere

De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling. Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S

De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling. Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S Organisation og omsætning Bestyrelse Direktør IT Koordinering Økonomi Distribution

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2018

Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2018 Middelfart Fjernvarme - Generalforsamling 2018 Bestyrelsens beretning Varmeåret 2017 Middelfart Fjernvarme har i løbet af 2017, endnu en gang formået at nedsætte varmeprisen. I Middelfart blev varmeprisen

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2016/17. CVR-nr

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2016/17. CVR-nr Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2015-31. maj 2016 Forslag til Budget for regnskabsåret 2016/17 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling Ledelses beretning for 2013-2014. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter Værkets hovedaktivitet har i lighed med tidligere år været produktion og salg af el og

Læs mere

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned.

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned. Generalforsamlingen den 9. maj 2019 6. maj 2019 1 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Denne generalforsamling er lidt speciel, da den holdes i maj måned. Tidligere har generalforsamlinger

Læs mere

Din fjernvarmepris bliver mere fair

Din fjernvarmepris bliver mere fair Din fjernvarmepris bliver mere fair Nye tariffer: Mere retfærdige, mere moderne Fra 1. januar 2019 tager vi et langt skridt mod en mere retfærdig og moderne afregning. Samlet set forbliver varmeprisen

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

VARMEPUMPEREJSEHOLDETS INDSATS 2017

VARMEPUMPEREJSEHOLDETS INDSATS 2017 VARMEPUMPEREJSEHOLDETS INDSATS 2017 - AKTIVITETER OG ERFARINGER Varmepumperejseholdets indsats i 2017 - aktiviteter og erfaringer Kontor/afdeling Center for Forsyning Version 2 J nr. MRO/JRI Indledning

Læs mere

AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME. John Tang

AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME. John Tang AKTUELT NYT FRA DANSK FJERNVARME John Tang ENERGIBESPARELSER Energispareaftale af 13. november 2012 Nye regler og retningslinier siden 2009-aftalen. Samlet besparelsesindsats 2013-14 +75% i forhold til

Læs mere

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Rudkøbing Varmeværk A.m.b.a. Strandlystvej 123. 5900 Rudkøbing. Tel.: 6251 2142 www.rudkoebingfjernvarme.dk Sydlangeland Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d. 27.09.2018 Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Årets resultat er et underskud på kr. 0,3 mio mod et budgetteret underskud

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 27.03.2019 Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Omlægning af regnskabsåret I foråret 2018 afholdt vi 2 ekstraordinære generalforsamlinger grundet omlægning

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015/2016.

Bestyrelsens beretning for 2015/2016. Side 1 Nysted, den13. september 2016 Bestyrelsens beretning for 2015/2016. 1 Værket Regnskabsåret er meget tæt på et vejrmæssigt normalt år det vil sige et salg på 11.727 MWh. Det er kun 73 MWh mindre

Læs mere

Vil du også betale mindre for din fjernvarme?

Vil du også betale mindre for din fjernvarme? Vil du også betale mindre for din fjernvarme? Se hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet en del af fjernvarmen udelukkende efter

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling onsdag den 29. juni 2016. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 56 ens 20ende

Læs mere

-en forsyningsfamilie fuld af energi

-en forsyningsfamilie fuld af energi -en forsyningsfamilie fuld af energi 1 Borgermøde den 20. maj 2015 Aftenens program 19.00 19.10 Velkommen v/ Søren Mikkelsen, direktør Vordingborg Forsyning 19.10 19.25 Hvem er vi v/ Søren Mikkelsen 19.25

Læs mere

Bestyrelsesberetning for året 2017.

Bestyrelsesberetning for året 2017. Bestyrelsesberetning for året 2017. Endnu et spændende år er gået for Ribe Fjernvarme et rigtig godt år, hvor vi endnu engang har opnået et tilfredsstillende driftsresultat det betyder fortsat konkurrence

Læs mere

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle

Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Udnyt energien i fjernvarmen optimalt og spar på varmeregningen Ny motivationstarif betyder fair varmeregning til alle Side 2 Motivationstarif Sådan fungerer fjernvarme: varmt vand ind og afkølet vand

Læs mere

NY REGULERING I FJERNVARMESEKTOREN

NY REGULERING I FJERNVARMESEKTOREN GÅ HJEM MØDER NY REGULERING I FJERNVARMESEKTOREN Astrid Birnbaum, faglig chef Dansk Fjernvarme abi@danskfjernvarme.dk GÅ HJEM MØDER KOLDING, AALBORG OG RINGSTED Dagsorden Gennemgang af embedsværkets anbefaling:

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 29. juni 2017. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 57 ens 20ende

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6. 2016/2017 Dato 20. juni 2017. Kl 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering.

Læs mere

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling. 1 Beretning for året 2017/2018 generalforsamling den 25. september 2018. Indledning Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

2012 33.951 målere 11,5 mio. m 2 opvarmet areal 36,0 mio. m 3 fjernvarme/år Omsætning 679 mio. kr. Aalborg Portland. Nordjyllandsværket.

2012 33.951 målere 11,5 mio. m 2 opvarmet areal 36,0 mio. m 3 fjernvarme/år Omsætning 679 mio. kr. Aalborg Portland. Nordjyllandsværket. Aalborg Portland 2012 33.951 målere 11,5 mio. m 2 opvarmet areal 36,0 mio. m 3 fjernvarme/år Omsætning 679 mio. kr. Nordjyllandsværket Reno-Nord Energipolitiske pejlemærker Varmeforsyningsløsninger - klimabelastning

Læs mere

Pris pr. MWh (Hillerød) 425,00 275,00 425,00. Pris pr. kwh (Meløse og St.Lyngby) 0,425 0,275 0,425

Pris pr. MWh (Hillerød) 425,00 275,00 425,00. Pris pr. kwh (Meløse og St.Lyngby) 0,425 0,275 0,425 PRISER FOR VARME Alle priser er oplyst i kr. og inkl. 25 % moms. Der sendes 4 rater om året med betaling i februar, maj, august og november. Betaling for forbrugt varme Januar - Marts April - Oktober November

Læs mere

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen Generalforsamling 20.09.12 Velkommen Generalforsamling 20.09.12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede årsrapport efter regnskabsloven

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2015 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 25. august

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2016/2017

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2016/2017 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 11.10.2017 Beretning for varmeåret 2016/2017 Nye forbrugere P2 Støvring by oplever i disse år et sandt byggeboom. Der er i varmeåret etableret og udvidet

Læs mere

Varmepumper i fjernvarmen - virker det?

Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Varmepumper i fjernvarmen - virker det? Erfaringer fra 10 MW VP-anlæg på Kalundborg Centralrenseanlæg Finn Bertelsen, Projektleder Kalundborg Forsyning 03-09-2018 1 Svar på spørgsmål Virker det? svar:

Læs mere

Vi vil opfordre til, at man henter App en og bruger det til at følge husstandens forbrug løbende.

Vi vil opfordre til, at man henter App en og bruger det til at følge husstandens forbrug løbende. Bilag 0525 ODDER VARMEVÆRKS BESTYRELSESBERETNING FOR DRIFTSÅRET 2017 Kære andelshavere! Vi går nu i gang med bestyrelsens 61. beretning. Varmesalget Igen i år kan vi konstatere, at det har været et usædvanligt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen FJERNVARMENS TÆNKETANK Dato: 15. september 2015 Udarbejdet af: Nina Detlefsen Kontrolleret af: Kasper Nagel og Jesper Koch Beskrivelse:

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

Godt nytår med udsigt til billigere varme

Godt nytår med udsigt til billigere varme Godt nytår med udsigt til billigere varme Af bestyrelsesformand Robert P. Sørensen Først og fremmest godt nytår til alle. Set med Holte Fjernvarmes øjne kan 2009 bestemt godt blive et rigtigt godt nyt

Læs mere

Kold Fjernvarme. Temadag om præisolerede fjernvarmerør - Den 6. og 7. december 2017 Søren Junge Bak Silkeborg Forsyning A/S

Kold Fjernvarme. Temadag om præisolerede fjernvarmerør - Den 6. og 7. december 2017 Søren Junge Bak Silkeborg Forsyning A/S Kold Fjernvarme Temadag om præisolerede fjernvarmerør - Den 6. og 7. december 2017 Søren Junge Bak Silkeborg Forsyning A/S Agenda Fjernvarmeforsyning med Kold Fjernvarme Planlægning ift. nybyggeri inden-

Læs mere

Referat fra møde nr /2016 blev underskrevet af de tilstedeværende bestyrelses medlemmer.

Referat fra møde nr /2016 blev underskrevet af de tilstedeværende bestyrelses medlemmer. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6. 2015/2016 Dato 30. juni 2016 kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Der var afbud fra Kell Raabjerg Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering.

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2018 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 28. august

Læs mere

Generalforsamling 14. april 2010

Generalforsamling 14. april 2010 Generalforsamling 14. april 2010 Tidligere: Informationsmøde omkring direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme 23. Marts 2010 Fjernvarmens vej Grundejerlauget Sønderby De 75 parceller TAB Sønderby

Læs mere

Betaler du for meget for varmen?

Betaler du for meget for varmen? Betaler du for meget for varmen? Det kan der gøres noget ved Udnyt varmen bedre, og undgå tillæg Ny prissætning gør varmeregningen mere retfærdig Tidligere har varmeprisen kun været baseret på den mængde

Læs mere

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Fokus på fjernvarme Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Aflæsningsspecifikation Målernr. Dato Aflæsning El 010106 36663 Varme 010106 90,514 Vand 010106 1009 Afkøling Installation Grad Enh

Læs mere

Effektiv afkøling betaler sig

Effektiv afkøling betaler sig Effektiv afkøling betaler sig 2 Udnyt fjernvarmen Returvand skal være så koldt som muligt Så godt som alle hovedstadsområdets hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men det er desværre langt fra alle,

Læs mere

FJERNVARME FYN. Nyt fra. Miljøvenlig varme. Fjernvarme Fyn har overtaget Fynsværket. Se dit forbrug

FJERNVARME FYN. Nyt fra. Miljøvenlig varme. Fjernvarme Fyn har overtaget Fynsværket. Se dit forbrug Nyt fra FJERNVARME FYN Fjernvarme Fyn arbejder målrettet på at levere den mest miljøvenlige og billige fjernvarme. Samtidig søger vi hele tiden nye veje i forhold til at yde den bedste service overfor

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Nye forbrugere P2 Støvring by fortsætter med at vokse. Der er i det forgangne varmeår tilkommet 42 nye forbrugere

Læs mere

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Regnskabsåret 2014/2015 Vamdrup Fjernvarme fik i regnskabsåret 2014/2015 et resultat på 2.219.000 kr. i overskud. Det flotte resultat skyldes blandt

Læs mere

Bilag - Budgetter for el og varme på skoler samt forudsætninger for tildelingsmodellen.

Bilag - Budgetter for el og varme på skoler samt forudsætninger for tildelingsmodellen. Bilag - Budgetter for el og varme på skoler samt forudsætninger for tildelingsmodellen. Beregnet budgetbehov for el og varme i 2013, 2014 og 2015 Beregnet budgetbehov for el Beregnet budgetbehov for varme

Læs mere

Nyt fra Energistyrelsen. Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015

Nyt fra Energistyrelsen. Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015 Nyt fra Energistyrelsen Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015 Indhold Status for energiselskabernes energispareindsats Opfyldelse af sparemålet Omkostninger Hvad viser evalueringen? Aktiviteter og

Læs mere

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN

UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN FDKV UDVIKLING ELLER AFVIKLING AF FORSYNINGSSEKTOREN Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. marts 2016 INDHOLD Den energipolitiske dagsorden De vigtigste sager lige nu Regulering

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Forklaring vedrørende ønske om bemyndigelse til omlægning af regnskabsår Bestyrelsen bemyndiges til, inden den ordinære generalforsamling 2019,

Læs mere

HVILKE ELEMENTER ER DER I UDSPILLET? TEMADAG OM ENERGIUDSPILLET

HVILKE ELEMENTER ER DER I UDSPILLET? TEMADAG OM ENERGIUDSPILLET HVILKE ELEMENTER ER DER I UDSPILLET? TEMADAG OM ENERGIUDSPILLET Direktør Kim Mortensen EMNER 1) Hovedlinjerne i udspillet 2) Afgifter, tilskud og puljer 3) Ophævelse af bindinger 4) Energieffektiviseringer

Læs mere

GRØNT REGNSKAB Vridsløselille Andelsboligforening

GRØNT REGNSKAB Vridsløselille Andelsboligforening GRØNT REGNSKAB 215 Vridsløselille Andelsboligforening Introduktion Grønt regnskab for Vridsløselille Andelsboligforening (VA) som helhed udarbejdes årligt for at følge forbrugsudviklingen for varme, vand

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2014. Vridsløselille Andelsboligforening

GRØNT REGNSKAB 2014. Vridsløselille Andelsboligforening GRØNT REGNSKAB 214 Vridsløselille Andelsboligforening Introduktion Grønt regnskab for Vridsløselille Andelsboligforening (VA) som helhed. Regnskabet udarbejdes årligt for at følge forbrugsudviklingen for

Læs mere

Farsø Varmeværk 2013-14

Farsø Varmeværk 2013-14 Farsø Varmeværk 2013-14 Til varmeproduktionen er der forbrugt 832 m³ naturgas og 11.319 tons flis. Af varmeværkets samlede varmeproduktion er 0,03% produceret via naturgas, mens hele 99,97% er produceret

Læs mere

Projektforslag Metso m.fl.

Projektforslag Metso m.fl. Horsens Varmeværk a.m.b.a. Februar 2014 Indholdsfortegnelse Side 2 af 29 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling...

Læs mere

Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet

Spørgsmål og svar om Pris på afkølingen i Varmeforsyningen - og meget andet Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet senest opdateret den 23. november 2011. Hvorfor indførtes der pris på afkølingen fra 1. januar 2010?... 2 Hvad er afkøling?...

Læs mere

Alle priser er oplyst i kr. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november.

Alle priser er oplyst i kr. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november. PRISER FOR VARME Alle priser er oplyst i kr. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november. Betaling for forbrugt varme Ens pris hele året Ekskl. moms Inkl. moms Pris pr.

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Onsdag, den 11. april 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Afbud: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2014. VA 67 4 Syd

GRØNT REGNSKAB 2014. VA 67 4 Syd GRØNT REGNSKAB 214 VA 67 4 Syd Introduktion Kommenteret grønt regnskab for VA 67 4 Syd. Regnskabet udarbejdes årligt for at følge forbrugsudviklingen for varme, vand og el samt den afledte klimabelastning.

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Assens Fjernvarme Amba 53. ordinære generalforsamling Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Session B Fusioner og konsolidering Praktisk erfaring

Session B Fusioner og konsolidering Praktisk erfaring Session B Fusioner og konsolidering Praktisk erfaring via samarbejde til sammenlægning Nr. Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a. MFj og NKv Sammenlægning pr. d. 1/1 2016 Sammenlægning blev endelig godkendt af generalforsamlingerne

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2017/2018

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2017/2018 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 10.10.2018 Beretning for varmeåret 2017/2018 Omlægning af regnskabsåret P2 I foråret afholdt vi 2 ekstraordinære generalforsamlinger grundet omlægning

Læs mere

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006 Hvalpsund Kraftvarmeværk rk Generalforsamling den 11. oktober 2006 Dagsorden Velkomst Valg af dirigent og stemmetællere Beretning for det forløbne regnskabsår Formandens beretning Bestyrelsens arbejde

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2012, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det har været et specielt

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere