IOGKF. IOGKF Internationale struktur. International Okinawa Goju-Ryu Karate-do Frederation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IOGKF. IOGKF Internationale struktur. International Okinawa Goju-Ryu Karate-do Frederation"

Transkript

1 IOGKF International Okinawa Goju-Ryu Karate-do Frederation IOGKF - International IOGKF er betegnelsen for den internationale organisation af Okinawa Goju-Ryu Karate. Forkortelsen IOGKF står for: International Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Federation. Organisationen blev stiftet i 1979 i Pool, England af Higaonna Sensei og James Roussur. IOGKF er i dag verdens største internationale Goju-Ryu Karate organisation, med hovedsæde på Okinawa i byen Naha. IOGKF Internationale struktur Administrerende direktør Tetsuji Nakamura er administrerende direktør for IOGKF. Tetsuji Nakamura har det daglige ansvar og skal sørge for, at få implementeret de beslutninger som Higaonna Shuseki Shihan beslutter og sørge for, at IOGKF fungere i det daglige. Executive Committee (EC) Shikoin Kai Ernie Molyneux, Henrik Larsen og Tetsuji Nakamura udgør IOGKF Executive Committee. EC tager beslutninger vedrørende organisationens løbende drift: politik, management og diverse problemstillinger. Beslutninger skal godkendes af Shuseki Shihan.

2 Shuseki Shihan (Chief Instructor) Morio Higaonna Sensei 10 th dan Kaicho (Chairman) Katsuya Yamashiro 7th dan Executive Committee Ernie Molyneux 7th dan Henrik Larsen 7th dan Tetsuji Nakamura 6th dan Administrative Director Tetsuji Nakamura 6th dan

3 Rådgivere for IOGKF Rådgivere nedenstående er tekniske rådgivere for IOGKF og har som sådan ingen indflydelse og magt i forhold til organisationen. Technical Advisor (Gijutsu Komon) Bakkies Laubscher 8 th dan Kazuo Terauchi 8 th dan Honourary Advisor (Gijutsu Komon) Suichi Aragaki Advisor (Komon) Hidenobu Goya Seizen Uehara Kosei Wakugawa Daikaku Chodoinm Masatake Ohta Tomonori Namaki Alanna Higoanna IOGKF stiftes i 1979 Da IOGKF blev stiftet i 1979, underviste Higaonna Sensei Yoyogi Dojo i Tokyo. Træningen i Yoyogi Dojo var legendarisk og vesterlændinge valfartede til dojo en fra hele verden, for at træne rigtigt karate. Higaonna Sensei blev på dette tidspunkt verdenskendt i BBC serien The way of the worrier, hvor Don Dragner betegnede Higaonna Sensei, som den farligste mand i Japan, hvis det kom et en rigtig kamp på liv og død. Morio Higaonna Sensei 10. Dan er stadig International chefinstruktør for IOGKF. Higaonna Sensei er en af de få nulevende karatemestre, som betegnes som den traditionelle karates stamfædre. Higaonna Sensei er 3. generation af direkte efterfølgere, efter grundlæggeren af Goju-Ryu karate Chojun Miyagi Sensei ( ).

4 Okinawa Goju-Ryu stamtræ RyuRyuKo Shifu Fotzhow Kina Kanryu Higaonna Sensei Okinawa lever og træner i Kina i 15 år. Chojun Miyagi Sensei Elev under Kanryu Higaonna Sensei og grundlægger af Goju-ryu karate, som vi kender det i dag. An ichi Miyagi Sensei Direkte elev af Chojun Miyagi Sensei efter 2. Verdenskrig Morio Higaonna Sensei Stifter af IOGKF i 1979 i Pool, England Kenkon et mærke, en familie Alle i IOGKF bærer det samme brystmærke. Det være sig både nationalt og internationalt. Så et medlem i Japan, bærer præcis samme brystmærke, som et medlem i Danmark. Inden for IOGKF konkurrerer klubber og ikke men står sammen om det fælles mål, at udvikle og bevare Okinawa Goju-Ryu karate i sin traditionelle form. IOGKF s brystmærke er sammensat af Chojun Miyagi s familiemærke i midten og symbolet for jord og himmel, omkranser det.

5 Verdens største Goju-Ryu karate organisation IOGKF består i dag af 43, med udøvere på alle 5 kontinenter. En af IOGKF og Higaonna Sensei fornemmeste opgaver er, at bevare den traditionelle karate i sin oprindelige form og bevarer Okinawa Goju-Ryu Karatens mangfoldighed. Dette gøres ved, at der hvert år afholdes Internationale Gasshukuer i alle 5 verdensdele. I Europa afholdes der hvert år i juli, Europæisk Gasshuku. Det Europæiske Gasshuku afholdes på skifte mellem de europæiske. På samme måde finder der i Nord og Syd Amerika, et tilsvarende årligt Gasshuku sted kaldet CMF (Chojun Miyagi Festival). Det der er kendetegnende for disse internationale Gasshukuer er, at Higaonna Sensei er den hovedansvarlige instruktør, støttet af regionens dygtigste chefinstruktører. Disse internationale Gasshukuer er en helt unik begivenhed, som giver deltagerne en helt enestående mulighed for, at opleve karatens mangfoldighed, formidlet af verdens dygtigste instruktører. IOGKF er den eneste organisation i verden, som har denne form for kontinuerlige træningssamlinger. Budo Sai på Okinawa Hvert fjerde år, afholdes der et fælles internationalt Gasshuku Okinawa Budo Sai. Som navnet hentyder, finder Budo Sai sted på den japanske ø Okinawa. Budo Sai er et af verdens absolut største træningsbegivenheder og samler hvert 4. År op til tusinde deltagere. Høj international standart For at sikre den absolut højeste internationale standart, afholdes der hvert år, et chefinstruktør Gasshuku på Okinawa. De nationale chefinstruktører er forpligtet til, at deltage minimum hvert andet år, for at opretholde deres status som chefinstruktører. Hvert land har en chefinstruktør, som udpeges direkte af Higaonna Sensei. Den Nationale chefinstruktør har ansvaret for de nationale gradueringer og er den eneste, som har mandat til at graduerer sortbælter. Alt efter grad og niveau, tildeles chefinstruktøren mandat af Higaonna Sensei til, at graduerer til forskellige sortbælteniveauer. Graduering på Okinawa Graduering til 6. Dan eller højere skal altid foretages på Okinawa. Når der er tale om så helt enestående høje grader, er det vigtigt, at man er indstillet på, at tage rejsen til Okinawa. Rejsen bliver så samtidig et symbol på den rejse man har foretaget gennem karaten, for at opnå det niveau man nu har. På Okinawa bliver man gradueret direkte under Higaonna Sensei. Uansat hvem der forestår sortebælte gradueringen, så får alle, hvis de består, udstedt et internationalt anerkendt certifikat. Certifikatet udstedes af Higaonna Sensei på sine og sin Sensei s vegne, nemlig An ichi Miyagi Sensei.

6 An ichi Sensei Higaonna Sensei s sensei An chi Miyagi Sensei var den første instruktør, den unge Morie Higaonna, skiftede bekendtskab med, da i han første gang mødte op til træning i Jundo Kan på Okinawa. Jundo Kan var tidligere grundlægger Chojun Miyagi s dojo, men blev nu ledet af Enchi Mirasato Sensei. An ichi Miyagi Sensei er direkte elev af den afdøde Chojun Miyagi Sensei og Higaonna Sensei betragter An ichi Miyagi Sensei, som sin Sensei. Unikt gradueringssystem At blive gradueret sortbælte i IOGKF er noget helt enestående i forhold til andre stilartsorganisationer. Uanset ens alder og den grad man skal op til, så skal man vise det meste af IOGKF træningspensum. Det betyder at man blandt andet viser alt lige fra basis, pudetræning, kropshærdning og kumite til samtlige kata er op til ens niveau, med vedhørende bunkai. En sortbælte graduering i IOGKF, kan derfor let tage op til 3 timer. Før man kan gå op til sortbælte skal man have bestået en skriftlig prøve, men spørgsmål igoju-ryu s historie og tekniske spørgsmål Goju-Ryu s grundlæggende teknikker. Higaonna Sensei på de internationale Gasshukuer I dag underviser Higaonna Sensei kun på de internationale Gasshukuer, men træner og underviser dagligt, i sin dojo i Naha på Okinawa. Higaonna Sensei er den i verden der har lavet mest research vedrørende Goju-Ryu Karate og har blandt andet været gentagne gange i Fuzhou i Kina, hvor Kanryu Higaonna Sensei ( ) oprindeligt trænede under Ryu Ryu Ko Sensei i 15 år. Herfra hjembragte sin kunden og viden til Okinawa. Hans dygtigste og mest dedikerede elev Chojun Miyagi Sensei, udviklede senere det system vi i dag kender som Goju-Ryu Karate. Den oprindelige form for Goju-Ryu karate For at markere, at der i IOGKF er tale om den oprindelige form for Goju-Ryu Karate, bruges navnet Okinawa Goju-Ryu Karate, hvor i mod, den japanske Goju-Ryu Karate, som er udviklet i selv Japan, kaldes Goju-Kai Karate. Forskellen på de to Goju-Ryu former er, at hvor Okinawa Goju-Ryu Karate, har fastholdt samtlige sine oprindelige træningsformer, som for eksempel: Kakie, Uden Tanden, Hojo Undo og lignende former, har Goju-Kai Karate ikke længere disse tæningsformer og deres Kata er er blevet mere strømlinende og ligner mere i dag de andre store karatestilarter, med oprindelse i selve Japan, blandt andet Shotokan og Shito Ryu. Okinawa Goju Ryu Karate har i modsætning hertil fastholdt sin oprindelige identitet og ligger mere på linje med andre Okinawaviske stilarter som Uechi Ryu, Shorinji Ryu og Maytsubayayashi- Ryu. IOGKF s politiske ledelse varetages af en Excekutiv Cummite bestående af: Ernie Moluneux Sensei 7.dan Chefinstruktør for England, Henrik Larsen Sensei 7. Dan chefinstruktør i Danmark og Tetsui Nakamura Sensei 6. Dan Chefinstruktør i Canada. Den daglige ledelse i IOGKF varetages af Tetsui Nakamura Sensei, som er administrativ direktør.

7 IOGKF DANMARK (IOGKF.dk) Chefinstruktør i Danmark I Danmark er det Henrik Larsen sensei 7. Dan, der er chefinstruktør. Henrik Larsen Sensei er den højst graduerede i Danmark inden for Okinawa Goju-ryu karate og leder til dagligt, IOGKF s Honbu Dojo (Nykøbing F. KarateCenter), som er Danmarks største karateklub. At være National Chefinstruktør forpligter på mange måder. Chefinstruktør Graduering Gasshuku Stævner Magasin "Oss" Instruktør uddannelse Ansvar for gradueringer Som før nævnt har den nationale chefinstruktør ansvaret for de nationale gradueringer og at klubberne lever op til de tekniske krav og har det niveau der stilles for at være medlem af IOGKF.dk. Det er derfor chefinstruktøren, der udsteder certifikater til alle IOGKF.dk elever, som en anerkendelse af den grad, de er blevet tildelt. Ansvar for instruktør udvikling - Den direkte vej fra Higaonna Sensei Chefinstruktøren er også ansvarlig for, at klubbernes seniorinstruktører opretholder et højt teknisk niveau og at få formidlet ny viden. Dette gøres ved, specielle Yudansha træningssamlinger for chefinstruktører og 3. danner og højere. På den måde sikre man altid, den korteste og mest direkte vej, fra Higaonna Sensei lære direkte til den enkelte nationale instruktør.

8 Gasshukuer to gange årligt For at sikre en alsidig indsigt i Goju-Ryu s mangfoldige verden, bliver der også arrangeret 2 nationale Gasshukuer hvert år. Gasshukuerne er åbne for alle IOGKF s medlemmer og der inviteres altid nogle af verdens dygtigste instruktører for at forestå undervisningen. Stilartsmesterskaber og Danmarksmesterskaber I IOGKF.dk afholdes der årligt 2 stævner. I foråret afholdes Stilartsmesterskaberne i Okinawa Goju-Ryu, mens det i efteråret er Danmarksmesterskaberne i Iri Kumie/ Kata. Dette stævne er helt unik, da deltagerne skal vise både kata og kæmpe Iri Kumi, som er en form for kontinuerlig kamp. Stævnets udformning ligger i linje med den måde, de fleste Goju-Ryu klubber træner i det daglige og er det eneste af sin art i Danmark. Instruktør uddannelse Som medlem af IOGKF.dk tilbydes man også, at deltage på organisationens egen Instruktøruddannelse, som er specielt tilrettelangt i forhold til Okinawa Goju-Ryu karate. Fælles information og identitet IOGKF.dk udgiver 2-3 gange årligt magasinet Oss, som er et fælles magasin for alle Okinawa Goju-Ryu karate klubber i Danmark. Magasinet er med til at skabe et fælles informationsgrundlag og en fælles identitet for de danske Okinawa Goju-Ryu karate klubber.

9 Årsmøde Klub Klub Klub Klub Klub Demokratisk organisation IOGKF.dk er en demokratisk sammenslutning af Danske Okinawa Goju-Ryu klubber. Det afholdes årligt et møde, hvor alle klubber har møderet med deres chefinstruktør og formand. På mødes drøftet og vedtages ting som: medlemskontingent budget, kommende stævner, nationale og internationale arrangementer. Samtid får deltagerne også mulighed for, at høre og drøfte, hvad der foregår på den nationale og internationale karate scene. Som medlem af stilartsorganisationen IOGKF.dk har man følgende fordele og muligheder: Instruktører på et højt internationalt niveau Instruktører der uddannes løbende via speciel træning og Gasshukuer Speciel træning for de højst graduerede Instruktør uddannelse med udgangspunkt i mangfoldigheden i Okinawa Goju-Ryu karate magasinet Oss Dansk Gasshuku i foråret Dansk Gasshuku i efteråret Stilartsmesterskaber i kata og kumite Danmarksmesterskaber i Iri Kumi/Kata Mulighed for deltagelse i Internationale arrangementer Mulighed for at deltage på det Europæiske Gasshuku Mulighed for at deltage i Budo Sai på Okinawa Udnytte muligheden for fælles organisation og transport til store internationale arrangementer

NYKØBING F. KARATECENTER. Den blå bog. Henrik Larsen OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO IOGKF

NYKØBING F. KARATECENTER. Den blå bog. Henrik Larsen OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO IOGKF NYKØBING F. KARATECENTER Den blå bog OKINAWA GOJU-RYU KARATE-DO Henrik Larsen 2009 IOGKF Den blå bog for Henrik Larsen Karate start Nykøbing F. Oktober 1975 Kyokushinkai Instruktør Ole Johansen. Gradueringer

Læs mere

IOGKF - Danmarksmesterskaber IOGKF. inviterer til DM 2012. Lørdag den 10. November

IOGKF - Danmarksmesterskaber IOGKF. inviterer til DM 2012. Lørdag den 10. November IOGKF inviterer til DM 2012 Lørdag den 10. November Frederiksberg Hallerne Frederiksberg Opvisningshal Jens Jessens Vej 20 2000 Frederiksberg IOGKF Danmark afholder hvert år et stilartsmesterskab og et

Læs mere

Kakie Af Sensei Casper Petersen, København Karateklub

Kakie Af Sensei Casper Petersen, København Karateklub Som opgave til 5. dan fik jeg følgende udfordring: Du skal skrive en afhandling om kakie - som kan bruges på den nye IOGKF hjemmeside. Gerne med illustrationer eller billeder. Jeg har derfor vægtet, at

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Okinawa Goju-Ryu Karate-Do N u m m e r 8 9 J u l i 2 0 1 2 Tetsuji Nakamura Sensei 7. dan Chefinstruktør for Okinawa Goju Ryu Karate-do Federation Siden sidst... [ Af: S e n s e i H e n r i k L a r s e

Læs mere

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse.

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningen København Karateklub er stiftet i 1985 og har hjemsted i Frederiksberg kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Karate Forbund, Frederiksberg Idræts-Union, Landsforeningen

Læs mere

Sensei Henrik Larsen 7.dan Karatens udvikling i Nykøbing F.

Sensei Henrik Larsen 7.dan Karatens udvikling i Nykøbing F. Sensei Henrik Larsen 7.dan Karatens udvikling i Nykøbing F. Karaten kom for første gang til Danmark i slutningen af 50 erne. Første stilart der blev introduceret i Danmark var Goju-Kai karate. Senere fuldt

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Okinawa Goju-Ryu Karate-Do N u m m e r 9 0 D e c e m b e r 2 0 1 2 Sensei An ichi Miyagi (1931-2009) An ichi Miyagi Sensei er den 1. Successor af Goju-Ryu Karate-do. Han var den eneste private elev, der

Læs mere

Rønde Karateklub. Vedtægter Gældende fra 18. marts 2014

Rønde Karateklub. Vedtægter Gældende fra 18. marts 2014 Rønde Karateklub Vedtægter Gældende fra 18. marts 2014 1 Klubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Rønde Karateklub. Klubben er hjemmehørende i Syddjurs Kommune. 2 Klubbens formål Klubben har til formål

Læs mere

Januar Info. Dette er det første nyhedsbrev fra Silkeborg Karateskole i 2011. Til alle Karate Ka er samt Forældre

Januar Info. Dette er det første nyhedsbrev fra Silkeborg Karateskole i 2011. Til alle Karate Ka er samt Forældre Januar Info Til alle Karate Ka er samt Forældre Dette er det første nyhedsbrev fra Silkeborg Karateskole i 2011. 2010 har været et super godt år for klubben. Vi har igen i år fået meget stor tilstrømning

Læs mere

Holdoversigt 10. august 2015

Holdoversigt 10. august 2015 Holdoversigt 10. august 2015 Stor Dojo Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag 1700-1800 Børn karate let begynder øvede 1700-1800 Familie karate 1700-1800 Børn karate let begynder øvede 1700-1800

Læs mere

Det har ikke slået os ud. Vi vil nu bede jer alle reservere lørdag den 24. marts 2018 fra kl til ca. kl

Det har ikke slået os ud. Vi vil nu bede jer alle reservere lørdag den 24. marts 2018 fra kl til ca. kl Vejen den 17. februar 2017 Å rsberetning 2017 Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? 2017 har været et år med rigtig mange arrangementer/begivenheder både i og uden for klubben. Vi har haft vores

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Okinawa Goju-Ryu Karate-Do N u m m e r 9 1 J u l i 2 0 1 3 Traditionelt Event i Dansk Karate Forbund [ Af: S e n s e i H e n r i k L a r s e n I forbindelse med Danmarksmesterskaber i Dansk Karate Forbund

Læs mere

Inviteret instruktør: HANSHI JOHN TAYLOR 9th Dan, Australien

Inviteret instruktør: HANSHI JOHN TAYLOR 9th Dan, Australien Inviteret instruktør: HANSHI JOHN TAYLOR 9th Dan, Australien Det er med meget stor glæde, at vi på 20 året for Sosai Oyamas død kan bekendtgøre, at IKO Matsushimas vicepræsident, Hanshi John Taylor 9.

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Okinawa Goju-Ryu Karate-Do N u m m e r 9 2 J a n u a r 2 0 1 4 Chefinstruktør Gasshuku Budokan Okinawa 16-20 oktober 2013 Af: S e n s e i T o r b e n S v e n d s e n [ Mokuso Klokken er 20:00, det er den

Læs mere

København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK JULEINFO 2010

København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK JULEINFO 2010 København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK JULEINFO 2010 1 Formandens julehilsen Kære alle medlemmer Det er blevet tid til at se tilbage på de mange spændende oplevelser som året har budt på. Her vil sommerens

Læs mere

Chojun Miyagi Sensei's Sanchin Kata

Chojun Miyagi Sensei's Sanchin Kata Chojun Miyagi Sensei's Sanchin Kata 1. Hvorfor han ændrede kata'en Når en del af den menneskelige krop ikke bliver brugt, degenerer den. For eksempel, siden menneskene begyndte at bære sko, har tæerne

Læs mere

25 år. Jubilæums-Gasshuku. København Karateklub Inviterer til (1985 2010)

25 år. Jubilæums-Gasshuku. København Karateklub Inviterer til (1985 2010) København Karateklub Inviterer til Jubilæums-Gasshuku 25 år (1985 2010) Chefinstruktør Henrik Larsen 7. dan Jan Meyer Jakob Kold Køge Karateklub Britt Larsen Lørdag den 9. oktober 2010 kl. 11.00 17.00

Læs mere

Årsberetning Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Vejen den 18. februar 2016

Årsberetning Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Vejen den 18. februar 2016 Vejen den 18. februar 2016 Årsberetning 2016 Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Weekend træning Vi har i 2015 valgt at fortsætte med weekend træning hver anden weekend. Vi har prøvet os lidt

Læs mere

KARLSLUNDE KARATEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER

KARLSLUNDE KARATEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER KARLSLUNDE KARATEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER 1.Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Karlslunde Karateklub, dens hjemsted er Greve kommune. 2. Foreningens formål. Formålet er at fremme udbredelsen

Læs mere

Vedtægter for Kofukan Karate Ballerup

Vedtægter for Kofukan Karate Ballerup Vedtægter for Kofukan Karate Ballerup 1. Navn og beliggenhed: Stk. 1. Foreningen fører navnet Kofukan Karate Ballerup (herefter Foreningen ). 2. Foreningens hjemsted: Stk. 1. Foreningen er hjemhørende

Læs mere

Vedtægter gældende for Ølstykke Karate Academy

Vedtægter gældende for Ølstykke Karate Academy Vedtægter gældende for Ølstykke Karate Academy Side 1 af 6 1 KLUBBENS NAVN: Klubbens navn er Ølstykke Karate Academy. Grundlagt på stiftende generalforsamling d. 22. februar 1988. 2 KLUBBENS HJEMSTED:

Læs mere

DATO: Fra fredag d. 23 til søndag d. 25. november 2012. Roskilde Katedralskole Adresse: Holbækvej 59 C, DK-4000 Roskilde

DATO: Fra fredag d. 23 til søndag d. 25. november 2012. Roskilde Katedralskole Adresse: Holbækvej 59 C, DK-4000 Roskilde DATO: Fra fredag d. 23 til søndag d. 25. november 2012 STED: Roskilde Katedralskole Adresse: Holbækvej 59 C, DK-4000 Roskilde TURNERING: Lørdag d. 24. Kl. 10:30 REGISTRERING OG VEJNING: Deltagerne registreres

Læs mere

Korsør Selforsvars Akademi. Informationsfolder.

Korsør Selforsvars Akademi. Informationsfolder. Korsør Selforsvars Akademi www.ksakademi.dk Indhold Indledning... 3 Skolens Historie... 3 Skolens ledelse... 3 Værdier og træning... 3 Træningstider... 4 Yderligere aktivitetstilbud... 4 Selvforsvar og

Læs mere

STEDET: Så er tiden kommet til endnu et Europæisk Gasshuku. Denne gang afholdes det i den naturskønne

STEDET: Så er tiden kommet til endnu et Europæisk Gasshuku. Denne gang afholdes det i den naturskønne 28.juli-1.aug STEDET: Så er tiden kommet til endnu et Europæisk Gasshuku. Denne gang afholdes det i den naturskønne skotske by Stirling. Stirling en skotsk købstad og tidligere befæstet kongeby. Byen var

Læs mere

Lystrup Shotokan Karate Møgelgårdsvej Lystrup

Lystrup Shotokan Karate Møgelgårdsvej Lystrup Referat af 4. ordinære generalforsamling i foreningen LYSTRUP SHOTOKAN KARATE Tirsdag den 23. Januar 2018 kl. 19.00-21.00 i Dojoen,, Lystrup Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Okinawa Goju-Ryu Karate-Do N u m m e r 8 7 J u l i 2 0 1 1 God sommer... [ Af: H e n r i k L a r s e n S e n s e i En lille historie fra det virkelige liv En elev kommer en dag med et fantastisk forslag

Læs mere

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK KØBENHAVN KARATENYT København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK Uden frivillige går det ikke Dejligt - nu er det igen dagen, hvor der er træning, og om et par dage er det igen tid til at tage en frisk gi

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Okinawa Goju-Ryu Karate-Do N u m m e r 8 8 D e c e m b e r 2 0 1 1 Et mærke - en familie... [ Af: H e n r i k L a r s e n S e n s e i Et af adelsmærkerne ved Okinawa Goju Ryu Karate er filosofien om one

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup /

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup / Generalforsamling onsdag d. 16. marts 2011 Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2010 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2010 4. Godkendelse af budget 2009 og fastsættelse

Læs mere

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med.

Kano viderudviklede sit selvforsvarssystem, og dette blev hurtigt populært i hele Japan. Og snart fulgte USA og Europa med. Häggsjö D. 25.6.2002 Ju-Jutsu'ens historiske baggrund Ju-Jutsu systemet bygger på teknikker fra den oprindelige japanske forsvarsmetode/krigskunst Bu-Jutsu (Bushi = kriger og Jutsu = metode), som udøvedes

Læs mere

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed.

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. For at udøve og vise den nødvendige respekt og tolerance overfor hinanden i Jiu-Jitsu,

Læs mere

NYHEDSBREV ÅRET 2015 ROSKILDE KARATE KLUB. Osu, 2015 er næsten gået og har budt på

NYHEDSBREV ÅRET 2015 ROSKILDE KARATE KLUB. Osu, 2015 er næsten gået og har budt på NYHEDSBREV ÅRET 2015 ROSKILDE KARATE KLUB Osu, 2015 er næsten gået og har budt på mange spændende karaterelaterede begivenheder. Her kommer et udpluk af nogle af højdepunkterne. Året startede med Kagami

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu karates livline

Okinawa Goju-Ryu karates livline Okinawa Goju-Ryu karates livline KANRYO HIGAONNA SENSEI (1851-1915) Grundlægger af Naha-te Kanryo Higaonna Sensei skabte stilarten Naha-te, der senere dannede grundlaget for Goju-Ryu Karate. Higaonna Sensei

Læs mere

Referat af generalforsamling i Allerød Karate Dojo den 28. april 2011

Referat af generalforsamling i Allerød Karate Dojo den 28. april 2011 Referat af generalforsamling i Allerød Karate Dojo den 28. april 2011 1. Valg af dirigent og referent Søren Thomsen blev valgt som dirigent Thomas Skov Hansen blev valgt som Referent Det blev konstateret

Læs mere

Dato: Lejren bliver afholdt i Pinse weekenden fra lørdag d. 18. maj kl og slutter mandag d. 20. maj kl

Dato: Lejren bliver afholdt i Pinse weekenden fra lørdag d. 18. maj kl og slutter mandag d. 20. maj kl For andet år i træk bliver RKCs Træningslejr afholdt som mindelejr for Sosai Oyamas træningsånd. Lejren er teknisk superviseret af Oyama Karate Kyokushin DK. På lejren vil der blive lagt speciel opmærksomhed

Læs mere

VELKOMMEN! ODDER SHOTOKAN KARATE DO-KAI INFORMATIONSFOLDER. Kære nye klubmedlem!

VELKOMMEN! ODDER SHOTOKAN KARATE DO-KAI INFORMATIONSFOLDER. Kære nye klubmedlem! ODDER SHOTOKAN KARATE DO-KAI INFORMATIONSFOLDER De Fem Principper (Dojo-Kun): - Søg den perfekte karakter - Vær trofast - Vær stræbsom - Respekter andre - Vær ikke voldelig i din optræden VELKOMMEN! Kære

Læs mere

Vedtægter for foreningen Vestfyn Aikikai

Vedtægter for foreningen Vestfyn Aikikai Vedtægter for foreningen Vestfyn Aikikai Udarbejdet april 2010 Fremlagt på stiftende generalforsamling 1 1 Navn, hjemsted og organisatorisk tilhørsforhold Stk. 1. Foreningens navn er: Vestfyn Aikikai forkortet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SYDKYSTENS KARATE KLUB

VEDTÆGTER FOR SYDKYSTENS KARATE KLUB VEDTÆGTER FOR SYDKYSTENS KARATE KLUB 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningen, Sydkystens Karate Klub, er stiftet den 26. august 2009 og har hjemsted i Greve kommune. 2. Formål Formålet er at fremme af læren

Læs mere

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk

SHITO-RYU KARATE-DO KOFUKAN DENMARK Telegrafvej 5a, 2750 Ballerup info@kofukan.dk / www.ballerup-karate.dk Generalforsamling Mandag d. 23. marts 2009 Tilstede: Bestyrelsen og x medlemmer Dagorden 1. Valg af dirigent og referat 2. Bestyrelsens beretning for 2008 3. Forlæggelse og godkendelse af regnskab 2008

Læs mere

VEDTÆGTER JAPAN KARATE SHOTO FEDERATION - DANMARK

VEDTÆGTER JAPAN KARATE SHOTO FEDERATION - DANMARK VEDTÆGTER JAPAN KARATE SHOTO FEDERATION - DANMARK 1 NAVN a) Foreningens navn er Japan Karate Shoto Federation - Danmark. Forkortes JKS-Danmark. 2 FORMÅL a) Foreningens formål er at formidle og udvikle

Læs mere

VEDTÆGTER. 21. November 2015 SHINWONHWA TAEKWON-DO ACADEMY. Dansk Shin Won Hwa Skole

VEDTÆGTER. 21. November 2015 SHINWONHWA TAEKWON-DO ACADEMY. Dansk Shin Won Hwa Skole 21. November 2015-1 - 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Shinwonhwa Taekwon-Do Academy, forkortet STA. Stk. 2. Shinwonhwa Taekwon-Do Academy har hjemsted i Ballerup Kommune. Stk. 3. STA er

Læs mere

Stilart: ISSHINRYU Pensum 8. kyu 4. dan

Stilart: ISSHINRYU Pensum 8. kyu 4. dan Stilart: ISSHINRYU Pensum 8. kyu 4. dan Version 2 1. Oktober 2018 Kort om Isshinryu Karate/Kubudo Isshinryu betyder et hjerte en vej. Karate betyder tom hånd. Kobudo betyder Antik krigskunst og våbenkunst.

Læs mere

INFORMATION. 8. Dan. Presseudvalget JKA DANMARK INDHOLD

INFORMATION. 8. Dan. Presseudvalget JKA DANMARK INDHOLD 12006 26. ÅRGANG INFORMATION Bura Shihan Medlem af: Danmarks Idræts Forbund European Karate Union World Karate Federation Sekretariat: Idrættens hus Brøndby stadion 20, 2605 Brøndby Tlf. 43 26 27 80 /

Læs mere

VELKOMMEN! KONTAKTPERSONER. Kære nye klubmedlem!

VELKOMMEN! KONTAKTPERSONER. Kære nye klubmedlem! GRADUERINGSTABEL Børn (u/15 år) Voksne (o/15 år) Grad Grad 10. Kyu Bæltefarve ODDER SHOTOKAN KARATE DO-KAI Bæltefarve INFORMATIONSFOLDER Hvidt 9. MonKyu Hvidt-GultHvidt 9. Kyu Gult 8. MonKyu HvidtOrangeHvidt

Læs mere

Hojo Undo. - funktionel træning der binder karate og traditionel styrketræning sammen Nøglen til rigtig karate

Hojo Undo. - funktionel træning der binder karate og traditionel styrketræning sammen Nøglen til rigtig karate Hojo Undo - funktionel træning der binder karate og traditionel styrketræning sammen Nøglen til rigtig karate 1 Hojo Undo udstyr i Higaonna dojo, Okinawa På Okinawa har man gennem tiderne brugt hjemmelavede

Læs mere

HOLSTEBRO KARATE KLUB SHOTOKAN PENSUM

HOLSTEBRO KARATE KLUB SHOTOKAN PENSUM Vejledning & signaturforklaring S.K.I.F. s / Holstebro karate Klub Shotokan gradueringsprogram. Vejledning til S.K.I.F. s gradueringsprogram. Kihon: De der skal gradueres stilles op til venstre for den

Læs mere

LOVE FOR FODTENNIS DANMARK

LOVE FOR FODTENNIS DANMARK LOVE FOR FODTENNIS DANMARK Senest opdateret d. 2. april 2016 1 Forbundet og dens formål 1.1 Forbundets navn er Fodtennis Danmark (FODA). 1.2 FODAs hovedsæde er beliggende i Region Hovedstaden. 1.3 FODA,

Læs mere

Pensum 6. Kyu. Defensiv Offensiv. Kamae: (stand) Jodan-gamae. Kawashi Irimi Tenkan. Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Uke-waza: (parader) Gedan-soto-uke

Pensum 6. Kyu. Defensiv Offensiv. Kamae: (stand) Jodan-gamae. Kawashi Irimi Tenkan. Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Uke-waza: (parader) Gedan-soto-uke Pensum 6. Kyu Kamae: (stand) Jodan-gamae Defensiv Offensiv Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Kawashi Irimi Tenkan Uke-waza: (parader) Tsuki-waza: (stød) Gedan-soto-uke Tsuki Mawashi-tsuki Teisho-tsuki Ura-tsuki

Læs mere

SABAKI Camp Juli 2018

SABAKI Camp Juli 2018 SABAKI Camp 2018 Juli 2018 Den 5-8 juli samledes den danske Ashihara familie på Bosei Idrætshøjskole ved Præstø til det årlige familietræf SABAKI Camp. 160 familiemedlemmer var mødt op fra klubber i hele

Læs mere

DAI Kampsport NYHEDSBREV. Februar Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser. Kære kampsportsklubber

DAI Kampsport NYHEDSBREV. Februar Dansk Arbejder Idrætsforbund  - en verden af gode oplevelser. Kære kampsportsklubber DAI Kampsport Februar 2014 Kære kampsportsklubber Her i begyndelsen af det nye år, er det tid at lave en kort status/ evaluering på de kampsportsaktiviteter, der har været afholdt i Dansk Arbejder Idrætsforbund

Læs mere

HOLSTEBRO KARATE KLUB SHOTOKAN PENSUM. Vejledning og signaturforklaring til S.K.I.F. s / Holstebro karate Klub Shotokan gradueringsprogram.

HOLSTEBRO KARATE KLUB SHOTOKAN PENSUM. Vejledning og signaturforklaring til S.K.I.F. s / Holstebro karate Klub Shotokan gradueringsprogram. Vejledning og signaturforklaring til S.K.I.F. s / Holstebro karate Klub Shotokan gradueringsprogram. Kihon: De der skal gradueres stiller op til venstre for den gradueringsberettigede (GB) og bevæger sig

Læs mere

SOMMER FAMILIE LEJR 2019

SOMMER FAMILIE LEJR 2019 SOMMER FAMILIE LEJR 2019 SKIF.DK INVITERER FOR 34. GANG TIL SOMMER FAMILIE LEJR 2019 Onsdag den 10/7 kl. 18:00 til søndag den 14/7 kl. 12:00 Man kan igen i år møde ind torsdag morgen kl. 9:00 eller fredag

Læs mere

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november.

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Landshold DAFF Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Bestyrelsen mener ikke, at landsholdene kan legitimeres i et argument om de

Læs mere

Onsdag 11. juli kl. 18:00 - søndag 15. juli kl. 13:00 Der er mulighed for at møde ind torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl. 18

Onsdag 11. juli kl. 18:00 - søndag 15. juli kl. 13:00 Der er mulighed for at møde ind torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl. 18 SKIF.DK inviterer til Sommerlejr 2018 Onsdag 11. juli kl. 18:00 - søndag 15. juli kl. 13:00 Der er mulighed for at møde ind torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl. 18 Glamsdalens Idrætsefterskole Langbygårdsvej

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do s historie

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do s historie Okinawa Goju-Ryu Karate-Do s historie En oversættelse af Morio Higaonna Sensei s historiske gennemgang. Grundlæggeren af Goju-Ryu Karate-Do, Miyagi Chojun Sensei, blev tildelt titlen "Bushi", der på Okinawa

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 24. april 2012 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A+B Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Målsætninger - Administration

Målsætninger - Administration DFU Målsætninger Målsætninger - Administration DFU s sekretariat er DFU s centrale administrations- og koordinationspunkt Sekretariatet sikrer, at DFU s administrative arbejdsprocesser fungerer effektivt

Læs mere

Onsdag 5. juli kl. 18:00 - søndag 9. juli kl. 13:00 Der er igen i år mulighed for at møde ind torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl.

Onsdag 5. juli kl. 18:00 - søndag 9. juli kl. 13:00 Der er igen i år mulighed for at møde ind torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl. SKIF.DK inviterer til Sommerlejr 2017 Onsdag 5. juli kl. 18:00 - søndag 9. juli kl. 13:00 Der er igen i år mulighed for at møde ind torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl. 18 Glamsdalens Idrætsefterskole

Læs mere

Lystrup Shotokan Karate Møgelgårdsvej Lystrup

Lystrup Shotokan Karate Møgelgårdsvej Lystrup Referat af 5. ordinære generalforsamling i foreningen LYSTRUP SHOTOKAN KARATE Onsdag den 20. februar 2019 kl. 18.30-21.00 Dojoen,, Lystrup Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Effektivt selvforsvar for kvinder

Effektivt selvforsvar for kvinder Effektivt selvforsvar for kvinder Sikkerhed selvtillid selvkontrol Selvsikkerhed Tryg Styrke Tydelighed Selvværd Girlpower Sjov Tryghed Sikker stærk Øvelse Power Viden istedet for frygt - Mentalt og fysisk

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2012 Farum Kyokushin Karate OSU!

Bestyrelsens beretning for 2012 Farum Kyokushin Karate OSU! Bestyrelsens beretning for 2012 Farum Kyokushin Karate OSU! Efter en lidt turbulent start på året, hvor klubbens forrige bestyrelse havde store samarbejde vanskeligheder. Trods dette fik den gennemført

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 1 Årgang 2000 Det første klubblad er nu færdigt. Vi satser på at lave 4 klubblade om året, som vil komme i april, juli, oktober og januar, alt efter om der er materiale

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr.1 Årgang 2004 FARUM KYOKUSHINKAI KARATE Træningstider for Farum Kyokushin Karate Mandag 9. - 7 kyu... 17.00-18.15 For at man som 7. kyu kan træne med på 2. hold, (18.15-19.30)

Læs mere

Beskrivelse og rammer for UKDK instruktør og Coach uddannelse

Beskrivelse og rammer for UKDK instruktør og Coach uddannelse Formål: Formålet med etablering af en fastlagt instruktør uddannelse og coach uddannelse indenfor UKDK er at give vores medlemmer et uddannelsesniveau og diplom som er godkendt gennem EU kvalifikations

Læs mere

VALGFAG i Ungdomsskolen

VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2015/16 i Ungdomsskolen Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2015/16

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014 Farum Kyokushin Karate. Osu!

Bestyrelsens beretning for 2014 Farum Kyokushin Karate. Osu! Bestyrelsens beretning for 2014 Farum Kyokushin Karate. Osu! 2014 har været et spændende år på mange punkter bl.a. har klubbens haft sit første hele år i den nye organisation Matsushima - det er klart

Læs mere

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter.

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter. Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 4. marts 2013 20:56 Emne: Nyhedsbrev marts 2013 Kære alle medlemmer af Risskov Taekwondoklub, 2013 er efterhånden skudt godt

Læs mere

BUDO SPORTSKARATE DANMARK

BUDO SPORTSKARATE DANMARK WADO RYU HISTORIE Karatestilen Wado Ryu blev stiftet i 1934 af Sensei Hironori Othsuka (1892-1982). Wado Ryu stilen er en blanding af Okinawansk karate og den gamle Japanske Budo stilart Shindo Yoshin

Læs mere

KOFUNKAN WORLD CUP 2014

KOFUNKAN WORLD CUP 2014 KOFUNKAN WORLD CUP 2014 Torsdag den 10. april tog en trup bestående af 7 kæmpere (Sebastian, Viktor, Mathias J, Mathias H, Nikoline, Monika, Jeppe, Marcus), 3 coaches (Sensei Jonas, Sempai Peter og Sempai

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 2 Årgang 2000 Blad nr. 2, august 2000-1 årgang. Kyokushin Symboler Kyokushinkai Kanji symbolet, som overalt bliver båret foran på gi en, betyder simpelthen Kyokushinkai,

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Designet og produceret af Aarhus Syd Taekwondo Klub til støtte for Jongs Taekwondo Fond Tak til DTaF, CV, Sim Uu og TLA

Designet og produceret af Aarhus Syd Taekwondo Klub til støtte for Jongs Taekwondo Fond Tak til DTaF, CV, Sim Uu og TLA 2014 Designet og produceret af Aarhus Syd Taekwondo Klub til støtte for Jongs Taekwondo Fond Tak til DTaF, CV, Sim Uu og TA Astrid Hjort Nygaard Født: 1982 Klub: Århus Taekwondo Klub Grad: 1. dan TKD start:

Læs mere

Onsdag 6. juli kl. 18:30 - søndag 10. juli kl. 13:00 Der er igen i år mulighed for at møde ind Torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl.

Onsdag 6. juli kl. 18:30 - søndag 10. juli kl. 13:00 Der er igen i år mulighed for at møde ind Torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl. SKIF.DK inviterer til Sommerlejr 2016 Onsdag 6. juli kl. 18:30 - søndag 10. juli kl. 13:00 Der er igen i år mulighed for at møde ind Torsdag morgen kl. 9 eller fredag kl. 18 Glamsdalens Idrætsefterskole

Læs mere

Farum KyoKushin Karate

Farum KyoKushin Karate Farum KyoKushin Karate Blad nr. 4 maj 2011 Læs om Senpai Martin side 10 Læs om Vinterlejr 2011 side 18 Se billeder fra fastelavn side 27 Læs om Shihan Fitkin side 36 2 3 Kort fra redaktionen Indhold Senpai

Læs mere

Vision for Næstved Sportscollege

Vision for Næstved Sportscollege Vision for Næstved Sportscollege Næstved Sportscollege (NSC) drives i fællesskab mellem en række idrætsklubber og uddannelsesinstitutioner hjemmehørende i Næstved Kommune. Formålet med etablering af sportscollege

Læs mere

Special Olympics Idrætsfestival 2018

Special Olympics Idrætsfestival 2018 Special Olympics Idrætsfestival 2018 Helsingør Kommune som værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2018 21-10-2014 Idræts- og Fritidskoordinator Jens Højberg Baggrund: Helsingør Kommune har gennem

Læs mere

DANSK KARATE FORBUND FORBUNDSBLAD 02/2009 TRÆNINGSOPHOLD PÅ OKINAWA KARATE: SPORT, KUNST ELLER EN LIVSTIL?

DANSK KARATE FORBUND FORBUNDSBLAD 02/2009 TRÆNINGSOPHOLD PÅ OKINAWA KARATE: SPORT, KUNST ELLER EN LIVSTIL? DANSK KARATE FORBUND FORBUNDSBLAD 02/2009 TRÆNINGSOPHOLD PÅ OKINAWA KARATE: SPORT, KUNST ELLER EN LIVSTIL? SKIF WORLD CUP 2009 Forhandleren i Danmark, der har varen på lager Trekronergade 92 2500 Valby

Læs mere

Pensum 5. Kyu. Kamae: (stand) Offensiv. Kawashi Irimi Tenkan Yoko. Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Yoko-ukemi Ushiro-ukemi. Ukemi-waza: (faldteknik)

Pensum 5. Kyu. Kamae: (stand) Offensiv. Kawashi Irimi Tenkan Yoko. Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Yoko-ukemi Ushiro-ukemi. Ukemi-waza: (faldteknik) Pensum 5. Kyu Kamae: (stand) -gamae Defensiv Offensiv Tai-sabaki: (kropsbevægelser) Kawashi Irimi Tenkan Yoko Ukemi-waza: (faldteknik) Uke-waza: (parader) Yoko-ukemi Ushiro-ukemi -soto-uke Chudan-soto-uke

Læs mere

Opvisning i Hovborg I forbindelse med kommunes årlige uddeling af idræts- og lederpriser den 27-03-2014 lavede vi en opvisning i Hovborg.

Opvisning i Hovborg I forbindelse med kommunes årlige uddeling af idræts- og lederpriser den 27-03-2014 lavede vi en opvisning i Hovborg. Vejen den 22. februar 2015 Årsberetning 2015 Hvad er der sket siden sidste generalforsamling? Weekend træning Vi har i 2014 valgt at fortsætte med weekend træning hver anden weekend. Vi har prøvet os lidt

Læs mere

Shin Won Hwa Pas. Dansk Shin Won Hwa Skole

Shin Won Hwa Pas. Dansk Shin Won Hwa Skole Shin Won Hwa Pas Dansk Shin Won Hwa Skole 1 Shin Won Hwa Kodex Jeg er loyal over for min læremester, min skole og retningslinierne i Taekwon-Do Jeg vil altid gøre mit bedste og ikke dømme andre mennesker

Læs mere

DKA i år 2. Indholdsfortegnelse. Det officielle nyhedsbrev fra Denmark Karate Association

DKA i år 2. Indholdsfortegnelse. Det officielle nyhedsbrev fra Denmark Karate Association Indholdsfortegnelse DKA i år 2...1 Sensei T. Yamaguchi i New Jersey...2 Jan sensei medlem af JKS Shihan-kai...4 Medaljer til DKA ved JKS EM...5 Interview med Koike sensei...8 Sommerlejr 2009... 10 Træning

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i VTK

Referat fra Bestyrelsesmøde i VTK Referat fra Bestyrelses i VTK Dato Tirsdag d. 04. februar 2014 Indkaldt af Sted Deltagere Fraværende Referent Palle (Sekretær) Hos Irene Christina (CH) Formand (RA) Kasser Palle (PA) Sekretær Tonny (TO)

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate

Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate Vedtægter for Esbjerg Shuri-Ryu Karate 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Esbjerg Shuri-Ryu Karate Foreningen har hjemsted i Esbjerg Kommune. 2. Foreningens

Læs mere

#GIVlivet. Bliv Adventureinstruktør. MTB - Klatring - Havkajak - Trailløb - Adventurerejser

#GIVlivet. Bliv Adventureinstruktør. MTB - Klatring - Havkajak - Trailløb - Adventurerejser #GIVlivet Bliv Adventureinstruktør MTB - Klatring - Havkajak - Trailløb - Adventurerejser Få uddannelse, fællesskab, rejser og højskole på samme tid... Bliv adventure-instruktør Klatring Mountainbike Havkajak

Læs mere

Stillinger: Kattestilling, 80 % af vægten på bagerste ben Skulderbred stilling med parallelle fødder

Stillinger: Kattestilling, 80 % af vægten på bagerste ben Skulderbred stilling med parallelle fødder Disse teknikker skal vises ved graduering. Omfang af teknikker under normal træning må gerne overskride de angivne, dog skal fokus lægges på de herunder angivne teknikker. Stillinger: Han = Hangetsu dachi

Læs mere

Skolebladet Osted Skole

Skolebladet Osted Skole Skolebladet Osted Skole Lavet af Matias 6a, Gavin, Emma, Martin, Mathias 8a, Nicoline og Burak Indhold i Avisen 1. Elevrådsformands kolonne 2. Besøg af Rebekka fra Dansk Melodi Grandprix 3. Filmanmeldelse

Læs mere

Mit udvekslingsophold ved Tsukuba University

Mit udvekslingsophold ved Tsukuba University Mit udvekslingsophold ved Tsukuba University Shohei og Ryo fra min tennisklub og jeg Gennem en udvekslingsaftale mellem min egen uddannelsesinstitution, Det Informationsvidenskabelige Akademi, og Graduate

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

Gul snip. Variationsslag: 1 2 Grundstande: 1 2

Gul snip. Variationsslag: 1 2 Grundstande: 1 2 MINIPENSUM 2008 Indholdsfortegnelse GUL SNIP ------------------------------------------------------------------------------------------------------3 GULT BÆLTE ------------------------------------------------------------------------------------------------4

Læs mere

Love og vedtægter. 1. Navn ATLS Denmark Fond er en selvejende institution, og omfattes lovmæssigt som en Erhvervsdrivende Fond.

Love og vedtægter. 1. Navn ATLS Denmark Fond er en selvejende institution, og omfattes lovmæssigt som en Erhvervsdrivende Fond. ATLS Denmark Fond Love og vedtægter 1. Navn ATLS Denmark Fond er en selvejende institution, og omfattes lovmæssigt som en Erhvervsdrivende Fond. Stk. 2. Adresse ATLS Denmark Fond har hjemsted i Greve Kommune.

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

OM Playmakerordningen. Skolerne og de professionelle i foreningerne

OM Playmakerordningen. Skolerne og de professionelle i foreningerne OM Playmakerordningen Skolerne og de professionelle i foreningerne Hvilke potentialer rummer den nye folkeskolereform? OG Hvad gør vi i Aalborg for at understøtte effektueringen? OG Hvilken rolle kan foreninger

Læs mere

København Karateklub Mariendalsvej 57,1 2000 Frederiksberg. Vedtægter

København Karateklub Mariendalsvej 57,1 2000 Frederiksberg. Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er København Karateklub. Foreningen er hjemmehørende i Frederiksberg Kommune. 2 Foreningens formål. Formålet er at fremme udbredelsen af læren (teknik og

Læs mere

Referat Dankollegiemøde Søndag den 10. marts. 2013

Referat Dankollegiemøde Søndag den 10. marts. 2013 ansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund JSF - ankollegiet Sportcentrum Pakhusgård 56 5000 Odense C Referat ankollegiemøde Søndag den 10. marts. 2013 Valg af dirigent Erik Salling Valg af referent Carsten

Læs mere

FARUM KYOKUSHIN-KARATE

FARUM KYOKUSHIN-KARATE God Jul og godt Nytår FARUM KYOKUSHIN-KARATE Blad nr. 3 Årgang 2000 Blad nr. 3, december 2000-1 årgang. Farum Kyokushinkai, ønsker tillykke med flg. gradueringer: 3 kyu - grønt bælte med streg Michael

Læs mere

Klubudvikling og Uddannelse

Klubudvikling og Uddannelse Klubudvikling og Uddannelse Referat fra møde i DMU Uddannelsespanel Tid: 13. september 2010 kl. 17.00 21.30 Sted: Fjelsted Skovkro Deltagere: Jesper Holm (formand), Martin Skov Jensen, Peter Hansen, Hanne

Læs mere

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden!

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! MAKE YOURSELF HAPPIER På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! ISI.dk Fitness og ernæring For dig der drømmer om at arbejde professionelt i idrættens

Læs mere

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015 Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag A. til ændring af lovene 2 1) Fra Bestyrelsen 1 Unionen og dens formål 1.1 Unionens navn er Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Indholdsfor tegnelse. Det officielle nyhedsbrev fra Denmark Karate Association. Velkommen til Say Oss! nr. 1. Sensei Yamaguchi i Danmark 2

Indholdsfor tegnelse. Det officielle nyhedsbrev fra Denmark Karate Association. Velkommen til Say Oss! nr. 1. Sensei Yamaguchi i Danmark 2 Indholdsfor tegnelse Velkommen til Say Oss! nr. 1 Sensei Yamaguchi i Danmark 2 CSKK til seminar hos JKS Tyskland i Kaiserslautern med Sensei Takashi Yamaguchi 6. dan 5 Brun- og sortbæltetræning I/2008

Læs mere