Bestyrelsesmøde. Søndag den 18. november, kl Fjelsted Skov Kro. Referat fra mødet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde. Søndag den 18. november, kl. 10.00. Fjelsted Skov Kro. Referat fra mødet:"

Transkript

1 Bestyrelsesmøde Søndag den 18. november, kl Fjelsted Skov Kro Deltagere: Allan Feld, Steen Høj, Marttin Stuart Nielsen, Jørgen Mouritzen, Søren Vestermarken, Anders Hansen, Peter Rasmussen, Søren Vedstesen, Chris Jespersen. Afbud: Regnar Petersen, Henrik Kildegaard. 1. Opfølgning på seneste bestyrelsesmøde. Referat fra mødet: a. Silkeborg El og Svæv er kun 15 år gamle og skal derfor ikke have jubilæumsklokke. b. Elitestrategi er på dagsordenen til mødet i december. 2. Vagtordning for høringer. a. EASA 1 har udsendt materiale som kan have betydning for modelflyvning, selvom deres fokus primært er på førerløse fly til professionelt brug. De har sendt et regelsæt omkring UAS/UAV-flyvning i høring, som ikke med det samme er kommet til Modelflyvning Danmarks kendskab. I regelsættet indgår forskellige niveauer af certificering og også helbredstjek for visse certifikater. Regelsættet definerer en grænse mellem professionel modelflyvning og amatørflyvning baseret på om modeller har sensorer om bord. Begrebet sensorer er ikke defineret. Der er behov for at Modelflyvning Danmark har et beredskab omkring høringer, så vi ikke afskæres fra at kommentere høringer i tide. Ifølge KDA er det meget svært at følge med i alle de forslag der på europæisk plan løbende kommer. Jørgen Mouritzen foreslog, at Modelflyvning Danmark kunne indgå i et samarbejde med andre landes nationale modelflyveorganisationer for så vidt angår de europæiske forslag. Det kunne være i det nordiske samarbejde. Forslaget fra EASA kan have vidtrækkende konsekvenser for modelflyvningen i Europa, men vi er nødt til at afvente den videre behandling i EASA, og håbe på 1 European Aviation Safety Agency. Hjemmeside:

2 at fx vore tyske kolleger har givet lyd fra sig i høringen. Når et regelsæt fastlægges, skal der ske national ratificering af reglerne som givetvis vil ske via Trafikstyrelsen. EASA udsender disse høringer til de nationale luftfartsorganisationer. Allan Feld vil forhøre sig hos KDA om de modtager disse høringer direkte eller om de selv opsøger dem hos EASA. Vi vil henstille til at få materialet tidligst muligt. Kommentar tilknyttet af RP efterfølgende: EASA offentliggør deres høringer på en web hvor det også er muligt at indgive kommentarer og høringssvar Men sideløbende har vi behov for et beredskab for danske høringer og initiativer, som har direkte og lokal betydning for vores modelflyveklubber. Det er vigtigt at holde øje med de nationale og lokale høringer, som ofte udsendes med få ugers høringsfrist. Det blev besluttet, at Allan tager initiativ til et samarbejde med de øvrige modelflyveorganisationer i Europa, blandt andet i de øvrige nordiske lande og udvalgte andre lande som f.eks. Tyskland og England. Samtidig skal vi holde KDA fast på opgaven, så vi sikrer at den nødvendige orientering af Modelflyvning Danmark både for så vidt angår nationale og internationale høringer samt at det sker hurtigst muligt. Kommentar tilknyttet af RP efterfølgende: MDK er tilbudt en plads i KDA s Rule making udvalg (Kaffeklubben) som gennemlæser alle høringer og lovforslag der angår luftrumsbrugere. For så vidt angår den aktuelle høring om Harboøre Tange udarbejder Allan Feld udkast til et høringssvar inden fristen den 3. januar KDA info. a. Repræsentantskabsmøde Der har været afholdt ekstraordinært repræsentantskabsmøde, som resultat af en beslutning på det ordinære repræsentantskabsmøde. På mødet blev der fremsat forskellige forslag til, hvorledes det økonomiske fundament kunne sikres. Det blev vedtaget, at organisationerne skulle betale kr. 15,00 pr. medlem som engangsydelse, mens en yderligere generel kontingentstigning på 15 Kr. blev nedstemt. Ifølge KDA vil det af den grund blive svært at få økonomien til at hænge sammen i Med det formål at redefinere KDA som organisation og dets virke, har KDA indkaldt til formands møde med unionerne d. 2/12. Allan Feld ønskede holdninger til KDAs fremtidige rolle set fra MDKs side, som han kan tage med til mødet i december. Peter Rasmussen ønskede, at vi i højere grad skal opfordre KDA til at varetage modelflyvningens interesser, specielt i relation til høringssvar fra EASA og danske myndigheder.

3 Søren Vestermarken pointerede, at konsekvenserne af en udmelding af KDA vil kunne medføre, at KDA i mindre grad vil opfatte Modelflyvning Danmark som en allieret specielt overfor Trafikstyrelsen. Vi kan konstatere, at Modelflyvning Danmark i et vist omfang ligger udenfor de primære fokusområder i KDA, men at det på nuværende tidspunkt fortsat vil være en fordel for os at være en del af KDA. KDA har eneretten til at formidle FAI licenser til vores elitepiloter. Skulle MDK få behov for at stille sig udenfor samarbejdet, kan vi formentlig som for år tilbage etablere en parallel organisation til MDK, som tilbyder elitepiloterne medlemskab af KDA. Som input til mødet med KDA, blev det foreslået at KDAs måske fornemste opgave, er at få flyvesport og herunder modelflyvesport ind under vingerne på Dansk Idrætsforbund. En mulighed for at reducere vores engagement i KDA kunne være at gentage den tidligere model, hvor den daværende RC-Union dannede en særskilt eliteorganisation, RC Sport Danmark. b. Kontingent Der vil fortsat blive tale om en kontingentforhøjelse for vores medlemskab i KDA i 2013, men næppe udover det, som vi allerede kender. Kontingent, ordinært for 2013 er på kr. 28,00 pr. medlem Kontingent, engangsbetaling er på kr. 3,00 pr. medlem Med det store beløb vi betaler til KDA, er det bestyrelsens generelle holdning, at vi kan tillade os at stille krav til, hvad vi ønsker fra KDA. Dog må vi være os bevidst, at KDA er drevet af ulønnede frivillige som MDK. Kommentar tilknyttet af RP efterfølgende: KDA har indkaldt til formandsmøde den 2. december 2012 hvor medlemsorganisationernes ønsker til KDA er det eneste tema. c. Miljøarbejdet hos KDA Efter det ekstraordinære repræsentantskabsmøde har Søren Pedersen valgt at nedlægge sit hverv, og dermed er der p.t. ikke nogen til at håndtere miljøarbejdet i KDA. Der er udsendt meddelelse til Unionerne om at de selv må varetage de sager de finder nødvendige. MDK kan via Flyvepladsudvalget selv varetage en del af miljøarbejdet, men vi kan ikke adressere myndighederne med samme vægt som KDA. Det skal samtidig tages i betragtning at KDA skal varetage det store billede og ikke med det specifikke fokus som vi har som modelflyvere. d. Kampen mod vindmøller

4 Der er kommet et direktiv fra ministeriet omkring afmærkning af vindmøller, hvilket har været interessant for KDA, men ikke i særlig grad har betydning for Modelflyvning Danmark. Samtidig er der et stigende fokus på opsætning af flere vindmøller på landjord og det er uafklaret om vi alene skal satse på KDA i denne sag eller om vi selv skal løfte opgaven på højt plan. I de tilfælde hvor en flyveplads beliggende på kommunal jord nedlægges pga. af opstilling af vindmøller, skal klubben stille krav om at kommunen skal finde et nyt sted til enflyveplads. Flyvepladsudvalget skal i sådanne sager bringes på banen, så tidligt som muligt. e. Kaffeklubben (Rule making udvalget) Der er vigtigt, at Modelflyvning Danmark deltager i så mange af disse møder som muligt. 4. Politisk korrekt Modelflyvenyt Bestyrelsen har fået en henvendelse fra Trafikstyrelsen angående en artikel omkring UAV-flyvning. Trafikstyrelsen påpegede at artiklen kunne efterlade det indtryk, at UAV-flyvning var tilladt hvor som helst, når bare man ikke kom højere op end 100 meter. Der var enighed om at artiklen måske kunne tolkes sådan, selvom det blev påpeget i artiklen, at der blev søgt tilladelse hver gang. Der var også enighed om, at vi ikke ville have fanget den vinkel på forhånd uanset hvor meget korrekturlæsning, der havde været foretaget. Allan Feld ønskede, at bestyrelsen tog stilling til hvordan en tilsvarende situation kan undgås fremover. Jørgen Mouritzen pointerede, at hans opfattelse var at artiklen var helt i overensstemmelse med reglerne, og han ønskede fortsat en redaktionel frihed til at offentliggøre en sådan artikel. Anders Hansen gjorde opmærksom på, at Modelflyvenyt er et medlemsblad og at artiklerne ikke altid er udtryk for Modelflyvning Danmarks officielle holdning. Søren Vestermarken vil som bestyrelsens repræsentant i Modelflyvenyt fortsat læse artiklerne igennem og have særlig opmærksomhed på artikler om FPV og UAV samt have opmærksomhed på korrekt gengivelse af love og regler. Desuden opfordres grenredaktørerne til at være ekstra opmærksomme på artikler. der berører specielt UAV-flyvning eller specielt omtaler luftfartsloven. Hvis der er tvivl om korrektheden, kan bestyrelsen kontaktes, så det kan blive undersøgt. I tilfælde af at der er behov for rettelser, kontaktes enten artiklens forfatter eller der tilføjes en faktaboks, som præciserer reglerne overfor læserne.

5 5. Orientering Nordisk møde Hovedindtrykket fra mødet er at vores nordiske søsterorganisationer kæmper med samme miljøproblemer som vi og har samme økonomiske udfordringer. I den forbindelse blev der opfordret til at hvert land tilknyttede en fast advokat, der involveres i alle relevante miljøsager, der måtte komme, og som dermed opbygger erfaring. Advokaten kunne i givet fald i MDK være tilknyttet som støtte for flyvepladsudvalget. Bestyrelsen har ikke taget stilling til opfordringen. Der er i alle tre lande problemer med støj og specielt i Sverige er der problemer med transport til og fra flyvepladser. I Norge er der store udfordringer med at flyvepladser, der reelt bliver lukket på grund af støjklager, hvorfor de nu forsøger at få nye pladser placeret tæt på f.eks. speedwaybaner og andre godkendte aktiviteter, med et vist støjniveau. Lovgivningen i de øvrige lande er også ved at nærme sig danske forhold. For så vidt angår konkurrencer kører de fleste klasser efter en fast turnus, og der er lavet aftaler for de næste 2-3 år, dog ikke NM i skala næste år. Det skal muligvis afholdes i Sverige. Der har forud for mødet været en debat om hvorvidt vi skulle fortsætte det nordiske samarbejde. De tre øvrige lande var meget interesseret i at fortsætte i det nuværende regi. Da der nu er kommet mere indhold og vægt i samarbejdet er vi også interesserede i at fortsætte samarbejdet i de kommende år. Det blev besluttet på det nordiske møde, at afkorte næste år møde til én dag og overnatning, da deltagerne gerne vil spare deres tid og da dagsordenen ikke indbyder til mere. Det sparer også på arrangørernes penge. Modelflyvning Danmark er efter tidligere indgået aftale vært for en fælles nordisk hjemmeside. Der har indtil nu ikke været opdateringer af hjemmesiden, men det vil ske fra nu. På mødet blev det vedtaget at hjemmesiden skal indeholde informationer om de fire nordiske landes organisationer, de nationale teams, nationale rekorder, forklaring på de forskellige flyveklasser samt løbende opdatering af konkurrencekalender og konkurrenceresultater. Hjemmesiden skal tillige fungere som bulletin board for de fællesnordiske aktiviteter. Steen Høj har taget opgaven som webmaster og som indpisker på udvikling af hjemmesiden.

6 Claus Tønnesen deltog ekstraordinært på mødet og orienterede om regelarbejdet for Giant Scale modeller (stor-modeller i vægtklassen kg.), hvilket har stor interesse i alle de nordiske lande. På mødet blev der gjort opmærksom der desværre på anvendelse af 2,4 GHz er stærke kræfter i gang med at få inddraget dette bånd til kommerciel brug. EU arbejder med dette emne i øjeblikket, men på nuværende tidspunkt er der ikke nogen afklaring på 2,4 GHz s fremtid for modelflyvere. 6. Orientering fra Stormodeludvalget Der har været møde i stormodelkontrollantudvalget, og det er gået rigtig fint. Udvalget har også fået præsenteret et udkast fra gigamodel-udvalget og givet input til deres arbejde. Gigamodel-udvalget har en række spørgsmål som de gerne vil have afklaring på, når reglementet er færdigt og bliver præsenteret for bestyrelsen. Gigamodel-udvalget vil fx gerne have svar på hvem der tager kontakt til Trafikstyrelsen, flyvehøjde, godkendelse af piloter, forsikring og meget mere. Udvalget er indstillet på, at der kan være behov for en særskilt tillægsforsikring til disse modeller. Hvis prisen er betydelig, skal det overvejes om vi fortsat skal forsikre solidarisk som for stormodeller eller der skal opkræves ekstrabetaling hos de piloter, der får godkendt gigamodeller. QBE skal naturligvis høres om vilkår og pris for forsikring af gigamodeller. Det forventes, at piloterne til denne modeltype danner deres egen interessegruppe, som arrangerer deres flyvninger på de få udvalgte steder, fx lufthavne og militære skydeområder. Det væsentligste emne i forbindelse med gigamodeller vil givetvis være maksimalt tilladt flyvehøjde, da de fylder meget mere i luftrummet end vi er vant til. a. Stormodelgodkendelse af multirotor. Det er udvalgets indstilling, at Modelflyvning Danmark ikke ønsker at godkende stormodeller med multirotor (multirotor defineres som model med mere end 2 bærende rotorer). Det var bestyrelsens beslutning, at følge udvalgets indstilling, således at der ikke på nuværende tidspunkt udarbejdes et særskilt godkendelsesreglement for stormodeller med multirotor. Dermed kan der ikke p.t. godkendes stormodeller med multirotor.

7 Der vil dermed heller ikke blive udarbejdet et multirotor færdighedscertifikat (M-certifikat). Det er indtrykket, at de fleste flyveklubber accepterer at gæstepiloter flyver multirotorer på et H-certifikat. b. Nyt medlem til Stormodelkontrollantudvalget. Peter Beierholm udtræder af udvalget og der søges efter en kompetent afløser. 7. Hobbyudvalget, stævnestøtte fremover. Det blev på sidste bestyrelsesmøde besluttet, at lave nye retningslinjer for uddeling af stævnestøtte. Anders præsenterede et forslag til en ny fordelingspolitik af den årlige stævnestøtte, så Modelflyvning Danmark fortsat kan støtte de aktive klubber, der med deres stævner er med til at promovere sporten. Forslaget gav anledning til debat, idet det lagde op til en markant anderledes anvendelse af midlerne. Bestyrelsen var meget enige i det fremsatte forslag, som vil give en større dynamik i tildelingen af stævnestøttemidlerne. Planen er at den nye fordelingsplan træder i kraft i Det blev endvidere besluttet, at stævnestøtteordningen suspenderes i 2013, hvor alle midlerne i stedet for anvendes til støtte for arrangementerne på Modelflyvningens Dag 1/9. 8. Flyvepladsudvalget a. EASA direktiv om UAS/UAV orientering Punktet er behandlet under dagsordenens punkt 2. b. UAV/FPV er ude af kontrol? Der er tilsyneladende problemer med, at der sker flyvning med både UAV / FPV, hvor der sker overtrædelser af BL 9.4 og den udsendte AIC. Problemet er stigende og kan komme til at repræsentere et potentielt imageproblem for Modelflyvning Danmark. Bestyrelsen følger situationen. 9. Eliteudvalget elitestrategi Som aftalt på bestyrelsesmødet d. 18, oktober, behandles dette punkt på mødet d. 9. december, når det nedsatte udvalg præsenterer deres tanker og planforslag. 10. F3K VM orientering Allan gav en kort orientering fra det seneste planlægningsmøde, og kunne desuden fortælle at bulletin 0 og en del af budgettet netop er færdiggjort og sendt til CIAM (Modelflyvekommissionen under FAI) CIAM behandler budget og bulletin på deres bestyrelsesmøde den 8. december 2012, hvor stævnearrangørerne skal være repræsenteret.

8 Efter godkendelse af bulletin 0 omdannes denne til bulletin 1 som så udsendes via FAI s medlemsorganisationer. Der kommer en yderligere orientering på mødet i december. Allan har været involveret i forsikringsdelen og der er modtaget et tilbud fra QBE, der yder den af FAI krævede dækning og til en fornuftig præmie. Forsikringen dækker ansvar ift. BL 9.4 samt arrangørens generelle ansvar, en såkaldt stævneforsikring. 11. Eventuelt Intet /Referent Marttin S. Nielsen

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER).

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER). Fremmødt: Afbud: Referent: Hjalmar Nielsen, formand (HNI) Per Wistisen (PEW) Lisette S. Bertelsen (LSB) Jørgen Mouritzen (MOU) Jacques Johsman (JAJ) Jan Andersen (JAN) Per Horn (PHO) Morten Munkesø (MMU)

Læs mere

Fjelsted den 17. marts 2013

Fjelsted den 17. marts 2013 Fjelsted den 17. marts 2013 Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark 2013 Dato: Søndag den 17. marts 2013 kl. 10.00 Sted: Fjelsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby Mødetype: Repræsentantskabsmøde

Læs mere

Modelflyvning Danmark

Modelflyvning Danmark Regler for stormodeller og jet Formål 1 Formålet med dette regelsæt er at fastlægge MDK s regler for flyvning med modeller i følgende kategorier, som samlet omtales som stormodeller a) Stormodel motorfly

Læs mere

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder.

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Statens Luftfartsvæsen Ellebjergvej 50 2450 København SV Elev, mandag den 13. august 2007 Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Dansk Motorflyver (DMU) har følgende

Læs mere

Københavns Lufthavne A/S, som udlejer grunden til KDA, har accepteret en

Københavns Lufthavne A/S, som udlejer grunden til KDA, har accepteret en Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Palle J. Christensen (PC) Lisette Bertelsen (LSB) Ingen Anders Madsen (AM)

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark

Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark Dato: Søndag den 20. marts 2011 kl. 10.00 Sted: Fjelsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby Mødetype: Repræsentantskabsmøde Deltagere: 28

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, den 9. februar 2013

Referat af bestyrelsesmøde, den 9. februar 2013 Danmarks Luftsports-Forbund Referat af bestyrelsesmøde, den 9. februar 2013 Protektor: H. K. H. Prinsgemalen Tilstede: Lisette Bertelsen (LB) Helge Hald (HH) Søren Pedersen (SP) Palle Christensen (PC)

Læs mere

Vedtægter for DMU. Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn. Forslag til tilføjelse:

Vedtægter for DMU. Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn. Forslag til tilføjelse: Vedtægter for DMU Nuværende vedtægter Ændrings forslag Begrundelse 1, Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union. Tilføjelse i parentes (DMU) 2, Hjemsted Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende

Læs mere

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J.

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Christensen (PC) Anders Madsen (AM) Inden mødet

Læs mere

Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers

Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter for Modelflyvning DK 1 Navn, formål og fundering Foreningens navn er Modelflyvning Danmark. Foreningens navn må forkortes til Modelflyvning DK og i interne sammenhænge til MDK. MDK s formål er

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Onsdag den 10. april 2013, kl. 17.30-21.30 KDA-huset, Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 af 7 1 NAVN Unionens navn er Dansk Svæveflyver Union (DSvU). 2 HJEMSTED Dansk Svæveflyver Union's hjemsted er Herning. 3 FORMÅL Dansk Svæveflyver Union har til formål at fremme dansk svæveflyvning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde søndag den 25. januar 2004 - telefonkonference

Referat af bestyrelsesmøde søndag den 25. januar 2004 - telefonkonference Medlem af: CMAS Confederation Mondiale des Activités Subaquatiaues DIF Danmarks Idræts-Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK 2605 Brøndby Telefon 43 26 25 60 Telefax 43 26 25 61 E-mail: dsf@sportsdykning.dk

Læs mere

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Dagsorden: 1. Forslag til vedtægtsændringer, jf. vedlagte bilag 1. 2. Forslag fra DMU s bestyrelse: Repræsentantskabet

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Dato : Torsdag, den 26. marts 2o15, klokken 17:oo 2o:oo Sted : KDA-huset, Roskilde Fremmødt : Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Jørgen Mouritzen (MOU)

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde 17. november 2013 kl.10. Mødet afholdes på adressen Kikkenborg Kerteminde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde 17. november 2013 kl.10. Mødet afholdes på adressen Kikkenborg Kerteminde Dagsorden: Indkaldelse til bestyrelsesmøde 17. november 2013 kl.10. Mødet afholdes på adressen Kikkenborg 17 5300 Kerteminde 1. Valg af referent Ditte, Heines, Finn, Svend, Søren, Kjeld og Steen Peter

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU Dato: 11. februar 2012 Sted: Philip Nathansen, Aarhus Deltagere: Brian Mollerup, Mikkel Palmbo, Philip Nathansen, Carsten Svendsen, Peter Palmbo,

Læs mere

Fægteklubben Trekanten Referat af bestyrelsesmøde d. 10. dec Møde nr. :

Fægteklubben Trekanten Referat af bestyrelsesmøde d. 10. dec Møde nr. : Deltagere: Simon, Miriam, Marlene, Marianne, Allan, Catharina, Claus og Troels Dirigent: Simon. Afbud: Magnus Tidligere handlingspunkter Emne Ansvarlig og deadline Emne 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Jurforsk.

Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Tidspunkt: 8. maj 2013, kl. 10.30-13.30. Sted: Syddansk Universitet, Odense. Deltagere: Julia Ballaschk (KU), Louise Hauberg Wilhelmsen (CBS), Peter Nick Stausholm- Møller (AU),

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. september 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. september 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 2. september 2010 Dato og tid: Sted: Referat: 2. september 2010, kl. 17:00 Remissen, Østerbro LE Deltagere: Afbud: Hans J. Larsen (HJL) Morten Krydsfelt (MK) Hasanin Rudha

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken til i bestyrelseslokalet

Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken til i bestyrelseslokalet 1 Horsens d. 23.3.2017 Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken 19.00 til 21.30 i bestyrelseslokalet Deltagere: Svend Smedegaard, Klaus D. Johansen, Kristian Trøst Smedegaard, Jan Riskær

Læs mere

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kongelig Dansk Aeroklub Dato Sted Fremmødte Afbud Referent Referat: Tonny Henriksen : Onsdag, den 8. marts 2o17, klokken 18:oo : KDA-huset, Roskilde : Dansk Ballonunion

Læs mere

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet.

1.1 Aktionspunkter Gennemgang af listen. Det blev besluttet at flytte speed projektet over i projektstyringsskemaet. REFERAT Bestyrelsesmøde 10. januar 2012 kl. 17.15 på kontoret i Brøndby Deltagere: Afbud: Niels Staun (), Nis Blaxekjær (), Peter Chapman (), Povl Lund Nielsen (PLN), Jesper Laustsen (JL), Lise Usinger

Læs mere

JTU BESTYRELSESMØDE DATO DAGSORDEN OG REFERAT

JTU BESTYRELSESMØDE DATO DAGSORDEN OG REFERAT JTU BESTYRELSESMØDE DATO DAGSORDEN OG REFERAT OPGAVE OG FORMÅL: BS-møde i forbindelse med JM finaler Dato: 21. januar 2017 kl. 10 Aarhus 1900 Mødeleder: Pia Vedel Ankersen Referent: Peder Helmuth Hansen

Læs mere

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J.

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Ole Kobberup (OKO) Regnar Petersen (RP) Palle J. Christensen (PC) Anders Madsen (AM) HH redegjorde

Læs mere

RC Flyveklubben HANGAR 4800

RC Flyveklubben HANGAR 4800 Vedtægter for RC Flyveklubben Hangar 4800. 1 Navn og hjemsted RC Flyveklubben har hjemsted i Guldborgsund kommune. Stk. 2 Klubben er medlem i Modelflyvning Danmark. 2 Formål Stk. 1 Formålet for klubben

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 18. oktober 2010, kl. 17.30 KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Arne Panduro (AP)

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

Arbejdsudvalg sek. I & II

Arbejdsudvalg sek. I & II Arbejdsudvalg sek. I & II REFERAT 5 NOVEMBER 2011 KL. 10:00 NÆSTVED, HOS JENS CHR. NIELSEN MØDE INDKALDT AF Formand for AU sek. 2, MØDETYPE Arbejdsudvalgs møde (AU) sek. 1 & 2 ARRANGØR REFERENT Dansk politihundeforening

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 9. juli 2007 REFERAT MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerkub DATO: 18 juni 2007 kl. 19:00 STED: Boligkontoret Danmark, Lundsgade 9, 2100 KBH Ø DELTAGERE: Bjarne Nigaard Michael

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Bent Holgersen - Formand Claus Rose Andresen Peter Andersen Jørn Vinther

Læs mere

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDE: Generalforsamling DATO: torsdag 23. marts 2017 TIDSPUNKT: 19:30 REFERENT: DELTAGERE: AFBUD: Henrik Møller Hansen Per Madsen Michael Ryding Marcus Gøgsig Henrik Møller Hansen

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Sted: KFUM soldaterhjem Treldevej 99 7000 Fredericia Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Deltagere: Vangsgaard Ingeborg Vind Nielsen Svend-Erik Mosegaard Hansen Kristen Foged Mads Nielsen

Læs mere

REFERAT. 1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering. 2. Orientering fra skoleledelsen

REFERAT. 1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering. 2. Orientering fra skoleledelsen Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 17. august 2016 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand). Ordstyrer: Søren Pind Lauritsen Dagsordensansvarlig: Susanne Gade Clausen

Læs mere

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10.

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Fremmødte: Keld, Erik, Vibeke, Ole, Gerner, Peter og Ivan.

Læs mere

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 11. januar 2015

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 11. januar 2015 Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 11. januar 2015 Mødet afholdtes i Bowl n Fun Viby startede kl. 10.15. Deltagere: Torben V. Andersen (TVA), Hans Græsvig (HG), Jette Bergendorff (JB), Leif Hansen

Læs mere

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 Referat af Marianne Rasmussen Antal stemmeberettiget 44 Dagsorden: Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 1. Valg af dirigent - Bent Garsted 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde d. 11.10.2015

Referat til bestyrelsesmøde d. 11.10.2015 Referat til bestyrelsesmøde d. 11.10.2015 Til stede: Eva Buxbom, Klaus Brostrøm, Peter Bøgh, Jacob Beermann, Kenneth Kyvsgaard, Peter Andersen og Alex Thorsen. Referent: Eva Buxbom 1. Godkendelse af sidste

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Den 11. juni 2009/ik Referat Bestyrelsesmøde 07-2009 10. juni 2009 Telefonmøde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

Netværks koordinerende Udvalg NKU Referat fra møde

Netværks koordinerende Udvalg NKU Referat fra møde Netværks koordinerende Udvalg NKU Referat fra møde 3-2015 06. november 2015 Tid: 26. oktober 2015, kl. 18.00-20.30 Sted: JA, Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Til stede: Knud Rose Pedersen (DH), Arne

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Hans Havsager, formand (HH) Helge Hald (HE)

Læs mere

DDGUs generalforsamling d. 19. marts 2014 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse:

DDGUs generalforsamling d. 19. marts 2014 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: DDGUs generalforsamling d. 19. marts 2014 kl. 12.00 blev afholdt på følgende adresse: Valdemarsgade 41, 5. sal 1665 København V (hos Søren Lindgreen) Fremmødte: Søren Lindgreen, Sinus Frank, Arne Mejlholm,

Læs mere

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 25. oktober 2014

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 25. oktober 2014 Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 25. oktober 2014 Mødet afholdtes i Bowl n Fun, Viby og startede kl. 12.45. Deltagere: Torben V. Andersen (TVA), Hans Græsvig (HG), Jette Bergendorff (JB), Leif Hansen

Læs mere

DRAGSHOLM MODELFLYVEKLUB Vedtægter. 1. Navn Klubbens navn er Dragsholm Modelflyveklub og er hjemmehørende i Odsherred kommune.

DRAGSHOLM MODELFLYVEKLUB Vedtægter. 1. Navn Klubbens navn er Dragsholm Modelflyveklub og er hjemmehørende i Odsherred kommune. DRAGSHOLM MODELFLYVEKLUB Vedtægter 1. Navn Klubbens navn er Dragsholm Modelflyveklub og er hjemmehørende i Odsherred kommune. 2. Formål At udvikle og fremme mulighederne for udøvelse af modelflyvning.

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 4. februar 2008/ik Referat Bestyrelsesmøde 01-2008 19. januar 2008 Idrættens Hus 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 08-2007 3. Bestyrelsens siden sidst 3.1. Beslutninger

Læs mere

Styregruppemøde mandag den 3. december 2012

Styregruppemøde mandag den 3. december 2012 Styregruppemøde mandag den 3. december 2012 Mødet blev gennemført med deltagelse af Jørgen Dirksen Lars Simper Chr. Krause Steen Østergaard Laurits Tørnæs Mikkel Dahlqvist og Carl Erik Dalbøge - Der var

Læs mere

Bestemmelser for Danske stævner og Internationale stævner på dansk grund

Bestemmelser for Danske stævner og Internationale stævner på dansk grund Bestemmelser for Danske stævner og Internationale stævner på dansk grund 05/2016 Indhold 1. Formål og ændring af bestemmelser for stævner... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af bestemmelserne for stævner... 2

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - Fernisering af kontoret... 2 - Informationsmedarbejder med på møder... 2 - National aktivitetsplan... 2

Læs mere

Siden sidst på stormodelkontrollant området.

Siden sidst på stormodelkontrollant området. Siden sidst på stormodelkontrollant området. Regelændringer, opdateringer, præciseringer og generel info fra det forgangne år. Præsenteret på seminaret 2013 af Claus Tønnesen Jubilæum! Vi har nu haft stormodeller

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation SCANSECT s Kogebog Del 1: Organisation SCANSECT bestyrelse 2004 Sidst revideret marts 2009 1 Indholdsfortegnelse Mål og retningslinjer... 3 Foreningens formål/syfte... 3 Generalsekretær... 4 Sekretær...

Læs mere

Det opfordres til at klubberne melder deres respektive løftere til divisionsturneringen i god tid, for at lette arbejdet for den afholdende klub.

Det opfordres til at klubberne melder deres respektive løftere til divisionsturneringen i god tid, for at lette arbejdet for den afholdende klub. Referat 12.06.16 Til stede: Klaus Brostrøm, Peter Andersen, Kenneth Kyvsgaard, Alex Thorsen, Danny Bill Møller, Janni Weinke, Anders Vedel, Fraværende: Peter Bøgh Larsen (syg) Referent: Janni Weinke Endelig

Læs mere

Referatet var blevet fordelt til medlemsorganisationerne og publiceret på hjemmesiden tidligere. Referatet blev underskrevet.

Referatet var blevet fordelt til medlemsorganisationerne og publiceret på hjemmesiden tidligere. Referatet blev underskrevet. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Palle J. Christensen (PC) Ole Kobberup (OKO) Anders Madsen (AM) Referatet

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden lørdag den 4. februar 2012 51 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 1. NAVN Foreningens navn er: Melby-Liseleje Idrætsforening (forkortet: MLI) med hjemsted i Halsnæs Kommune. 2. FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

REFERAT Spidshundeklubbens generalforsamling 28. april 2019 Hotel Trinity

REFERAT Spidshundeklubbens generalforsamling 28. april 2019 Hotel Trinity REFERAT Spidshundeklubbens generalforsamling 28. april 2019 Hotel Trinity Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Marianne Baden (MB) som dirigent. MB vælges, takker for valget og konstaterer

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte Referat fra 1. bestyrelsesmøde 2016. Tirsdag den 8. Marts 2016 kl. 20.00 hos JO, Ørnebakken 48 Deltagere: Gr. 1: Rasmus Albrink Der var afbud fra Martin Lange Gr. 2: Poul Juul Jørn Ohm, Søren Bom Jacob

Læs mere

Bestyrelsesmøde Skat Fritid & Idræt 19/

Bestyrelsesmøde Skat Fritid & Idræt 19/ Bestyrelsesmøde Skat Fritid & Idræt 19/11 2013 Deltagere: Svend Mandel Jacob Bork Klitgaard Morten Grejsler Jørn Olsen Sussie Olsen Annette Friis Nielsen Winnie Wolf Afbud: Jesper Vestergaard Dagsorden:

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION

DANSK SVÆVEFLYVER UNION DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Dagsorden: Hovedbestyrelsesmøde nr. 3 (2011/2012) Mødedato: Den 5. juli 2011 kl. 18.00 Mødested: Torvehallerne, Vejle,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK.

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. 1: Navn og hjemsted. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK, oprindeligt De Samvirkende Omsorgsklubber i Danmark, er en selvejende institution,

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.3.2015 COM(2015) 76 final 2015/0040 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal indtage i det blandede udvalg, der er nedsat

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015

Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015 Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015 Tilstede: Eva Buxbom, Klaus Brostrøm, Peder Hindborg, Peter Bøgh, Jacob Beermann, Kenneth Kyvsgaard, Peter Andersen og Alex Thorsen. Referent: Eva Buxbom 1.

Læs mere

Brøndby, den 04.03.2013 TS/ Indkaldelse Den 28. februar 2013

Brøndby, den 04.03.2013 TS/ Indkaldelse Den 28. februar 2013 Brøndby, den 04.03.2013 TS/ Indkaldelse Den 28. februar 2013 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 70 Mødested: Afd. 3 s lokaler Afdeling: Gillesager 258 Mødetid kl. 18.00

Læs mere

Dagsorden. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Valg af referent. 5. Status på ansvarsområder

Dagsorden. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 3. Valg af referent. 5. Status på ansvarsområder Mødested Dato Dato for referat Godkendt Idrættens Hus 15-09-18 Mødetype Referent Bilag Bestyrelsesmøde Christopher Furlan Se mødepakken Deltagere Fraværende Mødestart Michael Olesen Michael Essie Saadi

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK MODEL SPORTS UNION

VEDTÆGTER FOR DANSK MODEL SPORTS UNION VEDTÆGTER FOR DANSK MODEL SPORTS UNION 1 Navn. Unionens navn er Dansk Model Sports Union (DMSU). Unionens hjemsted er Holbæk Kommune. 2 Medlemskab af andre organisationer. Ingen for nuværende. 3 Unionens

Læs mere

KFKs Generalforsamling 2016

KFKs Generalforsamling 2016 KFKs Generalforsamling 2016 Referat 5. marts 2016 Torsdag aften den 3. marts afholdtes Københavns Fjernstyrings Klubs 56. generalforsamling i Hedehuset. Der var 30 fremmødte medlemmer, hvoraf alle fremmødte

Læs mere

Referat af DANSK AKVARIE UNION s generalforsamling Den 24. februar 2018 i Vejle

Referat af DANSK AKVARIE UNION s generalforsamling Den 24. februar 2018 i Vejle Referat af DANSK AKVARIE UNION s generalforsamling Den 24. februar 2018 i Vejle 1. Valg af dirigent, dirigentsekretær og mødesekretær Jens Krüger blev valgt til dirigent, og det blev konstateret at generalforsamlingen

Læs mere

Referat Riffelsektions Møde

Referat Riffelsektions Møde Referat Riffelsektions Møde TID: Tirsdag den 5. februar 2015 kl. 17.30 22.45 STED: Comwell Korsør Ørnumvej 6 4220 Korsør DELTAGERE: Lars Jepsen(LJ), Flemming Brandenborg(FB). Ib Hansen(IH), Anders Sode(AS)

Læs mere

REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2009 i Langhårsklubben. Søndag den 15. februar 2009 på Hotel Hedegården, Vejle

REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2009 i Langhårsklubben. Søndag den 15. februar 2009 på Hotel Hedegården, Vejle REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2009 i Langhårsklubben Søndag den 15. februar 2009 på Hotel Hedegården, Vejle Deltagere: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Just Mikkelsen, JM Henning Juul, HJ Frede

Læs mere

Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017

Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017 Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017 1. Valg af dirigent Jens Erk Skovvang blev valgt efter indstilling fra bestyrelsen. Dirigenten startede generalforsamlingen op med at konkludere,

Læs mere

Hermed fremsender DMU forslag til KDA repræsentantskabet, henholdsvis ændringer til vedtægter og regulativ.

Hermed fremsender DMU forslag til KDA repræsentantskabet, henholdsvis ændringer til vedtægter og regulativ. Kongelig Dansk Aeroklub Lufthavnsvej 28 4000 Roskilde Sendt pr. e mail til: kda@kda.dk formand@kda.dk Torsdag den 6. juni 2013 Forslag til behandling på KDA s repræsentantskabsmøde Hermed fremsender DMU

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 31. MAJ 2012

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 31. MAJ 2012 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 31. MAJ 2012 Til stede: Aksel Nissen, Jan Grønbech, Lars Søndergaard, Flemming Hviid Hansen, Niels Yde, Tage Sørensen, Torben Madsen og Peter Pedersen. Samt Willy Jørgensen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FCM KLUBSAMARBEJDET FORENINGEN AF 26. APRIL 1998

VEDTÆGTER FOR FCM KLUBSAMARBEJDET FORENINGEN AF 26. APRIL 1998 VEDTÆGTER FOR FCM KLUBSAMARBEJDET FORENINGEN AF 26. APRIL 1998 1 NAVN 1.1 Foreningens navn er FCM Klubsamarbejdet Foreningen af 26. april 1998 (herefter foreningen ). 2 FORMÅL 2.1 Foreningens formål er:

Læs mere

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Dansk Sportsdykker Forbund 1. Godkendelse af dagsorden. Referat Bestyrelsesmøde 08-2010 22. september 2010 Telefonmøde kl. 19.00 2. Godkendelse af referat fra møde 07-2010 3. Bestyrelsens siden sidst Bestyrelsens

Læs mere

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 2. april 2003 (03.04) (OR. fr) CONV 648/03 NOTE fra: til: Vedr.: præsidiet konventet Afsnit X: Medlemskab af Unionen Dokumentets indhold: Side 2: De

Læs mere

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 21. marts 2015

Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 21. marts 2015 Referat af forbundsbestyrelsesmøde den 21. marts 2015 Mødet afholdtes hos Hans Græsvig og startede kl. 11.00. Deltagere: Torben V. Andersen (TVA), Hans Græsvig (HG), Jette Bergendorff (JB), Leif Hansen

Læs mere

Vedtægter for RUCalumne

Vedtægter for RUCalumne Vedtægter for RUCalumne DATO/REFERENCE 13. oktober 2015 Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er RUCalumne The Alumni Society of Roskilde University. Foreningens hjemsted er Roskilde Universitet

Læs mere

Elstyringsgruppen (Hotliner) Årsberetning 2012

Elstyringsgruppen (Hotliner) Årsberetning 2012 Til Repræsentantskabsmødet Hillerød 22.03.2013 Elstyringsgruppen (Hotliner) Årsberetning 2012 Styringsgruppen 2012: Tommy Persson, formand. Jeppe Alkærsig, stævneplanlægning og administration. Styringsgruppe

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 24. juni 2010/ik Referat Bestyrelsesmøde 06-2010 22. juni 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra møde 05-2010 2.2. Møde med Undervandsrugby. Henrik

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Tirsdag d. 25.01.2010 kl. 19.00 Deltagere: Klubben har pt. 24 medlemmer. Heraf deltog 17 medlemmer i generalforsamlingen. Dagsorden. Der var

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 6.november 2017

Referat af bestyrelsesmøde den 6.november 2017 1 Horsens d. 6.november 2017 Referat af bestyrelsesmøde den 6.november 2017 Fra klokken 19.00 til 21.30 Deltagere :Svend Smedegaard, Kristian Smedegaard, Klaus D. Johansen, Klaus Schubert, Knud Erik Feldt,

Læs mere

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes UNGE & FLYVNING Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes Møde 18/1 2011 Hvorfor er det så vigtigt at støtte ungdomsarbejdet!!! Arbejdekan give flere medlemmer og grundstof til fremtidens eliteudøver, instruktører

Læs mere