Inden du gør: Er i min. 3-5 der vil kæmpe/knokle/stå sammen om projektet? Er I min. 2 drivkræfter der sammen kan skubbe/trække vognen i gang?



Relaterede dokumenter
Indholdsfortegnelse. side 1

Hvordan gør de professionelle?

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Skilsmisse -hvad så med økonomien?

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Klub-building- Spil din klub i form

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

Hvordan finder du de bedste højttalere?

Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks København K. Tlf digst@digst.dk -

Rentesregning. Dine drømme er kun et klik væk... Lån op til kr. nu

Leg med sproget. 0-3 år

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

ABC. Til dig som søger projektstøtte

DE SEKS TÆNKEHATTE BETRAGT DIN BESLUTNING FRA ALLE MULIGE SYNSVINKLER

[DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE]

Når dit barn skal lære at læse

SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d

Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word?

Alt hvad I skal vide som arrangører i Kulturnatten 2015

RÅDEN OVER VEJ ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014

Midlertidig vejledning til tolkebooking.dk

Hvordan ser fremtiden ud?

Min boliggrund er forurenet. Værd at vide om værditabsordningen

Vil du være. rigtig klog. - eller blot. klog af skade? Dette hæfte er. alle os andre! IT Håndbog LO Faglige Seniorer 1

Hvordan høre Gud tale?

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent]

Transkript:

Gode råd til din første forestilling i vækstlaget: Vil du danne en forening? Inden du gør: Er i min. 3-5 der vil kæmpe/knokle/stå sammen om projektet? Er I min. 2 drivkræfter der sammen kan skubbe/trække vognen i gang? Hvad er forskellen på at have en forening og bare være en teatergruppe? En Teatergruppe og en forening er ikke så forskellig endda udover: pengene og ansvaret Når man sætter en forestilling op skal man huske, at der ofte er en del penge der skal ind og ud af en konto. Tænk over følgende: Hvor skal evt. søgte fonde sætte penge ind? Hvor skal billet- og baroverskud sættes ind? Hvor kan I have et evt. overskud stående? Hvordan skal I have overblik over regnskabet? Hvordan afregnes der med SKAT ved overskud? Hvilken konto (hvis privat) skal man vælge? Er alle spredt for alle vinde om 6 måneder eller er der drivkræfter tilbage? Er folk engageret i projektet, for at blive set på scenen eller for teatergruppen? Mange mindre foreninger begynder topstyret og ender senere som en forening bør være med en flad struktur. Fordele ved forening: Det er lettere at søge fonde Der er styr på regnskabet Der er eget hævekort til foreningskonto Man kan søge kommunen (først skal man dog være godkendt folkeoplysende forening) Man kan have eget CVR men behøver ikke være momsregistreret Bliver det en succes på længere sigt kan man blive momsregistreret Det er let for medlemmer at betale kontingent Ingen hænger pludselig på en skatteregning Gruppen kan være medlem af DATS og få fordele Man må have et overskud stående på konto til næste produktion og i princippet udbetale løn Ulemper / besvær ved forening: Alle har ret til at være med i en forening, så ingen kan nægtes adgang Man skal lave vedtægter

Man skal holde stiftende general forsamling og herefter årligt Man skal have en kasserer og en formand der vil stå som tegningsberettiget Man skal oprette en nem- konto i en bank som en (helst kassereren har) Det kan koste årligt bankgebyr tjek bank ud først Man skal have medarbejder- nem- id til offentlig post Man skal lave regnskab selv også når man spiller i TeaterHUSET Man skal have en revisor (kan være en frivillig) FUNDRÅD: Tjek fondens formål FØRST! Overhold deadlines! Lav en killer projektbeskrivelse og gode ENS cv er (opstillet ens m. foto) Sælg jer selv!!! Tjek ansøgningsskemaer ud først og hav alting klart Søg de som gav sidst Fremhæv de som er 13-25år Læs Maiken Ingvordsens bog fonraising til kreative projekter (evt fra biblioteket) Eller køb inkl. Usb- nøgle med regnskabs og fond xl- ark Brug evt. projektværkstedet Tjek hvilke fonde lignende grupper har søgt og fået fra Skriv ned hvilke fonde du søger og hvilke du får ja og nej fra Søg evt. første gang hos DATS, der kan du få hjælp af en konsulent og skemaet er nemmere end de fleste. Man kan nå langt med goodwill og 5000 kr. Er i HELT nybegyndere og unge kan det betale sig at søge snapslanten (søg ikke hvis I er prøvede) Søg evt. DUF Hvis I laver en hjemmeside så lav en knap til at støtte jer eller opret jer på crowdfundingsider VÆR I GOD TID MED ALT! SCENORÅD: Husk at kostumer ikke behøver være perfekte bare se perfekte ud det er ikke tøj men kostumer;). Det er bedre at stryge dem før hver forestilling and at bruge måneder på haute couture og prinsessesting. Køb alt hvad I kan i genbrugser. Det er tit billigere jo længere væk fra Kbh K. Husk at man kan skaffe gratis ting fra f.eks. Christianias Genbrugsplads og kan finde brugte ting til en billig penge i f.eks. Den Grønne Hal Paller er stort set umulige at skille ad og meget tunge.

Tænk over om I skal på turne og om scenografien kan bruges til det Hvor kan I bygge? Og Sy? (Brug evt. TeaterHUSET hvis I er medlemmer, men RYD HELT OP og ødelæg ikke andres prøver med håndværkerlarm). Der er adgang til værktøj hvis man har opløb og forestillingsperiode på Bastarden. Brug jeres netværk! Eftersøg ting og tjenester på Facebook el. lign.