Jeg kan bare være den, jeg er!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg kan bare være den, jeg er!"

Transkript

1 Second Chance Maj 2015 Jeg kan bare være den, jeg er! Tidligere anbragte unge har deres eget tilholdssted i den frivillige verden. En snes unge tidligere anbragte har fundet et sted, som er deres. De kommer alle i Second Chance, Lolland, som holder til i Jernbanegade 1 st.tv i Nakskov. Jeg f et socialt samvær med andre et sted, hvor det er okay, at være som man er Jeg er blevet mere åben og er kommet ud af den osteklokke, som jeg valgte at gemme mig i Jeg kan være sammen med andre som har/har haft det svært i deres barndom. Det er dejligt at kunne hjælpe og selv få hjælp, og at man ikke er unormal. Mandage i ulige uger mødes de unge og en række frivillige. Netværket med hinanden og de sociale relationer er det primære formål med det hele. De frivillige kommer fordi de ikke kan lade være og fordi de med hjertet på rette sted er med til at gøre en forskel for et andet menneske. De unge kommer, fordi de f et netværk med andre unge og særligt et netværk, hvor de føler sig godt tilpas og ikke er anderledes end de andre. De kan hente hjælp og opbakning til de udfordringer de møder i livet, men samtidig kan de også ofte være en hjælp for de andre unge i gruppen ved at sparre og udveksle erfaringer og bakke hinanden op. Og man kan bakke op på mange måder; pludselig har man fået nogle venner, som kommer og ser på, n man spiller en fodboldkamp, måske er der nogen som faktisk interessere sig for, hvordan man har det f.eks. hvis man er syg eller andet, der er nogen som skriver, hvis man ikke dukker op til en caféaften, man har nogen at hilse på, n man g en tur gennem byen, man har nogen at gå i biffen med og man har nogen at hente hjælp hos, n der skal sættes en lampe op i lejligheden o.s.v. Hvordan er de unge kommet i kontakt med Second Chance? Kontakten til de unge er ofte kommet via de professionelle medarbejdere, som møder de unge i deres dagligdag - Mentorer/medarbejdere i aktiveringen, Medarbejdere i SKP, Sagsbehandlere. Enkelte unge er kommet via anden kontakt Plejeforældre, Opholdssteder, Støtte/kontaktpersoner Børn/Unge. Desuden har Second Chance en facebook side, vi har holdt oplæg på uddannelsessteder og på Jobcentre, samt haft opslag rundt omkring i byerne på biblioteker, butikker, skoler m.m.

2 2 Overskriften til artiklen Indhold fra nyhedsbrevet kan også bruges på jeres websted. Nyhedsbrevet konverteres nemt til en webpublikation i Microsoft Word. Så n nyhedsbrevet er skrevet færdigt, kan du konvertere det til en webside og udgive det på internettet. At gøre en forskel! Hvad f jeg ud af Second Chance, Lolland? Ermina er frivillig og ansvarlig for Cafétilbuddet Second Chance i Nakskov og hun fortæller: Det giver en glæde i kroppen, fordi man er der for andre. Der er et stærkt sammenhold. Man bliver mere åben overfor andres forskelligheder og dermed f man også mere forståelse. Man kan sige, at det gør mig til et større og mere rummeligt menneske og det er alt i alt et meget positivt tilbud, som gør en forskel både for frivillige og de unge brugere. Tom er også frivillig i Second Chance og er ret ny i gruppen. Men alligevel har han allerede gjort sig nogle rigtig gode erfaringer med det frivillige arbejde og de unge han møder i Second Chance. Det er rart at være sammen med nogen, som ikke sidder og piber over de meget små problemer, som mange andre gør. Alle er altid i godt humør. Det har været mere positivt end jeg turde håbe på. Gruppen af frivillige, som lige nu også tæller Johnny og Charlotte sammen med Tom og Ermina er på mange måder med til at præge tilbuddet. De gør deres indsats fordi de har lyst til det, hvilket er det som gør hele forskellen, og der er ingen tvivl om, at de unge tager imod dem med åbne arme. Som Charlotte siger: Det giver mig en glæde at fornemme og se, at de unge mennesker tager så godt imod én, n man kommer som frivillig. Og planlægningen af arbejdet er ret ligetil og ikke særlig besværligt. Aktiviteterne planlægges sammen med de unge 2-3 gange ligt, så alle ved, hvad der skal ske på de forskellige caféaftner. Alle brugerne af cafétilbuddet er med i en lukket facebookgruppe og her kommunikeres en hel del og lægges billeder op fra aktiviteterne m.m. Faktisk er det ret hyggeligt. Er der nogen som ikke er på facebook, sørges der altid for sms-beskeder og opringninger, hvis det er nødvendigt. Som frivillig har man desuden adgang til en masse spændende kurser gennem Center for frivilligt socialt arbejde, og Ermina har f.eks. været af sted på et mentorkursus i Nyborg, hvor hun mødte frivillige fra en masse andre frivillige projekter. Det var et super godt kursus og rigtig spændende jeg fik virkelig noget med mig hjem I foreningen er desuden oprettet en koordineringsgruppe, som skal mødes 3-4- gange ligt og udveksle erfaringer mellem foreningens mange frivillige tilbud på Lolland og Falster og samordne eventuelle fællesarrangementer og snakkes fælles udfordringer. I koordineringsgruppen sidder en repræsentant fra hvert projekt samt en tovholder fra foreningen. Ermina sidder som repræsentant for Second Chance.

3 3 Second Chance i Nykøbing F. Second Chance har også aktiviteter i Nykøbing Falster, hvor vi holder til i Dronningensgade I HUSET. Her mødes de unge og frivillige hver torsdag kl Second Chance modtog ved frivilligdagen 2014 en donation fra Lions på 4000 kr. og disse penge har gjort stor gavn og muliggør at de unge kan få oplevelser i nærmiljøet og afholde sociale aktiviteter ude i byen til gavn for fællesskabet i gruppen og for den enkelte. Men ellers er HUSET også et super skønt sted at være med mange muligheder for aktiviteter og et rart miljø. En af de unger siger: Jeg kan godt lige at være her fordi jeg ved at de andre også har været anbragte og det giver en vis tryghed og fællesskab. En anden ung siger: Jeg kan bare godt lide at være her det er et rart og hyggeligt sted. Gruppen i Nykøbing F er ikke så gammel endnu faktisk startede de først op december De lagde ud med at bowle og spise sammen og på den måde stille og roligt at blive rystet sammen. Flere af de unge kommer fra opholdsstedet Braruphus på Nordfalster et opholdssted for introverte unge mænd. Disse unge mænd har med Second Chance fået mulighed for også at møde andre unge og i en anden sammenhæng. N de unge mødes er det ofte for at lave mad, handle ind til maden og hygge sig med aktiviteter i Dronningensgade, men af og til tager de også ud af huset for at bowle eller gå en tur og et enkelt restaurant besøg har der også været plads til. Rikke, som er frivillig, er et meget stort aktiv for tilbuddet og bidrager med sit lyse sind og sin åbenhed. Hun møder trofast op om torsdagen, og er klart med til at skabe tryghed for de unge. I Huset har man mulighed for at mødes med andre, købe en kop kaffe og/ eller deltage i fællesspisninger, eller nogle af de aktiviteter der foreg i Huset. Feks spil, sport. EDB, Guitar spil o.m.a. Alle er velkomne i et uforpligtende netværk af mange forskellige brugere. Huset er et sted hvor alle, der har lyst til at mødes med andre og skabe netværk, drikke en kop kaffe eller være med i Husets forskellige aktiviteter - er velkomne. Samarbejdspartnere, virksomheder og foreninger har mulighed for at leje sig ind i Huset lokaler. Huset vil kunne tilbyde ydelser som morgenmad, kaffe og te, frokost med drikkevarer, samt eftermiddagskaffe med kage.

4 4 Hvilke erfaringer har vi gjort os? De unge, som vi har mødt i Second Chance, er ganske særlige med særlige egenskaber, men også med særlige udfordringer. De unge er overlevere og har en fantastisk evne til at stå på to ben på trods af ting, som ville have væltet de fleste andre mennesker af pinden. De er nøjsomme, hertelige og rummer stor plads til andre mennesker og sætter ofte andre mennesker før dem selv. N de har tillid til et andet menneske er de meget åbne og loyale og er rigtig gode til at sætte ord på tanker og følelser. De giver tifold tilbage af, hvad de modtager, hvilket giver stor mening i det frivillige arbejde. Men de er også udfordret på flere områder. Der tales så meget om ensomhed i denne tid og måske er netop disse unge et eksempel på ensomme unge? I hvert fald giver de udtryk for at føle sig ret alene og føle sig anderledes end andre unge og ofte have svært ved at hente hjælp hos venner og veninder, fordi de simpelthen ikke forstå, hvordan de har det. Og det er ikke vennernes skyld, men ofte begrundet i, at det at have levet et andet sted end derhjemme og måske ikke have et solidt og godt familiært netværk bag sig det er faktisk svært at sætte sig ind i for andre mennesker. Vi tror, vi ved, hvordan det er men det gør vi reelt ikke, da vi ikke har prøvet det. Og netop derfor giver det fantastisk god mening, at være i netværk med andre unge, som har det helt ligesom en selv man behøver ikke at forklare så meget de forst bare. Af andre udfordringer har mange af de unge problemer på områder som: Økonomi (gæld, registrering i RKI, lille indkomst) Ustabil boligsituation (ca. 25 % er uden bolig eller med uholdbar boligsituation) Misbrug (euforiserende stoffer eller alkohol, piller) Manglende overskud til uddannelse de fleste unge er uden gennemført uddannelse ved opstart Psykiske belastninger (borderline, asberger,angst, social fobi ). Men det meget positive er, at vi kan se, at disse udfordringer aftager over tid, n de f opbygget et stabilt netværk og finder tryghed i andre mennesker, som bakker dem op og følger dem hele vejen. Det at blive bakket op af ens egne gør en stor forskel og flere af de unge i Second Chance er gået fra kontanthjælp til uddannelse/job og flere har fået udbygget netværket også udenfor Second Chance fordi de har fået en tro på dem selv. Som en ung mand på 30 siger: Jeg mødte Heidi og Second Chance i september 2012 efter en lang periode, hvor jeg havde været nede i et sort hul og nok stadigvæk var. Efter et par samtaler begyndte mit liv at tage form og forme sig til det, det er blevet til i dag. Jeg er blevet mere åben og er kommet ud af den osteklokke, som jeg valgte at gemme mig i. Erfaringsopsamling i tal I projektperioden har vi i alt haft kontakt til 39 unge, som har haft en længerevarende kontakt til Second Chance. De fordeler sig som vist på nedenstående tabel Mænd Kvinder Derudover har der været kontakt med anslået ca. 20 unge, som ikke har ønsket at starte kontaktforløb i Second Chance. Metodeanvendelse ukendt Empowerment har i høj grad præget tilgangen i projektet og i kontakten med de unge tanken om at den unge har evner for at få kontrol over og tage ansvaret for sit eget liv og sin situation. Dette er det bærende element i kontakten til de unge, og bygger på et værdisæt, hvor vi tror på at alle kan noget og sammen kan vi alt. En anerkendende tilgang, med åbenhed overfor de unges forskellighed og at det er deres valg og frie valg, at de ønsker forandring i deres liv. Cafeen er absolut et resultat af denne tankegang og her ses resultatet af denne tilgang med al tydelighed her bider de unge sig fast og kontakten og venskaberne rækker også ud over caféaktiviteterne dette gælder både blandt de unge indbyrdes og mellem de unge og de frivillige. Eks. En frivillig og to unge tager ud og ser en tredje ung spille fodboldkamp En frivillig hjælper med at få sat lamper op i den nye lejlighed En ung flytter til Jylland, men bevarer kontakten med flere unge fra cafeen og de mødes stadig med jævne mellemrum ligesom de følger hinanden på facebook m.m. De unge bakker hinanden op indbyrdes i forhold til læsevanskeligheder og hjælper hinanden med at forstå skoleopgaver m.m.

5 Den Projektperioden udløber 5 Projektperioden i forhold til finansiering og samarbejdet med Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold udløber 31. maj Derfor må vi desværre også sige farvel til de to projektkoordinatorer Heidi Mersebak og Thomas Winther. De er begge rigtig kede af at skulle slippe projektet og kontakten med de unge og de frivillige, men er samtidig stolte af, at hele den frivillige indsats vil fortsætte i Second Chance og dermed vil de to cafétilbud i såvel Nakskov som Nykøbing Falster fortsætte. Ansvaret ligger nu alene i foreningens regi, men med gode frivillige kræfter og caféansvarlige er vi sikre på, at de unge fortsat vil have et rigtig godt tilbud i Second Chance. Vi håber at driften fremover vil kunne være finansieret af 18 midler (Foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde inden for Senior-, Voksen- og Børnog Ungeområdet, kan hvert søge om støtte efter Servicelovens 18), men de unge gør også selv en indsats for at skrabe penge sammen til deres aktiviteter bl.a. ved at sælge Lillebrorlodder for Børnehjælpsdagen. Thomas og Heidi siger tak for nu! En stor tak for godt samarbejde skal lyde til såvel Lolland som Guldborgsund kommuner til ledelse og repræsentanter for Børn & Unge og Arbejdsmarkedsområderne samt medarbejdere ude på diverse institutioner og enheder i kommunalt regi. Også stor tak til opholdssteder og andre, som vi løbende har haft kontakt til. Foreningen Den Boligsociale Fond Jernbanegade 1 st.tv - Nakskov Telefon boligsocial@boligsocial.dk

Ny struktur i støbeskeen

Ny struktur i støbeskeen Foreningen Den Boligsociale Fond Årsberetning 2014 Foreningen Den Boligsociale Fond har gang i rigtig mange forskellige projekter, som alle er præget af en vigtig indsats fra frivillige. Projekterne er

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade VITAL HORSENS MEGET MERE END FYSISK TRÆNING SAMMENHOLD DEN SOCIALE TRÆNING ER INTEGRERET I TRÆNINGEN Efter træningen er det en fast tradition. at

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156

Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156 Når viden skaber resultater --- Velfærdsministeriet Kirkens Korshærs Aktivitetscenter Silkeborg projekt 156 Det Fælles Ansvar II Case-rapport August 2008 Velfærdsministeriet Kirkens Korshærs Aktivitetscenter

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV

SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV SÅDAN HJÆLPER DU BØRN I ALKOHOLFAMILIER - DET KRÆVER KUN EN ENKELT VOKSEN AT ÆNDRE ET BARNS LIV TUBA TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkoholmisbrugere. I TUBA kan unge mellem

Læs mere

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest NETVÆRKSGRUPPER -Kom godt i gang! Vores barn har autisme og selvom vi elsker vores helt specielle barn meget højt fremkalder vores liv med dette helt specielle menneske ofte nogle stærke følelser i os

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre!

Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Dette er en håndbog for nye børn og deres forældre! Velkommen til Køgevejens Børne og Ungdomshus. Vi ved at det kan være svært at overlade sit barn fra fritidshjemmets trygge favn til en klub. Men vi vil

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Spisevenner og madborgerskab

Spisevenner og madborgerskab Spisevenner og madborgerskab - Fællesskaber gennem måltider Inspirationskatalog Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune 2015 Indhold Forord ved Anne Hjernøe tv-vært, madskribent og styregruppemedlem 3 Hvad er

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Når det gør ondt indeni

Når det gør ondt indeni Når det gør ondt indeni Temahæfte til udviklingshæmmede, pårørende og støttepersoner Sindslidelse Socialt Udviklingscenter SUS & Videnscenter for Psykiatri og Udviklingshæmning 1 Sygdom Når det gør ondt

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Velkommen til MEJRUP SFH. Nattergalen Springbrættet. Mejrup SFH Mejrup Kirkevej Holstebro

Velkommen til MEJRUP SFH. Nattergalen Springbrættet. Mejrup SFH Mejrup Kirkevej Holstebro Velkommen til MEJRUP SFH Nattergalen Springbrættet Mejrup SFH Mejrup Kirkevej 3 7500 Holstebro 9611 5800 Kære forældre i Mejrup SFH Velkommen til Mejrup SFH som består af SFH1 (Nattergalen) og SFH2 (Springbrættet).

Læs mere

Jeg har aldrig haft særlig mange venner

Jeg har aldrig haft særlig mange venner Jeg har aldrig haft særlig mange venner Daniel er 20 år gammel, og har været anbragt siden, at han var 4 år. I dag er Daniel tømrerlærling og i fuld gang med sin uddannelse. Læs hans historie her. Min

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det?

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det? ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden

Læs mere

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder.

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder. Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for, at du og andre får det godt. NYE ORD Hvordan har

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Gratis håndbog. 10 spændende muligheder. Glad i låget 24/7. Af RaffCoaching

Gratis håndbog. 10 spændende muligheder. Glad i låget 24/7. Af RaffCoaching Gratis håndbog 10 spændende muligheder Glad i låget 24/7 Af RaffCoaching 2 Velkommen Denne håndbog er til dig, som gerne vil lære at være glad og positiv 24/7. Jeg vil komme med rigtig mange ideer. Din

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Laicos Værested og Café

Laicos Værested og Café Laicos Værested og Café For personer i Ikast-Brande Kommune som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet Laicos ligger på Ørbæklund 1, 7330 Brande, Tlf.: 99 60 37 03 Der er åbent alle ugens dage

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten

Støt vores Sponsorer de støtter os. Lions Club Stenløse-Veksø. Oticon PEOPLE FIRST. Egedal Kommune. Opt m sten Støt vores Sponsorer de støtter os Lions Club Stenløse-Veksø Oticon PEOPLE FIRST Egedal Kommune Opt m sten Vi planlægger aktiviteter et halvt år frem i tiden. Første gang i måneden er der fællesspisning

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV November 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Kommende arrangementer: Pa rørende videremed livet Julefrokost Nyta rskur Generalforsamling Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk NYE MULIGHEDER blåkorshumlebæk.dk Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Har du drukket alkohol i kortere eller længere tid kan din krop være medtaget, dit humør er måske trist og dit netværk

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET.

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. April 2018 NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. Med dette nyhedsbrev vil Kulturhusudvalget gerne byde Grantoftens beboerne indenfor i vores fælles hus. Dels for at fortælle hvilke arrangementer, der afholdes, men

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Klinkby pleje- og dagcenter udført den 12. januar 2015 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Klinkby pleje- og dagcenter udført den 12. januar 2015 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Klinkby pleje- og dagcenter udført den 12. januar 2015 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan

Læs mere

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100%

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100% Hvilken gruppe deltog du i? Annette og Susanne modul.7 b Hjerneskadeteamet i CST. hjerneskadeteamet CST Hjerneskade teamet hjerneskade teamet Hjerneskade 2 hjerneskade 2 Hjerneskade 2 Udv. - mand Psykiatrigruppe

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Evaluering af Styr Livet Kursus

Evaluering af Styr Livet Kursus Evaluering af Styr Livet Kursus 1. Skriv på et blad, hvad du har fået ud af kurset sæt det på plakaten! Jeg synes kurset indeholder mange gode redskaber til at lære sig selv at kende Jeg er blevet mere

Læs mere

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Læs annoncer Kærester - Venner - Sex - og meget mere... Mærke 00 Den optimistiske fyr OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Jeg er en optimistisk hiv-smittet

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Medicinpædagogik - så meget mere end medicin

Medicinpædagogik - så meget mere end medicin P A R K V Æ N G E T Der sker noget særligt, når mennesker sætter sig sammen og begynder at tale med hinanden. Dét der før var andres påstande, bliver til nye måder at forstå og erkende hverdagen på. I

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Medlemsblad n r. 12 2008 ADHD. Nordsjællands lokalafdeling. Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Medlemsblad n r. 12 2008 ADHD. Nordsjællands lokalafdeling. Attention Deficit Hyperactivity Disorder Medlemsblad n r. 12 2008 ADHD Nordsjællands lokalafdeling Attention Deficit Hyperactivity Disorder Indhold Når der er behov for hjælp 5 Er en forældergruppe noget for dig? 7 Oversigt over arrangementer

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Selvhjælps- og netværksgrupper

Selvhjælps- og netværksgrupper Selvhjælps- og netværksgrupper Bliv en del af en selvhjælps- eller netværksgruppe og bliv styrket i mødet med mennesker, der har de samme livsudfordringer eller interesser, som dig selv. Selvhjælps- og

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Konferencedag Rep.møde i Horsens Kommende arrangementer: Foredrag med Nina Oplæg fra CSV-Esbjerg Sensommerfest Sensommertur Faste aktiviteter

Læs mere

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: + oplæring Ansøgt om Bevilget apr. 2014 mv. Bevilget sep. 2014 mv. Bevilget apr. 2015 mv. Bevilget sep. 2015 Bevilget apr. 2016

Læs mere

Handleplaner for 2. årgang.

Handleplaner for 2. årgang. Handleplaner for 2. årgang. På 2. årgang, er den anerkendende tilgang af stor værdi for os i det daglige arbejde med, og omkring børnene. Det er vores håb, at dette vil opleves, samt fungere, som en paraply

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening?

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? imod nye Tag godt Det er nok det med, at de fleste af os i bestyrelsen er gode til lige at gå hen og lige sige hej, hvis

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Notat vedr. analyse af Værestedet.

Notat vedr. analyse af Værestedet. HANDICAP- OG PSYKIATRIAFDL. Dato: 20.07.2009 Notat vedr. analyse af Værestedet. Værestedet flytter pr. 1.9.2009 til nye lokaler i Humlehuset på Bryggerivej. Efter aftale med direktør Ulla Andersen er der

Læs mere

Sundheden frem i hverdagen. Sundhedsstrategi Kort version

Sundheden frem i hverdagen. Sundhedsstrategi Kort version Sundheden frem i hverdagen Sundhedsstrategi Kort version Forord Vi taler om det. Vi bliver bombarderet med det. Vi gør det eller vi får dårlig samvittighed over ikke at gøre det. Sundhed er blevet en vigtig

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Så er der gået et godt stykke tid siden jeg forlod Danmark efter en dejlig lang sommer hjemme. Tiden flyver og jeg kan ikke forstå hvor dagene bliver af. Jeg ved,

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen

Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf Facebook: Stevnen Café Stevnen Algade 33, 4660 St. Heddinge Tlf. 2115 1547 Facebook: Stevnen årsrapport for 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål målgruppe 1 Brugere 3 Frivillige 3 Aktiviteter 5 Bidragsydere 6 Resultat opgørelse

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

DEN SAMMENBRAGTE FAMILIE

DEN SAMMENBRAGTE FAMILIE Charlotte Berg DEN SAMMENBRAGTE FAMILIE vejen til succes forlag Forfatter: Charlotte Berg Opsætning: TextNet Omslag: Frantz Dupuis Portrætfoto omslag: Peter Bredsgaard 1. udgave, 1. oplag, januar 2015

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Oktober MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8

Oktober MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8 Oktober 2016 9 MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8 SIDE 2 INDHOLD Seneste Nyt v. Mia Butler Side 3 Social Vicevært 9 måneder gået Side

Læs mere

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Denne booklet er udviklet af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte som en del af projektet

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far. PowerPoint målrettet fagprofessionelle Udgivet af Hjernesagen i 2015

Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far. PowerPoint målrettet fagprofessionelle Udgivet af Hjernesagen i 2015 Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far PowerPoint målrettet fagprofessionelle Udgivet af Hjernesagen i 2015 Jeg prøver at trække mig lidt tilbage for at passe på mig selv, men det

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

- et varmt og rart sted

- et varmt og rart sted - et varmt og rart sted KOSTSKOLEN I SØNDERJYLLAND Kostskolen er et dejligt sted, hvor alle mennesker kan være. Lærerne er gode til at lære os nye ting. Man får mange venner her nede og alle er næsten

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler!

Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler! 03. december 2017 Råd og viden fra fysioterapeuten Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler! Af: Freja Fredsted Dumont, journalistpraktikant Foto: Scanpix/Iris Sind og krop

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne Tryg fritid i en gammel gård med sjæl De rette fysiske rammer til personer med specielle behov Skovridergården ligger midt i

Læs mere

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Jeg savner omklædningsrummet eller rettere snakken, for det var her, erfaringerne

Læs mere