HJÆLP TIL AT LAVE EN SPÆNDENDE KARAKTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HJÆLP TIL AT LAVE EN SPÆNDENDE KARAKTER"

Transkript

1 KARAKTERGUIDE HJÆLP TIL AT LAVE EN SPÆNDENDE KARAKTER INTRODUKTION: Denne guide er lavet til at give dig en god ide om den karakter du ønsker at spille, og for at gøre den lidt dybere og mere spændende. Overskrifterne livsstil, værdisæt og andre spørgsmål er en kort gennemgang til dig personligt for at lave de vigtigste karaktertræk. Føler du dig ivrig kan du også læse Små fejl og særheder for ekstra dybde og ideer til navne for at få lidt ekstra inspiration til dit navn. Hvis du og nogle andre vil lave en gruppe til rollespillet, så er der bagerst i sættet også et forslag til hvordan man kan give små interne stridigheder, relationer og mål i gruppen, så den bliver mere dynamisk. INDHOLD Introduktion:... 1 Livsstil:... 2 Værdisæt:... 3 Andre spørgsmål:... 4 Små fejl og særheder:... 5 Ideer til navne:... 7 Ideer til hvordan man laver en god historie og internt spil i en gruppe:... 9

2 LIVSSTIL: På listen her skal du vælge to træk, der begge passer på din karakter. De kan have lige stor vigtighed, eller den ene kan være vigtigst det er op til dig. De er en form for grundsten i, hvordan karakteren opfører sig, så vælg dem med omhu. Ambitionsfyldt: Du forsøger hele tiden at forbedre dine forhold i livet. Du vil oftest prøve at blive den bedste indenfor dit felt (f.eks. krig eller politik) og opnå de højeste mål, inden livet er omme. Bølle: Du forsøger aktivt at holde andre nede. Fanatiker: Når du har sat dig noget for, stopper du ikke, før du har opnået det uanset konsekvensen. Målet helliger alle midler. Pas dog på med at overdrive ikke alle situationer kræver kraftig handling. Intuitiv: Du planlægger næsten eller slet ikke, og har meget svært ved at følge andres planer. Du handler idet du får ideerne. Joker: Du prøver aktivt at få andre til at grine. Det, som holder dit mod oppe, er den sjov, man kan få i hverdagen, og derfor kan man let forvente rappe replikker og practical jokes fra dig. Kærlig: Når andre har brug for hjælp, så er du der for dem. Du er en ressource, som hjælper dine nærmeste, hvis du kan. Du tilgiver gerne dine "medmennesker", og det kræver en del at komme på din dårlige side. Når man dog er nået derover, er der sikkert langt tilbage til din gode side. Leder: Du nyder, når folk lytter til dig, og du har svært ved at blive ledt af andre, med mindre de virkelig har bevist deres værd. Du ser gerne, at alting sker på dine præmisser, og det kan sædvanligvis ikke betale sig at lytte til andres idéer og planer. Det er ofte vigtigt for dig at få det sidste ord. Monster: Alle har en ondskab indeni, så hvorfor skjule det naturlige? Du har opgivet at bekæmpe din gamle natur, og har ikke noget imod at vise dine fejl til verden. Rævepels: Du undgår konflikter, som du ikke er helt sikker på at kunne vinde. Du lægger gerne (luskede) planer for at forbedre dine chancer. Skadefro: Du nyder, når andre har det værre end dig. Udbryder: Du går helst egne veje og følger kun strømmen, når det er nødvendigt. Pas dog på med at blive for isoleret.

3 VÆRDISÆT: Hvad anser din karakter for at være det vigtigste? Vælg gerne også, hvad der er næstvigtigst og tredjevigtigst. Disse punkter beskriver, hvad du sætter højt for både dig selv og andre, og de er derfor noget, din karakter stiler imod. Handlekraft: Hvis du stilles for et valg, skal du kunne reagere hurtigt. Det betyder også, at du værdsætter, at din leder er handlekraftig også selvom hans beslutninger ikke altid er så rigtige. Håndværk: Du beundrer andre, der er gode til deres håndværk og ikke bare snakker. Dette gælder alt fra smede og læger til jægere og soldater. Det vigtigste er, at der ligger et håndværk bag. Mod: Du beundrer folk, der viser stor viljestyrke i pressede situationer. Når folk tør gå imod strømmen eller lave en drastisk handling, som andre måske ikke tør gøre. Det kan være at kæmpe for et mindretals rettigheder, fortælle en vigtig person noget som han ikke vil høre eller lave hurtige, lidt dristige planer for sin sag. Religiøs: Gudernes sag er den vigtigste sag. Du beundrer alle som af hjertet og al kraft følger en eller flere af guderne, og gør deres bud. Her er du nok også selv ret religiøs. Social status/magt: Du har respekt for folk, der ligger højt i samfundets hierarki; byvagtskaptajnen, højborgerne eller store præster. Er det så deres rigdom eller det, at de er nået derop, du respekterer? Styrke: Du skal altid forsøge at være stærkest, og du beundrer andre, når de viser stor styrke. Dette gælder enten ren fysisk styrke, magisk kraft eller fysisk udholdenhed - du bestemmer. Visdom: Du respekterer folk som viser sit værd ved at træffe kloge beslutninger, eller som besidder særlig stor viden indenfor et felt. Du selv søger gerne alt viden i verden, og gør også meget for at brede den ud. Dette gælder fx den erfarne mand, der fortæller livshistorier på kroen, eller den gamle rådgiver, der har viet sit liv til at opsamle og nedskrive viden. Find de skjulte sandheder i verden og bring dem frem i lyset. Ære: Hvis nogen krænker dig, skal der gøres noget. Det kan fx være at bevise i næste kamp, at du er den største kriger ved at bekæmpe den største modstander, eller det kan betyde at finde de bedste ingredienser til ritualistens næste ritual. Ære behøver bestemt ikke ende i kampe.

4 ANDRE SPØRGSMÅL: Her er en række uddybende spørgsmål, som du kan bruge til at bestemme lidt ekstra om din karakter. Hvor meget kæmper du med din races indre "dæmoner"? Hvorfor er du i området? Forslag: Du er kommet for at søge en bedre tilværelse end den du levede i før. Du er udstødt fra dit hjemsted Hvad har du gjort? Du er røver og leder efter nye ofre. Hvis nogen får en god idé, hvor tilbøjelig er du så til at lytte og gå med på den? Du ser noget nyt: Hvordan reagerer du? Holder du dig på afstand, eller vil du tæt på og undersøge? Hvor loyal er du? Lader du andres tidligere handlinger afgøre din mening om dem, eller skifter du gerne leder, hvis han pludselig viser sig svag i dine øjne? Hvor meget taktik synes du skal med, og hvor meget har du prøvet før? Planlægger du angreb, eller tager du det, som det kommer, når I kommer frem? Og lytter du til lederen, når han foreslår det modsatte af, hvad du kan lide? Hvilken opgave vil du gerne have i din gruppe? Hvor meget vil du gøre for at få den? Er du til at stole på? Overholder du aftaler, og udfører du dine pligter? Hvilken gud tilbeder du mest? Hvilken næst-mest? Hvor human er du? Er røveri og vold acceptabelt for dig, eller holder din morale dig fra at skade andre? Hvordan reagerer du, når andre bryder din moral? (fx, hvis du er vidne til et voldeligt forhør eller et røveri) Hvor modig er du? Ingen løber alene i døden, men risikerer du gerne en skade, hvis det kan redder en kammerat eller en, du beundrer? Hvor store chancer tager du generelt indenfor krig, økonomi, tyveri osv.?

5 SMÅ FEJL OG SÆRHEDER: Dette afsnit er nok for de lidt mere erfarne rollespillere. Små fejl og særheder er noget, som i særdeleshed gør karakteren speciel i forhold til andres. Det bringer liv til karakteren, og andre har noget at kende ham/hende på, hvis man har en lille særhed eller fejl. Nedenunder står en række eksempler, som man måske kunne vælge: Mentalt: Socialt: Særling: Du har meget svært ved at sætte dig ind i hvordan andre folk har det, og du tager oftest ting helt bogstaveligt. Blødhjertet: Du kan ikke tåle at se andre lide, og derfor har du en tendens til f.eks. at lade dig tabe i spil, skåne fjenden hvis han overgiver sig og dets lige. Hvis der sker meget voldelige handlinger i nærheden af dig vil du nok trække dig væk eller prøve at stoppe det. Dårlig hukommelse: Du glemmer ret hurtigt hvad folk har fortalt dig, hvilket ofte fører til lidt pinlige situationer, f.eks. hvis du glemmer en ordre eller en vigtig besked som skulle leveres. Graden af dårlig hukommelse er op til dig selv; det kan jo være lidt såvel som meget. Frygt/fobi overfor noget: Der er noget bestemt, som gør dig utilpas eller decideret bange. Det kunne være ting som våben, mørke skove, små rum (små pavilloner), en bestemt race eller lignende. Om din frygt skyldes overtro eller en tidligere hændelse, må du tage stilling til. Snakker med sig selv: Når du tænker, snakker du højlydt med dig selv. Om det er en vane der er følge af for meget alene-tid, om du bare tænker bedre sådan el.lign. er op til dig. Svagviljet/naiv: Du er meget let at overbevise og påvirke med holdninger. Du har en tendens til at tro på det meste hvad folk siger. Tvangstanke: Du føler dig tvunget til at udføre en bestemt handling i en given situation. Det kunne f.eks. være, at du ikke vil gå ind i en bygning med mindre du bliver inviteret, eller at du skal bukke for en falden fjende. Højtråbende: Du går hurtigt hen og bliver meget højlydt. Hvis du bliver en smule ivrig, irriteret, glad osv., så går du hurtigt hen og hæver stemmen. Noget af det værste du ved, er når folk afbryder dig. Kort lunte: Der skal meget lidt til at komme på din dårlige side, og du kommer let op i det røde felt. Det er oftest dig der ender med at starte et slagsmål. Sladder-hoved: Sladder, rygter, historier og dets lige betyder rigtig meget for dig. Du vil gerne vide alt om alle, og kommer hurtigt til at fortælle det du ved videre til den næste du møder. Store armbevægelser: Når du snakker og skal forklare ting, kan dine arme ikke stå stille. Med store fagter og armbevægelser forklarer du ivrigt din sag. Taleproblemer: Du enten læsper eller stammer, hvilket gør kommunikation lidt svært for dig. Tics: Hver gang du f.eks. lyver eller bliver vred, gør du ubevidst den samme handling hver gang. Det kunne være at gnide sine hænder mod hinanden, at kigge væk eller trippe uroligt frem og tilbage.

6 Fysisk: Afhængighed: Du behøver noget bestemt for at kunne fungere optimalt i hverdagen. Hvad enten du er afhængig af kroens stærke drikke eller at få adrenalinen op at køre, så opsøger du det aktivt. Gammel: Du er ved at være træt af dage; du har rynker, går sammenbøjet, har gråt skæg og kan hverken se eller høre så godt mere. Dette kræver en del sminke. Hører dårligt: Din hørelse er ikke hvad den har været, og derfor er folk omkring dig nød til at tale ret højt for at du kan høre hvad de siger. Krigsskade: Du har en skade fra kamp, som bliver ved med at plage dig. Haltende: Du er blevet halt, og går derfor ret underligt eller med stok. Det er meget svært for dig at løbe. Manglende øje: Dit ene øje er blindt eller mangler helt. Symboliser dette med en klap eller speciel kontaktlinse.

7 IDEER TIL NAVNE: Menneske: Mennesker har generelt meget dansk-klingende navne, som virker lidt gammeldags. Mand: Aron, Benjamin, Daniel, Erik, Ejnar, Filip, Godtfred, Gregers, Hans, Harald, Hektor, Jerrik, Johan, Klaus, Konrad, Leif, Lukas, Magnus, Markus, Martin, Olaf, Osvald, Peder, Ragnar, Ralf, Svend, Stefan, Thorben, Thorvald, Valdemar, Viktor. Kvinde: Agnes, Anja, Anna, Asta, Astrid, Britta, Crista, Dagmar, Dorit, Elisabet, Elinor, Erika, Frida, Gry, Gudrun, Hanna, Helena, Ida, Isabella, Johanna, Julia, Karen, Katja, Klara, Linda, Maja, Maria, Martha, Miriam, Nora, Rebekka, Sarah, Sigrid, Siv, Teresa, Vanja, Vita. Elver: Man kan tage lidt inspiration i navnene fra Ringenes Herre, men som en generel regel, hvis man selv skal finde på, så er navnet oftest elegant eller positivt klingende. Mand: Arannis, Avalorn, Berrian, Ellamandriel, Elendar, Eniro, Elridan, Erevan, Ildrator, Kalhimdir, Kalian, Kaspian, Kalmoris, Melian, Melandor, Nahuel, Nellas, Serantes, Tarlian, Thranduil, Thalmenor. Kvinde: Amara, Althea, Alatari, Eirien, Embriella, Erakiel, Ludrina, Lucinda, Minatta, Minda, Melendil, Nagatha, Sariel, Sitali, Tellavina, Tinuviel. Sortelver: Disse sortelver-navne er bl.a. inspireret af sortelverne fra House of Maerdyn ( Som en generel ting må navnet gerne lyde lidt hvislende, hæst eller småondt, selvom sortelverne i dag kæmper mod denne del af deres oprindelige natur. Mand: Baragh, Chakos, Chath, Dal haruk, Eld chalok, Elkantar, Jathala, Kal daka, Kallanar, Killian, Kullgan, Nizzikef, Mallagar, Malar, Nadal, Nalfein, Nimruil, Oloth, Omareth, Rashvé, Renor Waess, Sargh, Sarol, Tazennin, Vharcan, Ushdui, Vishnu, Venorsh, Wanre, Yacal. Kvinde: Anuvra, Barra, Briza, Cahlind, Cahallin, Chandara, Faer, Felyndiira, Jezzara, Kirithefa, Nakasha, Na lach, Narrhiel, Neshra, Mylthara, Qee lak, Quarra, Salkin, Shimyra, Sokoya, Velkyn, Teshna, Thalra, Velve, Waela.

8 Goblin: Goblinerne har korte navne, og nogle af dem vidner stadig om deres tid som slaver for de andre racer. Disse er ekstra korte, så de var nemmere at kalde på, ligesom deres herres andre husdyr. Andre gobliner er gået imod dette af princip for at tage afstand fra deres uheldige fortid, og disses navne er ofte længere og ret opfindsomme. Mand: Aknu, Bokk, Dilmalkus, Erf, Falf, Gulk, Gukmasak, Hak, Ilkom, Ish, Jos, Karr, Krarghon, Kub, Kumbolsu, Lakukunam, Loki, Lurbo, Marl, Nekk, Orlk, Pokk, Rash, Senn, Taff, Tikko, Urmos, Vijkrumba, Vilmo. Kvinde: Alti, Anta, Bik, Brilkumma, Brylik, Div, Dena, Ena, Fafnatina, Fikk, Fula, Gint, Giva, Hesta, Iknusatta, Inka, Ilm, Jeta, Kiv, Lill, Liff, Mash, Nami, Opa, Pelusidena, Ragna, Riknuvisli, Reva, Vuk, Ysli. Ork: Selvom de fleste orker har vænnet sig om til en mere sofistikeret natur, er der stadig mange som bruger deres traditionelle, primitive navne. Men enkelte andre bruger også stærktlydende, gamle danske navne. Et orknavn er oftest på 2 stavelser eller mindre. Mand: Bronahr, Dokvahr, Errak, Fahrlok, Gnash, Gragnur, Grokk, Grodnir, Hakk, Jork, Jerrk, Karghon, Larrik, Mork, Nosh, Ralf, Ronn, Schnakk, Thorbjørn, Ulf, Urkol. Kvinde: Ashla, Bast, Dala, Eika, Fenak, Grikka, Helda, Itta, Jytva, Katla, Lindva, Marga, Morka, Niskva, Sigrid, Tava, Vilduk. Valdrarn: Vi har valgt at lade valdrarnernes standard-navne inspirere af afrikanske navne. Mand: Abidemi, Akachi, Baako, Berko, Chidike, Chizoba, Dakarai, Dubako, Enitan, Fungai, Jengo, Kato, Kirabo, Kofi, Lekan, Neo, Olumide, Rudo, Rufaro, Sefu, Sekai, Tafari, Tau, Tendaji, Thabo, Themba, Uduak, Zuberi. Kvinde: Abena, Adanna, Adisa, Afia, Akachi, Amara, Asha, Chichi, Chikelu, Dada, Desta, Ekua, Eniola, Furaha, Imani, Kamaria, Kayin, Makena, Marjani, Monifa, Nemia, Nia, Nenna, Nuru, Omolara, Oni, Subira, Themba, Uzoma, Zola, Zuri.

9 IDEER TIL HVORDAN MAN LAVER EN GOD HISTORIE OG INTERNT SPIL I EN GRUPPE: Relationer i gruppen: Først af alt skal I se lidt på gruppens baggrund, og hvordan den hænger sammen: Hvor kender I hinanden fra? o Har I mødtes igennem tiden, eller har I kendt hinanden fra barns ben? o Hvordan mødtes I? Hvad har I tilfælles? o Kommer I fra samme by? o Tilbeder I de samme guder? o Har I en fælles interesse? o Har I samme holdninger inden for politik? o Har I et fælles æreskodeks? Hvad er den egentlige relation? o Er I venner, familie eller bare bekendte? o Hvor meget ved I egentlig om hinanden? Interne stridigheder: Det er ikke så spændende, hvis alt er guld og grønne skove i en gruppe. Der skal gerne være forskelle og måske endda lidt at bære nag over. Det kan f.eks. være ting som: Rivalisering/konkurrence: Det kan være at der er noget internt konkurrence i gruppen om f.eks. lederposten eller om at være lederens favorit. Nogle enkelte i gruppen (man kunne f.eks. have 2 mand) kan også bare være konkurrence-præget i sig selv, og trods de egentlig er venner, så prøver de konstant at overgå hinanden. Forskellige trosretninger: Hvis gruppen har lidt forskellige trosretninger, kan der nemt komme til at opstå nogle små etiske konflikter hist og her som skal tages stilling til undervejs. Det skaber ikke nødvendigvis splittelse i en gruppe, men nok nogle uoverensstemmelser, som kan være spændende at spille på. En gammel ups er: Man kan ikke undgå at lave fejl på et tidspunkt, som med stor sandsynlighed går ud over en eller anden. Det kan være at person A på et tidspunkt har drukket person B under bordet på kroen og derefter udsat ham for noget pinligt; som person B så senere har taget hævn for. En gruppe kan ofte more sig med at tage den lidt fiktive hændelse frem og sige det var dengang, hvor du. Og endnu sjovere, hvis person A har gjort noget ved B, og B s in-game mål nu er at tage hævn. Klasseforskel: Det kan tænkes at der en i gruppen, som stadig er pak og som prøver at kæmpe sig op på niveau med de andre. Eller omvendt; at der er en i gruppen som anser sig selv for højere end de andre, da han er tidligere højborger eller mener at han bør være det.

10 Gruppens mål: Hvad er gruppens mål? Hvad vil I opnå? Magt. Hvilken slags magt? o Er der tale om politisk magt igennem byrådet? o Eller er der tale om råstyrke igennem mandtal og lensbesiddelse? o Eller snakker vi måske magt i form af penge? Gudernes gunst. Hvordan vil I gøre det? o Ved at leve livet efter deres etikker. o Ved at få plads i byrådet, som laver regler efter deres ønsker. o Igennem ritualer. Viden. Om hvad og hvordan? Ære. Hvordan vil I gøre det? Vil I slippe af med/bevare jeres gamle natur?

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 1 Indhold Grupper, racer og karakterer... 3 MENNESKE (samt Højlændere og Dværge)... 4 ELVER (Skovelver og højelver)...

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Sådan skriver du en god baggrundshistorie De Vestlige Riger - af Munken og Myten

Sådan skriver du en god baggrundshistorie De Vestlige Riger - af Munken og Myten Indholdsfortegnelse Sådan skriver du en god baggrundshistorie... 2 Introduktion... 2 Se på det udgangspunkt din rolle har... 2 Race... 3 Navn... 3 Profession... 3 Dette er de mest udbredte professioner...

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Vi vil bede dig om at besvare spørgsmålene et ad gangen, med udgangspunkt i din umiddelbare reaktion på det der spørges om.

Vi vil bede dig om at besvare spørgsmålene et ad gangen, med udgangspunkt i din umiddelbare reaktion på det der spørges om. Vi vil gerne takke dig for at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Tests og Eksperimental Socialpsykologi (CETES) i samarbejde med Stressklinikken, ved Aalborg Universitet. Vi

Læs mere

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11.

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1 Hvis der nogensinde har eksisteret et menneske, der har turdet kalde tingene ved rette navn, så er det Jesus. Han kaldte det onde for ondt. Satan for Satan. Det

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst.

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Epistel: 1. Korintherbrev 13 Evangelielæsning: Johannes 14, 1-7 Frygt ikke, kære folkevalgte. Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Derfor Danmark, frygt kun ikke, frygt er ej af kærlighed

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Runer til Skyggekrigene

Runer til Skyggekrigene Runer til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 2.1 SÆTTET HER ER ENDNU IKKE OPDATERET TIL VERSION 3. VI FORVENTER IKKE STORE ÆNDRINGER. OPDATERINGEN KOMMER SNART! Indholdsfortegnelse

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser Shamanisme Ildledning Shamaner er åndetilbedere som typisk kommer fra Treagonn-Sletten. De trækker på ånderne og deres kræfter og har lange hellige og spirituelle traditioner som gør dem i stand til at

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet

Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge. m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Rollespil i sommerferien Fra sværdworkshop til Svend Gønge m. Rollespilsfabrikken & Rollespilsakademiet Har I nogle børn, der godt kunne tænke sig en oplevelse i sommerferien? Så kan vi måske hjælpe. Rollespilsakademiet

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen.

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen. 1 Konfirmationer 2012. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: Sl. 8 og Joh. 10.11-16.... Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

risikerer ikke at blive snydt, fordi GPS troede, jeg mente Rom oppe ved Lemvig i Jylland. Jeg må nødvendigvis være mere opmærksom på ruten undervejs.

risikerer ikke at blive snydt, fordi GPS troede, jeg mente Rom oppe ved Lemvig i Jylland. Jeg må nødvendigvis være mere opmærksom på ruten undervejs. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 15. februar 2015 Kirkedag: Fastelavns søndag/a Tekst: Matt 3,13-17 Salmer: SK: 192 * 441 * 141 * 388,5 * 172 LL: 192 * 450 * 388,3 * 441 * 141 * 388,5 *

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Konflikttrappen. 'Konflikttrappen' er en bredt anerkendt model til forståelse af hvordan konflikter trappes op og ned.

Konflikttrappen. 'Konflikttrappen' er en bredt anerkendt model til forståelse af hvordan konflikter trappes op og ned. Konflikttrappen 'Konflikttrappen' er en bredt anerkendt model til forståelse af hvordan konflikter trappes op og ned. Beskrivelsen her er fra arbejdsmiljøweb.dk, en fællesinformation fra arbejdsgivere

Læs mere

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner / s.i fasten 8. marts 2015 Dom kl Luk 11.

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner / s.i fasten 8. marts 2015 Dom kl Luk 11. Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner 747-336 - 448-292 / 69-208 - 217 3.s.i fasten 8. marts 2015 Dom kl.10.00 Luk 11.14-28 Vi er nu et godt stykke inde i den del af kirkeåret,

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, side 1 Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, 24-32. I en tid hvor religion nærmest anses for at være roden til alt ondt, er det 3 vigtige tekster vi har fået at lytte til. Fastetiden i kirkeåret

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Magikataloget Indhold

Magikataloget Indhold Magikataloget Indhold Formularer... 2 Første Cirkel Formularer... 2 Vindstød... 2 Løgn... 2 Rodnet... 2 Giftimmunitet... 2 Frygtimmunitet... 2 Byrdeimmunitet... 2 Anden Cirkel Formularer.. 2 Søvn... 2

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

Roller: Helgi, Eskild, Gøtrik og Erik + fortæller

Roller: Helgi, Eskild, Gøtrik og Erik + fortæller Kopiside 3 Break 2 Læseteater med dilemmaer: Forårstinget Scene 1 - Anslag Roller: Helgi, Eskild, Gøtrik og Erik + fortæller Eskild, Erik og Helgi går hurtigt mod Jarlens telt. Bjarke indhenter dem og

Læs mere

Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING! 1. Petersbrev 5:8-9! Vær årvågne og på vagt! Jeres modstander, Djævelen, går omkring som en! brølende løve og leder!efter nogen at sluge; tå ham

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

Børn skriver til børn - om mobning Ide og redaktion: Birgit Madsen

Børn skriver til børn - om mobning Ide og redaktion: Birgit Madsen Børn skriver til børn - om mobning Ide og redaktion: Birgit Madsen Kroghs Forlag Indhold 7 Forord Birgit Madsen 11 Frosset ude Lotte, 13 år 17 Totalt ydmyget Nikolaj, 15 år 21 Jeg flippede ud Jeanne, 12

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Rollespillet KIMBRI. Grundregler

Rollespillet KIMBRI. Grundregler Rollespillet KIMBRI Grundregler Grundlæggende : Udover det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af Rollespils-penge. For at holde fantasien i gang

Læs mere

Velkommen til netværksdag i Luftskibet

Velkommen til netværksdag i Luftskibet Vores plan for dagen er: Velkommen til netværksdag i Luftskibet Kaffe/cacao. Kage, snak og hygge. Kort præsentation af os og vores hus hvad er Alkoholbehandlingen for noget, hvilke tilbud har vi og hvorfor

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. oktober 2012 kl Salmer: 26/434/335/417//164/439/421/569 Uddelingssalme: se ovenfor: 421

19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. oktober 2012 kl Salmer: 26/434/335/417//164/439/421/569 Uddelingssalme: se ovenfor: 421 1 19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. oktober 2012 kl. 10.00. Salmer: 26/434/335/417//164/439/421/569 Uddelingssalme: se ovenfor: 421 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2016. Tekster. Luk. 2,1-14 Livet blev forandret af et barn. Det er en fælles oplevelse for alle mødre og fædre. Livet blev forandret da de mødte livet gennem den gave et barn

Læs mere

Karne. Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet.

Karne. Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet. Karne Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet. Når der udbryder konflikt, glæder det ham, og han ser gerne

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Prædiken til konfirmation Kristi Himmelfartsdag, Jægersborg kirke den 9. maj 2013 ved Erik Høegh-Andersen

Prædiken til konfirmation Kristi Himmelfartsdag, Jægersborg kirke den 9. maj 2013 ved Erik Høegh-Andersen 1 Prædiken til konfirmation Kristi Himmelfartsdag, Jægersborg kirke den 9. maj 2013 ved Erik Høegh-Andersen Kære konfirmander, I træder i dag ind i de voksnes rækker sådan sagde man engang. Og man ser

Læs mere

FORLIGELSENS VEJ. Prædiken af Morten Munch 6. s. e. trin, / 7. juli 2013 Tekst: Mat 5,20-26

FORLIGELSENS VEJ. Prædiken af Morten Munch 6. s. e. trin, / 7. juli 2013 Tekst: Mat 5,20-26 Mat 5,20-26 s.1 Prædiken af Morten Munch 6. s. e. trin, / 7. juli 2013 Tekst: Mat 5,20-26 FORLIGELSENS VEJ To slags vrede Vrede og forsoning er to store temaer i ethvert menneskes liv og i samfundet til

Læs mere

Ritualer. til Skyggekrigene. Et rollespilsarrangement arrangeret af. Version 3.0

Ritualer. til Skyggekrigene. Et rollespilsarrangement arrangeret af. Version 3.0 Ritualer til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 3.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion:... 3 In-game om ritualisten:... 3 Regelteknisk:... 3 Stien:... 3 Vælg dit fokus:... 3 Natur:...

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014 Kl. 10.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Hvile hos Jesus Salmer: 403, 380, 603; 277, 430 403, 666; 66, 431 Evangelium: Matt. 11,25-30 Jesus priser sin himmelske far, fordi han har åbenbaret

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Noter til forældre, som har mistet et barn

Noter til forældre, som har mistet et barn Noter til forældre, som har mistet et barn En vejledning til forældre, som har mistet et barn Udgivet af Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN At miste et barn er noget af det sværeste, man kan blive

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest NETVÆRKSGRUPPER -Kom godt i gang! Vores barn har autisme og selvom vi elsker vores helt specielle barn meget højt fremkalder vores liv med dette helt specielle menneske ofte nogle stærke følelser i os

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet.

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet. Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 287 Offentligt TIL ELEVER OG FORÆLDRE certifiedkid.dk ONLINE SECURITY FOR KIDS 9 16 POWERED BY TELENOR Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år.

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

Rollespil for konfirmander

Rollespil for konfirmander Rollespil for konfirmander Rollespillerne er gode til at presse konfirmanderne og sætte dem i nogle situationer, som vi ikke kan. Hvis vi som præster gjorde det samme, så ville det ikke virke. De er unge

Læs mere

Prædiken til Bededag, Matt. 3,1-10. 1. tekstrække

Prædiken til Bededag, Matt. 3,1-10. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Fredag d. 26. april 2013 kl. 10.00. Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Bededag, Matt. 3,1-10. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud En spire voksed frem

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Jer er en vinder -2 Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Mål: Målet med undervisningen er, at børnene må se værdien i retfærdighedens brynje. Retfærdighedens brynje beskytter hjertet fra forkerte

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du leder tit efter svar på nettet. Du synes, det er dejligt,

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Studie. De tusind år & syndens endeligt

Studie. De tusind år & syndens endeligt Studie 15 De tusind år & syndens endeligt 83 Åbningshistorie Der, hvor jeg boede som barn, blev det en overgang populært at løbe om kap i kvarteret. Vi have en rute på omkring en kilometer i en stor cirkel

Læs mere

Det første bud. Du må ikke have andre guder. Det vil sige: Vi skal over alle ting frygte og elske Gud og stole på ham.

Det første bud. Du må ikke have andre guder. Det vil sige: Vi skal over alle ting frygte og elske Gud og stole på ham. Det første bud. Du må ikke have andre guder. Vi skal over alle ting frygte og elske Gud og stole på ham. Det første bud. Du må ikke have andre guder. Det største af alt er kærlighed. Det er vigtigere end

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

De 4 maskuline arketyper. Kongen. Krigeren. Magikeren. Elskeren.

De 4 maskuline arketyper. Kongen. Krigeren. Magikeren. Elskeren. De 4 maskuline arketyper. Kongen. Krigeren. Magikeren. Elskeren. Fælles for alle de 4 arketyper er at de i sine modne udgaver indeholder karakterstyrker og evner, vi som mænd efterstræber, men har svært

Læs mere

10. s.e.trin. I 2015 Indsættelse, Strellev 10.30, Ølgod ( ) - 678

10. s.e.trin. I 2015 Indsættelse, Strellev 10.30, Ølgod ( ) - 678 Det er godt, at man ikke selv skal vælge de tekster, der skal prædikes over. For så ville sådan en tekst som den vi hører i dag nok aldrig blive brugt. Jesus græd og Jesus blev vred lyder det. Hvis vi

Læs mere

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Kom op på 12 sider trænings -hesten igen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få motivationen tilbage INDHOLD: Derfor er det

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN 4. søndag i advent 2016, Hurup Johannes 1, 19-28 O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN De har hørt om ham inde i Jerusalem.

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37 1 13. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 25. august 2013 kl. 10.00. Salmer: 674/639/492,v.6/164//365/439/367/298 Uddelingssalme: se ovenfor: 367 Åbningshilsen Denne søndag er medmenneskets dag.

Læs mere