Se mere på og facebook.com/danskoxforddown

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Se mere på og facebook.com/danskoxforddown"

Transkript

1 NYT Nr Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf , , asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Vejle, tlf , wohlfahrt@mail.dk Kasserer: Gitte Kobberøe, Auning, tlf , gittekobberoe@vestdjursnet.dk Sekretær: Sally Petersen, Vejle, tlf , s.petersen@outlook.dk Pr-ansvarlig: Erling Sørensen, Jelling, tlf , boegelund@mail.dk Suppleanter Ann Stistrup Christiansen samt Rasmus Loth Andersen Redaktør Asger Markussen Hjemmeside og lay-out af nyhedsbrev Linda Jessen Reg. nr konto nr Se mere på og facebook.com/danskoxforddown Agnete Jessen med Interbreedvinderen, - både ved Horsens Dyrskue og på Landsskuet i 2017: Vædderen Oscar.

2 Vi forsyner dig med foder Hund Kat Heste Får Høns Kaniner Fuglefoder Åben mandag-fredag kl Lørdag kl Toftnæs landhandel Toftnæsvej 25,Alslev, 6800 Varde Tlf Fornuftige priser: sække paller eller løs få et tilbud

3 Oxforddownforeningen havde i år en ung avler, som strøg helt til tops. Det er værdifuldt for Foreningen at have så ungt et medlem og ung besætning, som klarer sig så godt. Det er ikke alle, der i løbet af deres karriere opnår så meget. Det er meget svært at nå det sidste trin til toppen. Det bliver heller ikke lettere af at have en lille besætning at udtage sine avlsdyr fra. En perfekt og professionel fremvisning skal også til og det har Agnete til fulde forstået. Det er ikke bare Oscar, der har haft succes: Hans Far, Johan, blev eksporteret til Tyskland. Udover det fremstillede Agnete et meget lovende 1 års får uden lam i Herning i år. All round må man sige, at Oxforddown havde et rigtig flot Landsskue i år: Bedste Besætningsgruppe, Bedste lammegruppe, Bedste vædderlam, Bedste gimmerlam, Nr 1 i Fremtidens Får, Nr 2 i Bedste par, Nr 2 i Afkomsgruppe, adskillige ærespræmier samt som nævnt landets bedste vædder. Tillykke til Suffolk, som vandt Bedste Par, Oxforddown blev nr 2 og 3.

4 Det er i det hele taget dejligt at se, at ungdommen stormer frem i de forskellige racer. Det er nødvendigt og glædeligt for fremtidens avl, at der er nogen, der vil tage over. Landsskuet havde i år lavet en flot udstillingsgade i Hal 21 med en repræsentant for racen ud for hver stand. Forhåbentlig bliver dette tiltag videreudviklet næste år. GENERALFORSAMLING Oxforddownforeningen indkalder til generalforsamling søndag den 15. oktober 2017 kl 10 hos Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf / mail asger.markussen@mail.dk. Praktisk information: Værterne giver formiddagskaffe og eftermiddagskaffe. Tag selv madpakke med til frokost (værterne giver øl og vand). Det er naturligvis ikke nødvendigt med tilmelding til en generalforsamling, men alligevel vil vi gerne vide lidt om, hvor mange, der ca. kommer (af hensyn til de fysiske rammer). Generalforsamling ifølge vedtægterne (se hjemmesiden): I år har bestyrelsen foreslået en lille ændring til vedtægterne: 8 ændres til: Kontingentet fastsættes af bestyrelsen og opkræves i 4. kvartal Regnskabsåret løber fra den 1. oktober til 30. september. (Bestyrelsen foreslår denne ændring af praktiske årsager).

5 Efter generalforsamlingen er temaet: Fremtidens Oxforddown Oxforddowns fremtid. Vi vil se nærmere på, om der er nogle ting, vi vil have justeret: Omkring informationer, racebeskrivelse, vægtning af bedømmelse osv. Det gør vi rent praktisk ved at se på dyrene i stalden. Her kan vi se eksempler på fejl, som dyrene kan have samt fremhæve goderne. Vi vil invitere nogle af de dommere, der bliver mest brugt i Danmark. Vi håber, nogle af dem kan få tid til at komme. Prioritering Beskrivelse 3 Hovedet Mellemstort, vågnet blik. Brunsort Hoved 3 Mulen Sort, bred. Enkelte grå hår kan forekomme 3 Ørene Vandret stillede 3 Halsen Kraftig, velansat med god rejsning enkelte hudfolder accepteres 1 Kroppen Kraftig, bred forpart kraftig muskulatur i bagparten god dybde parallelle over- og underlinier 1 Ryggen/Overlinie Lang, lige, bred og kødfuld ryg ens bredde fra for- til bag 1 Krydset Langt og bredt svagt hældende 1 Køllerne Særdeles fyldige og dybe yder- og inderlår 2 Lemmerne Stærke, kraftige ben med velvinklede haser og stærke koder 2 Bevægelse/ skridtgang Fri bevægelse bageste ben træder næsten i forreste bens fodspor 2 Klovene Sorte med smal klovspalte 2 Yver Velophængt passende til dyrets alder. Små patter. Fremtrædende bipatter ønskes ikke 3 Ulden Tæt, finfibret hvid uden sorte hår og pletter 3 Beuldning Ingen uld foran og omkring øjnene fra knæ og has og nedefter må der forekomme brunsort uld. Ørerne: Let til ingen beuldning. Pandelok længere end 2 cm på udstillinger accepteres 1 Højde Vædder: 2 år 75 cm +/-5 cm. Får: 3 år 72 cm +/-5 cm 1 Længde Vædder: 2 år 95 cm +/-5 cm. Får: 3 år 90 cm +/-5 cm 1 Vægt Vædder: 2 år kg. Får: 3 år kg 1 Dybde God dybde 1 Andet Dyr på fløj med 23 point: Ingen huldkarakter over 4. Væddere skal have passende og lige store, velophængte testikler Vedtaget på Oxforddown-foreningens generalforsamling Eksempler på ting, vi kan diskutere: Højde, længde, vægt, dybde, Beuldning, Prioritering.

6 Racepræg Racepræg for Oxforddown. Hovedet er brunsort uden uld foran øjnene, men med uld på pande og kæber. Ørerne vandretstillede, mørke med let beulding. Kroppen er dækket af hvid finfibret, tæt uld. Benene er beuldede og fra knæ/haser og nedefter er ulden mørk som i hovedet. Lammene fødes ofte mørke og med megen uld i hovedet. Indhegning Fårene er lette at hegne. Elhegn med god spændingsgiver, gør det muligt kun at anvende 2 elførende tråde. Dette er især interessant ved afgræsning af frøgræsmarker. Ulden Ulden er god til håndspinding. Den er blød og elastisk 5-6 bølger pr. cm. Den filtrer ikke, tåler megen vask og er derfor velegnet til undertøj og sokker. Endvidere kan ulden fra visse får bruges til knipling, da den ikke slides i stykker under fremstillingsprocessen. Læmning Læmningerne foregår normalt uden problemer. Lammene, der har en hurtig og stor tilvækst, kan fødes fra januar. Tvillingefødsler er det normale, men førstegangslæmmende gimmere får ofte enkeltlam. Fårene har et stærkt moderinstinkt og er meget omsorgsfulde mødre. Yderligere information kan fås ved henvendelse til bestyrelsen. Der kan være småjusteringer i ovenstående. Vi vil også diskutere bedømmelser ved kåringer: Se På side 6 og 7 ser vi racernes optimum. Dette kan bruges til at forbedre en race, hvis den synes, den har nogle svagheder. Kåringer og dyrskuer er i øjeblikket de vigtigste avlsredskaber. Indekstallene giver ikke altid et retvisende billede af dyrenes egenskaber. KVALITET KVANTITET STYRKE er vigtige pejlemærker, når man vil gøre fremskridt i avlen.

7

8 Oxforddown i Europa Oxforddown i Letland Oxforddown i England

9 Oxforddown i Sverige Oxforddown i Finland

10 Oxforddown/Schwartzkopffår Tyskland Oxforddown i Tjekkiet Oxforddown/Estisk Sorthovedet i Estland

11 Oxforddown i Slovakiet Oxforddown i Slovakiet 2 Ovenstående billeder giver et indblik i, hvordan Oxforddown ser ud i Europa. Det er vigtigt at kende dem, når vi skal markedsføre vore dyr. Indenlands har vi Texel som vores største konkurrent. Racen klassificerer bedre end Oxforddown. Men der vil altid være en balance mellem klassificering og andre egenskaber så som stort volumen, hårdførhed overfor kulde, godt temperament, gode moderinstinkter, høj tilvækst. Vi ønsker også at fremhæve det gode udseende det er med til at sælge racen.

12 Et af vore medlemmer, Bent Sundgård, har gjort Fødevarestyrelsen opmærksom på en uretfærdighed: Vi er glade for det initiativ, som Sundgård her har udvist. Han påpeger en problemstilling, som rammer os små avlere. Det ville også være ønskværdigt, om nogen ville gå til angreb på de store udgifter, vi små fåreavlere har til Seges. I øjeblikket er der ikke rigtig nogen interesseorganisationer for alle fåreavlere. Det prøver resterne af Dansk Fåreavlsforening at råde bod på ved at invitere os alle til et møde den 3. september kl 10 hos Jakob Korsvik: Søndag den 3. september 2017 Dansk Fåreavl indbyder alle - medlemmer og interesserede til Stormøde om Dansk Fåreavls fremtid. Jakob tilbereder en lækker brunch, så vi har noget at stå imod med. Sted: Bjertrup Skovvej 11,8362 Hørning Agenda: Vi skal have gjort ende på de mange måneders usikkerhed og få tegnet et billede af den Danske Fåreavl i en verden uden Fåreafgiftsfonden. Vi skulle gerne have fundet gode svar på disse spørgsmål: Hvordan får vi skabt "liv" lokalt (de gamle distrikter)? Hvordan får vi det lokale og det nationale til at arbejde sammen? Hvordan får vi plads til os alle, uanset hvilken del af fåreavlen vi fokuserer på, hver især? og der er mange andre gode spørgsmål som fortjener at blive behandlet!!! Alle er velkomne!!! Deltagelse i mødet er gratis!! Pris for brunch: 50,- for medlemmer 100,- for ikke-medlemmer Deltagelse i brunch, kræver tilmelding senest direkte til Jakob på njkorsvik@gmail.com Kom og bidrag med idéer så vi kan få en slagkraftig, landsdækkende forening.

13 KÅRING Det er muligt at få sine får kåret den 7. og 8. oktober. Brian Lundgård og Asger Markussen er kåringsdommere. Henvendelse pr mail: Gregorio i Spanien med sine Mastines-hunde Disse vogterhunde, som Gregorio opdrætter og sælger i stor stil, er meget gode til at beskytte fårene mod rovdyr. Peter Zacharda i Tjekkiet har købt af dem til sine fåreflokke. Han mistede på én nat 45 får til ulven selvom hans hyrder havde samlet dem hjem til gården, som de altid gør om aftenen. Når han har valgt denne race, er det fordi han afgræsser naturarealer, hvor der går mange turister og andet publikum. I fremtiden vil det blive et problem, hvis vi skal afgræsse naturarealer. Hvis det bliver nødvendigt med vogterhunde, kan der nemt opstå konflikter med publikum. Vogterhunden skal fødes i fårestalden og være sammen med fårene altid. Så de føler sig som en del af flokken.

14 MAEDI-PRØVER o.lign: En gammel avlsbesætning fra en anden race som altid har haft maedi-fri dyr, skulle i foråret rutinemæssigt have taget nye maedi-prøver. Èt af hans dyr faldt. Dette dyr var testet for tre år siden. Hvor der intet var i vejen. Han sendte derfor en ny prøve ind med besked om, at der måtte være en fejl. Den faldt igen. Derpå sendte han en prøve til et tysk laboratorium. Her bestod dyret. Hans dyrlæge sendte igen en prøve til København. Den faldt igen. Så aflivede dyrlægen dyret og sendte lungerne til København. Så måtte laboratoriet erkende, at dyret ikke havde fejlet noget og man gav ham hans maedistatus tilbage. Vi fortæller dette, for at man ikke lige skal give op med det samme og ikke som en anden avler, der var i samme situation slagte alle dyr med det samme. Det efterlader dog en kolossal utryghed ved de danske laboratoriers testmetoder. I øvrigt: Når man prøver for klovsyge, skal man være meget omhyggelig med metoden. Klovene skal være fuldstændig rene. Man må gerne ofre en køkkenrulle på dette. Alt for mange prøver er kommet tilbage med beskeden: Prøven var for snavset og kunne ikke analyseres. Gen-tester: Hvis man ønsker at eksportere, er et af kravene, at dyrene er G1 det vil sige, at de er modstandsdygtige overfor scrapie. Arvegangen er meget enkel: Et G1han dyr parret med et G1 hundyr giver altid G1-lam, så derfor kan man begynde med de bedste af sine dyr. Ønskes hjælp til testen, henvend jer til: asger.markussen@mail.dk Lammeproducenterne arrangerer en tur til New Zealand. Her er det foreløbige program: Omkostningerne ved at flyve til Auckland fra København og retur i uge vil være omkring 950. Dertil skal lægges de omkostninger, der vil blive ved at bevæge os rundt på New Zealand, ligesom der naturligvis skal betales for ophold og mad. Udturen vil tage omkring 28 timer og vi mister en dag pga. tidsforskellen mellem Danmark og New Zealand. Flyveturen hjem tager en hel dag. Det betyder, at vi kun har 7 dage til at besøge farme og andre steder af interesse. (Vi burde måske allerede nu overveje om de ialt 10 dage er i underkanten?) Jeg (Ian McDougal) anbefaler at flyve fra Auckland til Palmerston North, leje biler eller bus for at kunne besøge Wairere Romney, Elite Charollais, Trevor Cook (Husdyrspecialist) og Massey Universitet, det hele ligger indenfor en køretid på 90 minutter fra Palmerston North. Der kan sikkert også findes en Texelbesætning i nærheden. Derefter køres til Wellington for at flyve til Cristchurch på Sydøen. Der besøges Lincoln Universitetet, nogle Texelbesætninger og endnu en Romney besætning som ejes af Andrew Tripp.Det indebærer noget kørsel, men det er let at finde vej. Vi skal overveje hvilke emner vi ønsker at høre mere om, sådan at det bliver muligt at finde passende eksperter, som vi kan besøge. Henvend jer selv til Formand Per Ploug, hvis I er interesserede. (perploug@hotmail.com).

15

16

NYT Nr FORÅRSMØDE I OXFORDDOWNFORENINGEN. - læs mere på bagsiden

NYT Nr FORÅRSMØDE I OXFORDDOWNFORENINGEN. - læs mere på bagsiden NYT Nr. 1 2017 FORÅRSMØDE I OXFORDDOWNFORENINGEN søndag den 5. marts 2017, kl 10 hos Pia og Torben Friis Sørensen, Skovsmindevej 13, 8963 Auning. - læs mere på bagsiden Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

Læs mere

NYT Nr. 1 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 1 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 1 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

NYT Nr. 4 2014. Gimmerlam på dyrskue i England

NYT Nr. 4 2014. Gimmerlam på dyrskue i England NYT Nr. 4 2014 Gimmerlam på dyrskue i England Bagerst i dette Oxforddown-nyt er der information om medlemskontigent, hvor vi beder jer om at overføre kontingentbetalingen til vores bank. Som I kan se,

Læs mere

NYT Nr Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2016 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

NYT Nr. 4 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 4 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 4 2015 Karl Iver Buse, 90 år i efteråret 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand:

Læs mere

Udvalg for avl. Dyrskuer. Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser

Udvalg for avl. Dyrskuer. Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser Udvalg for avl Dyrskuer Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser Dannet 2010 rettet maj 2014 Ændringer eller nye racebeskrivelser sendes til Lene Wohlfahrt (wohlfahrt@probibermail.dk) 2 Dansk Fåreavl

Læs mere

Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf , ,

Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf , , NYT Nr. 2 2017 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Vejle, tlf 7586 3623, wohlfahrt@mail.dk

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2018

Nyhedsbrev Februar 2018 Nyhedsbrev Februar 2018 Indhold: Nyt fra formanden Referat fra generalforsamlingen den 28. januar 2018 på Gl Blærevej 67, 9600 Aars Dansk Fåreavls generalforsamling Fårets dag påskelørdag 2018 Opkrævning

Læs mere

Dansk Suffolk. Nyhedsbrev fra Dansk Suffolk

Dansk Suffolk.   Nyhedsbrev fra Dansk Suffolk Nyhedsbrev fra Her er årets sidste nyhedsbrev, et nyt år nærmer sig med hastige skridt. Der er afholdt generalforsamling den 6. november på Bygholm landbrugsskole. Jens Østergård genopstillede til bestyrelsen

Læs mere

Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen

Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen Typebeskrivelse af Hereford Marts 2011 Godkendt af bestyrelsen Herefords kendetegn Hos Hereford har pelsen en rødbrun farve og med hvide aftegn, herunder det velkendte hvide hoved. Hereford er kendt for

Læs mere

Nyhedsbrev nr

Nyhedsbrev nr Nyhedsbrev nr 3 2012 Generalforsamling Der indkaldes til Generalforsamling i Dansk Oxforddown-forening søndag den 21. oktober 2012 kl 10 hos Knud Erik Mikkelsen, Langagervej 19, 7171 Uldum. Dagsorden ifølge

Læs mere

NYT Nr. 2 2014. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 2 2014. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2014 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

Møde mellem avlsudvalget under Dansk Fåreavl med racerepræsentanter.

Møde mellem avlsudvalget under Dansk Fåreavl med racerepræsentanter. Møde mellem avlsudvalget under Dansk Fåreavl med racerepræsentanter. Søndag d. 18. november kl. 13.00 på Bygholm landbrugsskole ved Horsens Dagsorden: 1) Velkomst og kort orientering v. Henning Nielsen

Læs mere

NYT Nr. 2 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 2 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

I år var der over besøgende på Landsskuet i Herning. Det var dejligt, at der var så mange.

I år var der over besøgende på Landsskuet i Herning. Det var dejligt, at der var så mange. Landsskuet 2016 Af Inge og Asger Markussen I år var der over 50.000 besøgende på Landsskuet i Herning. Det var dejligt, at der var så mange. For udstillernes vedkommende startede det ellers meget skidt,

Læs mere

HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE

HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE HVAD DU SOM DOMMER SKAL VÆRE S:\SDM\Dommere\Kursus - Beeing a judge DANSK.doc OPMÆRKSOM PÅ Bedømmelse af unge og ældre køer - kunsten at tilgive - Prioritering af egenskaber hos den unge og ældre ko Den

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev Januar 2014.

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev Januar 2014. Nyhedsbrev Januar 2014. Nyt fra formanden Håber, at i alle kom godt ind i det nye år! Rigtigt mange er jer havde valgt at komme forbi til vores nye årlige generalforsamlingsdag, som fra nu af kommer til

Læs mere

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005 Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 0 Lineær kåring af får Denne udgave af Lineær kåring af får er tænkt som en vejledning til brugerne af den lineære kåring. Lineær kåring af fårenes

Læs mere

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005

Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005 Lineær kåring af Får Dansk Landbrugsrådgivning, Dansk Kvæg, 2005 Lineær kåring af får Denne udgave af Lineær kåring af får er tænkt som en vejledning til brugerne af den lineære kåring. Lineær kåring af

Læs mere

Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser

Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser Dyrskuer Udvalg for avl Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser Dannet 2010 rettet november 2016 Herning 2016 Roskilde 2016 Ændringer eller nye racebeskrivelser sendes til Lene Wohlfahrt (wohlfahrt@probibermail.dk)

Læs mere

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 2 år. Hold nr: 1,3 Får - 3 år og ældre med lam

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 2 år. Hold nr: 1,3 Får - 3 år og ældre med lam Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne til

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev 4.07.2013

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev 4.07.2013 Nyhedsbrev 4.07.2013 Ved formanden. Index: 1. Formandens ord. 2. Dagens Vittighed. 3. Turen til Edinburg 4. Dansk Suffolk er kommet på Facebook 5. Billede af exporten til Lithauen 6. Vædderskue. Formandens

Læs mere

Oxforddown LRØ Dyrskuet

Oxforddown LRØ Dyrskuet 28 Får 29 Oxforddown LRØ Dyrskuet Dommere får: Brian V. Lundgård, Sønderbyvej 21, St. Darum, 6700 Bramming Casper Jensen, St. Fjelstervangvej 6, 6920 Videbæk Tildeling af ærespræmier og udpegning af skuets

Læs mere

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,2 Får - 1 år med lam. Hold nr: 2,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 2,2 Væddere - 2 år

Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,2 Får - 1 år med lam. Hold nr: 2,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 2,2 Væddere - 2 år Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne til

Læs mere

Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg

Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg Typebeskrivelse af Skotsk Højlandskvæg Udarbejdet af avlsudvalget v/ Charlotte Skou, godkendt af bestyrelsen nov. 2011: Niels Seidenfaden, Ernst Sørensen, Søren Brydsø, Per Haarbo, Arne Hansen Skotsk Højlandskvægs

Læs mere

FÅR. Oxforddown. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,3 Får - 2 år med lam

FÅR. Oxforddown. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere - 3 år og ældre. Hold nr: 1,2 Væddere - 1 år. Hold nr: 1,3 Får - 2 år med lam FÅR Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne

Læs mere

NYT Nr. 3 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 3 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 3 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

Sidste nyt fra den kommende formand

Sidste nyt fra den kommende formand Nyhedsbrev 16.11.2013 Sidste nyt fra den kommende formand På vores generalforsamling valgte vores gode formand Jens Østergård at gå af og der skal lyde en stor tak fra os alle for hans store arbejde for

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev dec.2012

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev dec.2012 Nyhedsbrev dec.2012 Index: 1. Formandens ord. 2. Referat fra generalforsamlingen. 3. Indlæg Lars Elgaard 4. Gammelt udklip og et par vitser. 5. Aktive væddere. Skiltning i Sverige Ved formanden. Et travlt

Læs mere

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil.

Pointskema GDS Udgave 2, 2014. Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. Pointskema GDS Udgave 2, 2014 Hundens Navn: Chip nummer: Født: Ejer: Hoved: Midddelstort og kileformet, set både fra oven og i profil. 1 og 2: Bredt hoved, stramme læber, næseparti for bred. 3 og 4:Ikke

Læs mere

NYT Nr. 2 2013. Indhold. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 2 2013. Indhold. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 2 2013 Indhold Engelsk Fåreavler.... 2 Får og Lam på græs... 5 Dyrskuer... 5 Dommerkursus... 6 Vædderlamsskue... 6 Individafprøvning af vædderlam... 6 Kåring... 6 Den årlige Elite-auktion i Tyskland...

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev 4.12.2011

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev 4.12.2011 Nyhedsbrev 4.12.2011 Index: 1. Formanden har ordet 2. Suffolkdag 2011 3. Beretning generalforsamling 4. Et par vittigheder 5. Opskrift Formanden har ordet. Her ved årets afslutning, vil jeg sende jer en

Læs mere

NYT Nr FODRING AF FÅR DOMMERKURSUS KÅRING TUR TIL FÆRØERNE FORÅRSMØDE I OXFORDDOWN-FORENINGEN

NYT Nr FODRING AF FÅR DOMMERKURSUS KÅRING TUR TIL FÆRØERNE FORÅRSMØDE I OXFORDDOWN-FORENINGEN NYT Nr. 3 2016 FODRING AF FÅR DOMMERKURSUS KÅRING Næ TUR TIL FÆRØERNE FORÅRSMØDE I OXFORDDOWN-FORENINGEN FODRING AF FÅR Der er mange muligheder for valg af foder til får. Det strækker sig fra de fodermidler,

Læs mere

NYT Nr Se mere på og facebook.com/danskoxforddown

NYT Nr Se mere på   og facebook.com/danskoxforddown NYT Nr. 1 2018 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Vejle, tlf 7586 3623, wohlfahrt@mail.dk

Læs mere

Guidelines til bedre bedømmelse af fårets huld

Guidelines til bedre bedømmelse af fårets huld Guidelines til bedre bedømmelse af fårets huld Af Randi Worm, dyrlæge, Nørre Nebel At bedømme et fårs huld er fåreavlerens vigtigste kompetence. For fårets evne til at skabe et gode lam og et godt produktionsresultatet

Læs mere

NYT Nr. 3 2014. Generalforsamling

NYT Nr. 3 2014. Generalforsamling NYT Nr. 3 2014 Bryllup i Tyrkiet Generalforsamling Generalforsamling søndag den 12. oktober kl. 10 hos Pia Friis Sørensen, Skovsmindevej 13, 8963 Auning. Dagsorden ifølge vedtægterne. Bestyrelsen i Dansk

Læs mere

Møde mellem Dansk Frieser Forbund & Lokalforeninger

Møde mellem Dansk Frieser Forbund & Lokalforeninger Møde mellem Dansk Frieser Forbund & Lokalforeninger Deltagere; Frieser Nord Kasper Bendix Poulsen Formand Frieser Nord Eline W Larsen Suppleant Frieser Syd Line Detlefsen Formand Frieser Sjælland Lone

Læs mere

Schæferhunden størrelse og bedømmelse

Schæferhunden størrelse og bedømmelse Friis Lara Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Schæferhunden størrelse og bedømmelse Schæferhundens standard, som er

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Bolsjekognings sæt Udlejes for 30 kr. pr. dag eller 50 kr. for en weekend. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Æresport (Gratis) Udlånes, står ved

Læs mere

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0.

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0. ICCPS Regler Draft 2 1.0 Almindelige bestemmelser 1.1 I almindelighed bør der kun være en forening i hvert land, men på grund af forskellige love i de forskellige lande, er det tilladt at have mere end

Læs mere

Formandens beretning 2017

Formandens beretning 2017 Velkommen til årets generalforsamling. Traditionen tro, starter vi med at høre lidt om det forgangne år og hvad der venter her i 2017. Igen i år tak til Peter, for at vi kan være her og senere når vi skal

Læs mere

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger UDENLANDSKE Wiener Tumling: blå med bånd. Anders Pedersen Skælskørvej 101 4261 Dalmose. Tlf.: 58 18 80 94 tumlinger Tysk Nonne: sort, blå, sølv, rød og gul. Niels Hansen Helsingevej 98 a 3300 Frederiksværk

Læs mere

Skuets bedste dyr & Vinderne af Gl. Estrup priserne

Skuets bedste dyr & Vinderne af Gl. Estrup priserne Skuets bedste dyr & Vinderne af Gl. Estrup priserne Dyrskue: Landbrugsmessen Gl.Estrup 2017 RDM Kategori CHR-nr..: CKR-dyrnr..: Udstiller Navn Kat. Nr. Modtager af Pokal fra Bedste yngre malkeko 41029

Læs mere

Tekst og foto: Lisbeth Pedersen

Tekst og foto: Lisbeth Pedersen Når hesten skal gøres klar til kåring Det er et spændende arbejde at klargøre hesten, dvs. fodre og træne den og at få den soigneret, så den viser sig fra sin allerbedste side, når den præsenteres for

Læs mere

NYT Nr. 1-2013 INDHOLD: Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Læmmetid. Individafprøvninger / vædderauktion. Scanning af lam. Scanning af rygmuskel på lam

NYT Nr. 1-2013 INDHOLD: Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Læmmetid. Individafprøvninger / vædderauktion. Scanning af lam. Scanning af rygmuskel på lam NYT Nr. 1-2013 INDHOLD: Læmmetid Individafprøvninger / vædderauktion Scanning af lam Scanning af rygmuskel på lam Forskellige regler Udegående får i vinterperioden Nu 873 kr i gebyr Fødevarekædeoplysninger

Læs mere

Aktuelt fra Den Landsdækkende Rådgivning for Får og Geder

Aktuelt fra Den Landsdækkende Rådgivning for Får og Geder Aktuelt fra Den Landsdækkende Rådgivning for Får og Geder Forum for Får og Geder Økonomi i lammeproduktionen Konsulent Lene Stolberg P:\s Kongres 2005\Får_&_Geder\Lene Stolberg.ppt Hvad tjener lammeproducenter

Læs mere

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl )

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl ) Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl. 10.00) Årsmøde 2019 blev afholdt Søndag d. 3Marts 2019 kl. 10.00 i Gildesalen Tjørnevej 50, Mejdal 7500 Holstebro DAGSORDEN JVF. ARBEJDSGRUNDLAGET: 1. Valg

Læs mere

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge

FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ. Oprindelsesland: Norge FCI Standard Nr 242 09.08.1999 (EN) (ORG 09.08.1999) NORSK ELGHUND, GRÅ Oprindelsesland: Norge Anvendelse: Klassifikation: Helhedsindtryk: Proportioner: Jagthund til elgjagt FCI Gruppe 5 (Spidshunde og

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen.

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen. Standardbeskrivelse Welsh Mountain pony, section A. Må ikke overstige 122 cm i stangmål. Alm. karakteregenskaber: Farve: Hoved: Nakke og hals: Krop: Forben: Bagparti: Bagben: Bevægelse: Hårdfør, livlig

Læs mere

Referat fra anlægsprøveudvalgets møde d.17. jan kl i Ejby, Fyn

Referat fra anlægsprøveudvalgets møde d.17. jan kl i Ejby, Fyn Referat fra anlægsprøveudvalgets møde d.17. jan. 2018 kl. 17.00 i Ejby, Fyn Til stede på mødet var Gitte Becher (GD), Carsten Lundhøj (CL), Henrik Raae Andersen (HRA), Bjarne Nürnberg (BN), Palle Jørgensen

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE

REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Sisse Dahlin, Liselotte Månsson, Lotte W. Dahlin og Louise Nielsen Afbud: Kirstine Rasmussen, Benice Nielsen Godkendelse

Læs mere

Avlsmål og kåringsregler 2016

Avlsmål og kåringsregler 2016 Regler for registrering, fremstilling og kåring i Barok-Pinto afdelingen under Dansk Pinto Forening. Der gøres opmærksom på at Barok-Pinto afdelingen endnu ikke har opnået en ministeriel godkendelse. Der

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

Avl og indeksberegning - får

Avl og indeksberegning - får 4. Avl og indeksberegning - får Jette Lauridsen Avlsarbejdet med får i Danmark bygger på registrering af afstamning og produktionsdata i Fåreregistreringen. Vi bruger de registrerede data til beregning

Læs mere

En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv eller frygtsom.

En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv eller frygtsom. FCI STANDARD NR 113 BRIARD OPRINDELSESLAND: FRANKRIG Helhedsindtryk: En rustik hund, smidig, muskuløs og velproportioneret med et levende og vågent udtryk og ligevægtigt temperament, hverken aggressiv

Læs mere

COLLIE, LANGHÅRET COLLIE, ROUGH Oprindelsesland: Storbritannien

COLLIE, LANGHÅRET COLLIE, ROUGH Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr. 156 22.11.2012 (GB) (ORG 08.10.2012) COLLIE, LANGHÅRET COLLIE, ROUGH Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Hyrdehund. FCI Gruppe 1 (Hyrde- og kvæghunde udtagen Schweizer

Læs mere

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien

(EN) Ikke godkendt af FCI. Oprindelse: Australien ANKC Standard Uden nr. 18.11.2015 (EN) Ikke godkendt af FCI TENTERFIELD TERRIER Oprindelse: Australien Anvendelse: Klassifikation: Historie: Helhedsindtryk: Proportioner: Temperament: Alsidig gård- og

Læs mere

v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail:

v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail: v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail: kammerherre@kammerherre.dk Har Hereford et økonomisk potentiale i genet for Mælk? På seneste avlsdag kom genet for Mælk ind som prioritet 3. Vigtigst var

Læs mere

Nyhedsbrev nr 4 2012. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Nyt modedesign fra Letland sjov på Fåreklipningsdagen.

Nyhedsbrev nr 4 2012. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Nyt modedesign fra Letland sjov på Fåreklipningsdagen. Nyhedsbrev nr 4 2012 Nyt modedesign fra Letland sjov på Fåreklipningsdagen. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 75852035, 24612035, asger.markussen@mail.dk

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 1 1 Hvad kaldes hestens afkom? A: Lam B: Føl 2 Hvad er en vallak? A: Hoppe B: Kastreret hingst 3 Kan hesten stå op og sove? 4 Hvad er en sok? A: Aftegn i panden B: Aftegn på benet 5 Hvor sidder lansemærket?

Læs mere

Kompendium for. Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006.

Kompendium for. Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006. Kompendium for Udarbejdet af DTK s racerepræsentanter for Parson Russell Terrier. Susanne Lyngbye og Christina Viuf, juli 2006. 2 Standard: Anvendelse: Robust og vedholdende brugsterrier med særlige evner

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012

Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012 Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012 Tilstede: Heidi Vintersfjord, Lene Jacobsen, Karina Vistisen, Mathilde Rasmussen og Ole Wienecke Fraværende: Anne Koch, Bent Jessen og medlem fra region 3. Godkendelse

Læs mere

FÅR. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere 1 år. Hold nr: 1,2 Får 1 år uden lam. Hold nr: 2,1 Væddere 2 år

FÅR. Oxforddown. Texel. Hold nr: 1,1 Væddere 1 år. Hold nr: 1,2 Får 1 år uden lam. Hold nr: 2,1 Væddere 2 år FÅR Oxforddown Oxforddownfårene stammer fra England, hvor racen blev anerkendt i 1862. De første Oxforddownfår kom til Danmark i 1880 erne. Gennem systematisk avlsarbejde med vægten lagt på racens evne

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) ORG ) TIBETANSK SPANIEL. (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien

FCI Standard Nr (EN) ORG ) TIBETANSK SPANIEL. (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien FCI Standard Nr. 231 24.06.2015 (EN) ORG 18.03.2015) TIBETANSK SPANIEL (TIBETAN SPANIEL) Oprindelsesland: Tibet (China) Protektion: Storbritannien Anvendelse: Selskabshund Klassifikation: FCI Gruppe 9

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger HK Senior Djursland Praktiske oplysninger Seniorklubben bestyrelse 2018 Formand: Sonja Irene Andersen, tlf. 29739719 mail: sogr@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 30225530 mail: ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg.

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Flemming F. bød velkommen og orienterede kort om, hvorfor programmet var blevet ændret. Den 15. januar skal der vælges nyt bestyrelsesmedlem til

Læs mere

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik

Dansk Kennel Klub Udstillingskritik Herning, 31.10.2015 51 0850 BROHOMER Juniorklasse H DK00138/2015 RØDGYDEN 1 0måneder, god størrelse, udmærket udtryk, velplacerede øjne, korrekt længde næseparti / skalle, kunne have dre paralelitet, saksebid,

Læs mere

Ærespræmieliste 2014.

Ærespræmieliste 2014. Ærespræmieliste 2014. Heste og ponyer. Kat.nr. Udstiller Frieserheste Pernille Vibe Sørensen 6 Kirkegade 29 6800 Varde Knabstruppere Per Godsk Stelmach 14 Vestermarksvej 11 7130 Juelsminde Arabisk Fuldblod

Læs mere

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Lørdag d. 21. maj tog Sofie, Ane og Pia af sted med en PR stand til dyrskuet i Fjerritslev. Dagen startede i gråvejr og det blev aldrig rigtig varmt. Sidst

Læs mere

FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret. Oprindelsesland: Storbritannien

FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret. Oprindelsesland: Storbritannien FCI Standard Nr 296 28.10.2009 (GB) (ORG 24.06.1987) Collie, korthåret Oprindelsesland: Storbritannien Anvendelse: Klassifikation: Hyrdehunde. FCI Gruppe 1 (Hyrde- og kvæghunde undtagen Schweizer Sennenhunde).

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH)

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN EUROPÆISKE OG AMERIKANSKE MINIATUREHESTE (EAMH) 07. marts 2011 1. Foreningens navn er avlsforeningen Europæiske og Amerikanske Miniatureheste, og dens hjemsted bestemmes af den

Læs mere

Lemvig marked og dyrskue lørdag den 1. juni 2013 klovdag

Lemvig marked og dyrskue lørdag den 1. juni 2013 klovdag Lemvig marked og dyrskue lørdag den 1. juni 2013 klovdag Lemvig marked og dyrskue Lemvig Flyveplads 1. og 2. juni 2013 med oplevelser 1 for alle! Indholdsfortegnelse Dommer side 3 Får side 4 Aktiviteter

Læs mere

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK)

VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK) VEDTÆGTER AVLSFORENINGEN FOR MINIATUREHESTEN I DANMARK (MHDK) Forslag til sammenlægning 02/10-2016 1. Foreningens navn er Avlsforeningen for Miniaturehesten i Danmark (forkortet MHDK), og dens hjemsted

Læs mere

Ringe og Omegns Biavlerforening Vinterprogram 2010

Ringe og Omegns Biavlerforening Vinterprogram 2010 Honning Tidende Ringe og Omegns Biavlerforening Vinterprogram 2010 Ringe og omegns biavlerforening Vinterprogram Vinter Vinter så mørk, bli` hvid Vinter, vinter så kold, men dog blid. Vi har sammensat

Læs mere

Klubben for Sort spids

Klubben for Sort spids Klubben for Sort spids A U G U S T 2 0 1 6 Formandens Hjørne Så er træffet lige om hjørnet! Vi glæder os til at se jer til en familiehundedag - som sædvanlig ved Birkende Boldklub. Der er indkaldt 2 kuld

Læs mere

+ 0. Socialforskningsinstituttet. IP. nr.: Int. nr.: Sprogprøve. Test 1. Us. nr December

+ 0. Socialforskningsinstituttet. IP. nr.: Int. nr.: Sprogprøve. Test 1. Us. nr December + 0 Socialforskningsinstituttet IP. nr.: Int. nr.: Sprogprøve Test 1 Us. nr. 8855-4 December 2006 + 0 + 0 Sæt et tydeligt kryds. RIGTIGT X FORKERT Hvis et felt er udfyldt forkert, sættes streger over krydset,

Læs mere

Udvalg for avl. Dyrskuer. Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser

Udvalg for avl. Dyrskuer. Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser Udvalg for avl Dyrskuer Typebeskrivelser Til brug ved dyrskuebedømmelser Dannet 2010 rettet 01042012 Ændringer eller nye racebeskrivelser sendes til Lene Wohlfahrt (wohlfahrt@probibermail.dk) 2 Dansk Fåreavl

Læs mere

Eksteriørtal for får og væddere bedømt i 2017 (opdateret den 13. november)

Eksteriørtal for får og væddere bedømt i 2017 (opdateret den 13. november) Eksteriørtal for får og væddere bedømt i 2017 (opdateret den 13. november) FÅR Oxforddown 023385-02408 08.01.15 045495-01105 23 25 25 21 25 24 3 79 65 5 Familien Markussen K/S 023385-02412 08.01.15 045495-01105

Læs mere

Referent: Referat. Godkendelse af referat: Forrige referat blev godkendt. Fremover skal referatet godkendes inden for en uge, efter det er sendt ud.

Referent: Referat. Godkendelse af referat: Forrige referat blev godkendt. Fremover skal referatet godkendes inden for en uge, efter det er sendt ud. Bestyrelsesmøde Dansk PRE Avlsforening Dato: 12. juli 2015 Tid: Kl. 12.00 Sted: Maybritt Rønn Møde indkaldt af: Nanna Lyholm Mødetype: Bestyrelsesmøde Ansvarlig for udstyr: Ordstyrer: Referent: Nanna Lyholm

Læs mere

AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG

AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG LØRDAG DEN 8. MARTS 2014 Auktionsbetingelser 1. De på auktionen solgte tyre og kvier sælges med tilhørende stamtavler med de garantibestemmelser, der

Læs mere

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING

NYHEDSBREVET GAMMELBY GRUNDEJERFORENING NYHEDSBREVET Bowlingaften Fredag den 4. november indbyder vore medlemmer til at deltage i en hyggelig aften, hvor vi bowler en time og spiser i Søgaards bowling restaurant. UDGAVE 72 OKTOBER 2016 www.gammelby6600.dk

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev oktober 2014.

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev oktober 2014. Nyhedsbrev oktober 2014. 1. Nyt fra formanden 2. Håndtering og tips i forbindelse med læmning. 3. Afgræsning Randzoner og andre arealer. 4. Referat af møde for Suffolk avlere i privatregi. 5. Generalforsamling

Læs mere

NYT Nr. 4 2013. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 4 2013. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 4 2013 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand: Bjarne Wohlfarth, Grønlandsvej

Læs mere

JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien

JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien FCI Standard Nr. 345 05.12.2012(EN) (ORG 08.10.2012) JACK RUSSELL TERRIER Oprindelsesland: Australien Anvendelse: Klassifikation: Kort historisk oversigt: Terrier FCI Gruppe 3 (Terriers) Sektion 2 (Små

Læs mere

Mønstringskonkkurencen Signe Givskov Petersen 1 X Senior Camilla Givskov Petersen 2 X Senior

Mønstringskonkkurencen Signe Givskov Petersen 1 X Senior Camilla Givskov Petersen 2 X Senior Præmieliste Malkekvæg - Dyreskuet i Horsens 2016 Kat nr. Chr nr. Ejer Point Plc Ærespræmie Prædikat RDM 300 21720 2402 Irene og Mogens Mikkelsen, Børkop 23 1 X 301 21951 2270 Kridtbjerg v/bent Pedersen,

Læs mere

Optimal udnyttelse af kernestyring. Ved svinerådgiver Tom Madsen Tlf: 20486624 Mail: tma@landbonord.dk

Optimal udnyttelse af kernestyring. Ved svinerådgiver Tom Madsen Tlf: 20486624 Mail: tma@landbonord.dk Optimal udnyttelse af kernestyring Ved svinerådgiver Tom Madsen Tlf: 20486624 Mail: tma@landbonord.dk Mine besætninger i kernestyring Der er 47 renracet kernebesætninger (7 hos LN) Der er 309 zigzag besætninger

Læs mere

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan

FCI Standard Nr (EN) (ORG ) SHIKOKU. Oprindelsesland: Japan FCI Standard Nr. 319 10.02.2017 (EN) (ORG 30.10.2016) SHIKOKU Oprindelsesland: Japan Anvendelse: Klassifikation: Jagt- og selskabshund FCI Gruppe 5 (Spidshunde og hunde af oprindelig type) Sektion 5 (Asiatiske

Læs mere

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg

Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Aktuelt nyt fra Dansk Kødkvæg Dansk Kødkvægs Årsmøde Mandag den 23. februar 2015 Landskonsulent Jørgen Skov Nielsen, Dansk Kødkvæg Årets aktiviteter Årsmøde Åbent Hus på Ålestrup Avlsstation Kødkvægets

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 18 Juni 2013 Lathyrushaven Indhold: Glæd jer til årets sommerfest i Lathyrushaven Nu vi er ved sommeren - Nye

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Holstein-koen år 2020 hvordan forventer du hun ser ud?

Holstein-koen år 2020 hvordan forventer du hun ser ud? Holstein-koen år 2020 hvordan forventer du hun ser ud? Holstein-koen nu og i fremtiden Vi skal selv kunne bestemme udsættertidspunkt for Holstein-koen Koen skal se godt ud for vore forbrugere dyr i harmoni

Læs mere

DE GRÅ SIDER. Nu venter vi kun på forår/sommer så vi kan få dyrene på græs. Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh. Dansk Tiroler Grauvieh

DE GRÅ SIDER. Nu venter vi kun på forår/sommer så vi kan få dyrene på græs. Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh. Dansk Tiroler Grauvieh Nu venter vi kun på forår/sommer så vi kan få dyrene på græs Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh Nr. 1 - Marts 2016 Dansk Tiroler Grauvieh 0 Sæt X i kalenderen 23. april Generalforsamling hos Kirsten

Læs mere