Projekt 3 Afdækning af mulighederne for etablering af bynær skov nord for Tåstrup og Høje Taastrup (Nordparken)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt 3 Afdækning af mulighederne for etablering af bynær skov nord for Tåstrup og Høje Taastrup (Nordparken)"

Transkript

1 Skovrådet i Høje-Taastrup Kommune Godkendt Projekt 3 Afdækning af mulighederne for etablering af bynær skov nord for Tåstrup og Høje Taastrup (Nordparken) Skovrejsningsområder nord for Taastrup og Høje Taastrup ifølge Kommuneplanen Formål med projektet Med udgangspunkt i den godkendte handlingsplan for 2010, er dette projekt udarbejdet for at afdække mulighederne for etablering af et større sammenhængende skovområde, som tilgodeser primært Taastrup og Høje Taastrups borgeres behov for rekreation i bynær natur. Ved at realisere dette skovområde vil man desuden skabe en forbindelse mod nord til Vestskoven. Kommunen har anlagt en del af området i Taastrup under navnet Nordparken, som oprindelig var tænkt som et større sammenhængende naturområde med skov, åbne sletter og vådområder, med muligheder for fritidsaktiviteter. Kommunen har investeret til arealerhvervelser, beplantning, fritidsaktiviteter m.m. derfor det vil være naturligt at starte projektet netop omkring dette område. Skovrejsningsområde er fastlagt således at det strækker sig i et langt bælte nord for Holbæk motorvejen, med et bredt bælte mod nord i den vestlige del og tilsvarende bælte i øst. For at skabe forbindelsen til Vestskoven er dog nødvendigt at supplere det fastlagte skovrejsningsområde med en mindre spredningskorridor på matr. nr. 13a.

2 I dag er kun et smalt beplantningsbælte i den sydøstlige del af området skovbeplantet og registreret som fredsskov. I området har kommunen etableret vandindvinding, der skal forsyne byens borgere med rent drikkevand. Der er derfor en særlig forpligtigelse til at sikre grundvandet i området. De to allerede etablerede viadukter under Holbæk Motorvej giver borgerne adgang til den nye skov og naturområde ved hhv. Tåstrup nord og Hakkemosen. Hakkemose-viadukten skal dog gøres tilgængelig for passage, da den i dag er gemt væk bag en høj jordvold. Kommunen ejer en del af arealer i den østlige del af området. Der er derfor mulighed for straks at beplante dele af området og komplettere de bestående beplantninger. De private lodsejere i skovrejsningsområdet har muligheden for at realisere privatskove. En målrettet kampagne vil oplyse lodsejerne om deres muligheder for at opnå tilskud til skovrejsning. Staten er ejer af større arealer i området i form af bygninger og marker til forskning under KVL. Det skulle være muligt at drøfte muligheden for etablering af et samlet skovrejsningsprojekt som statsskov i samarbejde med Skov og Naturstyrelsen. Hvis det ikke er muligt må de udlagte arealer udgå fra skovrejsningsplan og erstattes. Ligeledes bør der være muligt at indgå et samarbejde med interesserede lodsejere for at etablere private skove i området. Delprojekter Delprojekter

3 Hele projektområdet vedrører et stort areal på ca. 370 ha., hvilket er for stort og uoverskueligt hvis arealet skal håndtæres i et samlet projekt. Det er derfor hensigtsmæssigt at underopdele området i mindre, homogene, overskuelige projekter med først prioritet på projekter der kan realiseres forholdsvis hurtigt og med gode resultater. Området opdeles i 6 mindre projekter, hvoraf projekterne 3.1 til 3.4 beskrives her mens projekterne 3.5 og 3.6 beskrives senere. Projekt 3.1. Projektområdet vedrører et areal på ca. 45 ha. og omfatter arealer der ejes af Høje Taastrup kommune, undtagen 2 lodder, matr. nr. 3n og 4b. (jfr. skitsen nedenfor) I området findes en del ældre beplantninger som allerede har skovkarakter. I den sydlige del og langs motorvej er der et langt beplantningsbælte på ca. 100 m. Mellem bæltet og grænsen mod nord til KVL, findes en rideskole med bygninger og udendørs ridebaner. I den nordlige del findes en skydebane omgivet af beplantning af skovkarakter. Syd herfor er et afgrænset areal udlagt til spejder og lign. De resterende arealer er landbrugsarealer uden beplantning bortset fra et område i den vestlige ende der har en beplantning af skovkarakter. Arealerne er omfattet af lokalplanen 7.21 hvori området udlægges til rekreativt grønt område. Projektområde 3.1. Formålet med dette projekt er at beplante alle de kommunale arealer, som ikke skal anvendes til specifikke fritidsformål. Herudover bør inddrages de private arealer således at der skabes et samlet skovområde for Taastrup borgere. Dette kræver at der indledes en række forhandlinger med de implicerede parter for at afdække mulighederne.

4 Først herefter vil det være muligt at udarbejde konkrete projekter med afklarede økonomiske vilkår og træffe beslutninger om realisering. Som udgangspunkt anbefales at området primært beplantes og drives som kommunalskov ikke mindst p. g. a. de store kommunale interesser der allerede findes og de eksisterende kommunale beplantninger. De private arealer kan etableres som privatskov medmindre der indgås aftaler med kommunen om mageskift, overtagelser m.m. Realiseringsprocessen vil omfatte følgende: Realiseringsfaser 1. Forhandling med nuværende brugere, der har en lejeaftale med kommunen, om sikring af deres fremtidige arealbehov og beplantning af de resterende arealer. 2. Forhandling med den private lodsejer matr. nr. 4b om muligheden for at realisere en beplantning af arealet som privat skov ellers om interessen til at afhænde arealerne til brug for skovplantning. 3. Drøftelse med kommunen om behovet for enten at ændre lokalplanen 7.21eller at meddele dispensationer for at kunne realisere skovrejsning. 4. Afklaring af det økonomiske grundlag 5. Vurdering og udarbejdelse af forslag til fastlæggelse af skovtyper 6. Godkendelse af projekter og aktiviteter i Skovrådet og i Byrådet 7. Udarbejdelse af skovprojekter herunder anlægs- og driftsplaner 8. Gennemførelse af informationskampagne 9. Gennemførelse af beplantning og andre anlægsaktiviteter 10. Opfølgning Ressourcer og Økonomi Koordinatoren anvender egne ressourcer til udvikling af projektet. Da kommunen har væsentlige interesser i området påregnes at projektgrundlaget udarbejdes i samarbejde med kommunens administration, specielt Driftsbyen. Som indikation for økonomien påregnes at anlægsinvestering til beplantning skønnes at være på ca kr. pr. ha. med en 3 årlige vedligeholdelsesudgift på ca kr. pr. ha pr. år. Køb af landbrugsjord skønnes at være af størrelsesorden kr. pr ha. De kommunale arealer der vil kunne beplantes skønnes til at være på ca. 12 ha, hvilket vil kræve en investering til beplantning på ca Kr. samt diverse omkostninger til projekter, stier, faciliteter m.m. eller i alt ca Kr. Projekt 3.2. Projektområdet vedrører et areal på ca. 36 ha. Heraf ejes ca. 28 ha. af Staten ved KVL (vist med gul indramning på kortbilaget) mens resten er privatejet. På Statens areal findes forskellige bygninger alle til undervisning eller til brug for produktion eller forsøg. De øvrige arealer anvendes fortrinsvis til forsøgsmarker. Det er derfor sandsynligt at KVL ikke vil acceptere muligheden for at realisere skovrejsning. De private arealer har forholdsvis mange bygninger og små landbrugsarealer med nogen beplantning.

5 I forbindelse med den sidste revision af kommuneplanen 2010 har kommunen udtaget fra skovrejsning de statslige arealer der er bebygget, mens de resterende dele af Statens ejendommen er fastholdt til skovrejsning. Der er derfor behov for at indlede en drøftelse med KVL fort at vurdere mulighederne. I positivt fald vild det være naturligt at søge inddraget Skov- og naturstyrelsen til at anlægge og drive skoven som en statsskov. I modsat fald skal skovrejsning udgå fra arealet og erstattes af nyt skovrejsningsareal. De private arealer kan forventes at blive beplantet som privatskov På arealet er lokalplan 7.23 gældende, og heri fastsættes omfanget af KVL s byggeareal. Realiseringsprocessen vil omfatte følgende: Realiseringsfaser 1. Forhandling med KVL om muligheden for at realisere en beplantning af arealerne som statsskov, eller alternativer. 2. Forhandling med de private lodsejere om muligheden for at realisere en beplantning af arealet som privatskov, ellers om interessen til at afhænde arealerne til brug for skovplantning. 3. Drøftelse med kommunen om behovet for at ændre eller justere lokalplanen Afklaring af det økonomiske grundlag. 5. Drøftelser og eventuelle aftaler med Skov- og naturstyrelsen. 6. Vurdering og udarbejdelse af konkrete forslag. 7. Godkendelse af projekter og aktiviteter i Skovrådet og i Byrådet 8. Gennemførelse af informationskampagne

6 9. Gennemførelse af beplantning og andre anlægsaktiviteter 10. Opfølgning Ressourcer og Økonomi Koordinatoren anvender egne ressourcer til udvikling af projektet. Der påregnes at projektgrundlaget udarbejdes i samarbejde med kommunens administration, specielt driftsbyen. Skov- og naturstyrelsen vil i givet fald forestå alt arbejde m.h.t. projektering, anlæg og drift af statsskoven. Som indikation for økonomien påregnes at projektet, såfremt det realiseres som statsskov, eller privatskov, ikke medfører udgifter for kommunen. Projekt 3.3 Projektet vedrører et areal på ca. 44 ha. Projektområdet er udvidet med et mindre areal på ca. 3 ha (vist med gult på kortbilaget) i den nordvestlige del af matr. nr. 13a, for at skabe en forbindelse (spredningskorridor) mellem de skovområder der ligger nord og syd herfor. Projektområde 3.3 I den nordlige del af arealet findes der en del bebyggelser langs Ole Rømersvej. Resten af området er landbrugsarealer med gårdbebyggelser.

7 Arealerne er privatejede, derfor forudsættes etableret en privatskov. Arealet matr. nr. 13a, 13f syd for Snubbekorsvej er planlagt til en udvidelse af Albertslund golfbane. En skovbeplantning forudsættes derfor indpasset i golfbanens anlæg. En realisering af skovrejsning forudsætter, udover forhandlinger med de implicerede ejere, en drøftelse med kommunen og med golfklubben om udvidelsen af skovrejsningsområdet. Realiseringsprocessen vil omfatte følgende: Realiseringsfaser 1. Forhandling med de private lodsejere om muligheden for at realisere en beplantning af arealet som privatskov, ellers om interessen til at afhænde arealerne til brug for skovplantning. 2. Forhandlinger med Golfklubben om muligheden for at indarbejde skovbeplantningen i deres golfplaner. 3. Drøftelser med Skov- og naturstyrelsen om muligheden for deres inddragelse i realiseringsplaner. 4. Drøftelse med kommunen om behovet for at udarbejde en lokalplan 5. Afklaring af det økonomiske grundlag 6. Vurdering og udarbejdelse af forslag til projekter til skovtyper m.m. 7. Godkendelse af projekter og aktiviteter i Skovrådet og i Byrådet 8. Afklaring af skovprojekterne herunder anlægs- og driftsplaner 9. Gennemførelse af informationskampagne 10. Opfølgning Ressourcer og Økonomi Koordinatoren anvender egne ressourcer til udvikling af projektet. Der påregnes at projektgrundlaget udarbejdes i samarbejde med kommunens administration, specielt Driftsbyen. Som indikation for økonomien kan anføres: - Hvis der etableres privatskov vil dette ske i princippet uden udgifter for kommunen. - Hvis der etableres kommunalskov påregnes at anlægsinvestering til beplantning skønnes at være på ca kr. pr. ha. med en 3 årlige vedligeholdelsesudgift på ca kr. pr. ha pr. år. Køb af landbrugsjord skønnes at være af størrelsesorden kr. pr ha. Projekt 3.4 Projektet vedrører et areal på ca. 120 ha.

8 Projekt 3.4. Hele området fremtræder som landbrugsareal med en del landbrugsbygninger og gartnerier. Den nordlige del af området er udlagt til skovrejsning i forbindelse med kommuneplan 2010 som erstatning for nedlagte arealer. Arealerne er privatejet bortset fra matr. nr. 4b, 5c, 6m som ejes af staten ved KVL. Disse arealer er vist med gult på kortet. Der vil således være muligheden for at etablere en statsskov på de arealer der ejes af staten via en aftale med Skov- og naturstyrelsen. De resterende arealer vil kunne etableres som private skove efter aftale med de private lodsejere og med inddragning af Skov- og naturstyrelsen. En forhandling med de implicerede parter vil afdække mulighederne for en realisering af skovrejsningen. Realiseringsprocessen vil omfatte følgende: Realiseringsfaser 1. Forhandling med de private lodsejere om muligheden for at realisere en beplantning af arealet som privatskov, ellers om interessen til at afhænde arealerne til brug for skovplantning. 2. Forhandling med KVL om muligheden for at realisere en beplantning af statens arealerne som statsskov, eller alternativer. 3. Drøftelser med Skov- og naturstyrelsen om muligheden for deres inddragelse i realiseringsplaner. 4. Drøftelse med kommunen om behovet for at udarbejde en lokalplan 5. Afklaring af det økonomiske grundlag 6. Vurdering og udarbejdelse af forslag til projekter til skovtyper m.m. 7. Godkendelse af projekter og aktiviteter i Skovrådet og i Byrådet 8. Afklaring af skovprojekterne herunder anlægs- og driftsplaner

9 9. Gennemførelse af informationskampagne 10. Opfølgning Ressourcer og Økonomi Koordinatoren anvender egne ressourcer til udvikling af projektet. Der påregnes at projektgrundlaget udarbejdes i samarbejde med kommunens administration, specielt Driftsbyen. Som indikation for økonomien kan anføres: - Hvis der etableres privatskov eller statsskov vil dette ske i princippet uden udgifter for kommunen. - Hvis der etableres kommunalskov påregnes at anlægsinvestering til beplantning skønnes at være på ca kr. pr. ha. med en 3 årlige vedligeholdelsesudgift på ca kr. pr. ha pr. år. Køb af landbrugsjord skønnes at være af størrelsesorden kr. pr ha. Projekter 3.5 og 3.6 Beskrivelse af de resterende delprojekter 3.5 og 3.6 i projektområdet 3, omfattende et areal på ca. 130 ha, vil blive beskrevet efterfølgende og bl.a. med baggrund i de erfaringer der er indhøstet fra de forudgående projekter. Generel opfølgning Alle de her omtalte projekter vil løbende blive vurderet og justeret af Skovrådet på de fremtidige møder. Projektkoordinator: Claudio Pannicelli

Handlingsplan 2010. Indsatsen for at realisere skovrejsning side 2

Handlingsplan 2010. Indsatsen for at realisere skovrejsning side 2 Handlingsplan 2010 Indhold: Indledning side 2. Målsætning side 2. Indsatsen for at realisere skovrejsning side 2 Finansiering side 3 Strategier vedr. side 4 Skovrejsning på private arealer privat skov

Læs mere

Handlingsplan

Handlingsplan Handlingsplan 2015-2018 Indhold: Indledning side 2. Målsætning side 3. Indsatsen for at realisere skovrejsning side 3 Finansiering side 4 Strategier vedr. side 5 Skovrejsning på private arealer privat

Læs mere

Byrådscentret Rev. 26. februar 2013. Baggrundsnotat til Byrådet skove - Kommuneplan 2014

Byrådscentret Rev. 26. februar 2013. Baggrundsnotat til Byrådet skove - Kommuneplan 2014 NOTAT Byrådscentret Rev. 26. februar 2013 Baggrundsnotat til Byrådet skove - Kommuneplan 2014 1) Lovgivning/krav og overordnet planlægning Planloven: 11a: Stiller krav om, at kommuneplanen udpeger skovrejsningsområder

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 4. februar 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Indstilling. Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning. 1.

Indstilling. Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. september 2008 Tillæg til Aftale om samarbejde mellem Århus Kommune og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen om skovrejsning ved

Læs mere

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov.

Såfremt skoven skal videreudvikles skal der indgås en fornyet samarbejdsaftale om Gulddysse Skov. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 73490 Brevid. 2055563 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk 19. marts 2015 NOTAT: Gulddysse Skov: status og fornyet samarbejdsaftale Status Gundsø Kommune, Naturstyrelsen

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kommuneplan temaer. Forslag

Kommuneplan temaer. Forslag Kommuneplan 20 4 temaer Forslag 6.3.1 Ring 3 - vest Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. Området for interessezonen rummer væsentlige

Læs mere

LOKALPLAN 2-05 Lyngvejens stadion

LOKALPLAN 2-05 Lyngvejens stadion LOKALPLAN 2-05 Lyngvejens stadion KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 2-05 LYNGVEJENS STADION REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING I OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan

Læs mere

Tilladelse fra andre myndigheder SKIVE KOMMUNE.

Tilladelse fra andre myndigheder SKIVE KOMMUNE. SKIVE KOMMUNE. Indholdsforteqnelse: Indledning Hvad er en lokalplan Lokalplanens indhold Forholdet til den Øvrige planlægning Lokalplanens retsvirkninger Oversigtskort side 1 - - - - - 1 1 1 2 3 Lokalplanbestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN 14.06 for Karlslunde Skov

LOKALPLAN 14.06 for Karlslunde Skov LOKALPLAN 14.06 for Karlslunde Skov Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Greve kommune Holmeagervej

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Høje Taastrup. Landskabelig støjvold. 10. april Kongsbak Informatik

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Høje Taastrup. Landskabelig støjvold. 10. april Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 2.26 Høje Taastrup Landskabelig støjvold 10. april 2002 Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan 2.26 Lokalplan for en landskabelig støjvold langs Holbækmotorvejen

Læs mere

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6.

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6. Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6. Marts 2012 Sektionsleder, landinspektør Morten Hartvigsen Email: moha@orbicon.dk

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

! "#!$ % " # # " $ % & &' '# # !" # # $ ' $ " ' !"# $%#&"'" (! ) ""! * %"!&+#+ #!

! #!$ %  # #  $ % & &' '# # ! # # $ ' $  ' !# $%#&' (! ) ! * %!&+#+ #! ! "#!$ %! "" "#& " # # " $ % & &' '# #!" # # $ ' $ " '!"# $%#&"'" (! ) ""! * %"!&+#+ #! '%$ (% " $ $ ( ) ( & & ( * $ $ & ( ' $$ $ $*% * ' ' $ "$ ' " $ ' # # ' $ " & " & $ + ,-# &!"# $ %#&"'" (-.)!"! (

Læs mere

6.3.1 Ring 3 - vest. Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby.

6.3.1 Ring 3 - vest. Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. 6.3.1 Ring 3 - vest Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. Området for interessezonen rummer væsentlige naturmæssige, landskabelige

Læs mere

VVM myndighed. VVM-screening af Fløngskoven NOTAT. Høje-Taastrup Kommune. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

VVM myndighed. VVM-screening af Fløngskoven NOTAT. Høje-Taastrup Kommune. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: VVM-screening af Fløngskoven NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 12-02-2014 VVM myndighed Høje-Taastrup Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Høje-Taastrup Kommune ønsker

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger Grøn Strukturplan - En rekreativ plan for Hillerød Kommune - 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Det åbne land og de rekreative værdier 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger 4. Grøn Strukturplan

Læs mere

- et område til grønt fællesareal beliggende mellem Kratvej, Plantagevej og Bakkevej FRÆNDEVEJ KRATVEJ PLANTAGEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ

- et område til grønt fællesareal beliggende mellem Kratvej, Plantagevej og Bakkevej FRÆNDEVEJ KRATVEJ PLANTAGEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ BAKKEVEJ LOKALPLAN NR. 4.10 "FÆRGEBAKKERNE" - et område til grønt fællesareal beliggende mellem Kratvej, Plantagevej og Bakkevej FRÆNDEVEJ KRATVEJ ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE ØSTRE UdviklingsEnheden

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast Rekreativt område, Remmevej, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Områdets

Læs mere

Hedehusene DDO, COWI. Lokalplan Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej

Hedehusene DDO, COWI. Lokalplan Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej Reerslevvej Brandhøjgårdsvej DDO, COWI Lokalplan 4.16.7 Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej Hedehusene Lokalplan 4.16.7 Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej 2 Høje-Taastrup Kommune Lokalplan 4.16.7 Indhold: Redegørelse

Læs mere

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og Lokale og Anlægsfonden ønsker at gennemføre et analyse- og udviklingsarbejde, som sikre alle optimale muligheder

Læs mere

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del af område

Læs mere

LOKALPLAN Holmebækcentret

LOKALPLAN Holmebækcentret LOKALPLAN 5-04.2 Holmebækcentret KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-04.2 FOR ET OMRÅDE SYD FOR HERFØLGE, HOMLEBÆKCENTRET I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fatsættes

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup Februar 2018 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 52. Skovrejsning ved Øster Hovensvej i Aabybro...2 Afbud: Helle Bak Andreasen (V)

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ kovlundv Jf/ " LOKALPLANOMRADE SKANDERBORG KOMMUNE 1986 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

IDEOPLÆG. Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE

IDEOPLÆG. Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE IDEOPLÆG Foroffentlighed for planlægningen for et område til rideskole og gartneri ved Vestergade i Ikast VISION VESTERGADE Redegørelse Med dette idéoplæg indkalder byrådet i Ikast- Brande Kommune idéer

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR BLANGSTEDGÅRDSVEJ- NIELS BOHRS ALLE- ØRBÆKVEJ - OLFERT FISCHERS VEJ.

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR BLANGSTEDGÅRDSVEJ- NIELS BOHRS ALLE- ØRBÆKVEJ - OLFERT FISCHERS VEJ. ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14-222 BLANGSTEDGÅRDSVEJ- NIELS BOHRS ALLE- ØRBÆKVEJ - OLFERT FISCHERS VEJ. I N D H 0 L D S F 0 R T E G N E L S E Afsnit 1 Lokalplanens formål......... i Afsnit 2 Område......................

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan Nyt skovrejsningsområde. ved Geding

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan Nyt skovrejsningsområde. ved Geding Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2013 Nyt skovrejsningsområde ved Geding nyt skovrejsningsområde ved Geding Kommuneplantillæg nr. 29 til Kommuneplan 2013 INDHOLD: Planens baggrund og formål side 3 nyt skovrejsningsområde

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Forhøring Ændret anvendelse af en del af Ejby Mosevej 175 Kommunalbestyrelsen ønsker at afhænde den sydlige halvdel af matr. nr. 9b Ejby By, Ejby Mosevej 175, da der

Læs mere

Lokalplan Tranegilde Landsby. &Tillæg nr. 1

Lokalplan Tranegilde Landsby. &Tillæg nr. 1 Lokalplan 1.12.1 Tranegilde Landsby &Tillæg nr. 1 Ishøj Kommune 2003 LOKALPLAN 1.12.1 Lokalplanens indhold Lokalplanen fastsætter som tillæg til Ishøj Kommunes lokalplan 1.12 bestemmelse om, at et område

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

Holbækmotorvejen. Bondehøjvej. Ring 5. Roskildevej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 30 til Kommuneplan Forslag

Holbækmotorvejen. Bondehøjvej. Ring 5. Roskildevej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 30 til Kommuneplan Forslag Holbækmotorvejen Bondehøjvej Ring 5 Roskildevej år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 30 til Kommuneplan 2014 Forslag Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Landzonetilladelse til udstykning

Læs mere

I N D H O L D S F O R T E G N E L S E. AFSNIT l. Lokalplanens formål side 1. AFSNIT 2. Lokalplanens område 1. AFSNIT 3. Områdets anvendelse 1

I N D H O L D S F O R T E G N E L S E. AFSNIT l. Lokalplanens formål side 1. AFSNIT 2. Lokalplanens område 1. AFSNIT 3. Områdets anvendelse 1 0 DENSE KOMMUNE I N D H O L D S F O R T E G N E L S E AFSNIT l. Lokalplanens formål side 1 AFSNIT 2. Lokalplanens område 1 AFSNIT 3. Områdets anvendelse 1 AFSNIT 4. Vej- og stiforhold 2 AFSNIT S. Bebyggelsens

Læs mere

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse 26 Kommuneplanrammer Redegørelse Med Kommuneplan 2001 overgik arealerne vest og sydvest for Lisbjerg fra perspektivarealer til blandede bolig og erhvervsformål, mens arealerne sydøst for Lisbjerg og omkring

Læs mere

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord Idéoplæg til Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord December 2018 Baggrund Lolland Kommune har modtaget en ansøgning fra GEOPARTNER, der på vegne af Niels Frederik Skov Jensen, Hobygård, søger om etablering

Læs mere

LOKALPLAN 05-017 ERHVERVSOMRADE, MASKINFABRIKKEN NORDEN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JAN 1985

LOKALPLAN 05-017 ERHVERVSOMRADE, MASKINFABRIKKEN NORDEN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JAN 1985 LOKALPLAN 05-017 ERHVERVSOMRADE, MASKINFABRIKKEN NORDEN AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING Ir JAN 1985 I I I N D H O L D S F O R T E G N E L S E -------------------------------------- REDEGØRELSE

Læs mere

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE

LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TIL OFFENTLIGT FORMÅL (KIRKE OG KIRKEGÅRD) I HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE LOKALPLAN' NR. 034 FOR ET OMRÅDE TL OFFENTLGT FORMÅL (KRKE OG KRKEGÅRD) HØJVANGEN LOKALPLANOMRÅDE SKANDERBORG KOMMUNE 1985 NDHOLDSFORTEGNELSE SDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Aarhus Vand A/S og Aarhus Kommune v/natur og Miljø om etablering af nye kommunale skove

Samarbejdsaftale mellem Aarhus Vand A/S og Aarhus Kommune v/natur og Miljø om etablering af nye kommunale skove Samarbejdsaftale mellem Aarhus Vand A/S og Aarhus Kommune v/natur og Miljø om etablering af nye kommunale skove 1 Formål Formålet er at etablere kommunale skovområder, som beskytter vigtige grundvandsinteresser,

Læs mere

NyebyskoveiNæstved. Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1

NyebyskoveiNæstved. Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1 Natur og skovrejsningsplan for Næstved kommune Fase 1 Næstved kommune teknisk forvaltning September 2006 Indledning Denne plan indeholder 3 nye byskove i Næstved, og er første fase af en omfattende satsning

Læs mere

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 I REDEGØRE LSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Området Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af Hasseris Boligselskabs aktuelle planer om at opføre ca. 20 boliger

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø Lokalplan nr. 54 Lægehus i Niverød Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 17. april 1985 Ikrafttrædelsesdato: 8. maj 1985 o GC UJ UJ o (go (oi >? QQ fuul n QQ n i M i i c= Indledning Dette hæfte indeholder lokalplan

Læs mere

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009

Skovrejsning Natur og Miljø juni 2009 Skovrejsning 2009-2012 Natur og Miljø juni 2009 1 Hvorfor skal vi have mere skov? Kommuneplan 2009. Kommuneplan 2009 indeholder en udpegning af nye skovrejsningsområder. Sammenlagt er udpeget ca. 3200

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere

LOKALPLAN 14.21. Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE TLF 43979797

LOKALPLAN 14.21. Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE TLF 43979797 LOKALPLAN 14.21 Slambehandlingsanlæg ved Tværhøjgård Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk

Læs mere

LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE

LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP GO-CART BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE En lokalplan fastlægger, hvordan nye bygninger, grønne arealer, stier, veje

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE VED HOLE SKOV. (KORUPSTIEN.)

LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE VED HOLE SKOV. (KORUPSTIEN.) LOKALPLAN NR. 22-213 FOR ET OMRÅDE VED HOLE SKOV. (KORUPSTIEN.) INDHOLDS FORTE G N E L S E AFSNIT 1. Lokalplanens formål side 1 AFSNIT 2. Område- og zonestatus side 1 AFSNIT 3. Områdets anvendelse side

Læs mere

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.2 5 TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 V E J L E K O M M U N E FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 Forslag godkendt i Byrådet d. 20.08.2008 Offentligt

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 8.4 Område ved Herstedøster Landsby Udendørs oplagsplads 1999 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge Lov nr. 388 af

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr Et område ved Blåkildecentret mellem Rugkjærgårdsvej og Vejtoften. Høje-Taastrup Kommune. Taastrup

Lokalplan nr Et område ved Blåkildecentret mellem Rugkjærgårdsvej og Vejtoften. Høje-Taastrup Kommune. Taastrup Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 1.42 Et område ved Blåkildecentret mellem Rugkjærgårdsvej og Vejtoften Taastrup Offentlige formål (parkering, grønt område mv.) 10.02.1987 Kongsbak Informatik OFFENTLIGE

Læs mere

Lokalplan nr. 44. for Gedser terminalområde

Lokalplan nr. 44. for Gedser terminalområde Lokalplan nr. 44 for Gedser terminalområde Indledning...3 Lokalplan nr. 44....3 Lokalplanens indhold...3 Anvendelse...3 Vej- og parkeringsforhold...3 Bebyggelse...3 Beplantning...3 Forholdet til den øvrige

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse.

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse. 1 SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7-9107 For et boligområde øst for Pytgade, Vollerup I henhold til kommuneplanloven, (miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 918 af 22. december 1989) fastsættes herved

Læs mere

NOTAT. Rette vedkommende. Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation. Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret. QA's Amager Fælled Kvarteret

NOTAT. Rette vedkommende. Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation. Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret. QA's Amager Fælled Kvarteret NOTAT Til: Rette vedkommende Fra: Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation Emne: Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret 14. september 2016 S-20160503-0897 D-20160906-505538 QA's Amager Fælled Kvarteret

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: 25. februar 2015. Fordebat til Kommuneplantillæg nr.

Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: 25. februar 2015. Fordebat til Kommuneplantillæg nr. Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 10.286 hustande i Herning Kommune Frist for høring: 25. februar 2015 Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

Lokalplan nr. 6. Beskyttede boliger Brønsholmsdalsparken. Vedtagelsesdato: 15. marts Ikrafttrædelsesdato: 7. juni 1978.

Lokalplan nr. 6. Beskyttede boliger Brønsholmsdalsparken. Vedtagelsesdato: 15. marts Ikrafttrædelsesdato: 7. juni 1978. Lokalplan nr. 6 Beskyttede boliger Brønsholmsdalsparken Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 15. marts 1978 Ikrafttrædelsesdato: 7. juni 1978 \ x ' / BESKYTTEDE BOLIGER BRØNSHOLMSDALSPARKEN

Læs mere

VVM screening af skovrejsning på Rugballegård, Horsens Screeningsskema

VVM screening af skovrejsning på Rugballegård, Horsens Screeningsskema Tværgående planlægning VVM screening af skovrejsning på Rugballegård, Horsens Screeningsskema J. nr. NST-130-00215 juni 2013 Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger

Læs mere

Lokalplan nr. 70 og kommuneplantillæg nr. 4. for en campingplads og ferielejligheder i Gedser

Lokalplan nr. 70 og kommuneplantillæg nr. 4. for en campingplads og ferielejligheder i Gedser Lokalplan nr. 70 og kommuneplantillæg nr. 4 for en campingplads og ferielejligheder i Gedser 1 Gedser Indledning... 3 Beskrivelse af lokalplanområdet... 3 Baggrunden for lokalplanens tilvejebringelse...

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl

Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl By & Landskab Rådhustorvet 7 6400 Sønderborg Tlf 88 72 40 72 E-mail by-landskab@sonderborg.dk Læsevejledning

Læs mere

Ansøgning om nettoanlægsbevilling på 1.010.000 kr. til skovrejsning på 15,3 ha landbrugsjord ved Byagervej i Beder

Ansøgning om nettoanlægsbevilling på 1.010.000 kr. til skovrejsning på 15,3 ha landbrugsjord ved Byagervej i Beder Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. oktober 2014 Skovrejsning ved Byagervej i Beder Ansøgning om nettoanlægsbevilling på 1.010.000 kr. til skovrejsning på 15,3 ha

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr. 2.07. Frøgård Allé. Høje Taastrup By. Offentligt formål - Gymnasium 14.12.1979. Kongsbak Informatik

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr. 2.07. Frøgård Allé. Høje Taastrup By. Offentligt formål - Gymnasium 14.12.1979. Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 2.07 Frøgård Allé Høje Taastrup By Offentligt formål - Gymnasium 14.12.1979 Kongsbak Informatik LOKALPLAN 2.07 HØje-Taastrup Kommune OMRADET ER BELIGGENDE MELLEM HBJE

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40.

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40. Tihøje 60,6 ha Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

LERPØTVEJ TILLÆG 3 TIL LOKALPLAN L 704 for landsbyen Tinghøj LANGHEDEVEJ STILBJERGVEJ STILBJERGVEJ GRØNTOFTEN AGERTOFTEN Varde Kommune Plan- og Teknik

LERPØTVEJ TILLÆG 3 TIL LOKALPLAN L 704 for landsbyen Tinghøj LANGHEDEVEJ STILBJERGVEJ STILBJERGVEJ GRØNTOFTEN AGERTOFTEN Varde Kommune Plan- og Teknik LERPØTVEJ TILLÆG 3 TIL LOKALPLAN L 704 for landsbyen Tinghøj LANGHEDEVEJ STILBJERGVEJ STILBJERGVEJ GRØNTOFTEN AGERTOFTEN Varde Kommune Plan- og Teknikafdelingen januar 2005 L 704 tillæg 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, 1.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. oktober 2008 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan 846 - Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, Århus.

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering Projektet berører følgende

Læs mere

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Slangerup kommune LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Redegørelse for lokalplanens baggrund og indhold Redegørelse for lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret LOKALPLAN 5-04.2.1 Institutioner i Holmebækcentret KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-04.2.1 INSTITUTIONER I HOLMEBÆKCENTRET, (TILLÆG TIL LOKALPLAN 5-04.2) REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT G TILLÆG NR, GLOSTRUP KOMMUNE

BYPLANVEDTÆGT G TILLÆG NR, GLOSTRUP KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT G 13 TILLÆG NR, 4 GLOSTRUP KOMMUNE ET OMRÅDE MELLEM HOVEDVEJEN OG DALVANGSVEJ, LOKALPLAN GL 13.4 - TILLÆG NR. HOVEDVEJEN OG DALVANGSVEJ. 4 TIL BYPLANVEDTÆGT G 13 - FOR ET OMRÅDE MELLEM INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

Povl Callesen. Brobølvej 18, Blans Sønderborg. Marianne Tychsen. Natur, Sønderborg Kommune

Povl Callesen. Brobølvej 18, Blans Sønderborg. Marianne Tychsen. Natur, Sønderborg Kommune Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Etablering af småbeplantninger / skovrejsning

Læs mere

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR RIBE BYKERNE Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR. 01.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål 2 Område og zonestatus 3 Områdets anvendelse M- Udstykninger 5 Vej og stiforhold 6 Bebyggelsens omfang

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt.

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt. Punkt 2. Kommuneplantillæg 8.006 for solfangeranlæg i Mou, Lokalplan 8-5-101 og Redegørelse for Bæredygtighed vedr. Teknisk anlæg - Solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou, Landområde Sejlflod. (2. forelæggelse).

Læs mere

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-05 OMSORGSCENTER MØLLEBO REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets be liggenhed Dispositionsplanen

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 er udarbejdet med henblik på: At foretage teknisk tilpasning af kortgrundlagene for retningslinjerne skovrejsning

Læs mere

LOKALPLAN NR. For et nyt koloni haveområde øst for Mart insminde. Odense magistrat 2. afdeling, Byplanafdelingen 1982. ril ni, ~

LOKALPLAN NR. For et nyt koloni haveområde øst for Mart insminde. Odense magistrat 2. afdeling, Byplanafdelingen 1982. ril ni, ~ ril ni, ~ LOKALPLAN NR S~ d ' For et nyt koloni haveområde øst for Mart insminde Odense magistrat 2 afdeling, Byplanafdelingen 1982 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte

Læs mere

LOKALPLAN 3-26 Antennemast ved Lystbådehavnen

LOKALPLAN 3-26 Antennemast ved Lystbådehavnen LOKALPLAN 3-26 Antennemast ved Lystbådehavnen KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 3-26 ANTENNEMAST VED LYSTBÅDEHAVNEN INDHOLD REDEGØRELSE: Baggrund... s 1 Formal... 1 Indhold... 2 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak

Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak Ørhage Hanstholm kommune, Bådsgårdsvaj 2, 7730 Hanstholm Tlf.: 97961600 - Fax: 97961432 Indholdsfortegnelse Redegørelse: Baggrund for lokalplanen Lokalplanens

Læs mere

T. 22.13 LOKALPLAN NR. 13. Herlev kommune.

T. 22.13 LOKALPLAN NR. 13. Herlev kommune. T. 22.13 LOKALPLAN NR. 13 i Herlev kommune. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 13 vedrører en grund ved Violinvej syd for Herlev station og fastlægger, at området kun må anvendes til offentlige formål

Læs mere

Skolens idrætsbaner LOKALPLAN NR. 92. For Marbækskolen SKIBBY KOMMUNE

Skolens idrætsbaner LOKALPLAN NR. 92. For Marbækskolen SKIBBY KOMMUNE Skolens idrætsbaner LOKALPLAN NR. 92 For Marbækskolen SKIBBY KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold...3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området...5 Bestemmelser

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø KORT FORTALT Odder Saksild Ørting Hundslund Hov Gylling Tunø forslag til Odder Kommuneplan 2009-2021 Tales vi ved? Du sidder nu med debatoplæg til Byrådets Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Forslag til

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr. 36. Ple jeboliger. Klippinge

Stevns kommune. Lokalplan nr. 36. Ple jeboliger. Klippinge Stevns kommune Lokalplan nr. 36 O 1- a 3- Ple jeboliger i Klippinge STEVNS KOMMUNE LOKALPLANNR. 36 Lokalplan for en bebyggelse af plejeboliger i Klippinge. INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplanens område og formbl

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere