For os er det væsentligt at være med til at skabe øget samarbejde og synergi på lokalt plan. Vi håber, at vores bestræbelser også opleves sådan.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For os er det væsentligt at være med til at skabe øget samarbejde og synergi på lokalt plan. Vi håber, at vores bestræbelser også opleves sådan."

Transkript

1 Beretning Bestyrelsen. Det er med glæde, jeg ser tilbage på nok et godt arbejdsår i Herfølge Borgerforening. Vi får stadig nye væsentlige opgaver at tage fat på, og vi bruger mange kræfter på at følge, inspirere og påvirke udviklingen i vort lokalområde. Vi er privilegeret med et umiddelbart og tillidsfuldt samarbejde med mange lokale aktører. Det gælder både institutioner, foreninger og erhvervsliv, og jeg vil på bestyrelsens vegne rette en stor tak til alle, der har hjulpet os, og som vi har samarbejdet med i årets løb. I forbindelse med vores arrangementer har vi gode og trofaste samarbejdspartnere. I denne sammenhæng vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Herfølge Bibliotek, Herfølge Menighedsråd, præsterne, den nye sognemedarbejder, SuperBrugsen, Hammershus Bageri, Håndboldpigerne, Herfølgespejderne, Herfølgekoret, Zentropa samt de øvrige frivillige, der har deltaget. En af vores hovedopgaver er at støtte og bakke op bag det store arbejde, der udføres for at skabe og vedligeholde de mange fritidstilbud, der findes i vort lokalområde. Man skal passe på ikke at tage munden for fuld, når man udtaler sig om egen indsats, men vi fornemmer og bliver da også bekræftet i, at vores eksistens har positiv betydning for udviklingen i lokalsamfundet. For os er det væsentligt at være med til at skabe øget samarbejde og synergi på lokalt plan. Vi håber, at vores bestræbelser også opleves sådan. Vi tager med glæde mod alle henvendelser, og søger, at uddrage de principielle eller almene problemstillinger, der ligger indbygget i

2 henvendelserne. I forlængelse heraf arbejder vi videre med dem, enten i borgerforeningen eller ved at opfordre relevante andre til at tage dem op. Bestyrelsesarbejdet forgår i en god og ligefrem atmosfære. Vi er enige om vores målsætning, men heldigvis bliver debatterne præget af de holdningsog erfaringsmæssige forskelligheder, vi besidder. Det kan give indholdsrige udvekslinger, hvor mange ord står i kø. Bestyrelsesmedlemmerne er engagerede og udviser stor omtanke, så intet besluttes på rygmarven, men efter grundig, alsidig vurdering. Jeg vil gerne takke bestyrelsen for den seriøse indsats, den udøver, og ikke mindst for det behagelige samvær, der gør det til en fornøjelse at deltage i møderne. Bestyrelsesmedlemmerne er trofaste, men af forskellige årsager sker der naturligvis en udskiftning af enkelte medlemmer. I år har vi sagt farvel til Allan Kok som repræsenterede skolebestyrelserne. Allan er saglig og klartskuende og var både en dygtig repræsentant for sit bagland og en stor gevinst for bestyrelsens arbejde. Vi takker Allan for hans fine indsats i bestyrelsen. Heldigvis fik vi en dygtig afløser i Linda Rasmussen, der nu repræsenterer skolebestyrelserne. Også Henrik Fisker udgik af bestyrelsen, men han blev fisket ind igen som suppleant, og han arbejder som sådan i bestyrelsen på fuld skrue. Så ham takker vi ved en langt senere lejlighed. Peter Ålbæk har af tidsmæssige grunde ikke mulighed for at deltage i bestyrelsesarbejdet, men stiller sig til rådighed som person med særlige opgaver f.eks. i forbindelse med vores Sankt Hans arrangement. Jeg skal også nævne, at Jon Bonne Eriksen, tidligere medlem af bestyrelsen, er vor udsendte korrespondent i Laos, hvorfra han myndigt følger bestyrelsens arbejde. 2. Det politiske niveau.

3 Man skal ikke hvile på laurbærrene. Slet ikke i denne tid. Vi har stadig en god kontakt til vore politikere, og vi oplever, at vi tages alvorligt og med på råd i lokale anliggender. Vi besidder jo også en alsidig reference til et stort lokalmiljø. Et lokalmiljø kommunen har ansvar for. Det vil fornuftige politikere selvfølgelig benytte sig af, og vi fornemmer også, det er tilfældet for politikerne i Køge Byråd. Vi har i årets løb haft lejlighed til gode, indsigtsfulde samtaler med byrådspolitikere om udviklingen i vores lokalområde, og vi har været med på råd i sager, der har lokal betydning. Vi lever jo ikke i en tid, hvor millionerne til nye projekter i lokalområderne ruller ud, så her kan vi ikke påvise de store resultater. For os er det vigtigt at fastholde den aftalte (jeg skal skynde mig at indføje politisk vedtagne men ikke juridisk bindende) Planstrategi for Herfølge bykerne og derved sikre, at planlægningen af kommende tiltag afstemmes med planstrategien. I vores svar til byrådet i forbindelse Planstrategi 2011 og Agenda 21-strategi 2011 hæftede vi os bl.a. ved: Citat: Frem mod 2017 vil byrådet arbejde med en tæt integration af kultur-, forenings- og fritidsliv i byudviklingen. Emnet vil indgå som en naturlig del af de bydelsplaner, vi vil arbejde med det skal være den lokale identitet for det enkelte lokalområde, der bærer udviklingen frem. Det betyder eksempelvis, at arbejdet med bydelsplanerne for henholdsvis Ølby og Herfølge vil få forskelligt afsæt og udtryk. Citat slut. Det er dejligt at konstatere, at vores bud på udviklingen af kultur-, forenings og fritidsliv bliver tydeligt bekræftet i det kommunale udspil. For os har lokal identitet flere udgangspunkter, der alle har betydning for identitetsfølelsen. Nogle centrale er: Natur, byplan, erhvervsliv, faciliteter, kulturelle tilbud og mødesteder.

4 For nogle år siden lavede vi en undersøgelse af de unges fritidsvaner i Herfølge. Det fremgik tydeligt, at det centrale klubtilbud i Køge Tapperiet kun i meget ringe grad blev brugt af Herfølges ungdom. Vi påpegede dengang, at der var brug for lokale, uforpligtende væresteder for de unge. Nu kan vi med glæde konstatere, at der igangsættes lokale boligsociale tiltag, og at det igen er blevet aktuelt med et lokalt klubliv. Vi er ligeledes glade for ansættelsen af en lokal gadeplansmedarbejder med base på Holmebækskolen. Vedkommende kan både være med til at støtte de unge og samtidig inspirere til udviklingen af forholdene for vores unge. I den sammenhæng håber vi, at de lokale boligselskaber og grundejerforeninger vil gå aktivt med. Boligselskaberne har jo den formelle organisation til at indgå, og bør derfor være en væsentlig aktør i det boligsociale arbejde. Vi har haft drøftelser med politikere om brugen af grunden Vordingborgvej 112. Smedegrunden. Den er beliggende på hjørnet af Vordingborgvej og Søllerupvej. Hvis den skal bruges til butiksformål eller tilsvarende formål, bliver det nødvendigt med en omfattende trafikregulering på Vordingborgvej. Vi har, som nævnt i strategiplanen, foreslået en rundkørsel. Desuden bliver der brug for indretning af egne tilstrækkelige parkeringspladser. Vi fastholder, at det grønne areal syd for Søllerupvej fortsat skal bruges til rekreative formål, som det også fremgår af lokalplanen. Vi ønsker nemlig, at der skal være mulighed for udvikling af faciliteter til gavn for breddeidrætten på området. Vi har en fast repræsentation i den kommunale busborgergruppe. Vi har forsøgt, at få busdriften til Præstø adskilt fra den almindelige linje 102A. Det er ikke lykkedes endnu, men som noget positivt bliver der halvtimedrift fra december på linje 102A lørdag og søndag frem til sidste afgang. Desuden en udvidet natbuskørsel i weekenden fra august.

5 Vi har sendt vores supplerende ønsker til trafik- og miljøplan Det vil blive for omfattende at remse det hele op, men med adresse til bestemte veje og områder drejer det sig om: Fartdæmpende foranstaltninger, 40 km zoner, skiltning, opstregning og afmærkning på veje m.m.. Trafiksikkerhed og trafikafvikling er sat i centrum. Trafikproblemerne på Billesborgvej, Tessebøllevej og Elmevej er åbenbare. For Elmevejs vedkommende bliver det yderligere kompliceret, hvis der åbnes en daligvareforretning på Smedegrunden. Se evt. nærmere på vores hjemmeside. Der har en del år været megen snak om en omfartsvej fra Stevns. Rygterne siger, at der inden længe kommer et løsningsforslag fra de to byråd, hvor Herfølge indgår. Vi tager det naturligvis op, når forslaget foreligger, men det er stadig vores holdning, at løsningen ikke må gå nord om Herfølge. 3. Herfølge bymidte. Så fik vi indviet pladsen foran Herfølge Bibliotek. Den økonomiske ramme lå fast, men ellers var processen forud et fint eksempel på godt samarbejde. Herfølge Skole, Herfølge Bibliotek, SuperBrugsen og borgerforeningen indgik i planlægningen, resultatet blev så samlet op og gennemført af teknik- og miljøforvaltningen med Morten Suhr som ankermand. Pladsen er tænkt til fælles brug, så nu er det op til os at få den brugt. Vi har forstået, at det gamle forsamlingshus, som er nabo til pladsen, bliver sat til salg. Det vil være en god ide, hvis denne grund blev købt, så den kunne indgå i pladsen. Pladsen er første led i den planlagte bypark, der skal fortsætte på de grønne arealer foran skolen mod Billesborgvej og Vordingborgvej. Køge kommune har modtaget en invitation fra Drøn På Skolegården. Sammen med Herfølge Skole har kommunen svaret positivt. Det handler om at udvikle og realisere innovative og overraskende tiltag, der fremmer leg og bevægelse på skolens udearealer. Projektet er tænkt til brug for skolen og lokalsamfundet og etableret på det

6 grønne område syd og vest for skolen. Vi kender endnu den kommunale udformning af projektet, og ved heller ikke om det kan realiseres, Men hvis det gennemføres, indgår vi i samarbejdet. Projektet skal naturligvis ses i sammenhæng med den kommunale strategiplan for byparken. Skal skal ikke. Post Danmark havde vist svært ved at finde sine ben i forbindelse med postbetjeningen af Herfølge. Heldigvis lykkedes det at bevare et postind- og udleveringssted i Herfølge. Det er nu placeret I SuperBrugsen. Køge Svømmeklub står over for en renovering af svømmehallen med henblik på nødvendig reparation, men også for at skabe en billigere og mere miljøvenlig driftsøkonomi. Der er tale om økonomisk stillingtagen, men samtidig drøftes også klubbens fremadrettede vision. Vi er med i den samtale, der foregår, og det er vores indtryk, at klubben fortsat ønsker at være en del af det brede idrætstilbud i Herfølge. Vores fine, nye idrætshal rummer mange muligheder. Det er vigtigt, vi får udbredt kendskabet til dem. For ud over de idrætsmæssige- har hallerne faciliteter til både store og små kulturelle- og sociale arrangementer. 4. Herfølge øst. Fra 1. januar har jagtforeningen overtaget driften af det tidligere bortforpagtede område syd og vest for skydebanen. Hele området er ifølge lokalplanen udlagt til rekreative formål. Der er etableret et brugerlaug for området. Ideen er, at evt. øvrige interesserede foreninger/grupper med naturrelaterede interesser kan henvende sig som brugere og indgå i Brugerlauget. Der er offentlig adgang til hele arealet. Blot skal sikkerhedsreglerne overholdes i forbindelse med skydebanens aktiviteter.

7 Jagtforeningen har i samarbejde med en landskabsarkitekt lavet et udkast til indretning af det samlede areal. Ud over den eksisterende skydebane og hundetræningsarealet indeholder udkastet en ny større sø mod Vedskøllevej. Desuden en sti, markstriber, insektvolde og en offentlig hundelufterplads. Med tiden bliver det et godt rekreativt område for os alle. 5. Aktiviteter. Vi er glade for opbakningen til vores faste arrangementer. Det gælder både dem, der indgår i det praktiske arbejde, men selvfølgelig også de efterhånden mange der møder op. Sankthansfesten blev fejret med maner. Vejret var i modsætning til forrige år gang fint. Et fint samarbejde mellem dygtige, energiske og fantasifulde personer har skabt noget, der er blevet til en folkefest. Der var fællesspisning med mad på grill, dejlig, levende musik leveret af Ud til bens, specielt arrangement for børnene og et bål, der i år kunne tændes, så heksen kunne få sin fortjente rejse til Bloksbjerg. Ved bålet var Peter Ålbæk indleder og tovholder, og båltalen blev holdt af Merethe Svahn, som bl.a. er kendt fra Herfølgespejderne. Herfølgekoret sang for på bålsangene. Det var et helt igennem vellykket arrangement. Herfølgedag sidste lørdag i september holdtes ved Herfølge Bibliotek. Her vil den også blive holdt fremover. Vejret var præget af regn og kold blæst. Alligevel blev det en varm oplevelse. Herfølge Skole hjalp med det praktiske. Biblioteket lagde hjerte og husrum til alle fremmødte. Aktørerne var ifølge evalueringen glade for dagen og det samme gjaldt publikum. Det har jo været lidt op ad bakke, når det drejer sig om antallet af besøgende, men det ser ud til, at billedet er vendt. Der var et pænt fremmøde, og dagen skal nok vise sin relevans fremover.

8 Der blev fremsat et ønske fra aktørerne side om et julemarked i november. Vi arrangerer derfor et julemarked den 30. november. Biblioteket har lovet os husly mens servering af gløgg, æbleskiver og lignende foregår i pavilloner udenfor. Vi håber, dette arrangement kan finde sin plads sammen vores øvrige arrangementer. Julekoncerten med Herfølgekoret med dets nye dirigent var igen en smuk, stemningsfuld oplevelse. Koret gav en flot koncert for et talrigt publikum. Både i kirken og bagefter i sognegården var stemningen høj. Ingen tvivl om at korets indsats både kunstnerisk og dets praktiske afvikling af aftenen var til stor glæde for de mange fremmødte. Fastelavnsfesten blev en fin eftermiddag med god stemning. Køge Spillemandsforening mødte op med 13 musikere og Søren Lond gav den som legetante i bedste stil. Tønderne til de store børn holdt længere i år. Trods stor konkurrence fra lignende arrangementer i byen, var fremmødet fint. 143 festligt udklædte børn var mødt op, og med de voksne var vi over 300 til stede. 6. Planer/visioner. Vi planlægger at indbyde Herfølges borgere til et temamøde om trafik. Det aktualiseres af det forventede forslag fra Køge- og Stevns Kommuner om en omfartsvej til afhjælpning af stevnstrafikken, men også på baggrund af vores fremsendte forslag vedrørende den kommunale miljø og trafikplan. I lighed med for fire år siden afholder vi et vælgermøde i november op til kommunalvalget, hvor temaet igen bliver de politiske visioner for udviklingen i Herfølge. Vi har stadig et ønske om at afholde et ideværksted for Herfølges borgere med temaer som: Lokal identitet, det lokale kultur- og idrætliv, forholdene for børn og unge og Herfølges grønne profil.

9 7. Afrundende bemærkninger. Mange af vores opgaver består af fortløbende processer. Vi håber, det lykkes os at følge op på dem, men vi hører meget gerne fra jer, hvis I har kritik, ros eller meget gerne ønsker til opgaver, vi bør påtage os. Vi håber, at vi indgår på en måde, så vi opleves som en ægte håndsrækning i forbindelse med udviklingen i Herfølge. Vi står gerne til rådighed, men vi blander os bestemt også på eget initiativ. Vi arbejder stadig på at få styrket det lokale sammenhold. Bestemt ikke i modsætning til andre, men for at medvirke til oplevelsen af, at Herfølge både fysisk og kulturelt er et sted, vi hører til, og at Herfølge er vores fælles tumleplads, hvor vi efter behov og overskud kan indgå i et alsidigt kultur- og fritidsliv, og hvor det er godt at bo.

Beretning Bestyrelsen.

Beretning Bestyrelsen. Beretning 2011. 1. Bestyrelsen. Det er med glæde, jeg ser tilbage på nok et godt arbejdsår i Herfølge Borgerforening. Vi har stadig nye væsentlige opgaver at tage fat på, og vi får stadig udviklet de igangværende.

Læs mere

Det er i orden at synes, det var en forvrøvlet tanke, men for mig

Det er i orden at synes, det var en forvrøvlet tanke, men for mig Beretning 2015. 1. Bestyrelsen. Jeg tillader mig, at starte med en personlig erindring: For en del år siden sad jeg til skoleledermøde i Køge, og pludselig slog det mig: Tænk, hvis alle børn og lærere

Læs mere

Det har været endnu et spændende arbejdsår i Herfølge Borgerforening. Vi har mange væsentlige opgaver i gang og får stadig nye at tage fat på.

Det har været endnu et spændende arbejdsår i Herfølge Borgerforening. Vi har mange væsentlige opgaver i gang og får stadig nye at tage fat på. Beretning 2014. 1. Bestyrelsen. Det har været endnu et spændende arbejdsår i Herfølge Borgerforening. Vi har mange væsentlige opgaver i gang og får stadig nye at tage fat på. Vi har et godt og tillidsfuldt

Læs mere

Det betyder ikke, man bliver handlingslammet, men det styrker kvaliteten i de beslutninger, der tages og som loyalt bør fastholdes.

Det betyder ikke, man bliver handlingslammet, men det styrker kvaliteten i de beslutninger, der tages og som loyalt bør fastholdes. Beretning 2016. Bestyrelsen. I alle repræsentative forsamlinger skal bestyrelsen være loyal overfor den opgave, den har påtaget sig, og over for dem der har valgt den. Sådan må det være, og alligevel må

Læs mere

Herfølge den 17. april Beretning Bestyrelsen.

Herfølge den 17. april Beretning Bestyrelsen. Herfølge den 17. april 2018 Beretning 2018. Bestyrelsen. I borgerforeningen fortsætter vi ufortrødent med at arbejde for aktiviteter, trivsel og miljø i Herfølge. Det er spændende og engagerende, men på

Læs mere

Det politiske niveau: Vi er stadig i god kontakt med det politiske niveau i Køge Kommune, og vi har et klart indtryk af, at vi bliver hørt.

Det politiske niveau: Vi er stadig i god kontakt med det politiske niveau i Køge Kommune, og vi har et klart indtryk af, at vi bliver hørt. Beretning 2010. Bestyrelsen: Vi har haft et travlt år, men med stor hjælp fra andre aktive i lokalsamfundet. I denne sammenhæng vil jeg særligt takke Herfølge Bibliotek, Herfølge Menighedsråd, Herfølge

Læs mere

Beretning 2009. Bestyrelsen: Nok et år er gået. Vi startede for få år siden på baggrund af et stort folkeligt initiativ. Ambitionen var enorm i retning af at styrke aktiviteter, trivsel og miljø i Herfølge.

Læs mere

Bestyrelsen, (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning:

Bestyrelsen,   (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning: Referat Bestyrelsesmøde Dato 12. juni 2017, kl. 19.00 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Anders Bente Bjarne Hans Christian Henning Henrik F Henrik P Linda Lissie Margot Niels René

Læs mere

Bestyrelsen, (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling:

Bestyrelsen,   (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Dato 26. august 2010 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde Anders Bjarne Hans Christian Henning Jon Margot Sonja Ulrik Henrik. Niels Ulrik Åhmansvej 20, Herfølge Bestyrelsen, (efter tilretning

Læs mere

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling:

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Dato 20. marts 2012 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Allan Bjarne Hans Christian Henrik Lissie Niels Sonja Ulrik Anders Kaj Margot Ulrik Åhmansvej 20, Herfølge Bestyrelsen, (efter

Læs mere

Bestyrelsen, (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling:

Bestyrelsen,  (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Dato 04. november 2010 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Anders Hans Christian Henrik Jon Margot Niels Sonja Ulrik Allan Kaj Lissie Ulrik Åhmansvej 20, Herfølge Bestyrelsen, (efter tilretning

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

Beretning Bestyrelsen. Arrangementer:

Beretning Bestyrelsen. Arrangementer: Beretning 2008. Bestyrelsen. På sidste årsmøde lovede vi, at nedsætte aktivitetsudvalg og søge at involvere enkeltpersoner eller grupperinger i vores arbejde. Det er lykkedes over al forventning. Der er

Læs mere

Kære naboer, Først og fremmest, vil jeg starte med at sige at jeg aldrig har hørt andre båltaler end dem jeg selv har holdt. Så egentlig ved jeg slet

Kære naboer, Først og fremmest, vil jeg starte med at sige at jeg aldrig har hørt andre båltaler end dem jeg selv har holdt. Så egentlig ved jeg slet Kære naboer, Først og fremmest, vil jeg starte med at sige at jeg aldrig har hørt andre båltaler end dem jeg selv har holdt. Så egentlig ved jeg slet ikke hvad der hører sig til i en båltale. Det kan være

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

Bestyrelsen, (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning:

Bestyrelsen,   (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning: Referat Bestyrelsesmøde Dato 14. marts 2017, kl. 19.00 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Allan Anders Bente Glenn Hans Christian Heidi Henning Linda Niels Sonja Stig Bjarne Christine

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus Side 1/1 Dato: 26-10-2015 Sagsnr.: 04.08.09-P21-1-13 Henv. til: Henrik Schou Zacko Bibliotek og Fritid Direkte tlf.: 9611 6801 Afdeling tlf.:9611 7585 Kultur.Sundhed@Holstebro.dk www.holstebro.dk Vedr.

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning:

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning: Referat Bestyrelsesmøde Dato 18. marts 2014, kl. 19.00 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Anders Bente Glenn Hans Christian Henrik Margot Niels Linda Lissie (delvis) Sonja Ulrik

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1 Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1. Projekt titel Grønne Hjerte 2. Ansøger Baptistspejderne i Holbæk og Regstrup v/jimmy Singerholm Olsen Adresse: Hovedgaden 24, 4440 Mørkøv. Mail: jimmysingerholm@gmail.com

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Kære alle Tusind tak for invitationen til festligholdelsen af 100 års jubilæet for Skyum forsamlingshus i dag. Det er en festdag, som jeg er glad for at få

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Afdelingsmødet 20 råd og tips Det årlige afdelingsmøde er det vigtigste møde i boligafdelingen. I Lejerbos beboerhåndbog kan du læse om de juridiske og lovgivningsmæssige

Læs mere

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt.

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt. Referat fra Generalforsamling afholdt den 13. marts 2013 Generalforsamlingen startede kl. 18.00 med spisning (stegt flæsk og persillesovs), hvori ca. 60 voksne og børn deltog. Glædeligt med det store fremmøde.

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Vi glæder os til at se en fyldt bus. Udflugten går i år til SORØ, hvor vi bl.a. besøger. og får kaffen hos

Vi glæder os til at se en fyldt bus. Udflugten går i år til SORØ, hvor vi bl.a. besøger. og får kaffen hos Af Steffen Schelde. Torsdag aften havde St. Andst Borgerforening arrangeret Sankt Hans i Anlægget. Der var megen tvivl om, hvordan vejret ville arte sig, og det dryppede da også lidt under optakten, men

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte Beretning 2013 Hvis vi kigger på medlemstallet var det i 2012 på 459 mens det i 2013 var på 400, en lille nedgang, dette skyldes primært at vi har ryddet op i medlemskartoteket og slettet alle der ikke

Læs mere

FORMANDENS BERETNING 2015

FORMANDENS BERETNING 2015 FORMANDENS BERETNING 2015 Tiden ikke bare går stærkt - den løber afsted. Og det skyldes jo heldigvis oftest, at der sker så meget interessant dag efter dag, at man helt glemmer tiden. Ihvertfald føler

Læs mere

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4798 Fax +45 8888 5501 Dato: 24. maj 2011 Sagsnr.: 201103042-12

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

Referat af generalforsamling i Østre Parkvej Ringsted

Referat af generalforsamling i Østre Parkvej Ringsted Referat af generalforsamling i Østre Parkvej Ringsted Den 5/3-2014 i Ringsted hallens cafeterias mødelokale. Tilstede: 12 personer fra ØP nr. 40, 48, 55, 73, 86, 91, 94, 115, 116, 122. Pkt 1: Valg af dirigent.

Læs mere

Referat af generelforsamling for Grundejerforeningen Grønnemosegaard d. 20. marts 2018

Referat af generelforsamling for Grundejerforeningen Grønnemosegaard d. 20. marts 2018 Referat af generelforsamling for Grundejerforeningen Grønnemosegaard d. 20. marts 2018 1. Valg af dirigent På forsamlingen valgtes: Referent: Jacob Vind Dirigent: Jesper Dannisøe Generalforsamlingen blev

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv PART 1 Tilfredshed med fejringen 98 har gennemført spørgeskemaet Spørgeskemaet er besvaret af følgende: - Aftenskoler (6 besvarelser) - Frivillig-social

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Velkommen. Dialogmøde i Gislinge 20. marts 2012

Velkommen. Dialogmøde i Gislinge 20. marts 2012 Velkommen Dialogmøde i Gislinge 20. marts 2012 Aftenens program: Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.30 Kl. 20.00 Kl. 20.15 Kl. 20.35 Velkomst, præsentation af Gislinge Lauget og siden sidst v. Gislinge

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Borgermøde. Præstø under LUP

Borgermøde. Præstø under LUP Borgermøde Præstø under LUP Præstø Lokalråd 30. oktober 2012 Dagsorden 1) Kend din by - Præstø s historie Kaj Christiansen fortæller 2) LUP en Lokal Udviklings Plan Præsentation af begrebet (Henrik Reiche)

Læs mere

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM 1 Kære udvalgsmedlem Velkommen til By- og Kulturudvalget i Odense Kommune. Materialet du sidder med, er et kort introduktionsmateriale, som jeg håber

Læs mere

BYDELSPLAN FOR HERFØLGE

BYDELSPLAN FOR HERFØLGE BYDELSPLAN FOR HERFØLGE VELKOMMEN! PROGRAM Kl. 13.00 Velkomst Kl. 13.20 Præsentation af Bydelsplaner v. Casper Toftholm Kl. 14.00 Workshop I Herfølges Egenart Kl. 15.00 Kaffepause Kl. 15.25 Workshop II

Læs mere

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager.

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager. 1 AMAGER ØST BYDEL Nordøstamager Prøvestenen Kløvermarken Amagerbro Kyststrækningen Sundbyøster Villakvartererne Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. Læs hele planen på

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

KULTUR I KØGE KOMMUNE

KULTUR I KØGE KOMMUNE KI K K KULTUR I KØGE KOMMUNE KIKK er Køge Kommunes nye kulturstrategi. KIKK skal skabe puls, impuls og udvikling af et allerede mangfoldigt kulturliv i Køge Kommune. Kulturstrategien tilvejebringes gennem

Læs mere

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus Nørholm forsamlingshus Noget at samles om Nørholm Forsamlingshus er ikke som forsamlingshuse er flest. Huset skiller sig ud ved sin særlige arkitektur, men er også anderledes, fordi det har gennemgået

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER

UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER I Holbæk Kommune er der mange stærke lokale fællesskaber, som er med til at skabe udvikling, og gøre Holbæk Kommune til en attraktiv og velfungerende kommune at være borger

Læs mere

Årsmøde Idrættens Hus Brøndby Søndag den 25. oktober 2015 Kl. 10.00

Årsmøde Idrættens Hus Brøndby Søndag den 25. oktober 2015 Kl. 10.00 Årsmøde Idrættens Hus Brøndby Søndag den 25. oktober 2015 Kl. 10.00 Hermed indkaldes til Årsmøde i Sports Acro Udvalget Søndag den 25. oktober 2015 kl. 10.00 Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Fremlæggelse

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST ET NYT VI En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl. 19.00 Dagsorden: 1 Valg og dirigent og referent 2 Formandens beretning 3 Fremlæggelse af revideret regnskab for det forgangne

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Onsdag den 29. marts 2017 kl. 19.30 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Gert Lindberg valgt 3. Aflæggelse

Læs mere

Særudgave september 2015

Særudgave september 2015 Særudgave september 2015 En ny og tidssvarende børne- og ungepolitik sendes i disse dage i høring. Politikken er blevet til i et bredt og inddragende samarbejde på tværs af hele Aarhus Kommune og bysamfundet

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Ansøgning til Årets Landsby fra Jordløse, 5683 Haarby. Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Årets tema handler om landsbyudvikling på tværs af generationer,

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017 Nyhedsbrev Gug Skole 2017 Nyhedsbrev 3-2016/17 Marts 2017 Kære forældre Forårets vejr er som altid præget af store udsving, det ene øjeblik føles sommeren nær og i det næste har vinterens kulde ikke sluppet

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Referat fra ordinær generalforsamling, lørdag 11. juni 2016 1. VALG AF DIRIGENT Formanden Arne Munk bød velkommen til årets generalforsamling i Amerikanerhuset,

Læs mere

Rådhusets fremtid? Skovbo Kunstforening september 2005

Rådhusets fremtid? Skovbo Kunstforening september 2005 Rådhusets fremtid? Skovbo Kunstforening september 2005 Forslaget er udarbejdet september 2005 af Skovbo Kunstforening i forbindelse med debatten om Borup Bycenter og Rådhusets fremtid Indledning For borgerne

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere