R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den 27. februar 2007 kl i mødelokale 188

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den 27. februar 2007 kl i mødelokale 188"

Transkript

1 R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den kl i mødelokale 188 ÅBEN, GENEREL DEL: 1. Prisaftale vedr. fodbehandling 2. Forlægning af undervisning af social- og sundhedshjælperelever til Holstebro. 3. Weekendlukning i Stofbehandlingens substitutionsafdeling 4. Benævnelse af misbrugsbehandlingsinstitutioner 5. Kompetenceplan i Arbejdsmarkedsforvaltningen 6. Ældrepuljen 2007 projekter til styrkelse for indsatsen i ældreplejen. 7. Harmonisering af visitationskriterier til plejebolig, plejehjem, ældrebolig, og demensenheder. 8. Harmonisering af priser på skolemad. 9. Bemyndigelse af Økonomiudvalget til godkendelse af sundhedsaftale med Region Midtjylland 10. Venteliste til plejeboliger 11. Valg til Frivillighedsrådet opfølgning 12. Indsatsområder servicestrategi og budget 2008 LUKKET, GENEREL DEL: 13. Meddelelser fra formanden/forvaltningen. PERSONSAGER: 14.

2 2 REFERAT Mødet hævet kl.: Fraværende: Arne Nielsen deltog fra klokken ÅBEN, GENEREL DEL Ø54/ LS Prisaftale vedr. fodbehandling 1. I henhold til pensionslovens 14 a stk. 4 ydes der kommunalt tilskud til pensionisters egne udgifter til tandproteser, briller og fodbehandling. Tilskuddet beregnes i forhold til 85 % af udgiften, medmindre der er indgået en prisaftale. I dette tilfælde indbetales der tilskud svarende til 85 % af prisen ifølge prisaftalen. I daværende Holstebro og Vinderup kommuner blev der i 2005 indgået prisaftale med leverandører af ovennævnte ydelser dækkende hele I Ulfborg-Vemb Kommune blev der indgået en prisaftaler vedr. tandproteser og briller, men ikke vedr. fodbehandling. Tilskud til fodbehandling skete således, at pensionisten fik 85 % af egenbetalingen dækket af kommunen. I efteråret 2006 indledte forvaltningen derfor et arbejde med at indgå nye prisaftaler for en 2-årig periode fra 1. januar 2007 til 31. december På nuværende tidspunkt er der indgået aftaler i forhold til briller og tandproteser. Med hensyn til fodbehandling er der endnu ikke indgået ny prisaftale, derimod er Holstebro Kommunes prisaftale forlænget med 1 måned. Det skyldes, at forvaltningen på dette område, har fundet det vanskeligt at indgå en prisaftale for hele ny Holstebro Kommune, som lever op til intentionerne i loven. I forarbejderne til loven står " at kommunen bør sikre at, at prisaftalen indgås med et tilstrækkeligt antal leverandører, således at pensionisten har en reel mulighed for at modtage den pågældende ydelse til den aftalte pris uden ekstraordinær ventetid eller andre omkostninger ". "Ligeledes bør prisaftaler indgås med leverandører der er placeret i geografisk nærhed af de pensionister der får beregnet helbredstillæg på grundlag af aftalen. Ellers er der ikke tale om, at pensionisten har en reel mulighed for at modtage den pågældende ydelse til den aftalte pris." Desuden fremgår følgende af forarbejderne (bemærkninger til 2):

3 3 "Hvis kommunen indgår prisaftale med tilslutning fra flere leverandører om samme udgiftstype, skal den aftalte pris på de enkelte ydelser være identisk, således at forudsætningerne for beregning af helbredstillæg til pensionisterne er ens ". Det medfører følgende krav til leverandøren: - tilstrækkelig kapacitet - geografisk nærhed - identiske priser ved flere leverandører Med hensyn til fodbehandling yder kommunen, i henhold til 28 c i bekendtgørelse om social pension, helbredstillæg til dækning af udgiften til nødvendig og vedvarende fodbehandling. Tilskuddet ydes til behandling i form af almindelig fodpleje og egentlig fodbehandling som pensionisten ikke selv kan varetage, og som ikke er omfattet af sygesikringsreglerne eller anden lovgivning. Der ydes ikke tilskud til evt. tillæg for kørsel. Forvaltningen er af den opfattelse, at kommunen vanskeligt kan leve op til lovens intentioner ved at indgå prisaftale én leverandør for hele Ny Holstebro Kommune. Der er modtaget tilbud fra 2 fodplejere, og ingen af dem har den fornødne kapacitet i forhold til, at der skal være en reel mulighed for at modtage den pågældende ydelse til den aftalte pris. De indkomne tilbud er i øvrigt væsentligt billigere end hvad pensionisten skal betale ved at benytte andre fodplejer/terapeuter, hvorfor problemstillingen aktualiseres yderligere. Den ene af tilbudsgiverne kører ud til pensionisterne privat, og lever dermed op til kravet om, at leverandører skal være placeret i geografisk nærhed af pensionister, der får beregnet helbredstillæg på grundlag af aftalen. Sagen har været forelagt indkøbsafdelingen, som ikke ser nogen mulighed for at indgå aftaler med flere leverandører af fodplejeydelser, når det samtidigt er et krav, at priserne skal være identiske. På den baggrund har forvaltningen fundet, at Socialudvalget bør tage stilling til den fremtidige ordning på fodplejebehandlingsområdet. I stedet for at indgå aftale med en leverandør for hele Holstebro Kommune, med de kapacitetsmæssige problemer, det kan afføde, kan man vælge at yde tilskud i forhold til 85 % af pensionistens egen udgift. Det vil dog medføre en forøgelse af udgifterne. I Holstebro Kommune blev der i 2006 udbetalt kr. svarende til fodplejeydelser for kr. hvoraf 15 % er egenbetalingen. De svarer til besøg hos en fodplejer. I Ny Holstebro Kommune forventes dette tal at stige til ca besøg. Ved anvendelse af prisaftalen giver det en årlig udgift på ca *153 = kr. Ved afvendelse af den alternative model, hvor pensionisten for 85 % af egenbetalingen uanset regningens størrelse forventes den årlige udgift at stige med ca kr. Det er her skønsmæssigt forudsat, at ca. halvdelen af de besøg sker ved en fodplejer med en pris på 250 kr. pr. behandling og ca. halvdelen af besøgene sker ved en fodplejer med en pris på 180 kr. pr. behandling.

4 4 Det kan desuden oplyses, at der ydes 50 % statsrefusion i forhold til ovennævnte tilskud. Det indstilles at: - der ydes tilskud på 85 % af den faktiske udgift, dog ikke udgifter til transport/kørsel. Såfremt indstillingen følges vil det medføre en forøgelse af kommunens udgifter til tilskud til fodpleje til pensionister. Stigningen er estimeret til ca kr. efter hjemtagelse af refusion. en godkendes. Arne Nielsen deltog ikke i sagens behandling P21/ UK/BRH - SOS Forlægning af undervisning af social- og sundhedshjælperelever til Holstebro 2. Punktet er en opfølgning på sag nr. 2 på møde den 19. september 2006 i Underudvalget for Social og Sundhed. Underudvalget har ved dette møde 2006 udtrykt ønske om, at der arbejdes med et forslag til, hvordan undervisningen af social- og sundhedshjælperelever kan forlægges fra Social- og sundhedsskolen i Herning til Holstebro Kommune. Underudvalgets begrundelse for at fremsætte dette ønske er, at politikere har kendskab til, at flere potentielle ansøgere afskrækkes af turen til Herning. I den forbindelse har der, på foranledning af Social- og sundhedsskolen, været afholdt et møde den 4. januar 2007 på Social- og sundhedsskolen. Fra Holstebro Kommune deltog

5 5 socialudvalgsformand Holger Hedegaard, direktør for Social- og sundhedsforvaltningen Ulla Kusk og udviklingskonsulent i HR-Udvikling Bjarne Rose Hjortbak. Mødet bestod dels i en rundvisning på skolen med fremvisning af skolens undervisningsfaciliteter, dels en orientering fra Social- og sundhedsskolens ledelse om konsekvenserne ved en opsplitning af skolens aktiviteter på flere undervisningssteder. Social- og sundhedsskolen gav udtryk for, at man fuldt ud respekterer de politiske beslutninger, der måtte blive truffet i Holstebro Kommune og derfor vil samarbejde konstruktivt i forhold til de trufne beslutninger. ne ved en opdeling af aktiviteterne på flere uddannelsessteder, herunder forventede merudgifter, er beskrevet i bilag 1. Oplysningerne, der blev fremført på mødet med Social- og sundhedsskolens ledelse, er i vidt omfang samstemmende med oplysninger givet i notat til Ringkjøbing Amts Uddannelses- og Kulturudvalg. På mødet blev der endvidere orienteret om frafaldsstatistik og forholdet mellem antal ansøgere i forhold til dimensioneringer (bilag 2 og 3). Heraf fremgår, at Social- og sundhedsskolen i Herning har landets næstlaveste frafaldsprocent. Der indstilles til Socialudvalget, at drøfte konsekvenserne ved en opsplitning af Social og sundhedsskolens aktiviteter på flere undervisningssteder. Bjarne Rose Hjortbak deltager i punktets behandling.. 1. Notat vedr. konsekvenser ved opdeling af Social- og sundhedsskolens aktiviteter på flere undervisningssteder. 2. Frafaldsstatistik 2005, Social og sundhedsskolen 3. Kommunernes udmeldinger omkring planlagte ansættelser af Social- og Sundhedshjælperelever i 2005 samt en geografisk fordeling af ansøgere på kommuner, Social- og sundhedsskolen Sagen genoptages. Der ønskes en yderligere uddybning af sagen.

6 6 J.nr. CB - SOS 3. Weekendlukning i Stofbehandlingens substitutionsafdeling Stofbehandlingens substitutionsafdeling, der forestår udlevering af metadon, subutex m.v., havde før kommunalreformen åbent alle ugens dage, herunder lørdage og søndage/helligdage 1 time pr. dag. Da det dog af sikkerhedsmæssige årsager er nødvendigt, at der er 2 medarbejdere på vagt, og overenskomsterne tilsiger en minimumsarbejdstid på 6 timer pr. dag, betyder det i praksis, at 2 ansatte skal honoreres for 24 timer for at passe en åbningstid på 2*1 time. Dette har hidtil været løst i samarbejde med Herningsubstitutionsafdelingen således, at medarbejderne i en rulleplan passede substitutionsudleveringen i både Herning og Holstebro. Herning Kommune har med virkning fra valgt at holde lukket i weekenderne, hvorfor der ikke vil være fortsatte samarbejdsmuligheder på dette punkt. Normeringen i substitutionsteamet er 2,0 pædagoger og en sygeplejerske på 25,5 timer. De 3 personer dækker udleveringen alle hverdage samt den øvrige sociale støtte og indsats til de indskrevne i substitutionsbehandlingen. Det vurderes ikke muligt at dække en weekendåbning alene, ligesom det anses for en uhensigtsmæssig anvendelse af personaleressourcerne. I stedet anbefales en sen eftermiddagsåbningstid én gang ugentligt for de 4-5 klienter, der er i arbejde. Udover det rent ressourcemæssige aspekt, kan der anføres behandlingsmæssige argumenter, f.eks. at weekendåbent kunne indebære forbedringer i indsatsen, men der ses ikke at være faglige begrundelser herfor. Weekendfremmøde opleves af de fleste som kontrol og ikke noget, der fremmer behandlingsalliance eller behandlingen. Der var ultimo november indskrevne i substitutionsbehandlingsafdelingen i Holstebro. Af de indskrevne har 51 benyttet udlevering via cafeen i Stofbehandlingen. Kun 13 har benyttet weekendåbningen og heraf har 5 været indskrevet i behandlingsøjemed, og vurderes udmærket at kunne afhente fredag til weekenden. Det vurderes, at en weekendlukning berører ca. 5-7 relativt velfungerende indskrevne. For de enkelte, der måtte have behov for daglig udlevering, kan dette fremover ske via apoteket. Der var ved optællingen i november 6 sådanne klienter i Holstebro. Apotekerne har desuden altid sørget for udlevering til klienter i geografiske områder, hvor det er forbundet med store problemer dagligt at skulle møde ind til udleveringsstedet. I Holstebro Kommune har det været administrativt besluttet som en forsøgsordning at holde weekendlukket i januar-februar måned.

7 7 Fra Stofbehandlingen forlyder det, at weekendlukningen er positivt modtaget blandt brugerne. Der har ikke været nogen klager. Tidligere har åbningstiderne været mandag-fredag og i weekenderne kl Fremover ønskes følgende åbningstider: mandag-fredag og torsdag Det indstilles, at weekendlukningen i Stofbehandlingens substitutionsudlevering gøres permanent. en godkendes af et flertal i Social og sundhedsudvalget. Jens Otto Nystrup ønsker undersøgt, hvorvidt det er muligt, at udlevering af substitutionsmedicin i weekenden kan ske fra anden institution end via apoteket. Arne Nielsen ønsker, at der som minimum er åbent én af weekend dagene. J. nr. CB - SOS Benævnelse af misbrugsbehandlingsinstitutioner 4. Med kommunalreformen pr blev Stofbehandlingen i Ringkjøbing Amt og Alkoholbehandlingen i Ringkjøbing Amt delt op og overført til beliggenhedskommunerne for de respektive afdelingskontorer. I den forbindelse har Holstebro Kommune overtaget en afdeling af begge behandlingsinstitutioner. Holstebro Kommune er driftskommune, men vil indgå et forpligtende samarbejde med Lemvig og Struer K ommuner.

8 8 Kommunalreformen medfører, at institutionerne skal have nye navne. Navnene bør så vidt mulig give et klart billede af institutionernes formål og aktiviteter, fortælle om geografisk tilhørsforhold, være korte og genkendelige for nuværende brugere og interessenter. Endelig bør navnene for de to institutioner udvise en sådan systematik, at de viser fælles tilhørsforhold. Det har været overvejet at bruge benævnelserne Alkoholbehandlingen, Holstebro / Stofbehandlingen, Holstebro eller Alkoholbehandlingscenteret, Holstebro / Stofbehandlingscenteret, Holstebro, idet sidstnævnte variant dog anses for at medføre ganske lange navne. Det indstilles, at institutionerne fremover benævnes: - Alkoholbehandlingen, Holstebro og - Stofbehandlingen, Holstebro.... en godkendes. J.nr A21/ HB/AMH - SOU Kompetenceplan i Arbejdsmarkedsforvaltningen 5. I forbindelse med etableringen af Ny Holstebro Kommune er der udarbejdet forslag til ny kompetenceplan for Arbejdsmarkedsforvaltningen på Social- og Sundhedsudvalgets område:

9 9 Kompetencen er primært lagt på sagsbehandlerniveau. Ved mere indgribende foranstaltninger og ved beløbsstørrelser over et vist niveau, skal der ske høring af leder. I personsagerne er Social- og Sundhedsudvalget tillagt kompetencen, når der skal bevilges enkeltydelser på over kr. Til enkeltsagerne er der tilknyttet bemærkninger til kompetenceplanen, hvori bl.a. fastsættes rådighedsbeløb. Disse bemærkninger er udelukkende vejledende, idet sagsbehandleren skal foretage et konkret skøn ud fra lovgivningen og forholdene i den enkelte sag. Førtidspension bevilges af en administrativ afgørelsesgruppe, der består af lederen af Ydelseskontoret og af en faglig konsulent fra Arbejdsmarkedsforvaltningens stab. Der indstilles til godkendelse af kompetenceplanen.. Økonomiske konsekvenser. 1. Udkast til kompetenceplan en følges, dog således at bemærkningsdelen udgår UK/PS - SOU Ældrepuljen 2007 projekter til styrkelse for indsatsen i ældreplejen. 6. Parterne bag finanslovsaftalen for 2007 har besluttet at afsætte puljemidler til at styrke kvaliteten i ældreplejen. For at få del i Ældrepuljen skal kommunerne på forhånd angive, hvordan kommunen vil anvende de tildelte midler, som for Holstebro Kommunes vedkommende andrager kr.

10 10 Forvaltningen har udarbejdet et projektoplæg der relaterer til 5 indsatsområder, som er fastlagt af Socialministeriet: 1. Bedre organisering og arbejdstilrettelæggelse 2. Træning efter Serviceloven 3. Forbedringer på madservice 4. Kompetenceudvikling af medarbejdere 5. Kvalitetssikring Udgangspunktet for de projekter, som forvaltningen har valgt at sætte fokus på, relaterer til konkrete udviklingsområder, som er styrkelse af kvaliteten i indsatsen over for ældre borgere, herunder træning efter Servicelovens øget medarbejderinvolvering kompetenceudvikling m.h.p. på styrkelse af kvaliteten i indsatsen over for ældre borgere kvalitetssikring af indsatsen Projektoplæggene er her beskrevet på et overordnet niveau. Når der er truffet beslutning om, hvilke projekter, der skal iværksættes, vil de enkelte projektoplæg blive yderligere kvalificeret med henblik på implementering og efterfølgende afrapportering til Socialministeriet. Til drøftelse og beslutning om, hvilke projekter, der skal iværksættes Ældrepuljen Projektoplæg, dateret , udarbejdet af Social- og sundhedsforvaltningen. Udvalget har drøftet sagen og denne vil blive yderligere konkretiseret på næste møde. Arne Nielsen deltog ikke i sagens behandling.

11 UK/PS SOS Harmonisering af visitationskriterier til plejebolig, plejehjem, ældrebolig, og demensenheder. I forbindelse med kommunesammenlægningen pr er visitationskriterierne til plejebolig, plejehjem, ældrebolig og demensenheder blevet harmoniseret. Forslag til nye visitationskriterier har været udsendt til høring i Holstebro Ældreråd og Holstebro Handicapråd høringssvar fremgår af bilag 2 og 3. Forvaltningen indstiller, at forslag til nye visitationskriterier godkendes Forslag til visitationskriterier til plejebolig, plejehjem, ældrebolig og demensenheder. 2. Høringssvar fra Holstebro Ældreråd dateret Høringssvar fra Holstebro Handicapråd dateret en godkendes med den tilføjelse, at der i kriterierne til plejeboliger indføjes, at borgeren skal have hjælp såfremt denne er til fare for sig selv. Arne Nielsen deltog ikke i sagens behandling.

12 SOS ØK BY - UK/PS/AMN Harmonisering af priser på skolemad. 8. I Ulfborg, Holstebro og Vinderup tilbydes en skolemadsordning til skoleelever. Ordningen indeholder mulighed for at vælge mellem to menuer. 17 ud af i alt 24 skoler benytter sig i dag af tilbuddet priser i de tre kommuner er: Kommune Priser menu 1 Priser menu 2 Ulfborg 13 kr. 15 kr. Holstebro 11 kr. 13 kr. Vinderup 15 kr. 15 kr. Ved en harmonisering af prisniveauet i Holstebro Kommune foreslås, at der tages afsæt i Ulfborg Kommunes priser 2006 således at prisen fremover vil være henholdsvis 13 og 15 kr. Med baggrund i ovenstående prisharmonisering, vil der fremover være ens prisniveau for et skolemadstilbud i hele Holstebro Kommune, uanset den geografiske beliggenhed. Det indstilles, at Social- og sundhedsudvalget, over for Økonomiudvalg og Byråd, anbefaler en harmonisering af prisniveauet for skolemad. Der planlægges i øjeblikket et projekt, hvor et af målene er, at der i forbindelse med skolestart i 2007 kan tilbydes nye menutilbud for at højne ernæringsindholdet, og dermed sikre et mere differentieret kosttilbud til børn/unge i alle aldre. Dette projekt vil blive planlagt og drøftet med skolerne i foråret De økonomiske konsekvenser af en harmonisering af prisniveauet vil være: at prisniveauet i Vinderup falder for den ene menu at prisniveauet i gl. Holstebro stiger for den ene menu. Harmonisering af priserne forventes at kunne bidrage til udligning af øgede udgifter, bl.a. i forbindelse med udbringning af skolemad i hele Holstebro Kommune.

13 13 Sagen udsættes til senere behandling UK SS ØK BY Bemyndigelse af Økonomiudvalget til godkendelse af sundhedsaftale med Region Midtjylland Der skal iht. Sundhedsloven indgås en sundhedsaftale mellem de enkelte kommuner og regionen. Denne sundhedsaftale skal være godkendt af såvel kommune som region og indsendt til Sundhedsstyrelsen senest 1. april Der er mellem kommunerne i regionen og Region Midtjylland udarbejdet et udkast til en generel sundhedsaftale, som kommunernes konkrete sundhedsaftale vil tage udgangspunkt i. Dette udkast til generel sundhedsaftale kan ses på Region Midtjyllands hjemmeside Sundhedsaftalen skal inden godkendelse have været i høring i Ældreråd og Handicapråd. Sundhedsaftalen udarbejdes i et tæt samarbejde med Region Midtjylland, som samtidig skal indgå aftaler med de 18 andre kommuner i regionen. Med den fastlagte mødeplan for Byrådet, vil Byrådet i Holstebro Kommune skulle godkende sundhedsaftalen på det ordinære møde den 13. marts Det kan imidlertid konstateres, at det ikke er muligt at have sundhedsaftalen udarbejdet færdigt samt have haft den i høring i Ældreråd og Handicapråd, så aftalen kan godkendes på Byrådsmødet den 13. marts For at sikre en grundig politisk behandling af sundhedsaftalen samt en rimelig høringsperiode i Ældreråd og Handicapråd vil det derfor være nødvendigt, at kompetencen til godkendelse af sundhedsaftalen henlægges til Økonomiudvalget. Herved kan sundhedsaftalen blive behandlet i Social- og sundhedsudvalget d. 20. marts 2007 og efterfølgende i Økonomiudvalget d. 28. marts Det indstilles at Økonomiudvalget bemyndiges til på Byrådets vegne at godkende sundhedsaftalen med Region Midtjylland.

14 14 en godkendes. Arne Nielsen deltog ikke i sagens behandling / UK/RSK SOU Venteliste til plejeboliger 10. Til Socialudvalgets orientering: Venteliste til plejeboliger pr. 19. februar 2007: 43 borgere Til orientering. Ventelisten tages til efterretning. Arne Nielsen deltog ikke i sagens behandling. Omdelt på mødet: Venteliste til plejeboliger pr UK/JE -SOU Valg til Frivillighedsrådet - opfølgning 11.

15 15 Der er valgt medlemmer og suppleanter til Frivillighedsrådet. En af suppleanterne, Per Nielsen har ikke ønsket at modtage valget. Der indstilles, at Social- og sundhedsudvalget vælger en ny suppleant fra opstillingslisten. 1. Kandidatliste for valg til Frivillighedsrådet 2007 Arne Leif Pedersen indstilles som suppleant, Såfremt han ikke ønsker at modtage valget indstilles Niels Jørgen Lundsgaard. Arne Nielsen deltog ikke i sagens behandling UK - SOS Indsatsområder servicestrategi og budget 2008 De politiske fagudvalg skal fremlægge forslag til 1-2 indsatsområder, der kan indgå som en del af kommunens samlede servicestrategi. Fagudvalgenes forslag vil efterfølgende blive behandlet og prioriteret samlet i direktionen og byrådet. I alt forventes der at kunne udvælges 8-10 indsatsområder, som vil være gældende for resten af byrådsperioden. Indsatsområderne diskuteres og uddybes på Byrådets temamøde den 1. og 2. marts. På denne baggrund foreslås følgende 2 indsatsområder: 1. Plejeboligområdet et udviklingsområde for de kommende år

16 16 Antallet af borgere over 80 år er stigende, og det er andelen af demente gamle også. En del af disse ældre borgere vil have behov for hjemmepleje i større eller mindre omfang. Et antal af målgruppen vil endog have behov for relativt megen hjælp fordelt over hele døgnet. Disse borgere vil derfor være omfattet af målgruppen, som det vil være relevant at tilbyde en plejebolig. Kommunen skal i den forbindelse opfylde den lovpligtige garanti om at kunne tilbyde en plejebolig inden for to måneder. Set lyset af tilvæksten af "gamle ældre" i Holstebro Kommune skal det vurderes, hvorvidt der vil være behov for at opføre et antal plejeboliger, hvilken type boliger det i givet fald skal være, og hvor i kommunen disse boliger bedst kan placeres for at kunne opfylde de kommende behov. Skal der evt. tænkes alternativt i forhold til de traditionelle plejeboliger? 2. Den Sunde Arbejdsplads - et fokusområde med mange elementer. Social- og sundhedsområdet får brug for en ekstra indsats for at have veluddannede medarbejderne nok i fremtiden. Det bliver derfor nødvendigt aktivt at fokusere på, at forvaltningen skal være en sund arbejdsplads i alle led. Der må iværksættes forskellige tiltag, så medarbejderne finder, at det er inspirerende, spændende og godt at gå på arbejde i social- og sundhedsområdet. Samtidig skal der satses på at leve op til ministeriets forventninger og krav om en høj kvalitet i indsatsen og en tydelig dokumentation af aktiviteter og resultater. Desuden har vi lokale mål, som gerne skulle nås samtidig med, at borgerne oplever både faglig kvalitet og medmenneskelighed i indsatsen. Og helt konkret skal vi sørge for at have hænder nok til at udføre opgaven. Arbejdspladsen skal altså være attraktiv og udviklende for den enkelte i en sådan grad, at det mærkes positivt i omgangen med de svage borgere. Med afsæt i Social og sundhedsforvaltningens vision og bærende principper kan foreslås en række indsatsområder, hvoraf en stor del har dokumenteret effekt på arbejdsglæde og indsats: Trivsel på arbejdspladsen sættes til debat hvad er trivsel for den enkelte, for teamet, for organisationen Medarbejdertilfredshed, herunder - medarbejderinddragelse - medarbejderindflydelse - uddelegering af kompetence - tilrettelæggelse af egen arbejdstid - Sundhedsordninger et tilbud med differentierede muligheder. Fælles værdier og holdninger et udviklingsforløb hvor alle dele af organisationen tager aktiv del, og hvor der sættes fokus på sammenhænge med den daglige praksis. Rum for nye initiativer og udvikling idéværksteder/fora, hvor værdien og udfordringerne er at se nye sammenhænge, nye vinkler og danne ny praksis. Et felt hvor samarbejdet med forskningsinstitutioner og uddannelsesinstitutioner vil være meget relevant. Her skal være et godt og kreativt vækstmiljø

17 17 Rekruttering af nye medarbejdere og fastholdelse af nuværende medarbejdere. Gl. Holstebro har for år tilbage indgået i et større udviklingsprojekt - sammen med andre kommuner. Her var fokus den attraktive arbejdsplads. Der er en række personer i organisationen, som vil kunne vækkes op og være ambassadører og aktivt gå ind i et feltarbejde når visionerne og målene er hentet frem i fokus igen. Kompetenceudvikling mulighed for faglig udvikling og udfordring. Et vigtigt element, - dels for at fastholde kvaliteten i ydelserne til den enkelte borger, dels m.h.p. at sikre en udviklende og spændende attraktiv arbejdsplads. Oprettelse af uddannelsespladser som voksenelever en mulighed for at sikre rekruttering af nye kompetencer og modne medarbejdere. Nedbringelse af sygefravær, herunder arbejdsmiljø (psykisk/ fysisk). Fastholdelsesbeløb som et led i fastholdelse af personale. Klare ledelsesmål, klare pejlemærker - et fundament for en god og energifyldt arbejdsplads lederudvikling. Stabil økonomi giver arbejdsro også til at tænke kreativt. Velfærdsgoder (frugtordning, frisk vand, pausegymnastik, træningsmuligheder os.). Til drøftelse med henblik på oplæg på byrådsseminaret den 1. og 2. marts. Afhængig af byrådets drøftelse. Social og sundhedsudvalget fremsender et tredje emne: Den kommunale indsats i forbindelse med forskning og udvikling indenfor social og sundhedsområdet.

R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den kl i mødelokale 188

R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den kl i mødelokale 188 R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den kl. 13.00 i mødelokale 188 ÅBEN, GENEREL DEL: 1. Overordnede politiske værdier for indsatsen i Sociale tilbud. 2. Ældrepuljen 2007 projekter

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. marts 2009 Kl. 16.30 i mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe Olsen

Læs mere

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008

REFERAT. fra. Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008 Side 1 af 13 REFERAT fra Social- og Sundhedsudvalgets møde den 15. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Kommuneplanstrategi 2007 2. Forlægning af undervisning af Social- og sundhedshjælperelever til Holstebro 3. Implementering

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE DAGSORDEN FOR MØDE NR. 20 TORSDAG DEN 6. AUGUST 2009, KL. 9.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 6. august 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen Til behandling foreligger:

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2007, Arbejdsmarkedsudvalget 2. Vision samt overordnede

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 26. august 2011 Tid 14:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 17.00 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget Tirsdag den 19. juni 2007 kl i mødelokale 188

R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget Tirsdag den 19. juni 2007 kl i mødelokale 188 ÅBEN, GENEREL DEL: 1. Manderådgivning. R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget Tirsdag den 19. juni 2007 kl. 13.00 i mødelokale 188 2. Årsregnskab og årsrapport 2006 for Værestedet (KFUM`s

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Socialudvalget 2002-05 Referat

Socialudvalget 2002-05 Referat Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 25-november-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15,00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22,05 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 20-11-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 11 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 18. november 2015 Kl. 13:00 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 01. november 2006 Damp Sundhedscenter Tønder, Carstensgade 6-18, Tønder Starttidspunkt for møde 11,00

Beslutningsprotokol. Mødedato: 01. november 2006 Damp Sundhedscenter Tønder, Carstensgade 6-18, Tønder Starttidspunkt for møde 11,00 Mødedato: 01. november 2006 Mødelokale: Damp Sundhedscenter Tønder, Carstensgade 6-18, Tønder Starttidspunkt for møde 11,00 Fraværende: Ingen 01. november 2006 1 Indholdsfortegnelse 1. Gensidig orientering

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Gæst: Jens Bejer Damgaard, Sundhedschef kl (pkt. 3, 4 og 8a)

Gæst: Jens Bejer Damgaard, Sundhedschef kl (pkt. 3, 4 og 8a) Referat Møde nr. 03-2019 Torsdag den 28. marts 2019 kl. 12.30 15.30, Mødelokale 188, 1. sal, Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Erik Mitens, Mette Bille, Vera Refsgaard Agerbæk, Birte Tvistholm Ahle,

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen Kommune: Varde Kommune

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen Kommune: Varde Kommune Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Varde Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 10.560.000 Tilskud bedre

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. februar 2007 15:00 Rosengården, Søndergade 35, Sæby Mødet starter på Præstbro Ældrecenter kl. 15.00 - herefter

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. november 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 16. maj 2017 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 7, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om implementering af klippekort - Kl. 13:15-13:30 2 2 Orientering om plejehjemslæger

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Notat til Børne- og Skoleudvalget

Notat til Børne- og Skoleudvalget Notat til Børne- og Skoleudvalget Uddybning af vejledende serviceniveau Udsatte børn og unge Børn og unge med handicap 28. oktober 2014 Skole og Familie Økonomi og drift Tlf. 46 11 42 13 ROGV@rudersdal.dk

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Åbent Referat. til. Handicaprådet

Åbent Referat. til. Handicaprådet Åbent Referat til Handicaprådet Mødedato: Mandag den 8. december 2014 Mødetidspunkt: 15:30-17:30 Mødested: Borgercenter Varde, Mødelokale 10 Deltagere: Fraværende: Referent: Poul Rosendahl, Else Marie

Læs mere

Notat vedr. grundlaget for fratagelse af kommunalt tilskud til Gyngehesten

Notat vedr. grundlaget for fratagelse af kommunalt tilskud til Gyngehesten 8. januar 2016 Notat vedr. grundlaget for fratagelse af kommunalt tilskud til Gyngehesten 1. Indholdet af notat Notatet indeholder en vurdering af det oplysningsgrundlag, herunder retligt der administrativt

Læs mere

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet.

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet. Referat Sundhed og Forebyggelse Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale Valbyvej 69 G Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet Indholdsfortegnelse Sundhed og Forebyggelse den 22. august

Læs mere

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm.

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Referat fra mødet den kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Medlemmer: Else Wienberg, Heinz Hvid, Jørgen Færk Jørgensen, Kim Nielsen, DH, Mikael Fenger, Peter Sørensen, Ulla Vestergaard, Aase

Læs mere

R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den kl i mødelokale 188

R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den kl i mødelokale 188 R E F E R A T fra møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den 07.08.2007 kl. 13.00 i mødelokale 188 ÅBEN, GENEREL DEL: 1. Harmonisering af tilbuddet om pensionist- og omsorgsklubber. 2. Harmonisering

Læs mere

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96.

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Indledning: Socialudvalget er den 12. august 2014 orienteret om Benchmarking-analyse

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mette Herbert konter Mandag 21.11.2016 kl. 15:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kvalitetsstandarder 2017 3 Status ældre og voksne på døgninstitution - november

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. marts 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-15,45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/11 Forslag til Frivillighedspolitik

Læs mere

Orientering om Ledelsesunderstøttelse i Frit Valg

Orientering om Ledelsesunderstøttelse i Frit Valg Punkt 8. Orientering om Ledelsesunderstøttelse i Frit Valg 2017-049784 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget At fremtidig ledelsesunderstøttelse af hjemmeplejen i Frit

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, mandag den 15. august 2005 kl. 19:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, mandag den 15. august 2005 kl. 19:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 15. august 2005, kl. 19:00 Åben sag: 440. Budget 2006 Åben sag: 441. Efterretning Åben sag:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat. Mødedato: 4. juni 2008 Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen

Viborg Ældreråd. Referat. Mødedato: 4. juni 2008 Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: 12.00 Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen Birthe Poulsen, Elisabeth Sørensen, Erik Lykkegaard, Birthe Munk Pedersen, Alfred Agergaard og

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Tandplejen, Vallerødskolen, Stadionallé 12 Torsdag 26.06.2014 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 SU, Budget 2015-2018: Rådrumforslag,

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Mødedato: Til: Referat af møde i Handicaprådet 11. september Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 1B 2017 Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 29. august 2011 Tid 13:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Mogens Brag Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde D238 Torsdag 26.02.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Drøftelse af vision og mål for sundhed 3 Akutpladser og akutfunktion: orientering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler.

Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler. Statsforvaltningens brev til en forening. Vedr.: Leverandøraftaler i forhold til særligt personlige hjælpemidler. 03-12- 2010 Statsforvaltningen har den 19. maj 2008 fra Velfærdsministeriet modtaget Stomiforeningen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 19. marts 2018 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet 17. november 2016, kl på Rosengårdcentret, sal C

Referat af møde i Ældrerådet 17. november 2016, kl på Rosengårdcentret, sal C 21. november 2016 af møde i Ældrerådet 17. november 2016, kl. 09.30-12.00 på Rosengårdcentret, sal C Mødt er: Poul Gudberg, Alice Lemming, Ingrid Thorsted, Leif Pedersen, Gert Steen Nielsen, Kaj Hansen,

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Att: Mette Arnsfelt Andersen

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Att: Mette Arnsfelt Andersen Socialudvalget L 85 - Bilag 1 Offentlig Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Att: Mette Arnsfelt Andersen Økonomiforvaltningen 1. kontor Rådhuset 1599 København V Telefon 33 66 33 66 Direkte

Læs mere