Referat. Integrationsrådet. Møde nr.: 1/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Integrationsrådet. Møde nr.: 1/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00"

Transkript

1 Referat Integrationsrådet Møde nr.: 1/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Medlemmer Line Lynnerup Benny Christensen Anders Weber Birthe Nielsen Lotte Birkestrøm Shadi Wahid Brenda Rød Hakima Lasham Lakhrissi Laura Irwing Rossing Ayan Mona Musse Rasmus Thorup Fraværende Shadi Wahid Bemærkninger Der er fotografering til Dagbladet inden mødet

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side 1. Godkendelse af dagsorden Orientering om Integrationsrådets arbejde Status på integrationsindsatsen Budget og regnskab 2016 og Høring af forslag til Budget Høring af sundhedspolitik Sagsbehandlingsfrister på Social- og Arbejdsmarkedsområderne Orientering fra Råd og Udvalg Orientering fra Formand og Administration Eventuelt...18

3 Side 2 1. Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsid: 15/26746 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indledning I forbindelse med godkendelse af dagsorden bydes der velkommen til nye medlemmer og suppleanter og vi holder en kort præsentationsrunde. Indstilling Administrationen indstiller, at dagsordenen godkendes. Beslutning i Integrationsrådet den Godkendt. Ej til stede: Shadi Wahid.

4 Side 3 2. Orientering om Integrationsrådets arbejde Åben sag Sagsid: 14/6786 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: 1 Godkendt Forretningsorden for Integrationsrådet 20_Dok_ _v3.DOC (164143/16) 2 Arbejdskodeks for Integrationsrådet (119982/15) 3 Integrationsrådets beslutning om nye aktiviteter (78270/16) 4 Integrationsfolder_2015.pdf (35585/15) Indledning Formanden giver en kort introduktion til Integrationsrådets arbejde. Beskrivelse af sagen Integrationsrådets arbejde omfatter blandt andet: 1. Opgaver som rådgivende organ for Byråd: Medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv, sammenhængende og fremmer etnisk ligestilling. Svare på spørgsmål om og/eller informere om integrationsindsatserne i kommunen. Give høringssvar vedrørende byrådsforslag på integrationsområdet. Samarbejde med institutioner, organisationer samt enkeltpersoner omkring integration af flygtninge/indvandrere. Involvering af etniske minoriteter i relevante beslutningsprocesser. Sikre, at Ringsted Kommune opnår en aktiv politik og handlingsplan for etniske minoriteters placering på arbejdsmarkedet. Skabe forståelse for etniske minoriteters ligestilling hos arbejdsgivere i kommunen. Evaluere integrationsarbejdet løbende på baggrund af resultater. 2. Forretningsorden (Bilag) Brug af suppleanter: jf. 4. For hvert medlem af Integrationsrådet udpeger den forening m.m. medlemmet repræsenterer, så vidt der er muligt, en stedfortræder. Stedfortræderen deltager i Integrationsrådets møder i medlemmets sted i ethvert tilfælde af medlemmets fravær. IR på hjemmesiden 3. Årlig integrationspris Kommunen ønsker med prisen på kr. at synliggøre og anerkende det frivillige arbejde på integrationsområdet og gerne motivere til, at endnu flere engagerer sig i den frivillige indsats på integrationsområdet. 4. Arbejdskodeks (Bilag) Arbejdskodeks for Integrationsrådet er udarbejdet med det formål at sikre Rådets beslutningsdygtighed og troværdighed om omfatter bl.a. mødepligt, svarpligt ved deltagelse i arrangementer og overholdelse af indgåede aftaler. 5. Integrationsrådets aktiviteter (Bilag) Afholde temamøder Besøge projekter, institutioner, m.v.

5 Side 4 Udarbejde høringssvar Udarbejdet folder med information til borgere på 5 forskellige sprog (Bilag) Desuden har Rådet drøftet f.eks. følgende mulige aktiviteter: Synliggøre Rådet i sociale medier Nedsætte arbejdsgrupper, der varetager særlige opgaver Deltage i offentlige arrangementer Afholde offentlige møder Udarbejde udtalelser og pressemeddelelser Indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Integrationsrådet den Taget til efterretning. Ej til stede: Shadi Wahid.

6 Side 5 3. Status på integrationsindsatsen Åben sag Sagsid: 15/26746 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: 1 Beskæftigelsesplan 2017 (168402/16) 2 Strategi for en tværgående indsats under integrationsperioden (113514/15) Indledning Souschefen for Arbejdsmarkedet giver et kort overblik over rammerne for integrationsindsatsen i Ringsted Kommune samt en kort status på den aktuelle integrationsindsats. Beskrivelse af sagen Det er et mål for Ringsted Kommune, at flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende. Alle kommuner står over for en historisk udfordring med at modtage og integrere de nye flygtninge og familiesammenførte, som er ankommet til Danmark i de seneste år. Det fremgår af beskæftigelsesplanen for 2017, at der i Ringsted fra 2014, hvor antallet af flygtninge begyndte at stige, og frem til september 2016, er modtaget i alt 102 flygtninge. Heraf er 75 pct. mænd og over halvdelen af disse er under 30 år. Langt hovedparten af de nyankomne er fra Eritrea og Syrien, og de har en begrænset uddannelsesbaggrund med sig fra hjemlandet. Den umiddelbare udfordring for nyankomne flygtninge er kravet om en hurtig tilegnelse af det danske sprog, men derudover viser erfaringerne også, at der er udfordringer ift. dansk arbejdspladskultur og adfærdsnormer, som kan være afgørende for muligheden for at opnå og fastholde et job på ordinære vilkår. Det overordnede mål er i Beskæftigelsesplan 2017 udmøntet i fem indsatsområder for flygtninge under integrationsperioden, som har til formål at støtte op om målet om selvforsørgelse (Se bilag): at sikre et tilstrækkeligt antal midlertidige og permanente små og billige boliger kravet om en hurtig tilegnelse af det danske sprog og arbejdspladskultur samarbejde med virksomheder og uddannelsesinstitutioner omkring udslusning til job, IGU, praktik og løntilskud at tilrettelægge en indsats, som inkluderer civilsamfundet og dermed bidrager til inklusion i Ringsted kommune og i de lokalområder, hvori de bosættes. Ringsted har i 2015 udarbejdet en tværgående strategi for integration af flygtninge. Via 6 udvalgte områder: modtagelse, bolig, selvforsørgelse, uddannelse, sundhed og inklusion, skal kommunen sikre en helhedsorienteret indsats for alle nyankomne flygtninge og familiesammenførte personer.(se bilag) Indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Integrationsrådet den Taget til efterretning.

7 Side 6 Integrationsrådet ønsker ved lejlighed en uddybende orientering om sammensætningen af etniske minoritetsborgere i kommunen. Ej til stede: Shadi Wahid.

8 Side 7 4. Budget og regnskab 2016 og 2017 Åben sag Sagsid: 16/23436 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: 1 Re: Folder på tigrinya til trykning: udkast til trykker - hvor mange skal vi bestille? - Ringsted Kommun arbejdsmarkedcentret.pdf (170624/16) Indledning Regnskab for 2016 samt budget for 2017 fremlægges til behandling, herunder kan der afsættes midler til aktiviteter i Beskrivelse af sagen Regnskab 2016 Det samlede budget for 2016 var på kr. Som det fremgår af vedlagte regnskabsoversigt, så forbrugte Integrationsrådet ,13 kr. i 2016, og havde dermed et mindreforbrug på 9.339,87 kr. Midlerne er brugt på hhv. mødediæter, annoncering, kørselsgodtgørelse, mødeforplejning og gaver. Tabel 1: Regnskabsoversigt for Integrationsrådet 2016 Det er ikke kutyme, at råd og nævn kan overføre mindreforbrug. Budget 2017 Der er i alt kr. til rådighed i 2017, hvilket er en pris- og lønfremskrivning af budgettet. Ved fastlæggelse af disponeringen af midlerne for 2017 skal det bemærkes, at udgifterne til diæter forventes at stige til anslået knapt kr. på grund af udvidelsen af medlemsantallet

9 Side 8 og en forventet stigning i fremmødet. Dertil kommer forplejning til møderne (anslået ca kr.) samt forplejning til rådets julefrokost (anslået ca kr.). I alt kr. Tabel 2: Forventede og kendt forbrug for Integrationsrådet 2017 Med de forventede kendte udgifter i 2017, anslås det derfor, at Integrationsrådet vil have disponible midler i 2017 på i alt ca kr. Inden for rådighedssummen kan Rådet tage beslutning om at gennemføre et antal arrangementer i 2017, inden for de områder, der kan rummes inden for Rådets nuværende forretningsorden, herunder: Aktivitetsmuligheder inden for rådets råderum Afholde temamøder og inddrage fagpersoner og konsulenter med relevant viden Synliggøre Rådet i sociale medier Nedsætte arbejdsgrupper til særlige opgaver Afholde offentlige møder og arrangementer Udarbejde udtalelser og pressemeddelelser Studieture Invitere oplægsholdere eller debattører til rådets egne møder eller arrangementer Genoptrykke Rådets folder på udvalgte sprog: Der er pt. kun få foldere på dansk samt det nye oplag på tigrinya til rådighed. Priser på trykning kan ses i bilag. Indstilling Administrationen indstiller, at: 1. regnskab for 2016 godkendes 2. der tages stilling til anvendelse af midler i Beslutning i Integrationsrådet den Integrationsrådet anbefaler, at der sker overførsel af uforbrugte midler fra foregående år. Der er enighed om for nuværende at arbejde videre med følgende aktiviteter: Dansk middag med flygtninge og indvandrere Genoptryk af foldere. Besøg af videnspersoner på flygtninge- og indvandrerområdet, f.eks. fra Dansk Flygtningehjælp Besøg af virksomheder med succeshistorier Synliggørelse af rådet i sociale medier Ej til stede: Shadi Wahid.

10 Side 9

11 Side Høring af forslag til Budget 2018 Åben sag Sagsid: 15/26754 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: 1 Indkaldelse af forslag til Ringsted Kommunes budget for 2018.pdf (27391/17) Indledning Kommunen ønsker, at alle interessenter bidrager med forslag til budget 2018 anmoder derfor om input senest den 8. marts Beskrivelse af sagen Arbejdet med at forberede næste års budget i Ringsted Kommune begynder allerede nu. I den forbindelse har kommunen brug for alle input, så vi sammen kan forbedre kommunens service, effektivisere vores drift og få lagt det bedst mulige budget til gavn for borgere og virksomheder i Ringsted. Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har idéer og forslag til: Hvor Ringsted Kommune kan forbedre sin service Hvor Ringsted Kommune kan effektivisere næste år Hvor Ringsted Kommune bør prioritere flere ressourcer næste år Se Bilag med borgmesterbrev for nærmere info. Fristen for indsendelse af idéer og forslag er den 8. marts. Indkaldelsen af idéer og forslag til budgettet for 2018 er målrettet alle interessenter. Herunder råd og nævn, foreninger, bruger- og forældrebestyrelser, HMU, CMU er og LMU er samt arbejdsmarkeds- og erhvervsorganisationer. Vurdering Det vurderes, at det vil være relevant for Integrationsrådet at drøfte ideer og ønsker til Budget 2018 med særligt fokus på tilbud og indsatser, der kan styrke integrationen af flygtninge og indvandrere i kommunen og på arbejdsmarkedet. Indstilling Administrationen indstiller, at der tages stilling til ønsker til Budget Beslutning i Integrationsrådet den Ingen bemærkninger. Ej til stede: Shadi Wahid.

12 Side Høring af sundhedspolitik Åben sag Sagsid: 15/26754 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: 1 Høringsudkast Sundhedspolitik.pdf (27300/17) Indledning Byrådet har 6. februar 2017 besluttet at sende et forslag til en ny Sundhedspolitik i offentlig høring i otte uger. Beskrivelse af sagen Byrådet giver hermed borgere, interesseorganisationer m.fl. mulighed for at komme med forslag og bemærkninger til forslaget, som efter planen vedtages endeligt i Byrådet den 6. juni Politikken er udarbejdet med input fra en bred gruppe af interessenter. Formålet med politikken er at sætte rammerne for indsatserne på sundhedsområdet i Ringsted Kommune. Politikken er bygget op omkring fire temaer: Sundhedstilbud og sunde rammer Det sunde liv for børn og unge Det sunde arbejdsliv Rehabilitering, genoptræning og behandling. Høringsperioden Politikken er i offentlig høring fra den 6. februar 2017 til den 2. april Forslag og/eller bemærkninger til politikken, skal sendes til Ringsted Kommune på mail: sundhedsteam@ringsted.dk senest den 2. april Skriv Høringssvar sundhedspolitik" i mailens emnefelt. Sundhedspolitikken er vedlagt som bilag. Høringsmøde Byrådet inviterer alle interesserede til høringsmøde om sundhedspolitikken tirsdag den 28. marts 2017 kl. 19:00-20:30 i Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, 4100 Ringsted. På mødet vil der være et oplæg om forslaget til den nye Sundhedspolitik, og der vil være mulighed for at debattere politikken med repræsentanter fra Byrådet. Vurdering Det vurderes, at det vil være relevant for Integrationsrådet at drøfte udkast til sundhedspolitik med særligt fokus på flygtninge og indvandreres behov for fokus på sundhedstilbud inden for kommunale sundhedsområder som f.eks. tandpleje, hygiejne og kost på børne- og skoleområderne. Indstilling Administrationen indstiller, at der tages stilling til høringen af sundhedspolitikken. Beslutning i Integrationsrådet den Integrationsrådet har følgende høringsbemærkninger:

13 Side 12 Integrationsrådet foreslår, at følgende områder omfattes af den kommende sundhedspolitik: Synliggørelse af en oversigt over kommunens sundhedstilbud fra vugge til grav : evt. som en livslinje på væggen i Sundhedshuset At invitere ældre borgere med anden etnisk herkomst end dansk på plejehjemsbesøg for at introducere dem til kulturen og konceptet på plejehjemmene At skabe tryghedsskabende foranstaltninger hos borgere med anden etnisk herkomst end dansk i forhold til at anvende kommunens sundhedstilbud. Ej til stede: Shadi Wahid.

14 Side Sagsbehandlingsfrister på Social- og Arbejdsmarkedsområderne Åben sag Sagsid: 17/1302 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Bilag A.docx (10912/17) 2 Sagsbehandlingsfrister - Hjemmeside - bilag B.docx (10911/17) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x x x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kulturog Trivselsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Ifølge Lov om retssikkerhed og administration 3 stk. 2 fastsætter Byrådet en frist for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse på de enkelte sagsområder. Sagsbehandlingsfristerne på Social- og Arbejdsmarkedsområdet skal opdateres og behandles politisk én gang årligt. I denne sag skal der tages stilling til sagsbehandlingsfrister på Social- og Arbejdsmarkedsområdet for Beskrivelse af sagen På det sociale område er kommunen forpligtet til efter retssikkerhedslovens 3, stk. 2 at fastsætte nogle servicemål for kommunens sagsbehandling, da kommunen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt. Sagsbehandlingsfristerne fremgår af vedhæftede bilag A, hvor der er angivet om fristen er ændret eller uændret, med angivelse af ændringsårsag. Det fremgår af bilag A, hvilke frister der er lovbestemte og hvilke der er lokalpolitisk besluttede. Der er foreslået ændringer i henhold til følgende sagsbehandlingsfrister: Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Her er der indføjet frister for pligt til at tage en uddannelse for unge under 25 årige, pligt til at tage en uddannelse for unge under 30 årige, frist for udarbejdelse af jobplan og etablering af mentor støtte, disse 4 har ikke tidligere været på oversigten. Lov om integration af udlændinge i Danmark Tilbudsmuligheder (aktivering). Her er fristen reduceret fra 13 til 4 uger. Lom om danskuddannelse til udlændinge, Lov om repatriering. Her er tilføjet lovhenvisning således, at denne er retvisende.

15 Side 14 Lov om social service Personlig hjælp og pleje og Hjælp og Støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Her er der skelnet imellem akut behov og ikke-akut behov. Der foreslås ændringer i sagsbehandlingsfristerne, ved akut behov reduceres fristen fra 2 uger til 1 uge (f. eks. hjælp til basale personlige fornødenheder som toiletbesøg og ernæring). Ved ikke-akut behov (f. eks. hjælp til rengøring) foreslås sagsbehandlingsfristen udvidet fra 2 uger til 4 uger, da der hos nogle borgere er behov for yderligere faglig afdækning i form af lægeerklæring og/eller iværksættelse af en tværfaglig rehabiliterende indsats. Lov om social service Aflastning til pårørende, voksenområdet. Aflastningen er opdelt på henholdsvis ældre og fysisk/psykisk handicappede, da der tale om 2 forskellige målgrupper. Der er ikke ændret i fristen, men aflastning til fysisk/psykisk handicappede er præciseret til at være under 65 år, og fagudvalget er SAMU. Lov om social service hjælp til at vedligeholde fysiske eller psykiske færdigheder. Her foreslås sagsbehandlingsfristen øget fra 2 til 4 uger, da udredningen hos nogle borgere er kompleks og der er behov for indhentning af oplysninger fra samarbejdspartnere som f. eks. borgerens praktiserende læge. Anonym, ambulant behandling af stofmisbrugere er nyindsat. Sagsbehandlingsfristen er fastsat i lov om social service. Hjælpemidler, udlånshjælpemidler og støtte til forbrugsgoder. Her er nyindsat en tilføjelse i forhold til sagsbehandlingsfristen på nødkald. Sagsbehandlingsfristen er nedsat fra 5 til 2 uger. Familievejledning er nyindsat. Sagsbehandlingsfristen er fastsat i lov om social service.. Sagsbehandlingsfristerne på områderne overholdes som hovedregel. I de få situationer, hvor sagsbehandlingsfristen ikke kan overholdes, informeres borgeren om dette, og oplyses om begrundelse herfor samt ny frist for, hvornår sagen er færdig behandlet. Der er på nuværende tidspunkt udfordringer med, at kunne trække information om overholdelse af sagsbehandlingsfristerne i IT systemerne, men der arbejdes på løsninger og der er en forventning om, at dette bliver muligt i løbet af første halvår Sagsbehandlingsfristerne skal offentliggøres. Bilag B indeholder de nye sagsbehandlingsfrister i den form, der vil fremgå om sagsbehandlingsfrister på kommunens hjemmeside under dialog og indflydelse. Administrationen fremlægger ultimo 2017, en opfølgning på sagsbehandlingstiderne, samtidig med godkendelse af sagsbehandlingsfrister for Inddragelse og høring Til høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer, at oversigten over sagsbehandlingsfrister på baggrund af tilbagemeldingerne fra de forskellige centre i kommunen giver et retvisende billede af sagsbehandlingsfristerne på social- og arbejdsmarkedsområdet. Der er tale om få ændringer og tilretninger i forhold til listen med sagsbehandlingsfrister godkendt i Byrådet den 21. juni Ændringerne er foretaget ud fra en helhedsbetragtning i forhold til den konkrete problemstilling, hvilket har medført at på nogle områder er sagsbehandlingsfristen reduceret for at afhjælpe en hurtig akut opstået situation hos borgeren og på andre områder foreslås den

16 Side 15 sat op. Mange borgere har i dag komplekse problemstillinger som kræver inddragelse af samarbejdspartnere før en individuel og konkret vurdering af den nødvendige hjælp og støtte kan afklares. Dette medfører en forøgelse af sagsbehandlingstiden. Sagsbehandlingen foretages altid hurtigst muligt, og sagsbehandlingsfristerne er derfor ikke et udtryk for, hvor lang tid en sagsbehandling vil komme til at tage, men alene udtryk for den normale maximale sagsbehandlingstid. Indstilling Direktionen indstiller, at sagsbehandlingsfristerne på social- og arbejdsmarkedsområderne for 2017 godkendes. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Anbefales godkendt. Beslutning i Ældrerådet den Anbefales godkendt. Ej til stede: Jens Chr. Nielsen Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Anbefales godkendt Beslutning i Integrationsrådet den Taget til efterretning. Ej til stede: Shadi Wahid.

17 Side Orientering fra Råd og Udvalg Åben sag Sagsid: 15/26746 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indledning Ingen punkter. Indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning i Integrationsrådet den Taget til efterretning. Ej til stede: Shadi Wahid.

18 Side Orientering fra Formand og Administration Åben sag Sagsid: 15/26746 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indledning Ingen punkter. Indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Integrationsrådet den Taget til efterretning. Ej til stede: Shadi Wahid.

19 Side Eventuelt Åben sag Sagsid: 15/26746 Sagen afgøres i: Integrationsrådet Bilag: Indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Integrationsrådet den Taget til efterretning. Ej til stede: Shadi Wahid.

20 Side 19 Underskriftsside Line Lynnerup - Formand Brenda Rød - Medlem Benny Christensen - Medlem Hakima Lasham Lakhrissi - Medlem Anders Weber - Medlem Laura Irwing Rossing - Medlem Birthe Nielsen - Medlem Ayan Mona Musse - Medlem Lotte Birkestrøm - Medlem Rasmus Thorup - Deltager Shadi Wahid - Medlem

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar)

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar) Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Torsdag den 26-04-2018 Mødedato: Onsdag den 25-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Tirsdag den 02-05-2017 Mødedato: Torsdag den 27-04-2017 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den 26-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 23-01-2018 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan) O Line

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2013 Dannet den: Tirsdag den 27-08-2013 Mødedato: Torsdag den 22-08-2013 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Torsdag den 19-04-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Borgerstuen på Solbakken Medlemmer Benny

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 14-03-2018 Mødedato: Tirsdag den 13-03-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Harhoff BEMÆRK at mødet afholdes

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den 23-08-2017 Mødedato: Tirsdag den 22-08-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Mødested: Ringsted Sportscenter Medlemmer Per Nørhave

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Tirsdag den 05-02-2019 Mødedato: Mandag den 04-02-2019 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Britta Nielsen (hjbrni)

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Mandag den 27-01-2014 Mødedato: Mandag den 16-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-17:40 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HH)

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Per Flor (pefl) A

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den 02-11-2011 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 4100 Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Kultur- og Fritidsudvalget Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den 25-10-2019 Mødedato: Torsdag den 24-10-2019 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan)

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Onsdag den 01-02-2012 Mødedato: Onsdag den 25-01-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: - Gråt mødelokale, ved kantinen. Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Onsdag den 22-02-2017 Mødedato: Tirsdag den 21-02-2017 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Mødested: Hermansen, Ringsted Rådhus Medlemmer Per Nørhave

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:30

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 22-01-2008 Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Torben Lollike (tlo)

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den 21-02-2018 Mødedato: Tirsdag den 20-02-2018 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Ringsted Sportcenter Medlemmer Daniel Nørhave

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT

Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Lokale 135a på rådhuset i Grenaa Dato: Torsdag den 11. december 2014 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Hazel Laura Möller Ingrid Remy Mogens

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 18/3543 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2419056 Åben: Bilag 1 - Servicemålaftale mellem KL og Regeringen december 2015 2)

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Onsdag den 18-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Regnbuen, Frejasvej 27-31 Medlemmer Britta

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den 21-08-2012 Mødedato: Mandag den 20-08-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Referat. Frivilligrådet

Referat. Frivilligrådet Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den 05-12-2018 Mødedato: Tirsdag den 04-12-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 16/27767 Sagen afgøres i: Klima- og Miljøudvalget Bilag: 1) 2217534 Åben: Søjlediagrammer- regnskab- 2015.pdf

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 27-06-2017 Mødedato: Torsdag den 08-06-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 04-03-2015 16:00 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden3

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/03 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/03 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/03 Mødedato: torsdag den 24-03-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Mødedato: Til: Referat af møde i Handicaprådet 11. september Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 1B 2017 Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

I nedenstående beskrivelse gennemgås kort rammerne for de 3 eksisterende råd samt den foreslåede etablering af et Udsatteråd Beskrivelse: Ældreråd:

I nedenstående beskrivelse gennemgås kort rammerne for de 3 eksisterende råd samt den foreslåede etablering af et Udsatteråd Beskrivelse: Ældreråd: I nedenstående beskrivelse gennemgås kort rammerne for de 3 eksisterende råd samt den foreslåede etablering af et Udsatteråd Beskrivelse: Ældreråd: Jf. Retssikkerhedslovens bestemmelser vedrørende ældreråd

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 15-11-2017 Mødedato: Tirsdag den 14-11-2017 Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den 14-06-2017 Mødedato: Tirsdag den 13-06-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Sted: SCS Salen, Gl. Estrup Landbrugsmuseum Randersvej 4 8963 Auning Dato: Torsdag den 20. august 2015 Start kl.: 12:30 Slut kl.: 13:45 Medlemmer: Fraværende: John Saaby

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00.

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 18-05-2016 16:15 Medborgerhuset sal C Afbud fra: Mia Scmidt, Jeanette Gammelgaard, Tina Borja, Kirsten Buur, Anahit Karapetian, Sevak Karapetian, Pia Møller, Haris

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 31.01.2011 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganisian (. ) Johnny Jensen (. ) Maryam Hamze (. ) Peter Erkmann (. ) Rukiye Demir (. ) Sussi Petersen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/04 Mødedato: torsdag den 28-04-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/04 Mødedato: torsdag den 28-04-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/04 Mødedato: torsdag den 28-04-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 12-09-2018 Mødedato: Tirsdag den 11-09-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Jørgen Ellekjær

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den 03-11-2017 Mødedato: Torsdag den 02-11-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 24-02-2016 16:15 C118, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Almira Mujanovic, Sevak Karapetian, Ivan Jovanovic, Merete Wolf Andersen, Mercy Viedemann, Jeanette Gammelgaard,

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Vedtægter for. 1. Ældrerådet i Næstved Kommune

Vedtægter for. 1. Ældrerådet i Næstved Kommune Forslag til ændring af 5, stk. 1 Vedtægter for Ældrerådet i Næstved Kommune April 2017 1. Ældrerådet i Næstved Kommune Ældrerådet er etableret i henhold til "Lov om Retssikkerhed og administration på det

Læs mere

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15.

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådsmøde Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15 Mødested: Gråt mødelokale Amtsstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 29. oktober 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Bodil Thomsen Carsten Jespersgaard Diana Kringelbach Henning Jørgensen

Læs mere

Referat af ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 21. januar 2019 kl Mødelokale 1.37

Referat af ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 21. januar 2019 kl Mødelokale 1.37 Referat af ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 21. januar 2019 kl. 17.00-19.00 Mødelokale 1.37 Til stede: Ann-Cherie Thulstrup (formand), Erdogan Aslan, Derya Tamer, Kristine Andersen, Ann-Katrine

Læs mere

Ansøgning om: i loven: Frist: Ændring: Ændringsårsag: Fagudvalg Center: Lovpligtig frist

Ansøgning om: i loven: Frist: Ændring: Ændringsårsag: Fagudvalg Center: Lovpligtig frist (Ændringer i forhold til skemaet fra 2016 er markeret med rød) Sagsbehandlingsfrister på det sociale område 2017 - fastsat i henhold til restsikkerhedslovens 3 om offentliggørelse af frist for behandling

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 11-10-2017 Mødedato: Tirsdag den 10-10-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) Palle

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Lukket sag Sagsid: 18/2784 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2422467 Lukket: Bilag 1- Lokalplan 291.pdf 2) 2421834 Lukket: Bilag 2 - StøjrapportNiras.pdf

Læs mere

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune

Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Forretningsorden for Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter (KAI) i Ikast-Brande Kommune Uddrag for kommissorium Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ikast-Brande har i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 13:00-14:00

Referat. Ældrerådet. Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 13:00-14:00 Referat Ældrerådet Møde nr.: Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den 03-12-2013 Mødedato: Onsdag den 27-11-2013 Mødetidspunkt: 13:00-14:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 17-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 16-01-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 5 Medlemmer Erik Schaumann

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 06-03-2013 Mødedato: Onsdag den 27-02-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Mødelokale i stueetagen

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Integrationspolitik. for. Tønder Kommune

Integrationspolitik. for. Tønder Kommune Integrationspolitik for Tønder Kommune Indhold Indledning... 3 Målgruppe... 3 Indsatsområder... 4 Boligplacering... 4 Modtagelsen... 5 Danskundervisning... 6 Beskæftigelse... 6 Børn, unge og uddannelse...

Læs mere