AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde"

Transkript

1 Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo Cecchini, Inger Schoonderbeek Hansen, Signe Nygaard Pedersen (stud.rep. Musikvidenskab og Dramaturgi), Ida Hvenegård Tolstrup (observatør, stud.rep. Tysk og Romanske Sprog), Lise Brinck (stud.rep. Semiotik, Lingvistik, Lektiologi og Cognitive Science), Lars Kiel Bertelsen, Sven Østergaard, Peter Bakker, Thomas Rosendal, Morten Stanger (stud.suppleant Nordisk sprog og Oplevelsesøkonomi), Jannie Laigaard (VEST) Fraværende: Med afbud: Tore Rye Andersen, Ane Hejlskov Larsen, Mathilde Fahlberg (stud.rep. Medier og Journalistik), Pia Rasmussen, Jakob Steensig, Uden afbud: Jonas Christiansen (stud.rep. Nordisk sprog og Oplevelsesøkonomi), Julie Raimensborg (Informationsvidenskab og Digital design), Rikke Viderup Jakobsen (stud.rep. Æstetik og Kultur, Kunsthistorie og Museologi), Ditte Gaarde Engebjerg (stud.rep. Litteraturhistorie, Retorik og Børnelitteratur), Astrid Harboe Odgaard (stud.rep. Engelsk), 1. Godkendelse af referat og dagsorden (Beslutningspunkt) 2. Indkomne sager (Beslutningspunkt) 3. Forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder 4. Nævnets behandling af handleplaner 2016 (Beslutningspunkt) årsprøver (Beslutningspunkt) 6. Kontakt til erhvervslivet (Meddelelsespunkt) 7. Alternative eksamensformer til speciale, F2017 (Beslutningspunkt) 8. Evaluering af Projektorienterede forløb (Beslutningspunkt) 9. 1-årsmøde for nye uddannelser på IKK (Beslutningspunkt) 10. Meddelelser 10.1 Meddelelser til og fra Studieleder 10.2 Meddelelser til og fra Studienævnsformand og -næstformand anbefalinger til det fysiske studiemiljø AU s Høringssvar over udkast til en række bekendtgørelser - opfølgning på ændring af Universitetsloven Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Kasper Lie Dato: Ref: KL Side 1/26 Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Aarhus Universitet Tåsingegade Aarhus C Tlf.: Fax: hum@au.dk

2 Danish Perspectives prøveformer Uddannelsessamarbejde Evalueringsrapport fra Engelsk KA Afslutning på uddannelseseftersyn Arts Valg til Uddannelsesnævn og Studienævn i november 10.3 Meddelelser fra Uddannelsesnævnene Studiestartsprøve Nordisk 10.4 Meddelelser til og fra VEST Side 2/ Evt Nyt medlem til forretningsudvalget E Godkendelse af referat og dagsorden (Beslutningspunkt) Dagsorden godkendes med en tilføjelse af et punkt under Evt. om udpegelse af nyt medlem + suppleant ti Forretningsudvalget. Referat, Studienævnsmødet godkendes 2. Indkomne sager (Beslutningspunkt) Udgår da Forretningsudvalget ikke har fremsendt sager til afgørelse på Studienævnsmødet. 3. Forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder Uddannelsesnævnene opfordres til at komme med forslag til studienævnsmødedagsordnerne således emnerne kan diskuteres på fremtidige studienævnsmøder. På nuværende tidspunkt er der følgende emner på listen forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder: Studiemiljø: Fortsat fokus på studiemiljø og stress (Augustmødet har en drøftelse om det fysiske studiemiljø) Internationalisering: Internationaliseringsarrangementer på alle fagligheder (Indstilling fra Temadagen ) Feedback (Morten Breinbjerg). Studienævnssekretæren har rundsendt Nævnets tidligere drøftelse af feedback samt taget kontakt til CUDIM. CUDIM har endnu ikke systematiseret deres arbejde med feedback, men efter en henvendelse fra Nævnet har de igangsat arbejde med at få systematiseret feedback-arbejdet på Undervisermetro. CUDIM tilbyder derudover at besøge Nævnet med specialister på området når Nævnet skal drøfte feedback. Projektorienterede forløb/praktik:

3 Kommunikation mellem Praktiksteder og AU: Praktikstederne skal fremsende deres opslag meget tidligere. Skal dette udbredes fra centralt hold. Side 3/26 Studieordningsændringsrelaterede emner (Tages med i de forestående drøftelser i forbindelse med Prodekanens indstillinger): ECTS-byrde på Tilvalg. Nævnet ønsker at dette fokus også medtages i de igangværende Tilvalgsdrøftelser Uddannelsesudvikling, herunder hvordan Nævnet bliver bedre til at tage ejerskab for nye uddannelser. I lyset af Tilvalgspapiret bør Nævnet drøfte hvorledes de tager ejerskab for den fremtidige udvikling af tilvalg. Prøverelaterede emner (Tages med i Nævnets forestående drøftelser i forbindelse med Prodekanens indstillinger): Gruppeeksaminer, hvordan vurderes det individuelle bidrag i en gruppeeksamen? UJS siger at man kun må vurdere på de individuelle bidrag. Hvis der skal stilles et krav til sammenhængskraft i en gruppeopgave skal det indskrives i kvalifikationsbeskrivelse. (Jakob Isak Nielsen) Diskussion af omfang og tanker af og tanker med resumé og abstract. Om resumé/abstract på studieportalen: (foreslået på studieordningsrevisionsmødet d. 9. december) Ønske om drøftelse af karaktergivningen på forskellige fagligheder. (Ane Hejlskov Larsen) Afventer oplæg fra Uddannelsesudvalget: Etårige specialer: Nævnet ønsker en diskussion af mulighederne for etårige specialer. Drøftelsen koordineres med Uddannelsesudvalget og Institutledelsens arbejde med samme. Peter Bakker, LICS ( ): Evalueringsformularer - der ønskes en diskussion af den blackboard-funderet evalueringsproces Status: Ane Hejlskov Larsen, KÆM ( ): Der ønskes en analyse af hvilke kompetencer de nye studerende kommer med. Det undersøges om emnet kan ses i forbindelse med Gymnasiebrobygningsprojektet hvortil der er givet USM-midler. Dekanatet er kontaktet med Nævnets ønske om en udredning Thomas Rosendal, DRAMUS ( ): Status på Forretningsorden til Uddannelsesnævn. Nævnet og Uddannelsesnævnene afventer fortsat den endelige udgave af forretningsordenen for Uddannelsesnævn på IKK. Studieleder forestår udarbejdelsen af den endelige udgave af forretningsordenen. Nævnet er i dialog med studieleder om udformningen af forretningsordenen. Nye forslag:

4 Inger Schoonderbeek Hansen ( ): Hvordan forstås faglig identitet af de studerende. Der ønskes en undersøgelse af de studerendes forståelse af den faglige identitet. Inger Schoonderbeek Hansen ( ): Rekrutteringsvideoer fra Arts er udfordret af professionelle rekrutteringsvideoer fra KU- og SDU. Der bør være en fælles Arts-koordinering af hvad filmene skal gøre, fortælle m.m. Der ønskes en særlig indsats fra AU-kommunikation. Side 4/26 4. Nævnets behandling af handleplaner 2016 (Beslutningspunkt) Nævnets indstilling: Nævnet udpeger følgende fælles indsatsområder der skal adresseres i løbet af det kommende år: Specialeformer Eksamensstruktur/Valgfrihed på KA erne Hvordan får man studerende frem til KA 3. semester på normeret tid Hvordan tænkes karriereperspektivet ind i uddannelserne Nævnet indstiller derudover de fremlagte handleplaner til godkendelse hos Studieleder. Studienævnet behandler uddannelsernes handleplaner fra den årlige status med henblik på at drøfte uddannelsernes generelle status og identificere eventuelle fælles indsatsområder og sammenfald mellem uddannelserne. Som opfølgning på behandlingen indstiller studienævnet uddannelsernes handleplaner til godkendelse hos studieleder. Uddannelsesnævnene og Studienævnet bedes bemærke at Studieleder på Studienævnsmødet (Punkt 6.1) opstillede to dogmer for handleplanernes tiltag: Konkrethed: Der skal tænkes konkret og afgrænset - ikke nødvendighed for projekter der kræver store ændringer og fremadrettet opmærksomhed. Gå i krig med problem og adresser dem konkret. Kontinuitet: Det er legalt at fortsætte initiativer fra sidste år hvis man fornemmer at den tidligere aktivitet er godt i gang med at løse det problem det er sat i verden for at løse. Herudover har fakultetets uddannelsesudvalg valgt at rette opmærksomhed mod fremdrift med særligt henblik på reeksaminationer og speciale. Prodekanen skriver følgende til Nævnets formand d. 19. april angående Uddannelsesnævnenes behandling af de særlige opmærksomhedspunkter reeksamination og specialer: Det er korrekt, at disse to temaer ikke kan knyttes direkte til indikatorerne, og tanken er derfor, at man tager drøftelsen af de to dimensioner ud fra en mere kvalitativt orienteret tilgang, dvs. med udgangspunkt i de erfaringer, der er samlet op i forbindelse med evalueringer, drøftelser i miljøet, etc.

5 Nævnets drøftelse: Nævnet drøfter en række forslag til fokuspunkter på baggrund af handleplanerne: Fremdrift med særligt fokus på reeksamen og speciale. Mht. reeksamen har Nævnet allerede ændret Prøveform 2 på alle aktive studieordninger. Ønske om oprettelse af katalog over lokale tiltag i forbindelse med specialeforberedelse. Repræsentanten for Litteratur beskriver et lokalt specialetilbud udover de VEST og CUDIM-initierede. Arrangementet tager 3 timer og de studerende præsenteres for mulige vejledere, herunder også undervisere der ikke benyttes i så høj grad som specialevejledere. I semesteret derefter afholdes der en ideudviklingsworkshop. Dramaturgi er ligeledes i færd med at udvikle tiltag vedr. specialeworkshop Flere medlemmer af Nævnet peger på at et arbejde med den faglige identitet vil kunne skabe større fællesskab på KA en - dette ville kunne skabe en bedre gennemførsel. Med hensyn til ledighedsspørgsmålet peges der på de kommende udfordringer fra Gymnasiereformen vil lægge pres på flere af Nævnets fagligheder. Disse har gymnasieskolen som hovedaftager og når disse fag bliver nedprioriteret i gymnasierne vil de medføre et mindre aftag. Dette peger på at beskæftigelsen er en svær ting at imødegå, men samtidigt at Nævnet skal fastholde en fokus på inddragelse af karriereperspektivet i uddannelserne. Enkelte medlemmer påpeger at forsinkelse kan være en uheldig omstændighed ved Fremdriftsreformen - hvis man mister en eksamen kan det betyde en stor forsinkelse. Frafald er også en udfordring for Arts-studerende - man kender ikke alle vore uddannelsers indhold fra Gymnasiet eller fra verdenen udenfor, eks. læger og advokater. Man undersøger vore uddannelser og vælger måske engang imellem forkert, og dermed frafald. Studieleder understreger at presset kommer udefra. Den nye Fremdriftsreform og AU s regler betyder at selv den mindste forsinkelse er fatal. Selve Fremdriften skal nok sikre fremdrift på KA en, men det skal sikres at denne fremdrift ikke kommer i hus på baggrund af et massivt frafald grundet overskridelse af maksimal studietid. Der skal derfor rettes opmærksomhed mod alle dele af KA erne. Side 5/26 Studieleders opsummering af handleplaner: Forsinkelse på KA: Handleplanerne fokusere mest på undersøgelse af udfordringen og er mindre konkret handlingsorienteret. BA-frafald: Her er handleplanerne mest konkrete Ledighed: Handleplanerne fokuserer mest på undersøgelse af udfordringen og er ikke reelt handlingsorienteret. Der skal konkretiseres tiltag der kan rettes mod forsinkelse på KA - IKK er gode til at skabe fremdrift på BA, uddannelserne bør derfor kunne lære af sig selv (af BA-uddannelserne) og overføre de gode takter til KA-uddannelserne.

6 Nævnet bør også adressere de uddannelser der har grønne flag på disse udfordringsområder og tage ved lære af de tiltag som disse uddannelser benytter for at få grønne flag - fokus bør især være på BA-frafald og forsinkelse på KA. (Ledighed er lidt svære at sammenligne). Side 6/26 Nævnets forslag til konkrete tiltag: Specialeformer Eksamensstruktur/Valgfrihed på KA erne Hvordan får man studerende frem til KA 3. semester på normeret tid Hvordan tænkes karriereperspektivet ind i uddannelserne årsprøver (Beslutningspunkt) Nævnets indstillinger: Nævnet godkender de af Uddannelsesnævnene fremsatte ønsker til 1.årsprøver. VEST har lovet at give en status på kommunikationen vedr. 1.årsprøver på septembermødet. Nævnet træffer på baggrund af følgende principper beslutning om hvilke kurser der fra september 2016 skal udgøre 1.-årsprøverne på de enkelte uddannelser: Det samlede omfang af førsteårsprøven skal være på 45 ECTS Når uddannelsens struktur ikke muliggør, at førsteårsprøvens omfang er på 45 ECTS, er omfanget af førsteårsprøven fastsat til 40 ECTS Det anbefales, at de 30 ECTS på første semester indgår i prøven Nævnet bedes bemærke at disse nye førsteårsprøver gælder for studerende der optages pr. 1. september 2016, dvs. 1.årsprøverne i overensstemmelse med de ovenstående principper indskrives i allerede eksisterende studieordninger. I den forbindelse ekspliciteres det at de nye 1.årsprøver kun gælder studerende optaget 1. september 2016 og senere. For studerende der er indskrevet før 1. september 2016 gælder de nuværende 1.årsprøver. Nævnets drøftelse: Nævnet spørger til kommunikationen vedr. 1.årsprøver og studiestartsprøver. Der spørges endvidere til muligheden for at ruste tutorerne til at fortælle om 1.årsprøverne og studiestartsprøverne. VEST oplyser at der er fokus på information til de studerende og henstiller samtidigt til at al information vedr. 1.årsprøven og studiestartsprøven kommer fra studievejledningen. Tutorer skal derfor henvise til vejlederne hvis de får stillet spørgsmål vedr. disse prøver. Studenterrepræsentanterne retter fokus mod muligheden for en øget præstationsangst i forbindelse med 1. årsprøverne og studiestartsprøverne. Forebyggelse af eksamensangst bør derfor have øget fokus. VEST og studievejlederene arbejder med eksamensangst gennem bla. 1.årsmøder på de enkelte uddannelser.

7 Studieleder kommenterer spørgsmålet om eksamensangst: De studerende skal ikke forholdes viden om studiestartsprøverne og 1.årsprøverne og dette kan desværre resulterer i eksamensangst. Men man kan imødegå dette ved at arbejde med nye eksamensformer på første studieår hvor der ikke er så meget fokus på udprøvning og sortering, men på portfoliolignende eksaminer der er integreret i undervisningen. Nævnet henstiller til at den forhastede proces for udvælgelsen af 1.årsprøvediscipliner bliver påtalt. VEST orienterer om kommunikation i forbindelse med 1.årsprøverne og studiestartsprøverne på septembermødet. Side 7/26 Nævnet godkender førsteårsprøverne og indstiller dem til endelig godkendelse hos Dekanatet. Efterfølgende er følgende 1.årsprøver fra LICS skriftligt godkendt af Nævnet : Cognitive Science: Experimental methods 1 10 ECTS (1. Semester) Introduction to Cognitive Science 10 ETCS (1. Semester) Cognition and communication 10 ECTS (1. Semester) Experimental methods 2 10 ECTS (2. Semester) Lingvistik: At forstå lingvistik 10 ECTS (1. semester) Dansk og verdens sprog 10 ECTS (1. semester) Dansk grammatik 10 ECTS (1. semester) Fonetik og fonologi 10 ECTS (2. semester) 6. Kontakt til erhvervslivet (Meddelelsespunkt) Forslag til indstilling: Nævnet orienteres om de Karrieretilknyttede mødesteder mellem studerende og erhvervsliv. Nævnet har inviteret Ulla Hjort Andersen fra Karriere til et kort oplæg om de eksisterende tiltag der sikre kontakt mellem studerende på AU og erhvervslivet udenfor universitetet, herunder i særdeleshed AU Jobbank. AU Jobbank giver mulighed for at studerende søger bredt eller faglighedsspecifikt på job og praktikopslag: ettet=&page=3 Ullas oplag: Fortæller om mødestedet mellem studerende og erhvervsliv. Karriere fokuserer på at skabe og give: Kompetencebevidsthed

8 Arbejdsmarkedskendskab Jobsøgningsredskaber Side 8/26 Karriere redskaber til at skabe bro til arbejdsmarkedet: Virksomhedsoplæg i undervisning/arrangementer/casesamarbejde Akademikerkampagnen Alumneportrætter og Kandidater i job Company Dating AU Job- og projektbank AU Job- og projektbank indeholder bla. studiejob/praktikopslag samt mulighed for at studerende kan opretter en profil, en jobagent. Der er mange job og praktikopslag, men Karriere har fokus på at øge antallet af studieprojekter og specialeprojekter som efterspørges af virksomhederne. Fordele ved AU Job- og projektbank: Går på tværs af fagligheder nye perspektiver Går på tværs af universiteter og landsdele God kendskabsgrad blandt virksomheder - én indgang til AU Én fælles platform = ét mødested mellem studerende og arbejdsmarked Ny udbudsrunde forbedret søgefunktion Der er en særlig udfordring i at få virksomhederne gjort opmærksom på at der kommer kraftige pukler på studerende der søger praktiksamarbejde. Men lige nu er der en forholdsvis god balance. Nævnets drøftelse: Ulla forklarer at mange virksomheder ikke er bekendt med muligheden for samarbejder vedr. specialer. Derfor har man i Karriere ikke stor erfaring med disse samarbejder. Det fremføres af enkelte medlemmer af Nævnet at specialesamarbejder med virksomheder kan kræve stor koordinering og samtidigt kan det give problemer med den korte specialeskrivningsproces. Endvidere skal det også sikres at disse projekter ikke tager arbejdet fra de uddannelses kandidater, at virksomhederne får dækket et behov som de ellers skulle have dækket ved ansættelser af de færdige kandidater. Studieleder spørger til hvordan fagmiljøerne kan gøres til agenter ind i dette? Job- og projektbanken er et møde mellem den enkelte studerende og virksomhederne, men det vil være godt at få engageret aftagerpanelerne for disse er allerede i et tættere forhold til AU. Karriere vil gerne være i tættere forbindelse med eks. aftagerpaneler, men også med de faglige miljøer. 7. Alternative eksamensformer til speciale, F2017 (Beslutningspunkt)

9 Nævnets indstilling: Nævnet godkender en videreførelse af de for E2016 vedtagne alternative specialeprøveformer i E2017. Side 9/26 Nævnet træffer beslutning om en videreførelse nedenstående alternative specialeeksamensformer i F2017: Dispensation til alternativ prøveform for Speciale gældende for F2017 Medier og Journalistik Medievidenskab: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Prøven kan aflægges som fri skriftlig opgave med et omfang på sider pr. studerende. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 40 sider pr. studerende kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Specialet skal indeholde et resumé på 2-3 sider på engelsk. Resumeet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse. Fri hjemmeopgave, Fri mundtlig prøve (Portfoliospeciale) Bemærkninger: Eksamen består af to dele: en fri skriftlig og en mundtlig del. Den skriftlige del udgøres af en portfolio bestående af 2-6 skriftlige fremstillinger, som udarbejdes undervejs i forløbet med samlet omfang på sider samt en afsluttende skriftlig fremstilling på sider. De skriftlige fremstillinger i portfolioen sætter fokus på udvalgte problemstillinger (af proces eller anden karakter). Den afsluttende skriftlige fremstilling skal præsentere relevante teoretiske og metodiske problemstillinger samt refleksioner og perspektiveringer. Den mundtlige prøve varer op til 1 time inkl. bedømmelse. Her giver den studerende et kort perspektiverende oplæg på maks. 15 min. hvorefter der er op til 30 min. til diskussion og op til 15 min. til bedømmelse og feedback til den studerende. Der gives en samlet karakter i form af en helhedsvurdering af den skriftlige og mundtlige præstation. Specialet skal indeholde et resumé på 2-3 sider på engelsk. Resumeet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse.

10 Specifikt for prøveformen: Fri mundtlig prøve Eksaminationstid: 1 time(r) Side 10/26 Fri hjemmeopgave (Produktspeciale) Bemærkninger: Eksamen består af et dokumenteret praktisk produkt og en tilhørende skriftlig fremstilling. Omfanget og arten af produktet aftales med vejlederen og skal fremgå af specialeaftalen. Den tilhørende skriftlige fremstilling skal have et omfang på sider pr. studerende og indeholde teoretiske og metodiske refleksioner i forhold til produkt og/eller produktionsproces. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 25 sider pr. studerende kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Specialet skal indeholde et resumé på 2-3 sider på engelsk. Resumeet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse. Cand.public: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale A1-linje) Bemærkninger: Specialet består af en større afhandling (50-60 sider) med fokus på praksis og/eller teori inden for journalistik og/eller kommunikation. Fri mundtlig prøve, Fri hjemmeopgave (Portfoliospeciale A1-linje) Bemærkninger: Eksamen består af to dele: en fri skriftlig og en mundtlig del. Den skriftlige del udgøres af en portfolio bestående af 2-6 skriftlige fremstillinger som udarbejdes undervejs i forløbet med samlet omfang på sider samt en afsluttende skriftlig fremstilling på sider. De skriftlige fremstillinger i portfolioen sætter fokus på udvalgte problemstillinger (af proces eller anden karakter). Den afsluttende skriftlige fremstilling skal præsentere relevante teoretiske og metodiske problemstillinger samt refleksioner og perspektiveringer. Den mundtlige prøve varer op til 1 time inkl. bedømmelse. Her giver den studerende et kort perspektiverende oplæg på maks. 15 min. hvorefter der er op til 30 min. til diskussion og op til 15 min. til bedømmelse og feedback til den studerende. Der gives en sam-

11 let karakter i form af en helhedsvurdering af den skriftlige og mundtlige præstation. Side 11/26 Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 sider på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse. Specifikt for prøveformen: Fri mundtlig prøve Eksaminationstid: 1 time(r) Fri hjemmeopgave (Produktspeciale A1-linje) Bemærkninger: Speciale med produkt: Specialet skal fylde sider. Heraf skal den akademiske/analytiske del fylde sider og det journalistiske produkt 8-11 sider. Hvis produktet har ikke skriftlig form, skal dets omfang på forhånd godkendes af vejleder. Den studerende skal i det journalistiske produkt vise, at han/hun har tilegnet sig de centrale færdigheder og den centrale viden, de journalistiske fag på uddannelsen har tilbudt. Opgaven skal afspejle ideudvikling, researchfærdigheder, formidlingsfærdigheder, bevidsthed om journalistrolle og målgruppeovervejelser, herunder viden om mediemæssig kontekst. Der skal desuden være en del på 7-9 sider, der knytter det akademiske/analytiske an til det journalistiske produkt. Heri fremsættes overvejelser over: - udvælgelse og bearbejdning af afhandlingens stofområde i forbindelse med udarbejdelsen af det journalistiske produkt - valg af medie og genrer - valg af målgrupper og relateret hertil - det færdige produkts retoriske, stilistiske og æstetiske virkemidler I bedømmelsen vægter den akademiske/analytiske del 70 %, mens det journalistiske produkt vægter 20 % og rapporten vægter 10 %. Fri hjemmeopgave (Monografispeciale A2-linje) Bemærkninger: Specialet består af en fri skriftlig opgave på sider, hvori der skal indgå refleksioner over, hvordan det analyserede problemfelt forholder sig til journalistiske teorier og/eller praksisser. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 sider på

12 engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse. Side 12/26 Fri mundtlig prøve, Fri hjemmeopgave (Portfoliospeciale A2-linje) Bemærkninger: Eksamen består af to dele: en fri skriftlig og en mundtlig del. Den skriftlige del udgøres af en portfolio bestående af 2-6 skriftlige fremstillinger, som udarbejdes undervejs i forløbet med samlet omfang på sider samt en afsluttende skriftlig fremstilling på sider. De skriftlige fremstillinger i portfolioen sætter fokus på udvalgte problemstillinger (af proces eller anden karakter). Den afsluttende skriftlige fremstilling skal præsentere relevante teoretiske og metodiske problemstillinger samt refleksioner og perspektiveringer. I den samlede skriftlige fremstilling skal der indgå et resumé på 2-3 sider på engelsk, som vil indgå modificerende i bedømmelsen. Den mundtlige prøve varer op til 1 time inkl. bedømmelse. Her giver den studerende et kort perspektiverende oplæg på maks. 15 min., hvorefter der er op til 30 min. til diskussion og op til 15 min. til bedømmelse og feedback til den studerende. Der gives en samlet karakter i form af en helhedsvurdering af den skriftlige og mundtlige præstation. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 sider på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse. Specifikt for prøveformen: Fri mundtlig prøve Eksaminationstid: 1 time(r) Fri hjemmeopgave (Produktspeciale A2-linje) Bemærkninger: Speciale med produkt: Specialet skal fylde sider. Heraf skal den akademiske/analytiske del fylde sider og det journalistiske produkt 5-8 sider. Hvis produktet har ikkeskriftlig form, skal dets omfang på forhånd godkendes af vejleder. Der skal desuden være en del på sider, der knytter det akademiske/analytiske an til det journalistiske produkt. Heri fremsættes overvejelser over udvælgelse og bearbejdning af afhandlingens stofområde i forbindelse med udarbejdelsen af det journalistiske produkt samt en præsentation af og refleksion over, det

13 Informationsvidenskab og Digital design færdige produkts retoriske, stilistiske og æstetiske virkemidler set i relation til den valgte formidlingsmæssige kontekst, herunder defineret målgruppe og mediesammenhæng. I bedømmelsen vægter den akademiske/analytiske del 70 %, mens det journalistiske produkt vægter 15 % og rapporten vægter 15 %. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 sider på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse. Informationsvidenskab: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Side 13/26 Bemærkninger: Prøven kan aflægges som fri skriftlig opgave med et omfang på sider pr. studerende. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 40 sider kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Specialet skal indeholde et resumé på 2-3 sider på engelsk. Resumeet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse. Digital Design: Musikvidenskab og Dramaturgi Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Prøven er en fri, skriftlig opgave med et omfang på sider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes i samarbejde med andre studerende, dog således at minimum 40 sider skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Specialet skal indeholde et resumé på 2-3 sider på engelsk. Resumeet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse. Musikvidenskab: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 sider pr. studerende på engelsk (eller et andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men indgår ikke i det angivne sideomfang. Prøven er en fri skriftlig opgave med et omfang på sider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes af op til 5 studerende i samarbejde. Dele af specialet, herunder problemformulering, konklusion og resumé, kan være fælles, men min. 40 sider pr. studerende skal kunne gøres til gen-

14 stand for individuel bedømmelse. Side 14/26 Dramaturgi: Fri skriftlig prøve (Monografispeciale) Æstetik og Kultur og Kunsthistorie Bemærkninger: Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 sider pr. studerende på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men indgår ikke i det angivne sideomfang. Prøven er en fri skriftlig opgave med et omfang på normalsider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes af op til fem studerende i samarbejde. Dele af specialet, herunder problemformulering, konklusion og resumé, kan være fælles, men min. 40 normalsider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Æstetik og Kultur Fri skriftlig prøve (monografispeciale) Bemærkninger: Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 normalsider pr. studerende på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men indgår ikke i det angivne sideomfang. Prøven er en fri skriftlig opgave med et omfang på normalsider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes af op til 5 studerende i samarbejde. Dele af specialet, herunder problemformulering, konklusion og resumé, kan være fælles, men min. 40 normalsider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Kunsthistorie: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 sider pr. studerende på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men indgår ikke i det angivne sideomfang. Prøven er en fri skriftlig opgave med et omfang på sider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes af op til 5 studerende i samarbejde. Dele af specialet,

15 Litteraturhistorie, Retorik og Børnelitteratur herunder problemformulering, konklusion og resumé, kan være fælles, men min. 40 sider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Litteraturhistorie: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Prøven er en fri skriftlig opgave med et omfang på normalsider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes individuelt eller af op til fem studerende i samarbejde. Dele af specialet, herunder problemformulering, konklusion og resumé, kan være fælles, men min. 40 normalsider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 normalsider pr. studerende på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men indgår ikke i det angivne sideomfang. Retorik: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Side 15/26 Engelsk Bemærkninger: Prøven er en fri skriftlig opgave med et omfang på normalsider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes individuelt eller af op til fem studerende i samarbejde. Dele af specialet, herunder problemformulering, konklusion og resumé, kan være fælles, men min. 40 normalsider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 normalsider pr. studerende på engelsk (eller andet europæisk hovedsprog). Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men indgår ikke i det angivne sideomfang. Engelsk: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Prøven aflægges som en fri skriftlig opgave med et samlet omfang på normalsider, eksl. bibliografi og eventuelle bilag. Specialeområdet aftales med specialevejlederen. Emnet skal være relevant i forhold til engelskstudiet og skal godkendes af vejleder. Ved specialearbejdets start indgår vejleder og den studerende en

16 Tysk og Romanske Sprog skriftlig specialeaftale, der skal indeholde specialets arbejdstitel, en plan for vejledning samt den studerendes og vejleders underskrift. Specialet skal indeholde et resumé på en 0,5-1 normalside på engelsk. Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men ikke i det angivne sideomfang for specialet. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 40 normalsider kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Tysk: Hjemmeopgave, Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Side 16/26 Bemærkninger: Prøven aflægges som en fri skriftlig opgave med et samlet omfang på normalsider, eksl. bibliografi og eventuelle bilag. Specialeområdet aftales med specialevejlederen. Ved specialearbejdets start indgår vejleder og den studerende en skriftlig specialeaftale, der skal indeholde specialets arbejdstitel, planlagt afleveringstidspunkt samt den studerendes og vejleders underskrift. Senest 1 måned før det aftalte afleveringstidspunkt udformer den studerende i samråd med vejleder specialets endelige titel. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 normalsider på tysk, hvis specialet er skrevet på dansk, eller på dansk, hvis specialet er skrevet på tysk. Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men ikke i det angivne sideomfang for specialet. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 40 normalsider kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Spansk: Hjemmeopgave, Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Prøven aflægges som en fri skriftlig opgave med et samlet omfang på normalsider, eksl. bibliografi og eventuelle bilag. Specialeområdet aftales med specialevejlederen. Ved specialearbejdets start indgår vejleder og den studerende en skriftlig specialeaftale, der skal indeholde specialets arbejdstitel, planlagt afleveringstidspunkt samt den studerendes

17 og vejleders underskrift. Senest 1 måned før det aftalte afleveringstidspunkt udformer den studerende i samråd med vejleder specialets endelige titel. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 normalsider på tysk, hvis specialet er skrevet på dansk, eller på dansk, hvis specialet er skrevet på tysk. Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men ikke i det angivne sideomfang for specialet. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 40 normalsider kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Fransk: Hjemmeopgave, Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Side 17/26 Bemærkninger: Prøven aflægges som en fri skriftlig opgave med et samlet omfang på normalsider, eksl. bibliografi og eventuelle bilag. Specialeområdet aftales med specialevejlederen. Ved specialearbejdets start indgår vejleder og den studerende en skriftlig specialeaftale, der skal indeholde specialets arbejdstitel, planlagt afleveringstidspunkt samt den studerendes og vejleders underskrift. Senest 1 måned før det aftalte afleveringstidspunkt udformer den studerende i samråd med vejleder specialets endelige titel. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 normalsider på tysk, hvis specialet er skrevet på dansk, eller på dansk, hvis specialet er skrevet på tysk. Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men ikke i det angivne sideomfang for specialet. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 40 normalsider kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse.

18 Italiensk: Hjemmeopgave, Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Side 18/26 Bemærkninger: Prøven aflægges som en fri skriftlig opgave med et samlet omfang på normalsider, eksl. bibliografi og eventuelle bilag. Specialeområdet aftales med specialevejlederen. Ved specialearbejdets start indgår vejleder og den studerende en skriftlig specialeaftale, der skal indeholde specialets arbejdstitel, planlagt afleveringstidspunkt samt den studerendes og vejleders underskrift. Senest 1 måned før det aftalte afleveringstidspunkt udformer den studerende i samråd med vejleder specialets endelige titel. Specialet skal indeholde et resumé på max. 2 normalsider på tysk, hvis specialet er skrevet på dansk, eller på dansk, hvis specialet er skrevet på tysk. Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse, men ikke i det angivne sideomfang for specialet. Hvis flere studerende udarbejder specialet i samarbejde, skal minimum 40 normalsider kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Nordisk sprog og Oplevelsesøkonomi Nordisk: Fri hjemmeopgave, Fri mundtlig prøve (Speciale med mundtligt forsvar) Bemærkninger: Prøven er en fri skriftlig opgave på normalsider pr. studerende, der skal forsvares mundtligt. Den studerende indleder det mundtlige forsvar med en præsentation på 15 minutter, som efterfølges af dialog mellem den studerende, eksaminator og censor. Der foretages en helhedsvurdering af den skriftlige og mundtlige del. Specialet kan udarbejdes af op til 3 studerende i samarbejde. Dele af specialet kan være fælles, herunder problemformulering og konklusion, men mindst 40 normalsider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Ud over de normalsider skal specialet indeholde et engelsksproget resumé på 2-3 normalsider pr. studerende. Resumeet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse.

19 Den skriftlige opgave vægter 3/4, den mundtlige præstation vægter 1/4. Specifikt for prøveformen: Fri mundtlig prøve Eksaminationstid: 30 minutter Side 19/26 Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Prøven er en fri skriftlig opgave på normalsider pr. studerende om et emne, der er aftalt med en vejleder. Specialet kan udarbejdes af op til 3 studerende i samarbejde. Dele af specialet kan være fælles, herunder problemformulering og konklusion, men mindst 40 normalsider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Ud over de normalsider skal specialet indeholde et engelsksproget resumé på 2-3 normalsider pr. studerende. Resuméet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse. Oplevelsesøkonomi: Fri mundtlig prøve, Fri hjemmeopgave (Produktspeciale) Bemærkninger: Eksamen består af 2 prøver, en fri skriftlig og en mundtlig. Den skriftlige prøve består af en skriftlig afhandling og et produkt, der er et intervenerende oplevelsesdesign (f.eks. prototype, designforslag, strategi el.lign.). Karakteren af produktet skal fremgå af specialeaftalen. Den skriftlige afhandling skal have et omfang på normalsider for individuelle specialer og yderligere normalsider pr. efterfølgende studerende. Heri skal indgå en produktpræsentation og en selvrefleksion over produkt og proces, samt et resumé på engelsk (2-3 normalsider for individuelle specialer og yderligere 1-2 normalsider pr. efterfølgende studerende). Specialet kan udarbejdes af op til 3 studerende i fællesskab. Den skriftlige fremstilling skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse, dog kan produkt, indledning, konklusion og refleksionsafsnittet være fælles. Den mundtlige prøve udgør en selvstændig del af specialet og skal derfor indeholde en videreudvikling teoretisk, empirisk og/eller analytisk af det i den skriftlige del fremlagte materiale. Prøven er individuel og har en varighed af maks. 1 time, heraf 15 min. til censur og feedback. Prøven indeholder et individuelt fagligt oplæg

20 på 20 minutter og en eksamination i form af en samtale om det mundtlige oplæg, den skriftlige afhandling og/eller produktet af 25 minutters varighed. Den skriftlige del vægter 2/3 og den mundtlige del vægter 1/3 Specifikt for prøveformen: Fri mundtlig prøve Eksaminationstid: 1 time(r) Side 20/26 Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Semiotik, Lingvistik, Lektiologi og Cognitive Science Bemærkninger: Specialet er en fri, skriftlig afhandling på normalsider pr. studerende. Indeholdt heri er et resumé på engelsk på 3-5 normalsider. Specialet kan udarbejdes af op til 3 studerende sammen. Hele specialet skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse, dog må indledning og konklusion være fælles. Kognitiv semiotik: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Bemærkninger: Prøven er en fri skriftlig opgave med et omfang på normalsider pr. studerende. Specialet kan udarbejdes af op til 3 studerende i samarbejde. Dele af specialet kan være fælles, herunder problemformulering og konklusion, men min. 40 normalsider pr. studerende skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Specialet skal indeholde et resumé på mindst 1 og maks. 5 normalsider pr. studerende på engelsk. Hvis specialet er skrevet på engelsk kan resuméet være på dansk eller engelsk. Resumeet vil indgå modificerende i den samlede bedømmelse. En graf, som den studerende eller gruppen selv har skabt på baggrund af en statistisk analyse af materiale fra egne eller gruppens undersøgelser, tæller 800 typeenheder (en tredjedel normalside).

21 Lingvistik: Fri hjemmeopgave (Monografispeciale) Side 21/26 Bemærkning Prøven afvikles på dansk eller engelsk efter den studerendes eget valg. Monografisk fremstilling: Prøven er en skriftlig opgave om et emne valgt i samråd med underviseren. Omfang af den skriftlige opgave: min. 50 og maks. 80 sider (alt inklusive, med undtagelse af forside med eksamensoplysninger, titelside, indholdsfortegnelse og referenceliste). Denne prøve kan også løses som en gruppeopgave. I så fald skal den skriftlige opgave (i) være en sammenhængende tekst og (ii) gøre det muligt at foretage individuel bedømmelse, dvs. den enkelte studerendes bidrag til den samlede opgave skal være klart angivet. Der må maksimalt deltage 2 studerende i en gruppeopgave, og hver studerendes bidrag skal være på min. 50 og maks. 60 sider (ekskl. forside med eksamensoplysninger, titelside, indholdsfortegnelse, indledning, konklusion, referenceliste og resumé). Indledning og konklusion må (samlet) ikke overstige 10 sider. Det samlede omfang må ikke overstige 140 sider (alt inklusive, med undtagelse af forsiden med eksamensoplysninger og resuméet). Bilag udgør ikke en del af specialet og tæller ikke med i bedømmelsen. Et speciale affattet på dansk skal ledsages af et resumé på maks. 2 sider på et fremmedsprog. Engelsk er godkendt som fremmedsprog for resuméet. Anvendelse af et andet fremmedsprog aftales med specialevejlederen. Resuméet vil indgå i den samlede bedømmelse. Specialet kan også affattes på et fremmedsprog, hvor sproget i så fald skal aftales med specialevejlederen ved projektstart. Engelsk er et godkendt fremmedsprog. Resuméet til et speciale, som er affattet på et fremmedsprog, skal være på dansk eller engelsk. Nævnet godkender ovenstående alternative specialeformer for F Evaluering af Projektorienterede forløb (Beslutningspunkt) Nævnets indstilling: Nævnet beslutter at Projektorienterede forløb, Praktik- eller Feltstudieforløb på sigt evalueres i overensstemmelse med IKK-evalueringspolitik.

22 Nævnet drøfter hvorledes det sikres at Projektorienterede forløb, Praktik- eller Feltstudieforløb evalueres samt træffe beslutning om evaluering af disse. Side 22/26 Nævnets drøftelse: Der er igangsat et udredningsarbejde vedr. Projektorienteret forløb på både AUog Arts-niveauer, herunder også evalueringsprocesser. Det henstilles til at Nævnets arbejde med evalueringerne forholder sig til dette andet arbejde når det på et senere tidspunkt fremlægges. Nævnet ønsker at evalueringen af Projektorienterede forløb er Blackboardforankret. Nævnet drøfter udstrækningen af individualitet i forbindelse med evalueringerne - det foreslås at den enkelte helt individuelle evaluering sker i forbindelse med en evt. midtvejsevaluering. Studieleder henleder opmærksomheden på at evalueringspraksis skal gælde læringsforløb og ikke kun undervisning. Specialet er også udenfor evaluering. Studieleder henstiller derfor til at IKK går forrest i udviklingen af en brugbar evalueringsform for evalueringen af specialeprocessen - hvordan udvikler man evalueringsformer for denne individuelle læringsproces. Det skal ikke være en evaluering af vejlederne, men af læringsprocessen. Man bør kunne udnytte erfaringen fra projektorienteret forløbsevalueringer i forhold til en evalueringsproces for specialet. Flere af Nævnets medlemmer argumenterer for at Studienævnet skal udvælge fælles evalueringsspørgsmål til evalueringen af hhv. projektorienterede forløb og Speciale. Nævnet ønsker at udsætte beslutninger vedr. evalueringer af specialet til senere. Den videre proces frem mod augustmødet. Formanden taler med prodekanen om der kan løsnes på kravene til den elektroniske evaluering således den kan benyttes til evalueringen af den individuelle læringsproces der er tilknyttet Projektorienterede forløb. Nævnet udpeger hvilke spørgsmål der skal indgå i evalueringen (der nedsættes et udvalg fra Nævnet med de fagligheder hvor der er mange projektorienterede forløb). Formanden afslutter drøftelsen og punktet overgår til afstemning: Stemmeberettigede: 11 Ja: 10 Nej: 0 Det besluttes at Projektorienterede forløb, Praktik- eller Feltstudieforløb på sigt evalueres efter IKK-evalueringspolitik.

23 9. 1-årsmøde for nye uddannelser på IKK (Beslutningspunkt) Nævnets indstilling: Nævnet træffer beslutning om indførelse af 1. årsmøder for nye uddannelser. Side 23/26 Studieleder beder Studienævnet træffe beslutning om det ønsker at nye uddannelser skal holde et 1. årsmøde med Studieleder. Studieleder har fremsendt nedenstående forslag til rammerne for et sådant møde og Nævnets medlemmer bedes, i fald Nævnet ønsker indførslen af 1. årsmøder for nye uddannelser på IKK, supplere med eventuelle yderligere indhold til mødet: 1-årsmøde for nye uddannelser på IKK Et dialogmøde hvor første års gennemløb på den nye uddannelse diskuteres med fokus på uddannelseskvalitet. Omdrejningspunktet vil være balancerne på den nye uddannelse Emner kan være: Hvem er de studerende? Hvordan kom de fra start? Passer det faglige niveau og undervisningsformerne til studentergruppen? Hænger undervisningsforløbene og eksamensformerne sammen som ventet? Er der dukket uventede udfordringer op? OBS! Der er altså ikke tale om kontrol. Formålet med mødet er af faglig, evaluerende karakter. Hvornår: Mødet placeres i august måned, når første studieår inkl. eksamensperioden er gennemført og årsrapporterne modtaget. Hvem: Studieleder (indkalder og afvikler), SN-formand (?), afdelingsleder, studerende fra uddannelsen, fagkoordinator fra uddannelsen, andre relevante personer som faget selv måtte ønske med på mødet. Godkender SN forslaget, vil første møde finde sted i august 2016 med den nye BA i Kognitionsvidenskab og andet møde i august 2017 med den nye KA i Interkulturelle studier. Nævnets drøftelse: Studieleder oplyser at 1.årsmøderne ikke skal ses som en del af en kontroldagsorden, men et ønske om at støtte og hjælpe rettidigt. Nævnet støtter bredt op om 1.årsmøder på nye uddannelser på IKK. Der spørges til muligheden for at udvide med 2. og 3.årsmøder. 10. Meddelelser

24 10.1 Meddelelser til og fra Studieleder Ledelsesseminar med fokus på uddannelsessiden i august måned. Side 24/ Meddelelser til og fra Studienævnsformand og -næstformand anbefalinger til det fysiske studiemiljø Udvalget for Uddannelse har i relation til den kommende udvidelse af Campus Aarhus med det tidligere Kommunehospital bedt en arbejdsgruppe, sammensat af både studerende, undervisere og administrativt personale, komme med anbefalinger til udviklingen af det fysiske studiemiljø. Arbejdsgruppens anbefalinger er så interessante, at de kan danne afsæt for drøftelse af både det eksisterende og det fremtidige studiemiljø på Aarhus Universitets campusområder i Aarhus, Herning og Emdrup. Studiemiljøundersøgelse 2014 findes på Nævnets fællesdrev: \\uni.au.dk\dfs\arts_ar-dac-sn\emner\studiemiljøundersøgelse2014 Nævnet har inviteret Ole Jensen, Administrationschef på Arts, til en drøftelse af det fysiske studiemiljø til augustmødet. Han sender eventuelt den fra hans stab der har ansvar for det fysiske miljø AU s Høringssvar over udkast til en række bekendtgørelser - opfølgning på ændring af Universitetsloven Hermed Universitets endelige høringssvar over udkast til følgende bekendtgørelser: Bekendtgørelse om bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne (uddannelsesbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om tilskud og revision m.v. ved universiteterne (tilskuds- og revisionsbekendtgørelsen) Disse bekendtgørelser har været til kommentering hos Nævnet, men ved afslutning af kommenteringsfristen var der ikke kommet kommentarer fra Nævnets medlemmer. Herunder findes ligeledes AU s Høringssvar over tre bekendtgørelser - opfølgning på ændring af Lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser Danish Perspectives prøveformer

25 På martsmødet godkendte Studienævnet udbuddet Danish perspective der fra E2016 tilbydes udvekslingsstuderende på Arts. Efterfølgende er der sket enkelte rettelser i prøveformen for at imødekomme de udvekslingsstuderendes behov for gradueret eksamen. De to prøveformer for hhv. BA- og KA-niveau er som følger (der tilføjes ikke et deltagelseskrav hvorfor der ikke er en Prøveform 2): Side 25/26 BA: Fri hjemmeopgave Censurform: intern censur Bedømmelse: 7-trinsskala Bemærkninger: The exam is a free written take-home assignment. Length 9-11 pages. Og KA: Fri hjemmeopgave Censurform: intern censur Bedømmelse: 7-trinsskala Bemærkninger: The exam is a free written take-home assignment. Length 9-11 pages Uddannelsessamarbejde Nævnet har i de seneste måneder haft et fast punkt på dagsordene vedr. Uddannelsessamarbejder. Uddannelsessamarbejde udgår som fast punkt, men kan bringes op igen efter behov Evalueringsrapport fra Engelsk KA Engelsk KA evalueringsrapport er fremsendt efter Nævnets drøftelse af evalueringsrapporter på martsmødet Afslutning på uddannelseseftersyn Arts Nævnet har modtaget nedenstående mail + bilag fra prodekanen vedr. afslutning på uddannelseseftersyn Arts: Kære medlemmer af studienævn og uddannelsesforum Arts Fakultetsledelsen har nu tiltrådt de indstillinger og anbefalinger, som uddannelseseftersynet gav anledning til. Vedlagte dokumenter er således de endelige notater. Jeg vil gerne sige jer alle sammen tak for de gode dialoger, vi har haft i forbindelse med den kvalificerende kommentering. Jeg vedlægger også mit opsamlingsnotat om forandringerne i beslutningsdokumentet, så I kan se, at jeres kommentarer ikke er faldet på stengrund. Jeg har i sagens natur ikke kunnet imødekomme alle

26 ønsker, men jeg har bestræbt mig på at tage kvalificeret stilling til dem. En del kommentarer er gået på de kommende processer. Ikke mindst er det blevet understreget, at det haster med at få lagt planer for udviklingsarbejdet. Med henblik på dette kan jeg sige, at vi arbejder på højtryk for at få lagt fornuftige planer, så vi kan komme i implementeringsmode. Side 26/26 Jeg vil gerne ønske jer alle en rigtig god sommer Bedste hilsner Niels Valg til Uddannelsesnævn og Studienævn i november Der henstilles til at dette nævnes for nye studerende. Studierepræsentanterne holder et oplæg i august og september. Der spørges til forretningsordenen Meddelelser fra Uddannelsesnævnene Studiestartsprøve Nordisk Hermed Nordisk Studiestartsprøve. På sidste møde var Nordisk ønske til studiestartsprøven endnu ikke færdigudviklet. Denne blev godkendt på forhånd eftersom den ville følge en af de former som blev godkendt for et af Nævnets andre fagligheder. Nævnet orienteres hermed om den konkrete form Meddelelser til og fra VEST Kommunikation af Fremdriftsreform 2 kommer på studieportalen i løbet af få dage Studiestart. RUS-programmer er ved at være færdige, det kommer på studiestartshjemmesiden i næste uge. 11. Evt Nyt medlem til forretningsudvalget E2016 Nævnet udpeger Leonardo Cecchinni som medlem samt Ane Hejlskov Larsen som suppleant i E2016. Studienævnsformanden er stående medlem af Forretningsudvalget. Studenterrepræsentanternes repræsentation i Forretningsnævnet organiseres også fremover af Næstformanden således det sikres at der er to studenterrepræsentanter pr. Forretningsudvalgsmøde. Ane Hejlskov Larsen deltog ikke i mødet, men er efterfølgende spurgt om hun kan påtage sig suppleantarbejdet. Hun har efterfølgende takket ja til suppleantrollen.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 6. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 27.04.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 22.02.2017, kl. 8.30-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Opfølgning på referat kl. 9.05 til 9.10 3. Indkomne sager 4. Handleplaner

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 28.09.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Indkomne sager 2.1 Dispensationssag vedr. ansøgning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK Møde den: 13. marts 2013, kl. 14.00-16.30 Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25.05.2016 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23.11.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Jakob Isak Nielsen, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalget i klassisk arkæologi 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalget i klassisk arkæologi 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalget i klassisk arkæologi 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25.01.2017 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 16.12.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

Møde den: 12. december Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 12. december Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 2. december Lokale 366, Bygning 48, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 31.08.2016 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

Danskfagligt projektorienteret

Danskfagligt projektorienteret Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i Danskfagligt projektorienteret forløb 2014-ordningen Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Indhold

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalg i sprogpsykologi 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalg i sprogpsykologi 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalg i sprogpsykologi 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

De overordnede bestemmelser for uddannelsen fremgår af Studieordning for Bacheloruddannelsen i Arabisk og Kommunikation (www.asb.dk/studinfo).

De overordnede bestemmelser for uddannelsen fremgår af Studieordning for Bacheloruddannelsen i Arabisk og Kommunikation (www.asb.dk/studinfo). STUDIEORDNING Revideret 14. maj 2009 STUDIEORDNING PR. 1. FEBRUAR 2008 FOR KOMMUNIKATIONSDELEN AF BACHERLORUDDANNELSEN I ARABISK OG KOMMUNIKATION VED HANDELSHØJSKOLEN, AARHUS UNIVERSITET OG DET TEOLOGISKE

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalget i film- og medievidenskab 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalget i film- og medievidenskab 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalget i film- og medievidenskab 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2018 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 1-faglig Kandidat 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for den 1-faglige kandidatuddannelse

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalg i kommunikation og it 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalg i kommunikation og it 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalg i kommunikation og it 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 4.2.26 kl. 9.-2. Lokale 366, Bygning 48, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek Hansen, Jakob Steensig,

Læs mere

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside Speciale (ny studieordning) dning) Om kurset Uddannelse Aktivitetstype Undervisningssprog Tilmelding Psykologi speciale Dansk Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode,

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 30. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), René Falkenberg,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 27.09.2014 kl. 9.00-14.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl

Læs mere

Studieordning for tilvalg på bachelorniveau i. Dansk. 2014-ordningen. Rettet 2015

Studieordning for tilvalg på bachelorniveau i. Dansk. 2014-ordningen. Rettet 2015 Studieordning for tilvalg på bachelorniveau i Dansk 2014-ordningen Rettet 2015 Institut for Nordiske Sprog og Sprogvidenskab Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Indhold Kapitel 1. Hjemmel,

Læs mere

Rettelsesblade til STUDIEORDNING FOR DEN ERHVERVSSPROGLIGE KANDIDATUDDANNELSE. i sproglig informatik. Forsøgsordning

Rettelsesblade til STUDIEORDNING FOR DEN ERHVERVSSPROGLIGE KANDIDATUDDANNELSE. i sproglig informatik. Forsøgsordning e til STUDIEORDNING FOR DEN ERHVERVSSPROGLIGE KANDIDATUDDANNELSE i sproglig informatik Forsøgsordning Syddansk Universitet, Kolding Gældende fra for studerende, som påbegynder uddannelsen 1. september

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26.04.2017 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 09.04.2013, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Dagsorden Deltagere: [Navn(e)] 1. Godkendelse af referat og dagsorden 2. Alt.udvalg 3. Telekollaboration/Intercultural

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalg i europæisk etnologi 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalg i europæisk etnologi 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalg i europæisk etnologi 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Møde den: 28. november 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 28. november 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 8. november 018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i historie 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i historie 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i historie 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering og

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30.03.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalget i urban kultur 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalget i urban kultur 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalget i urban kultur 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B August 1997 Senest revideret august 2007 2 KAPITEL 1: FORMÅL OG FAGLIG BESKRIVELSE

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 Møde den: 21.08.2013 Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger

Læs mere

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt.

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt. Praktikindkald Praktikprøvetilmelding Praktikprøve d. 22-23.03 Udarb. af synopsis Påskeferie Multimedie Designer Uddannelsen Information om 4 semester, foråret 2012 Det overordnede tema for 4. semester

Læs mere

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2019 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk Møde afholdt 19. juni 2019,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 20.08.2012 Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalget i køn, seksualitet og forskellighed 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalget i køn, seksualitet og forskellighed 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalget i køn, seksualitet og forskellighed 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel...

Læs mere

Rettelsesblad til. Rettelserne træder i kraft pr. 1. september 2012.

Rettelsesblad til. Rettelserne træder i kraft pr. 1. september 2012. Rettelsesblad til Studieordning for bacheloruddannelsen i international virksomhedskommunikation med to fremmedsprog samt bacheloruddannelsen i international virksomhedskommunikation med et fremmedsprog,

Læs mere

Indhold: INDHOLDSFORTEGNELSE

Indhold: INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEORDNING PR. 1. FEBRUAR 2012 FOR KOMMUNIKATIONSDELEN AF BACHERLORUDDANNELSEN I INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION I ARABISK OG KOMMUNIKATION VED AARHUS UNIVERSITET, BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

2. semester. 3. semester. Her læses centralt fag i et andet fag 1. X 5 Litteratur på Engelsk: Her læses 20 ECTS. og 10.

2. semester. 3. semester. Her læses centralt fag i et andet fag 1. X 5 Litteratur på Engelsk: Her læses 20 ECTS. og 10. Rettelsesblad til Studieordning for kandidatuddannelsen tilvalg i engelsk 2011 Gældende for studerende indskrevet pr. 1. september 2011 og fremefter på tilvalg (50 ECTS og 75 ECTS) B. Forløbsmodel og eksamensoversigt

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Studieordning af 1. september 2002 Master i IT, Sprog og Læring

Studieordning af 1. september 2002 Master i IT, Sprog og Læring Studieordning af 1. september 2002 Master i IT, Sprog og Læring I henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 586 af 9. juli 1999 om åben uddannelse og nr. 679 16 om uddannelsen til Master

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 19. maj 2016, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG.

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG. STUDIEORDNING FOR CAND.PHIL. OG CAND.MAG. I SAMFUNDSFAG VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. september 1999 INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning... 3 1. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold... 3 2. Adgangskrav

Læs mere

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 22. maj 2012 M Ø D E R E F E R A T 22. MAJ 2012 Forum Studienævnet Engerom

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i religion, 2011

Studieordning for bacheloruddannelsen i religion, 2011 Rettelsesblad til Studieordning for bacheloruddannelsen i religion, 2011 Rettelsen vedrørende antal eksaminatorer samt nr. 1 og 8 træder i kraft pr. 1. september 2012 og gælder for alle studerende på alle

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. april 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. april 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde. Referat Møde den: 24. april 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Lone Koefoed Hansen Studerende: Anna Brynskov Dramaturgi og Musikvidenskab

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalg i renæssancestudier 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalg i renæssancestudier 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalg i renæssancestudier 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 19. juni 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Christina Maj Hegelund (Næstformand), Martin Storgaard

Læs mere

Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg (pkt. 1-6) Dramaturgi og Musikvidenskab

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R September 1998 Senest revideret maj 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1.

Læs mere

Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede

Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede Kvalitetssikring af projektorienterede forløb på Arts Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede forløb. For det første er der fra UFU

Læs mere

Studieordning for enkeltstående tilvalg på bachelorniveau i. Dansk ordningen. Revideret 2016 Justeret 2018

Studieordning for enkeltstående tilvalg på bachelorniveau i. Dansk ordningen. Revideret 2016 Justeret 2018 Studieordning for enkeltstående tilvalg på bachelorniveau i Dansk 2015-ordningen Revideret 2016 Justeret 2018 Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet

Læs mere

Fortællinger og genrer

Fortællinger og genrer PD studieordning, 1.8. 2014 Vejledning for modulet Pædagogisk Diplomuddannelse (PD) Fortællinger og genrer Et modul fra PD i Medier og kommunikation Februar 2015-1 - 1. Indledning Vejledning for modulet

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

Pædagoguddannelsen. Studieåret 2015/2016. Studieordning. Fællesdel

Pædagoguddannelsen. Studieåret 2015/2016. Studieordning. Fællesdel Pædagoguddannelsen Studieåret 2015/2016 Studieordning Fællesdel Studieordningens nationale del Indholdsfortegnelse 1. Prøver i grundfagligheden... 2 1.1. Prøve: Grundfaglighedens kompetencemål 1 (GK1)...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i pædagogik 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i pædagogik 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i pædagogik 2019 Justeret 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttrædelse: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25.10.2017 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Jakob Isak Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde i Studienævn for Pædagogik d. 20. august 2014.

Referat fra studienævnsmøde i Studienævn for Pædagogik d. 20. august 2014. Studienævn for Pædagogik Institut for Kulturvidenskaber Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 2240 www.sdu.dk 20. august 2014 FW/mø Referat fra studienævnsmøde i Studienævn for Pædagogik d. 20. august

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 31.05.2017 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL OF Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Mandag den 16. marts 2015 kl. 11 Sted: Bygn. 1483, lokale 516 Fagstudienævnet

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Bekendtgørelser om justering af fremdriftsreformen m.m.

Bekendtgørelser om justering af fremdriftsreformen m.m. Til rektorer ved universiteterne Bekendtgørelser om justering af fremdriftsreformen m.m../. Vedlagt er følgende bekendtgørelser: 1. Bekendtgørelse nr. 1061 af 30. juni 2016 om bachelor- og kandidatuddannelser

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Fagstudieordning Bachelortilvalget i komparative kulturstudier 2019

Fagstudieordning Bachelortilvalget i komparative kulturstudier 2019 Fagstudieordning Bachelortilvalget i komparative kulturstudier 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i. Sprog og faglighed, 2015-ordningen

Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i. Sprog og faglighed, 2015-ordningen Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i Sprog og faglighed, 2015-ordningen Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Indhold Kapitel 1. Hjemmel,

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Møde den: 7. september 2017, kl 9.15-12.00 Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere