Skelettet fra loftet. Af Lars Donatzky

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skelettet fra loftet. Af Lars Donatzky"

Transkript

1 Skelettet fra loftet Af Lars Donatzky I disse dage i december 2017 står den konservatorstuderende Ida Hansen på Landbohøjskolen på Frederiksberg og er i gang med afrense knoglerne på et skelet. Hendes bachelorprojekt består i at finde den bedst mulige metode. I 1890 erne var dansk travsport flyttet fra Lyngbyvejen til Charlottenlund Travbane, og diskussionen pågik stadigvæk. Skulle man satse på russiske eller amerikanske travheste til at forbedre den danske landavl til hurtigere, lettere og mere driftssikre køreracer. I virkeligheden havde også fuldblodet være inde i billedet til at forædle landbrugets køreheste, men den diskussion var opgivet, da bønderne ikke ville have det adelige snobberi, og da eksperimenterne med krydsning heller ikke have været lovende. Amerikanerne vandt Nu stod valget mellem den russiske og amerikanske travhest, og her vandt den stærke generalsekretær Hugo Jørgensen fra Det Danske Travselskab (Charlottenlund Travbane) og hans støtter i 1897 med deres ideer om den amerikanske travhest. Hugo Jørgensen havde rejst meget, og han var opsat på at frembringe

2 en konkurrencedygtig dansk travhest. Samtidig vidste man, at de amerikanske travere fejrede store triumfer både hjemme og efter eksport til især Tyskland, Østrig og Italien. Og hesteejerne og trænerne var jo ligeglade med den elitære diskussion blandt hesteavlens teoretikere. For dem gjaldt det blot om at vinde, om det så var med en lille norsk fjordhest, en hest af frederiksborg-blod, en russisk Orloff-traver eller en amerikaner. En fremtrædende modstander af den amerikanske traver betegnede den amerikanske traver som hjortehalset, lille og ubetydelig, og russerhingsten Prisrack havde da også haft succes med sine første årgange i 1893 og år senere Alligevel. Hugo Jørgensen fik lov til på selskabets vegne at indkøbe den otte år gamle amerikanske traver Shadeland Lamott til indførsel 26. februar Og det fremgår både af en navneplade ved skelettet og af et uddrag fra årsberetningen fra Landbohøjskolen , at det handler om den samme hingst født i Skelettet er i 1913 eller i 1914 blevet skænket af Det Danske Travselskab til Husdyrbrugssamlingen, og flere organer er sendt til opbevaring i anatomisk museum. På den måde knyttes det 120 år gamle indkøb direkte til Ida og hendes opgave. Supervisor og konservator Annika Normann Andersen pakker Shadeland ud.

3 Ida arbejder med skelettet. Hovedet blev taget af ved transporten fra loftet, og et bagben blev mistet i processen. Men begge dele skal nok komme på igen. Ida arbejder og man kan se forskel.

4 Før transport fra loftet. Shadeland er pakket ind i midten, hvis der skulle være tvivl. Hovedet ligger nedenfor. Shadeland Lamott omkring 120 år tidligere. Hingsten blev født i 1889 på Shadeland Farm i Pennsylvania tæt på en af de store nordamerikanske søer, Lake Erie, og den fik noteret en amerikansk rekord på milen (1609 meter) på 2:29 ¼ - omregnet til kilometertid 1.32,8 eller i fart ca. 38 km/time. På den tid var (den amerikanske) verdensrekord på 2:04 eller 1.17,1 (46,7 km/time), mens den første rekord for den første danskregistrerede hest og stjerne Gambrinus var 1.47,3 (33 km/time). Der var fart at hente i Amerika!

5 På det tidspunkt kom de fleste amerikanske importer til Danmark fra Tyskland, og Shadeland Lamott havde efter import til Tyskland i 1894 både forsøgt sig i løbene i Hamborg og Berlin - og i avlen med enkelte afkom, før han blev hentet til Danmark. Den tyske rekord blev 1.34,8 på langdistance på Berlin Westends bane d. 30. juni I Danmark startede hingsten iflg. rekordbøgerne ikke. Hugo Jørgensen ville sandsynligvis ikke risikere at ødelægge hingstens omdømme.. Men den lysebrune hingst havde både en god afstamning, et smukt eksteriør og en usædvanlig jordvindende og let travbevægelse. Den amerikanske travsport stamfader Hambletonian 10, som selv havde fuldblod i sig, var placeret tre gange i stamtavlen som tipoldefar, og når man ved, at Hambletonian 10 levede og avlede fra 1849 til 1876, er der tale om et karakteristisk og ganske hurtigt generationsskifte for den amerikanske traver. Følgende er fra Dansk Traver Stambog nr. 1 og 2. Stamtavle:

6 Afstamning og præmiering: Beskrivelsen er jo ikke dårligere: Annonce fra Dansk Idrætsblad 1902.

7 Populær i avlen tidlige talenter Shadeland Lamott blev straks populær i avlen i Danmark, og i perioden fra 1898 (16 afkom) til 1913 (8 afkom) fik han 332 afkom registreret i de danske traverstambøger. Den første årgang viste tidligt talent, og i det allerførste toårsløb i juni 2000, som samtidig var det største for årgangen i hele sæsonen, nemlig Opdrætningsløbet, mødte ikke færre end otte af hingstens sønner og døtre blandt den halve snes deltagere, som Dansk Idrætsblad beskrev det. Vinderen Shadeland Hastings er en af dem, og kuldet har andre stjerner som bl.a. Mira og Mignon. Det er faktisk sådan, at kun den første danskfødte hoppestjerne i Danmark, Eva, er bedre end hingstens afkom i denne 1898-årgang. Eva vinder Kriterium og derby, men i derbyet følges hun på de næste pladser af tre Shadeland Lamott-børn. De første år har Shadeland Lamott klassiske vindere i Opdrætningsløbet 1900 Shadeland Hastings, 1902 Bazar, 1903 Alex Bukephalos, i Kriteriet: 1902 Phoenix, 1907 Axel, i Derbyet i 1903 Phoenix og 1907 Dagmar Lamott, men der er stadig i 1902 stor skepsis hos kritikerne af den amerikanske traver, hvilket fremgår af referatet i Dansk Idrætsblad efter Phoenix Kriteriesejr: Phoenix blev altså derbyvinder året efter, og Shadeland Lamott blev avlschampion ved, at afkommet tjente flest penge i årene 1901 til 1908.

8 Avlschampion Shadeland Lamott kr Shadeland Lamott kr Shadeland Lamott kr Shadeland Lamott kr Shadeland Lamott kr Shadeland Lamott kr Shadeland Lamott kr Shadeland Lamott kr. Shadeland Lamott fra Dansk Traver Stambog 2.

9 Foto af datteren og derbyvinderen, den rødskimlede Dagmar Lamott. Gik af mode som traverhingst Succesen var sikret, men travselskabet købte nye amerikanertravere. I 1904 Refero for kr., i 1907 The Dreamer for en voldsom sum svarende til kr. Det sidste blev muliggjort ved Klasselotteriets lodtrækning i det samme efterår, der gav Det Danske Travselskab den store gevinst på kr. Disse hingste kom på mode og erstattede Shadeland Lamott som avlschampion. Men det var også et udtryk for, at den amerikanske avl og sport udviklede sig med lynets hast, og f.eks. havde The Dreamer løbet milen på 2:10 som treårs (1.20,8 eller 44,55 km/time). Sammenlign med Shadeland Lamotts 38 km/time. Når Shadeland Lamott alligevel fik en masse trav-registrerede afkom i de følgende år, f.eks. 24 så sent som i 1911, så kan man fra stambogens opdrættere se, at det nu handlede om gårdejere og deres hopper, så de fleste af disse afkom aldrig blev forsøgt på en væddeløbsbane. Naturligvis satte de mange afkom deres afgørende præg på dansk traveravl i en årrække herefter, men selv om man måske kan finde nogle efterkommere i dag, kan man ikke sige, at Shadeland Lamott har haft en reel indflydelse på dansk den danske travhest anno Skal skelettet tilbage til Lunden? Alligevel er den en god portion travhistorie i sagen, og skal skelettet ikke udstilles på veterinærhistorisk museum, så var en udstilling i den store spillehal på Charlottenlund Travbane måske en mulighed. Så vidt jeg har forstået, har opholdet på loftet på Landbohøjskolen gjort, at der ikke vil ske yderligere forringelser ved ophold der. Og det var trods alt her, den stod til bedækning den vigtige første del af avlskarrieren.

Derbyhistorie. De første år II: De åbne avlsløb begynder og dansk hest vinder kæmpepræmie..

Derbyhistorie. De første år II: De åbne avlsløb begynder og dansk hest vinder kæmpepræmie.. Derbyhistorie II De åbne avlsløb begynder og Metropolitanløbet med den kolossale førstepræmie på 5.000 kr. giver dansk sejr Af Lars Donatzky Princess Earl var en af de heste, der både deltog i løbene på

Læs mere

Derbyhistorie. De første år III: Clara Greenlander vinder det første derby med 225 meters tillæg..

Derbyhistorie. De første år III: Clara Greenlander vinder det første derby med 225 meters tillæg.. Derbyhistorie III Clara Greenlander blev den første derbyvinder trods 225 meters tillæg Af Lars Donatzky Med otte heste i fødselsregistret 1894 var det nu tid til at udskrive det første Dansk Traver Derby

Læs mere

Tysk-amerikaneren Trouble var den overlegne stjerne Kate S. var den suveræne debutant

Tysk-amerikaneren Trouble var den overlegne stjerne Kate S. var den suveræne debutant Åbningdagens seks væddeløb: Tysk-amerikaneren Trouble var den overlegne stjerne Kate S. var den suveræne debutant Af Lars Donatzky Det strømmede mod Lunden med mennesker ud på eftermiddagen den 24. maj

Læs mere

Marstrand havde i 1884 købt bryggeriet Aldersro på Vodroffsvej og forsøgte sig med wienerøl, og bryggeriet blev senere overtaget af Kongens Bryghus.

Marstrand havde i 1884 købt bryggeriet Aldersro på Vodroffsvej og forsøgte sig med wienerøl, og bryggeriet blev senere overtaget af Kongens Bryghus. Uden øl intet trav Derby-vindere: Eva 1902 versus Tarok 1976 Af Lars Donatzky (Artiklen har været bragt i Væddeløbsbladet nr. 2 i 2017) Overskriften er måske strammet lidt, men der er nu noget om snakken.

Læs mere

Tmed fire Derbyvindere

Tmed fire Derbyvindere ospandsløb Tmed fire Derbyvindere TEKST: LARS DONATZKY Tospand på Lyngbyvejens tid. Den specielle travdisciplin tospand er kun gennemført i Danmark i tre korte perioder og med store mellemrum. Der var

Læs mere

Månedens Hesteejer i januar: Stald KTAS

Månedens Hesteejer i januar: Stald KTAS Månedens Hesteejer i januar: Stald KTAS Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 13.20 // Af Henrik Ebbesen // // // Dansk Hestevæddeløb har kåret landets største anpartsstald, Stald KTAS, som Månedens Hesteejer

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

JGH 50. Rene Kjær Danmark 47 år sejre. Robin Bakker Holland, 36 år sejre. Paul Hagoort. Christoffer Eriksson. International Kuskematch

JGH 50. Rene Kjær Danmark 47 år sejre. Robin Bakker Holland, 36 år sejre. Paul Hagoort. Christoffer Eriksson. International Kuskematch JGH 50 International Kuskematch Rene Kjær Danmark 47 år- 1.951 sejre Landschampion 2018! Vinder af Dansk Trav Derby og Dansk Trav Kriterium med Axel. Er kendt for sin altid friske bemærkning. Driver kun

Læs mere

Den mærkelige historie om hesten Johnny Finance der blev ved med at overraske.

Den mærkelige historie om hesten Johnny Finance der blev ved med at overraske. Ost, kartofler og bagerbrød og et derbyodds på 45,67 Den mærkelige historie om hesten Johnny Finance der blev ved med at overraske. Af Lars Donatzky Lad os lige slå fast. Hesten Johnny Finance, der vandt

Læs mere

Dansk Galop (Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme) afholder ordinær generalforsamling på Klampenborg Galopbane (i Hesteejerpavillonen).

Dansk Galop (Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme) afholder ordinær generalforsamling på Klampenborg Galopbane (i Hesteejerpavillonen). Generalforsamling Dansk Galop (Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme) afholder ordinær generalforsamling på Klampenborg Galopbane (i Hesteejerpavillonen). lørdag den 22. april 2017, kl. 10.30. D A G

Læs mere

Hestealfabetet er fra Hestealfabetet er fra 1897

Hestealfabetet er fra Hestealfabetet er fra 1897 Hestealfabetet er fra 1897 Historien om seks A-derbyer med odds fra 1,13 til 38,79 og om en hingst med 400 afkom, der ikke kom i travløb Af Lars Donatzky - Fotos: Burt Seeger m.fl. A-hestene løber derby

Læs mere

Bliv investor i en væddeløbshest for 20 kr. om måneden

Bliv investor i en væddeløbshest for 20 kr. om måneden 1 of 11 8/20/17, 8:26 AM CHRISTINA GREGERSEN FORSIDE 19.08.2017 KL. 07:32 Bliv investor i en væddeløbshest for 20 kr. om måneden Mens investering i væddeløbsheste tidligere var for rigmænd, ejes flere

Læs mere

Derbyet er altid historisk. Derbyet er altid historisk. Af Lars Donatzky

Derbyet er altid historisk. Derbyet er altid historisk. Af Lars Donatzky Derbyet er altid historisk Af Lars Donatzky Dansk Traver Derby blev første gang afholdt på banen her i Lunden i 1898. De bedste danske fireårstravere har hvert år siden da kæmpet én gang om året om store

Læs mere

Stambogs & Kårings Reglement for DFF

Stambogs & Kårings Reglement for DFF Stambogs & Kårings Reglement for DFF 1. Avlsmål 2 2. Registre / Stamtavle registrering 2 2.1 Hovedstambog 2 Register a; Stambog for hingste 3 Register b; Stambog for hopper 3 Register c; Følbog 3 Register

Læs mere

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af Stutteri Dallas v/tine & Jens Daigaard Grundlagt på ejendommen i Læborg, som naboerne kaldte "Lille Dallas", derfor nærliggende med navnet, da stutteriets heste skulle navngives. I 1993 købte vi vores

Læs mere

Årets avler Morten Plenborg, Stutteri Firfod er årets avler 2012

Årets avler Morten Plenborg, Stutteri Firfod er årets avler 2012 Årets avler 2012 Morten Plenborg, Stutteri Firfod er årets avler 2012 Bestyrelsen i TAF har besluttet at udnævne Morten Plenborg, Stutteri Firfod til årets avler på baggrund af, at han i 2012 havde avlet

Læs mere

Team Friis - Tilbageblik på 2014

Team Friis - Tilbageblik på 2014 Team Friis - Tilbageblik på 2014 2014 blev et år hvor stalden kan se tilbage på sin første klassiske sejr, sin første V75 sejr og en storløbssejr i Harald Lunds Mindeløb. 2014 blev året hvor vi endelig

Læs mere

Derbyhistorie. De første år IV: Harriet A. blev første Triple Crown-vinder i år 1900.

Derbyhistorie. De første år IV: Harriet A. blev første Triple Crown-vinder i år 1900. Derbyhistorie IV Harriet A. første Triple Crown-vinder i år 1900 Af Lars Donatzky I midten af 1890 erne var det så at sige gået op for alle, at en genvej til succes i travløbene var at anskaffe sig en

Læs mere

Hingstekåringsregler

Hingstekåringsregler Hingstekåringsregler 19.03.2017 1 Selektion Selektionen af hingste består af afstamningsvurdering, eksteriørbedømmelse, materialprøve og afkomsvurdering. 2 Afstamningskrav m.m. Stk. 1 Hingsten skal opfylde

Læs mere

Væddeløbsbladets første sæson 1913.

Væddeløbsbladets første sæson 1913. Væddeløbsbladet 100 år: Den første sæson 1913 Det startede med det hollandske år, hvor det var slut med regnvejrskuskene Af Lars Donatzky Om hundred år er alting glemt. Det passer bare ikke helt. Året

Læs mere

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Sekretariat: Ashøjgade 35, 7760 Hurup Thy FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Telefon på dyrskuepladsen: 51 90 16 92 Dyrskuets CHR-nummer: 077037 Indhold Almindelige bestemmelser...

Læs mere

Team Don. Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Følg Don på Facebook under facebook.com/teamfriis.don og på

Team Don. Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Følg Don på Facebook under facebook.com/teamfriis.don og på Leif Olsen & Team Friis præsenterer: Team Don Anpartsprojekt på hesten Don, lillebror til Barok Prospekt for Team Don Team Friis giver dig nu mulighed for at komme med i et spændende anpartsprojekt. Udgangspunktet

Læs mere

Årsberetning for 2009

Årsberetning for 2009 Årsberetning for 2009 Foreningen fejrede 150 års jubilæum i beretningsåret, hvilket blev markeret den 20. september på Klampenborg Galopbane med deltagelse af foreningens protektor Hendes Majestæt Dronningen

Læs mere

Hingstekåringsregler 2019

Hingstekåringsregler 2019 10.01.2019 Hingstekåringsregler 2019 Tekst markeret med rød skrift udgår. Tekst markeret med grøn skrift er ny. Tekst markeret med lilla skrift er forklaringer til medlemmerne om de opdateringer, som AU

Læs mere

Kvæg Angiv mindst et CKR nr. på et dyr, som opfylder betingelserne i bilag 1 og 2

Kvæg Angiv mindst et CKR nr. på et dyr, som opfylder betingelserne i bilag 1 og 2 Forhåndsregistrering i forbindelse med valg af x avlerkandidater til det rådgivende Bevaringsudvalg for Danske Husdyrgenetiske Ressourcer (Bevaringsudvalget) FRIST 3. aug. 2015 Navn: Adresse: Postnummer

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

DANSK HESTEVÆDDELØB FÆLLESSKAB ØKONOMI KULTUR

DANSK HESTEVÆDDELØB FÆLLESSKAB ØKONOMI KULTUR DANSK HESTEVÆDDELØB FÆLLESSKAB ØKONOMI KULTUR En stærk SPORT Dansk hestevæddeløbs historie begynder i 1770. Her starter de første heste i et organiseret væddeløb på Københavns Fælled. Siden har sporten

Læs mere

DTC s HINGSTEFREMSTILLING 2018

DTC s HINGSTEFREMSTILLING 2018 DTC s HINGSTEFREMSTILLING 2018 Become Money (f) Born In The USA (n) Bvlgari Peak Dontpaytheferryman Magic Technique (us) Quid Pro Quo (s) Running Sea (us) Teddybear Song (us) BECOME MONEY (F) e. Sam Bourbon

Læs mere

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge.

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Der var mødt 36 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetællere. Klara Hoffritz valgt som Dirigent. Inga Nielsen og Gert Padetzski

Læs mere

60 +, Et tilbageblik - November 2006 - fortalt af en 60+ér!

60 +, Et tilbageblik - November 2006 - fortalt af en 60+ér! 60 +, Et tilbageblik - November 2006 - fortalt af en 60+ér! Klub 60+ startede op på en ny sæson Mandag d. 6 November kl. 9.30 12.00. I samme tidsrum, er Klubhuset herefter åbent hver mandag, vinteren igennem,-

Læs mere

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1)

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1) BEK nr 16 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Avlsmål og kåringsregler 2016

Avlsmål og kåringsregler 2016 Regler for registrering, fremstilling og kåring i Barok-Pinto afdelingen under Dansk Pinto Forening. Der gøres opmærksom på at Barok-Pinto afdelingen endnu ikke har opnået en ministeriel godkendelse. Der

Læs mere

Referat af LFPT generalforsamling

Referat af LFPT generalforsamling Referat af LFPT generalforsamling Søndag den 18. februar 2018 Kl. 14:00 Kikko Lindholmcentret Vendsysselvej 9 4800 Nykøbing F. Dagsorden iflg. vedtægter 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3.

Læs mere

AUKTION 2015. www.duboishingst.eu PRÆSENTERER ÅRGANG 2015 PÅ NKI RACING ARENA AALBORG & KRITERIEAUKTION STOCKHOLM

AUKTION 2015. www.duboishingst.eu PRÆSENTERER ÅRGANG 2015 PÅ NKI RACING ARENA AALBORG & KRITERIEAUKTION STOCKHOLM www.duboishingst.eu PRÆSENTERER ÅRGANG 2015 PÅ AUKTION 2015 NKI RACING ARENA AALBORG & KRITERIEAUKTION STOCKHOLM Solgt på Aalborg Auktionen 2013 Axel 58.000 kr Solgt til Ellen Piltoft & Karsten Holm Solgt

Læs mere

INVITATION TIL ÅBENT HUS Søndag den 29. marts 2009 kl. 10.00-14.00

INVITATION TIL ÅBENT HUS Søndag den 29. marts 2009 kl. 10.00-14.00 Nordjysk Hingstestation Hingstekatalog 2009 Ingen bookning på opstaldede hingste INVITATION TIL ÅBENT HUS Søndag den 29. marts 2009 kl. 10.00-14.00 Præsentation af de 7 opstaldede avlshingste Stort lotteri

Læs mere

De glemte år på Lyngbyvejen De glemte år på Lyngbyvejen

De glemte år på Lyngbyvejen De glemte år på Lyngbyvejen De glemte år på Lyngbyvejen Af Lars Donatzky (Historien har pånær få ændringer været bragt i Væddeløbsbladets Årsrevy 2016) I forbindelse med historierne i anledning af Charlottenlund Travbanes 125-års

Læs mere

REGLER FOR KÅRING AF HOPPER

REGLER FOR KÅRING AF HOPPER REGLER FOR KÅRING AF HOPPER ' 1 Afstamningskrav til stambogens hovedafsnit For at en afstamning til Dansk Hovedstambog (DH) kan godkendes kræves mindst 3 fulde led af godkendt varmblods-, fuldblods eller

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

TravkalenderTravkalender

TravkalenderTravkalender Propositioner september/oktober Løbsdage i september og oktober Startmeldingsdatoer til løb i september og oktober September: Tirsdag 3. Bornholm kl. 18.00 Onsdag 4. Aalborg kl. 15.15 Torsdag 5. Billund

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag d. 27. Oktober 2012 Vi gentager succesen fra sidste år, og vil hermed intivere alle til Oktobershow, vi har valgt denne gang at invitere shetlænderfolket med. Showet finder

Læs mere

Travkalender. Travkalender. Propositioner marts/april. Løbsdage i marts og april. Startmeldingsdatoer til løb i marts og april

Travkalender. Travkalender. Propositioner marts/april. Løbsdage i marts og april. Startmeldingsdatoer til løb i marts og april Propositioner marts/april Løbsdage i marts og april Startmeldingsdatoer til løb i marts og april Marts: Søndag 3. Aalborg kl. 13.15 Onsdag 6. Lunden kl. 15.15 Søndag 10. Aarhus kl. 13.15 Mandag 11. Skive

Læs mere

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0.

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0. ICCPS Regler Draft 2 1.0 Almindelige bestemmelser 1.1 I almindelighed bør der kun være en forening i hvert land, men på grund af forskellige love i de forskellige lande, er det tilladt at have mere end

Læs mere

Copenhagen Cup. De første år: Manden med de fire Copenhagen Cup-sejre.

Copenhagen Cup. De første år: Manden med de fire Copenhagen Cup-sejre. Manden med de fire Copenhagen Cup-sejre Den europæiske champion Charlie Mills satte gang i de Internationale Mesterskaber i Danmark. Tekst: Lars Donatzky Det er de færreste, der opnår at vinde et Copenhagen

Læs mere

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev dec.2012

Dansk Suffolk. www.suffolk.dk. Nyhedsbrev dec.2012 Nyhedsbrev dec.2012 Index: 1. Formandens ord. 2. Referat fra generalforsamlingen. 3. Indlæg Lars Elgaard 4. Gammelt udklip og et par vitser. 5. Aktive væddere. Skiltning i Sverige Ved formanden. Et travlt

Læs mere

Foretræde for Folketingets kulturudvalg

Foretræde for Folketingets kulturudvalg Kulturudvalget 2014-15 L 23 Bilag 6 Offentligt Foretræde for Folketingets kulturudvalg 22. oktober 2014 Indledning Som bekendt har Folketinget besluttet at beskære kraftigt i de tipsmidler, som hestevæddeløbssporten

Læs mere

Stutteri Shadow KATALOG. Stutteri og Reproduktionscenter. Husk! Åbent Hus lørdag den 5. april kl. 11.00

Stutteri Shadow KATALOG. Stutteri og Reproduktionscenter. Husk! Åbent Hus lørdag den 5. april kl. 11.00 Stutteri Shadow Stutteri og Reproduktionscenter KATALOG 2014 Stutteri Shadow v. Niels Jørgen Jensen, Gønderupgårdvej 239, DK-9760 Vrå +45 20 87 02 15 stutterishadow@hotmail.com Husk! Åbent Hus lørdag den

Læs mere

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne?

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Formandsmøde 5. Januar 2013 Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Repræsentantskabet besluttede i januar 2012 følgende hovedpunkter: Udstillingskravet skal afskaffes for alle

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indhold AVLSMÅL...2 REGLER FOR REGISTRERING OG KÅRING...2 1. Generelle kåringsregler...2 2. Farveselektion...2

Læs mere

Genetik og arvelighed - husdyr, Arbejdsark 1

Genetik og arvelighed - husdyr, Arbejdsark 1 Genetik og arvelighed - husdyr, Arbejdsark 1 Heste har 64 kromosomer. 32 fra sin mor og 32 fra sin far. Alle gener i hestens arvemateriale findes derfor i to varianter, som hver for sig kaldes alleller.

Læs mere

uteboxen bokse som både du og dine heste trives med

uteboxen bokse som både du og dine heste trives med uteboxen bokse som både du og dine heste trives med uteboxen Besti Ute-boxen er udviklet med tanke på både heste og mennesker. I vores bokse skal hestene trives, være sikre og have det godt. Samtidig skal

Læs mere

Katalog 2015. Stutteri og Reproduktaionscenter. Racer Bourbon

Katalog 2015. Stutteri og Reproduktaionscenter. Racer Bourbon Stutteri The Liguidator Shadow Katalog 2015 Stutteri og Reproduktaionscenter Our Love Racer Bourbon Husk! Åbent Hus Søndag den 12. april kl. 13.00 Stutteri Shadow v. Niels Jørgen Jensen, Gønderupgårdvej

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR DANSK TRAVSPORTS CENTRALFORBUND. ULRIK CHRISTOFFERSEN - en coming man i travsporten

MEDLEMSBLAD FOR DANSK TRAVSPORTS CENTRALFORBUND. ULRIK CHRISTOFFERSEN - en coming man i travsporten MEDLEMSBLAD FOR DANSK TRAVSPORTS CENTRALFORBUND VÆDDELØBSBLADET NR. 01/02 JANUAR/FEBRUAR 2017 ÅRGANG 104 ULRIK CHRISTOFFERSEN - en coming man i travsporten AVL: Bedækningstal FOTOKONKURRENCE: Vintertema

Læs mere

FØLSKUE Søndag den 4. September 2016

FØLSKUE Søndag den 4. September 2016 FØLSKUE Søndag den 4. September 2016 TID OG STED Følskuet afholdes d. 4. september 2016 i forbindelse med Hesten i Fokus På Skive Trav, Flyvej 2, 7800 Skive og Skive Rideklub, Flyvej 18, 7800 Skive Info

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 1 1 Hvad kaldes hestens afkom? A: Lam B: Føl 2 Hvad er en vallak? A: Hoppe B: Kastreret hingst 3 Kan hesten stå op og sove? 4 Hvad er en sok? A: Aftegn i panden B: Aftegn på benet 5 Hvor sidder lansemærket?

Læs mere

Sådan så Lunden ud i banens tidlige år, hvor dommertårnet (tv.) på inderkredsen antyder højrekørslen.

Sådan så Lunden ud i banens tidlige år, hvor dommertårnet (tv.) på inderkredsen antyder højrekørslen. Banerekorden i Danmark: 1900-1939 Amerikaner med 176 meters tillæg Lars Donatzky Denne historie om den danske banerekord starter i 1900, hvor den 33-årige Julius Pajoncek efter et par års fravær dukkede

Læs mere

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet

Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Avlsmål for Palomino Sportsheste forbundet Kåringsregler Godkendt på PSA s generalforsamling d. 1.3.2014 Indholdsfortegnelse AVLSMÅL...2 Avlsplan PSA 2013-2017...2 Fokus i avlsplanen 2013-2017...2 REGLER

Læs mere

Eftersyn. På adressen: DER AFHOLDES IKKE EFTERSYN PÅ DENNE AUKTION. Efter aftale. Auk: 3405 Kat: 2.

Eftersyn. På adressen: DER AFHOLDES IKKE EFTERSYN PÅ DENNE AUKTION. Efter aftale. Auk: 3405 Kat: 2. 3405 - STØTTEAUKTION for Skive Trav - Dansk Hestevæddeløb Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: Flyvej 2, 7800 Skive Efter aftale Eftersyn På adressen: DER AFHOLDES IKKE EFTERSYN

Læs mere

- STØTTEAUKTION for Skive Trav - Dansk Hestevæddeløb

- STØTTEAUKTION for Skive Trav - Dansk Hestevæddeløb 3405 - STØTTEAUKTION for Skive Trav - Dansk Hestevæddeløb 3405 - STØTTEAUKTION for Skive Trav - Dansk Hestevæddeløb Udlevering / Eftersyn Udlevering På adressen: Flyvej 2, 7800 Skive Efter aftale Eftersyn

Læs mere

BANENUMRE STARTTIDER HAR DU SPØRGSMÅL TIL DANTOTO PRODUKTET, SÅ:

BANENUMRE STARTTIDER HAR DU SPØRGSMÅL TIL DANTOTO PRODUKTET, SÅ: LØBSKALENDER 2017 BANENUMRE DANSKE BANER 01 Charlottenlund 02 Århus 04 Billund 05 Odense 06 Skive 07 Aalborg 08 Nykøbing 09 Bornholm 10 Klampenborg SVENSKE BANER 22 Xpress 24 Solvalla 25 Åby 26 Jägersro

Læs mere

Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12.

Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12. Tekst : Peter Knudsen Foto : Jørgen og Tim Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12. Jørgen og Tim 0148 Hedehusene Det er ikke første gang, at makkerparret Jørgen og Tim (far og søn) vinder et mesterskab.

Læs mere

Om Travtræner William Mozart Jensen

Om Travtræner William Mozart Jensen Om Travtræner William Mozart Jensen Denne Dag i Dansk Travsports Historie: William Jensen (21 April 11.33, opdateret 23. Juni 23.09) Den 21. April 1898 fødtes i Evanston, en nordlig forstad til Chicago,

Læs mere

Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør

Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør Tekst og Foto : Peter Knudsen Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør Det er ikke mange brevduemedlemmer, som kan præstere, at være indehaver

Læs mere

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 2 Ruhåren spænder vidt - Typen, den ruhårede hønsehund tilhører, stammer fra Spanien og Italien, fortæller Henning Gregersen,

Læs mere

C-DERBYER. gennem tiderne den første vinder hed Phønix

C-DERBYER. gennem tiderne den første vinder hed Phønix TRAVHISTORIE C-DERBYER C-DERBYER gennem tiderne den første vinder hed Phønix Billedet er fra et postkort fra Det Kgl. Biblioteks arkivsamling. Man ser navnet på både Derbyvinder og ejer, mens Annas svar

Læs mere

Invitation til Welsh Kåring 31. juli 1. august 2010

Invitation til Welsh Kåring 31. juli 1. august 2010 Invitation til Welsh Kåring 31. juli 1. august 2010 Medlemmer af Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark inviteres hermed til årets kåringsweekend 31. juli 1. august 2010 på Birgittelyst Sportsrideklub (BIG),

Læs mere

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Heste Agro Food Park 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering 4

Læs mere

Bjerringbro IF - Fodbold

Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold Bjerringbro IF - Fodbold I Bjerringbro IF har vi en vision om at tilbyde fodbold og fællesskab for alle. For at nå det har vi nogle værdier, vi ønsker at arbejde ud fra i Bjerringbro

Læs mere

Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber.

Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber. Abc for købere Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber. Uanset hvem der sælger hvad, så vil nogle sælgere

Læs mere

TravkalenderTravkalender

TravkalenderTravkalender Propositioner november/december Løbsdage i Startmeldingsdatoer til løb i november og december november og december November: Mandag 27. oktober: Lørdag 1. Lunden kl. 18.05 Tirsdag 28. oktober: Søndag 2.

Læs mere

blev fundament for SUCCES

blev fundament for SUCCES Steen og Pernille Rugaard med deres første avlshoppe Clara RDH, der er mor til Tørveslettens Stamina Besøg på Stutteri Tørvesletten SELSKABSHESTEN blev fundament for SUCCES 54 MAGASINET HEST 02 2011 H110228E1A54.indd

Læs mere

Den kaffe du drikker, kan være med til at forandre verden

Den kaffe du drikker, kan være med til at forandre verden Den kaffe du drikker, kan være med til at forandre verden 1 For hvert kilo miofino kaffe, du køber, går 1 krone til kaffebønderne og deres familier i Rwanda. Det hele startede med en vision om, at Selecta

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer for 2015 og )

Bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer for 2015 og ) BEK nr 1295 af 24/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-32640-000009 Senere

Læs mere

Vedtægter. Dansk Galop

Vedtægter. Dansk Galop Vedtægter for Dansk Galop FORENINGEN TIL DEN ÆDLE HESTEAVLS FREMME DANISH JOCKEY CLUB 1 Foreningens navn er Dansk Galop, Foreningen til den ædle Hesteavls Fremme. I internationale sammenhænge anvendes

Læs mere

År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde

År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde År 1965. Slagter Aage Christensen i Als i Sydøsthimmerland fik for nu en del år siden fat i en gammel sønderslået violin på en bondegård i Hedegårde i Als nordsogn. Denne violin blev siden samlet, og viste

Læs mere

Året med det grå spøgelse, derbysejr for pølsemanden, dametrav og den første sejr for toldmandens lærling

Året med det grå spøgelse, derbysejr for pølsemanden, dametrav og den første sejr for toldmandens lærling Væddeløbsbladet 1938: Året med det grå spøgelse, derbysejr for pølsemanden, dametrav og den første sejr for toldmandens lærling Lars Donatzky (Artikel fra VB 2013) Vi startede med at præsentere en del

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB Stambogsregler for DCPS 1. Målsætning: DCPS formål er at fremme avlen samt forbedre konkurrenceegenskaberne og kvaliteten af racen ved at: Føre en stambog med oplysninger om afstamning, status og resultater

Læs mere

B-DERBYETS HISTORIE. Sofus første Derby med maskepi. Bedste avlshoppe med fem klassiske sejre

B-DERBYETS HISTORIE. Sofus første Derby med maskepi. Bedste avlshoppe med fem klassiske sejre TRAVHISTORIE B-Derbyet gennem tiderne B-DERBYETS HISTORIE Eva Bella S Bellwood Bambino Brilliant H Bell Shadow. Det er navnene på de hidtidige Derbyvindere i B-årgangene. De sidste to kan du måske huske,

Læs mere

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste Propositioner til: Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA for P.R.E. heste 10. september 2011 Sted: Fredericia Rideklub anno 2005, Fuglsangvej 30, 7000 Fredericia, Danmark Indledning Dansk P.R.E. Avlsforening

Læs mere

Stutteri Valhallas salgsliste - Nov. 2014

Stutteri Valhallas salgsliste - Nov. 2014 Stutteri Valhallas salgsliste - Nov. 2014 På Stutteri Valhalla har vi besluttet at skære lidt ned i bestanden af vores Welsh Cobs. Det betyder, at vi netop nu har 7-8 dyr til salg eller udlejning - bl.a.

Læs mere

SVINEAVL i Danmark. Udvikling af landrace gennem tiden

SVINEAVL i Danmark. Udvikling af landrace gennem tiden SVINEAVL i Danmark Udvikling af landrace gennem tiden SVINEAVL i Danmark Danmark er det førende lande i verden til svineavl De tre racer i Danmark De tre racer i Danmark Landracen 2200 søer i avl Forædlet

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 4. Oktober 2014 Sidste års Oktobershow for både Welsh- og shetlandsponyer var igen en kæmpe succes, og derfor har vi i år fornøjelsen af at invitere jer til endnu

Læs mere

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register 2016-2017 Meget tidligt i foreningsåret 2015-2016 besluttede vi i avlsudvalget (AU) at vi efter den travle udstillingssæson skulle

Læs mere

INVITATION TIL ÅBENT HUS Søndag den 30. marts 2008 kl. 10.00-15.00 Præsentation af de 6 opstaldede avlshingste

INVITATION TIL ÅBENT HUS Søndag den 30. marts 2008 kl. 10.00-15.00 Præsentation af de 6 opstaldede avlshingste Nordjysk Hingstestation Hingstekatalog 2008 Hingsteholder Jens Peter Hansen HUSK: Vi inseminerer med frostsæd!!! INVITATION TIL ÅBENT HUS Søndag den 30. marts 2008 kl. 10.00-15.00 Præsentation af de 6

Læs mere

BREVDUEFORENINGEN 220 ODENSE PRÆSENTERER FANTASTISK VERSTRAETE AUKTION

BREVDUEFORENINGEN 220 ODENSE PRÆSENTERER FANTASTISK VERSTRAETE AUKTION BREVDUEFORENINGEN 220 ODENSE PRÆSENTERER FANTASTISK VERSTRAETE AUKTION LØRDAG D. 18. OKTOBER KL. 14:00 220s KLUBHUS PÅ TOFTEVEJ 65, 5220 ODENSE SØ DØRNE ÅBNES KL. 10:00 - SE RUTEBESKRIVELSE HER PREAUKTION

Læs mere

MULIGHEDERNES PLATFORM AKTIVITETER

MULIGHEDERNES PLATFORM AKTIVITETER MULIGHEDERNES PLATFORM AKTIVITETER UDDRAG AF AKTIVITETER PÅ JVB Prøv at køre tandemsulky Det er en aktivitet, der giver alle et kick. Du får følelsen af at være ægte travkusk, godt understøttet af en erfaren

Læs mere

TravkalenderTravkalender

TravkalenderTravkalender Propositioner maj/juni Løbsdage i maj og juni Startmeldingsdatoer til løb i maj og juni Maj: Torsdag 1. Nykøbing kl. 18.30 Fredag 2. Odense kl. 17.45 Lørdag 3. Bornholm kl. 13.00 Søndag 4. Lunden kl. 13.15

Læs mere

Program til LFPT DERBYDAG lørdag d. 19 august 2017

Program til LFPT DERBYDAG lørdag d. 19 august 2017 Program til LFPT DERBYDAG lørdag d. 9 august 07 Blomstersponsor for sæsonen 07 Strandgårdens Gårdbutik Marielyst Strandvej 6 487 Væggerløse v./ Christina Pedersen Info om dagen Kuskemøde kl..45 (mødepligt)

Læs mere

Velkommen til Åbent Hus d. 14 nov Program

Velkommen til Åbent Hus d. 14 nov Program Velkommen til Åbent Hus d. 14 nov rogram rogram Kl 10.00 Officiel åbning af vores nye rideudstyrsbutik med gode tilbud fra Topreiter og Cintamani Kl 11.00 Foredrag ved Kóki Ólason om sadler ved Topreiter

Læs mere

Ge G nera r lf l o f rs r aml m i l ng g Skive Trav 2011

Ge G nera r lf l o f rs r aml m i l ng g Skive Trav 2011 Generalforsamling Skive Trav 2011 Skive Travs trænere er de bedste i landet - herunder 2010 s bedste resultater: Frosty Hanovers Mindeløb - Odin Mølgård 1 Lord Valentines Mindeløb - Neo Smed 2(vinder:

Læs mere

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber:

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber: Indholdsfortegnelse: Registrering 1. Sekretariatet 2 2. Medlemskab 2 3. Ejerskifte 2 4. Bedækning af arabiske fuldblodshopper med arabiske fuldblodshingste 2 5. Bedækning af hopper af anden race med arabiske

Læs mere

Per-Erik Sundgren er videnskabsmand, agronom med doktorgrad i husdyrgenetik, chef for Institut for Smådyr ved Sveriges Landbrugsuniversitet

Per-Erik Sundgren er videnskabsmand, agronom med doktorgrad i husdyrgenetik, chef for Institut for Smådyr ved Sveriges Landbrugsuniversitet Hvad er egentlig fejl ved indavl Per-Erik Sundgren har skrevet nedenstående artikel. Per-Erik Sundgren er videnskabsmand, agronom med doktorgrad i husdyrgenetik, chef for Institut for Smådyr ved Sveriges

Læs mere

Stutteri Shadow. Travstutteri og Reproduktionscenter

Stutteri Shadow. Travstutteri og Reproduktionscenter Stutteri Shadow Travstutteri og Reproduktionscenter Katalog 2013 Husk Åbent Hus lørdag den 13. april kl. 13.00 Stutteri Shadow v. Anette & Niels Jørgen Jensen, Gønderupgårdvej 239, DK-9760 Vrå +45 20 87

Læs mere

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer

Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Landsmót Avlsbedømmelserne * Ditte Vemming Tilskuer Det var en fornøjelse at være tilskuer ved Landsmót 2004. Når man, som jeg, sad dag ud og dag ind på volden ved den store ring, havde man ikke alene

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Hjørnegården gennem 100 år.

Hjørnegården gennem 100 år. Hjørnegården gennem 100 år. I 1894 købte Jacob Rasmussen, husmandssøn fra Munkebo, Hjørnegården for penge tjent som kreaturhandler. Hans hustru var Gertrud Marie Andersen, gårdmandsdatter fra Martofte.

Læs mere

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen.

Alle farver, undtagen brogede. Lille, udtryksfuldt og tørt. Bred, flad pande; spidsende ned mod mulen. Standardbeskrivelse Welsh Mountain pony, section A. Må ikke overstige 122 cm i stangmål. Alm. karakteregenskaber: Farve: Hoved: Nakke og hals: Krop: Forben: Bagparti: Bagben: Bevægelse: Hårdfør, livlig

Læs mere