Positive forventninger til 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Positive forventninger til 2014"

Transkript

1 Nyhedsbrevet giver korte og aktuelle oplysninger om relevante aktiviteter og begivenheder inden for det frivillige område. Nyhedsbrevet udsendes via mail og kan hentes på frivilligcenter-hillerod.dk eller på tryk i frivilligcentret. Frivilligcentret udgiver hver måned programmet Det sker i frivilligcentret. Programmet kan hentes på hjemmesiden eller i centret. Redaktion: Anette Nielsen og Jørn Jensen Positive forventninger til 2014 Repræsentanter for 28 af frivilligcentrets 108 medlemsforeninger var mødt op til frivilligcentrets generalforsamling. Bestyrelsesmedlem Inge Engel Christensen kunne på bestyrelsens vegne se tilbage på et år med omfattende aktiviteter, nye initiativer og flere brugere. Frivillig Fredag, en antropologisk undersøgelse af Hillerød Motionsvenner samt indgåelse af en brugeraftale for hele Kulturværkstedet med kommunen, der blandt andet betyder, at frivilligcentret har ansvaret for husets brug og lokalebooking, blev nævnt som nogle af de vigtige begiveheder i De nye initiativer omfatter projektet Motionsvenner for psykisk sårbare, der fortsætter i 2014, samt en styrket indsats på selvhjælpsområdet. Inge Engel Christensen kunne konstatere, at med støtte fra statslige, kommunale og ikke mindst private fondsmidler er usikkerheden om det økonomiske grundlag for de nye projekter væk, og bestyrelsen ser derfor lyst på udsigten for På generalforsamlingen blev frivilligcentrets flotte årsskrift udleveret. Grafiker Or Cohen står i år for den grafikske produktion af årsskriftet, som interesserede kan hente i frivilligcentret. Generalforsamlingen vedtog at hæve kontingentet for medlemsforeningerne fra 100 kr. til 250 kr. fra Valgt til bestyrelsen blev Lene Holmsgaard, Hjerteforeningen, Ditte Aagaard, Salto, og Bent Kaufmann, Røde Kors. Karl Jensen, Hillerød Naverforening, blev suppleant. Bestyrelsen har konstitueret sig fortsat med Peter Andersen, Den Folkelige Tænketank som formand og Jørgen Nielsen, Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger, som næstformand. Støtte til frivilligt socialt arbejde - fælleskommunal pulje Nu er det tid til at søge støtte til frivilligt socialt arbejde i den fælleskommunale pulje Ansøgningsfristen er 5. maj. Hillerød Kommune har sammen med kommunerne Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør og Hørsholm i den nordlige del af Region Hovedstaden oprettet en fælleskommunal pulje til støtte af frivilligt socialt arbejde efter 18 i Lov om Social Service. Puljen, der i år administreres af Halsnæs Kommune, er målrettet foreninger, organisationer og projekter, der ikke umiddelbart kan opnå kommunal støtte efter 18. Man kan læse mere om tildelingskriterier til puljen, og om hvordan man søger på Halsnæs Kommunes hjemmeside, hvor man også kan hente ansøgningsskema og vejledning. Spørgsmål kan rettes til Skole og Kultur, Ann-Dorte Larsen på eller via mail til ANDL@halsnaes. dk.

2 Frivilligcentret vil etablere foreningsledernetværk og tilbyde selvhjælp for børn Frivilligcenteret modtog i februar økonomisk støtte fra Social- og Integrationsministeriets PUF-pulje til at arbejde med to spændende udviklingsprojekter i løbet af Gennem projektet Støtte til kapacitetsudvikling i foreninger og nye frivillige organiseringer fortsætter vi den individuel hjælp til kapacitetsudvikling i de foreninger, der ønsker det, og i begrænset omfang udbyde generelle tematiske workshops på tværs af foreningerne. Som noget nyt vil vi tilbyde et forum for bestyrelsesformænd og ledere af lokale foreninger, for at dele viden, erfaring og udvikle sig i rollen som leder. Frivilligcentret vil desuden støtte borgere og foreninger i at etablere bæredygtige rammer for én-til-én-frivillighed, så der udføres kvalificeret matchning, forventningsafstemning og sparring. Den glædelige nyhed omkring projektet Motionsvenner for psykisk sårbare er, at Helsefonden har valgt at støtte det næste år. Det betyder, at det gode samarbejde med kommunale institutioner og psykiatriforeninger om at skabe fællesskab omkring bevægelse for deres brugere og medlemmer kan fortsætte. Der vil være fokus på at støtte frivillige og brugere i at skabe fælles aktiviteter som udflugter, skovture m.v. Derudover er det tanken at inddrage frivillige stadig mere SKILSMISSEBØRN Med projektet Selvhjælp - et værktøj til forandring, vil vi arbejde på tre områder: 1) Selvhjælpsgrupper for børn og for mænd bl.a. gennem udviklingsprojektet: Kom videre mand! 2) organisere en lokal selvhjælpskonference i maj om muligheder og perspektiver på selvhjælp samt 3) arbejde for at etablere et selvhjælpsforum, hvor igangsættere af selvhjælpsgrupper kan samarbejde og udveksle erfaringer og styrke samarbejdet med kommunale institutioner og forvaltninger om at få kontakt til relevante målgrupper. Motionsvenner for psykisk sårbare også det kommende år! i koordineringen og udviklingen af projektet, og at der dannes en selvorganiserende gruppe omkring projektet. Desuden vil vi arbejde med at formidle konceptet og læringen fra det til interesserede lokalt og i andre dele af landet gennem temamøder m.v. Koordinationsteamet fortsætter samtidig med at matche nye brugere og frivillige motionsvenner og at arbejde for at starte nye motionshold op med udgangspunkt i de ønsker og idéer, brugere og frivillige kommer med.

3 Om at være forældre til skolebørn Familierådgivningen i Frivilligcenter Hillerød inviterer mandag 24. marts kl til til åbent cafemøde, hvor familierådgiver Birgitte Rosetzsky Hermann vil åbne for en dialog om udfordringerne ved at være forældre til et skolebarn. Emnerne kan være et godt samarbejde med skolen, internetfrie tidspunkter, fastholdelse af kærligheden i parforholdet, hvordan får vi hverdagen til at hænge sammen med et presset arbejdsmarked, og hvordan undgår vi at glemme os selv. Birgitte Rosetzsky Hermann er familierådgiver for forældre til skolebørn. Hun har erfaringer fra 30 års arbejde i folkeskolen og har efteruddannet sig som familierådgiver. Derudover er hun foredragsholder og frivillig i Frivilligcentrets familierådgivning. Alle vil elske dig til gengæld får du ingen løn Frivilligcenter Hillerød holder mandag 31. marts kl infomøde om at engagere sig i frivilligt arbejde i Hillerød. Nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret, er blandt andet: Hvorfor blive frivillig? Hvordan engagerer man sig? Hvor kan man engagere sig? Hvilke regler gælder for dagpengemodtagere og efterlønsmodtagere? Frivillige vil dele erfaringer fra deres personlige engagement et sted i Hillerød. Som frivillig kan man for eksempel bidrage til at skabe fællesskaber, passe en genbrugsbutik, lede indsamlinger og kampagner eller arbejde med PR, IT eller i bestyrelsen. Frivilligcentret ligger inde med frivilligjobs fra mange forskellige foreninger. Frivilligcentret gennemførte i oktober et lignende møde, hvor der var stor interesse for at gå ind i frivilligt arbejde. Tilmelding til infomødet kan ske til epost@frivilligcenterhillerod.dk eller tlf I oktober gennemførte Frivilligcentret et infomøde, hvor der var stor interesse for at gå ind i frivilligt arbejde.

4 Forældre skal på skolebænken Familierådgivningen i frivilligcentret indleder et samarbejde med Hillerødsholmskolen om at tilbyde et kursus for forældre om den nødvendige samtale. Kurset er udviklet af Birgitte Hermann, Peter Plambech og Eva Christensen og bygger på en narrativ praksis, hvilket betyder, at der i en samtale tages udgangspunkt i en begivenhed, som skaber problemer i familien, Deskal løses uden at give anledning til konflikter mellem familiens medlemmer. Forældrekurset starter mandag 28. april og forløber over fire gange med en uges mellemrum. Kurset er et pilotprojekt,med henblik på at udbrede det til andre skoler i Hillerød, hvis det bliver en succes. Nørkleri der glæder og gavner Røde Kors-konsulent Connie Fricke Jensen vil mandag 24. marts kl til i Frivilligcenter Hillerød fortælle om Røde Kors nørkleprogram, hvor frivillige syr og strikker tøj til udsatte børn i brændpunkter i verdens fattigste lande. På mødet kan man også møde aktive nørklere fra Nørklergruppen i Hillerød, der står bag arrangementet. Nørkleprogrammet er et af Røde Kors håndgribelige former for frivilligt arbejde. Hvert år sendes cirka 35 ton hjemmesyet og -strikket tøj katastrofeområder rundt om på kloden. Røde Kors gennemførte i weekenden 14. til 16. marts gennemført det årlige symaraton Sy så det nytter. I kedelhusets lokaler har 36 kvinder fra tre til 24 timer haft gang i symaskinerne. I alt blev der syet 291 stykker nyt og brugbart børnetøj, der enten bliver sendt til brændpunkterne eller solgt i Røde Kors-butikkerne. Årets Sy så det nytter fabrikerede 291 stykker nyt tøj Førstehjælpskursus - også for dig, der tager kørekort Røde Kors tilbyder igen et af sine populære otte timers kursus i førstehjælp. Næste gang er søndag13. april kl i Frivilligcenter Hillerød. Kurset er obligatorisk for alle, der skal tage kørekort men også relevant for alle andre, der ønsker at kunne handle i en akut situation. Kurset indeholder praktiske øvelser. Prisen er 525 kr. inkl. materialer og kaffe/te. Der er indlagt plads til at spise medbragt frokost. Man kan tilmelde sig og betale på eller ved henvendelse i Frivilligcenter Hillerød, Fredensvej 12C tlf / epost@frivilligcenter-hillerod.dk

5 Hjertecafe om sygdom og arv Hjerteforeningen inviterer til hjertecafe i Frivilligcenter Hillerød mandag 31. marts kl til Advokat Majken Maegaard Albrechtsen fra Advokathuset Nordsjælland i Hillerød, belyser nogle af de juridiske problemer, der kan opstå, når man lever med en alvorlig sygdom og fokuserer på, om man skal skrive testamente, hvis man vil sikre sin ægtefælle, samlever eller børn mod ubehagelige oplevelser med arven. Siden Danmarks Radio med dramaserien Arvingerne rettede opmærksomheden på de problemerne, der kan opstå i familierne, når et testamente enten ikke eksisterer, er uklart eller kan betvivles, har advokatkontorerne været udsat for et stormløb af bekymrede borgere. Problemet har skabt stor debat i befolkningen, og det slår nu også igennem i hjertecafeen. Inden oplægget er der fra kl. 13. være mulighed for at få individuel rådgivning. Oplevelser til udsatte børn Red Barnet Hillerød nviterer socialrådgivere, sundhedsplejersker, SFO-ledere, PPR-konsulenter m.v. til et orienterende møde tirsdag 1. april kl til i Frivilligcenter Hillerød. Red Barnet Hillerød er i færd med at oprette en familieoplevelsesklub, som skal sikre udsatte børn i Hillerød Kommune gode og givende oplevelser sammen med deres forældre i et positivt fællesskab. Derfor inviteres faggrupper med kontakt til udsatte børn og familier i lokalområdet til et orienterende fyraftensmøde om familieoplevelsesklubben. På mødet bliver klubben og dens oplevelsestilbud i 2014 præsenteret. Tilmelding senest fredag den 28. marts til mpa@redbarnet.dk. Sprogcafeens cykelprojekt Sprog- og netværkscafeen efterlyser velholdte cykler i brugbar stand til flygtninge, der vil lære at cykle. Er man i besiddelse af en damecykel eller pigecykler str. 8, 10 og 14 år, kan man henvende sig til birgittefrank@ .dk. Dialogmøde sat til oktober Inspirations- og dialogmødet om fællesskab og ensomhed holdes 23. oktober. Det skulle være holdt 5. december sidste år i Støberihallen, men blev aflyst på grund af storm. Kurser og netværk - forår 2014 Center for frivilligt socialt arbejde har udgivet sit forårskatalog, der indeholder en oversigt over alle tilbud om kurser og netværk i foråret Kataloget sendes ikke længere kataloget ud med posten, men udgives kun online. Ud over at kursusvirksomheden tilbyder mulighed for faglig og personlig kompetenceudvikling udgør kurser og netværk også et mødested på tværs af de frivillige organisationer. Når man deltager i uddannelsesaktiviteter, får man lejlighed til at træffe kolleger, som arbejder med de samme opgaver, og man kan i fællesskab udveksle erfaringer og nye ideer.

6 Cd med sange fra Frivillig Fredag Fire af sangene fra Frivillig Fredage er udkommet på cd, som blev præsenteret ved frivilligcentrets Nytårskur i januar. De kan desuden høres ved at klikke på titlerne. Sangene er Lyset forsvandt af Bjarne Druedal for Depressionsforeningen, Det røde kors i Hillerød af Kat Herlo for Røde Kors i Hillerød, Ledsager af The Rooftop Karma for Gigtforeningen Nordsjælland og I en verden vi knap forstår af Marie Lind for SIND Hillerød/Allerød og SIND Nordsjælland Sangene er udgivet på hver sin cd som single og desuden samlet på en enkelt cd med titlen Engagement på Noder et musikprojekt med noget på hjertet. Flere foreninger ønskede efter Frivillig Fredag at få indspillet deres sang på cd. Fire af dem valgte at gøre alvor af dette. Sangene er indspillet og produceret af Søren Holstebro Mediaproduction ApS. Omslag og etiketter er udført af grafiker Or Cohen. Spilleregler 2.0 Frivilligt Forum har i samarbejde med en række fagforeninger udviklet et sæt spilleregler for samarbejdet mellem ansatte og frivillige. Spillereglerne er opdateret og revideret med udgangspunkt i erfaringerne fra 1. udgave. At tænde et lys Motionsvenner og borgere, der har haft motionsvenner var mødt op, da antropologerne Henriette Lund Skyberg og Lasse Sinding Kristensen præsenterede rapporten At tænde et lys om Hillerød Motionsvenner. Antropologerne arbejdede på projektet om Hillerød Motionsvenner fra oktober sidste år til januar i år. Projektets formål har dels været at undersøge og dokumentere Hillerød Motionsvenners frivillige indsats, dels at hjælpe dem med den videre udvikling og dels at afprøve en kvalitativ metode til undersøgelse af lokale sociale foreninger og grupper i Danmark. God påske Frivilligcentret holder lukket fra skærtorsdag 17. april til og med 2. påskedag 21. april. Frivilligcentret holder åbent 14, 15. og 16 april, men nogle af aktiviteterne holder lukket i dagene før påske. Se månedsprogrammet for april eller kontakt tovholderen for at høre, om din aktivitet bliver gennemført. Et sammendrag og hele rapporten kan læses på frivilligcentrets hjemmeside.

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem FRIVILLIGCENTER NYHEDSBREV NR 2 MARTS HILLERØD 2013 Nyhedsbrevet giver korte og aktuelle oplysninger om relevante aktiviteter og begivenheder inden for det frivillige område. Nyhedsbrevet udsendes via

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne Efteråret i Frivilligcenter Århus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser, tre foredrag og to fyraftensmøder at byde på. Igen i år kan vi tilbyde det populære regnskabskursus som afholdes

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater Familierådgivningerne brugerundersøgelse Sammenfatning af resultater Hvordan er undersøgelsen lavet? Undersøgelsen er gennemført i alle familierådgivninger i hele kommunen i perioden 15. februar til 15.

Læs mere

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor.

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor. MEDLEMSNYT: 06 2011 Dato: 12. 08. 2011 Flytning og nye lokaler Som vi har orienteret om i separate mails, senest 6.juli, har frivilligcentret været nødt til at flytte pga. skimmelvækst i nogle af lokalerne

Læs mere

KOM MED! - samarbejdet fortsætter

KOM MED! - samarbejdet fortsætter Nyhedsbrev August 2016 KOM MED! - samarbejdet fortsætter Hillerød Kommune, Frivilligcenter Hillerød og lokale frivillige fortsætter samarbejdet omkring Kom Med! Der vil være styrket fokus på sammenhængen

Læs mere

NYHEDSBREV: April 2017

NYHEDSBREV: April 2017 NYHEDSBREV: April 2017 Nye mennesker, spændende projekter og stor ros er blandt nyhederne i april og det er ikke en aprilsnar. DE NYE ANSIGTER & FRIVILLIGE I slutningen af februar blev der afholdt generalforsamling,

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark. Oslo 29. januar 2016

Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark. Oslo 29. januar 2016 Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark Oslo 29. januar 2016 Agenda Frivilligcentrene i Danmark Finansiering Frivilligheden i en brydningstid Evaluering af Frivilligcentrene

Læs mere

Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011. Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand

Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011. Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand Retningslinjer og støtteformer for UDDANNELSESPULJEN FOR FRIVIL- LIGT SOCIALT ARBEJDE 2008-2011 Ansøgningspulje Åbent kursusudbud Konsulentbistand Frivilligrådet og Center for frivilligt socialt arbejde

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Medlemsundersøgelse af Frivilligcenter Hillerød 2014

Medlemsundersøgelse af Frivilligcenter Hillerød 2014 Medlemsundersøgelse af Frivilligcenter Hillerød 2014 Medlemsundersøgelsen er udsendt til foreninger og grupper, der er medlem af Frivilligcenter Hillerød. I alt er undersøgelsen udsendt til 119 medlemmer.

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout Bestyrelsen Vita Andreasen, formand Vita Petersen, næstformand Kirsten Pedersen, kasserer Hanne Ladegaard Annette Henckel Inger Bredtoft Linda Nissen Allan Bentzen, suppleant Lisbeth Møllegaard Hansen,

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Kurser for frivillige

Kurser for frivillige Kurser for frivillige afholdt i og uden for Mødrehjælpen Forord... 3 Kurser for frivillige i bestyrelser... 3... 3 Ret og pligt for nye bestyrelsesmedlemmer... 3 Introduktion for nye kasserere... 4 Kurser

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 4 - december 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe

Læs mere

Fordeling af midlerne Fordeling af 18-midlerne er nedenfor opstillet på henholdsvis målgrupper og aktivitetstyper.

Fordeling af midlerne Fordeling af 18-midlerne er nedenfor opstillet på henholdsvis målgrupper og aktivitetstyper. NOTAT 29-10-2015 Bilag 2: Oversigt over afslag og reduktioner over 35% Fordeling af midlerne Fordeling af 18-midlerne er nedenfor opstillet på henholdsvis målgrupper og aktivitetstyper. Sagsnr. 2015-0028663

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger Dansk Præmatur Forening Ikke søgt om midler Dansk Præmatur Forening har bl.a. til formål: At støtte og rådgive forældre til for tidligt fødte børn, voksne der er født for

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

Rådgivning. Aktivitetsplan forår 2015. Region sjælland og hovedstaden. Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig

Rådgivning. Aktivitetsplan forår 2015. Region sjælland og hovedstaden. Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig Rådgivning Region sjælland og hovedstaden Aktivitetsplan forår 2015 Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig 1 INDHOLD 3-4 Få rådgivning 5-7 Aktiviteter i Rådgivning København 8 Aktiviteter i

Læs mere

Deltag i Frivilligcenter Hillerøds brugerundersøgelse

Deltag i Frivilligcenter Hillerøds brugerundersøgelse Nyhedsbrevet giver korte og aktuelle oplysninger om relevante aktiviteter og begivenheder inden for det frivillige område. Nyhedsbrevet udsendes via mail og kan hentes på frivilligcenter-hillerod.dk eller

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Medlemsundersøgelse 2017

Medlemsundersøgelse 2017 Medlemsundersøgelse 17 Indhold Formål med undersøgelsen... 2 Metode... 2 Usikkerhed... 2 Gruppen af respondenter... 2 Brug af frivilligcentrets ydelser og rammer... 3 Kommunikationskanaler... 5 Kurser/workshops...

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

Nye ansigter på Sekretariatet

Nye ansigter på Sekretariatet Medlemsnyt: 06 2018 Dato: 11. oktober 2018 Medlemsnyt giver korte og aktuelle oplysninger fra Frivilligcenter Roskilde og fra den frivillige verden. Medlemsnyt udsendes via mail og kan hentes på www.frivilligcenter-roskilde.dk

Læs mere

Frivillighed og virkelyst - Hvorfor og hvordan?! Frivilligcenter Hillerød,

Frivillighed og virkelyst - Hvorfor og hvordan?! Frivilligcenter Hillerød, Frivillighed og virkelyst - Hvorfor og hvordan?! Frivilligcenter Hillerød, 3.11.207 Program: Lidt om frivillighed i Danmark Hvorfor blive frivillig? Sådan er jeg frivillig korte interviews Pause Hvordan

Læs mere

DET GODE SENIORLIV PROGRAM STIL SKARPT PÅ DRØMMENE TIL FREMTIDEN

DET GODE SENIORLIV PROGRAM STIL SKARPT PÅ DRØMMENE TIL FREMTIDEN DET GODE SENIORLIV STIL SKARPT PÅ DRØMMENE TIL FREMTIDEN PROGRAM KÆRE DELTAGER Velkommen til et kursus i Rudersdal Kommune, hvor vi sætter spot på overgangen fra arbejdsmarkedet til tilværelsen som senior.

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK 15. MAY 2019 Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal og Egedal kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen/anden samarbejdspart...3 2 Data vedrørende

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Velkommen i Mødrehjælpen

Velkommen i Mødrehjælpen Frivillighåndbog Velkommen i Mødrehjælpen Indhold Velkommen... 3 Forskellige indsatser fælles mål... 3 Kontaktinformationer... 4 Frivilligkonsulent for Mødrehjælpens butikker... 4 Frivilligkonsulent for

Læs mere

Rådgivningscenter København. Aktivitetsplan efterår 2014

Rådgivningscenter København. Aktivitetsplan efterår 2014 Rådgivningscenter København Aktivitetsplan efterår 2014 1 INDHOLD 3-6 Foredrag/temamøder 7 Kurser 8 Uderådgivning 9-10 Faste tilbud 11 Lad dig inspirere Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig

Læs mere

Nyt i Frivilligcenteret

Nyt i Frivilligcenteret Nyt i Frivilligcenteret Nye medarbejdere Projektkoordinator for projekt Selvhjælp Vores nye projektkoordinator for selvhjælp Anders B. Jeppesen har mange spændende tanker om selvhjælp og glæder sig til

Læs mere

10 principper for forældresamarbejde. - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber

10 principper for forældresamarbejde. - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber 10 principper for forældresamarbejde - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber 2 Fælles om et stærkere forældresamarbejde 10 principper for forældresamarbejdet

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK [SEPT. 2013] Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj og Ishøj Kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen... 3 2 Data vedrørende Røde Kors-afdelingen

Læs mere

Håndbog for kontaktsygeplejersker

Håndbog for kontaktsygeplejersker 1 Håndbog for kontaktsygeplejersker Velkommen til håndbogen for kontaktsygeplejersker. I denne håndbog kan du finde oplysninger, der er relevante for dig som kontaktsygeplejerske i Hjerteforeningen. I

Læs mere

Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling begrundelse

Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling begrundelse Foreningens navn Hvad kaldes aktiviteten? Ansøgt beløb 18 bevilling 2019 18 begrundelse Alerdomshjemmets venner Frivillig støtte til beboerne på Hobro Alderdomshjem. 8000 6000 Til dækning af aktiviteter

Læs mere

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe)

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) Samarbejde med kommunen - samskabelse Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) 71 Frivilligcentre fordelt på 64 kommuner Et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har mulighed for

Læs mere

Den nye bestyrelse har konstitueret sig på et møde afholdt d. 30. januar hos formanden. Se side 7.

Den nye bestyrelse har konstitueret sig på et møde afholdt d. 30. januar hos formanden. Se side 7. Nr. 1. 2017. Liv der reddes skal også leves. Dette er hjerneskadeforeningens slogan. Vi ved, der sidder mange rundt omkring med et stort behov for en bedre livskvalitet i hverdagen, da ens liv både fysisk

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising Udskrevet: 2019 Indhold Puljer og fonde - kilder til foreningens fundraising..................................... 3 2 Guide Puljer og fonde -

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2012, 2013 og 2014 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 9. Årgang nummer 2 - juli 2015 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdags-Cafe: Første

Læs mere

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015 Udviklingskurser - for frivillige i fritids- og foreningslivet Sæson 2014-2015 Praktisk om udviklingskurserne I samarbejde med DGI Nordsjælland tilbyder Rudersdal Kommune udviklingskurser. Fokus for disse

Læs mere

Center for frivilligt socialt arbejde

Center for frivilligt socialt arbejde Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 144 Offentligt Center for frivilligt socialt arbejde Odense, januar 2012 Nye kurser og netværk - i det frivillige sociale arbejde Center for frivilligt socialt

Læs mere

FrivillighedsRådet lancerede i maj en ny hjemmeside, og det gav en tiltrængt ansigtsløftning.

FrivillighedsRådet lancerede i maj en ny hjemmeside, og det gav en tiltrængt ansigtsløftning. Årsberetning 2011 Med denne årsberetning 2011, ønsker FrivillighedsRådet at give et overblik over nogle af de aktiviteter rådet har haft i løbet af 2011, og sige tak for et godt samarbejde og dialog til

Læs mere

Frivilligcenter Hillerøds handleplan for 2009

Frivilligcenter Hillerøds handleplan for 2009 Frivilligcenter Hillerøds handleplan for 2009 Frivilligcenter Hillerøds handleplan for 2009 præsenterer de indsatsområder, som FcH vil prioritere i det kommende år. Handleplanen udgør en del af de samlede

Læs mere

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende.

Det foreslås, at ansøgningen imødekommes med kr. Aktiviteten er netværksskabende og sundhedsfremmende. GLADSAXE KOMMUNE De Frivilliges Hus Ansøgninger om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 2012, 18 NOTAT Dato: 21. november 2011 Af: Rikke Clausen Ansøgninger, der helt eller delvist imødekommes

Læs mere

Frivilligcenterets Nyhedsbrev

Frivilligcenterets Nyhedsbrev NYHEDSBREV DECEMBER 2016 Nr. 4/2016 Frivilligcenterets Nyhedsbrev Udsendt til medlemmer og øvrige interessenter af Frivilligcenteret Indholdsfortegnelse Nyt fra Frivilligcenteret... 2 Årsmødet 2016 kickstartede

Læs mere

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog INDHOLD Baggrund 3 Udfordringen med at få flygtningekvinder i arbejde 3 Temaer for integrationsindsatsen 4 Sundhed og sygdomsopfattelse 5

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 11. Årgang nr. 2 Maj. - Juli. 2018 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 1 Bedre Psykiatri Foreningens formål er at skabe bedre vilkår for psykisk syge og deres pårørende igennem rådgivning, information og støtteaktiviteter. 62.500 April: 12.000 2 Blixen Klub

Læs mere

Kursuskatalog. For frivillige og peer-støtter i Rudersdal. - Peer-støtte og recovery. - Konflikthåndtering og samtaleteknik. - Fra idé til praksis

Kursuskatalog. For frivillige og peer-støtter i Rudersdal. - Peer-støtte og recovery. - Konflikthåndtering og samtaleteknik. - Fra idé til praksis Kursuskatalog - Peer-støtte og recovery - Konflikthåndtering og samtaleteknik - Fra idé til praksis - Førstehjælp For frivillige og peer-støtter i Rudersdal Frivilligkurser i Rudersdal Arbejder du som

Læs mere

Ansøgningsskema til Forebyggelsespuljen 2014

Ansøgningsskema til Forebyggelsespuljen 2014 Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet Enheden for Tværsektorielt Samarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 61 07 Web www.regionh.dk Ansøgningsskema til Forebyggelsespuljen

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Vedlagt kataloget har vi desuden informationsbrev om centeret to andre kursus- og netværkstilbud, Foreningsfundamentet og Foreningshøjskolen.

Vedlagt kataloget har vi desuden informationsbrev om centeret to andre kursus- og netværkstilbud, Foreningsfundamentet og Foreningshøjskolen. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 375 Offentligt Center for frivilligt socialt arbejde Odense, august 2012 Nye kurser - i det frivillige sociale arbejde Center for frivilligt socialt arbejde har

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE Samarbejdsaftale mellem Røde Kors Frederikssund og Frederikssund Kommune Røde Kors 1. Data vedrørende samarbejdspart i kommunen Afdelingens/kontorets navn: Social Service

Læs mere

Dokumentation for en overordnet strategi eller forandringsteori for frivilligcentret med mål og opfølgning herpå. Af mål bør der indgå følgende:

Dokumentation for en overordnet strategi eller forandringsteori for frivilligcentret med mål og opfølgning herpå. Af mål bør der indgå følgende: FCG Handleplan Den nye definition for et Frivilligcenter og kriterier for at modtage grundfinansiering er udgangspunkt for denne handleplan. Bestyrelsen i FrivilligCenter Greve har valgt at følge de anbefalinger

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

Rådgivning Region sjælland og hovedstaden

Rådgivning Region sjælland og hovedstaden Rådgivning Region sjælland og hovedstaden Aktivitetsplan efterår 2015 Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig 1 INDHOLD 3-4 Få rådgivning 5-8 Aktiviteter i Rådgivning København 8-9 Aktiviteter

Læs mere

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Aabenraa Kommune afsætter hvert år et beløb til det lokale frivillige sociale arbejde. Midlerne er afsat i henhold til 18 i lov om social service.

Læs mere

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Tidlig indsats og Åbent børnehus et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Hvad har været i fokus fra start Fokus på familier med særlige behov heraf isolerede familier Metodeudviklingsprojekt

Læs mere

Hjerteforeningens rådgivning

Hjerteforeningens rådgivning Hjerteforeningens rådgivning Hvem er i vi. Hjertesygeplejersker, kliniske diætister, fysioterapeuter Og nu også psykologer Anne Mose og Trine Veile Lund som dækker alle Rådgivningerne og socialrådgivere

Læs mere

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse om hvad der sker netop nu i projekt Børn som pårørende i psykiatrien. Projekt Børn som pårørende i psykiatrien er et tre årigt samarbejdsprojekt

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

100 NYE SAMARBEJDSAFTALER I ODENSE PÅ 70 MINUTTER!

100 NYE SAMARBEJDSAFTALER I ODENSE PÅ 70 MINUTTER! 9 1 s r ø b g i l G l O i L A v T i A r K E F L A T AF 100 NYE SAMARBEJDSAFTALER I ODENSE PÅ 70 MINUTTER! ONSDAG DEN 15. MAJ LØB ODENSES FØRSTE FRIVILLIGBØRS AF STABLEN I BORGERNES HUS Se filmen fra Frivilligbørsen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

Frivilligcenter Hillerøds Handleplan for 2009/2010

Frivilligcenter Hillerøds Handleplan for 2009/2010 Frivilligcenter Hillerøds Handleplan for 2009/2010 Frivilligcenter Hillerøds handleplan for 2009/2010 præsenterer de strategiske målsætninger og indsatsområder, som FcH vil prioritere i 2010. Handleplanen

Læs mere

Ansøgt beløb. Søger penge til årlig sommerlejr. Børn og unge,

Ansøgt beløb. Søger penge til årlig sommerlejr. Børn og unge, Overordnet målgruppe Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøgers navn Forvaltningens kommentar Søger penge til at yde tilskud til børn, som ikke har råd til at deltage i fritidsaktiviteter. Broens arbejde vurderes

Læs mere

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister.

Brohusklubben Brohusklubben søger om kr. i støtte til aktiviteter for døve pensionister. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget 02-11-2016 Bilag 2. 18 ansøgninger der helt eller delvist imødekommes NOTAT Dato: 12.10.2016 Af: Trine Sandberg Ladegaard Ansøgninger, der helt eller delvist

Læs mere

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige GUIDE Rekruttering af unge frivillige Udskrevet: 2016 Indhold Rekruttering af unge frivillige...................................................... 3 Fakta og tal om unges frivillige engagement..........................................

Læs mere

Veteran i Grønland. Veterancentret er én indgang til støtte for soldater, veteraner og deres pårørende før, under og efter udsendelse.

Veteran i Grønland. Veterancentret er én indgang til støtte for soldater, veteraner og deres pårørende før, under og efter udsendelse. Veteran i Grønland Veterancentret er én indgang til støtte for soldater, veteraner og deres pårørende før, under og efter udsendelse. Af Veterancentret Støtte til veteraner og pårørende før, under og efter

Læs mere

Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik

Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik I Jammerbugt Kommune findes der over hundrede frivillige foreninger, organisationer og grupper, der arbejder frivilligt for at hjælpe andre og gøre hverdagen lettere

Læs mere

RUDERSDAL KOMMUNE. Øverødvej 2, 2840 Holte Tlf Fax

RUDERSDAL KOMMUNE. Øverødvej 2, 2840 Holte Tlf Fax RUDERSDAL KOMMUNE Øverødvej 2, 2840 Holte Tlf. 46 11 00 00 Fax 46 11 00 11 rudersdal@rudersdal.dk www.rudersdal.dk Åbningstid Mandag-onsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17 Borgerservice, Jobcentret og Byplan

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved

TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved 1 TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved INFORMATION OM / RUNDVISNING PÅ SENIOR VÆRKSTEDET SAMT UNDERHOLDNING AF SENIORKORET Seniorværkstedet i Næstved

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Kompetenceudvikling og uddannelse. Uddannelseskoncept for borgere med KOL

Kompetenceudvikling og uddannelse. Uddannelseskoncept for borgere med KOL Kompetenceudvikling og uddannelse For at lykkes med telemedicinske tilbud, der skaber værdi i en dagligdag med sygdom, skal vi som sundhedsvæsen være opsøgende på, hvad det vil sige at leve en hverdag

Læs mere