Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem-

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem-"

Transkript

1 Bilag 1a

2 KLIMA-, ENERGI- OG BYGNINGSMINISTERIET Energinet.dk Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem- Ministeren førsel af forundersøgelser for storskala havmølleparker ved 23. a P m 2012 Horns Rev og Kriegers Flak nr 2012 _ 2. Som led i opfølgningen på den energipolitiske aftale af 22. marts 2012 skal der etableres to nye storskala havmølleparker. Horns Rev 3 havmøllepark på 400 MW i Vesterhavet/ Nordsøen, og Kriegers Flak havmøllepark på 600 MW i Østersøen ud for Møn. Begge havmølleparker vil blive udbudt i og med forventet idriftsættelse Udbygningen af Horns Rev igangsættes først. Med henblik på, at havmølleparkerne kan blive etableret med mindst mulig risiko for kommende bygherrer og for at opnå den lavest mulige pris, har Klima-, Energi- og Bygningsministeriet besluttet at igangsætte forundersøgelserne (VVM redegørelse og relevante havbundsundersøgelser m.v.) så de kan færdiggøres, før tilbudsgiverne afgiver deres bud. Med hjemmel i lov om vedvarende energi 23 stk 3, pålægges det derfor Energinet.dk - ud over at etablere ilandføringsanlæg - at iværksætte disse forundersøgelser. Klima- og Energi- og Bygningsministeriet skal på denne baggrund anmode Energinet.dk om for begge havmølleparker at iværksætte: 1. Etablering af ilandføringsanlæg 2. Vurdering af virkninger på miljøet (VVM) 3. Geotekniske og geofysiske undersøgelser 4. Tilvejebringelse af oplysninger om vind, bølge og strømforhold m.v. (metocean) Undersøgelserne kan gennemføres i forbindelse med tilsvarende forundersøgelser, som Energinet.dk skal iværksætte forud for etableringen af ilandføringsanlæggene.

3 Det påhviler Energinet.dk at indhente de nødvendige tilladelser til gennemførelse af undersøgelser m.m. Det vil blive præciseret i udbuddet, at vinderen skal betale de omkostninger, som Energinet.dk afholder vedrørende de under punkt 2, 3 og 4 omhandlede undersøgelser vedr. etablering af selve mølleparken. Energinet.dk skal derfor kunne adskille omkostninger til disse opgaver fra selskabets øvrige aktiviteter. Energinet.dk skal løbende offentliggøre resultaterne af de udarbejdede delanalyser for området (f.eks. havbund, metocean, miljø- og sejladsanalyser), således at resultaterne bliver tilgængelige for alle eventuelle tilbudsgivere. Al kommunikation om disse resultater skal foregå skriftligt og gøres tilgængeligt for alle potentielle bydere samtidig. Nærmere om offentliggørelsen aftales med Energistyrelsen. Aktiviteterne beskrives nærmere nedenfor. Ad 1. Pålæg om etablering af ilandføringsanlæg fra havmølleparkerne Klima-, Energi- og Bygningsministeriet skal i henhold til 4, stk. 6, i lov om Energinet.dk pålægge Energinet.dk at igangsætte aktiviteter med henblik på at tilvejebringe mulighed for kabelindtræk og spændingssætning af transformerplatforme for såvel Horns Rev 3 som Kriegers Flak. Spændingssætning af transformerplatform skal for Horns Rev 3 være gennemført senest den 31. december For Kriegers Flak fremgår det af energiaftalen, at der i forbindelse med opførelsen etableres ny international el-udvekslingskapacitet. Senest ultimo december 2012 skal Energinet.dk, på basis af en samfundsøkonomisk analyse af alternative netløsningsforslag, forelægge Energistyrelsen et forslag til netløsning, med overslag over omkostningerne. Bl.a. på baggrund af dette vil Energistyrelsen efterfølgende meddele de nærmere rammer for Energinet.dk's arbejde i forbindelse med etablering af netløsningen samt idriftsættelsestidspunkt. Energinet.dk skal dog allerede i sommeren 2012 forelægge en foreløbig tidsplan vedr. idriftsættelsestidspunkt for Energistyrelsen. Med hensyn til Energinet.dk's forpligtelser overfor bygherrerne i forbindelse med etableringen af havmølleparkerne og forpligtelser, som påhviler bygherren i forhold til Energinet.dk, henvises til VE-lovens 31. Forholdet til de regionale net Vestjyske Net har bevilling efter elforsyningslovens 19 til transmission af elektricitet ved spændinger på 150 kv og derunder i det område, hvor elproduktionen fra Horns Rev 3 forventes at blive ilandført. Seas-NVE Transmission A/S har bevilling efter elforsyningsloven til transmission af elektricitet ved spændinger på 132 kv og derunder i det område, hvor elproduktionen fra Kriegers Flak forventes at blive ilandført.

4 Hvis Energinet.dk vælger at etablere ilandføringsanlægget med en overføringskapacitet på 150 kv eller derunder, er disse regionale netselskaber, ifølge deres bevillinger, forpligtet til at etablere de landfaste dele af ilandføringsanlægget jf. VE lovens 32. KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET Side 3 I så fald gælder der ifølge VE-lovens 32 en række forpligtelser for de regionale net og Energinet.dk ved etableringen af ilandføringen. Der kan henvises til denne bestemmelse, idet det særligt skal bemærkes, at Energinet.dk over for bygherren vil være forpligtet til at sikre, at Energinet.dk's egne såvel som de regionale netselskabers anlæg er etableret, således at bygherren har mulighed for kabelindtræk og spændingssætning af transformerplatformen senest på de tidspunkter der vil blive fastsat af Energistyrelsen. I medfør af VE-lovens 32, stk 3 påhviler det Energinet.dk og de regionale net at indgå de nødvendige aftaler om etableringen af dele af ilandføringsanlægget, som skal etableres af de regionale net. Afholdelse af omkostninger til nettilslutningen Nødvendige omkostninger til nettilslutningen, som i medfør af de ovennævnte bestemmelser påhviler Energinet.dk, opkræves gennem den systemansvarlige virksomheds tarif, jf. 8, stk. 7, i bekendtgørelse nr af 7. september 2010 om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. Tarifferne anmeldes til Energitilsynet efter bestemmelserne i 76, stk. 3, i lov om elforsyning. Hvis det påhviler de regionale net at etablere dele af nettilslutningen, dækkes nødvendige omkostninger herved af Energinet.dk igennem rådighedsbetaling fra Energinet.dk på normale vilkår, jf. elforsyningslovens 21, stk. 3. Afholdelse af omkostninger ved bygherrens manglende afgivelse af forpligtelse Nødvendige omkostninger i forbindelse med en eventuel annullering af nettilslutningen i tilfælde, hvor bygherren ikke er forpligtet til at etablere anlægget, påhviler Energinet.dk og opkræves gennem den systemansvarlige virksomheds tarif, jf. VE-lovens 31, stk 4. I givet fald skal også omkostninger ved annullering af de regionale nets andel af nettilslutningen medregnes i den systemansvarlige virksomheds opkrævning over tariffen. Spørgsmålet om, hvorledes annulleringsomkostningerne opgøres og minimeres, forudsættes tilgodeset ved samarbejdsaftalen mellem Energinet.dk og de regionale net. Forsinkelse med etablering af ilandføringen Energinet.dk's erstatningsforpligtelser ved forsinkelse med etableringen af ilandføringen fremgår af VE-lovens 32, stk. 2. Erstatningspligten gælder uanset årsagen til forsinkelsen, herunder hvis forsinkelsen er foranlediget af aktiviteter, som påhviler de regionale net, jf. 27 i, stk. 2, i elforsyningsloven.

5 Det kan for en god ordens skyld bemærkes, at dette brev ikke fritager Energinet.dk for at indhente øvrige tilladelser, og herunder at indsende det konkrete ilandføringsprojekt til Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, jf. 4, og 4a, i Lov om Energinet.dk. K U M A - E N E R G side4 Ad 2. Vurdering af virkninger på miljøet (VVM) Energinet.dk skal efter 3 i VVM-bekendtgørelse nr. 68 af 26. januar 2012 udarbejde en VVM redegørelse for et nærmere defineret område for hver af de to havmølleparker. VVM-redegørelsen skal derudover udarbejdes efter nedenstående retningslinjer. Der skal for hver af de to parker laves en samlet VVM redegørelse der omfatter såvel havmølleparken og ilandføringsanlægget som anlæggene på land. VVM for anlæg på land hører under de relevante planmyndigheder på land. VVM redegørelserne skal derfor udarbejdes i samarbejde med disse. Forud for gennemførelse af undersøgelserne skal Energinet.dk ansøge Energistyrelsen om forundersøgelsestilladelse. Ansøgningen skal være vedlagt en konsekvensvurderingen i henhold til 2, stk 2 i bekendtgørelse om konsekvensvurdering vedrørende internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg og elforsyningsnet på havet nr af 13/12/2010. Konsekvensvurderingen skal sendes til Energistyrelsen, og være styrelsen i hænde senest 4 uger før undersøgelserne igangsættes. Energinet.dk skal snarest muligt og senest den 31.januar 2014 fremsende udkast til VVM redegørelserne til Energistyrelsen, med henblik på, at styrelsen sender udkastet i høring til de relevante myndigheder og organisationer. Energinet.dk skal snarest muligt fremsende de endelige VVM redegørelser og andre resultater til Energistyrelsen, dog senest den 31. april VVM redegørelserne vil herefter blive myndighedsbehandlet og sendt i offentlig høring af Energistyrelsen. Energistyrelsen vil snarest underrette Energinet.dk om det mere detaljerede indhold af forundersøgelserne m.v. Ad 3. Geofysiske og geotekniske undersøgelser for havmølleparkerne Energinet.dk skal for begge havmølleparker gennemføre geofysiske og geotekniske undersøgelser i forundersøgelsesområdet. Formålet med de geofysiske forundersøgelser er at skabe data og vidensgrundlag for: Vurderinger af miljøpåvirkninger, herunder marinarkæologiske forhold. Vurderingerne skal fremgå af VVM-redegørelsen. Afgrænsning af vindmøllepark området/-erne Vurderinger af forekomsten af potentielle UXO (unexploded objects)

6 Vurderinger af muligheden for jack-up platforme og forankrede skibe i KLIMA-OG ENERGIMINISTERIET forbindelse med offshore undersøgelses- og konstruktionsarbejder Den overordnede placering af havmøller og kabler side 5 9 Planlægning af de efterfølgende geotekniske forundersøgelser med henblik på opdatering af den geologiske model for området og indledende vurderinger af funderingsmetoder til brug for udbudsmaterialet Det er et krav, at de geofysiske forundersøgelser omfatter et fladedækkende bathymetrisk multibeam survey og et fladedækkende side scan sonar survey (Fladedækkende kortlægning af havbundsdybder, geologiske havbundstyper og objekter på havbunden), der gennemføres ved en gennemsejling af området i et forholdsvis tæt net bestemt af den ønskede detaljeringsgrad under hensyntagen til formål og mål med undersøgelsernes samt ikke mindst havbundsdybderne. Inden igangsættelsen af de geofysiske og geotekniske undersøgelser skal der for hver park gennemføres en konsekvensvurdering i henhold til bekendtgørelse om konsekvensvurdering vedrørende internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg og elforsyningsnet på havet nr af 13/12/2010. Konsekvensvurderingen skal sendes til Energistyrelsen, og være styrelsen i hænde senest 4 uger før undersøgelserne igangsættes. Forud for udførelsen af de geofysiske forundersøgelser skal Kulturarvsstyrelsen vurdere detaljeringsgraden af forundersøgelserne, således at det sikres, at der efterfølgende kan foretages en fyldestgørende vurdering af de marinarkæologiske interesser i området. Energinet.dk skal tage kontakt til erhvervsfiskerne med henblik på at tilrettelægge forundersøgelserne, så fiskeriet ikke påvirkes unødigt. Inden for det omfattede område kan tillades andre end Energinet.dk at gennemføre andre former for aktiviteter, end de her omfattede. Energinet.dk skal tegne forsikring til dækning af de skader, som Energinet.dk - eller andre personer, på vegne af Energinet.dk - forvolder i henhold til disse undersøgelser. Dokumentation herfor forelægges Energistyrelsen, inden undersøgelser foretages på søterritoriet. Hvis der i forbindelse med forundersøgelserne påtræffes beskyttede kulturlevn - det være sig fortidsminder eller historiske skibsvrag - skal der straks rettes henvendelse til Vikingeskibsmuseet, att: Jørgen Dencker, eller til Kulturstyrelsen, att.: Torben Malm, Fortidsminder, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V. telefon De geofysiske undersøgelser skal offentliggøres så snart de er færdige og senest ved udgangen af marts Når de geofysiske undersøgelser er gennemført, vil der blive fastlagt et program for gennemførelse af geotekniske undersøgelser, således at det i videst muligt omfang sikres, at disse undersøgelser stiller tilstrækkelige oplysninger om havbundsforhold til rådighed for potentielle tilbudsgivere på havmølleparkerne. Programmet vil blive fastlagt på basis af resultaterne fra de geofysiske under-

7 søgelser. Dialog med de potentielle tilbudsgivere om behovet for undersøgelser vil indgå i tilrettelæggelsen af de geotekniske undersøgelser. Retningslinjer for gennemførelse af undersøgelserne, samt tidsplan, skal fastlægges efter aftale med Energistyrelsen KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET Side 6 Det skal tilstræbes, at resultaterne af de geotekniske undersøgelser kan offentliggøres inden udgangen af Ad 4. Tilvejebringelse af oplysninger om vind-, bølge- og strømforhold m.v. (metocean) Der skal gennemføres forundersøgelser af vind-, bølge- og strømforhold (metocean) på et niveau, der vil give bydere mulighed for at afgive et kvalificeret økonomisk bud på havmølleparken i forbindelse med udbudsprocessen. Der bør om muligt trækkes på eksisterende viden fra de to områder. Med venlig hjjsen Martin Lidegaard Kopi: Energistyrelsen

8 Bilag 1b

9

10

11

12 Bilag 2a

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Bilag 2b

22

23

24 Bilag 3

25 VVM-tilladelse Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg 12. april

26 Indhold Indhold VVM-tilladelse til Indsæt projektnavn Baggrund Beskrivelse af projektet Vilkår for tilladelsen Begrundelse for afgørelsen Offentliggørelse Klage... 9 BILAGSOVERSIGT Bilag 1 Bilag 2 VVM-redegørelse Sammenfattende redegørelse 2

27 1. VVM-tilladelse til Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg Hermed meddeles Energinet.dk VVM-tilladelse til Krigers Flak Havmøllepark for så vidt angår landanlæg, jf. forslag B i VVM-redegørelsen. Tilladelsen er meddelt i henhold til 7 (Offentliggørelse af afgørelse om og tilladelser til VVM-pligtige anlæg) i Miljø- og Fødevareministeriets bekendtgørelse nr af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Naturstyrelsen træffer afgørelse i sagen, jf. 11, stk. 1, nr. 2 i VVM-bekendtgørelsen, på baggrund af den offentliggjorte VVM-redegørelse, de indkomne høringssvar samt eventuelle udtalelser til den sammenfattende redegørelse fra Stevns, Faxe, Solrød, Greve, Ishøj, Høje-Taastrup, Roskilde og Egedal Kommuner. 1.1 Baggrund Energi-, forsynings- og klimaministeren har pålagt Energinet.dk at varetage vurderingen af virkninger på miljøet (VVM) for Kriegers Flak Havmøllepark med tilhørende ilandføringsanlæg. Energianlæg på havet er i henhold til bekendtgørelse nr. 68 af 26. januar 2012 om vurdering af virkning på miljøet ved projekter om etablering af el-produktionsanlæg VVM-pligtige. Naturstyrelsen har på baggrund af anmeldelse fra Energinet.dk og i overensstemmelse med ministerpålægget samt 3 i VVM-bekendtgørelse nr. 764 af 23/ truffet afgørelse om, at landanlægget også er VVM-pligtigt. På den baggrund er der udarbejdet en VVM-redegørelse for hele havmølleprojektet. Naturstyrelsen har delt VVM-myndighed med Energistyrelsen, hvor Energistyrelsen er myndighed for anlæg på havet, mens Naturstyrelsen er myndighed for anlæg på land. 1.2 Beskrivelse af projektet Kriegers Flak er et lavvandet område i Østersøen, ca. 15 km øst for Møn i farvandet mellem Danmark, Sverige og Tyskland. Kriegers Flak Havmøllepark skal placeres inden for et ca. 250 km 2 stort område. Havmøllerne forbindes via søkabler, som graves ned i havbunden. Den strøm, der produceres af havmøllerne, samles i transformerplatforme og sendes derfra til land ved Rødvig via to nedgravede søkabler. Det fulde anmeldte projekt fremgår af figur 1. 3

28 Figur 1: Det samlede projektområde, der har været undersøgt i VVM-redegørelsen. VVMtilladelsen gives til forslag B. Syd for Rødvig bliver de to ilandføringskabler muffet sammen med to nedgravede landkabler, der løber parallelt til den eksisterende højspændingsstation i Bjæverskov. Her kobles det ene kabel på el-nettet via en ny station, der skal etableres som en del af projektet for at fjerne den reaktive effekt, der opstår i vekselstrømskabler. Stationsanlæggenes dimensioner er beskrevet i VVM-redegørelsen og anlægget skal opføres inden for de planlægningsmæssige rammer fastlagt af Køge Kommune i kommuneplanen og lokalplanen for højspændingsstationen. Det nye anlæg placeres op ad den eksisterende højspændingsstation i Bjæverskov Vest. Det andet jordkabel fortsætter mod nordøst mod station Ishøj. Mellem Bjæverskov og Salby er der undersøgt to forskellige muligheder for kabelføring: Regnemark nordlige variant og Regnemark sydlige variant, idet dog kun én af varianterne må gennemføres. Ved tilkoblingen til eksisterende stationer, Ishøj og Hovedgård, sker tilkoblingen og de mindre udbygninger inden for eksisterende afgrænsning af stationen og inden for eksisterende plangrundlag. 4

29 Figur 2: Projektets udformning på land, jf. forslag B. VVM-redegørelsen omfatter en ca. 300 m bred korridor, inden for hvilken kabeltracéet for landkablerne placeres efter konkrete lodsejerforhandlinger, samt et område udpeget til placering af den nye højspændingsstation ved Bjæverskov Vest. 2. Vilkår for tilladelsen Landanlæggene til Krigers Flak Havmøllepark skal etableres inden for de fysiske og miljømæssige rammer og forudsætninger, som fremgår af VVM-redegørelsen. VVM-tilladelsen meddeles på baggrund af: VVM-redegørelse for Krigers Flak Havmøllepark Tillæg nr. 17 Højspændingsstation Bjæverskov Vest til Køge Kommunes kommuneplan (vedtaget den 16. februar 2016). 5

30 Lokalplan nr Højspændingsstation Bjæverskov Vest (vedtaget den 16. februar 2016). Projektet skal desuden overholde den til enhver tid gældende øvrige lovgivning. Følgende vilkår fastsættes som forudsætning for VVM-tilladelsen: Generelle vilkår 1. Anlægsarbejdet skal tilrettelægges på basis af beredskabsplaner, der tager mest muligt hensyn til det omkringliggende miljø. Ved etablering af arbejdsveje og arbejdsarealer skal der tages vidtgående hensyn til naturværdierne i området. Dette kan for eksempel indebære, at der ved kørsel i områder med følsom natur og arealer med blød bund skal udlægges køreplader. Vilkår for jordkabelanlæg og stationsanlæg 2. Detailprojektering af linjeføringen for kabelanlægget skal ske under særlig hensyntagen til naturtyper og arealanvendelse i de berørte områder, som kan påvirkes varigt af gravearbejder. 3. Værdifulde naturområder, herunder vådområder og større vandløb med tilknyttet naturværdi skal underbores, hvis kablet i detailprojekteringen ikke føres uden om områderne. Der skal underbores i en afstand fra vandløbsbredder på minimum 10 m, dog 20 m ved særligt følsom natur. Underboringen skal holde en afstand på mindst 1 m til den regulativmæssigt fastsatte bundkote for vandløbet. 4. Diger og hegn med naturværdi skal medmindre der opnås dispensation fra relevante myndigheder underbores. Bilag IV-arter og Natura Potentielle yngle- og rasteområder for flagermus bør undgås i detailprojekteringen af kabeltracéet. Hvis der skal ske fældning af beplantning, som kan være egnet opholdssted enten som ynglekoloni eller som vinterdvalested, skal der foretages en konkret besigtigelse af en fagperson med viden om flagermus for at fastslå, om der er flagermus tilstede. Fældning skal ske i følgende perioder: sidst i august til midten af oktober eller slutningen af april til begyndelsen af juni og først efter udslusning, eller efter der på anden måde er skabt sikkerhed for, at fældningen ikke vil skade dyrene. 6. Ved naturtyper, hvor der kan forekomme eller er konstateret beskyttede paddearter, skal kabellægningen, hvor kabelgraven står åben, så vidt muligt udføres uden for perioderne: midten af februar til sidst i april og slutningen af juni til slutningen af august. Såfremt det er nødvendigt at lægge kabler i jorden i disse perioder, skal der opsættes paddehegn ud for naturtyperne, hvor padderne befinder sig, og i 150 meter i hver retning langs kabelgraven. Der skal opstilles paddespande på ydersiden af hegnet, som skal efterses og tømmes dagligt, hvor padderne i spandene udsættes på den anden side af kabelgraven. 7. Kabelgrave skal lukkes så hurtigt som muligt i de områder, hvor der kan forekomme beskyttede paddearter eller firben. 6

31 8. Der skal ske styret underboring ved krydsninger af Køge Å eller vandløb i direkte forbindelse med Natura 2000-områder. Før den styrede underboring sættes i gang, foretages der geotekniske undersøgelser for at kunne vælge de mest hensigtsmæssige placeringer af vandløbskrydsningerne. Der skal foretages løbende overvågning af vandløbet i forbindelse med udførelse af den styrede underboring, så et eventuelt blow-out af bentonit på grund af uventede geologiske forhold kan bremses med det samme. 9. Der skal etableres ler-propper i kabelgraven for at forhindre drænende effekt i forbindelse med Natura 2000-områderne N140: Vasby Mose og Sengeløse Mose og N148: Køge Å. 10. Der må ikke foretages grundvandssænkninger i eller i nærheden af Natura områder. 11. Der skal ved krydsning af vandløb udpeget som Natura 2000-område benyttes vandbaseret miljøvenligt boremudder for at undgå en eventuel risiko for olieforurening. 3. Begrundelse for afgørelsen VVM-redegørelsen for Krigers Flak Havmøllepark har været i offentlig høring og i partshøring hos de parter, der vurderes at kunne blive individuelt og væsentligt berørt af projektet i perioden 9. oktober 2015 til 4. december Naturstyrelsen og Energistyrelsen modtog 30 høringssvar, hvoraf 13 vedrørte forhold på land. Naturstyrelsens bemærkninger til høringssvarene fremgår af den sammenfattende redegørelse, der er vedlagt denne afgørelse som bilag. Hovedparten af høringssvarene omhandler forhold, som der er taget højde for i VVM-redegørelsen, eller forhold som bliver behandlet i forbindelse med den præcise fastlæggelse af kabeltracéet, og som derfor ikke haft yderligere konsekvenser i forhold til projektet og tilladelsen. Et høringssvar fra en lodsejer har medført en indskrænkning af projektområdet ved pågældende ejendom. Køge Kommune fremsendte den 7. december 2015 et høringssvar, hvoraf det fremgik, at kommunen ikke ønskede en stationsplacering ved Tolstrup Gårde; VVM-redegørelsens forslag A. På baggrund af efterfølgende dialog mellem Energinet.dk, Naturstyrelsen og Køge Kommune om høringssvaret, kommunens holdning til projektet og projektets konsekvenser fremsendte Naturstyrelsen en sammenfattende redegørelse til kommentering hos de berørte kommuner, hvor det var angivet, at VVM-tilladelsen til projektet alligevel forventedes at blive til VVM-redegørelsens forslag A med en ny højspændingsstation ved Tolstrup Gårde, der af Energinet.dk var angivet som den foretrukne løsning. Køge Kommune blev orienteret om dette, og Naturstyrelsen modtog i kommenteringsperioden ingen bemærkninger til den sammenfattende redegørelse fra Køge Kommune. Køge Kommune oplyste efterfølgende, at man ønskede at vedtage plangrundlaget for Bjæverskov Vest, jf. VVM-redegørelsens forslag B, og ikke ønskede en station i Tolstrup Gårde. Resultatet af den efterfølgende dialog mellem myndighederne og bygherre er, at projektet gennemføres, jf. forslag B i VVM-redegørelsen, hvilket derfor adskiller sig fra 7

32 udkastet til afgørelse i den sammenfattende redegørelse. Denne ændring har ikke givet anledning til nye eller ændrede vilkår til tilladelsen. Naturstyrelsens afgørelse gives på baggrund af VVM-redegørelsen, hvor det er vurderet, at landanlæggene til Krigers Flak Havmøllepark, som de er anmeldt, kan etableres og driftes uden uacceptable og væsentlige påvirkninger af miljøet, såfremt vilkårene i denne tilladelse overholdes, og projektet sker inden for de rammer og forudsætninger, der fremgår af VVM-redegørelsen. Vilkårene, der er en forudsætning i VVM-tilladelsen, er fastsat af Naturstyrelsen for at mindske eventuelle miljøpåvirkninger af projektet. Særligt i de tilfælde, hvor det ikke er muligt at føre kablet helt uden om områder med væsentlige naturværdier. Vilkårene er også fastsat for at skabe ekstra sikkerhed for, at projektet ikke vil medføre en negativ påvirkning af internationalt beskyttede arter og internationale naturbeskyttelsesområder, hvor der er strenge krav til, at der ikke må ske skade eller ødelæggelse af yngle- og rasteområder og skade på udpegningsgrundlag for beskyttede områder. Høringssvar fra offentlighedsfasen og partshøringen har ikke givet anledning til yderligere vilkår, der ikke allerede er fastsat af Naturstyrelsen. Naturstyrelsen har dog i forhold til udkastet til vilkårene i den sammenfattende redegørelse tilføjet et vilkår om brug af vandbaseret, miljøvenligt boremudder i forbindelse med underboringer af Køge Å. Kravet er medtaget, fordi det ikke klart fremgå af VVM-redegørelsen, at der skal benyttes miljøvenligt boremudder i forbindelse med krydsninger af Natura 2000-området, Køge Å, hvor naturtypen vandløb er på udpegningsgrundlaget. VVM-redegørelsen viser, at projektet ikke vil forhindre, at der kan opnås gunstig bevaringsstatus for udpegningsgrundlaget for Natura 2000-område nr. 148 Køge Å som omfatter habitatområderne nr. H131, og som skal krydses af kablet, og at projektet ikke kan have en væsentlig påvirkning af udpegningsgrundlaget med de projektforudsætninger, der fremgår af VVM-redegørelsen om underboring. I VVMredegørelsen er yderligere redegjort for, at der ikke vil være en væsentlig påvirkning fra magnetfelter på fiskearter, herunder Pigsmerling, der er på udpegningsgrundlaget for pågældende habitatområde. VVM-redegørelsen med de indbyggede forudsætninger viser ligeledes, at projektet ikke vil beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder i det naturlige udbredelsesområde for de dyrearter, der er optaget i habitatdirektivets bilag IV. De undersøgte miljøforhold i forhold til befolkningen omfatter støj, magnetfelter samt visuelle forhold. Støj som følge af projektet vil være under Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser, men for det nye højspændingsanlæg ved Bjæverskov vest kan der forekomme en lille overskridelse ved én bolig som følge af et 5db-tillæg til støjen for tydelige hørbare toner. Denne potentielle, mindre overskridelse giver ikke anledning til, at Naturstyrelsen stiller vilkår til Energinet.dk om afværgeforanstaltninger. Med hensyn til mulige påvirkninger fra kablets magnetfelter bliver den endelige placering af kablet fastlagt med udgangspunkt i forsigtighedsprincippet for magnetfelter. Hermed sikres det, at der tages hensyn til mennesker og boliger ved etableringen af kablet. For så vidt angår visuelle gener som følge af placeringen af en ny station, indgår det som 8

33 forudsætning i projektet, at der etableres afskærmende beplantning rundt om stationsanlægget, der, når beplantningen når en vis højde, vil bevirke, at de visuelle gener begrænses. Den nye højspændingsstation skal derudover placeres i tilknytning til den eksisterende højspændingsstation i Bjæverskov og placeringen sker i et område, der ikke har væsentlig landskabelig værdi og som i forvejen er præget af den eksisterende højspændingsstation. Solrød Kommune har i forbindelse med kommentering af den sammenfattende redegørelse afsendt et høringssvar, som ikke var blevet modtaget af Naturstyrelsen i forbindelse med den offentlige høring. Høringssvaret er derfor ikke behandlet i den sammenfattende redegørelse. Solrød Kommune angiver bl.a., at der ikke kan forventes givet dispensation til gennemgravning af vandløb, at det er kommunens ønske, at 3- området ved Flaskeengen ved Solrød Bæk underbores, hvis ikke kablet føres uden om, og at mindre vandhuller i agerlandet desuden skal underbores. Naturstyrelsen har ingen bemærkninger til dette, idet det indgår som vilkår i projektet, at større vandløb og området med væsentlige naturværdier skal underbores, hvis det ikke er muligt at føre kablet uden om. Alle områder beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3 skal desuden, uafhængigt af VVM-tilladelsen og vilkårene, underbores, hvis der ikke kan opnås dispensation fra kommunen. Solrød Kommune anfører i høringssvaret, at det er kommunen, der er den kompetente myndighed til at vurdere naturindholdet i vandløb og 3-områder, hvilket Naturstyrelsen kan bekræfte. Solrød Kommune ønsker ligeledes at godkende placering af påkrævede markeringspæle for de nedgravede kabler. Energinet.dk har overfor Naturstyrelsen bekræftet, at man er indstillet på at efterkomme ønsket. Ønsket fra Solrød Kommune giver ikke anledning til yderligere vilkår. Det er Naturstyrelsens samlede vurdering, at der ikke er uacceptable miljømæssige gener, som følge af projektet. Endvidere ses de eventuelle ændringer projektet medfører ikke at have en sådan karakter eller omfang, at det taler afgørende imod, at projektet etableres. Naturstyrelsen meddeler derfor VVM-tilladelse til projektet. 4. Offentliggørelse Afgørelsen om at meddele VVM-tilladelse vil blive offentliggjort på Naturstyrelsens hjemmeside ( den 12. april Klage En VVM-tilladelse bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for 3 år, efter at den er meddelt, jf. planlovens 56, stk. 1. Tilladelsen omfatter kun forholdet til planlovens VVM-regler. Der er ikke taget stilling til, om anlægget forudsætter tilladelse efter anden lovgivning. Afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål 9

34 har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen jf. planlovens 58 og 59. Klagefristen er 4 uger fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Naturstyrelsens afgørelse kan indbringes for domstolene inden seks måneder fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse. En klage har som udgangspunkt ikke opsættende virkning, men Natur- og Miljøklagenævnet kan i medfør af planlovens 60, stk. 3 beslutte, at tilladelsen ikke må udnyttes. Endvidere kan nævnet påbyde, at eventuelt igangsatte bygge- og anlægsarbejder standses. 10

35 Haraldsgade København Tlf.: (+45)

36 Bilag 4

37 Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Hans Vognsen Christensen og Ole Daugaard Buhl Ekspropriationstilladelse til etablering af 220/400 kabelprojekt Kriegers Flak - delstrækning Ishøj-Hovegård Energinet.dk har den 25. april 2017 ansøgt om tilladelse til ved ekspropriation at erhverve ret til på 5 ejendomme at etablere (del af) et 400 kv kabelanlæg fra Ishøj til højspændingsstationen ved Hove J.nr Anja Sommerlund Kristensen Nørregade Esbjerg Tlf.: sik@sik.dk CVR nr Energinet.dk har også ansøgt om tilladelse til at ekspropriere ret til et midlertidigt arbejdsareal og midlertidig depotplads og adgangsvej. Ansøgningen omfatter følgende ejendomme: Lb.nr. 501: matrikelnummer 6c, 6d Torslundemagle By, Torslunde, tilhørende Vincens Carl Christian Lerche. Lb.nr. 514: matrikelnummer 3g, 3k Vasby By, Sengeløse, tilhørende HCS A/S Transport & Spedition. Lb.nr. 522: matrikelnummer 4a, 19f, 4f Herringløse By, Hvedstrup, og 32a Katrinebjerg Hgd., Sengeløse, tilhørende HØJVANG AVLSGÅRD A/S. Lb.nr. 523: matrikelnummer 20c Herringløse By, Hvedstrup, tilhørende Klaus Thorvald Ilsøe. Lb.nr. 533: matrikelnummer 5a Hove By, Smørum, tilhørende Finn Poulsen. Tilladelse Sikkerhedsstyrelsen meddeler hermed sin tilladelse til ekspropriation efter elsikkerhedslovens Tilladelsen omfatter også midlertidigt arbejdsareal og midlertidig depotplads og adgangsvej. Tilladelsen gives under forudsætning af, at Energinet.dk opnår de dispensationer og tilladelser, som Energinet.dk i ansøgningen har oplyst, at der er eller vil blive ansøgt om ved kommunen. 1 Lov nr. 525 af 29. april 2015 om sikkerhed ved elektriske anlæg, elektriske installationer og elektrisk materiel

38 2/15 Begrundelse Efter elsikkerhedslovens 27 kan Sikkerhedsstyrelsen, når almenvellet kræver det, tillade ekspropriation til elektriske anlæg for produktion, transmission, distribution og lagring af elektrisk energi. Det fremgår af bemærkningerne til elsikkerhedslovens 27, at Sikkerhedsstyrelsen som udgangspunkt ikke skal tage stilling til spørgsmålet om hensynet til almenvellet, hvis transmissionsanlægget allerede er godkendt af Klima-, Energiog Bygningsministeriet (i dag Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet) eller Energistyrelsen efter 4 i lov om Energinet. 2 Det skyldes, at spørgsmålet om det pågældende anlægs almennytte i disse tilfælde som udgangspunkt må anses for afklaret ved Energistyrelsens eller Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets godkendelse af, at anlægget skal etableres. Sikkerhedsstyrelsen skal derfor alene tage stilling til det konkrete valg af areal ud fra hensynet til almenvellet samt til anlæggets sikkerhedstekniske forhold. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet (i dag Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet) har ved breve af 15. december 2014 samt 27. januar 2016 vurderet behovet for kabelprojektet, og har, jf. 4 i lov om Energinet.dk, godkendt projektet. I den foreliggende sag har Sikkerhedsstyrelsen derfor ikke foretaget en vurdering af om anlægget skal etableres, men har alene taget stilling til det konkrete valg af areal. Det vil sige den konkrete linjeføring der skal foretrækkes til placering af anlægget. Sikkerhedsstyrelsen har desuden foretaget en vurdering af anlæggets teknikssikkerhedsmæssige forhold. Sikkerhedsstyrelsen har vurderet, at der i forhold til dette projekt ikke er nogle tekniske-sikkerhedsmæssige hindringer. For så vidt angår det konkrete valg af areal der skal foretrækkes til placering af anlægget, bemærker Sikkerhedsstyrelsen, at etablering af et anlæg kun meget vanskeligt kan tage hensyn til alle individuelt begrundede forhold hos den enkelte lodsejer. Sikkerhedsstyrelsen har lagt vægt på Energinet.dks oplysninger om, at der i forbindelse med den foreslåede linjeføring er taget hensyn til kommunal byplanlægning, anden infrastruktur, arkæologiske fortidsminder, større landzonelandsbyer, beskyttede naturområder, særlige terrænforhold og jordbundsforhold. Vi har også lagt vægt på, at Energinet.dk har forsøgt at etablere det korteste forløb gennem projektområdet. 2 Lov nr af 8. november 2011 om Energinet.dk

39 3/15 Vi har også lagt vægt på Energinet.dks oplysninger om, at linjeføringen på de enkelte ejendomme er valgt på baggrund af markbesigtigelser, tekniske økonomiske hensyn til anlægsteknik og kortest mulige kabellængder, herunder færrest mulige krydsninger af levende hegn, grøfter, fredede diger og vandløb samt andre naturhensyn. Vi har derudover også lagt vægt på Energinet.dks oplysninger om, at linjeføringen er valgt ud fra et ønske om en placering gennem dyrkbar agerjord, samt under hensyntagen til større kabel- og kloakledninger, og god afstand til beboelse, som kan blive generelt i anlægsfasen. Sikkerhedsstyrelsen har derfor vurderet, at Energinet.dk ved fastlæggelse af linjeføringen i rimeligt omfang har foretaget en afvejning af de genereller samfundsmæssige interesser over for den enkelte lodsejer. Ud over disse forhold har indgået i vores vurdering af linjeføringen, har vi også lagt vægt på konkrete og individuelle forhold vedrørende linjeføringen på de enkelte ejendomme. De individuelle begrundelser for ejendommene fremgår nedenfor. Fravigelse af gæsteprincippet Ved forhandlingerne med Energinet.dk har nogle lodsejere givet udtryk for, at de er utilfredse med den del af deklarationen, der giver Energinet.dk fuld tilstedeværelsesret, og som dermed fraviger gæsteprincippet. Som det også fremgår ovenfor, følger Sikkerhedsstyrelsens kompetence af elsikkerhedslovens 27, og heraf fremgår det, at styrelsen kan tillade ekspropriation, når almenvellet tillader det. Samtidig er vi pålagt at foretage en teknisksikkerhedsmæssig vurdering af anlægget. Sikkerhedsstyrelsen finder ikke, at indholdet af de pågældende punkter i deklarationen har indflydelse på vurderingen af anlæggets sikkerhedstekniske forhold eller det konkrete valg af areal ud fra hensynet til almenvellet. Vi bemærker derudover, at det er Sikkerhedsstyrelsens vurdering, at afklaringen af deklarationens endelige indhold har sammenhæng med spørgsmålet om erstatningsudmålingen. Det kan ikke udledes af ordlyden af elsikkerhedslovens 27, forarbejderne eller praksis, at Sikkerhedsstyrelsen tager stilling til erstatning eller erstatningslignende spørgsmål. Sikkerhedsstyrelsen har derfor samlet vurderet, at dette spørgsmål ikke falder ind under Sikkerhedsstyrelsens kompetence i sagen. Lb.nr. 501: Sikkerhedsstyrelsen har ikke modtaget bemærkninger fra lodsejer. Vi har derfor alene lagt vægt på de oplysninger vi har modtaget fra Energinet.dk, og sammenholdt disse med de overordnede retningslinjer for valg af linjeføring i forbindelse med ekspropriation, som også fremgår af den generelle begrundelse ovenfor.

40 4/15 VI har lagt vægt på Energinet.dks oplysninger om, at linjeføringen er fastlagt i en lige linje midt i det godkendte VVM-projektområde, og dermed er der valgt det kortest mulige tracé. Vi har også lagt vægt på, at linjeføringen krydser en bygningsløs ejendom, der benyttes til landbrug. Der er således ikke tale om, at der på ejendommen skal tages hensyn til bebyggelse. Linjeføringen tager derimod hensyn til forhold på naboejendommen, herunder bebyggelse. Vi har derudover lagt vægt på, at linjeføringen tager hensyn til en eksisterende gastransmissionsledning. Vi har også lagt vægt på, at der har været forhandlinger mellem lodsejer og Energinet.dk, og at lodsejer ved forhandlingerne umiddelbart ikke har givet udtryk for ønsker til ændring af den konkrete linjeføring, men at lodsejers indsigelser har vedrørt øvrige forhold, herunder afgrødeerstatning og dræning. Vi har også tillagt det vægt, at Ishøj Kommune har meddelt tilladelse til at krydse et registreret sten- og jorddige, såfremt krydsning sker ved underboring. Endeligt har vi lagt vægt på, at Energinet.dk mener, at der ud fra kabeltekniske, anlægstekniske og anlægsøkonomiske hensyn samt ud fra den dialog der har været med lodsejer, er fastlagt den bedst mulige linjeføring på ejendommen. Lb.nr. 514: Sikkerhedsstyrelsen har lagt vægt på, at det godkendte VVM-projektområde udelukkende ligger på ejendommen. Vi har også tillagt det vægt, at der er tale om et område til udvinding af råstoffer, og således ikke en ejendom der anvendes til beboelse. Vi har derudover lagt vægt på, at der har været en dialog mellem lodsejer og Energinet.dk. Vi har også lagt vægt på de høringssvar begge parter har sendt til Sikkerhedsstyrelsen i forbindelse med partshøringen. Vi har også lagt vægt på, at linjeføringen tager hensyn til en eksisterende gastransmissionsledning, ligesom at linjeføring tager hensyn til terrænmæssige udfordringer på ejendommen. Sikkerhedsstyrelsen har noteret sig, at lodsejer er fremkommet med et ønske om at ændre linjeføring, så ledningen nedlægges i det sydlige skel, og at lodsejer ikke er tilfreds med erstatningen. Ud fra sagens samlede oplysninger, herunder de høringssvar der er indkommet fra både lodsejer og Energietnet.dk, vurderer vi, at der ikke er grundlag for at ændre linjeføringen. Vi har blandt andet lagt vægt på Energinet.dks oplysninger om, at arealet syd for gasledningen er præget af store skråningsanlæg, og at naboejendommen mod syd ikke vil kunne anvendes, da der er tale om en tidligere losseplads, der er forurenet.

41 5/15 Vi har således lagt vægt på Energinet.dks oplysninger om, at de vurderer, at der ud fra kabeltekniske, anlægstekniske og anlægsøkonomiske hensyn samt ud fra den dialog der har været med lodsejer, er fastlagt den bedst mulige linjeføring på ejendommen. Som vi tidligere har vejledt om, er det Sikkerhedsstyrelsens retsopfattelse, at det er ekspropriationskommissionen der tager stilling til erstatningsspørgsmålet. Såfremt lodsejer har bemærkninger hertil, vil dette således skulle inddrages i ekspropriationskommissionens behandling af sagen. Det er Sikkerhedsstyrelsens opfattelse, at tab i forbindelse med eventuelle restriktionerne på grunden, også må indgå i behandlingen af erstatningsspørgsmålet. Som nævnt ovenfor, gives tilladelsen under forudsætning af, at Energinet.dk opnår de nødvendige tilladelser til at krydse vandløb og søer på ejendommen. Lb.nr. 522: Sikkerhedsstyrelsen har lagt vægt på, at lodsejer i forbindelse med partshøring har meddelt, at de ikke har bemærkninger til den konkrete linjeføring, men at lodsejer derimod har bemærkninger til fravigelse af gæsteprincippet. Lodsejer har også tidligere oplyst til Energinet.dk, at det er erstatningsudmålingen der er til hinder for indgåelse af en frivillig aftale. Vi har også lagt vægt på, at linjeføringen er fastlagt indenfor VVM-projektområdet. Derudover har vi lagt vægt på, at linjeføringen undgår beskyttede moseområder og sø, ligesom linjeføringen tager hensyn til eksisterende gastransmissionsledning og linjeventilgasstation. Vi har også lagt vægt på Energinet.dks oplysninger om, at de vurderer, at der ud fra kabeltekniske, anlægstekniske og anlægsøkonomiske hensyn samt ud fra den dialog der har været med lodsejer, er fastlagt den bedst mulige linjeføring på ejendommen. Som det også er nævnt ovenfor, gives tilladelsen under forudsætning af, at Energinet.dk opnår de nødvendige tilladelser til at krydse vandløb og søer på ejendommen. Lb.nr. 523: Sikkerhedsstyrelsen har ikke modtaget bemærkninger fra lodsejer. Vi har derfor alene lagt vægt på de oplysninger vi har modtaget fra Energinet.dk, og sammenholdt disse med de overordnede retningslinjer for valg af linjeføring i forbindelse med ekspropriation, som også fremgår af den generelle begrundelse ovenfor. Vi har lagt vægt på, at der har været forhandlinger mellem lodsejer og Energinet.dk. Vi har i den forbindelse også lagt vægt på, at Energinet.dk i ansøgningen har oplyst, at lodsejer har givet udtryk for at linjeføringen kan accepteres, men at der er uenighed om øvrige forhold, herunder dræn og fremtidig anvendelse af arealet.

42 6/15 Derudover har vi lagt vægt på, at der inden for det godkendte VVM-projektområde ikke er registreret natur, bygge- og beskyttelseslinjer eller lignende, som har betydning for linjeføringen, men at der derimod er taget hensyn til bebyggelse på naboejendommen samt teknisk anlæg, som er placeret i skel. Endeligt har vi også lagt vægt på, at Energinet.dk oplyser, at de mener, at der ud fra kabeltekniske, anlægstekniske og anlægsøkonomiske hensyn samt ud fra den dialog der har været med lodsejer, er fastlagt den bedst mulige linjeføring på ejendommen. Lb.nr. 533: Sikkerhedsstyrelsen har lagt vægt på, at vi ikke har modtaget et partshøringssvar fra lodsejer. Vi har derfor alene lagt vægt på de oplysninger vi har modtaget fra Energinet.dk, og sammenholdt disse med de overordnede retningslinjer for valg af linjeføring i forbindelse med ekspropriation, som også fremgår af den generelle begrundelse ovenfor. Vi har lagt vægt på, at der har været forhandlinger mellem lodsejer og Energinet.dk, og at Energinet.dk oplyser, at det ikke er linjeføringen der er uenighed om, men at der derimod er uenighed om erstatningsspørgsmålet. Vi har også lagt vægt på, at linjeføringen er fastlagt inden for det godkendte VVMprojektområde, og at linjeføringen er fastlagt i åben mark. Vi har derudover også lagt vægt på, at der inden for projektområdet ikke er registreret natur, bygge- og beskyttelseslinjer eller lignende, som har betydning for linjeføringen. Endeligt har vi lagt vægt på, at Energinet.dk oplyser, at de mener, at der ud fra kabeltekniske, anlægstekniske og anlægsøkonomiske hensyn samt ud fra den dialog der har været med lodsejer, er fastlagt den bedst mulige linjeføring på ejendommen. Samlet set vurderer Sikkerhedsstyrelsen derfor, at både den overordnede linjeføring samt linjeføringen på de enkelte ejendomme er så tilstrækkeligt begrundet, at vi kan give en tilladelse til ekspropriation til etablering af anlægget. Sagsfremstilling Energinet.dk modtog i 2012 et pålæg fra Klima-, Energi- og Bygningsministeriet (i dag Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet) om nettilslutningen af 600 MW havvindmøller på Kriegers Flak. Ved breve af 15. december 2014 samt 27. januar 2016 har ministeriet dels godkendt etableringen af ilandføringsanlæg til havvindmøller på Kriegers Flak og dels godkendt en ny udlandsforbindelse, der giver mulighed for udveksling af 400 MW elektricitet mellem Danmark og Tyskland. Godkendelse er meddelt i henhold til 4 i lov om Energinet.dk.

43 7/15 Til brug for realisering af projektet Kriegers Flak, skal Energinet.dk i perioden foretage kabellægning på flere strækninger, herunder strækningen Ishøj-Hovegård. På baggrund af VVM-screening har Naturstyrelsen den 24. september 2014 meddelt, at projektet er VVM-pligtigt. Energinet.dk har udarbejdet VVM-redegørelse for projektet og gennemført fuld VVM-proces, og modtog den 12. april 2016 VVM-tilladelse til ilandsføringsanlægget. Sikkerhedsstyresen har den 25. april 2017 modtaget en ansøgning fra Energinet.dk om tilladelse til ved ekspropriation at erhverve ret til på 5 ejendomme at etablere et 400 kv kabelanlæg fra Ishøj til højspændingsstationen ved Hove. Energinet.dk har også ansøgt om tilladelse til at ekspropriere ret til et midlertidigt arbejdsareal og midlertidig depotplads og adgangsvej. Den 24. maj 2017 bad Sikkerhedsstyrelsen Energinet.dk om at indsende yderligere bilag til ansøgningen, som vi modtog samme dag. Strækningen mellem Ishøj og Hovegård er en delstrækning af kabelprojektet 200 kv/400 kv Kriegers Flak. Sammen med ansøgningen er der fremsendt bilagsmateriale vedrørende de enkelte ejendomme. I ansøgningen har Energinet.dk blandt andet anført en række generelle hensyn, der begrunder valget af linjeføringen. Af generelle hensyn kan nævnes hensynet til kommunal byplanlægning, anden infrastruktur, arkæologiske fortidsminder, større landzonelandsbyer, beskyttede naturområder, særlige terrænforhold og jordbundsforhold. Energinet.dk har også oplyst, at de har forsøgt at etablere det korteste forløb gennem projektområdet. Derudover fremgår det også, at Energinet.dk har valgt linjeføringen på de enkelte ejendomme på baggrund af markbesigtigelser, tekniske økonomiske hensyn til anlægsteknik og kortest mulige kabellængder, herunder færrest mulige krydsninger af levende hegn, grøfter, fredede diger og vandløb samt andre naturhensyn. Energinet.dk har også valgt linjeføringen ud fra et ønske om en placering gennem dyrkbar agerjord samt under hensyntagen til større kabel- og kloakledninger, og god afstand til beboelse, som kan blive generet i anlægsfasen. Det fremgår også, at Energinet.dk har haft forhandlinger med de enkelte lodsejere. Under det første forhandlermøde mellem Energinet.dks forhandlere og lodsejerne, er der blevet indhentet og drøftet lodsejers oplysninger om f.eks. særlige

44 8/15 boniteter, drænings- og afvandingsforhold, lodsejers eventuelle udbygningsplaner for ejendommen m.v. Energinet.dk oplyser, at efter første lodsejermøde er linjeføringen blevet tilpasset ud fra den samlede mængde af viden, lodsejernes informationer samt hensyntagen til lodsejers ønsker, som vurderedes sagligt begrundede. Energinet.dk har derudover også anført en række konkrete forhold, der begrunder linjeføringen på de enkelte ejendomme. Vedrørende lb.nr. 501 fremgår det blandt andet, at der er tale om en bygningsløs landbrugsejendom, som benyttes landbrugsmæssigt. Det fremgår, at linjeføringen er fastlagt i en lige linje midt i det godkendte VVMprojektområde, hvilket giver det kortest mulige tracé. Derudover er traceet fastlagt under hensyntagen til forhold på naboejendommen. Der er taget hensyn til, at der på naboejendommen mod nordøst er registreret beboelse og en beskyttet sø, og vedrørende naboejendommen mod vest er det blevet oplyst, at der er fremtidige planer om etablering af avlsbygninger til fjerkræ. Linjeføringen er også planlagt således, at der tages hensyn til, at kabelanlægget umiddelbart inden ejendommen er planlagt parrallet med kabelanlægget Bjæverskov-Ishøj. Endeligt fremgår det også, at traceet nord nordvest for ejendommen skal krydse en gastransmissionsledning, som ud fra anlægstekniske og forsyningssikkerhedsmæssige hensyn helst skal krydses vinkelret. Derudover fremgår det, at der har været ført forhandlinger mellem lodsejer og Energinet.dk. Heraf fremgår det, at lodsejer har udtrykt betænkelighed ved at afgrødeerstatningen ikke udbetales inden gravearbejdet samt bemærkninger vedrørende dræning. Derudover fremgår det, at lodsejer ikke ønsker at underskrive deklarationen, fordi lodsejer ønsker at være solidarisk med den gruppe der har ønsket, at sagen sendes til ekspropriation. Det fremgår også af ansøgningen, at Ishøj Kommune har meddelt tilladelse til at krydse et registreret sten- og jorddige på ejendommen, hvis krydsningen sker ved underboring. Samlet set mener Energinet.dk derfor, at der ud fra kabeltekniske, anlægstekniske og anlægsøkonomiske hensyn samt ud fra den dialog der har været med lodsejer, er fastlagt den bedst mulige linjeføring på ejendommen. Vedrørende lb.nr. 514 fremgår det, at ejendommen har været anvendt til indvending af råstoffer, og at det godkendte VVM-projektområde udelukkende ligger på ejendommen.

Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem-

Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem- KLIMA-, ENERGI- OG BYGNINGSMINISTERIET Energinet.dk info@enerqinet.dk Pålæg vedrørende etablering af ilandføringsanlæg og gennem- Ministeren førsel af forundersøgelser for storskala havmølleparker ved

Læs mere

VVM-tilladelse. Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg. 12. april 2016

VVM-tilladelse. Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg. 12. april 2016 VVM-tilladelse Krigers Flak Havmøllepark - landanlæg 12. april 2016 1 Indhold Indhold... 2 1 VVM-tilladelse til Indsæt projektnavn... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Beskrivelse af projektet... 3 2 Vilkår for

Læs mere

VVM-tilladelse. For Havmøllepark Horns Rev 3 til Energinet.dk. November 2014

VVM-tilladelse. For Havmøllepark Horns Rev 3 til Energinet.dk. November 2014 VVM-tilladelse For Havmøllepark Horns Rev 3 til Energinet.dk November 2014 1 Del 1: Forslag til Kommuneplantillæg til Kommuneplan 2013 for Varde Kommune Kommuneplan 2014-2026 for Esbjerg Kommune Kommuneplan

Læs mere

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/5 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

Hvor koordinaterne i ansøgningen afviger fra koordinaterne ovenfor, er det de ovenfor angivne, der gælder.

Hvor koordinaterne i ansøgningen afviger fra koordinaterne ovenfor, er det de ovenfor angivne, der gælder. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/5 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

VVM-tilladelse Landanlæg i forbindelse med Vesterhav Syd Havvindmøllepark

VVM-tilladelse Landanlæg i forbindelse med Vesterhav Syd Havvindmøllepark VVM-tilladelse Landanlæg i forbindelse med Vesterhav Syd Havvindmøllepark Januar 2017 Indhold 1. VVM-tilladelse til Indsæt projektnavn 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Beskrivelse af projektet 3 2.

Læs mere

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune Oktober 2016 Indhold 1. VVM-tilladelse til testvindmølle ved Drantum, Ikast-Brande Kommune 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/4 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

Slagelse Kommune. Sammenfattende redegørelse

Slagelse Kommune. Sammenfattende redegørelse Slagelse Kommune Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering Omø Syd Kystnær Havmøllepark Kommuneplantillæg nr. 19 til Slagelse Kommuneplan 2017 Slagelse Kommune Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering

Læs mere

VVM-tilladelse. for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro. Februar 2016

VVM-tilladelse. for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro. Februar 2016 VVM-tilladelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Februar 2016 1 Titel: VVM-tilladelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Udgiver: Naturstyrelsen

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Projektmappe KOMBINERET BESIGTIGELSE OG EKSPROPRIATION

Projektmappe KOMBINERET BESIGTIGELSE OG EKSPROPRIATION Projektmappe KOMBINERET BESIGTIGELSE OG EKSPROPRIATION Kriegers Flak projektet HK40003-400kV Ishøj-Hovegård FORTEGNELSE NR. 3 August 2017 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 2. Kortbilag... 3 3.

Læs mere

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Sejerø Bugt

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Sejerø Bugt Til Kalundborg Kommune Teknik.miljo@kalundborg.dk; Tyge.wanstrup@kalundborg.dk; Jesper.handberg@kalundborg.dk; Att: Jesper Handberg Kopi til: Naturstyrelsen (nst@nst.dk, Birgitte Wendelboe) Energistyrelsen

Læs mere

Åben-dør-procedure -Vejledning til ansøgere

Åben-dør-procedure -Vejledning til ansøgere 2015 Åben-dør-procedure -Vejledning til ansøgere Center for Energiressourcer Energistyrelsen 24-11-2015 Indhold Indledning... 2 1. Administration af åben-dør-proceduren for havvindmøller... 3 1.1 Energistyrelsen...

Læs mere

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Kystdirektoratet J.nr. 19/01088-14 Ref. Lotte Beck Olsen 05-07-2019 Tilladelse til etablering af havsvømmebane ud for

Læs mere

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 14 bhal@haderslev.dk 27. februar 2015 Sagsbehandler: Britt

Læs mere

VVM-tilladelse Landanlæg i forbindelse med Vesterhav Nord Havvindmøllepark

VVM-tilladelse Landanlæg i forbindelse med Vesterhav Nord Havvindmøllepark VVM-tilladelse Landanlæg i forbindelse med Vesterhav Nord Havvindmøllepark Januar 2017 Indhold 1. VVM-tilladelse til Indsæt projektnavn 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Beskrivelse af projektet 3

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kystdirektoratet Drifts og Anlægsafdeling Att.: Lars Erik Olsen Pr. mail: lao@kyst.dk Kystdirektoratet J.nr. 18/01567-11 Ref. Thomas Larsen 24-09-2018 Tilladelse til genplacering af opgravede sten fra

Læs mere

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand.

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand. Bavarian Nordic A/S Hejreskovvej 10A 3490 Kvistgård Sendt som digitalpost til CVR 16 271 187 og som mail til: Ane Rørmann Jensen, ane.rormannjensen@cmcbio.com C7 Consulting, rikke@c7c.dk Virksomheder J.nr.

Læs mere

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren.

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren. Tilladelse til genetablering af højvandsbeskyttelse på matr. 31g, Sigridsvej 25, Gentofte Kommune Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til, at opføre en ny højvandsmur til erstatning af den ældre højvandsmur

Læs mere

Idéfase for Kommuneplantillæg nr. XX

Idéfase for Kommuneplantillæg nr. XX MEMO TITEL Indkaldelse af ideer og forslag til plangrundlag DATO 11. marts 2015 TIL Køge Kommune, Helle Schou Weile KOPI Energinet.dk, Thomas Andreasen Boldsen FRA Henrik Søe Lysgaard, COWI PROJEKTNR A062332

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Skive Kommune Rådhuspladsen 2 7800 Skive Att.: Jens Gørup, jegj@skivekommune.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02520-11 Ref. Thomas Larsen 31-10-2017 Tilladelse til uddybning i Skive Jollehavn, samt uddybning

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Byggeselskabet Mogens de Linde Att.: Hans Jørgen Jacobsen Pr. mail: hjj@e-box.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02122-24 Ref. Thomas Larsen 05-09-2016 Tilladelse til renovering i form af ny kajkant og opfyld

Læs mere

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller 1 - Krydsningstilladelse 1 Østrup Vindmøller Hører til journalnummer: 06.02.16-P19-2-15 Jysk Vindenergi Aps Strømmen 6 9400 Nøresundby Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Morten Vildrich Andersen Højbakken 2 8870 Langå Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 21-02-2018 / 01.03.03-P19-202-17 Landzonetilladelse

Læs mere

NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014

NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014 NOTAT 18. juli 2011 Opdateret 9. april 2014 Vejledning i forbindelse med ansøgning om forundersøgelsestilladelse med henblik på opstilling af havmøller uden for udbud Et havmølleprojekt skal have 3 typer

Læs mere

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum BYGMESTEREN A/S Troldmosevej 2 7323 Give Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at etablere

Læs mere

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S LIFA A/S, Landinspektører Att.: Hans Pedersen Fremsendt digitalt til: hap@lifa.dk Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Hobro Både og Fiskerihavn Att. Torben Larsen Skibsgade 39 9500 Hobro Sendt pr. mail til torlars@fiberflex.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/01847-10 Ref. Lotte Beck Olsen 15-08-2017 Tilladelse til renovering/udskiftning

Læs mere

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet.

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet. Tilladelse til kystbeskyttelse Peter Hermansensvej 37, matr. 37aa, Asdal Hgd., Asdal, Hirtshals, Hjørring Kommune. Sagsnummer: 18/00448 Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at kystbeskyttelse,

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Holger Bagger-Sørensen Jeppes Kilde 6 7120 Vejle Øst Sendt på mail til hbs@fertin.com og prt@sj.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01586-25 Ref. Peter Lomholt Langdahl 29-08-2016 Tilladelse til rørledning til

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Frederikssund Lystbådehavn Kalvøvej 15 3600 Frederikssund Pr. mail: erikra64@gmail.com Kystdirektoratet J.nr. 17/03467-18 Ref. Thomas Larsen 22-08-2018 Tilladele til etablering af servicebygning i Frederikssund

Læs mere

HusCompagniet Bredskiftevej 20, Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt enfamiliehus samt carport

HusCompagniet Bredskiftevej 20, Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt enfamiliehus samt carport HusCompagniet Bredskiftevej 20, 1. 8210 Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt enfamiliehus samt carport Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land Ledreborg Alle 2B 4320 Lejre. Kystdirektoratet J.nr. 18/ Ref. Thomas Larsen

Nationalpark Skjoldungernes Land Ledreborg Alle 2B 4320 Lejre. Kystdirektoratet J.nr. 18/ Ref. Thomas Larsen Nationalpark Skjoldungernes Land Ledreborg Alle 2B 4320 Lejre Kystdirektoratet J.nr. 18/03352-15 Ref. Thomas Larsen 19-03-2019 Tilladelse til anløbsbro ved Møllekrogen, Selsøvej 22D, 4050 Skibby, matr.nr.

Læs mere

Landzonetilladelse. Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

Bjeragervej 75, 8300 Odder, matr. nr. 3 a Bjerager By, Bjerager.

Bjeragervej 75, 8300 Odder, matr. nr. 3 a Bjerager By, Bjerager. Lars Steenberg Nikolajsen Bjeragervej 75 Bjerager 8300 Odder Byggeri Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til etablering af Bed and Breakfast

Læs mere

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2.

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2. Til Jens Jørgen Abildskov, Fredskovvej 10, 5883 Oure Sendt med email: abildskov@vetnet.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 arne.bruun@svendborg.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Tom Skjøtt Holmberg Gunnerupvej Randers SØ / P

Landzonetilladelse. Tom Skjøtt Holmberg Gunnerupvej Randers SØ / P Tom Skjøtt Holmberg Gunnerupvej 3 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 31-05-2016 / 01.03.03-P16-13-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 10-08-2016 / 01.03.03-P19-4-16 Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Læs mere

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald Peter Thomsen Teglumvej 1 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til opførelse af stald Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre en stald på 99,2 m 2 på matr.

Læs mere

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Sæby

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Sæby Til Frederikshavn Kommune post@frederikshavn.dk; lemr@frederikshavn.dk Att: Lene Morthensen Kopi til: Naturstyrelsen (nst@nst.dk, Birgitte Wendelboe) Energistyrelsen (ens@ens.dk Therese Kofoed Jensen)

Læs mere

Sagsnr A

Sagsnr A Haldor Topsøe Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Dato 3. december 2018 Sagsnr. 01.24.00-A00-2-18 BY OG LANDSKAB Tilladelse til Kystbeskyttelse i form af dige og højvandsmur på matr. Nr. 15aø, 15aæ og 16lm

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor. Køge Kommune, att.: Jens Christian Kaas Torvet 1 4600 Køge Kystdirektoratet J.nr. 14/00796-16 Ref. Thomas Larsen 26-11-2014 Tilladelse til at uddybe og forlænge sejlreden uden for nye dækkende værker ved

Læs mere

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk 2013 18 Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk id 1486324 Tillæg nummer 18 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Ridecenter i Vestbirk Nej Formålet med kommuneplantillægget er at give mulighed

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2017-29 FOR NÆSTVED KOMMUNE PEU 11.06.2019 ØK 17.06.2019 BY 25.06.2019 www.naestved.dk/kommuneplan WWW.NAESTVED.DK/KOMMUNEPLAN BYER FRITID OG TURISME MILJØBESKYTTELSE

Læs mere

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund Anpartsselskabet af 19. 9. 2006 G.A. Centervej 4 7190 Billund Dato: 16. november 2018 Ikke VVM-pligt for etablering og drift af terminalbygning og hangar med tilhørende faciliteter på Billund Lufthavn

Læs mere

Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg. Landzonetilladelse til arealoverførsel

Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg. Landzonetilladelse til arealoverførsel Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til arealoverførsel Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til arealoverførsel mellem matr. nr.

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til anlægget Den uendelige bro, på de vilkår som fremgår nedenfor. Aarhus Kommune Aarhus Events. Dokk 1, Hack Kampmanns plads 2 8000 Århus C Pr. mail: niels@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01906-22 Ref. Thomas Larsen 16-08-2016 Tilladelse til opstilling af skulptur

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor. Anders Berggren Fabriksmestervej 10 1437 København K Pr. mail: ab@bukkenbruse.com Kystdirektoratet J.nr. 16/02497-24 Ref. Thomas Larsen 19-08-2016 Tilladelse til husbåd ud for Fabriksmestervej 10 Z, matr.

Læs mere

Randers Kommune Att.: Veje og Trafik Odinsgade Randers C / G

Randers Kommune Att.: Veje og Trafik Odinsgade Randers C / G Randers Kommune Att.: Veje og Trafik Odinsgade 7 8900 Randers C Sendes på mail til: vejeogtrafik@randers.dk Udvikling, Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 6900 Direkte 8915 1839

Læs mere

Kim Jakobsen Sønderlundsvej Skanderborg. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8

Kim Jakobsen Sønderlundsvej Skanderborg. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8 Kim Jakobsen Sønderlundsvej 8 Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8 Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre

Læs mere

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård 13 2013 Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Status Kladde KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 13 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Retningslinje for

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor. Vordingborg Spildevand A/S Brovejen 10, Masnedø 4760 Vordingborg Pr. mail: laha@vordingborgforsyning.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03474-15 Ref. Thomas Larsen 19-12-2016 Tilladelse til ny udløbsledning

Læs mere

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Vesterhav Syd

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Vesterhav Syd Til Ringkøbing-Skjern Kommune (land.by.kultur@rksk.dk, post@rksk.dk) Kopi til: Naturstyrelsen (nst@nst.dk, Birgitte Wendelboe) Energistyrelsen (ens@ens.dk Therese Kofoed Jensen ) Anmeldelse af landanlæg

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Udvikling, Miljø og Teknik Byg og Brand 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 04-07-2018 / 01.03.03-P19-53-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til udstykning og opførelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Randers Kommune Laksetorvet / P

Landzonetilladelse. Randers Kommune Laksetorvet / P 1 - Landzonetilladelse sø - Oust Møllevej 11, 8920 Ran Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-43-16 Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra 6 i Lokalplan nr. 307

Landzonetilladelse og dispensation fra 6 i Lokalplan nr. 307 Randers Golfklub Himmelbovej 22 8920 Randers NV Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 03-05-2017 / 01.03.03-P16-178-15 Landzonetilladelse

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 3. juli 2017 modtaget jeres anmeldelse via Gribskov Kommune om genopretning af Søborg Sø.

Miljøstyrelsen har den 3. juli 2017 modtaget jeres anmeldelse via Gribskov Kommune om genopretning af Søborg Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland Ostrupgård Gillelejevej 2B 3230 Græsted Att: Ida Dahl-Nielsen Miljøstyrelsen Ref. TOGRI J.nr. SVANA-130-00171 Den 5. september 2017 Afgørelse om VVM-pligt af genopretning af

Læs mere

Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen. Den 5. marts 2015

Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen. Den 5. marts 2015 Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen Den 5. marts 2015 Æblevej Skovrejsning, VVM og bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur Skive Kommune har søgt tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør

Landzonetilladelse. Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune giver hermed

Læs mere

VVM-screening af spildevandsledning i Kelstrup og afgørelse om ikke VVMpligt Kelstrup, 6100 Haderslev

VVM-screening af spildevandsledning i Kelstrup og afgørelse om ikke VVMpligt Kelstrup, 6100 Haderslev Provas Fjordagervej 32 6100 Haderslev Haderslev Kommune Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 32 chba@haderslev.dk Dato: 11. april 2017 Sagsident: 16/34238 Sagsbehandler:

Læs mere

Afgørelserne bortfalder helt eller delvist, hvis de ikke er udnyttet senest 2 år efter at de er meddelt.

Afgørelserne bortfalder helt eller delvist, hvis de ikke er udnyttet senest 2 år efter at de er meddelt. GÅRDEJER JENS JØRGEN JENSEN Volstrupvej 11 8920 Randers NV Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Grønå

Tilladelse til krydsning af Grønå Miljø og Natur LandSyd Ådalen 13A 6600 Vejen Att. Peter Dahl pd@landsyd.dk Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.16-P19-11-17 Ks: CS 30. oktober 2017 Tilladelse til krydsning af

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af 1 - Landzonetilladelse til maskinhus Hørningvej 20, 89 Hører til journalnummer: 01.03.03-P16-158-15 Jørgen Thunbo Christensen Hørningvej 20 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt i forbindelse med fornyelse af indvindingstilladelse til Lammefjordens Pumpe- og Digelag

Afgørelse om ikke-vvm-pligt i forbindelse med fornyelse af indvindingstilladelse til Lammefjordens Pumpe- og Digelag Audebo Pumpestation Lammefjordens Dige- og Pumpelag Nykøbingvej 128 4300 Holbæk VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 16. august 2016 Sagsb.: Rikke Kepp Sagsnr.: 14/52774 Dir.tlf.: 72 36 41 10 E-mail: grundvand@holb.dk

Læs mere

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Vesterhav Nord

Anmeldelse af landanlæg for kystnære havmøllepark ved Vesterhav Nord Til Lemvig Kommune lemvig.kommune@lemvig.dk, teknik@lemvig.dk, Kirsten.eldon@lemvig.dk Att: Kirsten Eldon Struer Kommune teknisk@struer.dk, struer@struer.dk Holstebro Kommune kommunen@holstebro.dk, teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Afgørelse Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Postadresse: Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation

Landzonetilladelse og dispensation Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 17-10-2018 / 01.03.03-P19-61-18 Landzonetilladelse og dispensation

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Landzonetilladelse. Peter Engelbrekt Knøss Udsigten Randers SØ / P

Landzonetilladelse. Peter Engelbrekt Knøss Udsigten Randers SØ / P Peter Engelbrekt Knøss Udsigten 11 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 01-09-2016 / 01.03.03-P16-38-16 Landzonetilladelse

Læs mere

forhold er dog meget afhængigt af den aktuelle afstand mellem havmølleparkerne og nettilslutningspunktet.

forhold er dog meget afhængigt af den aktuelle afstand mellem havmølleparkerne og nettilslutningspunktet. Norddjurs kommune Torvet 3 8500 Grenå Dato: 13. august 2010 J.nr.: 567.378 - hca Sekr.: Ulla Visby/hc-d Dir. Tlf.: 79127518 E-mail: uvi@dahllaw.dk Fakta: DAHL er 145 jurister blandt 300 medarbejdere og

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Guldborgsund Kommune cbw@guldborgsund.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03281-12 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til renovering af havneanlæg ved Sophieholmen, matr. 1539 Nykøbing F. Bygrunde, Nykøbing

Læs mere

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet

Afgørelse. Kort beskrivelse af projektet Afgørelse Afgørelse om, at projekt om regulering af vandløb (dræn) nord for Alfa 6 i Hinnerup ikke er VVM pligtigt (Vurdering af Virkninger på Miljøet) Kort beskrivelse af projektet Vandløbsmyndigheden

Læs mere

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Justyna S. Hansen Dir: +4579755698 Mob: e-mail: Justyna.Hansen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-19-16 25.5.2016 VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby

Læs mere

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej 5 8410 Rønde Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 05-10-2016 / 01.03.03-P19-13-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Anmeldelse af opførelse af maskinhus

Anmeldelse af opførelse af maskinhus Anmeldelse af opførelse af maskinhus Trøjborggyden 10, 5450 Otterup Forfatter: Nordfyns Kommune Oprettet den 1. juni 2015 Dokument nr. 480-2015-214637 Sags nr. 480-2015-83836 Afgørelse vedr. opførelse

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Landzonetilladelse. Torben Jensen Frank Gl. Viborgvej Randers NV / P

Landzonetilladelse. Torben Jensen Frank Gl. Viborgvej Randers NV / P Torben Jensen Frank Gl. Viborgvej 310 8920 Randers NV Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 06-09-2016 / 01.03.03-P19-16-16 Landzonetilladelse

Læs mere

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund KIRKBI Invest A/S Koldingvej 2 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 19.08 2016 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny hangar for KIRKBI Invest A/S i tilknytning til Billund

Læs mere

Skals Kraftvarmeværk A.m.b.a Solbakken Skal

Skals Kraftvarmeværk A.m.b.a Solbakken Skal Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg byggeriogmiljoe@viborg.dk Skals Kraftvarmeværk A.m.b.a Solbakken 1 8832 Skal hkr@skalsvarme.dk Dato: 21. februar 2018 Afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes

Læs mere

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg Carsten Klausen Rafns Alle 10 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

Landzonetilladelse. Allerød Kommune. Thomas Guldberg Kirkeltevej 63

Landzonetilladelse. Allerød Kommune. Thomas Guldberg Kirkeltevej 63 Allerød Kommune Thomas Guldberg Kirkeltevej 63 3450 Allerød Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Landzonetilladelse Matr. nr. 2as Børstingerød

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016. Naturstyrelsen, Kronjylland Vasevej 7 8920 Randers NV Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 11-04-2016 / 01.03.03-P16-34-16 Landzonetilladelse

Læs mere

HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport

HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej 20 8210 Aarhus V Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen matr. nr. 44b beliggende Temmeshave 9, 5560 Aarup.

Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen matr. nr. 44b beliggende Temmeshave 9, 5560 Aarup. Assens Rådhus 29. november 2016 Sags id: 16/18741 Landzonetilladelse vedr. etablering af sø Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af sø på ejendommen matr. nr. 44b beliggende Temmeshave

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Næstved Havn Vestre Kaj 16 4700 Næstved Sendt pr. mail til info@naestvedhavn.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/00577-14 Ref. Lotte Beck Olsen 16-06-2017 Tilladelse til renovering af afviserværk ved Karrebæksmindebroen

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig Steen Lundgaard Madsen Houdamvej 20 Vandborg 7620 Lemvig 28. maj 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle

Læs mere

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming Din Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Sendt digital til CVR: 32661149 og om@dinforsyning.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. august 2017 Sagsbehandler Anitta Knattrup Telefon direkte 76 16 13

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Københavns Lufthavne A/S Søren Herskind Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup Kystdirektoratet J.nr. 16/02453-18 Ref. Peter Lomholt Langdahl 11-08-2016 Sendt på mail til s.herskind@cph.dk Tilladelse til

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til lovliggørelse af 11 skydetekniske anlæg på matr. nr. 4ay Langå By, Langå beliggende Randersvej 50E, 8870 Langå.

Du har fået landzonetilladelse til lovliggørelse af 11 skydetekniske anlæg på matr. nr. 4ay Langå By, Langå beliggende Randersvej 50E, 8870 Langå. Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 06-06-2018 / 01.03.03-P19-15-17 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til lovliggørelse

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Dato: 11. oktober

Læs mere

AFGØRELSE om etablering af silo på ejendommen Korsvej 3, 5953 Tranekær

AFGØRELSE om etablering af silo på ejendommen Korsvej 3, 5953 Tranekær Rubenlund Agro A/S Ulrik Bremholm Korsvej 3 Helletofte 5953 Tranekær Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor. Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Kystdirektoratet J.nr. 18/01875-14 Ref. Thomas Larsen 24-08-2018 Tilladelse til udløbsledning m. udløbsbygværk ud for Holmsmose, matr.nr. 8a Frellesvig By,

Læs mere

Anders Reitz Iversen Grønmark Sydals

Anders Reitz Iversen Grønmark Sydals Anders Reitz Iversen Grønmark 6 6470 Sydals Lovliggørende landzonetilladelse til at inddrage 64 m² stald til beboelse på ejendommen matr.nr. 94a Sønderby, Kegnæs, der ligger på Grønmark 6, 6470 Sydals

Læs mere

VVM-tilladelse. til. etablering af op til 7 vindmøller på 150-200 m s totalhøjde ved Kappel i Lolland Kommune. 22. maj 2013

VVM-tilladelse. til. etablering af op til 7 vindmøller på 150-200 m s totalhøjde ved Kappel i Lolland Kommune. 22. maj 2013 VVM-tilladelse til etablering af op til 7 vindmøller på 150-200 m s totalhøjde ved Kappel i Lolland Kommune 22. maj 2013 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 VVM-tilladelse til etablering af

Læs mere