I dag er det planen at sejle til Weert, men som så ofte før kan man ikke altid regne med at tingene går som planlægt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I dag er det planen at sejle til Weert, men som så ofte før kan man ikke altid regne med at tingene går som planlægt."

Transkript

1 Rejsebrev nr. 13 fra Lommelse til de Gors Tirsdag den 25. August 2009 Lommelse Yachthafen (Belgien) - Nederweert (Holland) (38 km) Afg. kl Ank. kl I dag er det planen at sejle til Weert, men som så ofte før kan man ikke altid regne med at tingene går som planlægt. Det er perfekt sejlvejr med grå skyer og dejligt køligt efter nattens regnvejr. Ankomst Weert, men et par store hollandske både har lagt sig i indsejlingen, så vi kan ganske enkelt ikke komme ind i havnen, så vi må forsætte. Jeg kigger i kortet og næste mulighed er den gratis havn Nederweert, så den vil vi sejle efter. Midt på første delstrækning af Zuid Willemvaart kommer grænsen mellem Belgien og Holland. Vi tager det belgiske gæsteflag ned og sætter det hollandske. Længde (m) Bredde (m) Op/ned Slusningshøjde Sluse Bocholt 50,00 7,00 ned 1,78 - Sluse Lozen 50,00 7,00 ned 2,90 - Nederweeert er en gratis gæstehavn uden faciliteter. Hyggelig by. Der ligger kun en båd, da vi ankommer, men klokken 21 kommer der en lægter samt 6 lystbåde forbi. De sidste fire kommer i havn her i Nederweert, og så er her fyldt op. De har alle ligget og ventet ved en defekt sluse. De der har ventet længst, havde ligget der i 6 timer. Men vi hjælper hinanden med at få dem i havn. De er godt trætte. Pris

2 Onsdag den 26. August 2009 Nederweert - Veghel (36 km) Afg. kl Ank. kl Vi har hørt at vi må sejle 12 km/t her på Zuid Willemvaart, og så lyder 36 km jo ikke af så meget. Veghel (udtales Fay-hrel) er faktisk nærmeste havn, så vi beslutter at tage der til. Vi sejler en halv time efter en hollandsk båd, der også har overnattet i Nederweert. Vi henter dem ved Helmond slusen. Vi følges herefter til Veghel Længde (m) Bredde (m) Op/ned Slusningshøjde Pris Sluse ,8 ned 2,55 - Sluse ,6 ned 3,24 - Sluse ,8 ned 2,5 - Sluse ,6 ned 2,0 - Helmond ,6 ned 5,62 - Sluse 6 (sluse under ombygning) 49,9 6,8 ned 3,18 - Sluse 5 (sluse under ombygning) 49,9 6,98 ned 3,28 - Sluse 4 (sluse under ombygning) 50,0 6,94 ned 2,30 - Dagens første fire sluser er den rene hyggetur, og vi griner over, hvor rutinerede vi er blevet. Vi har en hånd på fortøjningen, men ellers står vi bare og snakker og nyder udsigten. Så kommer vi til Helmond. Vi skal sluses med to lægtere og 2 andre lystfartøjer. Vi skal 5,62 m ned, og her går det stærkt og der skal tages fat i bådens fortøjninger ellers driver vi rundt. Men rutinen gør, at det alligevel glider fint, da vi hele tiden har styr på at holde bådens ender ind til slusevæggen. Vi kommer til en deling af kanalen. Mod øst går Willhelmina kanalen, og vi stikker nord på videre af Zuid Willemvaaer. Nu bliver kanalen meget smal, men hyggelig.

3 Vi kommer til første sluse (Sluse 6), og kan overhovedet ikke se, hvad der er hvad her. Slusen er under ombygning, og det forstå vi godt. Heldigvis har vi hollænderne foran os, og de kender turen. Inden i slusen skal vi ligge bag hollænderne, men der er en pæl i vejen, så vi må sejle frem og bakke ind i hjørnet. Det er lidt kaotisk. Da vi er kommet ind, kan vi intet finde at fortøje ved. Men hollænderne viser os at der nede i slusevæggen er et rør. Da vi er sluset igennem kommer vi fint ud. Med gru opdager vi at dagens næste to sluser er af samme beskaffenhed, og vi overvejer, hvordan vi skal gribe dem an. Men her er der sat pæle på en meter diameter ud langs kanten med et lille rør på siden. Så da vi først har luret systemet her, går det nemmere Havnefoged guider ind på plads. Hyggelig og rolig havn. Koster 0,90 euro/m og strøm 50 cent for 2 kwh. Da vi er kommet på plads, og Skipper luftet, går jeg en tur op i byen for at finde en pengeautomat. På vejen køber jeg lidt kinamad (Nudler med kylling i stærk krydret sovs) samt krydrede chips med. For vi er ved at være rigtig sultne, men det er for varmt til at vi gider gå nogle steder. Vi kravler tidligt i seng. Vi er færdige. Vi kan se byen i morgen, da vi har besluttet os for at tage to dage her i Veghel. Torsdag den 27. August 2009 Veghel Vi vågner friske og veludhvilede. Vi har god tid, da vi ikke skal sejle i dag, Vi sidder på agterdækket og spiser morgenmaad, men vi se havnen og byen vågner.

4 Det er ikke så varmt til formiddag, så Skipper bliver på båden, mens Per og jeg cykler op i byen. Her er hyggeligt. Her er 5 kirker og to moskeer til en by med ca indbyggere. det er lidt imponerende. Her er hyggelige gågader med cafeer og restauranter og selvfølgelig det normale udbud af tøjbutikker. Vi finder en Lidl, og får handlet lidt ind. Vi køber blandt andet Stoopwafler, som vi er blevet pjattet med efter at have smagt det hos nogle hollændere tidligere. Havnekontoret i Veghel. Da vi kommer tilbage til båden, sætter jeg lidt vasketøj over. Dett er store, fine og rene maskiner de har her i havnen, og nemt tilgængelige. Jeg betaler for 2 vask og 2 tørre 12 euro. Så er det tid til at finde ud af hvilken rute vi skal sejle til Amsterdam. Vi har nu pludselig et utal af valgmuligheder. Vi snakker med vores nabo her, og de anbefaler en rute, som vi skal have kigget på. Vi har hørt at Ettcafe Havensicht skulle være et godt sted at spise, så der går vi op til aften. Steak har han ikke noget af, men vi kunne vælge resten på menuen. Vi bestilte schnitzel med champignonsovs, og husets gryde. Fik to gange schnitzel med skivekartofler, gulerødder, ærter, men ingen sovs. Lad vær med at bestille mad her, mens Ajax Amsterdam spiller kamp og den vises på storskærm i cafeen. Så var der ellers bare dømt hygge på agterdækket, og lidt snak med naboerne Fredag den 28. August 2009 Veghel - Viking, 's-hertogenbosch (23 km) Afg. kl Ank.kl Vi sejler af sted fra Veghel kl Havnefogden hjælper til og vi kommer fint ud i kanalen igen. Kanalen skifter hele tiden udseende her. Så er den smal, så bred og så er det en sø. Her er træer, mark, byer og industri lidt på skift.

5 Vi kommer igennem to sluser: Længde (m) Bredde (m) Op/ned Slusningshøjde Pris Schijndel ,6 ned 4,5 - no ,2 69,7 ned 3,5 - I den førte bliver vi hurtigt sluset ind, og vandet løber lige så stille og roligt sluset ud, så det er ren hygge. Den næste sluse kan give lange ventetider, og vi får intet svar på VHF'en, så vi må bare vente. Mens vi ligger her, får vi et godt tilbud på en generator, så vi slår til. Vi skal dog først lige finde en bank, og have lidt kontanter. Lige som jeg kommer tilbage og vi har fået slæbt generatoren ombord kommer der klarsignal fra slusen. Vi sejler ind. Det er en vildt bred sluse, og vi får besked på at ligge os ind i venstre side. Vi ligger til, og fidler lidt med fortøjningerne. Der er langt imellem pullerterne på slusekanten, og vi ved ikke hvor langt vi skal ned. Det står nemlig ikke i søkortet. Men vi har god tid, så jeg ender med at sætte en 30 line ud foran. Vi venter vel 20 minutter inde i slusen, og så kommer endnu en lystbåd og en stor lægter. Det er heldigt at jeg sætter den lange line, for jeg har mere end 5 meter hen til pullerten og intet i væggen som jeg kan nå. Det viser sig, at vi skal 4,5 meter ned. Agten passes til, så Per kan have pullerten i sluesvæggen, og skifte pullert efterhånden som vi sluses ned. Men det går stille og roligt, så heller ingen udfordringer her. Lægteren skal ud først, så vi venter. Vi kommer ud i en meget smal kanal, og skal vente på en oplukkelig bro. Men da vi har lægteren med, kommer vi ikke til at vente længe. Da vi ankommer til 's-hertogenbosch er det planen at ligge i en af de to gæstehavne i centrum, men vi kan ikke finde plads. Vi ligger til ved husbådene, og jeg finder havnefogden for at høre om der er plads. Det ved hun ikke. Så ingen hjælp at hente her. Vi overvejer lidt hvad vi så vil. Efter små 45 minutters stop, sejler vi videre. Her er to havne mere lige rundt om hjørnet. Vi prøver først den gamle industrihavn, men her er broen nede, og der er ingen til at betjene den før i aften. Ok vi må prøve den sidste havn. Havnen hedder Viking og ligge i en lille sidekanal til Dieze kanalen. Her er gæstebro, hvor man kan ligge indtil havnefogden anviser en plads. Fin service. Det viser sig at være en rigtig hyggelig havn med klubhus og marineshop. I klubhuset får vi en parisertoast og en lille Heineken.Vi snakker med et par lokale, og de fortæller os, at vi ikke som planlagt, kan sejle gennem Utricht. Vi må finde en anden og længere vej til Amsterdam. Lidt øv, da vi havde glædet os til den tur. men sådan går det en gang imellem.

6 Til aften går vi en tur ud og kigger på området. Her er et aftenbillede taget ud over kanalsøen Plas Ertveld. Lørdag den 29. August 2009 Viking - Trident, Wijk en Aalburg (33 km) Afg. kl Ank. kl Vi vågner til en kold og blæsende morgen. Vi sejler ud i Plas Ertveld, og her har vinden godt fat i os. men nede i Dieze er her lidt læ. Vi nyder turen. Midtvejs kommer vi til dagens eneste sluse: Længde (m) Bredde (m) Op/ned Slusningshøjde Pris Henriettesluis ned 1,8 - I enden af kanalen kommer vi ud i Bergse Maas, som vi skal 15 km hen ad til havnen i Waalwijk. Lige ved havnen ligger en kabelfærge, som vi er lige ved at komme for tæt på. Færgen tuder af os, og Per bremser hårdt op. Han synes den var langt fra, så han kunne nå det. Men lige så snart færgen ligger fra, er kablet stramt hele vejen over kanalen. Dette gør at vi i første omgang overser havnen, så vi sejler et par kilometer for langt, og må atter krydse kabelfærgen. Vi vender om, bare for at få at vide, at her er ingen ledige pladser. Da vinden er 10 m/s og Bergse Maas lidt urolig, og Per ikke har lyst til at krydse kabelfærgen for tredje gang sejler vi tilbage af Bergse Maas. Denne gang har vi vinden i ryggen, så det er helt fint. Vi stikker i stedet op i Heusdens-kanaal. De små kanaler er altså mere rolige og meget hyggeligere.

7 Bare to kilometer oppe af kanalen finder vi havnen Trident, men heller ikke her ser der ud til at være plader, så vi sejler tættere på for at kigge nærmere. Vi bliver anråbt fra en båd, der viser sig at være havnefogdens, at der er plads i forreste delhavn. Her er ikke meget plads til at komme ind på, men det lykkes. Her er blot 30 cm vand under os, men med hjælp fra molekanten går det. Slusning i øsregnvejr Havnefogden kommer med en toiletnøgle og lidt informationsmateriale om byen og området samt kuglepen og nøglering fra den lokale købmand. Fin service. Vi går en tur op i byen og handler. På vejen finder vi en lille restaurant, hvor vi får en lille steak med salat og pommes frites samt en Heineken pils. Søndag den 30. August 2009 Trident, Wijk en Aalburg - WSV de Gors (23 km) Afg. kl Ank. kl Da vi vågner skinner solen og det er lunt i vejret. Vi spiser morgenmad på agterdækket. Vi kan først komme af sted kl. 10, når sluserne de åbner, så vi har ikke travlt. I løbet af formiddagen trækker det sammen og bliver blæsende og koldt. Det er blevet lavvandet siden i går og vi står nu på grund. Vi ville egentligt svinge forenden ud, og vende båden inden den smalle udsejling fra havnen. Men da vi står på bunden, må vi finde en anden løsning. Jeg skubber båden sidelæns ud fra molen, og vi er igen flydende. Men nu bliver udfordringen af komme ud, da vi ikke længere har plads til at vende båden. Vi beslutter os for at bakke ud, men her er ikke meget plads. På den ene side står en pæl og på den anden side ligger en båd fortøjet. Men med lidt langsom bakken og skubben fra i hhv. styrbord og bagbords side lykkes det.

8 Da vi kommer til den første sluse er her masser af lystbåde og små hollandske sejlbåde. Men slusen er stor nok til at vi alle kommer med, og vi komer kun til at vente i 10 minutter. Slusen er bygget op af et skelet af store trælægter, og der er ingen slusevægge. Vi ligger til og er lidt spændte på slusehøjden, da det ikke er nævnt i kortet. Men vi opdager slet ikke at vi er sluset. Det tager vel 20 minutter, men sluseporten bagtil er ikke helt lukket, så det kan ikke være mange centimeter om nogen. Vi er sidst inden i slusen, så vi venter pænt til alle andre er ude. Vi er forundret over at de små hollandske sejlbåde - godt nok for påhængsmotor - er så hurtige. De sejler vel 10 km/t og er hurtigt væk. Her er mange af dem fordi de har haft træf lige før slusen i weekenden. Vi er vildt imponeret af dem. Vi er atter ude i Afgedamde Maas. Her er enormt hyggeligt med sjove huse, campingpladser, husbåde og masser af småbåde. Det er en rigtig hyggelig tur. Efter slusen er der en voldsom trafik. Vi møder sejlbåde for sejl, der er i konkurrence, og de tager ingen hensyn til os andre. De sejler helt inden i kanten af sejlrenden mod trafikken, så vi presses så langt ind mod bredden, at vi er ved at gå på grund. Så kom vi fri af dem, og kort tid efter skal vi ud i Waal. Vi havde helt glemt, hvor bisset den kan være. Her er 0,5-1 m bølger og en vind på 8-10 m/s. Der må sejles 20 km/t, og det betyder, at de store lægtere sender yderligere en meter hækbølger efter os. Vi tilpasser hastigheden, og har en urolig, men ellers fin tur. En mindre båd foran os, tager til gengæld tæsk. Heldigvis skal vi kun 3-4 km af Waal for det er ikke den store fornøjelse. Så kommer vi op i Merwedekanalen. Umiddelbart efter at vi er svinget ind, kommer slusen med en oplukkelig bro. Båden foran os kæmper med at få lagt alting ned, så de kan komme igennem uden at vente på broen, for den lader vente på sig. Vi ligger masten ned, og kommer nemt igennem. Her ligger i forvejen to både og venter på at blive sluset. Vi venter længe, men igen er det milimeter det drejer sig om. Vi føler os lidt til grin. Ude igen er kanalen smal og fin, og vandet er igen helt roligt. Parallelt med denne kanal ligger en anden kanal, som kortet viser at vi ikke kan være på, da højde kun er 2,8 m. Nu bliver vi tvunget til at krydser over i denne kanal, og vi er lidt bekymret. Men det viser sig heldigvis, at begrænsningen på de 2,8 m kun gjaldt den del vi allerde har passeret. Dette er en mindre og hyggeligere kanal, så da vi først får tjekket kortet, og set at herfra skulle der ikke være højdeproblemer er vi glade over den bedre rute. Kanalen hedden gekan. Linge, og byder på masser

9 af små havne og hyggelige liggesteder. Vi vælger at gå ind i WSV de Gors, der ligger i sidekanalen Linge. Vi har nu været igennem to sluser i dag: Længde (m) Bredde (m) Op/ned Slusningshøjde Pris Wilhelmina ,95 op 0,10 - Grote Merwedesluis ,00 ned 0,10 - De Gors har en ankomstbro, hvor man afventer en plads fra havnefogden. Vi kan ikke være i havnen, men der er langskibsplads langs kanalen lige uden for havnen. Pladsen er svær at komme ind på, da der ikke er nogen bro langs med pladsen, men blot en bro ind til land. Men med hjælp fra de øvrige bliver vi trukket ind mellem to andre både, og der er lige netop plads til os. Havnen er billig med sine blot 7,70 euro pr nat inkl. strøm. På havnekontoret falder jeg i snak med et par af de lokale, og de fortæller at vi godt kan sejle til Utricht, da broerne har en minimumshøjde på 3,25 m. Med masten lagt ned, kan vi lige krybe igennem. Nord for Lek-kanalen er max hastigheden kun 4,5 km/t, men til gengæld er den hyggelig, og den lige vej til Amsterdam. Det var dagens gode nyhed. I løbet af eftermiddagen bliver vi ind imellem vugget noget, når der kommer både forbi med for stor hastighed, men hen under aftenen er der næsten ingen trafik. Vi vil op og se om man kan spise i klubhuset, men der er en løs hund med ejerfornemmelser, så vi gå i stedet op i byen. Her er et hyggeligt lille torv, og vi kigger på slusen, da står åben det meste af tiden. Vi beslutter, at lave mad på båden - brasekartofler, løg, bacon og spejlæg. Til aften sidder vi og tjekker kortet, og får lagt ruten for de kommende dage, og som vi glæder os rigtig meget til.

Da mit kort ikke virker, må Per en tur i banken inden vi sejler af sted, så vi har penge til skibsprovianten, så vi besøger på vejen til Fuestrup.

Da mit kort ikke virker, må Per en tur i banken inden vi sejler af sted, så vi har penge til skibsprovianten, så vi besøger på vejen til Fuestrup. Rejsebrev nr. 07 fra Recke til Dorsten (Dortmund-Ems & Wesel-Datteln-kanal) Dortmund-Ems-kanalen forbinder industriområdet i Dortmund med kysthavnen i Emden. Kanalen er 217 km lang, men vi skal kun besejle

Læs mere

Bredde (m) Op/ned slusning

Bredde (m) Op/ned slusning Rejsebrev nr. 05 fra Lauenburg til Wittingen (Elbe-Seite-kanal) Elbe-Seite-kanal er en gravet kanal, og derfor relativ lige. Kanalen åbnede i 1976 og skulle være forbindelse mellem Hamburg og Mittellandskanalen

Læs mere

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med Rejsebrev nr. 08 fra Dorsten til Nijmengen Tirsdag den 21. Juli 2009 Dorstener MYC - Wesel (32,4 km) Afg. kl. 10:55. Ank. kl. 14:55 I dag skal vi fra Dortmund-Ems-kanalen (DEK) og ud på Rhinen. Vi har

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

Tirsdag den 4. August 2009. Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30

Tirsdag den 4. August 2009. Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30 Rejsebrev nr. 10 fra Maastricht til Ittre Tirsdag den 4. August 2009 Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30 Vi står tidligt op, og får luftet Skipper. Vi spiser en

Læs mere

Viersel (Nete-kanal) 81,60 10,50 op 5,00 - Wijnegem (Albert-kanal) 200 24 ned 5,45 - Sluse 10 (Dessel-Turnhoit-Schotenkanal)

Viersel (Nete-kanal) 81,60 10,50 op 5,00 - Wijnegem (Albert-kanal) 200 24 ned 5,45 - Sluse 10 (Dessel-Turnhoit-Schotenkanal) Rejsebrev nr. 12 fra Lier til Lommelse Mandag den 17. August 2009 Lier - Schoten (27 km) Afg. kl. 9.25. Ank. kl. 13.45 Det er gråvejr og vindstille, da vi forlader vores plads i Lier. De fleste både tog

Læs mere

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem.

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem. Rejsebrev nr. 02 fra Nykøbing F til Mandag den 22. Juni 2009 Nykøbing F - (38 sømil) Afg. Nykøbing 9.20. Ank Burg 14.25. Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til

Læs mere

Mandag den 10. August 2009. Ittre - Halle (20 km) Afg. kl., 9.10. Ank. kl. 11.05

Mandag den 10. August 2009. Ittre - Halle (20 km) Afg. kl., 9.10. Ank. kl. 11.05 Rejsebrev nr. 11 fra Ittre til Lier Mandag den 10. August 2009 Ittre - Halle (20 km) Afg. kl., 9.10. Ank. kl. 11.05 Jeg går over i slusen for at høre, hvornår vi kan komme med, og får først at vide at

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Nyheder fra Arli nr. 3.

Nyheder fra Arli nr. 3. Nyheder fra Arli nr. 3. Lørdag morgen afsted fra Liege til Huy ca. 35 km og 2 sluser. Vi får en fin plads i Yacht Club De Huy lige i udkanten af byen. Vi er nu på vej op i Ardennerne, hvilket turen bærer

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Mandag den 31. August WSV de Gors - Nieuwegein (23 km) Afg. kl Ank. kl

Mandag den 31. August WSV de Gors - Nieuwegein (23 km) Afg. kl Ank. kl Rejsebrev nr. 14 fra de Gors til Zwartsluis Mandag den 31. August 2009 WSV de Gors - Nieuwegein (23 km) Afg. kl. 9.15. Ank. kl. 13.10 Vi forlader vores plads i kanalen, og sejler afsted. Den første sluse

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni.

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. MANDAG 14.FEBRUAR Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. Min dagsopgave lyder på at skaffe kakerlaklokkedåser. Vi har mødt to i køkkenet så nu starter 3.verdenskrig. Anne Marie kan

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Lørdag den 25. Juli 2009. Emmerich - Nijmegen (31 km) Afg. kl. 10.40 Ank. kl. 12.40

Lørdag den 25. Juli 2009. Emmerich - Nijmegen (31 km) Afg. kl. 10.40 Ank. kl. 12.40 Rejsebrev nr. 09 fra Nijmengen til Maastricht Lørdag den 25. Juli 2009 Emmerich - Nijmegen (31 km) Afg. kl. 10.40 Ank. kl. 12.40 Morgenmad og luftetur med Skipper. Men Skipper havde ikke planer om at skulle

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavn den 22. juli 2009 Frank Jensen Socialdemokraterne Artillerivej 34 2300 København

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

11. december Vi laver båd

11. december Vi laver båd 11. december Vi laver båd 11. D E C E M B E R Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig

Læs mere

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne.

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne. Rejsebrev nr. 7 28. juli 2017 Vi er ankommet Port Napoleon ved Rhône flodens munding. Vi har sejlet 1499 sømil, gået 372 motortimer og forceret 301 sluser Vi er endelig nået Middelhavet, fået masten på

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

DM i Fladfisk. DM i Fladfisk Danmarks bedste Fladfiskefarvand. Inden du kommer til Onsevig bedes du læse dette nyhedsbrev grundigt.

DM i Fladfisk. DM i Fladfisk Danmarks bedste Fladfiskefarvand. Inden du kommer til Onsevig bedes du læse dette nyhedsbrev grundigt. Danmarks hyggeligste fiskestævne 1 2018 Inden du kommer til Onsevig bedes du læse dette nyhedsbrev grundigt. Når du ankommer til Onsevig Check ind i bureauet, her vil du få udleveret en start pose med

Læs mere

Inden du kommer til Onsevig bedes du læse dette nyhedsbrev

Inden du kommer til Onsevig bedes du læse dette nyhedsbrev 1 2013 Inden du kommer til Onsevig bedes du læse dette nyhedsbrev grundigt. Dommerkomite Dommer og regel komiten består af Poul-Erik Hagemann (Gadusn) Bjarne Lehné (11 ren) Peter Dan Petersen (Onsevig

Læs mere

Et par stykker kastede sig ud i lystfiskeriets glæder og sorger! Tim og Maja lærte af Kasper, hvordan man sætter madding på en fiskekrog og får

Et par stykker kastede sig ud i lystfiskeriets glæder og sorger! Tim og Maja lærte af Kasper, hvordan man sætter madding på en fiskekrog og får Lejrskole i Ribe september 2012 Onsdag Vi kørte af sted fra Horsens ved halv 10 tiden, efter vi havde pakket den grå bus og den sorte Citroen, med bagage, mad, Uno og Vildkatten(spil), brænde m.m. Det

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Her er Sunny, og her er Solvej. Det er weekend. Solen har gemt sig bag mørke skyer. Sunny og Solvej keder sig. Hvad laver du, når det regner?

Her er Sunny, og her er Solvej. Det er weekend. Solen har gemt sig bag mørke skyer. Sunny og Solvej keder sig. Hvad laver du, når det regner? Denne bog tilhører Øv, der er ikke noget at lave, når det regner hele tiden, piver Sunny. Solvej er enig. Det er så kedeligt, at vi bliver nødt til at finde på noget, fortsætter hun. Her er Sunny, og her

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

Festtale til kredsens 50 års jubilæumsfest (for alle nuværende og tidligere voksne medlemmer, ledere, bestyrelse og venner af kredsen)

Festtale til kredsens 50 års jubilæumsfest (for alle nuværende og tidligere voksne medlemmer, ledere, bestyrelse og venner af kredsen) FDF Solbjerg Fritidscentret 8. oktober 2016 Festtale til kredsens 50 års jubilæumsfest (for alle nuværende og tidligere voksne medlemmer, ledere, bestyrelse og venner af kredsen) Kære alle sammen Hvor

Læs mere

10. juni Søsætning med båddåb

10. juni Søsætning med båddåb 10. juni 1978 - Søsætning med båddåb "" var apteret, klar til søsætning. Vi skal have båddåb lørdag d. 10. juni. Vi er sent på den. Indbydelserne er ikke færdige, de skal senest være ude på mandag, for

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Rejsebrev 7. Forår 2016.

Rejsebrev 7. Forår 2016. Rejsebrev 7. Forår 2016. Torsdag den 7. april. Det er nu, vi har brug for en vaskemaskine, så vi checker ind på den lille campingplads i Alverangel, lidt syd for Tomar. Pladsen ligger direkte ned til Castelo

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sydholland - Valkenburg

Sydholland - Valkenburg Sydholland - Valkenburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.295,- Højdepunkter Valkenburg en historisk og levende by med caféer, butikker og charme Oplev også Maastricht Blomstergodset

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Sommeraktiviteter for 25. gang

Sommeraktiviteter for 25. gang Sommeraktiviteter for 25. gang En weekend uden ipads og smartphones for børn i Odder Kommune lyder næsten usandsynligt. Men det var realiteterne for børnene på Hou Skole, som traditionen tro netop har

Læs mere

REJSEBREV 4. FORÅR 2013.

REJSEBREV 4. FORÅR 2013. REJSEBREV 4. FORÅR 2013. Den 27. marts triller vi ud af Portimao. Efter sigende skulle der være en super camperplads i Alvor kun 7 km. herfra. Og det ville jo være en passende køretur på en ellers kedelig

Læs mere

Instruktion i kommandoerne.

Instruktion i kommandoerne. Instruktion i kommandoerne. Velkommen til Risskov Roklub. Roklubben er fra 1935 og har altid ligget på Bellevue Strand. Vi er medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under D.I.F. Vores daglige rofarvand

Læs mere

Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal)

Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal) Logbog for SHEIK IV & SKIPPER SKRÆK 4. juni 28.juni 2015 Lynæs - Dragør - Simrishamn - Karlshamn - Karlskrona - Kalmar - Oskarshamn - Västervik - Fyrudden - Mem - Götakanal - Göteborg - Vestkysten af Sverige

Læs mere

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld!

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld! 4. December Preben det er tid til at pakke dine ting. Kom ud af din hytte og lad os komme afsted siger Klara begejstret. Julehyggen venter på os derude og ham glæder jeg mig til at møde. Klara er frisk

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring

Maraton i Tórshavn 4.648,- 4 dage. Ring Maraton i Tórshavn Drømmer I om en aktiv oplevelse udover det sædvanlige? Nu ha I muligheden for at løbe Tórshavn Marathon på smukke Færøerne. Udover maraton er der også mulighed for at løbe eller gå et

Læs mere

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2018

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2018 Fotos: Kenneth Jensen og Bornholms Tidende Born Fondo Bornholms Bjergløb 26-27. maj 2018 Bjergenkeltstart med Danmarks hårdeste stigning Bjergløb på 123 kilometer og over 1.700 højdemeter Stigninger, havudsigt

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13.

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13. AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015 Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 Ulloq misilitsiffik/dato: 13. januar 2015 Ikiuutitut atorneqarsinnaasut / Hjælpemidler: Oqaatsit / Ordbøger:

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere