Giv borgerne glæde, bevægelse og oplevelser på Naturens Dag den 9. september

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Giv borgerne glæde, bevægelse og oplevelser på Naturens Dag den 9. september"

Transkript

1 Giv borgerne glæde, bevægelse og oplevelser på Naturens Dag den 9. september

2 Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser og friluftsaktiviteter. Det er en dag, hvor børn og voksne over hele landet myldrer ud i naturen og kommer glade hjem med nye oplevelser i rygsækken. Oplevelserne arrangeres af lokale friluftsforeninger, naturcentre, naturvejledere, lokalråd, museer osv. Rigtig mange kommuner har allerede taget Naturens Dag til sig og bruger på forskellig vis den årlige mærkedag for naturoplevelser som en anledning til at give borgerne oplevelser i naturen. Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening står bag Naturens Dag og sørger hvert år for en omfattende markedsføring og pressekampagne, der betyder, at rigtig mange danskere får øjnene op for Naturens Dag. I dette hæfte finder I ideer og gode eksempler, der forhåbentlig kan inspirere jeres kommune til at være med på Naturens Dag søndag den 9. september Mange hilsner Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet Naturens Dag støttes af Nordea-fonden. Sådan er I med på Naturens Dag I kan gøre Naturens Dag til en fantastisk mærkedag for jeres borgere ved at: 1. lave et arrangement, hvor kommunen inviterer borgere på naturoplevelser, indvier nye projekter, naturområder, stier eller faciliteter. Det kan fx ske i et samarbejde mellem flere forvaltninger. 2. lave en kommunal platform for Naturens Dag i kommunen, hvor I opfordrer lokale foreninger og frivillige til at lave arrangementer på Naturens Dag, koordinerer program og fælles markedsføring. 3. opfordre skoler og institutioner til at være med på Naturens Dag. 4. markedsføre Naturens Dag på Facebook, med annoncer i lokalaviser, plakater, cityinfoskærme, plakatsøjler mv. Fra 1. april 2018 kan I annoncere jeres arrangement på naturensdag.dk

3 Naturens Dag for kommunen og kommunens borgere Naturens Dag i kommunen - derfor: Med Naturens Dag kan I markedsføre jeres kommunes grønne og aktive tilbud og inspirere børn og voksne til oplevelser, motion og samvær i naturen. Naturens Dag er samtidig en løftestang, der styrker det lokale foreningsliv og samarbejdet med lokale foreninger. Flere og flere kommuner bruger Naturens Dag til at inspirere sine borgere til at få oplevelser, motion og fælles glæder i kommunens natur. Nogle kommuner laver deres eget arrangement og inviterer borgerne på naturoplevelser samt viser kommunens natur, nye shelters, stier eller legepladser frem. Andre skaber rammerne for en fælles Naturens Dag i kommunen, hvor foreninger inviterer borgerne ud i kommunens natur. Naturens Dag har mange facetter, som flere forvaltninger med fordel kan samarbejde om og dermed sætte fokus på kommunens natur og friluftsliv. I nogle kommuner samarbejder Teknik- og Miljøforvaltningen med kommunens sundhedsafdeling om rammerne for Naturens Dag, andre steder er det en frivilligkoordinator eller Kultur- og Fritidsområdet, der er med, og der er eksempler på, at biblioteker, museer og ældrecentre også har taget Naturens Dag til sig med henholdsvis udstillinger med bøger om natur og friluftsliv og udendørsaktiviteter for ældre. I 2017 var der over 330 lokale arrangementer i hele landet, og ca børn og voksne var ude på Naturens Dag og i Naturens uge, som er ugen op til Naturens Dag, hvor skoler og institutioner deltager. FAKTA om kommuner og Naturens Dag Naturens Dag er Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedag for naturoplevelser. Naturens Dag er altid den anden søndag i september. I år er det søndag den 9. september med temaet bevægelse i naturen. Alle arrangører får gratis PR- og synlighedsmateriale. Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden Læs mere: /kommuner

4 Naturens Dag i Middelfart og Vejle Kommuner Vi bruger dagen til at synliggøre kommunens natur- og friluftsfaciliteter og til at oplyse om foreningers aktive tilbud. Der kommer mange ud, og derfor er Naturens Dag en festdag i Vejle Kommune LINE LAURSEN Vejle Kommunes Teknik- & Miljøforvaltning, Natur & Friluftsliv. Naturens Dag er et stort samarbejdsprojekt, hvor omkring 40 foreninger og klubber går sammen. Det styrker fællesskabet, og det er fantastisk at opleve det store engagement fra foreningerne VIBEKE NØRBY Projektleder i Middelfart Kommunes Teknik- & Miljøforvaltning. Naturens Dag i Middelfart og Vejle Kommuner Både Middelfart og Vejle Kommuner har i en årrække ageret platform for Naturens Dag og stået for at invitere foreninger og andre aktører på natur- og friluftsområdet til at byde ind med aktiviteter for borgerne. De bruger samtidig dagen til forskellige kommunale events og indvielser. Det gør Middelfart og Vejle Kommuner på Naturens Dag Arbejdet for kommunernes projektledere består eksempelvis i at opfordre foreninger mv. til at lave arrangementer, afholde informationsmøder, koordinere på tværs af forvaltninger, lave fælles program og markedsføring. I Middelfart stabler kommunen også et åbningsarrangement med borgmesteren på benene, ligesom kommunen stiller en underskudsgaranti. Fælles for begge kommuner er, at de har gode erfaringer med Naturens Dag og hvert år møder samlet set ca borgere op til arrangementerne i de to kommuner.

5 Det betyder Naturens Dag for Middelfart og Vejle Kommuner For både Middelfart og Vejle Kommune er Naturens Dag en festdag med flere langtidsholdbare gevinster. Begge kommuner har haft stor succes med at synliggøre kommunens natur på Naturens Dag og med at vise kommunens naturarbejde og friluftsfaciliteter frem for borgerne. Samarbejdet med de mange foreninger og klubber og den store opmærksomhed om Naturens Dag gør, at flere tusinde borgere kommer ud og får gode oplevelser og inspiration til at dyrke friliftsliv og bruge de mange natur- og udeområder, som kommunerne har. Naturens Dag er derfor en løftestang til at fremme borgernes naturglæde og livskvalitet og til at skabe forståelse for naturen. Samtidig oplever begge kommuner, at Naturens Dag er med til at styrke foreningslivet og samarbejdet mellem kommunen og foreningerne. Ved at agere platform for Naturens Dag får de lokale foreninger og klubber øget opmærksomhed om deres arrangementer og de aktiviteter, de tilbyder til daglig.

6 Naturens Dag i Tønder Kommune og på Raadvad Naturskole Med Naturens Dag kommer vi bredere ud og kan skabe øget synlighed om vores naturskoles læringsaktiviteter og tilbud KLAUS PETER BRODERSEN Biolog og naturvejleder, Raadvad Naturskole. Vi bruger Naturens Dag som et led i vores sundhedsindsats, hvor vi har fokus på, at vi gerne vil have borgerne ud og bevæge sig. Naturens Dag er en løftestang til at vise borgerne, at de ikke behøver at tage ret langt væk for at få nogle fantastiske naturoplevelser LOUISE JENSEN Sundhedskonsulent i Social- og Sundhedsforvaltningen i Tønder Kommune. Naturens Dag i Tønder Kommune og på Raadvad Naturskole Raadvad Naturskole, som er tilknyttet Gentofte, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk Kommuner har i 6 år inviteret borgerne på naturoplevelser på Naturens Dag. I 2015 arrangerede Sundhedsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen i Tønder Kommune en fælles aktivitetsdag på Naturens Dag. For begge parter er Naturens Dag en løftestang til at få flere borgere til at mærke naturen og sætte fokus på sundhed og læring i naturen. Det gør Tønder Kommune og Raadvad Naturskole på Naturens Dag Arbejdet for kommunernes projektledere består eksempelvis i at planlægge aktiviteter og naturoplevelser for børn og voksne ud fra årets tema, indkøbe friluftsgrej, koordinere på tværs af forvaltninger og lave PR i forskellige medier. I Tønder Kommune fik sundhedskonsulent Louise Jensen også kommunens kompetencecenter til at lave rekvisitter til forskellige aktiviteter på Naturens Dag.

7 Det betyder Naturens Dag for Tønder Kommune og Raadvad Naturskole For både Tønder Kommune og Raadvad Naturskole er Naturens Dag et værktøj til at skabe synlighed om naturen i kommunen og inspirere flere til at få oplevelser i naturen hele året. Begge parter oplever flere langtidsholdbare gevinster, og i Tønder Kommune har Naturens Dag været nøglen til et langsigtet samarbejde mellem Social - og Sundhedsforvaltningen og kommunens naturvejleder i Teknik- & Miljøforvaltningen om natur og bevægelse. Naturens Dag er derfor en god anledning til at starte et bredt samarbejde mellem kommunernes forvaltninger. På Raadvad Naturskole betyder den landsdækkende opmærksomhed om Naturens Dag, at der kommer flere mennesker til deres arrangement. På den måde når naturskolen bredere ud og kan inspirere flere til friluftsliv og oplevelser i naturen. Naturskolen har et særligt fokus på naturen som læringsrum, og ved at være med på Naturens Dag får Naturskolen vist, at naturen er fuld af lærerige overraskelser, der skaber glade minder og nysgerrighed.

8 Invitér danskerne på unikke naturoplevelser Naturens Dag er en landsdækkende kampagne, der skaber opmærksomhed om naturoplevelser og friluftsliv. Din forening kan være med til at invitere danskerne på et væld af aktviteter og oplevelser i naturen. I 2017 deltog mere end danskere på Naturens Dag og Naturens Uge med op mod 330 arrangementer i hele landet. Kontakt os så hjælper vi I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil høre mere om Naturens Dag og hvordan, I kan gøre dagen til en mærkedag i jeres kommune. Vi har også fotos, tekster, videoer, grafik og inspirationsmaterialer, som I kan få tilsendt eller finde på naturensdag. dk. Kontakt Sune Møller Petersen Konsulent i Friluftsrådet Tlf Mail: smp@friluftsraadet.dk I kan også tjekke, om I har en grejbank i nærheden, og kontakte dem for at høre, om de har ledigt udstyr. Læs mere om, hvordan I kan låne friluftsudstyr på grejbank.dk Læs mere på: Naturens Dag støttes af Nordea-fonden.

Inviter borgerne på NATURENS DAG

Inviter borgerne på NATURENS DAG Inviter borgerne på NATURENS DAG Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 10. september 2017 Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet Naturens Dag for

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Inviter borgerne på NATURENS DAG - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens dag er den

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje Kommunikationskit I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje 1 Kære multibaneklub, Tillykke med støtten til jeres multibane, der forhåbentlig vil gøre en stor forskel

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

HOLD FAST! En inspirationsguide til den gode overgang fra kommunalt sundhedstilbud til fastholdelse i friluftsfælleskaber

HOLD FAST! En inspirationsguide til den gode overgang fra kommunalt sundhedstilbud til fastholdelse i friluftsfælleskaber HOLD FAST! En inspirationsguide til den gode overgang fra kommunalt sundhedstilbud til fastholdelse i friluftsfælleskaber Vejen til brobygning Denne guide er til dig, der arbejder med at skabe brobyggende

Læs mere

4. NYTTIGE ADRESSER. Nyttige adresser

4. NYTTIGE ADRESSER. Nyttige adresser 4. NYTTIGE ADRESSER Børn og sundhed www.altomkost.dk www.boernemad og bevaegelse.dk www.doktorskrump.dk www.dgi.dk www.eventyrvaerkstedet.dk www.folkesundhed.dk www.folkesundhed.kk.dk www.frugtkvarteret.dk

Læs mere

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020 Vores vision FRILUFTSLIV FOR ALLE i en rig natur på bæredygtigt grundlag. Friluftsrådets vision er, at alle har gode muligheder for at dyrke friluftsliv i en spændende natur. Naturen er grundlaget for

Læs mere

Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed

Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed Frisk luft, friluftsliv og folkesundhed KPN vintermøde 8. marts 2012 For alle midt imellem barndom og alderdom gælder, at naturkontakt har positiv betydning for humøret, for følelsen af overskud, velvære

Læs mere

RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal

RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal Af Lars Wiskum, ekstern udviklingskonsulent, projektleder, Rudersdal Kommune. Over hele landet er interessen og søgningen

Læs mere

Sundhed og friluftsliv i det lokale arbejde Oplæg til Kredsbestyrelsesseminaret, 30. Marts 2019

Sundhed og friluftsliv i det lokale arbejde Oplæg til Kredsbestyrelsesseminaret, 30. Marts 2019 Sundhed og friluftsliv i det lokale arbejde Oplæg til Kredsbestyrelsesseminaret, 30. Marts 2019 Friluftsliv og Folkesundhed Friluftspolitiske overvejelser Hvorfor vil vi ind på sundhedsdagsordenen? Hvordan

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Skolen i virkeligheden. Vær med til at udfordre alle børn i deres hverdag

Skolen i virkeligheden. Vær med til at udfordre alle børn i deres hverdag Skolen i virkeligheden Vær med til at udfordre alle børn i deres hverdag Ressourcer og potentialer i lokalsamfundet skal bringes i spil og indgå som en naturlig del af skolens hverdag Mødet med kultur-

Læs mere

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening 1 FORORD Spil på hele banen Har I kendskab til hvor meget hjælp, I kan hente i Dansk Firmaidrætsforbund?

Læs mere

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Friluftsrådet Tilskudsmuligheder Friluftsrådet kort fortalt Vision Friluftsliv for alle i en rig natur, og på et bæredygtigt

Læs mere

Pressemeddelelse: Hedeland skal være endnu mere råt, aktivt og roligt

Pressemeddelelse: Hedeland skal være endnu mere råt, aktivt og roligt PRESSEMEDDELELSE 31. oktober 2017 Pressemeddelelse: Hedeland skal være endnu mere råt, aktivt og roligt Et besøgs- og læringscenter med udstillinger, naturskole og café. Og et børnebjerg med jorden er

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

Guide til arrangører fra idé til udførelse

Guide til arrangører fra idé til udførelse Guide til arrangører fra idé til udførelse Har du planer om at afholde et arrangement eller en event men i tvivl om hvad og hvordan? Vi har lavet en lille hjælpeguide, som kan hjælpe dig godt i gang og

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

RudersdalRutens Univers. Aktiviteter og inspiration til motion i naturen

RudersdalRutens Univers. Aktiviteter og inspiration til motion i naturen RudersdalRutens Univers Aktiviteter og inspiration til motion i naturen Naturen som platform for aktivitet og oplevelser for alle Friluftsliv er mange ting for mange forskellige brugere: Naturoplevelser

Læs mere

En enestående platform for markedsføring

En enestående platform for markedsføring bygge- og boligudstilling En enestående platform for markedsføring Udstillingen hos Byggecentrum er en vigtig del af et samlet inspirations- og læringscenter, hvor viden om produkter og løsninger udveksles

Læs mere

Naturvejleder Naturstyrelsen 15 år I Dyrehaven og på Vestamager

Naturvejleder Naturstyrelsen 15 år I Dyrehaven og på Vestamager Præsentation Jes Aagaard Naturvejleder Naturstyrelsen 15 år I Dyrehaven og på Vestamager Hvad er Naturvejledning (Asta) Hvorfor Naturvejledning en visionær miljøminister Hvem er den typiske nordmand? Mange

Læs mere

Frivillighed i naturen

Frivillighed i naturen Frivillighed i naturen Nordre Fælled Nuværende brug: -Gåture x9 - Løbeture x6 - Orienteringsløb - Hunde luftning x4 - Foto- naturbilleder - er glad for 5 km ruten - Teltlager - Bord og bænke - Ser på rådyr

Læs mere

Projekt Sund i Naturen lige nu

Projekt Sund i Naturen lige nu Projekt Sund i Naturen lige nu Aktiviteter Faser FASE 1 vidensindsamling og partnerskaber Kortlægning og analyse af eksisterende indsatser Indsamling af viden om brobygningsmodeller Indledende workshops

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

Aalborg Bæredygtighedsfestival september Kom og vær med!

Aalborg Bæredygtighedsfestival september Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 9. - 16. september 2017 Kom og vær med! Aalborg Bæredygtighedsfestival 9. - 16. september 2017 Den 9. - 16. september 2017 afholdes der igen Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Læs mere

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS KOMMUNER OG FRIVILLIGE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS 21. juni 2016 Kolding Fjord FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS Der skal tænkes på tværs af sektorer, når kommunerne planlægger og forvalter

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Vi håber, I har lyst til at være med.

Vi håber, I har lyst til at være med. ENIGMA MØDER ENIGMA MØDER JER? ENIGMA møder er et live-koncept på ENIGMA Museum for post, tele og kommunikation. Kort fortalt går det ud på, at vi på ENIGMA åbner vores arrangementsprogram og lader andre

Læs mere

Folke. Oplysnings politik

Folke. Oplysnings politik Folke Oplysnings politik 1 Indhold Forord 3 Folkeoplysningens udfordringer og styrker 4 Visioner og målsætninger 6 Tema 1 Rammer for folkeoplysning 8 Tema 2 Samspil med selvorganiserede grupper 10 Tema

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre

Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre Hvad er Forskningens Døgn? Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende videnskabsfestival, der har til formål at: Hylde forskningens

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE!

DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE! DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE! 8 VISION 2: NATUREN TILBAGE I ALLES LIV Livskvalitet, oplevelser og sundhed Hjørring Kommune vil gerne inspirere den enkelte borger til at invitere naturen ind

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

Sæt outdoor på programmet. Outdoor-konference: Ud med foreningerne!

Sæt outdoor på programmet. Outdoor-konference: Ud med foreningerne! Outdoor-konference: Ud med foreningerne! Sæt outdoor på programmet Danskerne er vilde med motion i det fri. Bliv klogere på, hvordan din forening kan skabe nyt liv og tiltrække nye medlemmer med populære

Læs mere

Projektets mål. 10 kommuner har ved udgangen af 2019 har afprøvede og evaluerede friluftsforløb forankret i deres folkesundhedsindsats.

Projektets mål. 10 kommuner har ved udgangen af 2019 har afprøvede og evaluerede friluftsforløb forankret i deres folkesundhedsindsats. Projektets mål 10 kommuner har ved udgangen af 2019 har afprøvede og evaluerede friluftsforløb forankret i deres folkesundhedsindsats. Det gør vi ved at: Udvalgte målgrupper 1. Udvikle, afprøve og evaluere

Læs mere

Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen

Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen Dette hæfte indeholder konkrete guidelines og inspiration til, hvad du som klub, LØVE-ansvarlig, træner eller holdleder skal og kan

Læs mere

MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS. dagen. spildansk.dk

MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS. dagen. spildansk.dk TORSDAG TORSDAG DEN DEN 25. 25. OKTOBER OKTOBER spildansk.dk MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS ÅRLIGE ÅRLIGE FESTDAG FESTDAG dagen 2012 Bliv Spil Dansk kommune og få en Spil Dansk kommunepakke Et partnerskab mellem

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Kristian Jager Nykrog, politisk konsulent Tel: Mens Health Week - Januar 2019

Kristian Jager Nykrog, politisk konsulent   Tel: Mens Health Week - Januar 2019 Kristian Jager Nykrog, politisk konsulent E-mail: kjn@friluftsraadet.dk Tel: 30715853 Mens Health Week - Januar 2019 Om Friluftsrådet og Kristian Hvad er Friluftsrådet? NGO - Paraplyorganisation for 85

Læs mere

Submission #50 Roskilde Kommune

Submission #50 Roskilde Kommune Side 1 af 5 OPLYSNINGER OM ANSØGER Navn på ansøger Lisa Mailand / Frivilligcenter Roskilde Ansøgers adresse Jernbanegade 21A Vejnavn og nr. Postnummer og by 4000 Roskilde Telefonnummer 21169026 Mail frivilligcenter@roskilde.dk

Læs mere

Er de frivillige naturen og friluftslivets helte?

Er de frivillige naturen og friluftslivets helte? Er de frivillige naturen og friluftslivets helte? Mads Ellegaard, Friluftsrådet For alle midt imellem barndom og alderdom gælder, at naturkontakt har positiv betydning for humøret, for følelsen af overskud,

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

15 minutter om. Hvorfor blev Spring ud i naturen opstartet Hvad var planen Hvad har vi gjort Hvad har vi lært Hvad kan vi gøre fremover.

15 minutter om. Hvorfor blev Spring ud i naturen opstartet Hvad var planen Hvad har vi gjort Hvad har vi lært Hvad kan vi gøre fremover. Lidt om mig.. Kandidat i folkesundhedsvidenskab Naturglad Bevægelsesglad Primært arbejdet med Strukturel børnesundhedsfremme i kommunalt regi Foreningsudvikling, frivillige etc Koordineret dette projekt.

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

GoRun har gratis adgang og er for alle uanset løbeerfaring og andre forudsætninger.

GoRun har gratis adgang og er for alle uanset løbeerfaring og andre forudsætninger. er et nyt, enkelt løbekoncept til hele Danmark 5 kilometer hver søndag kl. 10. har gratis adgang og er for alle uanset løbeerfaring og andre forudsætninger. forankres i lokale løbsorganisationer og gennemføres

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Natur- og Friluftspolitik VISION

Natur- og Friluftspolitik VISION Natur- og Friluftspolitik VISION I samskabelse skal borgere og kommune arbejde for flere muligheder for frilufts liv samtidigt med at kommunens naturkvalitet forbedres. Natur- og friluftspolitik Når mennesker

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 20-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 20. december 2012 kl. 16:45 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

10.-19. OKTOBER VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE

10.-19. OKTOBER VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE 2014 10.-19. OKTOBER EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? Oyster Trophy Week er en hyldest til en af de mest eksklusive madvarer, der kommer fra det kolde

Læs mere

Vejledning til Hjertestarterdagen Vær med til at vise, hvad vi sammen gør for, at flere overlever hjertestop i Danmark

Vejledning til Hjertestarterdagen Vær med til at vise, hvad vi sammen gør for, at flere overlever hjertestop i Danmark Vejledning til Hjertestarterdagen 2017 Vær med til at vise, hvad vi sammen gør for, at flere overlever hjertestop i Danmark Opdateret maj 2017 Hjertestarterdagen 2017 I år afholdes Hjertestarterdagen i

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Referencenummer: Navn naturvejleder: Thor Hjarsen Navn arbejdsgiver: Red Barnet Arbejdssted: Red Barnet (landsdækkende) Adresse: Rosenørns Alle 12 Postnummer/By:

Læs mere

FJORDENS DAG 2018 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2018 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2018 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT Fjordens Dag afholdes i år den 9. september og er et af Danmarks største naturarrangementer der hvert år har 30.000-40.000 besøgende. I over 25

Læs mere

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen!

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne og andre it-undervisningssteder

Læs mere

IDÉKATALOG IDÉKATALOG

IDÉKATALOG IDÉKATALOG IDÉKATALOG IDÉKATALOG VÆRSGO Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne

Læs mere

VERKSAMHETSUTVECKLA OCH SAMVERKA CABOMBA

VERKSAMHETSUTVECKLA OCH SAMVERKA CABOMBA CABOMBA VERKSAMHETSUTVECKLA OCH SAMVERKA CABOMBA Et Sjovere Danmark i Bevægelse. Strategi 2019-2022 MISSION Dansk Firmaidrætsforbund motiverer arbejdspladserne til firmaidræt og kollegamotion. VISION Vi

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Protokol 11-04-2014 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Ekstraordinært møde. Mette Schmidt Olsen (C), Bodil Kornbek (A) og Birgitte Hannibal (V) var fraværende. Derudover deltog

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune.

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune. København 14.december 2015 Kære Københavns Kommune/Kultur- og Fritidsforvaltningen Jeg fremsender hermed budget samt ansøgning for BørnefestiBAL i Østre Anlæg d. 14. maj 2016. Specielt vil jeg fremhæve

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

VEJEN TIL FREM- TIDEN

VEJEN TIL FREM- TIDEN VEJEN TIL FREM- TIDEN Idékatalog til ungdomsuddannelser Inspiration og aktiviteter 22.-26. sep. 2014 Hvem står bag Dansk Naturvidenskabsfestival er non-kommerciel og arrangeres af Danish Science Factory

Læs mere

Fleksibel workshopdag 14. nov. kl.10.00-20.00 Hornstrup kursuscenter Vejle

Fleksibel workshopdag 14. nov. kl.10.00-20.00 Hornstrup kursuscenter Vejle Fleksibel workshopdag 14. nov. kl.10.00-20.00 Hornstrup kursuscenter Vejle Program 10.00 Ankomst, fælles velkomst 10.15 12.15 Workshoprunde 1 12.15 13.15 Frokost 13.15 15.15 Workshoprunde 2 15.15 16.15

Læs mere

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120)

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Sundheds- og Omsorgsudvalget, tog den foreliggende evaluering af Sundhedsdagene

Læs mere

Velkommen til. Kløverstiseminar. Friluftsrådet, København, den 24. maj 2012

Velkommen til. Kløverstiseminar. Friluftsrådet, København, den 24. maj 2012 Velkommen til Kløverstiseminar 2012 Friluftsrådet, København, den 24. maj 2012 Velkommen til Kløverstier et projekt der forener oplevelse med motion v. projektleder Johanne Leth Nielsen, Friluftsrådet

Læs mere

Fitness i det Fri. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Fitness i det Fri. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Fitness i det Fri Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 33 Indhold 1. Introduktion....... 34 2. Projektets aktiviteter......... 35 3. Projektets resultater..... 35 4. Projektets virkning......... 36

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring september 2016

Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring september 2016 Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring 10.-18. september 2016 1 Indhold Temaet for Vestegnens Kulturuge... 4 Idéer til aktiviteter... 4 Hvor og hvornår foregår det?...

Læs mere

F R B P U L J E R T i L s k U d T i L k U L T U R & F R i T i d

F R B P U L J E R T i L s k U d T i L k U L T U R & F R i T i d FRB PULJER Tilskud til KULTUR & FRITID 2 Forord 3 Nye muligheder Kulturen og fritidslivet blomstrer på Frede riksberg, og det er vi glade og stolte af. Kultur- og Fritidsudvalget har sammen med de mange

Læs mere

Hvidovre Markedsfest

Hvidovre Markedsfest Hvidovre Markedsfest Agenda Introduktion Hvidovre Markedsfest vision og mission Hvidovre Markedsfest kerneværdier Aktivitetsfelter Markedsføring Ansvarsområder Introduktion Hvidovre Markedsfest er for

Læs mere

Årsrapport for Natur- og Sundhedsvejleder En motionsaktivist

Årsrapport for Natur- og Sundhedsvejleder En motionsaktivist 2011 Årsrapport for Natur- og Sundhedsvejleder En motionsaktivist Der tegnes blad struktur i Brejning. Dieter Toftkjær Sørensen Vejle Kommune 01-01-2011 Tekst: Naturvejleder Dieter Toftkjær Sørensen, Geolog

Læs mere

Velkommen til. Miniseminar om Kløverstier. Tirsdag den 20.09.11. Friluftsrådet

Velkommen til. Miniseminar om Kløverstier. Tirsdag den 20.09.11. Friluftsrådet Velkommen til Miniseminar om Kløverstier Tirsdag den 20.09.11 Friluftsrådet 1 Kløverstierne skal skabe gode muligheder for at lokale borgere og turister let kan forene motion, frisk luft og oplevelser.

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år 2016 Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby daf@dansk-atletik.dk - Tlf: +45 4326 2626 Aldersgruppe: 15-25 år Dansk Atletik Forbund er det nationale forbund for atletik, gang

Læs mere

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017 Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017...Sammen skaber vi læring og læselyst solbib.dk Kære lærer, Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på biblioteket og har her samlet vores Åben Skole

Læs mere

UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP

UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP NATURBYEN Vi bor her pga. naturen og det landlige her er luft og god plads og man kan dyrke alle udgaver af udelivet. Skulle vi måske have fælles køkkenhaver eller endda

Læs mere

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i 2016

Læs mere

HJÆLP FRA FORBUNDET. Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening. Hjælp fra forbundet 1

HJÆLP FRA FORBUNDET. Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening. Hjælp fra forbundet 1 HJÆLP FRA FORBUNDET Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening Hjælp fra forbundet 1 FORORD Har du og din forening kendskab til, hvor meget hjælp, I kan hente i Dansk

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aabenraa i Bevægelse Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 2 Indhold 1. Introduktion........ 3 2. Projektets aktiviteter........ 4 3. Projektets resultater....... 4 4. Projektets virkning.........

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

Evaluering af events 2018

Evaluering af events 2018 Evaluering af events 2018 Ejerskab Eventnavn: Furesø Picnicfestival (event og branding kampagne for Furesø) Eventejer: Expo Viva CVR. nr. 30355997 Selskabsform: ApS Revisionsfirma: COO Revision Eventdata

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dat Vedtaget i Fanø Byråd den (dato) Udarbejdelsen af en ny politik Udarbejdelsen af den nye Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden 11-04-2014 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Morten Normann Jørgensen Birgitte Hannibal Anne Jeremiassen Mette Hoff Henrik Bang

Læs mere

Bevægelsesugen: leg og motorik på programmet for mere end børn landet over

Bevægelsesugen: leg og motorik på programmet for mere end børn landet over Bevægelsesugen: leg og motorik på programmet for mere end 40.000 børn landet over I uge 41 afholdes traditionen tro den populære bevægelsesuge Hej skal vi lege?, hvor over 1172 daginstitutioner med 43.135

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem.

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem. Sidste nyt april 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Tak for jeres bidrag til konferencen. Det var dejligt at tilbringe et lille døgn sammen med jer og høre om alle de tiltag og ideer, som praktiseres i lokalafdelingerne.

Læs mere

Et grønt område hos jer!

Et grønt område hos jer! Et grønt område hos jer! Tænkt på et sted hjemme tæt ved jer, hvor I synes der mangler friluftsfaciliteter som shelter, bålhytte bedre stier etc Evt. skriv det det på jeres papir foran jer. Frivillige

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

Handlinger formuleret på seks workshops

Handlinger formuleret på seks workshops Handlinger formuleret på seks workshops Forklarende tekst: I venstre kolonne ses det nummer som refererer til hver indsats(se link på siden Politikkens indhold for info om indsatserne). I højre kolonne

Læs mere