Fliseteknik, materialer og natursten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fliseteknik, materialer og natursten"

Transkript

1 Modul 2 Varighed 2 uger. Inden vi går i gang er det vigtigt, at du har forstået modulets læringsmål, derfor skal vi gennemgå modulets mål og casens omfang i fællesskab. Casens omfang indeholder 13 punkter som udgør de arbejdsprocesser du skal igennem for at løse opgaven. Her er målene for dit fagområde flette sammen med målene for teknologifaget. Niveau Vejledende varighed Niveau Bedømmelse Niveau E Vejledende varighed. Produktprincip 2. Produktudformning og produktion 3. Test af produkt 4. Dokumentation Avanceret 2,0 uge Eleven kan anvende og tildanne materialer ved alt forekommende arbejde med keramiske fliser på gulv og væg 2 2. Eleven kan redegøre for materialers egenskaber og anvendelse i forbindelse med udførelsen af flisearbejde med keramiske fliser 3 3. Eleven kan redegøre for almindeligt forekommende naturstens materialeegenskaber 4 4. Eleven kan udvælge og anvende underlag, klæbere og fugemørtler i forhold til en given natursten 5 5. Eleven kan udføre almindeligt forekommende arbejde i fliser af natursten 6 6. Eleven kan udføre overfladebehandling af naturstensarbejde med egnede plejemidler og vejlede i vedligeholdelse af flader af natursten 7 7. Eleven kan redegøre for forhold i forbindelse med planlægning og kvalitetssikring af naturstensarbejder på gulv og væg. Ekspert 8 8. Eleven kan anvende viden om anbefalinger og lovgivning til rådgivning af kunder indenfor valg af overflader i vådrum 7 trins skalaen Teknologi 2,0 uge. a. Opstille forskellige ideer til produkt b. Udvælge ide til produkt c. Udarbejde krav til det valgte produkt d. Beherske skitsering som led i udformning og konkretisering af et produkt a. Udvikle og fremstille et produkt b. Anvende relevante krav eller standarder i udviklingen af produktet c. Anvende kendt naturvidenskabelig eller teknisk viden i forbindelse med produktudvikling d. Gøre rede for produkters påvirkning af miljøet Afprøve produktet og vurdere om produktet passer med de opstillede krav. Udarbejde arbejdspapirer og en beskrivelse af gennemførelsen af produktudviklingsforløbets faser

2 Casen Du er i lære i et mindre murerfirma som har et rigtigt godt ry for at udføre flot flisearbejde. Arbejdsopgaverne er derfor også mest som underleverandør af flisearbejde for et større typehusfirma og mindre renovering og restaureringsopgaver. På trods af firmaets gode renomme inden for udførelse af flisearbejde har der den seneste tid været et par rigtig kedelige reklamationer, som begge havde at gøre med nedlægning af natursten. Efterfølgende har det vist sig at begge skader skyldes forkert brug af materialer under nedlægning og fugning samt en uhensigtsmæssig afdækning. For at undgå lignende skader i fremtiden, har du og din mester derfor bestemt, at du skal bruge valgfrie specialefag til at dygtiggøre dig i brugen af natursten. Casens omfang Du skal på modul 2 arbejde med tildannelse samt opsætning og nedlægning af keramiske fliser og natursten. Du skal undersøge de forskelle der kan være i arbejdsmetoderne med keramiske fliser og natursten, og i den forbindelse udvælge egnede klæbere og fugemørtler. Når du har besluttet dig for et materialevalg beskrives de enkelte arbejdsprocesser til brug for din kvalitetssikring. Her medtages også den pleje og vedligeholdelse, som kan være nødvendig i forhold til dit materialevalg. Har du gennemført modul 1 (Fliseteknik, konstruktioner og underlag), kan dette bruges som basis for modul 2. (Målene for FAGMODULET er sat ind i casens omfang nedenfor med BLÅ skrift og GRØN skrift for teknologifaget) (SORT skrift er det du ud fra målene skal gøre og udføre altså læringsmål) Dit forslag skal som minimum indeholde følgende materiale: 1. Projektgranskning. 2. Eleven kan redegøre for materialers egenskaber og anvendelse i forbindelse med udførelsen af flisearbejde med keramiske fliser 3. Eleven kan redegøre for almindeligt forekommende naturstens materialeegenskaber 4. Eleven kan udvælge og anvende underlag, klæbere og fugemørtler i forhold til en given natursten 7. Eleven kan redegøre for forhold i forbindelse med planlægning og kvalitetssikring af naturstensarbejder på gulv og væg. (Produktprincip: a. Opstille forskellige ideer til produkt b. Udvælge ide til produkt c. Udarbejde krav til det valgte produkt) En detaljeret tidsplan over det samlede modul (10 arbejdsdage).

3 En skriftlig redegørelse af de mest almindelige forekommende natursten materialeegenskaber. En kvalitetssikring af den samlede opgaves processer udført på fortrykte skemaer fra Dansk byggeri eller lign. 2. Informationssøgning. 3. Eleven kan redegøre for almindeligt forekommende naturstens materialeegenskaber (Produktudformning og produktion c. Anvende kendt naturvidenskabelig eller teknisk viden i forbindelse med produktudvikling) Hvor kan du finde de oplysninger omkring materialeegenskaber for natursten og keramiske fliser. 3. Skitsetegning. (Produktudformning og produktion: d. Beherske skitsering som led i udformning og konkretisering af et produkt a. Udvikle og fremstille et produkt. b. Anvende relevante krav eller standarder i udviklingen af produktet) Et skitsemateriale som viser de løsninger som vælges i opsætning of natursten og keramiske fliser på væg og gulv. 4. Rentegning af relevante arbejdstegninger. (Dokumentation. Udarbejde arbejdspapirer og en beskrivelse af gennemførelsen af produktudviklingsforløbets faser) Et komplet tegningsmateriale indeholdende de nødvendige tegninger, til brug for opsætning og nedlægning af natursten og keramiske fliser. 5. Den praktiske del af casen. 1. Eleven kan anvende og tildanne materialer ved alt forekommende arbejde med keramiske fliser på gulv og væg 4. Eleven kan udvælge og anvende underlag, klæbere og fugemørtler i forhold til en given natursten 5. Eleven kan udføre almindeligt forekommende arbejde i fliser af natursten 6. Eleven kan udføre overfladebehandling af naturstensarbejde med egnede plejemidler og vejlede i vedligeholdelse af flader af natursten 7. Eleven kan redegøre for forhold i forbindelse med planlægning og kvalitetssikring af naturstensarbejder på gulv og væg. (Test af produkt / Dokumentation a. Udvikle og fremstille et produkt b. Anvende relevante krav eller standarder i udviklingen af produktet d. Gøre rede for produkters påvirkning af miljøet. Afprøve produktet og vurdere om produktet passer med de opstillede krav) Den projekterede opgave udført i praksis, indeholdende flader med keramiske fliser og natursten, med brug af egnede fliseklæber og fugemørtler i forhold til de valgte overflader. Der skal udføres kvalitetssikring på alle praktiske opgaver!

4 6. Arbejdsmiljø d. Gøre rede for produkters påvirkning af miljøet Det er et krav, at du gennemfører projektet arbejdsmiljømæssigt korrekt, i forhold til dig selv, andre personer, lokaler, værktøj, materialer og udstyr. 7. Kursusfag Omfang og indhold af de enkelte kursusfag vil være bestemt af de behov som undervejs i udførelsen af opgaverne i modulet måtte vise sig at være nødvendige. 8. Værktøj Du skal selv medbringe dit eget håndværktøj i rengjort og velholdt stand. Skolen stiller elektrisk værktøj til rådighed. Du skal selv fremstille værktøjer for tildannelse af materialer. 9. Økonomi Opgavens økonomiske rammer meldes ud af din underviser og du vil få udleveret et regneark, så du kan se hvilke materialer du har til rådighed og priserne på disse. Når du har projekteret din opgave laver du en bestilling på de materialer som indgår i din opgave. Det udmeldte budget for modulet skal overholdes. 10. Dine lærere Dine lærere hjælpe dig med at forstå opgaven, har du behov for undervisning og/eller instruktion, vil dine lærere give dig det. 11. Din rolle Det er dig, der skal tage initiativet, under arbejdet med den teoretiske del af din case forventer vi, at du selv er aktiv og styrende, i forhold til at søge informationer, planlægge og udføre de nødvendige skitser og AutoCAD/SketchUp tegninger. Der differencernes individuelt i forhold til hvad du selv forventer, at kunne opnå i forhold til casen, det i samarbejde med din lærer/vejleder, her aftales hvad der skal til, for at du kan udvikle dig og lære så meget som muligt. Formålet er at lære dig, at initiativ og arbejde selvstændigt med dit eget projekt. Herudover er der også almindelig teoretisk og praktisk undervisning, i de fag som indgår i f forløbet. 12. Evaluering Du får løbende Feedback i forhold til målene. Feedbacken tydeliggøre målene i modulet. Det er her du lærer noget og rykker dig. Feedback kan opdeles i tre typer: Feed up: Hvor er du på vej hen? Hvilke mål er det du skal nå? Feed back: Hvordan klarer du dig i forhold til målene? Feed forward. Hvad har du lært af modulet, hvad er du blevet bedre til? Hvor skal du hen herfra? Du skal lære af feedbacken. Når du frem til det produkt som målene lægger op til i casen? Du bliver herefter i stand til at stille egne mål op for de kommende moduler.

5 Din lærer bruger også feedbacken til at korrigere undervisningen for klassen og indsatsen i forhold til dig. 13 Aflevering/fremlægning Alle de dokumenter du har lavet til brug for styring og udførelse af opgaven opsættes på plade som udleves af underviser. En praktisk opgave hvor du får vist at du også behersker de praktiske mål som er beskrevet under modul 1. -Fliseteknik, konstruktioner og underlag. Fremlægningen af såvel den teoretiske, som af den praktiske del aftales med underviser og kan variere fra modul til modul. Vejledende forløbsbeskrivelse Dag 1 Opgavens omfang og afgrænsning. Begynd med at læse mål og vejledende tekst til disse godt igennem og diskuter eventuelt betydningen af disse med din underviser. Arbejder du på ekspert/talent niveau er det vigtigt at du fra starten gør dig overvejelser omkring hvordan du vil inddrage de ekstra mål dette giver dig i din opgave. Opgavens økonomiske rammer meldes ud af din underviser og du vil få udleveret et regneark, så du kan se hvilke materialer du har til rådighed og priserne på disse. Når du har projekteret din opgave laver du en bestilling på de materialer som indgår i din opgave. Det udmeldte budget for modulet skal overholdes. Dag 2-5 Projektering af opgaven. Din projekteringsdel kan indeholde følgende: Plantegning. Snittegning med angivelse af koter. Opstalter Detaljetegninger Projektbeskrivelse. Projektbeskrivelsen kan indeholde følgende: Materialeforbrug/økonomi for opgaven. Tidsplan for hele projektperioden. Udførelse af opgavens delelementer. Redegøre for de anvendte materialers egenskaber, herunder alternativt materialevalg. Redegøre for pleje og vedligehold af natursten og keramiske overflader. Skabeloner til brug for kvalitetssikring. Tidspunkter for vejledning aftaler du med din underviser og kan med fordel lægges ind i din samlede tidsplan for udførelse af din opgave. Dag 5-9 Praktisk udførelse af opgaven.

6 Nu skal du udføre din opgave i praksis og det er vigtigt at du forud for dette har styr på såvel materialer, som på opgavens samlede økonomi. Pladsen og det areal du får til rådighed i praktiklokalet får du anvist af din underviser. Det vil være en fordel for dig hvis du også under den praktiske udførelse af din opgave får aftalt tidspunkter for vejledning med din underviser og evt. får lagt disse ind i din tidsplan for opgavens samlede udførelse. Dag 10 Aflevering Denne dag skal følgende materialer fremlægges til evaluering og bedømmelse: Alle de dokumenter du har lavet til brug for styring og udførelse af opgaven opsættes på plade som udleves af underviser. En praktisk opgave hvor du får vist at du også behersker de praktiske mål som er beskrevet under modul 2 - Fliseteknik, materialer og natursten. Ud over de bøger du kender fra bogpakken, er her et par links som evt. kan være nyttige: Link tilføjes her:

[CASE D. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE D. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE D. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af brusenicher. Arkitekten vil prøve om der kunne tænkes at være andre muligheder

Læs mere

[CASE C. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE C. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE C. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af et personalerum. Et af de eksisterende rum i den gamle lade, skal indrettes til

Læs mere

[CASE B. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE B. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE B. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af vådrum. Et af de nye værelser, i den gamle svinestald, skal indrettes til handicappede.

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE A. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af vådrum. Et af de nye værelser i den gamle svinestald, skal indrettes til handicappede.

Læs mere

[CASE B. FAGOMRÅDET MURER]

[CASE B. FAGOMRÅDET MURER] Projektsvendeprøver [CASE B. FAGOMRÅDET MURER] Intro Vælger du denne case, skal du tegne og beregne et forslag til overlukningen af døråbningerne og blændingerne ved hotelværelserne i den gamle svinestald.

Læs mere

[CASE C. FAGOMRÅDET ENERGI]

[CASE C. FAGOMRÅDET ENERGI] Projektsvendeprøver [CASE C. FAGOMRÅDET ENERGI] Intro I denne case, skal du arbejde med renoveringen af kostalden. Bygherren skal tage stilling til, hvordan de udvendige overflader skal fremstå, i forbindelse

Læs mere

[CASE B. FAGOMRÅDET ENERGI]

[CASE B. FAGOMRÅDET ENERGI] Projektsvendeprøver [CASE B. FAGOMRÅDET ENERGI] Intro I denne case skal du arbejde med renovering af selve kostalden. Bygherren skal tage stilling til, hvordan de indvendige overflader skal fremstå, i

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET MURER]

[CASE A. FAGOMRÅDET MURER] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET MURER] Intro Vælger du denne case, skal du beregne og tegne et forslag til udseendet af de runde brusekabiner, der er en del af hotelværelserne, i den gamle svinestald.

Læs mere

1. hovedforløb. Version 8 Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik.

1. hovedforløb. Version 8 Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik. Version 8 Indledning På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik. Puds- og overfladebehandling. Fliseteknik. Gulvteknik. Tegning. Teknologi Byggepladsindretning og affaldssortering Byggeri

Læs mere

[CASE C.FAGOMRÅDET RESTAURERING]

[CASE C.FAGOMRÅDET RESTAURERING] Projektsvendeprøver [CASE C.FAGOMRÅDET RESTAURERING] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med bagsiden af ladebygningen. På grund af forvitret og ødelagt murværk nederst på muren, ønsker arkitekten

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET TAG]

[CASE A. FAGOMRÅDET TAG] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET TAG] Intro Vælger du denne case skal du arbejde med restaurering/renovering af svinestalden, hvor hele taget skal udskiftes. Der skal oplægges nye tagsten, og i

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI]

[CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI] Intro I denne case skal du arbejde med renovering af laden. Bygherren skal tage stilling til, om laden skal have den helt store tur, med henblik på at optimere

Læs mere

[CASE C. FAGOMRÅDET MURER]

[CASE C. FAGOMRÅDET MURER] Projektsvendeprøver [CASE C. FAGOMRÅDET MURER] Intro Vælger du denne case, skal du beregne og tegne et forslag til udseendet af de vinduesåbninger, der er er placeret på gangen ved hotelværelserne, i den

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET RESTAURERING]

[CASE A. FAGOMRÅDET RESTAURERING] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET RESTAURERING] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med gesimsen på hovedbygningen. På grund af revnede tagsten er en del af gesimsen, og det underliggende

Læs mere

[CASE C. FAGOMRÅDET TAG]

[CASE C. FAGOMRÅDET TAG] Projektsvendeprøver [CASE C. FAGOMRÅDET TAG] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med oplægning af et nyt tegltag på svinestalden, hvor hele taget skal udskiftes, der skal hen-mures rygninger og

Læs mere

Lokal undervisningsplan for GF2 Murer

Lokal undervisningsplan for GF2 Murer Lokal undervisningsplan for GF2 Murer Indhold Lokal undervisningsplan for GF2 Murer... 1 Læsevejledning... 2 GF2 murer. Introduktionsforløb og kompetencevurdering... 3 Kompetencemål i dette forløb... 3

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar-juni 2019 Institution Rybners tekniske skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Teknolog C

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. murer og flisemontør

Uddannelsesordning for uddannelsen til. murer og flisemontør Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. marts 2010 murer og flisemontør Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger og Stukkaturfaget i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

SPIL med tidsplan. Formål: Kernestof: Vejledning til opgaven:

SPIL med tidsplan. Formål: Kernestof: Vejledning til opgaven: Side 1 SPIL med tidsplan Formål: arbejde selvstændigt og sammen med andre i større problembaserede projektforløb og anvende metode til at planlægge, gennemføre og evaluere projektforløbet dokumentere og

Læs mere

47130 Vådrum -anvendelse af love og regler

47130 Vådrum -anvendelse af love og regler 47130 Vådrum -anvendelse af love og regler Undervisningsministeriet. Juni. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for i samarbejde med Lars Skibdal Schmidt HåndværkerAkademiet ved EUC Nord.

Læs mere

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle

Arktisk teknologi C. 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C 1. Fagets rolle Arktisk teknologi C omfatter sammenhængen mellem teknologiske løsninger og samfundsmæssige problemstillinger. Faget belyser samspillet mellem teknologiudviklingen og

Læs mere

Beskrivelse af titel 1: Produktudvikling. Undervisningsbeskrivelse

Beskrivelse af titel 1: Produktudvikling. Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin August 2017 Juni 2019 Institution Rybners Uddannelse Fag og niveau Lærere HTX Teknologi B Tom Løgstrup Hold 1.B Oversigt over gennemførte og planlagte undervisningsforløb

Læs mere

2. hovedforløb. Version 8. Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på:

2. hovedforløb. Version 8. Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: 2. hovedforløb Version 8 Indledning På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik. Puds og overfladebehandling Fliseteknik. Gulvteknik Tegning Byggeri og samfund Byggepladsindretning og

Læs mere

Faglig Udvikling i Praksis Teknologi. Fagets vidensgrundlag - På vej mod en tradition..

Faglig Udvikling i Praksis Teknologi. Fagets vidensgrundlag - På vej mod en tradition.. Faglig Udvikling i Praksis Teknologi Fagets vidensgrundlag - På vej mod en tradition.. Hvad bygger faget på? Faget teknologi er et engineering -fag Produktudvikling Samspillet mellem teknologiudvikling

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedelsesdato: den 15. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/04/2013

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse B&E

Undervisningsbeskrivelse B&E Undervisningsbeskrivelse B&E Skoleår 17/18 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HRS- DNG HTX Teknikfag A- Byggeri og energi Jacob Hamann Olsen HTX183gvfBYG Forløb Antal uger 1 Planlægning,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 378 af 8. april

Læs mere

Designdelen. Oversigt over den digitale præsenta on. Generelt. Projektoplæg. Den bundne opgave. Fagområdernes hovedside. Energi fagområde.

Designdelen. Oversigt over den digitale præsenta on. Generelt. Projektoplæg. Den bundne opgave. Fagområdernes hovedside. Energi fagområde. December 2013 1 Generelt Projektoplæg Den bundne opgave Fagområdernes hovedside Murer Flise Valg Energi af Restaurering Tag fagområde Case 1 Case 1 Case 1 Case 1 Case 1 Case 2 Case 2 Case 2 Case 2 Case

Læs mere

Manual med retningslinjer for eksamen/svendeprøven Datatekniker

Manual med retningslinjer for eksamen/svendeprøven Datatekniker Manual med retningslinjer for eksamen/svendeprøven Datatekniker Udarbejdet som delelement af forsøgs og udviklingsprojektet Udvikling af nye evaluerings- og eksamensformer Projektnummer: 107530 0. Indhold

Læs mere

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 3. Projekt...

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 3. Projekt... Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3 Teori... 3 Praktik.... 3 Tegningslære.... 3 Grundfag.... 3 Projekt... 3 Valgfag... 4 Bogpakke.... 4 2. Hovedforløb.... 5 Teori...

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget

Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget Grundforløbsprøve murerfaget Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser, bek. nr. 367 af 19. april 2016 Del af 22. Grundforløbets 2. del afsluttes med en grundforløbsprøve. Prøven skal være bestået, for at

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj/juni 2009 HTX-

Læs mere

Nyttig viden om den afsluttende opgave på Skov- og naturteknikeruddannelsen

Nyttig viden om den afsluttende opgave på Skov- og naturteknikeruddannelsen Nyttig viden om den afsluttende opgave på Skov- og naturteknikeruddannelsen For at afslutte din uddannelse som skov- og naturtekniker skal du 1) løse en praktisk opgave på dit praktiksted, 2) skrive en

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 119 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau samlæst TI - Lærer Hold Michael Bohl Jenner (mje) 2kt18 Forløbsoversigt (4) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Det følgende relaterer sig til ovennævnte uddannelsesbekendtgørelses bilag.

Det følgende relaterer sig til ovennævnte uddannelsesbekendtgørelses bilag. Uddannelsesordning for uddannelsen til murer Udstedelsesdato: XXXXXXX Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger og Stukkaturfaget i henhold til bekendtgørelse nr. XXXXXXX om uddannelserne

Læs mere

Teknologi B særligt gymnasialt fag til brug for tekniske eux-forløb, august 2018

Teknologi B særligt gymnasialt fag til brug for tekniske eux-forløb, august 2018 Bilag eux 8 Teknologi B særligt gymnasialt fag til brug for tekniske eux-forløb, august 2018 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Faget teknologi omhandler sammenhængene mellem teknologiske løsninger og

Læs mere

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 4. Projekt...

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 4. Projekt... Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3 Teori... 3 Praktik.... 3 Tegningslære... 3 Grundfag.... 4 Projekt... 4 Valgfag... 4 2. Hovedforløb.... 5 Teori... 5 Praktik....

Læs mere

Fotografisk registrering Stenhugger og Stukkatør EUC Sjælland

Fotografisk registrering Stenhugger og Stukkatør EUC Sjælland Fotografisk registrering Stenhugger og Stukkatør Jes Johansen Side 1 02-02-2009 Indholdsfortegnelse Om faget fotografisk registrering... 3 Betjening og oversigt Nikon D40... 4 Opgave 1 - Kreativ fotografering...

Læs mere

Der indgår flere grundelementer ved en eksamen på erhvervsuddannelserne:

Der indgår flere grundelementer ved en eksamen på erhvervsuddannelserne: Censorvejledning Specialet tømrer Der indgår flere grundelementer ved en eksamen på erhvervsuddannelserne: Mål og krav, som primært er de kompetencemål, der er beskrevet for uddannelsen. I vejledningen

Læs mere

Fra lov og bekendtgørelser til undervisning på Mureruddannelsen

Fra lov og bekendtgørelser til undervisning på Mureruddannelsen Fra lov og bekendtgørelser til undervisning på Mureruddannelsen Karsten Holm Sørensen Side 1 epuc erhvervspædagogisk udviklingscenter epuc.dk Fokus området Oversættelse fra bekendtgørelser til undervisning

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Natursten på gulv og væg

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Natursten på gulv og væg Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Natursten på gulv og væg Undervisningsministeriet. Januar 2011. Materialet er udviklet for Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2013 Jul. 2014 Institution Teknisk Gymnasium Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknologi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HANSENBERG HTX Design og produktion A - Tekstil

Læs mere

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag. Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst:

Skabelon til uddannelsesspecifikt fag. Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst: Skabelon til uddannelsesspecifikt fag Bilag 2 Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: [uddannelsens navn]

Læs mere

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter

Lokal undervisningsplan og bedømmelsesplan. Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri og teknologi Uddannelse Byggemontagetekniker Læringsaktivitet / Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt Grundfag, Områdefag, Valgfag og bundne specialefag Lektioner Læreplansfag

Læs mere

Teknologi B htx, august 2017

Teknologi B htx, august 2017 Bilag 81 Teknologi B htx, august 2017 1 Identitet og formål 1.1 Identitet Faget teknologi omhandler sammenhængene mellem teknologiske løsninger og samfundsmæssige problemstillinger i et nationalt og globalt

Læs mere

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet MURER 2013-14

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet MURER 2013-14 2 I forbindelse med din murer uddannelse skal du i samarbejde med din virksomhed vælge 1,5 ugers valgfri speciale. Skolens valgfri speciale undervisning er tilrettelagt hvert år i januar måned. Din kontaktlærer

Læs mere

Intro til SO forløbet: Arbejdsmiljø

Intro til SO forløbet: Arbejdsmiljø hvi/cws (1ac), klu/cea/mvaa (1b), mshm/pw (1d) og cwp/svl (1h) Uge 11-2018 Intro til SO forløbet: Arbejdsmiljø Teknologi & kemi FOKUS PÅ KEMIKALIER OG FOREBYGGELSE AF KEMISKE PÅVIRKNINGER I ARBEJDSMILJØET

Læs mere

MANDS OPLÆRING HVORDAN?

MANDS OPLÆRING HVORDAN? MANDS OPLÆRING HVORDAN? SIDE Du har fået en elev, en lærling eller en ny kollega, som du skal lære op på dit fagområde. Her får du 4 metoder. Arbejdsopgaven og situationen bør afgøre, hvilken metode du

Læs mere

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis FAGPRØVEN Den Digitale Kontoruddannelse Niels Brock Videreuddannelse Fra teori til praksis Indledning Fagprøven er den store afslutning på en erhvervsuddannelse, hvor eleven skal binde de elementer sammen,

Læs mere

Grundforløbsprøve. Mureopgave (A1) Du skal mure en facade (en mur) på placering A1 (se oversigtstegning).

Grundforløbsprøve. Mureopgave (A1) Du skal mure en facade (en mur) på placering A1 (se oversigtstegning). Mureopgave (A1) Du skal mure en facade (en mur) på placering A1 (se oversigtstegning). Facaden skal: Opføres i løberforbandt 1. Udføres som blank mur. Fremstå uberørt efter opmuring med fyldte fuger. Opstalt

Læs mere

Byggeri og energi A. Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin August 2015 juni 2016.

Byggeri og energi A. Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin August 2015 juni 2016. Undervisningsbeskrivelse Termin August 2015 juni 2016 Institution HANSENBERG GYMNASIUM Uddannelse Fag og niveau Lærere Hold HTX Byggeri og energi A, (280 timer) Kim Ulrich og Svend Hansen 15hx3bbyg Oversigt

Læs mere

Praktikum. Velkomst. Vejledning. Valgfrit specialefag. Aktivitetsoversigt. Lærlinge- og virksomhedsvurderinger

Praktikum. Velkomst. Vejledning. Valgfrit specialefag. Aktivitetsoversigt. Lærlinge- og virksomhedsvurderinger BYGNINGSMALER LOGBOG Elevens navn: : CPR-nr: CVR-nr.: Praktikum Valgfrit specialefag Aktivitetsoversigt Velkomst Vejledning e- og virksomhedsvurderinger velkommen som lærling i bygningsmalerfaget Velkommen

Læs mere

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Introduktion På baggrund af projekt ny service, er der udviklet nogle værktøjer til inddragelse

Læs mere

Bedømmelsesplan for Guldsmedeuddannelsen

Bedømmelsesplan for Guldsmedeuddannelsen Dato 6. oktober 2016 NBY Bedømmelsesplan for Guldsmedeuddannelsen Side 1/8 Bedømmelsesplan Trin 2. Guldsmed Svendeprøve bundet opgave Ved den afsluttende eksaminering (varighed 30 min.) for guldsmede,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværkeruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværkeruddannelsen Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværkeruddannelsen Udstedelsesdato: 16. maj 2008 Udstedt af det faglige udvalg for beklædning i henhold til bekendtgørelse nr. 151 af 04/03/2008 om

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2010 HTX Vibenhus

Læs mere

Teknologi A HVAD SKAL VI MED TEKNOLOGI A?

Teknologi A HVAD SKAL VI MED TEKNOLOGI A? Teknologi A HVAD SKAL VI MED TEKNOLOGI A? Produktudvikling i teknologi A Produktudvikling som en systematisk og iterativ proces danner rammen om hovedparten af kernestoffet i fagets projektforløb: Problemidentifikation

Læs mere

Vejledning. Case eller projekt? Om casebeskrivelserne. Svendeprøve specialet tømrer

Vejledning. Case eller projekt? Om casebeskrivelserne. Svendeprøve specialet tømrer Vejledning Svendeprøve specialet tømrer Denne vejledning er udarbejdet for at give skolerne en ide om, hvilke tanker der ligger bag beskrivelser og formuleringer i en case, og hvordan casene er opbygget.

Læs mere

Prøveform og prøvebestemmelse

Prøveform og prøvebestemmelse Modul 9b Generelle Informationer til modulprøven De studerende skal i øvrigt orientere sig og læse: Informationer om elektronisk aflevering, plagierings program Ephorus, Aflevering af tro og love erklæring.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Celf HTX Teknologi B 2 års Anders

Læs mere

Ny bekendtgørelse d. 15 juli. 2013

Ny bekendtgørelse d. 15 juli. 2013 Ny bekendtgørelse d. 15 juli. 2013 Ny uddannelsesordning d. 1. juli 2013 Vigtige ændringer Trin 1 Flisemontøren nedlagt hvad betyder det? Nye Fagområder, hvad betyder det? Projekt k svendeprøve, hvad betyder

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Beklædningshåndværker Udstedt af det Faglige Udvalg for Beklædning i henhold til bekendtgørelse nr. 497 af /04/015 om uddannelsen

Læs mere

ErhvervsAkademi Sjælland. EASJ retningslinier Side 1 af 8 Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK

ErhvervsAkademi Sjælland. EASJ retningslinier Side 1 af 8 Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK Rammer Side 1 af 8 Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Efter laborantuddannelsens 3. semester skal den studerende i praktik. Praktikken foregår i en virksomhed jf. bekendtgørelse

Læs mere

Lokal undervisningsplan for struktør uddannelsen på AMU-Nordjylland

Lokal undervisningsplan for struktør uddannelsen på AMU-Nordjylland Lokal undervisningsplan for struktør uddannelsen på AMU-Nordjylland Grundforløb AMU-Nordjylland d. 2011-03-18 1 Kompetencemål for grundforløbet 4. De fælles kompetencemål,eleverne skal opfylde for at begynde

Læs mere

Praktikum. Et samarbejde mellem eleven, virksomheden og skolen på. Eleven. Praktikum

Praktikum. Et samarbejde mellem eleven, virksomheden og skolen på. Eleven. Praktikum Praktikum Et samarbejde mellem eleven, virksomheden og skolen på 1. 2. 3. Hovedforløb. Eleven Praktikum Virksom heden Skolen Formålet med praktikum. Du skal i forbindelse med din praktiktid ude hos din

Læs mere

SUS Det faglige udvalg for Ejendomsservice

SUS Det faglige udvalg for Ejendomsservice Elevens navn: Eleven skal i praktikperioden udføre praktiske opgaver, der indgår i uddannelsen. Disse praktiske opgaver skal i kombination med de teoretiske færdigheder, eleven opnår i skoleperioderne

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker BEK nr 326 af 26/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.23T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet.

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. TEMA Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. Det er vigtigt, at temaet: Er bredt, så eleverne kan følge egne interesser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 maj 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer HTX Teknologi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj2017 Den Jyske

Læs mere

BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1

BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1 BYGNINGSSNEDKER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette skoleophold beskæftiger vi os med: Opbygning af gamle såvel som moderne vinduer, og tegning af vindue med koblet ramme (Solid Works) Renovering af vinduesramme

Læs mere

Elevguide. En åben opgave har mange løsninger!

Elevguide. En åben opgave har mange løsninger! Elevguide Hvad er ideen? Jeres klasse deltager i Naturfagsmaraton(NFM), som er et natur/teknik-undervisningsforløb. Det afsluttes med, at alle klasser, der deltager i Naturfagsmaraton, mødes til en konkurrence

Læs mere

Fælles standard for GF2-prøver og eksamination

Fælles standard for GF2-prøver og eksamination Fælles standard for GF2-prøver og eksamination Indhold Grundforløbsprøve og eksamination for VVS-energiuddannelsen... 1 Evaluering og indstilling til grundforløbsprøve... 1 Løbende evaluering i grundforløbet...

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2017 juni 2019 Institution Rybners, HTX Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Teknologi B Carsten Sørensen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2018 Jul. 2019 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknologi B Jørgen

Læs mere

Elektrikeruddannelsens speciale Bygningsautomatik med studiekompetence. (eux)

Elektrikeruddannelsens speciale Bygningsautomatik med studiekompetence. (eux) Gymnasiale fag Timer Afkortning fra EUD timer Dansk A (stx) 240 0 Engelsk B (htx) 210 50 1 Matematik B (htx) 285 140 2 Samfundsfag C (htx) 75 0 Kemi C (hf) 75 0 Fysik B (htx) 190 40 3 Valgfag (evt. Matematik

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Murer

Uddannelsesordning for uddannelsen til Murer Udstedelsesdato: 1. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til Murer Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget i henhold til bekendtgørelse nr. 346 af 27.3.2013

Læs mere

14854 Modul 1.2 Automatiske anlæg på maskiner Elektriker

14854 Modul 1.2 Automatiske anlæg på maskiner Elektriker Fagplan 14854 Modul 1.2 Automatiske anlæg på maskiner Elektriker UDDANNELSE: Elektriker. VARIGHED: 4 uger. LÆRER: Lars Vangsted m.f. FORMÅL (ELEVRETTET BESKRIVELSE): At uddanne elektrikerelever til at

Læs mere

4. hovedforløb INTRO. 4. hovedforløb. Målbeskrivelse. Indledning

4. hovedforløb INTRO. 4. hovedforløb. Målbeskrivelse. Indledning INTRO (Version 8) Indledning Opgaven er en tomandsopgave, og det er vigtigt at eleverne fra starten får en fornemmelse af, at samarbejdet mellem de to er af stor betydning for det færdige resultat. Sammensætningen

Læs mere

Det faglige Fællesudvalg for murer -, stenhugger og stukkaturfaget Faglærer konference d april 2018 på Munkebjerg Hotel Vejle

Det faglige Fællesudvalg for murer -, stenhugger og stukkaturfaget Faglærer konference d april 2018 på Munkebjerg Hotel Vejle Tirsdag den 17. april 2018 Kl. 12.00 Frokost Det faglige Fællesudvalg for murer -, stenhugger og stukkaturfaget Kl. 13.00 Velkomst v/henning Østergaard, formand for fællesudvalget Kl. 13.10 Ordre og sagsstyringsfirmaet

Læs mere

14858 Modul 1.6 Design og styring af lys elektriker

14858 Modul 1.6 Design og styring af lys elektriker Fagplan 14858 Modul 1.6 Design og styring af lys elektriker UDDANNELSE: Elektriker modul 1.6. VARIGHED: 4 UGER LÆRER: Lars Juhl Jensen m.f. FORMÅL: Design og installation af belysning i bolig, erhverv

Læs mere

Bilag til praktikvejledning for ejendomsserviceteknikeruddannelsen Trin 2 - Ejendomsservicetekniker. Elevens navn:

Bilag til praktikvejledning for ejendomsserviceteknikeruddannelsen Trin 2 - Ejendomsservicetekniker. Elevens navn: Elevens navn: Eleven skal i praktikperioden udføre praktiske opgaver, der indgår i uddannelsen. Disse praktiske opgaver skal i kombination med de teoretiske færdigheder, eleven opnår i skoleperioderne

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som eleverne

Læs mere

Oplæg om læreplaner og præsentation af dagens program

Oplæg om læreplaner og præsentation af dagens program Oplæg om læreplaner og præsentation af dagens program Pernille Kaltoft Fagkonsulent for teknologi Plan for oplæg: 1. om ændringerne i teknologi A og B læreplanerne 2. om grundforløbet i produktudvikling

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til byggemontagetekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til byggemontagetekniker BEK nr 212 af 08/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 6. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

Hovedpunkter Underpunkter Udfyldelsesfelter (med stikord beregnet på at blive overskrevet) Uddannelse Indgang Service Familie 2/Sundhed og teknik

Hovedpunkter Underpunkter Udfyldelsesfelter (med stikord beregnet på at blive overskrevet) Uddannelse Indgang Service Familie 2/Sundhed og teknik B. Beskrivelse af konkrete fag og forløb Hovedpunkter Underpunkter Udfyldelsesfelter (med stikord beregnet på at blive overskrevet) Skole Ots Afdeling S&K Uddannelse Indgang Service Familie Familie 2/Sundhed

Læs mere

TEKNOLOGI-EKSAMEN 2014

TEKNOLOGI-EKSAMEN 2014 Opgaverne udleveres Gennemgang af vink mm. Valg af gruppe og opgave Projektbeskrivelse klar. Status-samtale, præsentation af projektforløbet Påskeuge Husk, Mandag fri! Projektuge Fra tirsdag Aflevering

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til byggemontagetekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til byggemontagetekniker BEK nr 377 af 26/03/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.11T.541 Senere ændringer

Læs mere

Møde om projekterendes og rådgiveres pligter

Møde om projekterendes og rådgiveres pligter BAR Bygge & Anlæg og Byggeriets Arbejdsmiljøbus Møde om projekterendes og rådgiveres pligter Jacob Munk og Signe Mehlsen 2/6, 14/6, 15/6, 23/6 og 24/6 2016 Arbejdsmiljølovgivningen BARs branchevejledninger

Læs mere

Fælles standard for GF2-prøver og eksamination

Fælles standard for GF2-prøver og eksamination Fælles standard for GF2-prøver og eksamination Grundforløbsprøve og eksamination for VVS-energiuddannelsen I det følgende er prøve og eksamination for VVS-energiuddannelsen grundforløbs 2. del beskrevet.

Læs mere

Grundfag Samfundsfag F-niveau

Grundfag Samfundsfag F-niveau Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs tag og facademontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 4. hovedforløb Samfundsfag Timetal 1,5 uge Læreplansfag

Læs mere

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 3. hovedforløb Naturfag Timetal 2,0 uge Læreplansfag mv. i

Læs mere

Fælles standard for GF2-prøver og eksamination

Fælles standard for GF2-prøver og eksamination Fælles standard for GF2-prøver og eksamination Grundforløbsprøve og eksamination for VVS-energiuddannelsen I det følgende er prøve og eksamination for VVS-energiuddannelsen grundforløbs 2. del beskrevet.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2013 BEG.

Læs mere

Naturvidenskabelig arbejdsmetode

Naturvidenskabelig arbejdsmetode Naturvidenskabelig arbejdsmetode Introduktion til Naturvidenskabelig arbejdsmetode: I denne opgave skal I lære om en arbejdsmodel, som I kan bruge, når I skal løse en åben opgave. Arbejdsmodellen kan I

Læs mere

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. Grundfag Samfundsfag F-niveau

Odense Tekniske Skole Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør. Grundfag Samfundsfag F-niveau Odense Tekniske Skole Afdeling Byggeri & Teknologi Uddannelse Vvs-uddannelse Speciale Vvs - og energimontør Forløb / Fag / Aktivitet / Projekt 4. hovedforløb Samfundsfag Timetal 1,5 uge Læreplansfag mv.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2017 Jul. 2018 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknologi A Jørgen

Læs mere

7. semester, bygningskonstruktør med professionsretning, udførelse, E2013, klasse 7B. Vejledende beskrivelse til afgangsprojekt.

7. semester, bygningskonstruktør med professionsretning, udførelse, E2013, klasse 7B. Vejledende beskrivelse til afgangsprojekt. Københavns Erhvervsakademi udgave rev 01 August 2013 7. semester, bygningskonstruktør med professionsretning, udførelse, E2013, klasse 7B. Vejledende beskrivelse til afgangsprojekt. Præsentation/ godkendelse

Læs mere