Skriv anmeldelse af et spisested

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skriv anmeldelse af et spisested"

Transkript

1 Side: 1/12 Skriv anmeldelse af et spisested Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Illustrationen er tegnet af Leonardo Sagastuy Solis Faglige temaer: Anmeldelser, Sæt ord på smagen, Social kontekst, Erindringer, Måltidsanledninger Kompetenceområder: Madlavning, Fremstilling Introduktion: I denne aktivitet skal eleverne skrive en anmeldelse af et spisested, hvor de beskriver og vurderer oplevelsen af at spise her. Gennem denne skriveproces skal eleverne få kendskab til anmeldelsesgenren samt blive bevidste om, hvor mange forskellige elementer som har betydning for smagsoplevelsen. Eleverne skal både skrive en anmeldelse selv og vurdere kvaliteten af andre anmeldelser.

2 Side: 2/12 Aktivitets-overview 1 Bed eleverne om individuelt at tænke på og udvælge ét spisested, hvor de har været. Det kan være en café, en restaurant, en burgerbar, skolens kantine eller et andet sted, hvor man kan bestille mad. Det er væsentligt, at eleverne kan erindre et besøg på dette spisested, da de senere skal skrive en anmeldelse af det valgte spisested, hvor de beskriver stedet, maden og vurderer oplevelsen. Det må gerne være et sted, hvor de særligt godt kan lide at spise, da de gennem opgaven vil kunne blive bevidste om, hvorfor de egentlig godt kan lide dette sted. 2 Inddel eleverne i par og lad dem drøfte de valgte steder. De skal fortælle, hvad de spiste der, hvorfor de spiste der samt overveje deres oplevelse med at spise der. I dialogoplægget ses en række spørgsmål, som eleverne kan forholde sig til. 3 Introducer eleverne for skriveopgaven: De skal skrive en anmeldelse af spisestedet, hvor de inddrager de mange forskellige perspektiver, som de har diskuteret madens smag, madens kvalitet, pris, stemning, atmosfære, forventninger m.m. Spørg eleverne ind til, hvad der kendetegner en anmeldelse, og hvad formålet er med anmeldelser. Tag udgangspunkt i deres viden og suppler med viden fra den uddybende tekst. Hvis eleverne ikke har været igennem aktiviteten Stemninger og smagsoplevelser, kan de med fordel læse anmeldelsen af restaurant Komfur som inspiration og støtte (kopiark 1): Eleverne må gerne finde billeder, som kan understøtte anmeldelsen. 4 Skriv anmeldelserne. 5 Inddel eleverne i par og lad dem læse hinandens anmeldelser samt efterfølgende komme med respons. De kan forholde sig til spørgsmålene i dialogoplægget herunder. 6 Lad eleverne foretage ændringer i deres anmeldelser på baggrund af responsen. 7 Lad eleverne præsentere anmeldelserne fælles på klassen. Diskuter og fremhæv undervejs, hvad der gør de enkelte anmeldelser interessante at læse.

3 Side: 3/12 8 Find fælles et spisested på fx eller tilsvarende, hvor de fleste offentlige spisesteder kan findes. Tag fx udgangspunkt i ét af de spisesteder, som en af eleverne også har anmeldt, eller i en lokal café, som mange af eleverne måske kender. Lad eleverne læse de anmeldelser, som der er skrevet om dette spisested. 9 Diskuter fælles kvaliteten af disse anmeldelser med udgangspunkt i den viden, som I har fået om anmeldelsesgenren. Diskuter også, hvilke forhold som har påvirket anmeldernes oplevelse af at spise her. 10 Undersøg i par, om jeres anmeldte spisesteder er på Hvis det er tilfældet, kan I sammenligne forskelle og ligheder i jeres vurderinger af spisestedet - Hvor ses der tegn på, at I enige/hvor er I ikke enige? Hvorfor/hvorfor ikke? 11 Del jeres anmeldelser på Tripadvisor. Aktivitet med dialogoplæg og billeder 1 Bed eleverne om individuelt at tænke på og udvælge ét spisested, hvor de har været. Det kan være en café, en restaurant, en burgerbar, skolens kantine eller et andet sted, hvor man kan bestille mad. Det er væsentligt, at eleverne kan erindre et besøg på dette spisested, da de senere skal skrive en anmeldelse af det valgte spisested, hvor de beskriver stedet, maden og vurderer oplevelsen. Det må gerne være et sted, hvor de særligt godt kan lide at spise, da de gennem opgaven vil kunne blive bevidste om, hvorfor de egentlig godt kan lide dette sted. Forslag til dialogoplæg: "Nu skal I hver især tænke på et sted, hvor I har prøvet at bestille og spise mad - Det kan være en café, en restaurant, en burger/pizza-bar, skolens kantine, eller et helt andet sted Det må være et sted her i byen, eller et sted I har besøgt på en ferie eller andet Det vigtige er bare, at I kan huske jeres oplevelse med at spise der, så måske skal I vælge et sted, hvor I har været mange gange, eller vælge det sted, hvor I sidst spiste " 2 Inddel eleverne i par og lad dem drøfte de valgte steder. De skal fortælle, hvad de spiste der, hvorfor de spiste der samt overveje deres oplevelse med at spise der. I dialogoplægget ses en række spørgsmål, som eleverne kan forholde sig til.

4 Side: 4/12 Forslag til dialogoplæg: Sidder I alle sammen og tænker på ét bestemt sted nu? Nu skal I forsøge at beskrive stedet over for jeres makker. Hvad spiste/spiser du typisk der? Hvorfor spiste du der? Er det et sted, som du har spist flere gange? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvis du har spist der flere gange, er det så den samme ret, som du vælger? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvordan smager maden, som du spiser her? Tænk fx på madens udseende, duft, konsistens og smag (fx de 5 grundsmage, hvis du kender disse)? Beskriv stemningen, atmosfæren og stilen her? Har den betydning for, om du kan lide at spise der? Hvordan er betjeningen? Hvem spiser du sammen med, når du spiser der? Har det særlig betydning for oplevelsen af at spise der? Hvordan er prisen? Stemmer den overens med dine forventninger til maden? Hvad er din vurdering af den oplevelse som man får af at spise der? Er det maden, som afgør, at du spiser/spiste der, eller er det noget andet? 3 Introducer eleverne for skriveopgaven: De skal skrive en anmeldelse af spisestedet, hvor de inddrager de mange forskellige perspektiver, som de har diskuteret madens smag, madens kvalitet, pris, stemning, atmosfære, forventninger m.m. Spørg eleverne ind til, hvad der kendetegner en anmeldelse, og hvad formålet er med anmeldelser. Tag udgangspunkt i deres viden og suppler med viden fra den uddybende tekst. Hvis eleverne ikke har været igennem aktiviteten Stemninger og smagsoplevelser, kan de med fordel læse anmeldelsen af restaurant Komfur som inspiration og støtte (kopiark 1): Eleverne må gerne finde billeder, som kan understøtte anmeldelsen. "I har nu talt om oplevelsen af at spise på de spisesteder, som I har valgt. Nu skal I til at skrive en anmeldelse af stedet. Hvad er en anmeldelse for noget? Har I læst nogen anmeldelser? Hvad kan man bruge en anmeldelse/den type tekst til?..." 4 Skriv anmeldelserne.

5 Side: 5/12 5 Inddel eleverne i par og lad dem læse hinandens anmeldelser samt efterfølgende komme med respons. De kan forholde sig til spørgsmålene i dialogoplægget herunder. Forslag til respons: Hvor godt bliver du informeret om spisestedet? Får du de informationer at vide, som du har brug for? Hvor blev du særligt fanget i teksten? Hvad var det mest interessante at få at vide om spisestedet? Stemmer den endelige vurdering overens med det indtryk, som du får igennem anmeldelsen? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvor var der noget, som du ikke så godt forstod? Hvad vil du gerne vide mere om? 6 Lad eleverne foretage ændringer i deres anmeldelser på baggrund af responsen. 7 Lad eleverne præsentere anmeldelserne fælles på klassen. Diskuter og fremhæv undervejs, hvad der gør de enkelte anmeldelser interessante at læse. 8 Find fælles et spisested på fx eller tilsvarende, hvor de fleste offentlige spisesteder kan findes. Tag fx udgangspunkt i ét af de spisesteder, som en af eleverne også har anmeldt, eller i en lokal café, som mange af eleverne måske kender. Lad eleverne læse de anmeldelser, som der er skrevet om dette spisested. 9 Diskuter fælles kvaliteten af disse anmeldelser med udgangspunkt i den viden, som I har fået om anmeldelsesgenren. Diskuter også, hvilke forhold som har påvirket anmeldernes oplevelse af at spise her. 10 Undersøg i par, om jeres anmeldte spisesteder er på Hvis det er tilfældet, kan I sammenligne forskelle og ligheder i jeres vurderinger af spisestedet - Hvor ses der tegn på, at I enige/hvor er I ikke enige? Hvorfor/hvorfor ikke? 11 Del jeres anmeldelser på Tripadvisor. Forberedelser Det er en fordel, hvis eleverne har været igennem aktiviteten Stemninger og smagsoplevelser, idet denne klæder eleverne på til beskæftigelsen med anmeldelser og smagsoplevelser i denne aktivitet.

6 Side: 6/12 Læringsmål I denne aktivitet skal eleverne skrive en anmeldelse af et spisested, hvor de beskriver og vurderer oplevelsen af at spise her. Gennem denne skriveproces skal eleverne få kendskab til anmeldelsesgenren samt blive bevidste om, hvor mange forskellige elementer som har betydning for smagsoplevelsen. Eleverne skal både skrive en anmeldelse selv og vurdere kvaliteten af andre anmeldelser. Fra Fælles Mål sigtes mod i hvert fald følgende færdigheds- og vidensmål: Fra kompetenceområdet Madlavning i madkundskab: Eleven kan fortolke sanse- og madoplevelser Eleven har viden om sanselighed Eleven kan vurdere mads æstetiske indtryk og udtryk Eleven har viden om mads æstetiske vurderingskriterier Fra kompetenceområdet Fremstilling og Fortolkning i dansk efter 6. Klasse: Eleverne kan udarbejde anmeldelser, instruktioner og fagtekster Eleven har viden om kommenterende og forklarende fremstilingsformer Eleven kan anmelde litteratur og andre æstetiske tekster Eleven har viden om anmeldelsesgenre Uddybende At skrive en restaurant-anmeldelse: I denne aktivitet skal eleverne skrive en anmeldelse af et spisested. En god anmeldelse karakteriseres ved at være informerende, vurderende, underholdende og indeholdende kreativt sprogbrug. Spisestedet skal i anmeldelsen vurderes både fagligt og personligt. Eleverne skal derfor tage udgangspunkt i deres viden om smag, mad og madlavning samt vurdere, hvilke øvrige forhold som har påvirket deres individuelle oplevelse af at spise her eksempelvis stedets stemning, atmosfære, pris, betjening, forventninger, udvalgt, hvem man spiser med osv Deres restaurantanmeldelser kan med fordel indeholde:

7 Side: 7/12 1. En titel der fanger 2. En beskrivelse af et besøg på dette spisested Hvor fagbegreber fra madkundskab inddrages til at beskrive oplevelsen. Fx kvalitetsvurdering, vurdering af madens æstetiske udtryk, konsistens, grundsmage 3. En faglig og personlig vurdering af den samlede smagsoplevelse En afslutning, hvor de vigtige punkter trækkes frem, og der gives en samlet vurdering i stjerner fra 1 5. Kopiark Kopiark: Kopiark 1 - Komfuret fungerer suverænt - anmeldelse af Restaurant Komfur i Århus..pdf

8 aarhusupdate.dk Komfuret fungerer suverænt - anmeldelse af Restaurant Komfur i Århus. af Redaktionen Komfur restauranten i Guldsmedegade virker perfekt. Stabilt og uden de store overraskelser. Maden er i brasseriesegmentet, men der er ikke kun franske retter på menukortet. Køkkenet går ind for enkel mad med meget smag. 14 forskellige retter Menukortet er enkelt og til at forstå. Der er fem forretter, fem hovedretter og fire desserter. Priserne er bygget op således, at en ret koster 180 kroner, to retter til 250 kroner, tre retter til 300 kroner og fire retter til 340 kroner. Priserne er fornuftige grænsende til det billige. Især når det er tre og fire retter man er oppe i, så får du virkelig noget for pengene. Den første ret er dyr i forhold til hvis du køber fire, så konceptet lægger op til man køber flere retter. Du kan også købe lidt ekstra ved siden af menuen, for eksempel dagens salat til en 20 er eller stegt foie gras til bøffen for en 50 er.

9 Håndværket er i orden Menukortet skiftes løbende ud. Dog er der nogle klassikere som altid er der. Det er for eksempel retter som Bøf Bearnaise og Creme brulée. Vi valgte tre retter denne hverdagsaften. Forretten var en ovnbagt torsk med citroncreme, frisk ost og tynde chips. En flot fiskeret med en helt perfekt bagt fisk. Den var velsmagende og citroncremen var perfekt til den fine fisk. Den foreslåede vin til forretten var tysk. En Chefcuvée Hans Haas Weingut Johanninger til 100 kroner for et pænt stort glas. Vinen havde en intensiv frugtaroma og samtidig en behagelig syre. En ganske letdrikkelig vin. Bøf Bearnaisen på Komfur er ikke mindre end fremragende. Så det blev vores hovedret. Den er af oksemørbrad og mør som smør. Vi har spist den en del gange på Komfur og den slår aldrig fejl. Den kommer med hjemmeskårne fritter som i den grad smager godt. De har den helt rigtige konsistens, ikke for slappe,

10 men heller ikke hårde. Bearnaisesaucen er perfekt, tyk som den skal være og ikke for syrlig. Den er efter vores mening til i superligaen her i byen. Til bøffen fik vi en klassiker man aldrig tager fejl af. Det var en Châteauneuf du Pape til 560 kroner. En kraftig vin med meget frugt. Vores dessert var fast på kortet. En creme brulée med vaniljeis, ananas og karamel. Flot anrettet og velsmagende som ind i himlen. Jeg synes, det er fantastisk med blød vaniljeis sammen med creme brulée. Desserten var ikke kæmpestor, men havde alligevel en pæn størrelse. Vinen var et glas Muscat de Rivesaltes fra Domaine Grand Guilhem til 70 kroner. Den var dejlig kølig. Den smagte af blid citron og havde en frugtagtig rundhed. Dejlig vin der ikke var for sød på nogen måde. Her er rart at være Det er den hjemlige hygge som er i højsædet, og det kan meget let fornemmes. Atmosfæren skaber straks en forventning om det jordnære. Indretningen er hyggelig. Man føler sig hjemme her. Du får ikke nogen plysstole her, men til gengæld en sjælden hyggelig stemning. Stilen er i den grad afslappet ikke noget med stive tjeneruniformer. En tjener på Komfur kan genkendes på et forklæde og en proptrækker. De par tjenere som vi oplevede på Komfur var yderst kompetente, havde et glimt i øjet og var helt nede på jorden. De formåede også, at tale til gæsterne i et forståeligt sprog. Især når vi kommer til vine bemærkede vi, at de brugte ord, som stort set alle forstår. Stor ros for det. Nogle gange møder vi tjenere, som gør vinens verden mere kompliceret end

11 godt er. Man sidder nogle gange med den fornemmelse, at det er en fransklektion man er til, eller en blindsmagning med snobbede vinnørder. Selvom og en af ejerne, Kim Thygesen er uddannet sommelier og sidder i bestyrelsen af Dansk Sommelier Forening, så er der gjort meget ud af at formidle vinene på en meget pædagogisk og forståelig måde. Ubetinget stor ros for det. Eftertragtet også i hverdagene Komfur er en ægte hverdagsrestaurant, et begreb der ganske langsomt er ved at brede sig hos os danskere, som først i de senere år er begyndt at gå ud at spise på en helt almindelig aften. En tendens der er i markant stigning i de større byer. Torsdag, fredag og lørdag har Komfur succes med dobbelt seating (hvor restauranten har to sæt gæster ved et bord i løbet af en aften), det betyder det første hold gæster ofte spiser tidligt. Restauranten åbner kl. 17, så der kan de første gå om bord i middagen.

12 Udvalgte vine Der er ingen decideret vinmenu på Komfur. Man anbefaler en vin til hver ret. Man får meget for pengene i de gode vine, som Komfur har en del af. Ejerne importere selv vinene, så man sparer et dyrt mellemled. Kim Thygesen bruger en del tid på at rejse rundt og finde de vine, som efter hans vurdering er værd at satse på. Noget andet er også, at man får vine på Komfur som normalt ikke er andre steder i byen. Priserne ligger i et relativ fornuftigt leje, dog ikke blandt byens billigste. Priserne for en flaske starter ved 330 kroner. De fleste flasker ligger mellem kroner. Vi bør også understege at vinene er kvalitetsvine, flere af dem er organiske og økologiske, så sammenligningen er ikke ligetil. Men en ting er sikkert, og det er, at du få rigtig gode vine på Restaurant Komfur. Priser i den gode ende Restaurant Komfur ejes af Allan Thallaug og Kim Thygesen. De er begge uddannet kokke, men Kim Thygesen har suppleret sin uddannelse med en tjener- og sommelieruddannelse. De to restauratører ejer i øvrigt også Restaurant MellemRum. Målet med Komfur er, at lave klassisk fransk bistromad med danske råvarer, og gerne med lang tilberedelsestid. Det er dog ikke et must, da råvarer og årstiden ofte bestemmer tilberedningen. Spisestue for de lokale Der er plads til 55 personer, når vi taler om spisning. Ønsker man et lukket selskab kan det foregå i vinkælderen på Komfur. I øvrigt et rigtig hyggeligt og stemningsfuldt lokale. Kundegruppen er blandet. Der kommer mange lokale fra området i latinerkvarteret og øgaderne, men også en del udefra. Atmosfæren gør at man altid føler sig velkommen. De gange vi har spist på Komfur har der været gæster fra midt 20 erne til sidst i 60 erne. Så det er en restaurant der er aldersuafhængig. Restaurant Komfur har åbent alle ugens dage. Restaurant Komfur Guldsmedgade Aarhus C Telefon: Mail: info@restaurantkomfur.dk Kortdata Kortdata 2016 Google

Komfuret fungerer suverænt - anmeldelse af Restaurant Komfur i Århus.

Komfuret fungerer suverænt - anmeldelse af Restaurant Komfur i Århus. aarhusupdate.dk Komfuret fungerer suverænt - anmeldelse af Restaurant Komfur i Århus. af Redaktionen Komfur restauranten i Guldsmedegade virker perfekt. Stabilt og uden de store overraskelser. Maden er

Læs mere

Anmeldelser: Smag på din skolemad

Anmeldelser: Smag på din skolemad Side: 1/19 Anmeldelser: Smag på din skolemad Forfattere: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Skriveøvelser, Anmeldelser Kompetenceområder: Fremstilling, Fortolkning Introduktion: Med denne aktivitet lægges

Læs mere

Blindsmagning - beskriv hvad du smager

Blindsmagning - beskriv hvad du smager Side: 1/5 Blindsmagning - beskriv hvad du smager Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Aktiviteten er inspireret af Maria Nøhr og Kristen Marie Pedersen Illustrationer af Leonardo

Læs mere

Forløb: Tilsmagning Aktivitet: Opfind din egen drik Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling Side: 1/16. Opfind din egen drik

Forløb: Tilsmagning Aktivitet: Opfind din egen drik Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling Side: 1/16. Opfind din egen drik Side: 1/16 Opfind din egen drik Forfattere: Diverse forfattere Redaktør: Cathrine Terkelsen, Thomas Brahe Info: Aktiviteten er udviklet af lærerstuderende i faget madkundskab på læreruddannelsen, UCL,

Læs mere

Erkend de 5 grundsmage

Erkend de 5 grundsmage Side: 1/13 Erkend de 5 grundsmage Forfattere: Cathrine Terkelsen, Diverse forfattere Redaktør: Thomas Brahe Info: Aktiviteten er inspireret af undervisningsmateriale udviklet af Kirsten Marie Pedersen

Læs mere

Man smager med alle sanser

Man smager med alle sanser Side: 1/13 Man smager med alle sanser Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Smagens fysiologi, Smagsoplevelser Kompetenceområder: Madlavning Introduktion: Aktiviteten har

Læs mere

Beskrivelser: Smagsbeskrivelser

Beskrivelser: Smagsbeskrivelser Side: 1/10 Beskrivelser: Smagsbeskrivelser Forfattere: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Skriveøvelser, Æbler Kompetenceområder: Fremstilling Introduktion: Med denne aktivitet lægges der op til, at eleverne

Læs mere

Juice og pulp - brug din fantasi

Juice og pulp - brug din fantasi Side: 1/8 Juice og pulp - brug din fantasi Forfattere: Diverse forfattere, Denise Gjørtz Krog Redaktør: Cathrine Terkelsen, Thomas Brahe Info: Aktiviteten er udviklet af prpgessionsbachelorstuderende i

Læs mere

At smage med næse og øjne

At smage med næse og øjne Side: 1/6 At smage med næse og øjne Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Smagens fysiologi, Krydderier, Lugtesansen, Kanel Kompetenceområder: Madlavning Introduktion: I

Læs mere

Sanseposer - indpakket duft, tekstur og smag

Sanseposer - indpakket duft, tekstur og smag Side: 1/12 Sanseposer - indpakket duft, tekstur og smag Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Smagsoplevelser, Smag med alle sanser, Sæt ord på smagen Kompetenceområder:

Læs mere

Forløb: Smagen af løg Aktivitet: En kreativ løg-ret Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/7. En kreativ løg-ret

Forløb: Smagen af løg Aktivitet: En kreativ løg-ret Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/7. En kreativ løg-ret Side: 1/7 En kreativ løg-ret Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Undervisningsforløbet er udviklet af Martha Freja Andreassen & Rasmus Petersen, lærerstuderende

Læs mere

Til middag hos... Aktivitets-overview

Til middag hos... Aktivitets-overview Aktivitet: Til middag hos... Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/14 Til middag hos... Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer:

Læs mere

Smagen af jul. Smag. Lav. Snak. Læs. Skriv. Fag. Madkundskab, klasse. Faglige temaer. Introduktion. Kompetenceområder og faglige temaer

Smagen af jul. Smag. Lav. Snak. Læs. Skriv. Fag. Madkundskab, klasse. Faglige temaer. Introduktion. Kompetenceområder og faglige temaer Årstider Fag Mad Kompetenceområder og faglige temaer Introduktion Faglige temaer Smag og tilsmagning (1) 1. En duft der vækker (jule)minder Smag og tilsmagning, Madens æstetik Duft, Sans, Snak 2. Duften

Læs mere

Forløb: Smag med alle sanser - oplev smagen Aktivitet: Madens lyd Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling Side: 1/8.

Forløb: Smag med alle sanser - oplev smagen Aktivitet: Madens lyd Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling Side: 1/8. Side: 1/8 Madens lyd Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Faglige temaer: Tekstur, Smagsoplevelser, Smagens fysiologi, Smagslege, Tilsmagning Kompetenceområder: Madlavning Introduktion:

Læs mere

Hvad er et metaforisk udtryk?

Hvad er et metaforisk udtryk? Side: 1/7 Hvad er et metaforisk udtryk? Forfattere: Kristine Böhm Nielsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Thomas Brahe er medforfatter på denne aktivitet. Faglige temaer: Metafor, Symbolik Kompetenceområder:

Læs mere

Smag på læsningen - oplæsning og smagsprøver

Smag på læsningen - oplæsning og smagsprøver Side: 1/5 Smag på læsningen - oplæsning og smagsprøver Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Essay Kompetenceområder: Læsning, Fortolkning Introduktion: Denne aktivitet bygger

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Erindringer: Smagserindringer

Erindringer: Smagserindringer Side: 1/17 Erindringer: Smagserindringer Forfattere: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Skriveøvelser Kompetenceområder: Fremstilling Introduktion: Med denne aktivitet lægges der op til, at eleverne skriver

Læs mere

Smags-associationshjulet

Smags-associationshjulet Side: 1/13 Smags-associationshjulet Forfattere: Diverse forfattere, Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration: Ole G. Mouritsen, Jonas Astrup Pedersen, Maria Nøhr. Faglige temaer: Madens

Læs mere

Vi samler billeder og laver katalog/planche/novelle

Vi samler billeder og laver katalog/planche/novelle Side: 1/6 Vi samler billeder og laver katalog/planche/novelle Forfattere: Thomas Brahe Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Undervisningsforløbet er udviklet i samarbejde med Klavs Styrbæk og Pia Styrbæk.

Læs mere

Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration og illustrationer: Heidi Olsen Råvarekendskab, De fem grundsmage, Smagslege

Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration og illustrationer: Heidi Olsen Råvarekendskab, De fem grundsmage, Smagslege Side: 1/19 Grundsmags-vendespil Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration og illustrationer: Heidi Olsen Faglige temaer: Råvarekendskab, De fem grundsmage, Smagslege Kompetenceområder:

Læs mere

Heine Schriver. Skanderborg. 200 frivillige hjælpere i Kulturhuset. Man går også i byen for at spise i Skanderborg. Stort interview.

Heine Schriver. Skanderborg. 200 frivillige hjælpere i Kulturhuset. Man går også i byen for at spise i Skanderborg. Stort interview. dinby efterår 2013 Skanderborg 200 frivillige hjælpere i Kulturhuset Man går også i byen for at spise i Skanderborg Stort interview Heine Schriver Vend magasinet - og se kommende arrangementer i Kulturhuset

Læs mere

Sank ramsløg og lav pesto

Sank ramsløg og lav pesto Side: 1/6 Sank ramsløg og lav pesto Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Undervisningsforløbet er udviklet af Martha Freja Andreassen & Rasmus Petersen,

Læs mere

Identificer naturens smagsskatte med alle sanser

Identificer naturens smagsskatte med alle sanser Side: 1/7 Identificer naturens smagsskatte med alle sanser Forfattere: Julia Sick Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Vilde planter Kompetenceområder: Fødevarebevidsthed, Madlavning, Undersøgelse,

Læs mere

På besøg i et supermarked

På besøg i et supermarked Side: 1/7 På besøg i et supermarked Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Madspild Kompetenceområder: Fødevarebevidsthed, Madlavning Introduktion: I denne

Læs mere

Aperitif. Herløv Kro Hotel A/S & Restaurant Leslie

Aperitif. Herløv Kro Hotel A/S & Restaurant Leslie Aperitif Cava - mousserende vin 55,00 Mousserende Brombær - cava tilsmagt med brombær 55,00 Kirr Royal - cava med creme de casis 55,00 Plessic mix - Pineau des Charentes med sprite 55,00 Portonic - hvid

Læs mere

Rizza. Aktivitet med dialogoplæg og billeder. Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen

Rizza. Aktivitet med dialogoplæg og billeder. Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Side: 1/11 Rizza Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Madens æstetik, Madspild Kompetenceområder: Fødevarebevidsthed, Madlavning Introduktion: En kvart agurk,

Læs mere

Sankning: Hvad er det?

Sankning: Hvad er det? Side: 1/12 Sankning: Hvad er det? Forfattere: Julia Sick Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Vilde planter Kompetenceområder: Fødevarebevidsthed, Undersøgelse, Perspektivering Introduktion: Inden

Læs mere

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Velkommen Din Private Kok glæder sig til at give dig nogle dejlige og varierede madoplevelser hver dag. Vi har mange

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Neotribalisme og smagsdoxa hvilke madstammer tilhører du, og tør du fortælle det?

Neotribalisme og smagsdoxa hvilke madstammer tilhører du, og tør du fortælle det? Side: 1/12 Neotribalisme og smagsdoxa hvilke madstammer tilhører du, og tør du fortælle det? Forfattere: Thomas Brahe Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Illustreret af Annette Carlsen Faglige temaer: Smagslege,

Læs mere

Smag på reklamen - analyse og fortolkning

Smag på reklamen - analyse og fortolkning Side: 1/10 Smag på reklamen - analyse og fortolkning Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Reklamer Kompetenceområder: Læsning, Fortolkning Introduktion: I denne aktivitet skal

Læs mere

kr. 65,- Extra s Chicago Spareribs Når du vil forkæle dig selv, og dem du spiser med, lidt ekstra, så prøv f.eks: ½ majskolbe med smør

kr. 65,- Extra s Chicago Spareribs Når du vil forkæle dig selv, og dem du spiser med, lidt ekstra, så prøv f.eks: ½ majskolbe med smør Extra s Når du vil forkæle dig selv, og dem du spiser med, lidt ekstra, så prøv f.eks: ½ majskolbe med smør kr. 10,- Hvidløgsbrød (2 personer) kr. 20,- Hjemmekrydrede chips (barbeque eller dild) kr. 35,-

Læs mere

2 Eleven kan skelne mellem sanserne/ forskellige grundsmage, Smag og behag. konsistens og aroma (Del 1)

2 Eleven kan skelne mellem sanserne/ forskellige grundsmage, Smag og behag. konsistens og aroma (Del 1) Spis med 2 Eleven kan skelne mellem sanserne/ forskellige grundsmage, Smag og behag konsistens og aroma (Del 1) Eleven har viden om grundsmage, konsistens og aroma Eleven kan tilsmage og krydre maden Eleven

Læs mere

Sandsynlighed og smag

Sandsynlighed og smag Side: 1/10 Sandsynlighed og smag Forfattere: Lise Holm Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Smagsoplevelser, Chance Kompetenceområder: Statistik og sandsynlighed Introduktion: Målet med aktiviteten er

Læs mere

Den moderne jul - En nyfortolkning af julen

Den moderne jul - En nyfortolkning af julen 1 Introducér eleverne til opgaven: Eleverne skal i samarbejde udvikle en ny juleret, som kan blive en del af en moderne jul. 2 Individuel fri association og idegenerering: Bed eleverne om at vælge en juleret

Læs mere

Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning af data

Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning af data Forløb: Maskulinitet, smag og samfund Aktivitet: Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning af data Fag: Samfundsfag Klassetrin: Udskoling Side: 1/9 Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning

Læs mere

SELSKABSMENUER BESTIL JERES BORD ALLEREDE I DAG! Tlf

SELSKABSMENUER BESTIL JERES BORD ALLEREDE I DAG! Tlf 2017 SELSKABSMENUER Hvide Hest har en enestående beliggenhed lige ved scenen og med udsigt til skoven. Vi kan tilbyde de perfekte rammer for alle størrelser selskaber op til 500 personer. Vores dygtige

Læs mere

Madkundskab. ÅRSPLAN MADKUNDSKAB Kompetenceområdet Mad og sundhed

Madkundskab. ÅRSPLAN MADKUNDSKAB Kompetenceområdet Mad og sundhed De 10 kostråd 2 Eleven kan omsætte viden (del 1) om sund mad i madlavningen Eleven har viden om sund mad og madlavning Eleven kan anvende kostanbefalinger til madlavning og måltidssammensætning kostanbefalinger

Læs mere

Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog

Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog Side: 1/7 Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog Forfattere: Kristine Böhm Nielsen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Kompetenceområder: Fortolkning Introduktion:

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886 UGE 9 29. februar 1. marts 2. marts 3. marts 4. marts Amu nr. 30265-3 30265-3 42886 45874 42886 2 dage 30265-3 2 dage 42886 1 dag 45874 Vurdere forskelle på økologiske og konventionelle varer Vurdere forskelle

Læs mere

Velkommen til Hr. Jessen!

Velkommen til Hr. Jessen! MENU Velkommen til Hr. Jessen! Udover Leif & Lotte består Hr. Jessen af et hold af dedikerede medarbejder både på køkken og gulv, der hver især og sammen på tværs af faggrænser kæmper for at skabe Hr.

Læs mere

Månedens smag: Juni af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum

Månedens smag: Juni af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Månedens smag: Juni af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Nye danske kartofler Til eleven Hver måned kan du opleve smagen i en dansk råvare eller krydderurt, der er i sæson. Du skal undersøge, hvilke

Læs mere

Hereford. Kære Gæster. Rigtig hjertelig velkommen til Restaurant Hereford BYENS BEDSTE BØFFER. Her er det kødet, der er i højsædet.

Hereford. Kære Gæster. Rigtig hjertelig velkommen til Restaurant Hereford BYENS BEDSTE BØFFER. Her er det kødet, der er i højsædet. Vi står på hovedet for vores gæster!! Hereford Kære Gæster Rigtig hjertelig velkommen til Restaurant Hereford BYENS BEDSTE BØFFER Her er det kødet, der er i højsædet. Vi har derfor valgt topkvalitet kød

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig Velkommen Det Danske Hverdagsmad hjem til dig Velkommen til Det Danske Madhus Velkommen som kunde hos Det Danske Madhus. Vi vil gøre vort bedste til, at du bliver tilfreds med vores samarbejde. I denne

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

Den søde juletid er bagetid

Den søde juletid er bagetid Side: 1/12 Den søde juletid er bagetid Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Mikael Schneider er forfatter af artiklen "Derfor smager julen sødt", som du finder i den uddybende tekst.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE DECEMBER 2012 Så kom der Fars Fastfood på menuen Siden august har over 100 fædre og 115 børn været på Fars køkkenskole en gang om måneden. Først blev der kokkereret Fars

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Smagsoplevelsen af drikkevaren i samspil med maden

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Smagsoplevelsen af drikkevaren i samspil med maden Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Smagsoplevelsen af drikkevaren i samspil med maden Nr. 40908 Udviklet af: Thomas Stig Jørgensen og Frida Engholm Techau Hotel & Restaurantskolen, Kbh

Læs mere

Forløb: Smagen af løg Aktivitet: Hvad ved vi om løg? Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/20. Hvad ved vi om løg?

Forløb: Smagen af løg Aktivitet: Hvad ved vi om løg? Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/20. Hvad ved vi om løg? Side: 1/20 Hvad ved vi om løg? Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Undervisningsforløbet er udviklet af Martha Freja Andreassen & Rasmus Petersen, lærerstuderende

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret?

Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Forløb: Aktivitet: Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Fag: Dansk, Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/12 Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Forfattere: Thomas Brahe

Læs mere

Billedtekster og overskrifter

Billedtekster og overskrifter Trækfuglen Opgaveark Dansk, 3.-4. klasse Omfang: 1-2 lektioner Billedtekster og overskrifter Billedtekster er meget vigtigere, end mange tænker. Og Børnenes Egen U-landskalender består netop grundlæggende

Læs mere

Medarbejderne i køkkenet arbejder til stadighed på at give beboerne en god service, når restauranten besøges.

Medarbejderne i køkkenet arbejder til stadighed på at give beboerne en god service, når restauranten besøges. Restaurant Indholdsfortegnelse Forord... 3 Personalet i køkkenet... 3 Træffetid i køkkenet... 4 Middagsordning... 4 Gæster... 5 Frokost... 6 Smørrebrød/håndmad... 6 Luksus smørrebrød... 6 Platte... 6 Luksus

Læs mere

maden måltider med matematisk opmærksomhed

maden måltider med matematisk opmærksomhed fortæl om maden måltider med matematisk opmærksomhed billedkortene Billedkortene giver med tekst og billeder forslag til, hvordan I før, under og efter måltidet kan arbejde med 1½ - 3 årige børns maddannelse

Læs mere

12-i-1 GAVE 700 KR 1

12-i-1 GAVE 700 KR 1 12-i-1 GAVE 700 KR 1 REJSE & OPHOLD KRO- OG HOTELOPHOLD FOR 2 NU KAN DU OG DIN LEDSAGER TAGE PÅ ET HYGGELIGT OPHOLD I DANMARK. I KAN F.EKS. BO PÅ EN ÆGTE LANDEVEJSKRO GRUNDLAGT I 1700-TALLET, PÅ ET MODERNE,

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

BRUNCHBUFFET / MINDEKOMSAMMENBUFFET / SÆRLIGE PAKKER FOR SELSKABER / SÆSONOVERSIGT / VEGETARISK ALTERNATIV / DRIKKEVAREBUFFET / TILKØB TIL

BRUNCHBUFFET / MINDEKOMSAMMENBUFFET / SÆRLIGE PAKKER FOR SELSKABER / SÆSONOVERSIGT / VEGETARISK ALTERNATIV / DRIKKEVAREBUFFET / TILKØB TIL BRUNCHBUFFET / MINDEKOMSAMMENBUFFET / SÆRLIGE PAKKER FOR SELSKABER / SÆSONOVERSIGT / VEGETARISK ALTERNATIV / DRIKKEVAREBUFFET / TILKØB TIL SELSKABSPAKKER VI TILBYDER BRUNCHBUFFET - minimum 20 personer

Læs mere

Eat out at home MIXED L MENUKORT NYHED. Bestil til afhentning eller udbringning på telefon 70 100 111 eller på www.chicago.dk

Eat out at home MIXED L MENUKORT NYHED. Bestil til afhentning eller udbringning på telefon 70 100 111 eller på www.chicago.dk Bestil til afhentning eller udbringning på telefon 70 100 111 eller på www.chicago.dk Eat out at home MENUKORT MIXED L X X L L I GR NYHED!! Chicago Pork Roast Smagfuld steg af sennepsglaseret skinke. 1.

Læs mere

THE GRILL ANGUS FISKERI

THE GRILL ANGUS FISKERI THE GRI På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har modet til

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Så skal der laves mad med løg

Så skal der laves mad med løg Forløb: Smagen af løg Aktivitet: Så skal der laves mad med løg Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling 0 Så skal der laves mad med løg Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine

Læs mere

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen Menukort Kære gæst Det glæder os at byde Dem velkommen her på Montra Hotel Sabro Kro. Kroens historie går tilbage til 1855, og vi er stolte over nu at kunne sige at vi er Danmarks nyeste kro, der trods

Læs mere

Medarbejderne i køkkenet arbejder til stadighed på at give beboerne en god service, når restauranten besøges.

Medarbejderne i køkkenet arbejder til stadighed på at give beboerne en god service, når restauranten besøges. Restaurant Indholdsfortegnelse Forord... 3 Personalet i køkkenet... 3 Træffetid i køkkenet... 4 Middagsordning... 4 Gæster... 5 Frokost... 6 Smørrebrød/håndmad... 6 Luksus smørrebrød... 6 Frokostanretning...

Læs mere

Chicago Roast. Chicago Turkey Roast. Chicago Spareribs 1/1 spareribs stegt i vores originale amerikanske barbequesauce.

Chicago Roast. Chicago Turkey Roast. Chicago Spareribs 1/1 spareribs stegt i vores originale amerikanske barbequesauce. MENUER PÅ DENNE SIDE ER FRA 1 el. 2 KUVERTER OG KAN BESTILLES TIL SAMME DAG 1. VÆLG DIT KØD Chicago Roast Rosastegt, mør og saftig steg af allerbedste kødkvalitet. Pris pr. kuvert Chicago Turkey Roast

Læs mere

LOKALERNE Også lokalerne og deres indretning er med til at give Teater Bodega, sin særlige afslappende atmosfære.

LOKALERNE Også lokalerne og deres indretning er med til at give Teater Bodega, sin særlige afslappende atmosfære. TEATER BODEGA en kendt dansk restaurant i en dansk by med rige traditioner for god dansk madlavning, serveret i et kultiveret dansk miljø uden de helt store eksotiske sidespring. Restauranten har haft

Læs mere

VI GLÆDER OS TIL AT BYDE JERES SELSKAB VELKOMMEN I CAP HORN

VI GLÆDER OS TIL AT BYDE JERES SELSKAB VELKOMMEN I CAP HORN VI GLÆDER OS TIL AT BYDE JERES SELSKAB VELKOMMEN I CAP HORN SELSKABSPAKKER FROKOST SERVERES FRA KL. 12-17 DET LILLE FROKOSTBORD Serveres på fade ved bordet Løgsild serveret med en creme af æg, drueagurker,

Læs mere

Velkommen til Restaurant Juulsgaard

Velkommen til Restaurant Juulsgaard Velkommen til Restaurant Juulsgaard I vores Restaurant Juulsgaard ønsker vi at I møde komme alle ønsker fra vores gæster. Derfor er det muligt at få dagens ret til den hurtige sult, en måneds menu, bestående

Læs mere

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole 1 Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Årsplaner for valgfaget madkundskab 2018-2019 7.- 8.- 9.- og 10.- klasse Årsplanen er udarbejdet, så den følger kompetencemålene efter 8 klasse. Eleverne kan

Læs mere

Agersø Kro forsøger ikke at tage æren. Vi siger bare, at det ikke var blevet det samme uden os.

Agersø Kro forsøger ikke at tage æren. Vi siger bare, at det ikke var blevet det samme uden os. MÆRKEDAGE 2018 Vi kalder det mærkedage, fordi du som gæst skal føle, der bliver gjort noget ekstra ud af begivenheden Agersø Kro har hermed fornøjelsen at præsentere dig for vores festmenuer Men inden

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

MENUER PÅ DENNE SIDE ER FRA 1 el. 2 KUVERTER OG KAN BESTILLES TIL SAMME DAG

MENUER PÅ DENNE SIDE ER FRA 1 el. 2 KUVERTER OG KAN BESTILLES TIL SAMME DAG MENUER PÅ DENNE SIDE ER FRA 1 el. 2 KUVERTER OG KAN BESTILLES TIL SAMME DAG 1. VÆLG DIT KØD Chicago Roast Rosastegt, mør og saftig steg af allerbedste kødkvalitet. Chicago Turkey Roast Supermør og saftig

Læs mere

Karsberg snack kurv. Med mozzarella sticks, jalapenos sticks, fried onion rings, samt nachos med ost. Hertil 2 slags dip 69,-

Karsberg snack kurv. Med mozzarella sticks, jalapenos sticks, fried onion rings, samt nachos med ost. Hertil 2 slags dip 69,- Forretter Karsberg snack kurv. Med mozzarella sticks, jalapenos sticks, fried onion rings, samt nachos med ost. Hertil 2 slags dip 69,- Varmrøget laks Anrettet på sprød sommersalat hertil en cremet sommerdressing,

Læs mere

Madkundskab. ÅRSPLAN MADKUNDSKAB Kompetenceområdet Madlavning

Madkundskab. ÅRSPLAN MADKUNDSKAB Kompetenceområdet Madlavning Køkkenkørekort/ 2 Eleven kan anvende Kend dit køkken almindelig hygiejne principper i madlavning Eleven har viden om hygiejne- og opbevarings- og konserveringsprincipper Eleven kan lave mad efter en Eleven

Læs mere

Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet

Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet Personalegode og sundhedsfremme i ét Forord I en hverdag, hvor der skal være plads til både familie, fritid og arbejde, er en hjælpende hånd fra arbejdspladsen

Læs mere

DAGENS MENU TIL DØREN

DAGENS MENU TIL DØREN DAGENS MENU TIL DØREN Visiteret Har De spørgsmål? - så ring 33 31 11 11 Til Dem der er visiteret Visiteret Kære pensionist Vi har leveret mad til hjemmeboende pensionister i mere end 40 år. Derfor kender

Læs mere

Vi har også et rimelig alsidigt vinkort som du kan se her.

Vi har også et rimelig alsidigt vinkort som du kan se her. Menukort restaurant Vi har også et rimelig alsidigt vinkort som du kan se her. Køkkenet har åbent fra kl. 12,00-21,00. Fredag og lørdag til 21,30. Restauranten lukker ½ time senere. Frokost serveres mellem

Læs mere

Smagen af det levende sprog

Smagen af det levende sprog Side: 1/10 Smagen af det levende sprog Forfattere: Anne Krogh Aastrup Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Talemåder, Sproglig bevidsthed Kompetenceområder: Kommunikation Introduktion: En tynd kop te.

Læs mere

Billedtekster og overskrifter

Billedtekster og overskrifter Månestenen #27 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Billedtekster og overskrifter Billedtekster er meget vigtigere, end mange tænker. Børnenes Egen U-landskalender består grundlæggende af

Læs mere

Hvor julens krydderier kommer fra

Hvor julens krydderier kommer fra Vist 1 Diskutér i plenum, hvad et krydderi egentlig er, og hvorfor vi bruger krydderier i madlavningen. Tag udgangspunkt i elevernes viden. Læs mere om krydderier i den uddybende tekst. 2 Inddel eleverne

Læs mere

Mad der smager af meget mere

Mad der smager af meget mere Din lokale madleverandør Mad der smager af meget mere Se mere på www.fælleskøkkenet.dk Fælleskøkkenet er en aktiv medspiller i lokalsamfundet som en god arbejdsplads, og fordi vi støtter initiativer, der

Læs mere

MENUER PÅ DENNE SIDE ER FRA 1 el. 2 KUVERTER OG KAN BESTILLES TIL SAMME DAG

MENUER PÅ DENNE SIDE ER FRA 1 el. 2 KUVERTER OG KAN BESTILLES TIL SAMME DAG MENUER PÅ DENNE SIDE ER FRA 1 el. 2 KUVERTER OG KAN BESTILLES TIL SAMME DAG 1. VÆLG DIT KØD Chicago Roast Rosastegt, mør og saftig steg af allerbedste kødkvalitet. Chicago Turkey Roast Supermør og saftig

Læs mere

Junior Burger 48,- med grillet tyndskåret oksefilet, salat og frugtspyd. Dertil pommes frites og mayonnaise.

Junior Burger 48,- med grillet tyndskåret oksefilet, salat og frugtspyd. Dertil pommes frites og mayonnaise. Børne menu Kyllingespyd 48,- med kyllingestykker & chicken nuggets. Dertil pommes frites, remoulade, ketchup og rodfrugt skjolde. Fiskefilet 48,- Pandestegt fiskefilet med pommes frites og frugtspyd. Dertil

Læs mere

Øvelse: "Jeg skriver livretsdagbog for min sidemakker"

Øvelse: Jeg skriver livretsdagbog for min sidemakker Side: 1/5 Øvelse: "Jeg skriver livretsdagbog for min sidemakker" Forfattere: Thomas Brahe Faglige temaer: Skriveøvelser, Livretter Kompetenceområder: Fremstilling, Kommunikation, Måltid og madkultur Introduktion:

Læs mere

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg Mad hjem til dig- Plejecentre Madservice Viborg Velkommen og velbekomme Vi er glade for at kunne byde dig indenfor i Madservice Viborg. Velkommen til et køkken med gamle dyder, friske råvarer og mange

Læs mere

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen Menukort Kære gæst Det glæder os at byde Dem velkommen her på Montra Hotel Sabro Kro. Kroens historie går tilbage til 1855, og vi er stolte over nu at kunne sige at vi er Danmarks nyeste kro, der trods

Læs mere

Vordingborg Madservice

Vordingborg Madservice Vordingborg Madservice God og veltilberedt mad lige til døren September 2015 Vordingborg Madservice mad med høj kvalitet - og den gode smag Vi tilbereder velsmagende mad af friske råvarer, fra de bedste

Læs mere

agurk gulerod grøntsager

agurk gulerod grøntsager Opgave : Grove og fine grøntsager Fine grøntsager som agurk og tomat indeholder mere vand end grove grøntsager som gulerod og kål. Find ud af, hvor meget vand du kan presse ud af en agurk og af en gulerod.

Læs mere

Det gyser. Færdigheds- og vidensmål. Tegn på læring til de fire læringsmål kan være. Plot 5, kapitel 1. Side Tegn på læring til de 4 læringsmål

Det gyser. Færdigheds- og vidensmål. Tegn på læring til de fire læringsmål kan være. Plot 5, kapitel 1. Side Tegn på læring til de 4 læringsmål Plot 5, kapitel 1 Det gyser Side 10-73 Tegn på læring til de 4 læringsmål Undersøgelse Eleven kan undersøge teksters rum og tid scenarier og tidsforståelser fortælle om kendetegn ved gysergenren forklare

Læs mere

Spørgeundersøgelse Madordning Hjerm Dagtilbud Spørgeskemaet blev sendt ud til alle forældre i en mail med link den 17/11 2014. 39 besvarelser i alt

Spørgeundersøgelse Madordning Hjerm Dagtilbud Spørgeskemaet blev sendt ud til alle forældre i en mail med link den 17/11 2014. 39 besvarelser i alt Spørgeundersøgelse Madordning Hjerm Dagtilbud Spørgeskemaet blev sendt ud til alle forældre i en mail med link den 17/11 2014. 39 besvarelser i alt Spørgsmål og svar så ud som følger (svar er kopieret

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

Sunde Opskrifter Nemme

Sunde Opskrifter Nemme Sunde Opskrifter Nemme 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Sunde Opskrifter Nemme Sukkerfri kager? Få sunde kage opskrifter på chokoladetrøfler, snickers, bounty barer, isopskrifter og mange flere (glutenfri, uden sukker

Læs mere

I dette dokument beskriver vi, hvordan vi har arbejdet med kokkefagligheden i projektet Madværkstedet som Fritidsaktivitet.

I dette dokument beskriver vi, hvordan vi har arbejdet med kokkefagligheden i projektet Madværkstedet som Fritidsaktivitet. KOKKEFAGLIG MODEL - MADVÆRKSTEDER PÅ KOLD COLLEGE I dette dokument beskriver vi, hvordan vi har arbejdet med kokkefagligheden i projektet Madværkstedet som Fritidsaktivitet. Hvordan er madværkstedet etableret

Læs mere