Kapitel 5. Klitfredning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 5. Klitfredning"

Transkript

1 Kapitel 5. Klitfredning 5.1. Indledning 5.2. Hvilke arealer er klitfredede 5.3. Inddragelse af nye arealer under klitfredning 5.4. Klitfredningens indhold 5.5. Administration 5.6. Hvordan dæmpes sandflugten 5.7. Undtagelser fra forbudet mod ændring af tilstanden m.v Indledning De klitfredede arealer findes i dag navnlig ved Jyllands kyster mod Skagerrak og Vesterhavet, hvor de danner et næsten sammenhængende bælte, der strækker sig fra Skagen til Blåvandshuk og Skallingen, og derfra langs vestsiden af Fanø, Mandø og Rømø. Forholdet til den tidligere lovgivning Reglerne om klitfredning findes nu i naturbeskyttelses lovens Disse regler er i store træk en sammenskrivning af 1, 2, 5 og 6 1 den tidligere sandflugtslov fra Der er dog foretaget den ændring, at fredningen af arealer inden for 100 m fra den inderste grænse af de vestjyske strandbredder efter lovens 8, stk. 2, nr. 2, jf. nr. 1 udvides til også at omfatte de arealer, der tidligere har været undtaget fra klitfredningen, fordi der ikke var klitdannelser langs strandbredden. Det drejer sig om ca. 14 km af den vestjyske kysts ca. 384 km. Sandflugtskommissionerne er nedlagt Sandflugtskommissionerne er nedlagt og deres opgaver er overgået til Miljøministeriet. Lovens regler om klitfredning suppleres af bekendtgørelse nr. 552 af 22. Juni Hvilke arealer er klitfredede Følgende arealer er klitfredede efter lovens 8, stk. 1: 1. strandbredden langs Skagerrak og Vesterhavet i Nordjyllands, Viborg og Ringkøbing og Ribe Amter og strandbredden på Rømø i Sønderjyllands Amt, 2. arealer inden for 100 m fra den inderste grænse af de strandbredder, der er nævnt i nr. 1, 3. arealer, der er klitfredede i henhold til den tidligere lovgivning om sandflugtsbekæmpelse. Arealer, der ved tidligere lovgivning eller konkrete afgørelser er undtaget fra fredning, er fortsat ikke omfattet af klitfredningen. Grænserne for de fredede arealer er afmærkede på stedet. Endvidere er klitfredningen tinglyst på de berørte ejendomme.

2 5.3. Inddragelse af nye arealer under klitfredning Sandflugtsproblemer Ifølge naturbeskyttelseslovens 8, stk. 3 revideres klitfredningen efter lovens 8, stk. 2, nr. 2 løbende. Revisionen foretages, når det skønnes påkrævet under hensyn til kystens tilbagerykning, til de ændringer, der måtte være sket i klitternes karakter og udstrækning eller til risikoen for sandflugt som følge af arealernes benyttelse) herunder bebyggelse eller forøget færdsel. Ifølge lovens 9, stk. I kan andre arealer inddrages under klitfredning, hvis de ligger inden for 500 m fra den inderste grænse af de strandbredder, der er nævnt i lovens 8, stk. 2, nr. 1. Denne bestemmelse anvendes, hvis der konstateres akutte sandflugtsproblemer i området. Andre arealer end dem, der er nævnt ovenfor, kan inddrages under klitfredning, hvis ejeren fremsætter begæring herom, eller hvis ejeren ikke opfylder et påbud efter lovens 53, stk. 2 om dæmpning af sandflugt eller om begrænsning i anvendelsen af arealerne. Det følger af naturbeskyttelseslovens 8, at klitfredningen må respekteres af alle indehavere af rettigheder over den pågældende ejendom, uanset hvornår rettigheden er stiftet Klitfredningens indhold Ifølge lovens 8 må der ikke foretages ændringer i tilstanden af klitfredede arealer. Bestemmelsen suppleres af Miljøministeriets bekendtgørelse om klitfredning (nr. 522 af 22. juni 1992), der indeholder forbud mod en række konkrete aktiviteter, hvis udøvelse normalt vil indebære øget risiko for sandflugt. Foranstaltninger som ikke er tilladt Det er således ikke tilladt at 1) opføre ny bebyggelse eller andre faste anlæg, herunder terrasser udhuse og garager m.v., 2) opføre tilbygninger til bebyggelse, 3) inddrage udhuse eller garager til beboelse, 4) fjerne eller beskadige træer, planter eller indretninger, der tjener til sandflugtens dæmpning, 5) afgræsse arealerne, 6) foretage gravearbejder, 7) køre med motordrevne køretøjer, herunder knallerter uden for lovligt anlagte veje, 8) afbrænde hede, kvas eller lignende, herunder at tænde bål, 9) campere, opstille telte, campingvogne, bænke, hegn eller andre faste indretninger, 10) ride eller færdes med heste uden for lovligt anlagte veje,

3 11) foretage udstykning, matrikulering eller arealoverførsel, hvorved der fastlægges skel, 12) anlægge nye veje eller etablere vejadgang til nye ejendomme over klitfredede arealer. På den ubevoksede strandbred gælder forbudene i nr. 7, 8 og 10 ikke. Forbudene i lovens S 8 og bekendtgørelsen gælder både for ejeren og alle andre. I praksis vil forbudene næsten udelukkende rette sig mod ejeren, idet bestemmelserne om offentlighedens færdsel og ophold ikke giver andre ret til at udøve de nævnte aktiviteter. Efter reglerne om klitfredning er motorkørsel og ridning ikke forbudt på strandbredden. Dette er dog ikke ensbetydende med, at motorkørsel og ridning lovligt vil kunne finde sted overalt på de klitfredede strandbredder, idet motorkørsel og ridning normalt vil være forbudt i medfør af reglerne om publikums færdsel. Dette gælder dog ikke ejerens motorkørsel og ridning eller tilfælde, hvor der er en hævdvunden ret til almindelig færdsel for offentligheden. Tilladte foranstaltninger og aktiviteter Det samme gælder tilfælde, hvor strandbredden har karakter af offentlig vej. Forbudet mod ændring af tilstanden omfatter ikke foranstaltninger til dæmpning af sandflugt, som udføres af statsskovdistrikterne, jf. lovens 53, stk. 1, landbrugsmæssig drift af arealer, der hidtil lovligt har været udnyttet landbrugsmæssigt, havneanlæg og de landarealer, der ved lokalplan er udlagt til havneformål, diger, høfder, bølgebrydere og andre foranstaltninger, der udføres som led i en kystbeskyttelse af flere ejendomme langs kysten, og hvortil der er på forhånd er meddelt tilladelse i henhold til lov om kystbeskyttelse, og mindre bade- og bådebroer, der er omfattet af 2 i Trafikministeriets bekendtgørelse nr. 489 af 28. september Med hensyn til forståelsen af begreberne»havneanlæg«og»landarealer, der er udlagt til havnefomål«henvises til vejledningens afsnit Som efter de hidtil gældende regler er forbudet mod ændring af tilstanden ikke til hinder for en fortsættelse af arealernes hidtidige benyttelse, som f.eks. forsvarets hidtidige benyttelse af egne arealer og anlæg m.v Administration Statsskovdistrikterne varetager hovedparten af opgaverne i forbindelse med administrationen af lovens bestemmelser om klitfredning. Dette følger af bemyndigelsen i 16, stk. 2, 1 bekendtgørelsen om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Skov- og Naturstyrelsen (delegationsbekendtgørelsen), der er udmøntet i en instruks fra Skov- og Naturstyrelsen til statsskovdistrikterne. Der henvises i denne forbindelse til afsnit 22.

4 Statsskovdistrikternes kompetenceområde Under statsskovdistrikterne hører således at 1) inddrage arealer under klitfredning efter ejerens begæring eller efter påbud efter lovens 53, stk. 2; 9, stk. 2, 2) give påbud om anvendelsen og forbud mod visse former for anvendelse af klitfredede arealer, 11, stk. 1. 3) afspærre klitfredede arealer, hvor der er fare for sandflugt, 27, stk. 2, 4) dæmpe sandflugt på klitfredede arealer, 53, stk. 1, 5) give påbud til en grundejer om for egen regning at udføre de foranstaltninger, som er nødvendige for at dampe sandflugt på arealer, der ikke er klitfredede samt påbud om begrænsninger i ejerens brug af et areal, 53, stk. 2, 6) lade udføre dæmpningsarbejder for ejerens regning, 53, stk. 3, 7) gøre undtagelse fra lovens bestemmelser i 8, stk. 1 og 11, stk. 3; 65, stk. 1, 8) gøre undtagelse fra 1, stk. 1 i bekendtgørelsen om klitfredning; bekendtgørelsens 1, stk. 3, 9) påse overholdelsen af reglerne i lovens 8-9; 73, stk. 2, og 10) godkende udstrækningen og afmærkningen af arealer ved beboelsesbygninger, hvor offentlig færdsel skal forbydes, 2 1 bekendtgørelsen om klitfredning. Klageadgang til Skov- og Naturstyrelsen Statsskovdistrikternes afgørelser kan påklages til Skov- og Naturstyrelsen inden 4 uger fra modtagelsen af afgørelsen, jf. afsnit 22. Skov- og Naturstyrelsen har den endelige administrative afgørelse i sagen. Sager hvor Skov- og Naturstyrelsen er 1. instans I en række sager kan statsskovdistrikterne ikke træffe afgørelse, idet Skov- og Naturstyrelsens kompetence ikke er delegeret til statsskovdistrikterne. I stedet skal statsskovdistrikterne afgive indstilling til Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen træffer beslutning om 1) revision af grænserne for klitfredning, 8, stk. 3, 2.pkt. og 9, stk. 1, 2) nedlæggelse af veje og stier på fredede arealer, 11, stk.2, og 3) ophævelse af klitfredning, 9, stk. 3. Klageadgang til miljøministeren Styrelsens afgørelser i disse sager kan ifølge 20, stk. 1 i bekendtgørelsen om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Skov- og Naturstyrelsen påklages til Miljøministeren, der har den endelige administrative afgørelse.

5 Klageberettigede Statsskovdistrikternes afgørelser om dispensation fra bestemmelserne i 8, stk. 1 og 11, stk. 3 kan i medfør af delegationsbekendtgørelsen påklages af den samme kreds af klageberettigede, som den, der er nævnt i lovens 86. Det samme gælder Skov- og Naturstyrelsens afgørelser om ophævelse af klitfredning, jf. 9, stk. 3. Bortset fra de nævnte afgørelser kan Statsskovdistrikternes og Skov- og Naturstyrelsens afgørelser alene påklages af adressaten for afgørelsen Hvordan dæmpes sandflugten Foranstaltningerne til dæmpning af sandflugten består overvejende i nedskæring af klitterne, plantning af hjelme, opsætning af ris og udlægning af hø og halm i vindbrud og på stier i klitterne. I enkelte tilfælde kan det blive nødvendigt at afspærre klitområder. Dæmpningsforanstaltninger udføres af statsskovdistrikterne Det følger af lovens 53, stk. 1, sammenholdt med delegationsbekendtgørelsen, at dæmpningsforanstaltningerne udføres af statsskovdistrikterne. Dette betyder, at private ikke må foretage dæmpningsforanstaltninger, medmindre det sker efter en egentlig aftale med det pågældende skovdistrikt. Baggrunden herfor er, at det kun er klitmyndighederne, der har den nødvendige viden og erfaring til at afgøre, hvilke dæmpningsmetoder der er ønskelige på det pågældende sted ud fra de hensyn, der skal varetages med loven Undtagelser fra forbudet mod ændring af tilstanden m.v. Reglerne i sandflugtsloven har været administreret meget restriktivt. Ifølge bemærkningerne til naturbeskyttelsesloven skal den hidtidige restriktive administration fortsættes. Restriktiv dispensationspraksis Dette betyder, at der på klitfredede arealer kun under ganske særlige omstændigheder kan meddeles undtagelser fra forbudet mod ændring af klitternes tilstand. I almindelighed vil der kun kunne meddeles undtagelser, hvis den ønskede ændring eller indretning tjener offentlige formål, herunder rekreative formål for en større offentlighed. Der vil dog normalt også kunne meddeles tilladelse til opførelse af tilbygninger, hvis tilbygningen ikke overstiger 5 m2, og hvis tilbygningen tjener til forbedring af de sanitære forhold i et mindre sommerhus (under 50 m2). Det er endvidere en forudsætning, at der ikke tidligere er givet en sådan tilladelse. Der vil også normalt kunne meddeles tilladelse til anlæg af terrasser på ikke over 40 m2 hvis terrassen kan anlægges uden for egentlige klitdannelser.

6 Klitmyndighedernes tilbageholdenhed med at meddele tilladelser til bebyggelse, veje eller andre indretninger på klitfredede arealer er begrundet i, at ændringer i tilstanden på de klitfredede arealer normalt vil være i strid med de hensyn, der skal varetages med bestemmelserne i loven. Ændringer i tilstanden kan begrænse mulighederne for at gennemføre nødvendige dæmpningsarbejder, ødelægge vegetationen, bevirke uheldige aflejringer af flyvesand og mindske mulighederne for at udnytte klitternes og vegetationens selvdæmpende egenskaber, medføre øget slid på klitterne og - være i strid med naturbeskyttelsesmæssige hensyn. Ophævelse Egentlig ophævelse af klitfredningen vil næsten altid være i strid med de nævnte hensyn. Dette gælder også i tilfælde, hvor kysten rykker ud, således at det fredede areal øges. Behovet for beskyttelse af de fredede arealer forsvinder ikke, fordi kysten rykker ud. En eksisterende klitfredning er hidtil kun blevet ophævet i forbindelse med havneanlæg. Ansøgning om undtagelse fra bestemmelserne om klitfredning indgives til det lokale statsskovdistrikt. Ansøgningen må indeholde de fornødne oplysninger til vurdering af ansøgningen, herunder oplysninger om karakteren af den påtænkte foranstaltning eller den ønskede bebyggelses art og beliggenhed på ejendommen samt oplysning om ejendommens matrikelbetegnelse.

300m. den ny 300 meter strandbeskyttelses- og klitfredningszone. Naturbeskyttelsesloven Lokal bekendtgørelse

300m. den ny 300 meter strandbeskyttelses- og klitfredningszone. Naturbeskyttelsesloven Lokal bekendtgørelse 300m den ny 300 meter strandbeskyttelses- og klitfredningszone Naturbeskyttelsesloven Lokal bekendtgørelse sommerhuse i landzone Til- og ombygning kun efter tilladelse. Normale vedligeholdelsesarbejder

Læs mere

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende.

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende. Grundejerforeningen 126 Tornby v/ Poul Erik Pedersen email: pepkir90@gmail.com Aalborg natur J.nr. NST-4122-860-00047 Ref. anand Den 1. juli 2011 Dispensation fra klitfredningen til at til renovere trappen

Læs mere

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet

Til dig, der bor ved kysten. - regler og love for kystområdet Til dig, der bor ved kysten - regler og love for kystområdet 2012 Forord Kysten i Fredericia Kommune er i særklasse, fordi kystlandskabet rummer store og meget forskellige natur- og landskabsværdier. Det

Læs mere

Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen

Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen BEK nr 1317 af 21/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 23. september 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-020-00073 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Naturstyrelsen Vestjylland Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Att. Hans Henning Riber email: vjy@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4122-661-00028 Ref: mhe Den 8. juli 2014 Dispensation til udstykning inden for

Læs mere

AFGØRELSE i sag om fjernelse af sand samt etablering af låge på en ejendom indenfor klitfredningszonen i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om fjernelse af sand samt etablering af låge på en ejendom indenfor klitfredningszonen i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. september 2016 J.nr.: NMK-511-00032 KlageID: 90416 Ref.: JKW-NMKN AFGØRELSE i sag om fjernelse af sand samt etablering

Læs mere

Bekendtgørelse om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Naturstyrelsen herunder Kystdirektoratet

Bekendtgørelse om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Naturstyrelsen herunder Kystdirektoratet BEK nr 949 af 30/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen NST-902-00009 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

Adgang til naturen Hvad siger reglerne?

Adgang til naturen Hvad siger reglerne? Adgang til naturen Hvad siger reglerne? Adgangskampagne Workshop 2017 Chloe Rubin Lidt om mig: Chloe Rubin Fuldmægtig, cand.jur. Naturforvaltning i Miljøstyrelsen chrub@mst.dk 2 / Miljøstyrelsen / Adgang

Læs mere

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år.

Tilladelsen meddeles på vilkår af, at saunaen fjernes fra området i perioden fra den 1. maj til den 31. august hvert år. 04. maj 2017 Sagsnr. NMK-500-00700 KlageID: 100422 LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om en mobil sauna i Odder Kommune MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Udkast. Kapitel 1 Strande og klitfredede arealer

Udkast. Kapitel 1 Strande og klitfredede arealer Udkast Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen I medfør af 27, stk. 3 og stk. 4, 67, stk. 2, 87, stk. 4, og 89, stk. 3, i lov om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Roskilde natur J.nr. NST-4132-400-00038 Ref. lanth Den 6. januar 2012 Sendes pr mail: teknikogmiljoe@brk.dk Dispensation til udvidelse

Læs mere

Kapitel 19. Dispensation

Kapitel 19. Dispensation Kapitel 19. Dispensation 19.1. Dispensationsadgangen 19.2. Kompetencesystemet 19.3. Særlige procedureregler 19.4. Betingelser 19.5. Bortfald af uudnyttede tilladelser 19.6. Rækkefølgen i tilfælde hvor

Læs mere

Redegørelse for sagen

Redegørelse for sagen Hvam Arkitekter og Ingeniører Egon Løgsted Rydevej 15 7500 Holstebro Kystdirektoratet J.nr. 16/02000-3 Ref. Lena Kjær 11-08-2016 EL@arkitektkontor.dk Afslag på ansøgning om dispensation til efter nedrivning

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Kystdirektoratet Email: kdi@kyst.dk Det åbne land J.nr. NST-4122-665-00037 Og Nst-4122-665-00038 Ref. anand Den 28. juni 2013 Dispensation til at fjerne bunkere inden for naturbeskyttelseslovens klitfredede

Læs mere

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Dette notat er senest ændret den 9. april 2014. Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Indhold: 1. Nødvendigt for skovdriften 2. Fredning 3. Marker og klitter 4. Åbne naturarealer

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse Side 1 af 21 LBK nr 85 af 04/02/2002 Historisk (Naturbeskyttelsesloven) Offentliggørelsesdato: 26-02-2002 Miljøministeriet Senere ændringer til forskriften LOV nr 439 af 01/06/1994 LOV nr 282 af 12/05/1999

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Fur Bryghus ApS Knudevej 3 7884 Fur Kystdirektoratet J.nr. 16/03324-4 Ref. Lærke Heimdal Holm 09-11-2016 Dispensation til udvidelse af køkken og serveringsfaciliteter og lovliggørende dispensation til

Læs mere

Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Sag: 04.18.10-P15-1-14 Henriette Rantzau Almtorp Plan og kultur

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1)

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1) LBK nr 933 af 24/09/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 23. september 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., j.nr. 029-00053 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1519 af 27/12/2009

Læs mere

749 af 21/06 2007 Lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven)

749 af 21/06 2007 Lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven) Side 1 af 43 LovText Teknisk Forvaltning Schultz Information Vis dokumenter sorteret efter emne Vis dokumenter sorteret alfabetisk efter titel Vis dokumenter sorteret efter år Vis nyeste dokumenter bogekomm

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse Hermed bekendtgøres lov om naturbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 85 af 4. februar 2002 med de ændringer, der følger

Læs mere

Partiel Byplan 3. For dele af Havnsø og Egemarke Hovedgård. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: PB0300

Partiel Byplan 3. For dele af Havnsø og Egemarke Hovedgård. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: PB0300 Partiel Byplan 3 For dele af Havnsø og Egemarke Hovedgård Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.06.1975 3011502PB0300 BJERGSTED KOMMUNE Partiel Byplanvedtægt nr. 3, for dele af Havnsø og Egemarke

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende I medfør af 29 b - 29 d, 29 l, stk. 2, 29 v, stk. 5, og 38 i lov nr. 473 af 7. juni 2001, museumslov, som senest

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Naturstyrelsen - Kronjylland Vasevej 7 8900 Randers Att: Jan Grundtvig Højland, JGH@nst.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02686-6 Ref. Thomas Kristian Kjellerup 28-10-2016 Dispensation fra strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Arne Kamp Hvidovre Strandvej 57A 2650 Hvidovre Kystdirektoratet J.nr. 16/00820-8 Ref. Martin Cenholt Kjeldgaard 02-06-2016 Dispensation til efter nedrivning at genopføre beboelsesejendom delvis inden for

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. august 2013 J.nr.: NMK-33-01380 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om afslag på dispensation til at opsætte hegn omkring matr.

Læs mere

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon:

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Peter Westh Slotsparken 20 2880 Bagsværd 26. januar 2010 Udkast til dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinie,

Læs mere

Udkast. Forslag. til. 6. Loven træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Lovtidende.

Udkast. Forslag. til. 6. Loven træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Lovtidende. Udkast Forslag til Lov om udstykning og salg af statens arealer, som er udlejet som sommerhusgrunde i Rødhus Klit, Blokhus Klitplantage, Bjerghuse ved Fjand og Tranum Ejstrup Strand 1. Loven gælder for

Læs mere

Ændringer af Naturbeskyttelsesloven Perspektiver for friluftslivet ved kysten

Ændringer af Naturbeskyttelsesloven Perspektiver for friluftslivet ved kysten Ændringer af Naturbeskyttelsesloven Perspektiver for friluftslivet ved kysten Friluftsrådets Kredsbestyrelsesseminar 1. april 2017 Jacob Hansen Rye Kystdirektoratet en del af Naturstyrelsen Kystdirektoratet

Læs mere

Senere ændringer til forskriften. Oversigt (indholdsfortegnelse) Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser

Senere ændringer til forskriften. Oversigt (indholdsfortegnelse) Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser Side 1 af 31 NATURKLAGENÆVNET SØG Frederiksborggade 15 DK - 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 Kontortid: mandag-torsdag. 9:00-16:00 fredag 9:00-15:00 E-mail: nkn@nkn.dk Bekendtgørelse af

Læs mere

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen Minna og Ole Mortensøn Kærvej 2, Strynø 5900 Rudkøbing E-mail: om@strynet.dk Odense vand J.nr. NST-4132-482-00074 Ref. inhol Den 31. oktober 2012 Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

Ændring af naturbeskyttelsesloven perspektiver for kystkommuner

Ændring af naturbeskyttelsesloven perspektiver for kystkommuner Ændring af naturbeskyttelsesloven perspektiver for kystkommuner 26. april 2017 Hans Erik Cutoi-Toft Præsentation Hans Erik Cutoi-Toft, Afdelingschef, Søterritoriet Kystdirektoratet, Naturstyrelsen 2 /

Læs mere

Anders Olsens grusværk & Entreprenørforretning.

Anders Olsens grusværk & Entreprenørforretning. Anders Olsens grusværk & Entreprenørforretning. V/ Anders Gjettermann Olsen, Grønnegade 18, 9690 Fjerritslev. Privat.: 98 21 12 19, Mobil.: 22 25 59 93 e-mail.: a-m@olsen.mail.dk 28-11-2011 Vedr.: Ejeraccept

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1)

Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) Bekendtgørelse nr. x af x 2013 Bekendtgørelse om beskyttede sten- og jorddiger og lignende 1) I medfør af 3 i lov nr. 550 af 18. juni 2012 om frikommuner og 29 b-29 d, 29 l, stk. 2, 29 t, stk. 3, 29 v,

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Assens Kommune Kim Walsted Knudsen kiwak@assens.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-420-00089 Ref: mackj Den 19. september 2014 Dispensation til at foretage sandfodring af badestrand inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Den gode ansøgning - strandbeskyttelseslinjen- og klitfredningslinjen

Den gode ansøgning - strandbeskyttelseslinjen- og klitfredningslinjen Den gode ansøgning - strandbeskyttelseslinjen- og klitfredningslinjen Naturbeskyttelseslovens 8 8. Der må ikke foretages ændring i tilstanden af klitfredede arealer. Der må ikke etableres hegn, og arealerne

Læs mere

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden Kapitel 20. Tilsyn 20.1. Tilsynsmyndigheden 20.2. Tilsynets udøvelse 20.3. Selvhjælpsbestemmelser 20.4. Pligt til lovliggørelse 20.5. Istandsættelse af fortidsminder 20.6. Myndighedernes adgang til offentlige

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Business College Syd Att. Rikke Mikkonen Holm Sendt pr. e-mail: RH@bcsyd.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-540-00240 Ref. narhe Den 08. juli 2014 Dispensation til etablering af highrope bane inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Velkommen Forslag til Stiføring i Gammel Skagen Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Dagsorden Velkomst og formål v/ Centerchef Søren Vestergaard Rammerne for stiplanlægning

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014 [Land] Naturturisme I/S Abildsvej 5A 5700 Svendborg Sendes pr. mail til: Jens.moller@svendborg.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-482-00097 Ref. kimar Den 17. februar 2014 Afslag på dispensation til genopførelse

Læs mere

Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag

Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag Miljø og Natur Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag Bade- og bådebroer langs kysten Administrationsgrundlag, Slagelse Kommune Vedtaget af Udvalget for Miljø og Natur 26. februar 2009-1 - Indholdsfortegnelse

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2018

Klitsyn i Hjørring Kommune 2018 Vendsyssel Ref. CKJAE Den 30. oktober 2018 Klitsyn i Hjørring Kommune 2018 Tannis Strand, d. 7. maj kl. 09.30 (Lokalnr. 350023) Karsten Birkebæk, Naturstyrelsen Vendsyssel I klitterne bag Det Blå Ishus

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger

Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger Registrering af offentligretlige rådighedsindskrænkninger i matriklen Af specialkonsulent LARS BUHL, Kort & Matrikelstyrelsen I artiklen beskrives de nye registreringer i matriklen af strandbeskyttelses-

Læs mere

En vejledning om skilte og offentlighedens adgang til naturen. Anbefalinger fra

En vejledning om skilte og offentlighedens adgang til naturen. Anbefalinger fra En vejledning om skilte og offentlighedens adgang til naturen Anbefalinger fra Danmaks Naturfredningsforening Amtsrådsforeningen Friluftsrådet Dansk Landbrug Dansk Skovforening Skov- og Naturstyrelsen

Læs mere

HANSTHOLM KOMMUNE BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM. TLF.: , FAX:

HANSTHOLM KOMMUNE BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM. TLF.: , FAX: Lokalplan 5.11 Lild - Bjerget Efterskole Endelig godkendt: 01.07.04 Offentlighedsfase: 11.02.04-07.04.04 HANSTHOLM KOMMUNE BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM. TLF.: 9655 7730, FAX: 9655 7700 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk Naturstyrelsen Bornholm Sendes pr. mail: bon@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014 Dispensation til opførelse af multihus inden for strandbeskyttelseslinjen på

Læs mere

DISPENSATION fra naturbeskyttelsesloven

DISPENSATION fra naturbeskyttelsesloven PLAN OG ÅBEN LAND Landevejen 53 4532 Gislinge Dato: 28. august 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: 18/27819 Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk DISPENSATION fra naturbeskyttelsesloven Forrige

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Att.: Rambøll - Helle Sønderbo (hlsb@ramboll.dk) - Eva Dahl (emd@ramboll.dk) Kystdirektoratet J.nr. 19/02118-4 Ref. Johanne Raakjær Nielsen 09-08-2019

Læs mere

Mini- og husstandsmøller i Danmark

Mini- og husstandsmøller i Danmark Mini- og husstandsmøller i Danmark Kommunernes planlægning, regler og godkendelser Indlæg ved Kristian Ditlev Frische Vindmøllesekretariatet - Miljøministeriet De tre central love: Byggeloven Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Dispensation til vindfang nær gravhøje nr og -6

Dispensation til vindfang nær gravhøje nr og -6 Jette Knarkegaard Sefeld Kjeldhøj 55 Ertebølle 9640 Farsø Dispensation til vindfang nær gravhøje nr. 1508-5 og -6 Dato: 27. marts 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.:

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-01-2018

Læs mere

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land

Bek. om opsætning af mindre oplysningsskilte, skilte i erhvervsområder og reklamer på idrætsanlæg m.v. i det åbne land Side 1 af 5 LovText Teknisk Forvaltning Schultz Information Vis dokumenter sorteret efter emne Vis dokumenter sorteret alfabetisk efter titel Vis dokumenter sorteret efter år Vis nyeste dokumenter bogekomm

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Strandbjerggårdens Grundejerforening Kalundborg v/søren Birk Pedersen, soerenbirkpedersen@gmail.com Anette Mathiesen, abmathiesen@gmail.com Det åbne land J.nr. NST-4132-326-00172 Ref: pivha Den 21. januar

Læs mere

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1.

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1. Dato 8. april 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/16754-18 Side 1/6 Spærring af vejadgang til Vestre Strandvej 6 I brev af 20. november 2015 har Landinspektører

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

Lokalplan 2.29 Klitmøller

Lokalplan 2.29 Klitmøller Lokalplan 2.29 Klitmøller Område ved Ajs Mølls Vej Lokalplan godkendt d. 6. juli 2000 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens forhold

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. september 2014 J.nr.: NMK-512-00086 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af en sti i Faxe Kommune Natur- og

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 62 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I HOUVIG HOLMSLAND KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 62 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I HOUVIG HOLMSLAND KOMMUNE LOKALPLAN NR. 62 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I HOUVIG HOLMSLAND KOMMUNE Hvad er en lokalplan En lokalplan er en plan for et mindre område i kommunen. Meningen med at udarbejde en lokalplan er: 1. at sikre kvalitet

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR SEJLFLOD KOMMUNE SOMMERHUSOMRÅDE VED EGENSE

BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR SEJLFLOD KOMMUNE SOMMERHUSOMRÅDE VED EGENSE BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR SEJLFLOD KOMMUNE SOMMERHUSOMRÅDE VED EGENSE BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR SEJLFLOD KOMMUNE SOMMERHUSOMUDE VED EGENSE I medfør af byplanloven (1ovbekendtgØrelse nr. 63 af 20. februar 1970)

Læs mere

Byplanvedtægt nr. 6. for. Kerteminde Kommune

Byplanvedtægt nr. 6. for. Kerteminde Kommune Byplanvedtægt nr. 6 for Kerteminde Kommune Byplanvedtægt nr. 6 for Kerteminde Kommune I medfør af byplanloven (bekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970 med senere ændringer) er vedtaget nærværende byplanvedtægt

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

Naturstyrelsen meddeler samtidigt afslag i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 1, jf. 15, til etablering af grønt hegn.

Naturstyrelsen meddeler samtidigt afslag i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 1, jf. 15, til etablering af grønt hegn. Snaptun Kajakklub Formand Stig Josefsen stig@fof-rr.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-766-00085 Ref: mackj Den 27. november 2014 Dispensation til opførelse af klubhus til kajakklub inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 52

Partiel byplanvedtægt nr. 52 Partiel byplanvedtægt nr. 52 for et område i Hundige mellem Hundige Centret og Hundige Strandvej Greve kommune Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor

Læs mere

Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme

Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme og til kystbyer inden for strandbeskyttelseslinjen Dansk Sejlunions klubkonference 18. november 2017 Margit Lund Kristensen Præsentation

Læs mere

NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN. Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017

NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN. Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017 NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017 KYSTOMRÅDER HVAD SKER DER? side 2 Erhvervsministerens fremsættelsestale, 25. januar 2017

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1)

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1) LBK nr 121 af 26/01/2017 Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning, j.nr. 029-00510 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning om regler for skiltning om adgangsreglerne i naturen Udarbejdet i samarbejde med

Vejledning om regler for skiltning om adgangsreglerne i naturen Udarbejdet i samarbejde med Vejledning om regler for skiltning om adgangsreglerne i naturen Udarbejdet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund Danmarks Jægerforbund Danmarks Naturfredningsforening Dansk Skovforening DGI Friluftsrådet

Læs mere

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver

Sammenskrivning af. Lov om kolonihaver Sammenskrivning af Lov om kolonihaver Dette er en sammenskrivning af Lovbekendtgørelse nr. 790 af 21. juni 2007 med følgende ændringslove indarbejdet i teksten: Lov nr. 1571 af 20. december 2006 Lov nr.

Læs mere

BEK nr 1062 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1062 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1062 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Kystdirektoratet, j.nr. 18/01716 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere

Uddrag af: Danske Lov. Mark- og vejfredsloven. Privatvejsloven. Naturbeskyttelsesloven. Vandløbsloven. Adgangsbekendtgørelen

Uddrag af: Danske Lov. Mark- og vejfredsloven. Privatvejsloven. Naturbeskyttelsesloven. Vandløbsloven. Adgangsbekendtgørelen S K O V S K O L E N & I N S T I T U T F O R F Ø D E V A R E - O G R E S S O U R C E Ø K O N O M I KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E N L I L L E ADGANGSRETLIGE LOVSAMLING Uddrag af: Danske Lov

Læs mere

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller ^P LOKALPLAN 2.12 Klitmøller Sommerhusområde ved Kræn Tækkersvej Januar 1991. Fremlagt til offentlig debat i perioden 10.10. - 5.12.1990 INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse for lokalplanen Lokalplanområdets

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til opførelse af ny carport og redskabsrum, samt udvidelse af sommerhus.

Dispensation fra skovbyggelinje til opførelse af ny carport og redskabsrum, samt udvidelse af sommerhus. Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Birgit Valentin & Lars Dyrvig Petersen Præstevejen 22 Fjelsø 9620 Aalestrup Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk

Læs mere

Byplanvedtægt nr. 29 BYPLANVEDTÆGT FOR SKOLE- OG HAVEBOLIGOMRÅDET I ØSTBYENS SYDLIGE DEL

Byplanvedtægt nr. 29 BYPLANVEDTÆGT FOR SKOLE- OG HAVEBOLIGOMRÅDET I ØSTBYENS SYDLIGE DEL Byplanvedtægt nr. 29 BYPLANVEDTÆGT FOR SKOLE- OG HAVEBOLIGOMRÅDET I ØSTBYENS SYDLIGE DEL Byplanvedtægt nr. 29 for skole- og haveboligområdet i Østbyens sydlige del I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att: Mikkel Bigum Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. juli 2017 Sagsnr.: 17/19516 Ejendomsnr.: 19151 Kontakt: Lis Bækkelund

Læs mere

Denne vejledning behandler naturbeskyttelseslovens nye bestemmelser om strandbeskyttelseslinjen og klitfredningslinjen.

Denne vejledning behandler naturbeskyttelseslovens nye bestemmelser om strandbeskyttelseslinjen og klitfredningslinjen. Forord I 1994 (og med visse ændringer i 1999) vedtog Folketinget en lov - "kystloven" - der udvider bredden af naturbeskyttelseslovens strandbeskyttelses- og klitfredningszoner fra normalt 100 m til som

Læs mere

Lokalplanen fastlægger hovedretninger for områdets anvendelse. REDEGØRELSE FOR FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING

Lokalplanen fastlægger hovedretninger for områdets anvendelse. REDEGØRELSE FOR FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 9-9208 Spang Nord bådebroer BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanen omfatter et areal på ca. 3.800 m 2 beliggende på en del af pynten ved Spang Nor i Ulkebøl. Området er beliggende

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning og etablering af nyt stuehus, stald og garage på indenfor strandbeskyttelseslinjen i Juelsminde Kommune.

Afgørelse i sagen om udstykning og etablering af nyt stuehus, stald og garage på indenfor strandbeskyttelseslinjen i Juelsminde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. marts 2006 J.nr.: 03-132/600-0022 inv Afgørelse i sagen

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. klagen over Lolland Kommunes afgørelse af 12. juni 2017

Endelig afgørelse vedr. klagen over Lolland Kommunes afgørelse af 12. juni 2017 Dato 12. september 2017 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon +45 7244 3112 Dokument 17/10079-18 Side 1/7 Endelig afgørelse vedr. klagen over Lolland Kommunes afgørelse af 12. juni

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. december 2012 10/15832 PÅBUD OM AT FJERNE TRÆER OG BUSKE Kommunens sagsnr.: 09/55860 I brev af 1. december 2010 har advokaten på vegne af ejeren af T vej 19

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse

Forslag. til. Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse Udkast - 8. september 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse (Ophævelse af krav om dispensation til visse til- og ombygninger af helårshuse og tilbygninger til virksomheder indrettet

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \030a6fbb a...

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \030a6fbb a... Page 1 of 1 From: Ida Marianne Grundahl Sent: 08-07-2015 11:06:49 To: tb@emgl.dk; Pia Larsen Weirum Cc: Officiel Post; dn@dn.dk; halsnaes@dn.dk; nordsjaelland@friluftsraadet.dk; natur@dof.dk; halsnaes@dof.dk;

Læs mere

Lokalplan 2.23 Klitmøller/ sommerhusområde ved Bavnbak. Endelig godkendt den 4. september 1997.

Lokalplan 2.23 Klitmøller/ sommerhusområde ved Bavnbak. Endelig godkendt den 4. september 1997. Lokalplan 2.23 Klitmøller/ sommerhusområde ved Bavnbak Endelig godkendt den 4. september 1997. Indhold Redegørelse Baggrund for lokalplanen Lokalplanområdet Forhold til anden planlægning Lokalplanens indhold

Læs mere

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Energinet.dk Sendt elektronisk til Energinet.dk ved Niels Christian Brix: NCB@energinet.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelsen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Aalborg Kommune Park og Natur Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Att.: Mia Nordow Kystdirektoratet J.nr. 19/01863-8 Ref. Johanne Raakjær Nielsen 19-09-2019 Delafgørelse 1 Dispensation til opgradering

Læs mere

Partiel Byplan 5. For dele af Snertinge by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: PB0500

Partiel Byplan 5. For dele af Snertinge by. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: PB0500 Partiel Byplan 5 For dele af Snertinge by Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 23.07.1976 3011502PB0500 BJERGSTED KOMMUNE Partiel Byplanvedtægt nr. 5, for dele af Snertinge by FORORD Denne byplanvedtægt

Læs mere

Afgørelse. i sag om offentlighedens adgang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Afgørelsen træffes efter naturbeskyttelseslovens 24.

Afgørelse. i sag om offentlighedens adgang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Afgørelsen træffes efter naturbeskyttelseslovens 24. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. juli 2011 J.nr.: NMK-512-00004 (tidl. NKN-133-00127) Ref.: ltp Afgørelse i sag om offentlighedens adgang i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje ved A/S Bolind Handel, Østmarken 6, 2860 Søborg

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje ved A/S Bolind Handel, Østmarken 6, 2860 Søborg Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk A/S Bolind Handel Østmarken 6 2680 Søborg 9. juni 2015 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje ved A/S

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1)

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1) LBK nr 934 af 27/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. oktober 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. 029-00667 Senere ændringer til

Læs mere

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning Notat Til: Vedrørende: Miljø- og Planlægningsudvalget Bilag 3, Juridisk vurdering af mulighederne for at ændre/ophæve en fredning Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning I forbindelse med den påbegyndte

Læs mere

Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme

Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme og til kystbyer inden for strandbeskyttelseslinjen 3. oktober 2017 Margit Lund Kristensen Præsentation Margit Lund Kristensen, Søterritoriet

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1)

Bekendtgørelse af lov om naturbeskyttelse 1) LBK nr 1578 af 08/12/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 019-00522 Senere ændringer til

Læs mere

Klage Tilladelsen kan påklages for retlige og skønsmæssige forhold. Reglerne er nærmere beskrevet i vedlagte klagevejledninger.

Klage Tilladelsen kan påklages for retlige og skønsmæssige forhold. Reglerne er nærmere beskrevet i vedlagte klagevejledninger. Bjarne Kjølby Jensen Ulveskovvej 7 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere