HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn"

Transkript

1 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2017 Vinger i vækst på Nakskov Havn Vindenergi er i vækst, og stor succes for MHI Vestas Offshore giver travlhed i Nakskov, hvor produktionen af de store vinger nu udvides yderligere. I 2014 blev der etableret et joint venture mellem Mitsubishi Heavy Industries (MHI) og Vestas Wind Systems A/S. MHI Vestas Offshore Wind er en voksende international virksomhed og en signifikant spiller på offshore vindmarkedet, som viser en meget flot udvikling. MHI Vestas har netop annonceret, at virksomheden udvider produktionen af deres 8 MW offshore mølle i Danmark og ansætter 414 ekstra medarbejdere i produktionen på Lindø og i Nakskov. På Lindø fremstilles vindmøllens maskinkabine, mens Nakskovfabrikken fremstiller de 80 meter lange vinger. Det betyder kraftig vækst og mange nye ansættelser til glæde for beskæftigelsen i Nakskov og naturligvis også både erhvervsliv og Havnen i Nakskov. 517 t. tons gods i Det giver en fremgang på 32,4 % i tons. Mange anløb af større skibe har forøget de samlede anløb i skibstonnage fra 396 BT. i 2015 til 637 BT i 2016, eller en fremgang på 60,9 %. Vingetransporterne til MHI Vestas Offshore er den væsentligste baggrund for den store stigning i skibstonnage. Vindmøllevinger vejer ikke meget i forhold til skibsstørrelsen og udgør derfor kun en mindre del af godsmængden. Fremgangen i godsmængden er en bred fremgang i kendte godstyper som korn, sten og grus, roepiller, skrot mv. Korn er fortsat den største enkelte varegruppe og udgør ikke mindre end 50,3 % af den samlede godsmængde. Virksomheden medvirkede allerede i 2016 stærkt til rekordstore skibsanløb for Nakskov Havn, og med den netop annoncerede udvidelse af produktionskapaciteten udtrykker Havnechef Jørgen Buhl håb om yderligere fremgang i Lolland Erhvervshavne havde i 2016 en samlet omsætning på 14 mio. kr. og et positivt driftsresultat på 3,2 mio. kr. Fra 2015 til 2016 er godsomsætningen på Nakskov Havn steget fra 390 t. tons gods i 2015 til

2 HavneBladet Forbedring af veje og arealer Nu bliver tilkørselsforholdene til Færgelandskajen og arealerne ved pakhusene på Vestrekaj renoveret. Det har længe været et ønske fra havnen og fra vores kunder at tilkørselsforholdene til Færgelandskajen kunne forbedres. Ligesom arealerne bag pakhusene på Vestrekaj trængte til reparation. Derfor godgendte Lolland Byråd den 23. februar en anlægsbevilling til en renovering, og vi er nu godt i gang med at få forholdene ordnet. Der blev udarbejdet et underhåndsudbud, som blev sendt ud til fire entreprenører. Den 20. marts var der licitation, og her vandt MSE med det billigste tilbud. Ved Færgelandskajens sydlige ende bliver de gamle jernbaneskinner ved det tidligere grusværk opgravet, og vejen bliver afsluttet med et nyt slidlag. Ved Færgelandskajens nordlige ende, hvor der i dag er grusvej, bliver vejen først afrettet og herefter afsluttet med asfalt. Bag ved pakhusene ved Vestrekaj er dele af arealet i dag asfalt og andre dele grus. Her bliver hele arealet dækket med asfalt, og der etableres nødvendige kloakker i området. MSE er gået i gang med arbejdet, og planen er, at det er færdigudført primo maj måned.

3 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Hovedoprensning og uddybning Tilladelserne til at udføre hovedoprensning og uddybning er nu på plads. Nu vælges rådgiver på projektet, så det som planlagt kan gennemføres i efteråret Det tog lidt længere tid, end vi mener, det burde. Men nu er alle tilladelser på plads, og vi er klar i starthullerne til at få gennemført den vigtige opgave. Der har været sikker opbakning fra Kommunen og alle politiske udvalg til projektet. Behandlingen i Miljøstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet har imidlertid været væsentligt mere langtrukken end forventet. Det skyldes formentligt udelukkende, at der er en meget lang sagsbehandlingstid for alle sager i øjeblikket. Orbicon har været en god samarbejdspartner ved myndighedsbehandling og ansøgninger til myndigheder. Arbejdet er nu afsluttet, og der er modtaget tilladelse til uddybning af sejlrenden, tilladelse til oprensning af oprensningsområderne samt klapning af det opgravede sediment. Det er fortsat forventningen, at uddybning/hovedoprensning kan gennemføres i 2017, idet tidsplanen sigter på en udførelse i sensommer- og efterårsmånederne. Havneudvalget indstillede projektet til godkendelse på et møde den 5. december Det blev endeligt godkendt på økonomiudvalgsmødet den 15. december 2016 og byrådsmødet den 22. december 2016 med en anlægsbevilling til projektet på 21 mio. kr.

4 HavneBladet Vigtigt vedligehold af bøjer Farvandsafmærkningen på fjorden er en vigtig og fast tilbagevendende opgave. I Nakskov Havn er vi glade for de mange skibe, som benytter vores havn. Vi har i 2016 kunnet præsentere rekordomsætning både i gods og antal bruttotons skibe, der har anløbet havnen. Derfor er det vigtigt, at fjorden og havnen er godt og korrekt afmærket, så skibene sikkert kan anløbe og afsejle Nakskov Havn. Nakskov Havn har foruden sine ca. 2 km kaj, en vanddybde på 8,5 meter samt en sejlrende på ca. 7 sømil (13 km) og 130 flydende bøjer. Hertil kommer lysfyr på fjorden og på land. Nakskov Havn er formentlig den havn i Danmark, der håndterer flest bøjer. Opgaven er derfor stor, når der hvert forår udføres eftersyn. Alle bøjer samt næsten 2 km kæde bliver taget op, alt bliver efterset og i nødvendigt omfang repareret eller udskiftet. Bøjerne bliver genudsat af bådefører Tom Pedersen og formand Max Adrian, som med stor nøjagtighed sørger for, at bøjerne står præcis på de positioner, der er angivet i søkortet. Hvis vejret arter sig, er alle bøjer med kæde efterset, når der er gået ca. 4 uger. Resten af året bliver der jævnligt ført tilsyn med, at bøjerne er i position. Samtidig er lodser og andet sejlende godtfolk hjælpsomme med at kontakte havnen, hvis en bøje skulle være ude af position, eller hvis et fyr ikke lyser om natten.

5 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Udskibning af skrot I de sidste år har der været stabil vækst i udskibningen af skrot fra Nakskov Havn. Foruden udskibning af skrot er der blevet gennemført en del ophugningsopgaver på havnen. Det tidligere vind- og bølgeenergianlæg POSIDON, der har været testcenter for Floating Power Plant og har ligget ud for havnen i Onsevig, har nu tjent sit formål og er blevet løftet op på land. Her hugges det op til skrot. Anlægget er bygget som et forsøgsprojekt, og et nyt anlæg er nu under udvikling i Holland. Det er 10 gange større end POSIDON. Samtidig er et par pramme, som i længere tid har ligget i havnen, også blevet ophugget. Det er Bursø Produkt, der har stået for ophugningen af POSIDON, mens den lå i vandet. Da der var afmonteret så meget af anlægget, at det kunne løftes af kommunens 100 ton kran sammen med en kran fra NKU (Nakskov Kran Udlejning), har MUNKS Produkt overtaget opgaven med sønderdeling og siden udskibning som skrot fra kaj 4. MUNKS Produkt har haft en støt fremgang i udskibning af skrot fra Nakskov. Hvor der i de tidligere år har været udskibet mellem og tons, blev der i 2016 udskibet tons. Nederst ses POSIDON for nogle år siden på sin sidste tur ud til forsøgspladsen ved Onsevig nord for Lolland, med SONTINJA som slæber og NH2 er med som assistance.

6 HavneBladet DanGødning er klar til sæsonen, og fortsætter samtidig renovering Håndværkere, lastbiler og traktorer giver travlhed ved tankanlægget og i skibstrafikken til Rødbyhavn. DanGødning er Nordeuropas største producent af flydende gødning til landbruget, og en vigtig virksomhed for landbruget. Derfor er det glædeligt, at virksomheden nu er ved at få hovedrenoveret sit anlæg i Rødbyhavn. Første højtank blev meldt færdig primo marts efter en renovering. Tanken og rørledningerne er blevet trykprøvede, og tanken er malet indvendig. Allerede i slutningen af marts har fem tankskibe været forbi med fulde laster. Samtidig holder lastbiler og traktorer netop nu i kø for at blive fyldt op. Flydende gødning til landbruget er en god miljøvenlig løsning til gødning af landbrugsarealerne, som gør det lettere for landmændene at dosere rigtigt. Forklaringen på det er, at gødningsanlægget har en grundgødning i de store tanke, mens de mindre tanke indeholder krydderierne. Landmændene, som kender deres arealers gødningsbehov, bestiller gødning med den rigtige sammensætning, der passer til netop deres arealer. Når tankbilen eller marksprøjten holder i udleveringsanlægget, blandes gødningen med den valgte sammensætning direkte fra tanken. Anlægget fjernstyres fra DanGødnings kontor i Fredericia, mens det er DLG s personale på stedet, som står for det praktiske. Tankbilschaufføren eller traktorføreren står selv for tilslutning og tankning fra anlægget. Kontaktperson i Rødbyhavn er Anders Pilemand.

7 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Fuld af energi Lidt øst for Rødbyhavn strækker 90 havvindmøller sig 115 meter op i luften. Tilsammen danner de 90 møller havvindmølleparken Rødsand 2 Offshore Wind Farm, som årligt producerer nok vedvarende energi til at forsyne danske husstande. Den driftssikre og effektive park med en samlet effekt på 207 MW breder sig ud over et areal på 34 km2 og giver Danmark en årlig CO2-besparelse på ton, da den fortrænger konventionelle produktionsformer. Energiselskabet E.ON er medejer af og drifter Rødsand 2. Den producerede strøm distribueres ud til blandt andet privat- og erhvervskunder, og sætter også strøm til Danmarks største ladenetværk til elbiler. E.ON Wind Services A/S, der har etableret sig på Vestre Kaj 6, Rødbyhavn (foto), sejler hver dag vindteknikere til havvindmølleparken for at vedligeholde og servicere de 90 havvindmøller. Derfor vil man også ud for Vestre Kaj 6 kunne se crew-bådene fra Northern Offshore Services, der sørger for, at teknikerne kommer til og fra parken. Netop nu og frem til engang i september foregår det årlige service af samtlige havvindmøller. I denne periode er der brug for flere end de 12 fastansatte vindteknikere. Når bådene skal sendes afsted, vil der derfor også være teknikere fra andre firmaer på kajen. Foruden faciliteter for vindteknikerne, huser driftsbygningen lager og værksteder og den administrative stab på ni fuldtidsansatte medarbejdere.

8

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016.

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2017 Kajombygning indviet af havneudvalgsformand Drømmen om den perfekte kaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og glæden over resultatet

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 Travlhed i Nakskov Havn Flere store skibsanløb giver fremgang i anløbsstatistikkerne og aktivitet med planlægning af udvidelser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2016 Flot fremgang i Nakskov Havn Basisforretningen viser en betydelig fremgang, som afspejler en grundlæggende særdeles positiv

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 Særdeles synlig succes Mange store fartøjer til MHI Vestas Offshore med vindmøllevinger fylder godt i Havnen, og anløbene

Læs mere

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet.

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2015 Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro Større fartøjer som ud- og indskiber større laster er den udvikling vi forventer

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 Stabil udvikling uden flere rekorder Flere store skibsanløb i Nakskov Havn præger stadig anløbsstatistikkerne. Samtidig forberedes

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 i hovedtræk 2014 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 INDLEDNING Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 var det første år i Esbjerg Havns nye 10 års-strategi. Dermed giver året fingerpeg

Læs mere

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling AABENRAA HAVN Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling Godsomsætningen blev mindre end budgetteret Godsomsætning 2008-2012 2008 1.818.310 tons 2009 1.252.397 tons 2010 1.095.833 tons 2011

Læs mere

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind mellem Odense Havn og Lindø Industripark Infrastruktur - Offshore - Vind Lindø Et nyt stærkt samarbejde mellem Lindø Industripark og Odense Havn har taget form, og vi vil gerne præsentere mulighederne

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2016 Årsregnskab med fremgang Lolland Erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn afslutter sit regnskab med en fremgang i omsætning på 6,6

Læs mere

LOKAL EJERSKAB I VINDMØLLEPROJEKTER. Jette I. Kjær M. Sc. Projektleder vindaktiviteter

LOKAL EJERSKAB I VINDMØLLEPROJEKTER. Jette I. Kjær M. Sc. Projektleder vindaktiviteter LOKAL EJERSKAB I VINDMØLLEPROJEKTER Jette I. Kjær M. Sc. Projektleder vindaktiviteter KORT OM ENERGI FYN Forbrugerejet andelsselskab. Ejet af 175.000 andelshavere på Fyn. 6. største energiselskab i Danmark.

Læs mere

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE OM AALBORG HAVN AALBORG HAVN-KONCERNEN OM AALBORG HAVN DANMARKS STØRSTE INDLANDSHAVN // Multimodalitet med nem adgang til fjord, godsbane, motorvej og lufthavn

Læs mere

Odense Havn og Lindø Industripark A/S

Odense Havn og Lindø Industripark A/S Odense Havn og Lindø Industripark A/S Historie 1918 Odense Staalskibsværft blev grundlagt som et personligt ejet firma af A.P. Møller 1959 Indvielse af Lindø Skibsværft ved Statsminister H.C. Hansen 2009

Læs mere

Siemens Power Generation 2005. All Rights Reserved. Siemens Wind Power

Siemens Power Generation 2005. All Rights Reserved. Siemens Wind Power Siemens Wind Power Produktions- og administrationsbygninger i Brande Siemens Wind Power s hovedkontor har ligget i Brande siden 1980 Den nuværende kontorbygning blev bygget i 2001 Udvidelse med 15,000

Læs mere

BELIGGENHED FORPLIGTER

BELIGGENHED FORPLIGTER BELIGGENHED FORPLIGTER Associated Danish Ports A/S (ADP) driver tre danske havne: Fredericia, Nyborg og Middelfart. Og det har vi gjort siden 2000. Vores havne har internationale standarder i forhold til

Læs mere

HORNS REV 2 EN AF VERDENS STØRSTE HAVMØLLEPARKER

HORNS REV 2 EN AF VERDENS STØRSTE HAVMØLLEPARKER HORNS REV 2 EN AF VERDENS STØRSTE HAVMØLLEPARKER 5. maj 2008 - Første spadestik / Maj 2008 - Første fundament Juli/aug. 2008 - Kabelarbejde indledes Aug. 2008 - Transformerstation installeres HORNS REV

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning Idéoplæg til Vindmøller ved Bogø Inddæmning Februar 2019 Baggrund Lolland Kommune har udlagt et muligt vindmølleområde ved Bogø Inddæmning vest for Vestenskov. HOFOR har sammen med tre lodsejerne i området

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen.

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. HavneBladet November 2018 Nakskov Havn i fortsat udvikling God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. Lolland Kommune overtog Nakskov Havn i juli 2014, og

Læs mere

2012 var et godt år for ADP

2012 var et godt år for ADP Årsberetning 212 Årsberetning 212 212 var et godt år for ADP Vi nåede en omsætning på 13,4 mio. kr. en stigning på 2 % i forhold til 211. Omsætningen udviklede sig dermed helt som forventet. Resultatet

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 19.juni 2017 Tid Kl. 15.00 17.00 Bemærk tidspunkt! Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné -Afbud Otto Vølund Poulsen

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Oplysninger om ansøger Fornavn Jesper Lundgren Efternavn Madsen Virksomhedens CVR 31080207 Virksomhedens

Læs mere

Klintholm Havn. Servicehavn for Havvindmøllepark Kriegers Flak

Klintholm Havn. Servicehavn for Havvindmøllepark Kriegers Flak Klintholm Havn Servicehavn for Havvindmøllepark Kriegers Flak Folder OffShore.indd 1 2 Folder OffShore.indd 2 Klintholm Havn Klintholm Havn er en moderne fiskeri- og erhvervshavn med et højt serviceniveau

Læs mere

BRANCHESTATISTIK 2018 FOR VINDMØLLEINDUSTRIEN

BRANCHESTATISTIK 2018 FOR VINDMØLLEINDUSTRIEN BRANCHESTATISTIK 2018 FOR VINDMØLLEINDUSTRIEN JUNI 2018 INDLEDNING BENT NIELSEN Den årlige branchestatistik fra Vindmølleindustrien omhandler den samlede danske vindmølleindustri fra producenter af kernekomponenter

Læs mere

Dansk Jobindex Vending på det private arbejdsmarked

Dansk Jobindex Vending på det private arbejdsmarked Investment Research General Market Conditions 28. april 1 Dansk Jobindex Vending på det private arbejdsmarked Dansk Jobindex er svagt stigende fra det meget lave niveau, som antallet af nye jobannoncer

Læs mere

HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne

HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Oktober 2015 Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne Havneudvalgets formand Jens Erik Kistrup understreger betydningen af erhvervshavnene

Læs mere

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev.

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Kalundborg Havn NY VESTHAVN - VVM Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Replik til Søfartsstyrelsen

Læs mere

Samsø kommune har en målsætning om at spare på varme, el, benzin og diesel frem til 2007.

Samsø kommune har en målsætning om at spare på varme, el, benzin og diesel frem til 2007. Vedvarende Energi 0 I 1997 blev Samsø udpeget til Vedvarende Energi 0. Samsøs areal anvendes, som vist i tabellen. Arealanvendelse på Samsø Areal i ha Byer, landsbyer, campingpladser m.m. 1715 Fredede

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5

Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5 KI L DE :AROUNDA2S E A-UGE342013 Kaj Lindvig siger på gensyn SIDE 5 projekter, men jeg savnede entreprenørånden, hvilket var én af årsagerne til, at jeg tog jobbet hos A2SEA, forklarer Kaj Lindvig. Møllerne

Læs mere

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Centralt for hele Europa Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Business Park Falster ligger i knudepunktet mellem det europæiske kontinent og Skandinavien I Nordeuropæisk perspektiv ligger Business Park

Læs mere

Nyttiggørelse af Havbundsmaterialer - verden igennem rådgiverens briller

Nyttiggørelse af Havbundsmaterialer - verden igennem rådgiverens briller Nyttiggørelse af Havbundsmaterialer - verden igennem rådgiverens briller Natur & Miljø 2015 Lars Brammer Nejrup Kyst- & Havneudvikling lbne@orbicon.dk Programmet Rådgiverens hverdag Ansøgningsvejen i dag

Læs mere

Jyske borgmestres bøn: Se nu at indgå et bredt forlig om vindmøller! - UgebrevetA4.dk

Jyske borgmestres bøn: Se nu at indgå et bredt forlig om vindmøller! - UgebrevetA4.dk VINDMØLLE-JOB Jyske borgmestres bøn: Se nu at indgå et bredt forlig om vindmøller! Af Thomas Bro Sæhl @ThomasSaehl Tirsdag den 26. juni 2018 På tværs af partiskel opfordrer borgmestre i Jylland nu kraftigt

Læs mere

Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart

Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart v/ Søren Villumsen, DLG Drift & Logistik Transport, bulkterminal, driftsregioner, Friskvareterminal 25.000 landmænd 22 DLG-forretninger/kredsbestyrelser

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 19.juni 2017 Tid Kl. 15.00 17.00 Bemærk tidspunkt! Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné -Afbud Otto Vølund Poulsen

Læs mere

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til grøn transport Nøglen til grøn transport Når vi flytter gods fra et sted til andet har det konsekvenser for vores omgivelser.

Læs mere

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs VILJE TIL VÆKST Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs Indhold VISION Vilje til vækst 3 Konkurrencefordele skal omsættes til vækst 4 Markedspotentialer skal udnyttes 6 En moderne havn er et erhvervscenter

Læs mere

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Februar 2019

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Februar 2019 NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Februar 2019 Havnechefens klumme Udviklingsmøde på Langebro I sidste uge var der mange mennesker samlet på Langebro i Ålsgårde. Det er ikke noget særsyn om sommeren, hvor

Læs mere

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 Thyborøn Havn set mod Rønland Thyborøn Havn ønsker at udvide havnen. Havnen er en vigtig arbejdsplads og Lemvig Kommune ønsker at støtte op

Læs mere

Rødbyhavn TRafikhavn

Rødbyhavn TRafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn Den nye port til Europa Industrihavnen i Rødbyhavn (i daglig tale kaldet Rødbyhavn Trafikhavn) er en attraktiv og centralt placeret industri- og trafikhavn, i centrum af den kommende

Læs mere

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Det Blå Danmark er en af Danmarks stærkeste erhvervsmæssige styrkepositioner.

Læs mere

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023 Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Indhold Esbjerg Havn - En kommunal selvstyrehavn Lidt tal Forretningsområder

Læs mere

Velkommen til Testcenter Høvsøre og Testcenter Østerild

Velkommen til Testcenter Høvsøre og Testcenter Østerild Velkommen til Høvsøre og Østerild 1 Havvindmøller testes på land Havsøre Både Høvsøre og Østerild ligger ved den jyske vestkyst Høvsøre Østerild Østerild DTU Lyngby Campus DTU Risø Campus Historien går

Læs mere

Kort over parkeringsarealer:

Kort over parkeringsarealer: Å r g a n g 2, N u m m e r 1 N YHEDSBR EV I DETTE NUMMER: Vinter på Kolding Havn 1 Parkeringsafgift 2 Gudmundur 2 ISPS sikring 3 Oprensning af havnen Vejerboden flyttes Transport af silo DLG flytter siloanlæg

Læs mere

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2016 Kongeskibet Dannebrog i Nakskov Dronning Margrethes besøg kastede glans over Lolland, og Kongeskibet blev et tilløbsstykke

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Møde med Klimaforum Assens Kommune

Møde med Klimaforum Assens Kommune Møde med Klimaforum Assens Kommune Sønderborg s kystnære vindmølleprojekt Per Munk Jensen & Peter Rathje 2011.11.15 ProjectZero BrightGreenBusiness Er visionen om at skabe et CO 2 neutralt Sonderborg inden

Læs mere

Indhold. En ide bliver til et projekt En erhvervsfremmende forening Resultater Penge skal der til Bump Hvad vi har lært

Indhold. En ide bliver til et projekt En erhvervsfremmende forening Resultater Penge skal der til Bump Hvad vi har lært Indhold En ide bliver til et projekt En erhvervsfremmende forening Resultater Penge skal der til Bump Hvad vi har lært En ide bliver til et projekt Etablering 2013 opstod der i et forum af lokale virksomheder

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010. (det talte ord gælder) Tak! Intro

12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010. (det talte ord gælder) Tak! Intro 12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010 (det talte ord gælder) 7. oktober 2010 Intro Tak! De sidste par uger har været noget hektiske. Som I ved barslede Klimakommissionen

Læs mere

NYBORG HAVN. Fremtidens energikilde udskibes fra

NYBORG HAVN. Fremtidens energikilde udskibes fra 02/2010 Fremtidens energikilde udskibes fra NYBORG HAVN E.ON, Siemens og A2Sea fortæller om deres aktuelle erfaringer med Nyborg Havn Optimale forhold sikrer succes LEDER: God vind i udviklingen n af fremtidens

Læs mere

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg Idéoplæg Oktober 2015 VVM-redegørelse Marts 2016 Sammenfattende redegørelse Juli 2016 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse 3 1.1 Indhold 3 1.2 Den videre

Læs mere

Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse

Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse 1. Indledning På foranledning af Klitroseparken og andre grundejerforeninger på Ore Strand, har A1 Consult udarbejdet en vurdering af

Læs mere

Efter VInd i ROSkilde - VIROS

Efter VInd i ROSkilde - VIROS Efter VInd i ROSkilde - VIROS Ebba Dellwik, Carsten Weber Kock, Niels-Erik Clausen og Asger Bech Abrahamsen VIROS arbejdsgruppe møde, DTU Vind Energi DTU Risø Campus, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde

Læs mere

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING HAVNEUDVIDELSE Signaturforklaring: Ny havn/nye havnearealer Vindmøller Bølgeenergi anlæg Forstærkning/ny stensætning

Læs mere

Vi skal se på, hvilke typer jord, det er svært at komme af med, fx ler.

Vi skal se på, hvilke typer jord, det er svært at komme af med, fx ler. Gruppe 1 Økonomi Tilgængelighed Jordtype Andet Branding Prisen er det vigtigste, og derfor kan det for bygherre være en bedre løsning at købe det på landbrugsjord i stedet for et rekreativt projekt. 2-3

Læs mere

2013 i hovedtræk. portesbjerg.dk ESBJERG HAVN

2013 i hovedtræk. portesbjerg.dk ESBJERG HAVN 2013 i hovedtræk portesbjerg.dk ESBJERG HAVN Indledning Esbjerg Havn forventer fortsat vækst 2013 overgik vores forventninger og alle tidligere års resultater på både top- og bundlinje. Årsagen er vækst

Læs mere

Energi. til dig og resten af Danmark

Energi. til dig og resten af Danmark Energi til dig og resten af Danmark Hos E.ON arbejder vi med energi på mange måder E.ON har en række aktiviteter rundt om i Danmark - og det handler alt sammen om energi. På Lolland forsyner vores vindmøllepark

Læs mere

VÆKSTFORUM. Energi i Nordjylland. Regionale styrkepositioner og potentialer

VÆKSTFORUM. Energi i Nordjylland. Regionale styrkepositioner og potentialer VÆKSTFORUM Energi i Nordjylland Regionale styrkepositioner og potentialer INTRODUKTION Nordjylland har stærke kompetencer og et stort potentiale inden for vedvarende energi, som Vækstforum Nordjylland

Læs mere

Offshore Wind Tenders in Denmark Kriegers Flak Havvindmøllepark

Offshore Wind Tenders in Denmark Kriegers Flak Havvindmøllepark Kriegers Flak Havvindmøllepark Chefkonsulent Lisbeth Nielsen Nye havvindmølleprojekter i Danmark Energiaftale 2012 Horns Rev 3: 400 MW Kriegers Flak: 600 MW 350 MW kystnært udbud 50 MW forsøgsordning for

Læs mere

Skibstrafik ved Masnedsund

Skibstrafik ved Masnedsund Skibstrafik ved Masnedsund Høringsrapport vedrørende lukning for gennemsejling Januar 2015 Ringsted-Femern Banen E3005 Ny Masnedsund Bro Banedanmark Ringsted-Femern Banen Amerika Plads 15 2100 København

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Rotary Club i Esbjerg & Fanø: Offshore Center Danmark Vækst gennem viden og kompetence - Mandag d.14 juni 2004 i Musikhuset

Rotary Club i Esbjerg & Fanø: Offshore Center Danmark Vækst gennem viden og kompetence - Mandag d.14 juni 2004 i Musikhuset 1 Rotary Club i Esbjerg & Fanø: Offshore Center Danmark Vækst gennem viden og kompetence - Mandag d.14 juni 2004 i Musikhuset Præsentation 1. Offshore Center Danmark (OCD) Offshore : Overordnet Dansk Offshore

Læs mere

Når der kommer et skib!

Når der kommer et skib! Når der kommer et skib! Eksempler på erhvervsaktiviteter i forbindelse med anløb af skibe i danske havne. Skibstrafik medfører mange forskellige erhvervsaktiviteter på havnen. Det skaber omsætning og indtjening

Læs mere

Forslag til udformning af nye færgelejer Rudkøbing/Strynø

Forslag til udformning af nye færgelejer Rudkøbing/Strynø Forslag til udformning af nye færgelejer Rudkøbing/Strynø Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Langeland kommune Nye færgelejer til Strynø færgen

Læs mere

Forundersøgelse af potentialet for produktion til havvindmøllebranchen

Forundersøgelse af potentialet for produktion til havvindmøllebranchen Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Forundersøgelse af potentialet for produktion til havvindmøllebranchen Præsentation af rapport 1 Præsentation Disposition 1. Udfordringen 2. Anbefalingerne 1. Systemleverancer

Læs mere

Den seneste valgperiode har været hård ved miljøet

Den seneste valgperiode har været hård ved miljøet Den seneste valgperiode har været hård ved miljøet Selvom flere partier i regeringen angiver at være de mest ambitiøse på klimaets vegne, er det på centrale klima- og miljøområder gået den gale vej de

Læs mere

Onsevig Havn et øje til fremtiden

Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn er en privat havn ejet af de der har fast plads i havnen. kr. 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 Antal gæstesejlere 2000 2001 2002 2003 2004 2005

Læs mere

Videnseminar om Olie og Gas. Ressourcer og Indvinding OLGAS: Status og perspektiver for dansk offshore ved Offshore Center Danmark Mandag, den 20. marts 2006 www.offshorecenter.dk 1 Program 1. Offshore

Læs mere

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO 1 OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO Indhold 1. Forslag til placering af arbejdsplads... 3 2. OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED

Læs mere

Juridisk Kontor. Offentligt dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 8. maj 2017 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Offentligt dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 8. maj 2017 i Havnekontoret Juridisk Kontor Offentligt dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 8. maj 2017 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 6 Underskrive referat seneste møde 1 7 Godkendelse af dagsorden for dagens

Læs mere

VInd i ROSkilde - VIROS

VInd i ROSkilde - VIROS VInd i ROSkilde - VIROS Ebba Dellwik, Carsten Weber Kock, Niels-Erik Clausen og Asger Bech Abrahamsen, DTU Vind Energi Kontakt: asab@dtu.dk Tyge Kjær, RUC Mikkel Sander, Roskilde Festival Søren Hermansen,

Læs mere

Priser og forretningsbetingelser 2019

Priser og forretningsbetingelser 2019 Priser og forretningsbetingelser 2019 LINDØ port of ODENSE A/S CVR-nr. 38437011 Kystvejen 100 5330 Munkebo Kontortid info@lpo.dk Mandag-torsdag Kl. 7.00 16.00 www.lpo.dk Fredag Kl. 7.00 15.30 1 Kontaktoplysninger

Læs mere

NGF Nature Energy Sjælland. Biogasanlæg i Holbæk. 2. Maj 2018

NGF Nature Energy Sjælland. Biogasanlæg i Holbæk. 2. Maj 2018 NGF Nature Energy Sjælland Biogasanlæg i Holbæk 2. Maj 2018 1 Årsregnskab 2016 Kunder 59.000 Omsætning 882 mio. kr. Produktion af biogas Salg af energiløsninger Ansatte 150 Distribution af gas 2 Danmark

Læs mere

Vores samfundsmæssige nytte. Om Energinet.dk på el- og gasregningen

Vores samfundsmæssige nytte. Om Energinet.dk på el- og gasregningen Vores samfundsmæssige nytte Om Energinet.dk på el- og gasregningen Energinet.dk varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og naturgas. Vi ejer energiens motorveje og har ansvaret

Læs mere

BYGNINGER SMART ENERGI SMART ENERGI. i samarbejde med. I private hjem bliver der gjort flere ting for at spare på energien:

BYGNINGER SMART ENERGI SMART ENERGI. i samarbejde med. I private hjem bliver der gjort flere ting for at spare på energien: BYGNINGER SMART ENERGI I private hjem bliver el-forbruget sænket ved at udskifte elektriske apparater til moderne apparater med lavt og intelligent energiforbrug. SMART ENERGI I private hjem bliver der

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Hvis du ansøger for en privatperson, skal du indtaste ansøgers navn og adresse. Ansøger du på vegne

Læs mere

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby DEBATOPLÆG Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby November 2010 Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby I planstrategien for Lolland Kommune fremhæves, at Lolland er det sted i verden, hvor

Læs mere

Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang

Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang Investment Research General Market Conditions 5. oktober Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang Dansk Jobindex er stabiliseret. Efter en lang periode med et faldende antal jobannoncer er der nu en

Læs mere

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS 1 Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012. Se mere på godsbanens youtube kanal. 2 Hvad var godsbanen indtil år 2000? Godsbanen var godsbanegård

Læs mere

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2018

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2018 Grønt Regnskab for Holbæk Kommune VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Holbæk Kommunes Samlede CO 2 -Udledning og Energiforbrug Nedenstående tabel viser det samlede energiforbrug i følgende kategorier: El- og varmeforbrug

Læs mere

Den nye lystbådehavn i Fredericia

Den nye lystbådehavn i Fredericia Den nye lystbådehavn i Fredericia Dette er den sjette informationsskrivelse fra ungdomsafdelingen i Fredericia Sejlklub om den nye lystbådehavn. Udgravning af havnebassinet er nu afsluttet, alle flydebroer

Læs mere

Integration af vindkraft. Flemming Nissen

Integration af vindkraft. Flemming Nissen Integration af vindkraft CEPOS og CEESA analyser Flemming Nissen Baggrund Grunden til at det er vigtigt at beskæftige sig med problemstillingerne i forbindelse med integration af vindkraft i elsystemet

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Byens Netværk 14.01.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Hvordan bygger man ægte CO2 neutralt? Det får vi svar på i Vassingerød, hvor høreapparatproducenten Widex nu

Læs mere

WWW.Haderslevhavn.dk Afgrænsning af planlægnings- og konsekvensområder. Baggrund! Kommuneplanen for 2001 2012 udpeger Haderslev Havn som et særligt planlægningstema.! Byrådet har besluttet at give havneområdet

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet

Læs mere

Versions - seminar. Adm. Direktør Tommy G. Jespersen kk-electronic

Versions - seminar. Adm. Direktør Tommy G. Jespersen kk-electronic Versions - seminar Adm. Direktør Tommy G. Jespersen kk-electronic Tommy Gundelund Jespersen PERSONAL DATA Tommy G. Jespersen CEO, kk-group A/S. Managing Director kk-electronic A/S Age: 55 Family: Married,

Læs mere

GreenLab Skive - en unik erhvervspark

GreenLab Skive - en unik erhvervspark GreenLab Skive - en unik erhvervspark GreenLab Skive er en unik erhvervspark for virksomheder, der aktivt arbejder med energilagring og ressourceeffektivitet. Erhvervsparken er placeret i krydset mellem

Læs mere

VInd i ROSkilde - VIROS

VInd i ROSkilde - VIROS VInd i ROSkilde - VIROS Ebba Dellwik, Carsten Weber Kock, Niels-Erik Clausen og Asger Bech Abrahamsen, DTU Vind Energi Kontakt: asab@dtu.dk Tyge Kjær, RUC Mikkel Sander, Roskilde Festival Søren Hermansen,

Læs mere

VInd i ROSkilde - VIROS

VInd i ROSkilde - VIROS VInd i ROSkilde - VIROS Ebba Dellwik, Carsten Weber Kock, Niels-Erik Clausen og Asger Bech Abrahamsen, DTU Vind Energi Kontakt: asab@dtu.dk Tyge Kjær, RUC Mikkel Sander, Roskilde Festival Søren Hermansen,

Læs mere

ØGET LOGISTIKFLOW. til landbrug, industri og danskernes hverdag. Velkommen til Andresen Towers Yara Chemicals når hele Danmark

ØGET LOGISTIKFLOW. til landbrug, industri og danskernes hverdag. Velkommen til Andresen Towers Yara Chemicals når hele Danmark 02/2011 ØGET LOGISTIKFLOW til landbrug, industri og danskernes hverdag Velkommen til Andresen Towers Yara Chemicals når hele Danmark Udvidelser hos Dan Gødning UPDATE 02/2011 LEDER: Strategisk udvikling

Læs mere

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt.

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt. 1 of 6 Bilag 4: Udvalg af virkemidler til opfyldelse målsætninger i Borgmesteraftalen Borgmesteraftalen omfatter kommunen som geografisk enhed og ved indgåelse af aftalen forpligtede kommunen sig til en

Læs mere

Næstved Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Næstved Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 15-3-2017 Næstved Havn Sidste opdateringer Tekst: 14-9-2016 - Plan 1: 22-8-2012 Beliggenhed Smålandsfarvandet, Karrebæk Fjord, Næstved Kanal 55 13,6'N 11 45,4'E

Læs mere