HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne"

Transkript

1 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Oktober 2015 Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne Havneudvalgets formand Jens Erik Kistrup understreger betydningen af erhvervshavnene som omdrejningspunkt for fremgang. Men han slår også fast, at det er virksomhederne på havnene, som skaber væksten. Du sidder med det første nummer af Havne- Bladet i hånden, og vi håber naturligvis, at du vil blive fanget af at læse om de initiativer og mange aktiviteter, som præger havnene netop nu. HavneBladet er et helt nyt tiltag for Lolland Kommunes erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn. Bladet er et element i Havneudvalgets ønske om at skabe større åbenhed om og interesse for de mange spændende ting, som sker i havnene. Vi glæder os til at dele vores indtryk af alle de aktuelle aktiviteter og af den virkelyst og entusiasme, som virksomhederne og havnene repræsenterer, fortæller havneudvalgsformand Jens Erik Kistrup. Interessen for erhvervshavnene er stor netop nu. Der er et stærkt fokus på, hvordan de store infrastrukturprojekter i området kan gennemføres, og her spiller havnene en helt afgørende rolle. Samtidig er der en positiv udvikling i gang i de kendte erhvervsaktiviteter på Lolland, og det skal vi understøtte bedst muligt, siger udvalgsformanden og uddyber: Det er ikke Havneudvalget, som skaber væksten, det kan kun virksomhederne på havnene. Men vi har en stor opgave i at sikre havnenes brugere de bedst mulige rammer under de kommende års store aktiviteter med anlæg af Femern-forbindelsen og Storstrømsbroen. Samtidig må vi også have øje for tiden efter projekternes afslutning. Kun gennem et stærkt samarbejde med virksomhederne og lokalbefolkningen kan vi skabe den dynamik om havnene, som er forudsætningen for fremgang til glæde for os alle. HavneBladet udkommer i eksemplarer og indgår desuden som indstik i magasinet Maritime Danmark, som postomdeles til abonnenter i Skandinavien samt til samtlige danske rederier, samtlige skibe i den danske handelsflåde, maritime industrier, servicevirksomheder, havne, offshore virksomheder, interesseorganisationer og folketinget.

2 HavneBladet Femern-projektet giver aktivitet Der tales meget om Femern-tunnelen, og i Rødbyhavn arbejdes der også. Det er et kæmpe projekt, og selvfølgelig kræver det en grundig forberedelse at sikre, at vi i fremtiden let og sikkert kan bevæge os gennem den 17,6 km lange tunnel mellem Danmark og Tyskland. Lige nu har den amerikanske virksomhed Fugro base i havnen med 4 fartøjer. Fugro, som laver geotekniske undersøgelser mv. i det meste af verden, er tilbage i Rødbyhavn for at arbejde for Femern-forbindelsen. Der skal nu tages boreprøver tæt på kysten på begge sider af Femern Bælt, hvor opgravet sømateriale skal fodre kysterne, og hvor den nye tunnelforbindelse skal føres i land. Fugro har tidligere været her for at tage lignende boreprøver i korridoren, hvor tunnelen skal graves ned. Arbejdet udføres med to jack-ups (Aran 120 A og Aran 250) med påmonteret boreudstyr. Den ene Jack-up kom i samlesæt på et skib til Rødbyhavn, hvor Fugros eget personale samlede den med hjælp fra NKU (Nakskov Kranudlejning). Den anden jack-up blev slæbt til Rødbyhavn. Begge jack-ups bruger Rødbyhavn Trafikhavn som basehavn. Der er yderligere to fartøjer tilknyttet projektet, nemlig Wind Crew 1 og multicat/slæbebåden GPS Battler, der sejler personale og udstyr ud til de to jack-ups samt henter boreprøverne ind til land. Boreprøverne tjekkes af Fugros eget mobile laboratorium og pakkes ned til senere brug. De to jackups arbejder i 12 timers skift. Der arbejder i alt ca. 30 m/k ad gangen på opgaven. Det meste personale er Fugros eget, som alle bor i Rødbyhavn under opgaven, hvilket giver lidt liv i byen samt arbejde til lokale (overnatningsfaciliteter, catering, rengøring, biludlejning etc.). Arbejdet forventes at tage ca. 3 måneder i alt. Det er skibsmæglerfirmaet Krinak, som står for den praktiske kontakt mellem Fugro og lokale firmaer, og det glæder os på havnen, at projektafviklingen foregår sikkert og professionelt til alle parters fulde tilfredshed.

3

4 HavneBladet Tiltrængt investering i kørende driftsmidler Til stor glæde for alle er det nu lykkedes at finde muligheder for en samlet udskiftning af de kørende driftsmidler på erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn. Der er gennem flere år ikke sket nogen investeringer i kørende driftsmidler på hverken Nakskov Havn eller Rødbyhavn Trafikhavn og det har naturligvis kunne ses både på materiellet og på vedligeholdelseskontoen. Men nu lysner det. Medio august blev Nakskov Havns nye rendegraver, som den første del af udskiftningen, leveret af maskinforretningen Karl Mertz a/s i Nakskov. Valget faldt efter en udbudsrunde på en Volvo B71, der på alle måder lever op til de forventninger, som vi har til at kunne varetage de daglige havneopgaver i Nakskov. Ingen tvivl om at den bliver en værdig afløser for den afhændede Caterpillar fra 1998, som har tjent havnen godt gennem årene. Den nye rendegraver blev modtaget med glæde af Nakskov Havns driftspersonale, som det er foreviget på nedenstående billede med fra venstre mod højre: Henrik Pedersen, Ernst Frederiksen, Max Adrian, Bjørn Kargaard, Pia Johansen og Kenneth Nielsen. I løbet af efteråret følger leveringen af de øvrige kørende driftsmidler til både Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn. Ikke mindst udskiftningen af havnens biler, som er fra 1998 til 2001, med helt nye ladbiler fra Opel vil pynte i gadebilledet. Vi håber, det nye materiel vil leve op til vore forventninger og bidrage til en god daglig drift på havnene.

5 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Kajinvestering vil give store muligheder Et enigt havneudvalg prioriterer nye store kajinvesteringer i Nakskov Havn højt. En perfekt kajstrækning på 350 meter med 8,5 meters vanddybde vil give helt nye muligheder for vore kunder. Samtidig ønskes der fortsat investeret i Rødbyhavn Trafikhavn af hensyn til de store infrastrukturprojekter. Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn skal i den kommende tid gøre sig klar til Femern-tunnelen og Storstrøms-byggeriet. Behovet for havnefaciliteter i projektperioden er enormt, og det bliver en kunst at indfri de mange kundeønsker bedst muligt. Samtidig er der store ønsker fra eksisterende kunder, primært i Nakskov, om etablering af yderligere kajfaciliteter. Forventninger til større udskibningsmængder af korn i større fartøjer. Behov for at kunne håndtere vindmølledele, tekniske konstruktioner og mange andre godstyper skal naturligvis kunne imødekommes for at sikre en fortsat udvikling af aktiviteterne. Disse forhold giver sig udslag i et ekstraordinært stort behov for investering i anlæg i erhvervshavnene og et stort ønske om at gennemføre en væsentlig del heraf i Det højest prioriterede og mest presserende projekt, som er havneudvalgets ønske til anlægsbudgettet for 2016, er etableringen af kaj 4 og kaj 6, som vil give os en 350 meter lang sammenhængende kajstrækning med 8,5 meters vanddybde. Når der forhåbentligt bliver givet grønt lys for projektet, skal der vælges rådgiver, og vi skal sammen med brugerne i området have drøftet ønsker til kajens specifikke udformning, herunder belægning, belysning osv. Disse aktiviteter starter allerede nu, og herefter skal der gennemføres jordbundsundersøgelser og et egentligt forprojekt fra den udvalgte rådgiver. Går alt godt, kan det igangsættes allerede i efteråret og dermed muliggøre en licitation først i 2016 og gennemførelse i sommeren De samlede aktiviteter, som ønskes gennemført i 2016, beløber sig til 23,9 mio. kr., men vil også kunne øge havnenes indtjening tilsvarende og give store muligheder for virksomhederne på havnene og beskæftigelsen i hele området.

6 HavneBladet Ny tilkørsel giver perfekt havneplan i Rødbyhavn Rødbyhavn Trafikhavn har måske den smukkeste havneindkørsel i hele landet, men den historiske indkørsel gennem stormflodsdiget er ikke ideel for den megen tunge trafik, der kommer igennem. Derfor etableres der nu en omfartsvej og en ny tilkørsel til havnen. Stormfloden i 1872 var en katastrofe for Lolland, men også baggrunden for anlæggelsen af det omfattende sydlollandske dige og dermed skabelsen af det Lolland, vi kender i dag. Indkørslen til Rødbyhavn Trafikhavn står som et særdeles smukt og historisk mindesmærke om dette, og det skal den forhåbentlig gøre i al fremtid. Samtidig giver digeporten en naturlig adskillelse mellem by og havn. Den tunge trafik til og fra Rødbyhavn Trafikhavn har dog i de seneste år medført en stærkt stigende belastning, ikke mindst af Rødbyhavns hovedgade. Hovedgaden er fint belagt med fliser og har en del udsmykning, og den er derfor ikke egnet til tunge lastbiler og traktorer. Desuden forventes de kommende års store arbejder med Femern at medføre endnu mere tung trafik til havnen, og det er derfor tvingende nødvendigt at få omdirigeret den tunge trafik og etablere en ny tilkørsel. Den planlagte omfartsvej skal tilsluttes Jønchsvej, hvilket giver bekvem adgang til Nakskov Landevej, industrikvarteret, byggepladsen for tunnelelementer samt til- og fra motorvejen. Det vil give rigtig gode tilkørselsforhold til havnen, aflaste hovedgaden i Rødbyhavn og give en helt perfekt havneplan med kørende trafik langs yderområdet af havnen med stikveje ned til kajerne. Det giver en let og smidig afvikling af den kørende trafik og arbejdsro på kajarealerne. Samtidig med etablering af omfartsvejen arbejdes der på, at Østre Kaj rettes ud, så den tilsluttes den nye omfartsvej i et nyt T-kryds ved diget. Derved dannes et ekstra areal langs kajen, der kan udlejes til firmaer, der har brug for kajnært areal.

7 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Strategi for Lollands erhvervshavne Erhvervshavnene i Nakskov og Rødbyhavn står overfor en spændende fremtid. Udviklingen af en fremtidig strategi og masterplan er vigtig for at synliggøre og udnytte mulighederne. Arbejdet som ledes af GEMBA Innovation løber hen over efteråret og afsluttes primo Erhvervshavnene i Nakskov og Rødbyhavn går en spændende periode i møde, ikke mindst med flere store anlægsprojekter i området som vil præge havnene i årene fremover. Derudover forudses en stadig voksende godstrafik i Østersøområdet, som havnene kan blive en del af også på længere sigt. Men tingene kommer ikke af sig selv. Det er vigtigt, at Lollands erhvervshavne er på forkant med at sikre optimale rammer på og omkring de to havne, så operatørerne bedst muligt kan servicere de store anlægsprojekter såvel som deres øvrige kunder. Derfor har LollandErhvervshavne over sommeren 2015 igangsat et strategiarbejde, der skal lede frem til en samlet strategiplan såvel som en masterplan for de to havne. Strategiplanen identificerer mulighederne og fastlægger mål og pejlemærker for den fremtidige udvikling. Masterplanen er den fysiske plan, der skal sikre rammerne for denne udvikling. Der vil gennem strategiarbejdet være en dialog med kunder og brugere af de to havne såvel som nye operatører, der som følge af anlægsprojekterne får aktivitet på havnene. I begyndelsen af 2016 vil strategi og masterplan blive præsenteret i de to havne, hvor alle er velkomne til at deltage. Nærmere info følger. Shipping in Bandholm, Rodbyhavn/Femern & Nakskov ALFR. HOVMAND A/S is the shipbroker and port agent in Bandholm, Rodbyhavn and Nakskov, and also offers a wide range of services for the Femern Link. We are pleased to introduce you to our company and its activities and supply some useful information relating to these Danish ports. Arbejdet ledes af havnechef Jørgen Buhl i samarbejde med Tomas Vedsmand, GEMBA Innovation. Har du spørgsmål eller input er du velkommen til at kontakte Jørgen Buhl på tlf (jobu@lolland.dk eller Tomas Vedsmand på tlf (tv@gemba.dk). Bandholm Havnepladsen 10 DK Bandholm agency@hovmand.dk

8 HavneBladet Lolland Kommune og East Metal udvider Et godt og effektivt samarbejde mellem Lolland Kommune og virksomheden East Metal vokser sig bogstaveligt talt større og større til glæde for både virksomheden og beskæftigelsen i området. East Metal som i dag har ca. 50 medarbejdere er nu ved at færdiggøre indretning af det gamle værft. Lolland Kommune har i samarbejdet med East Metal vist sin vilje og evne til at indgå i et stort industriprojekt. Nakskov Havn tilbyder de nødvendige havnefaciliteter til virksomheden, som arbejder internationalt med store stålkonstruktioner, og i kraft af East Metals grundlæggende kompetencer som en specialiseret underleverandør af stålkomponenter til krævende kunder er det lykkedes at skabe en driftig virksomhed på havnen i Nakskov. East Metal er en dansk stålproducent, under ledelse af CEO Bent Juul Larsen, med speciale i tunge, komplekse stålkonstruktioner og komponenter. Virksomheden fremstiller et bredt sortiment af stålkonstruktioner og produkter til vindenergi-sektoren, transportudstyr, kraner og løfteudstyr til maskinog fremstillingsindustrien. Udvidelsen sker på det tidligere værftsområde på Nakskov Havn. Den tidligere skibsbyggehal er næsten kvadratmeter stor, og de største mål for hallen er 68 meter bred og 212 meter lang. Lolland Kommune har sammen med East Metal renoveret og ombygget hallen for et 2-cifret millionbeløb. Hallen fik for kort tid siden forhøjet sit vendetårn med næsten 4 meter, således at den i dag er næsten 27 meter høj, hvilket gør den til en markant bygning på havneområdet og et enestående aktiv for East Metal, som nu råder over et rigtig godt fabriksanlæg.

9 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn oplever interesse boost - Rødbyhavn Trafikhavn er omsværmet af interesse. Forventningerne til kommende aktiviteter omkring Femern er store og det betyder et sandt interesse boost for den lille charmerende trafikhavn, med den perfekte placering på Lollands Østersøkyst. Interessen for erhvervshavnene på Lolland er stor netop nu. Det gælder både Nakskov og andre havne i området, men helt i fokus er Rødbyhavn Trafikhavn, der næsten overvældes af henvendelser. Det er der gode grunde til. Der er stort fokus på, hvordan de store infrastrukturprojekter i området kan gennemføres, og her spiller havnene en helt afgørende rolle. For mange aktører er Rødbyhavn Trafikhavn som nærmeste nabo til Femernbyggeriet og med særdeles gode besejlingsforhold det oplagte valg. Vi har dog prøvet noget der minder lidt om det tidligere udtaler havnemester Torben Christensen, for vi var også servicehavn for etableringen af vindmølleparken Rødsand II i 2008 til Vi glæder os naturligvis også til at skulle løse alle de opgaver vi kan magte for Femern projektets entreprenører tilføjer han. Havnen er stadig servicehavn for EON, og vi er meget glade for de arbejdspladser som derved er blevet skabt på havnen. Vi føler et stort ansvar overfor de eksisterende kunder i havnen og dem agter vi at holde fokus på trods den megen aktivitet. Helt aktuelt er der en god udvikling i de kendte erhvervsaktiviteter i Rødbyhavn Trafikhavn. Vi glæder os over, at vi allerede nu har nået hele årets omsætningsmål, siger en optimistisk Torben Christensen. Femøgade 4 Box 228 DK-4800 Nykøbing F. Tlf Fax Agency and Stevedoring: krinyk@krisax.dk Management and Chartering: fixit@krisax.dk

10 HavneBladet God høst på Lolland giver stor havneaktivitet Høsttiden er noget helt særligt. Der er altid stor travlhed, når landmandens udbytte af et helt års arbejde skal bringes godt i hus. Det giver også travlhed på kornhavnene, og her er Nakskov Havn en betydelig regional udskibningshavn for et solidt landbrug i området. Men også i Rødbyhavn fylder den gode høst på kajerne og giver travlhed. Kornudskibning fra Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn må betegnes som en af havnenes store aktiviteter, som gennem de sidste år har ligget stabilt på ca tons for Nakskovs vedkommende og ca tons for Rødbyhavn. Siden uddybningen af Nakskov Fjord i 2008, hvor sejlrendens dybde blev forøget fra 6,3 meter til de nuværende 8,5 meter, er der blevet givet bedre muligheder for anløb af større skibe, hvilket også kan ses nu. De største laster korn bliver sejlet til destinationer, der ligger længere væk end tidligere, og dette manifesterer Nakskov Havns betydning som erhvervshavn. Før uddybningen af Nakskov Fjord og Nakskov Havn i 2008 var de største laster på ca ton. Efter uddybningen er skibe sejlet med gradvis større laster. Tidligere på året har vi haft skibe, der er sejlet med op til tons. DLG og Danish Agro har igennem mange år været faste kornaktører på havnene og har hver deres kornsiloanlæg på havnen i Nakskov. DLG har også et siloanlæg i Rødbyhavn. Senest har Nakskov Bulk Terminal investeret i et større planlager til korn Til dette hører et større lastanlæg, der hurtigere kan håndtere større mængder korn, end det tidligere har været muligt på havnen. Havnen regner med, at denne større lagerkapacitet vil give en samlet større udskibningsmængde. Kornvirksomhederne ser Nakskov Havn som fremtidens havn og tilkendegiver øget interesse i at benytte havnen fremover.

11 PROFIL Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Femern-forbindelsen bygges til søs Når Femern-byggeriet går i gang, vil det skabe travle byggepladser på begge sider af Femern Bælt, og havnene i regionen kan få mange afledte arbejdsopgaver. Omkring mennesker vil være beskæftiget med at opføre den 18 kilometer lange sænketunnel, og det bliver i høj grad en maritim byggeplads. Byggeriet bliver helt afhængig af en større flåde af forskellige typer af fartøjer. Både forsyningsskibe, der skal levere råmaterialer til tunnelfabrikken og arbejdsskibe, der anlægger selve tunnelen og holder øje med trafikken i bæltet. Både af hensyn til naboerne til byggeriet, miljøet og rent logistisk er det planen ikke udelukkende at lade byggeriet forsyne med lastbiler. Omkring 90 procent af de nødvendige byggematerialer ventes af blive transporteret af søvejen. Vi ønsker at påvirke mennesker og miljø omkring byggepladserne mindst muligt, og derfor vil det være uansvarligt at transportere så store mængder byggematerialer over land. Derfor kommer den skibsbaserede transport til at spille en nøglerolle i Femernprojektet, siger Claus Iversen, Marine Construction Manager i Femern A/S. En af de første opgaver, når Femern-tunnelen skydes i gang, er derfor at bygge midlertidige arbejdshavne til forsyningsskibene både ved Puttgarden på øen Fehmarn på den tyske side og ved Rødbyhavn på Lolland. Havnen ved Rødbyhavn bliver den største, fordi den skal betjene tunnelelementfabrikken, der vil aftage enorme mængder råmaterialer. Produktionen af tunnel-elementerne ventes at kræve adskillige skibsladninger cement, sand, armeringsstål og øvrige tilslagsmaterialer hver uge i produktionsfasen. Der vil desuden være fartøjer til at udføre opmåling af havbunden, transport af mandskab og servicering af uddybningsfartøjerne. Femern-projektets arbejdshavn ved Rødbyhavn får derfor lige så meget aktivitet som en mellemstor dansk havn som for eksempel Køge Havn. Vores arbejdshavn bliver i en kort periode én af de mest travle i Danmark, og elementfabrikken bliver landets største betonproduktionsvirksomhed. Femern-forbindelsen er på alle måder et mega-projekt, siger Claus Iversen. Etableringen af den nye midlertidige kæmpehavn og produktionsanlægget forventes også at skabe travlhed i de andre eksisterende havne f.eks. med afledte aktiviteter som udskibning af gods, beton, stål og andre forsyninger, når projektet går i gang samt vedligeholdelse og reparationsopgaver.

12 Specialister på havnefronten Som kunde hos Blue Water fokuserer vi på dine behov og ønsker, når vi i fællesskab finder den bedste løsning til netop dine transporter og projekter Blue Waters kontorer på Lolland-Falster - Bandholm, Nakskov og Rødby - tilbyder en lang række havnerelaterede serviceydelser, såsom skibsklarering og stevedoring, blandt andet i forbindelse med kommende anlægsarbejder i regionen. Blue Water Shipping står for den daglige drift samt salgs- og markedsføringen af den privatejede Bandholm Havn på Lolland på vegne af ejerren Knuthenborg Gods. Vores store erfaring med havnerelateret drift giver os en god ballast for at servicere nuværende samt frem tidige kunder.såsom en række aktører på regionens kommende faste Femern-forbindelse. Udvalgte services:» 24/7 tilgængelighed» Bestilling af lods, slæbebåde, kran, mv.» Koordinering af stevedoring og terminalhåndtering» Levering af proviant, drikkevand, mv.» Indkøb af bunkers og smøreolie» Udførsel og fortoldning af varer» Crew change services: visa, hotel, kørsel, forplejning m.v.» Crew transfer vessels» 6 skibsmæglerkontorer i Danmark» skibsanløb i Danmark om året Kontakt os Blue Water Shipping A/S Thousigvej Bandholm agency_lol@bws.dk Telefon: Blue Water Shipping er et internationalt transport-, shipping- og speditionsfirma med over medarbejdere, mere end 65 kontorer i verden samt et omfattende globalt netværk af agenter og samarbejdspartnere Blue Water Shipping A/S

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet.

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2015 Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro Større fartøjer som ud- og indskiber større laster er den udvikling vi forventer

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016.

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2017 Kajombygning indviet af havneudvalgsformand Drømmen om den perfekte kaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og glæden over resultatet

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2016 Årsregnskab med fremgang Lolland Erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn afslutter sit regnskab med en fremgang i omsætning på 6,6

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2016 Flot fremgang i Nakskov Havn Basisforretningen viser en betydelig fremgang, som afspejler en grundlæggende særdeles positiv

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 Travlhed i Nakskov Havn Flere store skibsanløb giver fremgang i anløbsstatistikkerne og aktivitet med planlægning af udvidelser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 Særdeles synlig succes Mange store fartøjer til MHI Vestas Offshore med vindmøllevinger fylder godt i Havnen, og anløbene

Læs mere

Rødbyhavn TRafikhavn

Rødbyhavn TRafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn Den nye port til Europa Industrihavnen i Rødbyhavn (i daglig tale kaldet Rødbyhavn Trafikhavn) er en attraktiv og centralt placeret industri- og trafikhavn, i centrum af den kommende

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2017 Vinger i vækst på Nakskov Havn Vindenergi er i vækst, og stor succes for MHI Vestas Offshore giver travlhed i Nakskov, hvor produktionen

Læs mere

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2016 Kongeskibet Dannebrog i Nakskov Dronning Margrethes besøg kastede glans over Lolland, og Kongeskibet blev et tilløbsstykke

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Når verdens længste sænketunnel banker på

Når verdens længste sænketunnel banker på Femern Bælt-forbindelsen Når verdens længste sænketunnel banker på Steen Lykke Teknisk direktør, Femern A/S Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund & Bælt Holding

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Masterplan 2025+ INDHOLD INDHOLD Indledning...3 Nakskov Havn...4 Fakta...4 Udvikling af Nakskov Havn...6 Nakskov Havn mod 2025 - og videre...9 Rødbyhavn Trafikhavn.... 14 Fakta...

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 Stabil udvikling uden flere rekorder Flere store skibsanløb i Nakskov Havn præger stadig anløbsstatistikkerne. Samtidig forberedes

Læs mere

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO

orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO orehoved havn på falster PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO 1 OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED FOR NY STORSTRØMSBRO Indhold 1. Forslag til placering af arbejdsplads... 3 2. OREHOVED HAVN SOM PRODUKTIONSSTED

Læs mere

Femern A/S. Den tekniske løsning. Claus Iversen Kontraktdirektør, Tilsyn Gravearbejder og Marine Operationer

Femern A/S. Den tekniske løsning. Claus Iversen Kontraktdirektør, Tilsyn Gravearbejder og Marine Operationer Femern A/S Den tekniske løsning Claus Iversen Kontraktdirektør, Tilsyn Gravearbejder og Marine Operationer Vi har erfaringer fra Øresund og Storebælt Claus Iversen 2 Storebæltsforbindelsen åbnede i 1997

Læs mere

Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen

Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen Femern A/S Organiseringen af arbejdet med Femernforbindelsen Claus F. Baunkjær Kyst-til-kyst og landanlæg Claus F. Baunkjær 2 Femern bliver en integreret del af det overordnede europæiske transportnetværk

Læs mere

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling AABENRAA HAVN Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling Godsomsætningen blev mindre end budgetteret Godsomsætning 2008-2012 2008 1.818.310 tons 2009 1.252.397 tons 2010 1.095.833 tons 2011

Læs mere

Odense Havn og Lindø Industripark A/S

Odense Havn og Lindø Industripark A/S Odense Havn og Lindø Industripark A/S Historie 1918 Odense Staalskibsværft blev grundlagt som et personligt ejet firma af A.P. Møller 1959 Indvielse af Lindø Skibsværft ved Statsminister H.C. Hansen 2009

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret:

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret: 1 Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Status på Kriegers Flak...3 Tidsplan pr. maj 2015...4 Status...4 Foreslået handlinger...5 Aktiviteter...5 Budget og modeller for indsats...5 Baggrund ØPU godkendte den

Læs mere

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group Agenda Velkommen v. Susanne Kruse Sørensen, Vordingborg Erhverv Byggeriet af Madsnedsundbroen v. Per Aarsleff A/S Udbytte af samarbejdet v. Vordingborg Shipping Næste skridt v. Claus Wede, Business Lolland-Falster

Læs mere

Europas største anlægsprojekt

Europas største anlægsprojekt Fast forbindelse over Femern Bælt: Europas største anlægsprojekt Christen Borre Hansen 8/31/2017 1 Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund & Bælt Holding A/S

Læs mere

Status på Femern Bælt forbindelsen. Villads Engstrøm

Status på Femern Bælt forbindelsen. Villads Engstrøm Status på Femern Bælt forbindelsen Bygherre 2013-date, Femern A/S Design Coordination Manager, TPR Tunnel, Portal and Ramps Entreprenør 1998-2013, O. V. ENGSTRØM A/S, Ejer, Bestyrelsesmedlem, Projekt chef

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt En vej til vækst på Sjælland August, 2015 KALUNDBORG Rute 22 SLAGELSE Rute 22 NÆSTVED RØNNEDE Rute 54 Afventer endelig anlægsbevilling

Læs mere

Klintholm Havn. Servicehavn for Havvindmøllepark Kriegers Flak

Klintholm Havn. Servicehavn for Havvindmøllepark Kriegers Flak Klintholm Havn Servicehavn for Havvindmøllepark Kriegers Flak Folder OffShore.indd 1 2 Folder OffShore.indd 2 Klintholm Havn Klintholm Havn er en moderne fiskeri- og erhvervshavn med et højt serviceniveau

Læs mere

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Centralt for hele Europa Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Business Park Falster ligger i knudepunktet mellem det europæiske kontinent og Skandinavien I Nordeuropæisk perspektiv ligger Business Park

Læs mere

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind mellem Odense Havn og Lindø Industripark Infrastruktur - Offshore - Vind Lindø Et nyt stærkt samarbejde mellem Lindø Industripark og Odense Havn har taget form, og vi vil gerne præsentere mulighederne

Læs mere

06. juni 2013 VELKOMMEN

06. juni 2013 VELKOMMEN 06. juni 2013 VELKOMMEN RÅHAVEGÅRD VIRKSOMHEDER Femern Belt Development Grønt Center Business LF Sydtek Grontmij A/S Landinspektør Jørgen Hansen White arkitekter A/S MISSION Building people - Building

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Kort over parkeringsarealer:

Kort over parkeringsarealer: Å r g a n g 2, N u m m e r 1 N YHEDSBR EV I DETTE NUMMER: Vinter på Kolding Havn 1 Parkeringsafgift 2 Gudmundur 2 ISPS sikring 3 Oprensning af havnen Vejerboden flyttes Transport af silo DLG flytter siloanlæg

Læs mere

Havn og skibe. Logistisk mesterpræstation. Havne

Havn og skibe. Logistisk mesterpræstation. Havne Havn og skibe Logistisk mesterpræstation Efter den komplicerede planlægnings- og godkendelsesfase følger den egentlige logistiske kraftakt: Byggeriet af en havmøllepark er et detaljearbejde, hvor samtlige

Læs mere

Banekonferencen 17 maj Femern tunnelanlæg - Rødby og Puttgarden

Banekonferencen 17 maj Femern tunnelanlæg - Rødby og Puttgarden Banekonferencen 17 maj 2016 Femern tunnelanlæg - Rødby og Puttgarden Jeg vil fortælle 1. Baggrund? 2. Hvorfor en fast forbindelse? 3. Hvorfor en sænketunnel? 4. Hvordan bygges tunnelen? 5. Hvem bygger

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

2012 var et godt år for ADP

2012 var et godt år for ADP Årsberetning 212 Årsberetning 212 212 var et godt år for ADP Vi nåede en omsætning på 13,4 mio. kr. en stigning på 2 % i forhold til 211. Omsætningen udviklede sig dermed helt som forventet. Resultatet

Læs mere

Krav til mulige arbejdspladser Puttgarden og Rødbyhavn

Krav til mulige arbejdspladser Puttgarden og Rødbyhavn Februar 2010 Krav til mulige arbejdspladser Puttgarden og Rødbyhavn Illustrationer af størrelse, layout og behov Krav til mulige arbejdspladser Puttgarden_Rødby_DK_SECOND EDITION_V1_LLU Krav til mulige

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Beskæftigelseseffekter. Femern Bælt byggeriet

Beskæftigelseseffekter. Femern Bælt byggeriet Beskæftigelseseffekter af Femern Bælt byggeriet Notat udarbejdet for Femern A/S Juni 2013 Forfattere: Martin H. Thelle (projektleder) Jens Sand Kirk Thomas Schultz-Larsen Daniel Mekonnen 2 Beskæftigelseseffekter

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Totalt ansvar og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green Cargo (S)

Læs mere

String - Byggelogistik

String - Byggelogistik Femern A/S String - Byggelogistik Kim Smedegaard Andersen, Kontraktdirektør, Sænketunnelen Kim Smedegaard Andersen, Kontraktdirektør, Sænketunnel 2011-dato, Kontraktdirektør, sænketunnel 2009-2011, Femern

Læs mere

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen.

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. HavneBladet November 2018 Nakskov Havn i fortsat udvikling God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. Lolland Kommune overtog Nakskov Havn i juli 2014, og

Læs mere

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke Formålet med dette debatoplæg er at indkalde idéer og forslag i henhold til 32 og 35 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Simple løsninger til krævende brancher. Vi går hele vejen for at sikre dig en god forretning

Simple løsninger til krævende brancher. Vi går hele vejen for at sikre dig en god forretning Simple løsninger til krævende brancher Vi går hele vejen for at sikre dig en god forretning www.eptools.dk ep tools udvikler simple løsninger til komplicerede opgaver over hele verden Hos ep tools får

Læs mere

Storstrømsbroen. Jernbanekonferencen, 5. maj 2015 Anlægschef Erik Stoklund Larsen

Storstrømsbroen. Jernbanekonferencen, 5. maj 2015 Anlægschef Erik Stoklund Larsen Storstrømsbroen Jernbanekonferencen, 5. maj 2015 Anlægschef Erik Stoklund Larsen Indhold Baggrund Udfordringer med balancen mellem æstetik og teknik samt placering af trafikken Forslag til design Fastlæggelse

Læs mere

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 13/18231 STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO 1. BAGGRUND OG TIDSPLAN I forbindelse med anlægsarbejderne af en ny Storstrømsbro bliver der

Læs mere

Strategi Vordingborg Havn

Strategi Vordingborg Havn 1 Strategi 2017-2022 Strategi 110816 2017 2022 vers.11-08-16 2 Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Status... 3 Overordnet tidsplan for strategien... 3 1-3 år... 3 2-5 år... 3 Styrker og svagheder...

Læs mere

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 7-3-2017 Rødbyhavn Sidste opdateringer Tekst: 1-6-2016 - Plan 1: 1-6-2016 Beliggenhed Østersøen, Femern Bælt, Lolland S-kyst 54 39,3'N 11 20,7'E - kort 196 Færgehavnen

Læs mere

Fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland

Fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland Femern Bælt-forbindelsen Hurtigere og nemmere rejse med bil og tog mellem Skandinavien og Centraleuropa FEMERN BÆLT TUNNELEN Fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland Rejs når du vil ingen billetbestilling

Læs mere

3. oktober Femern Bælt-forbindelsen (kyst-kyst) Status for projektering. Debatoplæg

3. oktober Femern Bælt-forbindelsen (kyst-kyst) Status for projektering. Debatoplæg 3. oktober 2011 Femern Bælt-forbindelsen (kyst-kyst) Status for projektering Debatoplæg Dette debatoplæg er udarbejdet af: Femern A/S Femern A/S har til opgave at designe og planlægge en fast forbindelse

Læs mere

Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en ny region

Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en ny region e ter acing paste ould Femern A/S Nordeuropas største anlægsprojekt Vi skaber en n region Tak fordi vi må komme l. Niels Erik Mortenn Design Manager, Portals & Ramp Femern A/S er bgherre for den faste

Læs mere

Nyhedsbrev - August 2017

Nyhedsbrev - August 2017 Nyhedsbrev - August 2017 Københavns Universitet Væksten følger ressourcerne ELINDCO har nået sine mål tre år før tid. Vi vækster ikke for vækstens skyld men for at skabe en stabil virksomhed med de rette

Læs mere

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2016 Mange aktiviteter på Havnen Den politiske aftale om Femern er kommet på plads, der er nye investeringer og daglig travlhed i Erhvervshavnene,

Læs mere

arbejde i Vordingborg

arbejde i Vordingborg 05 NEW BRIDGE MASNEDSUND Banedanmarks UMENTNR: E3005-10 TEGN./KONTROL: PLU/HRU arbejde i Vordingborg D Ringsted-Femern banen Renovering af jernbanebroen over Hvad skal der ske i Vordingborg Ny perronbro

Læs mere

Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren

Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren DK I 2021 vil mulighederne for forretningsrejser og arbejdspendling - både med bil og tog - være drastisk forandret i trafikkorridoren Øresund

Læs mere

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge

RAMBØLL DANMARK. Viden der bringer mennesker videre. Local partner Global knowledge RAMBØLL DANMARK Viden der bringer mennesker videre Local partner Global knowledge YDELSER Rambølls ydelser inkluderer: byggeri & design infrastruktur & transport miljø & natur energi & klima industri &

Læs mere

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev.

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Kalundborg Havn NY VESTHAVN - VVM Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Replik til Søfartsstyrelsen

Læs mere

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE OM AALBORG HAVN AALBORG HAVN-KONCERNEN OM AALBORG HAVN DANMARKS STØRSTE INDLANDSHAVN // Multimodalitet med nem adgang til fjord, godsbane, motorvej og lufthavn

Læs mere

Oplev verden i NORDEN - Shipping Trainees søges. Shipping Trainee Uddannelsen VELKOMMEN

Oplev verden i NORDEN - Shipping Trainees søges. Shipping Trainee Uddannelsen VELKOMMEN Oplev verden i NORDEN - Shipping Trainees søges Shipping Trainee Uddannelsen VELKOMMEN AGENDA Præsentation af Dampskibsselskabet NORDEN A/S Baggrund Skibstyper/ruter Organisation/Afdelingernes arbejdsområde

Læs mere

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 211 Offentligt De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Erhvervsprofil og betydning for oplandet: Lemvig Havn, Holstebro Struer Havn, Thisted

Læs mere

Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S

Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S ved motorvej E47 på Nordfalster i knudepunktet mellem Berlin/Hamborg og København/Malmø - i korridoren, der forbinder

Læs mere

Ide til ny forbindelse i stedet for Storstrømsbroen.

Ide til ny forbindelse i stedet for Storstrømsbroen. Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Spørgsmål 135 Offentligt Ide til ny forbindelse i stedet for Baggrund: Femernbelt forbindelsen vil øge antallet af godstog over Storstrømsbroen med 78 til 96 pr døgn.

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER FOR. BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn)

FORRETNINGSBETINGELSER FOR. BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn) FORRETNINGSBETINGELSER FOR BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn) Beliggenhed: Smålandsfarvandet, Lolland N-kyst 54-50,3N 11-29,4E, kort 160 Havnen: Ejes af Knuthenborg Gods. En gravet rende, Bandholm rende,

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder Danske Havne Fremtidige konkurrencemuligheder Den Danske Banekonference 2015 5. maj 2015 Danske Havne Brancheorganisation, etableret i 1917 Organiserer de danske erhvervshavne og har 68 medlemmer Foreningen

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

power to the sea integrerede elektriske løsninger

power to the sea integrerede elektriske løsninger power to the sea integrerede elektriske løsninger fra det store overblik til de små detaljer vi gør det komplicerede enkelt for dig hvor svært skal det være? Der er noget specielt over det maritime. Noget

Læs mere

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Baggrund Energistyrelsen har med sit udbud af 450 MW møller i en række kystnæreområder, skabt mulighed for øget havneaktivitet

Læs mere

RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 15 RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 15 RÅSTOFFER OG AFFALD 1155 15.1 Metode 1155 15.2 Bortskaffelse af affald 1155 15.3 Miljøvurdering

Læs mere

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Dansk-Tysk Handelskammer, februar 2016 1 Dansk-tysk infrastruktur er grundlaget for handelen mellem Tyskland og de nordeuropæiske lande. For virksomheder i Danmark,

Læs mere

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør

Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne. Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør Danske Havnes Havnekonference 2014 Europas bedste havne Tine Kirk Pedersen Markedsdirektør De tre forbindelser Sverige Danmark SGA035 Tyskland Sund & Bælt Holding A/S Den danske stat Den svenske stat Sund

Læs mere

Strategi og visionsplan for Rønne Havn A/S frem mod år 2020

Strategi og visionsplan for Rønne Havn A/S frem mod år 2020 Strategi og visionsplan for Rønne Havn A/S frem mod år 2020 Bestyrelsens og ledende medarbejderes tanker om strategier og visioner blev fremlagt på brugermødet den 12. november 2009. Arbejdet med en egentlig

Læs mere

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Det Blå Danmark er en af Danmarks stærkeste erhvervsmæssige styrkepositioner.

Læs mere

Let at komme videre...

Let at komme videre... n Modulvogntog er velkomne! n Effektiv og smidig operatør n Altid frisk på en ny ide Let at komme videre... Næstved Havn er Sydsjællands port til hele Europa. Med vores centrale placering på Sydsjælland

Læs mere

ARKÆOLOGISK METODE À LA FEMERN

ARKÆOLOGISK METODE À LA FEMERN ARKÆOLOGISK METODE À LA FEMERN - Digital arkæologi Af: Nadja M. K. Mortensen, Forhistorisk arkæolog, GIS-ansvarlig Oversigt over undersøgelsesarealet Digital opmåling og registrering er en vigtig del af

Læs mere

Alfa Laval: Projektlederen er som edderkoppen i spindets midte

Alfa Laval: Projektlederen er som edderkoppen i spindets midte Jobindex.dk - Januar 2012 Alfa Laval: Projektlederen er som edderkoppen i spindets midte En anden stor opgave som han har styret, var byggeriet af det norske skib Krillkongen. Det illustrerer ganske godt,

Læs mere

Stigende opbakning til Femern Tunnel

Stigende opbakning til Femern Tunnel Nyhedsbrev nr. 36 maj 2014 Indhold Stigende opbakning til Femern Tunnel 1 Økonomien i Femern Bælt tunnelen er sund 3 Virksomheder i Slesvig- Holsten klar til at blive underentreprenører på Femern tunnel

Læs mere

Verdens største sænketunnel Cross Boarder

Verdens største sænketunnel Cross Boarder 08-10-2014 Projects: Across Bounderies Verdens største sænketunnel Cross Boarder Steen Lykke, Technical Director 1 Verdens længste sænketunnel mellem Rødby og Puttgarden med tilhørende landanlæg 2 1 1.

Læs mere

Femern tunnelanlæg mellem Rødby - Puttgarden

Femern tunnelanlæg mellem Rødby - Puttgarden Den Danske Banekonference 2015 Femern tunnelanlæg mellem Rødby - Puttgarden Johnny Restrup-Sørensen Contract Director, Railway Agenda Fra vision til konkret projekt Verdens længste sænketunnel Femern A/S

Læs mere

Kraner MENNESKER OG MATERIEL

Kraner MENNESKER OG MATERIEL Kraner MENNESKER OG MATERIEL Vi har bl.a. hjulpet: Maersk Drilling Bladt Industries IKEA FLSmidth BMS TERMA Danmarks to kranskoler Stillads- og facadefirmaer Industrivirksomheder De fleste danske entreprenører

Læs mere

BELIGGENHED FORPLIGTER

BELIGGENHED FORPLIGTER BELIGGENHED FORPLIGTER Associated Danish Ports A/S (ADP) driver tre danske havne: Fredericia, Nyborg og Middelfart. Og det har vi gjort siden 2000. Vores havne har internationale standarder i forhold til

Læs mere

Tjuvholmen fundering af parkeringssænkekasser

Tjuvholmen fundering af parkeringssænkekasser Agenda Tjuvholmen fundering af parkeringssænkekasser 1. Tjuvholmen projektet 2. Züblins kontrakt 3. Udførelsesmetodik 4. Udfordringer 5. Kassemontage Züblin Scandinavia A/S, oktober 2008, Søren Kjær 1

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående

Storstrømsbroen. En ny bro til tog, biler, cyklister og gående Storstrømsbroen En ny bro til tog, biler, cyklister og gående En ny Storstrømsbro Vejdirektoratet skal bygge en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Den gamle bro er nedslidt

Læs mere

En verden præget af internationalisering og liberalisering

En verden præget af internationalisering og liberalisering En verden præget af internationalisering og liberalisering Som fænomen er havnen det knudepunkt, hvor sø- og landtransport mødes. Havnen er således blot ét element i en række af forbundne, men uensartede

Læs mere

Baggrund undersøgende forprojekt

Baggrund undersøgende forprojekt Baggrund undersøgende forprojekt Hvem står bag forprojektet Partnere Hjørring Kommune Hirtshals Havn Hjørring ErhvervsCenter Støtte fra Region Nordjylland Endnu ikke helt færdig med at diskutere og konkludere

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 445 Offentligt Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby SAGSNOTAT Regeringens planer om at sælge Rødbyhavn Havn 7. juni 2006 Indledning Nærværende

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER

KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER To projekter. Godt 20 mia.kr. En spritny jernbane fra København til Ringsted, der er forberedt til 250 km/ t og en opgradering af banen fra Ringsted og frem

Læs mere

Mange aktiviteter og store investeringer

Mange aktiviteter og store investeringer Fiskerbladet November 2013 Mange aktiviteter og store investeringer - og fokus på kommende Offshore aktiviteter Færdiggørelsen af Nordsøkaj følges nu op af det største uddybningsprojekt, der nogensinde

Læs mere

Revideret vurdering af beskæftigelsesmæssige konsekvenser af Femern Bælt forbindelsen. December 2012

Revideret vurdering af beskæftigelsesmæssige konsekvenser af Femern Bælt forbindelsen. December 2012 Revideret vurdering af beskæftigelsesmæssige konsekvenser af Femern Bælt forbindelsen December 2012 2 / 10 Indholdsfortegnelse 1 Anlæggelse af Femern Bælt Forbindelsen 2 2 Beskæftigelseseffekter 2 3 Direkte

Læs mere

Assens Bestyrelsesformand Charlotte Christiansen 1 1 3 stemmer Bestyrelsesmedlem Erik Klindt Andersen 1

Assens Bestyrelsesformand Charlotte Christiansen 1 1 3 stemmer Bestyrelsesmedlem Erik Klindt Andersen 1 DELTAGERLISTE HAVNENES STEMMEBERETTIGEDE DELTAGERE M.FL. 1. HAVNENES STEMMEBERETTIGEDE DELTAGERE M.FL. GRUPPE A Aarøsund 2 stemme Stemmeberettiget Tildelt ekstra Antal v/fuldmagt Assens Bestyrelsesformand

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag Til VVM-redegørelse for A. Henriksen Shipping A/S på Hundested Havn xx 2013 Indkaldelse af ideer og forslag Forslag til Kommuneplantillæg Ikke teknisk resume VVM redegørelse

Læs mere

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs VILJE TIL VÆKST Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs Indhold VISION Vilje til vækst 3 Konkurrencefordele skal omsættes til vækst 4 Markedspotentialer skal udnyttes 6 En moderne havn er et erhvervscenter

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen -1- AlsFynBroen i tal Afstand: 11 km kyst-til-kyst Trafik: Op til 17.100 biler i døgnet ved broafgift på 60 kr. Sparet rejsetid: 30 minutter mellem Odense og Hamburg

Læs mere

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2015 Introduktion Dansk økonomi ser ud til at være kommet i omdrejninger efter flere års stilstand. På trods af en relativ beskeden vækst

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Arkæologi på Banen

Ringsted-Femern Banen Arkæologi på Banen Ringsted-Femern Banen Arkæologi på Banen 1 Sverige Danmark Ringsted København Øresund Malmö Næstved Vordingborg Nykøbing F Femern Bælt Rødby Havn Puttgarden Tyskland Lübeck Signaturer Ringsted-Femern Banen

Læs mere