BELIGGENHED FORPLIGTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BELIGGENHED FORPLIGTER"

Transkript

1

2 BELIGGENHED FORPLIGTER Associated Danish Ports A/S (ADP) driver tre danske havne: Fredericia, Nyborg og Middelfart. Og det har vi gjort siden Vores havne har internationale standarder i forhold til kapacitet og dybde, men vores største force er vores beliggenhed - lige midt i Danmark, helt centralt i forhold til både national og international infrastruktur. Det forpligter. Effektiv nytænkning Vi har ikke Danmarks største havne målt på kvadratmeter. Vores geografi ske bagland lægger en naturlig begrænsning for vækst i den retning. Men den begrænsning har vi vendt til en styrke. For den tvinger os til konstant at tænke nyt, innovativt og langsigtet og til at udnytte hver eneste kvadratmeter til at skabe værdi og vækst. Den er med til at gøre os effektive. Blandt andet derfor har vi en af Danmarks største havne målt på godsomsætning. Vi er klar, når du er klar Vores baggrund gør, at vi naturligt fokuserer på løsninger og muligheder og at vi gerne går forrest, når en ny ide eller et nyt behov opstår. Vi har ikke tid til at vente. Vi vil i gang med arbejdet og med at lave resultater for os selv og for vores kunder. Mere end kajer og kraner ADP er ikke en virksomhed i traditionel forstand. Vi er et hold. Et hold af dybt engagerede medarbejdere, som brænder for at opfylde vores fælles forpligtelse og hjælpe vores kunder bedst muligt. Vi har forskellige kompetencer og erfaringer, men fælles for os er, at vi altid gør vores bedste og aldrig lover mere, end vi ved, vi kan holde. Derfor er ADP ikke bare kajer og kraner. Vi er en troværdig sparrings- og samarbejdspartner, som kender markedet, kan læse det og bruge det som afsæt for fremadrettede løsninger. Det er det, vi mener, når vi siger, at beliggenhed forpligter.

3 Vores havne har en hel unik beliggenhed og internationale standarder. Det forpligter. BELIGGENHED OG KAPACITET FREDERICIA MIDDELFART OSLO STOCKHO NYBORG KØBENHAVN Vores havne har hver især en hel unik beliggenhed lige midt i Danmark centralt i forhold til både national og international infrastruktur. Det forpligter. Lige midt i det hele Havnene ligger placeret lige midt i Danmark, og vi har stort set alt lige udenfor døren: industri, distribution, landbrug, fødevarer og vigtige klynger. Vi ligger lige, hvor Øst-Vest og Nord-Syd-akserne mødes. Tæt på dybvandsruten og tæt på motorvejs- og jernbanenettet. Det giver alle muligheder for transport til og fra havnene med skib, lastbil og tog. Placeringen ved indgangen til Østersøen gør samtidig ADP til en effektiv drejeskive for gods i transit til og fra Østersø-landene, Skandinavien og Nordeuropa. Danmarks dybeste Udover beliggenheden har vores havne internationale standarder i forhold til kapacitet og dybde. Fredericia Havn er med sine 15 meter Danmarks dybeste erhvervshavn, og det giver unikke muligheder for at håndtere de helt store skibe. Det rigtige udstyr Vi lægger desuden stor vægt på altid at have det rigtige udstyr og på at det altid skal være i orden. Vi vil være i stand til at håndtere enhver opgave stor som lille. Derfor sørger vi for løbende at vedligeholde vores materiel og investere i tidssvarende maskiner, så vi har fl ere strenge at spille på.

4 Vi arbejder med korte, effektive beslutningsprocesser, for vi vil hurtigt i gang. Med at skabe resultater for os selv og for vores kunder. ADP er meget mere end kajer og kraner vi er en sparringspartner med et indgående kendskab til markedet. INNOVATION OG HANDLEKRAFT SPARRING OG MARKEDSINDSIGT Målt på kvadratmeter råder vi ikke over Danmarks største havne. Det tvinger os til at tænke innovativt og langsigtet. Vi er ikke fanget i en træg plejer-mentalitet. Tværtimod. Vi er vant til at tænke anderledes i tæt samspil med vores samarbejdspartnere. Aktiv vækstgenerator Vi ser muligheder og løsninger også i begrænsninger. Og når vi ser en mulighed for udvikling og optimering, tøver vi ikke. Uanset om det gælder vindmølleudskibning eller krydstogt. Vi er handlekraftige og vil gerne være en aktiv vækstgenerator og samarbejdspartner for hele Region Syddanmark. Derfor går vi gerne forrest, når en ny ide, en ny udfordring eller et nyt behov opstår vi kan ikke lade være. Hurtige beslutningsprocesser Af samme grund arbejder vi altid med korte, effektive beslutningsprocesser. Projekter skal ikke dø, før de er kommet i gang, og beslutninger skal ikke sendes i udvalg for så at sygne hen. Vi vil i gang med arbejdet og med at lave resultater for os selv og for vores kunder. Vi og de har ikke tid til andet. Som havn arbejder vi med langsigtede investeringer. Så det skal vores kunderelationer også være. Vores kunder er ofte kunder for livet, og det forpligter på en anden måde end kortvarige relationer. Det betyder, at vi skal være den rigtige partner i dag, i morgen, om 10 år og om måske 50. For at være det skal vi kende vores kunder og deres behov og vi skal kende markedet, så vi kan agere sparringspartner på alle niveauer. Antennerne ude Vores antenner er altid ude. Vi agerer i markedet hele tiden. Det gør os gode til at analysere det og til at forudse, hvad der kommer til at ske og hvordan vi og vores kunder skal forholde sig til det. Vi tænker ikke kun på logistik eller på økonomi. Vi ser på vores kunders forretning som en helhed. Derfor hjælper vi ikke kun med at fl ytte ting fra A til B. Vi scanner også for nye forretningsmuligheder og udvikler nye løsninger - i tæt dialog med vores samarbejdspartnere og kunder. Ansvar hele vejen På vores havne kan man fi nde hele pakken. Vores samarbejdspartnere kan håndtere hele transportopgaven fra idé til levering, år efter år. Det fritager kunderne for problemer og spekulationer. Sammen med vores samarbejdspartnere tager vi ansvar hele vejen.

5 Vi står klar til at rykke hurtigt, når Vi gør det, vi siger, og vi holder, vores kunder er klar. I kranerne, hvad vi lover. Det forventer vi på kajen, ved skrivebordet og i af os selv og hinanden. mødelokalet. ADP er klar 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, årets 365 dage. FLEKSIBILITET OG EFFEKTIVITET ENGAGEMENT OG TROVÆRDIGHED Vores arealmæssige begrænsninger har gjort os fl eksible og effektive. Vores geografi ske bagland især i Fredericia betyder, at vi ikke bare kan udvide i kvadratmeter. Det har tvunget os til at tænke i effektivitet og omsætning. Udnyttelse af hver kvadratmeter Vi arbejder derfor hver eneste dag målrettet på at udnytte hver eneste kvadratmeter til at skabe værdi og vækst. I kranerne, på kajen, ved skrivebordet og i mødelokalet. Vi er ikke ret mange mennesker i forhold til mængden af gods, der hver dag passerer gennem havnen. Men dem, der er her, er hårdtarbejdende og fl eksible. Vær beredt Vi er der, når kunderne er der. Vi står klar til at rykke hurtigt, når vores kunder er klar 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, alle årets 365 dage. Hos ADP ser vi ikke os selv som en virksomhed i traditionel forstand. Vi ser os som et hold. Et hold af engagerede medarbejdere, som allesammen er her, fordi vi brænder for det. Vi brænder for vores kunder, og for at få tingene til at lykkedes. Og så hader vi at tabe. Derfor gør vi os umage. Hver eneste dag. Og derfor ved vi, at når vi har fået et Ja fra vores medarbejdere, så er det, fordi vi kan løse opgaven. Vi gør det, vi siger Det er en helt indgroet del af vores DNA at være ordentlige mennesker, at gøre det, vi siger, og at holde det, vi lover. Sådan har det altid været, og sådan vil det blive ved med at være. Det forventer vi af os selv og hinanden. Så det kan du forvente af os. Vores kompetente medarbejdere får tingene til at fungere. De har styr på sikkerheden og på deres materiel. De ved, hvordan det skal bruges, de passer på det, og de holder det ved lige. På den måde minimerer vi driftsstop. Det kan mærkes på effektiviteten. Til værdi for vores kunder.

6 FORRETNINGSOMRÅDER FLYDENDE BULK Flydende bulk er et stort og centralt forretningsområde for ADP, og vores kunder har tankanlæg til fl ydende produkter på havnene i både Fredericia og Nyborg. Fredericia Havn er centrum for udskibningen af den danske råolie fra Nordsøen, og havnen er valgt pga. vanddybden (15 meter) og de gunstige anløbsforhold herunder at havnen altid er isfri. Vi håndterer også raffi nerede tjære-, olie- og benzinprodukter, ligesom der importeres fl ydende gødning og foderfedt til landbruget. RO/RO Fredericias centrale placering i forhold til motorvejsnettet gør havnen ideel til håndtering af Ro/Ro-gods. Med fl ere ugentlige afgange til Klaipeda i Litauen er havnen vigtig for både industri og erhvervsliv i Region Syddanmark. Ruten kaldes korridoren mod øst, fordi der fra Klaipeda er nem adgang til Rusland og de øvrige lande i regionen. Ro/Ro-terminalen på Fredericia Havn er en multi-terminal med stor fl eksibilitet, der uden problemer håndterer løstrailere, chaufførledsagede lastbiler, entreprenørmaterialer, landbrugsmaskiner og projektlast. TØR BULK Vi har de senere år - sammen med vores samarbejdspartnere - foretaget massive investeringer i udstyr, infrastruktur og pakhuse til effektiv håndtering af tør bulk. Foderstoffer, korn og gødning til landbruget, vejsalt, træpiller og fl is til bioenergi, samt grus, sten, granitskærver og sømaterialer til bygge- og anlægsbranchen passerer dagligt gennem de tre havne. Vi har udstyret, erfaringen, den nødvendige kajplads og tilstrækkelig vanddybde til at håndtere store mængder gods på kort tid. CONTAINER Godsmængden inden for containertrafi k har været støt stigende de sidste år også hos ADP. Containerterminalen i Fredericia fungerer med fl ere ugentlige afgange som feeder-havn til større havne som fx Hamborg, hvorfra der er direkte forbindelser til hele verden. Fredericias placering lige midt i Region Syddanmark gør havnen til centralnerve for import til og eksport fra regionens virksomheder. KRYDSTOGT Krydstogtskajerne i Fredericia Havn har kapacitet til anløb af de allerstørste krydstogtskibe og den suppleres af to kajer til de mindre og mellemstore krydstogtskibe. Samtidig er kajerne meget lette at besejle. Der er masser af bassin, så de store skibe kan dreje og anløbe på en sikker måde. Dertil kommer, at Fredericia by og Region Syddanmark har en række attraktive tilbud til turister fra hele verden. Den kombination gør Fredericia til en unik krydstogtdestination med et spændende potentiale. PROJEKTLAST OG STYKGODS Vi oplever, at emnerne, der skal håndteres på havnene, bliver stadig større og tungere. Derfor er vores nyeste kajanlæg og bagarealer designet til væsentlig større belastning. Vores havne i Fredericia og Nyborg anvendes til losning og lastning af overdimensionerede projektlaster i form af fx tanke, kedler og maskinanlæg, ligesom vi håndterer stykgods som eksempelvis stålprodukter. Store, fl eksible områder og moderne udstyr i kombination med kompetente og erfarne fagfolk giver optimale rammer for en effektiv håndtering uanset projektets størrelse og karakter. OFFSHORE VIND Samarbejde med internationale virksomheder om montage og udskibning af offshore-vindmøller har udviklet sig til en af vores spidskompetencer. Det gælder især i Nyborg Havn, som har en central og fordelagtig placering for udskibning til offshore-parker i Østersøen og Kattegat. Et veludbygget havneareal med store åbne arealer, optimale besejlingsforhold, en vanddybde på 11 meter og en beliggenhed med direkte adgang til motorvej E20 er noget af det, der gør de fysiske rammer på Nyborg Havn ideelle for vindmølle-transporter.

7 Centerhavn DK-7000 Fredericia Tel

2012 var et godt år for ADP

2012 var et godt år for ADP Årsberetning 212 Årsberetning 212 212 var et godt år for ADP Vi nåede en omsætning på 13,4 mio. kr. en stigning på 2 % i forhold til 211. Omsætningen udviklede sig dermed helt som forventet. Resultatet

Læs mere

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat:

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat: Årsberetning 2009 Hoved- og nøgletal Ledelsesberetning Årets resultat: 2009 2008 2007 2006 2005 DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Nettoomsætning 103,3 109,1 101,5 94,2 87,7 Andre driftsindtægter

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

Let at komme videre...

Let at komme videre... n Modulvogntog er velkomne! n Effektiv og smidig operatør n Altid frisk på en ny ide Let at komme videre... Næstved Havn er Sydsjællands port til hele Europa. Med vores centrale placering på Sydsjælland

Læs mere

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Korsbæk Kommune 1 Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Præsentation på Trafikdage i Aalborg august 2006 www.tetraplan.dk 2 Korsbæk Godsomsætning Kommune i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Læs mere

EFFEKTIV HAVNEDRIFT GIVER RESULTATER TAL OG RESULTATER

EFFEKTIV HAVNEDRIFT GIVER RESULTATER TAL OG RESULTATER Årsberetning 2013 Associated Danish Ports A/S EFFEKTIV HAVNEDRIFT GIVER RESULTATER 2012 var et godt år for ADP, men 2013 blev endnu bedre. Også bedre end vi havde regnet med. Vi nåede i 2013 en omsætning

Læs mere

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023 Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Indhold Esbjerg Havn - En kommunal selvstyrehavn Lidt tal Forretningsområder

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016.

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2017 Kajombygning indviet af havneudvalgsformand Drømmen om den perfekte kaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og glæden over resultatet

Læs mere

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind mellem Odense Havn og Lindø Industripark Infrastruktur - Offshore - Vind Lindø Et nyt stærkt samarbejde mellem Lindø Industripark og Odense Havn har taget form, og vi vil gerne præsentere mulighederne

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland TØF Godskonference 2011 Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Krav til fremtidens

Læs mere

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til grøn transport Nøglen til grøn transport Når vi flytter gods fra et sted til andet har det konsekvenser for vores omgivelser.

Læs mere

Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark. Trafikdage 28/

Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark. Trafikdage 28/ Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark Bedre samspil mellem vej og søtransport: Havne med intermodalitet Trafikdage 28/29.08.06 Nr. 1/MH/26-2-98 Fokusområder Fokus

Læs mere

ØGET LOGISTIKFLOW. til landbrug, industri og danskernes hverdag. Velkommen til Andresen Towers Yara Chemicals når hele Danmark

ØGET LOGISTIKFLOW. til landbrug, industri og danskernes hverdag. Velkommen til Andresen Towers Yara Chemicals når hele Danmark 02/2011 ØGET LOGISTIKFLOW til landbrug, industri og danskernes hverdag Velkommen til Andresen Towers Yara Chemicals når hele Danmark Udvidelser hos Dan Gødning UPDATE 02/2011 LEDER: Strategisk udvikling

Læs mere

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE OM AALBORG HAVN AALBORG HAVN-KONCERNEN OM AALBORG HAVN DANMARKS STØRSTE INDLANDSHAVN // Multimodalitet med nem adgang til fjord, godsbane, motorvej og lufthavn

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Godskonference 2009 Havnen som vigtigt led i logistikkæden ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Cargo Service Største stevedoreselskab i havnen Håndterer ca. 5 mio. tons last årligt Driver

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

RUSTET TIL FREMTIDEN...

RUSTET TIL FREMTIDEN... Årsberetning 2014 Associated Danish Ports A/S RUSTET TIL FREMTIDEN... Et marked i forandring Generelt var markedet under forandring i 2014, og der var flere udsving på godsomsætningen på vores havne. Containeromsætningen

Læs mere

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling AABENRAA HAVN Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling Godsomsætningen blev mindre end budgetteret Godsomsætning 2008-2012 2008 1.818.310 tons 2009 1.252.397 tons 2010 1.095.833 tons 2011

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

Er fremtidens. infrastruktur

Er fremtidens. infrastruktur Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 407 Offentligt Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende i Jylland? UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) foretræde for Folketingets Trafikudvalg 26. Marts 2009 1

Læs mere

ET GODT ÅR I ET var et godt år for ADP. Ikke fordi vi slår omsætningsrekorder

ET GODT ÅR I ET var et godt år for ADP. Ikke fordi vi slår omsætningsrekorder ÅRSBERETNING 2015 2 ADP ÅRSBERETNING 2015 ET GODT ÅR I ET SVÆRT MARKED 2015 var et godt år for ADP. Ikke fordi vi slår omsætningsrekorder eller kommer ud med et hidtil uset overskud, men fordi vi i et

Læs mere

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Forebyggelse giver merværdi Erfaringer viser, at manglende vedligeholdelse ofte koster

Læs mere

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Vores værdier Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. rundlag Et fælles I Associated Danish Ports A/S har vi et fælles værdigrundlag, som er det fundament,

Læs mere

Welcome to the Port of Esbjerg Østhavnen 2014

Welcome to the Port of Esbjerg Østhavnen 2014 DANCORE-temadag, Udvidelser i Esbjerg havn Welcome to the Port of Esbjerg Østhavnen 2014 UDVIDELSER I ESBJERG HAVN Om Esbjerg Havn Formål Planer, Masterplan Østhavn Beslutning Projektering Realisering

Læs mere

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Centralt for hele Europa Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Business Park Falster ligger i knudepunktet mellem det europæiske kontinent og Skandinavien I Nordeuropæisk perspektiv ligger Business Park

Læs mere

Fredericia Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni 2018 ADP:C

Fredericia Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni 2018 ADP:C Fredericia Havn A/S CVR-nr. 25 27 69 22 Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2018 ADP:C Selskabsoplysninger ADP:f.' Selskabet Bestyrelse Fredericia Havn A/S Centerhavnsvej 13 7000 Fredericia

Læs mere

Den havnebaserede transportcenter løsning i fremtidens transport- og logistiknetværk. BILAG 9.7 Havnenes andel af godsmængden per produkttype, 2005

Den havnebaserede transportcenter løsning i fremtidens transport- og logistiknetværk. BILAG 9.7 Havnenes andel af godsmængden per produkttype, 2005 Den havnebaserede transportcenter løsning i fremtidens transport- og logistiknetværk BILAG 9.7 Havnenes andel af godsmængden per produkttype, 2005 Input til overvejelser vedrørende specialisering Kilde:

Læs mere

Forretningsudvikling i de mindre havne. Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014

Forretningsudvikling i de mindre havne. Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014 Forretningsudvikling i de mindre havne Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014 Arbejdsgruppen Status og udfordringer hvorfor en forretningsmanual? 1

Læs mere

Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S

Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S Velkommen til Transport-center Cargo Syd A/S ved motorvej E47 på Nordfalster i knudepunktet mellem Berlin/Hamborg og København/Malmø - i korridoren, der forbinder

Læs mere

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende?

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? September 2008 1 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Erhverv Kommuner Hans Kirk, Danfoss A/S, Formand Jørgen Popp Petersen, Det sønderjyske Landbrugsråd Hans

Læs mere

Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008

Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008 INDSTILLING Til Århus Byråd 7. marts 2006 Tlf.nr.: 86 13 32 66 J.nr.: 06.04.0001.06 Brev: 18298 Henrik Munch Jensen/JG Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008 1. Resume

Læs mere

ÅRHUS HAVN. INDSTILLING Til Århus Byråd Den Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM/AV

ÅRHUS HAVN. INDSTILLING Til Århus Byråd Den Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM/AV ÅRHUS HAVN INDSTILLING Til Århus Byråd Den 07.12.2004 Tlf. nr.: 86 13 32 66 Jour. nr.: 12.30.0001.04 Ref.: 17172 BM/AV Indstilling om forhøjelse af anlægsrammen med 500 mio. kr. 1. Resume Med den politiske

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen Fremtidsmulighederne for containertransport i dansk og nordeuropæisk perspektiv 1. marts 2012 Om DB Schenker Rail Scandinavia

Læs mere

Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn

Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn Kommuneplantillæg > Kommuneplantillæg 11 Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn har til formål at fastlægge rammer for lokalplanlægning,

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 Thyborøn Havn set mod Rønland Thyborøn Havn ønsker at udvide havnen. Havnen er en vigtig arbejdsplads og Lemvig Kommune ønsker at støtte op

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

En verden præget af internationalisering og liberalisering

En verden præget af internationalisering og liberalisering En verden præget af internationalisering og liberalisering Som fænomen er havnen det knudepunkt, hvor sø- og landtransport mødes. Havnen er således blot ét element i en række af forbundne, men uensartede

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

1 Strategi, udvikling og effektivisering i danske havne. Peter Bjerg Olesen Ph.d. studerende Center for Logistik Aalborg Universitet Aalborg Havn

1 Strategi, udvikling og effektivisering i danske havne. Peter Bjerg Olesen Ph.d. studerende Center for Logistik Aalborg Universitet Aalborg Havn 1 Strategi, udvikling og effektivisering i danske havne Peter Bjerg Olesen Ph.d. studerende Center for Logistik Aalborg Universitet Aalborg Havn Om foredragsholderen 2 (Peter Bjerg Olesen) Email: pbo@celog.dk

Læs mere

Effektive transportløsninger. Skræddersyede totalløsninger

Effektive transportløsninger. Skræddersyede totalløsninger Effektive transportløsninger Skræddersyede totalløsninger Godt begyndt Lad os bare tale lige ud af posen. Transport er i virkeligheden ikke så kompliceret. Det kræver blot det rigtige grej, en god portion

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag Til VVM-redegørelse for A. Henriksen Shipping A/S på Hundested Havn xx 2013 Indkaldelse af ideer og forslag Forslag til Kommuneplantillæg Ikke teknisk resume VVM redegørelse

Læs mere

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs VILJE TIL VÆKST Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs Indhold VISION Vilje til vækst 3 Konkurrencefordele skal omsættes til vækst 4 Markedspotentialer skal udnyttes 6 En moderne havn er et erhvervscenter

Læs mere

WWW.Haderslevhavn.dk Afgrænsning af planlægnings- og konsekvensområder. Baggrund! Kommuneplanen for 2001 2012 udpeger Haderslev Havn som et særligt planlægningstema.! Byrådet har besluttet at give havneområdet

Læs mere

Hvor alt sker. Kolding. Tønder. Rødekro. Aabenraa 7 km. Tyskland 25 km. Der er motorvej lige til døren.

Hvor alt sker. Kolding. Tønder. Rødekro. Aabenraa 7 km. Tyskland 25 km. Der er motorvej lige til døren. Compass Congress Center i Rødekro, Brunde Vest 17 Tønder 40 km. Rødekro Brundevej Brunde Nord Ribevej Brundevej Brunde Øst Kolding 40 km. E45 Løgumklostervej Tyskland 25 km. Aabenraa 7 km. Der er motorvej

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Videnseminar om Olie og Gas. Ressourcer og Indvinding OLGAS: Status og perspektiver for dansk offshore ved Offshore Center Danmark Mandag, den 20. marts 2006 www.offshorecenter.dk 1 Program 1. Offshore

Læs mere

Dry Port på Sjælland? Trafikdage i Aalborg 28. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Dry Port på Sjælland? Trafikdage i Aalborg 28. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Dry Port på Sjælland? Trafikdage i Aalborg 28. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Studiets baggrund Mulighederne for en dry port terminal i Høje Tåstrup for containertransport til europæiske

Læs mere

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 i hovedtræk 2014 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 INDLEDNING Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 var det første år i Esbjerg Havns nye 10 års-strategi. Dermed giver året fingerpeg

Læs mere

Havnenes rolle i transportudviklingen PETER BJERG OLESEN PH.D. STUDENT IN PORT LOGISTICS

Havnenes rolle i transportudviklingen PETER BJERG OLESEN PH.D. STUDENT IN PORT LOGISTICS 1 Havnenes rolle i transportudviklingen PETER BJERG OLESEN PH.D. STUDENT IN PORT LOGISTICS Supply chain managment 2 Konkurrenceevne for forsyningskæden Enkelte virksomheder har svært ved at konkurrere

Læs mere

GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I

GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I Dette Bilag udgør Bilag F til Aftale om virksomhedsoverdragelse BILAG F GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I 2019 APRIL 2019 Side 1 Forretningsplan for Drift & Service Introduktion.

Læs mere

TranSpOrT SErVICEYDELSEr LaGEr

TranSpOrT SErVICEYDELSEr LaGEr TranSpOrT SErVICEYDELSEr LaGEr DEN BEDSTE VEJ ER MÅLET... Matthias Gödecke (administrerende direktør for Gödecke Eurotrans GmbH) 2 GÖDECKE LOGISTIK IDÉGrUnDLaG GÖDECKE LOGISTIK står for kvalitet og sikkerhed.

Læs mere

UPDATE 42 VINDMØLLER FRA NYBORG HAVN TIL BJÖRKHÖJDEN. ADP S DYKKERTEAM: Livet under overfladen

UPDATE 42 VINDMØLLER FRA NYBORG HAVN TIL BJÖRKHÖJDEN. ADP S DYKKERTEAM: Livet under overfladen UPDATE ADP S DYKKERTEAM: Livet under overfladen 42 VINDMØLLER FRA NYBORG HAVN TIL BJÖRKHÖJDEN Fredericia Havn er drejeskive for oversøisk kornudskibning Interview: Kaptajnen går fra borde 15 års udvikling

Læs mere

UPDATE ADP I UDVIKLING: FRA KOMMUNAL HAVN TIL NATIONALT LOGISTIKCENTRUM. Massiv investering i stålhåndtering på Fredericia Havn

UPDATE ADP I UDVIKLING: FRA KOMMUNAL HAVN TIL NATIONALT LOGISTIKCENTRUM. Massiv investering i stålhåndtering på Fredericia Havn UPDATE Massiv investering i stålhåndtering på Fredericia Havn ADP I UDVIKLING: FRA KOMMUNAL HAVN TIL NATIONALT LOGISTIKCENTRUM Ny arealdisponeringsplan: Frie kvadratmeter er en kostbar ressource Shipping.dk

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv

Handlingsplan Handlingsplan Erhverv Erhverv 1 Udgangspunkt for handlingsplanen Byrådet har i 2018 vedtaget Vision 2030 for Rebild Kommune. Visionen fremhæver følgende mål for den lokale erhvervsudvikling frem mod 2030. Vi har fortsat Nordjyllands

Læs mere

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud Støttemuligheder for havne i EU Kort om Norddanmarks EU-Kontor Eksisteret siden 1990 med kontorer i Aalborg og Bruxelles En del af Business

Læs mere

Når der kommer et skib!

Når der kommer et skib! Når der kommer et skib! Eksempler på erhvervsaktiviteter i forbindelse med anløb af skibe i danske havne. Skibstrafik medfører mange forskellige erhvervsaktiviteter på havnen. Det skaber omsætning og indtjening

Læs mere

NYBORG HAVN. Fremtidens energikilde udskibes fra

NYBORG HAVN. Fremtidens energikilde udskibes fra 02/2010 Fremtidens energikilde udskibes fra NYBORG HAVN E.ON, Siemens og A2Sea fortæller om deres aktuelle erfaringer med Nyborg Havn Optimale forhold sikrer succes LEDER: God vind i udviklingen n af fremtidens

Læs mere

Transportministeriet. Havneinfrastruktur. Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen

Transportministeriet. Havneinfrastruktur. Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen Havneinfrastruktur Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen Side 1 Organiseringen af infrastruktur i Danmark Hvem investerer i anlæg Infrastruktur Hvem foretager regulering af infrastrukturen?

Læs mere

Jyllands Korridoren porten til Europa - facts, visioner, udfordringer og udviklingsmuligheder

Jyllands Korridoren porten til Europa - facts, visioner, udfordringer og udviklingsmuligheder Jyllands Korridoren porten til Europa - facts, visioner, udfordringer og udviklingsmuligheder UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) er et offentligt-privat partnerskab, der arbejder for at skabe vækst og udvikling

Læs mere

ET FÆLLES SYDDANSK INDSPIL TIL INFRASTRUKTURKOMMISSIONEN Indspil fra Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen.

ET FÆLLES SYDDANSK INDSPIL TIL INFRASTRUKTURKOMMISSIONEN Indspil fra Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen. ET FÆLLES SYDDANSK INDSPIL TIL INFRASTRUKTURKOMMISSIONEN Indspil fra Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen. Udarbejdet af en arbejdsgruppe med: Lars Bach, Esbjerg Kommune, Jørgen Lindberg, Vejle

Læs mere

Aalborg Havn - Profilbrochure

Aalborg Havn - Profilbrochure 13.106 - CASE/september 2013 Side 1 af 5 Aalborg Havn - Profilbrochure Opgaven: Brochureopdatering Port of Aalborg Company profile - stærk på logistik og samarbejde Side 2 af 5 AALborg HAvN LogiSTiK A/S

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Jyllands korridoren porten til Europa - facts, visioner, udfordringer og udviklingsmuligheder

Jyllands korridoren porten til Europa - facts, visioner, udfordringer og udviklingsmuligheder Maj 2011 Jyllands korridoren porten til Europa - facts, visioner, udfordringer og udviklingsmuligheder UdviklingsRåd Sønderjylland er et offentligt-privat partnerskab, der arbejder for at skabe vækst og

Læs mere

Aarhus Havns årsrapport 2015, budget 2016 samt overslag 2017 og 2018 og vederlag til bestyrelsen.

Aarhus Havns årsrapport 2015, budget 2016 samt overslag 2017 og 2018 og vederlag til bestyrelsen. Til Aarhus Byråd INDSTILLING 5. april 216 Aarhus Havns årsrapport 215, budget 216 samt overslag 217 og 218 og vederlag til bestyrelsen. 1. Resume Bestyrelsen finder årets overskud på 84 mio. kr. tilfredsstillende.

Læs mere

Erhvervspolitik for Fanø Kommune

Erhvervspolitik for Fanø Kommune Erhvervspolitik for Fanø Kommune 2015-2020 Vedtaget i Fanø Byråd den 16.02.2015 Vision Fanø kommunes vision er at være mødested for et mangfoldigt, kvalitetsbevidst og bæredygtigt erhvervsliv. Udviklingen

Læs mere

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING

IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING IDÉPLAN - HANSTHOLM HAVN PRESSEMØDE 29.01.2009 VILJEN TIL HANSTHOLM HAVNS UDVIKLING HAVNEUDVIDELSE Signaturforklaring: Ny havn/nye havnearealer Vindmøller Bølgeenergi anlæg Forstærkning/ny stensætning

Læs mere

Rose Holm A/S. Vækststrategi Eksport til Sverige

Rose Holm A/S. Vækststrategi Eksport til Sverige Rose Holm A/S Vækststrategi Eksport til Sverige Agenda Kort præsentation af Rose Holm A/S Vækststrategi? Hvor starter det? Eksport før strategi. Eksport efter strategi. Spørgsmål. Lidt tal og info Rose

Læs mere

Tirsdag, den 6. marts 2007 Konference: Aluminium offshore Offshore Center Danmark og dansk offshore

Tirsdag, den 6. marts 2007 Konference: Aluminium offshore Offshore Center Danmark og dansk offshore Tirsdag, den 6. marts 2007 Konference: Aluminium offshore 2007 Offshore Center Danmark og dansk offshore 1 Program 1. Offshore Center Danmark - Baggrund og arbejde 2. Offshore sektoren og dens betydning

Læs mere

Nye færger til nye tider

Nye færger til nye tider Nye færger til nye tider Bedre miljø, høj stabilitet og god komfort Rederiet Færgen (tidligere NFS) sætter i andet halvår af 2011 en ny færge ind på overfarten til Samsø fra Jyllandssiden. I begyndelsen

Læs mere

Nakskov Maskinindustri

Nakskov Maskinindustri Nakskov Maskinindustri NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Lidt om os Velkommen til Nakskov Maskinindustri. Vi er en moderne virksomhed, der er præget af stabilitet og god udvikling. Vi har traditioner og værdier,

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

udvider med nye erhvervsarealer

udvider med nye erhvervsarealer udvider med nye erhvervsarealer Positiv udvikling på Hirtshals Transport Center Hirtshals Transport Center blev etableret i 2008 i tæt samarbejde med Hirtshals Havn, og centret har siden været under konstant

Læs mere

Århus Havns årsrapport 2009, opdateret budget 2010 samt overslag 2011 og 2012.

Århus Havns årsrapport 2009, opdateret budget 2010 samt overslag 2011 og 2012. INDSTILLING Til Århus Byråd 8. april 2010 Tlf.nr.: 86 13 32 66 J.nr.: 06.04.0001.10 Brev: 20813HMJ/jg Århus Havns årsrapport 2009, opdateret budget 2010 samt overslag 2011 og 2012. 1. Resume Godsomsætningen

Læs mere

Port of Aalborg Company profile

Port of Aalborg Company profile Port of Aalborg Company profile - stærk på logistik og samarbejde AALborg HAvN LogiSTiK A/S CompANy profile Danmarks intelligente havn Erhvervspark og transportcenter Stærk på logistik og samarbejde Danmarks

Læs mere

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Grenaa, 21 maj 2013 Offshoreenergy.dk - formål At styrke og understøtte den danske offshore

Læs mere

Fremtidens intelligente havn Delmøde H. Claus Holstein Dir. Aalborg Havn A/S

Fremtidens intelligente havn Delmøde H. Claus Holstein Dir. Aalborg Havn A/S Fremtidens intelligente havn Delmøde H Claus Holstein Dir. Aalborg Havn A/S Planlægning vs. marked Forretning vs. Infrastruktur Intelligent vs. Ikke intelligent 10 punkts Fokusplan Transportcenterkonceptet

Læs mere

Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet.

Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet. Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet. Fra: Forældrebestyrelsen i Børnehuset Stakhavegård I dette høringssvar vil vi argumentere for, at Børnehuset Stakhavegård er

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2017 Vinger i vækst på Nakskov Havn Vindenergi er i vækst, og stor succes for MHI Vestas Offshore giver travlhed i Nakskov, hvor produktionen

Læs mere

Godstransport og klima i Danmark

Godstransport og klima i Danmark 5 1 15 2 25 21 215 22 225 23 235 24 245 25 255 26 5 1 15 2 25 21 215 22 225 23 235 24 245 25 255 26 5 1 15 2 25 21 215 22 225 23 235 24 245 25 255 26 5 1 15 2 25 21 215 22 225 23 235 24 245 25 255 26 5

Læs mere

P a t e n t e r V a r e m æ r k e r K o m m e r c i e l r å d g i v n i n g

P a t e n t e r V a r e m æ r k e r K o m m e r c i e l r å d g i v n i n g P a t e n t e r V a r e m æ r k e r K o m m e r c i e l r å d g i v n i n g Chas. Hude blev grundlagt i 1896 af Charles von der Hude, altid kaldet Chas. Vi styrker din værdi I det globale vidensamfund

Læs mere

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -Hvad betyder en motorvej for erhvervslivet?

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -Hvad betyder en motorvej for erhvervslivet? Motorvej på 3. etape af Rute 23 -Hvad betyder en motorvej for erhvervslivet? CVR 48233511 Udgivelsesdato : Juli 2015 Vores reference : 22.2805.01 Udarbejdet af : Sara Elisabeth Svantesson Godkendt af :

Læs mere

Stærk på samarbejde og transport

Stærk på samarbejde og transport Stærk på samarbejde og transport Shape:IT Seminar onsdag d. 18. november 2009. Organisationsformer Kommunal havn Kommunal selvstyrehavn Hel/delvis kommunalt aktieselskab Privat havn Statshavn Havne som

Læs mere

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395 Kontakt: Sans for business DK TØNDER 6 5 Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 7 2 3 4 1 DK-6270 Tønder Telefon: +45 7492 9395 www.toender-regio.de DE De Sansers Land Kontaktperson: Christiane Plischke E-Mail:

Læs mere

Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010

Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010 Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010 Muligheder og udfordringer i Intra-europæiske Dør til Dør container transporter med fokus på Danmark baseret på et Dansk speditionsfirmas

Læs mere

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Centralt for hele Europa Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Business Park Falster er placeret i et idyllisk landskab og midt i en dynamisk infrastruktur. Business Park Falster ligger i knudepunktet

Læs mere

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Hvor ligger de danske havne (121 havne og de 25 største) Side 2 Fakta

Læs mere

Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Studiets baggrund Mulighederne for en dry port terminal i Høje Tåstrup for containertransport til europæiske containerhavne

Læs mere

Fra vision til virkelighed. hansenlarsen.dk. Byggeri til erhverv

Fra vision til virkelighed. hansenlarsen.dk. Byggeri til erhverv Fra vision til virkelighed hansenlarsen.dk Byggeri til erhverv Vores vision er at fastholde og udvikle vores position som områdets førende bygge- og anlægsvirksomhed. Vi vil: være din foretrukne partner,

Læs mere

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 Bilag 3a Maj/juni 2011 Forord Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål Syddanmarks

Læs mere

Revolution på det skandinaviske logistikmarked

Revolution på det skandinaviske logistikmarked Revolution på det skandinaviske logistikmarked DK Nordeuropas stærkeste og mest innovative logistikklynge i støbeskeen I de kommende år vil der blive investeret massivt i infrastrukturen i regionerne i

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere