HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet."

Transkript

1 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2015 Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro Større fartøjer som ud- og indskiber større laster er den udvikling vi forventer og også ser i dagligdagen. Det gælder også det flotte nybyggede bulkskib, som i oktober lastede tons hvede i Nakskov Havn for Danish Agro. Danish Agro siloen i Nakskov Havn fik for et par år siden en ansigtsløftning, hvor den blev udstyret med et nyt og større lasteanlæg, der har en væsentlig højere lastehastighed end tidligere anlæg. Endvidere er siloerne blevet overfladebehandlet, så de står lyse og flotte på havnefronten. Når der så samtidig kommer et nybygget flot skib, giver det naturligvis opmærksomhed, og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet. Nakskov Havn har selv taget billeder af skibet. Men vores dygtige lokale fotograf Threin Ottossen har taget nogle fantastiske billeder, som har givet meget opmærksomhed på de sociale medier. Vi har fået tilladelse til at bringe dette smukke aftenbillede som indfanger den særlige havnestemning. Skibets navn er MARIETJE NORA. Det er bygget i 2015 og har en dødvægt på ton, en længde på 136 m, en bredde på 15 m og en dybdegang på 6,8 m. Det Hollandsk indregistrerede skib forlod Nakskov med tons hvede god hvede med Belfast som destination.

2 HavneBladet Vindmøller i transit fra Rødby via Nakskov Vindmølleemner kræver gode kajforhold og betydelige havnearealer. Det råder vi heldigvis over i Nakskov Havn, og netop nu glæder vi os over at være udgangspunkt for flere forskellige spændende opgaver. Der er lige nu opmarcheret 25 gode, brugte vindmøller på Nakskov Havn. Møllerne skal gøres klar til udskibning for at blive genopstillet på et nyt produktionssted. Der kan de forhåbentlig producere miljørigtig energi mange år endnu men præcist hvor i verden det bliver, ved vi endnu ikke. Filippinerne har været nævnt som mulig slutdestination, men det er ikke endeligt bekræftet, og det kan blive helt andre steder. Historien er den, at Femern A/S, som et lille element i de mange aktiviteter for at forberede anlæggelsen af tunnelen, har eksproprieret i alt 31 vindmøller, som var placeret på den kommende byggeplads lige vest for Rødbyhavn. Heraf er de 25 møller nu nedtaget og videresolgt til virksomheden SE Blue Renewables. Mange har mødt møllerne på vejen til deres endelige destination, når de er fragtet på lastbiler fra Rødbyhavn til udskibningsstedet i Nakskov, hvor de har fyldt godt på vejene. Som det ses på nedenstående billede er længden på vingerne dog meget, meget mindre end de nye vindmøllevinger, som der også arbejdes med på Nakskov Havn. KRINAK i Nakskov har som agent opgaven med denne noget specielle, men også rigtig spændende opgave. Fartøjet i forgrunden laster roepiller til udskibning, ligesom der yderst i billedet ses en del tilkørt skrot som klargøres til udskibning.

3

4 HavneBladet Medarbejderne i Rødby er klar til nye udfordringer Havneomsætning på kr. genererer omsætning i lokalområdet for pænt over 2 mio. kr. Femern-projektet bliver forsinket, og vi får mere tid til at forberede byggeperioden. Der kommer nogle hektiske år for Rødbyhavn Trafikhavn, men medarbejderne og de lokale virksomheder er klar. Vi glæder os ligesom resten af byen til, at der kommer rigtig gang i Femern-aktiviteterne udtaler havnemester Torben Christiansen. Og vi er klar alle mand, tilføjer han. Bemandingen i Rødbyhavn Trafikhavn består (fra venstre mod højre) af Torben Christiansen, Stig Rasmussen og Jan Hansen. I baggrunden ses EON servicebygningen, hvorfra havvindmølleparken Rødsand II bliver serviceret. I sidste nummer af HavneBladet omtalte vi de geotekniske undersøgelser, som Fugro arbejdede på. Det projekt er nu godt afsluttet, og de 2 jack-ups såvel som de 2 hjælpeskibe har forladt havnen igen. Endnu en lille brik i det store Femern-projekt er således vel afsluttet, og regnestykket for denne lille 3 måneders opgave kan gøres op. Det har vi naturligvis gjort og kan notere at det gav havnen ca i kassen. KRINAK var agent på opgaven for Fugro, og direktør og medejer Christina Hedemark Jensen har hjulpet os med at opgøre den betydning, projektet har haft i lokalområdet. Resultatet blev pænt over 2 mio. kr., hvilket klart understreger betydningen af Rødbyhavn Trafikhavn som omdrejningspunkt for erhvervsvirksomhederne i området. Hele projektet er forløbet til alles tilfredshed, og vi tør godt sige, at både medarbejderne på havnen og i virksomhederne er klar til de kommende udfordringer.

5 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Havn og by i harmonisk udvikling Den fortsatte udvikling af Nakskov Havn som en moderne erhvervshavn gør nogle gamle havneanlæg overflødige. Men nye ideer og de rigtige briller åbner muligheder for en harmonisk udvikling og gode rum for lokalbefolkning og turister. Forhåbentlig kan de muligheder gribes og realiseres som element i nogle af de byudviklingsprojekter, som andre arbejder med at realisere. Det er helt nagelfast, at Nakskov Havn er og også i fremtiden skal være en erhvervshavn med de muligheder og begrænsninger, det indebærer. Men med udgangspunkt i ønsket om at skabe rum og muligheder for udnyttelse af de af Nakskov Havns bynære havnearealer, som ikke indgår i den løbende drift af erhvervshavnen, har By og Landskab, ved arkitekt Philip Rasmussen, efter aftale lavet et oplæg til, hvordan havnefronten ved færgelejerne foran Toldboden kan udnyttes til gavn for byen. De gamle færgelejer foreslås bevaret. Det er et kulturspor, der har været rammen om færgedriften til Spodsbjerg og Kiel. Samtidig viser skitserne et maritimt område, som fremstår meget indbydende og spændende. Forslaget om anvendelse af færgelejet er grundlæggende en skitse, som vil kunne indgå i mange forskellige anvendelser af den bygningsmasse, der findes i området primært Toldboden. Ligesom det er en skitse, som ikke kolliderer med den erhvervsmæssige havnedrift. Hovedkontor: Nordic Marine Service A/S Grønlandsvej Svendborg Denmark Tel Fax mail@nmsdiving.dk afd. københavn: Tel mail@nmsdiving.dk Nordic Marine Service er et dykkerfirma, som har mere end 20 år erfaring inden for entreprenørdykning. Vi har udført mange forskellige opgaver i både ind- og udland, enten som underentreprenør eller totalentreprenør. I Nordic Marine Service har vi fokus på: Sikkerhed Kvalitet Teamwork Innovation - Fleksibilitet Godkendt af: Dykning Katodisk beskyttelse Forstøbning og betonrep. Bundsikring Vedligehold af træbolværker Inspektion/ videooptagelse Reperation af beding Drift og vedligeholdelse Undervands - svejsning og skæring Rådgivning nordic marine Service a/s denmark

6 HavneBladet Øget omsætning i erhvervshavnene Lolland Erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn oplever stigende aktivitet og kan efter de første 3 kvartaler notere en fremgang i omsætning på 6,8 %. Fremgangen afspejler en tilfredsstillende udvikling i aktiviteterne, men der er plads til og muligheder for mere. Det er altid dejligt at se aktivitet på kajerne, og det er naturligvis glædeligt, at det også udmønter sig i en stigende omsætning. Det er også glædeligt, at den øgede aktivitet kommer fra nogle af de basisaktiviteter, som vi gerne vil satse yderligere på i fremtiden. Med de store infrastrukturprojekter som Storstrømsbroen og Femern-tunnelen vil der helt sikkert blive en enorm travlhed i havnene. Vi er dog meget bevidste om, at det er projekter, som kun løber over en begrænset årrække, og derfor er selv mindre fremgange og en god udvikling for vore blivende kunder meget vigtige. Nakskov har en betydelig udskibning af korn, og en stigning på ikke mindre end 22 % er en væsentlig del af forklaringen på den generelle fremgang. Der ses dog fremgang for næsten alle varegrupper, og med de tilkendegivelser, som vi løbende får fra vore kunder, er der god grund til at tro på en stabil vækst også i vores basisforretninger, udtaler havnechef Jørgen Buhl. Food supply på land og vand Vikarkokken.dk Rødbyhavn kokken@vikarkokken.dk da-dk.facebook.com/vikarkokken.dk MENY Nakskov Havnegade 69, 4900 Nakskov Tlf.:

7 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Nyt tilsagn til erhvervshavnene om investeringer for 23,9 mio. kr. Budgetforliget i Lolland Kommune afspejler stor opbakning til erhvervshavnene i Nakskov og Rødbyhavn. Der indgår tilsagn om i alt 23,9 mio. kr. til nye investeringer. Dels i nye kajanlæg i Nakskov, dels i nogle mindre projekter i Rødbyhavn. Med vedtagelsen af budgetforliget får Nakskov Havn mulighed for at etablere 350 meter kaj med 8,5 meter vanddybde. Et projekt som er anslået til at koste 22 mio. kr. Der er allerede nu lavet og udsendt udbudsmateriale til rådgivningsdelen af projektet, som gerne skal kunne tages i brug i løbet of sommeren Vi ønsker at kunne tilbyde bedre forhold for vore kunder herunder ikke mindst kornfirmaerne, East Metal og MHI Vestas, udtaler havneudvalgsformand Jens Erik Kistrup. Opbakningen bag havnene skaber naturligvis glæde blandt havnevirksomhederne, som herved får stærkt forbedrede muligheder for flere samtidige anløb af større skibe. Femøgade 4 Box 228 DK-4800 Nykøbing F. Tlf Fax Agency and Stevedoring: krinyk@krisax.dk Management and Chartering: fixit@krisax.dk

8 Specialister på havnefronten Som kunde hos Blue Water fokuserer vi på dine behov og ønsker, når vi i fællesskab finder den bedste løsning til netop dine havnerelaterede opgaver Blue Waters kontorer på Lolland - Bandholm, Nakskov og Rødby - tilbyder en lang række havnerelaterede serviceydelser, såsom skibsklarering, stevedoring og trodseføring, blandt andet i forbindelse med kommende anlægsarbejder i regionen. Blue Water Shipping står for den daglige drift samt salgs- og markedsføringen af den privatejede Bandholm Havn på Lolland på vegne af ejeren Knuthenborg Gods. Vores store erfaring med havneopgaver giver os en god ballast for at servicere nuværende samt frem tidige kunder i alle tre lollandske havne. Udvalgte services:» 24/7 tilgængelighed» Bestilling af lods, slæbebåde, kran, mv.» Koordinering af stevedoring og terminalhåndtering» Levering af proviant, drikkevand, mv.» Indkøb af bunkers og smøreolie» Udførsel og fortoldning af varer» Tender og CTV services: visa, hotel, kørsel, forplejning m.v.» Crew transfer vessels» 11 skibsmæglerkontorer i Danmark» skibsanløb i Danmark om året Kontakt os Blue Water Shipping A/S Thousigvej Bandholm agency_lol@bws.dk Telefon: Blue Water Shipping er et internationalt transport-, shipping- og speditionsfirma med over medarbejdere, mere end 65 kontorer i verden samt et omfattende globalt netværk af agenter og samarbejdspartnere Blue Water Shipping A/S

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016.

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2017 Kajombygning indviet af havneudvalgsformand Drømmen om den perfekte kaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og glæden over resultatet

Læs mere

HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne

HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Oktober 2015 Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne Havneudvalgets formand Jens Erik Kistrup understreger betydningen af erhvervshavnene

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 Travlhed i Nakskov Havn Flere store skibsanløb giver fremgang i anløbsstatistikkerne og aktivitet med planlægning af udvidelser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2016 Flot fremgang i Nakskov Havn Basisforretningen viser en betydelig fremgang, som afspejler en grundlæggende særdeles positiv

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 Særdeles synlig succes Mange store fartøjer til MHI Vestas Offshore med vindmøllevinger fylder godt i Havnen, og anløbene

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2017 Vinger i vækst på Nakskov Havn Vindenergi er i vækst, og stor succes for MHI Vestas Offshore giver travlhed i Nakskov, hvor produktionen

Læs mere

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2016 Kongeskibet Dannebrog i Nakskov Dronning Margrethes besøg kastede glans over Lolland, og Kongeskibet blev et tilløbsstykke

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2016 Årsregnskab med fremgang Lolland Erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn afslutter sit regnskab med en fremgang i omsætning på 6,6

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 Stabil udvikling uden flere rekorder Flere store skibsanløb i Nakskov Havn præger stadig anløbsstatistikkerne. Samtidig forberedes

Læs mere

Rødbyhavn TRafikhavn

Rødbyhavn TRafikhavn Rødbyhavn Trafikhavn Den nye port til Europa Industrihavnen i Rødbyhavn (i daglig tale kaldet Rødbyhavn Trafikhavn) er en attraktiv og centralt placeret industri- og trafikhavn, i centrum af den kommende

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER FOR. BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn)

FORRETNINGSBETINGELSER FOR. BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn) FORRETNINGSBETINGELSER FOR BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn) Beliggenhed: Smålandsfarvandet, Lolland N-kyst 54-50,3N 11-29,4E, kort 160 Havnen: Ejes af Knuthenborg Gods. En gravet rende, Bandholm rende,

Læs mere

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Godskonference 2009 Havnen som vigtigt led i logistikkæden ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Cargo Service Største stevedoreselskab i havnen Håndterer ca. 5 mio. tons last årligt Driver

Læs mere

Kort over parkeringsarealer:

Kort over parkeringsarealer: Å r g a n g 2, N u m m e r 1 N YHEDSBR EV I DETTE NUMMER: Vinter på Kolding Havn 1 Parkeringsafgift 2 Gudmundur 2 ISPS sikring 3 Oprensning af havnen Vejerboden flyttes Transport af silo DLG flytter siloanlæg

Læs mere

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank Tilfredsstillende 1.-3. kvartal i har i årets første 3 kvartaler af 2015 realiseret et resultat før skat på 29,9 mio. kr. 35,5 mio. kr. mod 37,0 mio. kr. for samme periode sidste Periodens resultat før

Læs mere

2012 var et godt år for ADP

2012 var et godt år for ADP Årsberetning 212 Årsberetning 212 212 var et godt år for ADP Vi nåede en omsætning på 13,4 mio. kr. en stigning på 2 % i forhold til 211. Omsætningen udviklede sig dermed helt som forventet. Resultatet

Læs mere

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 211 Offentligt De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Erhvervsprofil og betydning for oplandet: Lemvig Havn, Holstebro Struer Havn, Thisted

Læs mere

Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS

Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS Svendborg Kommune Kultur, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Att.: Direktør Timjeppesen :gr. Jægergårdsgade 97,3. DK - 8000 Arhus C Tlf.:

Læs mere

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2016 Mange aktiviteter på Havnen Den politiske aftale om Femern er kommet på plads, der er nye investeringer og daglig travlhed i Erhvervshavnene,

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO

STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 13/18231 STORSTRØMSFORBINDELSEN ARBEJDSAREALER NY BRO 1. BAGGRUND OG TIDSPLAN I forbindelse med anlægsarbejderne af en ny Storstrømsbro bliver der

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Masterplan 2025+ INDHOLD INDHOLD Indledning...3 Nakskov Havn...4 Fakta...4 Udvikling af Nakskov Havn...6 Nakskov Havn mod 2025 - og videre...9 Rødbyhavn Trafikhavn.... 14 Fakta...

Læs mere

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 7-3-2017 Rødbyhavn Sidste opdateringer Tekst: 1-6-2016 - Plan 1: 1-6-2016 Beliggenhed Østersøen, Femern Bælt, Lolland S-kyst 54 39,3'N 11 20,7'E - kort 196 Færgehavnen

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Tørre sko en meter under havet.

Tørre sko en meter under havet. HØJVANDSSIKRING Tørre sko en meter under havet. Stormen Urd giver i disse dage udfordringer mange steder i landet med våde kældre og ødelagte tekniske installationer. På Lolland kommer oversvømmelser ikke

Læs mere

PRÆSENTATION P P BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

PRÆSENTATION P P BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN PRÆSENTATION P P Hvorfor vælge Albæk Kommunikation? Kompetencer Cases Kontakt Hvorfor vælge Albæk Kommunikation? Albæk Kommunikation er skabt ud fra behovet og ønsket om at hjælpe virksomheder, kommuner

Læs mere

Let at komme videre...

Let at komme videre... n Modulvogntog er velkomne! n Effektiv og smidig operatør n Altid frisk på en ny ide Let at komme videre... Næstved Havn er Sydsjællands port til hele Europa. Med vores centrale placering på Sydsjælland

Læs mere

NYBORG HAVN. Fremtidens energikilde udskibes fra

NYBORG HAVN. Fremtidens energikilde udskibes fra 02/2010 Fremtidens energikilde udskibes fra NYBORG HAVN E.ON, Siemens og A2Sea fortæller om deres aktuelle erfaringer med Nyborg Havn Optimale forhold sikrer succes LEDER: God vind i udviklingen n af fremtidens

Læs mere

4 Godt arbejde er centralt

4 Godt arbejde er centralt 4 Godt arbejde er centralt Medarbejdernes gode arbejde er det, der muliggør udvikling i virksomhederne. Cevea har i gentagende analyser påpeget, at gode virksomheder klarer sig bedre end deres konkurrenter

Læs mere

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 445 Offentligt Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby SAGSNOTAT Regeringens planer om at sælge Rødbyhavn Havn 7. juni 2006 Indledning Nærværende

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 20. april 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

nyheder og information fra danish agro Maj 2012 læs om

nyheder og information fra danish agro Maj 2012 læs om nyheder og information fra danish agro Maj 2012 læs om Chr. Junker kan fejre 25 års jubilæum fredag den 1. juni Vintersæd - bestil allerede nu! Fokus på bejdsning Nye funktioner på kundeportalen Levering

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen.

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. HavneBladet November 2018 Nakskov Havn i fortsat udvikling God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. Lolland Kommune overtog Nakskov Havn i juli 2014, og

Læs mere

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Mange danske virksomheder har etableret datterselskaber i udlandet. Det kan være motiveret af forskellige

Læs mere

GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I

GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I Dette Bilag udgør Bilag F til Aftale om virksomhedsoverdragelse BILAG F GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I 2019 APRIL 2019 Side 1 Forretningsplan for Drift & Service Introduktion.

Læs mere

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke

DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke DEBATOPLÆG Nyt havne- og værftsområde på Frederikshavn Havn med to flydedokke Formålet med dette debatoplæg er at indkalde idéer og forslag i henhold til 32 og 35 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER OG TAKSTER. BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn)

FORRETNINGSBETINGELSER OG TAKSTER. BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn) FORRETNINGSBETINGELSER OG TAKSTER FOR BANDHOLM HAVN (Knuthenborg Havn) Beliggenhed: Smålandsfarvandet, Lolland N-kyst 54-50,3N 11-29,4E, kort 160 Havnen: Ejes af Knuthenborg Gods. En gravet rende, Bandholm

Læs mere

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group

Storstrøm Service Group. Storstrøm. Service Group Agenda Velkommen v. Susanne Kruse Sørensen, Vordingborg Erhverv Byggeriet af Madsnedsundbroen v. Per Aarsleff A/S Udbytte af samarbejdet v. Vordingborg Shipping Næste skridt v. Claus Wede, Business Lolland-Falster

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

DLA Group blev oprindeligt etableret med det formål at koordinere indkøbssamarbejde blandt en række grovvareforretninger i Danmark og Sverige.

DLA Group blev oprindeligt etableret med det formål at koordinere indkøbssamarbejde blandt en række grovvareforretninger i Danmark og Sverige. PRESSEMEDDELELSE DLA Group Kornmarken 1 DK-8464 Galten Tlf. 7921 2121 www.dlagroup.eu Galten, den 9. januar 2012 Etablering af en bredere Koncernledelse i DLA Group DLA Group blev oprindeligt etableret

Læs mere

Når verdens længste sænketunnel banker på

Når verdens længste sænketunnel banker på Femern Bælt-forbindelsen Når verdens længste sænketunnel banker på Steen Lykke Teknisk direktør, Femern A/S Femern A/S En dansk statsejet virksomhed Den danske stat Transportministeriet Sund & Bælt Holding

Læs mere

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Det Blå Danmark er en af Danmarks stærkeste erhvervsmæssige styrkepositioner.

Læs mere

Portræt. Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster

Portræt. Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster Portræt Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster CELF Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster er en stor og bredspektret uddannelsesinstitution, der spænder over ungdomsuddannelser,

Læs mere

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn.

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +4541780482 Fax 7262 6790 chbe@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

Undgå ubehagelige overraskelser

Undgå ubehagelige overraskelser Undgå ubehagelige overraskelser Det er en naturlig del af forretningslivet at tage risici. Men visse risici er ikke værd at tage. En konkurs blandt en af de største kunder vil have meget alvorlige konsekvenser

Læs mere

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 i hovedtræk 2014 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 INDLEDNING Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 var det første år i Esbjerg Havns nye 10 års-strategi. Dermed giver året fingerpeg

Læs mere

BELIGGENHED FORPLIGTER

BELIGGENHED FORPLIGTER BELIGGENHED FORPLIGTER Associated Danish Ports A/S (ADP) driver tre danske havne: Fredericia, Nyborg og Middelfart. Og det har vi gjort siden 2000. Vores havne har internationale standarder i forhold til

Læs mere

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling AABENRAA HAVN Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling Godsomsætningen blev mindre end budgetteret Godsomsætning 2008-2012 2008 1.818.310 tons 2009 1.252.397 tons 2010 1.095.833 tons 2011

Læs mere

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder Danske Havne Fremtidige konkurrencemuligheder Den Danske Banekonference 2015 5. maj 2015 Danske Havne Brancheorganisation, etableret i 1917 Organiserer de danske erhvervshavne og har 68 medlemmer Foreningen

Læs mere

12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010. (det talte ord gælder) Tak! Intro

12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010. (det talte ord gælder) Tak! Intro 12. oktober 2010, kl. 15.15 i Eigtveds Pakhus: Tale på Varmepumpedagen 2010 (det talte ord gælder) 7. oktober 2010 Intro Tak! De sidste par uger har været noget hektiske. Som I ved barslede Klimakommissionen

Læs mere

VELKOMMEN Kære Læser. Med venlig hilsen. Jens Mørk Adm. direktør, Mühlhan

VELKOMMEN Kære Læser. Med venlig hilsen. Jens Mørk Adm. direktør, Mühlhan VELKOMMEN Kære Læser Mühlhan Danmark er et datterselskab af Mühlhan Surface Protection International, der er et af verdens største firmaer inden for overfladebehandling. Vi har mere end hundrede års erfaring

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Undgå ubehagelige overraskelser

Undgå ubehagelige overraskelser Undgå ubehagelige overraskelser Det er en naturlig del af forretningslivet at tage risici. Men visse risici er ikke værd at tage. En konkurs blandt en af de største kunder vil have meget alvorlige konsekvenser

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

Stigning i virksomhedernes produktudvikling i Region Midtjylland

Stigning i virksomhedernes produktudvikling i Region Midtjylland 10. juni 2008 Stigning i virksomhedernes produktudvikling i Region Midtjylland Innovation og udvikling. Omkring to tredjedele af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har de seneste 3

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

El-nettilslutning. en vital del af totalomkostningerne

El-nettilslutning. en vital del af totalomkostningerne El-nettilslutning en vital del af totalomkostningerne Kalundborg Forsyning har sparer et millionbeløb årligt ved at have valgt en optimal el-nettilslutning. Ved Ringsted Forsyning arbejder Ingeniør Huse

Læs mere

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være:

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være: Beretning for 2018. Mission og Vision Grøn omstilling FN s verdensmål Bortfald af grundbeløb Status på Dupont leverancerne Jeg ved godt, at jeg havde dette med på sidste års generalforsamling, men da missionen

Læs mere

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 3.881.875,50 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0 kr. 0 kr.

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 3.881.875,50 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0 kr. 0 kr. Bilag 22d Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 3.881.875,50 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0 kr. 0 kr. Indstillet

Læs mere

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Centralt for hele Europa Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Business Park Falster ligger i knudepunktet mellem det europæiske kontinent og Skandinavien I Nordeuropæisk perspektiv ligger Business Park

Læs mere

Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart

Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart v/ Søren Villumsen, DLG Drift & Logistik Transport, bulkterminal, driftsregioner, Friskvareterminal 25.000 landmænd 22 DLG-forretninger/kredsbestyrelser

Læs mere

Agro Food PArk. - for fremtidens landbrug og fødevarer

Agro Food PArk. - for fremtidens landbrug og fødevarer Agro Food PArk - for fremtidens landbrug og fødevarer Med indvielsen af Agro Food Park 13 bliver de første fysiske elementer i visionen om Agro Food Park foldet ud. Det er en stor glæde at se, men vi er

Læs mere

Odense Havn og Lindø Industripark A/S

Odense Havn og Lindø Industripark A/S Odense Havn og Lindø Industripark A/S Historie 1918 Odense Staalskibsværft blev grundlagt som et personligt ejet firma af A.P. Møller 1959 Indvielse af Lindø Skibsværft ved Statsminister H.C. Hansen 2009

Læs mere

Statoil Oliepier. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Statoil Oliepier. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 10-10-2016 Statoil Oliepier Sidste opdateringer Tekst: 27-7-2016 - Plan 1: 27-7-2016 Beliggenhed Storebælt, Kalundborg Fjord 55 40,0'N 11 05,5'E - kort 145 Havnen

Læs mere

Mastercase 2011. Problemet i dansk turisme. Samfundsudvikling, organisation og økonomi. Kunde: Turismenetværket c/o Københavns Lufthavne

Mastercase 2011. Problemet i dansk turisme. Samfundsudvikling, organisation og økonomi. Kunde: Turismenetværket c/o Københavns Lufthavne Mastercase 2011 Kunde: Turismenetværket c/o Københavns Lufthavne Samarbejdet har fungeret godt. De [Copenhagen Economics] var meget behagelige, meget direkte, og de var også med til at udfordre os. Så

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

Oplev verden i NORDEN - Shipping Trainees søges. Shipping Trainee Uddannelsen VELKOMMEN

Oplev verden i NORDEN - Shipping Trainees søges. Shipping Trainee Uddannelsen VELKOMMEN Oplev verden i NORDEN - Shipping Trainees søges Shipping Trainee Uddannelsen VELKOMMEN AGENDA Præsentation af Dampskibsselskabet NORDEN A/S Baggrund Skibstyper/ruter Organisation/Afdelingernes arbejdsområde

Læs mere

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat:

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat: Årsberetning 2009 Hoved- og nøgletal Ledelsesberetning Årets resultat: 2009 2008 2007 2006 2005 DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Nettoomsætning 103,3 109,1 101,5 94,2 87,7 Andre driftsindtægter

Læs mere

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Velkommen Filskov Friplejehjem er blevet til på initiativ af lokalbefolkningen i Filskov. Efter kommunens beslutning om at lukke

Læs mere

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Ved at deltage i Rethink Business er Rheinzink Danmark A/S blevet overbevist om, at der er god forretning i at tage brugt zink tilbage. Næste skridt

Læs mere

Mastercase 2011 Samfundsudvikling, økonomi og organisation Problemet i dansk turisme. Mastercase 2011. Samfundsudvikling, økonomi og organisation

Mastercase 2011 Samfundsudvikling, økonomi og organisation Problemet i dansk turisme. Mastercase 2011. Samfundsudvikling, økonomi og organisation Mastercase 2011 Copenhagen Economics Kunde: Turismenetværket c/o Københavns Lufthavne Samarbejdet har fungeret godt. De [Copenhagen Economics] var meget behagelige, meget direkte, og de var også med til

Læs mere

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet

Læs mere

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri

Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Widex et ægte CO2 neutralt byggeri Byens Netværk 14.01.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Hvordan bygger man ægte CO2 neutralt? Det får vi svar på i Vassingerød, hvor høreapparatproducenten Widex nu

Læs mere

Overgår 2015 klimamål

Overgår 2015 klimamål Overgår 2015 klimamål Nye tal viser, at Sønderborg-området har nedbragt sin CO2-udledning med hele 30 procent ved udgangen af 2014 altså både tidligere og mere end det oprindelige mål på en 25 procents

Læs mere

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Velkommen til strategi 2024! Hvem er vi Jeg er meget stolt over at præsentere Morsø Forsynings strategi 2024. Denne strategi er fremkommet, blandt andet,

Læs mere

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse.

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse. E 25. maj 2018. Generalforsamling torsdag den 24-5-2018, kl. 1900 På Kramnitsevej 21D, Kramnitse Referat. Dagsorden: Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling Dagsorden ifølge

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 14. november 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Havnebestyrelsen. 14. november 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Referat til mødet i Havnebestyrelsen 14. november 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 46 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 31. oktober 2016 med godsstatistik 59

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

[ENERGI VIBORG - KOMMUNIKATIONSPOLITIK] Energi Viborg A/S. Af: Kunde- & kommunikationschef Inge B. Borggaard

[ENERGI VIBORG - KOMMUNIKATIONSPOLITIK] Energi Viborg A/S. Af: Kunde- & kommunikationschef Inge B. Borggaard 2018 Energi Viborg A/S Af: Kunde- & kommunikationschef Inge B. Borggaard [ENERGI VIBORG - KOMMUNIKATIONSPOLITIK] Energi Viborg A/S kommunikationspolitik har det formål at øge organisationens interessenter

Læs mere

Anders U. la Cour Vahl, Greenland Tourism & Busines Council

Anders U. la Cour Vahl, Greenland Tourism & Busines Council NOTAT Forbedring af havnefaciliteter i forbindelse med krydstogtturisme og passagersejlads i Grønland Udarbejdet af: Gorm Diernisse, Royal Arctic Liner Agency Anders U. la Cour Vahl, Greenland Tourism

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Velkommen Filskov Friplejehjem er blevet til på initiativ af lokalbefolkningen i Filskov. Efter kommunens beslutning om at lukke

Læs mere

Aarhus Havns årsrapport 2011, budget 2012 samt overslag 2013 og 2014

Aarhus Havns årsrapport 2011, budget 2012 samt overslag 2013 og 2014 Til Aarhus Byråd INDSTILLING 21. februar 212 Tlf.nr.: 86 13 32 66 J.nr.: 6.4.1.12 Brev:21764HMJ/jg Aarhus Havns årsrapport 211, budget 212 samt overslag 213 og 214 1. Resume Godsomsætningen faldt med 249.

Læs mere

Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010

Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010 Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010 Muligheder og udfordringer i Intra-europæiske Dør til Dør container transporter med fokus på Danmark baseret på et Dansk speditionsfirmas

Læs mere

3.5 Havne og søtransport

3.5 Havne og søtransport 19-12-2005 18:16 Side 2 Odense Havn Foto: Fyns Amt 3.5 Havne og søtransport 3.5 Havne.qxd Amtsrådets mål Det er amtsrådets overordnede målsætninger på området, at: 104 at fastholde og fremme Odense Havn

Læs mere

COPENHAGEN EXPAND & RETAIN AFTERCARE

COPENHAGEN EXPAND & RETAIN AFTERCARE COPENHAGEN EXPAND & RETAIN AFTERCARE DISPOSITION Hvad er Aftercare? Analyser Segmentering Målsætninger for arbejdet Få større resultater Hvordan kan jeg komme i gang mandag morgen? 2 AFTERCARE HVAD ER

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 Velkommen til Managementrådgivernes (MR) analyse af det danske konsulentmarked 2017. Vi er glade for i år at kunne præsentere en analyse

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab NEW EDIA Velkommen til New Media House Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab INTRO stedet christoffer flintholm Det kræver mod at turde åbne sig selv og sin virksomhed OfficeLab New Media House Risskov

Læs mere

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs VILJE TIL VÆKST Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs Indhold VISION Vilje til vækst 3 Konkurrencefordele skal omsættes til vækst 4 Markedspotentialer skal udnyttes 6 En moderne havn er et erhvervscenter

Læs mere

Thomas Bernt Henriksen. Økonomisk redaktør

Thomas Bernt Henriksen. Økonomisk redaktør Thomas Bernt Henriksen Økonomisk redaktør Lær af de bedste Budskab 1 Det er hårdt arbejde at blive gazelle i 2012 Budskab 2 Lær af de bedste - Hvordan bliver man unik? Budskab 3 Alvorlige alarmsignaler

Læs mere

Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen. Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune

Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen. Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune Kommunernes incitamenter til at fremme energibesparelser hvad får kommunen ud af indsatsen Jan Nielsen, Klimasekretariatet, Aarhus Kommune Klimaplan 2012-2015 Det energisamfund intelligente Klimasekretariatet

Læs mere