HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af 2016."

Transkript

1 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2017 Kajombygning indviet af havneudvalgsformand Drømmen om den perfekte kaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og glæden over resultatet er stor. Drømmen om en regulær 350 meter lang dybvandskaj i Nakskov Havn er nu realiseret, og kajen blev officielt indviet af havneudvalgsformand Jens Erik Kistrup den 5. december Kajen var meget højt prioriteret i Nakskov Havns udviklingsplaner, og det var der stor forståelse for i Kommunalbestyrelsen, som bevilgede ikke mindre end 22 mio. kr. til projektet i starten af Den nye kaj er et meget vigtigt grundlag for de fremtidige muligheder for Nakskov Havn. Især fordi projektet giver en særdeles anvendelig lang kaj med et fantastisk godt bagareal. Kajen er meget let tilgængelig for besejling, og der er et godt stort svaje-bassin til rådighed. Af kajens samlede 350 meter er 100 meter udført med ekstra styrke, så den kan anvendes som en decideret sværdgodskaj. Læs mere på side 4 og 5 om de stigende udskibningsmængder af korn, vindmøllevinger, tekniske konstruktioner mv. i HavneBladet.

2 HavneBladet Reparation af tilkørselsveje Tilkørselsforholdene for enden af Vingevej til kaj 1 bliver nu kraftigt forbedret. Efter at området ved kaj 1, det tidligere dok 2 område, blev færdiggjort med et særdeles flot resultat, er turen nu kommet til en forbedring af tilkørselsforholdene. Derfor er en renovering af disse blevet sat i udbud til fire entreprenører, hvor MSE med et bud på 593 t.kr. viste sig at være den billigste. Hertil kommer enkelte ekstraarbejder i forbindelse med projektet, som forventes at holde sig under 100 t.kr. MSE kom hurtigt i gang med opgaven, men frosten efter en ellers mild vinter har desværre midlertidigt bremset arbejdet lidt. Det kan dog vise sig at være en fordel, da det giver området mulighed for at sætte sig tilpas meget, således at et bærelag og et slidlag asfalt kan lægges på områderne, så snart frosten er gået af jorden. Vi kan derfor se frem til om ganske kort tid at have nogle rigtigt gode tilkørselsforhold til de tidligere dokarealer, som i 2016 fik en colocstenbelægning på et samlet areal på m2.

3 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Ny havnekran til Nakskov Shippingvirksomheden Krinak A/S har investeret i helt ny Sennebogen kran. Det er dejligt at se, hvordan den lokale shippingvirksomhed Krinak investerer i fremtiden på Nakskov Havn. Der er allerede gennemført store investeringer i Nakskov Bulk Terminal, og nu følges der op med anskaffelsen af en ny Sennebogen 850 kran den perfekte kran til de mange forskelligartede opgaver, som kendetegner Nakskov Havn. Kranen er allerede i fuldt arbejde som det ses på billedet, hvor en skibsladning gødning i bigbags indskibes til DLG. Nakskov Bulk Terminal er etableret i 2015 og fremstår som en moderne højteknologisk bulk-terminal, der kan håndtere alle former for bulkvarer. Terminalen er lokaliseret direkte på Nakskov Havn ud til det 350 meter lange kaj-område med en dybde på 8,5 meter vand samt åbent belagt område på m2. Stort tillykke fra Nakskov Havn med den nyerhvervede kran som vi naturligvis håber får rigtig meget at se til i fremtiden.

4 HavneBladet Fremgang og rekord for Nakskov Havn Rekordmange skibsanløb og en betydelig fremgang i godsmængder afspejler god aktivitet i flere virksomheder. Lolland Erhvervshavne har i 2016 haft en samlet omsætning på 14 mio. kr. og bidrager med et positivt driftsresultat på 3,2 mio. kr. Resultatet er meget tilfredsstillende i Nakskov Havn med en god fremgang i både skibs- og vareafgifter, mens der er en mindre tilbagegang i godsomsætning/vareafgifter i Rødbyhavn. Der har i begge havne været fokus på at klargøre havnene til de fremtidige udfordringer både for eksisterende kunder og de kommende infrastrukturprojekter. Nakskov Havn med pæn fremgang For Nakskov Havn er der opnået historisk store godsmængder, ligesom der er rekorder i skibsanløb. Fra 2015 til 2016 er godsomsætningen på Nakskov Havn steget fra 390 t. tons gods i 2015 til 517 t. tons gods i 2016, hvilket giver en fremgang på 32,4 % i tons. Mange anløb af større skibe har forøget de samlede anløb i anløb i skibstonnage fra BT i 2015 til BT i 2016 eller en fremgang på 60,9 %. Vingetransporterne til MHI Vestas Offshore er den væsentligste baggrund for den store stigning i skibstonnage. Vindmøllevinger vejer ikke meget i forhold til skibsstørrelsen og udgør derfor kun en mindre del af godsmængden. Fremgangen i godsmængden er en bred fremgang i kendte godstyper som korn, sten og grus, roepiller, skrot mv.. Korn er fortsat den største enkelte varegruppe og udgør ikke mindre end 50,3 % af den samlede godsmængde. Rødbyhavn Trafikhavn med fremgang i skibsanløb - men mindre gods Rødbyhavn har en mindre fremgang i skibsafgifter, primært grundet anløb af mange oprensningsfartøjer i Der har været en tilbagegang i godsmængden i Rødbyhavn fra 94 t. tons gods til 81 t. tons gods eller 13,6 %. Den mindre godsmængde skyldes mindre mængder af korn og gødning, mens der har været pæn fremgang på sten, grus og slagger. For korn og gødning forventes afslutningen af reparation på gødningsanlægget at give en fremgang i 2017 mens udsigterne på længere sigt for korn er udfordret af havnens begrænsede vanddybde. Havnen har dog en meget attraktiv beliggenhed og forventes at få en nøglerolle under Femernbyggeriet. Strategi, masterplan og anlægsinvesteringer Strategi og masterplan for erhvervshavnene er i samspil med virksomhederne færdiggjort i starten af 2016, samtidig med at der er gennemført væsentlige forbedringer i havnene. I Nakskov har en hovedrenovering af kajanlægget i Sydhavnen givet yderligere kajfaciliteter.

5 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Et fremtidssikret anlæg bestående af kaj 4, kaj 5 og kaj 6 giver nu en 350 meter lang sammenhængende kajstrækning med 8,5 meters vanddybde. Stigende udskibningsmængder af korn, vindmøllevinger, tekniske konstruktioner mv. kan dermed håndteres, og der er grundlag for en fortsat udvikling af aktiviteterne. En god og sund erhvervsudvikling Udviklingen afspejler en positiv og sund erhvervsudvikling på Lolland, med økonomisk fremgang for virksomhederne. Det er særdeles glædeligt og har meget større betydning for hele samfundet, end de ekstra kroner som skibs- og vareafgifter bidrager med i havnens lille pengekasse. Det er en positiv spiral, og de stigende indtægter i erhvervshavnene giver grundlag for at investere i den fremtidige udvikling af havnefaciliteterne til glæde for vore virksomheder.

6 HavneBladet Havnekran i Nakskov overtaget af Danish Stevedore A/S Virksomheden tilbyder fortsat kranydelser i Nakskov og Rødbyhavn med både denne kran og virksomhedens øvrige krankapacitet. Da Nakskov Havn har ændret status fra at være selvstyrehavn til en kommunal erhvervshavn, er det ikke længere muligt for havnen at udføre kranopgaver. Derfor er mobilkranen nu afhændet. Den nye ejer er virksomheden Danish Stevedore A/S. Direktør David York, fra Danish Stevedore udtaler i forbindelse med købet: Vi er glade for kranen og håber, at den også i fremtiden vil få opgaver på Nakskov Havn, ligesom vore øvrige kraner vil kunne være til rådighed, når behovet opstår i Nakskov og Rødbyhavn. Mobilkranen er af typen Sennebogen 835M og er købt som ny til Nakskov Havn i Kranen er en hydraulisk kran og har en krogrækkevidde på 17 meter fra centrum af kranen. Den kan inderst ved kranen løfte 13 tons og ved største udstrækning løfte 3,6 tons. Danish Stevedore har base på Randers Havn, men arbejder med stevedoring på alle danske havne, hvor behovet for f.eks. losning og lastning opstår. Danish Stevedore har derfor en række kraner og maskiner indrettet til at kunne flyttes. På Nakskov Havn har vi været glade for kranen, som har gjort en god og stabil indsats siden anskaffelsen i 2006, og vi håber, at den også vil tjene sin nye herre og ejer godt og loyalt. Nakskov Havn ønsker Danish Stevedore A/S tillykke med overtagelsen og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde.

7 Erhvervshavnene Nakskov Havn & Rødbyhavn Trafikhavn Ny hal til Rødbyhavn Trafikhavn Havnen er ved at få opført en koldhal til havnens materiel. Havnen flytter nu sin materielplads og samler dermed administration og materielplads på en særdeles god placering lige ved indkørslerne til kaj 4 og kaj 5. Med bygningen af en ny hal bliver der god plads til opbevaring af diverse materiel og maskiner i ly for vejr og vind. Samtidig frigøres et attraktivt havneareal, som giver nye muligheder for yderligere havneaktiviteter på Nordkajen. Materielpladsen kommer til at ligge i tæt forbindelse med havnekontoret. I samme forbindelse bliver der opført en maskinhal til havnens kørende materiel. Hallen, der er ca. 400 kvm stor, kommer desuden til at indeholde mindre værkstedsfaciliteter til vedligeholdelse af udstyret, der udgør kran, truck og traktor. Havnen står for al vedligeholdelse af havnen incl. vinterberedskab. Hallen forventes at være færdig i februar Materielpladsen belægges umiddelbart derefter, og så kan indflytningen starte. Entreprenør Sv. Krag Aps. Ønsker Rødbyhavn tillykke med den nye hal Hyldtofte Strandvej 5, 4970 Rødby larskrag@os.dk Lars: tlf

8

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December Flot fremgang i Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2016 Flot fremgang i Nakskov Havn Basisforretningen viser en betydelig fremgang, som afspejler en grundlæggende særdeles positiv

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Juni 2018 Travlhed i Nakskov Havn Flere store skibsanløb giver fremgang i anløbsstatistikkerne og aktivitet med planlægning af udvidelser

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2017 Særdeles synlig succes Mange store fartøjer til MHI Vestas Offshore med vindmøllevinger fylder godt i Havnen, og anløbene

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj Vinger i vækst på Nakskov Havn HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2017 Vinger i vækst på Nakskov Havn Vindenergi er i vækst, og stor succes for MHI Vestas Offshore giver travlhed i Nakskov, hvor produktionen

Læs mere

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling

AABENRAA HAVN. Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling AABENRAA HAVN Årsberetning 2012 Aktiviteter, resultater og udvikling Godsomsætningen blev mindre end budgetteret Godsomsætning 2008-2012 2008 1.818.310 tons 2009 1.252.397 tons 2010 1.095.833 tons 2011

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts Årsregnskab med fremgang HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Marts 2016 Årsregnskab med fremgang Lolland Erhvervshavne i Nakskov og Rødbyhavn afslutter sit regnskab med en fremgang i omsætning på 6,6

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019

HavneBladet. Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2019 Stabil udvikling uden flere rekorder Flere store skibsanløb i Nakskov Havn præger stadig anløbsstatistikkerne. Samtidig forberedes

Læs mere

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet.

HavneBladet. Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro. og der er taget mange gode billeder af netop denne havneaktivitet. HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn December 2015 Topmoderne bulkfartøj udskiber for Danish Agro Større fartøjer som ud- og indskiber større laster er den udvikling vi forventer

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Masterplan 2025+ INDHOLD INDHOLD Indledning...3 Nakskov Havn...4 Fakta...4 Udvikling af Nakskov Havn...6 Nakskov Havn mod 2025 - og videre...9 Rødbyhavn Trafikhavn.... 14 Fakta...

Læs mere

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN

HAVNE 4 HAVNE ET NAVN HAVNE 4 HAVNE ET NAVN Kære læser Det er mig en fornøjelse at kunne byde Dem velkommen til Guldborgsund Havne, der består af havnene; Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing erhvervsog Fiskerihavn og Gedser

Læs mere

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 i hovedtræk 2014 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 INDLEDNING Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 var det første år i Esbjerg Havns nye 10 års-strategi. Dermed giver året fingerpeg

Læs mere

BELIGGENHED FORPLIGTER

BELIGGENHED FORPLIGTER BELIGGENHED FORPLIGTER Associated Danish Ports A/S (ADP) driver tre danske havne: Fredericia, Nyborg og Middelfart. Og det har vi gjort siden 2000. Vores havne har internationale standarder i forhold til

Læs mere

Priser og forretningsbetingelser 2019

Priser og forretningsbetingelser 2019 Priser og forretningsbetingelser 2019 LINDØ port of ODENSE A/S CVR-nr. 38437011 Kystvejen 100 5330 Munkebo Kontortid info@lpo.dk Mandag-torsdag Kl. 7.00 16.00 www.lpo.dk Fredag Kl. 7.00 15.30 1 Kontaktoplysninger

Læs mere

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov

HavneBladet. Kongeskibet Dannebrog i Nakskov HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn September 2016 Kongeskibet Dannebrog i Nakskov Dronning Margrethes besøg kastede glans over Lolland, og Kongeskibet blev et tilløbsstykke

Læs mere

2012 var et godt år for ADP

2012 var et godt år for ADP Årsberetning 212 Årsberetning 212 212 var et godt år for ADP Vi nåede en omsætning på 13,4 mio. kr. en stigning på 2 % i forhold til 211. Omsætningen udviklede sig dermed helt som forventet. Resultatet

Læs mere

WWW.Haderslevhavn.dk Afgrænsning af planlægnings- og konsekvensområder. Baggrund! Kommuneplanen for 2001 2012 udpeger Haderslev Havn som et særligt planlægningstema.! Byrådet har besluttet at give havneområdet

Læs mere

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE OM AALBORG HAVN AALBORG HAVN-KONCERNEN OM AALBORG HAVN DANMARKS STØRSTE INDLANDSHAVN // Multimodalitet med nem adgang til fjord, godsbane, motorvej og lufthavn

Læs mere

HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne

HavneBladet. Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Oktober 2015 Gode muligheder for Lollands Erhvervshavne Havneudvalgets formand Jens Erik Kistrup understreger betydningen af erhvervshavnene

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Aarhus Havns årsrapport 2011, budget 2012 samt overslag 2013 og 2014

Aarhus Havns årsrapport 2011, budget 2012 samt overslag 2013 og 2014 Til Aarhus Byråd INDSTILLING 21. februar 212 Tlf.nr.: 86 13 32 66 J.nr.: 6.4.1.12 Brev:21764HMJ/jg Aarhus Havns årsrapport 211, budget 212 samt overslag 213 og 214 1. Resume Godsomsætningen faldt med 249.

Læs mere

Aabenraa og havnen - vækst og udvikling oktober 2013

Aabenraa og havnen - vækst og udvikling oktober 2013 Aabenraa og havnen - vækst og udvikling oktober 2013 Indhold 1. Forord 2. Udviklingstendenser 3. Aabenraa Havn 4. Nøgletal, godsomsætning 5. Fremtidsforventninger, omsætning 6. Brugerundersøgelse 7. Havnens

Læs mere

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby

Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 445 Offentligt Holeby - Højreby - Maribo - Nakskov - Ravnsborg - Rudbjerg - Rødby SAGSNOTAT Regeringens planer om at sælge Rødbyhavn Havn 7. juni 2006 Indledning Nærværende

Læs mere

Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008

Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008 INDSTILLING Til Århus Byråd 7. marts 2006 Tlf.nr.: 86 13 32 66 J.nr.: 06.04.0001.06 Brev: 18298 Henrik Munch Jensen/JG Århus Havns regnskab 2005, opdateret budget 2006 samt overslag 2007 og 2008 1. Resume

Læs mere

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Godskonference 2009 Havnen som vigtigt led i logistikkæden ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Cargo Service Største stevedoreselskab i havnen Håndterer ca. 5 mio. tons last årligt Driver

Læs mere

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen.

HavneBladet. Nakskov Havn i fortsat udvikling. God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. HavneBladet November 2018 Nakskov Havn i fortsat udvikling God forståelse og solid opbakning sikrer store investeringer til gavn for beskæftigelsen. Lolland Kommune overtog Nakskov Havn i juli 2014, og

Læs mere

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport

Nøglen til. grøn transport. I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til. grøn transport I denne folder kan du læse mere om, hvordan Kolding Havn kan blive din nøgle til grøn transport Nøglen til grøn transport Når vi flytter gods fra et sted til andet har det konsekvenser for vores omgivelser.

Læs mere

Let at komme videre...

Let at komme videre... n Modulvogntog er velkomne! n Effektiv og smidig operatør n Altid frisk på en ny ide Let at komme videre... Næstved Havn er Sydsjællands port til hele Europa. Med vores centrale placering på Sydsjælland

Læs mere

Kort over parkeringsarealer:

Kort over parkeringsarealer: Å r g a n g 2, N u m m e r 1 N YHEDSBR EV I DETTE NUMMER: Vinter på Kolding Havn 1 Parkeringsafgift 2 Gudmundur 2 ISPS sikring 3 Oprensning af havnen Vejerboden flyttes Transport af silo DLG flytter siloanlæg

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn

Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn Kommuneplantillæg > Kommuneplantillæg 11 Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn har til formål at fastlægge rammer for lokalplanlægning,

Læs mere

Vejle Erhvervshavn Takster 2019

Vejle Erhvervshavn Takster 2019 1 Vejle Erhvervshavn Takster 2019 Vejle Erhvervshavn Tlf.:7582 0466 2 De angivne takster gælder for enheder, som kan være 1 stk., 1 ton, 1 BT, 1 time osv. For enkelte opgaver kan der være tale om en sammensætning

Læs mere

ODENSE HAVN - BUDGET 2016-2019

ODENSE HAVN - BUDGET 2016-2019 ODENSE HAVN - BUDGET 2016-2019 OMSÆTNING De budgetterede skibsafgifter for 2016 forventes at ligge på samme niveau som i 2015. I perioden 2017-2019 forventer vi en vækst i omsætningen fra skibsafgifter,

Læs mere

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat:

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat: Årsberetning 2009 Hoved- og nøgletal Ledelsesberetning Årets resultat: 2009 2008 2007 2006 2005 DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Nettoomsætning 103,3 109,1 101,5 94,2 87,7 Andre driftsindtægter

Læs mere

Udvidelse af Hanstholm Havn. Dokumentationen

Udvidelse af Hanstholm Havn. Dokumentationen Udvidelse af Hanstholm Havn Dokumentationen 2 Agenda Målsætning Nøglen til succes Baggrunden Udgangspunktet Udbuddet Kontrakten Projektet Risikostyring Business casen Masterplan Udførelsen Opsamling 3

Læs mere

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind

Lindø. Et stærkt samarbejde mellem Odense Havn og Lindø Industripark. Infrastruktur - Offshore - Vind mellem Odense Havn og Lindø Industripark Infrastruktur - Offshore - Vind Lindø Et nyt stærkt samarbejde mellem Lindø Industripark og Odense Havn har taget form, og vi vil gerne præsentere mulighederne

Læs mere

100 millioner kr. i overskud i Sparekassen Vendsyssel

100 millioner kr. i overskud i Sparekassen Vendsyssel PRESSEMEDDELELSE *** 100 millioner kr. i overskud i Sparekassen Vendsyssel Sparekassen Vendsyssel kan i 2010 præsentere et overskud på 100 mio. kr. før skat, hvilket er en forøgelse med hele 225 % i forhold

Læs mere

Historisk halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel

Historisk halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel PRESSEMEDDELELSE Hovedkontoret Østergade 15 9760 Vrå Telefon: 82 22 90 00 E-mail: mail@sparv.dk 22. august 2018 Historisk halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel Sparekassen Vendsyssel kan for 1. halvår

Læs mere

Toftebo Skolesøgende børn pr. måned Fuldtidsplads (kun juli md)... 1.277,00 977,00 Deltidsplads (juli betalingsfri)...

Toftebo Skolesøgende børn pr. måned Fuldtidsplads (kun juli md)... 1.277,00 977,00 Deltidsplads (juli betalingsfri)... Brugerbetaling 2015 Toftebo Skolesøgende børn pr. måned Fuldtidsplads (kun juli )... 1.277,00 977,00 Deltidsplads (juli betalingsfri)... 803,00 614,00 Dagpleje pr. måned - betaling 12. Fuldtidsdagpleje...

Læs mere

Bilag A1 Generel beskrivelse af Holstebro-Struer Havn

Bilag A1 Generel beskrivelse af Holstebro-Struer Havn Bilag A1 Generel beskrivelse af Holstebro-Struer Havn Side 1 af 13 1. Grundlæggende oplysninger Holstebro-Struer Havn er beliggende på adressen: Holstebro-Struer Havn Kulgade 6 DK-7600 Struer www.struerhavn.dk

Læs mere

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen

HavneBladet. Mange aktiviteter på Havnen HavneBladet Erhvervshavnene Nakskov Havn og Rødbyhavn Trafikhavn Maj 2016 Mange aktiviteter på Havnen Den politiske aftale om Femern er kommet på plads, der er nye investeringer og daglig travlhed i Erhvervshavnene,

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

AALBORG HAVN. Oplandsanalyse 2017 AALBORG HAVNS EFFEKT PÅ BESKÆFTIGELSE, VÆRDISKABELSE OG SKATTEPROVENU

AALBORG HAVN. Oplandsanalyse 2017 AALBORG HAVNS EFFEKT PÅ BESKÆFTIGELSE, VÆRDISKABELSE OG SKATTEPROVENU AALBORG HAVN Oplandsanalyse 2017 AALBORG HAVNS EFFEKT PÅ BESKÆFTIGELSE, VÆRDISKABELSE OG SKATTEPROVENU Oplandsanalysen er udarbejdet for Danske Havne af Syddansk Universitet og Center for Regional- og

Læs mere

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030

THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 THYBORØN HAVN. Oplæg til kommuneplantillæg for Masterplan 2030 Thyborøn Havn set mod Rønland Thyborøn Havn ønsker at udvide havnen. Havnen er en vigtig arbejdsplads og Lemvig Kommune ønsker at støtte op

Læs mere

Kommuneplantillæg Udvidelse af Frederikshavn Havn

Kommuneplantillæg Udvidelse af Frederikshavn Havn Udvidelse af Frederikshavn Havn Deget Eksisterende spulefelter Jernbane Kragholmen Nordhavnen Eksisterende vindmøller Station Trafikhavnen Fiskeri- og trafikhavnen E45 Flådestation Færgehavnen November

Læs mere

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet Langøparken ved Nakskov Fjord Ferieparadiset ved vandet Starten på et nyt ferieeventyr? Kan man mon forestille sig, at turister ikke nødvendigvis skal bo på stranden? Kan man forestille sig, at turister,

Læs mere

7. HAVNETAKSTER M.M. 7.1 For sommersæsonen 1. april - 1. november 2016 gælder følgende havnetakster for fritidsfartøjer

7. HAVNETAKSTER M.M. 7.1 For sommersæsonen 1. april - 1. november 2016 gælder følgende havnetakster for fritidsfartøjer 7. HAVNETAKSTER M.M. (Alle beløb er i DKK) Gældende nettoprisindeks er 7.1 For sommersæsonen 1. april - 1. november 2016 gælder følgende havnetakster for fritidsfartøjer 132,4 (pr. 01-JUL-2014) a. Fartøjer

Læs mere

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Korsbæk Kommune 1 Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Præsentation på Trafikdage i Aalborg august 2006 www.tetraplan.dk 2 Korsbæk Godsomsætning Kommune i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Læs mere

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Hvor ligger de danske havne (121 havne og de 25 største) Side 2 Fakta

Læs mere

Hvide Sande Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Sidste opdateringer Tekst: 17-2-2016 - Plan 1: 15-6-2016

Hvide Sande Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Strøm. Sidste opdateringer Tekst: 17-2-2016 - Plan 1: 15-6-2016 Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 3-7-2016 Hvide Sande Havn Sidste opdateringer Tekst: 17-2-2016 - Plan 1: 15-6-2016 Beliggenhed Nordsøen, Ringkøbing Fjord 56 00,1'N 8 07,5'E - kort 93 og 99 Anmærkning

Læs mere

Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark. Trafikdage 28/

Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark. Trafikdage 28/ Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark Bedre samspil mellem vej og søtransport: Havne med intermodalitet Trafikdage 28/29.08.06 Nr. 1/MH/26-2-98 Fokusområder Fokus

Læs mere

Holbæk Marina, Dragerup Vig

Holbæk Marina, Dragerup Vig Holbæk Marina 30.7. 2012 Rapport for kommissorium Store både Kommissoriemedlemmer: Koordinator: Øvrige medlemmer: Bo Pedersen Jens Hansen Anders Flensberg Jørgen Vad Nielsen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag

Indkaldelse af idéer og forslag Indkaldelse af idéer og forslag Til VVM-redegørelse for A. Henriksen Shipping A/S på Hundested Havn xx 2013 Indkaldelse af ideer og forslag Forslag til Kommuneplantillæg Ikke teknisk resume VVM redegørelse

Læs mere

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod de maritime erhverv i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Det Blå Danmark er en af Danmarks stærkeste erhvervsmæssige styrkepositioner.

Læs mere

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen

Regnskabsåret 2011 i bygge- og anlægsbranchen Efter at 2010 var et ekstremt hårdt år for bygge- og anlægsbranchen, så viser regnskabsåret 2011 en mindre fremgang for branchen. Virksomhederne har i stort omfang fået tilpasset sig den nye situation

Læs mere

Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse

Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse Masnedø Havneudvidelse Notat Alternativt forslag til havneudvidelse 1. Indledning På foranledning af Klitroseparken og andre grundejerforeninger på Ore Strand, har A1 Consult udarbejdet en vurdering af

Læs mere

Fredericia Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni 2018 ADP:C

Fredericia Havn A/S. CVR-nr Halvårsrapport for perioden. 1. januar juni 2018 ADP:C Fredericia Havn A/S CVR-nr. 25 27 69 22 Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2018 ADP:C Selskabsoplysninger ADP:f.' Selskabet Bestyrelse Fredericia Havn A/S Centerhavnsvej 13 7000 Fredericia

Læs mere

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM

Ansøgning om udvidelse af erhvervshavne og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Oplysninger om ansøger Fornavn Jesper Lundgren Efternavn Madsen Virksomhedens CVR 31080207 Virksomhedens

Læs mere

7. HAVNETAKSTER M.M. 7.1 For sommersæsonen 1. april - 1. november 2015 gælder følgende havnetakster for fritidsfartøjer

7. HAVNETAKSTER M.M. 7.1 For sommersæsonen 1. april - 1. november 2015 gælder følgende havnetakster for fritidsfartøjer 7. HAVNETAKSTER M.M. (Alle beløb er i DKK) Gældende nettoprisindeks er 7.1 For sommersæsonen 1. april - 1. november 2015 gælder følgende havnetakster for fritidsfartøjer 132,4 (pr. 01-JUL-2014) a. Fartøjer

Læs mere

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev.

Notatet behandler punkt for punkt Søfartsstyrelsen s bemærkninger på s. 2 og 3 i deres brev. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Kalundborg Havn NY VESTHAVN - VVM Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Replik til Søfartsstyrelsen

Læs mere

2013 i hovedtræk. portesbjerg.dk ESBJERG HAVN

2013 i hovedtræk. portesbjerg.dk ESBJERG HAVN 2013 i hovedtræk portesbjerg.dk ESBJERG HAVN Indledning Esbjerg Havn forventer fortsat vækst 2013 overgik vores forventninger og alle tidligere års resultater på både top- og bundlinje. Årsagen er vækst

Læs mere

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rødbyhavn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 7-3-2017 Rødbyhavn Sidste opdateringer Tekst: 1-6-2016 - Plan 1: 1-6-2016 Beliggenhed Østersøen, Femern Bælt, Lolland S-kyst 54 39,3'N 11 20,7'E - kort 196 Færgehavnen

Læs mere

Århus Havns årsrapport 2009, opdateret budget 2010 samt overslag 2011 og 2012.

Århus Havns årsrapport 2009, opdateret budget 2010 samt overslag 2011 og 2012. INDSTILLING Til Århus Byråd 8. april 2010 Tlf.nr.: 86 13 32 66 J.nr.: 06.04.0001.10 Brev: 20813HMJ/jg Århus Havns årsrapport 2009, opdateret budget 2010 samt overslag 2011 og 2012. 1. Resume Godsomsætningen

Læs mere

Rønne Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Rønne Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 25-12-2018 Rønne Havn Sidste opdateringer Tekst: 28-9-2018 - Plan 1: 18-5-2018 Beliggenhed Østersøen, Bornholm W-kyst 55 05,9'N 014 41,8'E - kort 189 fotograferet

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 7. december 2015 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 7. december 2015 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 7. december 2015 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 38 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 30. november 2015 68 39 Status på beslutninger

Læs mere

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand

Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023. Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Esbjerg Havn Strategi for Esbjerg Havn frem mod 2023 Årets Offentlige Bestyrelseskonference Flemming N. Enevoldsen, Bestyrelsesformand Indhold Esbjerg Havn - En kommunal selvstyrehavn Lidt tal Forretningsområder

Læs mere

Sparekassen Vendsyssel følger visionen med endnu en rekord

Sparekassen Vendsyssel følger visionen med endnu en rekord PRESSEMEDDELELSE Hovedkontoret Østergade 15 9760 Vrå Telefon: 82 22 90 00 E-mail: mail@sparv.dk 5. marts 2019 Sparekassen Vendsyssel følger visionen med endnu en rekord Resultatet før skat er på 434 mio.

Læs mere

ÅRHUS HAVN. INDSTILLING Til Århus Byråd Den Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM/AV

ÅRHUS HAVN. INDSTILLING Til Århus Byråd Den Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM/AV ÅRHUS HAVN INDSTILLING Til Århus Byråd Den 07.12.2004 Tlf. nr.: 86 13 32 66 Jour. nr.: 12.30.0001.04 Ref.: 17172 BM/AV Indstilling om forhøjelse af anlægsrammen med 500 mio. kr. 1. Resume Med den politiske

Læs mere

Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne

Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne Journal nr.3:1120-0301-122/lob/infrastraktur Rådsmødet den 30. januar 2002 Resumé 1. Brancheorganisationen

Læs mere

Årsrapport 2004/05. Andelsselskabet Jyllinge Lystbådehavn A.M.B.A. Strandpromenaden 6 4040 Jyllinge CVR 31 99 85 14

Årsrapport 2004/05. Andelsselskabet Jyllinge Lystbådehavn A.M.B.A. Strandpromenaden 6 4040 Jyllinge CVR 31 99 85 14 Årsrapport 2004/05 Andelsselskabet Jyllinge Lystbådehavn A.M.B.A. Strandpromenaden 6 4040 Jyllinge CVR 31 99 85 14 1 Resultatopgørelse 1. oktober 2004 30. september 2005 Budget Budget 2004/05 2005/06 Regnskab

Læs mere

HAVNE 4,0 OM HAVNE FORVENTNING TIL FREMTIDIG UDVIKLING HAVNENES TILSTAND

HAVNE 4,0 OM HAVNE FORVENTNING TIL FREMTIDIG UDVIKLING HAVNENES TILSTAND TILSTANDS- KARAKTER 4,0 TILSTANDS- TENDENS TREND 2012-2016 FREMTIDS- SIKRING OM HAVNE En erhvervshavn kan i henhold til Havneloven organiseres som: En statshavn En kommunal havn En kommunal selvstyrehavn

Læs mere

Notat HAVNENES BETYDNING FOR OPLANDETS ERHVERVS- UDVIKLING. Sammenfatning af analyser for Randers, Horsens, Kolding og Vejle Havne. 23.

Notat HAVNENES BETYDNING FOR OPLANDETS ERHVERVS- UDVIKLING. Sammenfatning af analyser for Randers, Horsens, Kolding og Vejle Havne. 23. Notat NIRAS Konsulenterne A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4711 Fax 4810 4712 E-mail niraskon@niraskon.dk CVR-nr. 20940395 HAVNENES BETYDNING FOR OPLANDETS ERHVERVS- UDVIKLING Sammenfatning

Læs mere

Indholdsfortegnelse Skibsafgift... 1 Takster... 1 Bestemmelse for anløb... 1 Fritagelse for skibsafgift... 1 Vareafgift...

Indholdsfortegnelse Skibsafgift... 1 Takster... 1 Bestemmelse for anløb... 1 Fritagelse for skibsafgift... 1 Vareafgift... Indholdsfortegnelse Skibsafgift... 1 Takster... 1 Bestemmelse for anløb... 1 Fritagelse for skibsafgift... 1 Vareafgift... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Fritagelse for vareafgift... 4 Afgivelse af oplysninger...

Læs mere

Takstblad og forretningsbetingelser VORDINGBORG HAVN VORDINGBORG HAVN

Takstblad og forretningsbetingelser VORDINGBORG HAVN VORDINGBORG HAVN Takstblad og forretningsbetingelser VORDINGBORG HAVN 2019 VORDINGBORG HAVN www.port.vordingborg.dk Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Udgivet af Vordingborg Havn 2019 Udarbejdet af: Vordingborg

Læs mere

Odense Havn og Lindø Industripark A/S

Odense Havn og Lindø Industripark A/S Odense Havn og Lindø Industripark A/S Historie 1918 Odense Staalskibsværft blev grundlagt som et personligt ejet firma af A.P. Møller 1959 Indvielse af Lindø Skibsværft ved Statsminister H.C. Hansen 2009

Læs mere

Lindknud Motocross Klub

Lindknud Motocross Klub Lindknud Motocross Klub Hyldelundvej 8 Lindknud, 6650 Brørup Tlf.: 22 67 77 93 Dato: 02.03.2014 Vejen Kommune Udvikling & Erhverv Kultur & Fritid Rådhuspassagen 3 6600 Vejen Vedrørende ansøgning om tilskud

Læs mere

Vision og mål for MSE mod 2020

Vision og mål for MSE mod 2020 M S E S t r a t e g i p r o c e s 2 0 1 3 Vision og mål for MSE mod 2020 Strategi i MSE Som nævnt på MSE dagen 2012 er vi på vej op i Superligaen! Vi er fortsat den største entreprenør på Lolland Falster,

Læs mere

Oplandsanalyse Skive Havn

Oplandsanalyse Skive Havn Oplandsanalyse Skive Havn Skive Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet for De Vestlige Limfjordshavne af GEMBA Seafood Consulting A/S September 2011 Indhold 1 Indledning... 3

Læs mere

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR 219 Et halvår med udfordringer Et halvår med udfordringer Hermed en status på første halvår af regnskabsåret 218/19, der på nogle områder ikke er gået, som vi havde

Læs mere

HAVNEARBEJDERE, JERNGROSSISTER M.V. I RANDERS

HAVNEARBEJDERE, JERNGROSSISTER M.V. I RANDERS VERENSKOMST HAVNEARBEJDERE, JERNGROSSISTER M.V. I RANDERS TILLÆGSOVERENSKOMST til fællesoverenskomst 2014 2017 Indgået mellem DI Overenskomst ll (DSA) og 3F Fagligt Fælles Forbund Randers (Transportarbejdere)

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Kerteminde Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: 8-6-2011 - Plan 1: 20-4-2016

Kerteminde Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: 8-6-2011 - Plan 1: 20-4-2016 Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 30-6-2016 Kerteminde Havn Sidste opdateringer Tekst: 8-6-2011 - Plan 1: 20-4-2016 Beliggenhed Storebælt, Kerteminde Bugt 55 27,1'N 10 40,1'E - kort 141 Havnen set

Læs mere

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank Tilfredsstillende 1.-3. kvartal i har i årets første 3 kvartaler af 2015 realiseret et resultat før skat på 29,9 mio. kr. 35,5 mio. kr. mod 37,0 mio. kr. for samme periode sidste Periodens resultat før

Læs mere

Oversigtstabel (sammenligningstal) 2004 2005 2006 2007

Oversigtstabel (sammenligningstal) 2004 2005 2006 2007 Dansk Byggeris Regnskabsanalyse 2008 Dansk Byggeris Regnskabsanalyse 2008 omhandler primært bygge- og anlægsvirksomhedernes økonomiske forhold for kalenderåret 2007. Regnskabsanalysen udarbejdes på baggrund

Læs mere

Årsregnskab 2018 Positiv udvikling fortsætter i Sparekassen Thy

Årsregnskab 2018 Positiv udvikling fortsætter i Sparekassen Thy Pressemeddelelse: Årsrapport 2018 Årsregnskab 2018 Positiv udvikling fortsætter i Sparekassen Thy Sparekassen Thy kan igen præsentere et særdeles tilfredsstillende resultat. I 2018 blev resultatet på 131,9

Læs mere

Byggeriet fortsætter frem de kommende år

Byggeriet fortsætter frem de kommende år Michael Meineche mime@di.dk, 3377 3454 MAJ Byggeriet fortsætter frem de kommende år Byggeriet er i fremgang, og investeringerne i byggeri og anlæg steg pænt i 16. DI tror på fortsat fremgang i byggeriet

Læs mere

Strandby Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Strandby Havn. Beliggenhed. Havnen. Dybder. Største skibe. Vandstand. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 8-1-2012 Strandby Havn Sidste opdateringer Tekst: 11-5-2011 - Plan 1: 11-5-2011 Beliggenhed Kattegat, Ålbæk Bugt 57 29,7'N 10 30,2'E - kort 101 fotograferet juli

Læs mere

Lokalplan nr. H1 Havneareal på Sydkajen

Lokalplan nr. H1 Havneareal på Sydkajen Lokalplan nr. H1 Havneareal på Sydkajen TEKNISK FORVALTNING Plan- og projektafd. nov. 1987 NAKSKOV KOMMUNE Lokalplan nr. H1 Havneareal på Sydkqjen Hæftet omfatter fglgende: a) Lokalplanområdets afgrzensning

Læs mere

Side Påtegninger Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3. Ledelsesberetning Virksomhedsoplysninger 5 Ledelsesberetning 6

Side Påtegninger Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3. Ledelsesberetning Virksomhedsoplysninger 5 Ledelsesberetning 6 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE Side Påtegninger Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning Virksomhedsoplysninger 5 Ledelsesberetning 6 Årsrrapport 1. januar 31. december Anvendt

Læs mere

Takster for havneområdet

Takster for havneområdet Holbæk havn Takster for havneområdet Takster for havneområdet HOLBÆK HVNEVÆSEN TKSTREGULTIV. Havneafgift for erhvervsfartøjer B. Vareafgifter C. Kajer og Pladser D. Bådbedding E. Havneafgft for lystfartøjer

Læs mere

Toftebo Skolesøgende børn pr. måned Fuldtidsplads (kun i skolernes ferie) , ,00 Deltidsplads (juli betalingsfri)...

Toftebo Skolesøgende børn pr. måned Fuldtidsplads (kun i skolernes ferie) , ,00 Deltidsplads (juli betalingsfri)... Brugerbetaling 2017 Toftebo Skolesøgende børn pr. måned Fuldtidsplads (kun i skolernes ferie)... 1.031,00 1.001,00 Deltidsplads (juli betalingsfri)... 649,00 630,00 Dagpleje pr. måned - betaling 12 md.

Læs mere

Esbjerg Havn Hulvejen 1 Postboks 2 6701 Esbjerg

Esbjerg Havn Hulvejen 1 Postboks 2 6701 Esbjerg Priser & forretningsbetingelser 2015 Esbjerg Havn Hulvejen 1 Postboks 2 6701 Esbjerg Telefon: 7612 4000 Telefax: 7513 4050 adm@portesbjerg.dk www.portesbjerg.dk Maritim Afdeling vagt@portesbjerg.dk Alle

Læs mere

I området ligger en fungerende flydedok fra Orskov Yard, som i hele entreprisen skal kunne tilgås og holdes i drift.

I området ligger en fungerende flydedok fra Orskov Yard, som i hele entreprisen skal kunne tilgås og holdes i drift. Frederikshavn Havn. Ny pier ved Østre Kaj Frederikshavn Havn overvejer at etablere en ny pier, som skal anvendes til forankring af en ca. 250 x 50 m stor flydedok og til modtagelse af op til ca. 250 m

Læs mere

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Februar 2019

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Februar 2019 NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Februar 2019 Havnechefens klumme Udviklingsmøde på Langebro I sidste uge var der mange mennesker samlet på Langebro i Ålsgårde. Det er ikke noget særsyn om sommeren, hvor

Læs mere

INVESTERING I BOLIGEJENDOMME I BERLIN

INVESTERING I BOLIGEJENDOMME I BERLIN INVESTERING I BOLIGEJENDOMME I BERLIN BLIV MEDEJER AF GOD OG VELBELIGGENDE UDLEJNINGSEJENDOM I BERLIN. Nu får du mulighed for at blive medejer af en 16 anparter), hvor Andersen Development velbeliggende

Læs mere

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG HVOR ER VI? FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN. LIDT INFO Flådestation Frederikshavn administreres af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES)

Læs mere

Analyse af byggeriet som forretning

Analyse af byggeriet som forretning Jakob Orbesen, konsulent jaor@di.dk, 2132 0321 OKTOBER 2017 Analyse af byggeriet som forretning Byggeriet er overordnet en fornuftig forretning, som i forhold til overskudsgrad og afkastet af investeret

Læs mere

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Af Lars Christian Nørbach Mangt og meget er blevet sagt om besøgstal egnethed eller mangel på samme til at vurdere den ene eller anden kulturinstitutions

Læs mere