Encore automatisk porcelænsemaljepulversprøjtepistol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Encore automatisk porcelænsemaljepulversprøjtepistol"

Transkript

1 Encore automatisk porcelænsemaljepulversprøjtepistol Kundeproduktmanual Reservedel _0 Udgivet 9/2 - Danish - Dette dokument kan ændres uden varsel. Se for at få den seneste udgave. NORDSON CORPORATION AMHERST, OHIO USA

2 Indholdsfortegnelse Sikkerhed... Kvalificeret personale... Påtænkt brug... Bestemmelser og godkendelser... Personlig sikkerhed... 2 Brandsikkerhed... 2 Afledning til jord... 3 Tiltag i forbindelse med en funktionsfejl... 3 Bortskaffelse... 3 Beskrivelse... 4 Tekniske data... 5 Mål og vægt... 5 Serienummermærke... 5 Installation... 6 Sæt til montering på standard leddelt holdestang... 6 Valgfrie sæt til montering af pistol på leddelt og fast holdestang... 7 Pistoltilslutninger... 8 Installation af valgfri ionkollektor... 9 Justering af ionkollektorstangen... 9 Udskiftning af konisk dyse med flad- eller hjørnesprøjtedyse... 0 Betjening... 2 Vedligeholdelse... 2 Daglig vedligeholdelse... 2 Ugentlig vedligeholdelse... 3 Fejlfinding... 4 Oversigt over generel fejlfinding... 4 Modstandstest af strømforsyningen... 7 Test elektrodestøttens modstand... 7 Test af styrekablets kontinuitet... 8 Pistolkontaktledning... 8 Pistolforlængerkabel... 8 Standard pistolkabler... 9 Reparation Forberedelse Udskiftning af pulverrøret Udskiftning af strømforsyningen... 2 Udskiftning af elektrodestøttemuffen Reservedele Illustrerede reservedele til sprøjtepistoler Reservedelsliste for sprøjtepistoler Reparationsdele til elektrodestøtten Valgfrit tilbehør Kabler Valgfrie flad- og hjørnesprøjtedyser Standard leddelt pistolholdestang Valgfri leddelt pistolholdestang Valgfri fast pistolholdestang... 3 Valgfrit ionkollektorsæt Kontakt os Nordson Corporation svarer gerne på anmodninger om oplysninger, bemærkninger og forespørgsler om Nordsons produkter. De finder generelle oplysninger om Nordson på følgende internetadresse: Bemærk Dette er en publikation fra Nordson Corporation, som er beskyttet af copyright. Original copyrightdato 202. Ingen del af dette dokument må fotokopieres, gengives eller oversættes til et andet sprog uden skriftlig forhåndstilladelse fra Nordson Corporation. Oplysningerne i denne publikation kan ændres uden varsel. - Oversættelse af originalen - Varemærker Encore, Nordson og Nordsons logo er Nordson Corporations registrerede varemærker. Alle andre varemærker er deres respektive ejeres ejendom.

3 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Sikkerhed Læs og følg sikkerhedsanvisningerne i denne manual. Opgave og udstyrsrelaterede advarsler, forsigtighedsforanstaltninger og anvisninger er indeholdt i udstyrsdokumentationen, hvis relevant. Sørg for, at al dokumentation til udstyret, bl.a. disse anvisninger, er til rådighed for alle personer, der betjener, efterser eller reparerer udstyret. Kvalificeret personale Ejerne af udstyret er ansvarlige for at sikre, at Nordsons udstyr installeres, betjenes og efterses eller repareres af kvalificeret personale. Kvalificeret personale er ansatte eller leverandører, der er uddannet til at udføre de pålagte opgaver på en sikker måde. De er bekendt med alle relevante sikkerhedsregler og forskrifter og er fysisk i stand til at udføre de pålagte opgaver. Påtænkt brug Hvis Nordsons udstyr anvendes på andre måder end dem, der er beskrevet i dokumentationen til udstyret, kan det medføre person- eller tingskade. Eksempler på ikke-påtænkt brug af udstyr er brug af inkompatible materialer uautoriserede ændringer fjernelse eller frakobling af sikkerhedsudstyr eller blokeringsmekanismer brug af inkompatible eller beskadigede dele brug af ikke-godkendt hjælpeudstyr drift af udstyret ud over den maksimale nominelle ydelse Bestemmelser og godkendelser Sørg for, at udstyret er klassificeret og godkendt til det miljø, det anvendes i. Godkendelser af Nordsons udstyr bliver ugyldige, hvis installations, betjenings og vedligeholdelsesanvisningerne ikke følges. Alle faser af installationen af udstyret skal være i overensstemmelse med føderale, statslige og lokale love og bestemmelser.

4 2 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Personlig sikkerhed Brandsikkerhed Følg nedenstående anvisninger for at undgå personskader. Betjen eller efterse og reparer kun udstyret, hvis De er kvalificeret til det. Betjen kun udstyret, hvis beskyttelsesskærme, døre eller dækplader er intakte, og de automatiske blokeringsmekanismer fungerer korrekt. Sikkerhedsanordninger må ikke tilsidesættes eller frakobles. Hold Dem på afstand af udstyr i bevægelse. Før udstyr i bevægelse justeres eller efterses og repareres, skal De afspærre strømforsyningen og vente, indtil udstyret standser fuldstændigt. Afspær strømmen, og fastgør udstyret for at forhindre en pludselig bevægelse. Udlign (udled) det hydrauliske og pneumatiske tryk, før systemer eller komponenter, der er under tryk, justeres eller efterses. Afbryd, afspær og afmærk afbrydere, før elektrisk udstyr efterses eller repareres. Læs sikkerhedsdatabladet for alle de materialer, der anvendes. Følg leverandørens anvisninger for sikker håndtering og anvendelse af materialer, og anvend de anbefalede personlige beskyttelsesanordninger. For at forebygge personskader skal De være opmærksom på mindre åbenlyse farer på arbejdsstedet, som ofte ikke kan fjernes fuldstændigt, såsom varme flader, skarpe kanter, strømførende elektriske strømkredse og dele i bevægelse, som af praktiske grunde ikke kan indesluttes eller på anden måde sikres. Følg nedenstående anvisninger for at undgå brand eller eksplosion. Lad være med at ryge, svejse, slibe eller bruge en åben flamme på steder, hvor der anvendes eller oplagres brændbare materialer. Sørg for tilstrækkelig ventilation for at forebygge farlige koncentrationer af flygtige materialer eller dampe. Se lokale love og bestemmelser eller sikkerhedsdatabladet for at få vejledning. Strømførende elektriske kredsløb må ikke frakobles, mens man arbejder med brændbare materialer. Afspær først strømmen på en afbryder for at forhindre gnistdannelse. Sæt Dem ind i, hvor nødstopknapper, afspærringsventiler og brandslukkere er placeret. Hvis en brand starter i en sprøjtekabine, afspærres sprøjtesystemet og sugeblæserne straks. Udstyret skal rengøres, vedligeholdes, testes og repareres i henhold til anvisningerne i udstyrsdokumentationen. Anvend kun reservedele, der er konstrueret til brug sammen med det originale udstyr. De er velkommen til at kontakte Deres Nordson-repræsentant for at få oplysninger og råd om reservedele.

5 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 3 Afledning til jord ADVARSEL: Det er farligt at betjene defekt elektrostatisk udstyr, og det kan forårsage dødbringende elektrisk stød, brand eller eksplosion. Kontrol af modstand bør indgå i det regelmæssige vedligeholdelsesprogram. Hvis De får blot et lille elektrisk stød eller lægger mærke til gnistdannelse, skal De straks lukke ned for alt elektrisk eller elektrostatisk udstyr. Udstyret må ikke genstartes, før problemet er blevet identificeret og løst. Jordforbindelser inde i og omkring kabineåbningerne skal opfylde NFPA's krav til klasse II, afdeling eller 2, farlige beliggenheder. Se NFPA 33, NFPA 70 (NEC artikel 500, 502 og 56) og NFPA 77, seneste betingelser. Alt elektrisk ledende udstyr i sprøjteområdet skal være tilsluttet en jordforbindelse med en modstand på højst megohm, som måles med et instrument, der påfører det pågældende kredsløb mindst 500volt. Udstyr, der skal forbindes til jorden, omfatter, men er ikke begrænset til, gulvet i sprøjteområdet, operatørplatforme, fødebeholdere, fotocelleholdere og afblæsningsdyser. Personale, der arbejder i sprøjteområdet, skal være forbundet til jorden. Den ladede menneskekrop kan være en antændelseskilde. Personale, der står på en malet overflade, som f.eks. en operatørplatform, eller er iført ikke-ledende sko, er ikke forbundet til jorden. Personalet skal være iført sko med ledende såler eller anvende en jordforbindelsesrem for at bevare en forbindelse til jorden, når de arbejder med eller i nærheden af elektrostatisk udstyr. Operatørerne skal bevare kontakt mellem huden og håndtaget, dvs. mellem deres hånd og pistolhåndtaget for at forhindre, at de får elektrisk stød, mens de betjener elektrostatiske sprøjtepistoler. Hvis det er nødvendigt at bruge handsker, skæres håndfladen eller fingrene væk, eller personalet skal være iført elektrisk ledende handsker eller en jordforbindelsesrem, som er forbundet med pistolhåndtaget eller en anden ægte jordforbindelse. Før der foretages justeringer, eller sprøjtepistolerne rengøres, afspærres den elektrostatiske strømforsyning, og pistolelektroderne forbindes til jorden. Tilslut alt frakoblet udstyr, jordkabler og ledninger, efter at udstyret er efterset eller repareret. Tiltag i forbindelse med en funktionsfejl Hvis et system eller udstyr i et system ikke fungerer rigtigt, afspærres systemet straks, og der gøres følgende: Afbryd og afspær strømmen. Luk de pneumatiske afspærringsventiler, og udlign trykkene. Identificer årsagen til funktionsfejlen og ret den, før udstyret genstartes. Bortskaffelse Bortskaf udstyr og materialer, der har været anvendt til drift og eftersyn, i henhold til lokale love og bestemmelser.

6 4 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Beskrivelse Den automatiske Encore porcelænsemalje (PE) pulversprøjtepistol oplader elektrostatisk og påfører porcelænsemalje (fritte) pulvermaling. Pistolen er forsynet med en 00 kv integreret elektrostatisk strømforsyning og en elektrodeluftrenser for at forhindre pulveropbygning på elektroden. Pistolerne har en gennemgående pulverpassage for at mindske fastbrænding. Pistolerne bruges sammen med Nordsons Encore icontrol-system eller Encore LT automatiske styreenheder, som leverer elektrostatisk spændingsstyring, elektrode-luftrenseluft og pulverpumpeluft. Der følger en keramisk dyse og en 38 mm deflektor med pistolen. Valgfrit udstyr omfatter: 8, 2 og 6 meter (26, 39, 52 fod) styrekabler et 4 meter (3 fod) forlængerkabel 2 cm (4 fod) fast eller leddelt holdestangsmontering. ionkollektorsæt 4 og 6 mm fladsprøjtedyser. 4 og 6 mm hjørnesprøjtedyser Figur Encore automatisk PE-pulversprøjtepistol med konisk dyse. Konisk deflektor 4. Pistolhus 2. Konisk mønsterregulator 5. Monteringsbeslag 3. Dysemøtrik 6. Rørtilpasningsdel 7. Tilpasningsdel til pulverslange

7 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 5 Tekniske data Indgangseffekt +/- 9 V vekselstrøm, +/- A (topspænding) Udgangseffekt 00 KV, 00 A Luftkvalitet: <5 partikler, dugpunkt <0 C (50F) Maks. fugtighedsgrad: 95 % ikke kondenserende Omgivende temperaturområde: +5 til +40 C (59-04F) Denne applikator anvendes sammen med porcelænsemaljepulvere, som er ikke-brændbare. Mål og vægt 5,8 cm Encore PE-pistol til montering på holdestang Vægt: 897 gram (,98 lbs) 40,4 cm 37 cm til omdrejningscentrum 7,0 cm 3 cm 6,9 cm (2,72 tommer) 0,4 cm 6, cm 39,7 cm Figur 2 Pistolmål og -vægt (med konisk dyse) Serienummermærke BEMÆRK: Pistolens serienummer indeholder stedet, året og måneden, hvor den blev fremstillet. Serienummeret begynder med "AA0A". "AA" betyder, at produktet er fremstillet i Amherst, Ohio, "0" angiver året 200. "A" angiver måneden januar, "B" februar osv. ÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎ ÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎÎ

8 6 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Installation Sæt til montering på standard leddelt holdestang. Se figur 3. Sæt rørtilpasningsdelen (3) ind i enden af justeringsstangen (9) og fastgør den ved at tilspænde sætskruen (0) med en 4 mm unbrakonøgle. For at bevæge pistolspidsen fra side til side løsnes den højre rundhovedskrue (). For at vippe pistolspidsen op eller ned løsnes vippegrebet (4). For at dreje justeringsstangen eller skubbe den frem eller tilbage løsnes låsehåndtaget (5). 2. Placer fastspændingsanordningen (7) på en tommers holdestang, og tilspænd fastspændingsanordningens håndtag (6). 3. Pulverslangen, den 4 mm klare elektrode luftrenseslange og pistolkablet bundtes sammen og fastgøres til justeringsstangen med Nordson velcroremme. Tilslut dem til sprøjtepistolen som vist i figur Figur 3 Montering af pistolen på standard leddelt holdestang. Rundhovedskruer 5. Låsehåndtag 2. Vippebeslag 6. Håndtag til 3. Rørtilpasningsdel fastspændingsanordning 4. Vippegreb 7. Fastspændingsanordning 8. Låseanordning 9. Justeringsstang 0. Sætskrue

9 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 7 Valgfrie sæt til montering af pistol på leddelt og fast holdestang Se figur 4. Disse valgfrie holdestangsmonteringssæt har justeringsstænger () med en større indvendig diameter, som pulverslangen, luftslangen og pistolkablet kan føres igennem. Den rørtilpasningsdel (2), der følger med sprøjtepistolen, kan ikke anvendes sammen med disse sæt. Den skal udskiftes med den rørtilpasningsdel, der er inkluderet i sættene.. Skru knoppen og låseskiven (5, 4) af, og tag dem af pistolmonteringsbeslaget (3). 2. Tag standard-rørtilpasningsdelen (ikke vist) af pistolmonteringsbeslaget. 3. Skub enden af den valgfrie rørtilpasningsdel (2) ind i pistolmonteringsbeslaget, og tilret hullet i enden af rørtilpasningsdelen efter hullerne i pistolmonteringsbeslaget. 4. Stik knoppen og spændeskiven gennem monteringsbeslaget og tilspænd. 5. Se figur 5. Træk (i den følgende rækkefølge) pistolkablet, den 4 mm klare elektrode luftrenseslange og pulverslangen gennem endemonteringsrøret og ud af udskæringen. Tilslut dem til sprøjtepistolen som vist i figur Montering på leddelt holdestang Montering på fast holdestang 2 Figur 4 Valgfrie sæt til montering af pistol på holdestang. Justeringsstang 2. Rørtilpasningsdel 3. Beslag til holdestangsmontering 4. Spændeskive 5. Knop

10 8 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Pistoltilslutninger. Tilslut pulverslangen () til slangetilslutningsfittingen, og fastgør slangen med en slangeklemme (4). 2. Tilslut den 4 mm klare elektrode luftrenseslange (2) til fittingen med modhager. 3. Tilslut pistolkablet (3) til kontakten, og tilspænd kabelmøtrikken forsvarligt. Tilslutninger til standard holdestangsmontering Valgfrie tilslutninger til holdestangsmontering Figur 5 Pistoltilslutninger. Pulverslange 2. Elektrode-luftrenseslange 3. Pistolkabel 4. Slangeklemme

11 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 9 Installation af valgfri ionkollektor Ionkollektoren opsamler ioner udsendt fra pistolens ladeelektrode i stedet for at lade dem blive afsat på emnet. Dette reducerer ladningsopbygningen i det pulver, der afsættes på emnet, hvilket kan begrænse fejl i den hærdede belægning såsom pinholes og appelsinhud, og det kan forbedre hærdet pulvermalings glathed og udseende. Når ionkollektoren er installeret, justeres kollektorstangens position for at opnå de bedste resultater som beskrevet under Justering af ionkollektorstangen.. Se figur 6. Installér monteringsblokken () på pistolen med M5 låseskiven og skruen (2, 3). 2. Stik kollektorstangen (5) ind i blokken og gør den fast med M5x 8 sætskruen (4), der er inkluderet i ionkollektor-sættet. 3. Skub flerpunktsspidsen (6) ned på dysemøtrikken, og fastgør den til kollektorstangen med M3 skruen (7). BEMÆRK: Fjern mønsterregulatormuffen fra den koniske dyse, før flerpunktsspidsen monteres Figur 6 Installation af ionkollektor - Fladsprøjtedyse vist Justering af ionkollektorstangen Brug denne fremgangsmåde til at finde den optimale position for flerpunktsspidsen til påføringen. Hvis ionkollektorspidserne er for langt væk fra elektrodens spids, opsamler ionkollektoren ingen ioner og forbedrer ikke den hærdede pulvermalings udseende. Hvis ionkollektorspidserne er for tæt på elektrodens spids, er det ikke sikkert, at pulverpartiklerne bliver ladet effektivt, og effektiviteten af pulveroverførslen kan blive reduceret.. Før ionkollektorstangen monteres på pistolen, males nogle emner. Notér den strøm (A), der vises på styreenhedsdisplayet, når emnerne males. Lad malingen hærde. 2. Montér ionkollektorsættet på pistolen.

12 0 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 3. Sætskruen (4) løsnes, og flerpunktsspidsen bevæges væk fra pistolens forende. 4. Tænd for den elektrostatiske spænding, og påfør pulvermaling med et emne foran pistolen. Skub stangen fremad, indtil den strøm, der vises på styreenhedsdisplayet er 5 til 7 A højere end den, der vises i trin. Tilspænd sætskruen. 5. Lad malingen på testemnerne hærde. Sammenlign overfladefinishen på disse emner med finishen på de emner, der blev malet i trin (før ionkollektorsættet blev monteret). 6. Hvis den ønskede forbedring af overfladefinishen ikke er opnået, løsnes sætskruen og stangen skubbes ca. tomme fremad. Tilspænd sætskruen. 7. Gentag trin 5, indtil den ønskede forbedring i overfladefinishen er opnået. Udskiftning af konisk dyse med flad- eller hjørnesprøjtedyse Se figur7. For at skifte fra den koniske standarddyse til en flad- eller hjørnesprøjtedyse skal De bestille: den ønskede dyse (8) en ny dysemøtrik (4) et fladsprøjte-elektrodeholdersæt (artikel 6, 9 og 0). Se side 28 for valgfrie dyser, dysemøtrik og elektrodeholdersæt. ADVARSEL: Sluk for sprøjtepistolen og forbind elektroden til jord, før følgende procedure udføres. I modsat fald kan det resultere i et kraftigt elektrisk stød. FORSIGTIG: Deflektorkappen () og deflektoren (2) skal fjernes, før dysemøtrikken fjernes fra pistolen. Hvis de ikke fjernes først, bliver fjederen (artikel 5, figur 7) i elektrodestøtten beskadiget og skal udskiftes.. Hold med fingeren på deflektoren (2), så den ikke drejer, mens deflektorkappen () skrues af. 2. Træk deflektoren af den koniske elektrodeholder (5). 3. Skru dysemøtrikken (4) af, og fjern den sammen med mønstermuffen(3) og den koniske dyse fra pistolen. 4. Fjern elektrodestøtten (7), og rengør den med en trykluftpistol. 5. Skru den koniske elektrodeholder (5) af elektrodestøtten. 6. Stik den nye elektrode (6) ind i den flade elektrodeholder (0).

13 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Udskiftning af konisk dyse med flad- eller hjørnesprøjtedyse (forts.) 7. Skru den flade elektrodeholder ind i elektrodestøtten. 8. Monter den 20 mm lange polyurethan-slidmanchet (9) med en ID på 6 mm over enden af den flade elektrodeholder. 9. Stik fladsprøjte- eller hjørnesprøjtedysen (8) ind i den nye dysemøtrik(4), og monter derefter dysemøtrikken på sprøjtepistolen Figur 7 Udskiftning af konisk dyse med flad- eller hjørnesprøjtedyse. Deflektorkappe 2. Deflektor 3. Mønstermuffe 4. Dysemøtrik 5. Konisk elektrodeholder 6. Elektrode 7. Elektrodestøtte 8. Fladsprøjtedyse 9. Slidmanchet 0. Flad elektrodeholder

14 2 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Betjening ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre følgende opgaver. Følg sikkerhedsanvisningerne i denne vejledning og al anden tilhørende dokumentation. ADVARSEL: Udstyret kan være farligt, hvis det ikke anvendes i overensstemmelse med reglerne i denne manual. Automatisk og manuel kontrol af den elektrostatiske ydelse, luftrenseluftstrømmen og pumpeluftstrømmen sker ved hjælp af Nordsons icontrol system eller de automatiske Encore LT styreenheder. Udløsning og placering af pistolen sker ved hjælp af icontrol systemet, en Nordson Axis-styreenhed eller en PLC leveret enten af Nordson eller kunden. Se manualen til styreenheden vedrørende oplysninger om og instruktioner i programmering. Vedligeholdelse ADVARSEL: Slå den elektrostatiske spænding fra og forbind pistolens elektrode til jord, før følgende opgaver udføres. I modsat fald kan det resultere i kraftigt stød. Daglig vedligeholdelse BEMÆRK: Afhængig af påføringen er det ikke sikkert, at det er nødvendigt at udføre denne procedure hver dag. Hvis De regelmæssigt skifter farve med et pulverfødecenter, bliver sprøjtepistolen renset indvendigt, hver gang der foretages farveskift. Hvis dette er tilfældet, foretages vedligeholdelsen hver 2. eller 3. dag.. Rens sprøjtepistolerne, og sluk derefter for dem. 2. Tag pulverslangen fra pulverpumpen. Blæs eventuelt overskydende pulveret ud af pulverslangen og sprøjtepistolen med en OSHA godkendt lavtryksluftpistol. Blæs aldrig luft gennem pulverslangen fra sprøjtepistolen ind i pulverpumpen. 3. Se figur 7. Fjern dysen fra pistolen: Konisk dyse: Skru deflektorkappen () af, og fjern derefter deflektoren (2). Skru dysemøtrikken (4) af, og fjern den sammen med dysen og mønstermuffen(3) fra pistolen. Flad- eller hjørnesprøjtedyse: Unscrew the nozzle nut (4) and remove it along with the nozzle (8) from the gun. 4. Træk elektrodestøtten (7) ud af pistolen. 5. Pulverslangen kobles fra pistolen. 6. Blæs pistolen igennem fra pulverslangetilslutningsfittingen mod forenden.

15 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 3 Daglig vedligeholdelse (forts.) 7. Hvis De anvender en konisk dyse, trækkes mønstermuffen (3) af dysemøtrikken og dysen. Rengør alle aftagne dele med en lavtryksluftpistol. Tør delene af med en ren, tør klud. 8. Undersøg de keramiske dyser, mønstermuffen og elektrodestøtten og -holderen for slid. Udskift slidte eller defekte dele. 9. Tjek slangetilpasningsdelen og pulverrøret inde i pistolen for slid, og udskift dem, hvis de er slidte eller defekte. 0. Saml pistolen igen, og genoptag driften. Ugentlig vedligeholdelse Kontroller strømforsyningens og elektrodestøtteenhedens modstand med et megohmmeter som beskrevet i fejlfindingsinstruktionerne. Udskift strømforsyningen, elektrodestøttemodstanden eller begge, hvis tallene for modstandene ikke ligger inden for de angivne områder. Se Kontrol af kontinuitet og modstand i afsnittet om Fejlfinding for yderligere oplysninger.

16 4 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Fejlfinding ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre følgende opgaver. Følg sikkerhedsanvisningerne i denne vejledning og al anden tilhørende dokumentation. De nævnte fejlfindingsprocedurer dækker kun de mest almindelige problemer. Se Encore icontrol hardware-manualen vedrørende styringsrelaterede problemer. Hvis problemet ikke kan løses ved hjælp af oplysningerne i disse manualer, bedes De venligst kontakte Deres lokale Nordson repræsentant. BEMÆRK: iflow-moduler anvendes i icontrol styreenheden til at kontrollere pumpeluftstrømmen. Se icontrol manualerne vedrørende problemer relateret til iflow-moduler. Oversigt over generel fejlfinding Problem Mulig årsag Korrigerende tiltag. Ujævnt mønster, uregelmæssig eller utilstrækkelig pulverstrøm Tilstopning i sprøjtepistol, pulverslange eller pumpe Dyse, deflektor eller elektrodestøtte er slidt, og det påvirker mønstret Fugtigt pulver Lav pumpeluftstrøm/lavt tryk Dårlig fluidisering af pulver i fødebeholder iflow modulet uden for kalibreringsområdet. Rens sprøjtepistolen. Afmonter dysen og elektrodestøtten, og gør dem rene. 2. Pulverslangen kobles fra sprøjtepistolen, og pulverrøret blæses igennem med en luftpistol. 3. Pulverslangen kobles fra pumpen og pistolen, og slangen blæses igennem. Udskift slangen, hvis den er tilstoppet med pulver. 4. Skil pumpen ad, og gør den ren. Afmonter, rens og undersøg dysen, deflektoren og elektrodestøtten. Udskift eventuelt beskadigede dele. Hvis for megen slid giver problemer, reduceres den mængderelaterede luft og forstøvningsluften. Tjek pulvertilførslen, luftfiltrene og lufttørreren. Udskift pulverforsyningen, hvis den er forurenet. Juster pumpeluftstrømmen/trykket Forøg fluidiseringslufttrykket. Hvis problemet fortsætter, fjernes pulveret fra fødebeholderen. Rens eller udskift fluidiseringspladen, hvis den er forurenet. Udfør genindstillingsproceduren i icontrol hardware-manualen. Fortsættes...

17 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 5 Problem 2. Mellemrum i pulvermønster 3. Bevikling falder af, dårlig overførsel 4. Ingen kv ydelse fra sprøjtepistolen (display viser 0 kv, når pistolen udløses), men pistolen sprayer pulver Mulig årsag Slidt dyse eller deflektor Tilstoppet elektrodestøtte eller pulverrør Elektrode luftrensestrømmen er for høj Lav elektrostatisk spænding Dårlig elektrodeforbindelse Dele med dårlig jordforbindelse Beskadiget pistolkabel Strømforsyning til sprøjtepistol kortsluttet Korrigerende tiltag Afmontér og undersøg dysen eller deflektoren. Udskift slidte dele. Afmonter elektrodestøtten og gør den ren. Afmonter om nødvendigt pulverrøret og gør det rent. Lufrensestrømmen styres af en fast åbning. Se manualen til styreenheden for flere fejlfindingsoplysninger. Forøg den elektrostatiske spænding. Afmonter dysen og elektrodestøtten. Gør elektroden ren, og tjek for spor af kulstof eller beskadigelse. Tjek elektrodestøttens modstand som vist på side 7. Hvis der ikke er noget i vejen med elektrodestøtten, fjernes pistolstrømforsyningen, og dens modstand kontrolleres som vist på side 7. Tjek transportkæden, ruller og delenes ophæng for pulveropbygning. Modstanden mellem delene og jordforbindelsen skal være megohm eller derunder. For at opnå de bedste resultater anbefales 500 ohm eller derunder. Udfør Kontinuitetstjek af pistolkablet på side 8. Hvis der er et åbent eller kortsluttet kredsløb, udskiftes kablet. Udfør Modstandstest af strømforsyningen på side Ingen kv ydelse fra sprøjtepistolen (brugerfladen viser kv-ydelse), men der sprayes pulver 6. Pulveropbygning på elektrodens spids Strømforsyning til sprøjtepistol åben Beskadiget pistolkabel Utilstrækkelig elektrode luftrensestrøm Udfør Modstandstest af strømforsyningen på side 7. Udfør Testen af pistolkablets kontinuitet på side 8. Hvis der er et åbent eller kortsluttet kredsløb, udskiftes kablet. Lufrensestrømmen styres af en fast åbning. Tjek luftrenseslangen, og kontroller for flow ved udgangsfittingen, når pistolen er udløst. Se manualen til styreenheden for flere fejlfindingsoplysninger. Fortsættes...

18 6 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Problem 7. Lav pulverstrøm eller pulveropbygning 8. Ingen kv, når pistolen udløses, pulvermængde OK 9. Ingen pulverstrøm, når pistolen udløses, kv er ok 0. Pistolluftstrømsprocenten stiger ikke lidt efter lidt, altid 0 Mulig årsag Lavt forsyningslufttryk iflow modulets lufttrykregulator indstillet for lavt Forsyningsluftfiltret eller filterbeholderen er fuld - vandforurening af luftstrømsregulatoren iflow modulets strømningsventil eller Encore LT strømningsventilen er tilstoppet Luftslange er snoet eller tilstoppet Pumpehalsen er slidt Pumpe ikke samlet korrekt Opsamlingsrør er tilstoppet Fluidiseringsluft for høj Fluidiseringsluft for lav Pulverslange tilstoppet Pulverslange snoet Pulverslange for lang Pistolens pulverpassage tilstoppet. Den mængderelaterede luftslange og forstøvningsluftslangen byttet om kv er indstillet til nul Tjek alarmskærmbilledet for meddelelser. Samlet luftstrøm indstillet til nul Indgangsluft slukket Samlet luftstrøm indstillet til nul Korrigerende tiltag Luftforsyningstrykket til icontrol konsollen skal være højere end 5,86 bar (85 psi). Automatiske Encore LT styreenheder kræver 4,0-7,6 bar (58-0 psi). Juster icontrol regulatoren til 5,86 bar (85 psi). Se instruktionsbladet til iflow luftstrømskontrolsættet. Fjern beholderen, og tøm den for vand/snavs. Udskift om nødvendigt filterelementet. Rengør systemet, udskift komponenter efter behov. Se manualen til styrenheden. Tjek, om slangerne til den mængderelaterede luft og forstøvningsluften er snoet. Udskift pumpehalsen. Tjek og saml pumpen igen. Tjek, om rester eller pose (enheder med vibrationskasseføder) blokerer opsamlingsrøret. Hvis fluidiseringsluften er indstillet for højt, vil forholdet mellem pulver og luft blive for lavt. Hvis fluidiseringsluften er indstillet for lavt, kører pumpen ikke med den største effektivitet. Blæs pulverslangen igennem med trykluft. Tjek, om der er en snoet pulverslange. Afkort slangen. Tjek slangetilslutningsfittingen, pulverrøret og elektrodestøtten for fastbrænding eller rester. Rengør i nødvendigt omfang med trykluft. Tjek slangeføringen for den mængderelaterede luftslange og forstøvningsluftslangen og ret, hvis den ikke er korrekt. kv ændres til en positiv værdi. Se manualen til styreenheden for fejlfindingsprocedurer. Den samlede luftstrøm ændres til en positiv værdi. Tjek luftforsyningen til icontrol konsollen. Hvis den samlede luftstrøm er indstillet til nul, kan strømningsprocenten ikke justeres. Den samlede luftstrøm ændres til en positiv værdi.

19 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 7 Modstandstest af strømforsyningen Anvend et megohmmeter til at tjekke strømforsyningens modstand fra J2-3 tilbageføringsklemmen ved stikforbindelsen til kontaktstikbenet inde i den forreste ende. Modstanden bør være mellem megohm. Hvis måletallene er uendelige, byttes sonderne om. Hvis modstanden ligger uden for dette område, udskiftes strømforsyningen. J2- (RØD) OSC J2-3 (GUL) TILBAGEFØRING megohm ved 500 V jævnstrøm J2-2 (SORT) FÆLLES Figur 8 Test af strømforsyningens modstand Test elektrodestøttens modstand Anvend et megohmmeter til at måle elektrodestøtteenhedens modstand fra kontaktringen bagpå til elektroden foran. Modstanden bør være 9-2 megohm. Hvis modstanden ikke ligger inden for dette område, repareres eller udskiftes elektrodestøtteenheden. Se Reparation af elektrodestøtten på side 24 for at reparere elektrodestøtteenheden. 9-2 megohm Figur 9 Test af elektrodestøttens modstand

20 8 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Test af styrekablets kontinuitet Brug et standardohmmeter til at tjekke pistolkablerne og ledningen for kontinuitet. Pistolkontaktledning Denne ledning forbinder strømforsyningen (spændingsmultiplikator) med pistolkablet. J2- J2-3 J2-2 J2-4 BRUN BLÅ HVID SORT OSCILLATOR FÆLLES TILBAGEFØRING J3- J3-2 J3-3 J2-4 (SORT) J2-3 (BLÅ) J2- (BRUN) J2-2 (HVID) KABEL JORDFORBINDELSE LEDNINGSDIAGRAM J3- (BRUN) J3-2 (BLÅ) J3-3 (HVID) J2 (SET FORFRA) J3 (SET FORFRA) Figur 0 Pistolkontaktledning Pistolforlængerkabel Dette 4 meter kabel er valgfrit. 2 HAN-ENDE (J2A) (SET FORFRA) 4 3 J2A-3 J2A- J2A-2 J2A-4 FÆLLES FÆLLES OSCILLATOR OSCILLATOR μa TILBAGEFØRING μa TILBAGEFØRING JORD RAMME JORD SPIRALBEVIKLET AFSKÆRMNING LEDNINGSDIAGRAM J2B-3 J2B- J2B-2 J2B HUN-ENDE (J2B) (SET FORFRA) J2A J2B Figur Pistolforlængerkabel

21 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 9 Standard pistolkabler Disse kabler fås i længder på 8, 2 og 6 meter (26, 39 og 52 fod). J- J-2 J-3 J-4 J-5 J-6 J-7 J-8 TOM (INTET STIK) FÆLLES OSCILLATOR μa TILBAGEFØRING TOM (INTET STIK) JORD (KABEL ID) (KABEL ID) SORT RØD HVID JORD SPIRALBEVIKLET AFSKÆRMNING MODSTAND LEDNINGSDIAGRAM (20 GA) SORT FÆLLES (20 GA) (22 GA) RØD HVID OSCILLATOR μa FDBKK (22 GA) JORD RAMME JORD J2-3 J2- J2-2 J2-4 J NORDSON J2 (TOM) INTET STIK 2 (SORT) 8 (KABEL ID) 3 (RØD) 7 (KABEL ID) 4 (HVID) 6 (GRØN) 5 (TOM) INTET STIK STRØMENHEDSENDE (J) (SET FORFRA) MODSTAND J-7 TIL J-8 DEL NR. X LÆNGDE ,0 FOD 6,00 TOMMER (8 M) ,5 FOD 6,00 TOMMER (2 M) ,0 FOD 6,00 TOMMER (6 M) MODSTAND 62 OHM ± % 243 OHM ± % 324 OHM ± % (RØD) 2 (HVID) 4 (GRØN) 3 (SORT) PISTOLENDE (J2) (SET FORFRA) Figur 2 Pistolkabel

22 20 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Reparation ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre følgende opgaver. Følg sikkerhedsanvisningerne i denne vejledning og al anden tilhørende dokumentation. Forberedelse. Luk for den elektrostatiske spænding og luften til pulverpumpen ved styreenheden. Rens pistolen for at blæse resterende pulver ud af pulverslangen og pistolen. 2. Blæs pistolens udvendige side af. Derefter kobles pulverslangen, pistolkablet og luftrenseslangen fra pistolen. 3. Fjern pistolen fra monteringsstangen, og flyt den til en ren arbejdsbænk. Udskiftning af pulverrøret. Skru slangetilpasningsdelen (30) af endestykket (28), og træk den ud af sprøjtepistolen. Pulverrøret bør følge med slangetilpasningsdelen ud af pistolen. 2. Fjern det gamle pulverrør fra slangetilpasningsdelen. Tjek tilpasningsdelens indvendige O ring. Hvis den er defekt, udskiftes den. 3. Sæt et nyt pulverrør ind i tilpasningsdelen med en vridende bevægelse for at stikke røret ind forbi den indvendige O-ring, indtil det sidder rigtigt. 4. Stik pulverrøret ind i endestykket gennem pistolhusene, skru derefter tilpasningsdelen ind i endestykket og tilspænd forsvarligt Figur 3 Udskiftning af pulverrøret 22. Pulverrør 28. Endestykke 30. Slangetilpasningsdel

23 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 2 Udskiftning af strømforsyningen. Afmonter dysen og elektrodestøtteenheden som beskrevet på side 0. Fjern altid deflektorkappen og deflektoren først, hvis der anvendes en konisk dyse. 2. Afmonter slangetilpasningsdelen og pulverrøret som beskrevet på side Se figur4. Skru de to Philips-skruer (3) og låseskiverne med indvendige tænder (32) af endestykket (28). 4. Skil forsigtigt endestykket/pistolhusets bagerste del (27, 28) fra pistolhusets forreste del. 27 6A Sikringsmøtrik til kontakt Ledningstikforbindelser Figur 4 Adskillelse af pistol - Udskiftning af pulverrør 6A. Filterdel 27. Pistolhusets bagerste del 24. Kontaktledning 28. Endestykke 3. Skruer 32. Låseskiver 5. Stik en lille flad skruetrækker ind i åbningen på ledningstikforbindelserne og skil kontaktledningen (24) fra strømforsyningsledningen. 6. Se figur5. Den klare luftrenseslange kobles fra fittingen med modhager (23) inde i pistolhusets bagerste del. 7. Hvis kabelstikforbindelsen, fittingen med modhager eller pistolhusets bagerste del udskiftes: a. Se figur5. Brug en 4 mm sekskantet skruenøgle til at fjerne sekskantskruen (25) og låseskiven (26) og tag jordklemmen fra. b. Brug et topnøglehoved på /4 tomme til at skrue fittingen med modhager løs. Fjern fittingen og låseskiven fra endestykket. c. Se figur4. Skru sikringsmøtrikken fra kontakten, og fjern derefter kontakten og ledningen fra endestykket. d. Skil pistolhusets bagerste del fra endestykket, hvis pistolhusets bagerste del udskiftes. Monter endestykket på en ny bagerste del til pistolhuset. e. Kassér den møtrik, som følger med den nye fitting med modhager, sæt derefter fittingen med låseskiven monteret på fittingen gennem pistolhusets bagerste del og skru den ind i endestykket. Tighten the fitting securely. f. Monter en ny kontakt i endestykket/pistolhusets bagerste del, og fastgør den med sikringsmøtrikken. g. Se figur5. Tilslut jordklemmen til endestykket med sekskantskuen og låseskiven (25, 26).

24 22 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 23 Jordklemme Figur 5 Adskillelse af pistol - Udskiftning af kabelstikforbindelse og fitting med modhager 23. Fitting med modhager 25. Skrue 24. Kabelstikforbindelse 26. Låseskive 8. Fjern forsigtigt de to små 3 mm Allen-møtrikker (2), der holder skruepladen (20) fast mod endekappen (9). Der anvendes gevindlåsende lim på tappernes gevind. 9. Fjern skruepladen og derefter endekappen fra pistolhuset (6). 0. Træk strømforsyningen (7) ud af pistolhuset. Læg mærke til, hvordan kanterne på strømforsyningen og pistolhuset fungerer som positionsindikatorer.. Hvis der installeres en ny luftrenseslange og et nyt filter (filterdel, 6A), lirkes filtret ud af pistolhusets forreste del, og slangen trækkes gennem den forreste del. Sæt en ny filterdel ind i pistolhuset. 2. Installér en ny strømforsyning i pistolhuset, sørg for, at positionsindikatorerne forbinder rigtigt, og tryk på strømforsyningens bagerste del for at sikre, at den sidder rigtigt mod kontakten foran. 3. Tjek pakningen på endekappen (8). If it is damaged, remove it and replace it with a new one.

25 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 23 Udskiftning af strømforsyningen (forts.) 4. Installér endekappen i pistolhuset ved at føre strømforsyningsledningen og luftrenseslangen gennem de relevante huller. 5. Montér skruepladen over tapperne, påfør en dråbe Loctite 222 gevindlåsende lim på hver tap, sæt derefter møtrikkerne på tapperne og tilspænd dem til 0,45 Nm (64 inch ounces). 6. Se figur5. Tilslut luftrenseslangen til fittingen med modhager og strømforsyningsledningen til kabelstikforbindelsens ledning. 7. Se figur4. Montér endestykket og pistolhusets bagerste del på pistolhuset og sørg for, at ledningerne ikke bliver klemt. 8. Sæt de to Phillips skruer og låseskiverne (3, 32) ind i endestykket, og tilspænd skruerne til 0,55 Nm (79 inch ounces). 9. Se figur3. Sæt pulverrøret (22) ind i tilpasningsdelen (30) med en vridende bevægelse for at stikke røret ind forbi den indvendige O-ring, indtil det sidder rigtigt. 20. Stik pulverrøret ind i endestykket gennem pistolhuset, skru derefter tilpasningsdelen ind i endestykket og tilspænd forsvarligt. Pistolhustapper A Figur 6 Adskillelse af pistol - Udskiftning af strømforsyningen 6. Pistolhus 6A. Filterdel 7. Strømforsyning 8. Pakning 9. Endekappe 20. Skrueplade 2. Møtrikker

26 24 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Udskiftning af elektrodestøttemuffen Oplysninger om elektrodestøtten: Elektrodestøtten består af del -4 som vist i figur 7. Muffen og fjederen (, 2) sælges som et sæt. Støttedelen (3) indeholder en modstand. Hvis modstanden svigter, skal hele enheden udskiftes. Elektroden og elektrodeholderen (0, ) sælges separat. Der bruges forskellige elektrodeholdere til koniske og flad-/hjørnesprøjtedyser. Før muffen fjernes fra støtten, skal De sørge for at have et nyt sæt ved hånden. Fjederen bliver beskadiget, når muffen trækkes ud af støtten. Fjederen leder den elektrostatiske spænding til elektroden.. Skru elektrodeholderen (0) af og fjern elektroden (). 2. Træk muffen () ud af støtten (2). 3. Træk fjederen (2) ud af muffen og det keramiske mellemstykke (4). 4. Træk mellemstykket ud af muffen. Undersøg mellemstykket og muffen for slid og skader. Kassér slidte eller defekte dele. 5. Installér mellemstykket i kilesporene i muffen og tilret hullerne i begge. 6. Sæt fjederen ind i hullerne i muffen og mellemstykket. 7. Pres forsigtigt fjederen sammen, tilret muffekilen og støttekilesporene og stik muffen ind i støtten, indtil fjederen klikker ind i hullet inde i støtten. 8. Sæt elektroden ind i elektrodeholderen, og skru derefter elektrodeholderen ind i mellemstykket Tilretningskilespor Figur 7 Udskiftning af elektrodestøttemuffen. Muffe 3. Støtteenhed 2. Trykfjeder 4. Mellemstykke 0. Elektrodeholder. Elektrode

27 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 25 Reservedele Reservedele bestilles ved at kontakte Deres lokale Nordson repræsentant. Reservedele kan også bestilles på internettet på Illustrerede reservedele til sprøjtepistoler A Figur 8 Reservedele til sprøjtepistoler

28 26 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Reservedelsliste for sprøjtepistoler Se figur8. Artikel Reservedel Beskrivelse Antal Note SPRAY GUN, auto, bar mount, Encore PE 608 RETAINER, deflector, 38 mm, Encore PE A DEFLECTOR, 38 in. diameter, ceramic A O RING, silicone, 0.25, x x in. A INSERT, Pyrex A O RING, silicone, 2.00 x 2.75 x in. A O RING, hotpaint,.75 x 2.00 x 0.25 in. A SCREW, set, M6 x.0 x 8, nylon, black A SLEEVE, pattern shaper, Encore PE A O RING, Buna N, 46 x 3, 70 Duro A HOLDER, electrode, conical, Encore PE A ELECTRODE, spring contact, Encore PE A SUPPORT ASSEMBLY, electrode, Encore PE B NOZZLE, conical, ceramic, Encore PE A NUT, nozzle, Encore PE A RING, retaining, nozzle, Encore PE A KIT, body, auto, Encore 6A FILTER ASSEMBLY, handgun POWER SUPPLY, 00 KV, negative, Encore GASKET, multiplier cover, handgun, Encore BULKHEAD, body, front, auto, Encore PLATE, screw NUT, Allen, 4-40, stainless steel TUBE, powder, bar mount, auto, Encore PE FITTING, bulkhead, barb, dual, 0-32 x 4 mm RECEPTACLE, gun harness SCREW, socket, M5 x 0.8 x 2, zinc WASHER, lock, internal, M5, zinc BODY, gun rear, auto, Encore CAP, end, bar gun, Encore PE ADAPTER ASSEMBLY, hose, spray gun, auto, Encore PE O RING, hotpaint, x 0.75 x in SCREW, pan head, recessed, M3 x 35 mm WASHER, lock, internal, M3, steel, zinc ADAPTER, tube, mount, bar BALL, chrome steel, 6.5 mm diameter, 25, C SCREW, set, flat, M8 x 20, fastener BRACKET, mount, bar KNOB, T-handle, 5/6-8 x WASHER, flat, 0.34 x 0.74 x 0.06, nylon SCREW, button, socket, M5 x 0, zinc NS CLAMP, hose, Snap It NOTE A: Se valgfrie dyser på side 28 vedrørende flad- og hjørnesprøjtedyser. Der bruges forskellige elektrodeholdere til koniske og flad-/hjørnesprøjtedyser, og det er også nødvendigt med en ny dysemøtrik. B: Se figur 9 og reservedelsliste for reparationsdele til elektrodeholderenheden.

29 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 27 Reparationsdele til elektrodestøtten Se figur9. Artikel Reservedel Beskrivelse Antal Note SUPPORT ASSEMBLY, electrode, Encore PE KIT, sleeve, Encore PE SPRING, compression, OD x 0.75 long KIT, electrode support, Encore PE SPIDER, ceramic, Encore PE Figur 9 Reparationsdele til elektrodestøtten Valgfrit tilbehør Kabler Disse kabler forbinder sprøjtepistolen med pistolstyreenheden (Encore icontrol integreret styreenhed eller Encore LT automatisk styreenhed). Reservedel Beskrivelse Note CABLE, auto, Encore, 8 meter (26.25 ft) CABLE, auto, Encore, 2 meter (39.4 ft) CABLE, auto, Encore, 6 meter (52.5 ft) CABLE, extension, Encore auto, 4 meter (3. ft) A NOTE A: Bruges mellem sprøjtepistol og 8, 2 eller 6 meter kabel.

30 28 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Valgfrie flad- og hjørnesprøjtedyser Sprøjtepistolerne leveres med en konisk dyse. Hvis den koniske dyse udskiftes med en valgfri flad- eller hjørnesprøjtedyse, bestilles en ny dysemøtrik og et nyt fladsprøjte-elektrodeholdersæt sammen med en dyse mm fladsprøjtedyse mm fladsprøjtedyse mm hjørnesprøjtedyse mm hjørnesprøjtedyse Fladsprøjte-elektrodeholdersæt 6043 Dysemøtrik Elektrodeholder Elektrode Slidmanchet Figur 20 Valgfrie flad- og hjørnesprøjtedyser

31 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 29 Standard leddelt pistolholdestang Denne pistolholdestang bruges sammen med den rørtilpasningsdel, der følger med sprøjtepistolen. Den kan spændes på monteringsstænger med en diameter på en tomme Figur 2 Standard leddelt pistolholdestang Artikel Reservedel Beskrivelse Antal Note GUN BAR, aluminum,.25 in. OD x 4 ft., assembly BODY, locking,.25 in. diameter ROD, adjusting, aluminum,.25 in. OD x 4 ft SLEEVE, locking,.25 in. diameter BODY, adjust mounting HANDLE, adjust, 3 / 8-6 x.77 in HANDLE, adjust, 3 / 8-6 x 2.75 in WASHER, flat, x 0.82 x in., zinc

32 30 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Valgfri leddelt pistolholdestang Med denne pistolholdestang kan pulverslangen, luftslangen og pistolkablet føres gennem justeringsstangen til pistolens bagerste ende. Den omfatter en rørtilpasningsdel, som erstatter den standard rørtilpasningsdel, der følger med sprøjtepistolen Figur 22 Valgfri leddelt pistolholdestang Artikel Reservedel Beskrivelse Antal Note KIT, articulating bar mount, 4 ft., Encore BODY, locking,.25 in. diameter ROD, adjusting, stainless steel,.25 in. OD x 4 ft SLEEVE, locking,.25 in. diameter BODY, adjust mounting HANDLE, adjust, 3 / 8-6 x.77 in HANDLE, adjust, 3 / 8-6 x 2.75 in WASHER, flat, x 0.82 x in., zinc ADAPTER, tube, mount, bar, Encore PE BALL, chrome steel, 6.5 mm dia., 25, C SCREW, set, flat, M8 x 20, fastener

33 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol 3 Valgfri fast pistolholdestang Med denne pistolholdestang kan pulverslangen, luftslangen og pistolkablet føres gennem justeringsstangen til pistolens bagerste ende. Den omfatter en rørtilpasningsdel, som erstatter den standard rørtilpasningsdel, der følger med sprøjtepistolen Figur 23 Valgfri fast pistolholdestang Artikel Reservedel Beskrivelse Antal Note KIT, universal, bar mount, 4 ft., Encore SCREW, set, flat, M8 x 20, fastener BALL, chrome steel, 6.5 mm dia., 25, C ADAPTER, tube, mount, bar, Encore PE ROD, adjusting, stainless steel,.25 in. OD x 4 ft CLAMP, bar, transition, universal CAP, clamp, bar, universal SCREW, flat, socket, M8 x 40, steel, black 4 oxide

34 32 Encore automatisk PE pulversprøjtepistol Valgfrit ionkollektorsæt Se side 9 eller det instruktionsblad, der følger med ionkollektorsættet, vedrørende installation og justeringsvejledning Figur 24 Ionkollektorsæt Artikel Reservedel Beskrivelse Antal Note KIT, collector, ion, Encore PE ROD, ion collector, offset SCREW, pan, rec, M3 x 8, zinc TIP, ion collector, multi point SCREW, set, nylon tip, M5 x 8, black BLOCK, ion collector, Encore PE WASHER, lock, split, M5, steel, zinc SCREW, button, socket, M5 x 2, zinc

35 PRODUKT: OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Modeller: Encore PE automatiske applikatorer til brug sammen med Encore icontrol eller Encore LT automatiske styreenheder. Beskrivelse: Dette er et automatisk elektrostatisk pulversprøjtesystem, som omfatter applikatorer, styrekabler og tilhørende styreenheder, og som bruges til at påføre porcelænsemaljepulvere. Porcelænsemaljepulverne er ikke-brændbare. Sprøjteområdet er klassificeret som ikke-farligt. Gældende direktiver: 2006/42/EF - Maskindirektivet 2004/08/EØF - EMC-direktivet 2006/95/EF - Lavspændingsdirektivet Standarder, der er anvendt til overholdelse: EN/ISO200 (200) EN (2007) EN953 (2009) EN (2005) EN60204 (2006) EN550 (2009) EN5077 (2009) Principper: Dette produkt er fremstillet i overensstemmelse med god teknisk praksis. Det angivne produkt er i overensstemmelse med de direktiver og standarder, der er nævnt ovenfor. Applikatorens energiniveau er mindre end 2mJ, Type A P, i henhold til EN5077 Mike Hansinger Leder Teknisk Udvikling Industrial Coating Systems Dato: 4. september 202 Nordsons autoriserede repræsentant i EU Person, der er godkendt til at udarbejde den relevante tekniske dokumentation. Kontakt: Driftsleder Industrial Coating Systems Nordson Deutschland GmbH Heinrich-Hertz-Straße D Erkrath Nordson Corporation Westlake, Ohio DOC4036A

36

Encore porcelænsemalje-pulverpumpe

Encore porcelænsemalje-pulverpumpe Instruktionsblad P/N - Danish - Encore porcelænsemalje-pulverpumpe ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre følgende opgaver. Følg sikkerhedsanvisningerne i denne vejledning og al anden tilhørende

Læs mere

Encore Automatiske pulversprøjtepistoler

Encore Automatiske pulversprøjtepistoler Encore Automatiske pulversprøjtepistoler Kundeproduktmanual - Danish - Udgivet 09/11 Dette dokument kan ændres uden varsel. Se http://emanuals.nordson.com for at få den seneste udgave. NORDSON CORPORATION

Læs mere

Encore HD automatiske pulversprøjtepistoler

Encore HD automatiske pulversprøjtepistoler Encore HD automatiske pulversprøjtepistoler Kundeproduktmanual -Danish- Udgivet 09/16 Dette dokument kan ændres uden varsel. Se http://emanuals.nordson.com for at få den seneste udgave. NORDSON CORPORATION

Læs mere

Encore Pulverfødepumpe

Encore Pulverfødepumpe Instruktionsblad 02 - Danish - Encore Pulverfødepumpe Introduktion Encore pulverfødepumpen anvendes til at pumpe organisk og metallisk pulvermaling til sprøjtepistoler. Pumpen er en venturi pumpe, og den

Læs mere

Tribomatic II Pulverpumpe

Tribomatic II Pulverpumpe Instruktionsblad P/N - Danish - Tribomatic II Pulverpumpe ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre de følgende opgaver. Læs og følg sikkerhedsregler, der er i dette dokument og al anden relateret

Læs mere

HR-2-50 HR-2-80 HR-8-80

HR-2-50 HR-2-80 HR-8-80 Instruktionsblad P/N 1 9 G Danish HR-X-X Fødebeholdere ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre de følgende opgaver. Læs og følg sikkerhedsregler, der er i dette dokument og al anden relateret dokumentation.

Læs mere

Inline pulverpumpe. Beskrivelse. Afmontering af inline pulverpumpen. Instruktionsblad P/N B. - Danish -

Inline pulverpumpe. Beskrivelse. Afmontering af inline pulverpumpen. Instruktionsblad P/N B. - Danish - Instruktionsblad P/N 397 466 B - Danish - ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre de følgende opgaver. Læs og følg sikkerhedsregler, der er i dette dokument og al anden relateret dokumentation.

Læs mere

Metriske standardpulverfødepumper og metriske pulverfødepumper med lav

Metriske standardpulverfødepumper og metriske pulverfødepumper med lav Instruktionsblad P/N 792783E - Danish - Introduktion Metriske standardpulverfødepumper og metriske pulverfødepumper med lav gennemstrømning Metriske standardpulverfødepumper og metriske pulverfødepumper

Læs mere

Encore HD Automatisk system Pumpepanel

Encore HD Automatisk system Pumpepanel Encore HD Automatisk system Pumpepanel Kundeproduktmanual - Danish - Udgivet 0/7 Dette dokument kan ændres uden varsel. Se http://emanuals.nordson.com/finishing for at få den seneste udgave. NORDSON CORPORATION

Læs mere

Transportabelt pulversprøjteanlæg Dolly med box feeder, IPS/Tribomatic II Anlæg

Transportabelt pulversprøjteanlæg Dolly med box feeder, IPS/Tribomatic II Anlæg Instruktionsblad P/N - Danish - Transportabelt pulversprøjteanlæg Dolly med box feeder, IPS/Tribomatic II Anlæg ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre de følgende opgaver. Læs og følg sikkerhedsregler,

Læs mere

Freedom hotmelt-slange

Freedom hotmelt-slange Instruktionsblad - Danish - Freedom hotmelt-slange Sikkerhed ADVARSEL! Lad kun personale med passende uddannelse og erfaring betjene eller efterse og vedligeholde udstyret. Hvis der anvendes uuddannet

Læs mere

Modul pulverfødepumper

Modul pulverfødepumper Instruktionsblad P/N - Danish - Modul pulverfødepumper 1. Indledning Se figur 1 og 2. Corona og tribo pulverpumper anvendes til de fleste almindelige påføringer med pulvermaling. Corona pumperne anvendes

Læs mere

Encore HD pulvermalingssystem med Prodigy pumpekabinet

Encore HD pulvermalingssystem med Prodigy pumpekabinet Encore HD pulvermalingssystem med Prodigy pumpekabinet Kundeproduktmanual - Danish - Udgivet 02/4 Dette dokument kan ændres uden varsel. Se http://emanuals.nordson.com for at få den seneste udgave. NORDSON

Læs mere

Versa Spray automatisk elektrostatisk pulversprøjtepistol til porcelænsemalje med integreret strømforsyning

Versa Spray automatisk elektrostatisk pulversprøjtepistol til porcelænsemalje med integreret strømforsyning Versa Spray automatisk elektrostatisk pulversprøjtepistol til porcelænsemalje med integreret strømforsyning Kundeproduktmanual - Danish - Udgivet /06 NORDSON CORPORATION AMHERST, OHIO USA Nordson International...

Læs mere

Prodigy Automatiske Pulversprøjtepistoler

Prodigy Automatiske Pulversprøjtepistoler Prodigy Automatiske Pulversprøjtepistoler Manual Part 7135497B04 Danish Trykt 6/07 Dette dokument er tilgængeligt på internettet på adressen http://emanuals.nordson.com/finishing C FM US APPROVED NORDSON

Læs mere

Freedom Hotmelt-slange med RediFlex II Hanger System

Freedom Hotmelt-slange med RediFlex II Hanger System Instruktionsblad - Danish - Freedom Hotmelt-slange med RediFlex II Hanger System Sikkerhed ADVARSEL! Lad kun personale med passende uddannelse og erfaring betjene eller efterse udstyret. Hvis der anvendes

Læs mere

Encore HD Manuel pulversprøjtepistol

Encore HD Manuel pulversprøjtepistol Encore HD Manuel pulversprøjtepistol Kundeproduktmanual - Danish - Udgivet 10/15 Dette dokument kan ændres uden varsel. Tjek http://emanuals.nordson.com/finishing for den nyeste version og tilgængelige

Læs mere

Manuelle Prodigy sprøjtepistoler

Manuelle Prodigy sprøjtepistoler Manuelle Prodigy sprøjtepistoler Manual Danish Trykt 01/07 Dette dokument er tilgængeligt på internettet på adressen http://emanuals.nordson.com/finishing C FM US APPROVED NORDSON CORPORATION AMHERST,

Læs mere

HDLV pumpepanel til automatisk Prodigy system

HDLV pumpepanel til automatisk Prodigy system Instruktionsblad P/N 75499A0 Danish ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale foretage eftersyn på dette pumpepanel. Afbryd strømmen ved en ekstern afbryder, før der foretages elektriske reparationer. Afbryd

Læs mere

MINI SANDBLÆSER 4100-405

MINI SANDBLÆSER 4100-405 MINI SANDBLÆSER 4100-405 BRUGERMANUAL Beskrivelse 4100-450 Mini-blæsekabinet er designet til at rense, polere og overfladebehandle mindre dele, KUN ved brug af tørt blæsemiddel. Teknisk data: Kapacitet,

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

Mobile pulverfødesystem med kasseføder

Mobile pulverfødesystem med kasseføder Instruktionsblad - Danish - ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre de følgende opgaver. Læs og følg sikkerhedsregler, der er i dette dokument og al anden relateret dokumentation. Beskrivelse Denne

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE SBC420

SANDBLÆSEKABINE SBC420 SANDBLÆSEKABINE SBC420 BETJENINGSVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Udv. dimensioner: L: 132 x B: 88 x H: 170cm Rist dimensioner: L: 122 x B: 60cm Vægt: 1 5 0 k g. L u f t f o r b r u g : 3 5 0-5 2 0 l t r. /

Læs mere

Sure Coat Automatisk Pulversprøjtepistol

Sure Coat Automatisk Pulversprøjtepistol Sure Coat Automatisk Pulversprøjtepistol Manual P/N 397 334 F Danish Trykt 09/02 NORDSON CORPORATION AMHERST, OHIO USA Varenummer P/N = Varenummer til Nordson produkter Bemærk Dette er en publikation af

Læs mere

Vantage modulpistolstyreenhed

Vantage modulpistolstyreenhed Vantage modulpistolstyreenhed Manual Danish Trykt 03/04 Dette dokument er tilgængeligt på internettet på adressen http://emanuals.nordson.com/finishing NORDSON CORPORATION AMHERST, OHIO USA Indholdsfortegnelse

Læs mere

Opgradering af Sure Coat Modulpistolstyresystemet

Opgradering af Sure Coat Modulpistolstyresystemet Instruktionsblad -- Danish -- Opgradering af Sure Coat Modulpistolstyresystemet ADVARSEL: Læs afsnittet om Sikkerhed i manualen til Sure Coat Modulpistolstyresystem, før følgende opgaver udføres. Introduktion

Læs mere

Hotmelt-slange i Blue-serien med RediFlex II Hanger System

Hotmelt-slange i Blue-serien med RediFlex II Hanger System Instruktionsblad - Danish - Hotmelt-slange i Blue-serien med RediFlex II Hanger System Sikkerhed ADVARSEL! Lad kun personale med passende uddannelse og erfaring betjene eller efterse udstyret. Hvis der

Læs mere

Lumination LED-amaturer

Lumination LED-amaturer GE Lighting Solutions Monteringsvejledning Lumination LED-amaturer Ophængt LED-amatur (Serie EP14) Produktegenskaber Lang levetid (50.000 timer nominelt) 5 års garanti IP30 Klassificeret til montering

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Elektrisk & Automatisk kædeslibeanlæg

Elektrisk & Automatisk kædeslibeanlæg Elektrisk & Automatisk kædeslibeanlæg Art nr: 75700675 EAN nr: 5709133750688 1 af 9 230 / 50Hz / 85Watt 5300 Diameter.108mm Huldiameter.23mm 35 til højre og venstre 1/4 + 3/8 Ca. 2,1kg Øvrige Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Encore LT Manuelle sprøjtemalingssystemer

Encore LT Manuelle sprøjtemalingssystemer Encore LT Manuelle sprøjtemalingssystemer Kundeproduktmanual Reservedel 7169823_02 Danish - Udgivet 12/11 Finishing Customer Support Center på (800) 433 9319. Dette dokument kan ændres uden varsel. Se

Læs mere

Indhold. Tekniske data

Indhold. Tekniske data Brugermanual Worker Indhold Indhold Nr. Dele Antal 1 Sikkerhedslås 1 2 Håndtag 1 3 Stang 1 4 Varmekontakt 1 5 Unbrakonøgle (Indbygget i flamingoskæren) 6 Skæreklinge Pr. ordre 7 Adapter skærehoved 2 8

Læs mere

Sæt til opgradering af Prodigy til et manuelt Encore HD pulvermalingssystem

Sæt til opgradering af Prodigy til et manuelt Encore HD pulvermalingssystem Instruktionsblad P/N 797_0 - Danish - Sæt til opgradering af Prodigy til et manuelt Encore HD pulvermalingssystem ADVARSEL: Lad kun kvalificeret personale udføre følgende opgaver. Følg sikkerhedsanvisningerne

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION T200 http://da.yourpdfguides.com/dref/850721

Din brugermanual HP PAVILION T200 http://da.yourpdfguides.com/dref/850721 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Advarsler og sikkerhed.

Advarsler og sikkerhed. SM 4229-2 EXT SM 4229-2 INT Advarsler og sikkerhed. Denne emhætte er designet til normal brug ved madlavning i privat husholdning og må kun bruges som sådan. Emhætten er beregnet til netspænding 220 240

Læs mere

Prodigy HDLV pumpe med høj ydelse

Prodigy HDLV pumpe med høj ydelse Prodigy HDLV pumpe med høj ydelse Manual - Danish - Trykt 07/05 Dette dokument er tilgængeligt på internettet på adressen http://emanuals.nordson.com/finishing NORDSON CORPORATION AMHERST, OHIO USA Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vantage styreenhed til individuelle pulversprøjtepistoler

Vantage styreenhed til individuelle pulversprøjtepistoler Vantage styreenhed til individuelle pulversprøjtepistoler Kundeproduktmanual - Danish - Udgivet 3/05 Dette dokument er tilgængeligt på internettet på http://emanuals.nordson.com/finishing NORDSON CORPORATION

Læs mere

Encore HD transportabelt pulverbelægningssystem

Encore HD transportabelt pulverbelægningssystem Kvikstartvejledning - Danish - Encore HD transportabelt pulverbelægningssystem Komponenter til Encore HD transportabelt system KOMPONENTER KRÆVET TIL INSTALLATION Formonteret transportabelt system Encore

Læs mere

STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B. Best.nr BRUGSANVISNING

STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B. Best.nr BRUGSANVISNING STØVSUGER MODEL: VCB43C17M0B Best.nr. 5713 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog CCS COMBO 2 ADAPTER Instruktionsbog ADVARSEL GEM DISSE VIGTIGE SIKKERHEDSOPLYSNINGER. Dette dokument indeholder vigtige instruktioner og advarsler, som skal følges ved brug af CCS Combo 2-adapteren. Advarsel:

Læs mere

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: og

Brugsanvisning. Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: og Brugsanvisning Varmekanon, Galaxy 29 og 40 Varenr.: 90 21 201 og 90 21 202 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg!

Læs mere

Wasco Askesuger Best.nr. 1506

Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Modelnavn: MAC173-1200W-20L 1/6 SIKKERHEDSINSTRUKTIONER OG ADVARSLER VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs og forstå alle instruktionerne i denne vejledning før brug af askesugeren

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE MODEL FL220 BRUGERVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Dimension: L: 93 x B: 62 x H: 144 cm Rist dimension: L: 86 x B: 55 cm Luftforbrug: 250-520 ltr./min. Vægt: 46 kg. Strøm: 230V/50Hz Bemærkning:

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

STØVSUGER MODEL: VCB43C16A-A. Best.nr BRUGSANVISNING

STØVSUGER MODEL: VCB43C16A-A. Best.nr BRUGSANVISNING STØVSUGER MODEL: VCB43C16A-A Best.nr. 5687 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 600W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES

Læs mere

JK5. Bruger manual Reservedels liste

JK5. Bruger manual Reservedels liste JK5 Bruger manual Reservedels liste Gennemlæs og følg nøje alle sikkerheds instruktioner før omsnørings maskinen betjenes. Gem denne instruktions manual på et sikker og nemt tilgængelig sted for fremtidig

Læs mere

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE DENNE VEJLEDNING BØR OMHYGGELIGT GENNEMLÆSES OG FØLGES INDHOLD 1. Symboler 2. Advarsler 3. Miljøhensyn 4. Beskrivelse af produktet 5. Isætning og udskiftning af batteri

Læs mere

Brændesav m/hårdmetalklinge

Brændesav m/hårdmetalklinge MODEL: LOG SAW 400 Art.: 75107625 Brændesav m/hårdmetalklinge LÆS VENLIGST DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT IGENNEM INDEN MASKINEN ANVENDES 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsinstruktioner...2 3. Saven i

Læs mere

TERRASSEVARMER 600 W

TERRASSEVARMER 600 W TERRASSEVARMER 600 W ART NR 350145 EAN NR 5709133350451 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Rør ikke gitteret og hold børn og husdyr på sikker afstand. Denne terrassevarmer

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

AROS Manuel Pumpe CARPU1001

AROS Manuel Pumpe CARPU1001 AROS Manuel Pumpe CARPU1001 Teknisk Manual 10057010 V1.0 2012 12 04 DK enriching urban life Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INTRODUKTION...3 PRODUKTKOMPONENTER...4 SIKKERHEDSINFORMATIONER...5

Læs mere

Mobil højtryksrenser

Mobil højtryksrenser Mobil højtryksrenser Modelnr.: GFS-C1 Lavt vandforbrug & højt vandtryk Energibesparende & miljøvenlig Mobil, holdbar, stænksikker & ufarlig at anvende Til rengøring i huset: badeværelse, vask, kæledyr

Læs mere

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W - 1 - ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSVEJLEDNING GRUNDIGT FØR BRUG Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Læs mere

DK Brugsvejledning 3-9. Vægføringssystem

DK Brugsvejledning 3-9. Vægføringssystem DK Brugsvejledning 3-9 Vægføringssystem 1 2 Montageeksempel: 1 2 DANSK Vigtige sikkerhedsinstruktioner Advarsel om generel fare Advarsel om farlig elektrisk spænding Advarsel om varm overflade Maskine

Læs mere

V 50/60Hz 700W

V 50/60Hz 700W STØVSUGER MODEL: VCS35B17 Best.nr. 5749 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING INSTALLATIONSVEJLEDNING Digitalt trykmålersæt BHGP6A BHGP6A Digitalt trykmålersæt Installationsvejledning INDHOLD Side INSTALLATION Tilbehør... Installation... Arbejdsprocedure... Driftskontrol... 3 Fejlfinding...

Læs mere

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Brugsvejledning DRINK-38/SE Vigtige instruktioner: De i dette dokument beskrevne kølere, er udelukkende designet til opbevaring og afkøling af drikkevarer

Læs mere

Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44. Manual SCANTOOL 1065 COMBI

Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44. Manual SCANTOOL 1065 COMBI Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44 Manual SCANTOOL 1065 COMBI EF-overensstemmelseserklæring SCANTOOL A/S Industrivej 3-9 9460 Brovst Danmark www.scantool.dk Tlf: 98 23 60

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C)

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Monterings- og brugsvejledning 3N1 NeoTank Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Hvad du bør vide, inden du begynder For sikker installation og brug af din nye NeoTank til din kogende vandhane (98 C), beder

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING Model: CL-338H 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af det motoriserede rullegardin med fjernbetjening... 3 1.1 Generelle egenskaber...

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600 Geemarc DK BRUGERVEJLEDNING Loop Hear LH600 Introduktion Tillykke med din Geemarc LH600 teleslynge. Dette er en kvalitetsteleslynge designet til brug i dit hjem. Den er let at installere og passer ind

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800 MOBIL STØVSUGER Monty GOBI ME1300 og ME2800 Indhold Sikkerhed... 3 Oversigt over den mobile støvsuger... 4 Produkt Beskrivelse... 5 Teknisk Data... 6 Tilsigtet brug... 7 ADVARSEL... 8 Vedligeholdelse og

Læs mere

Brugsanvisning VAL 6

Brugsanvisning VAL 6 Brugsanvisning VAL 6 Betjeningsvejledning Vigtigt! Den Infrarøde oliebrænder VAL 6 må ikke placeres i nærheden af eksplosive eller let antændelige materialer. Ydermere er det ikke tilladt at opstille VAL

Læs mere

GH833 Sæt til direkte nedsænkning

GH833 Sæt til direkte nedsænkning Vejledning GH833 Sæt til direkte nedsænkning 311569B - Til installation af tårnbeslag. - Delnr. 287843 Vigtige sikkerhedsforskrifter Læs alle advarsler og vejledninger i denne brugerhåndbog. Gem disse

Læs mere

Vedligeholdelse og serviceinstruktioner

Vedligeholdelse og serviceinstruktioner Vedligeholdelse og serviceinstruktioner Bullfinch Superglow 1200 HL Kosan Gas varenr. 20091 Vigtigt! Servicearbejder må kun foretages af autoriseret VVS-installatør. Efter service eller udskiftning af

Læs mere

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W ART NR 330347 EAN NR 5709133330415 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120

Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120 Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120 1 Montage- og betjenings vejledning til kopelevatorer Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger... 2 Udførelse og anvendelsesformål... 3 Sikkerhedshenvisninger...

Læs mere

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler T5190LE Type N1190.. Original vejledning 438 9098-10/DK 2015.09.11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symboler...5 2 Generelt...5 3 Vedligeholdelse...6 3.1 Rengør

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

WOOFit Go BRUGERMANUAL

WOOFit Go BRUGERMANUAL WOOFit Go BRUGERMANUAL TAK! Tak fordi du har valgt WOOFit Go Bluetooth højttaleren fra SACKit. Vi beder dig læse denne manual grundigt, før du tager din nye højtaler i brug. Vi tager ikke ansvar for person-

Læs mere

TROLLA ATV Sprøjte Artikel nr.: DK montagevejledning 2012/01

TROLLA ATV Sprøjte Artikel nr.: DK montagevejledning 2012/01 TROLLA ATV Sprøjte Artikel nr.: 12023 DK montagevejledning 2012/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

V 50/60Hz 220W

V 50/60Hz 220W STØVSUGER MODEL: P5 Best.nr. 1315 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 220W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG OG

Læs mere

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 1 Montage- og betjeningsvejledning til kopelevatorer Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger... 2 Udførelse og anvendelsesformål... 3 Sikkerhedshenvisninger...

Læs mere

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ART NR 330340 EAN NR 5709133330309 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Radiatoren er ikke beregnet til brug

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM BRUGSANVISNING Cavecool Joy Opal - CC06BM WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

Slim emhætte M602W/M602SS

Slim emhætte M602W/M602SS Slim emhætte M602W/M602SS HN 8395/8397 Brugervejledning VIGTIGT: Læs denne betjeningsvejledning grundigt før installation og brug af emhætten. Sørg for, at strømforsyningen svarer overens med den angivne

Læs mere

TROLLA Sprøjtevogn Artikel nr.: DK montagevejledning 2015/01

TROLLA Sprøjtevogn Artikel nr.: DK montagevejledning 2015/01 TROLLA Sprøjtevogn Artikel nr.: 12052 DK montagevejledning 2015/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Information om forstøverapparat til behandling af KOL

Information om forstøverapparat til behandling af KOL Gentofte Hospital Medicinsk afdeling C Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Information om forstøverapparat til behandling af KOL (Kronisk obstruktiv lungelidelse) Du har modtaget et

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

P171XXXX TM03 1001 0905

P171XXXX TM03 1001 0905 Serviceinstruktion Unilift CC Indholdsfortegnelse 1. Identifikation... 2 1.1 Typeskilt... 2 1.2 Typenøgle... 2 2. Fejlfinding... 3 3. Rengøring af pumpen... 4 3.1 Rengøring af indløbssien... 4 3.2 Rengøring

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG TIL CHAdeMO-ADAPTER

INSTRUKTIONSBOG TIL CHAdeMO-ADAPTER INSTRUKTIONSBOG TIL CHAdeMO-ADAPTER REGLER VEDRØRENDE KOMMUNIKATION RADIO- OG TV-STØJ Det udstyr, som er beskrevet i denne instruktionsbog, kan generere og udstråle radiofrekvensenergi. Hvis det ikke installeres

Læs mere

www.blackanddecker.eu BDPC10USB

www.blackanddecker.eu BDPC10USB www.blackanddecker.eu BDPC10USB Dansk Anvendelsesområde Din Black & Decker USB-omformer er beregnet til at omforme 12 Vdc til 5 Vdc. Med den kan en bils 12 Vdc levere 5 Vdc til udstyr, som normalt skal

Læs mere

AUTOMATISK KORNTØRRERI Vedvarende tørring/automatisk drift. Monteringsvejledning

AUTOMATISK KORNTØRRERI Vedvarende tørring/automatisk drift. Monteringsvejledning AUTOMATISK KORNTØRRERI Vedvarende tørring/automatisk drift Monteringsvejledning Sukup Manufacturing Company 1555 255 th Street, Box 677 Sheffield, Iowa USA 50475 Telefon: 641-892-4222 Fax: 641-892-4629

Læs mere

Lumination TM LED-armaturer (serie BL armaturrække med gennemgående ledningsføring)

Lumination TM LED-armaturer (serie BL armaturrække med gennemgående ledningsføring) GE Lighting Monteringsvejledning Lumination TM LED-armaturer (serie BL armaturrække med gennemgående ledningsføring) INDEN DU GÅR I GANG Læs alle nedenstående anvisninger grundigt. ADVARSEL RISIKO FOR

Læs mere

Basic Clean -robotstøvsuger

Basic Clean -robotstøvsuger Basic Clean -robotstøvsuger... Betjeningsvejledning M1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIKKERHED ------------------------------------------------------------------------------ 2 * Sikkerhed * Batteri og genopladning

Læs mere

Manuelt Encore Pulversprøjtesystem Væg- eller skinnemontering

Manuelt Encore Pulversprøjtesystem Væg- eller skinnemontering Manuelt Encore Pulversprøjtesystem Væg- eller skinnemontering Manual P/N 7146898A02 Danish Trykt 11/08 Dette dokument kan ændres uden varsel. Se http://emanuals.nordson.com/finishing for at få den seneste

Læs mere

NVR serien Opretstående reciprocatorer

NVR serien Opretstående reciprocatorer NVR serien Opretstående reciprocatorer Kundeproduktmanual Del 769507_0 - Danish - Udgivet 6/ Dette dokument kan ændres uden varsel. Se http://emanuals.nordson.com/finishing for at få den seneste udgave.

Læs mere

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c Med forbehold for trykfejl og produktændringer. Brugervejledning Dustcontrol Støvsuger DC 2700c 1 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktioner... 2 Tekniske data... 3 Beskrivelse... 3 Betjeningsvejledning...

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning 309196D. 200-LITERS STANDARDTROMLE Skraberingssæt. Beregnet til ligesidede tromler med en indvendig diameter på 571 mm

Indholdsfortegnelse. Vejledning 309196D. 200-LITERS STANDARDTROMLE Skraberingssæt. Beregnet til ligesidede tromler med en indvendig diameter på 571 mm Vejledning 0-LITERS STANDARDTROMLE Skraberingssæt 309196D Rev. D Beregnet til ligesidede tromler med en indvendig diameter på 571 mm Model 243279 Dobbelt-T-skrabere Maksimal temperatur: 150 C Model 245668

Læs mere

2007/2. Clean Mate IVO. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel

2007/2. Clean Mate IVO. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel 2007/2 DK Betjeningsvejledning Clean Mate IVO Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3.

Læs mere