Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat"

Transkript

1 Forside Referat Tirsdag den 7. februar 2017 kl Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) deltog ikke Tim Serritslev (S) pr. telefon Vittus M. Mikaelsen (S) pr. telefon Afbud Ado Holm (IA) Indkaldt Storm Ludvigsen (IA)

2 Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Meddelelser A fra formanden B fra forvaltningen Orienteringer A Bygdesektorplan orientering om ændret politisk proces Beslutninger A Byggefelt 12 beliggende i Lokalplanområde 4A2-2, Taqissorfik Sager til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen A Kommuneplan B Forslag til Kommuneplantillæg 3A6-1, Qasigiannguit, Nuuk C Kommuneplantillæg 20B5-1, Paamiut Erhvervs- og Havneområde Lukkede punkter A Salg af B-711, Kapisillit B Udvikling af havnen på Qeqertat, Nuuk Eventuelt Godkendelse af referat... 19

3 Side 3 1. Godkendelse af dagsorden Der er udsendt tillægsdagsorden med punkt 03A Bygdesektorplan orientering om ændret politisk proces. Dagsorden blev godkendt.

4 Side 4 2. Meddelelser 02A fra formanden Ingen. 02B fra forvaltningen Der har været afholdt pressemøde om byudviklingsprojekt Siorarsorfit, hvor borgmester, 1. viceborgmester og 2. viceborgmester deltog. Pressemødet var velbesøgt, heriblandt af Naalakkersuisoq for Finanser Aqqaluaq B. Egede samt medlem af Folketinget Aaja Chemnitz Larsen. Der vil også i dag være Åben Kommune om byudviklingsprojektet Siorarsorfit.

5 Side 5 3. Orienteringer 03A Bygdesektorplan orientering om ændret politisk proces Til beslutning J.nr.: Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Bygdesektorplanen blev behandlet og godkendt på udvalgsmødet den 10. januar Under punktet Det videre forløb blev processen beskrevet således Såfremt udvalget godkender oplægget videresendes det til godkendelse i hhv. Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. På Borgmesterens foranledning har administrationen dog også sendt bygdesektorplanen samt procesoplæg i høring hos bygdebestyrelserne, Udvalget for Børn, familie og skole samt hos Udvalget for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Bygdesektorplan samt procesoplægget er blevet godkendt i alle fora. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at orienteringen tages til efterretning Beslutning s beslutning tirsdag den 7. februar 2017: tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling Bygdesektorplanen blev behandlet og godkendt på udvalgsmødet den 10. januar Under punktet Det videre forløb blev processen beskrevet således Såfremt udvalget godkender oplægget videresendes det til godkendelse i hhv. Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. Da bygdesektorplanen er et tværgående projekt med involvering fra alle forvaltninger, fandt Borgmesteren det nødvendigt, at bygdesektorplanen behandles i alle stående udvalg for således at sikre bred forankring og solidt ejerskab for implementeringen af de mange gode tiltag, som projektet lægger op til. Derfor sendte administrationen på Borgmesterens foranledning bygdesektorplanen i høring hos bygdebestyrelserne, Udvalget for Børn, familie og skole samt hos Udvalget for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Bygdesektorplan samt procesoplæg blev godkendt i de to udvalg med enkelte rettelser samt af bygdebestyrelserne. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Ikke relevant. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Bygdesektorplan. Det videre forløb Den oprindelige sagsfremstilling behandles i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

6 Side 6 Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Ikke relevant. Borgerinddragelse/kommunikation Ikke relevant. Bemærkninger fra andre forvaltninger Ikke relevant. Bilag Ingen

7 Side 7 4. Beslutninger 04A Byggefelt 12 beliggende i Lokalplanområde 4A2-2, Taqissorfik Til beslutning J.nr.:18.01/4A2-2 Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Shalmi A/S har søgt om dispensation om arealtildeling til opførelse af etageboligblok med 12 boliger i byggefelt 12 beliggende i Lokalplanområde 4A2-2, Taqissorfik, Qinngorput. Lokalplanen giver mulighed for 6-9 boliger i 3-4 etager i det pågældende byggefelt. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at der dispenseres fra Lokalplan 4A2-2, Taqissorfik 3.3. Byggefelter benævnt med B udlægges til 6-9 boliger. og tillades 12 boliger - at der stilles krav om, at der etableres min. 3 yderligere p-pladser end, hvad kræves til kategorien byggefelt B Beslutning s beslutning tirsdag den 7. februar 2017: godkender indstillingerne med bemærkning om at sagen skal videresendes til Økonomiudvalget til endelig godkendelse. Sagsfremstilling Shalmi A/S har den 17. november 2016 søgt om dispensation om arealtildeling til opførelse af etageboligblok med 12 boliger i byggefelt 12 beliggende i Lokalplanområde 4A2-2, Taqissorfik, Qinngorput. Antallet af boliger overstiger det tilladte antal i den gældende lokalplan for området med 3 boliger pr. byggeri. Byggeriet overholder de tilladte antal etager for byggefelterne, hvilket vil sige at der er tale om færre store lejligheder end hvad lokalplanen lægger op til, mens der kommer flere små lejligheder. De ydre mål forbliver de samme, som lokalplanen foreskriver. Sagen har været sendt i nabohøring, hvor det er gjort opmærksom på, at det kun er det ansøgte antal boliger, der strider mod lokalplanens bestemmelser. Løsningsforslag faglig vurdering Byggeriet holder sig inden for lokalplanens bestemmelser i forhold til de tilladte etagemeter, bygningshøjde og byggefeltets størrelse. Forvaltningen vurderer, at det ansøgte ikke medfører en væsentlig øgning af antallet af beboere i området ved opførsel af 12 mindre boliger frem for 9 større boliger. Projektet sikrer, at lokalplanens krav i forhold til antallet af parkeringspladser jf. antal af boliger overholdes. Der er i en tilsvarende sag fra 2008 dispenseret for at byggefelt 11 kan rumme 6 boliger i stedet for de i lokalplanen skrevne 2-4 boliger for byggefelt 11 under betingelse af, at der ikke ændres på byggefeltets størrelse og de tilladte antal etager.

8 Side 8 Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Ingen. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Kommuneplantillæg: 4A2-2, Taqissorfik. Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning (planloven). Sermersooq2024.gl (Kommuneplan) Arkitekturpolitik 2016 Det videre forløb Efter godkendelse af sagen meddeles afgørelsen fra Areal- og Bygningsmyndigheden til ansøger og høringsparter. Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Der er ikke indhentet bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat. Borgerinddragelse/kommunikation Sagen har været sendt i nabohøring, der er ikke indkommet høringssvar i høringsperioden 16. december til 3. januar. Efterfølgende er der indkommet høringssvar den 21. januar og 30. januar. Da de er indkommet efter fristens udløb kommer disse ikke i betragtning. Bemærkninger fra andre forvaltninger Ingen. Bilag 1. Kortbilag 2 Byggefeltnumre Lokalplan 4A2-2 Taqissorfik 2. Situationsplan byggefelt Visualisering byggefelt Visualisering byggefelt 12

9 Side 9 5. Sager til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 05A Kommuneplan 2028 Ny kommuneplan 2028 for Kommuneqarfik Sermersooq Til beslutning J.nr.: 1804 Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Forvaltningen for Anlæg og Miljø har udarbejdet et forslag til en revideret kommuneplan, for hele Kommuneqarfik Sermersooq. Forslaget er en delvis revision af den gældende kommuneplan, som besluttet i Planstrategi 2015, og indgår som et led i at kommuneplanen skal fornys hvert 4. år. Forslag til ny kommuneplan findes digitalt på: Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at godkender kommuneplanen - at fremsender den godkendte kommuneplan til godkendelse i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Beslutning s beslutning tirsdag den 7. februar 2017: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Forvaltningen for Anlæg og Miljø har udarbejdet et forslag til ny kommuneplan for Kommuneqarfik Sermersooq i henhold til Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse. I forslag til ny kommuneplan er ændringer der er foretaget gennem kommuneplantillæg i løbet af de sidste fire år indarbejdet, således at denne er ajourført og opdateret. Ved revision af kommuneplanen er der sket en del ændringer, opdateringer og tilføjelser til delområderne. Med udgangspunkt i det eksisterende plangrundlag (Kommuneplan 2024), er der foretaget en gennemskrivning og justering af bestemmelserne både delområdernes anvendelse og for arealtildeling, der sikrer et ensartet regelsæt for sagsbehandlingen i hele kommunen. Kommuneplanens enkelte dele er ændret i forskelligt omfang: - I Hovedstrukturen er der alene foretaget redaktionelle tilretninger og konsekvensrettelser i forbindelse med ajourføring. - Med udgangspunkt i det eksisterende plangrundlag, er der foretaget en gennemskrivning og justering af bestemmelserne for arealtildeling iht. lovens krav om indhold og proces, der sikrer et ensartet regelsæt for arealsagsbehandlingen i hele kommunen. - Der er indarbejdet nye opdaterede "basisbestemmelser" i form af generelle bestemmelser der er gældende i alle typer delområder, både for byer/bygder og for det åbne land - De overordnede bestemmelser i alle 444 delområder er systematisk gennemgået. Bestemmelserne er i overvejende grad udarbejdet som generiske bestemmelser dvs.

10 Side 10 standardiserede formuleringer, der sikrer et ensartet regelsæt, men med respekt for forskellen mellem bostederne og de forskellige områder i kommunen. Under revision af planen er der endvidere foretaget en gennemgående opdatering og fornyelse af layout og design på det digitale plan. Kommunalbestyrelsen fremlagde forslag til kommuneplanen i 8 ugers offentlig høring i perioden Der er indkommet 72 rettidige høringssvar og 1, der er indkommet for sent. Alle høringssvar er dog medtaget i sagsfremstillingen. 65 af de indkomne høringssvar omhandler udelukkende forbud mod bådoplag i boligområder i Nuuk, og hovedparten af disse har karakter af en underskriftsindsamling. De begrundes hver især med 1 eller flere af i alt 5 grunde. Forvaltningen har derfor valgt at behandle disse indsigelser samlet, hvor der altså svares på de 5 temaer til indsigelserne. De 5 temaer er: 1. Hvad skal der nu ske? 2. Sikkerhed, da man kan holde øje med båden fra sin bolig 3. Det kulturbærende element 4. Den enkelte bådejers økonomi 5. Forskelsbehandling ift. andre byer og bosteder i kommunen Der er desuden indkommet høringsvar omhandlende efterspørgslen på tilgængelige byggefelter i Nuuk og mulige fortætningsområder. Forvaltningen vil i den forbindelse anbefale, at der særligt i Qinngorput ses på muligheder for en harmonisk fortætningsstrategi, der vil styrke området som et vækstcenter. Andre høringssvar omhandler arealtildelingsprocessen, hvor de foreslåede formuleringer vil blive justeret i overensstemmelse med de af Landsplanafdelingen foreslåede ændringer. Løsningsforslag faglig vurdering Forvaltningen for Anlæg og Miljø vurderer at forslag til ny kommuneplan giver et forbedret og opdateret grundlag for både planlægning, byggesagsbehandling og arealsagsbehandling. Forvaltningen anbefaler, at der i indeværende kommuneplansperiode indarbejdes en overgangsfase for bådoplag i boligområder. På denne måde gives der mulighed for at alternativer kan opstå og afprøves, hvilket vil imødekomme de mange bekymringer udtrykt i de indkomne høringssvar. Forvaltningen anbefaler, at der udarbejdes en fortætningsstrategi for Qinngorput i Nuuk med henblik på at der kan skabes byggefelter til i særdeleshed tæt-lav beboelse. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Forslag til Kommuneplan 2028 giver ikke anledning til direkte kommunaløkonomiske konsekvenser, da det er en del af kommunens fortløbende planlægning. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse Det videre forløb Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse af planen vil planen blive offentligt bekendtgjort.

11 Side 11 Der er jf. Inatsisartutlov nr , stk. 4 en frist på 12 uger, som skal overholdes fra det tidspunkt hvor kommunalbestyrelsen har foretaget den endelige vedtagelse til planens offentlige bekendtgørelse. Efter Inatsisartutlov nr , stk. 2 fremsender kommunen det offentligt bekendtgjorte kommuneplantillæg direkte til de berørte statslige myndigheder samt departementer og underliggende enheder ved Grønlands Selvstyre. Den endelige plan skal være offentlig tilgængelig på hjemmesiden Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk Sekretariat har ingen kommentarer til sagen, da arbejdet med kommuneplanen er en del af forvaltningen for Anlæg og Miljøs rullende planlægning. Borgerinddragelse/kommunikation Forslaget til kommuneplan har været sendt i 8 ugers høring i perioden 21. oktober 16. december 2016 Forvaltningen for Anlæg og Miljø har ligeledes afholdt et særskilt møde for den faglige fokusgruppe (tegnestuer, developere og andre rådgivere) for at afprøve det nye design af hjemmesiden og informere om de vigtigste ændringer ift. den eksisterende kommuneplan. Andre bemærkninger - Bilag 1. Behandling af indsigelser (Bilag 1. eftersendes) 2. Indsigelser Opsummering af ændringer til Kommuneplan 2024 (Hvidbog)

12 Side 12 05B Forslag til Kommuneplantillæg 3A6-1, Qasigiannguit, Nuuk Til beslutning J.nr.: Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Forvaltningen for Anlæg og Miljø fremlægger hermed forslag til kommuneplantillæg 3A6-1, Qasigiannguit i Nuuk, til godkendelse. Forslaget til kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af projektforslaget Akornanni 90 boliger, hvilket blev godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 4. oktober 2016 i henhold til planlovsændringen pr. 01/ Forslaget giver mulighed for at opføre ca. 90 nye boliger af varierende størrelse og ejerforhold, samt en integreret daginstitution i området, der i dag kendes som Nødhavnen. Forslaget er i overensstemmelse med kommuneplan, da hele området er udlagt til fortætningsområde for boligbyggeri. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at godkende forslaget til Kommuneplantillæg 3A6-1, Qasigiannguit, Nuuk - at sende det godkendte forslag til vedtagelse i Økonomiudvalget med henblik på 8 ugers offentlig hørring - at sagen videresendes til orientering i Kommunalbestyrelsen Beslutning s beslutning tirsdag den 7. februar 2017: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen valgte på deres møde d. 4. oktober 2016 at godkende projektet Akornanni 90 boliger, i henhold til den nye planlov, og dermed give mulighed for en 2 årig arealreservation i hvilken periode, der skal udarbejdes et kommuneplantillæg for området. Det nærværende forslag til kommuneplantillæg er altså udarbejdet på baggrund af Kommunalbestyrelsens godkendelse af projektet. Forslaget til kommuneplantillægget muliggør opførelsen af ca. 90 nye boliger af blandede størrelser og ejerforhold. Bygningerne i områdets sydlige del skal rumme mindre boliger, primært til studerende og lavindkomstfamilier, hvor områdets nordlige del skal bestå af større en- og tofamiliehuse, hvilke forventes at være ejerboliger. Mellem de to områder placeres andelsboliger. De sammensatte ejerforhold forventes at bidrage til en forskellighed i beboersammenhæng, hvilket forvaltningen anser som positivt og i tråd med kommunens udviklingsstrategi. Der gives i området yderligere muligheder for at etablere en integreret daginstitution, og hele kvarteret bindes sammen af en sti og af fælles rekreative faciliteter, heriblandt en skatepark, der vil komme hele byen til gode, da det forventes at den vil tiltrække børn og unge fra et større område.

13 Side 13 Forslaget er udarbejdet med stor fokus på at bibeholde udsigtsforhold for de eksisterende bebyggelser, og de planlagte bygningerne er derfor maksimalt 2,5 etager høje, og størrelserne varierer mellem etagehuse, rækkehuse og en- og tofamiliehuse. Bebyggelsens udarbejdelse er præget af mellemrummet mellem husene, der hvor vi møder hinanden og som giver kontakt til det omkransende landskab. Dette er i overensstemmelse med kommunens nye arkitekturpolitik. Løsningsforslag faglig vurdering Som et nyt kommende boligområde vurderer Forvaltningen For Anlæg og Miljø fortsat, at en blandet bebyggelse med forskellige ejerformer og boligstørrelser, vil bidrage til et velfungerende boligområde. Det er ydermere positivt, at der i projektet er indtænkt rekreative værdier, så som en rekreativ sti, en pontonbro samt et skateområde. Forvaltningen for Anlæg og Miljø vurderer, at områdets foreslåede udformning passer fint ind i kommunens arkitekturpolitik og at bebyggelsen er et vigtigt skridt i fortætningsstrategien. Netop fortætningen forventes dog at lægge yderligere pres på byens allerede pressede infrastruktur særligt omkring den nærliggende rundkørsel, og forvaltningen for Anlæg og Miljø vurderer at det kan være en god ide at udtænke en trafikstrategi i forbindelse med byens udvidelse. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Udarbejdelse af et forslag til kommuneplantillæg har ingen økonomiske konsekvenser. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Forslag til Kommuneplantillægget er udarbejdet på grundlag af: Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse (Planloven) Den digitale kommuneplan Det videre forløb Planforslaget vil blive sendt til offentlig høring i perioden xx.xx.2017 xx.xx Efter høringsfristens udløb skal planforslaget, med en vurdering fra forvaltningen af de indkomne indsigelser og en indstilling til det videre forløb, fremsendes til endelig vedtagelse i Udvalget for Anlæg og Miljø, Økonomiudvalget samt Kommunalbestyrelsen. Den endelige plan skal være offentlig tilgængelig, blandt andet på kommunens hjemmeside Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk Sekretariat har ingen bemærkninger. Borgerinddragelse/kommunikation I forbindelse med godkendelsen af planforslaget er der d. 27/ afholdt et borgermøde i Katuaqs Venskabssal, hvor der blev nedsat en arbejdsgruppe/ interessentgruppe, der er blevet hørt i forbindelse med udarbejdelsen af placeringen af ankomstvejen til området. Forslaget til kommuneplantillægget skal i offentlig høring i 8 uger, hvilket vil blive annonceret lokalt, samt på kommunens høringsportal Bilag 1. Forslag til kommuneplantillæg 3A6-1

14 Side 14 05C Kommuneplantillæg 20B5-1, Paamiut Erhvervs- og Havneområde Til beslutning J.nr.: B2-B5 Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR Sagsresumé Forvaltningen for Anlæg og Miljø fremlægger hermed forslag til Kommuneplantillæg 20B5-1, Paamiut Erhvervs- og Havneområde, til godkendelse. Forslaget til kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af projektforslaget Paamiut Nordhavn Det nye vækstcenter i Kommuneqarfik Sermersooq hvilket blev godkendt af kommunalbestyrelsen d.15/ i henhold til planlovsændringen pr. 01/ Forslaget giver mulighed for at udvide Paamiut Nordhavn, og hermed etableringen af nye produktionsanlæg og større erhvervsaktiviteter. Forslaget er i overensstemmelse med kommuneplanen, da hele området er udlagt til et erhvervs og havneområde. Indstilling Forvaltning for Anlæg og Miljø indstiller overfor : - at godkende forslaget til Kommuneplantillæg 20B5-1, Paamiut Erhvervs- og Havneområde - at sende det godkendte forslag til vedtagelse i Økonomiudvalget med henblik på 8 ugers offentlig hørelse - at sagen sendes videre til orientering i Kommunalbestyrelsen Beslutning s beslutning tirsdag den 7. februar 2017: godkender indstillingerne. Sagsfremstilling Forslaget til kommuneplantillægget er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af havnearealerne i Paamiut Nordhavn fra ca. 4,5 ha til 7,8 ha. Området udlægges hermed til erhvervs- og havneerhverv i form af produktionsvirksomhed, fiskeindustri, håndværk, kajanlæg, lager og administrationsbygninger, der er nødvendige for havnens og virksomhedernes drift samt midlertidig stenbrud. Dette er alt i overensstemmelse med den vedtagne kommuneplan. Området for kommuneplantillægget omfatter i alt 7 detailområder: Detailområde A: Produktionsvirksomhed, containerhavn, kajanlæg, samt servicefunktioner og oplag. Detailområde B: Produktionsvirksomhed, erhvervsvirksomhed, værksted, entreprenørvirksomhed, samt servicefunktioner og oplag. Detailområde C: Tekniske anlæg i form af midlertidigt åbent stenbrud. Senere anvendelse: Produktionsvirksomhed, erhvervsvirksomhed, containerhavn, kajanlæg, samt servicefunktioner og oplag. Detailområde D: Kommunalt asfaltværk Detailområde E: Produktionsvirksomhed, erhvervsvirksomhed, værksted, containeroplag, samt servicefunktioner og oplag. Detailområder F1 og F2: Muliggør fremtidig opfyld af havnearealer Bebyggelseshøjde må ikke overstige 20 m målt fra færdigt terræn til kip. Plantillægget omfatter også etableringen af en vej mellem Kangerlussussuk og Aalisakkerivik.

15 Side 15 Løsningsforslag faglig vurdering Formålet med plantillægget er at sikre, at der kan etableres nye erhvervsmuligheder i Paamiut. Det er yderligere tillæggets formål at sikre følgende principper indfries i forbindelse med udformningen af arealerne: - Der kan ikke etableres boliger i planområdet. - Bebyggelseshøjde må ikke overstige 20 m målt fra færdigt terræn til kip. - Bygningernes farveholdning skal være afdæmpet. - Bygninger etableres i et rationelt, funktionsbetonet formsprog. Økonomisk og ressourcemæssig vurdering Udarbejdelse af et forslag til kommuneplantillæg har ingen økonomiske konsekvenser. Lovgrundlag og rammesættende dokumenter Forslag til Kommuneplantillægget er udarbejdet på grundlag af: Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse (Planloven) Den digitale kommuneplan Det videre forløb Planforslaget vil blive sendt til offentlig høring i perioden såfremt forvaltningen har modtaget en ansøgning om arealreservation. Det vil sige at høringsperioden kan falde på et senere tidspunkt end herover angivet. Efter høringsfristens udløb skal planforslaget, med en vurdering fra forvaltningen af de indkomne indsigelser og en indstilling til det videre forløb, fremsendes til endelig vedtagelse i Udvalget for Anlæg og Miljø Økonomiudvalget Kommunalbestyrelsen. Den endelige plan skal være offentlig tilgængelig, blandt andet på kommunens hjemmeside Bemærkninger fra Økonomisk Sekretariat Økonomisk Sekretariat har ingen bemærkninger. Borgerinddragelse/kommunikation Projektforslaget Paamiut Nordhavn Det nye vækstcenter i Kommuneqarfik Sermersooq har allerede været i høring, hvor der indkom 4 høringssvar. Desuden er der i den forbindelse afholdt et informationsmøde i Paamiut de. 01/ Forslaget til kommuneplantillægget skal i offentlig høring i 8 uger, hvilket vil blive annonceret lokalt, samt på kommunens høringsportal Bilag 1. Forslag til kommuneplantillæg 20B5-1, Paamiut Erhvervs- og Havneområde

16 Side Lukkede punkter 06A Salg af B-711, Kapisillit. Til beslutning J.nr.: Forvaltningen for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR

17 Side 17 06B Udvikling af havnen på Qeqertat, Nuuk 3 projektansøgninger Til beslutning J.nr.:1804 Forvaltning for Anlæg og Miljø - direktør Mike Jakob Kristiansen / MJKR

18 Side Eventuelt Vittus Maaru Mikaelsen (S) forespurgte til Justus Hansen (D).

19 Side Godkendelse af referat Referatet blev godkendt tirsdag den 7. februar kl

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Ado Holm (IA) Indkaldt Storm Ludvigsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj Heinrich (S) Peter

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Pr. telefon Justus Hansen (D) Pr. video Afbud Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Indkaldt Nikolaj

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 9. februar 2016 kl. 9.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Fredag den 24. februar 2017 kl. 13.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Fredag den 24. februar 2017 kl. 13.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Telefondeltagelse Tim Serritslev (S) Telefondeltagelse Vittus M. Mikaelsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 1 Dagsorden Møde torsdag den 08. januar 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Allan Pertti Frandsen (IA) Uju Petersen (IA) Suppleant Tim Serritzlev(S) Vittus Maaru

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde Forside Dagsorden Ekstraordinært møde Tirsdag den 26. april 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA)

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA), telefon Charlotte

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Dagsorden Dato: 18.feb. 2016 Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 18. februar 2016 kl. 9.30 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde Forside Referat Ekstraordinært møde Tirsdag den 26. april 2016 kl. 14.30 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 15. marts 2016 kl. 9.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 15. nov.. 2016 Forside Dagsorden Tirsdag den 15. november 2016 kl. 9.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1.

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside Dagsorden Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 02. juli 2015 Forside 171 Dagsorden Møde torsdag den 02. juli 2015, kl. 09.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Storm Ludvigsen (IA) (Suppleant for Mille Søvndal Pedersen (IA))

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt Uju Petersen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 15. november 2016 kl. 9.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Indkaldt suppleant Uju Petersen (IA)

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (170613 SAI Ordinær møde) 13-06-2017 09:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt TEMA:

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 88 Dagsorden Møde tirsdag den 21. april 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Poul Hansen (supp. for Justus Hansen (D) Allan Pertti

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat

Anlægs- og Miljøudvalgets. Referat Forside 65 s Referat Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden Forside 65 s Dagsorden Møde tirsdag den 25. marts 2014, kl. 10.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Ekstraordinært møde Forside Dagsorden Ekstraordinært møde Tirsdag den 13. september 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Tim Serritslev (S) pr. telefon Vittus M. Mikaelsen (S) pr. telefon Afbud Justus

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 332 Dagsorden Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden

Anlægs- og Miljøudvalgets. Dagsorden Forside 93 s Dagsorden Møde tirsdag den 8. april 2014, kl. 13.00 Anlægs- og Miljøforvaltningens mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritzlev(S)

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 2. ordinære møde. Referat

Kommunalbestyrelsens. 2. ordinære møde. Referat Forside s 2. ordinære møde Referat Tirsdag den 7. marts 2017 kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ado Holm (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA)

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 2. ordinære møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsens. 2. ordinære møde. Dagsorden Forside s 2. ordinære møde Dagsorden Tirsdag den 7. marts 2017 kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ado Holm (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) Uju Petersen (IA)

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 10. marts 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 332 Referat Møde tirsdag den 15. december 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Charlotte Ludvigsen (suppleant

Læs mere

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Forside 217 Udvalg for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde tirsdag den 9. september 2014, kl. 10.00 Mødelokale kommunekontoret i Tasiilaq Medlemmer Justus Hansen (D) Storm Ludvigsen (suppleant for Mille Søvndahl

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 7. november. 2014 Forside 290 Dagsorden Møde fredag den 7. november 2014, kl. 13.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Afbud Indkaldt Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Meddelelser... 4 3. Orienteringer... 5 4. Beslutninger...

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside Referat Tirsdag den 1. november 2016 kl. 14.00 Medlemmer Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) pr. telefon Vittus M. Mikaelsen (S) pr. telefon Afbud Ado Holm (IA) Storm Ludvigsen

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1 Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 Indhold REDEGØRELSE VEJLEDNING...3 REDEGØRELSE...4 Delområdet...4 Forhold til anden planlægning...5 Debatperioden og

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Udvalg for Anlæg og Miljø Dato: 28. juli 2015 Forside 205 Udvalg for Anlæg og Miljø Referat Møde tirsdag den 28. juli 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat. Ekstraordinært møde Forside Referat Ekstraordinært møde Tirsdag den 13. september 2016 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen (D) Uju Petersen (IA) Tim Serritslev

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Mandag den 22. februar 2016 kl. 14.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Afbud Justus Hansen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 04. januar 2017 kl. 12.00 (Itt.tid 14.00) Medlemmer Poul Hansen (D) (formand) Uju Petersen (IA) Charlotte Piké (IA) Ingvar Motzfeldt (S) Steen Lynge (A) Afbud Indkaldt Side

Læs mere

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Forside 182 Udvalget for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde tirsdag den 5. august 2014, kl. 11.30 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (Ordinær møde) 12-03-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside 1 Punkt

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden

Kommunalbestyrelsens. 3. ordinære møde. Tillægsdagsorden Dato: 19. april. 2016 Forside s 3. ordinære møde Tillægsdagsorden Tirsdag den 19. april kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA)

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dagsorden Dato: 3 nov. 2016 Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 3. november 2016 kl. 14.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ado Holm (IA) Ane Egede Mathæussen (S) Peter Davidsen

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (SAI 170522: Ordinær møde) 22-05-2017 13:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt TEMA:

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Fredag den 17. februar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Malene Lynge (IA) Storm Ludvigsen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Peter Davidsen (S)

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ AUGUST 2007 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside n Ekstraordinært møde Dagsorden Tirsdag den 25. marts 2014 kl. 14:00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Malene Lynge (IA) Storm Ludvigsen (IA) pr. telefon Uju Petersen

Læs mere

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ JUNI 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 248 Dagsorden Møde tirsdag den 1. september 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritzlev

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Børn og Skole (MA 11/05-2017: Ekstraordinær møde) 11-05-2017 16:00 Kommunalbestyrelsessalen Information : Ekstraordinær

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Mandag, 7. april. 2014. KL. 14.00 Mødelokale 3, Rådhuset. Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Iddimanngiiu Bianco (IA) Storm Ludvigsen

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 17.februar 2015 Forside 12 Dagsorden Møde tirsdag den 17. februar 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Allan Pertti Frandsen (IA)

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA), formand Harald Bianco (IA) Malene Lynge (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D)

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (180509 - Ordinært møde) 09-05-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Kommunalbestyrelsi / Kommunalbestyrelsen (171003 Kommunalbestyrelsens tredje ordinære møde) 03-10-2017 15:30 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside 1

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 274 Referat Møde onsdag den 21. oktober 2015, kl. 09.00 Kommunalbestyrelsens mødesal Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim Serritzlev (S) Vittus

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 10. jan. 2017 Forside Dagsorden Tirsdag den 10. januar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 2. december 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt (S) (via telefon) Erling

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 139 Dagsorden Møde tirsdag den 16. juni 2015, kl. 10.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Formand Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen (IA) Tim

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 19. jan. 2016 Forside Dagsorden Tirsdag den 19. januar 2016 kl. 13.00 Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan Pertti Frandsen (IA) Justus Hansen (D) pr. telefon Tim Serritslev (S) pr. telefon

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 4. december 2014 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Andreas Uldum (D) Uju Petersen (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen (S)

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan Bilag 5 Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni 2019 Ansøger Holbæk Kommune VBAF - Plan Nuværende anvendelse/situation i området. Bestemmelser

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 312 Dagsorden Møde onsdag den 25. november 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Uju Petersen (suppleant for Justus Hansen

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden Forside Dagsorden Torsdag den 18. september kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Andreas Uldum (D) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju Petersen (IA) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 10. juni 2015 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A) Afbud

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Dato: 7. november. 2014 Forside 290 Referat Møde fredag den 7. november 2014, kl. 13.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 7. april 2014 kl. 12:00 Mødelokale 1 og 2 i Rådhuset Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden

Kommunalbestyrelsen. Ekstraordinært møde. Dagsorden Forside Ekstraordinært møde Dagsorden Torsdag den 15. december 2016 kl. 16.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Ado Holm (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA) telefondeltagelse

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Dato: 10. jan. 2017 Forside Referat Tirsdag den 10. januar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Ado Holm (IA) Pipaluk Lynge (IA) Justus Hansen (D) Telefondeltagelse Tim Serritslev (S) Telefondeltagelse Vittus M. Mikaelsen

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Referat Forside Referat Tirsdag den 2. august 2016 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Tilstedeværende medlemmer Uju Petersen (IA) (fg. Formand) Ejner Jakobsen (IA) Ingvar Motzfeldt (S) (via

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (171127 Ordinær møde) 27-11-2017 09:00 Mødelokale ved kommunekontoret i Paamiut Mødeindhold Punkt Side

Læs mere

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK MARTS 2000 FORORD Hvad er en lokalplan? Den kommunale planlægning består af to plantyper: kommuneplaner og områdeplaner

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat Dato: 3 nov. 2016 Forside Ekstraordinært møde Referat Torsdag den 3. november 2016 kl. 14.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Justus Hansen (D) pr. telefon Ane Egede Mathæussen (S) Peter Davidsen (S)

Læs mere

LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat

LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat LOKALPLAN 3D1-3 Sarfaarsuit Nuuat NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ Oktober 2004 INDHOLD Indhold INDLEDNING...3 Om lokalplanen...3 REDEGØRELSE...4 Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20 C-12 D-1 I OMRÅDE TIL FRIHOLDT OMRÅDE OG FRITIDSANLÆG, OG FORBEHOLDT GRAVPLADS.

LOKALPLAN NR. 20 C-12 D-1 I OMRÅDE TIL FRIHOLDT OMRÅDE OG FRITIDSANLÆG, OG FORBEHOLDT GRAVPLADS. LOKALPLAN NR. 20 I OMRÅDE TIL FRIHOLDT OMRÅDE OG FRITIDSANLÆG, OG FORBEHOLDT GRAVPLADS. B-951 B-951 C-12 D-1 FEBRUAR 2004 1. INDLEDNING LOKALPLAN NR. 20 UDVIDELSE AF KIRKEGÅRD I KINGITOQ OMRÅDET OMRÅDE

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 15. Kommuneplan Centervej. - tæt-lav boliger. Vedtaget den 9. januar 2019 Kolding Kommune. Kringsgård.

KOMMUNEPLANTILLÆG 15. Kommuneplan Centervej. - tæt-lav boliger. Vedtaget den 9. januar 2019 Kolding Kommune. Kringsgård. KOMMUNEPLANTILLÆG 15 Ved Centervej - tæt-lav boliger Kirkely Centervej Nørregyde Kringsgård Julianelyst Centervej Kringsvej Bramdrupskovvej Kommuneplan 2017-2029 Vedtaget den 9. januar 2019 Kolding Kommune

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget 9. januar 2017 Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden Baggrund ISS-grunden er beliggende i Nordvestkvarteret

Læs mere

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan Naboer og andre interessenter Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan 2013-2025 Kommunalbestyrelsen har på deres møde den 10. marts 2015 endeligt vedtaget

Læs mere

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04.

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04. Skjoldborgalle Ingemannsvej Hyvildvej Carit Etlarsvej 0 25 50 75 100 Meters Målestok 1:2.000 ved print i A4 BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt godkendt

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MA - Meeqqanut Atuarfeqarnermullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Skole (171127 Ordinær møde) 28-11-2017 15:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Lokalplan nr. 5.35 Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Fremlagt fra onsdag den 20-02-2002 til onsdag den 17-04-2002 Endelig vedtaget den 22.05.2002 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan

Læs mere