I Sundhedsstyrelsens mødecenter E, indgang via Islands Brygge 67, 2300 København S. Det rådgivende udvalg vedr. rationel farmakoterapi:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I Sundhedsstyrelsens mødecenter E, indgang via Islands Brygge 67, 2300 København S. Det rådgivende udvalg vedr. rationel farmakoterapi:"

Transkript

1 R E F E R A T Emne Møde i s rådgivende udvalg vedr. rationel farmakoterapi Mødedato Tirsdag d. 29. maj kl Sted Deltagere I s mødecenter E, indgang via Islands Brygge 67, 2300 København S. Det rådgivende udvalg vedr. rationel farmakoterapi: Praktiserende læge Yves Sales (YS), Lægeforeningen Martin Tøttrup Kelkelund (MTK), Industriforeningen for Generiske Lægemidler Faglig direktør Birthe Søndergaard (BS), Danmarks Apotekerforening. Konsulent Thilde Lydiksen (TL), Kommunernes Landsforening (midlertidig). Sygehusapoteker Inger Bjeldbak-Olesen (IBO), Danske Regioner Viceadministrerende direktør Henrik Vestergaard (HV), Lægemiddelindustriforeningen Sundhedspolitisk medarbejder Sine Jensen (SJ), Forbrugerrådet Kontorchef Tommy Kjelsgaard (TK), Danske Regioner Konstitueret afdelingschef Dorthe Søndergaard (DS), Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Læge Niels Ebbe Hansen (NEH), Danske Patienter j.nr /3/ CME Sygehuse og Beredskab Axel Heides Gade København S Tlf Fax E-post sst@sst.dk Web sst.dk Dir. tlf E-post syb@sst.dk Deltagere fra Adm. Direktør Else Smith (ES), formand Enhedschef Søren Brostrøm (SB), Sygehuse og Beredskab Farmaceut Søren Ilsøe Moreno (SIM), IRF Punkt 1. Godkendelse af dagsorden og præsentationsrunde ES bød velkommen, og en særlig velkomst til repræsentanten fra Danske Patienter. Punkt 2. Orientering a. Status for videreførelsen af IRF s aktiviteter i ES redegjorde for baggrunden for besparelserne i centraladministrationen, der desværre ramte den finanslovsfinasierede del af Læge- og Sundhedsstyrelserne særligt hårdt, herunder IRF. IRF er desuden blevet omplaceret i den nye Sundhedsstyrelse bl.a. som følge af fusionen mellem de to styrelser.

2 Side 2 YS kommenterede, at Lægeforeningen til at starte med var forsigtigt optimistiske, men at denne optimisme nu er vendt til betydelig bekymring i forhold til om IRF kan bidrage med samme aktualitet, uafhængighed og kvalitet som tidligere. (SST) skal lægge i selen for at bibeholde brand et og troværdigheden for IRF. Lægeforeningen er desuden bekymret for reduktionen i antallet af medarbejdere i forhold til udmeldinger om fremtidige aktiviteter. Foreningen mener, at SST skal være realistiske omkring det og melde ud, at IRF ikke kan opretholde samme niveau. ES svarede, at hun ikke ser det store modsætningsforhold mellem IRF s nuværende og tidligere status og at uafhængighed altid har været SST s kendemærke. Det er vigtigt at pointere, at IRF fortsætter, og at vi er nødsaget til at nedprioritere, men at det ikke er på bekostning af kvaliteten. SB supplerede med, at IRF bevidst er placeret organisatorisk langt fra de dele af SST, som er gebyrfinansierede. YS spurgte til, om Danske Regioner havde nogle kommentarer eller bekymringer i forhold til IRF s udvikling? TK svarede, at Regionerne ikke umiddelbart var bekymrede. SJ kommenterede, at den borgerrettede lægemiddelinformation fortsat er efterspurgt, og Forbrugerrådet håber, at det vil være et fokusområde fremover. b. Konstituering og kommissorium for det rådgivende udvalg. Det nye kommissorium og konstitueringen af udvalget blev gennemgået. YS bemærkede, at det var positivt, at udvalget fortsat har kompetence til at godkende handlingsplanen. TK spurgte om oplægget med den brede tilgang, hvor fokus er på både primær- og sekundær stadig er gældende? SB svarede, at det umiddelbare fokus er på primærsektoren, men at IRF i stigende grad også kigger på sekundærsektoren især i forhold til sektorovergangsproblematikker. BS pointerede, at i listen over medlemmer af udvalget skal Apotekerforeningen rettes til Danmarks Apotekerforening. Det rådgivende udvalg tilsluttede sig herefter den nye konstituering og det nye kommissorium. c. Status vedr. månedsbladet SB fremlagde planerne for Månedsbladet fremover. Antallet af udgivelser skæres fra 12 til 10 om året. Det første blad der ikke udkommer, er juniudgaven for Den redaktionelle proces og indholdet i artiklerne er i øvrigt uændret. Siden afdelingslæge Niels Christian Heebøll-Nielsen gik på pension i april, har SB midlertidigt overtaget redaktørposten, indtil en ny afdelingslæge kan tiltræde stillingen på IRF. Foreløbige emner for resten af året er: tromboprofylakse ved atrieflimren, hormonel antikonception til kvinder og medicinsk behandling af ulcusblødning. d. Status vedr. kursusaktivitet

3 SIM fremlage planerne for kursusaktiviteten fremover. Antallet af kurer skæres fra til 12 kurser pr. halvår og kursusafgiften sættes op fra kr. 500 kr. til kr IRF tilstræber fortsat at udbyde et bredt katalog af kurser inden for aktuelle emner og kursusaktiviteten vil fremover fortsat være et prioriteret kerneområde. Side 3 YS kommenterede, at på trods af den forøgede kursusafgift, er der fortsat tale om meget billige kurser sammenlignet med andre udbydere. e. Status vedr. Den Nationale Rekommandationsliste SIM gav et kort referat af mødet d. 21. februar i Styregruppen for Den Nationale Rekommandationsliste. Styregruppen er blevet gjort bekendt med de fremadrettede budget- og ressourcemæssige nedskæringer på IRF. Samtidigt blev det pointeret, at arbejdet med den Nationale Rekommandationsliste fortsætter. I forhold til IRF s handlingsplan blev Styregruppen bedt om at prioritere hvilke baggrundsnotater, der skal prioriteres først. Prioriteringen bliver som følger; B01: Antitrombotika (koordineres med arbejdet i RADS) R01-06: Luftveje N05/N06: Psykofarmaka A02,A06: Mavesyre og laxantia (Igangsat 2011) N03,N04: Epilepsi og parkinson (Igangsat 2011) M05: Midler mod knoglesygdomme J01: Antibiotika (koordineres med arbejdet i Antibiotikarådet) J02,J05: Systemiske svampemidler og antivirale midler D01,D07,D11: Lokale hudmidler G03, G04: Kønshormoner og urinveje DS spurgte om arbejdet med revurdering af tilskudsstatus inddrages i processen omkring opdateringen af Den Nationale Rekommandationsliste. SIM svarede, at IRF er en høringspart i revurderingsprocessen, men at revurderingsarbejdet ikke påvirker arbejdet med Den Nationale Rekommandationsliste, da pris og tilskud ikke anvendes som parametre ved placering af lægemidler på listen. f. Status ved. IRF s borgerinformation SB gennemgik status for IRF s arbejde med borgerrettet lægemiddelinformation. Informationsaktiviteterne har primært foregået via hjemmesiden medicinmedfornuft.dk, som i januar 2012 havde unikke besøgende om måneden. Status for hjemmesiden er, at en del materiale på siden er forældet med flere år, og der har ikke været publicering af nye artikler siden februar På nuværende tidspunkt forestår således en opgave med at rydde op i gammelt materiale på siden, samt at tilrette nyere materiale, så budskabet er i overensstemmelse med IRF.dk og IRF s andre udadvendte aktiviteter. Derudover skal siden fremadrettet vedligeholdes.

4 Side 4 Med den nuværende bemanding på IRF er der imidlertid ikke ressourcer til at bringe hjemmesiden up to date eller den fremtidige vedligeholdelse. Som konsekvens heraf er det besluttet, at borgerrettet lægemiddelinformation nedprioriteres og at hjemmesiden deaktiveres. Domænetnavnet ( ) bibeholdes og alt materiale gemmes i arkiv. TK kommenterede, at det virker fornuftigt med denne prioritering, da der i forvejen findes en del borgerrettede hjemmesider. NEH og HV støttede op om dette, og tilføjede, at hvis hjemmesiden ikke opdateres, skal den ikke være tilgængelig, da det underminerer IRF s brand. SJ pointerede, at behovet for uafhængig, sammenlignende lægemiddelinfomation til patienter fortsat er der, og at hun håber, at der vil afsættes ressourcer til dette område på et senere tidspunkt. g. Status vedr. deltagelsen i RADS SB fremlagde en status for IRF s deltagelse i RADS. RADS har justeret sit kommissorium, således at rådets fokusområde udvides til at omfatte behandlingskvalitet og ikke kun pris alene. Dette betyder, at RADS i fremtiden vil bevæge sig mere ind på primærsektorområdet. IRF har deltaget i fagudvalg vedr. AK-behandling og er også inviteret til at deltage i nyt fagudvalg vedr. antipsykotika. Samarbejdet med RADS har været præget af god dialog. NEH forslog, om der fremover kan indsættes et fast orienteringspunkt om IRF s deltagelse i RADS. Dette blev vedtaget. h. Status vedr. indsats i.f.t. ADHD SIM fremlagde en status for IRF s arbejdet på ADHD området. I 2011 iværksatte IRF en registeranalyse med det formål at undersøge, hvorvidt det stigende forbrug af ADHD-medicin hos både børn, unge og voksne er rationelt. Projektet har resulteret i to publikationer i European Journal of Clinical Pharmacology. I april 2012 har IRF deltaget med input til et status- og strateginotat om s initiativer og forslag indenfor ADHD området i Danmark. Regeringens psykiatriudvalg har i maj 2012 nedsat en arbejdsgruppe, der bl.a. skal kigge på udviklingen og behandlingen af de mest hyppige diagnoser på psykiatriområdet, herunder formentlig også ADHD. Det er tiltænkt, at IRF skal deltage i denne arbejdsgruppe og bidrage med viden om lægemiddelbehandlingen. har overvejet at udarbejde nationale kliniske retningslinjer for ADHD hos både børn og voksne. IRF vil kunne bidrage i dette arbejde med viden om lægemiddelbehandlingen. i. Tilbagemelding fra forårsmødet 2012 SIM orienterede om forårsmødet for regionale lægemiddelkonsulenter i Vejle d maj. Mødet var velbesøgt med 60 tilmeldte. Emnet var adfærdsændringer i praksis pisk eller gulerod med oplægsholdere fra både forskningsenheden for almen praksis, Danske Regioner og LIF.

5 Blandt de regionale lægemiddelkonsulenter var der generelt stor opbakning til IRFs arbejde, og til at IRF fortsætter sine nuværende aktiviteter. Side 5 Punkt 3. Handlingsplan 2012 (vedhæftet) Budget for 2012 Der var ingen kommentarer til budgettet for 2012 Drøftelse af revision i.f.t. den nye situation SB indledte med at sige, at der på forhånd vil være en del ting i handlingsplanen, som IRF ikke kan opfylde i Som tidligere nævnt nedprioriteres den borgerrettede lægemiddelinformation og antallet af kurser. Derudover vil lægemiddelspørgsmål fra både borgere og professionelle ikke prioriteres i samme grad som tidligere, og denne aktivitet skal afstemmes med den generelle ændring i måden eksterne henvendelser håndteres i den nye SST. Til gengæld forsøges antallet af præparat- og studieanmeldelser bibeholdt på samme niveau som tidligere. Det rådgivende udvalg tilsluttede sig den reviderede handlingsplan. Mht. præparatanmeldelser kommenterede HV, at LIF gerne så, at man i denne ressourcebegrænsede situation fokusere primært på kvaliteten af præparatanmeldelser og lader tidspunktet for offentliggørelse af anmeldelsen i forhold til markedsføringstidspunktet være sekundært. Punkt 4. Næste møde Det blev vedtaget, at næste møde er fredag d. 23/11 kl Indkaldelse udsendes efter mødet. Punkt 5. Eventuelt HV spurgte til den fremadrettede pressepolitik for IRF og den nye SST, idet han samtidigt udtrykte tilfredshed med det faglige og saglige modspil fra IRF. ES svarede, at som udgangspunkt skal alle henvendelser fra pressen igennem Styrelsens presseafdeling. Herefter inddrages relevante fagpersoner. Mht. pressehenvendelser tilføjede SIM, at pressen fortsat er meget interesseret i udtalelser fra IRF og at fusionen med SST ikke har ændret på omfanget. Ved udarbejdelsen af handlingsplanen 2013 skal det overvejes, om der skal stå en særskilt omtale af forventningerne til IRFs aktiviteter i forhold til pressen. Bilag: - Kommissorium

6 - Rapport om IRF - Handlingsplan 2012 Side 6

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 22-05-2012 Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen Schøler Kristensen (næstformand),

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 502, 5.

Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 502, 5. R E F E R A T Emne Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg for rationel farmakoterapi Mødedato 5. marts 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Deltagere Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

IRF vil være den foretrukne og mest troværdige kilde til aktuel information om rationelt valg af lægemidler.

IRF vil være den foretrukne og mest troværdige kilde til aktuel information om rationelt valg af lægemidler. Handlingsplan 2014 Mission Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) arbejder for at fremme rationel farmakoterapi og forbedre uhensigtsmæssige ordinationsvaner gennem afbalanceret information om den lægemiddelbehandling,

Læs mere

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 17-02-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 6013/14 Thomas Birk Andersen Tel. 35 29 82 70 Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER R E F E R A T Emne 1. 2. møde i nationalt udvalg for nationale kliniske retningslinjer Mødedato Onsdag den 30. januar 2012, kl. 13-16 Sted, mødelokale

Læs mere

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) ÅRSRAPPORT 2016

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) ÅRSRAPPORT 2016 Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) ÅRSRAPPORT 2016 2017 Forord I denne årsrapport for Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen beskriver vi overordnet de aktiviteter, som vi

Læs mere

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 07-10-2013 Sag nr. 09/1736 Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen

Læs mere

En styrket indsats for polyfarmacipatienter

En styrket indsats for polyfarmacipatienter N O T A T En styrket indsats for polyfarmacipatienter Regionernes nye kvalitetsdagsorden går ud på at rette fokus mod tiltag, der på samme tid forbedrer kvaliteten og mindsker omkostningerne. I den forbindelse

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

vi understøtter sammenhæng vi rådgiver og prioriterer vi fremmer udvikling og innovation vi er handlekraftige og effektive

vi understøtter sammenhæng vi rådgiver og prioriterer vi fremmer udvikling og innovation vi er handlekraftige og effektive Vi sætter fælles rammer og retning for sundheden med fokus på borgere og patienter: vi understøtter sammenhæng vi rådgiver og prioriterer vi fremmer udvikling og innovation vi er handlekraftige og effektive

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET

TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET S A M M E N F A T N I N G Emne 25. møde Task Force for Patientforløb på Kræft- og Hjerteområdet Mødedato 11. oktober 2012, kl. 13.00 16.00 Sted,

Læs mere

Medicinrådet. Onsdag den 7. juni Kl (Frokost kl ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler

Medicinrådet. Onsdag den 7. juni Kl (Frokost kl ) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Der indkaldes til 5. rådsmøde i Medicinrådet Medicinrådet Onsdag den 7. juni 2017 Kl. 10.00-15.00 (Frokost kl. 12.00-13.00) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Dampfærgevej 27-29, 3. sal th.

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Task Force for Psykiatriområdet

Task Force for Psykiatriområdet Task Force for Psykiatriområdet R E F E R A T Emne 2. møde i Task Force for psykiatriområdet Mødedato Mandag d. 25. juni kl. 10.00-12.00 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale E Deltagere Else Smith (formand),

Læs mere

Revurdering af tilskudsstatus for lægemidler mod diabetes (ATC gruppe A10)

Revurdering af tilskudsstatus for lægemidler mod diabetes (ATC gruppe A10) Revurdering af tilskudsstatus for lægemidler mod diabetes (ATC gruppe A10) Sundhedsstyrelsen har i perioden 17. maj til 11. juni 2012 modtaget yderligere bidrag. Det drejer sig om følgende: Copenhagen

Læs mere

Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient

Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient R E F E R A T Emne Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient Mødedato Fredag den 30. november 2012 kl. 12.30-14.30 Sted, mødelokale 501 (Indgang

Læs mere

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Emne 10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Mødedato Onsdag den 6. marts 2013 kl. 10.00 11.30 Sted Deltagere Steen Dalsgård Jespersen, (formand) Arne Cyron, Region Sjælland Britt Bergstedt,

Læs mere

Millionbesparelser på lægeordineret medicin

Millionbesparelser på lægeordineret medicin Millionbesparelser på lægeordineret medicin Problemstillingen Udgifterne til medicin har været stigende Mange forsøg er gjort fra politisk side for at styre de hastigt stigende medicinudgifter Vi skal

Læs mere

Møde i Det Nationale Antibiotikaråd den 10. marts 2017

Møde i Det Nationale Antibiotikaråd den 10. marts 2017 Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 15-03-2017 Enhed: MEDINT Sagsbeh.: DEPCBR Sagsnr.: 1701429 Dok. nr.: 327116 Møde i Det Nationale

Læs mere

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe R E F E R A T Emne 17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe Mødedato 17. december 2009 Sted s mødelokale 501 Deltagere Lone de Neergaard (formand), Mikkel Grimmeshave, Region Nordjylland Tove Nilsson,

Læs mere

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres.

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres. OPGAVEBESKRIVELSE OG KOMMISSORIUM j.nr. 7-203-02-293/1/SIMT FORLØBSPROGRAMMER FOR PERSONER MED TRAU- MATISKE HJERNESKADER OG TILGRÆNSENDE LIDEL- SER SAMT APOPLEKSI Baggrund nedsatte i 1995 et udvalg, som

Læs mere

8. møde i Styregruppen for Den ældre medicinske patient

8. møde i Styregruppen for Den ældre medicinske patient REFERAT Emne 8. møde i Styregruppen for Den ældre medicinske patient Mødedato Fredag den 27. april 2012 kl. 12.00 14.30 Sted, Islands Brygge 67, 2300 København S, mødelokale 501 5. sal Deltagere Jean Hald

Læs mere

Specialevejledning for klinisk farmakologi

Specialevejledning for klinisk farmakologi U j.nr. 7-203-01-90/19 Sundhedsplanlægning Islands Brygge 67 2300 København S Tlf. 72 22 74 00 Fax 72 22 74 19 E-post info@sst.dk Specialevejledning for klinisk farmakologi Specialebeskrivelse Klinisk

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

1. Status på pakkeforløb for kræftområdet, herunder national monitorering

1. Status på pakkeforløb for kræftområdet, herunder national monitorering TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET Sammenfatning af 31. møde i Task Force for Patientforløb på Kræft- og, den 30. april 2014 kl. 10.00 13.00 i Sundhedsstyrelsen 1. Status på pakkeforløb

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1.

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1. Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 29. september 2008 Telefon: 6541 3808 Referat af møde

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Høring vedrørende Sundhedsstyrelsens Anbefalinger for sundhedspersonalets

Høring vedrørende Sundhedsstyrelsens Anbefalinger for sundhedspersonalets Til adressaterne på den vedlagte liste over høringsparter j.nr. 7-203-02-516/6/CIU Høring vedrørende s Anbefalinger for sundhedspersonalets møde med pårørende til alvorligt syge Hermed udsender Anbefalinger

Læs mere

Svar på Medicintilskudsnævnets høring over nævnets forslag til indstilling af 27. april 2016 om tilskudsstatus for lægemidler mod Parkinsons sygdom.

Svar på Medicintilskudsnævnets høring over nævnets forslag til indstilling af 27. april 2016 om tilskudsstatus for lægemidler mod Parkinsons sygdom. Svar på Medicintilskudsnævnets høring over nævnets forslag til indstilling af 27. april 2016 om tilskudsstatus for lægemidler mod Parkinsons sygdom. Vi har modtaget høringssvar fra følgende: Danmarks Apotekerforening

Læs mere

24. møde i Task Force for Patientforløb på Kræftog

24. møde i Task Force for Patientforløb på Kræftog TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET SAMMENFATNING Emne 24. møde i Task Force for Patientforløb på Kræftog Hjerteområdet Mødedato 22. juni 2012 Sted j.nr. 4-1612-13/1/CIU 1. Orientering

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Janne Friis Andersen, Niels Moth Christiansen Christina Vestergaard, Dorte Johansen, Charlotte Erland

Janne Friis Andersen, Niels Moth Christiansen Christina Vestergaard, Dorte Johansen, Charlotte Erland R E F E R A T Emne Hjertefølgegruppemøde Mødedato Tirsdag den 26. oktober 2010, kl. 10.00 12.00 Sted, mødelokale 501 Deltagere Hjertefølgegruppen: Else Smith (formand), Lone de Neergaard, Christian Skov

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: Folketinget, tirsdag den 8. november 2011 kl. 14. Dok nr.:

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: Folketinget, tirsdag den 8. november 2011 kl. 14. Dok nr.: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 106 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Anledning: Taletid: Samråd N, O, P (10 min.) Tid og sted: Folketinget,

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 05-07-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling

Læs mere

Der har været nedsat en arbejdsgruppe og en baggrundsgruppe, der har medvirket ved udformningen af anbefalingerne.

Der har været nedsat en arbejdsgruppe og en baggrundsgruppe, der har medvirket ved udformningen af anbefalingerne. Til adressaterne på den vedlagte liste over høringsparter j.nr. 7-203-02-516/3/LRA Høring vedrørende s Anbefalinger for den palliative indsats Hermed udsender Anbefalinger for den palliative indsats til

Læs mere

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl

Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl Lægeforeningen 18-10-2016 Referat Jr. /2016-2241 Emne: Til: Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 22. september 2016 kl. 17.00 20.00 LMU (Michael Dupont formand, Bjarne Ørskov Lindhardt,

Læs mere

Medicinrådet 1. Rådsmøde d. 18. januar januar Medicinrådet. Onsdag den 18. januar Kl (Frokost

Medicinrådet 1. Rådsmøde d. 18. januar januar Medicinrådet. Onsdag den 18. januar Kl (Frokost Der indkaldes til 1. rådsmøde i Medicinrådet (MR) Medicinrådet Onsdag den 18. januar 2017 Kl. 10.00-15.00 (Frokost 12.00-12.45) Rådsmødet afholdes i Medicinrådets egne lokaler Dampfærgevej 27-29, 3. sal

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat. Side 1. Dato: 6. november 2015. Sagsnummer: Initialer: rkuj

Referat. Side 1. Dato: 6. november 2015. Sagsnummer: Initialer: rkuj Referat Mødetitel Regional Lægemiddelkomite møde Sted Roskilde sygehus, - indgang 24, lokale 1 (Køkkenservicebygningen) Dato/tid Den 6. november 2015 kl. 14-16.00 Deltagere Knut Borch-Johnsen, formand

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Repræsentantskabsmøde 25. november 2015 Beretning Margit Roed dasys@dasys.dk dasys.dk 2015 et år med sygeplejefaglighed Stabilt og godt grundlag administrativt og økonomisk De planlagte 4 bestyrelsesmøder

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for behandling af angst hos børn og unge Baggrund og formål Forekomsten af angstlidelser for voksne i Danmark er vurderet til at være 13-29

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Mødedato: 7.december 2015, kl. 14.00-16.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Formand Tage Hjortkjær Næstformand Henning Pedersen Jens Ole

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Specialevejledning for klinisk farmakologi

Specialevejledning for klinisk farmakologi U j.nr. 7-203-01-90/9 Specialevejledning for klinisk farmakologi Specialevejledningen indeholder en kort beskrivelse af hovedopgaverne i specialet samt den faglige og organisatoriske tilrettelæggelse af

Læs mere

Til Nationalt Forum. Referat af mødet i Nationalt Forum Tirsdag den 24. februar 2015 kl

Til Nationalt Forum. Referat af mødet i Nationalt Forum Tirsdag den 24. februar 2015 kl Til Nationalt Forum Dato: 24. marts 2015 Læringsenheden Referat af mødet i Nationalt Forum Tirsdag den 24. februar 2015 kl 10 13. Direkte tlf.: 7228 6631 Direkte E-mail: mebo@patientombuddet.dk Mødedeltagere

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af moderat og svær bulimi (Bulimia nervosa)

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af moderat og svær bulimi (Bulimia nervosa) KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for behandling af moderat og svær bulimi (Bulimia nervosa) Baggrund og formål I Danmark findes ca.22.000 personer med bulimi 1. Forekomsten

Læs mere

Kommissorium for Censorformandsudvalget inden for Specialuddannelsen i intensiv sygepleje

Kommissorium for Censorformandsudvalget inden for Specialuddannelsen i intensiv sygepleje Kommissorium for Censorformandsudvalget inden for Specialuddannelsen i intensiv sygepleje Baggrund: Kommissorium for Censorformandsudvalget Landsudvalget nedsatte i 1999 et landsdækkende Censorformandsudvalg.

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET

TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET Sammenfatning af 29. møde i Task Force for Patientforløb på Kræft- og 11. oktober 2013 kl. 13.00 15.15 i Sundhedsstyrelsen. 1. Orientering Opfølgning

Læs mere

Kommunal styregruppe for DUBU

Kommunal styregruppe for DUBU REFERAT Kommunal styregruppe for DUBU Referat af 1 møde med DUBUs kommunale styregruppe, 3. februar 2015 Deltagere: Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed, KL Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed,

Læs mere

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1

Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 DEN REGIONALE LÆGEMIDDELKOMITE REFERAT Mødetitel Sted Regionalt Lægemiddelkomite møde Sjællands Universitetshospital, Roskilde Vestermarksvej 16, lokale 1 Den regionale Lægemiddelkomite Sekretariat Jernbanegade

Læs mere

I det følgende præsenteres årsopgørelsen for 2004.

I det følgende præsenteres årsopgørelsen for 2004. ÅRSOPGØRELSE 2004 SUNDHEDSSTYRELSENS EKSPERTPANEL VEDR. EKSPERIMENTEL BEHANDLING I UDLANDET (SECOND OPINION-ORDNINGEN) nedsatte i januar 2003 et rådgivende panel vedrørende eksperimentel behandling. Panelet

Læs mere

FYAM-kampagnen 2014/15 Crescendo Q-valitet. Hvad er Q-cirkler?

FYAM-kampagnen 2014/15 Crescendo Q-valitet. Hvad er Q-cirkler? Hvad er Q-cirkler? Kvalitetscirkler, også kaldet Peer Review Groups, er almindeligt anvendt i primærsektoren i Europa til at reflektere over og forbedre standardpraksis over tid. De repræsenterer en social

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Udvikling af en ny strategi for IRF. Åbent spørgsmål: Er der områder du vurderer IRF særligt kan støtte dig som almen praktiserende læge?

Udvikling af en ny strategi for IRF. Åbent spørgsmål: Er der områder du vurderer IRF særligt kan støtte dig som almen praktiserende læge? Udvikling af en ny strategi for IRF Åbent spørgsmål: Er der områder du vurderer IRF særligt kan støtte dig som almen praktiserende læge? Fortsat super arbejde som nu 9 15 Præparater og behandling Information,

Læs mere

Referat. Danske Insolvensadvokater holdt den 8. maj 2012, kl , ordinær generalforsamling på Bernstorffs Slot i Gentofte.

Referat. Danske Insolvensadvokater holdt den 8. maj 2012, kl , ordinær generalforsamling på Bernstorffs Slot i Gentofte. Referat Danske Insolvensadvokater holdt den 8. maj 2012, kl. 17.00, ordinær generalforsamling på Bernstorffs Slot i Gentofte. Dagsordenen var som følger: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3.

Læs mere

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1.

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. sal Deltagere Regionen Susanne Lønborg Friis (formand), Trine Holgersen, Lars

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: 31. marts 2016. Referat Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 25. april 2016, kl. 14.00-17.00 Sted: Regionshuset, Damhaven 12, Vejle, mødelokale 3 Deltagere:

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Mandag den 19. september 2011 kl. 09.00-12.00 Hotel Hilton, Kastrup, mødelokale Jorden Referat (Final) Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet

der ikke er en tilfredsstillende kvalitet på området, og/eller der er en uhensigtsmæssig variation i behandlingskvaliteten eller forløbet Invitation til at indstille emner til nye lærings- og kvalitetsteams Styregruppen for lærings- og kvalitetsteams inviterer alle interesserede parter til at indstille emner til kommende lærings- og kvalitetsteams.

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse (Borderline)

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse (Borderline) KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse (Borderline) Baggrund og formål Mellem 6 og 10% af befolkningen opfylder diagnosekriterierne

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner. Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen

Koordinerende indsatsplaner. Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen Koordinerende indsatsplaner Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen Målsætning med dagen Informere om indhold i retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 16-05-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Referat af FU-møde 14. december 2015

Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Referat af FU-møde 14. december 2015 Bispebjerg Hospital, kl. 11.00-17.30 Henrik Larsen, Birgit Villadsen, Anne Nissen, Tilstede Lene Jørgensen, Mogens Grønvold og

Læs mere

Referat. Etisk Råd Gurli Petersen Deltagere:

Referat. Etisk Råd Gurli Petersen Deltagere: Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk Råd 23-5-2018 For referat: Dato for udarbejdelse: Gurli Petersen 28-5-2018 Deltagere: Brian Errebo-Jensen, Maria Rothgart, Sune Frølund, Marlene Juul Houmann,

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016

Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016 2. februar 2016 Dok.nr.229056 Referat af 24. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt den 27. januar 2016 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Jørgen Schøler Kristensen (formand),

Læs mere

9. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient

9. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Referat Emne 9. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient 14-11-2012 j.nr.4-1611-8/1/ LJO Mødedato Torsdag den 4. oktober 2012 kl. 10.00 12.00 Sted, mødelokale 501 (indgang 2, Islands Brygge

Læs mere

Dagsorden. Regionshuset Viborg

Dagsorden. Regionshuset Viborg Den tværsektorielle arbejdsgruppe vedr. implementering af FMK i Region Midtjylland Torsdag den 27. november 2014 Mødelokale: Konference 1, regionshuset Viborg Tidspunkt: 16.00 18.00 Regionshuset Viborg

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Dato: 30. januar 2009 J.nr. 2007-12842/115764 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Tilstede: Afbud: J. Michael Hasenkam, Hans Kirkegaard, Ulla Breth Knudsen, Niels Qvist,

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU.  . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNEL DDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

I det følgende præsenteres årsopgørelsen 2003.

I det følgende præsenteres årsopgørelsen 2003. ÅRSOPGØRELSE 2003 SUNDHEDSSTYRELSENS EKSPERTPANEL VEDR. EKSPERIMENTEL BEHANDLING I UDLANDET (SECOND OPINION-ORDNINGEN) nedsatte i januar 2003 et rådgivende panel vedrørende eksperimentel behandling. Panelet

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for rehabilitering af borgere med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for rehabilitering af borgere med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for rehabilitering af borgere med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) Baggrund og formål Kronisk Obstruktiv Lungesygdom

Læs mere

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Referat. Møde i følgegruppen for forebyggelse Mandag den 29. februar 2016 Mødelokale 1515, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: blm@rsyd.dk og iben.lykkeeggertsen@middelfart.dk Dato: 08-03-2016 Telefon: 2920 1212 og 3057 1183 Referat Møde i følgegruppen

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af national klinisk retningslinje for behandling af håndledsnære underarmsbrud (distale radiusfrakturer)

Kommissorium for udarbejdelse af national klinisk retningslinje for behandling af håndledsnære underarmsbrud (distale radiusfrakturer) KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af national klinisk retningslinje for behandling af håndledsnære underarmsbrud (distale radiusfrakturer) 9. december 2013 j.nr. 4-1013-28/1/MAKN Baggrund og formål

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere