Uddannelsesparathedsvurderingen (standpunktskarakter og eksamenskarakter) indgår som bilag til uddannelsesplanen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesparathedsvurderingen (standpunktskarakter og eksamenskarakter) indgår som bilag til uddannelsesplanen."

Transkript

1

2 Contents Indledning... 2 Sammenfatning... 2 Konklusion... 3 Referat af samtaler... 5 Aalborghus Gymnasium... 5 Brønderslev Gymnasium... 5 EUC Nord, Hjørring HHX - HTX... 7 Frederikshavn HHX... 8 Hjørring Gymnasium & HF... 9 Hjørring Ny Tiende... 9 Indledning I forbindelse med en rundrejse til de deltagende skoler og gymnasier i marts 2018 blev der gennemført en række samtaler og interviews med studievejledere. Nedenstående rapport opsamler hovedindtryk fra disse samtaler og foretager en foreløbig konklusion på hvilken form for overlevering, der finder sted. Læg mærke til, at konklusionen kommer før de enkelte referater af samtalerne fra de forskellige gymnasier. Sammenfatning Sammen med UU udfyldes Uddannelsesplan på alle elever. Forældre er inde over, men eleven udfylder dele af skemaet alene. Dette sendes med til gymnasiet. Man oplyser, at man er utryg ved informationerne i denne plan, de er ofte ikke fyldestgørende og ikke altid sandfærdige. Der tegnes ofte et Glansbillede. Nogle elever får diverse diagnoser og evt. dysleksi diagnose. Dette skrives ikke altid i uddannelsesplanen, fordi elev og forældre nogle gange vil sælge sig selv godt og/eller give barnet en frisk start. Nogle skoler siger til gymnasiet, at de ikke må give diagnosen videre til lærerne. Uddannelsesparathedsvurderingen (standpunktskarakter og eksamenskarakter) indgår som bilag til uddannelsesplanen. Familien udtrykker eleven skal have en chance. Mange UU har ikke kontakt til lærerne. Mange forældre giver ikke lov til at informere, om barnet kommer med over til gymnasiet. Forældrene kan nedlægge veto mod lærerens indstilling. Karaktergennemsnit afgør, om du kommer i gymnasiet. Der stilles ikke krav om karakter i bestemte fag. Du kan komme ind med gennemsnit pga. ikke-relevante fag. Tidligere kiggede man på kerne-fag fx mat/dansk/engelsk.

3 UU skal ikke gøre noget ved de elever, der ER erklæret uddannelses parate. De ryger under radaren. Afgangseksamenskarakteren kan man ikke altid regne med. Det var bedre, hvis man fik overleveret standpunktskaraktererne. En elev kan komme ind på gymnasiet på idræt og geografi karaktererne, men disse fag har vi fx ikke på HHX. Elever og forældre får reminder om, at nu skal de huske at skrive under på uddannelsesplanen. Der er altid en gruppe forældre, som er udfordret, og som ikke magter denne kommunikation. Vi risikerer derfor, at vi ikke får rette information frem fra de typisk svageste familier Studievejleder ved ikke altid, hvad man skal kigge efter. De skal til at vænne sig til at tage fat de matematiksvage. Det er ofte et spørgsmål om ressourcer, men man vil omvendt gerne beholde eleverne. Super hvis man kunne mødes med 10. klasse centeret på de lokale folkeskoler inden sommerferien og rent fysisk give feedback på hver enkelt elev. Det vil tage et par timer. Det er en stor opgave, hvis man skulle ud til alle folkeskolerne. Man kunne bede om, at vejlederne fra folkeskolerne på forhånd havde udpeget de problematiske elever. Måske kunne man ansætte en assistent, der kunne rejse rundt og opsamle denne viden (det gør man fx i England). Vi kan løfte viden hos gymnasielærere, om hvad der undervises i og hvordan i grundskolen. Udvekslingsophold og fælles sparring. På Hjørring Ny Tiende lavede man et uddannelsesprojekt, hvor der i 9. klasse og 10. klasse matematik timer kom gymnasie lærere og fortalte, hvad man gør på gymnasiet. Konklusion Hvilken information findes og hvordan overbringes den? Der findes rigeligt med information og dokumentation på den enkelte elev i grundskolen. Informationen omfatter såvel faglige standpunkt, personlige forhold, fysiske og psykiske lidelser og diagnoser samt diverse vurderinger af uddannelsesparathed osv. Informationen er tilbørligt underlagt retssikkerhedsmæssige beskyttelser, som forhindrer eller begrænser deling af informationen. Der fremsendes i marts måned en uddannelsesplan til det modtagende gymnasium. Der er begrundet og dokumenteret mistanke om, at man ikke kan regne 100% med oplysningerne i denne. Uddannelsesplanen kan desuden ofte være mangelfuld. De ressourcesvage familier hænger ofte, og det er tit her, der er mest brug for at få information bragt videre De enkelte gymnasier har vidt forskellig praksis i forhold til, hvordan informationen videregives til relevante lærere. Studievejlederne på gymnasiet har ikke alle steder vænnet sig til at kigge efter matematik vanskelighederne. Hvordan kan dette gøres bedre?

4 Face-to-face møder mellem repræsentanter fra den enkelte folkeskole og modtagende gymnasium, hvor udvalgte elever drøftes. Opgaven kunne outsources til studentermedhjælpere eller assistenter. Gymnasierne skal blive bedre til at sende matematik lærere ud i grundskolen for at demonstrere, hvordan der undervises i gymnasiet og i hvilke kernestof områder.

5 Referat af samtaler Aalborghus Gymnasium Der deltog ikke studievejledere Brønderslev Gymnasium Studievejleder: Lillian Bjerregaard Depoilly, 9. marts Hvordan opsamles information i grundskolen i dag i forhold til matematiksvage elever? Uddannelsesplanen, som eleven udformer, overleveres til gymnasiet. Det er en papirbaseret, fysisk mappe. Indeholder karakter fra afgangseksamen + selvudfyldt tekst (Uddannelses paratheds beskrivelse, som de selv udfylder sammen med UU vejleder). Dette er HVAD, vi har. Den står på kontoret og må ikke fjernes. Man kan i særlige tilfælde låne den med. Utrygge ved informationerne, de er ofte ikke fyldestgørende og ikke altid sandfærdige. Glansbillede. 2. Hvordan videregives denne viden til ungdomsuddannelserne i dag? Mappen kommer lige før sommerferien. Kan lige nå at bladre dem igennem inden ferien. Studievejleder skimmer dem og leder efter ekstremt lave karakterer og tilsvarende. Ser hurtigt, hvis dårlige formuleringer, men generelt ser de fine ud (Nogen andre har hjulpet dem). Vigtigste er hvad står der mellem linjerne? Asberger eller andre diagnoser følger med og kommer i særskilt dokument. Men nogle har ikke anført denne diagnose og som regel opdages dette første sent i første skoleår. De vil jo gerne starte på en frisk. Vi ville gerne på forhånd vide, om de er ordblinde eller talblinde. Gymnasiet tester for ordblindhed som noget af det allerførste. Dem der ligger i grænseområdet, som er svagt ordblinde, opdages ikke altid. 3. Hvordan formidles dette internt på fx gymnasierne? Lillian kontakter teamlærerne og giver besked om evt. diagnoser. Nogen gange gives info til alle klassens lærere under et. Læsevejleder informeres. Matematikvejleder kniber det. Studievejleder ved ikke altid, hvad man skal kigge efter. De skal til at vænne sig til at tage fat i de matematiksvage. Det er ofte et spørgsmål om ressourcer, men vil omvendt gerne beholde eleverne. Der afholdes evalueringsmøde 2 gange om året mellem teamlærere og studievejledere pr. klasse. 4. Hvordan kan vi forbedre kommunikationen mellem skole, forældre, gymnasium? Lillian mener helt sikkert, at dette kan laves bedre. Super hvis man kunne mødes med 10. klasse centeret på de lokale folkeskoler inden sommerferien og rent fysisk give feedback på

6 hver enkelt elev. Det vil tage et par timer. Det er en stor opgave, hvis man skulle ud til alle folkeskolerne. Man kunne bede om, at vejlederne fra folkeskolerne på forhånd havde udpeget de problematiske. Måske kunne man ansætte en assistent, der kunne rejse rundt.

7 EUC Nord, Hjørring HHX - HTX HHX: Studievejleder, Annette Justesen (Knud Erik Sørensen var forhindret), 6. marts 2018 HTX: Studievejleder; Kathrine Riis, 6. marts 2018 Projektets hovedmål: 1. Hvordan opsamles information i grundskolen i dag i forhold til matematiksvage elever? Der afgives karakterer til eleverne løbende og især afgangseksamen. Sammen med UU udfyldes Uddannelsesplan på alle elever. Forældre er inde over men eleven udfylder dele af skemaet alene. Nogle elever får diverse diagnoser og evt. dysleksi diagnose. Dette skrives ikke altid i Uddannelsesplanen, fordi elev og forældre nogle gange vil sælge sig selv godt og/eller give barnet en frisk start. Nogle skoler siger til Gym, at de ikke må give diagnosen videre til lærerne. Forældrene skal give accept eller tilsagn af, at oplysninger videregives til gym. Hedder en Bemyndigelseserklæring. UVM har en blanket til dette. Dette har betydning, hvis man inden skolestart i gym skal nå at søge SPS timer hjem. 2. Hvordan videregives denne viden til ungdomsuddannelserne i dag? Karakterer og Uddannelsesplan fremsendes til gym allerede i marts måned. 3. Hvordan formidles dette internt på fx gymnasierne? Studievejlederne læser dette materiale igennem i marts (visse steder studie sekretæren, der screener) og giver besked til de relevante lærere. På HTX ser man sjældent matematik svage. På HHX ses det ofte. 4. Hvordan kan vi forbedre kommunikationen mellem skole, forældre, gymnasium? Vi kan løfte viden hos gymnasie lærere om hvad der undervises i og hvordan i grundskolen. Udvekslingsophold og fælles sparring.

8 Frederikshavn HHX Studievejleder; Rikke Wagner, 15. marts 2018 Jens Peter Fage Madsen, studievejleder Den eneste info der gives til gymnasiet, er hvis der er særlige problemer. Ordblindhed fremgår ofte, men det er meget lidt info der kommer. Uddannelsesparathedsvurderingen (standpunktskarakter og eksamenskarakter) indgår som bilag til uddannelsesplanen. Gymnasiet modtager en uddannelsesplan på alle elever men denne videregives ikke til studievejlederen. Du kan få lov at gå ned og kigge på den. Der kan ligge et bilag med særlige diagnoser. Kontoret skriver det ud til studievejlederen. Studievejlederen ser ikke de planer. Eleven skal have mulighed for at starte på en frisk Første måned er alle elever til samtaler. Der findes ikke mange informationer på lectio så elevens udsagn står ofte alene. Eleven udfylder kontaktoplysnings seddel. Skriver lidt om hvorfor de kommer her. Særlige ting de gerne vil have vi snakker om. Matematik screeningen er nyt.

9 Hjørring Gymnasium & HF Der deltog ikke studievejledere Hjørring Ny Tiende Studievejleder; Morten Horne, 6. marts Hvordan opsamles information i grundskolen i dag i forhold til matematiksvage elever? UU er meget obs på hvilke støttebehov eleven har. UU må ikke gå i elevmappen og læse hvad der står. Familien udtrykker eleven skal have en chance. Mange UU har ikke kontakt til lærerne. Mange forældre giver ikke lov til at info om barnet kommer med over til gymnasiet. Forældrene kan nedlægge veto mod lærerens indstilling. Uddannelses paratheds vurdering skal udfyldes. Lærerne udfylder denne og vurderer også på den sociale del. Uddannelsesplanen kører parallelt med. Det implementeres først fra 2019 i 10. klasse. Karaktergennemsnit afgør om du kommer i gymnasiet. Der stilles ikke krav om karakter i bestemte fag. Du kan komme ind med gennemsnit pga. ikke relevante fag. Tidligere kiggede man på kerne-fag fx mat/dansk/engelsk. Fra 2019 skal der laves en vejledningsplan det kommer til at følge den unge fra 8. klasse. Der skal være andre der kan skrive i den. Der bliver mange vurderinger og spindelvæv. 2. Hvordan videregives denne viden til ungdomsuddannelserne i dag? Datasikkerhedsloven regulerer dette. Forskellige organisationer (grundskole og gymnasium til eksempel). Uddannelsesplanen er skrevet af den unge selv og kan nogle gange være Glansbilledet. UU kan påvirke i nogen grad men eleven beslutter i sidste ende, hvad der skal stå. UU skal ikke gøre noget ved de elever, der ER erklæret uddannelses parate. De ryger under radaren. Mange elever kendes ikke af UU. UU snakker kun med de elever, der er tvivl om. Der er UU tilknyttet på de fleste kommunale skoler, men sidder ikke nødvendigvis på selve skolen. UU vejleder skal have en diplom uddannelse i vejledning. På privatskoler og friskoler stilles ikke samme krav. UU er ansat af jobcenteret og dækker ofte flere skoler. Afgangseksamens karakteren kan man ikke altid regne med. Det var bedre, hvis man fik overleveret standpunktskaraktererne. En elev kan komme ind på gymnasiet på idræt og geografi karaktererne men disse fag har vi fx ikke på HHX 3. Hvordan formidles dette internt på fx gymnasierne? Ikke så relevant i dette møde. 4. Hvordan kan vi forbedre kommunikationen mellem skole, forældre, gymnasium?

10 Hvordan informerer vi bedre? HNX sender 40% til STX og 40% til erhvervsuddannelse. 10 klasse centeret er atypisk. De stærke elever ryger afsted fra 9. klasse. Bruger de platforme vi kan. Elever og forældre får reminder om at nu skal de huske at skrive under på uddannelsesplanen. Der kommer remindere i e-boks om at underskrive uddannelsesplanen. Der er altid en gruppe forældre som er udfordret og som ikke magter denne kommunikation. Der var tidligere et projekt med Hjørring Gym + Hirtshals skole hvor gymnasielærere var ude. Gymnasie lærere skal forstå hvad der sker i grundskolen. Her på HNX lavede man et uddannelsesprojekt. Der kom gymnasie lærere og fortalte, hvad man gør på gymnasiet. Skal være på 9. klasse eller 10. klasse. Sende lærere fra gym ud til mat timer i folkeskolen. Vil gerne sende 9. klasse eleverne afsted igen på bro bygning. Blandt elever på HNX skal 15% på brobygning pr uge. Skoler i oplandet har svært ved at få det til at fungere med brobygning pga. transport tid. Man burde tage ud fra gym. Til folkeskolen og køre nogle små forløb på 2-3 lektioner (prøve lektier, forberedelse, undervisning) Hvordan kan vi hjælpe de unge med dyskalkuli? Tage dem ud til special undervisning længere forløb (+1 år) Sende dem i brobygning op til 30% - fagene i spil. ProfX starter igen i aug Ud af de 130 elever peges elever ud. Der er to lærere på i alle lektioner. 2-lærer ordning. Det bliver en klasse for sig selv. Det er de tungeste elever. Kan løfte dem meget. De bakker hinanden op. Sender SMS til alle forældre hvis deres barn ikke er mødt til timen. Hvordan hjælper vi dem der ikke har lært at arbejde med skole arbejdet?

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

Denne. Uddannelsesparathedsvurdering. Kriterier Barrierer - Støtte

Denne. Uddannelsesparathedsvurdering. Kriterier Barrierer - Støtte Denne Uddannelsesparathedsvurdering Kriterier Barrierer - Støtte Indhold Indledning... 3 Lovgrundlag... 4 Vurdering af uddannelsesparathed... 4 Elevens faglige forudsætninger:... 4 Elevens personlige forudsætninger:...

Læs mere

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter Ungdommens Uddannelsesvejledning Dagens program Vejlednings processen Uddannelses paratheds vurdering (Uddannelses

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav Dagens program Uddannelsessystemet Brobygning og erhvervspraktik EUD, HF og gym UPV - optagelse på ungdomsuddannelse Studievalgsportfolio Uddannelsessystemet

Læs mere

Forældremøde 8. årgang. Uddannelsesvejledning 2018

Forældremøde 8. årgang. Uddannelsesvejledning 2018 Forældremøde 8. årgang Uddannelsesvejledning 2018 1 Hvem er vi? UU Ungdommens Uddannelsesvejledning En del af Børn, Uddannelse og Sundhed Vejleder på alle overbygningsskoler i kommunen Vejleder unge fra

Læs mere

VEJLEDNING VIRKER. Uddannelsesparathedsvurdering. Kriterier - Barrierer - Støtte

VEJLEDNING VIRKER. Uddannelsesparathedsvurdering. Kriterier - Barrierer - Støtte VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesparathedsvurdering Kriterier - Barrierer - Støtte Indledning Hensigten med at arbejde med uddannelsesparathed er at tydeliggøre og styrke processen frem mod elevens valg af

Læs mere

Kollektiv vejledning klasse og hvad så?

Kollektiv vejledning klasse og hvad så? Kollektiv vejledning 10.3 10. klasse og hvad så? Dagens program Adgangskrav Studievalgsportfolio Optagelse.dk NemID Mere hjælp Uddannelsessystemet Job Grundskole Erhvervsuddannelse Gymnasial uddannelse

Læs mere

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2015/16

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2015/16 Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse Skoleåret 2015/16 Folkeskoleloven: 7 a. I 8. klasse skal eleverne deltage i introduktionskurser til ungdomsuddannelse,

Læs mere

November 2017 Ansvars- og opgavefordeling mellem UU-Vestegnen og grundskolerne

November 2017 Ansvars- og opgavefordeling mellem UU-Vestegnen og grundskolerne November 2017 Ansvars- og opgavefordeling mellem UU-Vestegnen og grundskolerne : Opgave UU-Vestegnen / Kollektiv vejledning Den kollektive vejledning skal være med til at kvalificere eleverne til at kunne

Læs mere

10 spørgsmål og svar om Uddannelsesparathedsvurdering

10 spørgsmål og svar om Uddannelsesparathedsvurdering 10 spørgsmål og svar om Uddannelsesparathedsvurdering - Information til forældre og elever 10 spørgsmål og svar om vurdering af uddannelsesparathed: Hvem skal vurdere min uddannelsesparathed? Det er dine

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Uddannelsesvejlednings. årshjul og ydelseskatalog. på grundskoleområdet

Uddannelsesvejlednings. årshjul og ydelseskatalog. på grundskoleområdet Uddannelsesvejlednings årshjul og ydelseskatalog på grundskoleområdet 2017-2018 Introduktion og beskrivelse af samarbejde om og ansvar for uddannelsesvejledningen Ungecenter Frederiksberg og Grundskolerne

Læs mere

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk Tilmelding til Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk NFE - Skoleåret 2018/19 En introduktion og vejledning for elever og forældre: Hvad skal du som elev I løbet af skoleåret har du deltaget

Læs mere

UDDANNELSESPARAT. Indledning

UDDANNELSESPARAT. Indledning UDDANNELSESPARAT Indledning Skolerne har ansvaret for at uddannelsesparathedsvurdere eleverne i 8., 9. og 10. klasse. Vurderingen sker i tæt samarbejde med elever, forældre og UU-vejledere. Det er vigtigt,

Læs mere

Kollektiv vejledning klasse og hvad så?

Kollektiv vejledning klasse og hvad så? Kollektiv vejledning 9.3 9. klasse og hvad så? Dagens program Adgangskrav Studievalgsportfolio Optagelse.dk NemID Mere hjælp Uddannelsessystemet Job Grundskole Erhvervsuddannelse Gymnasial uddannelse Omsorg,

Læs mere

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den 10 15. november 2014. Brobygningsugen Uge 46. 10 klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den 10 15. november 2014. Brobygningsugen Uge 46. 10 klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB Derefter morgennad I skal også smøre madpakker, da det varme mad serveres til aften Køkkenhold omkring spisesal mm. Kl. 08.00-17.20 Skema i naturvidenskabelige discipliner 10 klasse Morgenprocedure: Brobygningsugen

Læs mere

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i Evalueringsplan AGs evalueringsplan forholder sig til STX-bekendtgørelsens 131-139. Den omfatter konkret, løbende evaluering af undervisningen og af den enkelte elev både ud fra de mål, der er opstillet

Læs mere

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav Dagens program Uddannelsessystemet Brobygning og erhvervspraktik EUD, HF og gym UPV - optagelse på ungdomsuddannelse Studievalgsportfolio Uddannelsessystemet

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Indhold 1. Indledning side 1 2. Evaluering af undervisningen 2.1. Evaluering af studieplanen. side 2 2.2. Evaluering af planlægning og gennemførelse af undervisningen

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM Velkommen til Sproghuset, Søndre Skole og MF10 side 2 Undervisningen side 3 Brobygning og Praktik side 4 UU-vejleder og mentor side 4 Ungdomsskolen side 4 Gensidige forventninger side 6 Samarbejde mellem

Læs mere

UDDANNELSESPARAT I MARIAGERFJORD KOMMUNE

UDDANNELSESPARAT I MARIAGERFJORD KOMMUNE UDDANNELSESPARAT I MARIAGERFJORD KOMMUNE PROCEDUREBESKRIVELSE - HVAD, HVEM & HVORNÅR Denne folder er et opslagsværk, hvor du kan orientere dig om opmærksomhedsområder, vurderingskriterierne, mulige tiltag

Læs mere

Ydelseskatalog Ungdommens Uddannelsesvejledning København

Ydelseskatalog Ungdommens Uddannelsesvejledning København Ydelseskatalog 2016-17 Ungdommens Uddannelsesvejledning København Beskrivelse af samarbejde og ansvar mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning København og grundskolerne 2016-17 Forudsætninger for at være

Læs mere

Vejledningssamtaleark & Studievalgsportfolio for: Samtaleark

Vejledningssamtaleark & Studievalgsportfolio for: Samtaleark Fortæl om dig selv Vejledningssamtaleark & Studievalgsportfolio for: (skriv dit navn) Samtaleark Udfyldes før vejledningssamtalen Fortæl om dig selv (fortæl lidt om dig selv - skole, yndlingsfag, fritidsjob,

Læs mere

Gade/vej og nr. Postnr. By. Gade/vej og nr. Postnr. By

Gade/vej og nr. Postnr. By. Gade/vej og nr. Postnr. By Ansøgning om optagelse på STX 2. år Denne ansøgningsblanket er for dig, der har gennemført 2.g eller lignende. Når du har udfyldt ansøgningen, så tag den med til samtalen med studievejlederen eller send

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2019 Nyt om UPV og kravene der gælder pr. 1. aug. 2019 Informationer om UG.dk og uddannelsesmulighederne Brobygning for

Læs mere

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk Tilmelding til Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk Skoleåret 2018/19 En introduktion og vejledning for elever og forældre Hvad skal du som elev I løbet af skoleåret skal du arbejde med de

Læs mere

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2016/17

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2016/17 Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse Skoleåret 2016/17 Folkeskoleloven: 7 a. I 8. klasse skal eleverne deltage i introduktionskurser til ungdomsuddannelse,

Læs mere

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evalueringens struktur Evalueringen har fulgt to spor, nemlig 1) selvevaluering i medarbejderteamet og bestyrelsen, samt spørgeskema

Læs mere

UU GULDBORGSUND KVARTALSRAPPORT 1. KVARTAL KVT. 2017

UU GULDBORGSUND KVARTALSRAPPORT 1. KVARTAL KVT. 2017 UU GULDBORGSUND KVARTALSRAPPORT 1. KVARTAL 219 GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR BØRN & LÆRING UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING EGGERTSVEJ 2 48 NYKØBING F. TLF 5482243 WWW.UUGULDBORGSUND.DK 2-3-218 TSC 3.

Læs mere

Delrapport. Januar 2012 For perioden august 2011 december 2011. Vedrørende Uddannelses og udkant: pilotprojekt med fokus på Hirtshals

Delrapport. Januar 2012 For perioden august 2011 december 2011. Vedrørende Uddannelses og udkant: pilotprojekt med fokus på Hirtshals Delrapport Januar 2012 For perioden august 2011 december 2011 Vedrørende Uddannelses og udkant: pilotprojekt med fokus på Hirtshals 01.08.2011 31.07.2014 Journalnummer: 1-30-76-29-0040-11 Kontraktens parter

Læs mere

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt

Læs mere

Forældre: På hvilke områder har eleven behov for udvikling med henblik på at være uddannelsesparat efter 9. klasse?

Forældre: På hvilke områder har eleven behov for udvikling med henblik på at være uddannelsesparat efter 9. klasse? Handleplan for elever der i 8. klasse er foreløbig ikke uddannelsesparat Handleplanen bedes udfyldes så meget som muligt af lærerteamet omkring klassen inden klassekonferencen. Navn på elev: Laila Nissen

Læs mere

Adgangskrav til ungdomsuddannelserne Erhvervsskolerne og gymnasierne

Adgangskrav til ungdomsuddannelserne Erhvervsskolerne og gymnasierne Adgangskrav til ungdomsuddannelserne 2019 Erhvervsskolerne og gymnasierne Dagsorden Velkommen Hvem er med på mødet? Hvorfor holder vi mødet? Hvad kommer vi omkring, og hvad kommer vi ikke omkring Rammerne

Læs mere

INFORMATION OM UDDANNELSESPARATHEDSVURDERINGEN I 8. KLASSE

INFORMATION OM UDDANNELSESPARATHEDSVURDERINGEN I 8. KLASSE INFORMATION OM UDDANNELSESPARATHEDSVURDERINGEN I 8. KLASSE Uddannelsesparathedsvurdering? Alle elever i 8. klasse vil blive vurderet ud fra tre parametre: Personlige Sociale Faglige forudsætninger Det

Læs mere

Fælles indsatser i UU-Vestegnens regi

Fælles indsatser i UU-Vestegnens regi Statuspapir: Fælles indsatser i UU-Vestegnens regi Tema 1: Flere unge i erhvervsuddannelse 1.09.15 - Status: Planlagte, iværksatte og gennemførte aktiviteter UU har internt gennemført en kompetence- og

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 839 af 30/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 032.42S.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1173 af

Læs mere

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser Bilag 1 Implementering af dele af Uddannelsesstrategien 2012 - fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser I Uddannelsesstrategien 2012-2013 blev der peget

Læs mere

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen. 2013.

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen. 2013. Spørgeskema til elever i 9. og 1. klasse om UU-vejledningen. 213. Baggrundsspørgsmål 1. Er du: 315 34 Dreng Pige 2. Hvilken klasse går du i? 555 64 9. klasse 1. klasse Specialklasse 3. Hvad valgte du som

Læs mere

SPS. SpecialPædagogisk Støtte. Robert Schunck UU København

SPS. SpecialPædagogisk Støtte. Robert Schunck UU København SPS SpecialPædagogisk Støtte Robert Schunck UU København SPS Specialpædagogisk Støtte SPS skal sikre, at elever og studerende med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, uanset funktionsnedsættelsen

Læs mere

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den november Brobygningsugen Uge klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den november Brobygningsugen Uge klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB Derefter morgennad I skal også smøre madpakker, da det varme mad serveres til aften Køkkenhold omkring spisesal mm. Kl. 08.00-17.20 Skema i naturvidenskabelige discipliner 10 klasse Morgenprocedure: Brobygningsugen

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og Lovtidende A 2014 Udgivet den 2. juli 2014 30. juni 2014. Nr. 839. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8,

Læs mere

Brugerundersøgelsen for 2014 blev gennemført i perioden 17. marts til 11. april 2014.

Brugerundersøgelsen for 2014 blev gennemført i perioden 17. marts til 11. april 2014. Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2014 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse og 10. klasse (herunder specialklasse) har i april og maj 2014 evalueret den vejledning, som de

Læs mere

Velkommen til Forældremøde i 7. klasse

Velkommen til Forældremøde i 7. klasse Velkommen til Forældremøde i 7. klasse Aftenens program - Oplæg om uddannelsesparathedsvurdering - Dialog i grupper - Oplæg om vejledning i udskolingen Uddannelsesparathedsvurdering Alle elever i 8. klasse

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX

VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX PROGRAM Præsentation om os, om HHX Grundforløb og studieretningsforløb Læsevejledning Studievejledning Sociale arrangementer Praktisk info Efter HHX PRÆSENTATION

Læs mere

Prøverne aflægges på folkeskolernes afgangsprøves niveau for HF dog på 10. klasses niveau i dansk, engelsk og matematik

Prøverne aflægges på folkeskolernes afgangsprøves niveau for HF dog på 10. klasses niveau i dansk, engelsk og matematik 1 Optagelsesprøve og vurdering af hed 2015 Region Sjælland Solrød Gymnasium STX og HF Indledning Der sondres mellem 2 typer optagelsesprøver : Den obligatoriske optagelsesprøve: for elever der helt eller

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2012 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse, 10. klasse og specialklasse har i marts og april 2012 evalueret den vejledning, som de har modtaget

Læs mere

Hvem har ansvaret hvornår?

Hvem har ansvaret hvornår? Høje-Tåstrup Gymnasium - inspirationsdag om sårbare unge tirsdag d.3.juni 2014 Hvem har ansvaret hvornår? Socialrådgiver handicapkonsulent Inge Louv www.ingelouv.dk Opgaven lød Hvem har ansvaret hvornår?

Læs mere

Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Titel 1

Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Titel 1 Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne

Læs mere

Bidrag til uddannelsesplanen for elever i 10. klasse 2012-13

Bidrag til uddannelsesplanen for elever i 10. klasse 2012-13 Bidrag til uddannelsesplanen for elever i 10. klasse 2012-13 Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobil nr.: Klasse: Skole: Klasselærer: Vejleder: Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du

Læs mere

Gade/vej og nr. Postnr. By. Kommune Telefon

Gade/vej og nr. Postnr. By. Kommune  Telefon Udfyldes af Akademisk Studenterkursus og HF Optaget Dato/Initialer Optagelsesprøve Dato/Initialer Oprettet i Lectio Dato/Initialer Optag.brev sendt Dato/Initialer Oprettet i Øko.sys. Oprettet i Statistik

Læs mere

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen 2014.

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen 2014. Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen 2014. Baggrundsspørgsmål 1. Er du: Dreng Pige 2. Hvilken klasse går du i? 9. klasse 10. klasse Specialklasse 3. Hvad valgte du som nr. 1, da

Læs mere

I dette notat knyttes der bemærkninger til udskolingen i 2013 på de kommunale skoler. De private skoler indgår dog i bilagsmaterialet.

I dette notat knyttes der bemærkninger til udskolingen i 2013 på de kommunale skoler. De private skoler indgår dog i bilagsmaterialet. Udskolingen 2013 0. Indledning I dette notat knyttes der bemærkninger til udskolingen i 2013 på de kommunale skoler. De private skoler indgår dog i bilagsmaterialet. På nationalt niveau arbejder man med

Læs mere

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever Bilag 1: Udspecificering af grundydelser Nedenstående er en oversigt over de opgaver, som Langeland og Ærø Kommuner, jf. samarbejdsaftale om UU Sydfyn, køber af Svendborg Kommune. Nedenstående er opstillet

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 8.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB

LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 8.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB LØGUMKLOSTER DISTRIKTSSKOLE HANDLEPLAN UPV 8.ÅRGANG UDDANNELSE OG JOB 2016-2017 01-12-2016 Indeholder en handleplan for det indledende arbejde med Uddannelsesparathedsvurderingen og emnet uddannelse og

Læs mere

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 TØNDER 10 Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og inspirerende

Læs mere

Uddannelse og job klasse

Uddannelse og job klasse Uddannelse og job 6.- 9. klasse Skjoldhøjskolen skoleåret 2015-16 De tre kompetenceområder skal udforme sig med progression skoleforløbet igennem. Kompetenceområderne skal bidrage til, at eleverne kender

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: uddannelsessystemet med fokus på EUD og EUX www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om parathedsvurdering og uddannelsessystemet afgive et foreløbigt

Læs mere

Ordblindepolitik, Sortebakkeskolen.

Ordblindepolitik, Sortebakkeskolen. Udarbejdet den 30. april 2018. Ordblindepolitik, Sortebakkeskolen. Vision At ordblinde elever får den støtte, de har brug for, for at kunne deltage aktivt og ligeværdigt i skolelivet og for at blive så

Læs mere

Præsentation af den nye. uddannelsesparathedsvurdering i Optagelse.dk.

Præsentation af den nye. uddannelsesparathedsvurdering i Optagelse.dk. Præsentation af den nye uddannelsesparathedsvurdering i Optagelse.dk. Indhold 1.Præsentation 2.Gennemgang af den nye uddannelsesparathedsvurdering 3.Fire cases 4.Kommende funktionaliteter 5.Spørgsmål Præsentation

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: Uddannelsesveje Parathedsvurdering At vurdere jer selv ift. parathedsvurderingen www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om uddannelsessystemet

Læs mere

erhvervsuddannelse ung engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan 1. KVARTAL 2014

erhvervsuddannelse ung engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan 1. KVARTAL 2014 efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 1. KVARTAL 2014 Kvartalsrapport 1. kvartal 2014 Kvartalsrapport 1. kvartal 2014. Kvartalsrapporten

Læs mere

Effekten af kommunale 10.-klassetilbud placeret i tilknytning til en folkeskole for skoleårene 2008/ /13. EVA 2016

Effekten af kommunale 10.-klassetilbud placeret i tilknytning til en folkeskole for skoleårene 2008/ /13. EVA 2016 Notat vedr. 10. klasse 10. klasse er et ekstra skoleår, hvis en elev har brug for at blive bedre i nogle fag eller er usikker på sit valg af ungdomsuddannelse. Der findes flere varianter af 10. klasse

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10. klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted 1 Ud af skolen 2019 Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted Det er her, du vælger, hvilke uddannelser du ønsker samt en prioriteret rækkefølge. Denne side fortæller generelt

Læs mere

Uddannelsesparathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne.

Uddannelsesparathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Uddannelsesparathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Uddannelsesparathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen

Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen Spørgeskema til elever i 9. og 10. klasse om UU-vejledningen Baggrundsspørgsmål 1. Er du: Dreng Pige 2. Hvilken klasse går du i? 9. klasse 10. klasse Specialklasse 3. Hvad valgte du som nr. 1, da du den

Læs mere

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Samarbejdsaftale mellem Folkeskolen og UU Skive 2014: Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Formålet med denne beskrivelse At sikre et optimalt samarbejde mellem den enkelte folkeskole

Læs mere

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2019

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2019 UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelses pr. 15. marts 2019 Folkeskoler, privatskoler og frie grundskoler Uddannelses pr. 15. marts 2019 er en opgørelse over

Læs mere

Udkast til årsplan 9. klasse gældende fra 2015

Udkast til årsplan 9. klasse gældende fra 2015 Udkast til årsplan 9. klasse gældende fra 2015 Tidspunkt Aktivitet Eventuelle bemærkninger Samarbejde - Hvem har ansvaret? August /september. Deltagelse i forældremøder. Info om Årets gang med UU. Lærerne

Læs mere

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Dagens program. Mulighederne i ungdomsuddannelserne Dagens program 1. Brush up 2. Oplæg om muligheder efter 9. klasse 3. Appetitvækker film om EUD og GYM 4. Informationssøgning 5. Uddannelsesvalg dialogkort 6. Afrunding Study Aalborg Mulighederne i ungdomsuddannelserne

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 10. klasse 2018-19 Dragør Kommune [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at

Læs mere

Evaluering og opfølgning:

Evaluering og opfølgning: Evaluering og opfølgning: Århus Privatskole underviser efter de af Undervisningsministeriet opstillede Fælles Mål (læs disse andetsteds på hjemmesiden under Lovpligtig information). Dette sikrer, at skolens

Læs mere

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 08.12.2015 Indhold

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere

Evaluering af. efterår 2013

Evaluering af. efterår 2013 Evaluering af Brobygning for 10. klasser efterår 2013 Brobygningskurser - nogle tal 2072 koordineringer (elevkurser) 148 brobygningskurser udbudt i UU Nordvestjylland 131 af disse kurser gennemført 17

Læs mere

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME Indhold 3 Velkommen 4 Uddannelsen 5 Fag og opbygning 6 Undervisning i egen fløj 7 Lærere og netværk 7 Kursus 8 Hjælp til afleveringer 8 Lektiecafe 9 Et levende ungdomsmiljø

Læs mere

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning

Brugerundersøgelse om. UU Vejledningen. UU Vejle. Indledning, formål og afgrænsning Brugerundersøgelse om UU Vejledningen UU Vejle 2013 Indledning, formål og afgrænsning Elever i 9. klasse, 10. klasse (herunder specialklasse) har i april og maj 2013 evalueret den vejledning, som de har

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, og 14, stk. 1, 2. pkt., i lov om vejledning om

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt. og 15 e i lov

Læs mere

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobil nr.: Skole: Klasse: UU-vejleder: Til eleven I 10. klasse skal du arbejde videre

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport 2018 ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 2018 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

Skoleåret UU-Center Sydfyn

Skoleåret UU-Center Sydfyn Skoleåret 2015-2016 UU-Center Sydfyn [YDELSESKATALOG] En beskrivelse vejledningen, som UU-Center Sydfyn yder overfor unge fra 8. klasse til det 24. år i tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Læs mere

Forældremøde i 10.klasse 2015-16

Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar)

Læs mere

FORÆLDREMØDE 10. KLASSE. Uddannelse og vejledning

FORÆLDREMØDE 10. KLASSE. Uddannelse og vejledning FORÆLDREMØDE 10. KLASSE Uddannelse og vejledning PROGRAM Vejledning, brobygning og parathed Uddannelsessystemet Optagelse på en ungdomsuddannelse Ansøgning Information VEJLEDNINGSAKTIVITETER 10. KL. Forældremøde

Læs mere

Uddannelsesparathedsvurdering på de gymnasiale uddannelser i Viborg Kommune

Uddannelsesparathedsvurdering på de gymnasiale uddannelser i Viborg Kommune Uddannelsesparathedsvurdering på de gymnasiale uddannelser i Viborg Kommune Uddannelsesparathed er en helhedsvurdering af den enkelte elevs uddannelsespotentiale. Vurderingen af parathed til uddannelse

Læs mere

Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse

Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse Tabelrapport til 10. klasse - på vej mod ungdomsuddannelse 2012 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 945 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/05307 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring

Læs mere

UPV i Ringsted Kommune. Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringsted. Data udtrukket pr. 25. februar R i n g s t e d K o m m u n e

UPV i Ringsted Kommune. Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringsted. Data udtrukket pr. 25. februar R i n g s t e d K o m m u n e UPV 2019 i Ringsted Kommune Ungdommens Uddannelsesvejledning Ringsted Data udtrukket pr. 25. februar 2019 R i n g s t e d K o m m u n e 0 7-0 3-2 0 1 9 Indholdsfortegnelse Uddannelsesparathedsvurdering

Læs mere

Introduktion til spørgeskemaet

Introduktion til spørgeskemaet Bilag 3 - Spørgeskema Introduktion til spørgeskemaet Vi er en gruppe sociologistuderende fra Aalborg Universitet, der er i gang med at lave en undersøgelse om Brønderslev Gymnasium og HF-kursus. Vi har

Læs mere