Børnerådet. Onsdag den 27. februar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnerådet. Onsdag den 27. februar 2013"

Transkript

1 Børnerådet Onsdag den 27. februar 2013 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A) Forældrebestyrelsesformænd: Leon Hoffbeck (Distrikt Øst) Katja Christoffersen (Distrikt Vest) Belinda Thune (Distrikt Midt) Marc Genning (Distrikt Nord) Julie Nyamadi (Dagplejen) Signe B. Rasmussen (Selvejende institutioner) Jesper Hechermann Larsen (Karlslunde Strand) Henrik Mörke-Malmkvist (Karlsvognen) Fællesrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Bente Faxholm (FOA) Ledere: Lone Boldt-Henriksen (Distriktsleder i Distrikt Nord) Anette Pedersen (Distriktsleder i Karlslunde Strand) Susan Pedersen (Distriktsleder i Distrikt Vest og Leder af dagplejen) Center for Dagtilbud og Skoler Vibeke Lindahl, Fagchef Sanne Aaskov, Pædagogisk Konsulent (sekretær)

2 Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Velkomst og præsentation 2 Arbejdet med overgangene, og det pædagogiske arbejde i SFO, herunder arbejdet med de pædagogiske læreplaner 3 Kvalitetssikring på BUU's område 4 Klagemuligheder og vejledning herom 5 Orientering om informationsmøder for nye borgere 6 Børneintra, opsamling fra sidste møde 7 Punkter til kommende møder 8 Evt.

3 Side 2 Ikke til stede: Kai Nielsen, Morten Dahlin, Leon Hoffbeck, Marc Genning, Jesper Hechermann Larsen, Henrik Mörke-Malmkvist, Janne Jørgensen, Anette Pedersen 1. Velkomst og præsentation v/ Brigitte Klintskov Jerkel. Udvalgsformand Brigitte Klintskov bød velkommen, derefter en præsentationsrunde. Indledningsvis blev der udtrykt ærgrelse over kommunikationen/tonen særligt i en mail d.d. sendt rundt til Børnerådets medlemmer, mailen var en reaktion på afbud fra to udvalgsmedlemmer. Datoerne for Børnerådets møder i 2013 blev besluttet på Børne- og Unge udvalgets møde den 28. november 2012, og har været kendt siden da. Det kan desværre ske at rådsmedlemmer må melde afbud af forskellige årsager. Det vil være svært helt at undgå, da andre møder kan opstå undervejs. Der er i lovgivningen ikke noget krav om, at en Kommune skal have et børneråd, hvorfor der rent lovgivningsmæssigt ikke er nogle regler for klageadgang. Der opfordres til at den gode dialog mellem forældrene og Børne- og Unge udvalgets medlemmer forsat er den herskende. Afslutningsvis blev det understreget, at samarbejdet mellem forældre og politikere på 0-6 års området ses som meget vigtigt 2. Orientering om arbejdet med overgangene dagtilbud/skole, og det pædagogiske arbejde i SFO, herunder arbejdet med de pædagogiske læreplaner /v Klaus Øvre Bentsen. Klaus Øvre Bentsen gennemgik det vedhæftede materiale (Kommende 0. klasser i SFO). Formålet er at skabe sammenhæng mellem dagtilbud og SFO, samt at videreføre arbejdet fra børnehaven, ind i SFO en samt videre til skolelivet. Der arbejdes med temaer i SFO, hvor målet er at tydeliggøre grundlaget for SFO ernes virksomhed, og at have en fælles pædagogisk platform blandt ledere og pædagoger i SFO erne i. Der sættes fokus på udvalgte temaer i relation til start i SFO, der bliver endvidere arbejdet konkret med en række spørgsmål i forbindelse med start 1. april i SFO. Opfølgning på disse konkrete spørgsmål sker internt med SFO-lederne. I det vedhæftede materiale ses eksempler på arbejdet med de konkrete spørgsmål. Der udtrykkes på mødet bekymring over - om børnene bare får lov til at lege indtil skolestart. Denne bekymring tages med videre til møder med SFO lederne. Det er administrationens oplevelse at der foregår målrettet pædagogisk arbejde i SFO erne især nu hvor overflytningen sker en måned tidligere.

4 Side 3 Forældrene opfordres til, at tage kontakt til medarbejderne og SFO lederen, hvis de er bekymrede i forhold til aktivitetsniveauet. I forhold til evaluering af tidlig start i SFO opfordres politikerne til at inddrage forældrene i dette arbejde. 3. Forældrebestyrelsesformændene ønsker orientering om kvalitetssikring på BUU s område v/sanne Aaskov. De pædagogiske læreplaner Det pædagogiske tilsyn Kvalitetsrapporten Der benyttes flere forskellige parametre når vi måler, dokumenterer og udvikler kvaliteten på 0 til 6 års området. Siden 2004 har der været et lovkrav om, at alle dagtilbud skal udarbejde pædagogiske læreplaner, som forholder sig til seks temaer. (Se vedhæftede materiale, Grundlaget for s pædagogiske læreplaner for småbørn i dagtilbud, samt disposition for den Pædagogiske Læreplan, PLP, 2012/2013) Lovgivningen findes i Dagtilbudsloven 8. Den pædagogiske læreplan afleveres til fagcentret hvert andet år, næste gang i Lovgrundlaget for pædagogiske tilsyn er i Dagtilbudslovens 7. I Greve Kommune foretages der et årligt tilskud, og hvis der skønnes at være behov, foretages yderligere tilsyn. Efter tilsynet som er uanmeldt, afholdes dialogmøde med deltagelse af lederne og medarbejdere i teamet. I den første del af mødet inviteres en forældrerepræsentant fra bestyrelsen med (se vedhæftede skabelon, tilsynsnotat) Kvalitetsrapporten, siden 2010 har fagcentret haft et udviklingssamarbejde med Rambøll. Rapporten laves hvert andet år. Den seneste fælles kvalitetsrapport er tilgængelig på Efter første rapport i 2010, blev resultatet drøftet sammen med distriktslederne, og der blev efterfølgende sat fokus på indsatser og tiltag, der hvor det var nødvendigt. Formålet med rapporten er at synliggøre, dokumentere og samle alle relevante informationer inden for 0-6 års området.

5 Side 4 4. Forældrebestyrelsesformændene ønsker en orientering om klagemuligheder og vejledning herom v/ Vibeke Lindahl. Vi har ingen formuleret klagevejledning på 0-6 års området, hvis man som forældre er utilfreds med sit barns institution. Men den naturlige rækkefølge vil være: 1. personalet på barnets stue, 2. den pædagogiske leder, 3. distriktslederen, 4. de pædagogiske konsulenter 5. fagchef 6. udvalgsformand i træffetiden på Rådhuset Hvis klagen er i forhold til administrative afgørelser om f.eks. forældrebetaling, pladsanvisning eller lignende indbringes den for Det sociale nævn efter reglerne omkring retssikkerhed og administration på det sociale område. Ved personsager er medarbejdere, administration og politikere underlagt tavshedspligt. Vi vil i konkrete sager rådføre os med kommunens jurist. I sager hvor vi giver borgeren skriftligt afslag, vil der være vedlagt klagevejledning. Hvis Børne- og Ungeudvalget får en klage, er det formanden der svarer. Hvis f. eks en klage sendes til Byrådet, vil det være borgmesteren der svarer. 5. Informationsmøde for nye borgere den 11. april kl v/vibeke Lindahl. holder informationsmøde om mandag den 11. april kl , og der vil være mulighed at tage børnene med, de vil blive passet af personale fra 0-6 års området. 6. Børneintra, opsamling fra det sidste børnerådsmøde v/ Vibeke Lindahl. På sidste møde i Børnerådet blev det aftalt, at emnet Børneintra skulle drøftes med Distriktslederne og at emnet skulle tages op på forældremøder i de enkelte dagtilbud. Vi har haft det på dagsordenen på møde med distriktslederne hvor vi har aftalt, at der fremover vil være workshops for medarbejderne i brug af Børneintra, så vi

6 Side 5 sikrer videndeling mellem alle institutioner og dagplejen, som starter på BørneIntra. Børnerådet ønsker om en mere informativ pjece til forældrene. Dette vil der i administrationen blive arbejdet videre med. Alle institutioner og dagplejen, som skal på Børneintra her i foråret, vil have emnet på dagsordenen på forældremøder. 7. Punkter til kommende møder Det kommende møde den 29. maj, er et budget dialog møde. Alle opfordres til at deltage i processen, ved at komme med input til det kommende budget. 8. Evt. Der blev udtrykt undren over, at frokostordningen for børnehavebørn kunne være forskellig fra institution til institution, da forældrene betaler den samme takst. Administrationen orienterede om, at det er den enkelte institution der selv tilrettelægger frokostordningen. Der er ingen centrale regler, bortset fra at gældende anbefalinger for myndighederne og kostpolitikken skal overholdes.

Børnerådet. Onsdag den 25. september 2013

Børnerådet. Onsdag den 25. september 2013 Børnerådet Onsdag den 25. september 2013 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A) Forældrebestyrelsesformænd: Leon

Læs mere

Referat af budgetdialogmøde

Referat af budgetdialogmøde af budgetdialogmøde Mandag den 21.05.12 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A)

Læs mere

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014 Børnerådet Onsdag den 26. marts 2014 Børne- og Ungeudvalget: (I) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Anne Marie Lyduch(V) Forældrebestyrelsesformænd: Leon Hoffbeck (Distrikt

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014 Børnerådet Referat Tirsdag den 11. november 2014 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen ( I) Brigitte Klintskov Jerkel ( C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Lars Kilhof ( V) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Tirsdag den 22.03.11 kl. 19.00-21.00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 4.december 2012 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den 4.december 2012 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 4.december 2012 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A)

Læs mere

Børnerådet. Referat. Greve Kommune

Børnerådet. Referat. Greve Kommune Børnerådet Mandag den 08.03.10 kl. 19:00 til 21:00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Referat Budgetdialogmøde. Onsdag den 29. maj 2013 i Byrådssalen

Børnerådet. Referat Budgetdialogmøde. Onsdag den 29. maj 2013 i Byrådssalen Børnerådet Budgetdialogmøde Onsdag den 29. maj 2013 i Byrådssalen Børne- og Ungeudvalget. Forældrebestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer Fællesrepræsentanter Distriktsledere Center for Dagtilbud og

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 17. februar 2016

Børnerådet. Onsdag den 17. februar 2016 Børnerådet Referat Onsdag den 17. februar 2016 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Claus Engskov (O) Marc Genning (V) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter:

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 18. maj 2016

Børnerådet. Onsdag den 18. maj 2016 Børnerådet Onsdag den 18. maj 2016 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Claus Engskov (O) Marc Genning (V) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter: Jørgen

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 21. marts Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL)

Børnerådet. Tirsdag den 21. marts Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL) Børnerådet Tirsdag den 21. marts 2017 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Marc Genning (V) (Afbud) Ina Birch (O) Brigitte Klintskov Jerkel (C) (Afbud) Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter:

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Tirsdag den 14.09.10 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Budgetdialogmøde Onsdag den 7. maj 2014 kl på Greve Rådhus mødelokale 1

Børnerådet. Budgetdialogmøde Onsdag den 7. maj 2014 kl på Greve Rådhus mødelokale 1 Børnerådet Budgetdialogmøde Onsdag den 7. maj 2014 kl. 19.00-21.00 på Greve Rådhus mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 19. september Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL)

Børnerådet. Tirsdag den 19. september Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL) Børnerådet Tirsdag den 19. september 2017 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Marc Genning (V) Ina Birch Brigitte Klintskov Jerkel (C) Afbud Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter:

Læs mere

Dagtilbudspolitik. Børnerådsmøde den 18. marts 2015

Dagtilbudspolitik. Børnerådsmøde den 18. marts 2015 Dagtilbudspolitik Børnerådsmøde den 18. marts 2015 Program for Børnerådets temamøde Velkommen ved Henrik Klem Lassen Oplæg om Det gode dagtilbud ved Ulla S. Nielsen Børnerådets drøftelser om hvad kendetegner

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 01.09.09 kl. 19.00-21.00 i mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Birgitte Klintskov Jerkel Jette Andersen Thomas Kampmann Erling Ernstsen Kai Nielsen Forældrebestyrelsesformænd: Anna

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 18. november 2015

Børnerådet. Onsdag den 18. november 2015 Onsdag den 18. nvember 2015 Børne- g Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Claus Engskv (O) Marc Genning (V) Brigitte Klintskv Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Frældrebestyrelsesrepræsentanter: Jørgen Slth (Frmand

Læs mere

Skolerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1, Greve Rådhus

Skolerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1, Greve Rådhus Referat Tirsdag den 20.11.12 kl. 19-21 i mødelokale 1, Greve Rådhus Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Bjarke Abel Børne-og Ungeudv. Niclas Bekker Poulsen

Læs mere

Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj

Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj Tilsynsnotat Bøgehaven/Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue

Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue Tilsynsnotat Kernehuset børnehave og vuggestue Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige

Læs mere

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud I foråret 2012 er der ført tilsyn med kommunens kommunale og selvejende dagtilbud i Område Syd, Område Nord og Område Lions Børnehuse samt med kommunens puljeinstitution

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner

Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner Januar 2019 Center for Dagtilbud & Skoler Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner Læs om: Greve Kommunes tilbud om mad- og frokostordning Forældrenes mulighed for at fravælge tilbuddet

Læs mere

Frokostafstemning 2016

Frokostafstemning 2016 Frokostafstemning 2016 Møde i Børnerådet 14. september 2016 Ved chefkonsulent Jette Bachmann Henning Lovgrundlaget for frokostordning Kommunen skal tilbyde et sundt frokostmåltid til alle børn i daginstitutioner:

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Skolerådet. Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F

Skolerådet. Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Skolerådet Torsdag den 15.03.07 kl. 19-21 i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Erling Ernstsen Børne-og Ungeudv.

Læs mere

Informationsmøde om udvidet åbningstid og flere modulvalg. 9. November 2016 kl Børnenes Univers Grindsted Vest

Informationsmøde om udvidet åbningstid og flere modulvalg. 9. November 2016 kl Børnenes Univers Grindsted Vest Informationsmøde om udvidet åbningstid og flere modulvalg 9. November 2016 kl. 19-20.30 Børnenes Univers Grindsted Vest Program Velkomst og gennemgang af program ved formanden Den nye model formål og indhold

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Indledning Det er et lovmæssigt krav, at Haderslev kommune forud for godkendelse af en pasningsaftale skal orientere forældrene

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Skolerådet. Onsdag den kl i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.)

Skolerådet. Onsdag den kl i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Skolerådet Onsdag den 05.03.08 kl. 19-21 i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Thomas Kampmann Børne-og Ungeudv. Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Erling Ernstsen Børne-og Ungeudv.

Læs mere

Information om frokostordning i daginstitutioner

Information om frokostordning i daginstitutioner Oktober 2014 Center for Dagtilbud & Skoler Information om frokostordning i daginstitutioner Læs om: Greve Kommunes tilbud om et sundt frokostmåltid Forældrenes mulighed for at fravælge tilbuddet Forældrearrangerede

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE Godkendt af Struer Byråd d. 28. maj 2019 1 Indhold Dagtilbudsloven og formålsbestemmelsen... 4 Byrådets beføjelser... 5 Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i. dagtilbud i Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 2 1 FORORD I Dragør Kommune bliver der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017

Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017 Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017 Indhold Indledning...1 Organiseringen af tilsynet...1 Pædagogisk

Læs mere

Kvalitetsrapport fra. for 2011

Kvalitetsrapport fra. for 2011 Børn og ungesekretariatet Juni 2011 12/42352 Kvalitetsrapport fra Distrikt Mørkøv for 2011 Distrikt, Institution, Enhedsinstitution Distrikt Mørkøv Leder, mail, tlf. Majbrit ibsen, mi@holb.dk, tlf. 72

Læs mere

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner

Målsætning. Styrelsesvedtægt. den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Målsætning og Styrelsesvedtægt den kommunale dagpleje, de kommunale og de selvejende daginstitutioner Indholdsfortegnelse FORORD... 3 OVERORDNET POLITISK MÅLSÆTNING... 4 STYRELSESVEDTÆGT... 5 1: FORMÅL...

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, 20.11.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med Børnerådet. 17. maj 2017

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med Børnerådet. 17. maj 2017 Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med Børnerådet 17. maj 2017 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Klem Lassen Budgetstatus og udfordringer 2018 2021 ved direktør Maj Buch De demografiske og økonomiske

Læs mere

Skolerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Jan Knudsen (Henrik Kjer mødte i stedet)

Skolerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Jan Knudsen (Henrik Kjer mødte i stedet) Onsdag den 17.09.14 Kl. 19 21:00 i mødelokale 1, Greve Rådhus Henrik Klem Lassen Lars Kilhof Claus Engskov Bjarke Abel Brigitte Klintskov Jerkel Manal Abd El-Hafiz Birgitta Lynge Aagren Kikki Hemmingsen

Læs mere

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde.

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Vedtægten er gældende for alle dagtilbud i Horsens Kommune. 2.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten (inkl. bilag) fastsættes

Læs mere

Børnerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 07.06.10 kl. 19-21 i mødelokale 1

Børnerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 07.06.10 kl. 19-21 i mødelokale 1 Børnerådet Mandag den 07.06.10 kl. 19-21 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger Dagtilbud Dagtilbud er tilbud for børn i alderen 0-6 år og består af: Kommunale dagplejere Kommunale daginstitutioner Selvejende daginstitutioner

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Dok. nr. Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl. 19.00-21.30 i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Mælkevejen "Abed" Abdulfattah

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, xx.xx 2012 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 4 1.1. Organisering

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægter Dagplejen i Haderslev kommune

Styrelsesvedtægter Dagplejen i Haderslev kommune Styrelsesvedtægter Dagplejen i Haderslev kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 3 BYRÅDETS OPGAVER... 4 FORÆLDREBESTYRELSENS OPGAVER... 4 LEDERENSOPGAVER... 5 FORÆLDREBESTYRELSENS SAMMENSÆTNING... 6 VALGREGLER

Læs mere

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016

VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 INDHOLD 1 Formål... 2 2 Forældrebestyrelsen... 2 3 Valg til bestyrelsen... 3 4 Valgbarhed og valgret... 4 5 Udtrædelse af bestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune Udkast udsendes i høring fra d. 31.marts 15, april 2016 Læring og trivsel Indholdsfortegnelse Indhold Udvalgets forord... 4 Styrelsesvedtægt for

Læs mere

Pædagogisk Tilsyn Dialog om institutionens vilkår og muligheder for at skabe et godt børnemiljø

Pædagogisk Tilsyn Dialog om institutionens vilkår og muligheder for at skabe et godt børnemiljø Pædagogisk Tilsyn Dialog om institutionens vilkår og muligheder for at skabe et godt børnemiljø August 2013 Sags nr. 2013-42462 Pædagogisk tilsyn 2 Indholdsfortegnelse Beskrivelse af tilsyn. 3 Tilsynsbesøgets

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Himmelblå 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Himmelblå Dato for tilsynet: 8. marts 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Dagtilbudsleder

Læs mere

Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge Tilsyn foretaget 23.10.2015 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf: 72369949

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Den kommunale Dagpleje

Den kommunale Dagpleje Styrelsesvedtægt Den kommunale Dagpleje Læring i Dagtilbud marts 2019 Læring i Dagtilbud Tofteskovvej 4, 7130 Juelsminde T: 7975 5000 Styrelsesvedtægt for den kommunale Dagpleje. I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Sammenskrivning af halvdelen af

Sammenskrivning af halvdelen af Sammenskrivning af halvdelen af udviklingsplanerne 0 Indholdsfortegnelse: Generelt Formål med virksomhedsplanen 2 Tilbagemelding på virksomhedsplanerne 2 Hvem har afleveret og hvem har været inddraget

Læs mere

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa Velkommen i dagplejen i Område Grenaa 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud

Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud Kvalitetsrapport Læring i Dagtilbud 2013-2014 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning side 3 Konklusion og perspektivering side 3 Dagplejen side 4 Team for Inkluderende

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse Fussingø naturbørnehave; Marianne Jøhncke Bjerregrav børnehus; Jeppe Flarup Krusbæk Gassum Børnehus; Annette Zahl Larsen Hørhaven; Olena Nielsen Stjernehuset; Louise Hou Kragh Spentrup

Læs mere

Tilsynsnotat Broholm Børnehave

Tilsynsnotat Broholm Børnehave Tilsynsnotat Broholm Børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Præsentation af dagtilbudsområdet. Opvækstudvalget, den 8. januar 2018

Præsentation af dagtilbudsområdet. Opvækstudvalget, den 8. januar 2018 Præsentation af dagtilbudsområdet Opvækstudvalget, den 8. januar 2018 Hvad er dagtilbudsområdet? 8 6 4 2 0 Dagpleje Privat børnepasning Børnehaver Integrerede institutioner Specialbørnehave Privat institution

Læs mere

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud

Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Bilag 6: Rammer for pædagogisk Tilsyn og Udvikling i dagtilbud Betegnelsen dagtilbud bruges her som fælles betegnelse for alle de pasningstilbud, der findes i Rebild Kommune for børn i alderen 0-6 år;

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børnerådet Onsdag den 14.03.07 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Gensidig orientering...2 2. Orientering om rygepolitikken i...2 3. Regler for visitation...3

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Holstebro Kommune. Dagtilbudspolitik Udviklingsplan for Vuggestuen Platanvej

Holstebro Kommune. Dagtilbudspolitik Udviklingsplan for Vuggestuen Platanvej Holstebro Kommune Dagtilbudspolitik 2011-2014 Udviklingsplan for Vuggestuen Platanvej 1 1. Indledning... 3 2. Præsentation af dagtilbuddet.... 3 3. Børne- og læringssyn.... 4 3.1 Holstebro kommunes børne-

Læs mere

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej 43 4440 Mørkøv Tilsyn foretaget 23.05.2016 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf:

Læs mere

Referat. Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Dialogmøde med 0-6 års området Tirsdag den 20. maj 2014 i Køjevængets Børneinstitution kl

Referat. Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Dialogmøde med 0-6 års området Tirsdag den 20. maj 2014 i Køjevængets Børneinstitution kl Referat Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Dialogmøde med 0-6 års området Tirsdag den 20. maj 2014 i Køjevængets Børneinstitution kl. 17.00 18.30 Indhold Side 1) Velkomst og præsentation v/udvalgsformanden...2

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud i Solrød kommune 1 Overordnede mål og rammer Byrådet har det overordnede ansvar for de kommunale dagtilbud og fastsætter

Læs mere

Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune 21. april 2016 Forslag til: Styrelsesvedtægt og bilag for dagtilbud i Holbæk kommune Læring og trivsel Styrelsesvedtægter og bilag for dagtilbud i Holbæk Kommune, april 2016. Indhold Udvalgets forord...

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Onsdag den 2. maj 2018 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne)... 4 Børnenes trivsel... 6 Børnenes sundhed... 7 SPROGVURDERING... 8 Børnenes sprog... 8 LEGE- OG LÆRINGSMILJØ...12

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden.

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden. Bestyrelsesmøde den 21. november kl. 17.30 20.00 i Lærkereden. Nivå området V/ områdeleder Jane Sys Toftesgaard Lærkereden Nivåhøj 80 2990 Nivå Tlf 72 56 53 44 jsto@fredensborg.dk Dato: 07.12.16 Afbud

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål:

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE. Lov om dagtilbud Formål: 1 STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER OG KOMMUNAL DAGPLEJE I SORØ KOMMUNE Lov om dagtilbud 14 1. Formål: Formålet med de kommunale dagtilbud i Sorø Kommune er i overensstemmelse med dagtilbudslovens

Læs mere

Tilsynsrapport for Elverbo Ledegårdsvej Svinninge. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Elverbo Ledegårdsvej Svinninge. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Elverbo Ledegårdsvej 15 4520 Svinninge Tilsyn foretaget 28.10.2015 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf: 72369949

Læs mere

Daginstitutioner med et eller flere huse

Daginstitutioner med et eller flere huse Styrelsesvedtægt Daginstitutioner med et eller flere huse Læring i Dagtilbud marts 2019 Læring i Dagtilbud Tofteskovvej 4, 7130 Juelsminde T: 7975 5000 Forældrebestyrelser i daginstitutioner med et eller

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Dagplejen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: DAGPLEJEN Antal dagplejere: 140 Dato for tilsynet: 22/1 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra dagplejen: 3 gagplejepædagoger,

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring 12.04.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i Randers Kommune i 2015

Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i Randers Kommune i 2015 Notat Vedrørende: Notat vedr. tilsyn på dagtilbudsområdet i 2015 Sagsnavn: Tilsyn dagtilbud 2015 Sagsnummer: 28.09.00-K09-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen og Anders Beck Pedersen E-mail: bitten.laursen@randers.dk

Læs mere

Styrelsesvedtægt - dagtilbud. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi driver vores dagtilbud, og hvordan vi inddrager forældrene.

Styrelsesvedtægt - dagtilbud. Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi driver vores dagtilbud, og hvordan vi inddrager forældrene. Styrelsesvedtægt - dagtilbud Rammer, regler og bestemmelser for hvordan vi driver vores dagtilbud, og hvordan vi inddrager forældrene. Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægten

Læs mere

Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 SPROGVURDERING 8 3.1 Børnenes

Læs mere

Notat om visitation af støtte til enkeltbørn

Notat om visitation af støtte til enkeltbørn Notat om visitation af støtte til enkeltbørn I form af timer fra pædagogiske vejledere fra Tværfagligt Center for Børn og Unge eller midlertidig opnormering af daginstitutionens eget personale Indenfor

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune.

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i Næstved Kommune. Lovgrundlag. I henhold til dagtilbudslovens 14 skal der ved alle kommunale daginstitutioner og den kommunale dagpleje oprettes en bestyrelse

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Velkommen i vores folkeskoler

Velkommen i vores folkeskoler Velkommen i vores folkeskoler Oktober 2018 Center for Skole og Dagtilbud Velkommen i skole Egedal Kommune byder velkommen til vores folkeskoler. At starte i skole er begyndelsen på en ny og vigtig tid

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Dagpasningsområdet Dato: 03. juni 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Indledning og lovgrundlag Nærværende styrelsesvedtægt omfatter såvel kommunale som selvejende dagtilbud i Brønderslev

Læs mere