Børnerådet. Referat. Greve Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnerådet. Referat. Greve Kommune"

Transkript

1 Børnerådet Mandag den kl. 19:00 til 21:00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd: Anna Kollemorten ( Eventyrhuset) David Levy( Syvstjernen) Michala Johansen ( Troldelunden) Maiken Møldrup ( Firkløveren) Tina Nielander ( Sirius) Robert Kosiara ( Jupiter) Helle Lykke ( Dagplejen) Sanni Græsborg ( Nordlyset) Signe B. Rasmussen ( Selvejende institutioner) Torben Olin ( Karlslunde Strand) Niels- Peter Sørensen ( Karlsvognen) Fællesrepræsentanter: Janne Jørgensen ( FOA dagplejen) Bente Faxholm ( FOA) Ledere: Dorte Stjernø ( Distriktsleder i Børnehusene Eventyrhuset og Syvstjernen) Katja Lind ( Udviklingsleder i Karlsvognen) Ulla Krag ( Leder af Dagplejen) Center for Dagtilbud: Vibeke Lindahl, Centerchef Sanne Aaskov, Pædagogisk Konsulent ( sekretær)

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Børne- og Ungeudvalgets formand, Brigitte Klintskov Jerkel, byder velkommen Kort præsentationsrunde Orientering om madordning Orientering om kvalitetsstyringskonceptet på 0 til 6 års området Rygepolitik Valg af to repræsentanter til deltagelse i dagsordenmøde forud for Børnerådsmøderne Datoer for formøder i Datoer for Børnerådsmøder i Huskeliste Eventuelt.... 5

3 Side 2 Ikke til stede: Kai Nielsen, Børne- og Unge udvalget, Janne Jørgensen ( FOA, dagplejen), Robert Kosiara ( Jupiter) Peter Løttrup deltog i stedet for Tina Nielander ( Sirius) Henrik Mørke-Malmkvist deltog i stedet for Sanni Græsborg ( Nordlyset) Dorte Poppe Madsen deltog i stedet for Michala Johansen ( Troldelunden) 1. Børne- og Ungeudvalgets formand, Brigitte Klintskov Jerkel, byder velkommen. Brigitte Klintskov Jerkel bød velkommen. 2. Kort præsentationsrunde. Børnerådets medlemmer samt øvrige tilstedeværende præsenterede sig 3. Orientering om madordning. Børnerådet blev senest orienteret om madordning på møde den 19. maj Udviklingskonsulent Jette Bachmann Henning giver en status på den obligatoriske madordning for førskolebørn, der skal indføres senest den 1. august Den obligatoriske madordning er blevet ændret nogle gange siden vedtagelsen december Senest er der i januar måned 2010 indgået en aftale om ændring af loven. Denne ændring giver forældrene større valgfrihed og fleksibilitet. Det endelig lovforslag er endnu ikke fremsat, det forventes at ske i april/ maj måned. Børne- og Unge udvalget behandlede konsekvenserne af den nye aftale på udvalgsmødet den 10. februar fra Børne- og Unge udvalgsmødet kan læses på De økonomiske konsekvenser af ændring af loven kendes ikke før selve lovforslaget fremsættes. Når det er kendt vil der blive foretaget økonomiske beregninger, og derefter sendes sagen til politisk behandling i Børne- og Unge udvalget. Dernæst skal der tages stilling til et konkret tilbud. Det er et krav, at forældrene skal tage stilling til et konkret tilbud og oplysning om hvad det koster. Dernæst skal der gennemføres en høring blandt forældrene hvorvidt de ønsker at være omfattet af kommunens tilbud. Som udgangspunkt er det forældrebestyrelsen, der træffer valg af ordningen, i tilfælde hvor der er flere enheder inden for samme daginstitution ( Børnehuse) skal beslutningen træffes af et flertal i de enkelte institutioner. Børne- og Unge udvalget har i et brev til Indenrigs- og socialministeren anbefalet, at det endelige lovforslag bliver udformet, så det alene er forældrebestyrelsen, der

4 Side 3 træffer beslutning om frokostordningen, så der ikke komme til at gælde forskellige ordninger indenfor det enkelte børnehus. Forældrene skal senest have mulighed for at træffe beslutning om fravalg af ordningen den 31. december I de institutioner hvor der siges ja til kommunens tilbud, vil ordningen blive implementeret senest den 1. august I de institutioner hvor der siges nej til kommunes tilbud, kan forældrene / forældrebestyrelsen arrangere en forældrebetalt madordning, der skal godkendes af kommunalbestyrelsen, ligesom kommunalbestyrelsen også skal fastsætte et maksimum beløb til ordningen. Minimum hvert andet år, og ikke oftere end hvert år vil forældrene få mulighed for at fravælge kommunes tilbud om et fælles frokostmåltid. 4. Orientering om kvalitetsstyringskonceptet på 0 til 6 års området. På mødet den 19. maj 2009 blev Børnerådet orienteret om kvalitetsstyringsprojektet på 0-6 års området. Udviklingskonsulent Jette Bachmann Henning orienterer om aktuel status på projektet. har de seneste to år arbejdet på at udvikle et kvalitetsstyringskoncept på dagtilbudsområdet, som er igangsat blandt andet på baggrund af øget krav om dokumentation og kvalitet i Dagtilbud Konceptet er ved at blive implementeret på dagtilbudsområdet. Kvalitetsstyringskonceptet består af: En kvalitetsrapport for det enkelte børnehus. Rapporten er et internt redskab til udviklingen af kvaliteten i det enkelte børnehus. En fælles kvalitetsrapport for det samlede dagtilbudsområde, hvori der indgår data fra alle børnehuse/ dagplejen. Den fælles rapport skal give et samlet overblik over kvaliteten på hele dagtilbudsområdet i Greve kommune. Rapporten vil blive offentliggjort. Rapporterne vil blive udarbejdet hvert andet år. Nogle af de data der vil indgå i rapporten: Resultater af Forældrespørgeskemaundersøgelse. Opmærksomheden henledes på, at der i nogle institutioner kan være forældre der har vanskeligt ved at læse og skrive dansk, hvilket kan påvirke svarprocenten i den enkelte institution. Resultater af Børnespørgeskemaundersøgelse. Resultater af Børnemiljøvurderingen. Evaluering af børnehusets pædagogiske læreplan. Medarbejdernes kompetencer, medarbejdernes arbejdsmiljø. Vurdering af børnehuset/ dagplejen af pædagogisk konsulent. Derudover indgår en lang række nøgletal. Den udfyldte kvalitetsrapport sendes til Center for Dagtilbud, og der afholdes efterfølgende en kvalitetssamtale mellem distriktsleder, udviklingskonsulent og centerchef. Første udgave af kvalitetsrapporten forventes færdig i august/ september måned På mødet var der ros fra distriktsleder og leder af dagplejen.

5 Side 4 Kvalitetsstyringskonceptet opleves som et rigtig godt redskab, som er enkelt at arbejde med. 5. Rygepolitik. s Rygepolitik skal overholdes. Den pædagogiske leder skal anvise sted, hvor det er muligt at ryge. Det indskærpes at rygning skal finde sted i det fri, hvor ingen børn opholder sig. Hvis der er problemer med rygning på den enkelte institution, bør det drøftes i bestyrelsen. Dernæst, hvis nødvendigt orienteres Centerchefen. Rygepolitikken diskuteres i Distriktsleder gruppen 6. Valg af to repræsentanter til deltagelse i dagsordenmøde forud for Børnerådsmøderne. Dorte Poppe Madsen (Troldelunden) og David Levy (Syvstjernen) valgt som repræsentanter til formøderne 7. Datoer for formøder i Mandag den 19. april 16:30 til 17:00 i Center for Dagtilbud ( forslag til emner modtages senest fredag den 16.april) Tirsdag den 24. august 16:30 til 17:00 i Center for Dagtilbud ( forslag til emner modtages senest tirsdag den 24. august) Mandag den 15. november 16:30 til 17:00 i Center for dagtilbud ( forslag til emner modtages senest mandag den 15. november) 8. Datoer for Børnerådsmøder i Mandag den 8. marts 19:00 til 21:00 i lokale 1 Tirsdag den 18. maj 19:00 til 21:00 i lokale 1 Tirsdag den 14. september 19:00 til 21:00 i lokale 1 Tirsdag den 7. december 19:00 til 21:00 i lokale 1 9. Huskeliste.

6 Side 5 Eventuelle forslag til emner, der ønskes behandlet på Børnerådsmøderne sendes til Sanne Aaskov saas@greve.dk senest tre uger før mødets afholdelse. Følgende forslag til emner, der ønsket drøftet på kommende børnerådsmøder: Børns sikkerhed. Hygiejne og Sundhed Førstehjælpskurser for personale i dagtilbud udbydes af Falck / Greve Beredskab. Kurserne udbydes som 12 timers grundkursus, opfølgning på kurserne finder sted hvert andet år, på et forløb a`4 timer. 10. Eventuelt. Indberetningslister for mødediæter er sendt ud sammen med dagsorden til dette møde. Sedler udfyldes efter deltagelse i Børnerådsmøderne, og afleveres på årets sidste møde til sekretær i Børnerådet, Sanne Aaskov. Udbetaling vil ske efterfølgende. Kommissorium for Greve kommunes Børneråd er sendt ud sammen med dagsorden til dette møde. Kritik omkring Ryd op efter dig folder. Folderen der er sendt ud til dagtilbud, indeholder en tekst der er rettet imod skolebørn. Årsagen undersøges hos Niels Isberg, der sammen med en distriktsleder har rettet i teksten, så den blev tilpasset dagtilbudsområdet.

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Tirsdag den 22.03.11 kl. 19.00-21.00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Tirsdag den 14.09.10 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 01.09.09 kl. 19.00-21.00 i mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Birgitte Klintskov Jerkel Jette Andersen Thomas Kampmann Erling Ernstsen Kai Nielsen Forældrebestyrelsesformænd: Anna

Læs mere

Referat af budgetdialogmøde

Referat af budgetdialogmøde af budgetdialogmøde Mandag den 21.05.12 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A)

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 27. februar 2013

Børnerådet. Onsdag den 27. februar 2013 Børnerådet Onsdag den 27. februar 2013 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A) Forældrebestyrelsesformænd: Leon

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 25. september 2013

Børnerådet. Onsdag den 25. september 2013 Børnerådet Onsdag den 25. september 2013 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A) Forældrebestyrelsesformænd: Leon

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014 Børnerådet Referat Tirsdag den 11. november 2014 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen ( I) Brigitte Klintskov Jerkel ( C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Lars Kilhof ( V) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014 Børnerådet Onsdag den 26. marts 2014 Børne- og Ungeudvalget: (I) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Anne Marie Lyduch(V) Forældrebestyrelsesformænd: Leon Hoffbeck (Distrikt

Læs mere

Børnerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 07.06.10 kl. 19-21 i mødelokale 1

Børnerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 07.06.10 kl. 19-21 i mødelokale 1 Børnerådet Mandag den 07.06.10 kl. 19-21 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 21. marts Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL)

Børnerådet. Tirsdag den 21. marts Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL) Børnerådet Tirsdag den 21. marts 2017 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Marc Genning (V) (Afbud) Ina Birch (O) Brigitte Klintskov Jerkel (C) (Afbud) Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter:

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 17. februar 2016

Børnerådet. Onsdag den 17. februar 2016 Børnerådet Referat Onsdag den 17. februar 2016 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Claus Engskov (O) Marc Genning (V) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter:

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 4.december 2012 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1

Børnerådet. Tirsdag den 4.december 2012 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 4.december 2012 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne-og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen ( V) Morten Dahlin ( V) Niclas Bekker Poulsen ( A)

Læs mere

Børnerådet. Budgetdialogmøde Onsdag den 7. maj 2014 kl på Greve Rådhus mødelokale 1

Børnerådet. Budgetdialogmøde Onsdag den 7. maj 2014 kl på Greve Rådhus mødelokale 1 Børnerådet Budgetdialogmøde Onsdag den 7. maj 2014 kl. 19.00-21.00 på Greve Rådhus mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 18. maj 2016

Børnerådet. Onsdag den 18. maj 2016 Børnerådet Onsdag den 18. maj 2016 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Claus Engskov (O) Marc Genning (V) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter: Jørgen

Læs mere

Børnerådet. Referat Budgetdialogmøde. Onsdag den 29. maj 2013 i Byrådssalen

Børnerådet. Referat Budgetdialogmøde. Onsdag den 29. maj 2013 i Byrådssalen Børnerådet Budgetdialogmøde Onsdag den 29. maj 2013 i Byrådssalen Børne- og Ungeudvalget. Forældrebestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer Fællesrepræsentanter Distriktsledere Center for Dagtilbud og

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 19. september Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL)

Børnerådet. Tirsdag den 19. september Fællestillidsrepræsentanter: Janne Jørgensen (FOA dagplejen) Birgitte Bührmann (BUPL) Børnerådet Tirsdag den 19. september 2017 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Marc Genning (V) Ina Birch Brigitte Klintskov Jerkel (C) Afbud Bjarke Abel (A) Forældrebestyrelsesrepræsentanter:

Læs mere

Frokostafstemning 2016

Frokostafstemning 2016 Frokostafstemning 2016 Møde i Børnerådet 14. september 2016 Ved chefkonsulent Jette Bachmann Henning Lovgrundlaget for frokostordning Kommunen skal tilbyde et sundt frokostmåltid til alle børn i daginstitutioner:

Læs mere

Skolerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1, Greve Rådhus

Skolerådet. Tirsdag den kl i mødelokale 1, Greve Rådhus Referat Tirsdag den 20.11.12 kl. 19-21 i mødelokale 1, Greve Rådhus Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Bjarke Abel Børne-og Ungeudv. Niclas Bekker Poulsen

Læs mere

Børnerådet. Onsdag den 18. november 2015

Børnerådet. Onsdag den 18. november 2015 Onsdag den 18. nvember 2015 Børne- g Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen (I) Claus Engskv (O) Marc Genning (V) Brigitte Klintskv Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Frældrebestyrelsesrepræsentanter: Jørgen Slth (Frmand

Læs mere

Dagtilbudspolitik. Børnerådsmøde den 18. marts 2015

Dagtilbudspolitik. Børnerådsmøde den 18. marts 2015 Dagtilbudspolitik Børnerådsmøde den 18. marts 2015 Program for Børnerådets temamøde Velkommen ved Henrik Klem Lassen Oplæg om Det gode dagtilbud ved Ulla S. Nielsen Børnerådets drøftelser om hvad kendetegner

Læs mere

Information om frokostordning i daginstitutioner

Information om frokostordning i daginstitutioner Oktober 2014 Center for Dagtilbud & Skoler Information om frokostordning i daginstitutioner Læs om: Greve Kommunes tilbud om et sundt frokostmåltid Forældrenes mulighed for at fravælge tilbuddet Forældrearrangerede

Læs mere

Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner

Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner Januar 2019 Center for Dagtilbud & Skoler Information om mad- og frokostordning i daginstitutioner Læs om: Greve Kommunes tilbud om mad- og frokostordning Forældrenes mulighed for at fravælge tilbuddet

Læs mere

Information om frokostordning i daginstitutioner

Information om frokostordning i daginstitutioner Oktober 2016 Center for Dagtilbud & Skoler Information om frokostordning i daginstitutioner Læs om: Greve Kommunes tilbud om et sundt frokostmåltid Forældrenes mulighed for at fravælge tilbuddet Forældrearrangerede

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børnerådet Onsdag den 14.03.07 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Gensidig orientering...2 2. Orientering om rygepolitikken i...2 3. Regler for visitation...3

Læs mere

Sundt frokostmåltid til børn

Sundt frokostmåltid til børn Varde Kommunes information til forældrebestyrelser Sundt frokostmåltid til børn I kommunale, selvejende og private dagtilbud i Varde Kommune Gældende fra 1. januar 2013 til december 2014 Fravalgsdato:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Herved bekendtgøres lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge, lovbekendtgørelse nr. 314 af

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 24.01.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Opfølgning på Kvalitetsrapport 2014/2015 2 Udtræden af skolebestyrelse 3 Økonomiske uregelmæssigheder

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom. Dato: 16. marts 2010 /LIAD dok. 29232-10

Indenrigs- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom. Dato: 16. marts 2010 /LIAD dok. 29232-10 Indenrigs- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom Dato: 16. marts 2010 /LIAD dok. 29232-10 Høringssvar til forslag til ændring af dagtilbudsloven vedr. fleksible frokostordninger i daginstitutioner

Læs mere

Referat fra IR møde den 28. maj 2018

Referat fra IR møde den 28. maj 2018 fra IR møde den 28. maj 2018 29. maj 2018 Emne/udvalg Institutionsrådet for dagtilbudsområdet Dagtilbudsområdet Dagtilbudsområdet administration Mødested Mødedato 28. maj 2018 Mødetidspunkt Kl. 17.00 20.00

Læs mere

Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017

Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017 Ramme for tilsyn i dagtilbud på 0-6 års området Hvidovre Kommune Center for Børn og Familier Godkendt af kommunalbestyrelsen, juni 2017 Indhold Indledning...1 Organiseringen af tilsynet...1 Pædagogisk

Læs mere

Frokostmåltid i Skive Kommune Hvad gør sig gældende for, at dit barn kan få serveret et frokostmåltid i sin daginstitution

Frokostmåltid i Skive Kommune Hvad gør sig gældende for, at dit barn kan få serveret et frokostmåltid i sin daginstitution Frokostmåltid i Skive Kommune Hvad gør sig gældende for, at dit barn kan få serveret et frokostmåltid i sin daginstitution Det kommunale frokostmåltid i Skive Kommune Siden august 2011 har Skive Kommune

Læs mere

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v.

Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Til alle kommunalbestyrelser m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orientering om Lov om fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v. Folketinget har den 4. juni 2010 vedtaget L 212

Læs mere

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune

Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune Generel ramme og vejledninger for forældrearrangerede frokostordninger i Vejen Kommune I henhold til dagtilbudslovens 16b Stk. 5. skal Kommunalbestyrelsen mindst hvert andet år og højst én gang om året

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 29.11.05 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 0 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side BR1. Budget 2006 09...1 BR2. Kapacitetstilpasning daginstitutionsområdet...1 BR3. Visitationsregler

Læs mere

Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven

Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven Fakta om frokostordningen ifølge dagtilbudsloven Alle børn i kommunale, selvejende og private dagtilbud skal have et sundt frokostmåltid hver dag. Kommunalbestyrelsen skal mindst hvert andet år og højst

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, 20.11.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Skolerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Jan Knudsen (Henrik Kjer mødte i stedet)

Skolerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den Kl :00 i mødelokale 1, Greve Rådhus. Jan Knudsen (Henrik Kjer mødte i stedet) Onsdag den 17.09.14 Kl. 19 21:00 i mødelokale 1, Greve Rådhus Henrik Klem Lassen Lars Kilhof Claus Engskov Bjarke Abel Brigitte Klintskov Jerkel Manal Abd El-Hafiz Birgitta Lynge Aagren Kikki Hemmingsen

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud I foråret 2012 er der ført tilsyn med kommunens kommunale og selvejende dagtilbud i Område Syd, Område Nord og Område Lions Børnehuse samt med kommunens puljeinstitution

Læs mere

Faglig ledelse og udkastet til ændring af dagtilbudsloven

Faglig ledelse og udkastet til ændring af dagtilbudsloven 2017.10.19 Faglig ledelse og udkastet til ændring af dagtilbudsloven cand. pæd. Peter Rod Blichfeldt & Rod - Faglig ledelse og den styrkede pædagogiske læreplan Høj kvalitet gennem faglighed og tydelig

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-08-2010 Dato: 05-07-2010 Sag nr.: KB 173 Sagsbehandler: Pia Mehlsen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 Emne/udvalg Mødested Mødedato Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet Børnehuset Kastaniebakken, Biskop Svanes Vej 83, 3460 Birkerød

Læs mere

Børnerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1

Børnerådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1 Greve Kmmune Børnerådet Onsdag den 28.05.08 kl. 19-21 i mødelkale 1 Brigitte Klintskv Jerkel (fm.) Jette Andersen Thmas Kampmann Erling Ernstsen Kai Nielsen Drthe L. Rasmussen Trine Tlver Carina Leth Luise

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Dagtilbudsloven er vedtaget den 24. maj 2007. Loven samler for første gang reglerne om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. i en

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den 05.04.2017 kl. 19.30 22.00 i Børnehuset Fuglebakken 1. Formalia: Tilstede: Helle, Synnøve, Anders, Dorte, Heidi, Anne, Jan og Linda Fraværende:

Læs mere

Præsentation af dagtilbudsområdet. Opvækstudvalget, den 8. januar 2018

Præsentation af dagtilbudsområdet. Opvækstudvalget, den 8. januar 2018 Præsentation af dagtilbudsområdet Opvækstudvalget, den 8. januar 2018 Hvad er dagtilbudsområdet? 8 6 4 2 0 Dagpleje Privat børnepasning Børnehaver Integrerede institutioner Specialbørnehave Privat institution

Læs mere

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger Retningslinjer for valg af frokostordninger 2017-2019 1. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Lovgivningen... 3 2. Kommunalt arrangeret frokostordning... 4 2.1. Kommunalt arrangeret frokostordning (2.10-6

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Vejledning for forældrebestyrelser. Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner

Vejledning for forældrebestyrelser. Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner Vejledning for forældrebestyrelser Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner 2 Indholdsfortegnelse Indledning side 4 Ansvarsfordeling side 5 Byrådet Bestyrelsen Lederen Bestyrelsens opgaver

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Referat fra Østerdalens Bestyrelsesmøde Dato: 22-10-12 Mødeleder: Jørn Ordstyrer: Mette Referent: Mai-Britt

Referat fra Østerdalens Bestyrelsesmøde Dato: 22-10-12 Mødeleder: Jørn Ordstyrer: Mette Referent: Mai-Britt Referat fra Østerdalens Bestyrelsesmøde Dato: 22-10-12 Mødeleder: Jørn Ordstyrer: Mette Referent: Mai-Britt Afbud: Søren. Mødested: Skårup Børnehus kl. 19 til kl. 21.30. HVAD: Godkendelse af referat fra

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den 22.08.2017 kl. 19.00 22.00 i Børnehuset Fuglebakken Referat 1. Formalia: Tilstede/fraværende. o Fraværende: Jan Møller, Morten og Heidi Referent:

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21.

Forældreindflydelse. Dagtilbud. Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd. Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. Forældreindflydelse Dagtilbud Styrelsesvedtægt for bestyrelse og forældreråd 2017 Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 21. december 2017 1. Formål Dagtilbuddet i Bornholms Regionskommune drives i henhold

Læs mere

Sektorredegørelse Center for Dagtilbud

Sektorredegørelse Center for Dagtilbud Sektorredegørelse Center for Dagtilbud 1 - Beskrivelse af området Administrationen Center for Dagtilbud Center for Dagtilbud skal sikre den faglige kvalitet og udvikling på dagtilbudsområdet i Greve Kommune.

Læs mere

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner I dette materiale gennemgås baggrunden for indførelse af den fleksible frokostordning i daginstitutioner,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Stk. 4. I den kommunale dagpleje er antallet af forældrerepræsentanter 5 og antallet af medarbejderrepræsentanter er 2.

Stk. 4. I den kommunale dagpleje er antallet af forældrerepræsentanter 5 og antallet af medarbejderrepræsentanter er 2. Vedtægt for styrelsen af de kommunale dagtilbud i Frederiksberg Kommune 1 Stk. 1. For hvert kommunalt dagtilbud skal vælges en forældrebestyrelse bestående af forældre til børn i tilbuddet og en eller

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1 Greve Kmmune Børnerådet Onsdag den 12.11.08 kl. 19-21 i mødelkale 1 Greve Kmmune Onsdag den 12.11.08 kl. 19-21 i mødelkale 1 Side 1 Indhldsfrtegnelse Punkt Tekst Side 1. Intrduktinsrunde...2 2. Frældrebestyrelseskursus...2

Læs mere

2009/1 LSF 35 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar Forslag. til

2009/1 LSF 35 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar Forslag. til 2009/1 LSF 35 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Indenrigs- og Socialministeriet Journalnummer: Indenrings- og Socialmin., j. nr. 2009-5491 Fremsat den 8. oktober 2009 af indenrigs-

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, xx.xx 2012 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 4 1.1. Organisering

Læs mere

Rudkøbing den 1. juni 2011

Rudkøbing den 1. juni 2011 Referat til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 1. juni 2011 Sted Langeland Rådhus,

Læs mere

ET BILLEDE AF KVALITETEN I GREVE KOMMUNES DAGTILBUD 3 DET SAMLEDE BILLEDE 4 RAMMERNE FOR DAGTILBUD I GREVE KOMMUNE 8 BØRNENES TRIVSEL OG UDVIKLING 17

ET BILLEDE AF KVALITETEN I GREVE KOMMUNES DAGTILBUD 3 DET SAMLEDE BILLEDE 4 RAMMERNE FOR DAGTILBUD I GREVE KOMMUNE 8 BØRNENES TRIVSEL OG UDVIKLING 17 FÆLLES KVALI TETSRAPPORT ET BILLEDE AF KVALITETEN I GREVE KOMMUNES DAGTILBUD NOVEMBER 2010 CENTER FOR DAGTILBUD INDHOLD ET BILLEDE AF KVALITETEN I GREVE KOMMUNES DAGTILBUD 3 DET SAMLEDE BILLEDE 4 RAMMERNE

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Skolerådet. Onsdag den kl i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.)

Skolerådet. Onsdag den kl i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Skolerådet Onsdag den 05.03.08 kl. 19-21 i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Thomas Kampmann Børne-og Ungeudv. Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Erling Ernstsen Børne-og Ungeudv.

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 2. december 2010 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune 1.

Læs mere

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner.

Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. N O TAT FAQ om frokostordninger i daginstitutioner Denne FAQ har til formål at besvare de typiske spørgsmål, som kommunerne stiller vedr. frokostordninger i daginstitutioner. Lov nr. 631 af 11. juni 2010

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

PÅRØRENDERÅDET. Dagsorden. Lindebjerg. Husk at melde fra til hvis du ikke kommer.

PÅRØRENDERÅDET. Dagsorden. Lindebjerg. Husk at melde fra til hvis du ikke kommer. PÅRØRENDERÅDET Lindebjerg Referat fra Pårørenderådsmøde Onsdag, d. 23. maj 2018 Afholdes i mødelokalet ved administrationen Formøde 16.30-17.00 kun for pårørende, 17.00 ca. 19.00 med ledelse. Husk at melde

Læs mere

Dagtilbudsområdet i Frederiksberg Kommune. Anne-Mette Brandt Dagtilbudschef

Dagtilbudsområdet i Frederiksberg Kommune. Anne-Mette Brandt Dagtilbudschef Dagtilbudsområdet i Frederiksberg Kommune Anne-Mette Brandt Dagtilbudschef Oplæggets disposition Forældrenes perspektiv Tilbud før dagtilbud Opskrivning til dagtilbud Start i dagtilbud Kvalitet i dagtilbud

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE Godkendt af Struer Byråd d. 28. maj 2019 1 Indhold Dagtilbudsloven og formålsbestemmelsen... 4 Byrådets beføjelser... 5 Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Gældende fra 1. december 2007 Historik Den 1. januar 1992 blev der indført selvforvaltning og forældrebestyrelser i dagtilbudene i Lyngby-

Læs mere

Holbæk Kommune Børn og Unge sekretariatet TILSYNSSKEMA KOMMUNALE INSTITUTIONER HOLBÆK KOMMUNE 2014

Holbæk Kommune Børn og Unge sekretariatet TILSYNSSKEMA KOMMUNALE INSTITUTIONER HOLBÆK KOMMUNE 2014 TILSYNSSKEMA KOMMUNALE INSTITUTIONER HOLBÆK KOMMUNE 2014 1 Kære Pædagogisk Leder I forbindelse med udarbejdelse af kvalitetsrapport for 2014, har vi valgt at bruge de lovpligtige tilsyn med alle børnehuse,

Læs mere

Kvalitetsrapport fra. for 2011

Kvalitetsrapport fra. for 2011 Børn og ungesekretariatet Juni 2011 12/42352 Kvalitetsrapport fra Distrikt Mørkøv for 2011 Distrikt, Institution, Enhedsinstitution Distrikt Mørkøv Leder, mail, tlf. Majbrit ibsen, mi@holb.dk, tlf. 72

Læs mere

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden AMU LUU Tidspunkt: 21. november kl. 09.00 12.00 Sted: SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Mødeleder: Udvalgsformand Martha Højgaard Inviterede: Se

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 24. august 2018, kl Projektrum A, Bytoften 2, Varde

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 24. august 2018, kl Projektrum A, Bytoften 2, Varde 16-8-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 96784/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 24. august 2018, kl. 8.00 11.00. Projektrum A, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Susanne Berthelsen Referent:

Læs mere

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde.

Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes arbejde. Vedtægten er gældende for alle dagtilbud i Horsens Kommune. 2.

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Børnehuset Uglen Skole og Dagtilbud Side 0 af 7 Indhold 1 Baggrund... 2 1.1 Undersøgelsens omfang... 2 2 Metode... 2 2.1 Spørgeskemaerne... 2 2.2 Mål for svarprocent

Læs mere

Frokost i børnehuse. Valg om frokostordning September 2016

Frokost i børnehuse. Valg om frokostordning September 2016 Frokost i børnehuse Valg om frokostordning 2017-2018 September 2016 Svendborg Kommune - frokost i børnehaver og vuggestuer Cirka 2.700 børn og 5.400 forældre 6 kommunale og 1 selvejende dagtilbud I alt

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

DAGTILBUDSLOVEN. Kapitel 2 Formål, pædagogisk læreplan, sprogvurdering, børnemiljøvurdering m.v.

DAGTILBUDSLOVEN. Kapitel 2 Formål, pædagogisk læreplan, sprogvurdering, børnemiljøvurdering m.v. DAGTILBUDSLOVEN Offentliggørelsesdato: 22-06-2011 Socialministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Kapitel 2 Formål, pædagogisk læreplan, sprogvurdering,

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold Dagtilbudsloven Kompetenceplan for Børne- og Undervissudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Formål og ansvar 3 Kommunalbestyrelsen har ansvaret for dagtilbud n BilagØU_140120_pkt.10.03

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) LBK nr 668 af 17/06/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 23. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2011-3847 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring 12.04.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Skolerådet. Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F

Skolerådet. Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Skolerådet Torsdag den 15.03.07 kl. 19-21 i mødelokale 1 Brigitte Klintskov Jerkel Børne-og Ungeudv.(form.) Lisbet Ploug Børne-og Ungeudv. F Kai Nielsen Børne-og Ungeudv. F Erling Ernstsen Børne-og Ungeudv.

Læs mere

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019

Styrelsesvedtægter. for forældrebestyrelser i dagtilbud. Juni 2019 Styrelsesvedtægter for forældrebestyrelser i dagtilbud Juni 2019 1 Sammensætning af forældrebestyrelser Stk. 1 Alle kommunale dagtilbud har som udgangspunkt selvstændige forældrebestyrelser og MED-udvalg.

Læs mere

Kvalitetsstyringskoncept

Kvalitetsstyringskoncept Kvalitetsstyringskoncept i Dagtilbud Børnådsmøde 19. maj 2009 Oplæg v/ Projektled Helle Nielsen Kvalitetsstyringskoncept godt i gang Direktionens strategiplan 2008: Politisk beslutning om udvikling af

Læs mere

Fravalg af kommunal frokostordning

Fravalg af kommunal frokostordning Fravalg af kommunal frokostordning i dagtilbud i 2016 2016 Sags-id: 16.06.10-P21-1-09 Baggrund Med loven om frokostordning i dagtilbud i 2009 var det et ønske fra Folketingets side om at sikre, at alle

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud Brøndby Kommune Børneforvaltningen August 2012 Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud 1. Formål: Der oprettes forældrebestyrelser ved de enkelte dagtilbud for at give forældrene størst mulig

Læs mere

Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Med lovforslaget til dagtilbudsloven samles bestemmelserne om dagtilbud, fritidshjem,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Deltagere: Fraværende: Referat. tilbage i 12 pausen.

Deltagere: Fraværende: Referat. tilbage i 12 pausen. Dagsorden til bestyrelsesmøde Dato: 29/10-2018 Tidspunkt: kl. 17.30-19.30 Mødeleder: Asger Andersen Referent: Sara Johansen Deltagere: Fraværende: Dagsorden Hvad handler punktet om, er der særlige ansvarlige,

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune

STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune STYRELSESVEDTÆGT for kommunale distrikter på 0 til 6 års området i Greve Kommune 1. FORMÅL Formålet med Greve Kommunes daginstitutioner for 0 til 6 årige er at fremme børnenes udvikling, trivsel og selvstændighed,

Læs mere

Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018

Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018 Tilsyn med de kommunale daginstitutioner i Horsens Kommune, januar 2018 Fremlæggelse af læreplaner Evaluering af APV jf. Afholdelse af valg til for bestyrelsen læreplaner arbejdsmiljølovgivning frokostordning

Læs mere

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING Frokostmåltid i daginstitutioner 2015-17 Alle børn i daginstitutioner skal have tilbud om en kommunalt arrangeret frokostordning, som alternativ

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse af private dagtilbud som daginstitution i Svendborg Kommune

Godkendelseskriterier for oprettelse af private dagtilbud som daginstitution i Svendborg Kommune Godkendelseskriterier for oprettelse af private dagtilbud som daginstitution i Svendborg Kommune Marts 2011 Udarbejdet af Børn og Unge Skole og Dagtilbud Godkendt i Udvalget for Børn og Unge d. xxx 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere