Emneord: forbrydelser ifm prostitution, hovedforhandling. Printet den:15. april 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Emneord: forbrydelser ifm prostitution, hovedforhandling. Printet den:15. april 2016"

Transkript

1 AM H - Seksualforbrydelser, forbrydelser ifm. prostitution, lønnede telefondamer på bordel, alene hjælpefunktion ift. de prostituerede, ej egentlig mellemmandsvirksomhed, anklageskriftets udformning, frifindelse. Emneord: forbrydelser ifm prostitution, hovedforhandling Printet den:15. april 2016

2 F~ :18 From:12 Hoejes te re t UDSKRIFT AF HØJESTERETS DO:MBOG HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. februar 2014 Sag (2. afdeling) AJUdagernyndigheden mod T2.. TS (advokat Hugo Steirunetz. beskikket for begge),-:, (advokat Manfred W. Petersen, beskikket) Tb T7 (advokat Bjørn Elmquist, beskikket for begge) ~ og TI> (advokat Thomas Berg, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt dom afretten i Lyngby den 25. september 2012 og af Østre Landsrets 8. afdeling den 28. maj l pådømmelsen har deltaget fem dommere: Lene Pagter Kristensen, Jon Stokholm, Hanne Sctunidt, Lars Hjortnæs og Jens Kruse Mikkelsen. Påstande Donunen er anket af \L. :. 15 T~,. Tb '-n " og ~~ med påstand om frifindelse for overtrædelse af straffelovens 229, stk. l (nu 233, stk. 2, 2. pkt.), subsidiært strafbortfald eller formildelse.

3 FFB : 18 From: 12 HoeJes te re t Anklagemyndigheden har påstået skærpelse. Retsgrundlag Lovgivningen Det har siden midlertidig lov nr. 63 af l O. april 1911 om nogle ændringer i straffelovgivningen været strafbart som mellemmand at fremme kønslig usædelighed. l perioden fra ikrafttrædelsen i 1933 af borgerlig straffelov fra 193 O og indtil 1961 var det dog kun erhvervsmæssig mellemmandsvirksomhed, som var strafbar. 229, stk. l, i borgerlig straffelov nr 126 af 15. aprill930 havde følgende ordlyd: ''Den, som erhvervsmæssigt fremmer kønslig Usædelighed ved at optræde som Mellemmand, eller som udnytter en andens Erhverv ved kønslig Usædelighed, straffes med Fængsel indtil 3 Aar." Ved lov m. 163 af31. maj 1961 fik straffelovens 229, stk. l, følgende ordlyd: "Den, der fremmer kønslig usædelighed ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand, eller som udnytter en andens erhverv ved kønslig usaedelighed, straffes med fængsel indtil3 år eller under fonnildende omstændigheder med hæfte eller bøde." Straffelovens 229, stk. l, havde på gerningstidspunktet følgende ordlyd O f. lovbekendtgørelse nr af26. oktober 2010): "Den, der fremmer kønslig usædelighed ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand, eller som udnytter en andens erhverv ved kønslig usaedelighed, straffes med fængsel indtil3 år eller under formildende omstændigheder med bøde." Ved lov nr. 633 af 12. juni 2013 om ændring af bl.a. straffeloven blev bestemmelsen om mellemmandsvirksomhed flyttet fra straffelovens 229, stk. l, l. led, til 233, stk. 2, 2. pkt., og bestemmelsen om bordelvirksomhed (rufferi) blev samtidig flyttet fra straffelovens 228, stk. l,m. 3, til 233, stk. l. Bestenunelsen i 233 fik ved denne lovændring den nugældende ordlyd: "Den, der driver virksomhed med, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes for rufferi med fængsel indtil4 år.

4 FJEB :19 From: 12 Hoe.iesteret Page:3" Stk. 2. Den, der i øvrigt udnytter, at en anden erhvervsmæssigt mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år. Det samme gælder den, der fremmer, at en anden mod betaling eller løfte om betaung har seksuelt forhold til en kundej ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand. Stk. 3. Den, der udlejer værelse i hotel til brug for, at en anden erhvervsmæssigt mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil l år." Forarbejder I betænkning nr. 139/1955 om foranstaltninger til bekæmpelse af prostitutionen, der dannede grundlag for lovændringen i 1961, fremgår af kapitel IV ("Gældende lovgivning og praksis")! s. 27, bl.a. følgende om de dagældende bestemmelser i straffeloven fra 1930: "Prostitutionens bagmænd, rufferne og alfonserne, ramroes afbestemmelseme i straffelovens 228 og 229." Det anføres endvidere i betænkningen, kapitel Vlll ("Samfundsmæssig indgriben overfor andre end de prostituerede"), s. 74, bl.a.: "Er alfonsens forbindelse med kvinden begrænset til kundefonnidlingen, således at han ikke modtager noget af hende, vil han kun kunne rammes af bestemmelsen i 229, stk. l, der foreskriver straffor den, som erhvervsmæssigt fremmer kønslig usædelighed ved at optræde som melhmunand. Bestemmelsen kræver ikke, at den kønslige usædelighed, gerningsmanden formidler, drives som erhverv, men forudsætter, at gerningsmandens eget forhold kan betegnes som erhvervsmæssigt. Man har ikke villet gøre en "vemetjeneste" strafbar, og man har heller ikke villet straffe det forhold, at en hotelportier lej lig bedsvis på anmodning giver en rejsende en offentlig piges adresse, eller at en hotelvært lejer et værelse ud til et rejsende par, selv om han nænnest antager, at de pågældende ikke er gift." Det fremgår af betænkningen s. 74, at Justitsministeriet havde anmodet udvalget bag betænk ningen om en udtalelse vedrørende et af ministeriet udarbejdet udkast til ændring af bl.a. straffelovens 229. Ifølge udkastets 2 skulle ordet "erhvervsmæssigt" erstattes af"erhvervs- eller vanemæssigt". Et flertal af udvalgets medlemmer kuiule tiltræde det nævnte ændringsforslag, og flertallet anførte i den forbindelse bl.a. (s. 75): "Hvis disse ændringer gennemføres, vil man efterflertallets opfattelse væsentligt have forbedret mulighederne for at skride ind mod prostitutionens bagmænd.., I bemærkningerne til lovforslaget, der blev vedtaget som lov nr. 163 af 31. maj 1961 (Folke a tingstidende , tillæg A. spalte ), anføres bl.a.:

5 F~B :19 From:12 HoeJesterel "Disse bestemmelser om ændringer i angår strafansvaret for de personer, der betegnes som prostitutionens bagmænd. De gældende regler herom bygger på det synspunkt, at virksomhed, der fremmer prostitution, som hovedregel kun bør kriminaliseres, når virksomheden i sig selv er af en særlig asocial karakter; efter 228, stk. l, straffes den, der forleder nogen til kønslig usædelighed med andre, således kun, hvis han har handlet ''for vindings skylcf', og 229, stk. l, fastsætter kun straffor mellemmandsvirksomhed, hvis denne er udøvet "erhvervsmæssigt". Det synes ikke rigtigt at fastholde dette synspunkt strengt. Udgangspunktet synes snarere at måtte være, at hensynet til en begrænsning af prostitutionen med dens memeskelige og samfundsmæssige følger tilsiger en kriminalisering af handlinger, der i væsentlig grad fremmer prostitutionen.... Efter 229, stk. l, straffes den, som erhvervsmæssigt fremmer kønslig usædelighed ved at optræde som mellemmand. Udtrykket "erhvervsmæssigt" frembyder fortolkningstvivl; det må antages at indebære, at mellemmandsvirksomheden skal være udøvet dels for vindings skyld, dels i en flerhed af tilfælde. Samtidig med, at bestemmelsen henned knytter strafansvaret til strengere betingelser end rimeligt, stiller den så store bevismæssige krav, at den er blevet uden nævneværdig praktisk betydning. I overensstemmelse med det tidligere anførte principielle udgangspunkt foreslås det nu, at den omhandlede mellemmandsvirksomhed skal kunne straffes, når den er udøvet enten for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde. Herefter vil der kunne rejses straffesag mod f. eks. den hotel portier, bartender eller restaurationstjener, der mod betaling eller hvis sådan betaling ikke kan bevises - i oftere gentagne tilfælde over for gæster har opgivet adressen på en kvinde, der er villig til mod betaling at indlade sig i kønsligt forhold. n Af forslag til lov om ændring af straffeloven vedrørende bl.a. afkriminalisering af prostitution fremsat den 8. oktober 1998 (Folketingstidende , tillæg A, L 43, s. 933) fremgår bl.a.: "I forbindelse med en afkriminalisering af prostitution bør også bestenunelserne i straffelovens 229, stk. 3-5, om "passivt" alfonseri ophæves. Hvis prostitution ikke længere er forbundet med et (indirekte) strafansvar, bør det efter Justitsministeriets opfattelse heller ikke være strafbart at leve sammen med eller at lade sig underholde af en prostitueret, medmindre der er tale om udnyttelse af den prostituerede. Behovet for at straffe retter sig mod den egentlige bagmandsvirksomhed, som er omfattet dels af straffelovens 228 om bl.a. rufferi, dels af 229, stk. l og 2, om de "aktive" alfonser, dvs. personer, som enten udnytter en andens erhverv som prostitueret, eller som for vindings skyld eller oftere gentaget optræder som mellemmænd." AfStraffelovrådets betænkning nr. 1534/2012 om sek.sualforbrydelser, bind 2, s , fremgår bl.a.:

6 FSB-11-2Ø14 12:2Ø From: 12 HoeJes t.ere t. Page:5" " Straffelovrådet foreslår, at der ved siden af de foreslåede strafbestemmelser om prostitutionsvirksomhed og udnyttelse i øvrigt af en andens erhverv ved prostitution ikke opretholdes en særskilt kriminalisering af mellemmandsvirksomhed. Erhvervsmæssig mellemmandsvirksomhed f.eks. i form af et udskænkningssteds formidling afbarprostitution eller i form af formidling af esccrtprostitution vil efter Straffelovrådets forslag være omfattet af den foreslåede nye strafbestemmelse om prostitutionsvirksomhed - og dermed af en strengere strafbestemmelse end den gældende bestemmelse om mellemmandsvirksomhed i straffelovens 229, stk. l. Ikke-erhvervsmæssig mellemmandsvirksomhed \il derimod efter Straffelovrådets forslag ikke længere være selvstændigt kriminaliseret. Dette svarer til retstilstanden før 1961, men også til tiltalepraksis i de sidste mange Ar, hvor anklagemyndigheden i praksis ikke rejser tiltale mod personer, der alene ikke-erhvervsmæssigt har fonnidlet kon takt mellem en prostitueret og en kunde. Også efter Straffelovrådets forslag vil forhold, som i dag faktisk påtales og straffes, fortsat kunne straffes. Straffelovrådet er opmærksom på, at begrundelsen for kriminaliseringen i 1961 af ikke erhvervsmæssig mellemmandsvirksomhed (hvis den skete mod betaling eller i oftere gentagne tilfælde) var begrundet i; at hensynet til en begrænsning af prostitutionen med dens menneskelige og samfundsmæssige følger tilsagde en kriminalisering afhandlin ger, der i væsentlig grad fremmer prostitutionen. Der blev endvidere henvist til vanskelighederne ved at bevise, at en udøvet mellemmandsvirksomhed skete erhvervsmæssigt. Efter Straffelovrådets opfattelse bør kriminaliseringen af medvirken til andres frivillige prostitution imidlertid som nævnt i dag have til formål at beskytte de prostituerede mod udnyttelse. Det bør således ikke være et selvstændigt formål for kriminaliseringen at begrænse omfanget af den frivillige prostitution mest muligt. Hvis omfanget af den fri villige prostitution ønskes begrænset, bør det således ske gennem en social indsats og ikke gennem kriminalisering. Hertil kommer, at det i hvert fald kvantitativt næppe har den store betydning for omfan get af den frivillige prostitution, hvis f.eks. et hotel som en "service,' over for gæsterne efter anmodning udleverer telefonnumre eller adresser på prostituerede. Der vil i sagens natur være en glidende overgang mellem en sådan lejlighedsvis "serviceoplysning" og et samarbejde mellem f.eks. et hotel og bestemte prostituerede, som indebærer; at hotellet reelt driver prostitutionsvirksomhed. Sidstnævnte vil være omfattet af den foreslåede nye strafbestemmelse om prostitutionsvirksomhed - og denned af en strengere strafbestemmelse end den gældende bestemmelse om mellemmandsvirksomhed i straffelovens 229, stk. t. Førstnævnte adskiller sig derimod i realiteten ikke fra salg af annonceplads i trykte eller elektroniske medier til prostitutionsvirksomheder, hvilket allerede i dag er lovligt (når der ikke er tale om medvirken til andres rufferi eller alfonseri). Straffelovrådet er opmærksom på, at erhvervsmæssig mellemmandsvirksomhed eller medvirken til strafbar prostitutionsvirksomhed efter omstændighederne kan være vanskelig at bevise. Når rådet trods dette alligevel ikke har fundet grundlag for at foreslå at videreføre den eksisterende særskilte kriminalisering af visse tilfælde af ikke-erhvervs mæssig mellemmandsvirksomhed, skyldes det, dels at disse forhold ifølge langvarig tiltalepraksis ikke strafforfølges, dels at kriminaliseringen også omfatter personer, som prostituerede bruger som hjælp og beskyttelse.

7 F~S :20 From: Som eksempler kan nævnes de såkaldte "dørpiger", der f.eks. passer telefon og/eller reception for en eller flere prostituerede, og chauffører, der kører for escartprostituerede og samtidig fungerer som beskyttelse og derfor eventuelt også. er den, der står for den indledende kontakt til kunden og tager imod betaling mv. I overensstemmelse med langvarig tittalepraksis bør sådanne "hjælpere", der gør det nemmere og sikrere at arbejde som prostitueret, ikke straffes, alene fordi de udfører sådanne hjælpeopgaver i tilknytning til andres frivillige prostitution. Ligesom i dag vil sådanne personer derimod kunne straffes, hvis det kan bevises, at de (og ikke den eller de prostituerede i et ligeværdigt fællesskab) driver prostitutionsvirksomheden, at de arbejder for den bagmand, som driver prostitutionsvirksomheden (og ikke for den eller de prostituerede i et ligeværdigt fællesskab), eller at de modtager en uforholdsmæssig høj betaling for deres arbejde." Af de almindelige bemærkninger til lovforslaget, der blev vedtaget som lov nr. 633 af 12. juni 2013 (Folketingstidende , tillæg A, L 141, s. 35), og som bl.a. byggede på Straf felovrådets betænkning nr. 1534/2012, fremgår bl.a.: " Justitsministeriet er generelt enig i Straffelovrådets overvejelser og forslag, og lovforslaget er med enkelte undtagelser udformet i overensstemmelse med rådets lovudkast. Justitsministeriet finder dog ikke grundlag for i forhold til den foreslåede rufferibestemmelse at justere på den hidtidige forståelse af at "holde bordel" eller for at ophæve den eksisterende kriminalisering af at optrtcde som mellemmand ved andres prostitu tion, da det vil kunne sende et forkert signal.... " Af lovforslagets bemærkninger til den foreslåede bestemmelse om bordelvirksomhed (rufferi) i 233, stk. l (Folketingstidende , tillæg A, L 141, s. 60), fremgår bl.a.: "Sammenfattende indebærer det, at når en bagmand driver prostitutionsvirksomhed, kan personer, der bistår bagmanden, straffes som medvirkende. Dette gælder både personer, der udlejer lokaler eller leverer varer eller tjenesteydelser (f.eks. annoncering eller betalingstjenester) til prostitutionsvirksomheden, og personer, der uden at være prostituerede er beskæftiget i virksomheden, eksempelvis som vagter, chauffører, telefonpassere, receptionister mv. For alle medvirkende gtclder, at strafforudsætter forsæt, herunder med hensyn til, at der er tale om virksomhed med, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kwtde. Straf forudsætter således bl.a. forsæt med hensyn til de faktiske forhold, som begrunder, at forholdet juridisk kvalificeres som, at en anden mod betaling eller løfte om betaling har seksuelt forhold til en kunde. Straf forudsætter denned også bl.a. forsæt med hensyn til, at prostitutionsvirksomheden drives af en bagmand o g ikke af de prostituerede i fællesskab."

8 FEB :21 From: 12 HoeJes te re t Page: 7~' Aflovforslagets bemærkninger til den foreslåede bestemmelse om mellemmandsvirksomhed i 233, stk. 2, 2. pkt. (Folketingstidende , tillæg A, L 141, s. 61 ), fremgår bl.a.: "Efter det foreslåede stk 2, 2. pkt., straffes den, der i øvrigt fremmer, at en anden mod betaling eller løfte om betaling bar seksuelt forhold til en kunde, ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand. Bestemmelsen er subsidiær i forhold til det foreslåede stk. l om at drive virksomhed med andres prostitution og i forhold til det foreslåede stk. 2, l. pkt., om i øvrigt at udnytte andres prostitution. Bestemmelsen viderefører den del af straffelovens 229, stk. l, l. led, om mellemmandsvirksomhed ved andres prostitution, som ikke er omfattet af det foreslåede 233, stk. l eller stk. 2, l. pkt., eller af det foreslåede 224, stk. l, og der er ikke tilsigtet nogen ændringer i gemingsindholdet." I forbindelse med behandlingen af lovforslaget besvarede justitsministeren spørgsmål fra Folketingets Retsudvalg. Af spørgsmål nr. 9, 13 og 14 og besvarelsen heraf den 21. marts 2013 fremgår følgende:,.spørgsmål nr. 9 (L 141) fra Folketingets Retsudvalg: I Straffelovrådets betænkning s. 546 foreslås afkriminalisering af de mellemhandlere, som prostituerede bruger som hjælp og beskyttelse- hvorfor har ministeren undladt denne specificering i lovforslaget? Svar: Straffelovrådet foreslog i betænkning nr. 1534/2012 om seksualforbrydelser, at der ved siden af de foreslåede strafbestemmelser om prostitutionsvirksomhed og udnyttelse i øvrigt af en andens erhverv ved prostitution ikke opretholdes en særskilt kriminalisering af mellemmandsvirksomhed. Straffelovrådets forslag ville indebære en afkriminalisering af at fremme en andens prostitution "ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand". Som det fremgår af pkt i lovforslagets almindelige bemærkningerf vil det efter Justitsministeriets opfattelse kwme sende et forkert signal at foreslå en sådan afkriminalisering. Straffelovrådets forslag om afkriminalisering af disse forhold er derfor ikke medtaget i lovforslaget. Spørgsmål nr. 13 (L 14l)fra Folketingets Retsudvalg: Vil ministeren oplysef hvordan prostituerede kan ansætte sikkerhedsog hjælpepersonale, uden at disse bliver kriminaliseret?

9 ~EB :21 From: 12 HoeJes t.ere t Svar: Med lovforslaget foreslås det bl.a. at videreføre den gældende kriminalisering af at frenune andres prostitution "ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand'', jf. forslaget tilstraffelovens 223, stk. 2, 2. pkt. (lovforslagets l, nr. 23 ). Endvidere foreslås det at videreføre den gældende kriminalisering af at udleje værelse i hotel til brug for erhvervsmæssig prostitution, jf. forslaget til straffelovens 233, stk. 3 (lovforslagets l, nr. 23). Det er således virksomhed som "mellemmand" - dvs. formidler af kontakt mellem en prostitueret og en kunde- der er kriminahseret (hvis den sker for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde). Endvidere er udlejning af værelse i hotel til brug for erhvervsmæssig prostitution kriminaliseret. Andre hjælpefunktioner i forhold til prostituerede er derimod ikke kriminaliseret (når der ikke er tale om menneskehandel, rufferi eller anden udnyttelse). Spørgsmål nr. 14 (L 141),fra Folketingets Retsudvalg: Hvilke persongrupper forventer ministeren vil blive sigtet og dømt som mellemhandlere fremadrettet? Svar: Med lovforslaget foreslås det bl.a. at videreføre den gældende kriminalisering af at fremme andres prostitution "ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand", jf. forslaget til straffelovens 223, stk. 2, 2. pkt. (lovforslagets l, nr. 23). Lovforslaget indeholder således på dette punkt ingen ændringer i forhold til, hvad der gælder i dag.., Anbringender Anklagemvndigheden har navnlig anført, at Københavns Byret og Østre Landsret ved dom~ fældelsen af de tiltalte har anvendt straffelovens dagældende 229, stk. l, korrekt, idet de tiltalte ved deres virke som telefonpassere på bordellet har formidlet kontakt mellem kunder og de prostituerede og således har optrådt som mellemmænd og herved fremmet kønslig usædelighed, ligesom dette er sket for vindings skyld, idet de har modtaget betaling for hvervet. Bemærkningerne i forarbejderne til 1961-loven, hvorefter bestemmelsen er rettet mod prosti tutionens bagmænd, udelukker ikke, at der efter omstændighederne kan ske domfældelse af en person, der har fungeret som mellemmand, selv om vedkommende ikke kan betragtes som egentlig bagmand.

10 ~ :21 From: 12 Hoejes te re t Det har med tilkendegivelserne i forbindelse med den seneste lovændring frajuni 2013 været lovgivers intention at opretholde et vist rum for at statuere strafbar medvirken til andres straf frie handlinger, herunder for personer, der som mellemmænd for vindings skyld eller j oftere gentagne tilfælde fonnidler kontakt mellem en prostitueret og en kwlde og således faciliterer prostitutionen. Forholdet er således også strafbart efter den nugældende straffelovs 233, stk. 2, 2. pkt. Anklageskriftet opfylder endvidere i tilstrækkelig grad lovens krav efter retsplejelovens 834, og de tiltalte er ikke i strid med retsplejelovens 883, stk. 3, dømt for forhold, der ikke er omfattet af tiltalen. De tiltalte har navnlig anført, at deres funktion som telefonpassere på bordellet ikke er af en sådan karakter, at de er omfattet af gerningsindholdet i den dagældende straffelovs 229, stk. l (nu 233, stk. 2, 2. pkt.). De har ikke ved deres handlinger optrådt som "mellemmænd" i straffelovens forstand. Når en kunde ringer til bordellet for at få fat på en prostitueret, har kunden således allerede en intention om at få kontakt med den prostituerede, og telefonpasserne udfylder blot en praktisk hjælpefunktion. De tiltaltes passive funktion kan ikke betegnes som fonnidling af kontakt mellem de prostituerede og kunderne, og de tiltalte har således ikke :'fremmet" de prostitueredes virksomhed eller medvirket til øget prostitution. Det beskedne arbejdsvederlag, som de tiltalte har modtaget for deres servicefunktioner, kan endvidere ikke betegnes som "for vindings skyld" i straffelovens forstand. Ifølge forarbejderne til 1961-loven er bestemmelsen desuden rettet mod prostitutionens bagmænd, og de tiltalte kan ikke anses for bagmænd. Når landsretten har henført de tiltaltes handlinger under straffelovens 229, stk. l, er der derfor tale om urigtig anvendelse af loven. AnkJageskriftet indeholder endvidere ikke en egentlig beskrivelse af den subsidiære tiltale, herunder de særlige kendemærker i straffelovens 229, stk. l, l. led) "den, der fremmer kønslig usædelighed for vindings skyld". Anklageskriftet opfylder således ikke betingelserne i retsplejelovens 834. stk. 2, nr. l. Der er derudover sket domfældelse ud over anklageskriftets formulering. l forhold til straffastsættelsen har de tiltalte påberåbt sig bortfalds- og nedsættelsesgrundene i straffelovens 82, nr. 4, nr. 13 og nr. 14, jf. 83. navnlig under henvisning til, at der foreligger en undskyldelig misforståelse af retsreglerne. Der er endvidere henvist til den korte peri-

11 ~EB : 22 From: 12 HoeJes te r e t ode, inden for hvilken handlingerne har fundet sted, det beskedne vederlag som de tiltalte har modtaget, og at gerningstidspunktet ligger 2~ år tilbage i tiden. Højesterets begrundelse og resultat l tidligere instanser er de tiltalte frifundet for med\irken til bordelvirksomhed (rufferi) efter den dagældende bestemmelse i straffelovens 228, stk. l, m. 3 (nu 233, stk. l),jf. 23. Sagens hovedspørgsmål er herefter, om de tiltaltes funktion som lønnede telefonpassere for de prostituerede, hvor de bl.a. modtog tidsbestilling fra kunder, udgør en overtrædelse af den dagældende bestemmelse i straffelovens 229, stk. l, l. led, om den, der fremmer kønslig usædelighed ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand (nu 233, stk. 2, 2. pkt.). Efter forarbejderne til ændringen i 1961 af den dagældende bestemmejse i straffelovens 229, stk. l, l. led, angår bestemmelsen strafansvaret for de personer, der betegnes som prostitutionens bagmænd, og den kriminaliserer handlinger, som i væsentlig grad frenuner prostitutionen. Som eksempel på bestemmelsens anvendelse nævnes en hotel portier, bartender eller restaurationstjener, der mod betaling eller i oftere gentagne tilfælde over for gæster opgiver adressen på en prostitueret. Bestemmelsen er ved lovændringen i 2013 videreført i straffelovens 233, stk. 2, 2. pkt, med sanune anvendelsesområde som hidtil. Ifølge Justitsministeriets besvarelse af 21. marts 2013 af spørgsmål m. 13 fra Folketingets Retsudvalg i forbindelse med behandlingen af lovforslaget er det virksomhed som "mellemmand - dvs. fonnidler af kontakt mellem en prostitueret og en kunde -" der under de i bestemmelsen angivne betingelser er kriminaliseret, mens andre hjælpefunktioner i forhold til prostituerede ikke er kriminaliseret. Højesteret finder på dette grundlag, at bestemmelsen efter sin ordlyd og sit formål omfatter egentlig mellemmandsvirksomhed, hvor der er tale om selvstændig formidling af kontakt mellem en prostitueret og en kunde. Bestemmelsen omfatter derimod ikke andre hjælpefunktioner i forhold til prostituerede, herunder hjælp ti J telefonpasning mv. Det tilføjes, at en sådan bistand, der ydes til en bagmand (ruffer), derimod efter omstændighederne vil kunne straffes som medvirken til bordelvirksomhed (rufferi), jf. straffelovens 233, stk. l.

12 FEB : 22 Fr om : 12 Hoe J e s teret Højesteret finder på den anførte baggrund, at de tiltaltes virksomhed som telefonpassere for de prostituerede ikke udgør en overtrædelse af straffelovens 229, stk. l, l. led (i dag 233, stk. 2, 2. pkt.). Straffelovrådets forudsætning i betænkning nr. 1534/2012 om seksualforbrydelser, s. 546, hvorefter telefonpassere er omfattet af bestemmelsen, men at disse og andre af de prostitueredes hjælpere dog efter langvarig tiltalepraksis ikke retsforfølges, kan ikke føre til et andet resultat. Højesteret frifinder herefter de tiltalte. Thi kendes for ret: De thtalte, T7 15 7&, frifindes... - t Statskassen skal betale sagens omkostninger for byret, landsret og Højesteret. --ooooo- Udskriftens rigtigbed bekræftes.

13 S SF-mle UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 28. maj 2013 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Frosell, M. Lerche og Lene Jensen med domsmænd). 8. afd. nr. S : Anklagemyndigheden mod l) T( f.e'c(t f-b. 1~11 (advokat Anders Nemeth. besk) 2) TZ.. Fødl jo.j'\ \q~f1 (advokat Hugo Steinmetz, besk) 3) T4" ftrll ckc.. \q ~ \ (advokat Thomas Michael Berg, besk) 4) T5 F~l:. ckc. li1sb, (advokat Hugo Steinmetz, besk) 5) lb Fø&U. _jonl IC\1_2. (advokat Bjørn Elmquist, besk) 6) T:, MODTAGET - 6 JUNI 2013 Stdt~<:~dvokuten J l o' h ' ucn,.l'jn F~ j v\ li:t c::f: (advokat Manfred W Petersen, besk) 7) T~

14 -2 - Bdl IV\01 l(.\1?> (advokat Thomas Michael Berg, besk.) 8) T1 f:øclt \f\0\'. l q.kf\ (advokat Bjørn Elmquist, besk.) Lyngby Rets dom af25. september 2012 (1-2850/2012) er anket af TI T2. T4- TS Ib T~ T6 og T7 med påstand om frifindelse. Anklagemyndigheden har påstået domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet samt skærpelse for alle de tiltaltes vedkommende. Der er i landsretten afgivet supplerende forklaring af de tiltalte og vidneforklaring af i byretten. V5, SKAT, og V3, der alle har forklaret i det væsentlige som De i byretten af vidnet politiassistent ~ \, kriminalassistent V2..., V j og revisor V b afgivne forklaring er dokumenteret i medfør af retsplejelovens 923. Tilsvarende er dokumenteret forklaringerne fra de for byretten tiltalte og frifundne ~ 1'1 l IO. og 11 t Der er endvidere afgivet vidneforklaring af kriminalassistent VI..:..T.:..:.ilta=lt:.::.e_l...:...:t har supplerende forklaret blandt andet, at omsætningen i ~c;r-q..t\ var højere i dagene omkring og kort efter månedsskiftet. V b var hendes revisor, ligesom han var revisor for andre af pigerne. Hun fastholder, at han foreslog, at pigerne skulle betale mere til fællesudgifterne. Telefondamerne fik ikke 700 kr. fra hver af de prostituerede. Der var i lokalerne en tavle, hvor pigerne skrev beskeder til hinanden. Hun overtog lokalerne fra X l l og ' X b. Huslejen blev betalt til X&. eller et af hans selskaber. Før hun overtog lokalerne, blev der drevet tilsvarende klinik også under navnet 5on:A.~"l. Hun skulle betale for overtagelsen. Hun skulle oprindeligt betale ham kr. inklusive hjemmesiden. Senere steg prisen til kr., og hun blev

15 l - 3- præsenteret for et underskrevet gældsbrev, som hun ikke have skrevet under på. Hun har betalt i alt kr. i "nøglepenge" til A~ Hun blev truet til at betale disse penge. Hun er sikker på, at hun har betalt huslejen for august til f..o Når hun selv arbejdede som prostitueret på {':x)rcw :, udfyldte hun en kuvert, hvori hun lagde pengene. Hun overlod normalt ikke udfyldelsen af kuverten til telefonpigerne. Det var først dage efter den 25. oktober 20 Il, at hun fik kendskab til, at P var under 21 år. Hun er sikker på, at. 12. først efter den 25. oktober 2011 fik kendskab til, at F var under 21 år. Hun vil tro, at hun i perioden have 4-6 vagter pr. uge. Det er i.kn~vl som man annoncerer 1. fnr\x.v't har også elektroniske annoncer. En lille annonce i ftv1 <)CV\ koster kr. pr. dag. Hendes revisor sørgede for, at Ålr\~CV'I sendte faktura vedrørende 6c~ annoncer i 1\\rtXV\. ligesom han sørgede for, at der blev afregnet moms vedrørende disse annoncer. Hun bor fortsat på sammen med sin datter på 16 år. Hun har et kolonihavehus. Hun har ikke noget arbejde. ~T..:..:il.::ta~It:.:!:.e-=--=-T..:...: Z.:..-.,.., har supplerende forklaret blandt andet, at hun ikke kendte da hun mødte på vagten, hvor hun traf F. Efterfølgende har hun talt med F. Hun så første gang f Jen 25. oktober Der var ikke andre på vagt. Da vagten begyndte, havde hun en telefonsamtale med "'T t'' l T\ Der blev ikke talt om F ~ alder. Hun skønnede p- til at være i begyndelsen af20'erne. Det var først efterfølgende, ca. en uge senere, at hun fik oplyst af deres altmuligmand, at F var 18 år. F havde tidligere arbejdet på et bordel i ligesom hun havde familiemedlemmer i bordelbranchen. F virkede lidt umoden. Som telefondame har hun ikke noget at gøre med, om pigerne byttede vagter. Det er hendes indtryk, at" t \'' 1 T\ havde mange vagter, idet der bl.a. var en kunde, som i telefonen spurgte om Bc:v~ ikke havde andre piger end" TI''. Hun har en gang set )( ~ som vistnok var udlejer af lokalerne. Under den aflyttede telefonsamtale den 25. oktober 2011 bemærkede hun om fs alder navnlig, at f tydeligvis var yngre end de andre piger i jl_,c.rr)..vt., men ordene "for ung" gik det ikke på, om hun skulle være under 21 år. Under samtalen den 3. november 20 Il talte hun og T l om f 's alder, men det var på grundlag af oplysninger, som hun fik dage efter den 25. oktober f -=-T...,ilt=a=lte=----=- ' ~-'----har supplerende forklaret blandt andet, at hun begyndte som telefonpige i &;rdf.l i januar Politiet og SKAT sagde på hendes telefoniske forespørgsel, før hun begyndte som telefonpige, at det ikke var ulovligt at arbejde som telefonpige, hvis hun ikke havde noget at gøre med de prostitueredes penge. Noget lignende blev

16 r -4- der sagt af politiet, da hun blev afhørt. Politiet sagde i den forbindelse, at aktionen mod ~~l var en politisk sag. " -n '' J n har ikke været hendes chef eller den, som har givet hende direktiver. Hun har kendt T\ i mange år. T\ var flittig til selv at tage vagter. Hun ved ikke, hvem der ejede stedet. Det var de prostituerede selv, som styrede betaling af husleje. Det har hun ikke haft noget at gøre med. Hun har i løbet af de 11 måneder tjent ca kr., men hun opgav l kr. til SKAT. Hun har ikke tjent l kr., som politiet er nået frem til. Om sine personlige forhold har hun forklaret, at hun fortsat er sygeplejerske indenfor psykiatrien. En domfældelse kan medføre, at hun mister sit arbejde. Tiltalte \ 5, har supplerende forklaret blandt andet, at hun fastholder, at hun ikke har talt med. Tl.. f n før hun begyndte i Ocrc:Ul. som telefonpige. Hun har ikke haft noget at gøre med pigernes betaling til huset. Hun har arbejdet som telefonpige for t VH' og '' Vt 1 Hun har ikke tidligere været udsat for, at politiet/skat kom på {;c..~, men hun har hørt herom fra "Tl. som har oplyst om SKAT s kontrobesøg. Hun har talt med SKAT, som sagde, at det var i orden, at hun arbejdede som telefondame, hvis hun betalte skat af indtægterne herved. Der var en god stemning på stedet- som et slags pigekollektiv. De prostituerede kørte hver for sig deres egen selvstændige forretning. Der var ikke nogen chef/mutter. Tiltalte har supplerende forklaret blandt andet, at hun ved afhøringen hos politiet ikke har forklaret, at hun har haft noget at gøre med 11 1\ '' tf T\ Hun talte i telefon 2 gange med politiet. Politimanden oplæste hendes forklaring under den anden telefonsamtale. Under denne samtale måtte hun rette mange fejl og misforståelser. Hun fik ikke lov til at få noget på skrift om atbøringen og den rejste sigtelse. Hun har to børn og har haft fast arbejde gennem 19 år. Tiltalte T b har supplerende forklaret blandt andet, at hun, før hun begyndte i ~ttll\ henvendte sig til 1\ '' f 1\ :, fordi hun vidste, at n stod for hjemmeside og vagtplaner. Hun havde hørt om ''11" f T1 : fra altmuligmanden, som også kommer på andre bordeller. Hun har haft 4 vagter i alt. Indtjeningen på kr. kan godt passe. Hun har ikke været til personalemøder på, \?uttitl Hun har bare passet telefonen, men havde ikke ansvaret for telefon pasning. Hvis hun vaskede i kælderen, var det en af de prostituerede, som tog telefonen. Det var almindeligt kendt, at, -n V'. T\ næsten hele tiden var der og tog vagter, hvis ikke andre

17 - 5- tog vagterne. Hun har hørt om X,3, men har aldrig mødt ham. Hun har ikke noget arbejde for tiden, men lever af kontanthjælp. Hun er uddannet lægesekretær, og forventer at begynde som sådan i august =-T=ilt=a=lte.;... "TI..;"";;",...: har supplerende forklaret blandt andet, at hun har været indenfor prostitutionsbranchen i 13 år, herunder som prostitueret og som telefonpige. Hun har mange gange mødt politiet, som ikke har sagt til hende, at det var ulovligt at være telefonpige eller prostitueret. Tiltalte T1- har supplerende forklaret blandt andet, at hun i sin kalender har anført de 6 gange, hun havde vagt på ~l og sin indtjening. Hun vidste ikke, hvad det betød, hvis der på kuverterne stod tallet l O eller Il. Det var ikke ''TI '' l n som ansatte hende som telefonpige. Hun har i maj rettet mailhenvendelse til nogle politifolk om, hvorvidt det er lovligt for hende at arbejde som telefondame på et bordel. Hun har også været telefondame på en af massageklinikker, Xl.'t hvilket politiet var bekendt med, uden at der dengang blev rejst sigtelse mod hende. Politi og SKAT havde været på kontrolbesøg flere gange både hos X Z:' og Ocrdd Vidnet '15, SKAT, har supplerende forklaret blandt andet, at SKAT forud for politianmeldelsen havde været på flere kontrolbesøg på Bo~. samt på mange andre bordeller. SKAT har svært ved at få sandfærdige og korrekte oplysninger fra de involverede på bordellerne. SKAT har i sagen vedrørende tja~ t vurderet, at pigernes betaling til "huset"- omkring kr. - har oversteget huslejeudgifterne, hvorfor det varskat s opfattelse, at der var tale om rufferi. Hun har ikke undersøgt 1 og ~~'s selskaber og forhold i øvrigt. Hun er bekendt med, at T1 i 2008 erhvervede en kolonihave. SKAT fik i begyndelsen af 20 l O oplysning om, at T l fra begyndelsen af januar 2011 havde overtaget SKAT havde ikke præcise oplysninger om, hvad n har betalt i goodwill/nøglepenge for overtagelsen af ~. Hensigten med kontrolbesøg er bl.a. at få kendskab til prostitutionens bagmænd. Politiet er som regel med, når SKAT foretager kontrolbesøg. Vedrørende notatet af 3. maj 20 l O om anmeldelse af Xp har hun oplyst, at det har været op til politiet, hvad er videre skete i anledning af SKAT s anmeldelse vedrørende bl.a. X3 Under kontrolbesøget den 8. november 2011 fikskat bl.a. lejlighed til at se kontoudtog, kuverter m.v., menskat havde ved den lejlighed en relativ passiv rolle. SKAT havde kun skattemæssigt opmærksomheden rettet mod telefon- X'L0

18 - 6- pigerne. Hvis telefonpiger spurgte hende om lovligheden af deres arbejde som telefonpiger, henviste hun dem til at tale herom med politiet. Vidnet kriminalassistent Vl _har forklaret blandt andet, at han som kriminalassistent foretog afhøring af bl.a. T5 og T'b. Han var med til starten af sagen. Han var med til aktionen mod bordellet torc,\tl på vejen. Vedrørende afhøringen af TS husker han ikke særlige omstændigheder. Han mindes ikke at have sagt, at hun ikke havde brug for en forsvarer. Hun blev vejledt om, at hun ikke har pligt til at underskrive rapporten. Han afhørte også Tb og kan svagt huske, at han efterfølgende på ny var i kontakt med 11:.. "f\, var vist ikke til stede i '&::.rq.e\ den 8. november En farvet plastikand blev lagt i en beholder hver gang, der blev rejst en ny sigtelse. Vidnet Y?J, har supplerende forklaret blandt andet, at hun ikke har haft aftenarbejde på t)utq.l{ Hun er nu stoppet som sexarbejder. Hun begyndte at arbejde på stedet den l. september Hvis hun havde en dårlig vagt, skete det, at hun undlod at betale til huset eller betalte mindre til huset end de 300 kr., som det var aftalt, at sexarbejderne skulle betale. Hun syntes, at det var mere trygt at have den samme telefonpige. Hun kendte ikke T 5 i forvejen, da 1 5. begyndte som telefonpige for hende. Priserne for de forskellige seksuelle ydelser bestemte hun selv. Det havde telefonpigen ikke noget at gøre med. Hun var meget chokeret, da hun blev afhørt af politiet den 8. november Det er derfor, at hun har så mange korrektioner til de oplysninger, som hun er refereret for i politirapporten vedrørende afhøringen af hende den 8. november Landsrettens begrundelse og resultat Ad forhold l og 3 ( TI l Også efter bevisførelsen for landsretten findes tiltalte T l anført i dommen, skyldig i det af byretten fastslåede omfang. af de grunde, der er 5 voterende kan herunder tiltræde, at Tl '!) fortjeneste ved bordelvirksomheden i mangel af pålidelige talmæssige og regnskabsmæssige oplysninger om såvel indtægter som udgifter - herunder dokumentation for 11 '5 betaling for overta-

19 gelse af fx.'tc\.ej at T( kan fastsættes til ikke under kr. En voterende finder ikke, fortjeneste har været over kr. Der afsiges dom efter stemmeflertallet Af de af byretten anførte grunde tiltræder landsretten, at stemt fonnodede, at,, f " var under 21 år. D vidste eller be- Ad forhold 2 Heller ikke efter bevisførelsen for landsretten er det med den sikkerhed, der er fornøden til domfældelse i en straffesag, bevist, at de tiltalte i dette forhold havde et sådant forsæt, at de kan domfældes for medvirken til overtrædelse af straffelovens 228, stk. l, nr. 3. Af de af byretten anførte grunde tiltræder 5 voterende, at forholdet er henført under straffelovens 229, stk. l, idet disse tiltalte ved deres virke som telefonpiger i 'fx.rcl.tl ved formidling af kontakt mellem kunderne og de prostituerede samt ved indkassering af penge m.v. for vindings skyld har optrådt som mellemmænd og herved fremmet kønslig usædelighed. Henset til at straffelovens 229 ifølge forarbejderne til bestemmelsen er vendt mod prostitutionens bagmænd, samt at det alene kan anses for bevist, at disse tiltalte som telefonpiger har haft en forholdsvis passiv rolle i forbindelse med udøvelsen af prostitutionsvirksomheden i ~rt?<-1, finder en voterende ikke, at der er grundlag for domfældelse efter straffelovens 229, stk. l. Der afsiges dom efter stemmeflertallet Det bemærkes, at landsretten kan tiltræde, at den subsidiære tiltale i forhold 2 opfylder kravene i retsplejelovens 834. Ad forhold 4 Den aflyttede samtale mellem T \ og \ 2 vedrørende,, F " alder har fundet sted efter, at " f- "den 25. oktober 2011 havde arbejdet som prostitueret på ocr~l, og godtgør ikke med fornøden sikkerhed, at TL. -- den 25. okto-

20 - 8- ber 20 Il vidste eller bestemt fonnodede, at,. f " var under 21 år. T'2-. frifindes derfor for tiltalen i forhold 4. Straffene for de tiltalte l) Tt,3) T 4,4) T? 5) Ib.,6) T3 l 7) l 15 og 8) 11- findes passende, ligesom det tiltrædes, at straffene er gjort betinget som bestemt af byretten. Frihedsstraffen for 2) l 2-229, stk. l, ikke udmålt, hvis. _ bliver uanset hendes overtrædelse af straffelovens T2.. nedenfor, j f. straffelovens 56, stk. l. verholder de betingelser, som er angivet Landsretten tiltræder, at konfiskationspåstanden vedrørende Tl er taget til følge som bestemt af byretten. I øvrigt stadfæstes dommen. Tb kendes for ret: Byrettens dom i sagen mod n TS., Ib T~ og T'f stadfæstes. Byrettens dom vedrørende TL ikke fastsættes, hvis begår strafbart forhold. TL 1L ændres, således at frihedsstraf for i en prøvetid på l år fra endelig dom ikke De tiltalte T\ T~ :, T5 To T~ og T~ skal betale sagens omkostninger for landsretten, dog således at de hver for sig betaler salæret til den for dem beskikkede forsvarer samt eventuelt tidligere beskikkede forsvarer i landsretten. Statskassen skal vedrørende betale sagens omkostninger for landsretten.

21 - 9- (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes. Østre Landsret, den 04/06/2013 ~~ Ditte-Marie Fallesen Kjer Studentermedhjælper

22 RETIEN l LYNGBY Udskrift af dombogen DOM afsagt den 25. september 2012 Rettens nr. l Politiets nr I-Il Anklagemyndigheden mod Ti Fe:ct~ ~ T2 Fci\- 'jaj\.lq69 ~t 'i\)\. 1'\56. T4 Fedt d~ l'lbl 15 F<Cdr æc \qsb Tb FQ:(H-.JCU\ lql~ n fult (\QV \q~ 9 T8. Rld.t N\0...~ \'\ f-8 T9 f<tdj- 'IOS\. \ q 1-1 n o ftd.\ 1 v~ 1\\ \ <=\st.l J RDd t.,0..\) \C\f(;O Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den 31. maj Under sagen har anklagemyndigheden rejst tiltale for følgende forhold: Ti L overtrædelse af straffelovens 228. stk. 1, nr. 3. ved i perioden fra den l. januar 20 Il ti l den 8. november 20 Il på adressen

23 side 2 i som lejer aflejligheden at have holdt bordellet " Botc\e\ ",idet hun modtog betaling fra ikke under 25 kvinder, der be~ nyttede lejligheden til at udøve seksuelle ydelser mod betaling, ligesom hun var ansvarlig for, at der blev lavet vagtplaner for telefondamerne og de pro~ stituerede, sørgede for indretning og vedligeholdelse af lokalerne, sørgede for vedligeholdelse af hjemmesiden, havde ansvaret for ansættelse af tele~ fondamer og afholdt udgifter til blandt andet husleje, elektricitet, rengøring og annoncering i f\vl ~ alt hvorved hun efter fradrag af omkostninger opnåede en fortjeneste på ikke under kr. 12. T3 1Y TS 1lo n TB \'l 1\0 t\\ 2. medvirken til overtrædelse af straffelovens 228. stk. l. nr. 3. jf. 23. subsidiært straffelovens 229. stk. l, ved i forskellige tidsrum i perioden fra den l. januar 20 Il frem til den 8. november 2011 i bordellet" Sc pe\ ", 1 efter forudgående aftale med indehaveren 1 \ t at have medvirket til, at T\ holdt bordellet" ~~de-\ ",idet T\ i oven~ nævnte periode ved drift afbardellet" i)o(d(l t opnåede en skønsmæssig fortjeneste på ikke under kr., idet de tiltalte i følgende perioder: 1.1 fra den l. januar 20 Il til den 8. november 20 l l T3 fra ca. oktober 20 l l til den 8. november ~ fra den l. januar 2011 til den 8. november 2011 TS 1 fra den l. januar 2011 til den 8. november \o fra den l. oktober 20 Il til den 8. november 20 li n fra ca.juni 2011 til den 8. november 20 l l \8 fra ca. maj 20 Il til den 8. november 20 Il T 9 i uoplyst periode T \0 1 uoplyst periode \\\ 1 fra ca.juni 2011 til den 8. november 2011, var ansat som lønnede telefondamer med ansvar for telefonpasning, tidsbestilling fra kunder, oprydning, skiftning af sengetøj og vask af tøj og herved opnåede en ikke nærmere opgjort økonomisk fortjeneste.

24 side 3 T\ 3. overtrædelse af straffelovens 228. stk. 2. ved den 25. oktober 2011 i tidsrummet fra kl til kl på bordellet " Bo(del ",. _. i, som indehaver af bordellet at have bistået en ukendt pige kaldet" f "til at arbejde som prostitueret, uagtet hun vidste eller bestemt fonnodes at vide at " F _'' var under 21 år. 4. overtrædelse af straffelo\'cns 228. stk. 2. ved den 25. oktober 2011 i tidsrummet fra kl til kl på bordellet " Bpfå.t ", i som telefondame på bordellet at have bistået en ukendt pige kaldet" f. "til at arbejde som prostitueret. u agtet hun vidste eller bestemt fonnodes at vide at " F " var under 21 år. Påstande Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf. Anklagemyndigheden har påstået konfiskation af kr. hos tiltalte T\, jf. straffelovens 75, stk. l. De tiltalte har alle nægtet sig skyldige. Det har særskilt været gjort gældende, at den subsidiære tiltale i forhold 2 ikke opfylder retsplejelovens krav. Sagens oplysninger og forklaringer T\ har endvidere påstået sig frifundet for påstanden om konfiskation og har herunder bestridt såvel kravets berettigelse som dets storrelse. Der er under sagen afgivet forklaring af de tiltalte. Endvidere er der afgivet forklaring af vidneme politiassistent _v l, politiassistent V.2..- V ~ V Y, ansat i SKAT V S... v (o oe revisor Tiltalte T\ har i grundlovsforhøret den 9. november 20 Il afgivet forklaring, der er gengivet således i retsbogen: "Sigtede forklarede, at hun selv arbejdede på stedet som prostitueret og lejede stedet af tidligere indehaver, en mand ved navn X~. Hun har også tidligere arbejdet derude som prostitueret. Hun fik nogle penge af sin mor til at åbne en cafe, og så ville hun overtage virksomheden fra indehaveren, hvilket hun fik en aftale med ham om. Hun skulle købe inventaret. Efter planen

25 side 4 skulle hun købe det for l eller kr., incl. husleje for 3-4 måneder. Hun betalte dels med pengene fra sin mor, dels med penge fra egen bankkonto. Hun husker ikke, hvor meget hun betalte. Det var nok ikke kr. Hun skulle også betale for internetsideme. På et tidspunkt fik hun et snydegældsbrev på kr. Det var et snydegældsbrev, fordi de to vitterlighedsvidner fortalte, at sigtede havde underskrevet, hvilket hun ikke havde. Internetsiden blev også lukket ned. Stedet var usselt ved hendes overtagelse. Hun har dels betalt nogle penge, dels bidraget med maling mv. Fx sofaerne var der i forvejen, men hun har lavet akvariet og sat sengene ordentligt fast og klaret nogle ledninger. Da hun overtog stedet, arbejdede der nogle piger derude. Hun husker ikke hvor mange. Vagterne gik fra 7-16, og 22 til ca. 5. Der var således næsten døgndækning. Hun har selv arbejdet rigtigt meget derinde. De prostituerede vælger en vagt, som de kører videre med. Det er meget forskelligt, hvor mange der var på vagt. En hverdag var der c a. 5 på vagt, 2 om dagen, 1-2 om aftenen og l om natten, men det var ikke sådan, det altid foregik, der var ikke altid 2 på arbejde. Hvis der fx var sexparty, var der 4 på, men det var ikke altid. Der er nogen, der arbejder hver uge, og nogen hver 14. dag. Det var et sted, hvor hun drev sin selvstændig forretning, og de andre også drev deres selvstændige forretning. Hendes tanke med at overtage stedet var måske at gøre en forskel, fordi det var et usselt sted. Det var f.x også for at hindre ~\fi.s grådighed ved at boycutte f\~.. Det var fx også for at hindre dummebøder ved manglende annoncering. Ideen var også, at der skulle være ordentlige forhold, fx ordentlig telefonløn til pigerne ved telefonen. Hun har forsøgt at kontakte politiet for ikke at være ruffer. Hun har ikke tjent penge på stedet, t\ ærtimod. Der var ideer om webcam med shows. Hun ville tage penge for det over internettet, 35 %, og det mener hun ville være lovligt. Hendes rolle derude var, at hun har arbejdet derude med vagter. Hun har dog også haft ansvaret derude og fx købt båndoptager. Hun har ikke været bordelmutter. Telefondamerne var derude i forvejen- nogle af dem. Andre har hun skaffet til stedet. Telefondameme skulle sørge for vasketøj, åbne for gæster, sørge for vand osv. Hun kan ikke sige, hvad telefondarnerne fik på de forskellige vagter. Det var fra kr. pr. pige. Det var noget, der blev besluttet på et fællesmøde mellem de andre piger, ikke telefonpigeme. Hvis sigtede havde været på vagt, betalte sigtede. Det var pigerne, der var på vagt, der betalte telefondamen. De kunne også aflønnes af fælleskassen. Fælleskassen er en kasse til fællesudgifter. Fælleskassen er for det meste tom. Hun putter penge i den. Hun tror også, at de andre er med til at putte penge i fælleskassen. Det er aftalt, at man skal smide i, men hun ved ikke, om alle gør det. Fælleskassen har været tom de sidste par måneder. Det hele har kun lige løbet rundt. Taksterne for de prostituerede har de en vejledning om på hjemmesiden. Den er overført fra tidligere indehaver og er standard indenfor miljøet. Men der kan godt afviges. Hun kender ikke til, at de prostituerede kunne tjene kr. på arbejdet. Der skulle ud af de penge lægges nogle penge, for sigtede har noget forbrug derinde. Den prostituerede kunne tage stort set tage det hele med hjem, men skulle betale for strøm osv. Det kom dog an på igen, hvor meget de havde givet den gas. Med fx 15 kunder skulle man nok

26 side 5 lægge l 00 kr. ekstra. Det var også forskelligt for pigerne. Hun kan ikke forklare det nærmere, fordi der er individuelle forhold, der gør sig gældende, og hvis hun fortæller generelt, vil det være ukorrekt. Hun kan ikke fortælle, hvad der normalt lægges. Måske kr. for en aften med ryk i. Forevist bilag Y-2, bagsiden, der skulle være fotokopi af kuvert, var det anførte klokkeslæt og beløb noget, pigen selv har ført på. Det er pigens egne penge. Kuverten lægges forskellige steder, under madrassen, eller for sigtede selv - i skoen. Der skrives tidspunkt og beløb på, for hvis man glemmer noget, så er det meget rart at kunne skrive på, til når man skal bogføre bagefter. Der skulle egentligt skrives en faktura. Foreholdt Hus I 100" og "Z 700" og '"Rest l 0.900'' går det ene vel til telefon og det andet til forbrug. Det er hende, der administrerer pengene. Hun har ikke fået de penge der. Det kan være en sammenlagt vagt. Hun satser på, at de I l 00 kr. ville betales til huset, det står i hvert fald sådan. Sigtede betaler husleje, annoncering, web, udvikling vedrørende webcam. De svarer ikke til, hvad pigerne betaler. Forrige mandag lagde pigerne kun I 00 kr., fordi de havde haft dårlige vagter, hvilket sigtede accepterede. Der er ikke nogen, der er fritaget for at betale for hus. Der betales ikke mere end I. I 00 kr. Huspengene dækker ikke sigtedes udgifter- der er ikke noget overskud. Overskud er brugt til ekstra lagner, tørretumbler, vaskemaskine m.v. Hun betaler ikke et månedligt beløb til andre. Foreholdt forklaring til u underskrevet politirapport, bilag Y -l, side 2, om en person, hun betaler penge til, er det penge, der ikke har at gore med virksomheden. Hun har kun betalt kr. Det var et afdrag på gældsbrevet. Hun har ikke betalt månedligt, og der er betalt forskellige be Iob. Hun har måske betalt eller kr. Det er ikke beskyttelsespenge til rockere. Adspurgt af forsvareren har hun været til en advokat for at slippe ud af gældebrevet Advokaten har skrevet til vitterlighedsvidnerne. Opkrævningerne blev lukkede, men herefter kom den nævnte person og foretog afkrævning. Ad bilag A-1-1, anmeldelse fra SKAT, er. V b hendes revisor. Hun ved ikke, om l V 0 har rettet henvendelse til SKAT på hendes vegne, men '{fa skulle hjælpe sigtede og andre piger til at drive lovlig virksomhed. Hun tjener penge på egen indkomst som HT\ ''. hendes navn som prostitueret, hvilket hun anmelder til SKAT. Hun betaler egen telefondame. Hun ved ikke, om de andre piger på har anmeldt sig til SKAT. Hun har gerne ville hjælpe dem, men har ikke kunne afværge sort arbejde." Tiltalte klaring: T \ har under hovedforhandlingen afgivet følgende for- "Tiltalte(...) har forklaret, at hun i store træk er enig i den forklaring, hun afgav i grundlovsforhøret. Hun erhvervede lejemålet på omkring nytår 201 0/20 I l. Hun overtog lejemålet for selv at arbejde på stedet. Hun

27 side 6 ville gerne skabe nogle bedre vilkår i branchen. Alle samarbejder på stedet og driver deres egen selvstændige forretning. Hun overtog virksomheden Berd.\ fra en mand, der ejede den før hende. Da hun overtog stedet, arbejdede der nogen, som ikke burde arbejde der. Over for de personer, der har kontaktet hende for at arbejde på stedet, har hun understreget, at der var tale om selvstændig virksomhed. Anklageren dokumenterede fra bilag F-19 (rapport. internetsiden t)chde\, s. 6. Tiltalte forklarede, at 11 lt 1 er hende selv. Flere afbillederne er "fake". XL\, XS., X b.. Xl J X8, xq og X\ O var således ikke på Bo{d~l. Hun ved ikke præcist, hvor mange telefonpiger, der var på Borde..\. Nogle af dem er her i dag. Hun har aldrig set T l O for. r<i er hendes veninde og har været på stedet en enkelt gang for at tage en vagt for en anden pige. Hun var der ikke selv, da hun skulle på hospitalet 19 har også nogle gange været på stedet blot for at besøge hende. Hun ved ikke, hvor mange gange T'9 har taget telefonen derude i forbindelse med, at hun har aflagt besøg. Anklagerenforeholdt tiltalle bilag Y (ajhoring afsiglede den 17. no \'ember 2011), s..j, næstsidste afmit. Tiltalte forklarede at X li ikke er den samme som T\0. Hun har efterfølgende prøvet at kontakte X li men hendes telefonnummer er lukket. I vidt omfang bruger både hun og de andre på stedet ikke deres rigtige navne..,, \\.4 T~ og 1\\ har også været på stedet nogle gange for at arbejde. Andre gange har de været der som veninder. 11 \ er hendes veninde og har siddet der for hende nogle gange ganske kortvarigt. Hun ved ikke, hvor mange af pigerne, der var på stedet også under den tidligere ejer. l vidt omfang har pigerne blot telefonisk kontaktet hende, fordi de gerne ville udføre arbejde på stedet. Vagterne har pigerne fordelt selv. Hun har ikke ansat nogen. Pigerne har arbejdet som selvstændige. Det er ofte hende, der bliver kontaktet, hvis de gerne vil have vagter, men det kunne også gå via en af de andre telefonpiger. Størstedelen af de medtiltalte er bekendte og veninder, som hun har kendt i mange i år. Lønnen pr. vagt var 250 kr. pr. prostitueret om dagen i tidsrummet fra Ordningen var, at den prostituerede skulle trække kr. hjem, før der skulle gives penge til telefonpigerne. Af og til betalte den prostituerede under alle omstændigheder for mad og gav lidt kørselsgodtgørelse. Hun ved ikke, om hun oplyste om løn mv., når der startede nye telefonpiger. Anklageren dokumenterede fra bilag T-9 (samtale mellem l\

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. februar 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. februar 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. februar 2014 Sag 234/2013 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 T2 (advokat Hugo Steinmetz, beskikket for begge) T3 (advokat Manfred W. Petersen, beskikket) T4

Læs mere

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 10. afd. nr. S-592-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S D O M Afsagt den 16. januar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Julie Skat Rørdam, Søren Schou Frandsen (kst.) og Christian Schrøder (kst.) med domsmænd). 8. afd. nr. S-2438-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 Sag 110/2011 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør den 28. juni

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S025000A- CNI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. april 2012 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Michael Kistrup, M. Stassen og Christina Breinstrup (kst.) med domsmænd).

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018 Sag 209/2017 Anklagemyndigheden mod A (advokat Karoly Németh) I tidligere instans er truffet beslutning af Vestre Landsrets 7. afdeling den 14. juni

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017 Sag 161/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Kaya, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Lyngby den 24. oktober

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011 Sag 360/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket), T2 (advokat Merethe Stagetorn, beskikket) og T3 (advokat Michael

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 Sag 101/2018 Anklagemyndigheden mod X-Bank A/S (advokat Lotte Eskesen) og T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd).

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). DOM Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-771-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 30. januar 2019 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Olaf Tingleff, Ulla Langholz og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.) med domsmænd). 5. afd.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 Sag 233/2016 A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N og O kærer Østre Landsrets kendelse om afslag på beskikkelse af bistandsadvokat (advokat Brian

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 Sag 183/2014 A (advokat Stine Gry Johannesen) mod Den Uafhængige Politiklagemyndighed I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Aarhus

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 4. maj 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. K 056/16 (Sermersooq Kredsrets sagl.nr. SER-AMM-KS-0015-2009) Anklagemyndigheden (J.nr. 5516-98791-00001-07)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. marts 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. marts 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. marts 2019 Sag 112/2018 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Stine Gry Johannessen, beskikket) og T2 (advokat Martin Cumberland, beskikket) I tidligere

Læs mere

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse.

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse. Afsagt den 9. oktober 2018 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Imke Christine Thilkjær (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-1730-17: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S-2085-16 Udskrift af dombogen for retten i København Dom afsagt den 7. juni 2016 Anklagemyndigheden mod T T er tiltalt for

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 Sag 219/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Birger Hagstrøm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM S2901001- CSN UDSKRIFf AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. april 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Ulla Langholz, Karsten Bo Knudsen og Klaus Rugaard (kst.)). 5. afd. nr. S-2901-15:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 Sag 182/2014 A (advokat Martin Cumberland) mod Den Uafhængige Politiklagemyndighed I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Aarhus den

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 5. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 5. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 5. april 2016 Sag 230/2015 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (advokat Kristian Mølgaard for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 Sag 56/2015 Advokat A kærer Østre Landsrets kendelse om rejseforbehold i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat A) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. februar 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. februar 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. februar 2011 Sag 322/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Torben Brinch Bagge, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den 21.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 23/2019 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Harms, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 31. maj

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 27. februar 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 27. februar 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 27. februar 2014 Sag 231/2013 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod ROJ TV A/S (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 27. november 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 27. november 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 27. november 2015 Sag 182/2015 Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Næstved den 20. februar 2015 og

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. september 2010

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. september 2010 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 30. september 2010 Sag 149/2010 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Peter Hjørne, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holbæk den 7. december

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 Sag 68/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Martin Cumberland) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Svendborg den 1. februar 2018

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 Sag 178/2011 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Poul Helmuth Petersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 4.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 Sag 209/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Trygve S. Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 15.

Læs mere

D O M. Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd).

D O M. Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-442-15: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. februar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. februar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. februar 2018 Sag 203/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Jørn Brandenhoff Schmidt, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S293200K - KSJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 23. april 2012 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Michael Kistrup og Lotte Wetterling med domsmænd). 10. afd.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 25. april 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 25. april 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 25. april 2012 Sag 139/2011 (1. afdeling) Generalauditøren mod T (advokat Jens Christensen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 10.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2009

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2009 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2009 Sag 68/2009 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Finn Bachmann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 9. april

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017 Sag 210/2016 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Steen Moesgaard, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 Sag 238/2011 Anklagemyndigheden mod A A/S (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Retten i Helsingør den 13. oktober

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017 Sag 101/2017 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 A/S (advokat Jesper Baungaard, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 4. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 4. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 4. juni 2010 Sag 325/2009 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jakob Juul, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 13. marts 2009

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 188/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Casper Andreasen, beskikket) og T2 (advokat Hanne Rahbæk, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

D O M. Anklagemyndigheden har tillige anket dommen med endelig påstand om skærpelse af bøden.

D O M. Anklagemyndigheden har tillige anket dommen med endelig påstand om skærpelse af bøden. D O M Afsagt den 9. april 2014 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard og Henrik Kirk Jensen (kst.) med domsmænd, jf. retsplejelovens 214, stk. 4). 13. afd. nr. S-3309-13: Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 Sag 256/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage Siboni, beskikket) I påkendelsen har deltaget tre dommere: Michael Rekling, Lars Hjortnæs og Oliver

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. oktober 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. oktober 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. oktober 2017 Sag 178/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Mikael Skjødt, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Sønderborg den 5.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. maj 2011

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. maj 2011 Navneforbud Det forbydes ved offentlig gengivelse af dommen at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre pågældendes identitet HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. maj 2011 Sag

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 Sag 115/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015 Sag 71/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Karl Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S3888009- RC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings, Hedegaard Madsen og Gunst Andersen med domsmænd). 19.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37557/2018 HJR (1. afdeling) A (advokat Flemming Jensen) mod Kurator for I/S X under konkurs, advokat Trine Hasselbalch (selv) og Sag BS 37560/2018

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 18. maj 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 18. maj 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 18. maj 2017 Sag 4/2017 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Klaus Ewald, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Randers den 4. marts 2016

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019 Sag 15/2019 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Nils-Erik Kallmayer, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding den 15.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 10. oktober 2016

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 10. oktober 2016 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 10. oktober 2016 Sag 82/2016 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Stagetorn, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Lyngby den 20.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. juni 2013 UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. juni 2013 Sag 312/2012 (1. afdeling) A (advokat Michael Amstrup) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 176 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. februar 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 30. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 30. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 30. december 2013 Sag 226/2013 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 (advokat Steen Moesgaard, beskikket) og T2 (advokat Henrik Perregaard, beskikket) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 Sag 39/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 (Det forbydes offentligt at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre tiltaltes identitet) HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 Sag 220/2015 Advokat Casper Andreasen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 Sag 180/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat J. Korsø Jensen) T2 (advokat Niels Ulrik Heine) T3 (advokat Lars Kjeldsen) T4 (advokat Niels Forsby)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 Sag 173/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Gökhan Edge Kaya) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 13. juni

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 Sag 192/2016 A kærer bortvisningen af ham fra et retsmøde i sagen: Anklagemyndigheden mod T Kæren angår bortvisningen af A fra et retsmøde i en straffesag

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 25. februar 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 25. februar 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 25. februar 2011 Sag 280/2009 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Kåre Pihlmann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 16. marts

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015 Sag 190/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Anders Skaaning Mathiesen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012 Sag 240/2010 Anklagemyndigheden mod T (advokat Mette Grith Stage, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 1. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 Sag 41/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Ole Schmidt) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 10. afdeling den 16. december

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. oktober 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. oktober 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. oktober 2011 Sag 138/2011 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jytte Lindgård, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg den

Læs mere

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse.

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse. DOM Afsagt den 27. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Birgitte Grønborg Juul og Jacob Schall Holberg (kst.) med domsmænd). 13. afd. nr. S-994-15: Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 151/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Georg Lett, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17. oktober

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014 Sag 36/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob S. Arrevad, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Horsens den 13.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. januar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. januar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. januar 2012 Sag 263/2011 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Lars Nauheimer, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Sønderborg den 17. december

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. april 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. april 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. april 2016 Sag 183/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Thorkild Høyer, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 2. maj

Læs mere

VEJLEDNING I UDFØRELSE AF STRAFFESAGER I HØJESTERET

VEJLEDNING I UDFØRELSE AF STRAFFESAGER I HØJESTERET VEJLEDNING I UDFØRELSE AF STRAFFESAGER I HØJESTERET Maj 2008 - 2-1. Sagsgangen forud for hovedforhandlingen i Højesteret Sagsgangen forud for hovedforhandlingen i Højesteret tilrettelægges i samarbejde

Læs mere

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2016.09.28Ø Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge;anke kære og genoptagelse; Stikord: Vold mod børn, slag i bagdelen, anke af indenretlig advarsel, 10 dg bet, pt 1 år,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. januar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. januar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. januar 2015 Sag 156/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Juel Halberg, beskikket) I tidligere instans er truffet beslutning af Østre Landsrets 18. afdeling

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 365 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 365 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 365 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 25. februar 2009 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2009-150-1011

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 Sag 20/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Stig Lynghøj Nielsen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 3. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. januar 2018 Sag 173/2017 (1. afdeling) A (advokat Christian Falk Hansen) mod Skatteministeriet (advokat Anders Vangsø Mortensen) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 Sag 26/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den 21.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. februar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. februar 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. februar 2017 Sag 250/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Rasmussen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 18. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012 Sag 189/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Kåre Pihlmann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 20. december

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. marts 2012 Sag 338/2011 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Arne Paabøl Andersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Esbjerg den 20.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. januar 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. januar 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. januar 2014 Sag 233/2013 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 10. januar

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 2. november 2018

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 2. november 2018 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 2. november 2018 Sag 73/2018 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Morten Bjerregaard Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. september 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. september 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. september 2016 Sag 18/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Poul Merrild, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Esbjerg den 20.

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. februar 2009 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2009-0091-0223 Dok.:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017 Sag 74/2017 (1. afdeling) Josefine Breinholdt Andersen (advokat Lars Langkjær, beskikket) mod Frederiksberg Boligfond (advokat Anne Louise Husen) I tidligere

Læs mere

Anklageskriftet er modtaget den 8. april 2009 og tillæg hertil den 25. november 2010.

Anklageskriftet er modtaget den 8. april 2009 og tillæg hertil den 25. november 2010. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 15. oktober 2013 Rettens nr. 2-4487/2008 Politiets nr. 0100-84340-00001-06 Anklagemyndigheden mod T Der har medvirket domsmænd behandlingen af denne sag. Anklageskriftet

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 Sag 93/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod B (advokat Anne Broksø) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Lyngby den 26. oktober 2017

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. september 2018

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. september 2018 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. september 2018 Sag 59/2018 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Charlotte Krarup, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Herning den

Læs mere

AM H2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM H2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2017.10.04H2 Kilde: Retspraksis, Højesteret Emner: samfundstjeneste;udlændinge; Stikord: Menneskesmugling, udlændingelovens 59, stk. 8, nr. 1, bistand til ulovlig indrejse fra Tyskland til Danmark, én

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 Sag 152/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 23. afdeling den 14.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 Sag 28/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten på Frederiksberg

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 29. maj 2017

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 29. maj 2017 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 29. maj 2017 Sag 70/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Thorkild Høyer, beskikket), T2 (advokat Jesper Storm Thygesen, beskikket) og T3 (advokat Thomas

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. juni 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. juni 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. juni 2018 Sag 15/2018 X ApS under konkurs (advokat Boris K. Frederiksen) mod A (advokat Klaus Ellis Henriques) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Sø-

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013 Sag 52/2013 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Niels Fjeldberg, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro den 8. december

Læs mere

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016).

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016). D O M afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Henrik Bjørnager Nielsen og Marianne Hornbjerg (kst.)) i nævningesag V.L. S 0753 17 Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 Sag 205/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Hougaard) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 13. afdeling den 20.

Læs mere