Manual Lara Webtilmelding. Version 2.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual Lara Webtilmelding. Version 2.0"

Transkript

1 Manual Lara Webtilmelding Version 2.0

2 Indhold Indledning... 3 Oprettelse af licenser... 3 Webtilmelding... 3 Websync... 3 Elevprofiler... 5 Oprettelse af elevprofil... 5 Godkendelse af elevprofiler... 5 Redigering af elevprofil... 7 Glemt log-in... 7 Opsætning af holdtilmelding... 8 Kategorier... 8 Afdelinger Hold Fanebladet Web Fanebladet Beskrivelse Websync Indstillinger Angivelse af Lara databasens placering Automatisk opdatering Log Synkronisering Opret elevernes webtilmeldinger Opsætning af hjemmesiden Visningstype Listetype Grupperinger Kombinationer Styling... 23

3 Indledning Med Laras Webtilmelding kan eleverne tilmelde sig hold direkte fra ungdomsskolens hjemmeside. Holdtilmeldingerne bliver efterfølgende hentet ned i Lara elektronisk, og her kan du se og godkende eller slette dem. For at kunne tilmelde sig hold skal eleverne oprette en profil på hjemmesiden hvorefter de. Når de er logget på med den profil kan de, udover at tilmelde sig hold, også se hvilke oplysninger om mobiltelefonnummer, telefonnummer, , skole og klasse der er registreret på dem i Lara. Hvis der er ændringer til disse oplysninger kan de selv ændre det på hjemmesiden. Du har utallige muligheder for opsætning af webtilmeldings-modulet, både i forhold til kategorisering og filtrering af hvilke hold der vises hvor, og hvordan det grafiske layout skal være på de lister, der viser holdene. Denne manual beskriver hvilke registreringer du skal foretage på holdene i Lara, hvordan du får dem overført til hjemmesiden, og hvilke muligheder du har for opsætning af webtilmeldings-modulet. Oprettelse af licenser Når du har tilkøbt webtilmeldings-modulet, får du 2 licenskort tilsendt fra Tabulex. Det ene er en licens, som åbner de funktioner i Lara, der knytter sig til Webtilmelding, det andet er en licens til et program, der hedder Websync, som du skal bruge for at lægge holdene op på hjemmesiden og for at hente holdtilmeldinger og profilopdateringer ned i Lara. Webtilmelding De oplysninger der er anført på licenskortet Webtilmelding, skal indtastes i Lara. Vælg menupunktet Andet Licenser i Laras hovedmenu. Tryk på knappen Opret licens. I den øverste boks vælger du Webmodul i rullegardinet. Indtast herefter skolekode, skolenavn og registreringsnøgle som det står på licenskortet og tryk på knappen Ok. Websync Websync skal installeres enten på din egen computer eller på en server. Hvis du installerer Websync på din egen computer, har du fuld kontrol over, hvornår du vil synkronisere med hjemmesiden med Lara og vice versa, og du har umiddelbart tilgang til logfiler, som giver dig et overblik over, hvad og hvornår der er synkroniseret. Hvis Websync installeres på en server, kan programmet indstilles til automatisk at synkronisere med et selvdefineret interval f.eks. hver halve time.

4 Du kan hente Websync på vores hjemmeside, via det link der er anført på licenskortet Websync. For at programmet kan virke, er det muligvis også nødvendigt at åbne nogle såkaldte porte i firewallen, det er din IT-afdelingen, der skal sørge for det. Når du åbner Websync lægger det sig som et lille ikon ved siden af uret. Hvis du klikker (både højre- og venstreklik) på det lille ikon får du præsenteret en menu. For at indtaste licensoplysningerne vælger du Vis. Websync popper nu op på din skærm og du vælger menupunktet System Indstillinger. På fanebladet Licens indtaster du de oplysninger, der står på licenskortet Websync. Når du har indtastet licensoplysningerne, kan du trykke på knappen Test forbindelse, hvis du har forbindelse til webdatabasen, får du en besked med ordlyden Forbindelse ok. Hvis forbindelsen ikke er ok, skal du tjekke, om de indtastede licensoplysninger er indtastet korrekt. Hvis licensoplysningerne er korrekte, skal du tage kontakt til IT-afdelingen og bede dem undersøge om kommunens firewall er sat korrekt op. På adressen findes et dokument som beskriver hvilke indstillinger der skal foretages i firewallen for at der kan etableres forbindelse til webdatabasen.

5 Elevprofiler Før eleverne kan logge sig på hjemmesiden skal de oprette en profil. En elev kan oprette en profil på en hvilken som helst ungdomsskole, og de kan i princippet bruge deres profil på alle ungdomsskoler, som benytter Laras Webtilmelding. For at du stadig kan bevare kontrollen over hvem der kan tilmelde sig hold på hjemmesiden, skal du dog godkende eleven, før vedkommende bliver oprettet i databasen. Se mere om godkendelsen i afsnittet Godkendelse af elevprofiler. Selvom nogle elever kan have brugt deres profil og tilmeldt sig hold på flere skoler, kan de under Tilmeldte hold kun se de hold, de er tilmeldt på den ungdomsskole, de aktuelt er logget på. Oprettelse af elevprofil Eleverne kan oprette en profil ved at trykke på linket Opret profil under log-in billedet. Eleverne vælger selv deres brugernavn og adgangskode. Når de forlader feltet til indtastning af brugernavn vil systemet tjekke om det indtastede brugernavn er ledigt. Resultatet kan se under indtastningsfeltet. Den adgangskode eleverne vælger, skal være mindst 8 tegn, og den skal være en blanding mellem store og små bogstaver og tal. Når eleverne har oprettet en profil modtager de en mail med deres brugernavn og adgangskode, og de kan logge sig på hjemmesiden og tilmelde sig hold. Godkendelse af elevprofiler Alle elever skal oprette en profil uanset om de i forvejen findes i Laras database. De elever som findes i forvejen behøver du ikke tage stilling til, men dem som ikke findes i Laras database skal du godkende før de bliver oprettet.

6 Bag knappen Webtilmeldinger på Laras forside, finder du en guide med to trin. På det første trin kan du se hvis der er elever, som ikke er oprettet i Laras database, som har oprettet en profil på ungdomsskolens hjemmeside, eller har brugt det log-in de har oprettet på en anden ungdomsskole. På det næste trin kan du se en oversigt over alle de nye tilmeldinger og betalinger, der er foretaget via hjemmesiden, se mere om dette i afsnittet Opret elevernes webtilmeldinger. Hvis der er nye elever eller nye tilmeldinger/betalinger, kan du se det ved, at der er et grønt kryds på knappen.

7 Redigering af elevprofil Når eleven er logget ind kan de se de oplysninger der er registreret på dem i Lara. Hvis eleven ønsker at ændre i oplysningerne kan dette gøres ved at trykke på linket Rediger profil. Når de har gemt deres ændringer, bliver de importeret til Lara næste gang der synkroniseres. Glemt log-in Hvis eleverne glemmer deres brugernavn og adgangskode kan de trykke på linket Glemt log-in under log-in billedet. Her indtaster de deres cprnummer og får derefter sendt en mail med deres brugernavn og en ny adgangskode til den adresse der er registreret på dem. Den nye adgangskode vil være autogenereret og dermed svær at huske, så den bør de skifte med det samme under Rediger profil. Hvis de ikke længere har adgang til den mailkonto som mailen bliver sendt til, kan mailadressen ændres i Lara og efterfølgende synkroniseres til hjemmesiden, hvorefter de kan bede om at få tilsendt en mail, som nu vil sendes til den nye mailadresse.

8 Opsætning af holdtilmelding I Lara skal du foretage forskellige indstillinger, som er afgørende for hvilke hold der vises på hjemmesiden, og hvordan du kan vælge at præsentere dem. Kategorier Du har mulighed for at tilknytte en kategori til et hold. Kategorierne giver dig blandt andet mulighed for at gruppere dine hold under kategorier på hjemmesiden. Illustrationen herunder viser hvordan en præsentation af holdene grupperet under kategorier kan se ud på hjemmesiden. Kategorierne skal oprettes i Lara. Du kan oprette alle de kategorier, du måtte ønske, men for at hjemmesiden ikke skal blive uoverskuelig, er det værd at overveje antallet af kategorier.

9 For at oprette en ny kategori eller redigere i eksisterende åbner du menupunktet Basisopsætning Kodetabeller. På fanebladet Kategorier ser du en liste over de kategorier, der er oprettet i Lara. For at oprette en ny kategori trykker du på det blå + (plus) under listen. Der fremkommer nu en tom linje i listen, heri indtaster du kategoriens betegnelse. Når du er færdig, gemmer du kategorien ved at trykke på det grønne flueben under listen. Du sletter kategorier ved at markere kategorien i listen og trykke på det røde (minus) under listen. Du har også mulighed for at indsætte et billede på kategorien, det er dette billede, der bliver vist på hjemmesiden, hvis du vælger at gruppere dine hold under kategorier. Du tilføjer et billede ved at trykke på knappen Indsæt billede, og udpege billedet i den stifinder der åbner. Du skal være opmærksom på billedets placering. Eftersom det er Websync, som uploader billedet til hjemmesiden, skal den sti, billedet ligger på, være en sti som Websync også kan se, derfra hvor Websync er installeret.

10 Afdelinger Afdelinger knytter sig ikke udelukkende til webtilmeldingen, men du kan på hjemmesiden vælge gruppere holdene under afdelinger, hvilket især kan være fornuftig på ungdomsskoler med store geografiske afstande. Du opretter, og redigerer afdelingerne ved at åbne menupunktet Basisopsætning Kodetabeller. Læg mærke til det lodrette fanebladssystem nederst til højre i billedet. På fanebladet Afdelinger kan du se de afdelinger, der er oprettet i Lara. For at oprette en ny afdeling skal du stå på fanebladet Stamdata og klikke på knappen Opret. Indtast afdelingens stamdata. Lara gemmer indtastningerne automatisk. På fanebladet Billede kan du tilføje et billede til afdelingen ved at trykke på knappen Indsæt billede og udpege billedet i den stifinder der åbnes. Det er dette billede, der bliver vist på hjemmesiden, hvis du vælger at gruppere dine hold under afdelinger. Du skal være opmærksom på billedets placering.

11 Eftersom det er Websync som uploader billedet til hjemmesiden, skal den sti, billedet ligger på, være en sti som Websync også kan se, derfra hvor Websync er installeret. Hold I holdbilledet indtaster du de holddetaljer, der bliver vist på hjemmesiden. Fanebladet Web Læg mærke til det alternative fanebladssystem nederst til højre. Tilmeldingsperioden er afgørende for, hvornår eleverne kan tilmelde sig til holdene via hjemmesiden. Du kan indsætte en dato og et tidspunkt for, hvornår tilmeldingen skal starte, indtil dette tidspunkt er opnået, vil der på holdet på hjemmesiden stå Tilmelding starter + dato.

12 Når slutdatoen i tilmeldingsperioden er overskredet, vil der på holdet på hjemmesiden stå Lukket for tilmelding. Du kan tilknytte holdet til en kategori. Hvis du grupperer holdene under kategorier på hjemmesiden, vil holdet blive vist hvis eleven vælger den tilknyttede kategori. Fanebladet Beskrivelse Her kan du indtaste en beskrivelse af holdet. Det er den beskrivelse, du indtaster her, som bliver vist på hjemmesiden, når eleverne klikker på holdet for at få vist flere oplysninger. Der er ikke nogen mulighed for at formatere teksten med f.eks. fed eller understregninger. Fluebenet Vis på web afgør, hvorvidt holdet skal vises i listerne på hjemmesiden. Hvis der ikke er et flueben, kan holdet ikke ses. Aldersbegrænsning kan du bruge til at bestemme hvilke årgange, der kan tilmelde sig holdet på hjemmesiden. Du kan angive en min. alder i den første boks og en max. alder i den sidste. Hvis eleven forsøger at tilmelde sig holdet, vises teksten Du er uden for holdets aldersinterval på holdet.

13 Websync For at få holdene op på hjemmesiden og tilmeldinger og indbetalinger tilbage i Lara, skal du bruge et lille program, der hedder Websync. Når du har startet Websync, ligger det som et lille ikon ved siden af uret på din computer. Når du klikker på ikonet, popper der en lille menu op. Menuerne har følgende funktioner: Vis: Popper selve Websync op på skærmen. Kør nu: Laver en synkronisering af de ændringer, der er foretaget siden sidste synkronisering. Kør fuld opdatering nu: Laver en fuld synkronisering af alle hold, elever og tilmeldinger uanset hvornår de er foretaget. Afslut: Afslutter programmet. Indstillinger Før du for første gang kan synkronisere Laras database med hjemmesiden, skal lave en række indstillinger i Websync. Indstillinger findes under menupunktet System Indstillinger. På fanebladet Licens skal du indtaste din licens, se evt. afsnittet Oprettelse af licenser.

14 Angivelse af Lara databasens placering For at synkronisere Laras database med hjemmesiden, har Websync brug for at vide, hvor Laras database ligger, og hvilken database der skal synkroniseres med hjemmesiden. Hvis du ikke kan huske, hvor databasen ligger, kan du kigge i Lara under menupunktet Basisopsætning Programopsætning på fanebladet database. Fordi Lara opretter en database pr. sæson, ligger der sandsynligvis flere databaser i arbejdsmappen, derfor skal du angive hvilken af dem, du ønsker at synkronisere med i feltet Sæson. Automatisk opdatering Du kan indstille Websync til automatisk at synkronisere med et bestemt tidsinterval, så du løbende igennem dagen får nye holdtilmeldinger synkroniseret ned til Lara. Det gør du ved på fanebladet Andet at sætte flueben i feltet Brug automatisk opdatering, og at angive med hvilket interval synkroniseringerne skal foretages. Hvis du slår automatisk opdatering til, vil du i den nederste bjælke i Websync kunne se, hvornår den næste synkronisering foretages.

15 Log Du kan indstille Websync til at skrive i en logfil, hvad den gør og hvornår, hver gang den synkroniserer Lara med hjemmesiden. Det gør du på fanebladet Log ved at sætte flueben i feltet Log til fil og angive, hvor logfilen skal gemmes. Nedenfor ser du et udsnit af en logfil. [ :25:11]SYSINFO >Fuld opdatering [ :25:11]SYSINFO >SessionsID: [ :25:11]SYSINFO >Tid(WebServer): :25:14 [ :25:11]SYSINFO >Tid(LaraDBServer): :25:11 [ :25:11]SYSINFO >Forskel: 00:00:02 [ :25:11]AFDELING >Afdeling: Afdeling Nord --- tekst fjernet --- [ :25:12]AFDELING >Afdeling: Afdeling Vest [ :25:12]AFDELING >4 afdelinger opdateret [ :25:12]KATEGORI >Kategori: Sport --- tekst fjernet --- [ :25:12]KATEGORI >Kategori: Design [ :25:12]KATEGORI >7 kategorier opdateret [ :25:12]HOLD >001 Floorball synkroniseret. --- tekst fjernet --- [ :25:13]HOLD >017 Hattemager synkroniseret. [ :25:13]ELEV > xxxx [ :25:14]ELEV > xxxx [ :25:14]ELEV >2 elever opdateret [ :25:14]PERSONALE >Person: xxxx [ :25:14]PERSONALE >1 personer opdateret [ :25:14]TILKNYTNING>CPR: HOLDID: 2 [ :25:14]TILKNYTNING>1 lærertilknytninger synkroniseret [ :25:15]SYSINFO >Opdateringen er afsluttet. Tidsforbrug: 3390 ms Du får vist logfilen ved at trykke på knappen Vis log. Websync skriver i den samme logfil, hver gang den synkroniserer, derfor kan den med tiden blive ret stor. Du kan tømme logfilen og starte forfra ved at trykke på knappen Tøm log. Synkronisering Du har to muligheder for synkronisering, én som kun synkroniserer de ændringer, der er foretaget siden sidste synkronisering, og én som synkroniserer alt data. Den synkronisering som kun synkroniserer de seneste ændringer, laver du ved at vælge menupunktet Opdatering Kør nu, eller ved blot at klikke på Websync-ikonet ved siden af uret og vælge Kør nu. Den fulde synkronisering laver du ved at vælge menupunktet Opdatering Kør fuld opdatering nu, eller ved blot at klikke på Websync-ikonet og vælge Kør fuld opdatering nu. Første gang du synkroniserer en ny sæson, skal du lave en fuld opdatering, efterfølgende vil det normalt kun være nødvendigt at lave en synkronisering af de seneste ændringer.

16 Opret elevernes webtilmeldinger Når der er elever, der har tilmeldt sig hold på hjemmesiden, skal du synkronisere for at få dem ind i Lara. Tilmeldingerne bliver ikke oprettet, før du aktivt godkender dem. Når der er nye tilmeldinger, kan du se det på Laras forside, ved at der er et grønt kryds på ikonet Webtilmeldinger. Når du trykker på ikonet, åbnes en to-trins guide. Det første trin indeholder elever som har oprettet en profil på hjemmesiden, men som ikke findes i Laras database. Se mere om dette i afsnittet Godkendelse af elevprofiler. Næste trin indeholder en liste med alle de tilmeldinger, som du ikke har godkendt endnu. Du kan i det øverste felt visning, vælge om du vil se tilmeldingerne holdvis eller elevvis. Yderst til venstre i listen over tilmeldinger kan du sætte et flueben ved de tilmeldinger, du enten vil oprette eller slette. Hvis du trykker på knappen Opret afkrydsede tilmeldinger, vil eleverne blive indskrevet på det hold, de har tilmeldt sig, og du vil du få tilbudt at udskrive et mødebrev til eleverne.

17 Opsætning af hjemmesiden Webtilmeldingen er et plugin til hjemmesiden. Du kan indsætte pluginet alle de steder på hjemmesiden, du måtte ønske, med den begrænsning at der kun kan ligge ét plugin af samme type på én side. Når du vil indsætte pluginet på en side, vælger du at tilføje nyt sideindhold, og vælger Lara Webtilmelding. Når du har indsat et Lara Webtilmeldings-plugin, kan du på fanebladet Generelt angive en overskrift på pluginet. Dette er nyttigt, hvis du placerer flere pluginer på samme side. Vær opmærksom på, at du under overskriften i feltet Type skal vælge skjult, for at overskriften ikke vises på siden, det er nemlig ikke pænt.

18 Visningstype Alt efter hvilke indstillinger du har lavet, kan pluginet vise 5 forskellige ting, de såkaldte visningstyper: Holdlister Alle de forskellige visninger der har med holdene at gøre. Login Hvor eleverne indtaster deres cpr-nummer for at kunne tilmelde sig holdene. Profil Hvor eleverne kan indtaste deres telefonnumre og . Tilmeldte hold hvor eleverne kan se hvilke hold, de har tilmeldt sig. Søg Hvor man kan søge efter hold. På fanebladet Indhold indstiller du selve pluginet. Først og fremmest skal du angive en visningstype, som kan være enten Holdlister, Login, Profil, Tilmeldte hold eller Søg. Du kan enten vælge visningstypen i rullegardinet, eller du kan trykke på et af ikonerne.

19 Listetype De indstillinger du angiver på fanebladet Listetype, er kun relevante, hvis du har valgt visningstype Holdlister. I det første felt angiver du hvilken slags liste, du vil have vist. Der er tre muligheder: Oversigt Indeholder ikoner for enten kategorier, afdelinger, undervisningssteder eller ugedage. Oversigten kan også konfigureres til at være en såkaldt oversigtsmenu, som indeholder 4 ikoner, ét for kategorier, ét for afdelinger, ét for ugedage og ét for undervisningssteder. Liste Listevisninger af hold, evt. filtreret på forskellig vis. Hold Et enkelt hold. Du kan enten vælge typen i rullegardinet eller ved at trykke på ét af ikonerne. Hvis du har valgt Oversigt, kan du angive, hvor mange kolonner ikonerne skal vises i. Hvad du skal vælge afhænger af hvor mange ikoner der vises. Det er som regel pænest, hvis antal kolonner går op i antal ikoner. Men det afhænger naturligvis også af, hvor meget plads du har på siden. Et ikon med ramme er 125 px. bredt og der er 20 px. mellem ikonerne.

20 Hvis du har valgt Oversigt, kan du også vælge, om der skal være billedrammer på ikonerne. Hvis du fjerner fluebenet, er det altså kun billedet og teksten, der bliver vist. Du kan ændre farve på billedrammen, hvordan du gør det, kan du læse om i afsnittet Styling. I feltet Liste sortering kan du angive på hvilket felt, du ønsker at sortere listen. Hvis du har valgt Oversigt, er det de lister, eleverne ser, når de har trykket på et ikon, sorteringen gælder for. Du har mulighed for at sortere på holdnavn, startdato, tidsrum, tilmeldingsfrist og ugedage. I listerne med hold bliver der vist en række informationer: startdato, tidsrum, tilmeldingsfrist, ledige pladser, undervisningssteder og ugedage. Hvis du ikke vil have alle oplysningerne vist, kan du fravælge dem under Liste informationstabel, de felter der står under Valgte, bliver ikke vist. Du tilføjer felterne til Valgte ved at klikke på dem i listen Emner. Hvis du vil slette felterne igen, markerer du dem, og trykker på det røde x (kryds).

21 Grupperinger De indstillinger du angiver på fanebladet Grupperinger, er kun relevante, hvis du har valgt visningstype Holdlister. På de to første faneblade kan man sige, du valgte, hvordan dine hold skal præsenteres, her vælger du, hvilke hold der skal præsenteres. Alt efter hvilken listetype du har valgt, er der indstillinger, der giver mening, og andre der ikke gør: Listetype Oversigt : Du kan vælge Kategorier, Undervisningssteder, Afdelinger, Ugedage og Alle. Listetype Liste : Du kan vælge Kategorier, Undervisningssteder, Afdelinger, Ugedage, Hold, Alle og Søg. Listetype Hold : Du kan vælge Hold. Ved alle andre grupperinger end Alle og Søg skal du indtaste en eller flere værdier i feltet Filtrering. Man kan sige, at du i det øverste felt angiver, hvilket felt i databasen Webtilmeldingen skal kigge i, for at afgøre om holdet skal vises, og at du i feltet Filtrering angiver, hvad feltet i databasen skal indeholde, for at holdet skal vises. Feltet Send til anden oversigt kan du bruge, hvis du ønsker at sende eleverne fra én oversigt til en anden. F.eks. fra en oversigt over ugedage til en oversigt over kategorier. Du opretter en side, skjult i menu, og tilføjer et plugin på siden, som du opsætter som en oversigt. Når siden er oprettet, kan du se den i sidetræet, og når du fører musen hen over sideikonet i sidetræet, bliver der vist et lille gult felt med sidens id-nummer. Det er dette id-nummer der skal skrives i feltet Send til anden oversigt.

22 Kombinationer I nedenstående skema kan du se en oversigt over alle de forskellige konfigurationsmuligheder der er, og hvad de resulterer i. Visningstype Listetype Grupperinger Filtrering Resultat Holdlister Oversigt Kategori - Oversigt med et ikon for hver kategori. Afdeling - Oversigt med et ikon for hver kategori. Undervisningssted - Oversigt med et ikon for hver kategori. Ugedag - Oversigt med et ikon for hver kategori. Alle - Oversigt med 4 ikoner, hver en indgang til oversigter med henholdsvis kategorier, afdelinger, ugedage og undervisningssteder. Liste Kategori Udfyldes med navn på kategori. Ved flere kategorier adskilles med komma. Afdeling Udfyldes med navn på afdeling. Ved flere afdelinger adskilles med komma. Undervisningssted Udfyldes med navn på undervisningssted. Ved flere undervisningssteder adskilles med komma. Ugedag Udfyldes med navn på ugedag. Ved flere ugedage adskilles med komma. Hold Udfyldes med holdnumre. Ved flere hold adskilles med komma. Liste af hold tilknyttet kategorien angivet i Filtrering. Liste af hold tilknyttet afdelingen angivet i Filtrering. Liste af hold tilknyttet undervisningsstedet angivet i Filtrering. Liste af hold tilknyttet ugedagen angivet i Filtrering. Liste af hold med holdnumre som angivet i Filtrering. Alle - Liste af alle hold. Søg - Resultatliste til et plugin med Søgning i Listetype. Hold Hold Udfyldes med holdnummer. Kun ét! Holdvisning af et hold med holdnummer som angivet i Filtrering. Log-in Log-in boks. Profil Profil indtastningsfelter. Tilmeldte hold Liste af tilmeldte hold. OBS: kræver sikkert log-in. Søgning Søgefelt.

23 Styling Som udgangspunkt er der 6 forskellige stylingstemaer til Webtilmeldingen, de henholder sig til det stylingstema, du har valgt, på den side pluginet ligger på. Udover at bruge de faste stylingstemaer har du mulighed for yderligere at ændre på forskellige ting i Webtilmeldingens layout. Når du styler en side, vil alle underliggende sider arve egenskaberne. Hvis du vil style alle de plugins du har liggende på dit site, skal du altså stå på den øverste side i sidetræet. Det kaldes 1. Niveau. Du kan sidenhen stille dig på 2. niveau, 3. niveau eller derunder og style et plugin herfra og nedefter. For at ændre stylingen markerer du en side i sidetræet, og vælger menuen Styling. Når du har valgt Styling, får du vist en liste med CSS style enheder. Dem der vedrører Webtilmeldingen, finder du nederst på siden. Her kan du se, hvilke enheder i pluginet du har mulighed for at ændre på. Når du markerer en enhed, får du vist en liste over de attributter, du kan ændre på. Det vil være forskelligt, alt efter hvad enheden dækker over.

24 På fanebladet Generel finder du de attributter, du som oftest har brug for at ændre på. På fanebladet Avanceret, finder du de attributter du sjældent vil ændre på. Når du vil ændre på noget, trykker du blot på den attribut i listen, du vil ændre, og indtaster de ønskede værdier i boksene. Tryk Gem og genopfrisk din side for at se ændringerne effektueret. Når du har ændret på en attribut, vil der være en gul trekant i listen ud for attributten. Sådan kan du nemt holde øje med, hvor der er ændret noget. I starten kan styleren virke meget uoverskuelig, og det er ikke altid at de ændringer du laver, slår igennem, der hvor du havde forventet det. Den bedste måde at stifte bekendtskab med styleren er at prøve sig lidt frem, efterhånden finder du ud af, hvad der er hvad.

Vejledning Webtilmelding

Vejledning Webtilmelding Vejledning Webtilmelding Opdateret 1.juni 2012 Indhold Indledning... 3 Oprettelse af licenser... 3 Webtilmelding... 3 Websync... 4 Elevprofiler... 5 Oprettelse af elevprofil på hjemmesiden... 6 Oprettelse

Læs mere

Vejledning Webbetaling

Vejledning Webbetaling Vejledning Webbetaling Opdateret 6. marts 2012 Indhold Indledning... 4 Oprettelse af licens... 4 Tilføjelser til Lara... 5 Handelsbetingelser... 6 Generelle handelsbetingelser... 6 Skabeloner... 7 Holdvinduet...

Læs mere

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012 Vejledning Aktiviteter Opdateret 20. februar 2012 Indhold Indledning... 3 Automatisk dannelse af aktiviteter... 4 Årskalender... 4 Dan aktiviteter... 5 Vælg lærere... 6 Opret aktiviteter... 7 Godkend aktiviteter...

Læs mere

Vejledning. Bestilling af knallertbeviser hos Ungdomsskoleforeningen. Opdateret 8. februar 2012

Vejledning. Bestilling af knallertbeviser hos Ungdomsskoleforeningen. Opdateret 8. februar 2012 Vejledning Bestilling af knallertbeviser hos Ungdomsskoleforeningen Opdateret 8. februar 2012 Det er muligt at bestille knallertbeviser hos Ungdomsskoleforeningen direkte fra Lara. Det er Ungdomsskoleforeningen

Læs mere

Vejledning. Fremskrivning i Lara Hosting

Vejledning. Fremskrivning i Lara Hosting Vejledning Fremskrivning i Lara Hosting Opdateret 10.marts 2014 Indhold Fremskrivning i Lara Hosting... 3 1. Oprettelse af ny sæson... 3 2. Overførsel af data til næste sæson... 5 2.a Fremskrivning af

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Vejledning Lærerlogin

Vejledning Lærerlogin Vejledning Lærerlogin Opdateret 15. april 2013 Indhold Indledning... 3 Opsætning på ungdomsskolens hjemmeside... 4 Integrering i selve hjemmesiden... 4 Link... 5 Tildeling af adgangskoder... 6 Indhold...

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual Lara Webbetaling. Version 2.0

Manual Lara Webbetaling. Version 2.0 Manual Lara Webbetaling Version 2.0 Indhold Indledning... 3 Oprettelse af licens... 3 Tilføjelser til Lara... 3 Handelsbetingelser... 4 Generelle handelsbetingelser... 4 Skabeloner... 5 Holdvinduet...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på en eller

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN...

FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN... 2017 BI Fodbold Guide til brug af Conventus. Billund Idrætsforenings medlemssystem for trænere og holdledere. Indhold FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN... 4 Vis info... 5 Log... 5

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SÅDAN BENYTTER DU DIN SIDE

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SÅDAN BENYTTER DU DIN SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion Sådan benytter du Din side Hvad er en kundeprofil? Licens/Brugerliste Brugerlogin Hvad er en brugerprofil? KreditTjek Hvad er overvågede virksomheder? Hvad er favoritter?

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

www.munkebjergskolen.odense.dk

www.munkebjergskolen.odense.dk ForældreIntra er del af Munkebjergskolens hjemmeside. Her åbnes op for en større, direkte kontakt mellem skole og hjem. ForældreIntra er et lukket univers, som forældrene skal angive brugernavn og adgangskode

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Hvidovre Kommune. Vejledning i brug af Interbook

Hvidovre Kommune. Vejledning i brug af Interbook Hvidovre Kommune Vejledning i brug af Interbook Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 4 Kodeordet er nu skiftet Startsiden... 4 Startsiden... 5 Søg ledige

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Outlook integration via Exchange server

Outlook integration via Exchange server Outlook integration via Exchange server Affect IT tilbyder synkronisering af skemaer fra WebUntis til Exchange. Vi understøtter ligeledes Office365. Idet begivenhederne indlæses direkte i Exchange, vil

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg)

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Opdateret af Kultur & Fritid, september 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 - Nyheder...- 4 - Søg ledige

Læs mere

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Indhold 03 Det trådløse netværk på ASB: eduroam 03 AAAAntivirus software 04 eduroam med Windows Vista 08 eduroam med Windows XP 09 Trådløst netværk (eduroam)

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra:

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra: Login I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i : Man finder som et link nederst til venstre på skolens offentlige Informationsportal. Adressen er: www.samsoegades-skole.skoleintra.dk

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ludus - Log ind. side 3 2. Ludus - Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Ludus

Læs mere

Brugerhåndtering i WebUntis - 1

Brugerhåndtering i WebUntis - 1 Brugerhåndtering i WebUntis For at kunne logge på WebUntis, skal man være oprettet som bruger i WebUntis. I WebUntis kan du importere undervisere og studerende til menuen Stamdata. Det at en underviser

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Velkommen til F-CMS & F-shop.

Velkommen til F-CMS & F-shop. Velkommen til F-CMS & F-shop. Quick start til oprettelse af foreningens egen hjemmeside og tilmelding trin for trin. Dette er en beskrivelse i billede og tekstform, som løbende bliver opdateret efter input

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

Brugermanual SÅDAN GØR DU:

Brugermanual SÅDAN GØR DU: Brugermanual SÅDAN GØR DU: Uanset hvad du skal lave i Klubcms, skal du altid logge dig på og det gør du ved at indtaste følgende i din browser: http://klubcms.dbu.dk/admin/login.aspx Indtast dit brugernavn

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

BRUGERGUIDE STUDIO FITNESS MUSIC-TV

BRUGERGUIDE STUDIO FITNESS MUSIC-TV BRUGERGUIDE STUDIO FITNESS MUSIC-TV Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Studio Fitness Music-TV. INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG... 2 LOGIN

Læs mere

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Log into ADAMS on the Internet Udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe Brug evt Forgot password

Læs mere

www.kjellerupskole.dk

www.kjellerupskole.dk ForældreIntra er et lukket univers, hvor forældre skal angive brugernavn og adgangskode for at blive lukket ind. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktioner i ForældreIntra. Man finder

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

SecureAware Opfølgning Manual

SecureAware Opfølgning Manual SecureAware Opfølgning Manual Manualen beskriver brugen af SecureAware version 3 Dokument opdateret: juni 2009 Om dette dokument Dette dokument er en vejledning i brug af opfølgnings-modulet i SecureAware.

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST Generel vejledning for kursister Adgang til læringsportalen Du får adgang til LæringsPortalen via vores hjemmeside www.finansudd.dk eller via www.laeringsportal.dk

Læs mere

Opsætning af SkoleIntra til Tabulex SFO Børn log in Fase Forklaring Navigation/tast

Opsætning af SkoleIntra til Tabulex SFO Børn log in Fase Forklaring Navigation/tast Opsætning af SkoleIntra til Tabulex SFO Børn log in 1. Tilknyt Børn Log ind som administrator i SkoleIntra Du er administrator når du skal benytte en sikkerhedskode i PersonaleIntra. Tilknyt børn til SFO

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] på dagpenge Meld dig ledig på Jobnet - Dagpenge Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk. Her klikker du på 'Meld dig ledig' i boksen

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO ExtraNet Sider beskyttet med kodeord i OLO Side 1 af 16 For brugeren af din hjemmeside Fra forsiden kan du indsætte en knap, som henviser til en side, som kræver en kode. Side 2 af 16 Login er nødvendigt

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

How to! Sidst tilrettet maj 2015

How to! Sidst tilrettet maj 2015 How to! Sidst tilrettet maj 2015 Indhold Hvordan- How to!... 1 Opretter jeg Afdelinger og Kategorier?... 3 Opretter jeg et Fag?... 4 Sammenspil.... 8 Tilføjer jeg elever til et Sammenspil... 10 Tildeler

Læs mere

DigiMatch Elektronisk Kamprapport

DigiMatch Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 17.08.2015 v.0.3 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart Link til vejledning, login data, og Digimatch kan findes her: http://boxerligaerne.dk/klubsider/kamprapport/ Det er

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Vejledning til AdPoint

Vejledning til AdPoint Vejledning til AdPoint Login på adressen http://manager.alignint.dk/cpdev/dev.jsp og følgende login billede kommer frem: Log på med dit kundenr., brugernavn og adgangskode og følgende billede kommer frem:

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] på kontanthjælp, starthjælp og introduktionsydelse Meld dig ledig på Jobnet Kontanthjælp Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk.

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

MAG5.dk En brugervejledning

MAG5.dk En brugervejledning MAG5.dk En brugervejledning Indledning Når du ser B&U s løsning til administration af IT-brugere første gang, så ser det sådan her ud: Løsningen er lavet specielt til Børn og Unge og vedligeholdes af BU-IT.

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere