Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Referat Sundheds-, Idræts- og : Onsdag den 13. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard (A) Morten Westergaard (C) Katrine Vendelbo Dencker (O) Mette Lene Jensen (V) Peter Poulsen (A) Jan Ryberg (L) Deltagere: Fraværende: Sagsoversigt 01. Godkendelse af dagsorden Budget for Sundheds-, Idræts- og Placering af et nyt udendørs motionssted Guldpartneraftale med Nordsjælland Håndbold Likvidation af Fonden Eliteidræt 3000 Helsingør Sponsoransøgning vedr. August Holmgren Idékatalog - fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter Kulturpolitik for Helsingør Kommune - høring Arena Spartacus - drøftelse af oplæg til samarbejde samt beslutning vedr. evt. tilskud Forundersøgelser af idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej og Gl. Hellebækvej - orientering Sager til behandling på kommende møder Meddelelser/eventuelt...28 Bilagsliste...29

2 2 01. Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/28857 Sundheds-, Idræts- og Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Ikke til stede: Jan Ryberg Godkendt.

3 3 02. Budget for Sundheds-, Idræts- og Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/7142 Sundheds-, Idræts- og Bilag 1: Fordeling af opgaver i ring 1 og Sundhedsfremme Bilag 2: Fordeling af opgaver i ring 1 og ring 2 for 411 Idræt og Fritid Bilag 3: Beskrivelser af ring 1 og 2 for 410 Sundhedsfremme Bilag 4: Beskrivelser af opgaver i ring 1 og 2 for 411 Idræt og Fritid Bilag 5: Forslag til nye serviceopgaver for 410 og 411 Bilag 6: Budgetområdebeskrivelse Sundhedsfremme Bilag 7: Budgetområdebeskrivelse Idræt og Fritid Bilag 8: Takster 2016 Bilag 9: Udtalelse fra Idræts- og Fritidsforum Bilag 10: Udtalelse fra Idrætsrådet Høringssvar SO-MED af 12. maj 2015 Indledning/Baggrund Som led i budgetprocessen skal Sundheds-, Idræts- og behandle udvalgets budgetforslag for med henblik på at udvalgets budgetforslag skal indgå i det samlede budgetmateriale til budgetforhandlingerne for Byrådet vil få tilsendt det samlede materiale medio juli. Sundheds-, Idræts- og budgetforslag indeholder en beskrivelse af driftskorrektionerne på udvalgets område, fordelingen af udvalgets opgaver i ring 1 og 2, en beskrivelse af opgaverne i ring 1 og ring 2, forslag til nye drifts- og anlægsopgaver samt en områdebeskrivelse for udvalgets enkelte budgetområder. Udvalget skal tage stilling til driftskorrektionerne, fordelingen i ring 1 og ring 2, samt forslagene til nye driftsopgaver. Herudover skal udvalget prioritere i forslagene til nye anlægsopgaver. Der vil blive arbejdet videre med de højest prioriterede forslag, og de vil indgå i det samlede budgetmateriale frem mod budgetforhandlingerne. Beskrivelserne af udvalgets opgaver i ring 1 og ring 2 og områdebeskrivelserne er vedlagt til orientering. Områdebeskrivelserne vil efter budgetvedtagelsen til oktober blive opdateret og indgå i Budgetbogen for Konsekvenserne af økonomiaftalen mellem regeringen og KL, de nye pris- og lønskøn samt lov- og cirkulæreprogrammet er først endeligt kendt i starten af juli, og vil herefter blive indarbejdet i budgetforslaget. Budgetforslaget for er udarbejdet af Center for Økonomi og Ejendomme i samarbejde med Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Sundhed og Omsorg. Retsgrundlag Den kommunale Styrelseslov samt Byrådets budgetproces for budget Relation til vision og tværgående politikker Sagen har relation til Helsingør Kommunes Økonomiske politik. Sagsfremstilling Sundheds-, Idræts- og har følgende budgetområder:

4 4 Budgetområde 410 Sundhedsfremme Budgetområde 411 Idræt og Fritid Forslaget til budget på budgetområderne omfatter: Driftskorrektioner Fordeling af opgaver i ring 1 og 2 Beskrivelser af opgaver i ring 1 og 2 Forslag til nye serviceopgaver Forslag til nye anlægsopgaver Budgetområdebeskrivelser Takster 1. Driftskorrektioner Center for Økonomi og Ejendomme har i samarbejde med Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Sundhed og Omsorg udarbejdet driftskorrektioner til Sundheds-, Idræts- og foreløbige budget i budgetoverslagsårene Samlet set er der på Sundheds-, Idræts- og s område udarbejdet driftskorrektioner på kr. for alle årene i Tabel 1: Driftskorrektioner fordelt på budgetområder kr Basisbudget Servicedrift: 410 Sundhedsfremme Idræt og Fritid Driftskorrektioner i alt Budgetforslag Pris- og lønskønnet fra marts er ikke indarbejdet i de enkelte budgetter, men kun på et overordnet niveau. Budgetforslaget vil blive korrigeret for den endelige pris- og lønfremskrivning, som aftales i juni i forbindelse med økonomiaftalen for I budget er der indarbejdet en driftskorrektion vedrørende Sundheds-, Idrætsog s bidrag til puljen Større events. 2. Fordeling og beskrivelse af opgaverne i ring 1 og 2 Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Sundhed og Omsorg har sammen med Center for Økonomi og Ejendomme udarbejdet en fordeling af udvalgets budgetforslag i ring 1 og ring 2. Ring 1 indeholder udvalgets lovpligtige opgaver, mens ring 2 indeholder udvalgets øvrige opgaver, dvs. opgaver hvor serviceniveauet ligger udover det lovpligtige. Den detaljerede fordeling af opgaverne i ring 1 og ring 2 fremgår af bilag 1 og 2.

5 5 Det samlede budget på Sundheds-, Idræts- og s område er på kr. i 2016 fordelt med kr. i ring 1 og kr. i ring 2, jf. tabel 2. Fordelingen i budgetoverslagsårende kan ses i bilag 1 og 2. Der kan være forskelle i fordelingen mellem ring 1 og 2 mellem årene. Tabel 2: Fordeling af Sundheds-, Idræts- og s budget i ring 1 og 2 Budget Budget Budget Ring 1 Ring kr i pct. af i pct. af ring 1 ring 2 Samlet samlet budget samlet budget 410 Sundhedsfremme ,8 38,2 411 Idræt og Fritid ,2 20,8 Udvalget i alt ,4 21,6 I 2019 på område 411 Idræt og Fritid udgør ring kr. og ring 2 udgør kr. Forskydningen skyldes, at en del opgaver på kort sigt er bundet af kontraktlige forpligtigelser. Der er udarbejdet beskrivelser på alle opgaverne i ring 1 og ring 2. Beskrivelserne er vedlagt i bilag 3 og Forslag til nye servicedriftsopgaver I tabel 3 indgår en række forslag til nye servicedriftsopgaver fra Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Sundhed og Omsorg. Der er forslag til nye servicedriftsopgaver for kr. for Sundheds-, Idræts- og s område i Disse vil indgå i ring 2 i det samlede budgetmateriale. Tabel 3. Forslag til nye servicedriftsopgaver kr Sundhedsfremme Alkoholkoordinator Klinisk diætist Idræt og Fritid Ny talentpulje Afledt drift atletikstadion Udvalget i alt Kort beskrivelse af forslagene til nye servicedriftsopgaver: Alkoholkoordinatoren Skal udvikle og implementere en tværgående alkoholpolitik, med egne mål for indsatsen og fokus på forebyggelse, tidlig indsats, rådgivning og behandling. En formodet effekt af driftsønsket er at kunne reducere alkoholforbruget blandt borgerne til lavrisikogrænsen samt udskyde alkoholdebuten for unge.

6 6 Klinisk diætist Skal fokusere på forebyggelses- og rehabiliteringsindsatsen i Helsingør Kommune, der ønskes opgraderet med ansættelse af en klinisk diætist. Denne kan stå for diætvejledningen til borgere med særlige ernæringsmæssige behov. Den formodede effekt af driftsønsket er at fremme og bevare et godt helbred og at forebygge overvægt, underernæring og livsstilsrelaterede sygdomme. Ny talentpulje Idrætsrådet har anbefalet, at der oprettes en talentpulje til de fem satsningsidrætter på samme vilkår som talentpuljen til idrætsgrene udenfor Team Danmark aftalen. Puljen kan finansieres indenfor det afsatte budget til bl.a. talentudvikling i klubregi. Afledt drift atletikstadion I forbindelse med opførelse af det ny atletikstadion på Rønnebær Allé i Helsingør, blev det besluttet at afsætte kr. årligt til afledt drift. Det har vist sig, at behovet er kr. Forslagene til nye servicedriftsopgaver er beskrevet mere udførligt i bilag Forslag til nye anlægsopgaver Center for Økonomi og Ejendomme har i samarbejde med Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Sundhed og Omsorg udarbejdet en række forslag til anlægsopgaver på Sundhed-, Idræts- og s område. Forslagene er blevet prioriteret i prioritet 1 og prioritet 2. Prioritet 1 og 2 defineres på følgende måde: Prioritet 1: Uundgåelige anlægsopgaver (Need-to-have) Eksempelvis forslag, der understøtter den fortsatte drift, opfylder lovkrav, har betydning for sikkerhed og/eller sundhed i kommunens ejendomme, opretholder vedligeholdelsesniveauet for de kommunale bygninger Prioritet 2: Øvrige anlægsopgaver (Nice-to-have) Ønsker af mere individuel karakter refererende til det enkelte centerområde/enheds behov, og som typisk medfører et øget serviceniveau. Der er mulighed for at omprioritere de fremsatte anlægsopgaver og eventuelt supplere med yderligere nye anlægsopgaver. Forslag i prioritet 1 vil Center for Økonomi og Ejendomme kvalificere yderligere med henblik på, at forslagene kan indgå i det samlede budgetmateriale til budgetforhandlingerne. Anlægsforslagene fremgår af tabel 4 og 5. Tabel 4: Anlægsforslag i prioritet kr Idræt og Fritid Helsingør Svømmehal: Renovering af eksisterende svømmehal (levetidsforlængelse 10 år)

7 7 Idræt på Ndr. Strandvej - Scenarie 1-3: Drøftes særskilt på udvalgets juni møde Udvalget i alt Vedrørende Idræt på Ndr. Strandvej, scenarie 1-3 er Center for Økonomi og Ejendomme i gang med en nøjere gennemgang af forslagene og vil på udvalgets møde i juni fremvise nogle mere gennem arbejdet scenarier. Tabel 5: Anlægsforslag i prioritet kr Idræt og Fritid Udbygning af klubhus i Tikøb Etablering af træningspavilloner i lokalområder Etablering af multibaner i lokalområder Svømmehallen - Forundersøgelse mhp. evt. udvidelse af kapacitet Opførelse af ny Helsingør Svømmehal (50 m bassin). Nygård Rideskole og Stenbjerggård Rideskole: Renovering af udendørs ridebaner og dræn Udvalget i alt Budgetområdebeskrivelser Der er udarbejdet budgetområdebeskrivelser på hvert af udvalgets budgetområder. Beskrivelserne fremgår af bilag 6 og 7. Budgetområdebeskrivelserne vil efter budgetvedtagelsen til oktober blive opdateret og indgå i Budgetbogen for I områdebeskrivelserne er driftskorrektionerne medtaget, mens forslagene til nye drifts- og anlægsopgaver ikke indgår. 6. Takster Der er lavet en foreløbig beregning af taksterne på udvalgets område. De endelige takster vil blive udarbejdet efter vedtagelsen af budgettet. Forslag til takster fremgår af bilag Næstformændene fra KIB-MED og SO-MED er inviteret til dette punkt. Endvidere deltager en repræsentant fra Center for Økonomi og Ejendomme. Økonomi/Personaleforhold Jf. sagsfremstillingen. Kommunikation/Høring Budgetforslaget er udarbejdet i et samarbejde mellem Center for Økonomi og Ejendomme og Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Sundhed og Omsorg.

8 8 Sagen er sendt til høring i Idrætsrådet og Idræts- og Fritidsforum. Udtalelserne er vedlagt som bilag 9 og 10. Indstilling Center for Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Sundhed og Omsorg og Center for Økonomi og Ejendomme indstiller, 1. at fordelingen af udvalgets budgetforslag i ring 1 og 2 godkendes. 2. at driftskorrektionerne i udvalgets budgetforslag godkendes. 3. at forslag til nye driftsopgaver i udvalgets budgetforslag godkendes. 4. at anlægsforslag godkendes i prioritet 1 og prioritet at taksterne for 411 Idræt og Fritid drøftes. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Ikke til stede: Jan Ryberg Høringsvar fra SO-MED af 12. maj 2015 vedlægges referatet. Afledt drift atletikstadion kr. Prisen undersøges. Ad. 1-4 indstillingerne godkendt. Ad. 5 Drøftet.

9 9 03. Placering af et nyt udendørs motionssted Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/18203 Sundheds-, Idræts- og Bilag 2 Redskaber i Egebæksvang Skov Bilag 1 kort over Montebello Skoven Indledning/Baggrund På baggrund af positive tilbagemeldinger fra borgere, der benytter motionsstedet i Egebæksvang Skoven, som blev etableret i 2014, vurderer Center for Sundhed og Omsorg, at der er grundlag for endnu et udendørs motionssted. I den korte tid, hvor motions- og mødestedet i Snekkersten har været tilgængeligt, har der dagligt været aktivitet af borgere i alle aldre samt positive tilbagemeldinger fra brugere, politikere og fagpersoner. Et udendørs motionssted er med til at skabe mere sundhed for borgere i Helsingør Kommune og underbygger kommunens visioner om et levende sted samt tidlig indsats. Ved at etablere endnu et motionssted vil flere borgere opleve, at der er gode muligheder for at være aktiv i naturen og byerne, samt at der er nem adgang til at være aktiv. Forskning har påvist, at der er en sammenhæng mellem ens helbred og adgangen til natur, parker og grønne områder. Bare det at være i naturen er med til at forbedre menneskers helbred, hvorfor det kombineret med muligheden for at være fysisk aktiv, bidrager til at skabe mere sundhed i Helsingør Kommune. Et vigtigt led i kommunens arbejde med at fremme lighed i sundhed er at arbejde med strukturel forebyggelse. Strukturel forebyggelse handler om at skabe rammer for mennesker, der gør det lettere for borgerne at vælge sundhed i deres hverdagsliv. Ved at etablere endnu et motionssted i kommunen er Center for Sundhed og Omsorg med til at gøre det sunde valg til det lette valg for alle borgere og samtidig fjerne fokus væk fra den enkeltes livsstil. Retsgrundlag Sundhedsloven 119 Relation til vision og tværgående politikker Helsingør Kommunes Visionsmål 2020 Helsingør Kommunes Strategikort for Center for Sundhed og Omsorg Helsingørs Kommunes Sundhedspolitik Kommunal strategi for forebyggelse af social ulighed i sundhed Sagsfremstilling Center for Sundhed og Omsorg i Helsingør Kommune vurderer, at der er grundlag for at etablere endnu et motionssted, der kan være med til at styrke muligheden for at borgere dyrker motion udendørs. Dette er i tråd med Helsingør Kommunes visioner, som vedrører tidlig indsats og et levende sted at bo samt den opmærksomhed og efterfølgende forespørgsel på lignende steder, der har været siden åbningen af motions- og mødestedet i Egebæksvangskoven i Center for Sundhed og Omsorg har drøftet forskellige beliggenheder med Center for Teknik, Miljø og Klima og Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og anbefaler på baggrund heraf, en placering af et nyt motionssted i Montebello Skoven ved Kronborg Ladegårdsvej, syd for søen.

10 10 Placeringen er central i forhold til alle aldersgrupper, idet flere af kommunens institutioner er tæt på placeringen, herunder plejehjem, SPUC, skole og børnehave. Baggrunden for denne placering er, at grunden med Montebello Skoven hører under kommunens ejendom. Derudover ligger placeringen fint i tråd med den byudvikling, der understøtter et byløft i Nordvestkvarteret, som består af en masse delprojekter, som motionsstedet kan blive en del af. Center for Sundhed og Omsorg har fået en foreløbig tilladelse fra Naturstyrelsen om, at der kan gives byggetilladelse til et udendørs motionssted i Montebello Skoven. Økonomi/Personaleforhold Det nye udendørs motionssted indgår i den samlede handlingsplan for sundhed 2015, som blev godkendt på Sundhed- Idræts- og Fritidsudvalgs møde den 4. februar Der er budgetteret med kr., som finansieres af eksisterende midler på budget 410 sundhedsfremme. Der forventes driftsomkostninger på kr. årligt, som ligeledes dækkes af midler fra budget 410 sundhedsfremme. Kommunikation/Høring Center for Sundhed og Omsorg har fået en foreløbig tilladelse fra Naturstyrelsen til at etablere et nyt udendørs motionssted i Montebello Skoven. Når der har været en borgerinddragelsesproces, og det er besluttet, hvilke redskaber, der skal opstilles, orienteres Naturstyrelsen om dette, og vurderer på baggrund heraf, om der kan gives en endelig tilladelse. Godkendes placeringen ved Montebello skoven, ansøger Center for Sundhed og Omsorg ligeledes om byggetilladelse i Center for Teknik, Miljø og Klima. Endvidere er der sendt en forespørgsel til Grundejerforeningen Montebello, idet de står som ejer af et område, der grænser op til området, syd for søen, hvor motionsstedet ønskes etableret. Leder af Plejehjemmet Montebello, Rie Luxhøi, er orienteret vedrørende placering, og har intet at bemærke. Ved etablering af et nyt motionssted er det vigtigt, at der skabes kendskab og ejerskab i området omkring motionsstedet, for at det bliver brugt. Når der er truffet en beslutning vedrørende placering, vil der iværksættes en borgerinddragelsesproces, hvor borgere får mulighed for at deltage i udformningen af motionsstedet. Indstilling Center for Sundhed og Omsorg indstiller, at Sundheds- Idræts- og godkender den anbefalede placering af et nyt motionssted i Montebello Skoven. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Indstillingen godkendt.

11 Guldpartneraftale med Nordsjælland Håndbold Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/7309 Sundheds-, Idræts- og GuldPartner aftale.docx - GuldPartner aftale.docx Budget pdf Resultat estimat pdf VS: Partneraftale Nordsjælland Håndbold - Helsingør Håndbold - høringssvar.pdf Indledning/Baggrund Helsingør Kommune indgik den 24. juni 2014 en samarbejdsaftale med Nordsjælland Håndbold gældende for sæson 2014/15. Sæsonen er netop afsluttet, og den gamle samarbejdsaftale udløber uden yderligere varsel. Nordsjælland Håndbold har søgt Helsingør Kommune om fortsat støtte ved at fremsende et udkast til en guldpartneraftale. Sagen har været i høring i Idrætsrådet, der har afgivet følgende hørringssvar: Idrætsrådet anbefaler, at Helsingør Kommune indgår en guldpartneraftale med Nordsjælland Håndbold, og at kommunen via aftalen sikrer sig, at der afvikles ligakampe i Helsingør Hallen. Helsingør Håndbold har på egen foranledning ligeledes fremsendt et høringssvar, som vedlægges som bilag. Sagen forelægges til udvalgets drøftelse. Retsgrundlag Eliteidrætsloven 7 Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Helsingør Kommune har siden 2010 støttet elitehåndbold i den nordsjællandske del af regionen via aftaler med Nordsjælland Håndbold. Støtten er enten ydet gennem sølvsponsorat, guldsponsorat eller en samarbejdsaftale. I sæson 2014/15 indgik Helsingør Kommune en samarbejdsaftale med Nordsjælland Håndbold, med henblik på at støtte klubbens bestræbelser på at kunne genindtræde i landets bedste håndboldliga. Nordsjælland Håndbold har netop gennemført sæson 2014/15, og resultatet blev en oprykning til landets bedste håndboldliga. I forlængelse af det har klubben ansøgt Helsingør Kommune om fortsat støtte ved at fremsende et udkast til en guldpartneraftale. En guldpartneraftale er, i modsætning til den foregående samarbejdsaftale, et sponsorat, som vil imødekomme kommunens brandingstrategi om at styrke Nordsjællands og Helsingør Kommunes identitet, som et aktivt idræts- og håndboldområde. Samarbejdet med det lokale håndboldmiljø og talentudvikling bliver ikke omfattet af

12 12 guldpartneraftalen, men vil være forankret på anden vis. Eksempelvis har Helsingør Håndbold som anpartshaver og moderklub indgået en samarbejdsaftale med Nordsjælland Håndbold. Aftalen er gældende for sæsonerne 2014/15 samt 2015/16 og har særlig fokus på samarbejdet omkring ligaholdet samt fællestræning for moderklubbernes U16 og U18 spillere. Det er Center for Kultur, Idræt og Byudviklings vurdering, at Helsingør Håndbold status som anpartshaver og moderklub, samt en sponsoraftale mellem Nordsjælland Håndbold og Helsingør Kommune, vil sikre, at borgere i Helsingør Kommune fortsat kan opleve håndbold på et højt eliteniveau, idet et udvalg af Nordsjælland Håndbolds hjemmekampe vil blive afviklet i Helsingørhallerne. Centret har kontaktet Hillerød og Gribskov Kommuner, men der foreligger endnu ikke en afgørelse om at give sponsorstøtte eller andet. Økonomi/Personaleforhold Der er i udvalgets elitebudget afsat 1,1 mio. kr. til elitestøtte i form af sponsorater, hvoraf 0,8 mio. kr. er disponeret. En Guldpartneraftale koster kr excl. moms. Elitesponsorater Godkendte ansøgninger: FC Helsingør Budget kr kr. Saldo Ansøgninger endnu ikke godkendt: Nordsjælland Håndbold August Holmgren (op til kr.) Saldo i tilfælde af godkendelse af indkomne ansøgninger kr kr kr. 0 kr. Kommunikation/Høring Idrætsrådet Helsingør Håndbold Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til drøftelse. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Sundheds-, Idræts- og vedtog, at der gives et guldsponsorat på kr. Det tilføjes i sponsoraftalen, at min. 5 kampe spilles i Helsingør Hallen.

13 Likvidation af Fonden Eliteidræt 3000 Helsingør Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/28768 Byrådet Tilslutning til likvidation Indledning/Baggrund Advokat Morten Hansen-Nord har med brev af 11. december 2014 på vegne af bestyrelsen for Fonden Eliteidræt 3000 Helsingør bedt om kommunens tilslutning til likvidation af fonden. Retsgrundlag Reglerne om kommunalfuldmagten. Eliteidrætsloven. Reglerne om statsstøtte. Fundats for Fonden Elite 3000 Helsingør Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Af fundatsen for Fonden Eliteidræt 3000 Helsingør fremgår af 15, at beslutningen om likvidation af fonden skal accepteres af Helsingør Kommune. Samtidig med bestyrelsens beslutning om opløsning af fonden, skal bestyrelsen træffe beslutning om, hvad fondens nettoformue skal anvendes til. Formuen alene må anvendes til eliteidrætsformål i Helsingør Kommune. Bestyrelsen for fonden har besluttet, at disponere fondens nettoformue ved opløsning således: 50% af formuen tilfalder FC Helsingør som støtte til en udvidelse af FC Helsingørs elitemiljø med et U-14 og et U-15 elite hold. 50% af formuen tilfalder Helsingør Håndbold som støtte til klubbens eliteprojekt for kvindehåndbold i Helsingør. Det fremgår ikke, hvad fondens nuværende formue er. Fondens egenkapital på kr er indskudt af Helsingør Kommune. Efter reglerne om kommunalfuldmagten er Helsingør Kommune forpligtiget til at sikre, at midler, der stammer fra kommunen, alene anvendes til aktiviteter, som Helsingør Kommune lovligt kan yde støtte til. Helsingør Kommune kan med hjemmel i kommunalfuldmagten og Eliteidrætsloven yde støtte til sport og idræt, såfremt der ikke hermed ydes støtte til egentlig erhvervsmæssig virksomhed. Center for Erhverv, Politik og Organisation finder ikke, at forslaget til hvordan fondens nettoformue skal anvendes ved opløsning, indebærer støtte til egentlig erhvervsmæssig virksomhed. Disponering af midlerne som foreslået af fondens bestyrelse kan derfor lovligt tiltrædes af Helsingør Kommune. Økonomi/Personaleforhold

14 14 Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Erhverv, Politik og Organisation indstiller, at Helsingør Kommune kan tiltræde bestyrelsen for Fonden Eliteidræt 3000 Helsingør beslutning om likvidation af fonden, såfremt nettoformuen ved opløsning anvendes som oplyst i sagsfremstillingen. Beslutninger Økonomiudvalget den Ikke til stede: Anders Drachmann Anders Drachmann (C) er inhabil, hvorfor han ikke deltog i sagens behandling. Indstillingen anbefales. Beslutninger Byrådet den Ikke til stede: Anders Drachmann, Morten Westergaard, Per Tærsbøl For Morten Westergaard (C) var Kristina Kongsted mødt. Anders Drachmann (C) er inhabil, hvorfor han ikke deltog i sagens behandling. Betina Svinggaard (A) stillede forslag om, at sagen sendes til behandling i Sundheds-, Idræts- og med henblik på at indgå i dialog med fondens bestyrelse. Forslaget blev godkendt med 20 stemmer for (6(A), 1(F), 2(Ø), 1(L), 3(O), 7(C). 1(B) og 2(V) undlod at stemme. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Et flertal, Jens Bertram (C), Morten Westergaard (C), Jan Ryberg (L) og Peter Poulsen (A) anbefaler Økonomiudvalgets indstilling. Mette Lene Jensen (V), Katrine Vendelbo Dencker (O) og Betina Svinggaard (A) undlod at stemme.

15 Sponsoransøgning vedr. August Holmgren Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/8769 Sundheds-, Idræts- og Ansøgning.pdf Artikler.pdf Indledning/Baggrund Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har modtaget ansøgning om sponsorat fra Allan Holmgren på vegne af tennisspilleren August Holmgren. Helsingør Kommune udarbejdede i 2014 nye retningslinjer til tildeling af støtte fra talent- og eliteidrætspuljen. Talent- og eliteidrætspuljen er blevet etableret for at støtte dygtige idrætsudøvere inden for andre idrætsgrene end de fem satsningsidrætter- fodbold, håndbold, svømning, atletik og tennis, så de også har mulighed for at søge ekstraordinær støtte til deres fortsatte udvikling. Som tennisspiller efterlever August Holmgren ikke kriterierne i de nye retningslinjer, og sagen forelægges for udvalget med henblik på en afgørelse om hvor vidt udvalget ønsker at støtte August via udvalgets budget til elitesponsorater. Retsgrundlag Eliteidrætsloven Relation til vision og tværgående politikker Helsingør Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Sagsfremstilling Allan Holmgren søger på vegne af sin søn August Holmgren om et kommunalt sponsorat på mellem kr. August deltager årligt i en lang række udenlandske turneringer, og hans mål i år er at spille junior gran slams ved hhv. French Open, Wimbledon og US Open. August er den højest placerede i sin aldersgruppe i Danmark og han ligger som ca. 350 på ITF s verdensrangliste. August har i en årrække repræsenteret Helsingør Tennis Klub, og modtog i 2014 Årets Talentpris med Helsingør Kommunes årlige Sportsgalla. I september 2014 fulgte August sin træner Jonas Svendsen til Gentofte for at få optimale træningsbetingelser. August bor med sine forældre i Espergærde. Økonomi/Personaleforhold Der søges om et sponsorat på mellem og kr. til dækning af rejseudgifter i forbindelse med August Holmgrens deltagelse i en række udenlandske tennisturneringer herunder French Open, Wimbledon og US Open. Som modydelse vil Helsingør Kommune blive nævnt på på

16 16 Augusts Facebook profilside samt få logo på alt hans sportstøj. Der er i udvalgets elitebudget afsat mio. kr. til elitestøtte i form af sponsorater Elitesponsorater Godkendte ansøgninger: FC Helsingør Budget kr kr. Saldo Ansøgninger endnu ikke godkendt: Nordsjælland Håndbold August Holmgren (op til kr.) Saldo i tilfælde af godkendelse af indkomne ansøgninger Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring kr kr kr. 0 kr. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til drøftelse. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Sundheds-, Idræts- og vedtog at give et tilskud på kr. til dokumenterede rejseudgifter.

17 Idékatalog - fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/14563 Sundheds-, Idræts- og Indledning/Baggrund Sundheds-, Idræts- og drøftede i mødet den 4. februar udgave af nyt idékatalog for fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter. Udvalget havde følgende bemærkninger til idékataloget: Kataloget sendes i høring. I næste udgave af idékataloget indarbejdes vedligeholdelsesplan Faktabokse tilføjes Billeder tilføjes til alle forslag Oversigt over eksisterende anlæg tilføjes Idekataloget har været i høring i Idrætsrådet og Idræts- og Fritidsforum. Endvidere har idekataloget været udsendt til alle idræts- og fritidsforeninger med henblik på at afdække deres eventuelle ønsker og behov vedr. eksisterende eller nye faciliteter. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har på baggrund af høringssvar og indkomne forslag udarbejdet 2. udgave af fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter, som forelægges udvalget. Sagsfremstilling Anlægsønsker på idræts- og fritidsområdet opstår på forskellig vis, oftest gennem ansøgninger fra foreninger eller som led i en kommunal strategi med henblik på at skabe tidsvarende rammer for et aktivt idræts- og fritidsliv. Sundheds-, Idræts- og modtager fra foreningslivet løbende forslag til nye idræts- og fritidsfaciliteter, ønsker om vedligeholdelse eller modernisering af eksisterende faciliteter samt ansøgninger med konkrete anlægsprojekter. Udvalget har ønsket at samle alle henvendelser vedr. fremtidens idræts- og faciliteter i et idékatalog, således at det benyttes som inspirationsmateriale ved udvalgets indledende budgetdrøftelser. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har indarbejdet anlægsprojekter baseret på ansøgninger fra foreningslivet samt mulige udviklingsprojekter baseret på undersøgelser af danskernes idræts- og fritidsvaner i idékataloget. 2. udgave af idékataloget forelægges udvalget til drøftelse. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke umiddelbart afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold, men anlægsforslag, som ønskes fremmet på baggrund af idekatalogets inspirationsmateriale kan indgå i det videre budgetarbejde. Kommunikation/Høring

18 18 Idrætsrådet drøftede 1. udgave af idekataloget i deres møde den 24. februar og havde følgende bemærkninger: At der bør udarbejdes forudsætninger for foreningers ansøgninger om nye idræts- og fritidsfaciliteter. At idekataloget bør tænkes sammen med målsætningerne i Idræts- og Fritidspolitikken. Idrætsrådet udtrykte bekymring for, at både annoncering og masseudsendelse til kommunens foreninger, om indhentning af ønsker til nye idræts- og fritidsfaciliteter, vil skabe urealistiske forventninger til fremtidige anlægsprojekter. Idrætsrådet ønskede selv at prioriterer idrættens ønsker til fremtidige idrætsfaciliteter og fremsende dem til udvalget med anbefaling. Idræts- og Fritidsforum drøftede 1. udgave af idékataloget i deres møde den 20. april og havde følgende bemærkninger: Idræts- og Fritidsforum har drøftet idekataloget, og ser frem til det endelige resultat. Idræts- og Fritidsforum anbefaler, at idekataloget sendes til orientering i Idræts- og Fritidsforum og Idrætsrådet efter udvalgets behandling i maj. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at Idekataloget for fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter drøftes. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Sundheds-, Idræts- og vedtog forslag til Idekatalog. Kataloget indgår i budgetforslaget.

19 Kulturpolitik for Helsingør Kommune - høring Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/11466 Kultur- og Turismeudvalget Oplæg til Kulturpolitik april høringsdokument Indledning/Baggrund På møde i Kultur- og Turismeudvalget den 18. juni 2014 blev det besluttet at iværksætte en proces med at udarbejde en ny kulturpolitik for Helsingør Kommune. Den seneste kulturpolitik med titlen En skarpere kulturpolitik blev vedtaget i Politikkens mål er i høj grad blevet opfyldt, og Helsingør Kommune er indenfor de seneste år blevet toneangivende på kulturområdet. Dette skyldes såvel den kommunale som den frivillige kulturindsats samt tilstedeværelsen af en række andre stærke kulturelle aktører med et både lokalt og nationalt/internationalt aktivitetsfelt. Kultur- og Turismeudvalget iværksatte en proces, som havde til formål at understøtte et fælles ejerskab til den kommende kulturpolitik. På udvalgets møde blev centrets oplæg til et kulturpolitisk oplæg godkendt, og dette oplæg var grundlaget for den debat, som herefter har kørt i perioden november 2014 til og med februar Processen har omfattet debat på Facebookside, i Helsingør Dagblad og ved 3 særlige kulturpolitiske arrangementer. Kultur- og Turismeudvalget godkendte på sit møde den 13. april, at vedlagte udkast til Kulturpolitik for Helsingør Kommune sendes i høring. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling 1. Kulturpolitikkens opbygning Det udarbejdede oplæg består af 5 afsnit det politiske forord en ny kulturpolitisk dagsorden Kulturpolitikken og Helsingør Kommunes vision 4 grundlæggende værdier for kulturpolitikken 8 indsatsområder De 4 grundlæggende værdier er 1. Samarbejde på kryds og tværs 2. Ægthed og kvalitet 3. Kultur skaber værdi 4. Kulturelt demokrati De 8 indsatsområder er

20 20 1. Kulturens fællesskaber 2. Oplevelser og begivenheder 3. Kultur til lands, til vands og i luften 4. Helsingør i verden verden i Helsingør 5. Helsingørs historier 6. Det for børn eventyrernes by 7. Kulturens laboratorier 8. Synlighed og tilgængelighed Efter vedtagelsen af en ny kulturpolitik vil Kultur- og Turismeudvalget tage stilling til kulturel handlingsplan i 4. kvartal Økonomi/Personaleforhold Jf. sagsfremstillingen. Kommunikation/Høring Oplægget sendes i offentlig høring indtil 20. maj. I høringsperioden vil alle via offentlig annoncering få mulighed for at afgive bemærkninger og komme med forslag. Der vil blive rettet særskilt henvendelse til berørte råd og nævn, til samarbejdsinstanser indenfor bl.a. turisme og erhverv samt til det kulturelle netværk omfattende kulturinstitutioner og frivillige foreninger og grupperinger. Oplægget er desuden sendt i høring i: Børne- og Uddannelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Socialudvalget Sundheds-, Idræts- og Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Kultur- og Turismeudvalget behandler endeligt forslag til Kulturpolitik den 8. juni til efterfølgende forelæggelse for Byrådet den 22. juni Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at udvalget afgiver eventuelle bemærkninger til det foreliggende oplæg til Kulturpolitik for Helsingør Kommune. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Sundheds-, Idræts- og anbefaler, at der i oplæg til Kulturpolitikken skelnes mellem Helsingør og Helsingør Kommune.

21 Arena Spartacus - drøftelse af oplæg til samarbejde samt beslutning vedr. evt. tilskud Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/3561 Sundheds-, Idræts- og PSR - Spartans 2015.pdf PSR - Arena Spartacus 2015.pdf Player Social Responsibility - Udbytte og effekt 2015.pdf Arena Spartacus Udkast til samarbejde Helsingør Kommune HD artikel.pdf Indledning/Baggrund Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har modtaget en henvendelse fra Player Social Responsibility (PSR). PSR er en del af Spillerforeningen, der er de danske fodboldspilleres fagforening. Sundheds-, Idræts- og skal tage stilling til, hvorvidt Helsingør Kommune skal indgå en samarbejdsaftale med PSR og i den forbindelse ønsker at yde til økonomisk tilskud til gennemførslen af en række fodboldaktiviteter i et udvalgt boligområde i Helsingør Kommune. Helsingør Kommune har tidligere takket nej til henvendelser fra PSR vedrørende et evt. samarbejde. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Helsingør Kommunes Vision Idræts- og Fritidspolitikken. Sagsfremstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har modtaget en henvendelse fra Player Social Responsibility (PSR). Der lægges i henvendelsen op til et formaliseret samarbejde mellem Helsingør Kommune og PSR med henblik på at igangsætte blivende fodboldaktiviteter for udsatte unge i alderen år i et af Helsingør Kommune udvalgt område. Deltagere i projektet rekrutteres i samarbejde med skoler, SSPK, lokale foreninger samt øvrige centrale aktører i forhold til børn og unge i boligområdet. Projektet har to hovedaktiviteter: 1. Arena Spartacus inkl. træneruddannelse og stævneaktivitet. 2. Mentorfunktion i forhold til projektets ældste unge.

22 22 Det medsendte budget gælder for aktiviteter inden for et kalenderår dvs. januar-januar hvilket vil medføre: Projektstart august måneder til at opnå de ønskede resultater. En forlængelse af aftalen for 2016 vil derfor være en naturlig konsekvens. Sagen har været forelagt Idrætsrådet til høring i mødet den 24. februar Idrætsrådet indgav følgende høringssvar: At det fremlagte projekt primært er et integrationsprojekt og bør finansieres af integrationsmidler. At et eventuelt samarbejde omkring Arena Spartacus bør forankres i en lokal idrætsforening. At kommuners samarbejde med private idrætstilbud kun bør indgås i det omfang lokale foreninger ikke kan eller vil deltage i et sådant partnerskab. På baggrund af Idrætsrådets høringssvar har Center for Kultur, Idræt og Byudvikling vurderet følgende: Integrationsrådet ikke har midler i den størrelsesorden, der ansøges om. Integrationsrådet har ikke den nødvendige idrætsfaglige ekspertise til at vurdere ansøgningen. Der er en reel risiko for at tage Integrationsrådet som gidsler i forhold til et projekt, som de kunne blive begejstret for, men ikke har råd til. Arena Spartacus er et meget velordnet og velorganiseret projekt. Erfaringerne fra lignende tiltag viser, at de kun sjældent tiltrækker børn og unge fra den målgruppe, der kunne trænge allermest. Sundheds-, Idræts og har ingen midler inden for eget budget, som de kan støtte Arena Spartacus med. Ønsker udvalget at fremme projektet, skal det formuleres som et budgetønske for Skulle udvalget overveje at støtte et eller flere integrationsprojekter med fodbold som omdrejningspunkt, vil Center for Kultur, Idræt og Byudvikling henlede udvalgets opmærksomhed på, at der allerede er flere velfungerende tilbud i Helsingør Kommune. Klub Tetris og Klub Plus spiller således fodbold med hhv. arabiske drenge i Nøjsomhed og tyrkiske drenge i Vapnagaard ligesom et nyt frivilligt fodboldinitiativ har set dagens lys i Vapnagaard. Tre unge teenagere på år arrangerer fodboldtræning og turneringer for områdets årige drenge. Økonomi/Personaleforhold Ifølge medsendte budget fremgår det, at en samarbejdsaftale koster kr. Aftalen gælder for et kalenderår. Desuden forventes det, at Helsingør Kommune stiller med følgende:

23 23 Repræsentant i styregruppen - 4 styregruppemøder årligt af 2 timer. Repræsentant fra Team Idræt, SSPK og Den Boligsociale Helhedsplan i projektgruppe - 4 projektgruppemøder årligt af 2 timer. Udendørs og indendørs træningsfaciliteter vederlagsfrit til rådighed dvs. mindre træningstid til fordeling for det øvrige idræts- og foreningsliv. Budget for et kalenderår Løn/honorar/kørsel mm til trænere/mentorer ,00 kr. Forplejning, transport og beklædning til unge ,00 kr. Materialer, stævneaktiviteter, evt. bane-/halleje 5.000,00 kr. PR og kommunikation mm ,00 kr. Mødeaktiviteter inkl. transport for 3.000,00 kr. Spillerforeningen Administrativ projektledelse inkl. kontorudgifter ,00 kr. I alt ,00 kr. Uden for budgettet ligger Players Social Responsibility indsats med central ledelse samt de professionelle spilleres deltagelse i udvalgte træninger svarende til en træning hver 14. dag. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til drøftelse. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Sundheds-, Idræts- og vedtog ikke at give støtte til projektet.

24 Forundersøgelser af idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej og Gl. Hellebækvej - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/27947 Sundheds-, Idræts- og Indledning/Baggrund Under henvisning til tre tidligere orienteringer følger hermed ny orientering om forundersøgelser af idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej og Gl. Hellebækvej. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Ingen bemærkninger. Sagsfremstilling Forundersøgelserne i forbindelse med de tre opstillede scenarier fortsætter som planlagt og er nu i den afsluttende fase. Center for Økonomi og Ejendomme er i samarbejde med konsulenter og rådgivere i færd med at samle rækken af forskelligartede undersøgelser, der gør sig gældende for hvert scenarie. De tre scenarier er følgende: 1. Stadions beliggenhed fastholdes og anlæggene opgraderes, således at den lever op til DBU s krav for afvikling af de øverste divisionskampe. 2. Tennishallerne udvides med to supplerende haller inkl. Udvidelse af klub- og omklædningsfaciliteter. De udendørs tennisbaner flyttes fra strandsiden over i forbindelse med tennishallerne. Det undersøges samtidig, hvorvidt der er mulighed for at tilføje de i alt fire tennishaller med endnu en hal til badminton. Hermed frigøres den gamle badmintonhal på strandsiden. Det vil skabe mulighed for at rømme strandsidens idrætsarealer helt og åbne op for byudvikling af det samlede areal. 3. Alle idrætsfaciliteter flyttes til Helsingør Idrætspark i området omkring Helsingør- Hallerne. Økonomi/Personaleforhold Ingen bemærkninger. Kommunikation/Høring Ingen bemærkninger. Indstilling Center for Økonomi og Ejendomme indstiller,

25 25 at orientering foretages. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Orientering foretaget.

26 Sager til behandling på kommende møder Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/28860 Sundheds-, Idræts- og Indledning/Baggrund Emne Stadionundersøgelse Ndr. Strandvej/Gl. Hellebækvej Møde løbende Hornbæk Hallen økonomi Juni 2015 Driftsoverenskomst selvejende haller Juni 2015 Vi cykler på arbejde Juni 2015 Den nye idrætshal i Espergærde - orientering Juni 2015 Kunstgræsbane og evt. problemer med vandboring i Snekkersten - orientering Juni 2015 Studietur Juni 2015 Juni 2015 Kvindesvømning Fællesmøde med Idrætsrådet m.fl. Ikke fastlagt Evaluering af Frivillighedsgalla og Sportsgalla August 2015 Udvalgsbesøg til/fra Helsingborg Børne-og ungdomsorganisationernes Fællesråd Rideklubberne Ikke fastlagt Ikke fastlagt Ikke fastlagt Folkeoplysningens Samråd Ikke fastlagt Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Orientering foretaget. Helsingør Håndbold tilføjes liste til et kommende møde.

27 Meddelelser/eventuelt Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/28858 Sundheds-, Idræts- og Beslutninger Sundheds-, Idræts- og den Intet.

28 28 Bilagsliste 2. Budget for Sundheds-, Idræts- og 1. Bilag 1: Fordeling af opgaver i ring 1 og Sundhedsfremme (138744/15) 2. Bilag 2: Fordeling af opgaver i ring 1 og ring 2 for 411 Idræt og Fritid (140999/15) 3. Bilag 3: Beskrivelser af ring 1 og 2 for 410 Sundhedsfremme (138837/15) 4. Bilag 4: Beskrivelser af opgaver i ring 1 og 2 for 411 Idræt og Fritid (138838/15) 5. Bilag 5: Forslag til nye serviceopgaver for 410 og 411 (142011/15) 6. Bilag 6: Budgetområdebeskrivelse Sundhedsfremme (138746/15) 7. Bilag 7: Budgetområdebeskrivelse Idræt og Fritid (138843/15) 8. Bilag 8: Takster 2016 (138749/15) 9. Bilag 9: Udtalelse fra Idræts- og Fritidsforum (137801/15) 10. Bilag 10: Udtalelse fra Idrætsrådet (137798/15) 11. Høringssvar SO-MED af 12. maj 2015 (152551/15) 3. Placering af et nyt udendørs motionssted 1. Bilag 2 Redskaber i Egebæksvang Skov (141488/15) 2. Bilag 1 kort over Montebello Skoven (141486/15) 4. Guldpartneraftale med Nordsjælland Håndbold 1. GuldPartner aftale.docx - GuldPartner aftale.docx (124838/15) 2. Budget pdf (113062/15) 3. Resultat estimat pdf (113061/15) 4. VS: Partneraftale Nordsjælland Håndbold (113059/15) 5. - Helsingør Håndbold - høringssvar.pdf (140883/15) 5. Likvidation af Fonden Eliteidræt 3000 Helsingør 1. Tilslutning til likvidation (138943/15) 6. Sponsoransøgning vedr. August Holmgren 1. (Lukket bilag) 2. (Lukket bilag) 8. Kulturpolitik for Helsingør Kommune - høring 1. Oplæg til Kulturpolitik april høringsdokument (136555/15) 9. Arena Spartacus - drøftelse af oplæg til samarbejde samt beslutning vedr. evt. tilskud 1. PSR - Spartans 2015.pdf (51864/15) 2. PSR - Arena Spartacus 2015.pdf (51771/15) 3. Player Social Responsibility - Udbytte og effekt 2015.pdf (51693/15) 4. Arena Spartacus (42185/15) 5. Udkast til samarbejde Helsingør Kommune (52024/15) 6. HD artikel.pdf (134403/15)

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato: Onsdag den 13. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram

Læs mere

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65 Referat : Mandag den 20. april 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger:

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Referat : Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør Idrætsanlæg) Jesper Hviid (Helsingør Golf

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Torsdag den 16. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og : Mandag den 05. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 16:40 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Onsdag den 04. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds, Idræts og Fritidsudvalget Mødedato: Torsdag den 15. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Torsdag den 07. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Torsdag den 20. marts 2014

Torsdag den 20. marts 2014 Torsdag den 20. marts 2014 1. Præsentation foretaget med udgangspunkt i rådets formål. Rådet skal rådgive det til enhver tid siddende fagudvalg i idrætspolitiske spørgsmål samt fremme synspunkter mellem

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Tirsdag den 24. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: - Bemærkninger:

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Tirsdag den 24. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: - Bemærkninger: Referat Idrætsrådet : Tirsdag den 24. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: - Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør Idrætsanlæg) Jesper Hviid (Helsingør

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Kommunalbestyrelsen godkendte 28. februar 2017 at sende udkast til kommunens nye eliteidrætspolitik i høring. Høringsperioden udløb 1. maj og der er indkommet i alt

Læs mere

Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet

Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet : Torsdag den 02. juni 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 20. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Helsingør Gymnasium Mødet holdes på Helsingør Gymnasium - gå

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Deltagere: Fraværende:

Referat Idrætsrådet. Deltagere: Fraværende: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Mødested: Helsingør Hallen, Gl. Hellebækvej 63-65, 3000 Hels Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder

Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder 1 Anlægsforslag budget 2015-2018 for Økonomiudvalgets budgetområder Center for Ejendomme har i januar marts 2014 holdt møder med fagcentrene med henblik på at indsamle forslag til nye anlægsopgaver samt

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Torsdag den 28. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Snekkersten Idrætsanlæg, mødelokale Bemærkninger: OBS: Mødet holdes i Snekkersten Idrætscenter, Agnetevej 1 Medlemmer:

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat Forenings- og Fritidsudvalget Mødedato: Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet)

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet : Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:30 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Budgethøring Medlemmer: Michael

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Torsdag den 19. november 2015 Idrætsrådet

Torsdag den 19. november 2015 Idrætsrådet Torsdag den 19. november 2015 : Torsdag den 19. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Stengade 72 - Til gården Møde fra 17.00-18.30 i Stengade 72, herefter

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 23. september 2013 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 17:40 Sted Gåsetårnskolen, Iselinge afdeling Chr. Richardtsvej 33, Vordingborg Medlemmer Birthe Helth,

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 21. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Abildtræet Bemærkninger: Mødested: Fritidsklubben Abiltræet, Abildgaardsvej 45C Medlemmer:

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv.

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv. Aarhus d. 10. oktober 2017 Sport & Fritid Fjordsgade 2 8000 Aarhus C. Høringssvar Idrætssamvirket Aarhus Idrættens Hus Vest Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Tlf.: 8614 5252 E-Mail: info@isaarhus.dk www.isaarhus.dk

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 10-04-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 10-04-2019 17:00 1 (Åben) Forslag

Læs mere

Folkeoplysningsstrategi

Folkeoplysningsstrategi Kultur og Fritid Folkeoplysningsstrategi 2013-2017 Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 18.14.00-P22-2-11 Ref.: Maria Grønhøj Bisgaard

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

BUDGETPROCES - DEN ADMINISTRATIVE DEL UDARBEJDET AF: TEAM BUDGET, LEDELSESINFORMATION OG ANALYSE, CENTER FOR ØKONOMI OG STYRING

BUDGETPROCES - DEN ADMINISTRATIVE DEL UDARBEJDET AF: TEAM BUDGET, LEDELSESINFORMATION OG ANALYSE, CENTER FOR ØKONOMI OG STYRING BUDGETPROCES 2015 2018 - DEN ADMINISTRATIVE DEL UDARBEJDET AF: TEAM BUDGET, LEDELSESINFORMATION OG ANALYSE, CENTER FOR ØKONOMI OG STYRING 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Forkortelser anvendt

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

23 Forslag om videreførelse og samling af midler til markedsføring af Skanderborg Ko mmunes idrætslige og kulturelle styrker

23 Forslag om videreførelse og samling af midler til markedsføring af Skanderborg Ko mmunes idrætslige og kulturelle styrker Tillægsdagsorden Dato: 03-02-2016 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale 8, Rådhuset, Skanderborg 23 Forslag om videreførelse og samling af midler til markedsføring af Skanderborg Ko mmunes idrætslige

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Mandag den 14. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Allan

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BRUGERBESTYRELSEN TORSDAG DEN 12. FEBRUAR 2015 KL I MØDERUM 5, I GLOSTRUP FRITIDSCENTER

REFERAT AF MØDE I BRUGERBESTYRELSEN TORSDAG DEN 12. FEBRUAR 2015 KL I MØDERUM 5, I GLOSTRUP FRITIDSCENTER REFERAT AF MØDE I BRUGERBESTYRELSEN TORSDAG DEN 12. FEBRUAR 2015 KL. 19.00-22.00 I MØDERUM 5, I GLOSTRUP FRITIDSCENTER GLOSTRUP IDRÆTSANLÆG BEHANDLINGSSAGER:... 2 Godkendelse af dagsordenen... 2 Forslag

Læs mere

Brugerbestyrelsesmøde for Idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE

Brugerbestyrelsesmøde for Idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune Dagsorden. for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE Dagsorden for BRUGERBESTYRELSEN FOR IDRÆTSANLÆGGENE I GLADSAXE KOMMUNE Møde nr. 1 Onsdag den 02.03.2016, 17.00 Mødet afholdes i Sportscaféen, Bagsværd Stadion, Bagsværd Hovedgade 86-90. Efter mødet serveres

Læs mere

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Notat Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Nærværende notat omhandler forskellige muligheder for en fremtidig udvikling af de nuværende idrætsfaciliteter beliggende

Læs mere

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Kulturelt Samråd, Viborg Kommune. Foreningen har hjemsted i Viborg Kommune, med adresse i Kulturforvaltningen. 2.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget. tirsdag den 12. maj 2009, kl. 13:00 i Udvalgslokale 1. Åbent møde

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget. tirsdag den 12. maj 2009, kl. 13:00 i Udvalgslokale 1. Åbent møde tirsdag den 12. maj 2009, kl. 13:00 i Udvalgslokale 1 Åbent møde Tilstede Lolan Ottesen (A) - Formand Lene W. Nielsen (A) - Næstformand Doris Børger (A) Tine Landin (A) Jørgen Juel Bragge (B) Jarne Rasmussen

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Integrationsrådet

Referat Integrationsrådet Referat : Tirsdag den 11. juni 2013 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: Sprogcenter Nordsjælland Bemærkninger: Medlemmer: Duygu Aydinoglu (Direkte valgt, fungerende formand) Tawfik

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune UG - udvalget kl. 7.30-11.30 Høje Gladsaxe, Gladsaxe torv 2 (kirketorvet) samt Rådhuset, mødelokale 4-5 Tilstede: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 04-09-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:27 Tilstede: Ulrik Borch, Andreas

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institutions navn er Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. 1.2 Hjemstedet er

Læs mere

Tillægsdagsorden Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Tillægsdagsorden Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Tillægsdagsorden Sundheds-, Idræts- og : Tirsdag den 06. december 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard (A) Morten

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Torsdag den 10. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Referat Økonomiudvalget 2014-2017

Referat Økonomiudvalget 2014-2017 Referat Økonomiudvalget 2014-2017 : Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Henrik

Læs mere

Referat Integrationsrådet

Referat Integrationsrådet Referat : Torsdag den 04. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: SSPK, Rønnebær Alle 170 Bemærkninger: BEMÆRK: Kl. 17: Besøg ved Klub Olivens sommerfest. Mødes ved P-plads,

Læs mere

Vedrørende Helsingør Kommune og FC Helsingør

Vedrørende Helsingør Kommune og FC Helsingør Ankestyrelsens brev til Helsingør Kommune Vedrørende Helsingør Kommune og FC Helsingør Tre personer har på vegne af Enhedslisten i Helsingør den 21. januar 2017 rettet henvendelse til Statsforvaltningen.

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 002. Folkeoplysningspolitik - udkast

Læs mere

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park Idrætsbyen Valby Valby Lokaludvalgs Idrætsstrategi 2011-2013. Vision Valby skal være en bydel med et aktivt og attraktivt idrætsliv, der både skaber plads til bredden og rummer mulighed for, at talenter

Læs mere

Eliteidrætskoordinator netværksmøde Casa Arena Horsens. Kommunens rolle i eliteidræt og talentudvikling 11. oktober 2011

Eliteidrætskoordinator netværksmøde Casa Arena Horsens. Kommunens rolle i eliteidræt og talentudvikling 11. oktober 2011 Eliteidrætskoordinator netværksmøde Casa Arena Horsens Kommunens rolle i eliteidræt og talentudvikling 11. oktober 2011 Team Danmark aftalen Horsens Kommune Dagsorden 1. Støttekoncept. Team Horsens vs.

Læs mere

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt Fritidsrådet Onsdag den 28.01.09 kl. 17:00 i mødelokale 1 Medlemsoversigt Hanne Iversen (A) Kai Nielsen (V) Inge Wulff Arne C Ipsen Steen Mærkelund Ernst Seiling Olsen Palle Stentoft Leif Jørgensen Jan

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 11-10-2016 17:00 Mødeafholdelse Udv D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 11-10-2016 17:00 1 (Åben) Ansøgning til udviklingspuljen,

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [] EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [BEARBEJDNING AF INDSTILLING I NY SKABELON - oprindeligt behandlet på ordinært møde torsdag den 23. marts 2006] 11. Samarbejdsaftale for 2006 om kultur- og fritidstilbud

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 12-12-2018 17:00 1 (Åben) Udviklingspuljen

Læs mere

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro 1 Baggrund Med overførselssagen 2013 Fremgang i Fællesskab, som blev

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 28-02-2018 17:00 1 (Åben) Præsentation

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 08-12-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 08-12-2016 17:00 1 (Åben) Orientering

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt

Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt Vedtægter for Ørbæk Midtpunkt 1 Foreningens navn og hjemsted Den almennyttige forenings navn er: Ørbæk Midtpunkt. Institutions hjemsted er: Langemosevej 5, 5853 Ørbæk, Nyborg Kommune 2 Formål Ørbæk Midtpunkts

Læs mere

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen)

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Mødedato: Mandag den 31. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Pyramiden, Prøvestenen, Birkedalsvej 27 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere