Aars Inner wheel. Den 22. juni 2013 fejrede Aars Inner Wheel Klub indsættelsen af Lene Schade som national repræsentant.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aars Inner wheel. Den 22. juni 2013 fejrede Aars Inner Wheel Klub indsættelsen af Lene Schade som national repræsentant."

Transkript

1 Aars Inner wheel Den 22. juni 2013 fejrede Aars Inner Wheel Klub indsættelsen af Lene Schade som national repræsentant. Gæsterne blev modtaget ved indgangen af Kimbrerne, som i dagens anledning havde iført sig deres flotte dragter. Da alle var vel anbragt ved de smukt pyntede borde, kunne præsident Dorte Allerup byde velkommen og åbne mødet ved at tænde et lys. Velkomst tale: Jeg vil gerne begynde denne dag med at tænde venskabets lys som tegn på at vort møde kan begynde. På Aars Inner Wheels vegne vil jeg byde velkommen til national kædeoverrækkelse. Da Himmerland er Kimbrernes hjemstavn, blev I alle budt velkommen af vores Kimbrere. At blive Årets Kimbrer er en stor ære, en pris som gives i Aars til en person son har ydet en stor indsats for ungdommen i byen. Det er ikke denne pris vi skal give i dag, men I vores klub føles det som om at vi har fået en stor pris, ved at Lene Schade bliver Inner Wheel s nye

2 Nationalrepræsentant. Jeg vil gerne byde jer alle velkommen til denne festdag. Det er dejligt at se at der er kommet så mange fra alle egne af Landet. Og en særlig velkomst til Lene Schade og hendes familie, vores Nationalrepræsentant Annalise Larsen, og Rotarys distriktsguvernør Vibeke Gamst. Vi har glædet os rigtig meget til i dag og vi håber, at vi sammen må få nogle gode og festlige timer. Skål og rigtig hjertelig velkommen. Så vil jeg give ordet til Birgit Kristiansen som er vores Toastmaster i dag. Birgit Kristiansen oplyste herefter om praktiske ting i forbindelse med mødet og vi sang: " Dagen i dag er din min ven ". Efter frokosten, som bestod af den lækker tapas anretning med vin og vand efter behag, var der pause, hvorefter vores toastmaster introducerede duoen " Mette og Brian ", som ville underholde os med sang og musik. Repertoiret var evergreens af Kaj Normann Andersen. Det gjorde stor lykke, og vi fik lov til at synge med på en af sangene. Nu kunne vi så begynde på selve kædeoverrækkelsen med taler og gaver. National repræsentant Annalise Larsen startede med følgende:

3 Kort tilbageblik på 2 år som nationalrepræsentant. I juni 2011 modtog jeg nationalrepræsentantkæden af Benedicte Haubroe. Der lå 2 år foran mig, som jeg glædede mig til og som jeg havde tænkt tanker omkring. Jeg sagde bl.a. i min indtrædende tale, at jeg så en rejse foran mig med fokus på at gøre IW organisationen til en attraktiv organisation for nye medlemmer bl.a. ved at klubberne skulle styrke fællesskabet i klubberne og fortælle den gode historie ud i vore omgivelser. Der skulle fortsat være fokus på at ændre medlemsoptagelseskriterier - at kunne invitere gæster uden tilknytning til Rotary. Jeg havde også en plan om at udvikle samarbejdet med Rotary på landsplan. Alt i alt 2 ord som skulle være mine ledetråde: Fællesskab og samhørighed. Det har været 2 fantastiske år. Der har været meget arbejde - "bøvl/udfordringer - og rigtig mange gode oplevelser og fremadrettede udviklingstiltag. Efteråret 2011 gik med at forberede Convention 2012 i Istanbul. Der skulle lavet ændringsforslag til Constitution og vi skulle forberede at vi havde lagt billet ind på Convention Mange var i gang ude i landet og rådet i flere omgange med Convention var også året hvor de delegerede på landsmødet vedtog at nedlægge IW-Nyt i papirudgave. Det kom som en stor overraskelse for mange, men flertallet havde talt og vi er som sagt en demokratisk organisation. Der forestod et større arbejde med at få lagt rammer for en ny måde at sende informationer ud til alle medlemmer i IW i Danmark. Foråret 2012 var Convention højdepunktet. Vi kom hjem med en stor oplevelse rigere + opgaven om at sætte Convention 2015 i søen. Samtidig fik vi en kæmpe sejr i form af, at vi fik ændret optagelseskriterierne til, at vi nu kan optage inviterede medlemmer ligesom medlemmer med tilknytning til Rotary. Det har i mange år været et fast tilbagevendende emne på Convention men er aldrig gået igennem før nu. Klubberne har siden arbejdet med opgaven og vi høster lige nu lidt af frugten. Jeg tror der sker meget mere de næstfølgende år. Internationalt har der været fokus på IT-kommunikation som har resulteret i, at vi nu fremover stort set kun kommunikerer via nettet med Headquarter's - IIW og i klubberne og i distrikterne. Alle klubber, distrikter og rådet har fået en international adresse og slipper for det meget papir. Samtidig med de nye tiltag fik vi også et nyt Europæisk motto, som verdenspræsidenten på det tidspunkt har søsat flere steder - Women In Action oversat til dansk "Kvinder i bevægelse". Ordet bevægelse har mange betydninger i overført betydning. Vi har brugt mottoet i en ny IWfolder og Rådet har arbejdet med tanker om fornyelse i omtalen af IW i DK. Det er jeg sikker på, at vi vil høre mere om til næste år.

4 Mine oplevelser her til sidst er, at klubber i Danmark med distriktsbestyrelserne i spidsen har stor fokus på fællesskabet, på sjove oplevelser og på udvikling i distrikterne. Det glæder mig at se. Samarbejdet med Rotary på landsplan er ikke lykkedes, men jeg fornemmer, at der er interesse hos såvel Distrikter som Rotary guvernører om at få et større samarbejde i gang på distriktsplan. Alt i alt ser jeg tilbage på 2 spændende år med udvikling og nye tiltag. Ikke mindst med en kæmpe personlig oplevelse og erfaring, som aldrig vil forsvinde. Tak for opbakningen og for støtten fra jer i rådet både nu og tidligere. Der skal også lyde en tak til medlemmer med tilknytning til rådet og til min klub i Sønderborg. Men nu er det tiden, hvor kæden skal rotere. Kære Lene. Det glæder mig, at jeg nu om lidt kan lægge kæden om din hals. Du er om nogen klar og kompetent til at løse opgaven. Jeg glæder mig til at kunne samarbejde med dig i rådet fortsat. Du er positiv, udviklingsorienteret, vant til organisatorisk ledelse og ikke mindst er du en god lytter og opsamler. Du er kreativ og samtidig rationel. Vi har haft et år sammen i rådet og jeg har haft glæde af sparring med dig undervejs. Jeg vil selvfølgelig være til hjælp og støtte, men vil også gøre alt for, at du kan få plads til at udvikle netop din form som nationalrepræsentant. Jeg håber for dig, at du vil få 2 gode, spændende og uforglemmelige år. Tillykke Lene. Herefter blev kæden giver videre til Lene Schade og vi sang :"Ja tiden så hastigt rinder". Ny National Repræsentant Lene Schade Når jeg står her i dag er det som om at den rejse jeg påbegyndte for et år siden, har nået sin endelige begyndelse. Først vil jeg gerne sige tak til Annalise, som har gjort et kæmpe stykke arbejde de sidste 2 år for IW DK, og tak fordi du har holdt mig ajour med de ting der sker. En stor begivenhed i din periode var Convention i Tyrkiet, hvor vi først fik gennemført ændringsforslag 17: Ændring af medlemskriteriet, og sidst men ikke mindst vandt vi afholdelse af Convention 2015 i Danmark. De to mål var noget af det du nævnte som fokusområder for dine 2 år som NR, og det må man sige at du har fået indfriet. Hvad mere kan man næsten ønske sig? Jeg glæder mig til vores fortsat samarbejde de kommende 2 år, når du skal arbejde som PNR, og jeg føler mig tryg ved, at det er dig, jeg skal arbejde sammen med.

5 Jeg har nu siddet i DIWR i 3 år, og vil gerne takke alle de fantastiske piger jeg har arbejdet sammen med det har været en fornøjelse. Samtidig glæder jeg mig til, at tage udfordringerne op sammen med et nyt råd. Vores nye rådssekretær Aase Christensen kender jeg jo ganske godt fra distriktsarbejdet i D44 jeg er rigtig glad for at du deltager i festlighederne i dag Aase, trods en meget nylig hofteoperation er du klar på at være med. At jeg i dag står med Inner Wheel Danmarks nationale kæde om halsen er stort, og jeg kan kun sige mange tak, for den tillid der er vist mig da jeg blev valgt for snart 15 måneder siden jeg kan heller ikke lade være med at tænke på alle de oplevelser denne kæde har medvirket til, og jeg håber at jeg kan tilføje kædens historie mange andre gode oplevelser. Nu er det jo ikke kun oplevelser og fornøjelse der følger med kæden, der følger også mange pligter. Pligter der er forbundet med nogle mål for de næste 2 år. Som mange af jer ved, har jeg været fortaler for vores internationale slogan: KVINDER I BEVÆGELSE og det bærer den nye IW folder også præg af. KVINDER I BEVÆGELSE vil være grundstenen i mit arbejde det både kan og skal også fortolkes på mange måder, hvilket jeg vil forsøge, og hvilket jeg håber alle Inner Wheel er vil hjælpe med de næste par år. - Med de åbne medlemskriterier, må der absolut komme bevægelse i vores klubber vi skal bare sørge for at alle fortolker og forvalter denne nye mulighed på den bedst tænkelige måde så det er til gavn for det fremtidige Inner Wheel i Danmark. Rådet er startet på tankegangen, og jeg glæder mig til at både tidligere som nye rådsmedlemmer, skal være med til at udleve det. Nu gror træerne jo ikke ind i himlen fordi disse ændringer er sket, men jeg har et stort håb om at vores medlemstal er steget 10% om to år. Som Carole Young siger: Be a friend - Vi skal "Fremme ægte venskab", jeg vil også gerne tolke det med større tolerance - dermed bliver der større "international forståelse" og større sammenhold i klubberne. At have gode ligeværdige samarbejdspartnere er vigtigt for os. Jeg vil gerne opfordre til at vores samarbejde med Rotary styrkes. Ikke alle steder foreligger der et formelt samarbejde, hvilket er meget givende for begge parter. Vi kan nu være fødekæde til hinandens organisationer. I D44 er der lavet en samarbejdsaftale med Rotary D1440, noget som andre distrikter måske også kan anvende til et mere formaliseret samarbejde i distriktet. Der vil de næste par år ske en væsentlig større markedsføring af Inner Wheel, da vi er i gang med planlægningen af Convention 2015, hvilket i sig selv giver den del PR. Arbejdet har været i gang siden vi kom hjem fra Tyrkiet i maj 2012, og til september vil Booklet blive udsendt. Jeg håber, at der er rigtig mange der vil deltage i denne store begivenhed. På landsmødet i oktober vil i have mulighed for at høre meget mere om Convention : opgaver, udflugter, program hvor kan netop du, hjælpe til i den hektiske uge. Jeg tror selv at der kommer mange gæster til Danmark i Da jeg blev opfordret til at sige ja til en opstilling som VNR, skulle jeg tænke mig grundigt om det var til et rådsmøde hvor Pia Legarth, Lis Topholm, Lone Junker og Andrea Weltzel talte IW fremtid. Efterfølgende tog jeg en snak med min klubpræsident Jane Hermann. Efter nogle uger tog jeg udfordringen op og var så heldig at blive valgt. Dog skulle der jo et vigtigt element til, nemlig om baglandet var i orden og tak til dig Bent, da du ikke stillede spørgsmålstegn ved denne udfordring. Hvis jeg havde lyst, var du klar til at bakke op, og hjælpe det du kan. Jeg talte også med min datter om det, og du Tanja har også altid bakket mig op i de udfordringer jeg har taget, og jeg er meget glad for at du har tid til at være her i dag. Vores 5 drenge forholder sig ikke så meget til Inner Wheel. Det har været en flot dag, og jeg vil gerne takke min klub fordi i indstillede mig til mulig kandidat, og har bakket op omkring denne spændende rejse, jeg skal ud på de næste par år, dernæst tak for denne festlige dag som har været meget hemmelig for mig. Tak til alle jer der er mødt op fra nær og fjern, og har været med til at festlig gøre dagen.

6 Rådssekretær Ulla Lunds tale til den afgående National Repræsentant Kære Annalise. Så går kaptajnen på halvpension, og en ny overtager roret på skibet også kaldet - Rådet. De sidste 2 år har været en spændende sejlads, men til tider også en krævende sejlads, mellem klipper og skær. Du har, på din helt specielle og rolige måde at være på, fået styret skibet igennem, også når bølgerne til tider havde antydninger af hvidt skum. - Vi nåede altid ind i smult vande og sikkert i havn, enten på den ene eller anden måde. Der er sket utrolig mange ting på denne sejlads. Du var der, da vi fik Convention til Danmark, et frø som Hanne Krøgh Rasmussen (tidl. National Repræsentant) i sin tid såede, og som nu skal blomstre i 2015, som en af de fagreste blomster i Inner Wheel Danmark have. Landsarkivet er blevet nedlagt, Inner Wheel Nyt udsendes fremover digitalt, ja, mange der var til stede ved landsmødet på Nyborg Strand husker sikkert alle skoven med de røde kort, jeg gør i hvert fald. OG minsandten om ikke der også er gang i en ny folder, i en ny og spændende udformning Kvinder i Bevægelse - for det er jo det vi er. Den fremtidige sejlads bliver helt bestemt også spændende Annalise, du forlader ikke en synkende skude, men et skib i fremdrift, hvor du får lov at være med på sidelinjen. Tak for 2 spændende og lærerige år jeg vil komme til at savne vore møder. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke i fremtiden, og håber der vil blive tid til at ses. Jeg skal hilse fra både Birthe og Benedicte og da Benedicte ikke kan være her i dag, har jeg fået den ære, at afleverer Pastpræsidentnålen til dig. Hilsen Fra pastdistriktspræsident Benedicte Haubro Kære Annalise Jeg var desværre nødt til at melde afbud til i dag, det var jo ellers mig der skulle ønske dig velkommen i den lille eksklusive klub af Past National repræsentanter. - Ulla har derfor lovet at give dig et par ord med på vejen på mine vegne. Dine to år som National Repræsentant er slut og jeg håber at du har nydt det, selv om der selvfølgelig har været travle perioder. Det har været dejligt at følge med på sidelinjens, du har gjort tingene på din helt egen måde og rådsmøderne har været spændende og til tider overraskende at være med til. Du har nu 2 år foran dig som past og yder mere har du tilføjet en ny opgave til din past-periode, nemlig som redaktør af det nye digitale Inner Wheel Nyt, som vi alle ser frem til med spænding. Du skal også have en tak for de dejlige oplevelser vi to har haft sammen både i ind- og udland. Held og lykke i dit nye Inner Wheel liv som både past national repræsentant og redaktør. De kærligste hilsener Benedicte

7 Pastdistriktspræsident, Distrikt 46 Ruth Arnhem Kære Annalise Som repræsentant for de 5 distrikter har jeg fået æren af at sige et par ord til dig i dag. Du er nu nået til en ny skillevej. Dagen i dag afgiver du kæden efter 2 år på posten som nationalrepræsentant og overlader roret til Lene. Du har i din periode sat tydelige fodspor både i Danmark og ude i den store verden. Du har gjort et godt stykke arbejde for at få lovene om optagelseskriterier i hus på Convention i Istanbul og glæden var stor, da forslaget blev vedtaget. Du har æren af, at vi ikke længere er afhængige af Rotary, men ligeværdige partnere. Du har i samarbejde med Benedicte Habroe medvirket til, at vi har fået Convention til Danmark i Det kan du godt tillade dig at være stolt over. Det er en stor udfordring og et stort arbejde, som du allerede har været involveret i, og som du har sat dit præg på. Ud over det har du deltaget i mange internationale møder, hvor du har fået meget med hjem. Bl.a. har du gjort dit til, at vi i Norden forhåbentlig går sammen om at støtte et fælles project under Happier Futures by Helping Children around the world Now Herhjemme i andedammen har du arbejdet hårdt for at holde tidsplanen for indførelsen af IWI vores nye elektroniske informationskilde. Trods megen modstand efter vedtagelsen, holdt du hovedet koldt. Med åbenhed og ærlighed formåede du at få forslaget implementeret, og her i det kommende Inner Wheel år vil vi se det første resultat af arbejdet, som du i samarbejde med de 2 nye redaktører har udført. Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer for IWI, da det fremover ikke kun er jer 3, men alle os Inner Wheelere, der skal arbejde for, at det bliver vellykket. Udover at du arbejdede hårdt på ændring af optagelseskriterierne inden Convention, gør du også meget for at få det implementeret i klubberne. Du har ved enhver given lejlighed forklaret, hvad det betyder for os alle, og hvordan vi i klubberne vil få glæde af at se alle kvinder over 18 som potentielle medlemmer. Annalise, du er en kvinde med mange kvaliteter, som vi i rådet har haft stor respekt for. Du er f.eks. en kvinde, der udviser megen empati for dine medmennesker. Du er en stille og mild kvinde, der tager tingene med sindsro, når gemytterne har gået højt ved møderne. Du lader dig ikke rive med, men beholder overblikket. Du er præcis i din formulering og dygtig til at samle op, når meninger og synspunkt fyger rundt i lokalet. Som eksempel kan jeg nævne at, du efter en brainstorming omkring Inner Wheel folderen, var klar med en velformuleret præsentation næste morgen. Du er også en meget økonomisk kvinde. Det fik vi sandelig at mærke i rådet, da du Annalise strøg desserten ved middagen. Vi var nogle stykker, der synes det var lige i overkanten, men du holdt desværre fast i din beslutning, og vi måtte acceptere.

8 Det skal hertil siges, at vore middage lørdag aften alligevel blev ret hyggelige og morsomme. For 2 år siden takke Benedicte Habroe din mand Michael for, at vi måtte låne dig i 2 år og vi beder dig sige tak til Michael for det. Dog låner vi dig endnu et par år, måske kun på halv tid, da du stadig vil være med til at forme Inner Wheel både som pastnationalrepræsentant og som redaktør af IWI. Vi ønsker dig rigtig meget held og lykke fremover med alt, hvad du foretaget dig i Inner Wheel og på den private front. TAK Pastdistriktspræsident D. 44 Andrea Welzel Kære Lene Jeg synes ikke, at det er mange dage siden, at vi sidst var her i Aars, hvor du modtog distriktspræsidentkæden. Som jeg sagde året senere ved min egen modtagelse af distriktspræsidentkæden i Frederikshavn, så er det jo lidt underligt, at man få medaljen, inden man overhovedet har bevidst noget. Det er jo som at få en borgmesterkæde, hvor afregningen følger senere. Det samme kan vi jo ikke helt sige denne gang. Godt nok har du ikke prøvet kræfterne på nationalplan i Inner Wheel, men når jeg tænker tilbage til dit år som distriktspræsident, så var det jo dig, der havde ansvar for både igangsætning og afslutning af landsmødet på Nyborg Strand. Det var jo distrikt 44, som den gang stod for landsmødet og dermed var det dig, som i denne sammenhæng havde en del ekstraopgaver. Derudover har du igennem rigtig mange år også været regionsleder i Beredskabsforbundet i Nordjylland og har dermed mange års erfaring i at stå i spidsen for en stor forening. Nu er vi her igen i Aars og du skal have en ny kæde på. Denne gang har vi, ikke kun distrikt 44, men alle distrikter, en rimelig god viden om dig og kendskab til dig, og er derfor helt trygge ved at overdrage nationalkæden til dig. Man kan vel godt sige, at du allerede har gjort dig fortjent til den. Fra distriktsarbejdet og rådsmøderne ved vi, at du altid møder velforberedt, er arbejdsom og pligtopfyldende og jeg ved, at du ikke sover ret meget. Du lytter til vore meninger og holdninger og respekterer de afgørelser, der på demokratisk vis bliver truffet og arbejder loyalt efter dem. Du er ikke bitter, du bærer ingen nag. Det er rigtig gode egenskaber at have og som vi i vores distrikt har nydt godt af, og efter det kendskab, som de øvrige distrikter har fået af dig på rådsmøderne, er vi alle helt overbevidst om, at du også som nationalrepræsentant vil gøre dit yderste for at leve op til ikke kun Inner Wheels målsætninger, men også til dine egne. Jeg vil ikke udelade at nævne, at vi er lidt misundelige. Du har som distriktspræsident og som pastdistriktspræsident siddet i rådet i 2 år og havde den gave, at kunne direkte fortsætte i rådet som vicenationaltrepræsentant. Det er ikke mange, som kan få en så flot overgang. Når vi ser fremad, er der Convention i Danmark om et par år, dvs. i dit 2. år som nationalrepræsentant. Man skulle tro, at der er en, der har timet det hele for dig, det kan faktisk ikke være mere perfekt. Et langt forløb på distrikts- og nationalniveau, som kulminerer med et internationalt arrangement,

9 hvad kunne du ønske dig mere? Og hvad kunne Inner Wheel ønske sig mere? Det er vist det, man kan kalde kontinuitet og god timing. Vi i distrikterne er derfor helt sikre på, at du er lige præcis den person, som kan løfte opgaven og kan sikre fremdrift og fremgang i Inner Wheel Danmark. Du tiltræder efter en meget arbejdsom og samarbejdsvillig nationalrepræsentant, som du fortsat har fornøjelse af at kunne arbejde sammen med i din regerings- periode. Derudover er du så heldig, at også rådskassereren fortsætter og om ikke det var nok, så kan jeg ikke lade være at nævne, at du også har formået at stjåle vores dygtige sekretær fra Frederikshavn, som de sidste 2 år har været distrikt 44 s uundværlige og uvurderlige sekretær. Med andre ord, det kan bare ikke gå galt. Lene, stort tillykke med nationalkæden og held og lykke de næste to år ønskes dig fra alle 5 distrikter, distrikt 44, 45, 46, 47 og 48. Til lykke. Herefter oplæste toastmasteren hilsener fra Præsident Linda Allermann, Grenå Djurs og Formand for Rotary Danmark Carl Peder Adolph. Andrea Welzel præsenterede en billed/lyd optagelse med hilsen fra Distriktspræsident i D. 44 Vibeke Simonsen. Kære Lene, Det er en stolt dag for dig og for D44. Det er alle tiders, at du vil påtage dig hvervet som nationalrepræsentant. Og jeg er ikke i tvivl om, at du vil yde den indsats, der skal til, og så lidt mere. Da jeg kom i distriktsbestyrelsen, kikkede jeg lidt på dig. Jeg var lidt usikker på, om vi kunne komme på bølgelængde, da vi nok er meget forskellige. Men til alt held var vi begge meget sultne på et tidspunkt, hvor de øvrige sov de uskyldiges søvn, var det kl. 4, da vi kom i seng eller hvad? Ved 7-tiden fandt vi ved hjælp af dine spanske brokker og min næse frem til en bager med nybagt brød, det fik tungebåndene på gled. Vi fik udvekslet nogle oplysninger om hinanden, og ved den lejlighed fik jeg et meget bedre indblik i personen Lene, og hvad du står for. Du lever virkeligt godt op til IW s første formål, nemlig venskab, jeg er ikke i tvivl om vort venskab i dag. Med hensyn til det andet formål, som vi blev enige om at oversætte som at yde hjælp og støtte, da vi sammen med Annalise udarbejdede en introduktionsfolder vedr. IW, så lever du til fulde op til det, f. eks. gennem dit arbejde med polske børn. Ang. det sidste formål, som handler om international forståelse, så har jeg ingen klare eksempler på det i forbindelse med dig, men jeg er sikker på, at forståelse for andre det har du, for du udviser respekt for andre mennesker, og det er jo det, det drejer sig. Og et enkelt ord til både dig og Annalise, den afgående nationalrepræsentant, tak for godt samarbejde vedr. introduktionsfolderen, som blev til efter mange diskussioner, og god vind fremover til jer begge. Er der noget, jeg kan gøre senere, så sig til.

10 Præsident i Aars Inner Wheel Dorte Allerup Kære Annalise Tak til Annalise Larsen for det store arbejde du har udført de sidste 2 år ved roret. Jeg vil gerne overrække dig denne buket blomster fra Aars Inner Wheel. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med dig i redaktionsgruppen hvor du har fået et nyt job at udføre, sammen med Andrea og jeg. Kære Lene. Så kom den store dag endelig. Da vi spurgte dig på klubmødet i torsdags om du slet ikke var nervøs eller havde sommerfugle i maven, var svaret nej. Vi ved jo godt at du er vant til at tale til større forsamlinger men mon ikke der var en lille sommerfugl i dag. Vi er stolte af dig i Aars Inner Wheel Klub, og vi ved med sikkerhed at Annalise kan overlade roret i dine hænder. For med dine lederegenskaber kan vi trykt gå fremtiden i møde. Det er måske ikke alle som kender Lenes baggrund, så jeg vil lige fortælle lidt om Lene. Lene har i mange år arbejdet med ledelse og udvikling. Og de seneste år har hun været regionsleder i Beredskabsforbundet for Nordjylland, og samtidig har du passet dit job i Inner Wheel s bestyrelser. Men der er også en anden side af Lene som jeg vil fortælle om. Lene drager ofte ud i verden som Kimbrerne gjorde det i sin tid. Ikke for at plyndrer som man troede Kimbrerne gjorde, men Lene tager ud og hjælper børn som har brug for omsorg og kærlighed. I ca. 20 år har Lene været leder i Projekt Østbørn, som hun var med til at starte op. Hvor Polske børn fra børnehjem kommer til Danmark på sommerlejre hvor de for en god oplevelse. Og ved hendes side er Bent som også brænder for sagen. I foråret samlede de penge og tøj ind, og tog ned til Polen i en bus som var fyldt til bristepunktet, for at give det videre til børnehjem dernede. Så der banker et hjerte af guld under lederuniformen. Der bor også en kreativ person derinde, for i dit Galleri i Hvalpsund kan man komme forbi og se dine flotte malerier, som måske er blevet til på dine turer i sommerhuset i Spanien, hvor du og Bent tager ned når lejligheden byder sig. Og selvfølelig er der også tid til din familie. Jeg vil overrække dig en gave fra Aars Inner Wheel Klub. Det er en søpapegøje som symboliserer den person du er. En der er fornøjelig, snaksaglig, farverig og meget arbejdsom, ligesom Søpapegøjen. Den kan nemlig bære 10 fisk af gangen i sit næb, og det synes jeg symbolisere dig meget godt, en person som kan have mange bolde i luften på en gang. Denne check på kr. er til Beredskabsforbundet til Projekt Østbørn. Fordi vi gerne vil bakke op om det store arbejde du laver. Den næste gave til dig er denne samling roser i forskellige farver. De symboliserer vores klub som er en flok af farvestrålende og broget piger, som er meget stolte af dig. Tillykke med dagen Lene. Redaktør af IW nyt Kirsten Jacobsen

11 Kære Aars Inner Wheel. Tusinde tak fordi I ville se mig her i dag. Jeg har glædet mig meget. Jeg har deltaget i rigtig mange kædeoverrækkelser, dette er et meget fint arrangement. Kære Lene. Stort tillykke med det nye job. Jeg du vil kunne klare den store opgave, som venter dig. Jeg har købt en lille gave til dig, som jeg er blevet inspireret af, fra mit distrikt, da vi havde kædeoverrækkelse for 2 uger siden. Bliver det for træls, så slå ham i hovedet og han vil smile tilbage til dig, som du altid smiler. Held og lykke med det. Kirsten Jakobsen afgående redaktør af IW-Nyt Lis Topholm, pastdistriktspræsident, D47 Kære Lene. Så står du her, og din drøm er gået i opfyldelse, selvom det ikke helt er på de præmisser, du gik ind på at stille op. Jeg husker tydeligt den august aften for et par år siden efter et rådsmøde, hvor alle var gået i seng, og du, Pia og jeg sad tilbage med rødvinen og snakkede fremtider. Det blev sent. Somme tider når jeg vågner efter sådan en aften tænker jeg: Shit, hvad var det lige, der var gang i. Men ikke denne gang. Jeg følte mig overbevist om, at vi havde fat i noget af det rigtige. Det handlede om posten som nationalrepræsentant. Alle kan vel blive enige om, at det er et godt signal at sende, at nationalrepræsentanten for IW er en yngre kvinde. Hvis hun så oven i købet ser godt ud, er det en kæmpe fordel. Vi vil jo gerne tiltrække yngre kvinder, og så går det altså ikke, at det er kvinder i den meget modne alder, jeg plejer lidt respektløst at kalde dem de højbarmede 70-årige, der udadtil tegner foretagendet. Dem kan de ikke identificere sig med. Vil vi tiltrække yngre kvinder, må vi udadtil tegne IW som en organisation, der også er for kvinder i erhvervslivet.

12 Udfordringen er desværre, at yngre kvinder har job, børn osv. oven i alt det andet, så der skal vægtige argumenter på banen, hvis de skal prioritere os fremfor så meget andet. Nationalrepræsentanten deltager i møder i både ind- og udland og i diverse festligheder. NR skal i samarbejde med rådet skabe grobund for og ideer til projekter, extension i klubberne, modernisering af procedurer og tolkning af regler, anvendelse af den nyeste informationsteknologi ikke kun til os men også til de mange, der har lyst til at vide mere om IW. Dertil kommer samarbejdet med Rotary, Rotaract, med vore søsterorganisationer i Skandinavien og i det øvrige udland. Ingen har kvalifikationer og overskud til alt dette på en gang, og de to år går hurtigt, uden at der er tid til andet end det sædvanlige. Det er derfor nærliggende at tænke på, om ikke nationalrepræsentanten i dagligdagen behøver inspiration og især arbejdskraft fra andre end de traditionelle samarbejdspartnere, dvs. sekretær, kasserer, webmaster osv., hvis arbejdsopgaver er veldefinerede. Rådets medlemmer i øvrigt er jo dybt engagerede i arbejdet i deres eget distrikt. Det er derfor nærliggende at tænke på, at man bør kunne basere sig på et tværgående team med de professionelle kompetencer, man måske ikke selv besidder eller ikke har tid til at udnytte. Sådan gik det dog ikke. Du ville gerne selv have sat dit hold et hold der sammen med dig havde de professionelle kompetencer og visioner, der skal til, hvis IW skal være en organisation, der følger med tiden. Du har påtaget dig mange store opgaver bl.a. ifm Convention i 2015, hvor du for Danmark har det overordnede ansvar. Man svinger nu engang ikke lige godt med alle, men selv at kunne sammensætte sit team er vigtigt for arbejdsglæden. Mange andre ville være løbet skrigende væk men ikke du. Jyden er nemlig som bekendt både stærk og sej. Sagt med andre ord: Man skal kunne række ud i fremtiden uden at glemme nutiden og samtidig have respekt for fortiden. IW er åbenbart endnu ikke moden til det man ved nemlig, hvad man har men har tilsyneladende ikke lyst til at finde ud af, hvad man eventuelt går glip af. En nyskabelse er det dog, at IW Nyt fremover udkommer elekronisk selvom det holdt hårdt at få ført den generalforsamlingsbeslutning ud i livet. Du Lene er den fødte repræsentant for IW. Du tilhører den yngre generation, og jeg må vel også nok have lov til at sige, du ser hamrende godt ud. Du er et dybt engageret og meget travlt menneske med mange jern i ilden, og du har mange kompetencer ikke mindst når det handler om at organisere og lede. Dit børnehjemsprojekt i Polen er fantastisk. Da Ib og jeg skulle til fest i Hvalpsund stillede du dit gæstehus til vores rådighed i fire dage. Selv var du og Bent kun hjemme den dag, hvor vi kom. I skulle nemlig med 19 andre i bus til Polen den næste dag med hjælp til jeres børnehjem. Denne gang var det madrasser, puder, sengelinned og penge. Børn fra hjemmet har i mere end 15 år været på ferieophold i Danmark. Desværre er det ikke et IW-projekt. Jeg kan huske sidste sommer, hvor jeg ringede til dig. Du var meget forsigtig i stemmen og sagde, at du var til havefest og desværre ikke kunne snakke. Da jeg tændte for fjernsynet, så jeg dig til havefest for de frivillige hos dronningen på Fredensborg. Ja, også hun har kig på dig. Du har eget galleri med malerier, strikting, filtting mmm. Alt af egen fremstilling. Jeg købte mig en rød filthue, som jeg glæder mig til at bruge og to små billeder af Limfjordens vande, som jeg glæder mig over hver eneste dag. Under convention i Istanbul boede vi på samme hotel. Efter hospitality evening kom du, Bent og Andrea op på vores terrasse. I var mildt sagt lettere overrislede og meget, meget sultne, da fadene var gået forbi jer så hurtigt, at I ikke nåede at lange til, mens tid var. Heldigvis havde vi noget i køleskabet. Som det hjælpsomme menneske jeg er, har jeg sørget for, at det aldrig kommer til at ske mere. Her har du en teleskopske, en teleskopgaffel og for en sikkerheds skyld nogle 1 m lange sugerør så nu kan du lange til fadene inden for en meters afstand.

13 Ved middagen hos dig og Bent fandt jeg også ud, at du ikke er verdensmester i at folde servietter. Her er 8, som vist nok passer til jeres spisestel. Og så ved jeg, du samler på fingerbøl. Her er mit til erindring. Som du kan se, er det meget lille et tegn på at jeg engang havde meget tynde fingre. Lene du bliver under alle omstændigheder en fremragende NR vi er adskillige der gerne vil hjælpe, støtte, bakke op og i det hele taget være med til at feje for dine fødder og flytte de store sten. Kom endelig med dine visioner. Teknikken løser en evt. distance mellem os. Lene længe leve: HURRA osv. Guvernør for Rotary D Vibeke Gamst takkede for det gode samarbejde mellem rotary og inner wheel. Hun fremhævede det særlige IW touch og udtrykte de bedste ønsker for fremtiden. Præsidentens smukke kæde, som virkeligt er et smukt smykke, blev rost. Efter nogle praktiske oplysning fra toastmasteren afslutte præsident Dorte Allerup mødet med tak for besøget og kom godt hjem. Så er vi ved at være ved vejs ende og jeg vil gerne sige jer alle tusind tak fordi I kom i dag og gjorde denne dag til noget helt særligt for Lene og os andre i klubben. Og så vil jeg også takke bestyrelsen i Aars Inner Wheel for det flotte arbejde I har gjort for at det skulle blive en fantastisk dag. God tur hjem alle sammen. Jeg håber I for lyst til at komme forbi Aars en anden dag, for I er altid velkommen til at deltage i vores klubmøder. Og hvis I kommer til Aars egnen som turister, kan I også bare ringe hvis I får brug for informationer om området. Aars Inner Wheel Klub Dorte Allerup Præsident For referat Birthe Rasmussen Aars Inner Wheel

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel havde den glæde, at vi fra borgmesteren modtog invitation til, på selve jubilæumsdagen den 19.marts kl. 12, at gæste Holbæk gl. Rådhus. Borgmester

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

VEJLEDNING og ARBEJDSPLAN for RÅDSSEKRETÆR

VEJLEDNING og ARBEJDSPLAN for RÅDSSEKRETÆR R159, R160, R163 1. Læs Rådets forretningsorden og beslutninger gældende for Dansk Inner Wheel Råd, der udførligt beskriver det arbejde i Rådet, som skal varetages af Rådssekretæren (RS). Der findes selvstændige

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Inspiration til klubberne

Inspiration til klubberne Disse inspirationssider er tænkt som gode ideer til at udvikle Inner Wheel i Danmark. Siderne skal være dynamiske, så gode ideer til ændringer sendes via distriktsbestyrelsen til Inner Wheel Danmarks webmaster.

Læs mere

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Kære alle Nu har I hørt om QLF og hæftet, men for de af Jer, som måske ikke kender os tre heroppe så godt, vil jeg starte

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax:

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax: N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 27. juni 2008 Kære 9. årgang. Vi skal sige farvel til jer og I skal sige

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Efterårs hilsen fra din Landsformand

Efterårs hilsen fra din Landsformand Kære Ladies Så har vi skudt et nyt LC år i gang, og I er allerede i fuld gang med jeres klubmøder. Det er en fornøjelse at læse jeres referater, og følge jeres opslag på Facebook. Jeres hovedbestyrelse

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Referat fra Præsidie- og udvalgstræning d. 23.april 2013. Udsendt 17.06.2013

Referat fra Præsidie- og udvalgstræning d. 23.april 2013. Udsendt 17.06.2013 Region Danmark, Distrikt Himmerland Side nr. 1 (6) Referat fra Præsidie- og udvalgstræning d. 23.april 2013. Udsendt 17.06.2013 1. Velkomst Velkommen alle og særlig velkommen til DGEEE Irma Jensen som

Læs mere

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1

Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Aulum Fritidscenter Årsberetning 2005 1 Årsberetning for Aulum Fritidscenter 2005 Indledning Jeg afsluttede sidste års beretning med at fortælle lidt om, hvad den nærmeste fremtid ville byde på, og helt

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Igangsætter med sans for indretning

Igangsætter med sans for indretning Salon Beth Beth kalder sig selv for Tivolitypen. Hun går meget op i design, og hun går meget op i helheder i sin salon og i forhold til de kunder, der kommer i salonen. Igangsætter med sans for indretning

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

Hadsund Inner Wheel Klub Distrik 44 - Dans klub nr. 79

Hadsund Inner Wheel Klub Distrik 44 - Dans klub nr. 79 Hadsund Inner Wheel Klub Distrik 44 - Dans klub nr. 79 Mødested: Færgekroen, Færgevej 1, 9560 Hadsund 2. onsdag i hver måned - Afbud senest tirsdag kl. 16.00 på www.hadsundinnerwheel.dk Side 1 Onsdag,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere