Handicaprådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handicaprådet"

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Annette Loop (Forældreforeningen) - Deltog Dave Pencroof (Sind) - Deltog Ella Frederiksen (Osteoporoseforeningen) - Deltog Ali Abbasi (Ø) - Deltog Kåre Harder Olesen (V) - Deltog Lolan Marianne Ottesen (A) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Özcan Kizilkaya (A) - Deltog Erik Ziegler (Parkinsonforeningen) - Deltog Vivi Lauritsen (Handicap og Psykiatrichef) - Deltog Tina Lose Jensen - Deltog AFBUD/FRAVÆRENDE Kurt Fritze (Høreforeningen) - Afbud Mahmoud Firouzi (Dansk Handicap Forbund) - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Valg af formand - Ella Frederiksen leder valget Sagsfremstilling Følgende personer er udpeget til for valgperioden fra den 1. januar 2018 til den 31. december 2021: Lolan Marianne Ottesen (A) Maria Lundahl Assov (A) Özcan Kizilkaya (A)

2 Kåre Harder Olesen (V) Ali Abbasi (Ø) Annette Loop ( Forældreforeningen til Handicappede i Ballerup Kommune) Dave Pencroof (SIND) Kurt Fritze (Høreforeningen) Mahmoud Firouzi (Dansk Handicap Forbund) Ella Frederiksen (Osteoporoseforeningen. Endvidere deltager handicap- og psykiatrichef Vivi Lauritsen fra Center for Social og Sundhed som observatør på møderne. Valg af formand til finder sted efter Vedtægter for, 6. I tilfælde af stemmelighed mellem to kandidater til formandsposten afgøres valget ved lodtrækning. Formandens opgaver er beskrevet i Vedtægter for og Forretningsorden for. Bilag 2 bilag Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Der vælges formand for for perioden den 21. februar 2018 til den 31. december 2021.

3 en godkendt med denne bemærkning: Maria Lundahl Assov (A) blev valgt som formand Punkt 2 Godkendelse af dagsorden Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Dagsordenen drøftes og efterfølgende godkendes. en godkendt Punkt 3 Valg af næstformand Sagsfremstilling Følgende personer er udpeget til for valgperioden fra den 1. januar 2018 til den 31. december 2021: Lolan Marianne Ottesen (A) Maria Lundahl Assov (A) Özcan Kizilkaya (A) Kåre Harder Olesen (V) Ali Abbasi (Ø) Annette Loop ( Forældreforeningen til Handicappede i Ballerup Kommune)

4 Dave Pencroof (SIND) Kurt Fritze (Høreforeningen) Mahmoud Firouzi (Dansk Handicap Forbund) Ella Frederiksen (Osteoporoseforeningen. Endvidere deltager handicap- og psykiatrichef Vivi Lauritsen fra Center for Social og Sundhed som observatør på møderne. Valg af næstformand til finder sted efter Vedtægter for, 6. Vælges formanden blandt de politisk udpegede medlemmer skal næstformanden vælges blandt repræsentanterne, der er udpeget efter indstilling fra Danske Handicaporganisationer eller grupperinger uden for Danske Handicaporganisationer. I tilfælde af stemmelighed mellem to kandidater til næstformandsposten afgøres valget ved lodtrækning. Næstformandens opgaver er beskrevet i Vedtægter for og Forretningsorden for. Bilag 2 bilag Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Der vælges næstformand for for perioden den 21. februar 2018 til den 31. december en godkendt med denne bemærkning:

5 Ella Frederiksen blev valgt som formelt næstformand. På grund af manglende ressourcer stiller forslag om, at næstformandsposten i denne valgperiode deles af to medlemmer (udpeget af Danske Handicaporganisationer eller grupperinger uden for Danske Handicaporganisationer). I den forbindelse sættes s vedtægter på dagsordenen til næste møde. Punkt 4 Meddelelser 1. Annette Loop beklager, at ikke har haft mulighed for at fremkomme med et høringssvar til forslag om lokalplan 171. Dette var dog ikke muligt, da høringsperioden var i samme periode som konstitueringerne af de stående udvalg og diverse råd og nævn. Taget til efterretning Punkt 5 Administrativ betjening af Sagsfremstilling Tina Lose Jensen fra Center for Social og Sundhed er sekretær for. Formandskabet, dvs. formanden og næstformand, har ansvaret for at udarbejde dagsordenen til s møder. Alle medlemmer har ret til ved mødets begyndelse at få punkter på dagsordenen. Dagsorden udsendes jf. forretningsorden via til medlemmer og suppleanter senest en uge før mødet. Er der medlemmer eller suppleanter som ikke har , vil dagsorden og bilag blive sendt med almindelig post.

6 Kommunalbestyrelsens medlemmer kan læse dagsorden, referat samt bilag via Prepare by FirstAgenda. De medlemmer, som har , men som ønsker at få dagsorden og bilag i papir, kan få materialet tilsendt med almindelig post eller få materialet udleveret på mødet. Udkast til referat udsendes til mødedeltagerne via senest en uge efter mødets afholdelse. Hvis der ikke indsendes bemærkninger til udkastet senest en uge efter modtagelsen, betragtes referatet som godkendt. Det godkendte referat sendes efterfølgende via til alle medlemmer og suppleanter. Er der medlemmer, som ikke har , sendes referatet med almindelig post. Dagsorden offentliggøres på Ballerup Kommunes hjemmeside en uge før mødet og erstattes med referatet, så snart det er godkendt og udsendt til. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Politisk Sekretariat indstiller, at A. Orienteringen om administrativ betjening af tages til efterretning. B. De medlemmer, som ønsker at modtage dagsorden og bilag med almindelig post eller udlevering på mødet, meddeler dette.

7 Taget til efterretning med disse bemærkninger: ønsker at få en orientering om mulighederne for at få udleveret dagsordener, bilag mv. til møderne. Sættes på dagsordenen til næste møde i. ønsker, at der bliver udarbejdet et årshjul, så de planlagte møder bliver nemmere at overskue. har et ønske om, at dagsordenpunkterne bliver mere let læselige både fremstillingsmæssigt og sprogligt. Punkt 6 Mødekalender 2018 for Sagsfremstilling Politisk Sekretariat har udarbejdet forslag til mødekalender for i Ifølge s forretningsorden skal der afholdes fem møder om året. Det foreslås, at møderne holdes kl på følgende datoer: Onsdag den 21. februar 2018 Onsdag den 18. april 2018 Onsdag den 20. juni 2018 Torsdag den 6. september 2018 (bl.a. høring om budget) Torsdag den 8. november Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag

8 Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Mødekalender for 2018 for godkendes. en godkendt med disse bemærkninger: Udover de fem fastsatte møder er der planlagt to fællesmøder med Social- og Sundhedsudvalget samt Seniorrådet tirsdag den 8. maj og tirsdag den 4. september 2018, begge dage kl ønsker, at møderækken udvides med et ekstra møde i foråret 2018 og et ekstra møde i efteråret har derfor aftalt et ekstra møde onsdag den 21. marts 2018, kl Der skal findes en mødedato i oktober fastlægges på næste møde i. Punkt 7 Tilgængelighed Intet Punkt 8 Proces for og høring af budgettet for 2019 Sagsfremstilling Borgmesteren har på vegne af Kommunalbestyrelsen udsendt et brev, hvori han inviterer de høringsberettigede parter, råd og nævn med flere ind i budgetprocessen vedrørende budget Arbejdet med budgettet for næste år er allerede så småt gået i gang, da budgettet skal nedskrives med 39,4 mio. kr. for at sikre en fortsat sund økonomi. Besparelserne skyldes bl.a. statens moderniserings- og effektiviseringsprogram, de øgede udgifter på de borgernære driftsområder og de forventelige udgifter til hjælp og pleje som følge af, at der kommer betydeligt flere ældre borgere i Ballerup Kommune i de kommende år.

9 Henover foråret vil der blive arbejdet med analyser, der kan skabe grundlaget for at indfri det økonomiske krav til budget Tiltagene kan bestå af effektiviseringer, opgavebortfald, investering med henblik på smartere og billigere opgaveløsning, kommunale samarbejder mv. Det vigtigste er, at tiltagene tilsammen løser den økonomiske udfordring, så det går mindst muligt udover Ballerup Kommunes borgernære service. Med brevet fulgte en skabelon, hvori man kan skrive forslag til besparelser og nye måder at gøre tingene på. Alternativt kan forslag sendes pr. mail til Fristen for indsendelse af forslag er onsdag den 28. februar Samtlige spareforslag vil blive sendt til Kommunalbestyrelsen, og vil dermed indgå i de videre politiske drøftelser om budget Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. udarbejder forslag til besparelser mv. til budget På grund af den korte tidsfrist og tidspunktet for s konstituerende møde, har det ikke været muligt for at afgive høringssvar. Medlemmerne i har dog mulighed for som enkeltpersoner at afgive høringssvar. Punkt 9 Høring af afrapportering af Socialtilsyn Hovedstadens anmeldte tilsyn på botilbuddet Måløvgård i Ballerup i 2017

10 Sagsfremstilling Tilsynet med og godkendelse af alle kommuners aflastnings- og botilbud for voksne varetages af socialtilsynet. Socialtilsyn Hovedstaden har gennemført et anmeldt tilsyn på botilbuddet Måløvgård den 22. februar Tilsynsrapporten er modtaget i Ballerup Kommune den 9. januar Årsagen til, at tilsynsrapporten, ikke som tidligere, er tilsendt Ballerup Kommune direkte fra socialtilsynet, er, at der er kommet fokus på de private botilbuds status, herunder de lokale bestyrelsers ansvar, og at de kommuner, private tilbud har kontrakt med, ikke har partsstatus. Fremsendelsen af rapporten til Ballerup Kommune, har derfor afventet en drøftelse i botilbuddet Måløvgårds bestyrelse, om tilsynsrapporten skulle videresendes til Ballerup Kommune. Måløvgårds bestyrelse har besluttet, at rapporterne fremover sendes til Ballerup Kommune til orientering. Botilbuddet Måløvgård er et privat socialpsykiatrisk botilbud efter 107 (midlertidige botilbud) i serviceloven. Måløvgård har driftsoverenskomst med Ballerup Kommune. Der bor 12 unge på botilbuddet Måløvgård, de unge har forskellige typer af psykiske lidelser, så som angst, skizofreni, personlighedsforstyrrelser m.v. Måløvgård har desuden plads til 6 borgere i dagbehandling efter 85 i serviceloven (socialpædagogisk bistand). Dagbehandlingen er for borgere, der forud for indflytning på Måløvgård har brug for behandling, og for borgere, der tidligere har boet på Måløvgård, og som har brug for et udslusningstilbud. Rapporten fremlægges til høring i. Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af, om botilbuddet Måløvgård fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder betingelserne for godkendelse, jf. 6 og i lov om socialtilsyn. Der har ved dette tilsyn været et særligt fokus på Måløvgårds dokumentationspraksis, borgernes fysiske og mentale sundhed samt medarbejdernes kompetencer. De temaer, som ikke er bedømt i dette tilsyn, er beskrevet med teksten fra sidste tilsyn. I det følgende er socialtilsynets vurderinger refereret:

11 Botilbuddet Måløvgård arbejder aktivt med at inkludere de unge i samfundslivet, gennem motivation og støtte i forhold til uddannelse og beskæftigelse. Det er Jobcenter Ballerup, som varetager mentorordningen, i forhold til uddannelse og beskæftigelse, for stedets unge. Der er således et særligt beskæftigelsesrettet fokus via denne ordning. Socialtilsynet vurderer, at Måløvgård ikke i tilstrækkelig grad har en sammenhæng mellem de opstillede mål og evaluering af indsatsen, og at der derfor med fordel kan indarbejdes en systematik, der sikrer, at der bliver fulgt op på de konkrete mål Der arbejdes aktivt i forhold til at understøtte de unges selvstændighed og relationer, bl.a. igennem støtte til at fastholde og udvikle sociale netværk og opøve kompetencer til at kunne leve et selvstændigt liv. Der er fokus på samarbejde med pårørende. Det er en central del af behandlingen at støtte og udfordre de unges sociale kompetencer og selvstændighed. Botilbuddet Måløvgård har en klar målgruppebeskrivelse, og de valgte faglige tilgange og metoder er relevante i forhold til målsætningen om at igangsætte og vedligeholde en udviklings- og forandringsproces af social, psykologisk og praksisrelateret karakter, så der skabes en større indsigt i og bevidsthed om sig selv som menneske, med en aktuel sindslidelse. Botilbuddet Måløvgård er stadig i proces med implementering af dokumentationssystem. Socialtilsynet vurderer, at det ikke for nuværende fremgår tydeligt, hvad den konkrete indsats er i forhold til at støtte den unge i at nå konkrete og individuelle mål. Socialtilsynet vurderer desuden, at den aktuelle dokumentationspraksis gør det vanskeligt at dokumentere positive resultater for den unge. Botilbuddet Måløvgård understøtter de unges fysiske og mentale trivsel. De støttes i at modtage psykiatrisk behandling, og personalet er uddannet til at håndtere medicin. Derudover afklares og støttes de i forhold til at modtage sundhedsydelser, og der er fokus på sund kost og motion. De unge på botilbuddet Måløvgård har indflydelse på deres eget liv og i nogen grad på hverdagen i tilbuddet. De formulerer fx selv deres handleplan og den pædagogiske tilgang, der lægger op til høj grad af individualisering. Det observeres, at der er en behagelig og anerkendende omgangstone på Måløvgård, hvilket understøttes af de interviewede unges udsagn. Botilbuddet Måløvgård har en hensigtsmæssig organisering og en kompetent og ansvarlig ledelse, som driver tilbuddet fagligt forsvarligt og som både sætter rammerne for tilbuddets strategiske udvikling og varetager den daglige ledelse, samt at tilbuddet har en tilstrækkelig personalenormering i forhold til målgruppe og indsats. Medarbejderne har samlet set relevante kompetencer i forhold til målsætninger, målgruppe og de anvendte metoder.

12 Personalegennemstrømningen og sygefraværet er ikke højere end på sammenlignelige tilbud. Det bemærkes, at medarbejdergruppen generelt giver udtryk for, at botilbuddet Måløvgård er en god arbejdsplads, og at man er god til at drage omsorg for hinanden. Socialtilsynets særlige opmærksomhedspunkter: Botilbuddet Måløvgårds ledelse skal sikre, at dokumentationspraksis får en højere kvalitet. Det skal endvidere sikres, at der opstilles konkrete og klare individuelle mål for borgerne, og at dokumentationen er af en karakter, der kan bruges til at dokumentere resultater. Der er frist for udarbejdelse af høringssvar den 7. marts Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Der udarbejdes høringssvar til afrapportering af socialtilsynets anmeldte tilsyn på botilbuddet Måløvgård i Ballerup. en godkendt med denne bemærkning: Det er godt at læse, at der på botilbuddet Måløvgård er en god og anerkendende omgangstone. Det er rigtig positivt, at tilsynsrapporterne fra Måløvgård nu kommer i samme kadence som tilsynsrapporterne fra de øvrige botilbud. Der har ved dette tilsyn været særligt fokus på botilbuddet Måløvgårds dokumentationspraksis. Tilsynet bemærker, at Måløvgårds ledelse skal sikre, at dokumentationspraksis får en højere kvalitet, hvilket forventer, kommer til at ske.

13 Punkt 10 Høring af afrapportering af Socialtilsyn Hovedstadens uanmeldte tilsyn på Helhedstilbuddet Stokholtbuen i 2017 Sagsfremstilling Tilsynet med og godkendelse af alle kommuners aflastnings- og botilbud for voksne varetages af socialtilsynet. Socialtilsyn Hovedstaden har gennemført et uanmeldt tilsyn på Helhedstilbuddet Stokholtbuen den 26. oktober Tilsynsrapporten er modtaget den 18. december Stokholtbuen er et helhedstilbud efter lov om social service 108 (botilbud) og 104 (dagtilbud). Der er plads til 36 borgere fordelt i 6 etplanshuse. De 2 af husene rummer 6 skærmede enheder og i de resterende huse bor der 7-8 borgere i hver. Målgruppen er voksne med udviklingshæmning og autismespektrumforstyrrelser. Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af, om Helhedstilbuddet Stokholtbuen fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder betingelserne for godkendelse. Ved dette uanmeldte tilsyn var fokus på en gennemgang af kvalitetsmodellen, opfølgning på udviklingspunkter samt tilbuddets ønske om fokus på dokumentation. Rapporten fremlægges til høring i. Socialtilsyn Hovedstadens samlede konklusion er, at Helhedstilbuddet Stokholtbuen i meget høj grad leverer den fornødne kvalitet i indsatsen, som er i overensstemmelse med formålet med anbringelse i botilbud etableret efter lov om social Service 108 (botilbud) og 104 (dagtilbud) og lever op til kvalitetsmodellens syv temaer. I det følgende er socialtilsynets vurderinger refereret: Da Stokholtbuen er et helhedstilbud, tilrettelægges dagtilbuddet individuelt og aktiviteterne foregår i og omkring tilbuddet. De fysiske rammer og beliggenhed understøtter borgernes udvikling og trivsel, og borgerne har både mulighed for at vælge deltagelse i fællesskabet og privatlivet.

14 Helhedstilbuddet Stokholtbuen er et høj specialiseret tilbud med en høj faglig bevidsthed om målgruppens behov for relevante tilgange og metoder. Der arbejdes med afsæt i den enkelte borger og med en særligt tilrettelagt struktur, der imødekommer borgernes behov samt sikrer udvikling/vedligeholdelse og øget trivsel. Helhedstilbuddet Stokholtbuen har en systematisk tilgang til dokumentation af og erfaringsopsamling af den pædagogiske indsats. Ved det uanmeldte tilsyn ses ved en enkelt stikprøve, at tilbuddet er kommet godt i gang med nyt elektronisk dokumentationssystem Nexus. Socialtilsynet konkluderer, at tilbuddet har et højt refleksionsniveau og en faglig ledelse, som både er pædagogisk vidende og kan sætte rammer for den strategiske og organisatoriske udvikling i tilbuddet. Socialtilsynets vurdering af Helhedstilbuddet Stokholtbuen er meget positiv, og da der ikke rejses konkret fokus eller kritikpunkter i tilsynsrapporten, er der ikke behov for, at ledelsen på Helhedstilbuddet Stokholtbuen udarbejder en handleplan. Der er frist for udarbejdelse af høringssvar den 7. marts Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag Center for Social og Sundhed indstiller 1. Der udarbejdes høringssvar til afrapportering af Socialtilsynets anmeldte tilsyn på Helhedsbuddet Stokholtbuen en godkendt med denne bemærkning: har stor ros til Helhedstilbuddet Stokholtbuen for den flotte tilsynsrapport og vil specielt fremhæve Helhedstilbuddet Stokholtbuens brug af forskellige pædagogikker i forhold til den enkelte beboer, deres måde at håndtere sorgbearbejdelse på samt introduktionen af nye medarbejdere.

15 Punkt 11 Høring af afrapportering af Socialtilsyn Hovedstadens anmeldte tilsyn på Aflastningstilbuddet Torvevej i Skovlunde Sagsfremstilling Tilsynet med og godkendelse af alle kommuners aflastnings- og botilbud for voksne varetages af socialtilsynet. Socialtilsyn Hovedstaden har gennemført et uanmeldt tilsyn på Aflastningstilbuddet Torvevej i Skovlunde den 1. december Tilsynsrapporten er modtaget den 12. januar Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af, om Aflastningstilbuddet Torvevej fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder betingelserne for godkendelse. Ved dette anmeldte tilsyn var der tale om en generel gennemgang af kvalitetsmodellens temaer. Borgerne er inddraget ved besvarelse af spørgeskema og dialog på tilsynsdagen. Socialtilsynet oplyser, de har modtaget otte besvarelser, der er indarbejdet i tilsynsrapporten. Aflastningstilbuddet Torvevej tilbyder aflastning til voksne hjemmeboende borgere med funktionsnedsættelser. Målgruppen er bred og spænder fra borgere med lettere nedsat funktionsevne til borgere med multiple handicaps. Torvevej er oprettet efter servicelovens 107 (midlertidig botilbud) og er netop opnormeret fra 10 til 12 pladser. Rapporten fremlægges til høring i. I det følgende er socialtilsynets vurderinger refereret: Det er socialtilsynets samlede konklusion, at Aflastningstilbuddet Torvevej har den fornødne kvalitet i henhold til kvalitetsmodellens temaer. Det konkluderes, at Aflastningstilbuddet Torvevej har en bred målgruppe, der fordrer viden, erfaring og kendskab til den sammensatte borgergruppe.

16 Aflastningstilbuddet Torvevejs ledelse og medarbejdergruppe er kompetente, og de varetager den daglige drift kompetent og har relevante kvalifikationer i forhold til den brede målgruppe. Aflastningstilbuddet Torvevej har en målrettet kompetenceudviklingsplan, der sikrer anvendelse af relevante tilgange og metoder, hvilket kommer til udtryk ved, at faglige tilgange og metoder er nærværende for medarbejderne. Det konkluderes desuden, at Torvevej er i proces med at implementere deres nye dokumentationssystem, der ses at højne tilbuddets dokumentationspraksis med henblik på at sikre resultatdokumentation. Socialtilsynet noterer sig, at Aflastningstilbuddet Torvevej fortsat har en høj personalegennemstrømning, og socialtilsynet forventer, at tilbuddets ledelse fortsat vil arbejde målrettet på at sikre relevant rekruttering og fastholdelse af medarbejderne. Opmærksomhedspunkt Socialtilsynet konstaterer, at Aflastningstilbuddet Torvevej siden 2014 har haft en høj personalegennemstrømning. Socialtilsynet er derfor opmærksomme på, at tilbuddets ledelse arbejder målrettet på at sikre relevant rekruttering og fastholdelse af medarbejderne og effekten af dette. Aflastningstilbuddets Torvevejs ledelse har udarbejdet en handleplan for det arbejde, der skal igangsættes i forhold til socialtilsynets opmærksomhedspunkter. Der er frist for udarbejdelse af høringssvar den 7. marts Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 3 bilag Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Der udarbejdes høringssvar til afrapportering af socialtilsynets anmeldte tilsyn på Aflastningstilbuddet Torvevej i Skovlunde i 2017.

17 en godkendt med denne bemærkning: finder det bekymrende, at der stadig er en stor gennemstrømning af personale på Aflastningstilbuddet Torvevej. Til gengæld har Aflastningstilbuddet Torvevej udarbejdet en rigtig god handleplan i forhold til de opmærksomhedspunkter, som Socialtilsynet har konstateret. Punkt 12 Kvalitetsstandard for sygepleje i Ballerup Kommune Sagsfremstilling Alle kommuner er pr. 1. januar 2018 forpligtiget til at have en akutfunktion hele døgnet - alle ugens dage. Det har Ballerup Kommune allerede i form af det tværgående sygeplejeteam (SHS-teamet), kommunens hjemmesygepleje samt kommunens muligheder for at bruge korttidspladserne til at indlægge borgere, der i en periode er for syge til at være i eget hjem, men ikke så syge, at de skal indlægges på hospital. At Ballerup Kommune har en akutfunktion hele døgnet, og hvordan kommunen bruger denne mulighed, indføjes i kvalitetsstandarden for sygepleje. Ændringerne i kvalitetsstandarden herunder mulighed for kørsel til akutophold på korttidsplads er markeret med rødt (se bilag). Kvalitetsstandarden beskriver den støtte, man som borger kan forvente at få af Ballerup Kommune, når man bliver visiteret til sygepleje. Kvalitetsstandardens formål er at oplyse om, hvornår man kan få støtte, og hvor og hvordan denne støtte foregår. Det er ikke et lovkrav, at Ballerup Kommune skal have en kvalitetsstandard på 138 ydelserne i sundhedsloven, men det er en god service for borgerne at kunne få oplysninger om, hvilke muligheder, der rent faktisk er.

18 Kvalitetsstandarden er vedhæftet som bilag, og henvender sig direkte til de borgere, der bliver visiteret til den kommunale sygepleje. Kvalitetsstandarden vil blive udleveret til borgeren i forbindelse med visitationsbesøget og vil desuden kunne findes på Ballerup Kommunes hjemmeside. Sagen blev behandlet på Social- og Sundhedsudvalgets møde den 30. januar 2018 og sendes nu i høring i Seniorrådet og. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Forslaget til kvalitetsstandard for den kommunale sygepleje i Ballerup Kommune drøftes. 2. udarbejder høringssvar. en godkendt med denne bemærkning: finder, at det er en rigtig flot service, at Ballerup Kommune har udarbejdet en kvalitetsstandard, selv om det ikke er et lovkrav. Punkt 13 Opfølgende tilsyn i Ballerup Kommunes hjemmepleje Sagsfremstilling

19 Det årlige, uanmeldte tilsyn i Ballerup Kommunes hjemmepleje fik i 2017 vurderingen "mindre tilfredsstillende forhold" på baggrund af, at Hjemmeplejen fortsat ikke var helt i mål med den sundhedsfaglige dokumentation, og at tilsynet fandt to doseringsfejl. Tilsynet blev gennemført med udgangspunkt i servicelovens 83, 83a og 86 omhandlende personlig pleje, praktisk hjælp og madservice samt retssikkerhedslovens 16 og servicelovens 148a, 151a og 151b m.fl. Hertil vurderes ud fra kommunens kvalitetsstandarder og fastsatte serviceniveau. Vurderingen resulterede i, at Social- og Sundhedsudvalget besluttede, at der skulle foretages et opfølgende tilsyn, idet det er målsætningen, at tilsynsvurderinger skal ligge på tilfredsstillende niveau eller derover. Den 3. november 2017 gennemførte det eksterne revisionsfirma BDO et uanmeldt opfølgende fagligt tilsyn i den kommunale hjemmepleje. Tilsynet lavede en gennemgang af den sundhedsfaglige dokumentation samt en kontrol af den doserede medicin hos 12 borgere, som blev tilfældigt udvalgt. Resultatet af det opfølgende tilsyn var "mindre tilfredsstillende forhold". Tilsynet gjorde opmærksom på, at vurderingen udelukkende blev givet på baggrund af, at der blev observeret doseringsfejl hos to borgere. I forhold til kvaliteten i den sundhedsfaglige dokumentation, var det tilsynets vurdering, at den kunne karakteriseres som tilfredsstillende, og tilsynet anerkendte, at der på dokumentationsområdet var sket en forbedring siden det ordinære tilsyn i maj Tilsynet havde fem anbefalinger til Hjemmeplejen: 1. Sikre, at der udarbejdes helhedsbeskrivelser på alle borgere. 2. Sikre, at medarbejderne har den nødvendige viden om, hvorledes der sikres korrekt dokumentation i helhedsbeskrivelserne. 3. Sikre, at der er korrekt dokumentation i indsatsområderne. 4. Sikre, at der aldrig forekommer efterdoseringer af medicin. 5. Sikre, at der doseres korrekt medicin hos borgerne. I tilsynsrapporten, side 6 ses vurderingsskalaen, som lyder "ikke tilfredsstillende", "mindre tilfredsstillende", "tilfredsstillende", "meget tilfredsstillende" og "særdeles tilfredsstillende". Med vurderingen "mindre tilfredsstillende" skal Hjemmeplejen følge op på tilsynet ved at udarbejde en handleplan, hvor der beskrives handlinger for, hvordan tilsynets anbefalinger

20 opfyldes. Tilsynsrapport og handleplan sendes nu i høring i Seniorrådet og, inden de behandles i Social- og Sundhedsudvalget den 27. februar Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Tilsynsrapport og handleplan for Ballerup Kommunes hjemmepleje tages til efterretning. 2. udarbejder høringssvar. finder det uacceptabelt, at der ved det opfølgende tilsyn endnu en gang konstateres doseringsfejl. Punkt 14 Psykiatriråd Sagsfremstilling I den politiske aftale for 2018 er det besluttet at nedsætte et psykiatriråd. Psykiatrirådet bliver nedsat som et 17, stk. 4 udvalg. Der skal således i samarbejde med Psykiatrirådets brugere og interessenter etableres et forum til dialog om psykiatriens udvikling og samarbejdet herom i Ballerup Kommune.

21 Med budgetaftalen er der endvidere enighed om, at der skal formuleres en psykiatripolitik, og at der afsættes 0,05 mio. kr. i hvert af årene Nedsættelsen af Psykiatrirådet betyder, at drøftelser og høringer vedrørende psykiatri og psykiatripolitik vil overgå fra til Psykiatrirådet. Administrationen har anbefalet, at der igangsættes en proces i Social- og Sundhedsudvalget om formål, indhold og repræsentation i det nye psykiatriråd med henblik på at nedsætte rådet medio I forberedelsesperioden vil der blive afholdt indledende drøftelser og "modningsmøder med eksterne interessenter. Økonomiske konsekvenser og finansiering Rådets økonomiske rammer er endnu ikke fastlagt. Bilag 0 bilag Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orienteringen om nedsættelse af et psykiatriråd tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Der vil være områder, hvor og det kommende Psykiatriråd vil komme til at overlappe hinanden. Der skal derfor være fokus på samarbejdet mellem de to råd i forbindelse med etableringen af Psykiatrirådet. Punkt 15 Eventuelt

22 Intet Lukket dagsorden Punkt 16 LUKKET Status på høring om kravspecifikation og tilbudsliste på Bleer med bevilling

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-02-2018-13-02-2018 13.02.2018 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 10 på Ballerup Rådhus Deltagere Annette Ankler - Deltog Henning Broman - Deltog Birte

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-03-2018-21-03-2018 21.03.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 20-06-2018-20-06-2018 20.06.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen)

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 07-09-2016-07-09-2016 07.09.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Kent Grimm Thornberg (Landsforeningen Autisme) - Deltog

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup-up.dk) Hjem > - 07-11-2016-07-11-2016 07.11.2016 kl. 16:30 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Kent Grimm Thornberg (Landsforeningen

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-11-2017-14-11-2017 14.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 4 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Psykiatrirådet

Psykiatrirådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 30-10-2018-30-10-2018 30.10.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Ali Abbasi (Ø) Birgitte Dahl (O) Kåre Harder

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Handicaprådet - 09-03-2017 Handicaprådet - 09-03-2017 09.03.2017 kl. 17:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Kent Grimm

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2018-24-10-2018 24.10.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 06-09-2018-06-09-2018 06.09.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen)

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 21-01-2014-21-01-2014 21.01.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 15 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 26-06-2019-26-06-2019 26.06.2019 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Østerled er et selvejende botilbud under Gentofte Børnevenner med driftsoverenskomst med Gentofte Kommune. Tilbuddet Østerled har to enheder, bofællesskabet Østerled med 4 enheder og opgangsfællesskabet

Læs mere

Målgruppe Fysisk og psykisk udviklingshæmmede Udviklingshæmmede Senhjerneskadede

Målgruppe Fysisk og psykisk udviklingshæmmede Udviklingshæmmede Senhjerneskadede Aflastningstilbuddet Torvevej 31 2640 Skovlunde Re-godkendelse af aflastningstilbuddet på Torvevej 31. Aflastningstilbuddet Torvevej er et tilbud etableret i henhold til Servicelovens 107 og dermed omfattet

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Psykiatrirådet

Psykiatrirådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 04-04-2019-04-04-2019 04.04.2019 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Erik Frandsen (Bedre Psykiatri) - Deltog Ali Abbasi

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Bilag 1 Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i sociale tilbud ved

Læs mere

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30.

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. maj 2017 Dagsorden 1. Kort introduktion til tilsynsreformen, de

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Boligerne på Skovstien 8-12

Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 22-01-2015 Dok.nr.: 2014/0006842-6 Regodkendelse af tilbuddet Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 66 og

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2017-24-10-2017 24.10.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen. (Mødes i receptionen og følges ad til mødelokalet). Deltagere Birte Passer

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

Tilsynsrapport Ballerup Kommune Center for Social og Sundhed Kommunal leverandør Hjemmesygeplejen

Tilsynsrapport Ballerup Kommune Center for Social og Sundhed Kommunal leverandør Hjemmesygeplejen Tilsynsrapport Ballerup Kommune Center for Social og Sundhed Kommunal leverandør Hjemmesygeplejen Opfølgende tilsyn på medicinområdet November 2017 INDHOLD 1.0 Formalia 2 2.0 Samlet Tilsynsresultat 3 2.1

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 12-12-2017-12-12-2017 12.12.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød.

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-08-2014-19-08-2014 19.08.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud Baseret på socialtilsynenes kvalitetsmodel til brug ved nygodkendelser af tilbud. Ansøger bedes beskrive hvordan de

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik Morsø Kommune Tilsynspolitik Godkendt 2017 Tilsynspolitik Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen og madservice Morsø Kommune fører tilsyn med madservice, personlige og praktiske

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Tilsyn med aflastning (SEL 84)

Tilsyn med aflastning (SEL 84) 1 Tilsyn med aflastning (SEL 84) Socialtilsyn Midt tilbyder tilsyn med aflastning jf. serviceloven 148 a, stk. 4. Tilkøbet omfatter tilsyn med tilbudslignende enheder jf. 84, som ikke hører under Socialtilsyn

Læs mere

Driftsorienteret tilsyn 2017

Driftsorienteret tilsyn 2017 Driftsorienteret tilsyn 2017 Aktivitets, samværs- og beskæftigelsestilbud samt friplejeboliger Marts 2018 Foto: 2/10 Resumé Socialtilsyn Hovedstaden har i 2017, på vegne af Frederikssund Kommune, gennemført

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Etablere og formulere bedredskab / politik for sorg og krise i forbindelse med dødsfald, alvorlig sygdom samt ulykker. Målgruppe:... Børn og unge anbragt i Børnehusene.

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Handicaprådet - 25-03-2015 Handicaprådet - 25-03-2015 25.03.2015 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Anne-Marie Appelgren

Læs mere

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2016-13-12-2016 13.12.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer Leo Andersen Birte Kramhøft Gert

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-02-2016-16-02-2016 16.02.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD VEDTÆGTER FOR BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD I MORSØ KOMMUNE Ældreafdelingen September -2015 Lov om Social Service, Kapitel 5. 16.. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej Socialudvalget

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / Uanmeldt opfølgende tilsyn på medicinområdet 2017

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / Uanmeldt opfølgende tilsyn på medicinområdet 2017 Bilag Den kommunale hjemmepleje Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / Uanmeldt opfølgende tilsyn på medicinområdet 2017 Tilsynet fandt sted d. 3. november 2017 Handleplan er udarbejdet d. 14. december

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen.

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen. 20-01-2015 Regodkendelse af tilbuddet Kirkeleddet 10-20 Kirkeleddet 10-20 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse

Læs mere

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 GLADSAXE KOMMUNE Social- og handicapafdelingen Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Af: Malene Ravn Teksten nedenfor er kopieret fra den samlede konklusion af

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 026. Orientering til Handicaprådets møde den 22. august 2012 69 027. Årsberetning

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Botilbud og bofællesskaber på det specialiserede voksenområde Ældre og Social Service Marts 2018 Foto: 2/11 Resumé Socialtilsyn Hovedstadens driftsorienterede tilsyn

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 9-12 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger i årsrapporten

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017.

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den 1.12.2017 Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Status. Nærværende handleplan er udarbejdet i forlængelse af anmeldt tilsyn december 2017.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik Udkast til tilsynspolitik 2019 1. Indledning Glostrup Kommune har ifølge Servicelovens 151c pligt til at udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af reglerne om

Læs mere

Referat. Mødedato: 25. august n, Fabriksvej 12, 6270 Tønder. Starttidspunkt for møde: 15:30. Fraværende: Tønder Kommune Handicaprådet

Referat. Mødedato: 25. august n, Fabriksvej 12, 6270 Tønder. Starttidspunkt for møde: 15:30. Fraværende: Tønder Kommune Handicaprådet Mødedato: 25. august 2015 Mødelokale: Hjælpemiddelcentrale n, Fabriksvej 12, 6270 Tønder Starttidspunkt for møde: 15:30 Fraværende: Poul Erik Kjær, Lisbeth Bang Pedersen og Jette Moshage ved afbud 25.

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-09-2014-16-09-2014 16.09.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer Boenheden Line Marie Regodkendelse af tilbuddet Line Marie Line Marie er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og almenboliglovens 105 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet Valgperioden 2014-2017 I medfør af retssikkerhedsloven 37 a har Byrådet i Silkeborg Kommune nedsat et Handicapråd og i henhold til retssikkerhedsbekendtgørelsen 29 har

Læs mere

Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd

Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd Kommissoriet for Psykiatrirådet var i høring hos udvalgte interessenter i perioden 16. maj 2018-25. juni

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen.

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen. Regodkendelse af tilbuddet Følstruhusene. Følstruphusene er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse og tilsyn. Tilbuddet

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 11-11-2014-11-11-2014 11.11.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn GLADSAXE KOMMUNE Social- og Handicapafdelingen Oversigt over anmeldte og uanmeldte tilsyn på sociale tilbud under Sundheds- og Handicapudvalget 2015 NOTAT Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby Oversigten

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 23-04-2019-23-04-2019 23.04.2019 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 5 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Kramhøft - Deltog Henning Broman - Deltog Jørn

Læs mere

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Gældende fra 2017 side 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Hyppighed... 4 3. Vurdering og opfølgning... 4 3.1 Tilsyn ved klager/mistanke om omsorgssvigt... 5 4.

Læs mere

Uanmeldte tilsyn Hjemmeplejen Kommunale og private leverandører

Uanmeldte tilsyn Hjemmeplejen Kommunale og private leverandører INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Årsrapport 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Anbefalinger... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af 8

Tilsynspolitik. Side 1 af 8 Tilsynspolitik 2019 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af socialpædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 13-16 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens Februar 2018 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...2 Værdier for dit kommende samarbejde med Ballerup Kommune...2 Hvordan søger jeg?...2 Hvem

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Regodkendelse af tilbuddet Hestehaven. Afgørelse

Regodkendelse af tilbuddet Hestehaven. Afgørelse 20-01-2015 Regodkendelse af tilbuddet Hestehaven Hestehaven er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse og tilsyn. Tilbuddet

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 26. februar 2019 et påbud til Team Midt om:

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 26. februar 2019 et påbud til Team Midt om: Team Midt Anlægsvej 4A 4920 Søllested Sendt pr. Digital Post AFGØRELSE Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 26. februar 2019 et påbud til Team Midt om: 1) At plejeenheden

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Driftsorienteret tilsyn i omsorgscentrene 2017

Driftsorienteret tilsyn i omsorgscentrene 2017 Driftsorienteret tilsyn i omsorgscentrene 2017 Ældre og Social Service Marts 2018 Foto: 2/8 Resumé Socialtilsyn Hovedstaden har i 2017, på vegne af Frederikssund Kommune, gennemført uanmeldte driftsorienterede

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Organisation for voksne udviklingshæmmede Parkvej 10 2750 Ballerup

Organisation for voksne udviklingshæmmede Parkvej 10 2750 Ballerup Organisation for voksne udviklingshæmmede Parkvej 10 2750 Ballerup 04-09-2014 Re-godkendelse af botilbuddene under Organisation for voksne udviklingshæmmede i Ballerup kommune. De 3 botilbud under Organisation

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse AKTUEL TILSYNSRAPPORT i Konklusionen på tilsynet Denne tilsynsrapport omhandler et driftsorienteret tilsynsbesøg på Ungekollegiet den 19. maj 2016. Ungekollegiet er et kommunalt tilbud godkendt efter Servicelovens

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Socialudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2013 Mødetidspunkt 07.00 Mødelokale Værelse 1108 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Socialudvalget den 10. oktober

Læs mere

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016 Indhold Forord... 2 1. SAMLET TILSYNSRESULTAT... 2 Anbefaling... 3 2. FORMALIA... 3 3. DATAGRUNDLAG... 3 3.1 Skriftligt grundlag... 3 3.2 Personlig pleje... 4 3.3 Praktisk hjælp... 4 3.4 Madservice...

Læs mere