Handicaprådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handicaprådet"

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Handicaprådet Handicaprådet kl. 17:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Kent Grimm Thornberg (Landsforeningen Autisme) - Deltog Alice Thulesen (Dansk Blindesamfund) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen) - Deltog Ella Frederiksen (Osteoporoseforeningen) - Deltog Lone Madsen (O) - Deltog Marie Kielberg-Bæk (V) - Deltog Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Vivi Lauritsen (Handicap og Psykiatrichef) - Deltog Anja Laub Methling - Deltog Lolan Marianne Ottesen (A) Erik Ziegler (Parkinsonforeningen) Irene Jørgensen (A) Åben dagsorden Punkt 1 Godkendelse af dagsorden en træffes af Handicaprådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Dagsordenen drøftes og efterfølgende godkendes. Indstillingen godkendt

2 Punkt 2 Meddelelser 1. Alice Thulesen (Dansk Blindesamfund) stopper i Handicaprådet og i Danske Handicaporganisationer, suppleant træder til. 2. Erik Ziegler (Parkinsonforeningen) stopper også i Handicaprådet på grund af sygdom og har ingen suppleant. Kent Grimm Thornberg tager det op i Danske Handicaporganisationer at få valgt et nyt medlem. Det skal afklares med Politisk Sekretariat i Ballerup Kommune, hvordan man formelt set kan vælge et nyt medlem af Handicaprådet i løbet af en valgperiode. Taget til efterretning Punkt 3 Tilgængelighed 1. Status på tilgængelighedsplanen og tilgængelighedspolitikken. Ella Frederiksen orienterede om den gennemførte undersøgelse af tilgængelighed. 160 borgere har deltaget i undersøgelsen efter en forlænget undersøgelsesperiode. Undersøgelsen danner nu baggrund for udarbejdelsen af en tilgængelighedsplan, hvor der skal prioriteres mellem forskellige forslag til forbedringer. I første omgang har undersøgelsen fokuseret på ydre og trafikale forhold. Der skal nu tages stilling til en efterfølgende undersøgelse af tilgængeligheden i kommunale bygninger. Taget til efterretning Punkt 4 Overblik over klagesager i Hjælpemidler og Visitation Indhold Sammendrag Social- og Sundhedsudvalget har ønsket et overblik over Center for Social og Sundhed, Hjælpemidler og Visitations klagesager. Efter behandling på møde 31. januar 2017 præsenteres sagen nu for Handicaprådet til orientering.

3 Præsentationen er delt op i to en for hjælpemiddelområdet og en for visitationens område. Baggrund Registreringen af klagesager er for hjælpemiddelområdet gennemført siden 2011, og for visitationens område siden Klageregistreringen er gennemført i to kategorier: Klager over afgørelser Når en borger søger om en ydelse eller hjælpemiddel, får de afgørelse fra myndighedsfunktionen Hjælpemidler og Visitation. Borgeren har fire uger til at klage over afgørelsen i henhold til normal klageprocedure. Når afdelingen modtager en klage, skal afgørelsen inden for nye fire uger genvurderes ud fra borgers klagepunkter. Hvis der ved genvurderingen viser sig nye oplysninger til sagen, som er afgørende for afgørelsen, kan afgørelsen blive omgjort ved genvurdering. Det kan fx betyde, at borgers afgørelse bliver ændret fra et afslag til en bevilling, og dermed afsluttes borgers klagesag i kommunen med en omgørelse af afgørelsen. I de fleste tilfælde er der dog ikke nye oplysninger til sagen, som kan ændre på afgørelsen fra Hjælpemidler og Visitation. Afgørelsen bliver derfor fastholdt, og alle sagens akter bliver sendt til behandling i Ankestyrelsen. Som øverste klageinstans afgør Ankestyrelsen, om Ballerup Kommunes afgørelse er korrekt i henhold til gældende lovgivning. Kommunens afgørelse kan blive stadfæstet, omgjort eller hjemsendt til uddybende sagsbehandling og ny afgørelse i kommunen. Administrative klager Klager der er rettet til borgmesteren, en politiker eller afdelingens leder, handler typisk om klager over en specifik medarbejder eller et konkret sagsbehandlingsforløb eller lignende. Disse klager kalder Hjælpemidler og Visitation samlet set administrative klager. Afdelingens ledelse og relevante medarbejdere undersøger altid borgernes klagepunkter til bunds, og borger får som udgangspunkt svar på sin klage ved en personlig opringning fra ledelsen (jævnfør central retningslinje for administrative klager). Efter behov besvares de administrative klager skriftligt eller ved eventuelt tilbud om møde med deltagelse af en

4 ledelsesrepræsentant fra Hjælpemidler og Visitation. Sagsfremstilling I vedlagte bilag præsenteres udviklingen af klagesager i Hjælpemidler og Visitation for den tilgængelige dataperiode, sat i forhold til det samlede antal afsluttede ansøgninger og henvendelser. Hjælpemiddelteamet Som det fremgår af bilaget, tabel 1, er antallet af afsluttede ansøgninger på hjælpemiddelområdet stødt stigende gennem årene. For 2016 behandlede Hjælpemiddelteamet således ansøgninger fra borgerne (bemærk, at en ansøgning kan indeholde flere delansøgninger fra samme borger). Samtidig modtog og behandlede området 35 klager over afgørelser og 8 administrative klager i 2016 (tabel 2 og 3). Niveauet af klager over afgørelser er let faldende i antal gennem de sidste fire år, samtidig med at antallet af afsluttede ansøgninger er klart stigende. Det giver konkret et større fald i antallet af klagesager, end tabellerne i bilaget viser. Hjælpemiddelteamet får medhold i langt størstedelen af de klagesager, der bliver sendt til Ankestyrelsen, og med 10 åbne klagesager fra 2016 (sager der fortsat ikke er afgjort af Ankestyrelsen, tabel 2), er der indikation for en væsentlig stigning i antallet af stadfæstede sager for Bemærk, at kategorien Andet (lilla, tabel 2) udgør klagesager, hvor afgørelsen er ændret ved genvurderingen i Ballerup Kommune (nye oplysninger til sagen i borgers klage) eller klager der trækkes tilbage af borger dvs. klagesager der bliver lukket uden at være relevante for behandling i Ankestyrelsen. Det bemærkes i øvrigt til oversigten af klagesager, at Hjælpemiddelteamet i havde en række klagesager vedrørende afslag på kugledyner og andre kugle-/kædeprodukter til fx ADHD ramte borgere. Årsagen var, at afgrænsningen mellem lovgivningens definition af hjælpemidler (kommunen) contra behandlingsredskab (regionen) blev udfordret. Hjælpemiddelteamet så i den periode en stigning i antallet af omgjorte sager fra Ankestyrelsen (fem sager i 2015, tabel 2). Niveauet for bevilling af kugle-/kædeprodukter via kommunerne contra regionen har nu fundet sit leje. Registrering af administrative klager er først startet op i 2014 og er kun steget med 1 stk. fra 2015 til 2016 (figur 4).

5 Visitationen Det fremgår af bilaget, at visitationen på samme måde har et lavt antal klagesager på årsbasis (i 2016: 9 klagesager over afgørelser og 21 administrative klager, tabel 6 og 7), ikke mindst set i forhold til det registrerede antal henvendelser/sager på området (2016: sager, tabel 5). Se desuden bemærkning til tabel 5 om, at antallet af Plejeforløbsplaner (PFP) samt henvendelser til Træning & Aktivitet samt borgervejleder ikke er med i opgørelsen. Antallet af klager over afgørelser er desuden faldet med 4 fra 2016 til 2015 (tabel 6). Det kan være et tilfældigt udsving, men det kan også være et udtryk for, at alle nye borgere, der henvender sig om behov for personlig eller praktisk hjælp (serviceloven 83), nu bliver tilbudt en rehabiliterende indsats, når visitationens fagpersonale vurderer, at de har et rehabiliteringspotentiale. For mange borgere er det en stor tilfredsstillelse at modtage træning og anden rådgivning, som ofte sikrer, at de igen selv (helt eller delvist) kan klare egen pleje og almindelige gøremål i boligen. På den måde er borgerne måske mere afklaret med den hjælp og støtte de i sidste ende får eller ikke får tilbudt af Ballerup Kommune. Antallet af administrative klager er steget med syv stk. fra 2015 og 2016 (tabel 7). Afdelingens registreringer viser herunder, at tre klageforløb hver har genereret to registreringer, idet borgerne har sendt deres klagepunkter af to omgange både til den politiske ledelse og til ledelsen i Hjælpemidler og Visitation. Det fremgår af registreringen, at de henvendelser, visitationen får under kategorien administrative klager, ofte kommer fra pårørende, som har ønsker for deres ældres forhold. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag en træffes af Handicaprådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Orientering om klagesagernes udvikling for Hjælpemidler og Visitation tages til efterretning.

6 Taget til efterretning med denne bemærkning: Handicaprådet er tilfredse med det lave antal klager. Punkt 5 Projekterne omkring Banegårdspladsen i Ballerup Sagsfremstilling Center for By, Erhverv og Miljø vil gerne præsentere projekterne på Ballerup Banegårdsplads. Fakta om projektet: Ballerup Kommune er i gang med "Kickstart-projektet", som handler om udvikling af Ballerup Bymidte. Kickstart-projektet gennemføres i samarbejde med Realdania, som støtter med 25 mio. kr. Omdrejnings punktet i projektet er Banegårdspladsen, som i dag er én stor busterminal, hvor der færdes ca mennesker dagligt. Den ligger midt i byen, men den giver ikke indtryk af, at der er en bymidte lige om hjørnet. Banegårdspladsen skal derfor omlægges, og selve busterminalen skal gøres mindre. Med omlægningen bliver der areal til overs til en ny plads foran biblioteket. Den nye plads skal binde station og bymidte sammen, og den skal kunne anvendes til alle mulige arrangementer og aktiviteter. På den nye plads skal der opføres en vinkelbygning i fire plan, som kommer til at rum me café, restaurant og butikker i stueplan samt boliger på de øvre etager. Kickstart-projektet forventes at "kickstarte" en yderligere udvikling af bymidten, så der kan tiltrækkes flere mennesker - til gavn for det lokale handels- og kulturliv og byens liv i det hele taget. Præsentationen omfatter en introduktion til etableringen af den midlertidige busterminal på Linde Allé, som skal fungere mens selve Banegårdspladsen ombygges. Anlægsarbejdet starter i slutningen af marts Fra denne terminal afgår alle buslinjer mens selve

7 Banegårdspladsen ombygges. Når den midlertidige busterminal står færdig til august 2017, starter selve banegårdsprojektet op. Dette forventes at stå færdigt i sommeren Det endelige banegårdsprojekt præsenteres også. På Handicaprådets møde deltager Annemarie Arnvig Hansen fra Park & Vej i Center for By, Erhverv og Miljø under behandlingen af sagen fra kl. 17 og præsenterer projekterne. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag en træffes af Handicaprådet Indstilling Projekterne omkring Banegårdspladsen i Ballerup tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Handicaprådet er bekymrede for utilstrækkelige parkerings- og toiletforhold for handicappede og for andre borgere. Handicaprådet udtrykker endvidere utilfredshed med, at der ikke i projektet er lyttet til rådets anbefalinger vedrørende opladere til el-cykler, el-scootere med mere. Punkt 6 Proces for og høring af budgettet for 2018 Sagsfremstilling I slutningen af januar 2017 inviterede borgmesteren på vegne af Kommunalbestyrelsen de høringsberettigede parter, råd, nævn og MED-udvalg ind i budgetprocessen for budget Særligt med det fokus at generere spareforslag til budgettet, og hvornår den formelle høring foregår.

8 Der skal samlet set findes besparelser på 20,6 mio. kr. for at sikre en sund økonomi. Henover året vil der blive arbejdet med tiltag, der kan skabe grundlaget for at indfri sparekravet for budget Tiltagene kan bestå af effektiviseringer, opgavebortfald, investering med henblik på smartere og billigere opgaveløsning, kommunale samarbejder mv. Det vigtige er, at tiltagene tilsammen løser den økonomiske udfordring, så det går mindst ud over Ballerup Kommunes borgernære service. Handicaprådet inviteres derfor til at bidrage med forslag, der kan medvirke til at sikre, at sparekravet for budget 2018 bliver indfriet. Samtlige spareforslag vil blive sendt til Kommunalbestyrelsens medlemmer og vil dermed indgå i de videre politiske drøftelser om budget 2018, og de bliver offentliggjort løbende på Ballerup Kommunes hjemmeside. Fristen for indsendelse af spareforslag er onsdag den 5. april Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 3 bilag en træffes af Handicaprådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Handicaprådet udarbejder forslag til besparelser til budget 2018 inden fristens udløb den 5. april Handicaprådet har ingen konkrete forslag til besparelser, men bakker op om forslag fra Forældreforeningen til Handicappede omhandlende langsigtede besparelser gennem investeringer i pårørende som ressource.

9 Punkt 7 Handicapprisen 2016 Tidligere behandling Handicaprådet den 26. januar 2017 Punkt 12 Sagsfremstilling Der er nu fastlagt en dato for uddeling af Handicapprisen Det bliver fredag den 28. april 2017, kl Det er endnu ikke besluttet, hvor arrangementet skal afholdes, indtil videre er Atriet på rådhuset booket. Tirsdag den 21. februar 2017 var der en annonce i Ballerup Bladet med en opfordring til borgerne om at komme med forslag til, hvem der skal modtage Handicapprisen Prisen kan gå til en person, virksomhed, organisation - kommunal eller privat - eller en institution, som har forbedret vilkårene i Ballerup Kommune for personer med handicap. Der er deadline for forslag fredag den 24. marts 2017, kl Samtlige forslag til kandidater til Handicapprisen udsendes pr. mail til Handicaprådets medlemmer i uge 13. Handicaprådet skal herefter via mail udvælge, hvem der skal modtage prisen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Udgifter i forbindelse med uddeling af Handicapprisen afholdes over Handicaprådets budget. Bilag 0 bilag en træffes af Handicaprådet Indstilling Center for Social og Sundhed indstiller, at 1. Status på Handicapprisen 2016 tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Handicaprådet gør opmærksom på, at man ikke kan læse noget om Handicapprisen på Ballerup Kommunes hjemmeside og ønsker, at der fremadrettet rettes op på det.

10 Punkt 8 Eventuelt Intet

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-02-2017-21-02-2017 21.02.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer Leo Andersen Birte Kramhøft Gert

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 07-09-2016-07-09-2016 07.09.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Kent Grimm Thornberg (Landsforeningen Autisme) - Deltog

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 20-06-2018-20-06-2018 20.06.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen)

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Handicaprådet - 25-03-2015 Handicaprådet - 25-03-2015 25.03.2015 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Anne-Marie Appelgren

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-11-2017-14-11-2017 14.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 4 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-02-2016-16-02-2016 16.02.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

DH-Ballerup s bestyrelsesmøde tirsdag den 24. marts 2015 i Sundhedshuset.

DH-Ballerup s bestyrelsesmøde tirsdag den 24. marts 2015 i Sundhedshuset. DH-Ballerup s bestyrelsesmøde tirsdag den 24. marts 2015 i Sundhedshuset. Deltagere: Anne-Marie Appelgren, LEV. Kent Grimm Thornberg, Landsforeningen Autisme. Ella Frederiksen, Osteoporoseforeningen. Alice

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-03-2018-21-03-2018 21.03.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Psykiatrirådet

Psykiatrirådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 30-10-2018-30-10-2018 30.10.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Ali Abbasi (Ø) Birgitte Dahl (O) Kåre Harder

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup-up.dk) Hjem > - 07-11-2016-07-11-2016 07.11.2016 kl. 16:30 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Kent Grimm Thornberg (Landsforeningen

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-02-2018-21-02-2018 21.02.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Annette Loop (Forældreforeningen) - Deltog Dave Pencroof

Læs mere

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet 11-04-2018 19:00 Side 1 BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over s afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet Sagsnr.: 15/4894 Resumé: Sagen præsenterer en oversigt over

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-03-2014-18-03-2014 18.03.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup-up.dk) Hjem > Handicaprådet - 15-06-2016 Handicaprådet - 15-06-2016 15.06.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Kent Grimm

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-02-2018-13-02-2018 13.02.2018 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 10 på Ballerup Rådhus Deltagere Annette Ankler - Deltog Henning Broman - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 21-01-2014-21-01-2014 21.01.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 15 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 26-06-2019-26-06-2019 26.06.2019 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 11. juni 2015 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Jens Holst Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-04-2015-21-04-2015 21.04.2015 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed

Punkt 3 Orientering fra Center for Social og Sundhed Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2016-13-12-2016 13.12.2016 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer Leo Andersen Birte Kramhøft Gert

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-09-2014-16-09-2014 16.09.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 12-12-2017-12-12-2017 12.12.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Gl. Estrup Randersvej 2-4 i Auning. Dato: Onsdag den 7. juni 2017 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 15:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-04-2017-18-04-2017 18.04.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 19. november 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Tina Mørk, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Punkt 1 Besøg på Center Sønderhaven, Bofællesskab

Punkt 1 Besøg på Center Sønderhaven, Bofællesskab Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Social- og Sundhedsudvalget - 31-01-2017 Social- og Sundhedsudvalget - 31-01-2017 31.01.2017 kl. 14:00 Center Sønderhaven, Søndergårds Allé 106,

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 06-11-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 06-11-2018

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 09-04-2014 Kunstrådet - 09-04-2014 09.04.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Snorre Chr. Andersen D 4646 4720 E jabi@lejre.dk

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Handicaprådet - 27-08-2014 Handicaprådet - 27-08-2014 27.08.2014 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Anne-Marie Appelgren

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Stephan Jensen Anna Marie Knudsen Gitte Hemmingsen (O) Kirsten A. Lauritsen (A) Sune Søndergaard Raunkjær (V) 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2017-24-10-2017 24.10.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen. (Mødes i receptionen og følges ad til mødelokalet). Deltagere Birte Passer

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Årsberetning 2017 for Handicaprådet. i Albertslund Kommune

Årsberetning 2017 for Handicaprådet. i Albertslund Kommune Årsberetning 2017 for Handicaprådet i Albertslund Kommune Årsberetning 2017 for Handicaprådet i Albertslund Kommune Indledning Handicaprådet i Albertslund Kommune udgiver hvert år sin årsberetning. Årsberetningen

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE

Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Dagsordener og referater Ballerup Kommune Kommunalbestyrelsen ÅBENT MØDE Forud for første punkt på dagsordenen til hvert ordinært møde i Kommunalbestyrelsen vil eventuelle skriftlige spørgsmål til Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2018-24-10-2018 24.10.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Ella Frederiksen

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 9. juni 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:00 Medlemmer: Fraværende: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Stephan Jensen Anna Marie Knudsen Gitte Hemmingsen (O) Kirsten A. Lauritsen (A) Sune Søndergaard Raunkjær (V) Anne Andersen 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2014

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2014 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2014 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 18.04.2017 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød.

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-08-2014-19-08-2014 19.08.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

HVIS DU VIL KLAGE. - Om at klage over sociale sager behandlet af kommunen eller amtet

HVIS DU VIL KLAGE. - Om at klage over sociale sager behandlet af kommunen eller amtet HVIS DU VIL KLAGE - Om at klage over sociale sager behandlet af kommunen eller amtet HVIS DU VIL KLAGE - Om at klage over sociale sager behandlet af kommunen eller amtet I denne pjece kan du læse om de

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Punkt 2 Udmøntning af "Aftale om budget 2017" for

Punkt 2 Udmøntning af Aftale om budget 2017 for Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 14-03-2017 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget - 14-03-2017 14.03.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup

Læs mere

Seniorrådet

Seniorrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 11-11-2014-11-11-2014 11.11.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Tirsdag den 26. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sted: Lille Stue, KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Charlotte M. B. Nielsen

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 12.10.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Egedal Kommune Handicapråd

Egedal Kommune Handicapråd Egedal Kommune Handicapråd Den 8. maj 2014, kl. 17:30 i Mødelokale 502, Smørum Rådhus Dagsorden Lea Jensen Vicky Holst Rasmussen Anita Heiberg El-Kheloufi Arne Kristensen Rikke Mortensen Keld Stenlien

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Godkendelse vejledende frister for sagsbehandling

Godkendelse vejledende frister for sagsbehandling Punkt 2. Godkendelse vejledende frister for sagsbehandling 2019-008844 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til, At status for overholdelse af de vejledende frister for sagsbehandlingstiden i 2018

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 26-02-2015 Kunstrådet - 26-02-2015 26.02.2015 kl. 18:15 Skovlunde Kulturhus, Bybjergvej 10 i Skovlunde Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 12.12.2016 kl. 14:15 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Kriterier for anvisning af plejebolig og ældrebolig 3 Frøken Anne Marie Green-Nielsens

Læs mere

Godkendelse af vejledende frister for sagsbehandling

Godkendelse af vejledende frister for sagsbehandling Punkt 7. Godkendelse af vejledende frister for sagsbehandling 2017-062046 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til At status for overholdelse af de vejledende frister for sagsbehandlingstiden i 2017

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 8. januar 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Flemming Wetterstein, Ingolf

Læs mere

Integrationsrådet

Integrationsrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 22-05-2014-22-05-2014 22.05.2014 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jamal Tabari - Deltog Irem Ulusoy - Deltog

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Psykiatri og Handicap i

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Psykiatri og Handicap i Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Psykiatri og Handicap i 2013 Indhold 1. Indledning... 3 2. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 3. Klager over afgørelser truffet i 2013...

Læs mere

Notat. Andel ikke-overholdte sagbehandlingsfrister. set. Modtager(e): Social- og Sundhedsudvalget

Notat. Andel ikke-overholdte sagbehandlingsfrister. set. Modtager(e): Social- og Sundhedsudvalget Notat Modtager(e): Social- og Sundhedsudvalget Sagsbehandlingstider i Sundhed, Pleje & Omsorg Myndighedsenheden under Sundhed, Pleje og Omsorg har siden 1. oktober 2016 registreret sagsbehandlingstider,

Læs mere

Referat Af møde i Handicaprådet den 22. august 2012 Mødecenter A, Lokale 3 Kl. 18.00 20.00 i Mødecenter A Lokale 3

Referat Af møde i Handicaprådet den 22. august 2012 Mødecenter A, Lokale 3 Kl. 18.00 20.00 i Mødecenter A Lokale 3 SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Support & Udvikling Dato: 23. august 2012 Tlf. dir.: 4477 3104 E-mail: mbl@balk.dk Kontakt: Majbritt Larsen Sagsnr: 2011-28125 Dok.nr: 2012-148810 Referat Af møde i Handicaprådet

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Dagsorden Handicapråd Mødedo: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsention af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Familier, Børn og Unge Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Familier, Børn og Unge Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens hjælp til familier til børn med handicap Side 1 af 7 Byrådsmedlem Jette Jensen har rejst en række spørgsmål vedr. kommunens hjælp til

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Psykiatri og Handicap i

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Psykiatri og Handicap i Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Psykiatri og Handicap i 2014 Indhold 1. Indledning... 3 2. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 3. Klager over afgørelser truffet i 2014...

Læs mere

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 15.12.2015 kl. 07:15 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund Indledning Handicaprådet i Albertslund udgiver hermed sin første årsberetning. Årsberetningen skal være med til at sætte fokus på Handicaprådets arbejde generelt og i 2016. Handicaprådet i Albertslund

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde onsdag d. 18. februar 2015 kl. 16.00 til 18.00. Fraværende: Jens Erik Kistrup 1 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Information om de igangværende sammenlægninger 3 af

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 7 på rådhuset, 24. september 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Jakob Bigum Lundberg, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise Pedersen, Lone Høgenhaug, Ole Gjermandsen,

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 17-01-2017-17-01-2017 17.01.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 25.02.2010 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budget 2011-2014 - Orientering om den politiske tids- og arbejdsplan

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-10-2014-21-10-2014 21.10.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Psykiatrirådet

Psykiatrirådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 04-04-2019-04-04-2019 04.04.2019 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Erik Frandsen (Bedre Psykiatri) - Deltog Ali Abbasi

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Sønderhaven i Måløv

Punkt 1 Rundvisning på Plejecenter Sønderhaven i Måløv Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-08-2018-21-08-2018 21.08.2018 kl. 09:00 Plejecenter Sønderhaven, Søndergårds Allé 100 i Måløv Deltagere Annette Ankler - Deltog Henning Broman

Læs mere

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Senior- og Handicapudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 17. september 2018 Mødested: Støttecenter Solglimt, Lumbyesvej 28 B, Fredericia Mødetidspunkt: Kl.

Læs mere

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 8 på rådhuset, Rådhuspladsen 4, 4660 Store Heddinge 01. juli 2015 Kl. 16:00-18:00

Handicaprådet. Åben Referat. Mødelokale 8 på rådhuset, Rådhuspladsen 4, 4660 Store Heddinge 01. juli 2015 Kl. 16:00-18:00 Åben Referat Mødelokale 8 på rådhuset, Rådhuspladsen 4, 4660 Store Heddinge 01. juli 2015 Kl. 16:00-18:00 Medlemmer: Preben Elstrøm, Tina Hedemann Jørgensen, Thor Grønbæk, John Dalsgaard Jensen, Inge-Lise

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen. Referat Mødelokale 2, Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Philip G. Nielsen Karen Hansen Steen S. Hansen (A) Bemærkning: Afbud: Karen

Læs mere